Gura păcătosului…

Un ștrumfică pesedist laudă prestația lui Adrian Năstase de la Antena 3: ”E un pic cam greu sa vin si eu cu laude printre multele laude ca vi s-au adus pentru acest interviu. Avalansa de laude este un semn bun; sa zicem ca toti cei 600000 de membri ai PSD au dosrit sa va felicite, insa salariile lor mici de angajati la stat nu le-au permis 2 euro lunar necesari accesului la internet. Insa fara indoiala ca dublarea salariilor lor le va permite acest lucru in viitorul apropiat.”

600.000 membri PSD … angajați la stat… salarii mici…deci dublați-ne salariile! Cam asta înseamnă activismul de partid: să mănânce și gura mea ceva, la stat, desigur, că la privat e și greu, și nici nu ne angajează ăștia … fără concurs! La stat, în schimb, dăm o declarație pe proprie răspundere că suntem performanți și gata!  Vă dați seama!? 600000 membri PSD (Tincuța, Mărioara, Vasile…) cu neamurile lor cu tot, și probabil  600000 membri ai altor partide (Gheorghe, Ioan, Silvica…) cu neamurile lor cu tot! Că la fiecare rotație de Putere apar noi angajări. Și probabil  mai sunt și vreo 400.000 angajați ca buni profesioniști …Toți vor salarii duble, normal, de la plimbă hârtiile până la neurochirurg. De unde? Din taxele ălorlalți. Adică și de la mine.

Și-atunci le zic și eu ca Moromete tăietorile de frunză la câini care lucrează la stat:

”Nu s-a muncit și nu s-a împărțit aici în casă tot ce-am avut? De unde să vă dau eu mai mult dacă atâta e? Vreți să mă jupuiți pe mine de piele? An de an am dat din colț în colț când intra percitorul în casă. An de an m-am dat peste cap să nu vând din pământ! Am trăit cu toții desculți și dezbrăcați, nimeni n-a avut mai mult! Ce vreți voi de la mine, nenorociților? Să ies la drumul mare și să jefuiesc? Să iau vita omului din bătătură și să mă țin de procese ca alții? Asta vreți voi?”

Domle, întreb și eu ca în Poiana lui Iocan, dar de ce nu se restructurează și instituțiile statului astfel încât, păstrând același buget, să fie plătiți fiecare după aportul REAL adus societății?! S-ar constata că unele salarii s-ar dubla, chiar tripla.

Ei aș! Mi-o retează vreun Cocoșilă membru de partid: taci că ești prost! Păi voturile?  Și așa ajungem de fapt să facem un soi de asistență socială mascată în instituțiile statului.

Tehnocrații ăia atât de huliți au introdus, printre altele, concursurile pentru manageri la spitale și școli. PSDul, cum a venit, le-a anulat. Și iată cum apar iar directori cu nota 3 în examene, iată cum apare gagica lui Oprescu pe post de manager la Spitalul Universitar, evident, fără concurs. Cine se angajează acum la Stat, la El Dorado? Să vedem:

”Cristian Botan este un antreprenor și doctorand român  consilier în cadrul Cancelariei Prim-ministrului României pe probleme de transparență guvernamentală. Numirea sa  a survenit ca urmare a inițiativei sale de a reuni posturile vacante în administrația publică din România într-un portal online unic (PublicJob.ro), cu scopul combaterii favoritismului și nepotismului în managementul resursei umane din sectorul public.

Proiectul PublicJob.ro a fost premiat în 2012 cadrul competiției Social Entrepreneurs Initiative, organizate în Brasilia cu prilejul celei de-a XV-a Conferinte Internationale Anti-Corupție. De asemenea, el a fost prezentat ca exemplu de bună practică în secțiunea Bright Spots a summitului anual al Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă, organizat la Londra în 2013. În octombrie 2014 numele său a fost inclus în New Europe 100, o listă a celor mai importanți 100 de inovatori din Europa Centrală și de Est, realizată de Res Publica, Google, Visegrad Fund, Financial Times și zeci de alte instituții din regiune”.

Deci, l-a angajat Ponta, l-a păstrat Cioloș, l-a dat afară Grindeanu. Pardon, Dragnea. Prin urmare, cine se angajează la Stat?

 

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

91 Responses to Gura păcătosului…

 1. pierre says:

  M-am trezit de multe ori ( la propriu) in ultimele saptamani cu senzatia stranie ca traiesc intr-o alta tara decat Romania. Tara Cornul Abundentei , de exemplu. Sau Paradise Now, alt exemplu. Ugerul de Aur, poate ? Tara Minunilor ? Adica de cate ori deschideam tv-ul dimineata, eram asaltat de un suvoi necontenit de termeni precum dublare, marire, sporuri, tichet de vacanta, indexare etc. Incredibil ! Nimic nu scapa valului de marinimie guvernamentala : pensionari, politisti, profesori, medici, artisti, magistrati, tinere mame, ba chiar si napastuita categorie a femeilor de serviciu primea un semn al milei de partid.
  Senzatia persista, desi diareea verbala a Olgutei Vasilescu s-a mutat temporar la ONU. Astept nauc maririle respective. Cornul Abundentei ?

  http://www.comisarul.ro/articol/video-olguta-s-a-facut-de-ras-la-onu-incercand-sa-_877294.html

 2. stamatescu says:

  Nu stiu daca, prin prisma a ceea ce am de gand sa spun (daca nu cumva ma voi razgandi intre timp), sunt sau nu sunt omul potrivit la locul potrivit, dar as vrea sa zic… pe tema data… Na, ca m-am rasgandit. Asa ca o sa zic altceva. Cu totul altceva.

  Am auzit ca in Romania agricultura este la pamant, aviatia e in aer, astronomia e la cer, iar sinecurile la stat. Un’ sa fie? Este adevarat ca cine nu munceste ne månâncå, si ca in Romania nu excesul de munca este problema, dar vizavi de problema detestabililor bugetari care pare-se ca sunt intr-un numar mult mai mare decat ar fi necesar (visul oricui din breasala fiind acesla de a avea un post de functionar la primarie) si si mai pretentiosi decat ar fi cazul, lucrurile sunt mult mai complicate decat par. In orice societate necesarul de munca pentru a asigura in mare fericirea sociala, sau macar confortul social al majoritatii insilor, are un optim cantitativ (care depinde de abilitatile insilor de a presta muncile care se cauta). Exista un anumit necesar de munca potrivit (intr-o marja oarecare), iar iesirea din acea marja, fie din cauza de prea putina munca, fie din cauza de prea multa munca, duce rapid la disfunctionalitati, disconfort, frustrari, nelinisti, angoase… care pot bulversa societatea, o pot perturba si predispune la dezechilibre. Uneori munca trebuie incurajata, alteori descurajata, temperata, Faptul ca auto-reglarea naturala in Romania pitoreasca ne-a ferit de intalnirea cu aceasta anomalie a excesului de munca, asta nu inseamna ca nu trebuie sa fim prevazatori si sa luam in calcul aceasta varianta. In mod categoric nu este nevoie ca toti membrii societatii sa munceasca. Este exact ca la fotbal. Pe un stadion (in tribune si pe gazon) se afla zeci de mii de oameni pasionati de fotbal dar asta nu inseamna ca toti trebuie sa joace fotbal. Nici n-ar avea cum sa joace toti deodata, si nici prin rotatie n-ar fi convenabil (sa joace toti cate 10-15 secunde) ca sa prinda toti putina munca pe teren. Nu. Trebuie sa joace doar 22, iar restul sa stea pe banca de rezerva (care cuprinde inclusiv tribunele) si sa priveasca, sa manance seminte, sa-i incurajeze pe fotbalisti si sa se bucure de spectacol ca si cand s-ar juca ei insisi fotbal. Important este ca acelora care nu joaca fotbal (pentru ca nu se pricep sau pentru ca nu sunt in satre) trebuie sa li se gaseasca o ocupatie potrivita care sa-i tina ocupati. Sa nu se enerveze. Sa nu intre pe teren si/sau sa vrea sa joace si ei fotbal. Asa si cu bugetarii si alte categorii defavorizate. Trebuie sa li se gaseasca o ocupatie (formala) care sa-i tiina ocupati. Ce-ati vrea sa se faca cu toti acestia? Care oricum nu sunt in satre de nimic (altceva)? Trebuie sa fim umanisti, ce naiba. Am auzit ca in Romania agricultura este la pamant, aviatia e in aer, astronomia e la cer, iar sinecurile la stat. Un’ sa fie?

  O solutie ar fi reforma educatiei care sa schimbe in societate proportia dintre cei care pot si trebuie sa faca (cate veva) si cei care nu pot, nu stiu si nu trebuie sa faca ceva (pentru a nu incurca lucrurile si mai mult). Mai multe scoli de fotbal, mai multi antrenori profesionisti, etc… Dar de unde.? Asta e natia cu ea (trebuie sa) defilam. Mult nu mai e pana la 1 Mai, ziua muncii. Onoare muncii!

  • d'Artagnan says:

   S-ar putea să aveți dreptate… decât un director de spital sau de ”autostrăzi” în urma căruia pot muri oameni sau ”autostrăzi„ mai bine îi dai aceeași bani ca să NU MUNCEASCĂ, societatea ieșind în ansamblu în câștig.

 3. pierre says:

  Au scos ei galeria la lucru pe stadion la propriu, sa ne amintim de mega lansarea candidaturii lui Victor Viorel , Stadionul National, surle si trambite, delir encomiastic, prost gust cat cuprinde. Vreo 70.000 de suflete inghesuite la galerie, din care macar 3/4 erau bugetari sau asistati sociali. Asta nu i-a scutit de o ratare monumentala cu poarta goala in fata si o infrangere usturatoare.
  De fapt asta a fost si este conceptia PSD despre masa mare a bugetarilor si asistatilor social, o imensa galerie pe care o scoti la stadion in ziua marelui meci. Si cum se intampla la fotbal, uneori galeria nu e indeajuns ca sa castigi meciul, ba uneori se mai si starneste impotriva antrenorului si a propriei echipe, scandand in cel mai neaos stil ” Demisia, demisia, demisia”. Marele nostru noroc este ca Marele Partid nu invata niciodata nimic din greseli.

 4. Aramis says:

  d’Artagnan

  Da’cu neurochirurgii ce-ai avut bre?

 5. Aramis says:

  Este evident ca bugetarii sunt electorate captiv PSD, mai ales dupa “taierile lui Basescu ” din 2011 parca. Gestul acela i-a impins pentru mult timp catre PSD ( care a ridicat manusa) si acolo vor ramane cat timp se dau zaharicale. Dar si zaharicalele astea se vor termina intr-o zi.
  Desigur ca orice tara (stat) normala gandeste in termeni de eficienta in primul rand si pe termen lung, dar PSD-ul a fost intotdeauna oportunist si cinic. Si asa va ramane atat timp cat populatia Romaniei va ramane la un nivel de educatie si mentalitate de tip “lantul slabiciunilor” .

 6. Radu says:

  Eu as vrea sa revin la decizia CC, pentru ca trebuie analizata in detaliu. Ma refer la:

  Click to access decizia_68+opinie.pdf

  E super-stufoasa, 83 pagini, cauta acul in carul cu fan daca vrei sa intelegi.

  Din ce am citit am inteles urmatoarele:

  1. Exista 3 feluri de control asupra actelor guvernului: de oportunitate, legal/constitutional si penal. Cele 3 categorii apar si in formularea unor acte emise de Comisia de la Venetia.

  2. Controlul de oportunitate este eminamente politic si e exercitat de Parlament. Controlul de legalitate e exercitat de Parlament si de CC

  3. DNA sau Procuratura in general poate sa exercite doar controlul penal (daca s-au savarsit fapte penale pe parcursul initierii si/sau adoptarii OUG). Majoritatea curtii a decis ca presupusele fapte penale pe care le-a anchetat DNA in rem nu puteau exista:

  Punctul 112: “112.
  Așadar nu este de acceptat ca autoritatea legiuitoare primară sau delegată (parlamentari sau miniștri) să intre sub incidența legii penale prin însuși faptul adoptării sau participării la actul decizional al adoptării actului normativ, aceasta îndeplinindu-și o atribuție constituțională. ”

  Punctul 115: “În ceea ce privește infracțiunea prevăzută de art.13 din Legea nr.78/2000,
  Curtea reține că aceasta sancționează fapta persoanei care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid de a-și folosi influență sau autoritatea sa în scopul obținerii pentru
  sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Pentru considerentele arătate mai sus, tocmai
  datorită caracterului de generalitate al unei legi sau ordonanțe, ”folosul” din textul
  incriminator are în vedere alte ipoteze și nicidecum ”beneficiul” obținut de o persoană ca urmare a adoptării unui act normativ, astfel că acesta nu poate fi în niciun caz element constitutiv al laturii obiective a unei infracțiuni și astfel nu poate determina răspunderea penală.”

  Punctul 116: “Referitor la infracțiunea prevăzută de art.8 alin.(1) lit.b) din Legea
  nr.115/1999, Curtea observă că aceasta incriminează fapta de prezentare, cu rea-credință, de date inexacte Parlamentului sau Președintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului. … Curtea constată că ”datele inexacte” se referă la necomunicarea unor intenții, care, în viziunea autorilor denunțului și a organului judiciar, se convertește în ”dezinformare”. Nicio normă legală sau constituțională nu obligă Guvernul să-l informeze pe Președintele României cu privire la ”intențiile” sale” … ”

  4. Livia Stanciu considera insa ca din contra, punctele 112, 115 si 116 nu sunt valabile si mai mult, ca CC si-a depasit atributiile facand prin judecatile emise la punctele 112, 115 si 116 o judecata pe care trebuia sa o faca o curte de judecata ordinara. Mesajul ei e urmatorul: Faza “in rem” a anchetei este nepublica prin lege, deci CC nu are cum sa stie pe ce baze DNA a tras concluzia ca existe fapte penale care trebuie anchetate. Un astfel de control al activitatii procurorilor e facut la stadiul de judecata de catre o instanta de judecata obisnuita, nu de CC. Asadar cea care a generat singurul conflict constitutional aici e CC, substituindu-se unei instante de judecata. CC putea intr-adevar sa constate ca nu existau temeiuri penale pentru descinderile facute la guvern doar in urma deciziei unei instante de fond, nu inaintea ei. Pentru ca inexistenta unor temeiuri penale ar insemna intr-adevar ca DNA a anchetat sau oportunitatea sau legalitatea adoptarii OUG, si astea nu sunt atributiile ei.

  5. Majoritatea din CC constata ca in afara de faptul ca nu pot exista fapte penale datorita punctelor 112, 115 si 116, exista si elemente ale ordonantei DNA care arata direct ca preocuparea a fost controlul oportunitatii si al legalitatii:

  Punctul 118: “De altfel, această concluzie rezultă și din examinarea Ordonanței din 24 februarie 2017 de clasare, disjungere și declinare a cauzei, unde la ”Situația de fapt, așa cum a rezultat în urma efectuării urmăririi penale” pentru cele trei infracțiuni, procurorul face referire (filele 2-7 din ordonanță) exclusiv la aspecte ce țin de procedura de legiferare, respectiv cronologia evenimentelor, întocmirea proiectelor de ordonanță de urgență, opiniile critice exprimate de specialiștii din Ministerul de Justiție, lipsa unor avize, emiterea unor avize incomplete ori cu observații, nemotivarea urgenței proiectului de ordonanță de urgență, suplimentarea ordinii de zi a Guvernului etc.”

  Pe baza rezumatului meu sau a ceea ce voi ati citit si ati inteles ar trebui sa pornim o discutie referitoare la cine are dreptate si care sunt consecintele.

  • pierre says:

   Aceasta risipa de energie si de vorbe ar fi putut fi evitata daca onorabilii judecatori constitutionali ar fi luat nota ca pur si simplu la data dezbaterii in plenul CC, cauza deschisa de DNA pe baza art 13 din Legea 78/2000 fusese deja clasata.
   Si cum puteau clasa cazul daca nu ar fi efectuat acte de cercetare preliminara (audieri de ministri, ridicari de documente) ? Se pare insa ca tocmai tupeul de a efectua aceste acte a deranjat si toata polologhia din motivarea CC este o rafuiala cu DNA si Kovesi.

   Punctul 119, pag 49:

   ” Având în vedere faptele reclamate și cele reținute în ordonanța procurorului
   de caz, Curtea apreciază că toate elementele prezentate drept elemente materiale
   constitutive ale infracțiunilor imputate nu constituie altceva decât aprecieri personale
   sau critici ale autorilor denunțului cu privire la legalitatea și oportunitatea actului
   adoptat de Guvern.”

   Mie imi pare ca CC s-a pronuntat de fapt pe o speta de drept comun si prea putin pe o speta constitutionala. Dealtfel intreaga popologhie de 98 de pagini seamana mai degraba cu o motivare a unei sentinte pronuntate de o curte de drept comun. Un precedent periculos si inadecvat. Ce-ar fi daca pe viitor CC s-ar pronunta si pe alte acte de urmarire penala efectuate de diverse parchete, facand aprecieri daca o cauza ar fi trebuit clasata sau nu ? Nu se va ajunge probabil atat de departe, dar politrucii din CC nu puteau scapa asa o ocazie rarisima de a o cotonogi putin pe Kovesi.

 7. Radu says:

  @anonim,

  “@Radu , In primul rand eu nu am avut de gand sa va lamuresc.”

  Doamna, nu stiu ce intelegeti dumneavoastra prin “a lamuri”, eu vroiam pur si simplu sa inteleg motivatia CC. Daca dumneavoastra o citeseti stiati ca are 83 pagini si intelegerea ei necesita “lamuriri”. Adica extragerea esentialului.

  Acuma formularea dumneavoastra poate fi interpretata si la modul: “eu nu am avut de gand sa va lamuresc”, deci ati avut de gand sa ma bagati in ceata ? Lamuririle astea cu privire la fapte (in cazul de fata faptele CC, ce a constatat si conform carei judecati logice) sunt mult mai importante decat opiniile personale (gen “v-am spus eu ca s-a votat 7-1”, “eu ma incred in opinia lui Morar”, “am avut dreptate”) pentru ca dam posibilitatea si celorlalti participanti la discutie sa-si faca o opinie, si inca una educata, nu doar sa afle opinia noastra.

  • anonim says:

   @Radu ,
   Cred ca nu mai are importanta ce am vrut sa fac . Insa ,cu certitudine, nu am vrut sa va bag in ceata. De fapt imi amintesc ca ati apreciat sinceritatea “incercarilor ” mele de a va face sa intelegeti. Atunci inca nu aparuse motivarea. Eu ( din nefericire) nu incercam decat sa-mi apar (cu argumente) opinia, precum ca decizia CC este corecta. Acum ( dupa ce ati citit motivarea) daca veti avea curiozitatea sa recititi primele mele comentarii, poate le veti vedea cu alti ochi si chiar sa le intelegeti . Cred insa ca nu de la mine ati dorit dvs lamuriri ,ci de la Pierre . Ei bine nu cred ca le veti avea . Dumnealui , D’ Artagnan si inca cineva (fara importanta) accepta ca singura valabila numai motivarea Liviei Stanciu. Dupa cum ati observat refuza sa citeasca alte articole ( analize) cum sunt cele din link-urile aduse de mine si de dvs. Toate sunt(spune dumnealui) niste “mizerii” si nu merita a fi luate iin seama.
   Ceea ce m-a mahnit in toata povestea aceasta, este faptul ca am avut parte de un tratament destul de neplacut. Eu, ca persoana ,nu opiniile mele Unde o fi vazut alde “Stamatescu” referiri la Basescu sau la Elena Udrea, numai el stie ?! O porcarie , zic eu. Nu stiu ce resort l-a impins sa ma improste cu asemenea interpretari rautacioase . Eu nu pot sa cred decat ca a vrut cu tot dinadinsul sa ma decredibilizeze in fata dvs. O “basista ” si “udrista” vine sa contrazica opinia separata a celei mai de vaza judecatoare a CCR ? . Eiii, nu se poate , trebuie sa-i dam o lectie !!Eu nu pot sa-i spun decat(aici si acum ) sa-ti fie rusine, Stamatescule ! Macar daca ar fi ramas… Nando.

   • d'Artagnan says:

    Fără doar și poate lui ”alde Stamatescu” îi vine să intre în pământ de rușine! 🙂

    • stamatescu says:

     Bravos. M-ati ghicit dintr-o privire. Dar, in alta ordine de idei, cred ca Anonima Sloboziana s-ar potrivi de minune ca altoi, pe blogul pe care Porthos concubineaza armonios cu un Observator si un Bizon. Rezoneaza asa de frumos in spirit si forma (in fond nu, ca nu-i cazul) ca-i si pacat ca nu se conglomereaza intr-o unitate ideatica prin diversitate cromatica. Porthos de o parte, Bizonul de alta si la mijloc gingåsiile Observator si Anonim, un cvartet de coarde in concert despre statul politienesc patronat de DNA sau mai bine zis de Codruta. Ptiu drace, cum ar fi.

    • anonim says:

     d’Artagnan,
     Sa fie pacatul lui :

     • stamatescu says:

      Aoleu, urmeaza infuzii cu videoclipuri. Mare atentie…

      Unii, daca si-ar analiza asa un pic viata si contributia ar trebui sa le fie un pic jena sa faca (taman ei) apel la procese de constiinta. Dar, de… ridicolul nu ucide…

     • d'Artagnan says:

      Eu prima oară am citit Erste feat OMV…

   • stamatescu says:

    @Anonim – Fara indoiala aveti dreptate. deplina. Ca intotdeauna. Si pretutindeni. Asa este. V-am atacat la persoana in dorinta arzatoare de a va decredibiliza. Era absolut necesar. Prea erati credibila din cale-afara. Ce altceva puteam sa fac? Nu, desigur asta nu-i o scuza, si-mi este o rusineeee, ceva asa cat China, mai ales daca mi-o cere o persoana onorabila asa ca d-voastra. Si fiindca veni vorba de persoana, daca tot am facut-o lata, dati-mi voie sa va mai atac un pic la persoana cu o scurta recapitulare. Prin urmare peresoana d-voastra, total lipsita de ocupatie, s-a apucat sa studieze in detaliu cele 83 de pagini ale “mizeriei” propuse de CCR pe post de “motivatie” (roman fluviu), plus alte zeci de pagini (daca nu sute) din alte surse conexe, toate indicand abuzurile facute de DNA (in contra guvernului si a altor personalitati precum Elena Udrea), in scopul unic de a servi adevarul si de a-l livra ca concluzie “anonimista” si altora. Nu? In rest nu. Dar cu ce va ocupati d-voastra (sau nu va ocupati) de aveti atat timp liber pentru lecturi esentiale bine selectate? De curiozitate. Pareti o fiinta care toata viata ati avut un exces de timp liber. Cam cu asta cred eu ca v-ati ocupat in viata d-voastra, cu timpul liber, cam asta aveti la baza ca meserie. Probabil ca lipsa cronica de utilitate sociala si excesul de timp liber va indeamna sa munciti acum atat de mult (gratis) in studiul documentelor esentiale care sa va sustina pozitia prestabilita (de fan al idolilor care vi se potrivesc, recte Elena Udrea, nu mai negati aiurea)… Ma veti scuza sper ca n-am proasta inspiratie sa intru in detalii juridice cu d-voastra pe marginea lecturilor faculatative cu care sperati sa impresionati audienta si sa merg pe scurtatura direct la problema, Sa-mi fie rusine ca nu ma incurc in tertipuri deontologice cu regina timpului liber.

    P.S. (a) Ce-i cu Nando? (b) Pastrati restul.

    P.P.S. V-as ruga totusi sa nu luati lucrurile prea la modul personal, si sa intelegeti ca eu, spre deosebire de d-voastra, nu ma ocup cu studiul extensiv al documentelor de partid si de stat (in scopuri diversionst-propagandistice), fiind antropolog amator. Cu asta ma ocup, cu studiul personajelor care-si dau in petec pe unde apuca prin universul virtual, Sunteti un caz extrem de interesant asa ca nu va jenati, nu va rusinati, nu va retineti. Continuati sa va manifestati extensiv in oceanul de timp liber care va inunda viata inca din cele mai vechi timpuri. Va fi o placere si o onoare sa va observ si sa va comentez manifestarile. Tratament neplacut? Haide nu te mai da mironosita ca se vede de la o posta ca plesnesti de satisfactie pentru c-ai fost bagata in seama.

 8. stamatescu says:

  Codruta si Augustin ar trebui sa-si dea demisia din cauza ca conform foiletonului CCR rezulta c-ar fi incalcat Constitutia (printr-o ancheta penala care n-a produs niciun efect). E de tinut minte. Sper ca orice propunere legislativa venita de la Parlament care sa fie respinsa de CCR ca neconstitutionala sa duca automat la demiterea Parlamentului. Iar daca vine de la Guvern, a Guvernului, Ca nu ne jucam cu Constitutia. Ai incalcat Constitutia, Gata. Afara cu moftologii. Scopul este reperarea onoarei constituionale caci nimeni nu are dreptul a manca de la Constitutie, iara nu eliminarea incomozilor Kovesi si Lazar. Asta vor sa sugereze trepadusii care plang cu lacrimi de sange aglomeratia din puscarii si necazul cat casa care o paste pe parasuta Elena Udrea. Ce spui Franz?

  • Radu says:

   Ei, lucrurile sunt putin mai complexe, adica reale si imaginare. Incalcarea Constitutiei e precum plagiatul, daca e grava are consecinte, daca nu, nu ! Si presedintele Basescu a incalcat Constitutia, asa a spus fosta CC, dar nu grav ! Si Codruta a trisat, un pic, asa cam la 4%, dar s-a dovedit pe urma ca nu era grav ! Acuma ramane de decis, si pentru asta poate ca o sa vedem o comisie straina (cum altfel ?) care sa analizeze gravitatea si sa decida daca Constitutia a fost calcata pe bombeu nasol, sau numai asa, in joaca !

   In ceea ce priveste Parlamentul la ala limita de 4% cred ca e 400%. Fiecare isi aminteste cam ce vrea din istoria ilustrului bicameral, eu imi amintesc cum marele istoric Crin Antonescu ajuns in functia de presedinte al Senatului a afirmat ca CC are 24 ore sa se pronunte daca Basescu a incalcat sau nu Constitutia. Atat, 24 ore, pe urma Parlamentul il suspenda si cu si fara un raspuns de la CC. Curat Constitutional !

   • anonim says:

    @Radu ,
    Desi nu sunt de acord cu unele idei din comentariul dvs de mai sus, apreciez ca ati luat in serios decizia CC , precum si motivarea existentei conflictului juridic dintre Guvern si DNA. Faptul ca ati avut rabdare sa cititi, atat motivarea majoritatii judecatorilor , cat si opinia separata a judecatoarei Livia Stanciu, denota ca nu v-ati multumit sa preluati de ici de colo opiniile altora . Oricat ar vrea unii sa induca ideea ca DNA nu a incalcat Constitutia (separarea puterilor in stat)ducand in derizoriu decizia Curtii , sunt insa alti judecatori care spun cu tarie ca , dimpotriva, acest lucru este grav si ca trebuie analizat in interiorul sistemului , urmand sa se traga concluziile cuvenite . Iata ce spune aici ditamai presedinta a AMR-judecator dr Andreea Ciuca .

    “Ar trebui acest conflict juridic de natură constituțională să ne pună întrebări serioase despre problemele din interiorul sistemului? În primul rând, să recunoaștem că nu-i deajuns să rămânem la nivel de întrebări, ci trebuie să dăm răspunsuri, după cum nu-i de ajuns să găsim răspunsuri dacă nu le punem în aplicare. Iar pentru asta este nevoie, cu prioritate, de o analiză aprofundată, detaliată, la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii, cu stabilirea unor concluzii concrete care să poată fi transpuse și în Legile Justiției (tocmai aflate în lucru), așa încât independența să fie independență,dar nu mai mult de atât, indiferent despre care putere în stat vorbim.”

    Cititi va rog intreg comunicatul si veti vedea ca Livia Stanciu nu este detinatoarea adevarului . Daca pentru unii nu a contat faptul ca majoritatea judecatorilor(7) s-au pus de comun acord cu hotararea (decizia) de existenta conflictului juridic intre cele doua puteri ale statului, veti vedea ca acestora li se alatura alti judecatori .

    Click to access 27-17-Comunicat-Dec-CCR-68-17-conflictul-intre-puteri.pdf

    P.S. Acestea fiind zise , consider ca este dreptul meu sa aleg ( in cunostinta de cauza) ceea ce cred ca este corect. Orice alte interpretari hilare si chiar rautacioase ale unora sunt pentru mine lovite de nulitate.

    • stamatescu says:

     Desigur ca este dreptul d-voatra sa alegeti in cunostinta de cauza ceea ce credeti ca e corect. Doar ca ati uitat sa mentionati cauza. 🙂 Si fara asta chiar sunteti lovita de nulitate.

     Varsati cu copy-paste (precum amicul amicului d-voastra) tone de vorbe goale de orice continut, sarade de prostii pentru prosti (precum citatul literar-artistic extras din ditamai judecator dr Andreea Ciuca). D-voastra gargara asta colaterala chiar va da impresia c-ar dovedi ceva, orice, precum faptul ca argumentatia Liviei Stanciu ar fi incorecta? Sunteti dusa cu pluta, victima inocenta a auto-manipuarii. Domnia voastra sunteti obsedata sa culegeti din media textele despre care aveti impresia c-ar rezona cu parerea d-voastra prestabilita (de aceea le si vedeti asa pretutindeni si de aceeea le si contabilizati, numarati si propagati ca un trepadus disciplinat), in spertanta ca ca vor fi in stare prin numar si volum sa acopere realitatea. Auzi taina filozofala la d-ei, compunerea meditativ-naiva (care este pur si simplu comica in firoscosenia ei) va induce nici mai putin ideea deosebit de nostima in formulare cum ca “Livia Stanciu nu este detinatoarea adevarului” (pam-pam) si ca asadar si asa deci pe cale de consecinta argumentatia ei ar fi falsa. Mai dar amarnica creatura mai sunteti cand va luati in serios. Bolnava de ilogica galopanta. Incetati sa va mai ascundeti dupa texte alese pe spranceana cu care incercati sa va justificati propriile prejudecati rusinoase, cu care va rusinati, lasati gargara laborioasa si spuneti simplu si la obiect daca considerati ca Lazar si Kovesi ar trebui demisi sau nu. Ca sa vada toata lumea cum stati. Nu va mai tot ascundeti ca scroafa-n ciresi, mizand pe o camunflare prefecta din cauza c-ati avea ochii rosii (de la atatea lecturi). Fiti barbata si spuneti clar, da sau nu (daca aveti un minim de decenta) si nu mai zapaciti lucrurile cu opini indirecte (bine camunflate) care va vin din increderea pe care o aveti matale in judecatorii X si Y (precum Daniel Morar)…

      • stamatescu says:

       Ex-act! Cu asta va ocupati: cu cai verzi pe pereti!

        • stamatescu says:

         Ex-act again! Asta e dedicatie pentru Elena Udrea. Aveti si d-voastra grija sa nu se interpreteze. 🙂

        • anonim says:

         Nu , dedicatia a fost facuta celor care viseaza cai verzi pe pereti -lanturi si catuse pentru cine si-ar dori ei . In fond poate fi si viceversa .Adica pentru cine nu si-ar dori. Stiu pe cineva care il critica pe Dorin Tudoran ca este obsedat de Elena Udrea. Pare ca s-a molipsit de la el. Chiar mi se pare ciudat cum de au ramas intepeniti in obsesia “Elena Udrea la inchisoare”. Ma astept ca pe 28 martie , in caz ca se va intampla, sa fi sarbatoare nationala . Va iesi lumea pe strada si va canta fericita maneaua “lanturi si catuse “. Iar Codruta va fi incoronata zeita dreptatii. Multi vor fi in delir de bucurie. 🙂

        • stamatescu says:

         Ia te uita. Anonima de la miezul noptii are chef te taina, bascalie si diversiune la adapostul intunericului.

         @Anonim – Obsesia este in capul d-voastra din motive de compatibilitate organica cu parasuta Elena Udrea. Faptul ca incercati sa mi-o pasati mie este o mica si inabila diversiune. Tudoran scria articole peste articole dedicate Udrei (din motive care nu fac obiectul „discutiei” noastre. Nu?). Eu nu fac decat sa relev, strict in acest pseudo-dialog cu domnia voastra, obsesia maladiva pe care o aveti pentru aceasta nulitate emblematica ce a reusit sa adauge note compromitatoare ideii de anti-coruptie. Dincolo de aspectele penale care cad in sarcina justitiei, aruncarea in puscarie a acestei parasute ar fi si o mica reparatie morala pentru „intreaga sa opera”. Aerul admirativ cu care vorbiti despre „eroina” Elena Udrea, victima a „nenorocitei de Codruta” si a invidiei unui popor prost si manipulat, vadeste intr-adevar la domnia voastra „sindromul Tudoran”, usor pe invers (dar tot aceeea). Alaturarea pe care incercati sa o faceti in acesti termeni bascaliosi intre Udrea si Kovesi da dimensiunea nesimtirii in care va complaceti la adapostul faptului ca ca d-voastra sunt multi. Se practica pe scara larga confuzia valorilor. S-a banalizat. Tot felul de tute si farsori fac cu nonsalanta alaturari egalizatoare intre oricine si oricine. Olguta Vasilescu este pusa alaturi de Oana Pelea, Mircea Badea de Mircea Cartarescu, Ciuvica de Liiceanu… intr-un malaxor in care impostura este amestecata cu valoare… asa… pentru confuzie.

         Nu stimata creatura, n-o sa fie nicio sarbatoare si nici o bucurie poulara atunci cand Elena Udrea va fi aruncata acolo unde-i este locul (alturi de Vantu, Voiculescu, Voicu, Nastase, Fenechiu, etc). Va fi doar de consemnat ca inca un pin care se opinteste in contra justitiei a fost retezat. Optimismul d-voastra (justificat de altfel in contextul social si politic al tarisoarei) ca astfel de utopii se vor impotmoli in mâzga pesedismului biruitor la orase si sate, este singura bucurie care va mai ramane. Poate ar trebui sa meditati un pic la faptul c-ati ajuns (dupa un mic si nesemnificativ ocol) la aceleasi pozitii cu Radu Umor, Abalaru si altii din aceeasi rasă. Dar, vorba ceea: Apa la matcă si omul la teapă. Sa nu luați țeapă.

         Cum-ne-cum, am ajuns sa tinem hanul ocupat inutilitati ample. Nu e treaba noastra sa corijam ce-a neglijat sa corecteze Dumnezeu. Mai incercati o sernada si dupa aceea mai poftiti si pe la alte mese ca chiar nu mai am marunt pentru alde Radu Umor si surorile sale de ginta latrina.

 9. anonim says:

  Alo, d’Artagnan daca sunteti pe fir uitati-va va rog la spam .

 10. Dl.Goe says:

  Francezii l-au avut pe Jules Verne, (ca vizionar), iar roamnii pe I.L.Caragiale. Care dintre ei a fost mai capabil sa anticipeze viitorul este greu de spus, dar parca nenea Iancu probeaza ceva mai multa acuratete. Toate personajele fictive pe care le-a propus ca arhetipuri universale (valabile fara data de expirare) s-au intrupat in fiecare erå care a urmat. Bunaoara Coriolan Draganescu. Cine sa fie cel mai potrivit? Basescu sau Daniel Morar? Daniel Morar ajuns eroul lui Mircea Badea, al Elenei Udrea si al fanitzelor din siaj… Mare pezevenchi ai fost nene Iancule…

 11. anonim says:

  @Stamatescu ,
  Dupa demonstraţia de forţă etalată în comentariul de mai sus nu-mi rămâne decât să sper că sunteţi bine , sănătos. Aţi pus la bătaie un limbaj încărcat cu o furie şi ură de neînchipuit încât ar fi putut să vă provoace destule stricăciuni. Mărturisesc cu sinceritate că eu sufăr când simt(DA) că ele (furia , ura) se revarsă asupra mea. Vă întreb , deci : cum staţi cu tensiunea ? Dar cu ficatul, fierea sau inima? nu v-au plesnit ? Vă rog să-mi dati un semn că nu vi s-a întamplat ceva rău. Nu vreau să vă am conştiinţa pentru nişte biete replici făcute fără nici un gând rău. Staţi liniştit. Nimic din ce aţi presupus că aş gândi sau aş dori nu este adevărat. Deşi mi-e teamă că veţi ajunge din nou in starea de furie dăunatoare vă spun cu toată sinceritatea că aţi exagerat nepermis de mult. Nu aveaţi motive sa mă atacati cu atâta furie. Nu există un câştig atât de mare ca să fi meritat controversa aceasta pâna la epuizare . Nu avem nici eu si nici dvs. cum să schimbam decizia CC sau soarta celor implicate în discuţie. Doar, poate, o mica satisfactie de moral pentru dvs. Dacă însă aţi urmărit să mă folosiţi drept prilej să vă etalaţi stilul de personalitate “polemistă” nu pot decât să vă felicit pentru reusită . M-ati zdrobit . Dar cu ce preţ nu veţi şti niciodată.

  • stamatescu says:

   Vai, atata sentiment si senzitivitate (chit ca nejustificate) ne impresioneaza. Ce vreti, oameni suntem. Imi pare rau ca “dialogul” nostru a derapat mult prea departe in afara actualului context cadru de la han asa incat ar fi cu totul impropriu sa va raspund aici. O sa va raspund la post-restatnt.

   P.S. V-am zdrobit??? Ei as! Vad ca aveti bine mersi puterea de a comenta si de a ne face sincere urari de bine pe persoana fizica. 🙂 Aveti grija ce-mi doriti.

 12. Ghita Bizonu' says:

  Cristian Botan Un pilos!!!!!

  Ca ateta late “genii” de aceisi teapa .. era Razvan OPraseanu.. la fel. Mai sunt destui altii care la prima angajare sunt gata! Consileierir la un minister, la giverm si de abia au invata sa isi lege sireturile!

  Si Stamatescule inate sa iti dai cu pcarerea despre nickul meu citeste http://vremea.forumgratuit.ro/t481-seculara-inapoiere-a-romaniei-la-trei-secole-de-paris-introducere
  Sti cati autori au inmdrajnit sa se ocupe de acest subiect ?
  DOI ! Bogan Murgescu si cu mine (am o usoara prioritate).
  Difernta fiindc si ca eu am scis cestia aia si din amuzamanet .. fara granturi, leffa samd

  • stamatescu says:

   @Ghita Bizonu’ – Nu vad de ce ar trebui sa-mi dau eu cu parerea despre nickul dv-oastra, care si asa este extren de i-lustrativ, dar, daca mi-o veni vreodata o asemenea pofta bizara, mai inainte de a-mi da cu parerea, poate voi incerca sa urmez recomandarea d-voastra. Pana atunci nu, ca mi-e teama. Te pomenesti ca ma apuc sa citesc topicul respectiv si pe urma tot nu-mi vine chef sa-mi dau cu parerea despre nickul bizonului mioritic. Si ce-am facut?

   Faptul ca indraznesti sa te ocupi de un subiect nu inseamna nimic anume. La cati “curajosi” se afla prin media (inclusiv virtuala) ce-ar putea sa insemne?

   Admirand sincer abilitatea pe care o dovediti in scris in manuirea limbii albaneze vulgare (dovedita in toate comentariile d-voastra), nu indraznesc sa-mi dau cu parerea despre semnificatia “prioritatii” pe care ati avea-o fata de Bogan Murgescu. Dar, mi se pare mie, sau sunteti cam hodoroc-tronc?, lauda-te gura, in baza la motivul de la fundamentul temeliei, cum ca ati fost invocat ingenuu si colateral intr-un comentariu oarecare? Va rog sa nu-mi raspundeti. Ma agaseaza teribil sa citesc mesaje scrise in albaneza.

 13. d'Artagnan says:

  E o plăcere să vezi că și-o iau și alții, cu pedigri…
  http://www.contributors.ro/editorial/america-pusa-la-zid-ii/

  • stamatescu says:

   Daca nu v-as sti umanist as crede ca sunteti sadic. 🙂

  • pierre says:

   Ideea asta cu zidul de la granita SUA-Mexic este una dintre cele mai mari ineptii politico-economice nascocite de mintea omului in vremuri moderne. In timpul campaniei electorale din State, mereu am crezut ca Trump este suficient de smecher cat sa vorbeasca despre un Zid care nu se va face niciodata si acum constat ca este suficient de imbecil cat sa vrea sa-l si faca. Pfui ,auzi, inalt de 9 metri si adanc tot cam pe atat cat sa nu poata mexicanii construi tunel…30 miliarde $…ce bou !!!
   Despre atmosfera actuala a Texasului trumpist,aici :

   Si in alta ordine de idei, sau in aceeasi, despre lobby/coruptie in State, aici :

 14. pierre says:

  Ferma de porci a progeniturii lui Liviu Dragnea a incasat din fonduri UE si de la bugetul de stat peste 3 milione euro drept subventii si ajutoare. Ei, si ? O tacere groasa s-a asternut peste subiect, cam tot atat de groasa precum soriciul acestui porc de rasa care este Liviu Dragnea.
  Hai sa ne imaginam ce iures national ar fi facut Antenele si publicul lor imbecilizat daca in locul lui Dragnea erau Basescu sau Iohannis.
  Asocierea fortuita din zilele acestea intre PSD si o ferma de porci, este pana la urma foarte potrivita.Nu ferma animalelor, ci ferma porcilor, adica PSD.
  PS Eventuala schimbare din functie a Lulutei Kovesi s-ar putea sa nu fie in cele din urma chiar asa mare catstrofa. Ba din contra,as zice. Sa-l agati stupid pe Dragnea pentru o greu de probat implicare in emiterea OUG13, in timp ce te faci ca nu vezi ajutoarele de stat pentru porcii (lui) Dragnea, milionele de euro spalate prin Brazilia sau programul “Prima baza de agrement” lansat de Grindeanu cu adresa directa tot catre baza de agrement a familiei Dragnea, pare cel putin straniu.Si in general vorbind, nu cumva pare ca in ultima perioada de timp DNA este in vacanta ?

 15. d'Artagnan says:

  Vedeți că a scris Bizonu mai sus… se pierduse în spam…

 16. d'Artagnan says:

  M-am lămurit și cu preșu ăsta:
  https://republica.ro/ministrul-tudorel-toader-in-parlamentul-european-zoug-13-in-sine-nu-a-fost-o-problema-problema-a-fost

  Dacă nu e preș și ne ia de proști, înseamnă că el este de-o prostie monumentală.
  Deci dacă era ziua mai lungă totul ar fi fost în regulă.

 17. Stamate says:

  @Stamatescu
  Și dumneavoastră aveți Pâlnie?

  • stamatescu says:

   Nu doamnă, pâlnie au doar cei ce toarnă. Eu n-am decât un biet ismail. Dar de ce mă întrebaţi?

   • Stamate says:

    De Turnavitu, doamnă.

    • stamatescu says:

     Mama este doamnă. Poate ca si mama d-voastra era o doamnă. Cine stie!? Vad ca d-voastra turnaviti a ciuda, sugerand ca d-voastra insevå, n-ati fi fiind… asa ceva. Ooooo, doamna. Eu asa crezusem. Scuze daca m-am inselat. Domnisoara?

     • Stamate says:

      Stamate și atât. Mi-a părut bine.
      Deci nu aveți pâlnie.
      Altceva nu mă mai interesează. Mult bine vă doresc.

      • stamatescu says:

       Si eu va urez asijderea d-soara si sa va bucurati cum se cuvine de pâlnia din dotare. 🙂

       • Stamate says:

        Mulțumesc, doamnă. 🙂

        • stamatescu says:

         Stimata d-soara, imitatiile n-au valoare… iar incercarea d-voastra de a ma cauta de sex, doar pentru ca v-am alintat noi pe d-voastra cu apelativul “doamna” (desi apartenenta la gen nu garanteaza si apartenenta la clasa) sunt in ton cu fiinta d-voastra. Cu placere. 🙂

         P.S. Vreti sa fiti bårbatå?

 18. Stamate says:

  Stamate și atât.

  Stamatescu, da, o imitație lipsită de valoare estetică. Mai ales fără pâlnie și Bufty. 🙂

  Fiți bărbată!

  PS. Politica, nisip mișcător, pentru oameni cu mult timp liber. Rezonez cu ideile domniei voastre.

  • stamatescu says:

   Stamate si atat? Vai dar ce dura sunteti cu d-voastra insevă, revendicandu-vă o natura asexuata. Nici, nici. Ce trist. Sa sititi ca exagerati. Faptul ca nu aveti parte de sex nu va face asexuată, ci, cel mult asexuală. Suferiti in mod categoric si iremediabil de “psihologie feminină”. Insistenta cu care va negati natura ma face sa cred c-ati fi fiind usor misogină fara sa va dati seama, iar bucuria cu care-i ziceti “doamnă” lui Stamatescu (general de brigadă) va face si mai birlic. Nu-i asa ca va vine sa ziceti “ba tu”? Până una alta lăsati pâlnia și pe Bufty si adjudecati-va genul specific, doamnă, in incercarea de a accede de la gen si la clasa. Aveti clasă?

   P.S. Aveti grija ca anonimatul nu presupune lipsa de identitate.

 19. Stamate says:

  PPS. Nimic uimitor. Pot disocia criterii. 🙂
  Multă inspirație!

  • stamatescu says:

   Stimatå Stamate (doamna sau domnisoara?) presupun ca nu urmariti nimic anume insistand cu aceasta hârjoană (in care in mod clar cel putin unul dintre noi este usor infantil), ci doar va umpleti timpul care va prisoseste. Va asigur ca placerea este de partea mea. Coincidenta optiunilor politice ramane nesemnificativă, fiind pentru noi ultimul dintre criteriile de apreciere ale interlocutorilor (auto)propusi. Idei politice? Rezonanta? Ah, betia exprimarilor pretentioase. N-am produs noi asa ceva, cel putin nu in acest context. Exagerati. Inadins sau involuntar?

 20. „Trandafirul amar“, says:

  „Se spune că un singur cuvânt bine folosit şi perfect înţeles este asemenea Vacii
  care împlineşte toate dorinţele, atât în cer, cât şi pe pământ“.
  Dar,
  „omul care, fără să fi studiat ştiinţa cuvântului, vrea să pronunţe un cuvânt în
  faţa unui auditoriu, este ca şi cum ar vrea să prindă un elefant în călduri cu o tijă de
  lotus130“.

 21. Stamate says:

  Domnule Stamatescu, Nihil sine Pâlnie.

  🙂 🙂 🙂

  • stamatescu says:

   Prin urmare, doamnă Stamate, asta-nseamnă ca Dumnezeu este Pâlnie (?!). Sau viceversa! Urmuz nu se supară.

   P.S. Vedeti ca aveti tendinta sa alunecati in dimensiunea patologica a sinelui d-voastra, tot straduindu-va sa fiti interesantă.

 22. Stamate says:

  Doamnă Stamatescu, fiți mai blândă, iar Urmuz vă va ierta renunțarea la Pâlnie.
  În rest, eu unul nu mai am veme să vă vorbesc.
  Liniștea să coboare în inima și în mintea domniei voastre. Doamne ajută!

  • stamatescu says:

   Stimată doamnă am pierdut demult sirul declaratiilor d-voastra de abandon si abandonare cu care mă amenintati in disperarea de cauză (tipic feminin) de fiecare dată cand pasiti dincolo, in dimensiunea “spitaliceasca” a fiintei d-voastră, cerandu-mi mereu sa fiu (mai) blând. Ca sunteti sensibilă. Sunt blând, stimata doamnă, Foarte blând si nu se află “gălagie” sau “zbucium” in inima si mintea noastra, pe relatia cu d-voastră. Nu va mai amagiti si d-voastra asa dn nimica, si nu va mai luati nalucirile si sperantele drept realitate, ca ajungeti iarasi de râsul celeilalte “doamne” care (cum o fi) e mai lucida decat d-voastra.

   P.S. Astept cu mare nerabdare si speranta sa vad ca macar de data asta n-ati mai mintit cu nerusinare ci ca intr-adevar nu mai aveti vreme sa-mi “vorbiti”, renuntand asadar sa mai produceti zgomotele cu care tot sperati, de atat amar de vreme, sa tulburati liniștea din inima și din mintea domniei noastre. 🙂 As zice Doamne ajută, dar tare mi-e teama, cunoscandu-vă, ca ar fi luarea in desert a numelui Domnului, doamnă. Dovediti-mi ca mă insel, ca s-or fi saturat si hangii de asa hârjone. Oricum vi se va intampla, placerea va rămane de partea noastră. Pana una alta va urez noapte buna. Nu uitati sa va trageti tricornul bine peste urechi (să nu vă tragă), si bucurati-va cum puteti de pâlnia din dotare. Macar in vis(e/uri).

   • d'Artagnan says:

    Să chem chelnerul să aducă niște brânză și-un Bordeaux?

    • stamatescu says:

     Eh, asta mergea cand era si Stamate pe aici. Acuma ca doamna fara dubii a plecat in Dubai ca sa stea in stand by, in desert, ar merge mai bine un cognac. Acuma nu zic sa scoateti ub Remy Martin Louis XIII, ca ar fi pacat sa-l bem asa… fara sa ne vada nimeni, dar macar un courvoisier ordinar ar putea sa ne tina de urat pana se intoarce Stamate cu pâlnia. 🙂

 23. Bufty says:

  Tata vă urează toate cele bune, doamnă Stamatescu.

  PS. Antonimu’ nu-i ca Sinonimu’, nici Pâlnia ca „Trandafirul amar”.

  Multă liniște și lumină interioară! Așa să vă ajute Dumnezeu!

 24. stamatescu says:

  Ma tanti, va multumesc frumos pentru urari, Denota sentiment intens (numit disperare), cam steril, dar orisicat. Zelul cu care va straduiti sa gasiti o tinta exterioara sentimentelor care va macina ramane o intreaga comedie, cu toata tenta sa de tragedie antica. Daca n-ar fi la mijloc natura bufă s-ar zice c-ar trebui sa fim maguliti de-ntâmplare si de risipa de sentiment. Totusi, in subsidiar, insistenta d-voastra este un semn al absentei stimei de sine si/sau tendinta de autoabandon. Va neglijati.

  P.S. Ma bucur sa constat ca ati ramas in contact cu tatal d-voastra si ca-i urmati sfaturile subliminale, ca-n copilarie.

 25. Dl.Goe says:

  Fiind in perfect aliniament cu titulatura si continutul articolului curent, profitand de linistea cvasi-impecabilå care domneste la han, si adresandu-ne tuturor acelora (if any) care or fi capabili sa ne ia in serios astazi, in zi onomasticå si aniversarå, vin si urez hanului, muschetarilor si musteriilor de orice soi, la multi ani, la multa falå, faimå si petreceri cu låutari, in lumea virtualå a blogurilor si iluziilor inofensive. Cu drag, al dv. dl.Goe.

  • d'Artagnan says:

   DlGoe, DlGoe….mulțam! 🙂

  • Dl.Goe says:

   a – o – leu … se pare ca urarile noastre aniversare de 1 Aprilie si-au facut efectul individual, intocmai si la timp pentru toti cei carora le fusesera adresate… cu efect garantat pentru (cel putin) un an de zile… Acelorasi le urez acum Paste Fericit in pace si armonie alaturi de toti cei care chiar conteaza in realitatile paralele ale fiecaruia…

  • pierre says:

   Niste copii minunati au pierit absurd din cauza imaturitatii unor maturi, parintii lor. Copiii astia, sarmanii, nu au pierit cucerind vreun varf din Nepal , ci acasa in Retezat, incalcand in dulcele stil romanesc, tot ce inseamna regula, cutuma, prevedere. Sa vii acum sa scrii facil romantios ca oamenii mai si pier asumandu-si riscuri “pentru ca exista” si nu alunecand stupid pe zapada intr-un loc unde un profesionist, hai sa zic un om matur , nu avea ce sa caute, mi se pare macar deplasat din partea lui Sorin Ionita. Sa sugerezi macar ca ar putea fi facuta vreo paralela intre marii cuceritori ai muntilor si copiii astia cazuti ofranda orgoliilor unor parinti iresponsabili, este o impietate.

 26. pierre says:

  Si de cand nu ne-am mai vazut, vorba prietenului nostru Dl Goe, “lumea cum fu” ?
  Un sofer de TIR cu carnetul suspendat care conducea pe baza de dovada provizorie , a scapat hardughia la vale si a facut terci 5 oameni nevinovati, dintre care 2 copii. Se poate conduce deci in Romania ditamai tirul de 40t doar cu dovada…
  CCAP Tariceanu intre doua termene la judecata, peroreaza vesel despre Binom, MCV si stat de drept. Infractorul Liviu Dragnea, hot de voturi dovedit, pune de-o comisie de ancheta a alegerilor din 2009 prin care va deslusi definitiv misterul ” cinei cele de taina” de la domiciliul lui Oprea , in seara alegerilor, cu Coldea, Kovesi si Maior printre convivi.Ce spera sa afle boul asta sinistru, Dumnezeu stie ! Poate vreun schim de experienta…Intre timp, Basescu Traian ar pune si el de-o gratiere in masa, asa, la gramada, doar sa fie sigur ca la gramada intra si parasuta blonda. Marinarul nu o sa rasufle usurat decat in momentul in care pramatia intra definitiv la bulau…pana atunci, implozie totala, omul nu scapa niciun prilej de a se face de kko. Ilie Nastase, batranul decrepit cu mintile plecate definitiv cu sorcova, se da in spectacol, unul jalnic, de proasta factura. Urmat imediat de multi altii cu pretentii, printre care Miss Serena care a sarit din baie cu clabucii in ochi, nereusind decat sa fie si mai penibila decat etern penibilul Nastase. In fine, a mai murit un bebelus , al catelea oare ? , victima a epidemiei de rujeola printre nevaccinati. Nici nu stiu lucrarea cui sa fie, a duduii Steer sau a singurului stat din Europa sec 21 care nu este in stare sa asigure dozele de vaccin necesare propriei populatii ? Ca veni vorba, oare stie cineva sa-mi spuna daca duduita asta Steer , o fi fost si ea vaccinata de parintii ei pe cand era si dansa in frageda pruncie ? Si daca da, oare de la asta i se trage tot cacatul din capul dnei ? Ca de rujeola sau poliomielita sau alta boala nasoala nu am auzit sa fi suferit vreodata…

  • Radu says:

   Cum frate, si referendumul din Turcia si turul I al Frantei le-ai uitat ? Ca astea chiar fura si contara in lumea normala, pe cand celelalte fura luate in seama doar in lumea anormala de pe malul Dambovitei.

   Merita fiecare cate un mic comentariu la o bere rece la masa hanului.

   • pierre says:

    Deh, mai domestic si eu…dar daca-mi fac ochii roata prin lumea larga, multe sunt de povestit. Ce Franta ? Ce Turcia ? Bine ca l-a batut Selby pe Fu la Mondialul de snooker si pacat ca a pierdut Ronnie la Ding. Paranteza : o remarca rasista ( sau nu ? ) in stilul Ilie Nastase ar fi ca totusi, dupa gustul meu, prea multi cu pielea galbena sunt calificati in finala la snooker si unul dintre ei, Ding, are sanse mari sa castige. Dar cel mai mult m-a durut week end-ul trecut ca a pierdut Liverpool acasa cu Crystal Palace.
    Glumesc, desigur, Franta&Turcia sunt pentru mine teme prea grele pentru joi seara inainte de week end.

 27. liana says:

  O dedicatie :

 28. Radu says:

  d’Artagnan,

  Pune o pagina noua sa discutam si noi pe indelete de sedinta ultimului birou politic executiv al PCR, pardon PSD. Ceausescu pardon Dragnea a reusit iar sa aiba unanimitate, Uraaaaa ! I-a spus lui Grindeanu ca daca nu demisioneaza cheama minerii sa-l dea jos ca asa e traditia in partid. Ori asculti ce-ti ordona tovarasul ori la canal. Uraaaa !

 29. Ghita Bizonu' says:

  Prin urmare, cine se angajează la Stat?
  Hiroa Roman Patapievici? Teodor Baconschi?!Stelian Tănase!? Laura Codruta Kovessi? Cristian Paun?

 30. anonim says:

  Lupta anticorupţie merge “strună” sub oblăduirea ambasadelor străine . Ce dacă sunt “săltati” doar cei care nu au acces la guvernare ? Cu ei se face doar spectacol (circ) pentru a se tine in priza multimea doritoare de dreptate . Însa , cei care sunt cu adevarat suspectaţi de infractiuni grave au inca protectia asigurata de …ghici cine ? Să vedem ce se va întampla cu cei care au tinut in sertare(la secret) documentele care faceau referiri clare la infractiunile in stil mafiot ale unuia din Teleorman, care este înca pe pozitie ,stiind bine ca daca face ce i se dicteaza , va fi totul bine . Dupa parerea mea , abia acum , Laura Kovesi va trebui sa raspunda la niste intrebari . Daca ,insa, va tacea ca si altadata ? Adica,, mai exact , nu spus nici pana acum daca a fost sau nu in casa la politicianul si penalul Oprea( in noaptea alegerilor prezidentiale ); la intalniri in vie cu penalul si politicianul Sebastian Ghita ; la tenis cu penalul si politicianul Dragnea . Daca stenogramele de la sedintele de lucru cu procurorii din subordine sunt adevarate , iar acum sa raspunda la întrebarea, daca a fost complice la secretizarea raportului DGIPI cu privire la infractiunile lui Dragnea. Eu una sunt revoltata de toate mizeriile facute si, iata aduse la suprafata, in numele luptei anticoruptie. Este nevoie urgenta de clarificare !! Altfel , sa se ascunda din nou gunoiul sub pres , nu se mai poate . Ar fi timpul ca amasadele straine , in frunte cu cea americana , sa taca . http://evz.ro/girbovan-atac-violent.html
  P.S. As vrea sa va stiu parerea domnilor de la han !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s