@Cârcotașu

Pentru @Cârcotașu, un ”adversar” din virtual:

 

În rest, ce-ar mai fi de spus… o plăcere și o onoare să te duelezi cu asemenea adversari…

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

7 Responses to @Cârcotașu

  1. Radu says:

    Pun aici un mesaj trimis la CdSG, il pun si aici, poate nu va aparea acolo.
    Poate servi si de subiect nou.

    Cine a citit documentul scris de Tudorel Toader si care apare pe siteul Ministerului Justitiei stie ca documentul respective nu are nimic de-a face cu “fulgerul SUA” sau cu “dictatul UE”. Are de-a face cu managementul LCK in fruntea DNA.
    Decizia pe care o va lua presedintele Iohannis trebuie privita prin prisma consecintelor ei politice: dupa cum se vede pe siteul asta si in declaratiile politice ale tuturor liderilor coalitiei de guvernare decizia de a o demite pe LCK va fi interpretata de toti contii psd-isti nu ca o masura disciplinara intemeiata pe ceea ce contine documentul lui Tudorel Toader (pe buna dreptate), ci ca o confirmare a rolului SUA de “fulger” care s-a abatut asupra Romaniei si a UE drept “dictator”. Confirmarea acestor tendinte trebuie in mod logic sa duca la iesirea Romaniei din NATO si UE.
    Decizia politica de a nu o demite de LCK va arunca in spatele lui Iohannis responsabilitatea de a nu sanctiona o persoana care a dat dovada ca are comportament dictatorial, care nu are un comportament loial fata de Parlament si care discuta si interpreteaza in loc sa ia cunostinta doar de deciziile Curtii Constitutionale. O responsabilitate enorma, intr-adevar. Dar daca at demite-o ar deschide cutia Pandorei care se va inchide doar odata cu iesirea Romaniei din NATO si din UE. Pentru ca asta doresc toti acesti inadaptati la mecanismele UE aciuati pe pagina asta de blog, cu contele in frunte. O a doua sansa de a intra in randul tarilor civilizate Romania nu va mai primi, se va intoarce ori la vasalitate fata de Rusia, ori la o satrapie nationalist-autohtona de tip ceausist atat de draga cititorilor blogului. Iohannis insa trebuie sa se gandeasca la ce vrea el: o Romanie in UE sau o Romanie inchisa ermetic condusa mai devreme sau mai tarziu de un alt Ceausescu ?
    Nu conteaza daca Parlamentul il va demite, nu conteaza nici daca romanii il vor demite. El nu ar trebui sa vrea sa isi lege numele de cea mai mare prostie politica pe care o pregateste PSD si pe care o aplauda cei prezinti pe pagina asta de blog: iesirea din UE (cea mai mare tampenie) si iesirea din NATO (a doua tampenie ca marime).

  2. pierre says:

    Radu,

    chiar crezi ca “docomentul” are legatura cu managementul LCK in fruntea DNA ? As zice mai degraba ca e o mutare in plic ( pe post de adrisant Tudorel-sluga preaplecata a cuplului de infractori Dragnea-Tariceanu) care duce partida de sah intr-o (eterna) pozitie de pat. In sensul ca LCK isi vede nestingherita de treaba in continuare, Iohannis asisderi la Cotroceni netulburat de vreo cutare suspendare, gloata pesedista juiseaza pe bloguri si la Antene, iar jupanul Dragnea este reales la al 13-lea Congres. Vorbesti de lipsa “comportamentului loial fata de Parlament” a LCK ? Poate glumesti, Radu, asta este un Parlament de luat in seama de un om serios ? Si cu o asemenea intrebare, ” ai fost in sufragerie ? ” , ce altceva putea face un om cu sira spinarii intreaga decat sa le dea flit ? Inca, dupa gustul meu, LCK a fost prea blanda cu derbedeii din comisia Sufrageria, eu unul ii si scuipam in ochi. Si ce inseamna asta, ” discuta si interpreteaza deciziile CC in loc doar sa ia la cunostinta ” ? Discutam si interpretam, ca de aia avem liber in Constitutie la cuvant, important este sa aplicam, nu crezi ? Tot “docomentul”, dealtfel, pe care l-am citit integral, este o mizerie nedemna de pretentiile didacticiste si pretins morale ale acestui maimutoi pe numele lui Tudorel Toader.

    • Radu says:

      Eu am fost de parere ca LCK avea motiv sa fie demisa inca de cand CC se pronuntase pe initiativa DNA de a ancheta oportunitatea actelor guvernului. Cu atat mai mult sunt convins azi: nu pot sa accept ca in general angajatii statului in Romania s poata ignora cerinta Parlamentului de a se prezenta la o audiere, chiar daca e pe criterii pur politice.

      Consider insa ca Iohannis nu trebuie sa o demita, desi in mintea mea e clar ca a gresit. PSD pur si simplu nu va juca cinstit, nu va accepta o propunere de procuror profesionist. Dorinta lor e sa ingroape DNA si in final sa ingroape apartenenta Romaniei la UE. Nu se discuta nicaieri de performanta manageriala a LCK, discutia este despre statul paralel, Soros, jefuirea Romaniei de catre UE. A accepta ca LCK sa fie schimbata s-ar transforma in a accepta ca DNA a facut si face politie politica, UE a furat Romania din 2005, SUA si SRI au falsificat alegerile prezidentiale din 2004 incoace, si altele asemenea. Orice om normal la cap care accepta asta trebuie neaparat sa ceara, cu forta daca nu se poate altfel, iesirea Romaniei din UE si NATO. Doar insa ca teoria asta fabricata a Romaniei devenita colonie este o inventie iesita din laboratoarele PSD care regreta amarnic intrarea in NATO si UE. Nu i-a preocupat niciodata sa invete ceva de la partidele socialiste din Europa, singurul motiv pentru care au intrat in UE era ca sperau ca vor avea fonduri suplimentare furat. Credeau ca vor putea fura si imparti furtul cu oficialii europeni. Cand au constatat ca nu se poate au decis sa inventeze mitul coloniei Romania ca sa-i pacaleasca pe romani sa ceara singuri iesirea din UE.

      • d'Artagnan says:

        Chiar n-ai priceput logica ”Belina”?! Poate are amabilitatea Pierre s-o reia…

        • pierre says:

          Nu mai reluam discutia, nu mai conteaza. Ideea este insa ca problema nu a fost Belina, ci OUG 13, data fiind interpretarea data de CC cf careia DNA poate ancheta hotarari de guvern ( legislatie secundara) si nu poate ancheta ordonante de guvern. Mirarea mea este insa alta : de cand suntem mai catolici decat Papa si cerem demisia pentru incalcari constitutionale in cazul DNA uitand ca nimeni, niciodata dintre politicieni nu a platit /demisionat pentru incalcari cu adevarat grosolane ale Constitutiei ? Mai tineti minte OUG data de Ponta care a permis exodul primarilor si consilierilor locali dinspre opozitie catre PSD ? S-a stiut de la bun inceput ca va fi declarata neconstitutionala, si char asa a fost, cu 9 la 0 voturi in CC, dar s-a dat in dispretul total fata de Constitutie si bun simt . Si ? A demisionat cineva ?

Leave a comment