Mă cheamă Ponta, Victor Viorel Ponta!

images

Noroc cu Băsescu că altfel era să adormim cu toţii în campania asta electorală!

Mărturisesc că nu sunt aşa deştept precum cred unii dintre voi (puţini, e drept) ca să înţeleg unde bate Preşedintele atunci când îl deconspiră pe Victor Viorel Ponta drept ofiţer acoperit SIE.  Adică nu ştiu dacă bate şaua să priceapă iapa sau dacă  vrea să omoare iapa de-a dreptul. Sau pe mârţoaga de lângă. În acelaşi timp nu sunt nici chiar atât de prost cum mai cred alţii dintre voi (mulţi, puţini?!) ca să cred că domnu Băsescu a avut brusc o indignare în legătură cu insubordonarea serviciilor secrete, indignare pe care a ascuns-o destul de bine publicului, aproape un an, pentru a nu bulversa cetăţenii.

Cum pe acest blog, ca să parafrazez un ministru- prim ministru – blogger – deţinut – autor de cărţi şi fermier celebru, comentatorii sunt mai deştepţi decât editorialiştii, am să las pe ei să încerce să mă (ne) lumineze. Pentru că eu nu înţeleg următoarele aspecte ale situaţiunii:

1.) Băsescu a vrut să-l îngroape pe Meleşcanu sau pe Ponta? Că electoratul lui Ponta este nu numai imun la ce zice Preşedintele despre el, dar e foarte posibil să fie chiar încântat că  idolul lor este un copy-paste balcanic după agentul 007.  „Mica” incompatibilitate a funcţiei de procuror cu cea de ofiţer acoperit este un moft, chiar mai moft decât plagiatul dovedit. În schimb Meleşcanu ar putea avea mari probleme, în caz de rămâne alternativa  pe partea dreapta după ce…

2.) Johannis iese din cursă din cauză de ANI. Are Băsescu vreo speranţă, informaţie că s-ar putea întâmpla aşa ceva? A început să masacreze contracandidaţii Elenei Udrea, cei care se bat cam pe acelaşi segment de electorat? Îi face loc pe culoarul din dreapta? Logic ar fi să urmeze atacuri în forţă la…

3.) Monica Macovei. Deocamdată văd că dă după ea doar cu ironii groase, uitând că şi-a clădit imaginea de protector al justiţiei independente ( cel puţin pentru o parte din electorat) cu ajutorul ei. Ar trebui aici remarcat că strategia PSDului, pe de altă parte, este să nu o bage în seamă. În cel mai bun caz este catalogată drept trădătoare de ţară, în opoziţie  cu…

4.) Victor Ponta, un mare patriot. Te poţi acum întreba dacă premierul nu şi-a ales sloganul de campanie ”Mândri că suntem români” ca pe-un contraatac eficient la dezvăluirea preşedintelui, presupusă a avea loc înainte de alegeri. Acum Ponta poate să  joace cum vrea, omul a apărat ţara de străinii răi care „vrea” să sugă sângele poporului, este mândru că şi-a făcut datoria, că-i român. Nici nu trebuie să se ostenească să dezmintă, legea-i de partea lui în acest moment,  poate chiar ar trebui să lase, pentru electoratul său, loc de-o bănuială, aşa, ca un surâs pe sub mustaţă, ca pe-o glumiţă nevinovată. Că rău nu poate să-i facă…

M-a amuzat „spontaneitatea” lui Băsescu de aseară, de la Realitatea TV, unde făcea pe mironosiţa ( nu dezvălui acum, vă rog, nu insistaţi, sunt virgin, fată mare) dar avea prezerva…toate documentele la el, pregătite, aranjate meticulos. Când a văzut că Rareş Bogdan nu mai insistă, a trântit-o el: „ Acum ca prim ministru poate-i mai merge, dar ca Preşedinte…” Să cadă realizatorul de pe scaun, nu altceva! 

This entry was posted in General and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

102 Responses to Mă cheamă Ponta, Victor Viorel Ponta!

 1. Radu says:

  Basescu e mult mai jegos decat Ponta !

  Sa privim lucrurile in fata: Sa admitem ca Ponta a fost in serviciul SIE. A semnat un angajament ca timp de 30 ani nu spune nimic. Deci nu are voie sa spuna, basta ! Basescu in schimb iarasi si-a procurat un biletel roz, si daca a vazut Agamita ca apropourile nu merg, ce si-a zis ? Pac la Razboiu’, si a mai copt o samanta de scandal. Chestia cu Melescanu e complet lipsita de sens, si ma rog, de ce nu i-a cerut lui Ungureanu nu-s ce lista, de ce a trebuit sa-l astepte pe Melescanu ?

  Nu m-ar mira ca Basescu sa fi incalcat legea pe undeva si declaratia lui sa-l fi dat de gol. Din pacate din toata harmalaia asta Iohannis nu are decat de pierdut pentru ca el nu e invatat sa se tiganeasca zi de zi la ora de maxima audienta.

  Cateodata stau si ma gandesc daca cretinul de Basescu nu vrea de fapt sa-l ajute pe Ponta. Orice om normal vede ca Ponta chiar si fost membru SIE nu putea legal decat sa taca. Dar daca a fost membru SIE, cu atat mai prezidentiabil devine, ca inseamna ca va fi un fleac pentru el sa controleze serviciile, ceea ce un presedinte si trebuie sa stie sa faca. Cum se aude putin si timid glasul lui Iohannis, cum iese curul de la Cotroceni si se unge cu cacat de sus pana jos ca sa-i intarate pe suporterii lui Ponta si sa se asigure ca niciunul nu adoarme si uita sa voteze. Anti-Basescu pentru ei, adica anti-antiPonta in mintea lor.

  • pierre says:

   De unde stii de angajamentul de a nu divulga nimic timp de 30 de ani ?
   In cazul lui Turcescu care s-a autodemascat public, ba a mai furnizat si niscaiva docomente, Parchetul a spus ca nu sunt elemente de incalcare a legii, deci care-i problema ?

   • Radu says:

    Melescanu (fostul director SIE) spune asta:

    http://www.evz.ro/teodor-melescanu-sunt-profund-dezamagit-de-modul-in-care-traian-basescu-isi-incheie-mandatul.html

    Sa fim seriosi, o fi Melescanu anti-basist, dar nu poti sa minti cu asa mare usurinta pentru ca sunt legi si pot fi verificate. MRU ar putea sa confirme/infirme.

    • pierre says:

     Eu nu spun ca nu-i destul de explicit, eu te intreb de ce Parchetul nu a reactionat la deconspirarea in direct si la o ora de maxima audienta a acoperitului Turcescu.
     Nu vorbim despre aceeasi lege ?
     Asta pe de o parte…pe de alta parte, poate ne gandim de ce a fost nevoie de o OUG tocmai in 2013 pentru adaugarea sintagmei “…si a fostilor lucratori” SIE ?
     Nu era suficient de clara, sau, ma rog, explicita legea nr 1/1998 pe care o invoca Melescanu ?
     Asta pe de alta parte…si pe de alta parte, daca legea prevede expres incompatibilitatea dintre agentii 007 si anumite profesii (procurori, de exemplu),cum se poate verifica aplicarea ei daca ne lovim de caracterul sacrosanct al identitatii jamesbonzilor autohtoni, invocat de acelasi politruc expirat pe nume Melescanu ?

     • Isabel.A says:

      Read my lips: Ponta e terminat politic. Pe termen lung si poate pentru totdeauna. Declaratia lui TB e facuta in special pentru cancelariile occidentale. Restul-ca de ce; cum; etc- e doar materie prima cu care sa-si bata mintea prostii. O sa revin pe subiect. PS: Basescu a tras glontul de argint. Culmea este ça asta ar trebui sa fie ultimul. Dar mai are

      • Observator says:

       Isabel, in paranoia mea tot aici bat. Dar, pe cuvant daca inteleg exact de ce. Pe plan intern nu a facut altceva decat sa-l ridice pe piedestal. Electoratul pontist e in delir – la SIE sunt baieti destepti, deci si al nostru e! Ura si la gara!

       Pe plan extern, insa, si eu zic ca l-a decredibilizat (tinand cont, mai ales, pe unde a umblat atunci). Insa, intrebarea mea ramane: de ce? Ce-l poate face pe un presedinte de stat sa-si “tradeze” serviciului propriului stat? Era “statul” lui, “statul” pe care el il reprezenta ca ministru (asta, in cazul in care s-ar dezice de serviciile nereformate)

       Ceva imi scapa. Mie aseara mi s-a parut ca a aruncat cuvintele. dar totodata daca avea de trimis un mesaj cu tinta b2b (ca sa folosesc un limbaj comercial) il trimitea prin alte mijloace, nu prin mass-media. A sunat ca mesaj cu tinta inchisa dar prezentat ca pentru mase.

       Mai e o varianta. Sa fie atat de multa raca intre servicii si sa le arate celorlalti ca Ponta nu-i de-al lor. Direct nu le putea zice.

   • Ghita Bizonu' says:

    ?!!!?

    Ca care ajutodemascare ” Lt col sub acoperire?” Si ce facea sub acoperire?
    A da.. era lt col .. in retragere sau rezerva nu sub acoperire..

    Apoi ofiter sub acoperire risca sa fie doar “agent ascuns”, “cvolabirator” samd .. Nu de lata dar la altii si segentu de strada este “ofiter” ba si portaru.. “Ofiter” adica oficial
    Asa ca Tuceelu ar putea fi acuzat doar ca vorbeste prostii

 2. Lucifer says:

  Esența scandalului este lupta dintre SRI și SIE pentru obținerea președinției României.Fiindcă bravele noastre servicii secrete,umflate cu bani de la buget,par să se fi transformat în partide politice,fiecare având câtedoi candidați la președinție:SRI pe Udrea(susținută și de Băsescu…) și,probabil,pe Dan Diaconescu pe post de iepure,iar SIE pe Ponta și Meleșcanu.Prin decospirarea lui Băsescu a lui Ponta s-a demonstrat că serviciile secrete românești fac politică partizană cu implicare directă.Era normal fiindcă dacă controlezi economia,media și justiția,de ce să nu controlezi și tot statul cu președinție,guvern,parlament și restul instituțiilor.Adică asta nu mai e democrație,este stat polițienesc controlat de serviciile secrete.Astfel pusă problema,totul devine serios cu amenințare a esenței statului democratic și a libertăților cetățenești.La această amenințare potențială toți cetățenii trebuie să fie foarte atenți.Cum se poate rezolva problema?În primul rând prin vot,nu trebuie votați candidații susținuți direct de serviciile secrete.Apoi,schimbarea legilor de funcționare ale SRI,SIE,etc.Iar societatea civilă,intelectualitatea democrată,alte instituții(de ex.armata…) să facă bine și să se trezească,să ia atitudine în contra acestei situații și pentru poporul care NU trebuie să fie sluga serviciilor secrete.Fiindcă serviciile secrete românești au depășit linia roșie care atenționează:PERICOL pentru DEMOCRAȚIE.

 3. Radu says:

  Glontul de argint, da, dar tras intr-o usa de metal in fata careia se gaseste el si Iohannis. Si in spatele careia e Ponta.

  Poate ca o sa-i faca viata grea lui Ponta, poate ca fosta lui cariera la SIE sa-i determine pe ceilalti lideri europeeni sa-l trateze cu suspiciune, desi nu cred … Ce o fi facut el in Italia nu conteaza, i s-a ordonat s-o spioneze pe nu-s care, asta a facut, ordinul se executa nu se discuta. Cel mult poate sa iasa prost Romania care isi spioneaza partenerii, dar cel caruia i s-a ordonat sa o faca nu si-a facut decat datoria.

  Pierre, ce treaba are analogia cu Turcescu si legea romaneasca in campania asta prezidentiala ? E o campanie anti-SIE sau anti-servicii ? Sau anti-legea (sau OUG-urile) care reglementeaza functionarea serviciilor ? Este un subiect irelevant, gandit de un scandalagiu care nu poate dormi daca nu se simte in lumina reflectoarelor.

  • pierre says:

   Subiectul este foarte relevant, sper ca nici tie nu-ti este indiferent daca in Romania serviciile incalca legea atunci cand recruteaza agenti sub acoperire in domenii unde nu au dreptul s-o faca.
   Analogia cu Turcescu se refera la rezolutia de NUP data de Parchet in cazul autodeconspirarii lui Turcescu.Doar tu spuneai ca “ajentii” au obligatia sa taca 30 de ani…
   Si mai este un aspect foarte relevant :in tarile civilizate nu ajung niciodata presedinti indivizi cu episoade de biografie ascunse, chiar efectuate in slujba (platita, de altfel) tarii.Biografia unui presedinte este o carte deschisa, tocmai pentru a se evita orice surpriza.
   Daca se dovedeste ca in timp ce facea Master la Catania ( 🙂 ), “ajentul VVP” a intepat cu varful otravit al umbrelei un agent ostil al KGB ? 🙂

   • Radu says:

    Toata trebusoara asta, daca avea cea mai mica importanta, trebuia cercetata si ras-cercetata inainte ca VV sa ajunga PM. Atunci cand mandatul de PM venea din stiloul lui Basescu, adica atunci cand intr-adevar se putea argumenta ca responsabilitatea ii apartine. Acum e doar o basina rasuflata. Responsabilitatea apartine electoratului si electoratului nu-i pasa. Singurul lucru de care-i pasa e sa nu mai vada mecla lui Basescu, s-au saturat de cand le-a taiat salariile si de cand a propus sa le taie celorlalti pensiile.

  • Isabel.A says:

   “Glontul de argint, da, dar tras intr-o usa de metal in fata careia se gaseste el si Iohannis. Si in spatele careia e Ponta.”

   Zau?

 4. Radu says:

  Desi stiu ca are foarte putine sanse sa fie ales, sunt total de acord cu Victor Rebengiuc:

  • pierre says:

   Nu iti inteleg defetismul, Iohannis are sanse reale sa castige.Si, zic eu, sansele lui nu depind prea mult de fumigenele lui Basescu, ele tin doar de prestatia lui electorala.
   Una extrem de slaba pana acum, dupa parerea mea.
   Oricum, dupa Monica Macovei in primul tur, poti conta pe mine in turul 2. 🙂

 5. d'Artagnan says:

  Isabel,
  Cred , totuși, că rolul cancelariilor occidentale este cam umflat. Dacă poporul ăsta îl vrea președinte pe Ponta și votează în acest sens, atunci așa va fi, indiferent ce vor zice și ce vor face străinii.Nu ei votează, ci românii.

  • Isabel.A says:

   Draga d’Arti,
   De o zi intreaga, eu ma prapadesc de ras vazand comentariile diversilor chibitzi politici, particulari sau analisti, junrnalisti,politicieni, cu privire la subiectul in cauza. Am sa fiu succinta, ca nu am dispozitie sa explic prea mult.
   1. Ponta a fost ofiter acoperit in perioada 1997-2001, cand Romania nu era membra a NATO si serviciile romanesti erau inca complet nereformate-deasupra lor plutea umbra unora ca fostul consilier al lui Nastase, Ristea Priboi (care batea demonstrantii la Brasov), Radu Timofte (care se ducea la Vantu la sediu ca sa…. nu mai spun ce), Fulga, etc. Chiar in perioada lui Constantinescu, serviciile faceau multe jocuri de politice-si de aceea l-au si “invins” pe profesorul de geologie, dupa cum insusi a declarat.
   Acuma, Copy-Bond (sau Copia lui Bond), dupa cum o arata si CV ul lui, s-a plimbat, in perioada respectiva, prin Grecia, Italia, SUA (sic!) si Marea Britanie. deci in tari membre NATO. Cu alte cuvinte, spiona in tari membre NATO.
   Crezi tu ca intr-o tara UE si/sau tara vestica, este acceptabil ca un presedinte sa fie un fost spion acoperit-si care, in plus, nu si-a recunoscut trecutul, ci a fost descoperit de altcineva? Iti spun eu a e inacceptabil. Nimeni nu va sta (nu in sens fizic, ci de incredere) la masa la Consiliul European, summit-uri NATO, cu un tip care RECENT (caci nu e vorba de spionaj in timpul Razboiului Rece) isi spiona partenerii. Nimeni. In plus, avand in vedere backgroundul serviciilor romanesti, va exista intodeauna suspiciunea ca-virgula-Copia lui Bond ar fi putut face si jocul altor servicii (nu numai rusesti, concurenta e mare).
   La fel, aceiasi posibili parteneri, ar fi ei convinsi ca (virgula) Copia lui Bond a rupt-o cu trecutul definitiv? In spetza asta, trust me, scenarita si suspiciunea il vor insoti intotdeauna pe fostul agent SIE, indiferent de ce asiguarri oficiale ar da el ca nu (mai ) e asa. Ponta ar mai fi avut o sansa daca ar fi fost activ pe teren in Africa, Orientul Mijlociu, China (de ce nu? ); dar spionarea partenerilor euro-atlantici nu le-a cazut bine celor vizati, for sure.
   De altfel, Theo Melescanu a si afirmat “Orice deconspirare a unui ofiter acoperit care a participat la diverse activitati determina o reanalizare a tuturor cazurilor in care a fost prezent pe teritoriul unei tari, pornindu-se de la ideea ca o asemenea prezenta era OSTILA, ceea ce ne creeaza dificultati”-pam-pam !

   Si acuma sa revenim putzin la fapte:
   a)Basescu face declaratia aseara-si fii sigur ca astazi toate monitarizarilor de la TOATE ambasadele de la Bucuresti, nu numai cele vestice au transmis informatia asta. Acuma, cu toata pacatele lui, cu toate resentimentele unor fata de el (care il considera doar o “basina” sau ceva mai mult decat atat), TB are o credibilitate anume fata de liderii occidentali, pentru ca si-a tinut angajamentele luate (da, da, fazele cu sluga, Romania-colonie, etc 🙂 ). Declaratia asta este una valida intr-o proportie mare pentru multi din Vest (si nu numai).
   b)Mai pe amiaza iese si Harnagea, care a fost sef al SIE in perioada in care Copia lui Bond se spune ca ar fi fost recrutat, si spune ca “este POSIBIL” sa fi fost recrutat. Crezi tu ca declaratia asta a fost facuta pentru intern? Nu, my dear, tot pentru extern, ca les connaisseurs stiu cine a fost Harnagea.
   c)Si pe seara iese si Melescanu si spune “Șeful SIE de atunci știe dacă Ponta a fost sau nu. Probabil Harnagea știe dacă Ponta este ofițer acoperit”-ha, ha 🙂 Believe me or not, si declaratia asta are alta relevanta pentru extern (declaratia lui Melescanu e una mai de repliere, mai de re-pozitionare, ca avea mare nevoie).

   2.TB a mai spus ceva aseara: ca, prin HG-ul din aprilie 2013, Melescanu si Copia lui Bond au devzaluit informatii secrete si ca e sigur ca celelalte servicii (straine), pe baza informatiilor din HG, “au facut deja organigrama SIE”. Tradus altfel, mesajul e “baieti, astia doi, Melescanu si Ponta, v-au tradat” (tradare in sens mai larg, mai poetic 🙂 ). Al doilea mesaj important al lui a fostb deci catre cei din SIE. De ce? : am mai multe ipoteze in minte, dar nu le spun, caci sunt bazate doar pe intuitii, nu sunt educated guesses si in plus nu e rolul meu “to make education” 🙂
   Si apropos ca “Basescu ar fi tradat serviciul lui, serviciul statului”, cum spunea dna Observator. Nici pe departe. A deconspirat un fost acoperit, ne-activ, care a facut greseala sa isi doreasca sa devina presedintele Romaniei fara sa isi clarifice trecutul. Faza cu tradarea o poate invoca TB cu referire la cei doi, Melescanu si Ponta.

   3. Am citit/auzit tot felul de idei care mai de care stupide: ca electoratul il vrea pe Ponta, ca Basescu l-a facut pe Ponta presedinte prin declaratia asta, etc. L-o vrea electoratul pe Ponta -ca nu le-a taiat pensiile si salariile, ca sa citez pe cineva (dar Copia lui Bond o sa introduca impozitu progresiv, e in programul electoral, btw). dar e vorba de electoratul pesedist. Ori bazinul lui Ponta nu poate trece ever mai mult de 40-42 maxim la suta. De accea Copy Bond are nevoie disperata de voturi din partea dreapta -de aici si manevra cu omul politic andropauzat, Tariceanu, care era menita sa ii mai aduca/smulga cateva procente din electoratul liberal.
   Deci, l-o vrea electoratul asistat (+ cel format din acoperiti-jurnalisti, oameni politici, ong-isti, chiar si biznizmeni) presedinte pe Ponta, dar dupa episodul asta, electoratul de dreapta, ala mai educat un pic, il va percepe pe ponta drept ceea ce si este de fapt, un reprezentant al Sistemului. Mai ales ca, vorba lui Robertino Turcescu, “calatoria continua”-adica vor mai urma si alte gloante.

   4. Si mai spun ceva: Basescu face un joc mult, mult mai sofisticat decat pare la prima vedere: si, culmea, nu ca sa o scoata pe Udrea presedinte, nici macar sa o aduca in turul II (asa cum spun multi prosti, cu pretentii de oameni destepti sau nu). Dar nu vreau sa elaborez: ganditi-va si singuri 🙂

   Concluzia mea (s-ar putea sa ma insel, dar nu prea cred): Ponta e terminat ca om politic, pe termen lung (poate ever): nici ca presedinte de partid intr-o tara membra UE nu va putea sta la masa cu omologi de-ai sai.

 6. athos says:

  Este grotesc ce face Basescu. Nu stiu de cand detine aceasta informatie, dar cu siguranta o avea si acum cateva saptamani, cand a insinuat ceea ce a insinuat. Din punctul meu de vedere, este in mare deficit de explicatie pentru modul in care a gestionat aceasta chestiune. Este secundar ca l-a ajutat sau nu pe Ponta, inainte de orice un Presedinte nu poate trata astfel de chestiuni ca pe un “mister in doua acte, de Traian Basescu”.

 7. Isabel.A says:

  Dincolo de chestiunea in sine, a apartenentei lui Ponta la SIE in perioada amintita, chestiunea asta mi se pare infinit mai importanta:
  http://www.petreanu.ro/2014/10/14/ineptocratie-si-lumpen-electorat/#comments

 8. d'Artagnan says:

  Isabel,
  Mulțam pentru efort.
  Pe mine mă sperie varianta ca Ponta să fie pe extern terminat ca om politic, așa cum spui tu, dar ales Președinte de poporul român. Eu am zis că influența occidentului asupra alegerilor electorale este destul de mic, votacul de stânga este nu numai imun la semnalele de afară, ci chiar iritat de ele.
  Vreau să spun că nu cred în Teoria Conspirației cum că americanii pun Președintele. Nu, cetățeanul român îl pune, SUA lucrează apoi cu materialul clientului.

  • Isabel.A says:

   Pai cine spune ca va fi ales? Ca sa fie ales, trebuie ca bazinul lui electoral sa atinga 50 la suta (vezi analizele lui Barbu Mateescu) . Crezi ca va trece? Eu cred ca (virgula) “calatoria continua” 🙂

 9. Ghita Bizonu' says:

  UAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!

  Deci la rece .. VVP ar fi fost agent acoperit al SIE in perioada 1997-2001. Cine mama dracului era presedinte al Romaniei in anii aiai ? Pai intre 1997-2000 era ala Milu’ zis si Tzapu’ .. Ales din partea CDR … a da voi cu cine ati votatara in 1996 ?!
  Cine era premier al Romaniei la data la care VVP devenea “ofiter acoperit” ?
  Pai cum cine : un taranist ! Adica membru PNTcd (cam de contrananda!) fost star al societatii in civil pretins civice Victor Ciorbea! sotul Lacrimei!!

  Deci daca recrutarea lu VVP a incalecat legea din iepoca respectiva asta se datoreste “respectului” fata de lege al admiistratiei celior 15.000 de specialisti ai CDR rului !!!
  Deci daca VVP ar fi spionat “occidentul” asta ar arata duplicitatea politica a decidentilor din Zodia Tzapului (care guitau ca vor cu “Apusu” da ne dadeau legati pe manma rusului!!)

  Dar Pestinentialu ne asigura ca “a fost” pana in 2001. A fost inre 1997-2001 adica in 2001 s-a renunata la servicile lu VVP (sau poa el a pricepit “valorile” si a .. ) Da ce s-a intamplat in 2001 de a/ s-a renunatat la ofiteru sub acoperire VVP ?!
  Pai dintai in 2001 era alt presedinte : Bunicuta revenise! Da da nea Ilici care ne-a bagat in NATO!! Si revenind s-a revenit discret si al legalitate, principii atlantiste samd ..
  Pai la guvern era AN u . Care l-a adus in politica pe junele agent : “mai baiete noi suntem partid cu princpii democratice, atlantiste asa ca renunta la prosteli gen 007 ..” asa ca nu mai este din 2007…
  Sau poate ca PSD fidel propresiunii sale democratice, atlantiste, vestice, pro NATO ale Bunicutei a renunata la practica CDRista de spionare a occidentului ..

  Deci 3 concluzii :
  a) PSD :Vivat, crescat, floreat! PSD cheia si garantia atrantica a Romaniei!!
  b) voi este destepti da va tratati da?!
  c) societatea civica este agenti KGB sub acoperire ..

  • d'Artagnan says:

   Din câte țin minte, Constantinescu a și declarat că Sistemul l-a învins. N-aveau ei, președintele si premierul de atunci, habar de ce fac și desfac Serviciile Secrete.
   Pe Țap, cum îi zici tu, ar trebui să-l evaluăm după alte criterii.

 10. lazycat001 says:

  @ Athos

  Nu cred ca este grotesc ce face Basescu. Lasam la o parte ca trage in cei de dreapta ca sa adune voturi pentru Udrea, e proiectul lui de prezidentiale, are dreptul sa il apere. Ma supara tare ca da in Macovei, dar o sa imi treaca (poate).

  Sa nu uitam ca Base a dovedit pana acum o inteligenta politica deosebita si o privire pe termen lung… In special a gestiona foarte bine sincronizarea evenimentelor. Desigur ca a ales sa intarzie declaratia cu Ponta pentru efect maxim. Si eu vad ca va mai fi un act doi sau poate chiar trei la piesa la care asistam.

  Ce spuneti daca apare Base cu doua – trei zile inainte de alegeri cu un raport al lui Ponta in care relateaza chestii nasoale despre onor aliatii nostri din UE sau NATO ? Urmat poate de o dare in gat adevarata despre unii baroneti locali sau centrali din PSD.. asa ca sa isi netezeasca drumul ??

  • d'Artagnan says:

   Și dacă vine cu chestii nasoale despre UE sau NATO ce, nu-l mai votează pe Ponta poporul pesedist și fanii lui Tăriceanu? Ba-l votează cu și mai multă determinare pentru că, nu uita, ei sunt ”Mândri că sunt români”:

   • lazycat001 says:

    UE cred ca are o sustinere masiva in Romania.. chiar ar da rau cred… Nu uita si de partea a doua a scenaruiului in care Ponta poate a facut ceva rapoarte despre romani si in cazul asta treaba e mai nasoala chiar pentru electoratul spalat zilnic cu Dero pe creier la Antena 3 si RTV …

 11. lazycat001 says:

  @ d’Artagnan

  Prima fraza a fost excelenta ! Chiar ca fara Base adormeam in campania asta, ca doar avem deja un pisic care mananca popcorn si bea suc?

 12. Dl.Goe says:

  Speculatii, supoztii, sperante, premonitii, predictii, anticipatii si alte sinonime… imperfecte…

  …si in toate zadar, inutile toate, inclusiv cee ale Isabele A. (care, vai, imi placeau atat de mult)…

  Dupa cum se poate observa (…) s-a (si) dat deja, de sus, semnalul pentru punerea batistei pe tzambal. E oficial. Decuplati de la alimentare, speculantii (liberi pe piata libera a chibitzarii) se vor amortiza (si ei) oscilant, cu o constanta de timp variabila de la caz la caz, in functie de energia interna care va tinde sa intretina oscilatia in jurul punctului de echilibru propriu, inainte de a incepe trepidatiile, oscilatiile, vibratiile (armonice), si alte sinonime… imperfecte, in acord de faza, cu noua tema de dezbatere venita de sus. Oare care va fi aceea? Poate cineva sa faca speculatii, supoztii, (pline de) sperante, premonitii, anticipatii, predictii si alte sinonime… imperfecte… Ce urmeaza? Glorie eterna celui care va ghici macar cu o zi inainte de oficializare.

  • d'Artagnan says:

   Din câte încercări?

   • Dl.Goe says:

    Din cat mai putine… desigur… La limita din niciuna. 🙂 Cu cat sunt mai multe cu atat cresc statistic (artificial) sansele… In fine important e sa fie facuta in timp util, (din orisicate incercari) inainte de a se “rupe apa” pe canalele media oficiale.

  • Isabel.A says:

   Domnule, eu nu fac speculatii. Poate faceti dumneavoastra. Eu fac deductii logice (in domeniul meu profesional se numesc altfel, dar procesul e acelasi). Rata (mea) de deductii logice in domeniul meu de expertiza e mare, sa stiti. Cred ca e la fel de mare si in ceea ce priveste deductiile pe alte subiecte.

   • Dl.Goe says:

    Cred ca la mijloc este o confuzie terminologica… Tot aceea am vrut sa zic si eu: “deductie logica”. Nu altceva. Foarte interesanta notiunea de “rata a deductiilor logice”. Cam din aceeasi gama cu remarca lui Traian Basescu: “Nu i-am cerut nicio lista cu ofiteri acoperiti lui Melescanu. Melescanu ori a uitat ori a vrut sa dezinformeze”. Ce faci bre Melescanule ai uitat ca n-a cerut niciu lista? Dar cum ar fi putut sa uite? !!! Ca nu. In fine.

    Vizavi de rata pe care o invocati, credem ca arhiva forumului tinde sa va dea dreptate. Fie si daca ar fi sa ne reamintim numai deductiile d-voastra logice vizavi de Ucraina inca inainte de anexarea Crimeii. Cå ce eram noi inainte de Crimeea?

    Nu, nici noi nu face speculatii. 🙂 Noi facem alegatii.

 13. pierre says:

  “Mă așteptam la achitare, am fost surprins de condamnarea de astăzi. Dar asta este decizia instanței, nu pot să o comentez, o să facem recurs, mergem mai departe. (…) Toată chestiunea se bazează pe expertiză tehnică, să se măsoare exact casa. Părerea mea este că Irina Jianu nu a avut niciu rol în această chestiune. N-am semnat nimic, dar eu am propus firma, a fost vina mea si îmi asum chestia asta. Părerea mea e că n-a fost niciun rău, dar părerea instanţei a fost alta şi trebuie să o respectăm. Asta e! Am făcut o greşeală şi acum plătesc”, a declarat Miron Mitrea pentru B1 TV.

  M-a frapat diferenta de abordare si comportament in situatii cvasi-identice intre condamnatul Miron Mitrea si condamnatul A Nastase.

 14. pierre says:

  @Radu,

  te-ai mai lamurit in legatura cu aspectele de legalitate invocate ieri de Melescanu si la care faceai si tu referire ?
  Eu zic ca azi lucrurile arata mult mai clar si rotund decat ieri.

  • Radu says:

   Eu am luat de bun ce a zis Melescanu (spunea ca toti angajatii SIE sub acoperire semneaza un document prin care se angajeaza ca tac malc timp de 30 ani dupa ce ies din activitate). Ai descoperit tu ca nu ar fi adevarat ?

   • pierre says:

    Sa zicem ca-i adevarat si ca la plecare din SIE, fostii ajenti semneaza nu stiu-ce angajament…poate semneaza si alte angajamente, sa nu aiba restante la intretinere la scara blocului, sa nu se imbete in public, sa nu-si molesteze nevasta, etc.
    Asta nu are absolut nicio relevanta legala, iar incercarea lui Melescanu de a sugera ca Ponta ar incalca vreo lege declarand ca a fost ofiter al SIE, este penibila.
    Revenind la Legea nr 1/1998, art 10 zice chiar asa:
    “…2.Sursele de informare, metodele şi mijloacele de muncă nu pot fi dezvăluite faţă de nimeni şi în nici o împrejurare. ”
    Asadar, “surse” , nicidecum ofiteri acoperiti sau agenti. Confuzia este subtil aruncata pe piata si tine la cine tine.Din pacate tine si la oameni de buna credinta care nu au avut curiozitatea sa parcurga textul de lege.
    Apoi, in adresa sa de acum celebra, Basescu cere ca Melescanu sa-l informeze daca exista ajenti sub acoperire in Guvern, nu-l intreaba cum ii cheama, unde si cu ce se ocupa.
    Distanta mare si aici fata de minciuna lui Melescanu ca presedintele i-ar fi cerut “lista agentilor acoperiti”.
    Mai departe, in legea SIE nr 1/1998 nu exista prevederea ca numele ofiterilor acoperiti rezervisti constituie secrete de stat. Prin urmare , asa zisa incalcare a legii de catre Basescu prin divulgarea ajentului VVP, este o gogorita tot pentru uzul naivilor.
    In fine, cel mai imprtant aspect, unul de principiu mai mult,este cel pe care il evocam ieri si eu in discutia noastra.Printr-o eventuala secretizare nu poti acoperi o incalcare a legii in vigoare sau a Constitutiei.Altfel spus, daca SIE a incalcat prin angajarea unui procuror in activitate un articol constitutional care prevede expres incompatibilitatea dintre calitatea de procuror si orice alta activitate sau profesiune, asta nu se poate ascunde sub pres invocand secretul de stat.
    Dupa parerea mea, Melescanu mesteca rahat de vreo 2 zile incoace.Se poate discuta despre stilul lui Basescu, despre oportunitate, despre moralitate, despre interventia brutala in timpul campaniei cu aceasta dezvaluire,despre optiunile sale politice grotesti, dar un lucru e cert :in materie de legi si de interpretare a lor, Basescu le da clasa la toti.

 15. athos says:

  Lazy

  In primul rand, nimeni nu este infailibil, dar nu am vrut oricum sa spun ca Basescu ar gresi de data asta in calculele sale, (eu insumi am afirmat in cateva randuri ca este cu un pas in fata celorlalti). Grotescul se referea la teatralismul evident cautat, pentru care mie personal imi lipseste explicatia.

 16. athos says:

  https://hanulmuschetarilor.wordpress.com/2014/09/25/quid-prodest/comment-page-1/#comment-8340

  Spuneam ce spuneam, in acel comentariu.
  Iata ce zice, recent, Basescu:

  “In timpul meu s-a investit enorm in cresterea fortei serviciilor de a-si indeplini misiunea” iar in prezent “solutiile de control asupra serviciilor sunt mult prea slabe fata de forta pe care serviciile o au”.

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18311873-traian-basescu-serviciile-secrete-devenit-extrem-puternice-tentatia-oricarui-serviciu-acapareze-cat-mai-multa-influenta-controlul-parlamentar-foarte-slab-trebuie-regandit.htm

 17. athos says:

  Asta este cea mai mare puslama in viata, ce sistemul democratic a lui peshte poate propulsa un asemenea mincinos gaunos pana in pozitia de Prim Ministru si de candidat la Presedintie cu prima sansa? :

  http://adevarul.ro/news/politica/alegeri-prezidentiale-2014-ponta-basescu-iohannis-preluat-acuzatiile-homosexual-mi-am-ucis-tatal-1_543ea4d20d133766a8f6dd2d/index.html

  • Dl.Goe says:

   @Athos – Am remarcat in cateva comentarii patosul discret cu care va condimentati replicile despre puslamaua vesela numita Ponta. Am senzatia ca intuiesc destul de bine perspectiva din care punctati si ma intristeaza (o instantiere a unei tristeti mai generale) faptul ca, de fapt, nu va aude nimeni, nici macar contestatarii “de meserie” ai presedintelui PSD – acest uluitor exemplar al speciei “homo dâmbovitzeanus”: impostorul absolut. Ar trebui totusi remarcat (si recunoscut) ca papa/ruda filiala a PSD are cateva “talente” fabuloase care-l fac redutabil in contextul poporului din care-si ex/trage fiinta: tupeu fara margini, versatilitate, dezinvoltura, usurinta de minti fara sa clipeasca (fiind capabil sa bata orice detector de mincini), abilitatii nelimitate in prestatii histrionice, un cabotin profesionist, convingerea ferma ca totul i se cuvine (il intrece de departe pe fostul Nastase (sic))… si toate practicate cu infinita spontaneitate in contra tuturor, fara exceptie. Singurii care pot sa-l surprinda (si sa-l scufunde) sunt numai si numai ai lui, cand s-or prinde ca si pe ei ii traduce, fara discernamant, mizerabila lichea. Cred insa ca ar trebui sa fim ceva mai realisti. Victor Viorel Ponta n-a aparut din senin (prin vreo mutatie genetica experimenta in laboratoare), ci prin selectie (aproape) naturala din marea masa a indivizilor asemenea lui, caci geme tara de specia asta. In contextul democratiei reprezentative si statistice (cuantice), probabilistic era imposibil sa fie evitata perpetuu situatia in care un asemenea papitzoi sa ajunga prim-ministru si candidat la presedintie. Daca faptele s-ar intampla in (vreun) film, personajul ar fi unul simpatic (o jigodie simpatica) ceea ce justifica poate sustinerea neconditionata pe care o are, in viata care bate filmul, de la celelalte lichele, fel de fel… de genuri… de lichele, basca “boborul” care pune botul ca netotul. In acest nefericit context, numai niste “intamplari” extraordinare (si/deci foarte improbabile) ar mai putea impiedica papa/ruda PSD-ului sa ajunga presedinte de stat. Un stat numit Romania. Dar, la urma urmei, na acuma. Pana si Crin Antonescu a fost presedinte in statul asta. Inaintea lui Victor. Ce sa ne asteptam? Orice ar fi… Nu va fi un capat de tara. Tara care este.

   • pierre says:

    Interesante mai ales concluziile…
    Cel mai mult mi-a placut asta :
    “…electoratul anti-Ponta decide pentru binele lui chiar și contra lui Băsescu.”

  • Dl.Goe says:

   Cred ca Ramona ofera un excelent contrapunct (pe “i”?), dar, din pacate, in acord cu standardele “plesu”, articolul este lovit de nulitate intrucat nu este semnat corespunzator cu nume, prenume, varsta, profesie, oras de resedinta. N-are relevanta “auctorialå”.

   P.S. Mi-e teama ca dimensiunea tragica a realitatii semnalate de anonima autoare este mult mai ampla decat poate sa reiasa din contrapunctul Ramonei.

 18. Radu says:

  http://www.gandul.info/stiri/cat-a-platit-mae-din-bani-publici-pentru-evenimentul-la-care-a-conferentiat-fostul-premier-adrian-nastase-condamnat-pentru-coruptie-13397849

  “Adrian Năstase, condamnat definitiv pentru corupţie, a vorbit săptămâna trecută în faţa a peste 30 de tineri diplomaţi din România şi din alte state, la un eveniment organizat de MAE. Pentru acest eveniment Ministerul Afacerilor Externe a plătit 120.100 lei. MAE a explicat oficial pentru Gândul că fostul premier, care are şi calitate de condamnat eliberat condiţionat, a fost invitat la eveniment pentru “expertiza necontestabilă în domeniul politicii externe” “

 19. Radu says:

  Athos, d-l Goe,

  Nu e puslama, e doctor. Spin doctor.

  • Dl.Goe says:

   Fiind pe democratie, aveti dreptate. Nu sunt necesare decrete pentru a-l declara pe dr.Ponta savant. Astazi prin vot popular s-ar putea stabili fara tågadå (ador cuvantul asta) ca n-a plagiat, ca n-a impostat si ca e om de isprava. Vivat.

   • athos says:

    Da, atat Ponta, cat si Sebastian Ghita, Mazare si altii, au spus si repetat in esenta urmatorul adevar democratic: nu conteaza c-am furat, ci c-am fost votat.

    • Dl.Goe says:

     Cum prea-maresc respectivii democratia este ceva de speriat.

     Sa speram insa ca este vorba despre procese (entropic) reversibile, in sensul ca atunci cnad nu vor mai fi votati (din cauza ca au furat) sa conteze ca au furat. Ce vor zice atunci nu e greu de anticipat. Vor urla in cor: E dictatura.

 20. athos says:

  Dl Goe

  Am ciulit si eu urechile la un moment dat la remarca lui Johannis, care chiar in contextul unui wishfull thinking este de apreciat: pe Ponta il va retrage PSD din viata politica, (dupa ce-l va bate la fund el, Johannis).
  Este evident ca mitomania nu-i este de folos lui Ponta decat in masura in care ii este de folos partidului, nu si in partid …

 21. athos says:

  Cred ca gestul ultimului de pe aceasta lista merita “popularizat”, cum se punea pe vremuri.

  Fara nici o ironie, toata aprecierea mea.

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18318529-cati-condamnati-trimisi-judecatata-cercetati-penal-fac-legi-parlamentul-romaniei-lista-completa.htm

 22. mac gregor says:

  mai exista un public tinta al dezvaluirii lui Basescu: baronii care ii sustin financiar campania electorala.

 23. d'Artagnan says:

  În sfârșit, ne zice și Andrei Pleșu cu cine votează!

  Cu cine votez
  de Andrei Pleșu

  Am, de cîteva săptămîni, încă o probă că dreapta românească şi unii intelectuali români sînt predestinaţi să fie dezamăgiţi. Îşi produc singuri – şi sîrguincios – dezamăgirea, reuşind, mai întîi, să se amăgească suveran, în cheie solemn-metafizică. Demarează euforic şi sfîrşesc în lehamite. Asta, între altele, şi pentru că dreapta românească şi unii intelectuali români se bizuie pe un coeficient impunător de inteligenţă, subtilitate, idealism şi independenţă de opinie. Nu pot fi „comasaţi“ după criterii „pragmatice“, lucrează cu nuanţe diafane, „văd idei“, simt, fie şi cu modestie, că au dreptate. Chiar dacă experienţa le arată că au greşit adesea, mai ales atunci cînd s-au socotit sută la sută îndreptăţiţi şi, deci, infailibili. Aşa se face că „stînga“ vine, de regulă, cu un singur candidat, bine plasat în sondaje, în vreme ce dreapta vine cu un buchet de zîne şi Feţi-Frumoşi, care se excomunică reciproc.
  Evident, atunci cînd e vorba de „convingeri“ neclintite, de angajări angelice sub zenitul valorilor, nu prea rămîne loc pentru dispute. Toţi pleacă de la masa dezbaterii cu aceleaşi păreri cu care au venit. Se nasc patetice solidarităţi ad-hoc, chiar între inşi care, altfel, sînt de „obedienţe“ diferite, şi se produc „rupturi“ severe, chiar între inşi care au (aproape) totul în comun. În asta constă, prin contrast, forţa stîngii. Stînga nu umblă cu afecte utopice, ci cu lozinci „populare“. Nu cultivă raţionamentul nobil, ci calculul eficace. Noi, ăştilalţi, dansăm destrupat pe cerul aspiraţiilor supreme, sîntem oastea „polului plus“, nordul. „Adversarii“ lucrează cu toate celelalte puncte cardinale şi, dacă le vine bine, fac o piruetă-două şi cu faţa spre nord… Iar dacă vreunul din „dreptaci“ propune o gîndire mai puţin roz, mai adaptată la teren, mai „realistă“, e repede calificat drept „materialist vulgar“, lipsit de viziune, de entuziasm etic, de însufleţire conceptuală.

  În ce mă priveşte, consimt să fiu în tabăra strategilor meschini, fără orizont, fără idealuri. Ideea mea fixă este că dl Ponta nu are nici o calificare reală pentru a ajunge, în acest moment, preşedinte de ţară. Mai mult: că dacă va ajunge, vom fi confruntaţi cu tot soiul de consecinţe irespirabile (vezi, între altele, excelenta analiză a domnului Vlad Zografi, postată, la începutul lunii, pe contributors.ro). Aşa stînd lucrurile, cred că singurul criteriu raţional al unui vot util este potenţialul lui efect anti-Ponta. Din sondaje, rezultă că acest potenţial îi revine dlui Iohannis. Ştiu, desigur, ce mi se va reproşa: 1) „Criteriu raţional“, „vot util“! Ah! Ce vorbe urîte! Unde e visul, unde e basmul, unde stelele? 2) „Sondaje?“ Dar sînt măsluite! Toate! De ce le-am lua în serios?! Foarte bine! Să nu le luăm! Dar nu vom putea să nu luăm în serios rezultatul final al alegerilor, obţinut tot pe bază de numărătoare (măsluită?). Nu-mi intră în cap de ce un candidat care dispune de aproximativ 7% din voturi e mai periculos pentru candidatul Ponta, decît unul care are de patru-cinci ori mai mulţi susţinători. Dacă punem cifrele între paranteze, atunci putem spera, bezmetic, şi că V. Ponta nu are, cum se spune, peste 40%, ci undeva spre 10%, în vecinătatea lui Tăriceanu. Putem crede orice şi putem vota „cu inima“, promovînd nu oameni, ci principii, nu probabilităţi, ci vesele fantezii private. Aud, prin preajmă, că trebuie să o sprijinim pe Monica Macovei, în vederea unui viitor succes peste cîţiva ani! Mi se pare, totuşi, că alegerile sînt despre mîine, nu despre deceniul următor. Mi se mai spune că frumos e să votăm, în primul tur, cu dna Macovei şi în al doilea cu Iohannis. Nu prea pricep! Adică, în actul întîi, sîntem Gelu Ruscanu din Jocul ielelor, iar în actul doi trecem pe post de expert contabil? De ce? Spre cîştigul cui? Să înţeleg că facem un fin joc psihologic, de natură să ne pună de acord cu sufleţelul? În primul tur dăm satisfacţie „sublimului“ din noi, iar în al doilea recuperăm „pragmatismul“? Sperăm, astfel, că, la urmă, vom fi şi cu sufletul în Rai şi cu slănina-n pod?

  Voi vota, în ambele reprize, cu dl Iohannis. Şi nu numai pentru că e mai bine plasat în sondaje. Îi găsesc suficiente calităţi ca să schimbe sunetul de fond al perioadei postelectorale. M-am săturat de clămpănitori şmecheri, de tirade demagogice, de platitudini paradiziace. Vreau alt stil! Altă muzică! Sau nici o muzică! Pariez pe laconismul decent, pe discursul nespectaculos, pe refuzul de a intra în bălăcărela în care ne sufocăm de peste 20 de ani. Am tot respectul pentru dna Macovei. Dar e ceva în comportamentul d-sale care îmi inhibă entuziasmul. Nu-mi place s-o văd intrînd cu motocicleta într-un studiou de televiziune, nu-mi place s-o aud declarînd că e Nelson Mandela, nu înţeleg de ce face cadou unei moderatoare un glonţ şi, în general, am sentimentul că are prea la îndemînă peroraţia, indiferent cine despre ce o întreabă. Evident, s-ar putea să mă înşel. Candidatul „ideal“ nu e, din punctul meu de vedere, pe piaţă. Dar fiindcă trebuie să optez, cu riscurile de rigoare, voi vota Klaus Iohannis. Susţin, fără rezerve, punctul de vedere al lui Andrei Cornea, din revista 22. Am o caldă preţuire pentru Adrian Papahagi, dar nu pot să nu constat că dispune de o inocentă versatilitate. Cînd pe lîngă Băsescu, cînd fondator la PMP, cînd disident al PMP, cînd devotat al Monicăi Macovei. E, fără îndoială, dreptul omului să-şi reformuleze opţiunile, mai ales cînd o face cu bună-credinţă şi cu o anumită fervoare. Prefer, totuşi, ca să nu mă încurc, oarecare glacialitate, oarecare umor, oarecare „monotonie“…

  • d'Artagnan says:

   Văd că Liiceanu, Cărtărescu, Pleșu și-au devoalat pe rând opțiunile.
   Se pare că a venit rândul meu. Părerea mea…

   • Isabel.A says:

    “Pariez pe laconismul decent, pe discursul nespectaculos, pe refuzul de a intra în bălăcărela în care ne sufocăm de peste 20 de ani”

    Daca iese Iohannis, televiziunile de “tocsoaie” or sa dea faliment… Prima pe lista televiziunea baiatului acela care la 24 de ani avea deja o avere de 30 de millioane ( la rivalitate cu baietii din Sillicon Valley, desi si aceia ar fi invidiosi pe performanta lui) din “IT”, domnul deputat Sebastian Ghita.

   • Dl.Goe says:

    Partea cea mai picanta raamne ruptura consfintita astfel intre Andrei Gabriel Plesu si Gabriel Liiceanu. Surprinzatoare as zice. Mai surprinzatoare chiar decat ruptura lui Andrei Gabriel de el insusi. Pe cand era Crin “la putere” ii venea sa umble printe politicieni si sa-i intrebe la ce se pricep, ce rezultate au, in ce sun competenti, la ce sunt buni. Acuma nu-i mai vine, In schimb ii vine sa peroreze justificari pentru preferintele sale bizare (bizare in raport cu ce-a perorat mai inainte). In loc sa fie sincer si sa-i spuna in fata lui Gabriel Liiceanu c-ai place mai mult de Klaus decat de Monica vine cu texte din astea de ametit pisica, cata vreme lucrurile sunt clare ca buna ziua: Intotdeauna alegi ce ai mai bun dintre toate optiunile posible. Nu-i nicio inconstenta daca votezi in turul intai cu un candidat si apoi, in turul al doilea cu altul (cata vreme candidatul pe care l-ai votat in priml tur nu mai e in competitie). Inconsistenta este sa votezi in turul inati cu un candidat si apoi sa nu-l mai votezi in al doilea desi e calificat in acel tur (adica sa votezi cu celalalt sau sa stai acasa). Inconsistenta e sa alegi altceva decat iti place doar ca sa faci pe placul unei majoritati si sa votezi cum crezi tu ca va vota acea majoritate. Inconsistenta e sa nu fii in stare sa recunosti care ti-e favoritul real si sa umbli cu firoscosenii de filozof in retragere, ca sa-ti acopri adevarata optiune. Impresia mea este ca dl. Andrei Gabriel Plesu are retineri chiar si fata de el insusi sa recunoasca sincer ca-i place mai mult profesorasul de fizica Klaus decat euro-parlamentarul Macovei (care-l inspaimanta asa, nitel). Pe noi unul, lasitate d-lui Plesu ne cam pune pe ganduri si ne si displace nitzel, gasind ca-i spuzeste din farmec, pe la coltzuri.

  • Radu says:

   Sa vezi ce-o sa-l injure maidanezul acum !

  • pierre says:

   Exact !
   “Sublim” in primul tur, “pragmatic” in al doilea.
   Oricum, nu-mi place argumentatia dlui Plesu de genul “si cu sufletul in rai si cu slanina in pod”, este si vulgara si nepotrivita .Pai ce vrea dl Plesu de la mine ? Daca n-am reusit sa-mi cocot sufletul in Rai (in primul tur) ,atunci sa mor de foame ( in turul doi) ? 🙂

  • Dl.Goe says:

   Dl.Plesu este filolog la baza. Sta prost cu artitmeticile. Poate de aceea este si cam “aritmic”. Calculul sau este gresit. Masluit. Inadecvat in raport cu insasi natura sa filoloaga. Dl.Plesu (un filolog, atasat umanioarelor, un idealist care va sa zica) se apuca de calcule cu procente. Isi permite sa le masluiasaca in sensul dorit (de domnia sa, dorit cu sufletul (?) (exista suflet?) iar nu cu mintea) tocmai pentru ca are notorietate de ne-aritmetic, de persoana fara inclinatii catre profilul real (al realitatii?)… Calculele sale artitmetice (simple dar mai ales simpliste) merg doar pentru turul al doilea, unde ecuatia are mai putne necunoscute, nu pentru turul I.

   P.S. Noi unul asteptam cu mare nerabdare sa va devoalti si d-voastra d-le D’Artagnian optiunle, daca tot v-a venit randul dupa ale Liiceanu, Cărtărescu, Pleșu…

  • Dl.Goe says:

   Imi pare rau sa constat ca dl.Plesu (da, da, simpaticul nostru domn Plesu) a ajuns sa calce in strachini si sa-si dea in petec din ce in ce mai rau pe blogul sau de la Adevarul. A decis sa introduca cenzura pentru a elimina zgura. A interzis anonimii si pseudonimii care nu-s instare sa semneze cu un pesudonim format din doua cuvinte (nume si prenume, plus varsta, oras, profesie), eliminand astfel dreptul multora la opinie si odata cu acesta o multime de comentarii indezirabile. Si? Atmosfea nu s-a schimbat catusi de putin in bine. Aerul agresiv, rafuielile continua si mai abitir. Atmosfera in acel restaurant de lux e mai rea chiar decat si cea de aici, din acest han urban dar mai de la periferie (nu de la mahala desigur). In plus dl.Plesu se tine de favoritisme. De exemplu ii accepta totusi på unii anonimi. De exeplu pe unul Hunter, din districtul Columbia.

   Iata un comentariu aprobat (abuziv) pe blogul cenzurat (abuziv) al d-lui Plesu (fan Johannis):

   Vanatorul/d.c. 275 fani 22 acum 11 ore – “Klaus Iohannis: un “surogat” politic temporar, produs electoral al unui troc..de tip tribal – jungla demagogiei si intereselor meschine, troc negociat intre samanii coruptiei pedeliste si samanii coruptiei peneliste.. In ultimii ani ai comunismului, cafeaua naturala fusese inlocuita cu un surogat, pe care cei mai multi dintre noi il numeam in deradere “nechezol”. Asta ne ofera ACL-ul. Un “nechezol” de presedinte, care nici macar nu..”necheaza”. E..”laconic” dumnealui. Noroc cu Blaga si Petrache, ca-i spun ce-are de facut..! Adica, o “coabitare 100% cu PSD”, indiferent de rezultatul de la prezidentiale. Rational acesta nu poate fi votat de catre membrii PDL ramasi in gasca lui Blaga, pentru ca nu le ofera nici macar speranta ca va incerca sa le apere interesele materiale si penale, in cazul in care va ajunge presedinte. Iar la capitolul “afectiune”, acest “surogat” nu ..starneste niciun ..sentiment. Poate doar lehamitea pe care o produce de obicei un lucru facut de mantuiala. Mai mult, nici macar liberalii nu par cuprinsi de cine stie ce entuziasm electoral, vis-a-vis de propria lor oferta.”

   Vin si intreb retoric: E corect ca unii sa fie mai egali decat altii? O fi dl. Vanatorul din Buzau? O fi inginer constructor? O avea 47 de ani? Nu-se-stie. Nu inteleg ce se intampla cu dl.Plesu. Parca a innebunit. Iar dl.Gabriel Liiceanu nu-i este prieten adevarat daca nu-i atrage atentia. Prieteneste, fireste.

 24. Isabel.A says:

  Corpul de Control al premierului Victor Ponta a investigat retrocedarea pentru care socrul său, Ilie Sârbu, e urmărit penal. A constatat nereguli, dar nu a depus plângere
  http://www.gandul.info/stiri/corpul-de-control-al-premierului-victor-ponta-a-investigat-retrocedarea-pentru-care-socrul-sau-ilie-sarbu-e-urmarit-penal-a-constatat-nereguli-dar-nu-a-depus-plangere-13407883

  • Radu says:

   Limba romana mi-a dat intotdeauna de furca pentru ca adesea nu e clar carui substantiv i se ataseaza un anumit adjectiv. In cazul de mai sus, corpul este al premierului sau controlul este al premierului ? In orice caz n-ar fi rau sa existe un corp care sa-l tina pe Ponta sub control …

 25. Radu says:

  Cel mai important proiect in politica romaneasca este acela de fuziune al PDL cu PNL. Este singurul lucru bun care se intampla, si daca se va duce la sfarsit PSD-ul va pierde alegerile peste doi ani.
  Din pacate exista si oameni care, desi sunt anti-PSD-isti convinsi, nu pot sa-si imagineze un viitor care sa nu-i aiba pe ei in centru. Udrea, Basescu, Macovei si Tariceanu sunt astfel de personaje. Toti au avut sansa sa arate ce stiu sa faca pe scena nationala. Lor le apartine trecutul, mai precis ultimii zece ani, cu bune si rele. Este clar ca cei patru de mai sus sunt antipatici majoritatii covarsitoare a romanilor, si cu toate astea se incapataneaza sa polueze decorul precum Petre Roman in 2000. Indiferent de ce spun sondajele azi, eu pariez ca niciunul din cei patru nu va lua mai mult de 5%. Impreuna vor reusi doar sa descumpaneasca electoratul lui Johannis, care va sta acasa in turul doi convins ca diferenta din turul 1 e insurmontabila. Peste doi ani din cei patru va ramane doar numele, si in dreptul numelui lor va fi scris: El/ea l-a ajutat pe Ponta sa devina presedinte.

  • Dl.Goe says:

   Interesant! Deci viitorul (anti-psd-ist) al tarii este Johnnis, Crin si Vasile (Blaga)… Poate si dl.Orban. O viziune a sentimentelor extrem de interesnta. Totusi cruda realitate ne spune ca dl.Klaus este un simplu profesor(as) de fizica de liceu, bun la meditatii (poate si la yoga), care n-a reusit nicio performanta notabila in nimic, in niciun domeniu, inclusiv in politica (unde a (fost) promovat conjunctural din cauza ca-i un pic neamt si a dat bine la imagine cand si cand (cand clasa politica aflata in mare criza de lideri carismatici a cautat fatzade si/sau surogate aratoase). In acest context omul ramane un mare impostor. Desigur ca nu de talia lui Victor Ponta sau a prabusitului Crin, George, Laurentiu… dar oricum pe podium, pe locul trei. Acuma indiferent de nationalitate romanul s-a nascut sub o stea norocoasa care-l condamna sa aiba mereu succes, mare trecere avand cei eficienti, care reusesc cu minimul de resurse (intelectuale y compris) sa obtina performante maxime. Pe acestia ii iubesc, ii invidiaza, ii voteaza si-i promoveaza romanii, fiecare roman, sperand in mare secret ca (astfel) ceva asemanator i se poate intampla si lui, bietul. Uite ca este posibil. Ba inca este imposibil de evitat… Pana la urma competitia se då, prin anti/selectie numai intre impostori sadea, ponta, udrea, iohanis… Asfel de lideri pastreaza intact sperantele secrete ale fiecarui mic impostor potential. Democratia este pana la urma (si) o problema de reprezentativitate.

   Indiferent de rezultatul acestor alegeri (petrecute la granitza invizibila intre doua ere), protagonistii acestora reprezinta simbolic semnalul nasterii unei noi generatii de ponti, udre si johannisi care vor domina societatea si-si vor cere in curand drepturile. Ce vor ei? Pai vor ceea ce li se cuvine… li se cu-vi-neee, in aceasta societate… de gogomani in care ei… sunt deja cei dintai. Vivat. Curat constitutional! Muzica.

   Niste lideri inteligenti, cu valoare dovedita in rezultate, i-ar inhiba pe majoritatea alegatorilor, i-ar arunca in blazare, resemnare, depresie. Or noua nu ne trebuie o societate majoritar deprimata. Noua ne trebuie o societate vesela (de aceea va si castiga Ponta pentru ca denota cea mai mare veselie). De deprimat lasa sa se deprime minoritatile (desigur nu cele nationale). Ca de-aia-i democratie. Numai intr-o societate vesela, genul “mirciulica badea” poate fi VIP, vedeta, formator de opinie… Incola nu.

   P.S. Dl.Radu, cu tot respectul, as zice ca ori n-ati inteles rolul d-lui Tariceanu (pe care l-ati bagat strategic in aceeasi oala cu d-na Macovei), ori reusit sa va prefaceti nemaipomenit de artistic.

   • d'Artagnan says:

    DlGoe
    Cred că știu ce trebuie făcut!
    Spuneți: ”…mare trecere avand cei eficienti, care reusesc cu minimul de resurse (intelectuale y compris) sa obtina performante maxime. Pe acestia ii iubesc, ii invidiaza, ii voteaza si-i promoveaza romanii, fiecare roman, sperand in mare secret ca (astfel) ceva asemanator i se poate intampla si lui, bietul. ”
    Atunci haideți să facem o selecție dintre câștigătorii la Loto, la 6 din 49 în special, acolo ar trebui să fie pepiniera de cadre!! 🙂
    Până și eu, dArtagnan, mai visez câteodată că ceva asemănător mi s-ar putea întâmpla, bietul de mine…..Doamne!, câte n-aș face cu banii ăia…și ce bun Președinte aș fi!

    • Dl.Goe says:

     Pai vedeti? D-aia nu castigati la loterie pentru ca ati da banii pe prostii. In loc sa faceti biserici v-ati apuca sa-i cheltuiti pe campanii electorale. 🙂

     Dar… Inca nu v-ati devoalat optiunea pe linia Liiceanu, Cartarescu, Plesu… Ce mai asteptati? (Daca nu sunt indiscret, desigur).

   • Isabel.A says:

    Cred ca a transforma un oras prafuit, cenusiu, mort din toate punctele de vedere (cum era Sibiul acum 11 ani, cand l-am vizitat) intr-unul in anumite zone (si nu putine) te simti ca la Vienna (asa cum l-am perceput eu acum 2 ani, traitoare in vest si cu multe city break-uri din Europa la activ) e un MARE merit pentru o tara ca Romania, unde in 25 de ani nu s-a contruit macar o autostrada integrala. Sibiul este acum un oras viu, prosper, cu o viata culturala ex-tra-or-di-na-ra (meritul este si mai mare, caci sunt multe manifestari artistice gratuite), cu un turism cultural pe care doar putine orase din Romania si unde gasesti o atmosfera generala (de la comportamentul oamenilor si pana la grija pentru spatiul public) care respira civilizatie. Si o VIZIUNE. Aceea de a dezvolta.

    • Isabel.A says:

     edit (scriu pe un portabil mic-mic si imi e greu sa tastez): “intr-unul in care in anumite zone”; “pe care doar putine orase din Romania il au”

    • Dl.Goe says:

     Sper ca glumiti, macar nitzel…

     Multe orase si orasele s-au schimbat la fata in ultima vreme. Slava primarilor. Maine-poimaine pe pomenesti cu Olguta candidand candidå la prezidentiale. Ori cu taietorul de lemne de la Iasi. Ori cu Ghise de Brasov. Sau cu primarul PNTCD-ului de pe Bega. Dar ce? Mazare n-are merite ca primar? Dar medicul primar (generalist)? Mare e liga primarilor. Sunt curios ce isprava reusea Klaus Iohannis la Vaslui sau la Caracal. Ce credeti?

     P.S. Sibiul era fruntea inca de pe vremea lui Nicu Ceausescu. Nici macar Vanghelie n-ar fi reusit sa-l strice foarte tare daca ar fi ajuns primar acolo. Sunt sigur ca in Sibiu chiar si d-voastra v-ar fi usor sa fiti un bun primar. Deci daca asta e singura realizare a lui Klaus in ingadui sa cred ca nu-l califica pentru postura de presedinte de tara europeana. Fie ea Romania sau Bulgaria. La urma urmi ce sa caute neamtzul in Blgaria? Ziceti si d-voastra acuma, daca omul nu-i mai slab chiar si decat liderul regional Emil Constantinescu, geolog de meserie (cu relizari academice importante in materie, devenit rapid profesor universitar din simplu asistent al seniorului Coposu)… In sfarsit, dar sa nu deviem…

     D-voastra votati cu Johannis? De curiozitate

     • Isabel.A says:

      Eu votez cu stanga: Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam, Ilie Sarbu & co……Casa mea de aici este la marginea unei paduri (si nesimtitii astia din adminstratia locala nu au taiat nimic-nimic, desi padurea este chiar in localitate, nu e undeva izolata) , ceea ce consider ca e enervant: vreau sa vad si eu copaci rasi de pe fata pamanutului, niste poluare adevarata, niste locuri defrisate cum trebuie. De aceea votez cu baietii acestia.

 26. Dl.Goe says:

  Sfantul Gavril ar putea vota cu arhanghelul Monica, iar sfantul Andrei (protectorul romanilor) ar putea vota (la o adica) cu comediile nemtzesti (ale lui Ionesco)… Urmeaza(-i) sfatul lui Urmuz: Unge votul cu sacâz. Scuze pentru offtopie, n-am gasit alta rima. 🙂

  • Dl.Goe says:

   P.s. Asta desigur vizavi de optiunle d-lui Plesu, de la liga elita/onoare. In felul acesta nu l-ar judeca nici colegii sai intelectualii: Liiceanu, Cartarescu, Tismaneanu, Alex Stefanescu etc (o exista vreun “etc”?)

 27. Dl.Goe says:

  Ah! Ori eu postez prea repede (fiind vineri ma grabesc sa inceapa uichendul) ori hanul si-a pierdut din spontaneitate. 🙂 😉 😦

  OK, iau pauza de bunavoie pana ma prind care e ritmul (care nu v-abate cu ispita de la trebi) pe la han. Sper sa nu va iasa ulciore.

 28. Radu says:

  D-l Goe,

  Sa fim seriosi, Klaus Iohannis nu e un lider inteligent ? Nu e nevoie sa fie un Einstein, important e sa fie suficient de inteligent incat sa se inconjoare de oameni inteligenti. N-am urmarit care i-au fost oamenii cu care a lucrat in consiliul municipal din Sibiu, dar poate ma ajuta Pierre sau Isabel. Cred ca ar merita sapat pentru ca in Sibiu oamenii i-au dat un mandat foarte larg, si-a ales colaboratorii pe care i-a vrut si a avut majoritate absoluta in consiliul municipal. Si bineinteles ca nu e Mafalda sa se poata ocupa de toate, asa ca ce s-a intamplat in Sibiu e rezultatul muncii echipei lui si nu a lui ca persoana, individual.

  Asadar, sa aplicam principiul sa vedem ce prieteni are ca sa intelegem cine e. Se ofera cineva sa studieze problema ?

  Ba chiar asta am vrut sa fac punandu-l pe Tariceanu alaturi de Macovei si Udrea. Sa scot in evidenta ca toti trei vor contribui la victoria lui Ponta. Si ca mai au o trasatura comuna: Nu sunt jucatori de echipa, nici unul din cei trei. Blaga, Antonescu si cu Orban sunt preferabili in opinia mea pentru ca, desi au multe lipsuri, au inteles ca esential este ca opozitia anti-PSD sa fie unita. Cu un Einstein in frunte daca se poate, dar daca nu, cu un om care sa uneasca (dreapta), nu care s-o divida. Iohannis e o alegere foarte buna, si asta nu doar pentru alegerile din toamna cat mai ales pentru proiectul unirii PDL-PNL si al alegerilor din 2016.

  • Dl.Goe says:

   Pacat ca nu s-a inventat masina timpului… pentru a putea calatori in trecut (trecutul care conteaza) pentru a putea recupera ceea ce memoria nu ne ajuta sa recuperam. O asemenea masina ne-ar ingadui sa observam ca Johanis era (este) un biet esalon doi al lui Crin Antonescu, el insusi esalonul doi al hulitului Victor Ponta. Johanis este azi esalonul trei a lui Victor Ponta… Ceea ce are darul sa estompeze faptul ca nu va fi aproape nicio deosebire daca presedinte iese Ponta I. sau Ponat III (Viorel sau Klaus)… In 2012 s-a consumat sfarsitul lumii. Supravituitorii au uitat cu incredibila usurinta cum a fost in lumea de dinainte cand era evident ca-i tot aceea de ajunge presedinte Ponta sau Antonescu (care pare-mi-se a si ajuns presedinte o tura, cu carte de vizita) sau vreun altul dintre oamenii lor. A-i tot da inainte cu ideea incriminatoare ca cine-l saboteaza pe Johannis comite pacatul capital de a-l ajuta pe maleficul Ponta ar avea mare nevie de o masina a timpului. Ca sa aiba impresia ca sunt liberi si ca (mai si) au de ales (intre mai multe optiuni) oamenilor trebuie sa li se induca ideea ca optiunile care li se ofera sunt foarte diferite, antagonice, dusmane una alteia. Din nefericire optiunile care par cele mai contrare, antagonice, sunt in fapt cele mai similare. Ponta, Johannis Udrea sunt aproape unul si acelasi lucru, ca optiuni individuale, ca valoare, ca-competente, ca morala. Sistemului ii este egal care dintre acestia ar ajunge presedinte, dar se “bucura” ca “populatiei” le apar a fi optiuni diferite.

   P.S. Este desigur un punct de vedere strict personal. Diferentele dintre Ponta, Johannis si Udrea mi se par atat de mici incat oricare doi dintre acestia vor ajunge in turul doi, nu va fi suficient incata sa ma faca sa ma deranjez pentru a vota… Nici intre cei 14 din turul I nu-s diferente chiar enorme (oricare doi ar fi luati in calcul), dar, totusi, din calculele mele rezulta ca exista un ecart suficient care sa-mi justifice deranjul de a vizita o sectie de votare. Nu mi se pare insa kosher sa fiu invitat la restaurant si sa am de ales din meniu intre “cåcat” si “Scheiße”. Prefer sa-i las domnului Plesu toata placerea. Ma voi simti onorat ca dansul a ales si pentru mine (fiind d-lui o persoana autorizata, cu o mare iubire pentru limba germana si pentru cultura germanica). Daca in turul doi vor ajunge Ponta si Klaus, din sadism, sper totusi sa iasa Klaus, ca sa se vada mai apoi ca-i tot aceea. Atunci imi voi face cont la Adevarul (Nelu Popescu, inginer constructor Buzau, 47 de ani) si-l voi intreba pe dl.Plesu daca-si aminteste ca e ruda cu Radu Beligan. Daca nu, nu. Ca Radu Beligan nici n-are blog. Nici blog.

 29. d'Artagnan says:

  Domle, dar nu ține chiar nimeni cu Ponta pe acest blog? Nu e corect. Poate am să încerc eu să găsesc și niște plusuri. Omul nu e lipsit de calități. Vorbește și limbi străine…

  P.S. Dl.Goe, vorbim, vorbim, am eu niște idei, propuneri…

  • Dl.Goe says:

   Ei asta-i acuma, ca nu tine nimeni cu Ponta! (!?) Cum asa? Ca tzine, nu spui tzine, dar tzine. Persoana ne/importanta. Tzine, tzine, dar e (mai) discreta, asa… din fire. Motiv pentru care a mutat discutia pe alt fir pe care a afirmat ca (auzi enormitate!) ca Ud-rea ar fi mai rea decat Pon-ta. Na. Acuma. Na beleaua, dar (totsui) nu vrea sa recunoasca-ca-i psd-ista. Ca suna rau.

   • Observator says:

    Vedeți cum sunteti? Va raspund pe firul de start cu privire la abordarea lui Lucifer, asta ca sa nu perturb pe onorații cititori cu teme “pe lângă”, ma întrebați direct asupra unei ierarhii, va raspund tot direct “la locul” întrebării si dumneavoastră veniti cu din astea, ca m-as ascunde. Nu, dlGoe. Intre Ponta si Udrea cred ca Ponta e mai bun. Ponta are un program politic, doamna da senzatia ca ori își cauta bărbat ori job in showbiz. Doamna face doar propaganda. Norocul meu e ca in turul 2 nu se vor confrunta. Pentru ca de-ar fi asa Ponta ar câștiga detașat. Dar de ce nu va place Iohannis?

    • Dl.Goe says:

     Vai, dar v-as ruga sa ma iertati pentru ca n-am considerat necesar sa pun intre ghilimele cuvantul “mutat”. Nu mi-am imaginat ca, prefacandu-va ca nu intelegeti “gluma”, veti profita si veti gasi astfel un repros acolo, fata de asa cusur colateral, acuzandu-ma ca v-as fi acuzat de acuze nefondate, mutand iarasi accentul discutiel in alta parte. Era vorba despre faptul ca, de fapt, Ponta are, totusi, sustinatori (seriosi) pe acest blog (si nu ca v-ati ascunde d-voastra, pe care oricum toata lumea va cunoaste si stie de unde sa va ia, de exemplu de pe Decablog). Ponta are mai multi sustinatori pe acest blog, nu sunteti singura. Sunteti insa cea mai intristatoare. Care va sa zica ca Ponta ar avea program politic (iar Udrea nu). Foarte interesanta versiune antropologica asupra lumii si vietii si asupra realitatii in general. Si si foarte lamuritor in ceea ce va priveste. Nu? Adica ca pe madam Udrea o evaluati misoginistic (exista si femei misogine?) prin prisma a ce este ea ca candidat si individ (o tzoapa) si nu prin prisma echipei care o propune, a grupurilor politice si extrapolitice care o promoveaza, in timp ce pe Pontilica (impostorul absolut) il scutiti de evaluari valorice personale (sunteti o doamna nu?), apreciindu-l prin (ah) faptul ca macar ar avea un program politic (Cine? Ponta? Are Ponta un program politic? Ponta? Pazea) adica ca prin prisma grupurilor si partidelor pe care le reprezinta. Doua criterii de evaluare total diferite, pe Elena o tratati in contextul acelui atribut specific feminin (care incepe cu “piz” si se termina cu “å”) iar pe Ponta il tratati in context politic. Cand am zis ca Ponta e cel mai “råu”, iar Udrea pe locul doi, ma referisem strict, unitar si consecvent, la cei doi limbrici ca indivizi. Daca e sa punem in balanta ambilor fortele pe care le au in spate, clasamentul se pastreaza dar (vai) distanta dintre ei creste. Felul incarcat de confuzie prin care evitati sa va exprimati sincer aprecierile fata de termenii binoamelor Ponta-Udrea si respectv Ponta/PSD-Udrea/PMP, incurcand in/voluntar merele cu perele, da exact dimensiunea psd-ismului d-voastra pe care il ambalati in discretie (constienta fiind, cu mintea, ca e ceva rusinos. Cum ar fi sa declarati ca sunteti indragostita de Mircea Badea? – A se vedea filmul lui Danielliuc – Sistemul Nervos cu Rodica Tapalag (admirabila) in rolul Observator). Faptul ca va declarati “fan” Johannis va face inca si mai PSD-ista.

     P.S. De ce nu-mi place Iohannis? Pai nu aceasta-i intrebarea ci “De ce mi-ar placea Johannis? Aceasta-i intrebarea. D-voastra (dar sincer acuma) de ce va place? Nu, nu e nevoie sa raspundeti in cuvinte. De ce va place? Dar fara vrajeala. Ce va incanta la “optiunea Johannis”?Raspundeti-va sincer la aceasta intrebare si ad/notati: Din exact acele motive nu-mi place mie acest bidon gol, surogat de politician. Un surogat pentru care opteaza (prosteste) si toti cei care, avand mustrari de constiinta pentru talibanismele din ultimi 10 ani (fel de fel) si/sau agnoase vizavi implicarea afectiva in razboaiele mediatice, sociale si politice din acesti “minunati” 10 ani, si-l imagineaza ca fiind impaciuitoarea cale de mijloc. Asa-si imagineaza alegatorii naivi si onesti ca se pot retrage din extremele la care s-au dedat fiind ba prea basisti ba prea anti-basisti, ba prea psd-isti, ba prea anti-psd-isti. Desigur insa ca nu acesta este si cazul d-voastra. 🙂

     P.P.S. Ati ghicit cred ca atributul specific feminin cu care o tratati pe nesuferita de Elena Udrea este… “pizma”. Cei care se cred mai “slabi” decat d-na udrea o admira si/sau o invidiaza. Cei care se cred invers o pizmuiesc. Auzi taina la ea: Romania frumoasa. Phiii…

  • Dl.Goe says:

   D-le D’Artagnan, cu infinita precautie, imi ingadui sa va spun. Noapte buna. D-voastra si invitatilor d-voastra.

 30. Isabel.A says:

  Printul PSD si Printesa PMP

 31. Isabel.A says:

  @Aramis,

  Zoe Petre s-a apucat de prostitutie la batranete? Am citit acum ca a fost prezenta cu Pontanocchio la televiziunea lui Ghita si i-a ridicat mingi la fileu. Ponta, disperat dupa voturi din dreapta, a spus ca el a condus o guvernare “social-liberala”, etc. si ea l-a girat.
  Prostituatele tinere au farmec, daca o fac cu convingere si sunt atragatoare. Prostituatele batrane sunt, oricate dotari ar avea, doar jalnice.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s