Noi luptăm pentru libertatea cuvântului, mă, boule!

 

…mă asigură de nobilele lor intenţii Antena 3 împreună cu fanii ei. 

Nu cred că la început a fost cuvântul, cred că a fost înjurătura. Înjurătura ca mârâit în comuna primitivă, urmat de mici mormăituri onomatopeice, apoi probabil s-a stabilit, ca un fel de început a ceea ce se cheamă construcţie socială, ca nişte grohăituri standart să fie folosite pentru a-ţi arăta fără dubii dispreţul, nemulţumirea, opoziţia constructivă, stări de spirit care duc la evoluţie şi progres. Cred că aşa a început omul lungul său drum către civilizaţie. Apoi, pe parcursul veacurilor, a apărut şi cuvântul, scos din context ca să spun aşa, din înjurături.

Se spune că focul reprezintă o achiziție culturală și biologică în același timp. Prepararea cărnii a însemnat o reducție a aparatului masticator, ceea ce a înlesnit înălțarea feței și a calotei craniene (deci o creștere a volumului cranian). Adică ne-a crescut capul, cum s-ar spune, ne-am deşteptat. Dar eu cred că şi înjurătura a fost o achiziţie culturală şi biologică de mare însemnătate fără de care degeaba ni se înălţa calota. Pentru că s-o fi mărit craniul din cauza focului, dar cu ce să-l umpli? Ştim că elefanţii au capul mare, dar nu-i destul volumul, mai trebuie şi circumvoluţiuni aici. De partea asta s-a ocupat înjurătura. Să vă explic cum: presupuneţi că un om preistoric afirma ceva altor membri din trib; dacă s-ar fi apucat ceilalţi să-l contrazică, să-i combată argumentele, mai ales cu puţinele cuvinte pe care le aveau la dispoziţie atunci, ar fi durat zile întregi, gândiţi-vă cât timp preţios ar fi pierdut în mod absolut steril. Aşa, cu un scurt „eşti un bou” lămureau rapid problema rămânând astfel cu mult mai mult timp pentru a-şi folosi creierul la lucruri cu adevărat importante. Dacă n-ar fi fost înjurătura probabil că trecerea la agricultură ar fi fost întârziată cu mii de ani. Aşadar, înjurătura, ca şi agricultura, a lăsat timp oamenilor să gândească. 

Focul, agricultura şi înjurătura, ca factori definitorii pentru civilaţia noastră s-au păstrat până în zilele noastre. Păi ce, aţi văzut voi maimuţe făcând focul sau agricultură? Dar înjurând? Nici pomeneală, înjurătura e amprenta animalului ajuns în fruntea lanţului trofic, care-şi spune apoi om civilizat. 

Eu cam atât am avut de spus.

 

This entry was posted in General and tagged , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Noi luptăm pentru libertatea cuvântului, mă, boule!

 1. athos says:

  Este iarasi genul de confuzie atat de drag manipulatorilor: Voiculescu lupta pentru privatizare, iar Antena 3 pentru libertatea cuvantului. Respectiv pentru libertatea de a minti, calomnia, deforma, asmuti, si de ce nu, injura dupa bunul plac.

 2. mac gregor says:

  Unii spun ca trecerea de la datul cu bata la injuratura a marcat inceputul civilizatiei.

  Da’ unora din fanaticii Antena 3 nu le e destula intoarcerea in timp de la argument la injuratura, asa cum predica antena 3, si sunt nerabdatori sa se coboare direct la nivelul de maimuta cu bata din epoca de piatra.Observati gestica.

  http://www.reportervirtual.ro/2014/08/cine-este-mitocanul-care-a-lovit-o-pe-jurnalista-b1-a-fost-identificat.html

  Acuma ca sa n-o dam pe tragic, parerea mea e ca unui asemenea animal nu trebuie sa te jenezi sa-i explici ca ce face nu e bine, pe limba lui. Exista si profesori care cunosc respectiva limba, sunt bine platiti si au pulane cu care traduc de la om la fanatic agresiv.

 3. athos says:

  +Tatal lui Tudor Gheorghe s-a declarat surprins ca numele sau a fost invocat de Antena 3 printre cei care sustin postul de televiziune si pe Dan Voiculescu. “Eu nu mă uit la mizeria lor. Și cum să creadă cineva că eu aș putea susține pe un bogătaș care a făcut avere din banii comuniștilor, care mai e și condamnat acum? Sunt uimit că și-au permis să spună așa ceva, nu cred că fiul meu ar fi putut să spună și el așa ceva.” +

  http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-17899585-tatal-lui-tudor-gheorghe-despre-antena-3-folosit-numele-meu-campania-lor-salvare-unui-comunist-murdar.htm

 4. Radu Humor says:

  Ptiu , bătu-v-ar Dumnezeu !
  E plin de darwinişti pe blogul ăsta !
  Ca lecţie tipic comunistă de condamnare a celor care nu sunt cu noi, adică împotriva noastră ?!
  Până acum, unor astfel de propagandişti le lipsea veriga principală, nu cea mai slabă, ci cea mai tare în demonstraţia lor că omul se trage din maimuţă 😉
  Acum, după ce au apărut specimene ca Mircea Marian, APora, Băsescu, Oişteanu, Andrei Cornea, SMatei, dar şi Eba, Udrea sau PaulV ( ce se maimuţăresc într.un hal, fără de hal, când despăduchindu-se, când stuchindu-se ca maimuţele 😆 ), se pare că teoria prinde contur !
  Şi sunt sigur că dacă am ştii cum arată unul ca Goe, Kain, Năsosul, sau una ca Mata Hala, cu siguranţă n-am mai acea nici un dubiu 🙄
  Urât mai trăiesc unii 😉
  Dar bine…. :mrgreen:

 5. Radu Humor says:

  Citiţi şi vă-ngroziţi !
  Dar mai ales faceţi conexiunile care se impun în actuala situaţie internaţională !
  Din nou se înceracă prin toate mijloacele ca Rusia să fie îngenuncheată şi Putin să aibă soarta Ţarului !
  Dacă nu cumva şi românii, soarta palestinienilor :mrgreen:

  • athos says:

   Cred ca ar fi mai simplu sa-ti faci afirmatiile si sustii demonstratiile.

   Partea cu Z(S)ionul, Woodrow Wilson si WW1 este una, partea cu Putin si Ukraina, alta. Ia-le pe rand, fa-ti demonstratiile, apoi conexiunile, sustine-le si iata, avem o dezbatere si un prilej de analize pe cinste!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s