Legalizarea prostituţiei

Susţinătorii legalizării prostituţiei vin cu următoarele argumente şi constatări:

  1. Prostituţia trebuie legalizată/acceptată de lege deoarece este un fenomen social.
  2. Legiferarea prostituţiei trebuie să permită îmbunătăţirea vieţii unei părţi a societăţii năpăstuită de soartă.
  3. Legalizarea prostituţiei trebuie să o pozitioneze în cadrul social şi nu în afara lui. Nu trebuie sa facem discriminări şi nu trebuie să tratăm prostituatele ca proscrisi.
  4. Prostituţia are căutare si va avea. Au existat, există şi vor exista persoane care datorită sărăciei, educaţiei sau conjuncturii, ajung in aceasta situatie. Aceste persoane sunt însă cetaţeni ai statului roman deci beneficiaza de drepturi.
  5. Prostituţia nu va putea fi eradicata prin lege, pentru ca este un serviciu pe care, fie ca ne place fie ca nu, societatea îl cere.
  6. Legiferarea  prostitutiei trebuie facută atent deoarece este la granita dintre drepturile, libertatile democratice, zona infractională şi afaceri.

 Ce altceva decât legalizarea prostituţiei este OUG a PSD care legalizează migraţia aleşilor locali timp de 45 de zile?! Argumentele şi constatările funcţionează perfect şi la figurat: traseismul la politicieni este un fenomen social în România, legiferarea migraţiei va permite îmbunătăţirea vieţii unei „părţi a societăţii năpăstuită” de soartă, nu trebuie trataţi traseiştii ca pe proscrişi, prostituţia politică are şi va avea căutare şi nu va putea fi eradicată pentru că este un serviciu pe care, nu-i aşa,”societatea” îl cere. Şi, bineînţeles, legiferarea fenomenului trebuie făcut cu discernământ, deoarece este la graniţa dintre drepturile democratice, zona infracţională şi afaceri.

Victor Viorel Ponta face o echivalenţă între cele 45 de zile din Legea nr. 249 din 22 iunie 2006 facută de majoritatea PNL –PDL şi cele 45 de zile din OUG date de guvernul său în care aleşii locali trebuie să se hotărască.

Nu există o asemenea echivalenţă. Nu contestă nimeni că toate partidele care au fost la guvernare au făcut presiuni şi au încercat să racoleze primari prin toate mijloacele. Dar Legea nr. 249 din 22 iunie 2006 facută de majoritatea PNL –PDL a fost la vremea respectivă o lege revoluţionară, care era contra intereselor de moment ale majorităţii, dată exact la mijlocul mandatului, într-un an neelectoral, o lege care interzicea în viitor primarilor și consilierilor locali, sub sancțiunea pierderii funcțiilor, să plece din partidul din care făceau parte. Cele 45 de zile de păsuire se traduc cam aşa: doamnelor şi domnilor aleşi locali, am fost cam curve până acum, a venit momentul să ne aşezăm şi noi la casele noastre, aşa că aveţi 45 de zile la dispoziţie să vă hotărâţi unde vă stabiliţi.

Ce face OUG a lui Ponta este o cu totul altă mâncare de peşte. În primul rand este dată într-un an electoral şi asta face ca PSDul să schimbe regulile jocului în timpul meciului. Cele 45 de zile sună în cazul de faţă cu totul altfel: doamnelor şi domnilor aleşi locali, alţii decât cei de la Putere, ştim că sub masca de oameni onorabili, dată de Legea nr. 249 din 22 iunie 2006 facută de majoritatea PNL –PDL se ascund nişte curve, aşa că noi vă dăm ocazia să preacurviţi cu noi onorabil şi legal timp de 45 de zile. După aia vă luăm cu acte şi vă “reperăm onoarea”.

Vreau să spun că legea PNL-PDL a incriminat prostituţia, iar OUG lui Ponta o legalizează.

 

 

 

 

This entry was posted in General and tagged , , , . Bookmark the permalink.

26 Responses to Legalizarea prostituţiei

  1. Cardinal Richelieu says:

    Oriunde s-ar muta, ei tot alesii nostri vor fi.
    Dupa chipul si asemanarea noastra. Mare chestie si cu migratia asta. Numai parlamentarii, sa aiba voie la razgandire?
    Sa se dea voie la toti !!! Eu as propune ca la Supermarket: puteti sa va returnati in 30 de zile… Daca in alta parte e mai ieftin va dam de 10 ori diferenta.
    Dar de ce 45 de zile? Sa fie permanent, sa prinda si viitorii alesi. Curata discriminare…
    Un prieten m-a intrebat daca e voie sa se schimbe doar partidul sau si casa, masina, nevasta, sexul… Si totul in limita a 45 de zile… Inca nu I-am raspuns.

    • lazycat001 says:

      Sa se dea o lege ca avem voie sa schimbam IQ-ul… Macar daca nu pe al nostru, pe al unora bine spalati pe creier… Aceea va fi o revolutie !

  2. lazycat001 says:

    Aaahhh altceva am sperat de la articolul asta…

    Si cand colo iar PSD, iar PNL iar PDL…

  3. Radu Humor says:

    Ce caraghioşi sunteţi ( că vor veni îndată şi susţinătorii 😉 )
    Şi vă mai şi smiorcăiţi, pe la licurici 😆
    Cerând să se respecte, o lege, sau ceva legat de ea 🙄
    Dar când a trecut şatra Băsescu peste noapte, de la socialişti la populari, ce legi s-au respectat sau, mă rog, încălcat ?!
    Pe ce bază s-a acceptat această mârşăvie la nivel înalt ( al corupţiei , că ăştia sunt cei mai mari şi imorali, ultimii dintre oameni , ultima Legard, care-o dă cu oiştea-n gard 😛 ) ?!
    Sau doar ca să se dovedească încă odată, că peştele de la cap se-mpute :mrgreen: ?!
    Ca să avem şi noi ce f..ace, pe mironosiţii şi imparţialii !
    Aţi făcut din Băsescu bici, dar nu mai reuşiţi să-l faceţi să pleznească, decât poate de ciudă 😉
    Când va vedea ce scor realizează metresa în lupta pentru preşedinţia unei ţări, care în toată istoria ei n-a fost atât de umilită, dezonorată şi dispreţuită, ca prin aceste candidaturi obraznice şi nesimţite, de felul celor ale Udrei, Macoveicei sau ale unui MRU !
    Nici la un un trib încă nedescoperit, asemenea pretenţii de asemenea factură de a se cocoţa în vârful lui n-ar avea sorţi de izbândă !
    Nici un şaman n-ar avea îndrăzneala lui Băsescu de a-şi pune metresa moţ ( pe vremea comuniştilor se spunea că ăia dacă vor, pun un căkt pe masă la prezidiu şi toţi sunt obligaţi să asculte de el :mrgreen: ) pe/în fruntea unei ţări dezonorate şi vândută pe bucăţi de nişte neica-nimeni . Alde Pauker, Vişinschi, Neulander, Brucan, Tismeneţky, Patapievici ş.a. tot de asemenea nulităţi s-au folosit pentru a-şi implementa comunismul adus de ei pe tancurile sovietice !
    Nişte indivizi cu patru clase sau deloc, erau numiţi în funcţii cheie ( la fel ca acum, păstrând proporţiile!), după ce avuseseră grijă să distrugă întreaga elită intelectuală , oamenii gospodari şi specialiştii din industrie, băgându-i în puşcăriile comuniste şi confiscându-le tot ce aveau :mrgreen:
    Numai aşa au ajuns nişte brute analfabete ca Vişinescu sau Ficior să execute orbeşte ordinele criminalle ale celor amintiţi, iar acum doar prăpădiţii ăştia sunt traşi la răspundere, cei care au dat ordinele, sau odraslele lor, fiind recompensaţi cu funcţii şi demnităţi naţionale ( unul, deşi n-are cu România nici cât am eu cu Israelul, să conducă ICR , iar altul să condamne (cică 😉 ) …
    Comunismul !) în loc să ocupe celuleşe înaintea celorlalţi criminali !
    Asta da, corectitudine politică :mrgreen:

    • athos says:

      “Dar când a trecut şatra Băsescu peste noapte, de la socialişti la populari, ce legi s-au respectat sau, mă rog, încălcat ?!”

      Chiar, tu sa ne spui, ce legi s-au incalcat cu acea ocazie?

      Nu cred ca poate fi cineva atat de orb incat sa poata califica actul lui Ponta altfel decat ca pe unul de PUR DISPRET fata de orice principiu legislativ, dar mai ales, fata de orice morala politica. Daca ne incurca o lege, o ignoram, daca nu putem, o anulam, iar daca nu putem nici asta, o suspendam un pic, dar nu ne impiedicam de ea. Aceasta este filozofia grupului din jurul lui Ponta, care sunt aproape convins ca ii contrariaza pana si pe cei mai radicali dintre PSD istii de origine iliesciana. Sau poate ca le provoaca doar admiratia…

      Pe de alta parte, acest santaj de cea mai joasa speta, (oarecum calchiat si el dupa miscarea din Parlament de acum ceva vreme cand s-au “remodelat” majoritatile legislative), ar avea totusi un aspect pozitiv pentru o dreapta care ar trebui sa inceapa un profund proces de curatire de naravuri grele, si sa profite de acest test al turnesolului pentru a-i marca definitiv pe acei falsi liberali si autentici oportunisti care astazi poarta masti, macar in speranta de a nu se mai putea ascunde dupa ele niciodata.

      • Radu Humor says:

        Eu am vrut să subliniez că UEiştii nu pot să condamne acest “gest” al lui Ponta, atâta timp cât şi ei folosesc astfel de metode !
        De altfel nici n-au făcut-o, spre deosebire de yankey, care după câte imixtiuni în treburile interne ale României ( aţi uitat expresia, nu-i nimic, dar nu uitaţi esenţialul : aceste treburi murdare sunt complet imorale :mrgreen: )
        Eu le-aş numi fărădelegi ! Că nu respectă nici o lege, dimpotrivă le aplică după bunul plac, sau fac abstracţie de ele, după caz !
        Şi până la urmă, ca orice găselniţă de acest gen, s-ar putea să nu fie pentru cine o pregăteşte, ci chiar pentru altul/alţii ! ( deocamdată nu vreau să detaliez, dar sunt sigur că aşa va fi şi de data asta 😉 )

  4. Lucifer says:

    1.Prostituția sexuală TREBUIE legalizată.
    2.Prostituția politică(”migrația politică”) nu trebuie lăsată numai la judecata moralei sociale sau politice fiindcă nu se poate aplica o culpă(de natură juridică) pentru imoralitate.Cel mai bine este ca aleșii locali să candideze susținuți de un partid iar după validare,TOȚI primarii să-și dea demisia din partid și să devină independenți(motivul este că ei sunt aleșii întregii comunități;așa fac și președinții de stat aleși direct);consilierii locali nu trebuie să-și dea demisia,ei trebuie să rămână reprezentanți ai partidelor chiar dacă”migrează” de colo-colo.Parlamentarii dacă vor să migreze trebuie să-și dea demisia din partid pe care au fost aleși,postul se vacatează și apoi se fac din nou alegeri și poate candida la ce partid vrea.Aici este incorectă afirmația că mandatul este imperativ pe durata mandatului fiindcă este delegat de electorat deoarece în orice contract de reprezentare oricare din părți poate rupe contractul;adică,dacă vrea să migreze,un parlamentar trebuie să rupă contractul pe baza căruia a fost ales de un anumit electorat și să obțină acceptarea de alt electorat al altui partid.Chestiunea nu se aplică aleșilor/consilierilor locali fiindcă este de mică importanță și costă mult(nu se pot face alegeri toată ziua…)

    • pierre says:

      Consilierii locali au ramas singurii alesi pe liste de partid,asa incat in cazul lor nu este nevoie de alte alegeri.Urmatorul pe lista ii ia locul celui (auto) exclus,perfect democratic.

  5. mac gregor says:

    Se caca pe ei ca niste penali ce sunt si bineinteles mudaresc legislatia.

    Cand puteau lua modificarea Constitutiei in serios, si sa comaseze alegerile parlamentare cu cele prezidentiale, care e fondul intregii probleme.

  6. pierre says:

    Acum, daca tot s-a infaptuit furtisagul prin ordonanta de urgenta,eu le doresc din inima si suflet liberalilor (aia din PNL-ul vechi,nebotezat cu PDL) sa piarda cat mai multi primari si consilieri locali,fara numar,fara numar.Si-o merita din plin.
    Cand s-a nascut acest mutant numit USL,PNL a profitat din plin de principiul paritatii la alegerile locale din 2012 si s-au trezit peste noapte cu atatia primari cat nu visau ei sa aiba in vecii vecilor.
    Acum,cand caruta USL s-a rupt in drum,liberalii n-au decat sa se dezumfle la loc, pana la 15-max 18% cat este bazinul lor hidrografic normal.Asta e, cu cat te cocoti mai sus in copac, cu atat mai dureroasa va fi caderea.Poate cu ocazia asta incep sa-l priveasca cu alti ochi pe Crin Antonescu, cel care i-a tarat in aceasta aventura periculoasa terminata prost pentru ei.

    • Lucifer says:

      Şi care este câştigul pentru viaţa politică românească?O eventuală victorie a lui Ponta este o aruncare înapoi a democraţiei la nivelul lui ’89.Vom înlocui autoritarismul securist al lui Băsescu cu autoritarismul cheghevaristo-comunist al lui Ponta.Şi cu asta ce-am făcut?!

      • pierre says:

        Niciun castig.
        Ideea este ca daca cineva mi-ar cere sa-i compatimesc macar un minut pe liberali ca patesc acum ce-au mai patit odata in 2007 cand cu “aripa Stolojan”,as refuza politicos.
        Si poate nu ai observat inca, Lucifere, impotriva lui Ponta si a PSD, in mine vei gasi intotdeauna un camarad de nadejde. 🙂

    • Kain says:

      PSD, fiind socialist e cel mai apropiat de doctrina chineza, dar “atractia” aceasta e prezenta destul de puternic si in PNL de exemplu(nu fac referire numai la controlul media). Nu uit ce au facut impreuna cu PSD. Un alt exemplu: o doamna din PDL, ajunsa faimoasa de altfel cu fraza “ciocul mic, acum conducem noi”.
      Pare sa fie o problema destul de comuna in randul oamenilor cu putere care vor sa ascunda ceva sau sa joace “murdar”, deci in principiu a oamenilor corupti. Situatia aceasta pare a fi descrisa de un citat “Puterea tinde sa corupa, iar puterea absoluta corupe absolut. Oameni mari sunt aproape mereu oameni rai.” -Lord Acton intr-o scrisoare catre Cardinalul Mandell Creighton pe 5 Aprilie 1887. Veridicitatea paragrafului “puterea tinde sa corupa” cred ca a fost testa undeva prin 1971 inExperimentul Stanford. Am vazut o ecreanizare a experimentului in 2010 sub titlul “The Experiment”.
      Un alt mare politician Abraham Lincoln a spus: “Aproape toti oamenii pot rezista adversitatilor, dar daca vrei sa testezi caracterul unui om, dai putere.”
      Toti vedem ca nici democratia nu e ceva extraordinar, e o solutie marginal mai buna decat altele. De multe ori ne intrebam, oare de ce politicienii sunt asa de infecti, si tot noi incercam sa raspundem. Dezbaterile pe blog au pus in discute de foarte multe ori acest aspect. Ne punem aceleasi intrebari de 4000 e ani, oare cate vieti sunt? Evoluam foarte greu pe acest aspect, inca nu stim cum sa ne alegem corect liderii, identitatile morale, sa adoptam un comportament etic perfectionist si sa ne stapanim agresivitatea.
      E monstruos sa vezi cum o civilizatie face salturi tehnologice prin care practic dubleaza media de viata in timpul a 5-6 generatii, dar e primitiva, are milenii de recuperat in alte aspecte. E o vad ca pe o aberatie biologica, ceva apropiat de cancer, adica se poate dezvolta ultrarapid dar fara noima.
      Revenind la cotidian, avem alegerile in doua luni. Principalii candidati sunt Ponta si Johannis, sustinuti de majoritatea clasei politice. Inca de pe acum stim ca numai unul poate sa ajunga la Cotroceni, deci restul candidatilor nu au sanse reale. E o batalie intre organizatii, cine are cea mai buna administrare in teritoriu, cine fura mai bine, cine are mai multi bani, cine minte cel mai frumos, etc, deci acestea sunt lucrurile care conteza astazi, votand unul dintre candidati si eu as sustine aceste lucruri.
      Nu sunt chiar atat de naiv sa cred ca lucrurile se vor schimba atat de mult incat sa creasca nivelul de trai peste noapte, schimbarile bruste sunt respinse de societate, dar sper ca se va merge pe un trend reformator.

  7. neamtu tiganu says:

    bleaaah

    • lazycat001 says:

      Foarte clar si concis, Kasparov are o minte clara ca intotdeauna… Diplomatia asta telefonica a SUA si a Europei, in special a Germaniei, mi se pare perdanta din proiect.

      Rusii (politicienii) stiu doar de violenta sau de amenintarea clara cu violenta, orice incercare de diplomatie sau de negociere pentru ei sunt povesti.

  8. d'Artagnan says:

    Astăzi l-am găsit pe domnul de Trévillee îngândurat. “Dragă dArtagnan, situaţia din Ucraina pare că devine fierbinte. Preşedintele Ucrainei cere de urgenţă intervenţia forţelor armate UE.”
    “Aha, am făcut eu, neştiind ce să-i spun”. ” Dragă dArtagnan, continuă dl de Trevillee fixându-mă cu privirea, forţele UE sunteţi tu cu muşchetarii tăi.”
    Am reuşit să-mi stăpânesc surpriza, dar mintea-mi mergea pe repede înainte. Sau înapoi, în istorie, să-mi dau seama de ce naiba ar trebui nişte muşchetari ai regelui să se ducă 2000 de km să rezolve (cu arma în mână) diferendul dintre doi fraţi violenţi care nu se înţeleg la moştenire. În condiţiile în care ăla mai mare are şi nişte ditamai bombe.
    De ce nu o rezolvă diplomaţii?! De ce nu se găsesc alte mijloace, economice?
    Când am ajuns între camarazi, am observat că foarte mulţi erau entuziasmaţi: pe ei, pe ruşi,pe ei pe mama lor!!
    Ce n-am priceput e cum de aceşti buni amici ai mei, întrebându-i la un şpriţ dacă ar merge cu inima sus la război pentru România mi-au răspuns că nu, nu s-ar duce, păi ce, să lupte ei pentru de-alde Ponta, Băsescu, Oprişan, Dragnea, Udrea…nici pomeneală, să se ducă cine-o vrea, în schimb, sunt total de acord să sărim la bătaie la Rusia chiar cu riscul de a primi o bombă atomică în cap. 🙂

  9. athos says:

    Putin a aratat cu degetul si spre Kazahstan si a declarat ca nici tara aia nu prea are cine stie ce istorie ca stat independent si ca poporul kazah este tare dornic de o relatie mai stransa cu mama Rusia… Vai lor.
    http://www.hotnews.ro/stiri-international-18014252-vladimir-putin-pune-indoiala-statalitatea-kazahstanului.htm

    Pentru cei carora inca nu le este clar: toate fostele tari sovietice sunt vizate, (cel putin). Pentru Putin, calculul este simplu: are mai putin de pierdut decat oricine altcineva, in caz de conflict, iar castigul potential este imens.
    Este timpul ca democratiile occidentale sa inteleaga ca se vor gasi in curand sub o enorma presiune:
    China isi dezgroapa discursul maoist, un semn destul de sugestiv pentru tipul de ofensiva ideologica si politica pe care o pregateste; radicalismul islamic se amplifica si pune sub presiune componenta socio-politica laica si toleranta in toata lumea musulmana, in care dezechilibrele majore isi cauta la randul lor supapa de refulare; iar Rusia se comporta azi ca un spion care se dezbraca tacticos de costumul civil adoptat atatia ani precum un convenabil camuflaj, apoi isi scoate uniforma din dulap si o imbraca cu gesturi calculate si negrabite, pentru momentul adevarului…

  10. athos says:

    Mai exista si asa ceva:

    ”Ne-am obişnuit timp îndelungat să fim doar nişte vehicule politice pentru aceste caracatiţe numite partide şi să asistăm cu mâinile în sân la nişte scenarii aberante, legiferate peste noapte prin tot felul de ordonanţe care au drept miză doar voturile cetăţenilor creduli şi uşor de manipulat. Din păcate, această clasă politică, la construcţia căreia şi noi am contribuit, nu este decât un mare cartel mafiot care aşază piesele de puzzle, adică pe noi, cetăţenii, aşa cum interesul le-o cere. Statul a devenit pentru toţi aceşti politicieni o mină de aur în care omul de rând este doar sclavul minei”, declară acesta.

    Soluția sa: aleșii locali să aleagă independența, depolitizarea instituțiilor publice. ”Ieşirea din cămaşa de forţă a politicului nu mai este o opţiune, ci o cerinţă, este o obligaţie, o deviză a noastră, a tuturor. Trebuie să ne stabilim acest obiectiv, altfel, vom merge mereu la vot, în turmă, cu mintea aplatizată, distrugându-ne cu bună ştiinţă viitorul copiilor şi nepoţilor noştri, care vor fi şi mai umiliţi şi mai subjugaţi”, spune Vrabie, într-o scrisoare deschisă.

    http://www.romanialibera.ro/politica/partide/primarul-vrabie-intoarce-ordonanta-lui-ponta-impotriva-psd-348315

Leave a comment