Teribilă dilemă: sunt sau nu sunt băsist?!

De când scriu în virtual, zeci de indivizi mi-au spus că sunt băsist, aşa că de ceva timp am început să mă gândesc mai serios la acuzele astea, renunţând la negarea categorică de altădată.
Mi-am spus: dArtagnan, s-ar putea să ai o problemă, un viciu pe care tu nu-l conştientizezi, dar care iese în evidenţă şi deranjează.
Este destul de puţin probabil ca atâţia oameni să greşească în aprecieri, aşa că am mers pe zicala că atunci când unul îţi spune că eşti beat îl trimiţi la plimbare…sau la culcare; dacă îţi spun doi, te duci tu să te culci!
Aşa că ieri seara mi-am făcut curaj şi am încercat să rezolv dilema raţional, argumentat, compunând un articol document, un fel de mărturisire şoc, ca o spovedanie. Prin el încercam , în primul rând, să-mi justific simpatia inconştientă pentru preşedinte, aşa cum o percep ceilalţi şi, în al doilea rând, să pun pe baze ştiinţifice, solide, religia băsesciană. Aşa că am scris titlul mare, cu litere bolduite:” De ce îl iubim pe Băsescu!” şi dedesubt am pus punctele unul sub altul:1,2,3, 4,5…până la 10, ca un fel de decalog pentru uzul credinciosului băsist.
După ce am scris titlul, cuprins de un acut sentiment de jenă, am tras jaluzelele şi am închis bine uşa de la intrare. Am stins becul din tavan şi-am pus la veioză un bec chior. Mă simţeam cumva vinovat, ruşinat de demersul început. Atâţia ani de Antena 3 şi de talibani uselişti, atâtea acuze, atâtea invective îşi făceau în sfârşit efectul.
La punctul 1 am început să scriu:” Îl iubim pe Băsescu pentru că…” şi m-am blocat! Din două motive: unu, nu-mi trecea prin cap de ce l-aş iubi pe Băsescu şi doi, am simţit mişcare la uşa apartamentului. M-am uitat pe vizor şi nu era nimeni, probabil că nervii mei întinşi la maxim îmi jucau feste. M-am aşezat iar la birou, m-am concentrat, am stat câteva zeci de minute pe gânduri şi am continuat:”…pentru că se simte o schimbare în bine în ce priveşte actul de justiţie.” Mi-am şters transpiraţia de pe faţă: „Ţi-ai vândut sufletul lui Mefisto, nenorocitule!”, mi-am spus îngrozit. Aveam, în fine, dovada indubitabilă că sunt băsist. Ce altceva puteam fi dacă, după sute de argumente beton în care mi se demonstra negru pe alb că avem de-a face numai şi numai cu poliţie politică, eu credeam într-o asemenea enormitate?!
De la punctul 2 şi până la punctul 10 nu am ştiut ce să mai completez. Nu o spun ca o scuză, presupun că, oricum, primul punct mă discreditează (sau mă încadrează) definitiv.
Dar cum de-şi dau seama cam toţi interlocutorii mei că sunt băsist, de vreme ce în multe conversaţii nici nu se aduce vorba despre justiţie?!
Mă recunosc după vorbă, după port?! Ce mă dă de gol?! Cum din nişte vorbe aruncate într-o discuţie mă deconspir aşa repede?!
Uite, am râs de nişte liberali care erau extrem de surprinşi că „echidistanţii, moderaţii, profesioniştii, eticii de la Antena 3 îl atacă josnic pe Antonescu regizând din diferite cadre un material fals”. Adică ce s-a întâmplat de o „televiziune aşa serioasă şi nepartizană face lucruri din astea nedeontologice”!? Păi să nu te strici de râs când îi auzi? Bineînţeles, m-au făcut băsist…
Tot aşa m-au catalogat şi când mi-am spus părerea despre liberalii Sorin Roşca Stănescu, Fenechiu, Becali…Când am zis că este inacceptabil ca Antonescu să facă uniune cu securistul Voiculescu mi-au zis la fel.
Dacă zic de Ponta că-i unul dintre cei mai mari mincinoşi în viaţă, dacă-mi plac Pleşu și Cărtărescu, dacă nu-l înjur gros pe Băsescu, dacă sunt sceptic la zecile de dezvăluiri fulminante şi săptămânale ce-l înfundă de fiecare dată definitiv pe acelaşi Băsescu, dacă mă-ndoiesc că trăiesc în cea mai cruntă dictatură din estul Europei, de vreme ce văd că cel mai tăvălit personaj este însuşi dictatorul, dacă atrag atenţia că mai mult se vorbeşte despre Băsescu decât despre rezultatele unei guvernări de aproape doi ani ( o guvernare sterilă şi lipsită de soluţii), dacă mă mir că o majoritate de 70% ce vrea binele ţării (!!), având Guvern, Parlament, mass-media, nu poate să limiteze acţiunile lui Băsescu cel rău, dacă zic că PSD, PNL, PDL sunt aceeaşi mizerie, dacă zic toate astea sunt catalogat , inevitabil, băsist.
Ei, şi când porţi asemenea etichetă infamantă, este aproape imposibil să mai fii băgat în seamă de cineva. Opiniile tale despre orice vor fi desconsiderate, ţi se va aduce permanent la cunoştinţă că „ei” nu sunt proşti să-i duci cum vrea „băsescu” şi ai lui, că „ei” sunt vigilenţi; vei fi întrebat cu cât eşti plătit ca să manipulezi lumea sau dacă eşti pur şi simplu dobitoc de nu vezi nişte adevăruri elementare. „Dezvăluite” chiar aseară la televiziunile prietene. Chiar dacă încerci să le spui că 2 cu 2 fac patru, cel puţin în matematica de zi cu zi, te vor privi cu suspiciune şi te vor acuza că induci în eroare opinia publică. Rezultatul este altul, TREBUIE să fie altul. Cel dorit de masele de anibăsişti, chiar de-ar face 5.
Trebuie totuşi să menţionez că mi s-ar mai ierta unele luări de poziţie dacă pun la pachet cu ele şi o …contrapondere.
Gen:” Ponta este cel mai mare mincinos…dar şi Băsescu este cel mai mare!!”, „ Antonescu a greşit când s-a aliat instituţional cu PC…dar şi Băsescu a ales soluţia imorală!”, „ PSD a baronizat România…dar şi Băsescu a făcut-o!”.
Mă gândesc însă ce fraze stupide ar ieşi când aş comenta un subiect, cum s-ar poticni ideile prin aceeaşi şi aceeaşi repetiţie. Şi ar mai fi ceva… Echivalenţele astea nu sunt chiar mereu echivalenţe…există mincinoşi mari, medii şi mici, există alianţe de voie şi de nevoie, baroni şi baronaşi… în esenţă toate sunt imorale şi demne de dispreţuit, dar…
Acum, recitind ultimile fraze, mă gândesc că poate au avut dreptate colegii mei de virtual: sunt, fără doar şi poate, un băsist nenorocit! Adevărul e că nici nu ştiu exact care este definiţia „băsismului”.
Îmi cer scuze tuturor celor care au crezut în mine…
P.S. Şi totuşi nu-mi place deloc de Băsescu…adevărat vă spun, dar cine m-ar mai crede acum!? Cred că sunt iremediabil compromis.

This entry was posted in General and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

143 Responses to Teribilă dilemă: sunt sau nu sunt băsist?!

 1. Radu Humor says:

  Bietul de tine 😉

 2. Dl.Goe says:

  @D’Artagnan – Domnule, daca vreti sa va turnati pana la capat cenusa in cap (dar sa fie cenusa de barbecue de la agapele socialiste cu mici si bere nu orice fel de cenusa) atunci ar trebui sa mentionati si in ce categorie de basisti va incadrati. Orientativ ati putea alege una de AICI sau puteti inventa una speciala, noua, cu conditia sa nu-l include doar pe D’Artagnan in ea.

  • d'Artagnan says:

   Am scris mai sus:”…dacă-mi plac Pleşu și Cărtărescu…”

   • Dl.Goe says:

    Eeee, asa da. Asadar va incadrati la categoria E. E bine, cred eu. Dar important este sa vedem ce parere au martorii lui Iehova despre asta… Nici nu stiti cum imi bate inima de cand am citit articolul, cuprins de presimtirea ca prin continutul sau este aproape inevitabil si inexorabil sa-l aduca inaoi din pribegie chiar si pe Iepurele de Martie. Nu vad cum anume s-ar putea abtine si sa nu zica el ceva despre subiect. Poate numai daca s-o afla nu-n pribegie ci intr-o adanca hibernare sa scapati fara exegezele sale explicite in materie de basism, capitalism, intelectualism si alte isme. Cum v-o fi norocul.

 3. Dl.Goe says:

  P.S. Articolul d-voastra de azi m-a fortat (practic) sa-mi amintesc de faptul ca dl.Goe (un basist notoriu, facut iar nu nascut) s-a lepadat deja formal si definitiv de Basescu in urma cu mai bune de doi ani, reusind aceasta performanta notabila in pofida fatului ca nu se atasase niciodata de Traian. Tot ceea ce conteaza fiind perceptia, iar perceptia de baza este a celor mai basisti dintre noi: anti-basistii. Ca cine nu-i anti, e pentru. Nu esti anti-basist nu existi, decat daca si numai daca esti basist. Altceva nu poti fi intr-o tara in care 100% din populatie este 100% basista (de rit pro sau de rit contra). In rest neantul.

  Model de lepadare viabila AICI

  • Stely says:

   Dar despre acest model de lepadare cit se poate de “viabila ” (zic eu ) ce spuneti ?
   http://www.dorintudoran.com/2013/11/20/felix-gandire-cu-executare-condamnat-de-ras-comun/
   Nu-i asa ca pe “Certocratia” s-a intors lumea cu susu-n jos ?

   • Dl.Goe says:

    Don Corin s-a re-nascut (din propria-i cenusa precum pasarica penix) insa a facut-o prematur la 7 luni (dupa hibernarea de primavara-vara) si-si inchipule acuma ca e ca nou. Totusi dintr-o alta perspectiva cred ca se poate considera c-a asteptat destul ca sa fi contactat. N-a fost (sa fie) iar rezultatele se vede via poetul din proze Mårean… Ii ia tare pe baieti, pe departe, facand apel la simbolisti si simbolism, la roze… Acelasi pamfletar fumat in cercul lui intact. In afara de Iaru nu-l aude nimeni. Iarasi. MerU. Desi el isi tot inchipuie saracul ca e ascultat. Din pacate flasnetele nu mai sunt la moda pe planeta de papa-gali si romani.

 4. Candid says:

  @D’Artagnan,

  Ce-mi facusi d-le? Pe vremuri, sfertodoctii comunismului propuneau tot felul de teme si paradigme si ceilalti, adica intelectualii nevanduti stangii, trebuiau sa se cazneasca sa-i combata, vorba lui Revel, pe terenul acestora. Cam asa ai procedat si tu acum cu acest articol. Cand il aud pe cate un U-SL-inox(s) ca imparte lumea de pe aici in “basisti” si “anti-basisti”, fix la apologetii socialismului de mucava ma gandesc. Cred ca m-ai inteles, nu?
  Cei care isi fac un titlu de aroganta, intitulandu-se “anti-basisti”, nu realizeaza cat de jos au ajuns, fiindca:
  a) defiland cu alde ponta, regele neincoronat al minciunii si habarnismului absolut in materie de management public, dovedesc ca si-au pierdut complet azimutul;
  b) stand alaturi de un crin tot mai ofilit, de cand probabililtatea de a dormi la Cotroceni a devenit sub genunchiul puricelui, ne demonstreaza ca gaunosenia discursurilor( de la teve) antonesciene , nu le creaza nici o indispozitie mentala, digestiva, fizica sau filosofica;
  c) vizitele acestora prea dese in speluncile de la intactul celui mai turnator dintre turnatorii securitatii, le-au pecetluit pentru totdeauna statura de nulitati politice…..

  • neamtu tiganu says:

   uite un exemplu tipic de basist! Numa un basist, era sa zic cretin, ceea ce ar fi fost un pleonasm, confunda termenu de “antibasist” cu uslenist.
   Spun ce am mai spus de zeci de ori, si daca nu am spus, repet, basescu a fost cel care a creat uslenismu, el a adus in politica romaneasca minciuna, populismu, mirlania si cam tot ce pute in politica romaneasca de azi la toate partidele fara deosebire de virsta, orientare, sex, nationalitate.

   • Dl.Goe says:

    Moncher esti idiot. Asta se vede imediat ce deschizi gura, atunci cand nu se vede si mai pregnant ce ascunzi cuminte sub limba. Asadar Basescu le-a inventat pe toate astea in politica. Inainte nu existau, iar politica din Romania era curata si virgina. Cand te-o-ncerca vreun moment de lucidiate o sa-ti vina sa te ascunzi bai rramolica cu encefaleaua mica. Tu te auzi vorbind bai progenitura de origine romana?

    • neamtu tiganu says:

     Basescu e in politica romaneasca de peste 20 de ani, a fost de toate, deci a avut timp sa infecteze toate nivelele. Mult injuratu criminal Iliescu a disparut de cel putin zece ani, si nu numai el ci aproape toti, singurul care a supravietuit, ca un fir rosu, a fost chioru. Si am mai spus, succesul lui i-a stimulat si pa ailalti sa-l imite.

     • Dl.Goe says:

      Aaa, asa da… Acuma este cu totul si cu totul convingator, reusind sa risipesti orice indoiala. Sitiam eu ca nu trebuie sa ma pun cu tine. (De fapt nici nu-ncerc). In subsidiar sunt uluit de cat de puternic a putut sa fie Basescu daca a reusit sa faca o clasa politica si o tara-ntreaga dupa chipul si asemanarea lui. Inclusiv emigratia de culoare in tarile germane.

   • Candid says:

    Bre tigane,
    Nici nu ma asteptam de la tine sa spui ceva inteligent, atata poti. Amu, io trebuie sa ma simt cumva onorat ca ti-ai strofocat neuronii(cati or fi inca activi) ca sa-mi dai o replica fix tiganeasca??? 😀 😀
    Auzi, tigane draga, tu ai uitat ca crin(sic!), idolul vostru in materie de vorbit aiurea, i-a confiscat pe cei cica 7,4 milioane, care ar fi votat la recensamantul prostilor si escrocilor din 2012, ca fiind votantii usl, nu doar anti-basisti?
    Ai dreptate, si mortii sculati din mormant de catre liviu dragnea au fost anti-basisti, poate ca nu erau doar uslinosi….
    Fraza finala te deconspira: este un fel de copy-paste dupa discursurili lui nea nicu…
    Sa auzim de bine…..
    P.S. Se pare ca Nostradamus chiar a prevazut navalirea capitalului chinezesc in Romania, acolo unde vorbeste de pericolul galben…..

 5. Stely says:

  2014-sfârșitul lumii (pronostic). Un grup de extratereștri îl kidnappează pe profesorul Dan Voiculescu și îl urcă la bordul unei nave. Victima crede că visează, că are un coșmar și încearcă să se trezească. Reușește. Face ochii roată și izbucnește în plâns: comandantul navei spațiale seamănă leit cu teroristul Traian Băsescu.

  “Pe cale de consecință”, afirmă dl Sergiu Andon, avocatul din oficină al victimei, luând cuvântul la sesiunea extraordinară ONU din 1 aprilie anii curenți, “profesorul Dan Voiculescu, una victima inocente de la Justitia Băsesciana, a cerut să fie eutanasiat”.

  Potrivit avocatului apărării, dictatorul Traian Băsescu a aprobat cererea victimei, dar a adaugat cu cinism, pe colțul din dreapta, sus, al rezoluției: “cu executare”. De atunci, profesorul Dan Voiculescu este în aer, unde călătorește în spațiu și în timp. Practic, nu există nicio șansă ca “Biruința”, nava amfibie a piratului Băsescu, să mai revină pe pământ, cel puțin în acest secol.

  Morala: Înainte de executarea propriei dorințe, profesorul Dan Voiculescu a mai avut timp doar să reinstaureze bunul-simț în USL, inițiativă care a condus la dezintegrarea instantanee a Uniunii Social Liberale.

  Privind de-acolo, de sus, nemuritor și intact, profesorul Dan Voiculescu transmite bibanilor prinși în cârligul său geostrategic: ”Eu v-am adunat, eu v-am risipit. Pa și pusi!”

  • neamtu tiganu says:

   daca a aparut si cretina asta pe aici pai chiar ca blogu asta pute de te trazneste.
   Uite dartagniane dovada ca esti basist, uite cum se string la tine mustele ca la un cacat!

   • Dl.Goe says:

    Frumoasa autocritica mai Calomfirescule, de sic. Tu esti mult mai prezent aici decat “cretina”. Si deci asta este explicatia prezentei tale in zona. Dar nu, nu e vina ta, te-a contaminat Basescu, inclusiv de mitocanisme. Se pare ca azi e ziua marturisirilor complete.Al naiba D’Artagnan ce talente are. Si ce forta de convingere. Aproape ca si Basescu-n lumea lui. Da-i-nainte Rromica, demasca-te.

 6. Radu says:

  Basisti sunt toti cei care au votat cu Basescu in 2004 sau in 2009 si nu regreta nici azi alegerea facuta. Nu trebuie sa-l iubesti pe Basescu ca sa fii basist, trebuie doar sa-l fi votat, si sa constati ca s-ar fi putut si mai rau. Tot asa cum USL-isti sunt toti cei care au votat USL si nu regreta. Cei care nu mai au cetatenia sau nu si-au miscat fundul la vot sunt doar chibiti; nu se califica nici ca basisti, nici anti-basisti, nicicum, doar gura-casca.
  Acu’ crede cineva ca ar fi fost mai bine cu Nastase in 2005 ? Sau cu Geoana in 2010 ? Eu nu cred, si de aia sunt basist.

  • lazycat001 says:

   @ Radu

   Corecta si clara abordarea, nu vreau sa ma gandesc cam cum ar fi aratat Romania cu Nastase si/sau Geoana presedinte.

   Un lucru e cert: cu mult mai putine procese mari de coruptie si cu zero condamnari.

 7. Kain says:

  Prostul are un mare avantaj fata de omul destept: este intotdeauna multumit de el insusi. (Napoleon Bonaparte)
  Prostii nu au indoieli, pentru ei toate lucrurile sunt clare. (Vasile Ghica)

  • d'Artagnan says:

   Nu înţeleg…te referi cumva la Neamţu Ţiganu?

   • Dl.Goe says:

    Se refera la el insusi vizavi de modul in care percepe citatele pe care le propune si de felul in care simte indreptatirea cu care le propune. Presupun ca nu are nicio indoiala in legatura cu valabilitatea citatelor, cu autenticitatea lor, cu adecvarea lor deplina in context si desigur in legatura cu faptul ca tocmai el ar avea autoritatea sa le propuna. Nu este oare nostim felul subtil in care reuseste sa livreze citatele la pachet, impreuna cu ilustrarea lor? Un cerc vicios care se inchide… kaineste

    Sunt aproape sigur ca va iesi din cerc pentru a mai propune si alte asemenea ilustrari ferme. Cu certitudinea pe lipsa de indoiala calcand.

   • Kain says:

    Am incercat sa raspund la articol in felul meu. Nu am aratat cu degetul pe cineva.
    @d’Artagnan
    Indoiala pe care o aveti in legatura cu o anumita idee, mi-se pare perfect normala, sanatoasa. Cred ca va lipseste o mica doza de incredere. “Mai bine faci o alegere proasta decat sa nu alegi deloc”, “daca gresesti, sti ca ai gresit tu, nu te-ai luat dupa capul altuia” asa am auzit si eu de la altii, afirmatii in care ma regasesc.
    Intr-un articol anterior ati scris:
    “Mi-am dat seama că mare dreptate are citatul care spune că:” Orice om are un orizont intelectual; când acest orizont se îngusteaza el atinge dimensiunile unui punct, si atunci respectivul spune: “ACESTA ESTE PUNCTUL MEU DE VEDERE”””
    In acel articol ati afirmat ca nu doriti sa aveti un punct de vedere, un orizont atat de ingustat.
    Am putea sa gandim lucrurile si in felul urmator:
    Antibasistii par sa fi foarte hotarati, deci le putem atribui un “punct de vedere”. De acolo, din “punctul lor de vedere” pareti a fi antibasist, tocmai pentru ca nu aveti acelasi punct de vedere(mai multe puncte de vedere sunt altceva fata de un singur punct).
    Urmand logica punctului de vedere antibasist, sunteti basist pana in maduva oaselor.
    Restul oamenilor, care nu impartasesc viziunea antibasista, de obicei sunt rezervati in a eticheta(generaliza), si prin urmare pentru ei nu sunteti basist.
    Parerea mea e ca nu poti imparti in doua lumea asta, nu este cazul sa va puneti intrebarea sunt sau nu basist, pentru ca este gresit sa incercati sa ganditi in acel mod(alb-negru).
    @Dl. Goe, presupuneti foarte multe lucruri, fiti mai moderat va rog!
    Nu vreau sa par impertinent, dar v-as aprecia mai mult daca aveti amabilitatea sa imi explicati ce ati dorit sa spuneti prin: “Un cerc vicios care se inchide… kaineste.”?
    Inteleg ca va sunt antipatic, ar fi pacat sa va dezamagesc asa-i?

    • Dl.Goe says:

     @Kain – Va rog nu spuneti asta. Desi adesea ma port “urat” cu ei, oamenii de genul d-voastra imi sunt intotdeauna simpatici. Nici vorba de vreo antipatie. Antipatici sunt cei “patetici” din genul “abel” (ma belle). Ceilalti “patetici” niciodata. Va imaginati poate ca si rromul rramolica mi-ar fi antipatic. Nici poveste. Rr-omul e mereu foarte simpatic. Iata-l. Facand naveta intre han, decablog si certocratie i s-a nazarit ca are, nici mai mult nici mai putin decat verva, umor si si talent literar la genul pamflet si ca poate sa-si slujeasca obsesiile din condei, ca scriitorii. Nu-i simpatic? E foc.

     P.S. Cercul vicios care se inchide … kaineste este o “meta-fora” destul de auto-descriptibila. Nu prea inteleg ce n-ati inteles. Ca e cerc? Ca e vicios? Sau ca e al d-voastra (Kain)?

     • Kain says:

      Inteleg notiunea de cerc vicios, totusi nu pot sa fac conexiunea ca dumneavoastra in contextul biblic Cain-Abel(pe scurt doi frati, unul il ucide pe celalalt din gelozie). Cel mai probabil faceti o trimitere catre imaginea de “crima” din aceasta poveste, iar “cercul vicios” trebuie sa fie actiunile/ideile pe care le-am facut: perceperea citatelor, indreptatirea, lipsa de indoiala si ideea de autoritate.

      PS: Pseudonimul Kain nu face referire la Cain, la baza lor sunt doua personaje complet diferite.

      • Dl.Goe says:

       Kain – Dupa cum Kain-ul d-voastra nu-i Cain nici Abel-ul meu nu-i biblic ci mioritic, un izomorfism care pune in relatie simbolica un izotop prezent (swift-ian si sweet) cu unul absent (beatles-ian si michelle). Dar desigur ca daca n-am stradui un pic am putea sa gasim analogii valide intre starea de fapt din han si crimele din gelozie pe filiere biblico-shakespeariene. N-ar fi o problema. Avem “desdemone” (avem chiar si ophelii de imas), avem “ane” (lugojane, mannolice, karennine), avem Othello (mai maur, mai brunet, mai ca rromul), avem toate personajele necesare dramei. Lipseste doar autorul. Pirandello sau Sofocle ori macar un Kafcaragiale acolo. Cam asta ar fi duma.

 8. Candid says:

  Bre tigane,
  Nici nu ma asteptam de la tine sa spui ceva inteligent, atata poti. Amu, io trebuie sa ma simt cumva onorat ca ti-ai strofocat neuronii(cati or fi inca activi) ca sa-mi dai o replica fix tiganeasca???
  Auzi, tigane draga, tu ai uitat ca crin(sic!), idolul vostru in materie de vorbit aiurea, i-a confiscat pe cei cica 7,4 milioane, care ar fi votat la recensamantul prostilor si escrocilor din 2012, ca fiind votantii usl, nu doar anti-basisti?
  Ai dreptate, si mortii sculati din mormant de catre liviu dragnea au fost anti-basisti, poate ca nu erau doar uslinosi….
  Fraza finala te deconspira: este un fel de copy-paste dupa discursurili lui nea nicu…
  Sa auzim de bine…..
  P.S. Se pare ca Nostradamus chiar a prevazut navalirea capitalului chinezesc in Romania, acolo unde vorbeste de pericolul galben

 9. d'Artagnan says:

  Sesisez un lucru curios…
  Fanii, suporterii fanatizaţi, fan cluburile au despre idolii lor o părere excelentă. De regulă, aceştia sunt, sau cel puţin par, pentru admiratori nişte indivizi dotaţi cu aptitudini şi talente extraordinare, un fel de zei.
  Atunci cum se face că băsiştii, fanii lui Băsescu adică, îl văd pe acesta aşa de slab încât se miră permanent cum de mai rezistă pe scena politică, iar antibăsiştii înflăcăraţi îi atribuie nişte abilităţi extraordinare, oculte, nişte puteri aproape paranormale, de vreme ce Parlamente, Guverne, majorităţi mai mult sau mai puţin absolute, alianţe de partide, massmedie potrivnică nu-l pot doborî?! În mistica lor, Băsescu este stăpânul absolut peste justiţie, peste toate serviciile. Nu este clar cum şi de ce i-ar îndeplini aceştia ordinele ca hipnotizaţi, dar asta nu prea contează.
  Prin urmare antibăsiştii se uită la Băsescu ca la un zeu. Ajungi să te întrebi care-s de fapt fanii…

  • neamtu tiganu says:

   un mar stricat poa sa strice o lada-ntreaga, un singur virus poa sa provoace o epidemie in masa, e extrem de usor sa distrugi, da sa construiesti, ba, ar mai fi si.. un nebun arunca o piatra-n apa, si mai sunt multe, multe intelepciuni., da nu m-astept sa pricepeti.
   Si nu ie om de rind e, din nefericire, presedintele tarii de atit amar de ani.

   • Dl.Goe says:

    Hai la mosu cu proverbe
    Dai un leu da’ stii ca fierbe…

    Rromica tu esti (adica ca erai) baiat destept, cu atat mai spectaculos este succesul operatiunilor de manipulare vizavi de fenomenul basescu operate de catre asa zisii adversari ai fenomenului. Ai capul mare dar iti place si fotbalul. Dai gol dupa gol. Si toate numai cu capul.

  • Candid says:

   d’Artagnan,
   Sofistii au intotdeauna un raspuns. Indifererent cat de aiurea. Imi amintesc ca in 2007, imediat dupa suspendarea lui Basescu, de catre cei 322 de “ilegalisti”, cineva care avea acces in marile sfere ale psd, imi dadea ca sigura infrangerea marinarului la referendumul din 19 mai. Explicatia lui era ca liderii UE si-au dat acordul pentru eliminarea lui de pe scena. Dupa ce a trecut examenul referendumului, aceeasi persoana imi spunea ca psd nu a dorit suspendarea ci doar a vrut sa-l sperie ca sa-si bage mintile in cap. Cam aceeasi melodie mi-a fredonat-o si anul trecut, pana in momentul in care Barroso and Co. au luat pozitia pe care o stiti.
   Mai departe nu e nevoie sa ma intind cu explicatiile….

 10. Swift says:

  In demcratiile de acum, domnii si badaranii, desteptsii si prostii, cinstitsii si banditsii, talibanii si netalibanii au drepturi egale de vot si de palavrageala despre politica. Ei se regasesc peste tot, atat in clasa politica cat si printre votantsi, indiferent de sigle, steaguri, culori si sloganuri.

  Un alt rezon sa prefer caii. “Taliban” lipseste din vocabularul lor. Ar acoperi o clasa vida. Si ei nu se utupesc cu autoreferentialitati. Nici nu-si idealizeaza / hiperbolizeaza – din eroare – dusmanii.

  • Dl.Goe says:

   I-ho-ho, madam Stift ati putea fi atat de draguta incat sa mentionati un cuvant care nu lipseste din vocabularul cailor? Asa ca curiozitate. Unul singur macar. Ar deveni mai clar cum se face ca aveti aceleasi preferinte zoologice precum legendara Maria Tereza.

   P.S. Din panseurile d-voastra pestritze s-ar putea deduce ca considerati dreptul universal la vot si la libera exprimare un abuz. Sunteti in mare confuzie din cauza de surescitare. In mod evident v-ar trebui ceva de calmare. Poetul l-ati omorat, dar cu calul ce-ati avut?

 11. lazycat001 says:

  @ d’Artagnan

  Corect ca argumentul pe care l-ai pus, acela cu promovarea justitiei e singurul la care te poti gandi rapid atunci cand vrei sa vezi de ce poate sa iti placa Basescu. Dar nu e deloc putin lucru… A fost o lupta la baioneta si ceva nemaivazut la noi, locul unde justitia trebuia sa ramana in mana cui trebuie. Si Base a sprijinit-o direct pe Monica Macovei impotriva partidelor de stanga si chiar a multora din PD. Faptul ca Oli Rehn a declarat ca urmare a eforturilor dnei Macovei “For the first time in the history of the country, nobody is above the law.” ar trebui sa ne spuna multe si ar fi trebuit ca acest ministru sa fie in functie si astazi.

  Hai sa mai spunem, daca tot e sa ne punem poalele in cap cu cele bune ale lui Base: demascarea comunismului ca regim criminal citita de Base in Parlament in mijlocul fluieraturilor si al circului marca PSD si Vadim …

  Si merita sa mai spunem si de promovarea ICR pe baze profesioniste cu rezultate incredibil de bune pentru o institutie ce incremenise in popularizarea lui Creanga si Eminescu.

  Eeee (tot acolo vreau si eu sa fiu dle Goe ) uite ca incepem sa populam lista ta cu motive.

  • Radu Humor says:

   Băi, da ce mai populaţi 🙄
   Mai uşor că variaţi 😆
   Numai că pe aceaşi temă şi la aceaşi (pe sub) masă .
   Te pomeneşti că şi cu aceaşi mână :oops:.
   😉
   Chiar vreţi să-i faceţi pe toţi să borască

   • lazycat001 says:

    Umorul fin de autobaza, cam de pe la rampa de schimbat ulei, ma entuziasmeaza intotdeauna…

    Ca nu prea se leaga aia e alta, insa pe de alta parte e o parte importanta care va apropie de Basescu intr-o ciudata “love-hate relationship”. Pariez ca toti antenistii care il injura zi de zi ca e dictator, ca e securist, pun capul pe perna seara si se viseaza dictatori si securisti… Pe de alta parte partea din vis cu “securisti” multora li s-a indeplinit…

 12. pierre says:

  @d’Artagnan,

  spre deosebire de tine, eu am evoluat. Sau involuat, cine stie ? Departe de mine dilema “sunt sau nu sunt ? (basist) “.Din contra, spre surprinderea mea, in ultima vreme, cand unii cretini de talia celor care populeaza inclusiv sala mare de mese a hanului ma fac “basist” , o stranie senzatie de reconfortare ma cuprinde incetisor…Cred ca e un semn de imbatranire, poate inteleptire.Altadata as fi sarit la beregata, acum savurez placerea confirmarii de a nu ma afla coleg de idei cu asemenea specimene.Culmea, a ajuns sa-mi fie indeajuns.Auzi, astia ma fac “basist”, orice inteleg ei in capetele lor seci prin acest termen , iar eu ma bucur…cred ca-i despre batranete, totusi. 🙂

 13. neamtu tiganu says:

  Talibanu basist se chinuie sa descopere ceva, cit de mic, ceva pozitiv in activitatea glorioasa a idolului lor. Pe undeva sunt insa, prea modesti, uita ca zeu lor a facut crestele cutezatoare ale Carpatilor, riurile repezi de munte unde se zbenguiesc pastravii zglobii si sticlele PET. Baietii uita ca nemuritoru a facut bazinu Marii Negre, nici macar Axa nu e mentionata, ce sa mai vorbim de cum a tinut el criza la granita si nu i-a dat voie sa intre-n Ro, sau cum a vrut el sa dubleze salariile profesorilor da nu i-a dat voie ticalosu de tariceanu. E drept ca daca n-a reusit sa le dubleze a reusit sa le injumatateasca. De tiganca imputita, flota, case, frati si surori, da mai ales de cit de bun tata e, un adevarat tata al poporului, popor repezentat prin cele doua printese de imparat, care au primit deja juma din imparatie, se uita. Cit de sensibil e el cu femeile, cum a salvat-o pa Ritzi care a luptat atit de mult pt. ca ebei sa i se faca dreptate si sa fie parlamentara.
  Ehei cite alte vitejii, fapte nemuritoare… pacat, mare pacat, scremeti-va ma baieti, poate mai gasiti cite ceva. N-ar fi rau daca ati scormoni si-n activitatea glorioasa de ministru, primar, totusi n-ar fi bine sa mergeti prea adinc in trecut, sa nu ajungeti, Doamne fereste, prin Belgia, cine stie de ce mai dati!

  • d'Artagnan says:

   Talibanu antibăsist se chinuie să descopere ceva, cât de mic, ceva negativ în activitatea individului pe care-l detestă. Pe bune sau interesat. Pe undeva sunt însă prea scrupuloşi, chiar se opresc la tot felul de nimicuri atâta vreme cât în jurul nostru sunt o mulţime de dovezi clare ale influenţei malefice a lui Băsescu: Carpaţii sunt de toată jena, zici că-s dealuri, idiotul de Băsescu i-a teşit de i-a luat dracu, în lipsa lui am fi avut cel puţin un Mont Blanc pe Bucegi; păstrăvii au sfârşit mâncaţi de acest marinar de apă sărată (merg la un 50 de whisky, puţin săraţi) care-a intrat cu flota vândută pe fostele ape curgătoare transformându-le în bălţi insalubre; PETurile sunt de la berile la PET băute de Băsescu şi ciracii lui. De restul ce să mai zicem: ne-a pus rău cu ruşii cu care eram vechi amici, iar criza, după cum ştie toată lumea, a pornit de la fata lui mai mare care n-a dat banii înapoi la băncile alea americane de unde se împrumutase.
   Domle, ce să mai vorbim…talibanii antibăsişti doresc să-l dea mai repede jos pe Băsescu până nu vine vreo cometă după el şi ne face praf Pământul. Vom fi victime colaterale.

   • neamtu tiganu says:

    bibicule, esti un idiot, Carpatii sunt falnici, te-am pacalit, nu, nu i-a facut chioru, si nici riurile, nu, nici pe astea nu le-a facut.
    Nici la pastravi nu se pricepe, pestele se curata, se spala si apoi se despica de-a lungul abdomenului. Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste in jumatate din cantitatea de ulei. Cand ceapa este aproape calita se adauga icrele, curatate de pielite. Se mai lasa aproximativ cinci minute si se ia tigaia de pe foc. Se lasa sa se raceasca si se adauga nucile macinate, stafidele, piperul si sarea. Peste toate aceste ingrediente se adauga ouale crude si se amesteca pana se obtine o pasta omogena. Se umple pestele cu aceasta compozitie, dupa care se coase si se baga la cuptor intr-o tava unsa cu ulei. Se tine la cuptor cam o jumatate de ora. Din cand in cand se pune pe deasupra sos din tava. Cand este aproape gata se torna vinul si se mai lasa catava minute. Se consuma cald.
    ********************
    Poate fi insotit, se poate consuma, servi, sau chiar bea, un vin alb, rece, sau roze, rece, sau un vin rosu, vechi, la temperatura camerei sau a cortului.
    P.S Sunt f. bine dispus, am tuica, tuica, tuica, de toate felurile, Craciunu si Revelionu e salvat… lumeee, lumeee, tuica e medicament, vezi aici, reclama, http://www.lautarul.de

    • d'Artagnan says:

     ”Cand este aproape gata se torna vinul si se mai lasa catava minute. Se consuma cald.”
     Idiot ești tu, băi, băutorule de țuică! Niciodată vinul nu se consumă CALD!!!
     Eu am țuică de Satu Mare, de Baia Mare, din Banat, din Argeș, din Vrancea, din Negrești Oaș, din Cluj … ești un sărăntoc cu pretenții…

     • neamtu tiganu says:

      asa sunt basitii, dobitoci, inteleg in dunga, fara sa mentionam ca exista fin fiert, Glühwein, pa nemteste, care se bea fierbinte si contine multe chestii, chiar si scotisoara, e f. sanatos, vinu se foloseste si la prepararea unor sosuri, si de peste, da si de carne, caz in care isi pierde un pic din alcoohol, prin fenomenu de evaporare, evaporare care se petrece la alcoohol mai repede, ca-i sensibil.

      In privinta tuicii recunosc ca te invidiez, da ai si din aia batrina, da batrina rau, galbuie, in butoi de dud!? Daca ai, cumpar, nu conteaza pretu, fac imprumut la banca aia, cum ii zice. Hai ca stim ca esti fomist, nu mai tine coada-n sus, cit face?

      • d'Artagnan says:

       Eram sigur c-o să pui botu…ce vrei, ești un simplu dobitoc antibăsist, adică previzibil…ți-am întins nada și tu ai înghițit-o…eu am zis de vin CALD, nu FIERT!! Capisci diferența?
       Am de prună de 20 de ani, din Ardeal, de pe lângă Cluj. Da’ n-am mult…doar de poftă, așa…
       Pe mine Candid mă tot chinuie cu o țuică de pere EXCEPȚIONALĂ…

       • neamtu tiganu says:

        bleaaah, tuica de pere, bleaah, nici nu ma asteptam la altceva la cretinu de candid.

        • d'Artagnan says:

         Mda, ai ieșit onorabil din încercuire…ai dat vina pe țuica de pere…și lumea a uitat de reacția ta de simplu dobitoc antibăsist care pune repede botul.

        • Candid says:

         Bre tigane germanizat(:)) ,
         Habar n-ai ce vorbesti. Daca vii vreodata prin Romania lasa-mi un mesaj aici pe blogul lui d’ Artagnan si va invit pe amandoi la o palinca de pere, cu aroma de gutui. Lui D’ Artagnan i-am promis de nu stiu cate ori, dar nu am gasit nici unul ocazia sa ne intalnim si sa-l tratez cu palinca extra. Asa ca sa vezi si tu ce inseamna sa te ia gura pe dinainte. Desi ma jignesti mereu, fara sa te provoc, imi dau seama ca nu ma pot supara pe tine, fiindca de atata esti in stare, stii vorba ceea, “de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere”.
         Si apoi, dupa ce te imbat bine, te pun sa-mi canti cantecul ala tiganesc, care incepe cu “O’ lan, o clan, hai durida….”. Sper ca-l stii, altfel ce tigan mai esti si tu 😀 😀 😀

 14. Swift says:

  Multi – prea multi! – oameni vad la tribul lor doar calitatile, iar la tribul strain doar defectele.

 15. d'Artagnan says:

  Guinessul este o bere, ca să zic așa, curioasă. Ori îți place necondiționat, ori nu-ți place defel. Nu există cale de mijloc. Nu seamănă cu nicio altă bere.
  Știu un banc cu berea Guiness:

  ”Se intilnesc reprezentantii fabricilor de bere Becks, Heineken, Carlsberg si Guiness. Fiecare comanda o bere. Cel de la Becks o bere Becks, cel de la Heineken o bere Heineken, cel de la Carlsberg o bere Carlsberg, iar cel de la Guiness, spre uimirea celorlalti, cere o Coca-Cola.
  Cei trei intreaba nedumeriti:
  – Tu nu bei bere?
  – Pai daca voi NU beti bere, atunci nici eu!”

  Nu știu de ce mi-a venit în cap o analogie: Becks=Ponta, Carlsberg=Antonescu, Guiness=……Băsescu!!
  Și nu știu de ce cred că, în secret, Becksul și cu Carlsbergul se visează Guiness.

  • neamtu tiganu says:

   daca vrei neaparat sa-l compari pa basescu cu bere, ti-as sugera sa iei Corona in considerare, o bere supranumita pisat de mexican, iar in alte regiuni pisat de cal de mexican, se serveste cu lamiie sa nu ti se aplece, desi lamiia era folosita, traditional, la curatarea botului sticlei care era plin de praf.
   Becksu e pt. tine mult prea departe, e cumva sfint, nu-i de nasu tau, nu esti in stare sa-l apreciezi. Tu esti genu Budweiser… n-ai nici gust, nici tarie, nici personalitate, vorba aia nici nu l-ai baut bine ca l-ai si pisat!

   • d'Artagnan says:

    Mda, chiar când scriu acum beau bere Becks la 33cl. Asta îmi place, la 33cl, are o savoare deosebită. A doua de fapt, că am făcut nițel sport și-s însetat.

    • neamtu tiganu says:

     precis bei din aia la doza, rahat, poti s-o uiti, io nu-s bautor de bere da-ti recomand o excursie la Bremen, acolo unde-i mama Becksului, un oras f. interesant, se spune ca a fost unu dintre putinele orase care a tinut piept lui Hitler si de aia nici nu a fost bombardat, nu e 100% adevarat, da suna frumos. sa bei acolo Becks la butoi, au presion, cum zic francezii, sau vom Fass, cum zic nemtii, sau Draught beer, draft, cum zic englezii.
     P.S La Bremen sunt si cei patru muzicanti, magar, ciine, pisica si cocos, daca ai auzit de ei, sunt niste povesti frumoase.

    • d'Artagnan says:

     Am băut și bere Becks la draft, cum zice românul, e OK. Chiar un prieten de-al meu care are o pizzerie vinde numai bere draft Becks. Da’ rețin faza cu Bremenul. O să cer”vom Fââss”, cum zic nemții…la noi nu-i fâăss de loc, chiar are presiune…da’ mă rog, fiecare cu gusturile lui!
     Am auzit și povestea.

     • Dl.Goe says:

      Nimic nu se compara cu o bere Azuga bauta la borcan de un kil pe o bordura, langa bodega, dupa un meci de fotbal pe vremea lu’ ceasca. Am incercat toate berile din lume dar nimic n-a reusit sa creeze o senzatie de satisfactie asemanatoare cu aceea. Poate sa mai aduca un pic berea servita la ceainic in cani de ceai, in luna lui mai, pe terasa unui hotel de la malul marii de langa Cazino (nu mai stiu cum ii zicea) servita asa ca sa sa nu navaleasca drojdierii din zona in restaurant care in mod oficial nici nu avea bere. Ca miroasea a bere era o autosugestie. Domnii de la masa aceea beau ceai de musetel. Ori berea ceheasca de pe Terasa Amfiteatru de la Olimp singura care se inchidea la 1 noapte nu la 10 ca restul carciumilor din era ceassca sau poate Bavaria aia olandeza care umplea aerul cu miros de maltz cand deschideai sticla sa se mai apropie cat de cat de aroma si savoarea berii Azuga la borcan de un litru (cå bodega nu mai avea decat vreo 10 halbe cu totul care se dadeau cu garantie).

      Dl. Rromica s-o pricepe el la tzuica (pana la proba contrarie) dar cu berea cam braveaza teribilist. Corona cu lime nu-i chiar rea.

      • lazycat001 says:

       Ooo frumoase amintiri…

       Sau berea bauta cu cana din galeata (ca asa a trebuit sa o luam ca nu aveam sticla) in timp ce faceam partida dupa partida de sah pana la 6 dimineata… Nimic nu mai este ca berea aia. Acum avem fite in freza, vrem draft sau vrem bere cu aroma de fructe sau weissbier sau bere neagra sau strong, temperatura berii eheee este iar o discutie intreaga.

       Erau mai bune vremurile cand importanta era nu berea ci important era cu cine beam berea aia calda si rasuflata..

      • d'Artagnan says:

       Sau berea Bucegi băută în studenţie, cărată cu rucsacurile până-n căminul studenţesc, tolăniţi pe covor cu un Carpaţi în gură, liberi să nu gândim nimic…sau berea Mărgineni, în timp ce priveşti munţii, la 20 de ani…
       Hai, băi, că mi se pune un nod în gât…am să-mi iau un Paulaner nefiltrat să-mi treacă emoţia…

    • lazycat001 says:

     @ d’Artagnan

     Apropo de a doua bere.. Stii ca fiecare barbat vrea sa bea o bere: a cincea !

 16. Radu Humor says:

  Pe Litoral cea mai căutată bere era cea de Solca !
  Abia apoi venea cea de Azuga…..

  • lazycat001 says:

   Nici nu tin minte berea de Solca, dar pe cea de Azuga claramente o retin…

   • d'Artagnan says:

    Oi fi mai tinerel… 🙂

    • lazycat001 says:

     Pisica tanara si gaina batrana fac ciorba buna …

     • d'Artagnan says:

      Sincer, n-am mâncat ciorbă de pisică tânără, dar te cred pe cuvânt.

      • Radu Humor says:

       În ţara de adopţie a fa. Calomfirescu am dat peste o bere foarte interesantă : Schneider.
       O bere nefiktrată pe care n-am întâlnit-o niciodată nici în reclame, nici la OctoberFest !
       Când am întrebat de ce , mi s-a răspuns că o bere bună, naturală, n-are nevoie să cheltuie banii pe reclame.
       Şi cred că aşa este !
       P.S.
       Blănoasa, berea de Solca se vindea mai mult pe sub mână şi numai în anumite localuri de pe Litoral .
       Şi aia era făcută după reţeta unui bătrân maitru german care a refuzat să dea mai departe reţeta !mai

 17. neamtu tiganu says:

  Domnilor, ca muieri nu mai sunt p-aici, in nelimitatea mea intelepciune tin sa va impartasesc citeva notiuni de baza despre bere. Mentionez ca 6 ani de zile mi-am cistigat piinea, das Brot, in germana, proiectind instalatii de imbuteliere, mai ales pt. bere. Desigur a fost un pic pervers ca io un nebautor de bere sa am acces nelimitat la zeci si zeci de sorturi de bere. Cind faceam nenumarate deplasari la clienti, pt. masuratori, pt. a discuta proiectele precum si la intrarea in functiune, de fiecare data clientii ne ofereau lazi intregi de bere. La sediu firmei aveam in permanenta multa bere de toate soiurile si nu se uita nimeni strimb daca beai una sau doua la prinz, mai ales ca berea e socotita in germania, mai ales in sud, aliment. Patronu uneori ne ruga sa mai luam acasa niste lazi ca-i ocupau spatiul. Nu va voi povesti despre tehnologia berii, despre legea berii, oricum majoritatea care se-nvirte pe aici e formata din idioti si nu-ntelegeti. Doar un aspect vreau sa eroiez, apa, apa e, ca sa zic asa, baza berii, mama ei. Asa se explica de ce in general berea obtinuta in zone cu apa cristalina e, calitativ vorbind, mult superioara.
  De aceea, cum spuneam, in vizitele mele la fabricile de bere, cind il insoteam pe patron, urmaream izvoarele de apa. Una din cele mai misto beri nemtesti e Krombacher si asta deoarece au apa absolut cristalina, dintr-o zona virgina, nepoluata.
  P.S Cit de idiot poate fi cineva sa-i placa pisat d-ala mexican, cu lamiie, bleeahh, doar un basist poa sa aiba asemenea gusturi, sau altu, auzi la el, bea bere calda si rasuflata cu basescu si are orgasm.

  • lazycat001 says:

   Nu ai inteles nimic, ia un 2 si treci la coltul de rusine mitocanule.

  • Dl.Goe says:

   @Rromica rramolica – Cu cat te iei mai in serios cu atat devii mai comic. Ai uitat sa povestesti cum te pricepi la sex pentru ca ai lucrat o vreme la fabrica de prezervative si la muzica clasica pentru ca ai facut Conservatorul cand lucrai la o fabrica de conserve. Si tot asa se explica pas cu pas cum ai devenit tu expertul universal pe bloguri.

   P.S. Neamtu Tziganu este un senil obsedat, impotent intelectual, care intrand precoce in blocaj mental isi consolideaza si el cum poate obsesiile incercand cu disperare sa si le justifice, sa le explice… declarativ, Caci sarmanul are nevoie de recunoastere, de apreciere, de intelegere. Aceasat “tanti Mitzå” cu fason german, isi imagineaza ca e suficient ca mosu cu proverbe sa decalare ritos niste fraze si uite asa se consolideaza adevaraul. Berea e pisat, cei care consuma Corona (sau n-o considera pisat) sunt basisti 😯 Basescu a transformat clasa politica din Romania intr-o gasca de mitocani prin… contaminare… si tot asa, orice rimeaza cu obsesiile acestui senil obscen poate fi consfintit prin vorbe, iar rr-omul devine astfel expert si in sex… oral, mai ales ca vorbeste si guturala limba germana in varianta ei folclorica. Direct din gât. Pana nici Porthos care gasise in preferinta pentru Microsoft (in dauna Apple) un semn clar de basism (?!) nu reuseste sa fie atat de comic precum acest rromulan ajuns de talia lui Radu Humor si Radu Parjan,(care pareau la un moment dat inegalabili). Da-i-nainte Rromica. Demasca-te.

 18. d'Artagnan says:

  Ascultă, ţigane, când o înghiţi, cum îţi place să fie: mai tare sau mai moale?

  • d'Artagnan says:

   De țuică vorbesc, bă țigane, de țuică…că-n Ardeal e cam tare, iar în rest e cam moale…

   • Dl.Goe says:

    Cica un oltean i se lauda unui ardelean:
    – Bai ardelene am facut o palinca pe cinste de 38 de grade.
    – Bai oltene aia e febra nu palinca.

    • d'Artagnan says:

     🙂
     E o tehnică diferită de a bea țuicile astea…aia tare tre să se ducă direct în stomac, să te ia instantaneu cu fierbințeală, merge de minune cu o slană cu ceapă sau usturoi, mai ales cu un șoric proaspăt, aia moale o bei mai încet, să-i simți parfumul de prună, de pere sau de fruct…dar habar n-am să proiectez o instalație de făcut țuică!

  • Radu Humor says:

   Te-ai luat şi tu după Goe….
   Halal !
   Nici nu ştiu cum merge la voi berea după ce şi cum mâncaţi !
   Ce importanţă mai are marca berii, dacă în final rămâneţi tot cu acelaşi gust .
   De kkt !!! :mrgreen:
   P.S.
   De aia-ţi şi put toate 😉
   Mai puţin ce emană de la Cotroceni, că te-ai obişnuit de-acum 🙄
   Culmea e că vrei să-i obişnuieşti şi pe alţii.

 19. d'Artagnan says:

  Candid
  Nu găsești pe youtube ”O’ lan, o clan, hai durida…”, să ne lămurim și noi dacă pregătim banu’?

 20. Candid says:

  Bre tigane germanizat(:)) ,
  Habar n-ai ce vorbesti. Daca vii vreodata prin Romania lasa-mi un mesaj aici pe blogul lui d’ Artagnan si va invit pe amandoi la o palinca de pere, cu aroma de gutui. Lui D’ Artagnan i-am promis de nu stiu cate ori, dar nu am gasit nici unul ocazia sa ne intalnim si sa-l tratez cu palinca extra. Asa ca sa vezi si tu ce inseamna sa te ia gura pe dinainte. Desi ma jignesti mereu, fara sa te provoc, imi dau seama ca nu ma pot supara pe tine, fiindca de atata esti in stare, stii vorba ceea, “de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere”.
  Si apoi, dupa ce te imbat bine, te pun sa-mi canti cantecul ala tiganesc, care incepe cu “O’ lan, o clan, hai durida….”. Sper ca-l stii, altfel ce tigan mai esti si tu

 21. d'Artagnan says:

  Isabel
  Cum e berea în Belgia? 🙂
  Doamne, am auzit că-i un paradis acolo din punctul ăsta de vedere!

 22. neamtu tiganu says:

  bravo Domnilor, vedeti ca se poate, din reactiile voastre se pare ca-ncepem sa ne-ntelegem.
  Da, trebuie sa fim loiali, loiali bauturilor adevarate, in toate trebuie sa existe o ordine ca altfel e haos.
  S-o luam marunt, berea, berea se fabrica conform Reinheitsgebot din 15 Aprilie 1516, de sute de ani e clar ce se foloseste pt. bere, asta e. Desigur unii mai libidinosi pot pune cine stie ce alte chestii, de ex. lamiie, da si aia e o bautura, da nu e bere, puteti sa-i spuneti cumm vreti.

  La fel e cu tuica, tuica se face din prune, punct. Bautura din alte fructe poate fi buna sau rea da nu e tuica, ii puteti zice Grappa, uzo, Obstler, zic nemtii la distilate din fructe, meri sau prune.

  Am putea vorbi despre vin care se face din, ghici, struguri, nu din macese sau mere, ala-i Med.
  Il puteti intreba pe basescu din ce se face whisky, ca pe el il credeti.

  Ce draqu domnilor, lasati nechezolu, tineti la calitate, la puritate!

  Pai vedeti!
  Hai noroc!

  • Dl.Goe says:

   @Rromica – A existat pe blog in “Iepure de Martie”. Exista si un palarier nebun (da’ cu capul gol – radul din gura humorului). Tu vad ca vrei cu tot dinandinsul sa fii Humpty Dumpty. Daca zici tu “soare” inseamna “pricepi” si gata. Ca libertatea e la putere in tulburea ta minte. Te pomenesti ca o s-o atragi aici in Wonderland si pe pisica Cheshire.

   Tuica este o băutură alcoolică tare, obținută prin fermentarea și distilarea prunelor sau a altor fructe. Ca se numeste tzuica, rachiu, slibovita, holercă, palincă, stropșeală, vinars se face in special din prune dar si din alte fructe. Exista tzuica de prune (cu aceasta denumire comerciala). Exista tuica de mere, tuica de pere, tuica de corcoduse, tuica de caise, tzuica de zarzre, tuica de piersici, tuica de comina (tescovina), tuica de dude, tzuica de boji. Calitatea si puritatea nu depinde de fructele folosite (asta ramanand doar chestie de gust) ci de calitatea fructelor, de cat sunt de coapte, de respectarea perioadei de fermentare, de procesul de distilare si de calitatea instalatiei folosite, de felul in care se pastreaza si de calitatea vaselor in care este tinuta (mici butoaie de lemn de dud fiind ideale) pentru maturare, si de micile secrete vizavi de ingredientele care pot fi adaugate pe perioada de maturizare a tuicii. Aveam impresia ca te-ai pricepe, in calitatea ta de expert universal, dar pana la urma te dovedesti un simplu urechist cu fitze dar cu aer de cunoscator. Ai figuri in cap. Spune mai bine in cati timpi sunt motoarele la avioane? Sunt sincrone sau asincrone?

   • neamtu tiganu says:

    “Tuica este o băutură alcoolică tare,”
    habar n-ai, tuica nu e tare si nici prea alcoolica, ii putem spune medicamentoasa, sa sa n-o jignim. Tuica olteneasca e chiar moale, f. moale, se bea dimineata pe nepisate pt. clatirea dintilor. Are maxim 32 de grade, la umbra. i se mai spune si “doi ochi albastrii”, sau pe vremuri, ochii lui Dobrin, Dumnezeu sa-l ierte. Se obtine prin distilare simpla. De ex. tuica de Zalau, care de fapt e mai mult palinca, se obtine prin distilare mult mai complicata la Zalau si imprejurimi. Are temperatura, peste 40 de grade, iar in zonele de deal, munte ajunge la 50.

    Toamna, cind se numara bobocii, se scoate caru cu boi, ne amintim, Grigorescu, si se aduna prunele f. coapte cazute din copaci. Acestea se pun in niste butoaie f. mari, li se mai zice si putini, da mari, mari da tat, si se acopera cu un strat gros de pamint, de ca. 30cm, plus/minus ceva. Prunele inghesuite incep sa bolboroseasca ceva de neinteles, desi io, copil fiind, de multe ori am auzit povesti f. frumoase, pina cind da geru, ala de crapa pietrele, atunci nu mai bolborosesc.
    se baga la incalzit, la cazan, cum ii spuneam noi in familia mea de tarani-muncitori fruntasi, si se arde. Arderea e un fel de proces de distilare, de aici vine si denumirea de vinars. E munca f. grea zi si noapte, trebe sprijinit focu si se gusta din cind in cind ca sa i se ia taria. la inceput se observa fenomenu de margelute, asa ca niste perlute, deoarece energia de suprafata a licorii e f. mica si licoarea nu adera la peretii solizi cum ne-a invatat Coanda cu efectu lui.

    Asta s-a intimplat inainte sa vina basescu cu comunistii lui, ca, copil fiind, paduri cutreieram, ne-au luat dealu cu pruni!

    • d'Artagnan says:

     Mare urechist mai ești…băă, țigane, la țuica oltenească puteai să-i spui în cel mai bun caz ochii lui Cămătaru, sau lui Balaci, dar nu ochii lui Dobrin.
     Tu confunzi cu “Tuica de Pitesti”, “Tuica 2 prune” sau “Ochii lui Dobrin”, de fapt o țuică ordinară. I se spunea asa si pentru ca Dobrin avea ochii albastri (ca prunele de pe eticheta). Și că probabil era prieten cu ea.
     Până și eu știu istoria asta, care-s mai tânăr și nu consumam tâmpenii din alea. Are dreptate DlGoe, ești un urechist cu fițe.
     Și da, țuica de Argeș este o țuică slabă, trasă o dată.

     • neamtu tiganu says:

      musiu dartagnian, da sa nu va suparati, sunteti un idiot, intre Pitesti si Craiova sunt 120 de km, o distanta mult prea mica pt. a influenta considerabil tehnologia fabricarii tuicii, mai ales ca intre cele orase, ca sa nu vorbim de imprejurimi, ca pe undeva sunt vecine, pina cind va veni basescu si le va baga in Bazinu Marii nerge si-n axa, nu exista un obstacol natural sau artificial de netrecut, nu tu munti, nu tu ziduri chinezesti ci doar Oltu, Olt care se trece, vorba cintecului:
      Ma duse-i, da ma duse-i sa trec la Olt,
      Cu a mea, cu a mea, cu a mea mândra cu tot, la, la…
      Dar podariul, dar podariul imi cere-un zlot,
      Si pe-a mea si pe-a mea si pe-a mea mândra de tot, la, la…
      Dar decât, dar da decât sa-i dau un zlot,
      Mai bine, mai bine, mai bine trec Oltu’n inot, la, la…
      Pe unde o fi, pe unde o fi Oltul mai mare,
      M-o trece, m-o trece, m-o trece mândra-n spinare, la, la…
      Pe unde o fi, pe unde o fi Oltul mai mic,
      Il trec eu, il trec eu, il trec eu ca sunt voinic, la, la…
      Pe unde o fi, pe unde o fi Oltul mai lent,
      ******************
      Trist, tare trist, musiu dartagnian, un garcon ca tine, ar fi putut fi o speranta, o, ma rog, intelegi, da , gasca ti-a taiat ultima … ma rog, poate si posibilitatile tale intelectuale nu ti-ar fi permis sa ajungi prea departe, da, ma rog, daca totusi, ai fi fost intr-un mediu propice, s-ar fi prins ceva de tine.. da asa.. inhaitarea ta cu anumite personaje nu-ti, intelegi, incerca sa gindesti cu mintea ta, e greu pt. tine, da incearca….

     • d'Artagnan says:

      Pari nițel incoerent, ai intrat în stocul păstrat pentru sărbătorile de iarnă? Nu-i bine, te grăbești…

    • Cardinal Richelieu says:

     Domnule,

     De ce amesteci lucrurile? Ce treaba are “vinarsul” cu “tuica” ?
     Vinarsul este denumirea romaneasca a distilatului din vin de struguri = vin+ars. Pe alocuri, s-a mai folosit aceasta denumire si pentru rachiul din vin (mai exact din drojdie de la vin) = RDV. Mai nou se foloseste pentru bauturile care sunt facute dupa tehnologia de obtinere a Cognac-ului. Pentru ca demunirea Cognac este protejata, fiecare tara incearca sa gaseasca o alta denumire pentru produsul similar. Cei din Republica Moldova ii spun Divin = Distilat din vin.
     Tuica, in schimb, este distilat din borhot de prune/pere… fermentat. Bolboroseala ce se auzea din putina era procesul de fermentare anaeroba.

     Iar de Coanda de ce te legi? Las-o balta cu efectul lui (aplicat fluidelor in miscare in raport cu suprafete curbe) si cu “energia de suprafata” (care e de fapt tensiunea superficiala) ca le-ai incurcat rau de tot.
     Limiteaza-te la ce te pricepi si nu incerca explicatii “stiintifice”.
     Lasa stiinta…. Da-i inainte cu politica…

     • neamtu tiganu says:

      musiu cardinal,
      ma bucur ca unu asa dastapt ca matale si- a luat timp pt. a analiza bietele mele texte.
      da de mult vroiam sa-ntreb pe cineva, ce deosebire e intre efectu Coanda si efectu Bernoulli, de fapt legea lu bernoulli?

      • neamtu tiganu says:

       si-nca ceva musiu cardinal,
       1. “ars” era un joc de cuvinte referitor la faptu ca la tara nu se spune distilat ci “ars”.
       2. energia de suprafata, Oberflächeenergie, in germana, e de fapt totuna cu “tensiunea superficiala§, mai citeste.
       3. crezi ca ai inteles ce-i aia efectu Coanda? Am impresia ca habar nu ai!

       P.S Nu ca esti basist?

      • Cardinal Richelieu says:

       🙂
       Legea lui Bernouli se refera la lichidele incompresibile aflate in curgere laminara (fara turbulente). Relatie intre presiunile statice, cele de datorate curgerii (dinamica) si cele potentiale sau “de pozitie” (datorate energiei potentiale). Sumele lor raman constante de-a lungul coloanei de fluid. Cam ca la conservarea energiei unui corp aflat in miscare, asupra caruia nu se intervine. Elementar.
       Efectul Coanda este un “efect” si nu o “lege”. Este vorba de devierea unui jet de fluid in apropierea unei suprafete ce este in apropierea jetului, dar nu-l intersecteaza. Se aplica la toate fluidele, nu numai la cele incompresibile. In joc intra tot presiuni ce duc la tendinta de egalare a presiunii dinamice cu cea a fluidului (sa zicem aer) aflat intre jet si suprafata respectiva. Egalarea se face la o presiune mai mica decat presiunea dimanica a jetului si deci apare efectul de “deviere/atragere” a jetului.
       In mecanica fluidelor (ca de fapt in cam toata fizica) toate sunt legate intre ele.

       Cat despre tensiunea superficiala, Dvs. nu ati facut traducerea corecta din germana in romana. Nu intru in amanunte despre deosebirea dintre tensiune (ce implica forte aplicate pe suprafete) si energie mecanica (ce implica mase in deplasare= energie cinetica sau forte aplicate fata de un sistem de referinta = energie potentiala).

       Revenind la margelutele din tuica “tare”, ele se datoreaza tensiunii superficiale scazute (datorate prezentei alcoolului) ce permit inglobarea de aer in stratul superficial. Tocmai aceasta tensiune superficiala scazuta face ca lichidul sa aiba tendinta sa adere la peretii vasului (=menisc concav) si sa nu mai stea “adunat” (=menisc convex). Dovada ca margelutele se fac la limita de demarcatie intre suprafata lichidului si peretii vasului (pahar sau sticla), acolo unde lichidul, parca, “urca” pe perete.
       Nu puteti face margelute (care sa dureze) intr-un pahar cu mercur, unde tensiune superficiala este mult mai mare dacat cea a apei sau a tuicii…
       Gata cu fizica…. 🙂

       • neamtu tiganu says:

        le-ai umplut de singe..
        1. f. des se face confuzia intre efectu Coanda si legea lui bernoulli, aporpos exista legea lui Bernoulli generalizata pt. gaze compresibile.
        2. cea mai buna definitie a efctului Coanda e “is the tendency of a fluid jet to be attracted to a nearby surface”
        3. Energie de suprafata si tensiune superficiala e, pt. lichide exact acelasi drac, nu e abolut nici o diferenta intre ele, una se masoara in J/m² si alat in N/m, asa ca interventia ta ca as vorbi aiurea e aiurea.
        4. despre jocu margelutelor sunt de acord.

        Ma bucur ca te-am pus un pic sa citesti, desi nu ai inteles mare lucru,
        Ba, basistilor, puneti ba, mina pe carte!

        • Cardinal Richelieu says:

         Domnule N.T.,
         O generalizare a Legii lui Bernouli a fost facuta pentru a ingloba diverse “efecte” si a fi mai completa. Eu nu am facut confuzie intre o “lege” si un “efect”.
         Domnule, nu faceti confuzie intre “energie de suprafata” si “tensiune superficiala”. Nu este acelasi lucru. Chiar daca prin simplificarea unitatilor de masura se ajunge la N/m. Ele masoara ceva diferit si intra in categorii diferite. Tensiunea este un vector si are directie si sens, iar energia nu este vector, este un scalar, fara directie si fara sens de actiune/manifestare. (Din cand in cand se scriu si prostii prin Wikipedii !)
         Dle, lasati-o balta. Bucurati-va de avioanele construite si gata.
         Eu nu mai continui aceasta discutie stearpa. Fara suparare, dar mai am si alta treaba.
         🙂

        • Dl.Goe says:

         Rramolicå googålicå – Ce e ma? N-ai fost in stare sa traduci in romnaeste “is the tendency of a fluid jet to be attracted to a nearby surface”? Ai bagat direct copy-paste? Incearca mcar in limba germana, dar n-o mai scoate din gura.

       • neamtu tiganu says:

        ca sa te lamuresti cum e cu tensiunea si energia http://ro.wikipedia.org/wiki/Tensiune_superficial%C4%83

        • Dl.Goe says:

         Rromy, bai nefericire, tu esti muncitor necalificat in Germania? Unde ai vazut tu bai vreun profesionist (chiar si tehnician gradul doi) ca foloseste ca material bibliografic de referinta Wikipedia? Urechist in toate, tuica, politica, inginerie, asta esti bai fanfaroane. Dar cu gura mare (de aia iti si incap in ea atatea cuvinte obscene).

 23. neamtu tiganu says:

  De ce beau porcarii talibanii basisti?
  Eseu stiintifico-literar.
  Motto “Spune-mi ce bei ca sa-ti spun cine esti”.
  Sociologii ne invata ca modul de a te imbraca, ce maninci da si cei bei si cit bei, dezvaluie caracteru, personalitatea, mentalitatea unui individ. Chiar si mersu tradeaza ceva, cum e cintecu “si-avea mersu leganatu, mai!”. Exista insa persoane zapacite de cap, care nu stiu pe ce lume sunt si desi nu-si dau seama de aceasta, totusi o voce, in ureche, stiti ciocanul, nicovala si scarita, le spune cauta-ti un pct. de sprijin, cauta-ti un idol. Din acel moment se simt linistiti, stiu ca e cineva acolo care vegheaza pt. ei, da in alte momente, simple ale vietii ramin derutati, astfel ca ajung sa incurce lucrurile, beau bere cu lamiie, beau vin cu cola, unu mai sus face ciorba din pisica si gaina(?), tuica din pere amestecata cu gutui, maninca snitel vienez de legume, fac timplarie metalica s.a.md.
  Lipsa lor de orientare ii face de multe ori agresivi, se agita, nu-si gasesc locu, isi pun intrebari existentiale, “sunt sau nu sunt basist?”, cei mai inteligenti dintre ei, vorba vine, isi dau seama ca e ceva nasol da nu stiu de unde s-o ia si devin, sau mai bine spus ramin, talibani.
  Ce se poate face? Ce face guvernu? Un mare poiet national a propus stringerea lor intr-o casa de nebuni, citez din memorie, “sa fie strinsi toti intr-o casa de nebuni”, inchid citatu din memorie.
  da oare cum s-ar putea finanta asa ceva? Oare ar putea fi accesate fonduri europene? As vrea sa aflu parerea prim min!?

  • Radu Humor says:

   NT eşti în mare formă ! 😆 😛
   “Un mare poiet national a propus stringerea lor intr-o casa de nebuni, citez din memorie, “sa fie strinsi toti intr-o casa de nebuni”, inchid citatu din memorie.”
   Păi, deocamdată se strâng pe acest blog, n-ai observat ? 😉

  • pierre says:

   Uauu…domnule tiganu’ , ce memorie ! Bine ca n-ai uitat sa inchizi citatul la plecare , ca cine stie ce tampenii mai ieseau la lumina zilei …
   Lasa citatele din memorie , zi mai bine ce-ai servit, ochii lui Dobrin, Balaci sau Camataru ?

 24. Swift says:

  Oamenii – vai, cat de multzi! – sufera de talibanism intellectual.

  Daca unul care e pe placul lor, unul care ii admira – mai ales, spune o prostie, ei o recepteaza ca fiind o judecata mirobolanta. Daca unul care le displace lor, unul care le percepe acurat defectele – de pilda, spune un lucru genial, ei il vad ca fiind o mare prostie. Apoi se strofoaca sa demonstreze altora veridicitatea celor “intzelese” (doar) de ei.

  Trist. Biata natura umana! Oamenii, cei mai multzi, nu prea merita sa existe simultan cu specia cailor.

  • pierre says:

   Doamna/domnule Swift ( nu stiu cum e corect, dar nici ca ma intereseaza ), dupa parerea mea, sunteti teribil de plictisitoare/plictisitor cu panseurile dvs fantastic-cabalin-bombastice.

 25. Swift says:

  Va inteleg si va respect opinia. Nimeni nu poate sari peste propria umbra.

 26. d'Artagnan says:

  Pierre
  Nu ai nimic pentru gazeta de perete? Nu a mai mințit Ponta sau nu a mai scos niciun cuvânt de când a auzit că-l monitorizezi, ce s-a întâmplat?

  • pierre says:

   Nu banuiam la ce ma inham, desi varsta entuziasmelor juvenile a cam trecut pentru mine.Dar gazeta va supravietui, cu siguranta.Este un moment greu, recunosc,am realizat povara si amploarea muncii de sistematizare si sortare a materialului si am ales sa nu ma risipesc in gogonele, gogonici, gogosari alte gogonate marunte si fasuri rasuflate.Vom deplasa accentul de pe monitorizare/contorizare catre calitatea minciunilor debitate, adica nu orice gogonica se va mai califica pentru aparitia la gazeta.Pentru a vedea lumina tiparului si cinstea de a fi citita de mesenii hanului, minciunile trebuie sa raspunda anumitor cerinte, sa fie rotunde, desavarsite, cu implicatii in diverse sfere de activitate, sa se autosustina, pe scurt, sa fie o minciuna izbutita.Vom renunta la minciunile stridente ,care bat la ochi, de cartier, gen “am vorbit cu Antonescu la telefon ” ,iar Antonescu neaga a doua zi.Pai ce, noi avem timp de maruntisuri ? Asteptam chestii majore, cruciale, minciuni decisive si ele vor veni curand, doar stim de acum cu cine avem de-a face.Dupa o prima evaluare , aprox 95% dintre minciunile debitate de domnul premier nu mai satisfac noile criterii de selectie ale gazetei noastre si doar 5% se califica drept minciuni remarcabile.Este un procent care ar trebui sa-i dea de gandit dlui premier, decat multe si proaste, mai bine cateva bune.In fine, nu-i treaba noastra, noi lucram cu stofa clientului.
   PS Intre timp, orice contributie externa la gazeta va fi bineprimita. 🙂

 27. Swift says:

  Firesti, domnule / doamna.

 28. Radu Humor says:

  Der Esel trinck Augustiner, und pizelt Paulaner 🙄

 29. neamtu tiganu says:

  La Multi ani Romania!

  Sunt chiar un pic mindru, cind va uitati pe cer!
  de ce? Pai vedeti avioane, avioanele mele!

  • Dl.Goe says:

   Rromica hai ma ca asta fu tare de tot. Neamtu, tziganu ureaza din Germania la multi ani Romaniei (la han) si e mandru de avioanele rusesti si americane. E halima.

   P.S. Rromica, dar totusi ceva nu se leaga. La cat de expert universal esti tu sunt convins ca de fapt tu te pricepi in special la avioane invizibile (macar cat te pricepi – da-i cu – bere, – da-i cu – tzuica), pe care insa noi nu le vedem. Mandrie teribila. Creste muschiul tziganesc pe tine ca pe copac spre nord. Mai ai si alte motive de mandrie. Hai Salam sasesc, Alecu.

   • neamtu tiganu says:

    A şaptea formaţie de zbor este alcătuită din 3 aeronave IAR-99 ŞOIM din dotarea Flotilei 95 Aeriane Bacău.
    *******************************
    A opta formaţie de zbor este alcătuită din 3 aeronave IAR-99 din dotarea Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene „Aurel Vlaicu”, Boboc.
    ******************************
    http://la-neamtu-tiganu.blogspot.de/2010/03/iar-99.html

    Sugi Pula!

    • Dl.Goe says:

     Bai mutantule se vede treaba ca asa te-ai nascut cu ea in gura si de-asta esti asa de tare la proba orala. Cand te oftici si nu mai ai ce sa zici, pac scoti limba (rroma) la lume. Sa nu-ti inghiti “limba” mai rramolica.

     P.S. Dar ce senilica, IAR-urile le-ai proiectat sau le-ai construit tu, bai laba cu reactie intarziata? Daca ai calculat si tu cate kile de suruburi sunt necesare la fixarea scaunelor din carlinga pentru lotul din 1900 toamna inseamna ca-s ale tale bai coanda cu elice? Asa i-ai spus tu nefestii? Iti dai in petec mai dihai decat tanti Mitza in zilele de glorie.

     • neamtu tiganu says:

      ma tu-ti dai seama cit esti de dobitoc? Mai sus scrii/sugerezi ca au fost (numai) avioane americane, rusesti. Cind ti-ai dat seama ca te caci pe tine o-ntorci.
      Da bai cretinule, da, io am proiectat, constriuit IAR99, evident ca nu singur, evident ca numai o parte, nimeni in lumea asta nu proiecteaza un avion singur, orice om cu cit de cit ceva minte-n cap stie asta,
      Vad ca nu te saturi sa sugi Pula, mai maninci si cacat!
      Ti-ai dracu de basisti, baa, voi ati fost intii idioti si d-aia ati deventi basisti sau, intii ati fost basisti si asta v-a timpit?

      • Dl.Goe says:

       Ai proiectat-o pe ma-ta bai rromica. Nu pe toata, ci doar o parte, impreuna cu altii, fireste. Cu ce parte te-ai ocupat tu mai Rromica? Hai fi sincer.

       P.S. Cetatene n-ai nici simtul umorului (desi faci caz ca l-ai avea, aiurea) si ca sa nu ramai de prost inventezi sensuri numai de tine intelese in spusele altora si aluneci in mot-a-mot-uri.N-ai scapare mai senilica. Råmâi. Tot råmâi (gravidde gânduri). Dar ai cam inceput sa dai si-n agitatia de tip iepuresc.

 30. Swift says:

  @NT
  LA MULTI ANI!
  …………………………………………………………………………………………………
  @Xs
  Oamenii si obsesiile lor. Unii vad doamne doamne si iar doamne. Altii, posibil Aceiasi, vad eretici eretici si iar eretici. Obseseia monitorizarii, demonizarii, corectarii=pedepsirii Celuilalt.
  (Cine sunt Ei? Cei care se vor infuria / s-au infuriat si isi vor exprima / si-au exprimat aici – in felul propriu – frustrarea).

  Genetica deficitara a speciei. Caii au mai multa intuitzie și ratziune. Poate si pinguinii?!

  LA MULTI ANI! si domniilor lor.

  • pierre says:

   Aoleu, am citit eu bine-n dunga ? Dupa cai , navalesc pinguinii la Han ? Cam prea mult, mai avem putin si mutam toata menajeria aici.

 31. Swift says:

  Oamenii, traitori în custi, nu-si pot imagina animalele decat traind dupa chipul si asemanarea lor, adica in custi.
  Imaginatzia lor construieste custi si pentru Dumnezeu / Dumnezei tribali.

 32. Ludovic al XIV-lea says:

  @ D’Artagnan

  Dvs. si invitatii Dvs. de la han credeti ca lumea se imparte in “basisti” si “USL-isti”? Sau “basisti” si “ne-basisti”? Nu exista decat dualism? Eu cred ca nu…
  Eu sunt regalist. (Eu tin cu mine…)
  🙂

  • neamtu tiganu says:

   F. putini inteleg ce a facut Coanda, deja a devenit o legenda, si ca-n orice legenda se spun multe povesti, cred ca saracu se rasuceste-n mormint daca ar vedea cit de gresit e inteles.
   P.S Asta nu se vrea o crtitica a lui Coanda, din contra.
   PPS M-am uitat in Wikipedia germana, romana, engleza, franceza, peste tot se scriu tot felu de timpenii despre Coanda.

 33. Radu says:

  Nu comenteaza nimeni evenimentele din Ucraina ? Macar din prisma: in 2010 Romania a ales sa continue spre Europa in timp ce Ucraina a ales sa se indrepte spre Asia.

 34. pierre says:

  @Radu,

  evenimentele sunt in plina desfasurare, asa ca deocamdata stam ca la teatru. Oricum, parerea mea este ca Ucraina inca nu a ales sa se indrepte catre Asia, este o falsa perceptie.Daca ai observat, Ianukovici a spus clar ca “asta este optiunea Ucrainei pentru acest moment ” pe de o parte, iar pe de alta parte a cerut ca la piata un “ajutor” de 20 miliarde euro din partea UE pentru Ucraina.Ce intelegem de aici, daca UE da banii, mai este Ucraina atat de hotarata “sa se indrepte catre Asia ” ? Eu zic ca Ianukovici s-a aruncat prea tare, ca la poker, iar acum aterizeaza fortat si contactul cu solul e dificil.
  Dar eu gasesc ca este ceva distractiv in toata povestea asta cu asocierea Ucraina-UE.Perceptia cvasi-unanima este ca UE peteste Ucraina, care Ucraina face nazuri, se lasa greu si intr-un final alege pe altul.Istoria joaca renghiuri, se pare, nu mai demult decat acum vreo 15-20 ani, o tara de dimensiuni si populatie comparabile cu Ucraina, precum Romania, (ca sa nu mai vorbesc de Polonia, tarile baltice,etc) ar fi stat si in genunchi pentru gratiile UE, ar fi adus bani de acasa ( au si adus, dealtfel) doar-doar patrund in clubul select.Atunci UE era domnita, printesa inaccesibila, acum ,printr-o tumba istorica, a devenit o pretendenta umila la mana prea-trufasei Ucraine.Ce s-a intamplat de fapt intr-o perioada de timp atat de scurta ? Si-a pierdut UE puterea de seductie si atractia altadata irestibila pe care o exercita asupra petitorilor ? Sau este Ucraina fata desteapta si cu zestre mare care stie mai bine ca nimeni alta sa-si tranzactioneze farmecele ?

 35. d'Artagnan says:

  Țigane, te-a umplut de sânge Cardinalu….ia, zi, bă țigane, cam ce greutate ai, nemâncat și nebăut, ai cam la vreo 80-90 de kilograme?

  • neamtu tiganu says:

   cardinalu a spus numa prostii, tu precis ca n-ai inteles nimic… unde mai pui ca n-are nici un pic de simt al umorului, nu a fost in stare sa priceapa o poanta,
   Asa suntei voi basistii!

   • d'Artagnan says:

    Vai de capul tău de urechist!
    Zi, bă, țigane, ce greutate ai?

    • neamtu tiganu says:

     ce zice cadrinalu
     Cat despre tensiunea superficiala, Dvs. nu ati facut traducerea corecta din germana in romana.
     ****************************
     DIN 55660-2:2011-12
     Beschichtungsstoffe – Benetzbarkeit – Teil 2: Bestimmung der freien Oberflächenenergie fester Oberflächen durch Messung des Kontaktwinkels
     *******************************
     Ma papagalule, nu-l mai lauda pa cardinal ca te faci si tu de fecale, auzi la el, cica am tradus gresit Oberflächenenergie, cica ar fi trebuit sa-l traduc cu tensiune superficiala!? Si cica tensiunea superficiala ar fi un vector care s-ar masura cu N/m!? Asta precis si-a luat doctoratu la Spiru.
     P.S Exista norme DIN de masurare a ENERGIEI DE SUPRAFATA…

     Vai de mama voastra, ca tare sunteti penibili!

 36. d'Artagnan says:

  Nu știu dacă se încadrează la gazeta de perete inițiată de pierre, dar încerc:
  Ponta a zis că dacă Băsescu nu semnează bugetul nu vor mai fi bani de salarii și pensii. O mică minciunică, pentru că în acest caz nu vor fi de fapt bani de măriri de salarii și pensii.

  • pierre says:

   O mare minciuna, nu o minciunica.Vor fi bani inclusiv de mariri de salarii si pensii, atat doar ca calendarul lor va fi putin decalat.Basescu poate doar intarzia adoptarea bugetului , nu mai mult.Sa zicem ca in urma retrimiterii la Parlament, bugetul este trecut repede prin Parlament in forma initiala si retrimis la promulgare undeva in cel mai tarziu ianuarie.Constitutional, presedintele nu are decat varianta promulgarii si nimic nu opreste atunci guvernul Ponta sa acorde retroactiv inclusiv maririle aferente lunii ianuarie.
   Basescu joaca tare, la intimidare, iar Ponta se zvarcoleste pe gazon si tipa tare pentru impresionarea tribunelor.La final, deznodamantul meciului va fi unul singur, cel prevazut, atat doar ca Basescu va putea spune, “fratilor,sorry, eu am facut tot ce depindea de mine “.
   Oricum multumesc, o punem la gazeta. 🙂

 37. Radu says:

  pierre,

  Nu cred ca UE si-a pierdut puterea de seductie. Ca dovada: Moldova si Georgia care nu fac nazuri. Marea putere de seductie a UE a fost si este posibilitatea ca cetatenii (Moldovei, Ucrainei, etc.) sa poata iesi sa lucreze fara vize in UE. Cei din Lvov ar putea sa vrea doar sa treaca granita in Polonia, sa lucreze acolo, dar nu pot s-o faca legal. Iti dai seama cam ce ar simti ucrainenii vecini cu moldovenii cand i-ar vedea pe ultimii ca au pasaport de UE, pe cand ei nu ? Ce-or sa faca, or sa ceara cetatenia Moldovei doar ca sa poata lucra in UE ?

  • pierre says:

   @Radu,

   ar fi putut concepe cineva, acum 20 de ani, ca Europa va ajunge sa ceara, aproape sa cerseasca, atentia unei foste republici sovietice ?

   • Radu says:

    Da’ ce a ocupat NT cladirea guvernului din Berlin ca represalii la faptul ca Angela nu a cazut la intelegere cu Victor ? Sau invers ? Eu as zice ca mai degraba ucrainenii se cer bagati in seama de UE.
    Sigur ca Ucraina e mai importanta decat Romania, includerea ei in UE ar fi benefica inclusiv Vestului, dar nu-i vad stand cu mana intinsa.

    • pierre says:

     @Radu,

     exista un filon pro-european puternic in Ucraina, este evident, si el se vede acum pe strazile capitalei ucrainiene.Nu uita insa ca ideea Parteneriatului Estic este o initiativa polono-suedeza, insusita de UE si impotmolita in noroaiele de la Vilnius.La nivel de perceptie publica generala, ideea este ca UE a intins o mana si a primit un omoplat, lucru de neimaginat altadata.Sigur ca se pot discuta multe chestii, inclusiv o rusinoasa cedare principiala a europenilor care, dealtfel, se bat cu drepturile omului in piept de cate ori au ocazia.Dupa ce faci atata caz de detentia Iuliei Timoshenko, cum naiba inchizi ochii la dictatura din Azerbaidjan si semnezi un acord de eliminare a vizelor cu acest stat fara alt merit decat bogatiile subsolului ? Nu este cumva un premiu nemeritat pentru un regim autoritar si nedemocratic ? Pana si tot mai evidenta dubla masura a europenilor denota in fapt o slabiciune tot mai puternica.Europa imbatraneste, se faneaza, se fardeaza tot mai strident, se imbraca tot mai provocator, dar refuzurile se inmultesc.

 38. Radu says:

  pierre,

  Sunt de acord ca Azerbaidjanul merita o atentie suplimentara. Nu prea sunt la curent cu acordurile UE-Azerbaidjan, desi nu pot decat sa ma minunez ca Armenia a renuntat la proiectul european, si cei care par interesati, culmea, sunt azerii. Ce bine ar fi fost sa intre cu totii si sa uite de rivalitati, asa cum as dori sa se intample intre greci si turci (macar ciprioti).
  Bun, revenind, UE a facut, dupa parerea mea, exact ce trebuie. Din cate am inteles eu toate tarile au renuntat a mai cere conditii Ukrainei, deci cred ca si chestia cu Timosenko a fost uitata; si daca-i asa, foarte bine e, pentru ca integrarea eventuala a Ukrainei face ca UE sa aiba mult mai multe parghii de a actiona pentru a impinge Ukraina spre democratie (poate ca asta se vrea si cu Azerbaidjanul: va dam morcovi pana n-o sa mai puteti fara ei, si atunci, incet-incet, o sa va democratizati ca sa nu pierdeti morcovul).
  Acelasi argument (la o scara mai mica, bineinteles) putea fi formulat cu Romania in 2000, sau cand au inceput negocierile de aderare: era Romania democratica atunci, dupa toate mineriadele ? Si uite ca intrarea a fost pozitiva: cand baietii au inventat mineriada parlamentara, au primit-o peste bot, si n-au putut zica ca nu lepasa de Bruxelles.

  • pierre says:

   @Radu,

   uite ca vin evenimentele peste noi :

   http://www.euractiv.ro/uniunea-europeana/articles%7CdisplayArticle/articleID_25632/Discutie-telefonica-intre-Viktor-Yanukovych-si-Jose-Manuel-Barroso-O-delegatie-ucraineana-va-merge-la-Bruxelles.html

   Asta inseamna ca lui Ianukovici i-a cam intrat frica-n oase. Un lucru pozitiv, in sine.M-a distrat formularea lui Barroso din comunicat : “Nu se vor re-deschide niciun fel de negocieri”. Aiurea, exact asta vor face, vor negocia bani.Initial Ianukovici ceruse 160 de miliarde de la UE si a primit doar 20. Drept care s-a ultragiat spunand ca “UE a umilit Ucraina cu o oferta patetica “.Dupa care s-a ultragiat Carl Bildt, ministrul de externe suedez, care a spus ca “Vilnius nu este un bazar “.Acum , sub presiunea strazii, comunistii ucrainieni lasa la pret.Adica Vilnius nu a fost un bazar, dar e pe cale sa devina Bruxelles-ul unul.

   • Radu says:

    Sa nu anticipam. Vom trai si vom vedea ce si cum. Dar ce s-ar negocia aici, de fapt ? Zecile de miliarde pe care le va “primi” Ucraina cand va sti sa le “absoarba” ? Daca-i asa, judecand dupa experienta Romaniei si admitand ca n-o fi Kievul mai breaz ca Bucurestiul, reiese ca-i mai mare daraua decat ocaua.

    • pierre says:

     Nu se pune problema “absorbtiei” inca, e vorba despre “ajutor economic”. De la parafarea documentelor de asociere la Vilnius pana la aderare, una iluzorie deocamdata, mai curge apa pe Bug. In cazul Moldovei, de exemplu, semnarea propriu zisa a documentelor de asociere va avea loc peste 1 an, dupa ratificarea in Parlamentul european, iar cele mai optimiste previziuni despre aderarea Moldovei la UE dau termene de 10-12 ani.

 39. Radu Humor says:

  Pentru cei care susţin că nu citesc Decablogul :
  http://jurnalul.ro/stiri/externe/vladimir-putin-evenimentele-din-ucraina-seamana-mai-degraba-cu-un-pogrom-decat-cu-o-revolutie-656542.html

  Până la urmă, numai nişte trădători de ţară, cumpăraţi în vrac de iudeomasoneria ueistă, mai pot să nu observe dezastrul pe care-l seamănă peste tot această nouă Uniune Sovietică, cu urmări la fel de catastrofale pentru popoarele ce pică în plasa lor.
  Este suficient să vedem cu ce ne-am ales noi, după această tristă experienţă !

  • Dl.Goe says:

   Radu Hojboata este un limbric imbecil si nostalgic, un personaj arhetipal peste care dai destul de des in tzarisoara dar din ce in ce mai rar. Aceasta secatura senila s-a vandut pe gratis rusilor, virtualmente, tocmai el, puiul de legionar (progenitira romana), cazut in cur de admiratie pentru tatucul Putin, varianta oligarhica a lui Stalin, in fapt un bisnitar de stat cu 40 de miliarde de euroi in buzunarul personal. Cand orbirea e atat de mare nu te poti decat amuza in fata felului in care se ia in serios o asemenea creatura pe care pana si pseudo-intelectualul Porthos o califica-ca fiind mono-neuronala, in marinimia sa. Nu e neuron. E ganglion. Limfatic.

   • Radu Humor says:

    Băi, ce spurcaţi sunt unii, mai ales de hanuka 😉
    Uite cum nu-l las eu în pace să pupe liniştit poala tăiată-mprejur a celor ce vor să se erijeze în stăpâni a Europei, numai pentru că li se pare lor că au ceva bani în plus faţă de alţii. Ei, uite că BRICAS le-a demonstrat că se pişă (şi) pe banii lor !
    Ceea ce eu nu pot face decât pe limba ascuţită a celui care a fost crescut de mătuşă-sa cu lichidul colectat cu gura, de la aurolacii care-i populau bătătura 😉
    P.S. Da, de averea lui Băsescu ce spui , amărâtule ?!

 40. Radu says:

  pierre,

  Bani mocca ar fi scandalos. Asta vrea Yanukovici si pana una-alta are parte de sticle incendiare. A zis Barosso ca-i da vreun ban degeaba ? Nu cred. Si chiar de-ar zice nu poate face ca nu imparte el decat banii lui taica-su.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s