Tendințe în modă – ce se poartă în 2015!

Tendința generală a designerilor politici în această perioadă a fost să se joace cu hainele clasice și să le dea un nou suflu. Astfel, discursul clasic despre Dictatură a fost reluat, fiind printre piesele care au facut deliciul iubitorilor de conspirații, politicienilor corupți, fanilor Antena 3 și România TV, antibăsiștilor fundamentaliști și celor care sunt abonați la afacerile ilicite cu statul. S-a mers în continuare pe combinația alb/negru, care rămâne una clasică, o combinație care nu cred că se va demoda vreodată. Noutatea apare însă la jocurile geometrice sau abstracte, la materialele diferite folosite. Dacă în 2014 se păstra linia începută de mult, cam 2011/2012, aceea a unei Dictaturi băsesciene negru intens, în contrast cu puritatea alba a celor anchetați de procurori, punându-se accent pe presiunea politică exercitată de președinte asupra magistraților, în 2015 s-a renunțat totuși la această colecție, marile case de modă de pe scena economico-politică considerând, și pe bună dreptate, că nu se mai poate merge pe aceeași linie și după ce moda Băsescu a ieșit din tendințe, adică de la Cotroceni, iar superbrandul Elena Udrea a intrat într-un con de umbră, adică în arest. Aveau semnale puternice din piață că nu se mai putea continua cu aceleași colecții vechi, ele nu mai aveau logică, fascinație, fashion, acel “je ne sais quoi” care face ca marfa să se vândă.
Se simțea nevoia unui nou trend. Și el a venit.
În aceleași culori, dar mai provocatoare, s-a stabilit continuarea combinației de succes alb/negru, însă cu noi materiale și jocuri politico-geometrice. Dacă albul pur a rămas constant, cei anchetați de DNA fiind, desigur, nevinovați, noul negru se vrea unul mai intens, compus din două nuanțe, o simbioză între DNA ȘI SRI. Succesul de piață pare garantat. Reacția designerilor politici pare să aducă aminte de tradiționala urare ”Le roi est mort, vive le roi !”, adică, în traducere liberă și românească,” Dictatura Băsescu a murit, trăiască Dictatura DNA +SRI!” . Pentru că s-a observat un lucru interesant de către specialiștii în marketing: dacă nu există o dictatură, nu există modă, prin urmare nu ai ce vinde la clienți.
Acestă tendință se prefigurează cu putere ca fiind curentul novator principal al modei anului 2015, primăvară-vară și probabil, dacă va avea succes, chiar și toamnă-iarnă.
Se pare că bazându-se pe impactul acestei combinații clasice ( și totuși atât de moderne) se va încerca repetarea unei Marți Negre de către designerii parlamentari, în scopul declarat de a micșora influența Justiției, adică a criticilor de fashion, și a mări imunitatea creatorilor de modă politicieni.
În subsidiar, mai observ și o tendință secundară, aceea de a (re)descoperi cu multă gălăgie mediatică secretul lui Polichinele, existența postacilor pedeliști plătiți, de parcă această modă nu a stat sub nasul nostru zi de zi, de ani buni, în paralel cu existența postacilor pesediști plătiți. S-a ajuns ca orice comentariu, orice creație care nu se încadrează în tiparul prestabilit de combinația nouă alb/negru să fie tratată cu aroganță, ca una ieșită din tendințele generale, un subprodus al detestaților croitori pedeliști plătiți. Această catalogare disprețuitoare este menită a scoate de pe piață orice alt colecție care nu respectă tendința stabilită de marile case de modă.
Cam în aceste limite văd eu tendințele în moda anului 2015.

This entry was posted in General and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

56 Responses to Tendințe în modă – ce se poartă în 2015!

 1. pierre says:

  Daca umpli vitrinele magazinelor cu milioane de produse identice, nu-i deloc sigur ca ai lansat o moda…astia nu-s creatori de moda, asta implica rafinament, imaginatie si inteligenta. Nu va uitati la ei, cat sunt de rudimentari si saracuti in idei ? Dupa ce au inghitit oceane de amaraciune, ba ca nu l-au demis pe Basescu la referendum, ba ca Geoana nu a castigat in 2009, ba ca idolii lor au infundat puscariile, ba ca pontacul a infrant glorios la ultimele alegeri, acum se multumesc si ei cu ce pica. Prea amara le-a fost viata ultimilor ani, prea multe au inghitit. asa incat o revelatie precum cea cu existenta postacilor pedelisti nu poate veni decat ca o revansa stralucitoare, ca o nesatioasa gura de oxigen. Nu conteaza ca e minora, pentru ei este revelatia mileniului. Asa cum tot ca o revelatie descopera chipurile acum ca Basescu a patronat o mafie chiar mai rapace decat Nastase al lor…si fac tot felul de broderii si imprimeuri, ca vezi Doamne, pe vremea lui Basescu a inflorit coruptia mai ceva ca la Nastase, ca afacerea retrocedarilor a fost ticluita si executata de oamenii lui Basescu, ca statul de drept nu prea a fost…drept etc,etc. Aiurea, nu sunt creatori de moda, poate doar manechine sau, mai degraba, din aia care insaila ate pe la mansetele pantalonilor. Aproape ca-mi e mila de ei, ca-i vad cu naturelul simtitor foarte afectat, ca la o adica, vorba aia, “ce e moda ca valul trece ” …si dupa ce se plictiseste lumea de aceleasi culori si se mai sedimenteaza adevarul si se lamureste lumea intr-un final ce, cine si cat a furat cu adevarat in tara asta si cine a facut ceva ca sa se stopeze furtul, ii mai asteapta inca o cupa de cucuta.

 2. Radu says:

  Am sa dau si eu cateva copy-pasteuri — pentru a scoate in evidenta tot o tendinta a noilor ani, legata de data asta de educatie. Mare lucru sa nu devina realitate si la noi in cativa ani !
  Copy-pasteul e din Gandul, articolul original e din The Independent
  http://www.independent.co.uk/news/world/europe/finland-schools-subjects-are-out-and-topics-are-in-as-country-reforms-its-education-system-10123911.html
  mi-am zis ca iau google-traducerea din Gandul ca sa nu vorbim in engleza.

  “Cel mai bun sistem de învăţământ din lume scoate materiile clasice din programă. Ce vor studia elevii finlandezi

  Sistemul de învăţământ finlandez, recunoscut ca fiind cel mai bun din lume, va cunoaşte în următorii ani una dintre cele mai radicale reforme prin care materii clasice precum matematica sau istoria vor fi eliminate şi înlocuite cu studiul unor teme sau fenomene. Promotorii acestei idei spun că schimbarea reprezintă de fapt o adaptare a educaţiei la felul în care a evoluat lumea în care trăim, în condiţiile în care pentru finlandezi principala menire a şcolii este de a-i pregăti pe copii pentru viitor. Asta în timp ce în România, educaţia rămâne un domeniu subfinanţat, în care nu s-a găsit încă o strategie coerentă pentru simplificarea programelor şi în care manualele digitale, impuse de noile realităţi sociale, au reprezentat o adevărată piatră de moară pentru oficialii de la minister.

  Cu un sistem de învăţământ în care 93% dintre absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat, în care peste 65% dintre liceeni ajung la facultate şi în care doar 10% dintre cei care îşi doresc să devină profesori ajung la catedră, Finlanda nu se culcă pe lauri şi devine prima ţară care face pasul următor: adaptează educaţia la realităţile lumii în care trăim. Astfel, în anii următori, în orarul elevilor din Finlanda nu vor mai apărea materii precum literatură, geografie, matematică sau istorie, ci teme sau fenomene. De exemplu, un adolescent care urmează cursurile unei şcoli profesionale ar putea urma lecţii pentru a deveni ospătar care vor include elemente de matematică, comunicare şi scris, precum şi limbi străine pentru a-i putea servi şi pe clienţii străini. Pe de altă parte, elevii de la liceele teoretice vor aborda teme ample cum este, de exemplu, Uninea Europeană, care va combina elemente de economie, istorie (a ţărilor membre), limbi străine şi geografie, potrivit The Independent.

  Sistemul de educaţie de la care toate ţările europene, inclusiv România, vrea să înveţe a început deja aceste schimbări şi le aplică progresiv pentru ultimele clase de liceu, în Helsinki. “Ceea ce tocmai am început va fi o schimbare radicală a sistemului de învăţământ din Finlanda”, spune Liisa Pohjolainen, una dintre coordonatoarele acestui proiect de reformă.

  “Ceea ce avem nevoie acum este un altfel de educaţie care să-i pregătească pe oameni pentru viaţa profesională. Tinerii folosesc în acest moment computere destul de performante. În trecut, băncile aveau o mulţime de funcţionari care făceau calcule, lucru care s-a schimbat total astăzi. Prin urmare trebuie să facem schimbari în educaţie care sunt necesare industriei şi societăţii moderne”, a explicat Pasi Silander, directorul de dezvoltare al oraşului Helsinki.

  Înlocuirea materiilor clasice nu este însă singura modificare. Reforma vizează şi “desfiinţarea” sălii de clasă tradiţionale în care elevii stau în bănci pasivi, ascultându-şi profesorii şi aşteptând să li se pună întrebări. În anii următori se va pune în practică o abordare care pune mai mult accent pe colaborarea dintre profesori şi copii, care vor lucra în grupuri mici pentru a rezolva diverse probleme prin care îşi vor îmbunătăţii abilităţile de comunicare.

  “Chiar trebuie să regândim educaţia şi să reconfigurăm sistemul astfel încât să-i pregătească pe copiii noştri pentru viitor, având aptitudinile de care este nevoie astăzi şi mâine. Există şcoli în care se predă după metoda veche ceea ce era în beneficiul societăţii la începutul anilor 1900, dar nevoile nu mai sunt aceleaşi şi avem nevoie de ceva potrivit pentru secolul 21”, susţine şeful Educaţiei din Helsinki.

  Schimbarea sistemului de învăţământ, o provocare pentru profesori

  Să devii profesor în Finlanda nu este deloc uşor. Doar 10% dintre cei care îşi doresc acest lucru reşeşesc să ajungă la catedră. Unul dintre principiile sistemului de învăţământ finlandez este pregătirea foarte bună a cadrelor didactice, astfel că educatorii care predau la grădiniţă trebuie să fie absolvenţi de studii superioare, iar cei care predau la şcoală trebuie să aibă neapărat masterat de doi ani, în care cursurile de pedagogie şi psihologia copilului ocupă un loc central.

  Schimbările care vizează sistemul de educaţie va fi o provocare şi pentru ei, obişnuiţi până acum să se concentreze pe o materie anume. Oficialii de la Helsinki încearcă să-i stimuleze să adopte această nouă viziune prin acordarea unui stimulent la salariu.

  În prezent, aproximativ 70% dintre profesorii de liceu din Helsinki sunt instruiţi pentru a adopta noua abordare. Oficialii spun că este destul de greu să-i convingi pe profesori să facă acest pas, dar cei care au făcut-o deja spun că nu mai pot da înapoi.

  Până în 2020, în toate şcolile din Finlanda se va preda după noua metodă

  Noile metode de predare au fost deja aplicate sub diverse forme în ultimii doi ani, iar datele preliminare arată că ele sunt benefice pentru că rezultatele elevilor s-au îmbunătăţit.

  Şcoliile din Finlanda au fost obligate să introducă cel puţin o dată pe an o perioadă în care să fie aplicată noua metodă de predare, lucru care în şcolile din Helsinki s-a întâmplat chiar de două ori pe an. Proiectul reformei va fi publicat până la sfârşitul acestei luni, iar până în 2020, în toate şcolile din Finlanda maniera de predare va fi schimbată.

  Cum arată o oră de curs într-o şcoală în care se predă după noua metodă

  Este o oră de limba engleză, dar pe tablă este o hartă a Europei continentale. Elevii trebuie să potrivească condiţiile meterologice cu ţările de pe tablă. De exemplu, astăzi este soare în Finlanda, dar ceaţă în Danemarca. Prin această activitate, copiii combină limba engleză cu geografia.

  “Vrem ca elevii să înveţe într-o atmosferă sigură, fericită şi relaxată”, spune directorul unei şcoli din Helsinki unde învaţă 240 de copii şi care a adoptat deja noua metodă de predare.

  Pambuccian: Direcţia în care merge acum sistemul educaţional finlandez este greşită

  Deputatul Varujan Pambuccian, membru al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, consideră însă că direcţia în care vrea să meargă sistemul educaţional finlandez este greşită.

  “Pornind de la ideea corectă că şcoala trebuie să stimuleze creativitatea, sistemul educaţional finlandez doreşte să renunţe la învăţământul structurat în domenii şi să le predea amestecat. În Statele Unite există o iniţiativă foarte inteligentă de a avea cursuri care combină cunoştinţele şi încearcă să producă idei noi cu valoare. Dar ele vin pe terenul unor cunoştinţe existente. Experimentul finlandez încearcă un lucru imposibil: să introducă cunoştinţe din domenii diverse acolo unde ele sunt necesare şi va ajunge să obţină nimic combinând frânturi de nimic. Fiecare domeniu are o logică internă care nu se poate fragmenta. În fiecare domeniu cunoştinţele au apărut atunci când a fost nevoie de ele, combinând creativ cunoştinţe existente. Studiind un domeniu în dinamica lui istorică fixează cunoştinţele, le dă valoare şi răspunde spiritului de explorator din noi. Combinându-le în cursuri speciale în care ţinta este dezvoltarea creativităţii, aceste cunoştinţe pot deveni ingredientele unui pas înainte în care se creează ceva nou, eventual având şi valoare. Dar generalizând acest tip de cursuri speciale, absolut necesare în şcoală, şi renunţând la predarea pe materii, profesorii PowerPoint vor măsura şi raporta succesul obţinerii nimicului combinând creativ frânturi de nimic”, spune deputatul.

  Formula de succes a unui sistem de învăţământ eficient

  Rezultatele elevilor din Finlanda – locul 3 la testele PISA la care au participat 65 de ţări, rată de promovare a examenului de bacalaureat de peste 90%, peste 65% dintre absolvenţii de liceu merg la facultate – vorbesc de la sine despre un sistem eficient de învăţământ de la care toate statele europene, inclusiv România, vor să înveţe. Din păcate, sistemul de educaţie autohton este foarte departe de ceea ce se întâmplă în Finlanda, iar acum că exista o nouă reformă, va fi şi mai departe. Educaţia din România este în prezent subfinanţată, iar performanţele elevilor, atât ale celor de gimnaziu, cât şi ale celor de liceu sunt foarte slabe. La testele PISA, România s-a clasat pe locul 46 din 65 de ţări participante, iar când vine vorba de bacalaureat sau Evaluare Naţională, doar unul din doi elevi reuşesc să obţină o notă de trecere. Una dintre dintre cauzele acestor rezultate este şi programa încărcată pe care oficialii din minister tot promit că o vor simplifica. O altă problemă a sistemului de învăţământ românesc o reprezintă resursa umană atrasă. Salariile foarte mici, de 900 -1.000 de lei pentru debutanţi, fac din învăţământ un domeniu neatractiv pentru studenţii foarte buni care se reorientează pentru că vor salarii mai mari.

  În Finalanda, lucrurile sunt total diferite. Reforma sistemului de învăţământ finlandez a început în urmă cu 40 de ani, dar metodele au fost mereu îmbunătăţite şi adaptate la evoluţia societăţii. În Finlanda, învăţământul este gratuit pentru cei care optează pentru sistemul de stat, indiferent că vorbim de sistemul preuniversitar sau universitar. Curricula naţională este mai degrabă orientativă, există un singur test naţional, iar profesori ajung numai cei mai buni studenţi, această meserie fiind foarte apreciată şi mai bine plătită decât în cazul altor categorii sociale (salariile sunt între 2.000 şi 6.000 de euro). Relaţia dintre profesori şi elevi se bazează pe comunicare deschisă şi pe colaborare. Orele de curs sunt puţine, scurte (45 de minute) şi eficiente, iar temele pentru acasă nu depăşesc 30 de minute. Elevii pot alege, încă din şcoala primară, materii opţionale în funcţie de aptitudinile şi pasiunile lor. “

 3. Radu says:

  Asa, si dupa un citat kilometric, inca unul identic, continand dupa parerea mea cel mai bun comentariu (la cele scrise in The Independent) al unui cititor finlandez:

  “I live in Finland – and all my children have been raised here. How do the Finns get good Pisa results? They do it by
  a) Create an education system that seeks to limit the damage done children in distressed homes. They build top class, high quality day cares for every child, and staff them with MA’s. Children are given food – breakfast and lunch for free. The can stay in this high quality protective environment for 10 hours a day – even longer. This offers hope to all kids. Then they start school at age 7 – at a time when all are ready to learn – and they go really, really, slowly – to make sure everyone gets to learn to read and do maths. They don’t expect any parent to help the child learn read – this makes sure those in difficult homes aren’t unfairly left behind – and if a parent does so before the child is 7 .. the child will get bored in class. They don’t test anyone until they get to 13. The level of quality of the buildings instills a sense of quality into all finns – cleanliness, well dressed, etc. Then, on PISA, they win. But along the way they have had to sacrifice the most able students – who then have to study a Masters to catch up with the BA. So you only have one Finnish university in the top 100. The only way this works is through cultural agreement that the way to win is for everyone to follow this system. This would mean that you would have to get rid of all grammar schools in the UK. How public schools would manage – having their kids so much more advanced than the state kids – would create such bias in the system – it wouldn’t work. It’s all or nothing. Finnish universities are also free, but they are extremely difficult to get into – so you have many polytechnics and vocational schools – EVERYONE should be trained for something – even the cleaners.

  2) The culture of Finnishness also is important. Finns internalize their problems much more than other European countries. Thus though they have an amazing country to live in, they have high rates of depression and alcohol abuse. This being so, young kids can sit through slow lessons and not act up and disturb others. It is hard to see this working in many other countries.

  The Finns are an amazing people. They understand that how a child starts in life affects them for life. They have grown to have a high quality of life in a short amount of time. But all this comes at a cost. And in hard financial times like now, debate after debate takes place how they can afford it all. Yes, they have few people in prison, and their high standard of honesty means that precious resources are not wasted. But even they don’t know how they can pay for it. The debt is rising fast and the future obligations are vast. Nothing other countries don’t have. Just here they can all see it very clearly because of the transparency of the system.”

  • pierre says:

   OK, amesteca engleza cu geografia ,literatura cu istoria, franceza cu filozofia, etc.
   Dar notiunile stiintifice de baza din matematica, fizica, chimie cum si cu ce le combina ?

   • Radu says:

    Nu stiu, cred ca nici ei nu stiu prea bine. Uite aici explicatii mai in detaliu, de pe un site guvernamental canadian:

    Click to access finlandEn.pdf

    Matematica ramane tot matematica zic ei pe siteul canadian, dar amesteca chimia, fizica si biologia. Acum sa fim sinceri, toti ne-am dori sa putem la sfarsitul liceului sa facem nu doar probleme de mecanica sau chimie ci sa explicam fenomene reale si complexe ca stiu eu, incalzirea globala. Dar aici isi prind urechile si cercetatori care numai cu asta se ocupa, fenomenele sunt atat de complexe incat trebuie sa ai fizica si chimia la degetul cel mic, cred ca si biologia daca vrei cu adevarat sa intelegi si rolul padurii amazoniene (zic si eu !) in schimbarile climatice. De unde iei toti savantii astia si ii pui sa predea in scoli si licee ? Spuneau finlandezii ca la ei toti profesorii au macar un master si salarii intre 2-6 kilo-euroi/luna. Dar chiar si in conditiile astea tot nu vad cum vei putea sa gasesti oameni care sa poata descompuna fenomene complexe in lectii de fizica, chimie si biologie integrate care sa aiba si sens si sa nu fie doar desene animate in powerpoint ! Ce-i drept lectii de adunare/inmultire/limbi straine/comunicare pentru clase integrate de chelneri, cum mentioneaza articolul, vor putea fi facute cu usurinta.

    Mie mi-a placut comentariul finlandezului, e plin de bun simt: explica ca accentul in Finlanda se pune pe ajutarea celor defavorizati chiar si cu riscul calculat ca cei foarte buni sa ramana in urma fata de alte tari. Au un sistem cu scoli si licee pe primele trei locuri din lume, dar universitatile sunt medii, una singura in top 100. Nu zic ca este de invidiat si dupa cum explica finlandezul e si foarte greu de acceptat in alte parti, dar e admirabil cat de lucid e, o alegere facuta in cunostinta de cauza. La urma urmei cred ca asta ar merita copiat si in alte tari: ideea unui contract social asumat, cantarit, cu bune si rele. Americanii prefera in mod cert sa aiba universitati de elita chiar si cu riscul de a avea majoritatea scolilor si liceelor mediocre plus cateva exceptionale.

    Care viziune pentru Romania ?

    • Observator says:

     Viziune? Poate viziunea unor profesori cu drag de meserie si a unor parinti care cred in copiii lor. In rest … vorbe.

     Real e nevoie de un învățământ vocațional in Romania. Nu avem o scoala care sa-l învețe pe copil sa-si folosească talentele in beneficiul propriu.

     Insa, pentru copilul meu mi-ar placea altceva:-).

   • Ghita Bizonu' says:

    Pana la fizica ce te faci cu .. gramatica ?! Conjugarile ? Sa nu mai zic de ala cu “coleg este de gen neutru ca se zie un coleg doua colege” ….

 4. pierre says:

  Vorbeati de o noua Marti Neagra ?
  Borfasii nu mai au rabdare pana marti. Altfel spus, nu lasa pe marti ce poti face …luni :

  http://www.gandul.info/politica/parlamentarii-vor-superimunitate-in-fata-dna-deputatii-au-strecurat-in-regulament-o-prevedere-declarata-neconstitutionala-in-2013-14040952

 5. Observator says:

  Sunt debusolata. Obsinuiam sa citesc despre moda in Vogue si despre politica la muschetari.

  Acum descopăr ca te-ai reprofilat. 🙂

  Si nu mai inteleg nimic. Colac peste pupăza, fata asta vorbește despre alta culoare pentru 2015: http://www.andreearaicu.ro/moda/tendinte-de-moda/culoarea-anului-2015-marsala.

  Clar, trebuie sa ma culc, dar inainte nu pot sa nu zic ca e interesant comentariul lui Radu.

 6. Radu Humor says:

  Bateţi ( ca de obicei 😉 ) apa în piuă !
  Aflaţi care este sistemul de învăţământ în Japonia, faceţi o comparaţie între japonezi şi alţii ( nu-i uitaţi aici nici pe cei mai deştepţi – evreii 😆 😛 ) şi o să vedeţi cât de departe s-a ajuns cu imbecilizarea !
  Mai ales aia post…toate studiile !
  Prin îndoctrinări corect politice şi prin plata la bucată a unor “producţii” uşor de recunoscut !

 7. Radu Humor says:

  Adevăr grăieşti ! Dar nu pe de-a-ntregul !
  Mesaj Radu Humor la data de Mar Feb 10, 2015 12:00 am

  “Insa si mai bizar acest nationalism face abstractie de o parte a evreimi din mitica MittleERRORpa cea cantata. De aia mizerabili (v mai sus imaginile din Krakovia, Lublin, Chisnau) . Care era departe de idealul unei civilizatii urbane sofisticate. Care intamplatior sau nu sau au cam disparut in castrofa genocidului din anii 1941-44 (asta o scriu unii denuntati ca “antisemiti” sau “ negationisti”). ”
  Nu e foarte koucher că treci aşa uşor peste asemenea important aspect !
  Tot mai multe studii remarcă faptul că în lagărele de muncă (!) naziste şi-au găsit sfârşitul, mai ales acea categorie de oameni de care faci vorbire !
  Şi se presupune că, măcar cu acordul tacit al marei finanţe evreieşti, dacă nu chiar la insistenţele ei, s-a procedat la o epurare etnică din cele mai severe şi criminale, astfel ca mare parte din populaţia tarată a acestei etnii, având în principal cauze religioase care interziceau căsătoriile cu străini, ajungându-se ca veri primari să se căsătorească şi să procreeze între ei, ajunşi la un procent devenit extrem de vizibil şi jenant pentru cei ajunşi în păturile ce reuşiseră să se emancipeze, uneori la nivelul, alteori chiar peste media populaţiilor care-i adoptaseră de bună voie sau nu.
  Curios este că datorită rigorii şi corectitudinii evidenţelor ţinute de autorităţile germane există o evidenţă exactă a celor care au decedat în acele împrejurări.
  Se ştie nu numai numărul lor, dar şi numele , vârsta, profesia, studiile, situaţia socială şi familială, dar, din motive meschine, toate aceste documente stau încă bine ascunse în Anglia, fiind însă exagerate în primul rând ca număr şi mai apoi ca pregătire şi avere pentru a putea obţine foloase necuvenite ca despăgubiri !
  Treabă jidovească, cum spuneau bătrânii !
  Nişte nemernici ca acest impostor dovedit ca Ellie Viesel, care fac un gheşeft şi din ceea mai mare tragedie a poporului evreu. Din păcate noi nu putem afla câţi avocaţi, medici, funcţionari, comercianţi, negustori sau oameni de nivelul celor din fotografiile de mai sus au fost victime ale regimului nazist !
  Ei însă ştiu şi ascund cu pareşivenie toate aceste date, în special numărul lor, la început stabilit la 7 milioane, dar tot scăzând până la vreun milion şi ceva în prezent !
  În ce ne priveşte suntem acuzaţi pe nedrept pentru crime de ordinul sutelor de mii, deşi chiar personalităţi evreieşti susţin că românii nu au fost vinovaţi de ce li se pune în cârcă de nişte escroci, doar pentru a primi despăgubiri şi a invinovăţi pe nedrept un popor creştin, a cărei religie propăvăduieşte iubirea de aproape şi nu cele prevăzute în protocoalele lor !
  P.S.
  În afară de asta, cei care au avut colegi evrei, sau au cunoscut familii de evrei ştiu cam cât de deştepţi erau !
  De altfel se spune că în afara unui procent, foarte mic raportat la etnie sunt deştepţi, unii chiar sclipitor de inteligenţi, marea majoritate sunt cam sub orice critică. Într-un procent mult mai mare ca la alte etnii. Cu toate astea numărul de studenţi la medicină, farmacie sau la drept era covârşitor în favoarea lor, din cauza posibilităţilor financiare.
  Legionarii au fost singurii care au propus o reprezentare în funcţie de naţionalitate, deoarece se ajunsese ca peste 80 % din locuri să fie ocupate de ei. To legionarii au reuşit să le distrugă monopulul comerţului, mai ales la sate, înfiinţând magazine legionare care vindeau la preţ redus, nu de speculă, fapt care i-a înebunit de ură asupra lor. Iorga tot de asta a fost ucis de evrei, deghizaţi în legionari pentru că-şi permisese să avertizeze pericolul cotropirii economico- financiare a ţări şi mai ales faptul că datorită lor a fost instalat alcoolismul la ţară prin crâşmele evreieşti înfiinţate de ei ( ca să nu mai vorbim de cămătăria ordinară practicată peste tot !)
  Din păcate istoria se repetă, confirmând odată în plus că cine nu învaţă din greşelile Istoriei riscă să le trăiască din nou !
  Atâta timp cât unul ca Volodea va avea mână liberă ( dar plină de parai de la buget), toate scrierile sale pline de ură şi jalnică şi căznită sau pretinsă superioritate, vor continua să insulte nu numai inteligenţa, ci mai ales cultura şi religia neamului românesc !
  Când o asemenea progenitură ajunge să “elaboreze” planul de bătaie al luptei cu Comunismul, el o rudă de torţionar bolşevic, la fel ca Patapievici, Cornea, Oişteanu sau Roman, vina nu este a lor, ci a celor care fac posibilă această anomalie social.politică !
  Vorba aia, nu-i prost cine cere ( cu tupeu nemărginit !), ci cel care dă !
  De prost, sau cointersat sau chiar de frică de a nu încălca o corectitudine politică , “de ei inventată”, vorba marelui Eminescu, duşmanul de moarte a acestor satanice creaturi ( scheletul descoperit de Patapievici în dulapul cu cele mai scumpe odoare naţionale româneşti ! ).
  Cineva spunea că atunci când faci un bine cuiva, trebuie să te convingi că acel cineva merită acest lucru !
  Din păcate, s-a adeverit şi în acest caz !

  Radu Humor
  Vizitator

  • Radu Humor says:

   Cred că aşa vor ajunge sigur pe blogul lui Ghiţă Bizonul, unde a apărut comentariul despre “cei mai deştepţi dintre pământeni” 😉
   Că de iubiţi… Nu prea văd cum, mai ales că nici Marin Preda n-a observat aşa ceva !

 8. lazycat001 says:

  Radule tu ytraiesti cu impresia ca iti citeste cineva postarile kilometrice sau asta e o strategie de a sufoca postarile de pe un blog ?

 9. lazycat001 says:

  @ d’Artagnan

  Pentru cei bine spalati pe creier de Antena 3 Si RTV fii sigur ca Dictatura este o prezenta continua si dezastruoasa…

  Mi-e mila de ei … asa cum mi-i inchipuiesc… insurubati in fotolii inghitind tot ce se revarsa din haznalele mediatice sus-amintite..

 10. mac gregor says:

  O rugaminte:
  Daca exista cineva care a citit postarile lui Radu Humor, il rog sa imi comunice daca este ceva interesant in ele.

 11. Observator says:

  Apropo de scoala, un sondaj interesant printre parintii francezi cu privire la dezvoltarea inteligentei la copii:

  http://www.cerveauetpsycho.fr/ewb_pages/a/actu-les-parents-et-les-intelligences-multiples-34137.php

  Astept cu interes o dezbatere si in Romania despre scoala. Ce așteptări avem de la ea, ca parinti, ca angajatori si, de ce nu, ca elevi/ studenți si ce considera profesorii ce va fi nevoie ca sa raspunda la astfel de așteptări.

  • Radu says:

   Este clar ca scoala, asa cum este ea conceputa astazi, incearca sa dezvolte abilitatile logice si de exprimare, limbajul si gandirea precise, relatiile interpersonale armonioase. “Etre en relation avec les autres, comprendre intuitivement leurs reactions” poate sa insemne multe si nimic, dezvoltarea intuitiei suna atat de vag incat ma indoiesc ca ar putea sa existe profesori de intuitiologie, oricat de mult ar vrea-o parintii francezi. De fiecare data cand o aud pe fata mea (de 12 ani) ca vine cu o rezolvare a unei probleme de matematica “prin intuitie” mi se face pielea de gaina. Pe intuitie nu poti sa te bazezi, azi intuiesti bine, maine nu; explica-le asta copiilor care au teste grila la matematica unde conteaza doar rezultatul final. In principiu nota e aceeasi si daca ai “intuit” raspunsul, si daca l-ai dedus logic, dar logica inseamna munca si transpiratie, intuitia e sinonima cu miracolul, cu calitati supranaturale, si cine nu prefera miracolele transpiratiei ?

  • Isabel.A says:

   Este vorba despre Teoria Inteligentelor Multiple, dezvoltata de un profesor de la Harvard, Howard Gardner (e evreu, ca sa stie si RH) de la inceputul ailor ’80. In SUA este din ce in ce mai validata aceasta teorie si programa scolara a inceput sa tina seama de ea.
   Este o teorie foarte interesanta si care, in opinia mea, explica ceea ce intelegem, in “common wisdom”, “a fi dotat pentru/a avea talent la”…
   http://infed.org/mobi/howard-gardner-multiple-intelligences-and-education/

   • Radu Humor says:

    Cică Ion şi cu Iţic fac un pariu: care reuşeşte să dea cel mai puţin la o chetă pentru ajutorarea celor nevoiaşi !
    Aflând din ce parte începe cheta Iţic se plasează imediat în faţa lui Ion şi când ajunge cutia milei la el, pune un singur bănuţ (cent).
    Simţind că a fost păcălit, Ion se grăbeşte să spună:
    – Pentru amândoi ! 🙄

 12. pierre says:

  Dupa cum anticipam acum cateva zile, pe Sova l-a salvat alianta penala PSD, fara nicio rusine, pe fata, in sfidarea totala a opiniei publice. Mai spuneam atunci ca borfasii din Parlament l-au citit demult pe Herr Iohannis, care nu mai conteaza deja pentru nimeni, iar votul in cazul Sova va fi o noua si consistenta flegma intre ochi aplicata dlui Presedinte nou ales de borfasii lui Ponta.
  Si mai anticipam ceva, anume ca reactia lui Iohannis in fata noului afront va fi palida spre inexistenta.
  Iata ca a aparut azi “reactia “, pe FB :
  “In calitate de garant al respectarii Constitutiei si principiilor statului de drept, nu pot sa trec cu vederea faptul ca astazi Parlamentul a blocat din nou o cerere a justitiei. Intr-un stat de drept nimeni nu este mai presus de lege”, a scris Iohannis pe FB.

  Deci dl Iohannis nu poate “trece cu vederea” …asa, si ce-i cu asta ?
  Dl Iohannis tocmai a slobozit un partz. In direct, pe Facebook.

  • Observator says:

   Explica-mi si mie speta, pls. Ca eu nu mai inteleg nimic. De fapt inteleg ca la fel a fost si la Udrea, doar ca Zgonea atunci a zis da, iar Tarcieanu acum nu. In baza a ce? De ce e dubla măsura?

   • pierre says:

    Consemnul a fost transmis dimineata de Ponta (tot pe FB ) , cand a spus ca cei 3 (Sova, Nicolescu si Valcov) pot fi foarte bine cercetati si in stare de libertate. Adica nu e nevoie de arestare preventiva, adica votul de azi trebuie sa fie “Nu “.
    Dupa parerea mea, lui Ponta i-a fost pur si simplu frica de ce ar putea sa ciripeasca Sova in arest. Parca asa a spus un personaj celebru zilele trecute, ca in arest toate marile constiinte se indoaie la un moment dat…
    Bietul Valcov ( nu mai vorbesc de liberalul Nicolescu) a fost mielul de jertfa, de fapt interesul mare a fost sa nu pice Sova.

    • Isabel.A says:

     Eu cred ca senatorii au avut astazi o atitudine demna si i-au tras una pste ochi Justitiei lui Basescu. Sova e nevinovat 🙂
     PS: Iohannis e total depasit de situatie : nu-i nici de mirare, avand in vedere ce consilieri are. Domnule Coldea-avand in vedere ca rezerva de cadre a PNL e slabutza rau- poate totusi ii trimiteti si 2-3 baieti/fete destepte, care sa il mai invete sa navigheze prin meandrele politicii dambovitzene, sa ii inspire idei si, de ce nu, sa faca si ceva training psihologic cu el, la nivel de atitudine-vorba ceea, atitudinea conteaza.

 13. Observator says:

  Aramis, la multi ani! Sărbătorești azi, sper:-)

 14. pierre says:

  O stire aparuta azi, o aducere aminte si un zambet :

  http://www.ziare.com/stiri/justitie/sefa-siveco-si-a-recunoscut-faptele-si-a-facut-doua-denunturi-la-dna-1354925

  “Recunosc acuzatiile de evaziune fiscala in totalitate si nu le contest. Solicit reducerea cu o treime a pedepsei, dat fiind faptul ca am si achitat prejudiciul care mi se imputa, respectiv 30 de milioane de lei. Dovedesc cu ordine de plata si note de plata, dar si extrase de cont”,

  Si amintirea : la arestarea dnei Socol, un personaj pitoresc sustinea pe un (deca) blog ca arestarea este o noua isprava a “‘justitiei reformate” , iar “vina” dnei Socol nu ar fi alta decat ca, antibasista ferventa fiind, ar fi cerut angajatilor Siveco sa nu-l voteze pe Basescu la alegerile prezidentiale. (!!! 🙂 )
  Si zambetul: aiurea, ma cuprinde un mare hohot de ras !

 15. mac gregor says:

  ““A fost o majoritate largă, a fost un exemplu de democraţie. Faptul că Şova e liber arată cât de incompetentă e Kövesi”, a spus Tăriceanu, şeful Senatului.

  TNR, dar realist.

  • d'Artagnan says:

   Cât pe ce să cred că Tăriceanu a zis chestia asta pe bune!! 🙂

   ”Incompetenţa se plăteşte! Pentru că n-a reuşit să-l aresteze pe Dan Şova, parlamentarii au votat în regim de urgenţă reducerea cu 90% a salariului şefei DNA, Codruţa Kövesi. Senatorii spun că faptul că l-au scăpat pe Şova de puşcărie nu e atât o victorie a lor, cât un eşec al Codruţei.
   “A fost o majoritate largă, a fost un exemplu de democraţie. Sigur, au fost unii care s-au opus tăierii de salariu şi au cerut arestarea ei. Faptul că Şova e liber arată cât de incompetentă e Kövesi”, a spus Tăriceanu, şeful Senatului.

   “Cu Vosganian am iertat-o, dar se pare că devine un obicei. Cât să trecem cu vederea? Am fost indulgenţi, am arătat toată deschiderea, dar totul are o limită. Propun s-o dea afară de la DNA şi să-l pună pe Dan Şova în locul ei. El a arătat că e băiat bun, e mult mai pregătit şi e şi dat cu mir”, a mai declarat un senator.”

 16. d'Artagnan says:

  Cred că Iohannis a ajuns deja penibil cu luările de poziție de pe Facebook. Nu-l bagă nimeni în seamă. Ar fi timpul să fie ceva mai incisiv și să înceapă să ia atitudine și pe Twitter, Instagram, You Tube.

 17. Radu Humor says:

  Cineva i-ar fi reproşat lui @mcgregorCartianu că-i postac băsist, acuzându-l că :
  – 70 % dintre voi sunteţi plătiţi la postare….
  – Vezi că eşti prost, băi !
  Şi dezinformat pe deasupra …
  Nu suntem atâţia de toţi, dar vă place vouă să exageraţi şi să acuzaţi oameni nevinovaţi !

  Şi inteligenţi, aş adăuga eu ….
  Dar nu mai îndrăznesc să risc în ce proporţii 😆

 18. d'Artagnan says:

  …s-au găsit la percheziții ” … o sută de tablouri, unele dintre ele semnate de Picasso, Baba şi Grigorescu, Renoir, trei kile lingouri de aur, 1.3000.000 lei și 90.000 de dolari…” Bineînțeles, nedeclarate.
  Cum nu știm cam cum stă treaba cu picturile, de sunt false sau nu, n-avem idee cam la cât se ridică în realitate averea acestui ciocoi. Oricum, a făcut treabă bună.
  Câteva gînduri:
  1. Știți vorba aia: ” Dă-mi partea ca să mănâncă și gura mea ceva!” Nu poți să nu constați cam ce apetit sănătos are domnul fost primar, fost ministru, viitor pușcăriaș.
  2. Omul în cauză e un ciocoi de tip nou. Bagă banii în tablouri. Ăia de tip vechi îi bagă în pământuri intra și extravilane, case, sau în pungi de plastic într-o groapă din fundul curții. Lumea a evoluat, și cu ea și infractorii autohtoni.
  3. Cred că i-o fi fost tare greu să ascundă atâta avere fără să afle nevastă-sa, respectabila Lavinia Șandru, un exemplu de probitate morală și jurnalistică. Că dacă afla, îl și dădea pe post, într-una din emisiunile în care îi ia la refec pe politicienii corupți.
  Despre cazul Șova:
  1. Mi-e silă.
  2. Mi-e greață.
  3. Ce naiba ar mai fi de spus?!

  • Radu Humor says:

   Aceeaşi greaţă, dacă nu cumva şi cu finalizare, mă apucă şi pe mine !
   Numai că ţine de Băsescu ! 😉

  • pierre says:

   Intr-un cimitir din Slatina se aud batai furioase in usa unei cripte.Mortul ridica putin capul si intreaba :
   Cine esti si ce vrei ?
   DNA, cautam un seif cu bani si niste renouare, picasouri, lingouri si alte alea.
   Bine, ba, nu-i nicio problema, ma gandeam ca ne scoate iar Dragnea la vot.

  • mac gregor says:

   Socul cel mare va fi cand se va gasi averea lui Mazare. Vanghelie. Ponta.

 19. d'Artagnan says:

  Times New Roman:

  Lovitură după lovitură în viața Laviniei Șandru. Descinderile făcute de procurori la locuința soțului ei, Darius Vâlcov, au scos la iveală, pe lângă tablouri, seifuri cu aur și dubloni, și două pachete de marlboro light, începute. Procurorii au tras concluzia că fostul ministru nu numai că fura de la stat, mai și fuma pe ascuns.
  „Sunt efectiv devastată, nu am crezut că voi fi atât de afectată. Voi continua să îmi fac meseria cu demnitate în continuare, dar, să știți, tot timpul voi avea o rană în suflet. Ani la rând m-a mințit, îi mirosea gura a mentă sau lavandă și am crezut c-o face pentru că a fost la curve. Când colo, el ieșea în fața vilei și mai trăgea câte un fum, două”, a spus răvășită prezentatoarea TV. ”

  Fosta parlamentară a spus că a observat că soțul ei mai venea acasă cu degetele galbene, dar nu a crezut niciodată că este de la țigări, ci de lingourile de aur pe care le îngropa în cimitir.

 20. pierre says:

  Intamplate in week-end :
  -orasul a fost zilele astea rascolit temeinic de un stol de agenti ANAF Antifrauda desantati tocmai de la Constanta ; putin spus rascolit, mai degraba bulversat complet. Azi dimineata mi-a povestit patronul unui pub trendy cum a fost vizitat azi noapte , la ora 12 , de o echipa de control.
  Cum monetarul la casa de marcat a iesit perfect neputandu-se astfel obtine dezideratul de a inchide localul pe 30 de zile, s-a descoperit pana la urma ca pe nu stiu ce facturi sau avize ale firmei nu era trecuta rubrica cu “capitalul social” . Drept care ajentii au aplicat legea “cu duritate”, vorba plagiatorului, amendand firma cu 7.000 lei. (sapte mii lei). Patronul a fost atat de bucuros ca a scapat fara lacat pus pe usa, incat azi imi spunea, dupa o noapte de nesomn, ca pana la urma a iesit ieftin…
  -tot azi, pe la pranz, in restaurantul in care eram impreuna cu sotia, si-a facut aparitia , sfielnic, Varujan Vosganian.L-am intrebat pe patronul restaurantului daca se supara daca ma prezint respectuos la masa dlui senator pentru a-i prezenta personal , intr-un mod cat mai civilizat, expresia dispretului si a scarbei pe care mi le-au produs aparitia domniei sale. Mi s-a cerut sa evit posibile incidente neplacute, deci am renuntat.
  La plecare, patronul restaurantului m-a condus pana in strada, unde mi-a spus ca astfel a vrut sa se asigure ca nu dau o tura pe la masa dlui senator Vosganian. Paza buna…parca acum imi pare rau ca m-am abtinut.

 21. Radu Humor says:

  TĂIEREA COSTULUI ENERGIEI ELECTRICE; GAZULUI ŞI APEI DE 20%, BILETELE DE AUTOBUZ 10%, iar TVA’ul REDUS DE LA 27% la 5%

  Budapesta – Ungaria continuă cu politica ei de scădere a taxelor şi tarifelor. Ziarele şi diversele talk-show’uri româneşti continuă să ignore revoluţia economică care are loc în Ungaria fiindcă se vrea ignoranţa poporului pentru a evita ca numărul tot mai mare de persoane să înceapă să se opună unui guvern impus de marile puteri ale lumii.

  Pentru cine nu e la curent (şi din păcate sunt încă foarte mulţi) guvernul maghiar acum câteva luni a decis să plătească cu doi ani mai devreme TOATE datoriile faţă de Fondul Monetar Internaţional cu scopul de a nu fi supus unor presiuni şantajiste din partea inspectorilor acestuia.

  După ce s-a eliberat de aceşti cămătari, guvernul a început să adopte o serie de măsuri cu scopul de a stimula economia şi pentru a ajuta clasele sociale mai slabe şi astfel a decis să scadă facturile la curent, apă, gaz şi la recolta gunoiului cu 20% şi să mărească pensiile pentru a compensa creşterea costurilor vieţii.

  Aceste măsuri ar fi fost suficiente pentru a îmbunătăţi condiţiile de viaţă a ungurilor, dar guvernul a decis să meargă înainte şi, defapt, în desenul de lege fiscală recent aprobat de parlament sunt prevăzute noi măsuri asupra cecurilor familiare şi reducerea TVA-ului de la 27% la 5% asupra produselor alimentare.

  http://art31.ro/alungate-ue-bce-fmi-ungaria-renaste/

  • athos says:

   Sigur, e clar o revolutie economica.

   Ungaria are cel mai mare nivel al TVA din Europa, (si poate din lume), de 27%, asa ca nu cred ca se mai poate decat in jos…
   In rest, aceleasi prapastii dintotdeauna.

 22. d'Artagnan says:

  Antifrauda lui Ponta – PR de 3 lei şi 28 de bani
  de Florin NEGRUŢIU

  De unde a pornit

  Gelos pe popularitatea crescândă a DNA, Victor Ponta dorea şi el să raporteze succese pe ramură în lupta anticorupţie. Numai că, ghinion! De lupta anticorupţie se ocupau alţii, cu ceva succes de la o vreme, iar în jurul premierului miniştrii cădeau ca muştele sub acuzaţii grave de corupţie. Premierul a găsit atunci o afacere de nişă: Antifrauda de la ANAF, o structură aflată practic în familia Pontaghiţă, dar prăfuită, obosită şi detestată de orice contribuabil care a trecut vreodată pragul unei sucursale a Fiscului.

  Schimbarea la faţă

  Rebranding&PR sau propagandă&gargară, cum doriţi să o luaţi.

  • Victor Ponta: „Vreau să vă adresez felicitări pentru primul an de viaţă instituţională şi să vă urez mult succes în continuare (…) Cineva îmi spunea: dacă chiar ai curajul şi dacă chiar reuşeşti să faci o structură, îţi promit că în primul an de funcţionare o să vezi că la buget o să ai un miliard de euro în plus”.
  Pri(goana) după bani

  Evaziunea fiscală este o problemă. Cam de 100 de miliarde de lei, circa 16 la sută din PIB, din evaluările Consiliului Fiscal. Scăderea TVA anunţată de Guvern nu poate să devină realitate fără reducerea evaziunii fiscale. „Miliardul de euro în plus” de care vorbea Victor Ponta era necesar pentru susţinerea programului său de relaxare fiscală, care să-i repare imaginea catastrofală din ultimele luni. Din acest punct de vedere, direcţia era corectă: ca să reduci taxele, îmbunătăţeşti colectarea. O teorie pe care orice premier al României a repetat-o obsesiv şi pe care Victor Ponta părea să o fi pus în practică prin crearea unei instituţii care, în sfârşit, avea să scoată eficient la suprafaţă banii negri din economia subterană. Dar…

  O operaţiune descreierată împotriva micilor întreprinzători

  …de o săptămână, vedem un film stupefiant: magazine, restaurante, baruri, şaormerii, florării, cofetării sunt luate cu asalt. „N-am, mă, Jupuitule…” „N-ai? Ţi-am închis magazinul pe 30 de zile”. Culmea e că s-au închis unităţi pentru 3 lei şi 28 de bani în plus în gestiune. Băţos, şeful ANAF, Gelu Diaconu, transmite prin comunicate de partid că va merge neabătut pe drumul combaterii evaziunii şi că el nu vede nicio diferenţă între mica evaziune şi marea evaziune, el vede doar evaziune. Suspect! Marea evaziune a cumnatului lui Victor Ponta, cea de milioane de euro bani europeni, n-a văzut-o. Ghinion: a văzut-o DNA-ul!

  „Micul DNA” al lui Ponta, o miliţie economică

  Miliţia economică de pe vremea lui Ceauşescu n-a murit. Ea doar a primit haine noi, caşchetă, maşină şi girofar ca să lovească în mafia urzicilor şi a şteviei, în timp ce şefimea din Guvern se delectează cu Picasso şi weekend-uri în Dubai. Păzea, că urmează săptămâna ouălor de Paşte!

  Da, statul a creat o maşinărie infernală în care dacă nu cotizezi, îţi pierzi afacerea. Zelul din zilele acestea al inspectorilor Antifraudă seamănă izbitor de mult cu grevele vameşilor care, atunci când nu se înţeleg cu şefii lor pe linie de şpagă, controlează la sânge toate paporniţele căpşunarilor care se întorc din Spania, blocând practic cu zilele punctele de trecere a frontierei. Câţi dintre inspectorii răi de azi nu sunt băieţii buni de ieri care închideau ochii la nereguli pentru o atenţie între 100 şi 1000 de euro, în funcţie de amplasamentul afacerii? Şi câţi dintre patronii care se plâng azi de prigoana statului au curajul să facă denunţuri contra ANAF sau să se angajeze în procese colective împotriva statului care le închide azi afacerea?

  Mai grav este că această operaţiune de imagine a premierului Ponta trădează filosofia etatistă a celui mai antibusiness Guvern: orice mic întreprinzător este un prezumtiv evazionist, orice mică afacere trebuie să aibă agăţat un mic bacşiş, orice om din clasa de mijloc care şi-a luat viaţa în propriile mâini, care angajează, plăteşte salarii şi încearcă să nu mai depindă de stat trebuie omorât pentru că nu plăteşte îndeajuns.

  PS

  Celor care se vor grăbi să-l înjure pe „evazionistul Negruţiu” pe 30 de bani postarea le doresc să treacă măcar o dată pragul Fiscului şi să pătrundă, în locul şefului lor Victor Ponta, prin cele opt praguri pe care le-am descris în Gândul în anii în care mi-am plătit conştiincios şi încăpăţânat TVA-ul pe drepturile de autor. Am pierdut zile întregi de stat la cozi ca să dau bani la stat: mi-am plătit întotdeauna nu doar toate taxele, dar şi preţul umilinţei pe care ţi-l cere această instituţie opresivă care se numeşte ANAF şi care a practicat şi practică un adevărat terorism de stat contra contribuabilului. Am obosit, în schimb, să mai caut banii pe care statul mi-i datorează, vreo 25 de milioane de lei, pierduţi prin diversele conturi ale Fiscului: să fie de bacşiş la Dubai, domnule Ponta!

  • pierre says:

   PSD pentru eternitate !
   Asta stiu sa faca, asta fac. Asta au facut intotdeauna cand au ajuns la putere si la fel vor face mereu, pentru ca au inscris in fibra lor de bolsevici luatul la tranta cu micul intreprinzator. Intr-un fel insa, nu pot sa nu rad sardonic cand il vad pe Victor Viorel cum isi da singur cu stangul in dreptul (mai corect, cu dreptul in stangul ) :daca n-ar fi declansat prigoana asta bezmetica impotriva micului intreprinzator, mai-mai ca se gaseau cativa exaltati care sa-l considere “pro-business” sau “mai liberal decat liberalii”.
   Pana la urma urmei, pana si cei mai credinciosi adepti incep sa se intrebe : OK, combate coruptia, mica sau mare, amendeaza, penalizeaza, arunca evazionistii in temnita,biciuieste-i, smulge-le unghiile, confisca-le bunurile…Dar cu afacerea ce ai ?
   De ce trebuie sa o inchizi ?

 23. Radu Humor says:

  Apropos de titlu :
  Iată ce se purta pe la 1907 (bâte, furci, coase, etc.) şi ce s-ar putea să se mai poarte, dacă nu vrem să învăţăm nimic din ce am trăit :mrgreen:
  Răscoala antievreiască a ţăranilor din 1907:

  după cartea “Dosare secrete privind războiul nevăzut al evreilor sionişti cu românii” de Cornel-Dan Niculae

  […]

  După Revoluţia de la 1848, cei mai mulţi arendaşi de moşii erau evrei, iar la sfârşitul secolului XIX se organizaseră deja în mari trusturi arendăşeşti, punând mâna pe furniturile publice, pe perceperea accizelor şi a comerţului de bancă, îşi întăriseră hegemonia în comerţul cu amănuntul şi debutaseră în comerţul mare şi în industrie – activitate de pionierat. Petrolul şi aurul verde, pădurile, cu industriile aferente, devin cu timpul obiectivele principale ale războiului economic dus de evrei şi va avea efecte devastatoare pentru ţară. Nu le scapă din mâini nici prostituţia sau comerţul cu carne vie.

  Iată numai un exemplu al înlăturării românilor din activităţile rentabile: la Iaşi, în 1839, existau 627 breslaşi români, pentru ca în 1909 să mai fie doar 71, în schimb existau acum 556 de breslaşi evrei.

  Arendaşii evrei sau “cămătarii de pământ” – cum îi denumea Dr. G.D. Creangă în lucrarea sa “Situaţia arendaşilor faţă de chestiunea ţărănească” – erau organizaţi în trusturi, încurajate în mare măsură din afara ţării, de unde consorţii iudaice le puneau la dispoziţie capitalul necesar pentru a putea pătrunde masiv în agricultură.

  […]

  În 1903, în Ţara de Sus, 399 de evrei ţineau în arendă 45,57% din proprietăţile (moşiile) de peste 50 de hectare, în timp ce altă pondere, de 48% din proprietatea funciară (cu o suprafaţă de 497.979 hectare), erau exploatate de evrei în asociere cu arendaşi de altă etnie, chiar şi cu ciocoi români.

  Aşa cum am arătat, spre sfârşitul secolului XIX şi în primul deceniu al secolului XX, evreimea care se ocupa cu exploatarea proprietăţii funciare era organizată în trusturi arendăşeşti, unul dintre cele mai mari trusturi arendăşeşti evreieşti fiind cel al fraţilor Fischer: Marcu zis Mochi, Kalman, Froim, Schoel şi Avram. În 1904 acest trust stăpânea şi exploata la sânge 237.863 ha pământ arabil, iazuri, păşuni, alcătuind o feudă cu 79 de comune rurale, botezată “Fischerland”, pe teritoriul căreia circula moneda Fischerilor, şi nu moneda naţională. Până şi pentru a-şi adapă vitele la iaz, ca şi pentru lut, ţăranii plăteau taxă evreilor Fischer.

  Fraţii Fischer, reprezentaţi de Mochi, reuşiseră să realizeze un adevărat stat în stat, Fischerland-ul fiind premergătorul Judenland-ului (Ţara Evreilor) proiectat de Alianţa Universală Israelită. Tot astfel, mai existau şi alţi capi de trusturi arendăşeşti: Gastiner din Botoşani, Gutman din Roman, Juster şi Mendel din Brăila. La 6 martie 1905, D. Sturza a interpelat guvernul, afirmând că numai Fischerii au arendat de la stat 159.334 ha, de la Casa Şcoalelor, Eforia Sfântului Spiridon, de la societăţi private şi de la particulari.

  Arendaşii evrei din România se subordonau, de fapt, la acea dată, strategiei rabinului Reichorn din Praga, care, in 1896, alcătuise planul de iudaizare a proprietăţilor funciare după cum urmează: «în numele justiţiei sociale şi a egalităţii, vom împărţi marea proprietate la ţărani care, fiind lipsiţi de mijloace de exploatare, se vor adresa nouă, devenind datornicii noştri, iar capitalurile noastre făcându-se stăpâne, noi vom fi marii proprietari şi puterea va fi a noastră». Documentul rabinului Reichorn a fost descoperit târziu lumii creştine, într-o sinagogă din Madrid, şi publicat de ziarul italian Accecicilo Tardi din 8 Octombrie 1938.

  Acesta este motivul real pentru care francmasoneria, manipulată la rândul ei, a stimulat pretutindeni reformele agrare, evreii pândind momentul când, după reformă, ţărănimea împroprietărită, lipsită de inventar agricol, trebuind să plătească diferite impozite, a apelat la capitalul cămătarilor, arendaşilor, băncilor evreieşti, devenind, prin poliţele şi dobânzile la dobândă, sclava acestora. Prin legea rurală de la 1864 s-au împroprietărit în Principatele Unite (Ţara Românească şi Moldova) aproape 468.000 familii de ţărani cu 17.666.000 hectare.

  La condamnabila practică de a-şi arenda proprietăţile agricole trusturilor evreieşti s-au pretat, din păcate, nu numai persoane particulare, ci şi aşezăminte de binefacere, ba chiar şi statul, care, de exemplu a dat în arendă evreilor 28.000 de pogoane de pământ ale domeniului Jegălia. Totodată, prin interpuşi, de obicei oameni politici veroşi sau proprietari dornici de câştiguri uşoare, trusturile evreieşti cumpărau moşii pe care apoi le arendau de la proprietarii lor nominali pe o durată de 99 de ani.
  În şedinţa Consiliului de Miniştri din 9 martie 1907, regele Carol I a cerut guvernului să vină negreşit cu o lege împotriva trusturilor arendăşeşti. Obligată să reziste singură presiunii diplomatice, economice, financiare şi mediatice a Alianţei Universale Israelite, ţărănimea română se văzuse nevoită să pună mâna pe bâte, furci şi coase, şi să îşi revendice dreptul la viaţă. Din acest motiv, peste 11.000 de ţărani au fost ucişi de forţele de ordine, care astfel apărau interesele exploatatorilor străini, dar au reuşit să oprească, pentru moment, înstrăinarea pământului ţării, scos la mezat evreilor. “Trustul Fischer ar fi jucat în România rolul baronului Rothschild în Boemia – afirmă Radu Theodoru. Cu un instinct milenar al naţionalului, ţărănimea a rezolvat dilema clasei politice, plătind din nou cu sânge şi suferinţe eliberarea moşiei ţării de sub jugul cămătăresc, răsturnând prin foc şi pară strategia Alianţei Universale Israelite, care îşi fixase ca obiectiv cucerirea posesiunii pământului românesc, astfel încât înlocuind boierimea naţională cu evreimea arendaşă şi cămătărească, să poată transforma România prin unirea Fischerland-urilor într-o Judenland.”

  • Radu Humor says:

   «în numele justiţiei sociale şi a egalităţii, vom împărţi marea proprietate la ţărani care, fiind lipsiţi de mijloace de exploatare, se vor adresa nouă, devenind datornicii noştri, iar capitalurile noastre făcându-se stăpâne, noi vom fi marii proprietari şi puterea va fi a noastră».
   Faceţi cumva vreo legătură între acestea şi ce s-a întâmplat în România după 1989 ?
   Dar mai ales acum, când suntem singura ţară care vinde într-o veselie pământul strămoşesc străinilor ?! 🙄

  • Isabel.A says:

   Delirium. Tremens:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s