Scurtă disertaţie despre Organizaţia religioasă Martorii lui Gâdea

 (articol pentru Wikipedia)

Prin Legea Cultelor (Nr. 489/2006), în România sunt recunoscute oficial 18 culte religioase: Biserica Ortodoxă Română, Biserica Ortodoxă Sârbă, Biserica Romano-Catolică, Biserica Reformat-Calvină (protestantă), Biserica Greco-Catolică, Biserica Penticostală, Biserica Baptistă…

În anul 2014 este necesar a se oficializa ceea ce s-a impus de mult timp de facto în lumea spiritualităţii româneşti. Victor Viorel Ponta va da o OUG unde se va recunoaşte oficial şi cea de-a 19 cultă: Organizaţia religioasă Martorii lui Gâdea (cunoscută şi sub numele de Biserica Antenistă de ziua a Şaptea). Aşa cum unii dintre credincioşi sunt creştini, alţii musulmani, iată că au apărut recent în viaţa românească spirituală şi anteniştii. Fiind un cult tânăr, o credinţă apărută relativ recent, 2005 e.n., are talibanismul inerent începutului. O figură centrală este, după cum arată şi numele, Pastorul Gâdea, care îşi ţine seară de seară slujbele de exorcizare a răului. Dogma este antibăsismul, prin urmare răul este băsismul. Ce înseamnă el cu adevărat numai iniţiaţii ştiu asta. Totuşi, se pare că băsismul ia multe forme, doar prelaţii cu vechime au căderea de a-l descoperi fără greşeală. Băsist poate fi oricine, chiar fără s-o ştie. Cuvântul şi-a pierdut de mult sensul original, cel de suporter al lui Băsescu, Răul Absolut (cunoscut şi sub numele de Zeus, Chiorete, băssecu, Dictatorul). De fapt, printr-o curioasă extensie, băsist a ajuns să fie oricine care nu face parte din Organizaţia religioasă Martorii lui Gâdea. Pentru credincioşi li se promite Raiul pe pământ ( salarii şi pensii consistente, licuricii mari şi mici trimişi la mama dracu, noi suntem Români verzi), dar doar după ce va dispărea băsismul. Când va dispărea însă băsismul, de vreme ce acest concept, după cum spuneam, excede persoana fizică Băsescu, nimeni nu poate şti.

Cultele religioase sunt autonome față de stat, care însă trebuie să le sprijine. Asta face de fapt şi premierul cu „Martorii lui Gâdea”, prin urmare nu ar trebui blamat pentru că sprijină democratic, în acord cu libertatea religioasă, acest cult.

Mulţi se întreabă de unde încrederea românilor în Biserica Antena 3, care ar fi posibilele explicaţii. La prima vedere posibilele explicaţii nu se prea există. De fapt este chiar inexplicabil. Adică ar fi inexplicabil pentru un popor cu scaun la cap. Dacă e să forţăm totuşi nişte concluzii ele ar ţine de nişte resorturi psihologice cum ar fi :

1. Sindromul Stockholm– care descrie comportamentul unei victime răpite sau captive care, în timp, începe să își simpatizeze răpitorul. Persoanele captive, telespectatorii antenişti, încep prin a se identifica cu răpitorii, Gâdea, Badea şi invitaţii permanenţi printr-un mecanism defensiv, din teama de violență.

2. Sindromul Şi futut, şi cu banii luați – este un sindrom autohton, care explică cum românii pot vota cu ăia de-i fură

3. Sindromul Briciul lui Occam la români – Aici sunt necesare nişte explicaţii. Briciul lui Occam este un principiu conform căruia dacă există două explicaţii ale unui fenomen, de regulă cea mai simplă este şi cea adevărată. De exemplu, dacă vezi la marginea pădurii doi copaci alăturaţi ce par rupţi în acelaşi timp şi de puţină vreme, te poţi gândi că de vină a fost furtuna de acum o oră.  Asta ar fi o explicaţie. Altă explicaţie ar putea fi că peste un copac a căzut acum o oră un meteorit, iar pe cel de-al doilea l-a tăiat Băsescu, exact în acelaşi timp, ca să vândă lemnul lui Angela Merkel. (Pe bani puţini.).Amândouă explicaţiile sunt posibile. Bunul simţ şi briciul lui Occam îţi spun că prima are cea mai mare probabilitate să fie cea adevărată. Însă noi suntem un neam complicat şi circumspect şi mulţi dintre noi o vor prefera pe a doua. Cea mai mare parte dintre credincioşii antenişti fac parte din această categorie.

4. Sindromul alienării părintești – activitatea de denigrare sistematică a unui părinte de către celălalt părinte, cu intenția alienării (înstrăinării) copilului de celălalt părinte. În general, scopul alienării este câștigarea custodiei sau păstrarea custodiei copilului de către părintele alienator. Concret, alienarea înseamnă că prin gânduri, acțiuni și maniere verbale sau non-verbale un copil este abuzat emoțional, îndoctrinat (i se “spală creierul”), pentru a-l determina să creadă că celălalt părinte este un dușman sau pentru a-i sugera ostilitatea sau inferioritatea acestuia. Celălalt părinte este vorbit de rău în fața copilului de către alienator, vizitele copilului la părintele alienat sunt restricționate sau alienatorul încearcă să controleze activitățile pe care copilul le va face atunci când se va afla cu celălalt părinte. Fenomenul alienării parentale este o formă de abuz emoţional asupra copiilor în fața căreia aceştia nu se pot apăra. Se înţelege cine-i în cazul de faţă copilul şi cine-s părinţii.

Închei scurta mea disertaţie aici. Doamna Lucia Hossu-Longin , realizatoarea serialului „”Memorialul dureriii”, o mare admiratoare a Antenei 3, sigur va prelua tema şi o va dezvolta. Probabil va începe prin a completa povestea rezistenţei anticomuniste, antiSecuritate, cu o biografie scurtă a marelui luptător antibăsist Dan Voiculescu (episodul: „Memorialul durerii de cap”), ocazie cu care va face o paralelă între el şi Iuliu Maniu, amândoi deţinuţi politici. Va termina cu un lungmetraj despre Antena 3. La urma urmei, Antenismul, ca religie, are destulă istorie pentru a se putea face un serial intitulat „Istoria antenismului românesc“ care să dezvăluie în detaliu originile şi evoluţia credinţei în vedetele Antena 3 pe teritoriul românesc.

This entry was posted in General and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

134 Responses to Scurtă disertaţie despre Organizaţia religioasă Martorii lui Gâdea

 1. Radu says:

  d’Artagnan,

  Super ! Te rog, adauga un P.S.: la sfarsitul articolului si mentioneaza ca organizatia “Martorii gadelui” face la randul ei parte din Umbrela de organizatii “Adorarea varanului”, care si-a tras si imn:

  http://www.gandul.info/magazin/si-eu-sunt-varan-mondenii-clipul-viral-care-parodiaza-marsul-antenist-de-sustinere-a-lui-dan-voiculescu-13070782

 2. Isabel.A says:

  @D’Arti,
  Cel mai bun articol pe care l-a scris pana acum. Su-per 🙂
  Ai uitat insa ceva:
  “Mihai Gadea Presedinte/Ca el nu ne minte !” :)) :)) :))

 3. Pingback: Briciul lui Occam la romani | Giorno.ro

 4. Radu Humor says:

  Ce trist ….
  Lăsând deoparte “calitatea” articolului, faptul că imediat s-au găsit nişte pupini daţi pe spate de această adevărată “excelenţă” a blogului, care i-ar răsuci în morminte nu numai pe muşchetari, dar şi pe cei care şi-au dat viaţa pentru ca în aceşti ani idolul lor ar putea fi unul ca băsescu, iar prea plecate slugi, nişte nemernici ce-şi zic cu dezinvoltură idioată …muşchetari :mrgreen: 😛
  Ar fi de tot râsul, dacă n-ar fi de tot plânsul felul în care se pierde orice urmă de bun simţ :
  Când acuzi pe unul ca Dan Voiculescu, luându-i aproape direct, apărarea lui Băsescu, ar trebui să realizezi că aluneci din lac în puţ((ă) pentru specialista în probleme internaţionale ce ţin de un popor ce se vrea ales ( şi se pare că va mai fi 😉 ))
  Nu poţi arunca cu noroi în unul, fără să observi că celălalt e în căkt până-n gât 🙄
  Asta faci tu, dar şi mai grav:
  Duci în ridicol activităţi criminale îndreptate împotriva poporului român ( din care unul ca tine, nu poate face parte doar prin naştere), cum sunt blamarea credinţei naţionale majoritare ( 85 % !), sau raptul continuu asupra bogăţiilor ţării ( aici a pădurilor )
  Insulţi cu nesimţire o femeie care ţi-ar putea fi mamă (doamna Lucia Hosu Longin), apărând-o astfel indirect pe una care ţi-ar putea fi ( şi ţie!) amantă ! :mrgreen: ( nu-i pot spune nici doamnă, nici măcar pe nume 😉 )
  Toate devin foarte clare când dovedeşti o interesantă cunoaştere a unor situaţii speciale prin care unui copil i se fură copilăria şi tinereţea !
  Şi atunci, nici nu-i de mirare că ai ajuns în acest hal la maturitate 🙄
  Nici nu vreau să-mi imaginez cum îţi vor arăta bătrâneţile :mrgreen:
  Oameni mici, datorii mari ! 😉
  Dar nici chiar să-ţi distrugi tembel, orice urmă de credibilitate .
  Merită ?!
  P.S.
  Nici talentul, pus în slujba unor asemenea cauze , nu ajută la nimic 😆
  Dimpotrivă, provoacă milă……

  • d'Artagnan says:

   Ești masochist, de ce mai stai pe-aici?! Fugi, nene, în locuri mai salubre!
   Vorba aia, poate ai treabă și noi te reținem!

   • Isabel.A says:

    Ca tot ma incarc energetic inainte de vacanta, am dat peste asta (de pe evz). E priceless 🙂 Am ras cu lacrimi (bine, e de plans daca incepem sa analizam)

  • Isabel.A says:

   Ça cineva ii ia apararea lui Basescu e doar in mintea ta. Ia scrie d’Arti un articol despre cat de mult bine a faut poporului roman Voiculescu despre cum s-a luptat cu Tiranul si mai ales despre ce televiziune profesionista este Amvonul 2+1. Eu una asa cred: ‘Mihai Gadea Presedinte/ Ça el nu ne minte’. Btw asta chiar era unul din scenariile lui ‘dom Profesor’ Voiculescu.

  • Isabel.A says:

   Si Raducu tu ai vreo profesie? Exerciti vreo activitate profesionala? Sau esti pensionar ? Si daca da stii cat e deficitul bugetului de pensii un Romania?

 5. Radu Humor says:

  Ştii care-i norocul tău ?!
  Cam în acelaşi timp cu tine, i-a fătat căţeaua minţii şi uneia care dac-o vezi cum arată acum, ţi se pare că Ioana Bogdan este miss Judecătoria 😉
  Cred că prietenul tău Goe, simţind primejdia în care te afli ( decredibilizare şi pierdere de onoare !) s-a grăbit să-ţi sară în ajutor, agăţând de barca ce se scufundă încet-încet ( sub greutatea matahalei şi a lipsei de inspiraţie a de-acum repetentului 😉 ), un articol de Sabina Fati, în care face plecăciuni incredibilului curaj al Monicuţei, pentru curajul de a-şi expune candidatura la preşedenţie, odată cu desuurile agăţate de sfoara din balcon, de s-au speriat unii mai ceva ca la vederea celor ale Alinuţei, când au crezut că i-au aterizat din greşeală în balcon, paraşutiştii desantaţi în Ucraina:roll:
  Zi-i merci lui Goe, dar şi mie, că te-am scos din ce-ai intrat 😉
  P.S.
  Şi Fatima aia îi atribuie MM, pe lângă alte multe calităţi şi pe cea de onestitate absolută în ce priveşte justiţia română şi cei oropsiţi de ea, dar mai ales de îndemânarea ei de a fura o casă, dând impresia că le-a fost băgată pe gât părinţilor ei !
  Ba, mai mult, cică, pe vremea împuşcatului această tumefiată, n-ar fi fost procuror, băgând în puşcărie nişte amărâte ce-şi făceau avort cu fusul, ci avocată, apărându-i pe cei oropsiţi ( probabil şi de tac-su, ofiţer comunist :mrgreen: !).
  Aşa-i când n-ajunge fusul unde trebuie, ajunge una ca asta să-şi depună icrele candidaturii peste tot !
  Fie-i pensia uşoară !
  Că 4000 de euroi sunt greu de drămuit, mai ales când bei, ce bei, fumezi, ce fumezi şi te-alegi cu ce pică ! Dar şi cu ură 😉

 6. pierre says:

  @d’Artagnan,

  executa-l, te rog, pe prostul ala de SG, trimite-l la art 251 din Cod procedura penala…
  Tolomacul isi inchipuie, sau asa i-a dictat Gadea, ca a descoperit America.Individul este o combinatie rarissima de prostie, aroganta si agresivitate de antenist harsit in ani si ani de holbat la Gadea, Badea si Ciuvica.
  Fa-o si pentru mine,eu sunt banat pentru ca ipochimenul nu stie sa combata altfel decat fugind.

  • Isabel.A says:

   Am intrat si eu de cateva ori pe blogul acela la on topic(e); apoi am citit cateva articole din arhiva: Jeeez, in afara de fraze lungi, scrise bine dpddv stilistic, toate topicurile erau in jurul a doua idei :” Ce nenorocit e TB”, “Ce politician genial e CA”. In rest, nici o alta idee interesanta, absolut nimic, nada.
   Blogul acela e un soi de Amvonul 2+1 in forma scris: aceeasi litanie repetata si ras-repetata cu alte cuvinte si in diferite forme. In rest, nici o discutie despre politici publice, economie, dezvoltare, etc. E o chestie foarte obositoare de citit, cel putin pentru mine: e un blog prizabil doar pentru cei care vor sa isi confirme, ras-confime si ras-ras-confirme ideile fixe pe care le au. Un blog pentru oameni cu minte putina, putin cititi si care habar nu au ce se intampla in lumea asta, in jurul lor. SG-egal Amvonul 2+1 in forma blogaristica.

 7. d'Artagnan says:

  Pierre
  Asta i-am scris CdSG:
  “Conte,
  1. în primul rând îţi postez un link care-ţi va spune că în Noul Cod de Procedură Penală, la cap. III (Măsurile asigurătorii, restituirea lucrurilor şi restabilirea situaţiei anterioare săvârşirii infracţiunii), avem art. 251 (Organele care aduc la îndeplinire măsurile asigurătorii ) care specifică clar şi fără dubiu: Ordonanţa de luare a măsurii asigurătorii se aduce la îndeplinire de către ORGANELE DE CERCETARE PENALĂ.
  A, dacă Antena 3 doreşte altceva atunci să vorbească cu Ponta ca să schimbe Parlamentul Legea.
  2. în al doilea rând, eu îţi spun de:
  „În baza art 251 C pr pen si art 129 alin 6 C. pr. fisc. desemnează ca organ însărcinat cu PUNEREA ÎN EXECUTARE A DISPOZIŢIEI DE INDISPONIBILIZARE asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpatului Dan Voiculescu” care înseamnă un lucru,
  iar tu îmi spui de :
  „În baza art 251 C pr pen si art 129 alin 6 C. pr. fisc. desemnează ca organ însărcinat cu punerea în executare a dispoziţiei de indisponibilizare a SECHESTRULUI ASIGURATOR instituit asupra imobilul situat în şoseaua Bucureşti – Ploieşti, nr. 25 – 27, sector 1, Bucureşti, compus …”
  Cu alte cuvinte, mai simplu spus, SECHESTRU ASIGURATOR pentru acel imobil se face de către organele de cercetare penală ce vor fi desemnate de procurorul-sef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Administraţia Finanţelor Publice Ilfov, iar punerea în executare a dispoziţiei de indisponibilizare asupra ACELUIAŞI IMOBIL se va face apoi ca la toate celelalte mobile şi imobile, de către organele de cercetare penală ce vor fi desemnate de procurorul-sef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Administratia Finantelor Publice a Sectorlui 1 Bucuresti, care vor colabora cu: a) Biroul pentru prevenirea criminalităţii şi de cooperare cu oficiile de recuperare a creanţelor din statele membre ale Uniunii Europene din cadrul Ministerului Justiţiei, în calitate de oficiu naţional pentru recuperarea creanţelor în domeniul urmăririi şi identificării produselor provenite din săvârşirea de infracţiuni sau a altor bunuri având legătură cu infracţiunile; b)…c)…d) …etc.
  Cât despre ce înseamnă sechestru asigurator ai aici definiţia
  http://legeaz.net/dictionar-juridic/sechestru-asigurator

  Mai pe scurt, sechestru asigurător reprezintă măsura asigurătorie care se înfiinţează asupra bunurilor mobile sau imobile ale debitorului, pentru a asigura realizarea creanţei creditorului.
  Atât înseamnă. Nu înseamnă vânzare propriuzisă, nu darea afară a chiriaşilor, nici măcar întreruperea emisiei.

  Acum te întreb, că văd că mă tot faci mincinos, n-ai observat diferenţa dintre cele două acţiuni sau ai vrut efectiv să te pliezi după propaganda Antenei 3?

  P.S. Sunt aici pentru că am văzut scris „blog polemic” şi pentru că este declarat blog liberal. Iar eu sunt şi liberal şi-mi place şi polemica. Cu argumente.
  Când intru în magazinul „Gucci” mă aştept să găsesc produse „Gucci”. Dacă găsesc altceva cred că se încearcă înşelarea clientului
  Scoate cuvântul „polemic”, declară acest blog ca fiind unul neliberal, descrieţi, cu alte cuvinte, exact marfa, şi-am plecat.
  Altfel va trebui să mă suporţi în numele „polemicii” şi al „liberalismului” sau va trebui să mă banezi. Iar banarea este o laşitate, o frică de duel, de contraargument.
  Eşti laş, domnule conte?”

  • pierre says:

   Eu nu mai stiu ce naiba i-am scris, ca nu am salvat.Oricum individul e unic in blogosfera,asta face cenzura partiala a unui text : iti alege un rand de colo, un cuvant de dincolo, astfel incat iti macelareste textul de nu mai intelege nimeni nimic.
   I-a mai ramas un singur pas de facut magarului asta, sa scrie el un text si sa-l posteze pe blogul lui sub numele tau. Ma misc de cativa ani buni pe aleile blogosferei romanesti, dar asa exemplar nu am intalnit inca.

 8. victor L says:

  Asta este “doamna care ti-ar putea fi mama”:
  http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-17873288-lucia-hossu-longin-antena-3-ceea-intampla-antena-3-este-atentat.htm
  “O doamna” care plinge in Memorialul durerii de mila arestatilor, dar care il apara pe securistul turnator Felix.
  (Mai exista un mare vinator de securisti, dar pina la apropiatii lui; acolo este mielusel.)
  Cit despre @ Radu Humor,
  este un om destul de jos (formularea este mai scurta, de fapt): pe multe bloguri se foloseste de numele altora pentru a-si revarsa dejectiile. E o clona.
  Apoi, te urmareste pe alte bloguri, iti preia postarea, ii schimba adrisantul si o posteaza pe Vaxpublica; raiul lui in a se desfasura.
  Formularea asta face toti banii: “Când acuzi pe unul ca Dan Voiculescu, luându-i aproape direct, apărarea lui Băsescu”.
  Ce o intelege ipochimenul prin “pe unul”?
  Pe unul nedreptatit, evident. Evident de Basescu.

  • neamtu tiganu says:

   Doamnelor si Domnilor, Isabel_mabel si tu ma Giga dartagnian,
   dupa cum ati observat am facut eforturi serioase incununate de succes si apreciate de marea masa a telespectatorilor in a ma exprima elevat, subtire, aproape intelectualiceste.
   Dar aparitia lui VictorL, unu din cei mai feroce taliban basist, un monument de timpenie, mincator de cacat, pupincurist de cea mai joasa speta, va rog sa mai adaugati si voi ce vi se pare potrivit pt. ca eu m-am enervat, ma obliga sa trec in starea furioasa.

   Va dau un sfat prietenesc, feriti-va de cretin, stirpiti-l de mic, cum zic rusii cind incepe sa sfiriie samovarul.

   • victor L says:

    felul in care scrii este emblematic.
    Aproape intelectualiceste 😛

   • d'Artagnan says:

    Desigur ţigane, un avertisment atât de serios venit de la o persoană aşa de onorabilă ca tine atârnă greu…
    Zic totuşi că e timpul să duci tehnica de relaxare la un nivel mai înalt. Mănâncă o roşie, respiră rar, profund…
    Hai să-şi spun un banc poate te calmezi: Cică cercetătorii olandezi au făcut o descoperire uluitoare: cum să dea gust natural de roşii la…roşiii!
    Cât despre Victor, îl vom monitoriza permanent, fii fără grijă.

    • victor L says:

     sal`tare
     erou al copilariei mele 😉

    • Radu Humor says:

     Chiar aşa :
     Bine-ai venit victor L (Limbă Lată şi catifelată), coorul lui Băsescu îţi va fi recunoscător 😉
     P.S.
     “Prin unul ca tine” înţeleg ceva care nu înţelege nimic, dar crede că a înţeles totul 🙄
     Pe lângă atâţia muşchetari şi o amaz(ing)oană , mai lipsea o lighioană 😉
     Şi ai apărut tu… 😆

 9. victor L says:

  Cind asemuiesti pe Iuliu Maniu cu Bombonel, si Europa libera cu Latrina 3, fereste-te de o asemenea doamna care s-ar putea sa-ti fie mama, doar iubitorul de bidoane goale, gen @ neamtu tiganu poate sa argumenteze.

  • neamtu tiganu says:

   une Pula mea ai vazut ca l-as fi asemuit io pa Maniu cu bombonel si pa europa cu antena?
   Du-te-n pizda ma-tii, dobitocule!

   • victor L says:

    Ne miram de existenta protestatarilor care stiu sigur ca sint manevrati energetic de catre Basescu si Udrea? ipocrizie.
    Sint aici de fata @ Radu Humor si @ neamtu tiganu,
    exponenti de vaza ai organizatiei religioase Martorii lui Gâdea.
    Care la vremea lor au fost martorii lui Cretinel si apoi ai “Mihaelei, dragostea mea”.
    Inca gîlgîie de ura.
    Sa asemui Europa libera cu ” pa europa”, iar pe Macovei cu “această tumefiată”, nu este decit de plins: mama lor este incontinuu gravida.
    Punct, daca va linistiti; mergeti la varan si duceti-i pachetel.

    • neamtu tiganu says:

     un cretin ca tine nu poate intelege ca cineva poate fi neutru, sau macar incearca. Sufletul tau marunt de sluga iti spune ca neaparat trebuie sa fii cu unii sau cu altii, ca asa esti tu construit, sa lingi cururi, si-ti imaginezi ca toti sunt la fel.
     Daca nu ma-nsel Macovie a fost luata la rampa de idolu tau baselu, asa ca nu pricep ce vrei?

     P.S Nu cred ca trebuie sa repet, dar chiar daca n-am facut-o, o fuck acum, pt. mine atit gasca basista cit si ailalta sunt exact la fel, antenistii sunt basistii in oglinda…

     • victor L says:

      sterge-te si la gura si sterge si tastatura; o sa dai in dambla LO

      • neamtu tiganu says:

       in sfirsit ai si tu o replica originala, ca altfel n-o tii decit in linkuri si citate din ai tai.

       Mare scirba mi-a fost, si-mi este, de acesti propagandisti nenorociti!

       Huooo!

 10. Baronul Munchhausen says:

  Ce mai e nou prin mass media dupa priponirea varanului?
  Saltimbancii de la troaca 3(scuza-ma, Isabel, dar imi place mai mult aceasta expresie, citita tot pe acest blog, decat “amvonul 3”, propus de tine, fiindca mizeria gadeasca nu are nimic sfant in ea) nu se dau in laturi de la nimic si scot minciuna dupa minciuna, calomnie dupa calomnie, deoarece acefalii lor simpatizanti inghit pe nemestecate orice bazaconie si ar fi in stare sa se imbarce cu mic cu mare pe o nava care sa-i duca in spatiu sa latre la Luna, daca gadea si badea le-ar spune ca Luna este vinovata de incarcerarea varanului.
  Troaca 3 isi varsa laturile, intotdeauna, doar asupra celor care nu sunt de aceeasi parere cu ea. Troaca 3 reproduce si omagiaza discursurili lui tonta xerox, conform carora Johannis nu are voie sa spuna ca va fi un presdinte echidistant, care va veghea la mentinerea climatului civilizat in relatiile interinstitutionale, ca va veghea la apararea independentei justitiei si a statului de drept. Orice ar declara Johannis in acest sens, este taxat drept continuarea regimului Basescu. Tonta ii interzice astfel lui Johannis sa-si afirme crezurile, expunandu-l oprobiului propriului sau electorat. Johannis va trebui de acum incolo sa ceara voie de la Tonta ce sa spuna in campania electorala???
  Tonta totalitaru’ vrea sa aiba doar rivali oameni de paie, gen iepuri, care sa alerge de sanchi in campania electorala, pentru a-i oferi lui pe tava presedintia.
  Troaca 3 & Tonta mitomanu au pus monopol pe patriotism, prostie, pe valorile ce trebuie promovate(apararea baronilor puscariabili, amnistia penalilor din parlament, obtinerea diplomelor de bacalaureat contra cost, etc)
  Tonta nu are nici un scrupul sa declare ca el va garanta imunitatea hotilor, atacul mediatic miselesc al “drogatilor” de la Troaca 3 impotriva adversarilor sai politici.
  Cine nu vrea sa vada toata aceasta mizerie tonto-antenista, ori este prost de bubuie, ori e escroc din tagma psd &pc& secu’

 11. d'Artagnan says:

  Domnilor, vă rog să păstrăm o atitudine decentă, ce mama dracu!

 12. Radu Humor says:

  Wow !
  Dacă-ţi alegi, de prost ce eşti 😉 , un nick precum “Baronul Munchhausen” ar trebui să te străduieşti fie să-l parodiezi pe mincinos, fie să accepţi că faci parte dintr-o tagmă mult hulită de cel pe care-l pupi zilnic în coor , alături de alţi prăpădiţi ca alde vL, P, R, dG, noul care de aşi ce se formează, în coadă cu o damă(IA), mult purtată şi umblată peste tot 😉
  Ea spune că ar mai fi încă şi căutată, dar eu mă îndoiesc categoric de aceasta ( nu te gândi la prostii madam 😉 ), că s-a dus vremea de coasă şi de bella cea frumoasă , iar (doar)cu experienţa, oricât de multă, nu mai poţi face fericit pe oricine 😳
  Foarte prolofic noul pupincurist ce a venit aici căutând o gură de aer proaspăt, dar s-a trezit în ea, doar cu un jet urinar 😉
  Pe deplin meritat şi răcoritor pentru el, pe aceste arşiţe, mai mistuitoare chiar, decât iubirea de tot ce-i băsesc !

  • Baronul Munchhausen says:

   Daca iti alegi acest nickname(radu humor) cand tu esti obsedat de basescu si ai lui, s-a dus dracului si humorul. Nu esti decat o “aratare” care face degeaba umbra pamantului::

   Văzându-ti faţa pământie
   Te-as întreba: – spune-mi rh, te rog:
   Te-ai însurat? Ai stat în puşcărie?
   Că eşti aşa de supt şi slăbănog?
   Şi nu-mi spune cumva spasit::
   – “Am fost hamal o vreme în piaţă
   Maseur şi tal şi am muncit din greu
   Dar n-am putut să-mi fac un rost în viaţă
   Şi-am mers la ponta ca la Dumnezeu”

   • Radu Humor says:

    “Saltimbancii de la troaca 3(scuza-ma, Isabel, dar imi place mai mult aceasta ….)”
    Profiţi de faptul că-n gustul omului nu te poţi căk ?!
    Bine ! Papă tot ! 😉
    P.S.
    Doamne, ce gusturi au unii ?!
    Dar se pare că toţi cei care iubesc să mănânce din troacă,
    sfârşesc prin a-l iubi şi pe Băsescu 😉 😆

 13. Radu Humor says:

  Sare şi Goe din baie, cu un adevărat omagiu adus, pe nerăsuflate, tumefiatei candidate :
  Ce dobitoc incurabil acest goe ….
  Laba tâmpeşte, dar matahala zdrobeşte cu totul, orice încercare de a gândi logic şi realist !
  Cretinul ăsta a trebuit să ajungă din Lehliu în Călăraşi tocmai prin Tg.Neamţ, adică să aducă în discuţie un experiment la fel de cretin,
  doar pentru a încerca la sfârşit să ne-apuce de cur pe Herr şi pe mine, riscând să-i rămână proteza prin cele părţi ruşinoase 😉
  Dar ce nu face un tembel ca ăsta spre a nu ieşi din orbita băsită, spre a nu-i fi oprite amărâtele alea de oscioare aruncate slugilor de la masa stăpânilor !
  Dobitocii ăştia nu pot pricepe că poţi să trăieşti şi liber, după propria-ţi voie şi propriile principii morale !
  Nefericituil ăsta n-o apreciază pe tumefiata candidată nici măcar cât o bagă în seamă pe amărâta aia de maidaneză care-i apără cu ferocitate bărcuţa,
  în speranţa că o mai bagă cineva şi pe ea în seamă, dar dacă aşa a primit el instrucţiuni să-şi pună limba la bătaie, se execută cu gândul că poate acesta va fi ultimul kkt pe care-l are de mâncat 😳
  Şi uite aşa, doar pe ăsta că-i cald, ajunge să trăiască o viaţă întreagă doar cu acest aliment !
  Pfuuuuiiiii !

 14. Isabel.A says:

  Dragilor,

  O foarte utila sumarizare a privatizarii ICA si a odiseii judiciare legata de aceasta speta
  http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/Romania+furata/ROMANIA+FURATA+ICA+-+privatizarea+cercetarii+alimentare+din+Roma

  Poate citesc si mancatorii de c… at, chiar daca au Iq-ul de la minus in jos. Sau cei cu un Iq ceva mai mare, dar care nu isi folosesc neuroii decat in a arata ce nenborocita e justitia basista si cum condamna ea oamenii de valoare a acestei tari.

  • neamtu tiganu says:

   isabel-mabel,
   imi amintesc prin anii 90 exista lozinca “privatizare”, se spunea ca numai prin privatizare se poate face trecerea catre comunism. De altfel nu stia nimeni cum se poate trece de la comunism la capitalism, ca invers fusese mai usor. Se vorbea chiar de a se oferi anumite mijloace de productie cu suma simbolica de un leu, deoarece nu prea exista capital autohton.

   Fac o paranteza, in Germania, nu de mult, s-a vindut o uzina de otel cu suma de un euro, unei firme chineze, cu conditia ca aceasta sa faca curat, fapt ce s-a si intimplat 400 de chinezi au demontat, un an intreg, surub cu surub si au dus totul in China. Inchid paranteza.

   Intre timp au aparut in Ro o multime de bogatasi, oameni nerusinat de bogati, as zice, dar acestia sunt capitalistii, posesorii de capital, finantatorii. Daca ar fi luati acestia la puricat probabil ca 80-90% ar cadea pe bec. Vorba aia “nu ma intreba cum am facut primul milion!”. Pina acum au fost luati in colimator mai ales aia care s-au implicat SI politic, ceilalti au fost lasati in pace. Sa presupunem ca se va porni o curatenie masiva, inclusiv o lege a “ilicitului”, ar fi pe undeva sfirsitul capitalului si al capitalismului in Ro, asa strimb cum e el. Se doreste asta? E cineva pregatit pt. o curatenie masiva de primavara-toamna? Se cunosc consecintele?

   Ca o fata culta, care te dai, poate ai auzit cum s-au format marile familii capitaliste in USA, repet, nu ma-ntreba cum am facut primul milion.

   • neamtu tiganu says:

    si-nca ceva, am muncit in Ro destul de multi ani la un institut de cercetare, institut care mai exista si azi. Un institut costa extrem de multi bani, pe aici, prin Ge, acesti bani vin o parte de la guvern, sub diferite forme si o parte de la industrie. In Ro guvernul nu are bani iar industria aproape ca nu exista, cum pot exista aceste institute? Cine le finanteaza? Ar fi frumos sa-ti ascuti, TU, IQul, uneori am impresia ca esti cam blonda!

    P.S Prin definitie nu poate exista IQ de la minus in jos.

    • Isabel.A says:

     Tinere Rromulus nu imi bat capul sa iti raspund caci amesteci consideratii eterogene si nelegate de un fir cauzal: cum si au facut capitalistii romani banii cum a cumparat Voiculescu in functie de cerere ce grea e cercetarea etc. Daca nu ai citit bine iti spun eu care e esenta chestiunii: acel institut a fost ‘pandit’ de Félix din anii ’90 care si-a creat contextul ça privatizarea sa se faca la pretul pe care il stim si in conditiile date. Complici sunt mai multi decat cei condamnati : inclusive Tata-Socru ar fi trebui luat la intrebari dar el e securist vechi de PE vremea lui Ceasca. In cazul de fata dincolo de aspectul strict juridic exista si dimensiunea a ceea ce se cheama ‘poetic justice’- justitie poetica dincolo de tehnicalitatile legii: faptul ça cineva plateste pentru atatea furturi afaceri pe spatele statului etc. Pe mine in cazul de fata aspectul acesta ma inteteseaza mai mult si asta pentru ça nicaieri un lume aplicarea legii nu se face perfect. Nu am scris ci virgule caci nu am optiunea asta pe smartphone. Scuze

     • neamtu tiganu says:

      “esenta chestiunii: acel institut a fost ‘pandit’ de Félix din anii ’90 care si-a creat contextul ça privatizarea sa se faca la pretul pe care il stim si in conditiile date”
      ************************
      gata, m-ai infrint, argumentul asta m-a doborit, logica de-nalta clasa.

   • neamtu tiganu says:

    erata “e poate face trecerea catre CAPITALISM, bien sur.

 15. Radu says:

  neamtu tiganu’,

  Justitia nu poate si nu trebuie sa faca dreptate sociala. Daca un dosar a ajuns la tribunal judecatorii nu au voie sa favorizeze sau sa defavorizeze una din parti pentru ca ar fi nerusinat de bogata sau pentru ca una din consecinte ar fi ca 80-90% din capitalistii autohtoni s-ar simti amenintati. Numai legea poate sa protejeze capitalistii autohtoni, inclusiv precizand ca milionul initial obtinut in mod dubios poate fi “rascumparat” cu cateva milioane dupa X ani. Nici procuratura nu poate si nu trebuie sa faca dreptate sociala “selectionand” anumite cazuri de care sa se ocupe metodic, nici chiar si atunci cand coruptia e generalizata si nu are resurse sa se ocupe de toate cazurile.
  Legea insa e clara (si era clara inca inainte de 2005): daca esti implicat in vanzarea unei proprietati a statului sub pretul real faci puscarie. Toti cei care au cumparat proprietati de la stat sub pretul real si-au asumat un risc, asta nu poate fi negat, pentru ca legea era acolo. Inclusiv Voiculescu. Acuma daca Voiculescu, stiind ca are riscul asta pe care si l-a asumat, a ales sa devina o persoana publica, care sa-si foloseasca televiziunea pe post de maciuca politica, e treaba lui. Probabil ca s-a gandit ca maciuca politica o sa-l ajute sa reduca riscul creat prin implicarea in privatizarea ICA, dar in mod cert a gresit. Dupa parerea mea daca intr-adevar e atat de dificil sa faci primul milion cinstit, mai ales daca milionul asta provine din afaceri cu statul, atunci ai interes sa fii cat mai putin vizibil o data ce te-ai hotarat sa-ti incerci norocul testand legea.
  Poate ca ai dreptate ca cei mai multi milionari condamnati sunt cei implicati politic, dar eu cred ca asta nu se datoreaza politicii pe care o promoveaza ci riscului marit pe care si-l asuma o data ce devin persoane publice, si deci vizibile, in biografia carora isi vor baga nasul toate televiziunile si ziarele.

  • neamtu tiganu says:

   statului sub pretul real faci puscarie

   Stimate domnule Radu,

   ce-nseamna “pretul real”? Cine-l calculeza si cum? “Pretul real” nu poate fi determinat decit de cererea si oferta la timpul dat T0. Uitati-va la greutatile pe care le intimpina guvernul la privatizarea CFRului si a nu stiu carui combinat. Uitati-va ce s-a ales din fabricile neprivatizate, ex. fabrica de avion Craiova.

   Cu stima!

   • Kain says:

    Asta e buna… greutati.
    Oltchimul nu a fost privatizat fiindca nu se doreste, a fost un show pentru ochii FMI-ului. Iar la CFR era gata gata sa semneze Ponta, Basescu i-a spus ca abia asteapta sa semneze. Ce s-a intamplat? nimic, pentru ca se lasa cu puscarie.

    • neamtu tiganu says:

     ce-nseamna “pretul real”?

     • Kain says:

      “Legea nr. 137/2002 Capitoul 1 Articolul 1 b) vânzarea la preţul de piaţă rezultat din raportul dintre cerere şi ofertă, cu luarea în considerare a tuturor elementelor ce alcătuiesc oferta de cumpărare;”
      Acest pret este stabilit de “instituţia publică implicată”, aceasta institutie publica in mod sigur apartine guvernului. Iar guvernul trebuie sa fie responsabil pentru orice institutie publica care ii este subordonata.
      Asta am inteles eu la o cautare rapida, dar poti gasi mai multe surse de informare pe net daca ai mai mult timp.
      http://ro.wikipedia.org/wiki/Privatizare

 16. athos says:

  Asta o spune mai direct decat Voiculescu:

  „Până nu face ceva ca să îmi demonstreze că scăpăm de acest sistem de anchetatori îmi menţin declaraţia. Poate a făcut şi nu ştiu eu şi atunci o retrag”, a declarat pentru gândul Mazăre.

  http://www.gandul.info/politica/mazare-ii-cere-lui-ponta-ca-ministrul-justitiei-sa-i-scape-de-sistemul-de-anchetatori-13080482

 17. d'Artagnan says:

  Ţigane, pemtru Voiculescu ICA nu este un institut de cercetare, ci o investiţie imobiliară.

  • neamtu tiganu says:

   nu ma asteptam sa-ntelegi, Voiculescu e un om de afaceri, nu un idealist, vorbind de institut nu ar fi prima data cind ambalajul e mai valoros decit continutul. Se spune ca pe vremuri nemtii importau niste masini unelte din Ro, au insistat ca ambalajul sa fie din lemn masiv, masinile unelte se topeau si lemnu se facea mobila de lux.

   Daca ai avea macar un strop de minte-n cap, tu ca om de dreapta, te-ai gindi cum poate un institut sa traiasca, nu mai vorbim si de profit. Impresia mea, de om de bine, cred inca-n cei mai bun in om, e ca conducerea institutului a incercat sa salveze ce se mai poate salva, a facut ultimul compromis posibil doar pt. a supravietui. Ce alta sansa aveau? Nu am auzit ca frun investor cu coaie mari sa fie interesat in preluarea, vopsirea, dotarea acestuia. Ca sa faca cu el ce?

   De fapt aici e problema, aici e disperarea, ceva asemanator s-a-ntimplat si-n Germania de est, numa ca un pic pe dos, cine s-a bagat a pierdut banii.

   Apropos, ce se-ntimpla daca la privatizare cineva plateste MAI MULT decit “pretul real”? Ii da statul diferenta inapoi!?

   • d'Artagnan says:

    Băi ţigane, chiar ne iei de proşti….dar la un nivel atât de jos cum numai un idiot ar putea-o face.

    Băi filozofu lu peşte, cum se cheamă când un activ de stat, oricare ar fi el, se scoate la licitaţie pe şest, cu anunţ făcut într-un singur ziar cu tiraj de 200 bucăţi, cumpărate probabil toate de cum au apărut, direct de la tipografie, când se pun condiţii restrictive astfel încât să se potrivească mănuşă doar unora şi unde apar doar doi clienţi dintre care unul face o ofertă ridicolă (în cazul de faţă firma lui Voiculescu şi directorul Mencinicopschi)?
    Probabil o să-mi spui că înseamnă o nemaipomenită dragoste pentru cercetarea alimentară.

    • neamtu tiganu says:

     Stimate Domnule Dartagnian,
     Deoarece am impresia ca d-voastra aveti impresia ca eu as incerca sa-l apar pa Varan, va rog, respectos, sa-mi permiteti sa-mi clarific pozitia:
     1. “Dom prof” Voiculescu, de unde ma-sa e prof?, este un idiot care-si merita soarta, drept urmare merita sa putrezeasca-nchisoare.
     2. mi-e absolut perpendicular ce se-ntimpla cu antena 3, nu am vazut, am mai spus, decit fro cinci minute acum citiva ani.
     3. problema privatizarii trecute, prezente si viitoare e insa, o chestie f. cotoioasa pt. stabilitatea economica a Ro.
     De ce? Pt. ca situatii pe care le descrieti d-voastra atit de plastic nu cred ca sunt unice, din contra, cred ca au fost in mai multe cazuri, am vorbit deja de ca 80-90%. Dar au trecut 25 de ani, din acele situatii s-au format, uneori, firme, banci, mai mult sau mai putin sanatoase, firme care dau ceva la buget, care dau de munca la mujici.
     Si ce faci cu multele firme falimentare de stat care inca nu s-au privatizat? Legislatia neclara prezinta un pericol pt. oricine care-si permite sa ia o hotarire, il paste inchisoarea, drept urmare se blocheaza totul.

     Cu stima,
     idiotule!

     P.S Licitatii cu dedicatie se-ntilnesc si la case mai mari, parca v-am povestit cum a cistigat Airbus un contract in USA si Boeing i-a dat in judecata si a iesit invers, deoarece s-a schimbat caietul de sarcini!?

     • d'Artagnan says:

      Ai pus un “e” în plus la “idiotule”, probabil din grabă, oricum, apreciez tonul civilizat pe care-l ai.

      Ţigane, înţeleg foarte bine că poţi vinde o fabrică pe un leu, dacă are datorii, dacă trebuie tehnologizată, dacă….
      În cazul de faţă nu s-a pus în niciun fel problema aşa. Pur şi simplu un şmecher a cumpărat teren rezidenţial cu bani de piaţă. Ce câştig are ţara din asta?!

      • neamtu tiganu says:

       Ce câştig are ţara din asta?!

       **************
       Esti muult mai cretin decit credeam. Este vorba de o afacere intre doua persoane, ma rog, juridice. Intr-o afacere, se poate-ntimpla, ca unul sa piarda si altu sa cistige. Nu exista nici o garantie ca unul sau altul ar trebui sa cistige.
       Te-am intrebat deja, da daca cumparatorul ar da mai mult decit “pretul real”, i se dau banii inapoi?

       • d'Artagnan says:

        Îmi pierd timpul cu tine. Asta nu-i afacere, nici bună, nici rea, idiotule, e un furt, de aia a și înfundat pușcăria!

        • neamtu tiganu says:

         din dex…
         afácere (afáceri), s. f. – 1. Tranzacție financiară, comercială sau industrială. – 2. Treabă, îndeletnicire, ocupație. – 3. (Arg.) Organ genital. Format de la facere, după paralelismul fr. faire, affaire. Substituie o formație strict identică, bazată pe a- și inf. scurt; cf. ce-are aface? au de aface cu un derbedeu inteligent (Galaction);

 18. Radu Humor says:

  Problema care se pune în urma ivurii acestui caz este felel criminal în care s-a distrus premeditat tot ceea ce se construise în România, fără a se pune nimic în loc !
  Cazul ICA s-ar justifica dacă ar fi urmat de verificarea şi condamnarea în consecinţă a tuturor beneficiarilor şi intermediarilor de privatizări în care statul ( adică cei mulţi) a fost de fiecare dată marele perdant.
  Dacă se mai iau în calcul şi stadiile actuale rămase de pe urma acestor afaceri oneroase, ICA rămâne un exemplu de privatizare faţă de ce s-a întâmplat în celelalte cazuri 🙄

 19. d'Artagnan says:

  Băi frate, ce caniculă-i afară, simt că mă topesc….iar ne-a păcălit Varanul, el stă la răcoare. S-a scos.

 20. d'Artagnan says:

  Păpușarii de la Antena 3 dau ca sigure două chestii în același timp:
  1. Că nu este nicio problemă cu televiziunea, va emite în continuare la fel ca înainte.
  2. Că vine Kovesi cu mascații și-i scoate în șuturi de acolo.
  Prima este pentru cei care plătesc publicitatea, a doua pentru prostime. Pardon, martorii lui Gâdea.

 21. athos says:

  Neamtu Tiganu

  Ai dreptate cand spui ca privatizarile sunt necesare, si este adevarat ca in absenta unor privatizari reusite, intreprinderile de stat, cele care mai sunt, se vor dezintegra economic cu pagube maxime pentru societate.

  Dar privatizarea ICA nu este un exemplu de privatizare reusita, ci de furtisag reusit, (cu final nereusit pentru Voiculescu&Co, pana la urma). Nu este vorba despre determinarea unui pret prin vreo metoda de piata, ci de trucarea, simularea unei licitatii, pentru a da o aparenta de corectitudine unui ilegalitati. Modul de determinare a pretului de vanzare si intreaga procedura au fost mentinute in cateva maini, fara posibilitatea ca alti interesenti sa intervina, pentru a spune doar asta. Daca ICA ar fi fost cumparata cu 100.000 EUR in urma unei proceduri corecte de licitatie, n-avea nimeni nici o treaba. Dar Voiculescu si Mencinicopschi, (sper ca am scris corect, nicicum nu tin minte numele asta), plus altii, ne cred pe toti niste prosti, continuand sa ne arunce in fata povestea unei privatizari reusite… Cum spuneam, nici macar pentru ei nu (mai) este valabil. Deci, sa nu plangem la mormant strain, nu principiul privatizarii este aici in cauza.

  • d'Artagnan says:

   Asta-i zic și eu bolovanului, dacă se dădea anunț în ziare de circulație națională, chiar internațională, dacă se puneau condiții corecte pentru licitație, dacă veneau mai mulți competitori, într-un cuvânt, dacă licitația se făcea conform legilor în vigoare iar prețul ar fi fost în final 100.000 EUR n-ar fi fost nicio problemă.
   S-ar fi chemat că statul a făcut o afacere (tranzacție). Proastă. Iar cel de a câștigat a făcut și el o afacere. Bună.

   • neamtu tiganu says:

    Dragilor,
    speram ca am trecut de momentul “Voiculescu”, domnu e condamnat, eu consider cazul inchis, oarba justitie si-a spus cuvintul. Mai ales frumoasa noastra isabel a spus, cu dulcele ei glascior, ma iertati, sunt un pic emotionat, ca varanu a urmarit chestia.

    Daca va uitati insa, in linku wikipedia dat de distinsul radu sau kain, ca sunt om batrin si mai uit, veti observa ca mai sunt multe privatizari cu cintec, din trecut, si din viitor.

    ce se va face cu ele? Am mai citit undeva ca o firma ruseasca a acaparat o firma romaneasca, ca altfel nu pot sa-i spun si acum a bagat-o-n faliment. Ce facem dragilor cu astia? Sa declaram razboi rusilor?
    ca d-aia-i spuneam dobitocului de dartagnian al nostru, mha, ce e e, ce nu e, nu e!.

    ca d-aia va spun voua, admiratorilor mei, da si dusmanilor, asa-i in viata, uneori pierzi uneori cistigi, nu ajunge ca ai ghinion mai vine si lipsa de noroc, da important e, futi nu futi, vremea pulii trece!

    • Isabel.A says:

     Eu zic sa incepi prin a face o plangere-sau mai multe la DNA-in care sa sesizezi privatizarea (sau privatizarile, in caz ca faci mai multe plangeri) care ti se pare tie ca ar fi frauduloasa. Ca sa treci la etapa superioara celei care inseamna doar “injuratul” lui TB, poti sa incepi cu privatizarile facute de apropiati ai Tiranului.
     Hai, pune mana si scrie !

     • neamtu tiganu says:

      isabel, iubita mea cu ochii ca cafeaua, ca cind te vad mi se rupe sandramaua, cum spune poietu, io sunt d-ala care am incredere oarba in oameni, io iubesc oamenii, ce-i mai iubesc, io nu-mi pot imagina ca cineva ar putea incerca sa jefuiasca scumpa noastra patrie, din contra, zic, dulce ca mierea e glontu patriei, da lumea-i rea, iubita mea, birfitoare, mai ales astia din wikipedia, si-mi fac griji!

 22. athos says:

  Nimic din sentinta de acum cateva zile nu vizeaza Antena 3, in ciuda incapatanarii patetice cu care A3 trambiteaza aceasta versiune.

  Sunt insa de parere ca este imposibil ca Antena 3 sa continue sa existe exersand la scara actuala distorsiunea, manipularea si minciuna. Chiar acceptand ideea ca publicul ei nu se va trezi, nu va lua pilula albastra si va continua sa traiasca in acest Matrix pe care Antena 3 il intretine, ceea ce face Antena 3 este calomnie sistematica impotriva unor oameni si institutii, iar asta nu poate sa nu nasca in cele din urma o reactie institutionala.

  • neamtu tiganu says:

   “nu va lua pilula albastra”
   E cumva vorba de Viagra? Ofera antena Viagra? De abia acum imi explic de ce atitia pensionari tin cu antena! Stiati ca se poate da Viagra pe reteta indexata?

 23. pierre says:

  Hai sa facem o distinctie: Felix nu face puscarie pentru ca printr-o manarie ordinara a inhatat un activ al statului aproape pe degeaba.
  Pentru asta fac puscarie Menci, Pantis si restul.
  Felix e inauntru pentru spalare de bani, adica printr-o serie de manevre -mariri de capital, imprumuturi, donatii,etc-a conferit un aspect de legalitate operatiunii de preluare frauduloasa a ICA.

 24. Radu says:

  neamtu tiganu’,

  Total de acord ca legea e facuta prost. Eu nu m-as baga intr-o privatizare intr-o tara care nu are o lege clara pentru ce este pretul “real” sau “de piata” nici sa ma tai. Dar asta pentru ca nu pot dormi noaptea daca imi asum riscuri. Voiculescu nu numai ca poate, da’ dupa ce a pus mana pe cateva hectare in centrul Bucalei (langa Herastrau) pentru cateva seminte nici nu a tacut sa nu-l observe nimeni, a guitat pana s-a gasit un destept care sa-l reclame si sa inceapa dosarul (in 2004, pe vremea lui Nastase a inceput PNA-ul, adica bunicul DNA-ului, investigatia). Cred ca da, legiuitorul ar fi trebuit sa infiinteze un organism independent care sa produca evaluari de piata cam cum a produs DNA-ul cu expertiza care a constatat ca statul a fost pagubit cu 8 milioane euro. Daca Mencinicopschi se blinda cu un studiu (sau doua chiar) al valorii de piata al terenului si cladirii ICA ar fi castigat procesul fluierand.
  Eu cred ca legiuitorul a vrut sa formuleze o lege vaga, fara sa precizeze cine, cum stabileste valoarea reala a unui bun al statului tocmai ca sa permita vanzari sub pretul real pentru prieteni. La Voiculescu a fost mai mult, nu doar vanzarea initiala a avut bube, (de fapt ICA s-a contopit cu o firma a lui Voiculescu si a rezultat o alta), dar initial statul detinea 49% din actiuni, dupa cativa ani doar 2%, au fost si alte porcarii.

 25. mac gregor says:

  Buna ziua. Ma scuzati ca nu am timp sa imi fac introducerea pe acest blog.

  Ei au reusit un tun de forta, ajungand sa-i faca pe Kovesi si pe altii sa dea garantii “ca nimeni nu va inchide antena”

  Parerea mea e Antena 3 trebuie interzisa pe fatza, pentru minciunile, dezinformarea si inducerea de psihoze in masa populatiei. Si asta trebuie facut prin darea in judecata de catre cei calomniati. Nu pentru furturile Varanului, care sunt capitol separat.

  Ma cheama Cartarescu si tu iti faci audienta calcandu-mi in picioare imaginea? Sunt de acord, cum sa nu, dar scoate tu un milion de euro din buzunar ca sa imi achiti mai intai daunele de imagine. Tu iti faci capital de imagine si bani din audienta distrugand-ma pe mine? Ia da incoace de 10 ori mai mult decat ai castigat, si cu asta suntem chit numai pentru data trecuta. Nu ai dreptul sa mai incerci data viitoare asa ceva, ca te belesc de 100 ori mai mult decat ti se merita.

  Ar fi un mecansim natural si eficient de a tine sub control derapajele gen antena 3.

 26. mac gregor says:

  Desigur, mecanismul asta nu ar rezolva decat o parte din mizeriile pe care le face antena 3, dar sa nu ne mai ascundem ca e ok ce face si ca trebuie tolerat, numai de dragul unora care au trecut de muuult granita dintre fan si fanatic.

 27. Kain says:

  CNA-ul nu functioneaza. Cel mai bine ar fi sa il desfinteze definitiv, asa macar se face o economie la buget, in momentul de fata e o capusa.
  Cu ce ne ajuta CNA-ul? Nu ar fi mai bine ca exprimarea sa fie libera, asa cum e aici pe blog?
  Sigur ca mai intalnesti cate unul, altul, care te improsca stilistic, daca nu iti convine esti liber sa schimbi canalul, daca iti place… te scalzi.
  Uite ca lumea merge inainte si fara CNA, deci se poate.

 28. neamtu tiganu says:

  pt. basisti, preluat de la Porthos

  Ziarul Financiar:
  “Institutul de Statistică anunţă joi primele estimări privind creşterea economică din al doilea trimestru şi pe ansamblul primelor şase luni ale anului. Ritmul de creştere al principalilor indicatori macro a încetinit vizibil în aprilie, dar lunile mai şi iunie au adus un uşor reviriment.

  România a fost în primul trimestru liderul Europei cu creşterea economică de 3,9%. Industria, IT-ul şi comerţul au fost principalele motoare ale economiei în T1 2014, în timp ce construcţiile şi serviciile financiare au fost pe minus. Faţă de ultimul trimestru de anul trecut, creşterea PIB a fost de 0,2% pe serie ajustată sezonier.
  *************************
  Ce zic basistii?
  http://www.evz.ro/date-oficiale-economia-romaniei-scazut-in-trimestrul-doi.html
  **************
  V-ati prins, dartagnian, pa tine nu te-ntreb, dupa cum stim cu totii tu esti dobitoc?
  Unii spun ca a crescut si altii (basistii, EVZ) ca a scazut?! Cum draq?
  Ia sa ne spuna noua cartarescu, bha cartarescule cum ii? Mare sau mica? Bineinteles ca nu e nici o manipulare, noo!

  • Kain says:

   Asta e link-ul catre documentul INS: http://www.insse.ro/cms/files/statistici/comunicate/pib/pib_flash/pib_trimIIr2014.pdf
   Intail il citim cu atentie apoi facem comentarii.
   Ca sa iti faci o idee unde se incadreaza Romania in UE, poti sa arunci o privire si aici: http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/2-14082014-AP/EN/2-14082014-AP-EN.PDF
   Bun, din aceste documente se vede destul de clar ca Romania e codasa in UE din punctul de vedere al cresterii in trimestrul 2 fata de trimestrul anterior.
   Acum, cand avem in fata datele publicate pe site-urile oficiale putem sa analizam articolul din EVZ.
   Titlul “DATE OFICIALE: Economia României scăzut în trimestrul doi” e fals sau adevarat? Raspunsul corect e: incomplet, si e normal sa fie asa pentru ca e un titlu, nu poate sa surprinda detaliile. Plesu parca a scris un articol pe tema tabloidizarii, dar de… unii fac alergie cand citesc lucruri care sunt scrise de persoane pe care nu le agreeaza. Titlul e detaliat chiar in primul paragraf al textului, pentru cine se oboseste sa isi arunce privirea si pe altceva decat titluri “senzationale”.
   Prima jumatate din texul articolului este preluat corect de la INS, e specificata sursa.
   A doua jumatate din articol ne spune despre revizuiri in urcare ale evolutiei economice cu 0.1% pentru fiecare Q4 2013 si Q1 2014 de catre INS. Si revizuirea prognozei de crestere economica de 2.5% pentru 2014 si 2.6% pentru 2015 de catre Comisia Nationala de Prognoza. Nu mai stau sa caut sa verific si acest lucru, am observat totusi, ca aceste valori sunt prezente si pe alte site-uri.
   Articolul din ZF e mult mai stufos, titlul sau e: “Analiştii anticipează o creştere economică de peste 3,5% în semestrul I. Institutul de Statistică anunţă joi cifra oficială, la ora 10.00”
   De retinut e ca acest articol e publicat ieri, inainte ca INS sa afiseze cresterea economica din Semestrul I care e de fapt 2.6% nu 3.5%. Situatia nu e chiar roza, estimarea cresterii a fost cu 25% mai optimista decat realitatea.
   In concluzie, ambele articole prezinta datele corect.
   Doresc sa primesc lamuriri in legatura cu “manipularea”, fiindca eu nu reusesc sa inteleg acest punct de vedere.
   Multumesc.

  • pierre says:

   @tigane,

   OK, hai sa lasam deoparte basistii, uite ce spune azi chiar sursa indicata de tine (pardon, de Porthos) :

   http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/institutul-de-statistica-a-ajustat-in-secret-datele-pentru-t1-pe-care-le-a-comunicat-numai-eurostatului-romania-a-reintrat-in-recesiune-13091616

   Eiii, ce zici ? E ca in bancul de la radio Erevan , ” nu-i masina, ci e bicicleta si nu vi s-a dat, ci vi s-a luat”. Asa ca fa bine si cauta dobitocii in alta parte.

  • Radu says:

   Dupa cum se stie ziarul financiar (sursa lui Pierre) e basist pe cand evz (sursa lui Porthos) e psd-ist … Dar sincer sa fiu, -0.2% sau +0.2% e in tot cazul sub nivelul de zgomot, e de-a dreptul 0% cu + sau -, cum vreti, ca sa fac pace.

  • Kain says:

   Sper sa imi scoata cineva comentariul anterior din moderatie.
   Acum peste tot se discuta: http://www.gandul.info/politica/romania-a-reintrat-in-recesiune-tehnica-13091487
   Eu inteleg ca nu trebuie sa ne aruncam cu cenusa in cap, da suntem pe minus, suntem in recesiune. Bun si cum se explica, care au fost masurile economice care au dus la aceasta crestere negativa cum spunea cineva acum cativa ani.
   Tot in ZF gasesti o posibila explicatie: “Lucrările de construcţii inginereşti, adică de infrastructură, au scăzut în primul semestru cu 26,7% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în absenţa unor investiţii consistente din partea statului, conform statisticilor INS. Şi cheltuielile publice cu investiţiile s-au ridicat în primele şase luni la 9,6 mld. lei (2,2 mld. euro), în scădere cu 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Ministerului de Finanţe.”
   Numai Victor Ponta e optimist:”Se confirmă vestea bună”, buna pentru cine? cand de la un semestru la altul PIB-ul e in scadere, cum e vestea buna?
   Victor Ponta: “Este ca şi când mergeam cu maşina cu 130 km la oră şi acum mergem cu 100 km la oră – dar mergem tot înainte!”
   Pe asta il vreau presedinte, pentru ca oricat de rau ar fi, el e optimist. Si cand nivelul de trai e extrem de scazut fata de media UE, e o veste buna ca suntem in scadere, pentru ca mergem inainte, nu mai e mult si depasim pragul saraciei. Strajnic copilot, dar stai sa vezi ce poate sa faca copilotul presedinte.

   • Baronul Munchhausen says:

    Tonta e grozav de bubuie: copilotul care s-a rasturnat cu masina, n-are cum sa faca o precizare corecta asupra vitezei. Si daca ar merge in marsarier, Tonta ar spune cu voce tare ca merge tot inainte.
    Cand zice el “tot inainte” nu te poti gandi decat la perioada de dinainte de 1989 fiindca atunci se declarau recolte record la toate sortimentele, dar rafturili erau goale.
    Vorba cuiva: “ce stie tonta, nu mai stie nimenea”, asa ca daca maine o sa intram in faliment, tonta va scrie pe facebook ca Romania e campioana la rostogolit 😀

 29. Baronul Munchhausen says:

  All,
  Nu vad de ce ii contestati pe Rh & tiganu, fiindca homo sapiens-ii astia au dovedit clar ca ei fac parte din ceata lui pitigoi, denumita si “oameni de bine”, bla bla bla Cel putin tiganu a declarat, cu penita lui proprie, ca el este un om de bine. rh-ul care canta pe aceeasi melodie, este un alt om de bine…
  Ati uitat cine erau oamenii de bine, in conceptia lui Ion Ilici Ili(cit)escu? Ei bine, tiganu nostru a emigrat in Jermania dupa ce “oamenii de bine iliescieni” nu mai aveau vreun cuvant de spus pe aici, adica nu-i mai chema “carpa KGB-ista” sa planteze flori in Piata Univeritatii.
  De acolo, din cortul instalat pe malul lacului(pe care se mai plimba cate o lebada, inainte de a fi rapita !) vitupereaza violent impotriva tuturor celor care ii contesta statutul de Mafalda in orice domeniu. Pe principiul ca “tot ce zboara e comestibil”, fostul portar de la fabrica de avioane ne spune cu vocea lui inteleapta tot ce viseaza noaptea dupa un chef monstru cu apa plata.
  In acelasi timp, Rh-ul asta negativ , ramas pe plaiurile mioritice, nu se lasa mai prejos si, in stilul lui miron cozma si al ortacilor sai, “darama” bucata cu bucata orice critica la adresa pcr-ului de azi(a se citi psd!), improscand precum maimuta, lumea “basista” cu toate excrementele mintii lui.
  Cei doi au misiunea de a “baga batul prin gard” pe blog:

  rh-ul a fost o vreme supt si slabanog,
  Pana a ajuns sa fie dus de psd in lesa
  Si a primit atunci drept sarcina expresa,
  Sa bage batul prin gardul acestui blog

  • Radu Humor says:

   Rămâi la catrene !
   Oricât de idioate, sunt mult mai reuşite decât judecăţile tale politice 🙄
   Care n-au cum să se deosebească prea mult, de celelalte !
   P.S.
   Dacă prin absurd, Băsescu ţi-ar citi postările, ar cugeta cam aşa :
   Din 20 de oameni, 19 mă vorbesc de rău !
   Din păcate, cel care mă vorbeşte de bine, o face la fel de rău !
   Adică, îngrozitor de prost :mrgreen:
   (mai pe-nţelesul şi persoana ta 😉 😆 )

   • Baronul Munchhausen says:

    Din fericire, nu pot sa te gratulez cu complimente similare 😀 😀 😀
    Esti atat de limitat incat mi-e oarecum mila de tine sa folosesc vreun cuvant mai rar, stiind ca ai greutati evidente de a percepe sensul, de a intelege ce vreau sa spun.
    Dar despre ce vorbim?
    Mai bine sa ascultam versurile unei melodii ale formatiei de muzica usoara “Sarmalele reci”: ca parca anume au fost scrise pentru guvernarea psd:

    Nu stiu cum s-a nimerit
    Nu stiu cum s-a potrivit
    Ca la noi prostia-i la putere.

    Nu stiu cum s-a intamplat
    Prin ce fenomen ciudat,
    Ca puterea-i plina de putori.

    Azi prostia e-n Senat
    Sindicat si patronat
    Azi prostia e-n foaier
    Cazinou si minister
    Prostul n-are nici un chef
    Decat sa ne fie sef
    Prostul n-are nici un rost
    Decat sa ne mearga prost.

    Nu stiu cum s-a nimerit
    Nu stiu cum s-a potrivit
    Ca la noi prostia-i la putere.

    Nu stiu cum s-a intamplat
    Prin ce fenomen ciudat,
    Ca puterea-i plina de putori.

    Azi prostia e un zid
    Azi prostia e-n partid
    Caci politica de gasti
    I-o politica de prosti
    Prostul nu e prost destul
    Fara lantisor si ghiul
    Dati-i prostului macar
    Un celular.

    Nu stiu cum s-a nimerit
    Nu stiu cum s-a potrivit
    Ca la noi prostia-i la putere.

    Nu stiu cum s-a intamplat
    Prin ce fenomen ciudat,
    Ca puterea-i plina de putori.

    Prostul azi e bataus
    Maine-i mare trepadus
    Azi e coada de topor
    Maiine-i mare senator
    Prostul nu se sperie
    Daca n-are perie
    Protectorului la schimb
    Ii trage limbi.

    Prostia la putere!
    Prostia la putere!

  • neamtu tiganu says:

   mha baroane, sa stii ca chiar mi-ai placut, esti foc de simpatic.
   Sa stii insa ca asta cu lebada nu-i adevarata, are o carne ingrozitor de tare si fara gust.
   O curiozitate, citi ani ai?

   • Baronul Munchhausen says:

    Si tu mi-esti la fel de simpatic. Nu stiu de ce, dar chiar te simpatizez. Ma mir insa ca nu prea ai clienti pe blogul tau si, la fel ca titus filipas, aka blogideologic, migrezi pe bloguri straine in cautare de aplauze.
    Varsta mea nu are de ce sa te ingrijoreze: nu sunt nici mai batran nici mai tanar decat tine. Cred ca suntem din aceeasi zodie dupa calendarul chinezesc.
    Din simpatie deosebita iti dedic niste versuri, chit ca tu iubesti mai mult organele genitale(concluzie trasa dupa proportia folosirii lor in replicile tale) si ai alergie la versuri :

    Ţiganii din orasul meu,

    Când mă văd,cerşesc mereu.
    Daca pe strada ma intalnesc
    Ceva imi cer pe un ton marlanesc.
    Ţigăncuşele cu rochii largi inflorate,
    Trec cu prunci in brate, vesnic agitate
    Iar uneori isi lasa pruncii pe trotuar,
    Sa cerseasca si ei un leu macar

    Copilaşii de ţigani,
    Când te văd, iti si cer bani.
    Ba mai cer tigari si bautura,
    Nici nu te ingrozesti de ei ca fura

    Pirandele cu glas duios,
    Iti cer un leu aşa frumos,
    Ca te si miri cand le privesti
    Vor bani pe gratis, pentru care tu muncesti

    Dar n-am de unde sa le le dau la toti,
    Nu sunt nabab, caci nici nu poti,
    Sa le dai zilnic cum vor cersetorii
    Dintr-un salar pe care muncitorii

    De abia-l tarasc pe o luna lunga
    Nici n-are cum sa-ti mai ajunga
    Tiganul insa cere fara vreo rusine
    Sa-i dai si lui, c-asa ar fi bine
    Sa imparta, adica, saracia lui cu tine!!!

    • neamtu tiganu says:

     baroane, poeziile tale sunt atit de penibile ca-mi devin simpatice.
     Nici nu stii ce ma bucur ca suntem de acelasi leat, vorba aia, ce flacai eram cind eram tineri, mai ales eu, si ce ne-am mai ramolit, mai ales tu.
     Simt ca e inceputul unei mari pretenii, da mi-ar place sa ne cunoastem mai bine, povesteste-mi ce mai face pretenu nostru Herr Alzheimer, si i-a spune cum ai devenit basist? A fost asa dintr-o data, o stralucire, sau a venit tis pis, cite putin? Stii cine e basescu? Si cum te simti de cind ai devenit basist? Mai ai migrene, digestia merge, simti uneori asa o greutate in partea stinga sus, sus de tot?
     ***********
     Intentionam sa-i lamuresc pa baietii astia blegi cum e treaba cu datele economice, da mi s-a facut o lene, am deschis un Montepulciano dinainte de basescu, si pe de alta parte baietii sunt atit de idioti ca oricum nu cred ca-nteleg.

     P.S Ai grija cu Isabel_mabel, se da la noi, la astia mai in floarea virstei! sa nu te bagi, o mai zapacesc un pic de cap si, pac, cind e coapta, intelegi?
     PPS si eu ma mir ca nu vine mai nimeni pa blogu meu, probabil ca-i prea inteligent, nu vezi, astia se baga pa antena 3 si pa dartagnian.

     • Baronul Munchhausen says:

      Tigane!!!!!!!!!!!
      La cat te pricepi tu la poezie, chiar nu ma oftic ca nu ti-a placut. Tu esti, toata ziua, buna ziua doar cu p…a si p…da in gura, asa ca papilele tale olfactive dinspre partea literara sunt atrofiate de mult. 😀 😀 😀
      Ca sa ne cunoastem mai bine, ar trebui sa incepi sa-mi spui cum ai reusit sa-i “fraieresti” pe nemti ca sa te tolereze pe acolo, stiut fiind ce reputatie aveti voi astia cu rr in frunte. 😀
      Mai tigane, eu sunt nepot de lideri ai unui partid istoric, dar cand am vazut cum secu’ a infiltrat toate cele trei partide reaparute dupa 90, imi venea sa-i iau la palme pe alde ilici si toata sleahta lui fesenista.
      Cand am vazut ce lepre erau la conducerea tarii in perioada 2001-2004, eram in stare sa votez si cu tine(vezi, nu sunt rasist !), numai sa plece coruptii lui nastase.
      Si inca ceva: tu nu ai dreptul sa comentezi despre Basescu fiindca ti-ai luat catrafusele si ai fugit din tara in loc sa te lupti cu sistemul ticalosit ridicat de psd.
      Asa ca tu esti prietenul cel mai bun al lui Alzheimer: nici nu-ti mai aduci aminte cum era cand te imbatai prin carciumile din Romania si te bateai cu pumnul in piept ca esti om de bine, patentat de ilicitescu.
      Las-o in pace pe Isabel: discutam intre noi, ce dracu, nu esti in stare sa porti o conversatie fara sa te gandesti la femei si sa te masturbezi efectiv la gandul cum le dezbraci cu privirea ta incetosata? Cred ca Isabel nu s-ar uita la tine nici daca ar trebui sa traiasca singura pe insula Elba, iar tu sa fii singurul ciolovec pe o raza de 25 km.
      Capisci?

 30. pierre says:

  Si acum iese de sub pres toata mizeria :

  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante-17893262-cum-explica-seful-ins-faptul-nu-prezentat-public-revizuirea-negativa-cresterii-economice-trimestrul-1-folosit-model-comunicat-presa-din-2009.htm

  PSD face din nou ce stie mai bine : minte, manipuleaza, mistifica.Si inca nici nu a inceput oficial campania !

  • Radu Humor says:

   Wow !
   Dar ăştia de la INS nu-s tot ăia din cauza cărora a rămas blestematul ăsta de Băsescu pe capul românilor :mrgreen: ?!
   Nu că acuma n-ar fi şi el bun de ceva, că ştie destule care pot fi folosite pentru ca să-i ţinem pe orbită pe nehaliţii ăştia de PSD-işti, care fură de 20 de ani şi tot nu s-au săturat . E drept însă că n-au făcut-o în aşa hal cum a făcut-o Băsescu cu ai lui într-un timp record şi-n cantităţi industriale :mrgreen:
   Acu pentru un kkt de procent şi aşa contrafăcut, iese cu scandal, dar minciuna că nu s-ar fi făcut cvorumul, deşi a fost şi depăşit , este uitată aşa uşor ?!
   Atunci unde eraţi voinicilor, după pul(pan)a cui stăteaţi pitiţi ?!
   Iar mizerabilii ăia de la Bruxelles , sau de la Deutche Welle , ce păzeau atunci ?!
   Cumva corectitudinea politică ?! 😉
   Face-o-aş eu ceva pe ea, dar mi-e, să nu vă ud bombeurile câtorva de pe aici 🙄

 31. pierre says:

  Ca veni vorba de minciunile lui Ponta: oare cu ce se ocupa Herr Johannis zilele astea ?
  La mare ? La soare ? La plimbare prin Dumbrava Sibiului ?
  Eu cred ca omul incearca sa ne comunice ceva si nu l-am inteles inca, anume ca el, Johannis este un bidon la fel de gol ca si colegul Crin, doar ca este mult mai mare si mai impunator. Calitate nemteasca…

 32. pierre says:

  @Radu,

  te admir pentru rabdare 🙂
  Sa asculti din nou, pentru a cincisutamiaoara aceleasi “argumente” imbecile si dezinformari calificate…Cel mai amuzant este “flagrantul” cu “colanul de aur”, nici nu stii daca este prostie pura sau dezinformare.La fel de pura…Spune-i individului ca “colanul” este o de fapt doar o moneda “cu diametrul de 4 cm,grosimea de 0,2 mm si greutatea de 7 grame si are pe avers inscriptionat un cap de barbat incoronat si inscriptia Frank Iosif-Strehaia “, ca a fost donata de Maria Basescu ca “obiect de protocol” Administratiei Prezidentiale si a intrat astfel in patrimoniul statului roman.(am reprodus descrierea de pe site-ul Administratiei Prezidentiale).Chestia cu “flagrantul” e amuzanta prin prostie, dar paralela Maniu- Nastase A, numai amuzanta nu e, ci de-a dreptul odioasa si nerusinata.Da’ numai de rusine nu-i poti banui pe astia…
  PS Care o fi oare legatura intre Frank iosif si Strehaia ? Aceasta-i intrebarea.

  • Kain says:

   Am aruncat si eu un ochi peste vechiul blog… imi pare rau ca m-am inselat in privinta lui Porthos. Se pare ca varsta nu e blnda cu toata lumea.
   Am vazut cum a plecat discutia dintr-un paragraf din ZF, care luat separat de context, asa cum e citat acolo te induce in eroare, fiindca pare sa fie vorba de alte procente. Apoi incep suspiciunile de manipulare, care pe care se manipuleaza, “gata i-am prins” isi zic ei. Cand colo, ce sa vezi, nimeni nu verifica nimic… dar toti striga manipulare. Partea interesanta e ca atunci cand ceri lamuriri, te transformi fara sa vrei in basist din ala jegos, care se lasa manipulat.

   • Radu Humor says:

    Băăă !
    Voi nu sunteţi vreun “basist din ala jegos, care se lasa manipulat.”, ci din ăia care se lasă cumpăraţi, pentru câţiva arginţi !
    Iude moderne, ticăloşi de unică folosinţă !
    Tu te-ai înşelat în privinţa lui Portos, nenorocitule ?!
    Atunci el ce să mai spună +!
    Despre unul ca tine şi despre toţi ca voi 😉

    • Kain says:

     Tu esti in lumea ta, o lume apusa, din care mici franturi sunt tot ce ti-a ramas. Duci o viata trista si modesta, ba chiar saracacioasa, te multumesti cu putin si singura ta legatura cu prezentul e paradoxal printr-o lume virtuala. Esti chiar fericit in rutina ta zilnica si chiar crezi ca esti bagat in seama cel putin prin nimicurile fara sens pe care mintea ta trudeste sa le lege, chiar daca numai tu esti cel care le admira. Te afli pe o drum care coboara lin, nu sti, nu simti, nu te intereseaza dar incet, incet franturile se pierd. Ultima raza, ultimul gand al tau va fi unul amar.

 33. Isabel.A says:

  Iang (de la “young) Rromulus,

  Eu sunt sigutra ca tu deja stii ce vreau eu sa spun, caci inteligenta si pregatirea ta sunt remarcabile, dar totusi o spun:
  Trendul economiei romanestii este unul de scadere si cel ami probabil ca la sfaristul anului cresterea va fi sub 2 la suta. Dar stii de ce? -evident ca stii-pentru ca vin niste nori cam negri la nivelul ecnomiei UE: stirea care a tinut capul de afis pe economic la toate institutiile interationale de media serioase a fost cea privnd stagnarea economica a zonei euro: Germania s-a contractat cu 0.2 la suta in ultmul trimestru, Franta e pe zero (dar vor inheia anul pe minus, e foarte posibil, si asta din multe motive, nu am timp sa le explic), Italia la fel, a scazut cu 0.2 la sut. Citeam ieri ca economia Finlandei este in atreia recesiune de dupa 2008 si ca se sestimeaza ca va avea nevoie de 10 ani ca sa ajunga la nivelul de dinainte de 2008.
  In plus, in acest climat economic carenu e roz de loc, avem si sanctiunile reciproce UE-Russia care si ele vor produce pierderi eeconomiei europene (si rusii vor fi afectati, dar ei sunt mai obisnuiti sa sufere). Nu intamplator UE a dat ca termen 31 octombrie pentru “evaluarea” impactului sanctiunilor asupra economiei si a se vedea care vor fi pasii urmatori.
  Buu, si acuma cu Romania: comertul Romaniei este in proportie de peste 80 la suta intra-comunitar, adica cu tarile UE: daca economiei UE ii merge rau, nici economiei romanesti nu ii va fi bine.
  Domnul P (alias Porthos) a pus pe pe blogul lui acel fragment din ZF nu ca sa discute despre mersul economiei romanesti, ci ca sa mai faca una din micile, dar grosierile lui manipulari: industria IT a contribuit la cresterea economica-prof. Adrian Nastase a dat o faciltate legislativa industriei IT-marele politician Adrian Nastase e la bulau nevinovat, din cauza unei justitii suboronate lui TB. Concluzia ?: jos Basescu :))

  http://www.bloomberg.com/news/2014-08-14/euro-region-recovery-stalls-as-biggest-economies-fail-to-expand.html

  • neamtu tiganu says:

   iubita mea cu ochii ca cafeaua,
   dupa cum am mai marturisit sunt un pasionat jucator la bursa si deci, incerc sa citesc si printre rinduri atunci cind sunt declaratii despre economie.
   1. Conjunctura internationala nu e prea roza, nu dezvolt, ai spus tu o parte, pe linga rusia mai e Iraq, gaza, falimentu argentinei, china, india. Insa, sa nu uitam ca domnu pres basescu a spus, in mai multe rinduri, ca o eventual criza internationala va fi tinuta la granita.
   2. Noi, expertii in economie, consideram ca a ne uita doar la PIB nu e suficient pt. a evalua o economie, dupa cum nici la o firma nu e suficient EBITA. Mai sunt si alti indicatori, mai ales pt. Romania, extrem de important ar fi sa cunoastem date relative la nr. de locuri de munca, respectiv nr. de platitori de impozite vs. nr. somerilor sau al celor care primesc ajutor social, date demografice.
   3. Alti indicatori ar fi datoria nationala, raportul export import, independenta energetica s.a.m.d.

   Din pacate EU nu cunosc aceste date, poate ca sunt publicate da nici macar nu le-am cautat.
   Bazindu-ne insa numai pe datele linkuite pe aici putem spune ca exista un optimism prudent. Sa nu uitam, si aici Porthos are dreptate, ca s-au redus masiv investitiile de stat, acele mult hulitele afaceri cu statul, acele celebre sali de sport deci ar fi fost de asteptat o recesiune masiva. Cum mai spunea cineva pe aici cresteri, descresteri sub virgula nu pot fi considerate “tendinte”, practic sunt constante.

   Concluzie, nu ma pot exprima cu obiectivitate, ma amuz doar sa vad in ce fel sunt manipulate niste date in functie de ce parte a baricadei se afla unu sau altu, imi aminteste de propaganda comunista cind fiecare dintre noi avea pe cap multe tone de otel sau ciment.
   Picant e, nemtii numesc “Schadenfreude”, cum un presedinte de stat si o parte din acolitii lui chiar sa bucura ca lucrurile merg rau. Mai ales ca nu trebuie uitat ca-n economie, ca la bursa, o mare parte e psihologie, un optimism indus produce investitii si invers.
   Cred ca-i unic in lume ca cineva sa se bucure ca poporul sau traieste prost. Oare cum ar putea fi stimulati investitorii straini atunci cind presu spune ca e rau?

   • neamtu tiganu says:

    frumoasa mea cu tite mici,
    as vrea sa-ti dau un ex. Cu citva timp in urma DAXu a cazut masiv, cauza, rusii faceau manevre militare cu peste 20000 de soldati la granita cu Ucraina. Dupa citeva zile DAXu incepe sa creasca, cauza, s-a aflat ca acele manevre fusesera planificate si anuntate deja cu vro doi ani in urma cind nu era nici un semn al vrunui conflict in Ucraina.

    • neamtu tiganu says:

     o ducle minune,
     in incheierea referatului meu despre economie as vrea sa sublinez si inertia enorma a unei societati, adica, spun cu cuvinte mai simple sa-ntelega si dobitocu de dratagnian, e ca un vapor imens care are nevoie de multi km si mult timp sa frineze, sa vireze sau sa ia viteza. Efectul unor anumite masuri se vad de abia dupa mai multi ani, putem spune ca ce se-ntimpla azi sunt, totusi, reactii la masurile luate de guvernele din ultimii cinci-sase ani.
     Alt lucru care merita remarcat e ca politica si politicienii, intr-o societate libera, cit de cit de dreapta, au o influenta extrem de limitata asupra economiei unei societati. Nici macar efectul taxelor nu e absolut predominant, de ex. se cunosc societati cu taxare f. mare care merg f. bine, cum sunt tarile scandinave, si altele cu taxari mici care merg mizerabil.

     Dragilor,
     incercati si faceti un efort in a depasi momentul partizanatului politic, nu face decit sa va-naclaiasca mintea, va-mpiedica sa ginditi obiectiv.

   • Isabel.A says:

    Investitiile publice afecteaza mai ales constructia de autostrazi care dupa cum sunt sigura ça stii sunt esentiale intr-o economie integrata. Romania pierde milioane de euro pe zi din cauza lipsei infrastructurii. Restul-amesteci mere cu pere ça sa arati ça ‘stii’: o fotografie de moment-economia incetineste-cu perspectivele de crestere economica + sustenabilitatea dezvoltarii economice( factori precum deficitul de cont curent; nivelul datoriei externe; etc). O crestere de 4 la suta inca e mica pentru Romania avand in vedere decalajele uriase ale economiei romanesti fata de cea a zonei euro. Ma opresc aici caci sunt inainte de vacanta si am ceva complicat de scris/terminât. PS: Independenta energetica e o fraza goala de continut repetata de Viorel ça sa ii dea inainte cu gazele de sist. Nu se aplica decat unui numar foarte restrans de tari.

    • Isabel.A says:

     Si inca ceva f important : tu asociezi fluctuatiile burselor/pietelor cu crestere/descrestere economica. Wrong. Mai pune mana sau ce vrei tu si studiaza putina analiza economica my dear.

 34. Isabel.A says:

  Dragilor,

  Pe scurt, ce cred eu cu privire al Antena3 : toata aceasta campanie obscena aproape dusa de o saptamana aproape are scop crearea unei mase critice de…. nu telespectatori, ci de votanti. Si asta pentru ca nu scenariu poate fi “Mihai Gadea preedinte/Ca el nu ne minte”. Gadea candideaza, va fi votat de toti plangaotrii de mila ai postului, si apoi, pentru turul doi, isi va negocia voturile cu Ponta in scopul obtinerii gratierii pentru Dom’Profesor. Probabil ca aceasta negociere va fi chiar scrisa, pusa pe harte, caci la cat de mitoman este Viorel, dom’ Profesor va dori, prin intermediul lui Mihaita, sa se asigure ca Viorel chiar isi va onora promisiunea.
  Eu cred foarte tare ca acest scenariu este in lucru deja: punerea lui in aplicare depinde de anumite variabile. Insa el exista.

  • Kain says:

   Gadea e mai putin roman decat e Ponta, si nu e neam de ortodox, e pastor de ziua a 7-a. Pe asta il voteaza numai handicapatii care ii urmaresc emisiunile, ei oricum voteaza cu Ponta. Ar fi mult mai avantajos pentru PSD sa ia cat mai multe voturi posibile in primul tur, fiindca daca sare de 40% din primul tur s-ar distanta prea mult de restul candidatilor si contracandidatul din turul 2 nu va mai reusi sa recupereze.
   Chiar si asa… sa zicem ca ajunge Ponta presedinte, cum va motiva gratierea varanului? In mod sigur oamenii vor iesi in strada, si totul nu se va sfarsi bine.
   Candidatura lui Gadea este un scenariu extrem.

   • Isabel.A says:

    Nu e envoie de motivare pentru gratiere prezidentiala. Scenariul cu candidatura e indrpenfent de PSD tocmai ca sa aduca PSD la mana lui Félix. Restul-ca Mihaita e adventist; etc nu are nici o importanta. Electoratul lor nu asociaza aceste lucruri cu persoana lui

 35. athos says:

  Romania este in recesiune profunda, si nu de ieri, de azi. Pentru asta nu este nevoie sa te uiti prea mult la datele INS, “indulcite” sau nu, ci sa analizezi Romania antreprenoriala. Cea de care isi bat joc, sistematic, politicienii romani aflati la guvernare. Cu indarjire si aplicatie, pe rand, nefiind capabili sa spuna adevarul ori sa propuna un program cu efecte pozitive reale in economie si cu bataie lunga, acestia au ales sa ucida spiritul intreprinzator si sa se gudure fariseic pe langa pensionari si bugetari, a caror pondere numerica in masa de vot reduc politica economica a partidelor la o aritmetica cinica, avand drept unic scop propria bunastare.

  Asadar, pentru a spera la altceva decat recesiune durabila, ii astept pe politicienii care sa vina, sa se uite in ochii alegatorilor pensionari si bugetari si sa le spuna: “ Ca si pana acum, de voi depinde soarta tuturor romanilor, inclusiv a voastra. Voi sunteti singurii in masura sa acceptati sau sa refuzati promisiunea unei amarate de suta de lei la pensie sau salariu, stiind ca este o mita pe care de fapt nu v-o permiteti, intrucat o vor plati azi copii vostri, iar maine si voi alaturi de ei, in preturi si taxe mai mari. Cand un politician, eu sau altul,va va flutura acea suta de lei in fata, intrebati-l de unde o are, pentru ca un lucru este sigur: nu o aducem de acasa. Aveti demnitatea de a refuza sa fiti partasi la deposedarea semenului vostru si intelepciunea de a vedea ca va deposedati pe voi, in cel putin egala masura, atunci cand va dati votul in schimbul acelei sute. Lipsiti-i pe toti acesti farsori, incompetenti, lacomi si mincinosi de puterea pe care o au asupra voastra, dinamitati-le sistemul prin refuzul de a le accepta mita, altfel ei vor continua sa corupa , sa marginalizeze sau sa-i elimine pe cei buni si priceputi in ceea ce fac, folosindu-va pe voi, pana cand nu va mai fi aproape nimeni care sa nu depinda de ei. Voi aveti puterea de a decide daca Romania va ramane o zona a mediocritatii, continuand maladiv sa se arate indiferenta, ostila chiar, fata de cei mai harnici si performanti membrii ai comunitatii romanesti. Cand veti merge la vot, nu-i mai cautati pe cei care promit locuri de munca, intrucat nu le au, nici pe cei care va vorbesc despre autostrazi si investitii fara sa fi facut in viata lor un plan de afaceri, si mai ales refuzati-i categoric pe aceia care promit bani mai multi pentru sanatate, invatamant si pensii, semnul limpede al inca unui ciclu de escrocherie. Aveti curajul si raspunderea sa-i cautati pe cei care va vor spune ca Romania are nevoie de fiicele si fii ei intreprinzatori, are nevoie sa cultive respectul pentru munca, inteligenta si curajul antreprenorial, are nevoie de suprematia legii si mai ales, are nevoie sa mentina acest curs vreme de generatii, pentru a se vindeca durabil si a dezvolta rezistenta la coruptie politica. Nici unul dintre noi nu detinem vreun alt un secret si nu exista scurtaturi, doar minciuna si iluzie, de dragul votului si a detinerii puterii.”

  Si mai ales, ii astept pe pensionarii, bugetarii, si pe toti cei care cred altceva, sa se trezeasca.

  • neamtu tiganu says:

   draga athos, de data asta te-ai intrecut pa tine, asa comentariu idiot, tendentios, propagandist, lipsit de orice substanta nu citeam nici pe vremuri in scinteia!

   Nu-mi dau zeama daca o faci din timpenie sau din fanatism, care de fapt tot un fel de timpenie e.

  • Radu Humor says:

   Deocamdată nu se suflă nimic despre pierderile pe care le-a suferit deja România în urma embargoului rusesc !
   Şi încă n-a venit iarna :mrgreen:
   Dar deh, Băsescu a ţinut neaparat să-i mai facă şi o altfel de plăcere Licuriciului 😳

   • neamtu tiganu says:

    Interesabt..
    CUM A AJUNS ROMÂNIA ÎN RECESIUNE. EVZ arată greșelile MAJORE ale Guvernului care au FRÂNAT economia şi PREFIGUREAZĂ o posibilă intrare în CRIZĂ. Cele CINCI puncte importante în care a EŞUAT economic strategia lui VIctor Ponta

    Un articol extrem de documencacat, arata motivele intrarii posibile in criza si concluzioneaza cu

    Analiștii prevăd totuși o creștere de peste 2,5% în 2014
    *******************
    Asa criza mai zic si eu, criza cu crestere de 2,5 oricine si-ar dori.

 36. Radu Humor says:

  Se extaziază unul de “prostia la putere” a celor de la “Sarmale reci”, de parcă Băsescu n-ar fi la putere şi cu acces direct la putoare 😉 . Blonda cu paraşută, sau cele două, care au sărit din avionul prezidenţial, la gâtul celor care nu-l pot înghiţi pe Băsescu !
  De prostuţ ce eşti, barbaroane, nici nu realizezi că “prostia la putere” vă vine mănuşă :
  Nu voi sunteţi la putere şi pe blogul ăsta 😉 ?! 😆

  • Baronul Munchhausen says:

   M-am extaziat de prostia si fudulia ta 😀
   Tu nu vezi cat de handicapat e ponta si coruptii lui ministri? Daca intr-adevar chiar nu vezi inseamna, vorba lui Shekspir(sic!), ca esti la fel de dezvoltat la cerebel precum aluatul nedospit si nu deosebesti ziua de noapte si cresterea economica de recesiune.
   Degeaba incerci sa arunci rahatul in ventilator, tot te vei face de cacao de sus pana jos 😀
   Auf Wiedersehen, radu mamii, cel bolund 😀 😀 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s