Mineriadele sensibilului domn Voiculescu

Dan Voiculescu: “Eu par foarte dur, foarte ermetic, dar sunt foarte sensibil”,

 Exact ca Miron Cozma. Şi ăla era sensibilos nevoie mare, scria poezii d-amor şi de inimă albastră, în scurtele momente de răgaz între două expediţii armate. Diferenţa între cei doi este însă notabilă: dacă şeful minerilor era prezent în prima linie, la vedere, atunci când el şi ciracii săi făceau ţăndări cu bâta imaginea României, Dan Duru Ermeticu a stat numai ascuns în penumbră, trimiţându-şi ciomăgarii media în incursiuni de pedepsire şi după taxe de protecţie.

Scos acum la lumină de precipitarea evenimentelor în procesul ICA, cel poreclit Varanul clipeşte orbit de lumina reflectoarelor şi-şi arată adevărata dimensiune a personalităţii. Omul în sine este ridicol. Fraze bolovănoase, zâmbet fals, idei puţine şi sărace în substanţă. Eschive stângace. Te pune pe gânduri cum un om destul de primitiv în fond, fără niciun magnetism personal, a reuşit să acumuleze o asemenea putere, inclusiv avere. Probabil că într-o ţară „sănătoasă”, cu un start cât de cât corect şi o competiţie corectă din punct de vedere al economiei de piaţă, într-o societate neinfestată de manipularea Securităţii, ascensiunea socială a unui asemenea individ ar fi fost imposibilă.

Obişnuit cu obedienţa jurnaliştilor ciomăgari din subordine, a reuşit performanţa să dea bir cu fugiţii de la propria-i conferinţă de presă, sufocat de întrebările ziariştilor. Omul a scos două flatulenţe obosite, previzibile dacă priveşti meniul zilnic de la Antena 3 şi a crezut că dă jurnaliştii şi poporul pe spate. A anunţat că a „ pus bazele primului ONG care va avea ca obiect de activitate descoperirea şi scoaterea la iveală a tuturor activităţilor lui Traian Băsescu din ultimii ani şi în special din ultimii 10 ani, când a fost preşedinte al României. Va funcţiona ca un ONG normal şi va aduce în atenţia instituţiilor statului toate activităţile lui Băsescu dedupă 89”.Acum ce să mai zici, cu asta se ocupă Antena 3 de ani de zile…nimic nou sub soare!

A doua mare acţiune va fi realizarea unui manual format numai din studii de caz, mai exact, „cele mai aberante din justiția română”, manual tradus în limbi de circulaţie internaţională..

Prin urmare, zice domnul Voiculescu, lupta cu dictatorul şi cu justiţia controlată de el continuă, poporul român să fie sigur de determinarea sa. În acelaşi timp, transmite că doreşte ca poporul să aibă o reacţie, să iasă în stradă, să protesteze, să-şi arate ataşamentul faţă de valorile promovate de Antena 3 şi de şeful ei, Dan Voiculescu, să sprijine statul de drept atât de apreciat de acesta din urmă, statul LUI de drept, să pună presiune pe justiţia coruptă de Băsescu. Şi Antena 3 va scoate lumea în stradă la propriu, am văzut deja că se anunţă un periplu prin ţară cu toată pleiada de vedete. Vor fi spectacole de sunet şi lumini cu o foarte importantă componentă politică.

   De remarcat la conferinţa de presă prezenţa ciomăgarului Mircea Badea, pregătit să ia la zdrobit jurnaliştii prea îndrăzneţi, lucru care s-a şi întâmplat cu o ziaristă de la Evenimentul zilei, făcută albie de porci pe reţelele de socializare. Asta în timp ce Varanul discuta despre fraternitatea între jurnalişti, despre solidaritate, despre cât este el de trist atunci când vede cum doamna avocat Rădulescu, avocata pe partea comercială a GRIVCO, a fost atacată în viaţa privată de către o televiziune. Cum zice el: „E dureros când nu mai suntem oameni şi când intrăm într-o mocirlă.”

Lacrimi de varan, lacrimi de crocodil…ţin minte că un judecător, Cristi Dănileţ, a fost acuzat că ar fi „propagandist băsist“ corupt, că şi-a „lăsat familia să moară de foame“, pos­tul Antena 3 punându-i în cârcă acuzaţia de pedofilie, ară­tându-l re­petat într-o poză ală­turi de fetiţa sa.

   Se pare că domnul Voiculescu apasă pe acceleraţie, ordonând oştilor sale să ridice presiunea mediatică la un alt nivel. Are timpul limitat şi simte că cei doi tineri judecători de la Curtea de Apel n-au de gând să iasă la pensie anticipat, dându-i astfel iar o şansă prescrierii. Mineriadele zilnice ale massmediei controlate de sensibilul domn Voiculescu au intrat într-o nouă etapă, mai agresivă, mai compactă, mai aplicată. Miza e mare: libertatea mogulului!

   P.S. Cred că acum este un moment extrem de important pentru justiţie, pentru statul român. Condamnarea lui Voiculescu ar reprezenta un semnal mult mai puternic pe plan intern decât condamnarea lui Năstase, pentru că forţa şi influenţa patronului de presă sunt în acest moment cu mult mai mari decât le-a avut fostul premier la momentul condamnării.

This entry was posted in General and tagged , , , . Bookmark the permalink.

71 Responses to Mineriadele sensibilului domn Voiculescu

 1. pierre says:

  Ei, intre timp s-a mai schimbat viziunea.ICCJ a decalat termenul de judecata a cererii de stramutare din septembrie pana poimaine, completul de la Curtea de Apel a acceptat sa ia in discutie schimbarea incadrarii juridice in dosarul ICA, audierile la DNA in cazul santajului de presa merg bine, asa incat jivina a inceput sa toarca linistit si sa laude justitia si DNA, uitand ca acum cateva zile acuza completul de impartialitate, recuza judecatorii, spunea ca DNA-ul este scula lui Basescu,etc.
  Romania este tara absurdului generos,eu ma astept ca deseara la Gadea sa se ridice osanale justitiei independente eliberate de sub jugul basist si profesionalismului procurorilor DNA care au acceptat in sfarsit sa nu mai faca jocurile lui Basescu.
  In cazul in care va veni totusi o condamnare, urmeaza ca Gadea &co sa execute pirueta de rigoare si sa revina unde eram acum cateva zile.

 2. neamtu tiganu says:

  “Şi ăla era sensibilos nevoie mare,…” si io cunosc unu la fel de sensibil, unu care plinge odata pa trimestru.

  • Candid says:

   Draga tigane,
   Fiindca tot te agiti pe aici, cred ca ai face o fapta buna daca ai contribui la redactarea manualului limbii unitare tiganesti, aflata in atentia forurilor internationale. Si n-ar strica, fiindca tot o lalai prin Jermania, sa scrii un compendiu de istorie a tiganilor. In acest mod ai avea mai putin timp liber sa te iei de D’Artagnan si de ceilalti basisti de pe aici. Pentru moment iti dau si eu o mana de ajutor cu aceste date cronologice despre martiriul etniei tiganesti dupa alungarea ei din India in anul 1000:

   1000 Tiganii ajung în Imperiul Bizantin.
   1300 – Intrarea tiganilor în Europa.
   1400 – Sunt mentionati în Bulgaria “în numar mare”.
   1417 – Regele Sigismund al Ungariei emite un ordin de libera trecere pentru nomazii tigani.
   1422 – Roma primeste primii tigani.
   1427 – Ajung la portile Parisului.
   1445 – Domnitorul Vlad Tepes aduce în Tara Româneasca 12.000 de oameni – despre care se spunea ca “arata ca niste egipteni”.
   1449 – Sunt goniti din Frankfurt pe Main.
   1471 – Stefan cel Mare aduce în Moldova 17.000 de tigani. În Elvetia se dau primele legi antitiganesti.
   1476 si 1487 – Regele Matthias al Slovaciei le ofera, prin decret, libera trecere.
   1482 – Brandenburg-ul emite primele legi împotriva lor.
   1492 – Apar legi antitiganesti în Spania.
   1496 – Parlamentele din Landau si Freiburg îi declara pe rromi tradatori ai crestinitatii, spioni turci si aducatori de ciuma.
   1498- Patru tigani îl însotesc pe Cristofor Columb în cea de-a treia calatorie în America.
   http://posturi.files.wordpress.com/2012/06/banat_tigani_bohm-preview-mijlocul-sec-xix.jpg?w=590&h=394
   1504 – Ludovic al Xll-lea îi goneste din Franta.
   1525 – În Olanda, “egiptenii” sunt somati sa paraseasca tara în doua zile.
   1530 – În Anglia este introdusa prima lege de izgonire a tiganilor.
   1541 – Tiganii din Praga sunt acuzati de incendierea orasului.
   1568 – Papa Pius al V-lea ordona expulzarea tiganilor de pe domeniile Bisericii Romano-Catolice.
   1600 – Legislatia spaniola permite populatiei sa se constituie în grupari armate care sa-i vâneze pe tigani.
   1650 – Au loc ultimele executii ale tiganilor în Anglia.Pedeapsa este înlocuita cu deportarea în America.
   1685 – Portugalia deporteaza tiganii în Brazilia.
   http://posturi.files.wordpress.com/2012/06/nunta-la-tigani.jpeg?w=590&h=300
   1717 – În Spania sunt desemnate 41 de localitati în care este permisa asezarea tiganilor.
   1733 – Împarateasa Anna a Rusiei le cere tiganilor sa devina sedentari.
   1749 – În Spania se constituie tribunale ad hoc pentru împartirea tiganilor în “rai” si “buni”.
   1753 – Stefan Valy, un student ungur, descopera originea Punjabi a limbii romani.
   1761- Maria Tereza da primele legi privind sedentarizarea tiganilor.
   1782 – Jozef al ll-lea al Ungariei accepta scolarizarea tiganilor si participarea lor la serviciul religios.
   1803 – Napoleon interzice dreptul de rezidenta al tiganilor în Franta.
   1816 – John Hoyland scrie prima lucrare importanta în favoarea tiganilor din Anglia, dar este începuta si deportarea lor în Australia.
   1834 – Domnitorul Alexandru Ghica elibereaza toti tiganii din Tara Româneasca.
   1844 si 1847 – Bisericile Moldovei si Valahiei îsi elibereaza robii.
   1856 – Sclavia este abolita în Principatele Române. Anul marcheaza începutul unei mari migratii spre vest.
   1864 – Domnitorul Alexandru Ioan Cuza recunoaste libertatea totala a tiganilor din Principatele Unite.
   1870 – Cancelarul Otto von Bismarck da o circulara prin care interzice intrarea tiganilor în Germania.
   1885 – Statele Unite ale Americii îi forteaza pe tigani sa se întoarca în Europa.
   1904 – Parlamentul Prusiei reglementeaza deplasarea si modul de viata ale tiganilor.
   1909 – Are loc, în Ungaria, conferinta pentru politica fata de tigani.
   http://posturi.files.wordpress.com/2012/06/wewewqgi3.jpg?w=590&h=444
   1912 – Guvernul francez introduce obligativitatea “carnetului antropo-metric” pentru toti rromii.
   1925 – Se înfiinteaza Asociatia scriitorilor sovietici tigani.
   1938 – Între 12 si 18 iunie sute de tigani din Germania si Austria sunt prinsi, batuti si închisi.
   1939 – Se formeaza, în Grecia, Asociatia Culturala Panelenica a tiganilor greci.
   1952 – Ia nastere Biserica evanghelica a tiganilor din Franta si Marea Britanie.
   1958 – Cehoslovacia interzice prin lege nomadismul.
   1959 – În Elvetia, Zohri Muller fondeaza organizatia ProTzigania Svizzera.
   1967 – Ia fiinta Asociatia tiganilor din Finlanda.
   1971 – Delegati din 14 tari participa la primul Congres Mondial al Tiganilor, desfasurat în Anglia.
   1972 – Uniunea Internationala a Rromilor devine membra a Consiliului Europei.
   1979 – Uniunea Internationala a Rromilor devine membra cu statut consultativ în cadrul UNESCO.
   1985 – Phralilpe (Fratia), prima organizatie a tiganilor, aprobata oficial de un guvern, se constituie în România.
   1986 – Uniunea Internationala a Rromilor devine membra a UNICEF.
   1997 – Ceferino Jimenez Malla este primul tigan canonizat din istoria Bisericii catolice.

   • d'Artagnan says:

    “…martiriul etniei tiganesti dupa alungarea ei din India in anul 1000:”
    Ai uitat finalul:
    2013 – Neamţu Ţiganu este nevoit să citească cu creionul în mână articolele lui dArtagnan, întreprindere extrem de obositoare pentru intelectul său

    • Candid says:

     Nu puteam sa-i rapesc lui bucuria de a se bate cu pumnul in piept ca tot ce a realizat el in viata pana acum, nu se trage din cauza ca babacul lui a tinut un caine legat de caruta-apartament-vila, pentru a speria hotii sa nu-i fure abecedarul., ci din cauza ca inca de cand sugea la sanul matern a inteles ca totul se invarte si ca daca si el se va invarti cum trebuie, nu se va rostogoli nicicand. :))
     Cred ca in loc de 2013, ar trebui sa fii notat 2014 fiindca de abia in anul asta a mentionat ca stie ce sa faca cu creionul inafara de a se scobi in nas si sa-si curete urechile de ceara
     :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

   • neamtu tiganu says:

    iti multumesc mult! Ai putea sa mentionezi si despre “am vazut tigani fericiti” si despre snitelul tiganesc si muschiul tiganesc si mai ales despre arta tiganeasca, muzica tiganeasca.. artistii tigani,

    • Candid says:

     Tigane,
     Pai asta o sa fie parte intriseca din jobul tau daca te angajezi sa participi la redactarea compendiului.
     Acolo poti sa mentionezi inafara de Voicu senior(muzicianul) si pe iliescu, nastase, ponta(politicieni), sau pe ceilalti artisti, gen Caramitru, banica(senior si junior), etc.
     Cat despre muschiul tiganesc, te referi la tupeul cu care isi arata “baietii de baieti” armele din dotare?
     Daca ai citit cronologia, ai observat ca nici nemtii n-au fost prea ospitalieri cu etnia tiganeasca “invadatoare” de -a lungul secolelor.
     Cu ce i-ai pacalit de te-au tolerat pana acum? 😀 😀 😀

 3. pierre says:

  Mein Gott, blitzkrieg…
  M-au suparat rau de tot nemtii in seara asta, in jumatate de ora mi-au facut varza reputatia de mare cunoscator in fotbal pe care mi-o cladisem in ochii nevesti-mii ,cu truda, in multi ani de comentat fotbal.Ii spusesem inainte de meci ca azi bat nemtii cu 3 in fata…
  Acum,parca as vrea sa le mai dea vreo 2, cel putin.Nu ca m-as bucura de mizeria altora, am alte motive :pe de o parte lumea intreaga ar valoriza din nou ce inseamna rigoarea si seriozitatea, nu neaparat nemtesti, ci ca insusiri general umane.Pe de alta parte, brazilienii merita ce li se intampla, din plin.O tara rupta-n cur, corupta,saracita, cu o clasa politica mizerabila, dar totusi aroganta si plina de emfaza.In loc de huiduit jucatorii, care n-au mare vina,brazilienii mai bine ar zgaltai din temelii clasa politica.Macar asa ar iesi cumva castigatori din aventura asta absurda cu organizarea unei manifestari faraonice.

  • d'Artagnan says:

   Cam la fel gândesc și eu…

   • pierre says:

    Eu abia astept sa se termine Mondialul de fotbal ca sa ma pot concentra pe Turul Frantei.Deocamdata nemtii domina si Le Tour, 3 din primele 4 etape le-a castigat Marcel Kittel,un sprinter formidabil.
    La fotbal, finala va fi Germania-Olanda.Asa cum gasesc ca era normal.
    Cine castiga, va spun cu 15 min inainte de inceperea meciului. 🙂

  • Candid says:

   de ce amestecam politica cu sportul? ca asa-i la noi?

 4. Radu says:

  Pierre,

  Da ce treaba are fotbalul cu clasa politica ? Din cate stiu eu clasa politica in Brazilia a fost intotdeauna ca azi, iar echipa de fotbal are cel mai impresionant palmares. Nu-mi amintesc vreodata echipa Romaniei sa o fi furat in halul asta, desi Steaua a luat-o cu 4-0 in CCE cu A. C. Milan si daca vroiau “italienii” putea usor sa fie 7-0.
  Cu toate astea explicatia trebuie ca e mai complicata: AC milanul lui Gulit, van Basten si Rykaard
  era cu adevarat cu o clasa deasupra restului Europei. Germania a tras din greu si cu Ghana si cu Algeria. Nu sunt convins ca Germania e cu o clasa deasupra celorlalti si e posibil sa piarda finala. Sunt insa sigur ca orice s-ar intampla, nu vor pierde la scor, ca Brazilia sau Spania.

  • neamtu tiganu says:

   1. sa va fie rusine, dartagnian s-a scobit din nou in cur si a scos un articol basit iar voi in loc sa comentati idioteniile lui ce faceti?

   Sa nu-mi spuneti ca va pricepeti si la fotbal!?

  • Candid says:

   Apararea braziliana a fost varza. Chiar ma bucur ca Barcelona nu a luat plasa cumparandu-l pe bani multi de la Chelsea pe slabisimul Luiz.. Am urmarit mai multe meciuri ale Chelsei, fie in campionatul englez, fie in ChL dar David Luiz nu m-a impresionat deloc . Faptul ca Mourinho l-a lasat sa plece, desi el vrea sa-si intareasca echipa pentru viitoarea editie, inseamna ca intr-adevar omul este slabut in aparare.
   Aseara a fost surprins aproape la toate golurile nemtilor, undeva pe la mijlocul terenului, fiindca mereu iesea din dispozitiv si nu mai avea timp sa se repozitioneze. Asta e pe undeva o consecinta a faptului ca la Chelsea a jucat mai mult mijlocas.
   Iar principalul motiv este ca Brazilia n-a avut atac: nemtii au atacat cu toate liniile fiindca nu aveau de cine sa se teama din atacul adversarului.

 5. Radu Humor says:

  Un asemenea articol ar avea toată preţuirea mea dacă autorul lui ar fi imparţial, analizând comparativ şi mizeria din cealaltă parte a eşicherului politic, care pute la fel de pestilenţial, dacă nu cumva de-a dreptul insuportabil :mrgreen:
  Datorită faptului că, fiind la putere, mârşăviile lor au distrus, sau mă rog, au definitivat ceea ce începuseră alţii :
  Distrugerea din temelii a Statului român şi transformarea lui în jalnică colonie !
  P.S.
  Când veţi descoperi imaginabila avere a clanului Băsescu, surpriza va fi cel puţin egală cu cea produsă de înfrângerea Braziliei !
  Mai ales cu privire la scor 😉
  La fel de zdrobitor , dar în favoarea băseştilor !
  Şi-n defavoarea românilor !
  P.S.
  Văranul a strâns averea fără a fi salariat al României capitaliste 😛 , ci a celei comuniste !
  Ba mai mult, a avut bunul simţ de a face parte din ea şi unor elevi, studenţi şi masteranzi, cărora le-a oferit mii de burse !
  Nu ŢEPE, cum a oferit idolul vostru :mrgreen:
  E drept că tuturor românilor !!!!
  Cu unele mici excepţii, care nu se văd pe aici, decât în calitate de slugi, plătite să ţină hangul, sau isonul 🙄
  Degradant !

  • Candid says:

   Nu mai esti deloc credibil: peroratia anti Basescu este melodia ta preferata si, din pacate, e si unica. Participarea ta pe acest blog cred ca se justifica prin faptul ca aici mai ai cu cine polemiza, pe cand pe blogul lui Nastase esti doar un enorias care canta melodia propusa de gazda, fara a exista o dezbatere cat de cat. Iar pe Decablog, esti deja un paria, dupa cum ai constatat singur.
   Aici, mai gasesti interlocutori care, de bine de rau, te mai baga in seama, chit ca esti acelasi tot timpul, adica manipulator si intolerant cu cei care au alta parere decat tine.

 6. d'Artagnan says:

  Ce mai inflaţie de comentatori pesedişti nevrotici prin virtual, toţi camuflaţi în haine liberale! Ce grijă poartă ei dreptei, cum îi ceartă ei pe peneliştii lui Antonescu, cum ne explică superiori ce înseamnă patriotismul şi antiromânismul, cum îl bagă-n faţă, mereu şi mereu, ca şi Antena 3 de fapt, pe eternul Băsescu, un politician aflat aproape în comă, “uitând” cu desăvârşire de pericolul iminent reprezentat de PSD, DE RESTAURAŢIA CE VA SĂ VINĂ! Priviţi doar OUG privind Educaţia! Iar se dă liber la fabricile de diplomă!
  Bineînţeles că sunt speriaţi de o alianţă sau uniune a forţelor de dreapta! Că dacă aduni procentele şi mai pui şi-un UDMR SE AJUNGE LA NIŞTE PROCENTE DE COŞMAR pentru pesedişti. Prin urmare, toate tunurile trebuie puse pe această iniţiativă politică.
  Într-un fel este de-a dreptul hazliu cum tooot se încearcă apropierea PNL/PDL de imaginea catastrofală a lui Băsescu. Ăia strigă că n-au nicio treabă cu el, pesediştii nu şi nu, las că ştim noi, am aflat pe surse de întâlniri de taină (cum minţea senatorul Liviu Pop despre întâlnirea Băsescu-Antonescu, dezinformări clasice pesedisto-anteniste), că licuricii vor, că licuricii comandă, bla, bla, mai să ne convingă că românii sunt nişte zombi atunci când se duc la vot. Că unii dintre concetăţenii noştri au creierul spălat este o evidenţă…dar ăsta-i “meritul” massmediei româneşti partizane şi nu a americanilor, germanilor, evreilor, finanţei oculte mondiale…
  Eu le-aş spune următoarele acestor “liberali”:
  – deocamdată văd o independenţă a PNLului şi o nedemnă rupere de coloană la Tăriceanu.
  – Mai văd că marele “miştocar vorbete” Antonescu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte de partid, aşa cum a promis, iar integrul Tăriceanu face sluj în faţa lui Ponta şi al Antenei 3, vorbind de onoare, de ţinut cu dinţii de funcţii, vai de capul lui…
  – Şi mai văd că în caz de fuziune PNL va ajunge la aproape 30%.
  Aţi auzit, măi, “liberalilor”? 30%!! Şi voi tot trăncăniţi că ce bine e să fii partid liberal balama, un fel de PC fără televiziune, aflat mereu în siajul PSDului!

 7. d'Artagnan says:

  Un duet pentru neliniştea noastră
  de Mihai Răzvan Ungureanu

  Unii oameni au nevoie de conflict pentru a se simţi bine. Dacă nu simt adrenalina impulsionându-i, se cheamă că nu trăiesc. Iar ca să ai un conflict e nevoie şi de un oponent, că un conflict cu sinele e doar pentru filosofi şi aştia nu dau bine la ştiri. Aşa că trăim între două breaking news: unul cu Dan Voiculescu şi unul cu Elena Udrea.
  Dar cine sunt cei doi protagonişti? Destinul lui Dan Voiculescu poate cutremura orice om obişnuit. A făcut tot ce e uman posibil ca să lase o urmă în şanţurile noroioase ale istoriei. Nu cunosc pe nimeni de calibrul lui Dan Voiculescu. Spaima lui de puşcărie a reuşit să aducă laolaltă ce e mai rău în România zilelor noastre. Bani mulţi, putere mediatică, dublu discurs în fiecare seară, înscenări dubioase, minciuni grosolane, jurnalişti compromişi din perspectiva propriei meserii, politicieni veroşi, interlopi dispuşi la orice.

  De cealaltă parte, în ringul inventat special pentru cei doi protagonişti, Elena Udrea. La fel de pricepută ca Dan Voiculescu în a construi ştiri din nimic, cu acelaşi simţ al afacerii şi al identificării profitului, cu aceeaşi clinică dorinţă de a fi în centrul atenţiei. Amândoi cred că imaginea e totul şi că scopul scuză mijloacele. Şi apropos: cum aş putea să îi spun eu doamnei Udrea că Guvernul Ungureanu a căzut pentru că am refuzat să negociez cu penalii? Pentru penali sunt un arogant!

  Şi uite aşa, seară de seară, vorbim despre procesul lui Voiculescu. Care nu e un proces de trădare naţională, nu e un proces istoric şi nu e nici un proces în care să se regăsească mari nume din istoria noastră contemporană. E probabil un furtişag cu acte, cum au fost cu sutele sau cu miile în ultimii 25 de ani şi care au îngropat economia României. Iar după două sincroane cu Dan Voiculescu, victimă a Justiţiei, intră în direct Elena Udrea ca să apere Justiţia. Bunul simţ, conform căruia Justiţia trebuie să fie mai presus de bătăliile politice, e ignorat complet. Şi dacă eşti nemulţumit de agenda publică ţinută captivă de cei doi ori eşti băsist, ori ai abdicat de la apărarea statului de drept.

  Nu îmi fac iluzii asupra lunilor care urmează. Mă aştept la ce e mai rău. La diversiuni şi pseudo-dezvăluiri. Oamenii vor fi îndemnaţi să iasă în stradă sub false pretexte eliberatoare şi să distrugă ce s-a construit cu greu. Nu ar fi prima dată: în 1989 lumea a fost chemată să apere Televiziunea Română de terorişti necunoscuţi. Acum vom fi chemaţi să apărăm Antena 3. De cine? De ce? Şi mai ales pentru ce? Probabil de cetele conduse de Elena Udrea pe post de Ioana D’Arc autohtonizată. Telenovelă.

  Din perspectiva personală, Dan Voiculescu şi Elena Udrea au de ce să îi mulţumească lui Traian Băsescu pentru câteva motive serioase. Primul nu ar fi existat în conştiinţa publică fără ura pe care i-a purtat-o ani de zile Preşedintelui României. Contribuţia lui Dan Voiculescu în politica românească nu stă în altceva decât în intriga permanentă pentru distrugerea Preşedintelui. De partea cealaltă, doamna Udrea şi-a imaginat că poartă cămaşa rezistenţei şi a ieşit, chipurile singură, în calea tăvălugului. S-a asigurat că nu mai e nimeni pe lângă ea în cadrele televiziunilor. Amândoi înţeleg valoarea unui breaking news şi faptul că e important ca nimeni să nu te incomodeze când faci declaraţii.

  Doamna Udrea apără statul de drept la fel de mult pe cât apără domnul Voiculescu libertatea presei. Ambele sunt scenete montate pentru telespectatori. Concret, ambii îşi subordonează toate subiectele propriei dorinţe de a se vedea la televizor. Ce-i drept, se merită unul pe altul. Am ajuns să trăim în lumea lor! Imaginaţi-vă doar cum ar fi fost mandatul lui Traian Băsescu fără Elena Udrea şi Dan Voiculescu.

  P.S. Mă aştept ca detaşamentul de seară de la Antena 3 să îşi facă datoria. E firesc, trăim într-o societate democratică în care fiecare îşi poate exprima părerea fără excepţii şi cred că domnii Gâdea şi Badea se bucură de binefacerile unui sistem care funcţionează pe cerere şi ofertă. Cu aceasta ocazie, îl salut pe domnul Gâdea şi îi adresez calde mulţumiri pentru clipele plăcute petrecute în studioul Antenei 3. Sunt amintiri de care mă bucur ori de cate ori îl aud rostind cuvinte ca unguent, vita kobe, parfumuri, listă de protocol. Domnule Gâdea, a meritat! Şi astăzi când vă aud tremurul vocii, când aruncaţi cu mizerii către mine, îmi aduc aminte de privirea pierdută cu care încercaţi să vă verificaţi cu ajutorul DEX-ului! În ceea ce îl priveşte pe domnul Badea, văd că e un mare admirator al samurailor şi al castelor războinice. Ascultându-l însă, mi se pare că a răsfoit rezumate ale codului Bushido sau, mai probabil, nişte benzi desenate. Fără să fiu un mare cunoscător al acestui domeniu, pot să îi garantez domnului Badea că onoarea şi demnitatea unui războinic se câştigă prin linişte interioară şi echilibru mental. Niciun samurai nu înjură ziua pe Facebook pentru ca seara să ţipe nervos la televizor. Şi aş vrea să îmi fie scuzată impoliteţea de a nu-i nominaliza pe toţi invitaţii din studiourile Antenei 3, cu nimic mai prejos în eforturile lor de a-l apăra până la capăt pe Dan Voiculescu. Îi asigur că pentru ei îmi face plăcere să rămân acelaşi, Premierul Unguent.

  În zilele acestea, m-au luat în primire ciracii celeilalte părţi. Pe rând, am trădat, m-am lepădat de Traian Băsescu, am fuzionat cu PNL, am abandonat lupta cu statul de drept şi multe altele de acelaşi fel. Până la urmă, şi unii şi alţii au mai multe în comun decât le place să recunoască: înjurătura, lipsa ideilor, dispreţul faţă de oamenii liberi.

  • Radu Humor says:

   Băi, Unguent, fii atent, că primul care ar trebui să înfunde puşcăria eşti chiar tu! 😉
   Cuvinte de care, de asemenea sper să te bucuri când le vei auzi !
   Şi sper să le auzi doar încă puţin timp, pentru ca după aceea să fii mai interesat de săpun şi colegi de cameră !
   Auzi, la el 🙄 :
   “Guvernul Ungureanu a căzut pentru că am refuzat să negociez cu penalii?”
   Aaaa! Ăia cu care ai dat marele tun erau nişte mafioţi fără scrupule şi fără frontiere, nu penali ca ai noştri ( un fel de papagali, nu ,cu pene colorate ?!)
   Păi, aşa spune, 😉
   Ptiuuu ! Chiar aşa de proşti îi credeţi voi pe români ?!
   ( că din păcate, sunteţi mai mulţi , vorba bancului 😳 )
   Delirez,stiu,dar ce sa fac… Asta sunt, Humor.

 8. Radu Humor says:

  Zice Goe :
  “Ca mai mereu echipa de fotbal a Braziliei a fost o gogoasa umflata de presa, alimentandu-se astfel asteptari nepotrivite in privinta acesteia. Uneori figura merge, adversarii speriindu-se si acceptand resemnati verdictul antepronuntat al comentatorilor de presa.”

  Iar mănânci căcat !
  Cum ar spune un Herr, care cred că numai de scârbă şi modestie nu intervine pentru a te pune la
  Punct !
  Află că toate ziarele din Germania, în urma numeroaselor interviuri, în special cu foşti internaţionali germani, dădeau ca sigur un scor,
  cam la fel de neverosimil ca cel de astă noapte :
  4 – 1 pentru Germania !
  De când o freci pe aici doar cu Stely , în loc să se ridice ea la nivelul tău, te-ai prostit tu, şi ai coborât mai jos decât îţi închipui şi decât îmi puteam imagina !
  Pentru că era singurul domeniu în care analizele tale erau obiective şi inteligente 🙄
  Probabil pentru că aici, la fel ca-n politică, nu juca Băsescu !
  Fapt ce te-ar fi făcut dintr-odată subiectiv şi cretin de-abinelea 😉

  • neamtu tiganu says:

   fotbalul e un subiect sfint, acest subiect nu se poate discuta decit cu persoane de inalta calitate intelectuala si morala, numai acestia inteleg complexitatea celui mai important fenomen al omenirii.
   Fotbalul e mai mult decit natiuni/nationale, cupe, mai mult decit echipe de club, mai mult decit victorie si infringere.. fotbalu e… e jenant sa vorbesti de asa ceva pe blogul unui papagal ca dartagnian.

   • Candid says:

    Chiar ca ai nimerit-o precum orbul, Braila. Amestecam, zici, fotbalul care e o entitate sfanta, cu politica(curva curvelor) si nu ne temem de afuriseniile unui popa sarbu sau gadea? Ce sa mai zicem atunci de incalcarea poruncilor 7-10 de catre ponta?
    Cred ca tocmai vorbi marxistul din tine 😀 😀 😀

 9. Radu Humor says:

  Candid, tu de ce etnie aparţii ?!
  Sau, mai bine zis, când îţi publici compendiul ? Că vorba aia :
  Nu sunteţi mulţi, dar păreţi 😉 Proşti nu-s ăia care cer, ci ăia care dau !
  Tu eşti când la un capăt, când la altul, aşa că….
  P.S.
  Să nu-mi spui că tu nu ceri nimic, că mă pui în încurcătură :
  Ar însemna fie că nu eşti prost, fie că nu ceri 🙄
  Uneori, chiar palme 😛

  • Candid says:

   Raducule, fara bun simt si lipsit de humor,
   Stai nene linistit ca nu vreau sa-ti iau nici scaunul, nici iubita, nici amanta(daca ai cumva) 😀
   Tu esti, sau te crezi, pe aici, un fel de minicoloana a V-a cum ar spune ponta, idolul tau in materie de politica damboviteana. Ce credibilitte crezi ca mai ai daca iti incalci singur cuvantul de onoare de buna voie si nesilit de nimeni? Eu in locul tau as fi intrat in pamant de rusine, apropo, de faza in care te dadeai cocos si tranteai un ultimatum lui D’Artagnan sa-i mentioneze in blogroll si pe fostii lui asociati, sub amenintarea ca nu mai postezi nimic pe acest blog.
   De parca tu ai sustine pe umerii tai coscoviti intreaga infrastructura a blogului. 😀 😀 😀
   Te-ai descalificat singur, dovada ca si cei de pe decablog s-au lamurit din ce stofa esti croit.
   Si apropo, de palme, pesemne ca n-ai primit destule palme la fund cand ai fost mic, altfel nu te dadeai in stamba cu asa ceva
   Capisci, neocomunistule?

 10. pierre says:

  @Candid, Radu,
  nu eu amestec fotbalul cu politica, politicienii o fac.Ma mir ca nu sesizati componenta politica a organizarii de catre Brazilia a Cupei Mondiale.
  Oare ce li se mai poate raspunde acum brazilienilor care acuza iresponsabilitatea vesela cu care, de exemplu, guvernul brazilian a cheltuit sute de mil de $ pe un stadion in mijlocul junglei (Manaus), care cel mai probabil va fi demolat dupa CM din lipsa de practicanti de sport ? Cand joci miliarde de $ la ruleta, o ruleta a imaginii,si pierzi totul, si bani si imagine si credibilitate,ce scuze mai ai ?
  Nu confundati munca cinstita a sportivului cu manarelile politicienilor.Exact ca si Ponta care si-a pus pe FB o poza cu racheta Simonei Halep in dinti, asa vor fi sperat sa faca si alde Dilma Rousseff.Numai ca aia acolo au aruncat pe apa Amazonului o buna parte a PIB-ului Braziliei, tocmai cocotandu-se pe varfurile de performanta sportiva a generatii si generatii de fotbalisti brazilieni.

  • Candid says:

   Pierre,
   Eu n-am facut decat o remarca nevinovata privind intruziunea politicului in sport: Am scris un singur rand.
   Referitor la poza pusa de ponta pe FB ce pot sa spun decat ca atata pricepe showman-ul vp care ne conduce din studiourile anteniste & ghitiste 😀
   Tipul asta e atat de flamand dupa popularitate incat ar fi in stare sa stea 24 de ore din 24 la tv, sa ne “incante” cu glumitele lui nesarate, daca nu i-ar fi teama ca il paraseste daciana si il “excomunica” popa socru.
   Sau, s-ar duce si el la finala de diuminica, daca ar exista, printr-o minune, vreun roman naturalizat in oricare din cele doua nationale, atat este de flamand dupa o poza cu liderii europeni si de pe alte continente..
   Si, apropo, de banii investiti pentru constructia stadioanelor: aici cred ca se impune o corectie, in sensul ca Brazilia va primi o cota foarte importanta din veniturile totale, care vor acoperi cheltuielile cu constructia. De abia apoi, dupa scaderea acestei sume va urma distribuirea premiilor financiare catre federatiile din tarile participante.
   In ceea ce priveste distributia geografica a stadioanelor construite, e prematur sa spui ca unele vor fi demolate imediat. Ramane sa vedem cine va avea dreptate.

 11. pierre says:

  @Candid, Radu,

  daca tot m-ati incitat, am inceput sa sap mai adanc :

  http://www.washingtonpost.com/blogs/wonkblog/wp/2014/07/08/cheer-up-brazil-your-epic-world-cup-loss-could-bode-well-for-your-economy/
  Si cateva fragmente :

  “Despite Brazil’s love of soccer, the tournament has been heavily protested in the streets by ordinary Brazilians who feel the expense of holding it has drawn scarce public money away from more important uses. “The level of frustration with the government and the social conditions has reached unprecedented levels,” Mariscal said, adding that according to polls, less than half the country supported holding the tournament in Brazil. “That’s very unusual for a country that lives and dies for soccer.”
  “Mariscal argued that a win for Brazil would vindicate the decision of the government, led by President Dilma Rousseff, to host the Cup. If the team loses, Mariscal argued, Rousseff’s reelection campaign later this year could become even more difficult. “There’s tremendous pressure on the players to deliver and on the government to deliver,”

  Cam asta spuneam si eu mai devreme.

 12. Radu says:

  Pierre,

  S-a vazut si la mai mari. Montrealul inca platste datoriile acumulate cu ocazia Olimpiadei din 1976, cu care ocazie guvernul Canadei, al Quebecului si orasul Montreal au platit pentru un stadion olimpic acoperit de o chestie (ca altfel nu o pot numi) care s-a prabusit de trei ori. Si care bineinteles nu prea mai foloseste la nimic ca mai tot satul olimpic construit atunci. Bineinteles ca nimeni n-a invatat nimic din experienta de atunci. Si daca tot e sa ne amintim de iresponsabilitate vesela, sa ne amintim cu totii de olimpiada din 1972 de la Munchen, in care nemtii au fost prinsi cu pantalonii pe vine de un grup de palestinieni care au omorat echipa Israelului si au reusit sa scape bine-mersi fara ca Germania de atunci sa aiba vreun raspuns.
  Bineinteles ca asta nu scuza ideea fericita de a construi un stadion in jungla, dar cred ca asta nu are nimic de-a face cu faptul ca echipa Braziliei a fost batuta mai ceva ca Bute de Froch.
  In final nu pot decat sa adaug: Hai Argentina !!

  • pierre says:

   Pardon : hai Germania ! 🙂

  • Candid says:

   Ce are sula cu prefectura?
   Nu-mi amintesc sa fi fost omorati toti sportivii israelieni participanti la olimpiada din 1972.
   Si inca ceva: in conditiile razboiului rece din acea vreme, cand teroristii palestieni erau coordonati si finantati de catre serviciile secrete ale lagarului comunist, probabil ca nemtii n-au avut alta solutie pe moment, asa s-ar explica multe….
   Pe de alta parte, as avea o mica observatie legata de “cainosenia” nemtilor: nemtii daca ar fi fost gentlemeni, s-ar fi oprit pe la 3-4 goluri, fiindca era clar ca Brazilia nu avea echipa care sa le puna calificarea lor in pericol. Au vrut sa-i umileasca in fata propriilor suporteri, au reusit ce-i drept, dar nu si-au castigat si respectul meu: au primit de la mine o mare bila neagra. Nu se stie cand vor fi prinsi si ei la inghesuiala si vor pati la fel: roata se poate intoa5rce si peste 20 de ani.
   Oricine ar fi apreciat bunul simt al jucatorilor nemti daca limitau scorul undeva la 4-0, cel mult 5-1. Victoria lor era oricum fara dubii, dar asa si-au aratat nesimtirea.

   Si strig si eu : HAI ARGENTINA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Candid says:

     D’Artagnan,

     Cu parere de rau, nu m-ai dibuit: nu fac parte din categoria celor ce iubesc smecheria. Daca am zis ca tin cu Argentina, este pentru ca nemtii au cam depasit bunul simt in meciul lor cu Brazilia. Si pe mine ma enerveaza cand vad astfel de badaranii, considerate mari realizari. De ce spun asta? Fiindca este un gest de lipsa de bun simt sa umilesti adversarul in fata propriilor suporteri. Asa cum ii considerati voi pe brazilieni ca oameni care nu le prea au cu fair play-ul, eu va spun ca ei s-ar fi oprit la maximum 5 boabe. Pe teren fiind, jucatorii isi dau primii seama can adversarii nu au nici o sansa sa rastoarne rezultatul. Iar nemtii ar fi trebuit sa reduca motoarele de la 3-0, atat doar cat sa nu primeasca gol. Si, din pacate, atavul brazilian a fost penibil : nu ar fi marcat nici daca s-ar fi jucat pana a doua zi la aceeasi ora.
     Si nemtii chiar nu au stiut cand sa se opreasca. Schurrle a fost de-a dreptul nesimtit. Sa duci scorul la 7-0 la acest nivel al competitiei, inseamna ca ai tot gandirea/mintea celui care joaca in curtea scolii. Doar, acolo, in curtea scolii, scorul poate ajunge la 13-0 sau, daca vreti, la 22-0.
     Antrenor de nimic(din perspectiva bunului simt), capitan de echipa, de zero barat la capitolul eleganta, astia au fost nemtii.
     De aceea, zic ca tare as vrea ca scorul din finala sa ajunga la un moment dat pe la 6-0 in favoarea argentinenilor, doar pentru a vedea cum reactioneaza alde Loew, Lahm, Mueller, Schweinsteiger, Neuer…..
     Sunt sigur ca s-ar deda la faulturi grosolane…..ceea ce brazilienii nu au facut desi erau acasa…..

     • d'Artagnan says:

      Dar când am zis eu de şmecherie?!
      Eu am zis că germanul n-are imaginaţie, personalitate, talentul de a reacţiona în funcţie de împrejurări, calităţi atât de plăcute românului: lui i s-a zis să joace fotbal la capacitate maximă 90 de minute, maşinăria a reacţionat ca atare, fără întrebări, fără sentimente. Un job ca oricare job.
      Păi ce, ai văzut vreun german să saboteze un pivot la Mecedes pe motiv că-i prea bună maşina şi-i fac de râs pe francezi? Uite, alt exemplu de grosolănie germană!

      • Candid says:

       Inseamna atunci ca tu n-ai citit articolul la care ai dat link. Acolo se facea trimitere la cei carora le place sa castige prin smecherii si de aceea nemtii, care sunt atat de rigurosi si meticulosi, castiga mai mereu impotriva lor. Asta era principala idee a articolului, dupa umila mea parere.

   • Radu Humor says:

    Poate, data viitoare !

 13. Radu Humor says:

  ” (nemţii) au vrut sa-i umileasca in fata propriilor suporteri, au reusit ce-i drept, dar nu si-au castigat si respectul meu: au primit de la mine o mare bila neagra. ”
  😆 😛
  Wow !
  N-am citit încă ziarele din GE să văd reacţia firească a naţiunii germane, zguduită de pierderea unuia cu respectul la purtător, care se îndura să-l împartă pe tot în două ( 1/2 din el i se cuvine, din oficiu, lui Băsescu, nu-i aşa ? ) 🙄 😆
  Care vasăzică, păstrând proporţiile, aflăm că ai rămas doar cu o singură bilă, sau mă rog, biluţă !!!
  Neagră şi ea ?! 😆 😛
  P.S.
  Acum se explică şi acea asigurare solemnă :
  “Stai nene linistit ca nu vreau sa-ti iau nici scaunul, nici iubita, nici amanta(daca ai cumva) 😀 ”
  Mda ! Ce să mai faci cu o singură biluţă ?
  Şi aia, scoasă probabil din nas, în timpul groaznicelor chinuri ale creaţiei 😉
  Hai, siktir !

  • Candid says:

   Daca nu stiai pana acum ca esti penibil, ti-o spun eu.
   De fapt, de la unul care sustine psd-ul cu cohorta lui de corupti si de hoti la drumul mare, la ce sa te astepti?
   Cum e turcul si pistolul
   Capisci, neocomunistule?

  • Candid says:

   Daca nu ti-a spus nimeni pana acum ca esti penibil, ti-o spun eu.
   De fapt, ca sustinator al psd-ului cu elita lui de corupti/habarnisti/mininosi, tu n-ai cum fi altfel, nici nu ma asteptam eu la altceva….
   Vorba proverbului cu turcul si pistolul
   Asa ca nu faci decat sa-ti dai arama pe fata.
   Adios muchados!

 14. Radu Humor says:

  Un intelectual de mare curaj: Ilie Șerbănescu

  Din articolele excelente apărute pe pagina lui Ilie Șerbănescu :

  “Centrul din UE, aflat în vestul Europei, mereu mai puţin în măsură să păstreze vechile atuuri în competiţia economică mondială, îndeosebi în faţa puterilor asiatice, măreşte presiunea asupra periferiilor din estul Europei pe care le controlează, în încercarea de a se salva pe seama acestora.”

  “Capitalul de la centru „execută” însă pur şi simplu periferiile şi cere principalelor forţe politice de acasă să facă la fel. Dreapta şi stânga de aici îşi unesc de fapt puterile pentru ca în centru să se strângă cât mai multe din beneficiile şi cât mai puţine din costurile crizei şi presiunilor din afara UE. Pe seama periferiilor! La periferii canonul stânga/dreapta devine un non-sens. Clasa politică de la periferii este târâtă de şefii din centru în această falsă dispută pentru a o abate de la adevărata bătălie pentru supravieţuire economică în faţa centrului.”

  “Și, vai, există probabil câţiva naivi prin România care credeau că ţara va fi salvată dacă vine stânga la putere pe la Bruxelles. Salvată de la ce?! Din statutul de colonie?! Doamne păzeşte! Nu dreapta sau stânga germană, nu dreapta sau stânga franceză, nu dreapta sau stânga olandeză, ci Germania, Franţa şi Olanda au barat fără echivoc primirea României în spaţiul Schengen!”

  “Să precizăm că, în şapte ani de apartenenţă la UE – din păcate ani de aprofundare a tipologiei şi mecanismelor centru-periferie în funcţionarea organizaţiei – România s-a ales cu poziţia fără întoarcere a unei colonii în cel mai de jos stadiu, acela de anexă de consum.”

  “Naivii care eventual mai delirează pe la periferii în canoanele dreapta/stânga s-ar cuveni să aibă în vedere înţelegerea dintre stânga şi dreapta din centru, în condiţiile în care niciuna nu deţine majoritatea absolută, pentru a conduce UE. E groasă rău de se aliază mântuirea portocalie cu pericolul roşu! Înseamnă că nu mai poate altfel centrul transpartinic şi transnaţional să secătuiască periferiile bine divizate pe culori politice dar tocmai aşa deznaţionalizate şi mai uşor de prăduit.”
  [ Canonul stânga/dreapta: ceaţă pentru pentru axa centru-periferie (I)
  Canonul stânga/dreapta: ceaţă pentru pentru axa centru-periferie (II) ]
  —–

  “Au fost necesare niscai cazne, căci s-a văzut repede că povestea cu dezvoltarea României constituia un biet trombon, iar acum, privind retrospectiv după numai câţiva ani, obiectivul urmărit era unul mai mult decât jenant: ca banii din România, ăia insuficienţi, să fie totuşi “intermediaţi”, mai bine zis controlaţi, de bănci străine şi nu cumva de bănci româneşti!”

  “Ce alt rost mai au de-acum băncile străine decât acela de a ne secătui împrumutând pieţei româneşti cu cele mai înalte marje de dobânzi din lume banii strânşi chiar de pe piaţa românească?! În caz că ar fi vorba de bani aduşi de ele din afară, bravo lor, dacă, desigur, ar găsi proşti să se împrumute la ele. Dar e vorba în mod net doar de bani din România. Proştii nu sunt proşti pentru că aşa au ales, ci pentru că sunt obligaţi. Si aici este rolul BNR!” [Victorie deplină asupra României]
  —–

  “Noi, constatând doar că guvernul Ponta nu face în domeniu excepţie de la linia guvernărilor anterioare, punem articulat întrebarea: cum se face că toate administraţiile, indiferent de culoarea lor politică, din întreaga perioadă postcomunistă, au evitat (nu ezitat, ci evitat!) să lege printr-o autostradă Bucureştiul de Ardeal?!”

  “…[guvernul Năstase] când a fost să facă un cadou americanilor pentru primirea României în NATO le-a dat să construiască în condiţii halucinant de avantajoase o autostradă. Care?! Braşov-Borş, deci una care să lege Ardealul de capitala Ungariei şi nu cumva de capitala României.” [Să nu trecem cumva Carpaţii!]
  —–

  “În contextul slăbiciunilor Rusiei din aceea perioadă, Occidentul a schimbat foaia. A preluat România în NATO şi UE şi, în numai zece ani, cu o viteză inimaginabilă la scară istorică, a terminat-o! I-a luat sub control resursele naturale, distribuţiile de energie, băncile, pădurile, pământurile, industriile care îi erau de folos (pe restul dându-le la fier vechi), retailul, întregul rulaj al banului. N-a mai rămas nimic important (strategic cum se spune) în mâna românilor! Din punctul de vedere al controlului economic, românii au ajuns străini în propria ţară: un exemplu, pentru cărţile de istorie, de cucerire cu eficienţă de către străini a unui teritoriu, chiar dacă încă numit ţară!” [România nu este Crimeea!]
  —–

  “Deci, ce propune dl Nicolescu pentru România?! Ca aceasta să vină anual cu vreo 10 miliarde euro în puşculiţa comună (4-5 miliarde euro din exploatarea resurselor ei şi restul din creşterea de vreo trei ori faţă de prezent a preţurilor la consumator) şi să ia din această puşculită, tot anual, doar vreo câteva sute de milioane de euro! Bună afacere! Apocalipsă totală! O adevărată “solidaritate”: noi cu resursele, ei cu nevoile; noi cu preţurile abominabile, ei cu preţurile “competitive”!”

  “Atenţie, cu pusul în comun de resurse! Asta merge pentru căţei, dar nu şi pentru stăpâni! S-ar putea să vă dezmoştenească cei de la OMV, de unde aţi venit la guvern! Noroc că v-a adoptat dl Ponta! [Apocalipsa după Nicolescu]”

 15. Kain says:

  Pana pe 4 August suntem tinuti in suspans: http://www.gandul.info/stiri/surse-stramutarea-dosarului-lui-dan-voiculescu-respinsa-verde-pentru-o-sentinta-definitiva-intr-un-caz-care-a-inregistrat-pana-acum-peste-70-de-amanari-12928054
  Sansele ca varanul sa dispara de pe radar pana atunci sunt destul de mari, tinand cost ca are relatii cam peste tot.

  • athos says:

   Nu e nici o problema daca dispare.

   • Isabel.A says:

    Ba ar fi o problema, la nivel de simbolistica dar si la nivel al consecintelor pentru campania prezidentiala: Amvonul 3 va intra si mai mult in fibrilatie, in speranta determinarii unui avantaj pentru Viorel.
    Dar nu cred ca dispare, caci trebuie sa dea cu subsemnatul in fiecare zi la politie: a si spus deja ca “a obosit” sa faca acest lucru. In plus, la inceputul lui August, a spus Viorel, isi va anunta candidatura pentru prezidentiale; o condamnare a “domnului profesor Voiculescu” (cum ii place sa i se spuna) va fi o lovitura dragutza la nivel de imagine si va contrabalansa interesul mediatic pentru candidatura lui Viorel.
    Eu as pune pariu ca epopeea judiciara a “domnului profesor Voiculescu” se cam termina pe la inceputul lui August. Sa vezi show atunci !: ce mai vaiet, ce mai tipat la Amvonul 3 🙂

 16. Radu Humor says:

  După ce era să pariez că acest Candid este cel mai sărăcuţ cu duhul din câţi apar pe bloguri, iată că Mata Hala vine tare din spate, ca orice vajnică ţesătoare de intrigi 😉
  E drept că ajutată serios de Goe, care zice : ( ce să mai facă şi el 😛 )
  ” Dar daca ziceti d-voasta c-ati analizat si asa v-a dat, asa o fi. M-as bucura sa aveti de ce va bucura. Sincera fiind. 🙂
  Stely spus

  iulie 11, 2014 la 12:38 am
  0 1 Rate This
  @ Dl Goe – Multumesc pentru faptul ca mi-ati luat in serios comentariul caruia i-ati facut o analiza ( interpretare) ca la carte:

  Felurile pomenite denota un amalgam dragut, bazat pe empirism, interpretarea mecanica a datelor (in special mecanica clasica, un pic de relativism si nitzel mecanica cuantica), intuitie, plus cateva scheme imprumutate de la dl.Goe

  Da, aveti dreptate in totalitate : am ” batut câmpi” . Ce nu stiti insa este faptul ca am facut-o intentionat . Pe cuvint de onoare ! Stiu, nu ma credeti . Va ginditi ca vreau sa-mi gasesc scuze facile(infantile) pentru gogomaniile scrise. V-as pune insa o intrebare, la care va rog sa raspundeti sincer : daca n-as fi scris acel comentariu de tot râsul, ati fi avut de gind sa faceti o astfel de cronica profesionista , cu lux de amanunte a semifinalei Argentina -Olanda ? Eu am considerat ca nu . De aceea v-am multumit (mai sus ) ca m-ati luat in serios . 🙂
  Am citit comentariul dvs cu aceiasi bucurie si placere ca si pe toate celelalte referitoare la CM de fotbal, si nu numai. Fara ele nu m-as fi uitat la toate meciurile din grupe si nici nu mi-as fi pus la bataie mintea si sufletul pentru a le comenta aici pe Arca lui Goe.
  Nu stiu insa daca voi mai comenta ultimele meciuri (finala mica , finala mare). Dar cred ca dvs. va trebui s-o faceti neaparat .”

  P.S.
  Până la urmă ce credeţi ? A crezut-o ?!
  Păi, cum să n-o creadă, că altfel, rămâne iar singur pe bloc 😆
  Doamne, îmi închipui ce cruci bate ateul de Abălaru că a scăpat de una ca asta 😉
  Şi ce mândru e Goe… :mrgreen: 😛
  Că cu asta, n-ai nevoie de supozitoare sau alte laxative 😳
  O (îi) citeşti şi ai scaun 🙄
  Acuma, culmea ar fi să pretindă că-i al lor şi de aceea n-au ei scaun. La cap 😉

  • Candid says:

   Hello raducu,
   Ti-ai luat nasul la purtare, vasa zica.
   Te dai mare si tare chit ca esti un terchea berchea, doi bani perechea.
   Adios culo

 17. athos says:

  In ce consta curajul intelectualului Serbanescu? Poate ca o fi curajos in alt fel, dar un curaj intelectual nu se dovedeste cu discursuri care stralucesc prin lipsa de logica economica si prisos de ditirambe, atunci cand te numesti ecomonist. Daca Romania trebuie sa-si identifice pacatele, ele nu se regasesc in aceea ca a deschis cat de cat piata capitalurilor straine, (fara de care deschidere nici o tara din lumea asta nu s-a dezvoltat in epoca moderna), ci ca a persecutat si mutilat in permanenta spiritul antreprenorial, privilegiind in schimb modelul clientului politic dincolo de suportabil.
  Dl Serbanescu pare sa uite ca nu strainii au devalizat Banca Agricola, Bancorex, BRD, dupa cum n-au supt capuseste Petrom, Sidex, etc. Cat despre rest, nu ai nevoie de vreo abordare xenofoba pentru a explica de ce coruptia profunda este tolerata ba chiar sustinuta de romani, in vreme de profesionalismul, rigoarea si competitivitatea sunt neglijate, ba chiar sanctionate. In sensul ca este inutila, explicatia trebuie cautata inauntru, nu afara.

  • Isabel.A says:

   Uite una dintre explicatii: nu cea mai relevanta si determinanta in sensul consecintelor, dar de luat in seama oricum :”După Revoluţie, în România au fost construite cinci biserici la fiecare şcoală nouă”.
   http://www.gandul.info/puterea-gandului/godporatia-12930584

   Asta-i poporul.

   • neamtu tiganu says:

    si cite terenuri de fotbal? Aud?

    • Isabel.A says:

     Asta a fost in primul rand un “spirit de gluma” de al tau, nu-i asa? Nu s-au construit stadioane, dar s-au construit sali de sport-programul “salilor de sport” al prof.Adrian Nastase, continuat de Nutzi-cea-Populara.
     Necesitatea nu e vizavi de sali de sport/stadioane, ci de educatie: crearea unei programe in acord cu secolul 21 si formarea resursei umane.

     Uite, daca BOR ar fi pusa sa plateasca impozit pe proprietatile detinute si pe activitatile sale (foarte, foarte, foarte) lucrative, s-ar gasi ceva bani pt educatie. Dar are vreun politician-inclusiv madame dr Ioana Petrescu- curajul sa propuna o astfel de masura? -ca BOR sa plateasca impozit si banii sa se duca direct in educatie (care trebuie sa primeasca 6 la suta din PIB si nicioadata nu i-a primit), nu in pensii si salarii. E o intrebare retorica, evident, caci toti s-ar scapa (a se citi c..ca) pe ei de frica daca ar trebui/s-ar ivi ocazia sa propuna o astfel de masura: ca ea sa vina din proprie initiativa nici nu poate fi vorba intr-o tara ca Romania.
     Cuza a facut secularizarea averilor manastiresti la 1863. Romania este acum, in ce priveste BOR-ul, inainte de acea data. O parte din mentalitatea si vi-zi-u-nea clasei politice (inclusiv a dnei dr Ministru al Finantelor), la fel, tot pe la acea data.

     PS: Statul roman plateste salarii preotilor. BOR doreste sa fie precum bancul, sa ii fie platite salariile din buget, dar sa nu dea nimic in shimb. Daca nu doreste sa plateasca impozit, ar trebui ca salariile preotilor, construirea bisericilor sa fie sustinute EXCLUSIV de catre BOR+comunitatile locale (care doresc). Are curajul vreun politician sa propuna macar asa ceva? Guess what 🙂

     • Isabel.A says:

      Am uitat un element important: Alexandru Ioan Cuza, precum Kogalniceanu, Rossetti si altii care au faurit Unirea Principatelor romane, era mason 🙂
      Vaaai, sa nu tie el cu Biserica si sa ii confiste proprietatile, iar cu pamanturile bisericii sa ii improprietareasca pe tarani, prin reforma agrara…. Ce ortodox e asta? :))

     • neamtu tiganu says:

      isabel_mabel, am impresia sa ai devenit blonda, replica mea a fost un apropos la finala CM de fotbal, germania Argentina, noi, cu totii, tinem cu germania, nu?, ca doar suntem europeni, nu?, e drept ca a fost muult prea subtil… si d-aia plinge arhentina, te-ai prins?
      Da tu, pretioasa mica, ai facut din asta o analiza temeinica…

      • Candid says:

       Nu-i pacat de dezechilibrul asta? Cica brazilienii, toti cei 190 de milioane, vor tine cu Germania, Europa celor peste 500 de milioane, din UE, plus alte sute de milioane de europeni din celelalte state nemembre UE, vor trebui sa tina, cica, tot cu Germaniia, in numele spiritului regional european.
       Atunci, de ce sa se mai joace finala? Supunem la vot cine merita sa castiige titlul si in loc sa pierdem aproape 2 ore, sau chair mai mult, cu vizionarea acesteia, ne ducem toti la o petrecere cu mici si bere si toata lumea va fi fericita, nu-i asa?

       • neamtu tiganu says:

        sa-ti spun ceva, desi stiu ca n-o sa-ntelegi, nici tu nici isabel_mabel.
        Fotbalul e, cum ar zice neamtu, “Der Weg ist das Ziel”, un fel de futai, simplu fapt ca participi iti face placere, cind face sex un cuplu, nu stiu daca pricepi la ce ma refer, de preferat barbat si femeie, cine cistiga, ea sau el?

        Si-nca ceva daca “tii”, adica simpatizezi cu cineva nu-nseamna ca acela si cistiga, nici macar ca merita.

        De ex. tu-l iubesti cu toata fiinta ta pa basescu…

        P.S Aparte, in soapta, Doamne cit de idioti sunt basistii astia!!

        • Candid says:

         Bre, tigane,
         Eu am scris la misto, tu ai luat-o in serios? Amu, cine pe cine pacaleste?
         Chestia aceea cu cine castiga, cand fac sex doi cioloveci, poti s-o analizezi din mai multe puncte de vedere:
         Doctorul ar zice ca sexul este o boala, fiindca cel mai adesea cei doi ajung la pat;
         Avocatul mateut ar spune ca nu e de loc in regula fiindca unul sta deasupra celuilalt, deci partile nu sunt pe picior de egalitate;
         Sociologul ar apune ca indiferent cine sta deasupra si cine,dedesubt, cei doi sunt fericiti;
         Economistul ar zice, dimpotriva, ca exista un exces de masa la bilant: ceea ce a intrat nu este egal cu ceea ce iese;
         In fine, tigani, ca tine ar spune ca numai sexul este sursa de resurse: alocatia cumulata dupa puradei, depinde de numarul impreunarilor, deci nici nu mai conteaza ce sentimente au avut in timpul procesului.

         P.S1. Fotbalul este o afacere ca oricare alta, pricncipiul lui Coubertin are insa o anume legatura cu sexul, acela ca important este sa participi 😀 😀 😀
         P.S.2 Mai tigane, tu esti prea simplut pentru mine: daca intre Basescu, pe de o parte si Tonta, Antonescu, Oprescu, pe de alta parte, as vota oricand cu Basescu, nu inseamna ca sunt neaparat basist, ci fiindca imi repugna sa pun votul pe alde mincinosi si habarnisti(Tonta), lenesi(Antonescu) si aiuriti da’ smecherasi(oprescu).

        • neamtu tiganu says:

         ca ai vota oricind cu basescu mi-e clar, talibanu si alah!

         P.S Fusei de curind in bucuresti, bucurestiul arata de douazeci de ori mai bine azi decit pe vrema primarului basescu.
         PPS succesele “istorice” ale justitiei se datoreaza faptului ca nu prea mai e de furat si excrocii au inceput sa se-nfunde reciproc.

  • lazycat001 says:

   Excelent pusa problema! Cateodata si eu uit ca dragii nostri concetateni au devalizat bancile si au capusat (si capuseaza inca!) marile firme de stat. Apropo ati uitat din enumerare Dacia Felix…

   Din aceleasi motive enuerate de dumneavoastra sunt intotdeauna pentru vanzarea de active / societati catre straini si impotriva pastrarii managementului autohton, pentru ca pana acum nu am avut nici o poveste de succes cu manageri romani.

   Mai mult, chiar cand fortati de UE, FMI etc am pus un manager strain (cazul Tarom), politicienii au facut ulterior tot ce le-a stat in putinta pentru a-l faulta. In consecinta tot vanzarea (desigur cu un contract bine facut care sa stabileasca pastrarea activitatii o perioada lunga, pastrarea unui mare numar dintre angajati etc) mi se pare cea mai buna solutie.

 18. pierre says:

  Gasculita asta de la Finante s-a facut iar de rasul vecinelor de ograda,curcile :

  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante-17660142-proiectul-noului-cod-fiscal-retras-site-ministerului-finantelor-cererea-premierului-ponta.htm

  Dupa ce a nascocit noi mariri de taxe si impozite, Mme Petrescu s-a trezit iarasi in postura unui elev obraznicut caruia invatatoarea ii trage cu linia peste degete si o trimite la colt.In cazul doamnei ministerese, din doua, una:ori e incompetenta, caz in care trebuie sa plece urgent din guvern, ori e competenta, dar fara coloana vertebrala si curajul propriilor decizii, caz in care …idem varianta 1.Dna Petrescu, in urma asocierii toxice cu Dl Ponta,plagiator,tocmai este pe cale sa compromita pentru mult timp de acum incolo in Romania ideea de tehnocrat tanar,scolit la universitati inalte,toba de carte si neinfestat de virusul politicianismului vulgar.

  PS Deocamdata,Argentina joaca bine,Germania va castiga.

  • lazycat001 says:

   Eu cred ca te inseli masiv, cred ca problema se pune (in cazurile enuntate de tine) cam asa:
   – cazul 1: esti competent ? Nu ai ce cauta in Guvernul Ponta
   – cazul 2: ai coloana vertebrala ? Nu ai ce cauta in Guvernul Ponta

   Din pacate…

   • Kain says:

    Din pacate si coagularea dreptei merge pe cazul 2…

    • lazycat001 says:

     Coagularea dreptei cred ca are problema lipsei de politicianism in cazul multora dintre protagonisti…

     Adica lipsa de intelegere a ce cred ca inseamna (sau ar trebui sa insemne) politica: negocieri si anumite cedari pentru a atinge telul ideologic al partidului , respectiv al alegatorilor.

     • Kain says:

      Da, sunt si politicieni mai putin flexibili, dar ma gandeam de exemplu la cum PNL a votat suspendarile in 2007 si 2012, si chiar acum recent a votat in Parlament demisia de “onoare” a presedintelui. Pe partea celalta PDL-ul a avut o pozitie contrarie vehementa.
      Cand toti se iau de mana si se pupa… nu poti sa nu te intrebi, oare ce impart? vedem politicianism, dar verticalitatea unde e?
      Pare o idee buna comasarea, dar numai daca sunt respectate valorile pe care ei le propavaduiesc, si din pacate noi am invatat ca nu putem sa mai avem incredere in promisiuni, trebuie sa cantarim faptele. Rezultatele proaste nu motiveaza electoratul.
      Comasarea se face, vom vedea o alianta de dreapta, dar dupa cum au mers lucrurile, se pare ca este foarte departe o fuziune. Ce facem repetam experienta DA? Un nou Tariceanu, un nou mandat pentru biletelele roz?

 19. neamtu tiganu says:

  • neamtu tiganu says:

   papagalii ramin incremeniti in cacaturi despre ponta, basescu, antonescu, mru cru, tru, elene.
   Baaa, mai exista si altceva pa lumea asta, exista bautura, dragoste, sport, vara, mare, soare, muieri, nepoti…

   Bravo Germania!

   • Candid says:

    La varsta ta, imi place sa cred ca mai beneficiezi de:
    bautura(bere, apa minerala, limonada), chiar daca nu stai prea prost cu ficatul, dragoste(doar din partea nepotilor si a babaelor de prin parcul unde te plimbi :D),
    sport(te uiti si tu la televizor sa vezi ce fac altii si apoi crezi ca tu ai fost autorul golului),
    vara(ca sa-ti mai alini romantismul din oase, ca iarna e de indurat),
    mare(te duci la unul mai mare sau la mare aglomeratie?),
    soare(cat de insorita e zona in care haladuiesti?),
    muieri(cred ca vroiai sa scrii inmuieri, de la a te spala :D),
    nepoti(banuiesc ca nu te-ai ramolit de tot si ii stii pe toti cei 77 de nepoti pe nume, altfel ce fel de tigan esti tu fara o famelie numeroasa?)
    Si, bravo Germania!, da ca te-a tolerat pana acum 😀 😀 😀 😀 😀

    • neamtu tiganu says:

     esti teribil de amuzant..

     • Radu Humor says:

      El se crede (şi) Candid_ at la alt titlu suprem :
      Idiotul de Aur ! 😛
      Sau de Cristal 😉
      Că e clar ca sticla mată şi curat ca o pubelă uitată de gunoieri :mrgreen:

      • Radu Humor says:

       Felicitări Germania, mă bucur pentru voi Herrule !
       Cu cât mai greu şi aproape nesperat, cu atât mai meritat !
       Bucurie uber alles !

 20. Anteniada e noua mineriadă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s