Extraordinar de ordinar

Acest Congres Extraordinar a avut o miză cât se poate de ordinară: securizarea la conducerea PSD a lui Liviu Dragnea. A fost locul și momentul în care a apărut un amărât de El Lider Maximo, cu o cotă de încredere de 3 ori mai mică decât cea a partidului. Adică avem de-a face cu un El Lider Maximo Minimum.
Evident, n-am fost simpatizant PSD niciodată, dar punctual am apreciat unele rezultate (vize, negociere intrare în UE, impozite mediu privat…) și unele personalități din acest partid. Ca o paranteză, vedeți PSDragnea să negocieze vreo chestie cu UE?! Doar la piață, prețul la urzici… Îi vedeți în stare de vreun proiect de țară, altele decât demagogiile de pe hârtie și micile șușanele cu Justiția?! Îi vedeți în stare să dea vreo hotârăre, ordonanță, fără să facă haos legislativ și fără să revină cu adăugiri?
Prin urmare, ce se întâmplă acum cu PSD ar trebui să mă lase rece. Din păcate acesta este însă partidul de la guvernare, iar fundătura în care se află mă afectează și pe mine.         Din partea mea pot să-l preaslăvească pe marele lor Conducător cât vor, dar dacă dau și țara pe mână acestui baronel unsuros de provincie, cu o viziune politică potrivită mai degrabă unui sătuc de câmpie, ce-și alege oamenii strict după criteriul obedienței, am pus-o cu toții, indiferent de ce credem fiecare dintre noi despre Soros, DNA, SRI și alte binoame și trinoame!
Și până la acest Congres Dragnea a avut o putere discreționară. Ce-a făcut cu ea se vede cu ochiul liber și în economie și în popularitatea partidului. La prima vedere este incredibil cum de se lasă membrii de partid dominați, prostiți, vrăjiți de mustața individului. Probabil, vorba lui Oprișan: ” Nu înțelegeți voi cum funcționează PSD”.
Mărturisesc că da, eu nu înțeleg. Dar încerc o explicație.
La conacul numit PSD boierii au plecat și-au rămas niște slugi și niște boiernași cam scăpătați. Și ăștia, după ce s-au frecat la ochi și-au văzut că-s de capul lor au dat buzna în cramă, în beci, prin cămară și s-au îmbătat de putere toți. Unul dintre ei, cel mai viclean și mai fomist, s-a așezat în capul mesei. Dar timpul trece și proviziile se micșorează. Că orgia se va sfârși la un moment dat este evident, întrebarea principală este ce se va întâmpla cu oamenii din sat, lăsați în voia sorții. Întrebarea secundară este ce se va întâmpla și cu conacul, dar pe mine asta mă interesează mai puțin. Întotdeauna vor fi conace de votat, nu neapărat cele mai bune, ci cele mai puțin rele.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

6 Responses to Extraordinar de ordinar

 1. Radu says:

  Sa fiu sincer lupta asta anti-coruptie si pe urma anti-anticoruptie ma lasa rece. Ma doare fix in pix. Singurul lucru care mi-a atras atentia din toate prostiile spuse a fost ca Romania ramane in UE, ba mai si adopta euro prin 2023-2024. Asa sa fie !

  P.S.: Cred ca ar fi timpul ca Romania sa faca bani ! Gata, ne-am jucat destul de-a baroniada, de-a anti-coruptia, ajunge ! Eu unul as dori ca in urmatorii zece ani PSD sa aiba presedintele si PNL guvernul. Rahatul asta de mesaj al luptei anti-coruptie, singurul cu care a ramas opozitia de azi nu ascunde decat incapacitatea de a avea un mesaj economic de substanta, si un lider de partid care sa se priceapa cat de cat la afaceri cinstite si rentabile.

  • Aramis says:

   Radu,

   Si cum propui tu ca Romania sa faca bani? Si cam ce afaceri ai vrea sa faca ” liderul de partid ” ?

   • Radu says:

    Afaceri cu bors si cornulete cu zahar Aramis ! Esentiale pentru orice viitor prim-ministru. Am propus eu sa faca liderul de partid vreo afacere ? Sa se priceapa, sa propuna si un program economic, sa inteleaga ce au nevoie oamenii de afaceri pentru ca economia Romaniei sa functioneze ! Singurul program al PNL azi e lupta anti-coruptie ! Ca o placa stricata de pick-up, altceva ciu-ciu !

    Romania face bani inclusiv azi. Daca nu si-ar pierde toata energia in lupta anti-coruptie si anti-anticoruptie (i.e.: cu “statul parallel”) ar avea poate timp sa se gandeasca si ce legi sa faca, si cum sa se foloseasca de apartenenta la UE ca sa aiba o crestere economica mai mare, si in primul rand mai durabila.

    • d'Artagnan says:

     În afară de faptul că PNL ar trebui să pregătească un Program economic de bun simț ,altceva nu înțeleg ce spui!
     Ce treabă are lupta anticorupție (care ar trebui să fie o chestiune ce ține de Puterea Juridică) cu economia, făcutul banilor, care ține de Guvern și Parlament?!
     Ce, DNAul îi oprește pe cei de la Putere să stimuleze economia, să le ia banii celor de la UE, să facă autostrăzi, spitale, educație?! Ideea asta de asediu continuu îl dă massmedia aservită intereselor PSD. Vor probabil să fie gen reclama de la FNI, dormi liniștit că noi ”lucrăm” pentru tine.
     DNAul a pus în funcție liota aia de proști incapabili de la Guvern, în frunte cu măreața Dăncilă? El a schimbat 3 guverne? El face harcea-parcea fiscalitatea? El îngreunează munca firmelor românești, predictibiliatea afacerii?
     Spune-mi din linkul de mai jos unde este ”vina” anticorupției ( și fii foarte atent la pct. 9, și spune-mi de ce politicienii nu fac ceva în privința asta):
     https://republica.ro/adevar-sau-defaimare-10-realitati-crancene-care-strica-imaginea-romaniei-spre-intelesul-patriotilor-lui

 2. Aramis says:

  d” Artagnan

  Ai vazut ce frumos m-am jucat cu Iepurele de Martie? Iar a devenit isteric :))

 3. Aramis says:

  d’Artagnan

  PSD a devenit mai putin important cu acest congres. E posibil sa ramana “mare” ( cel mai mare am déjà indoieli) , dar nu mai este ” important” . Romania poate fi condusa si de o maimutza, cat timp nu se umbla la reglajele majore nimic important nu se ( mai) poate intampla.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s