Atrocităţi judiciare

 

ATENȚIE, articolul conține imagini care pot avea
un impact emoțional puternic! 

http://www.youtube.com/watch?v=4FGm5jQtHu4 

Recunosc, am fost răvăşit de mesajul lui nea Titi Holban, deputat UNPR, fost PNL, mesaj adresat colegilor parlamentari privind cerea DNA de aducere a acestuia în faţa justiţiei! Să recapitulăm:

„Sunt un om integru, cinstit şi am muncit alături de familia mea, și nu am încălcat niciodată dispozițiile legale. Nu am dat sau luat nicio sumă de bani pentru a interveni pe lângă un coleg sau funcționar din instituțiile publice. Nu cred că ridicarea imunității și arestarea preventivă sunt mijloace de aflare a adevărului. Oricare dintre dumneavoatră puteți fi în aceeași situație, de votul dumneavostrăs depinde cariera mea și soarta mea ca om. Dragi colegi, vă rog din suflet să analizați această situație omenește si chiar dumnezeiește, așa cum spune domnul Hristos când ne spune: atunci când îți judeci apropele pune-te în locul lui și judecă ca și când ai fi în aceeași situație”.

   In timpul votului Holban şi-a făcut cruce de cinci ori. Se pare c-a fost cu folos. N-am înţeles prea bine ce-a vrut să spună cu analiza „dumnezeiască”, probabil că a vrut să insinueze că şi el este un mic”dumnezeu” printre noi, ce nu poate fi judecat ca toată prostimea, ceea ce este la urma urmei perfect adevărat.

Trebuie să ne amintim că domnul în cauză este al optulea martir parlamentar ce se opune cu succes, prin votul colegilor săi, atacului dement al justiţiei băsiste, condusă de vândutele americanilor Codruţa Kovesi şi Livia Stanciu, împreună cu mulţi alţi judecători şi procurori. Toţi au avut motive beton, aproape patriotice, atunci când au cerşit lamentabil…cerut justificat protecţia colegilor. De exemplu, ce poţi să mai spui la argumentul inatacabil al educaţiei primite în familie, al celor 7 ani de-acasă, invocat de Marius Isăilă, senator PSD, în urmă cu o lună: „Să vă gândiți că, oricând, fiecare dintre dumneavoatră puteți fi în această situație. Îi mulțumesc mamei mele, care este pe patul de moarte, că m-a crescut așa frumos. Sunt mândru că sunt senator al României”?!

  Alţii, pe bună dreptate, denunţă prigoana, dar ce zic eu prigoana!?, genocidul la care întreaga familie este supusă de către justiţia băsistă, condusă de vândutele americanilor Codruţa Kovesi şi…:aşa cum disperat anunţa în Parlament deputatul Vlad Cosma: „Prima dată au început cu sora mea, care este notar public de zece ani, domnii procurori au considerat că trebuie să fie învinuită pentru evaziune fiscală pentru că are două mașini în leasing pe cabinetul notarial”. Ce nenorociţi!  Să nu-i uităm însă pe cei care nu avut noroc în viaţă, cum ar fi fostul şef al CJ Argeş, pesedistul Constantin Nicolescu, condamnat (pe nedrept) astăzi, de Curtea de Apel (băsistă, vândută americanilor), la 9 ani şi jumătate de închisoare într-un dosar de corupţie în care prejudiciul este estimat la aproape un milion de euro.

     Mă opresc aici cu monitorizarea abuzurilor îngrozitoare ale justiţiei băsiste (care nu a pregetat să-l reţină pe însuşi fratele preşedintelui, la ordinul preşedintelui, şi care preşedinte, aflat la final de mandat şi cu un partid de buzunar, un preşedinte ridicol, după spusele premierului, iată că loveşte dement, orbeşte, fără logică, într-o ultimă convulsie!). De remarcat, în treacăt,  lupta titanică a Premierului şi Parlamentului cu ridicolul şi nevolnicul Preşedinte. Mă opresc aici pentru că hârtia (vine vorba!) nu mai poate suporta asemenea atrocităţi judiciare.  Da, am să mă opresc aici, nu înainte de a deplânge destinul domnului Voiculescu , care s-ar putea să se înece ca ţiganul la mal, atât de aproape de prescriere, condamnat, desigur, pe nedrept, de doi judecători tineri, dar îmbătrâniţi în rele (după cum va dovedi în curând Antena 3), parte şi ei a sistemului mafiot reprezentat de justiţia băsistă, condusă de vândutele americanilor Codruţa Kovesi şi Livia Stanciu, împreună cu cozile de topor din DNA şi ÎCCJ, vândute europenilor.

   O singură speranţă mai există, întrupată într-un singur om: Victor Ponta! Să luăm aminte la profeticele sale cuvinte:” “Eu cred că dreptate se va face până la capăt în ziua în care pe poarta de la Cotroceni va ieşi Băsescu şi noi toţi cei care ne-am luptat cu el vom şti că am avut un scop şi că am câştigat această bătălie”, a spus Ponta, adăugând: “Atunci îi vom face dreptate şi lui Costică Nicolescu şi celorlalţi mulţi care nu au putut să fie învinşi la vot şi atunci s-a încercat în cazul multora să fie învinşi pe alte căi”. Ca să parafrazez un cunoscut film american, atunci de abia vom avea Justice for ol, varianta autohtonă..

P.S. Sper, cu acest articol, că m-am reabilitat în ochii multora. Am fost orb, acum văd; am fost surd, acum aud!  Voiculescu şi al său trust, Adevărul au adus!

Hai sictir!

 

This entry was posted in General and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

42 Responses to Atrocităţi judiciare

 1. Kain says:

  Cum sa nu isi faca cruci, pai era gata gata sa il pape DNA-ul, institutia Satanei. Isi face cruci si scuipa in san de 3 ori, ba de cate ori e nevoie. E iadul pe pamant in Romania asta, iti dai seama ca oricui se poate intampla… daca lui Insusi s-a intamplat!
  Abia astept sa pice Voiculescu, asa ca o para stricata, si Duicu la fel. Sper sa traga cati mai multi dupa ei in jos. Ce trafic de influenta, acolo e vorba de retea de crima organizata. Pe langa astia Mircea Basescu e un gainar.

 2. pierre says:

  @d’Artagnan,

  apropo de atrocitatile justitiei, da o raita prin cartierul Saint Germain, sa vezi acolo ce adunatura de cretini… 🙂

 3. Radu says:

  MOTIVAREA INSTANŢEI în dosarul Zambaccian: “Inculpatul Năstase nu a avut nicio reţinere de a acţiona în cel mai pur stil mafiot”:
  http://www.gandul.info/stiri/motivarea-instantei-in-dosarul-zambaccian-inculpatul-nastase-nu-a-avut-nicio-retinere-de-a-actiona-in-cel-mai-pur-stil-mafiot-12889299

  De fapt d’Artagnan vede adevarul numai pe jumatate: sigur ca Voiculescu & Antena3 sunt expresia dumnezeiasca a adevarului. Mai este o jumatate insa pe care pentru moment nu o vede decat Radu Humor. De cand se chinuie Ivan sa-ti explice ca sursa primara a tuturor relelor sunt evreii, dar daca tu nu pricepi d’Artagnan, sau te faci ca nu pricepi ? Codruta, Livia si Traian sunt uneltele evreimii internationale, cea care l-a lasat pe bravul humorean de pe malurile Nistrului cu curul pe umeri. Evreii sunt cei care dirijeaza America si SUA dirijeaza Romania direct prin CIA, nici de ambasador nu mai are nevoie. Si ca sa tina papusa bine in frau, tot evreii dirijeaza si pe cei din Bruxelles, care l-a randul lor sunt papusarii lui Basescu, dar si a lui Ponta, de fapt cam a tot ce misca in Romania mai putin Radu Humor ca la el nu mai misca nici un neuron.

  In alta ordine de idei s-a dus mandatul de 6% al marelui actor Mircea Diaconu, evreii astia au luat si ultima speranta a zimbrului (pardon boului) de Humor !

  Foarte interesanta va fi reactia noului Avocat al poporului, Victor Ciorbea , la noua OUG privind legea invatamantului. O contesta la CC ?

  • Radu Humor says:

   Când am postat excepţionalul film de la postarea trecută scriam:

   “Trebuie văzut până când nu vor apuca unii să-l şteargă şi alţii să înebunească 😉 ”

   Ei, uite că am avut dreptate şi pe numitul Radu nu-l mai îmbracă nici Botezatu, nici Armani, ci brancadierii de la 9 :mrgreen:
   Parcă eu sunt vinovat că alde Rockfeller, Rotschild sau Morgan sunt evrei ! 😉
   Dar dacă au ajuns să facă toate cele ce reies cu claritate din acest documentar, vinovaţi sunt în special cei ca acest Radu, unii tâmpiţi din naştere şi creduli nevoie mare, alţii ahtiaţi după câţiva talanţi ce li se aruncă cu dispreţ şi scârbă doar-doar vor reuşi să mai scoată din minţi ceva naivi, cu infailibilul Sam, unchiul în prag de a-şi da duhul cât de curând !
   În primul rând financiar şi mai apoi ca stat !
   Cel puţin, deloc respectat !
   Pentru că ditamai elefantul a fost dus de trompă, de nas, cum se spune , de către şoricel, de fapt Israel , exact pe marginea prăpastiei 🙄
   P.S. Ultimul scandal diplomatic, izbucnit chiar de ziua lor, dovedeşte că Germania a hotărât să se debaraseze de asemenea aliaţi care recrutau spioni pentru a le pune pe tavă pistruiaţilor toate secretele de stat. Pentru că dacă eevreii nu-i iartă pe nemţi pentru ce a făcut Hitler, nici nemţii nu-i pot ierta pe ăia când îi prind la înghesuială !
   Pentru că, vorba aia :
   Ştiu ei de ce 😉
   Numai un dobitoc ca amicul cu canadiana ruptă, ca şi pantalonii-n coor, nu poate pricepe ce se întâmplă în jurul lui şi crede că toţi sunt la fel de idioţi, sau de uşor de tâmpit, sau cumpărat 🙄
   Siktir, pramatie !

 4. Kain says:

  Chiar daca presedintele a cerut Avocatului Poporului sa conteste ordonanta: http://www.gandul.info/politica/basescu-cere-avocatului-poporului-sa-conteste-la-ccr-ordonanta-care-schimba-legea-educatiei-12888479
  Ce castiga daca o face, in conditiile in care Ponta l-a adus acolo si i-a acordat si o serie de privilegii: http://www.gandul.info/politica/dupa-mujahedinul-de-presa-ponta-o-reinventeaza-si-pe-seherezada-cum-omite-premierul-sa-spuna-adevarul-cand-e-intrebat-despre-privilegiile-pe-care-le-a-dat-sub-semnatura-avocatului-poporului-12884097
  Eu cred ca isi va lua o mica vacanta… pana se linistesc apele.

 5. neamtu tiganu says:

  cum se zice, minunea tie numa doua zile. Dobitocu de dartagnian se-ntoarce la ce stie, la ce-l obsedeaza, basescu, in toate formele lui, lichida. solida, gazoasa, juridica,.. mesaju e intotdeauna acelasi, basescu e cel mai bun si cel mai tare si aialati sunt…

  • Isabel.A says:

   Dar de ce nu lasi tu deoparte masochismul asta cognitivo-intelectual al tau si nu “sari” peste blogul acesta, pe care il critici atat? De ce naiba te toooooot intorci intr-un loc despre care ai o parere proasta? Du-te in locuri cu care ai afinitati de pareri, de valori si, mai ales, afinitati de educatie…. (educatia si nivelul tau fiind “the best of”, evident).

   Da-o-ncolo, Rrom(ulus), ai grija de sanatatea ta mentala si nu-ti mai exacerba masochismul cognitiv…. :))

 6. pierre says:

  Pana la urma, visul de aur al lui Cati Abramburica prinde viata :facultate fara bacalaureat si rector pe viata.

  • Isabel.A says:

   Am si eu o intrebare -care este retorica in proportie de 80 la suta si 20 la suta pentru Radu:
   Cum poate dna dr. Ioana Petrescu, cu doctorat obtinut la Harvard, sa fie co-partasa la adoptarea de catre guvernul Romaniei a OUG privind modificarea Legii Educatiei? Cum nu a scos o vorbulitza macar, public, nu calitate de Ministru al Finantelor, dar de membru al guvernului “adoptator” de astfel de nenorociri, fata de legiferarea politizarii invatamantului preuniversitar, a adoptarii doctoratului prin corespondenta si a infiintarii de facultati “pe persoana fizica” ?

   Daca nu a avut o luare de pozitie, inseamna ca dna dr. Ioana Petrescu este de acord mai ales cu doctoratele prin corespondenta si infiintarea de facultati de catre persoanele private; insi de calibrul lui Vanghelie, chiar si al lui Salam pot infiinta faculati de acum incolo; chiar si Raducu Humor isi va putea infiinta o facultate, care sa dea diplome pentru studierea “Vietii si operei lui Vladimir Putin” si a “Suprematiei Ortodoxiei in fata celorlalte religii” 🙂
   In rest, ramane cum am mai spus: Noapte buna, Romania.

 7. Radu Humor says:

  Ar fi chiar de râs, cum bine remarcă dArtagnian, dacă n-ar fi de plâns, cum se face el că plouă, refuzând să vadă comicul situaţiei şi acolo unde el dă pe afară !
  Când probele temuţilor procurori sunt procurate , poate chiar cu forţa de la un condamnat aflat în puşcărie, ca Nelu Iordache, deşi-i de plâns, îţi vine să râzi şi cu…cu.., ca Băsescu, numai că asemenea probe îl fac pe ataşatul (de dolari 😉 ) american să juiseze mai ceva ca Izaura la aflarea veştii că se “esprimă” la fel de corect ca nepoata naşului !
  Lume de căcat, cum ar spune un ţăran autentic dând cu cuşma de pământ :
  – Iaca frate, am înfrânt ! De data asta, chiar cu ajutorul americanilor 😉
  Numai că cel înfrânt e chiar bunul simţ !
  Cine i-a împiedicat pe aleşi să facă legi ca lumea în care imunitatea să fie doar cea legală ( doar pentru declaraţii politice) şi egală pentru toţi ?!
  Mi se pare că închiderile de ochi a celor care umblă peste tot cu MCV-u-n gură, dar în realitate închid ochii de câte ori în cauză sunt clienţi de-ai lor, folosiţi pe post de jecmănitori de bunuri naţionale .
  P.S.
  Doar şi pentru faptul că a permis lui Băsescu să întoarcă în 2004 prin soluţia sa imorală, rezultatele alegerilor, Felix ar trebui să fie pedepsit, dar nu în halul ăsta, degradând în ultimul hal Justiţia !

 8. Radu says:

  E drept ca nu e vina lui Radu Humor ca John Rockefeller ar fi fost evreu. Vina lui nu e nici ca e prost de bubuie, doar ca nu stie sa-si puna lacat la gura cand se stie atat de tampit. Faza cu Rockefeller e memorabila si merita retinuta pentru ca defineste cuvantul evreu atat cat poate sa-l inteleaga el: Cam tot atat cat intelege si din politica europeana.
  Ivane, daca te stii prost macar nu manca cacat ziua-n amiaza mare. Uita-te si tu la lucruri mai simple, pe care le poti intelege si singur: spre exemplu la Slaviansk le-au tras ucrainenii brandul rusnacilor ? Le-au cam.

  • Radu Humor says:

   Bine băi, guguştiucule, ai dreptate nu trebuia să spun că Roky ăsta e evrezu !
   Că nici nu e !
   E jidan, desigur !
   P.S
   Cine, în afară de un cretin ca tine se putea bucura că Iinvincibila armada ucraineană, bine împănată cu forţe americane a reuşit să ucidă câteva sute de oameni nevinovaţi ( civili) şi alte câteva sute vinovaţi, pentru că-şi apără ţara de expansionismul imperialist ( recunoşti formularea ? Că vorba aia :
   prost-prost, dar nu degeaba !
   Că unul ca ăsta, pentru câţiva bani o f..vinde şi pe mă-sa !

   • Radu Humor says:

    Din cauza unui dobitoc ca tine am pierdut vreo 5 minute din meci şi vreo câteva ore din viaţă.
    Şi ce folos, că tot n-ai priceput nimic ? Şi nici n-o să pricepi!
    Siktir, împuţitule !

 9. athos says:

  Exista o formula magica in toate aceste invocari. “Oricare dintre colegi poate fi in aceasta situatie”. In care situatie, de fapt? In aceea in care se gaseste orice alt cetatean roman, care nu se bucura de protectia votului Parlamentului pentru a putea fi supus unei cercetari judiciare. Nu vorbim de privilegii financiare speciale aici, poate oarecum mai firesti in contextul unei demnitati publice. Vorbim despre privilegiul legiuitorului de a nu fi supus rigorilor legii si despre recurgerea fara rusine la acesta. Pana si pentru cei mai habotnici si legati la ochi si minte dintre romanasii nostri, aceasta formula ar trebui sa declanseze un soi de reactie de revolta, sau macar o durere de burta, o mica iritatie, ceva. Se pare ca nu… Sau cand apar, sunt ca la Neamtu Tiganu, unde dai si unde crapa.

  Acum multi ani de zile, am cunoscut un tanar aspirant la Parlament. Abia avea 30 de ani si era ceva director intr-un Minister. In cadrul unei discutii mai neprotocolare, mi-a martusrist ca un loc in Parlament costa vreo 500 milioane, (din acele vremuri), la partid. Erau bani multi, si l-am intrebat de ce naiba ar plati atatia bani ca sa participe la procesul legislativ. S-a uitat la mine cu un amestec de mila, amuzament si enervare, in acelasi timp, in vreme ce-mi raspundea: “Cum pentru ce? Pentru imunitate!”

 10. Kain says:

  Ma bucur ca macar in Moldova CNA-ul lor da semne de viata dupa semnarea acordului, sa fie un semn de schimbare?: http://www.gandul.info/international/chisinaul-a-suspendat-licenta-postului-tv-rossiya-24-care-este-reactia-rusiei-12893682
  CNA-ul nostru e cumparat, e mai mult o institutie care protejeaza pe unii, se poate chiar spune ca are un rol major in propaganda: http://www.gandul.info/puterea-gandului/jeg-tv-noul-cna-se-face-ca-ploua-10451208
  Majoritatea din CNA se opune tranmiterii live a sedintelor: http://www.gandul.info/stiri/scandal-la-cna-consiliul-a-decis-sa-interzica-transmiterea-in-direct-a-sedintelor-sale-12795617
  “Basistii” din CNA acuza pe presedintele Consiluilui Laura Georgescu de abuzuri: http://www.mediafax.ro/social/trei-membri-ai-cna-au-sesizat-parlamentul-privind-abuzurile-presedintelui-consiliului-12783065
  “Consiliul Naţional al Audiovizualului este unica autoritate de reglementare în domeniul programelor audiovizuale, o instituţie publică autonomă aflată sub control parlamentar.”
  Concluziile le trage fiecare.

  • Radu Humor says:

   Băi, nesimţitule !
   Am ajuns s-o trăiesc şi pe asta :
   Nişte demenţi, în frunte cu Băsescu se luptă să suprime massmedia ce nu le convine !
   Şi pentru asta, dă-i şi luptă neicuşorule ! 🙄
   Cu toate mijloacele din dotare : servicii, bloguri, presă asevită, cât cuprinde, dar ei nu şi nu vor să închidă gura singurului trust de la care românii pot afla adevăruri cutremurătoare despre corupţia, furtul şi crimele nivel înalt din ţară sau de afară !
   Păi, pentru ce aia mă-tii au mai murit nişte oameni în 89, neisprăvitule, ca să vii tu acuma după 25 de ani ca să ceri enormitatea asta ? !
   Marş, potaie alogenă !

   • Radu Humor says:

    Ce au făcut cei din Moldova acum, prin CNA-ul lor, a făcut şi Ceauşescu cu Europa Liberă !
    Şi la ce i-a folosit ?!
    Doamne ce scârbă mi-e de proşti, şi cât de mulţi sunteţi :mrgreen:
    Auzi la el, se bucură !
    Staţi-ar bucuria-n gît să-ţi stea, de împuţit ce eşti !
    P.S.

   • Kain says:

    @Radu Humor, nici nu ma asteptam la altceva din partea ta. Am pus in ghilimele basisti, si tu ai muscat, pur si simplu nu poti rezista.
    Cum poti sa suprimi massmedia prin bloguri, presa aservita? Iti poti exprima opiniile, poti denatura lucruri, dar nu poti suprima. Nu mai traim pe vremea lui Ceausescu cu frica cenzurii, ba chiar si atunci serviciile nu erau la cheremul unui singur om.
    “vor să închidă gura singurului trust de la care românii pot afla adevăruri cutremurătoare despre corupţia, furtul şi crimele nivel înalt din ţară sau de afară !” Care trust e ala? al securistului imaculat Voiculescu?
    Oamenii din 89 au murit degeaba, sincer imi pare rau de ei si familiile lor, a fost o varsare de sange inutila. Regimul se schima cu sau fara varsare de sange, dar cei care au venit la putere, fiind tot din conducerea veche au dat dovada cat de mult le pasa de tara asta.
    Ce enormitate am cerut? E clar pentru toata lumea ca nu poti sa intelegi romaneste.

    “Ce au făcut cei din Moldova acum, prin CNA-ul lor, a făcut şi Ceauşescu cu Europa Liberă !”
    Ai iesit din comunism cu sechele grave daca tu compari situatia actuala cu cea de atunci. Moldovenii au suspendat pe 6 luni retransmisia Rossia24 si au amendat inca 4 televiziuni locale. Esti liber sa te informezi, ai internet-ul la dispozitie nu e cenzura totala, CCA-ul lor actioneaza ca un sistem imunitar. Tu nu esti roman bai Radu Humor, un roman nu poate sustine retransmisia propagandei rusesti in limba rusa in Moldova. Cum sa ne rusificam fratii? nu avem acelasi singe? Daca e sa urmarim logica ta, evident ca nu, tu ai sange de rus.
    Radu Humor vezi prosti peste tot, dar tu esti cel care are un limbaj mizer, om mic ce esti.

 11. Radu Humor says:

  “..aceasta formula ar trebui sa declanseze un soi de reactie de revolta, sau macar o durere de burta, o mica iritatie, ceva”
  Pentru cazuri de dureri de burtă şi constipaţie acută recomand blogul lui Goe 😉
  Dacă vezi cum comentează cei doi ( că Stely-i lipită mai ceva ca marca de putoare, aflată din belşug pe unde trece ea apăsat, cu cele 140 de kile :mrgreen: ) turnee de tenis sau chiar Mondialul din Brazilia, te kci de râs 😳
  Oricât de constipat ai fii 😆

 12. Radu says:

  Isabel,

  OUG privind modificarea legii Invatamantului pare a fi o porcarie, sper sa nu treaca de CC.
  Ramane totusi intrebarea: ar trebui ministrul finantelor sa comenteze legea invatamantului in public daca o considera gresita ? Sau si mai general: trebuie toti ministrii sa fie de acord cu toate legile trecute prin guvern ? O lege e trecuta numai cand exista unanimitate ?
  Cred ca un politician nu are cum sa nu-si asume disciplina de partid sau de membru al guvernului. Ministrul finantelor e responsabil pentru legile ce tin de finante. La invatamant raspunderea o poarta Pricopie. Primul-ministru raspunde pentru toate legile.
  Mi s-ar parea ciudat ca ministrul finantelor sa atace in public legea Invatamantului. Nu doar ca si-ar pierde postul, dar ar demonstra ca nu a inteles cum functioneaza un guvern. Tot asa cum ar face un deputat care si-ar critica partidul dupa ce majoritatea partidului ar decide ca e o lege buna.
  Revenim la intrebarea initiala: daca cineva crede cu adevarat in social-democratie si crede ca poate contribui pozitiv la politica financiara a Romaniei are de ales intre a injura si scuipa seminte din tribune sau a intra in PSD si a accepta ca nu poate controla 90% din decizii pentru cele 10%, din domeniul finantelor in cazul Ioanei Petrescu, pe care le poate influenta. Si nu e vorba doar de social-democratie, cred ca Funeriu a avut obiectii la majoritatea legilor trecute de guvernele Boc, dar nu era treaba lui sa le faca publice.

  • pierre says:

   @Radu,

   daca-mi permiti sa ma amestec in discutie :
   prima si cea mai evidenta porcarie comisa in legatura cu OUG de modificare a Legii Educatiei este adoptarea ei prin ordonanta de urgenta.Singura institutie care poate contesta ordonante de urgenta la CC este Avocatul Poporului si poate acum intelegem si graba cu care Ponta, tot prin ordonanta de urgenta,a modificat bugetul Avocatului Poporului,marindu-l, desigur.Exact ca la suspendarea din 2012, mai intai borfasii ung rotitele la Avocatul Poporului, pregatind terenul ca sa tranteasca cate o ordonanta de urgenta vitala pentru scopurile lor.Bineinteles ca mascariciul asta de Ciorbea nu va ataca OUG la CC, astfel incat singura sansa ramane urmarea cursului legislativ, mai exact adoptarea OUG ca lege in Parlament, dupa care contestarea la CC.
   Cum Parlamentul e in vacanta si mai curge apa pe Dambovita pana se va dezbate OUG in legislativ, ordonanta de urgenta, asta e de fapt urgenta !.provoaca efecte imediate, adica, printre altele,universitatile vor primi bani pentru scolarizarea absolventilor de liceu care nu au dat sau luat bacul.Adica exact ce-si dorea falanga reactionara din invatamantul romanesc, in frunte cu Abramburica,materie prima din belsug pentru facultatile private.
   Intr-un plan mai larg,se poate discuta si despre moralitatea adoptarii acestei ordonante de urgenta.Cand ai o lege a educatiei adoptata in Parlamentul Romaniei,dupa un imens scandal si nesfarsite lupte, intr-un domeniu vital al societatii romanesti, cand se stie ca orice modificare in educatie starneste ample discutii si controverse si efecte imediate asupra a sute de mii de elevi si profesori, sa vii sa mutilezi legea prin ordonanta de urgenta este nu o palma, este o flegma data de sus pe obrazul democratiei.
   Despre ministereasa de la Finante, tu ai dreptate, nu e domeniul ei Educatia, desi, daca ai citit ordonanta,in ea apar si modificari de sume si modalitati de alocare bugetara in invatamant.Nu stiu inca asta precis, dar se prea poate ca ordonanta sa aiba si semnatura “Petrescu” pe ea.Voi verifica.Pana atunci, dna respectiva ar putea gandi ca are intotdeauna la dispozitie varianta demisiei daca nu-si doreste sa-si asume prin tacere o asemenea porcarie.Daca nu, este parte a cardasiei cu plagiatorul.

  • Isabel.A says:

   “daca cineva crede cu adevarat in social-democratie si crede ca poate contribui pozitiv la politica financiara a Romaniei”

   Tu, draga Radu, crezi ca PSD e un partid social-democrat? Format din oameni care cred, practica si promoveaza “social-democratia”? Daca tu crezi asa, da-mi voie sa rad: muuuuult de tot 🙂 Tu esti un tip inteligent, asa ca am sa pun afirmatia de mai sus pe baza ne-informarii, nu a lipsei de inteligenta.
   Si acum pe scurt :

   1. Guvernul raspunde “solidar” pentru activitate si actele emise, scrie la Cosntitutie :
   http://www.constitutiaromaniei.ro/art-109-raspunderea-membrilor-guvernului/
   Deci Madame dr. Ioana Petrescu raspunde in SOLIDAR cu guvernul dr. Viorel Ponta pentru o ordonanta care ingroapa, pe termen scurt si mediu, educatia din Romania

   2. Eu in locul lui Madame as fi avut o luare publica de pozitie, chiar daac ar fi insemnat sa pierd o pozitie ; Ioana Petrescu nu ar ramane chiar somera daca nu ar mai fi ministru: s-ar intoarce la Maryland, e drept la un job platit in partea de jos a ierarhiei, dar cu putina straduinta si cu experienta din Romania, si-ar gasi un altul, mai bine platit :))

   3. Spune-mi, te rog, o realizare notabila, o MASURA macar demna de mentionat, luata(e) de Madame ministru al Finantelro de cand a preluat portofoliul. Eu stiu cel putin doua: taxa pe stalp si acciza pe benzina. TU, pe care le stii? 🙂

 13. d'Artagnan says:

  “Nemuritorii” de la tribunal
  de Rodica Ciobanu

  Două personaje încearcă să se strecoare în istorie, pe uşa din dos. Unul a fost ofiţer de securitate, celălalt informator şi amândoi sunt, acum, vedetele unor afaceri penale extrem de mediatizate. Din sala de tribunal, unde primul se prezintă ca apărător şi al doilea, ca inculpat, fiecare visează să lumineze şi să inspire generaţiile viitoare de ucenici ai Dreptului.

  Pavel Abraham, fost ofiţer de Securitate, instructor principal în Direcţia cadre şi învăţământ din Ministerul de Interne înainte de 1989, a continuat să lucreze în această instituţie şi după revoluţie, avansând în 1997, până în funcţia de şef al Poliţiei Române, din care a fost demis pentru rezultate slabe. A ocupat însă mai departe posturi importante în MAI, printre care cel de şef al Agenţiei Naţionale Antidrog. Când a fost pensionat de Traian Băsescu, în 2008, avea trei stele de general şi un salariu uriaş. Pus pe liber, plănuia să-şi adjudece „o funcţie ori în aparatul de stat, ori în mediul politic” (a candidat fără succes la europarlamentarele din 2009), convins că va ridica nivelul „foarte jos” al politicii împrumutându-se de la Obama, ori chiar să se facă realizator de emisiuni tv. Nu i-a reuşit niciuna, nici alta, dar numele său a apărut în mai multe afaceri controversate şi şi-a deschis casă de avocatură. Apără personal interlopi şi traficanţi de droguri, pe care i-a studiat cândva de la vârful poliţiei. O dată cu scandalul Mircea Băsescu-Bercea Mondial, avocatul acestuia din urmă, dl Pavel Abraham, a ajuns un guru al jurisprudenţei. În periplu pe la televiziunile puterii, împrăştie, „cu tot respectul faţă de cei vizaţi” acuzaţiile clientului său, emite teorii şi interpretează Coduri, sigur că domnia sa tronează în miezul unui caz „care va face istorie”. Că viitorii studenţi vor studia obligatoriu această speţă cu acuzaţii de şantaj şi trafic de influenţă, ce a zguduit familia prezidenţială şi politica românească, îi vor pomeni numele şi vor învăţa noi stratageme de la avocatul apărării. Este şansa dlui Abraham de a intra în istorie şi nu o poate rata.

  Dan Voiculescu, informator al fostei Securităţi, fondator al PC şi posesor al uneia din primele 10 averi din România vrea acelaşi lucru ca avocatul Abraham: un strop de nemurire. Îşi doreşte, după cum a declarat, ca raporturile sale tensionate cu justiţia care l-a condamnat la închisoare şi pus sub control judiciar să constituie pe viitor „un studiu de caz”. Izbutind încă o dată să amâne verdictul final în dosarul de corupţie ICA, dl Voiculescu se prezintă ca un luptător împotriva „dictaturii Băsescu”, un apărător al libertăţii presei (aceea pe care o patronează este liberă mai ales de normele deontologice) şi aşa i-ar plăcea să-l reţină istoria. Autoportretul său îşi trage o aură eroică din încleştarea cu justiţia, aură pe care n-a reuşit cu niciun chip s-o obţină din partidul său-lipitoare, pietrificat la patru la sută.

  Cine nu visează însă să intre, ca geniul, în eternitate?! Faptul că domnii Abraham şi Voiculescu speră ca numele lor să fie rostite peste veacuri nu este de condamnat. Au însă o percepţie distorsionată asupra criteriilor şi modului în care istoria, fie ea şi istoria jurisprudenţei îşi selectează „nemuritorii”: niciodată nu sunt impostori, inculpaţi sau pledanţi în cauze banale din sălile de tribunal.

 14. d'Artagnan says:

  Şi ca să fiu şi eu on topic cu…subiectul “Educaţie”…
  http://www.evz.ro/victoria-psd-asupra-educatiei.html

 15. neamtu tiganu says:

  “Isabel.A says:
  July 4, 2014 at 10:49 pm
  Dar de ce nu lasi tu deoparte masochismul asta cognitivo-intelectual al tau si nu “sari” peste blogul acesta, pe care il critici atat? De ce naiba te toooooot intorci intr-un loc despre care ai o parere proasta? Du-te in locuri cu care ai afinitati de pareri, de valori si, mai ales, afinitati de educatie…. (educatia si nivelul tau fiind “the best of”, evident).

  Da-o-ncolo, Rrom(ulus), ai grija de sanatatea ta mentala si nu-ti mai exacerba masochismul cognitiv…. :))”
  ********************************
  Isabel-mabel, fii draga mai atenta, io nu critic BLOGUL, eu il critic pa dartagnian pe care-l consider un taliban basist. De altfel nici tu nu faci risipa de laude la “ideile”, articolele lui dartagnian. Daca ai observat tu postezi in proportie de 100% offtopic, ai niste subiecte care te intereseaza si cam faci abstractie de dartagnian, in locul lui chiar m-as simti jignit, se pare ca eu sunt singurul care analizez cu creionu-n mina articolele lui.

  Si na, ca acum ma obligi sa spun, vin pe aici sa te vad pe tine, m-ai fascinat, esti frumoasa, dasteapta, bogata, ti-as spune mai multe dar sunt timid.

  • Candid says:

   “se pare ca eu sunt singurul care analizez cu creionu-n mina articolele lui”
   Iata dovada ca si un tigan amarat poate sa se laude ca intelege ce scrie D’Artagnan si sa se ia in coarne cu toti cei care par a fi “basisti”.
   Cred ca neamtu tiganu il uraste de moarte pe Basescu precum si pe sustinatorii acestuia dintr-un motiv cat se poate de clar: tiganii sunt prin codul lor genetic predispusi sa comita furturi, inselaciuni, crime etc, iar astea toate intra in vizorul justitiei.
   Consecinta???
   Cine sustine justitia independenta, imuna la influenta politica si la promisiunile de mita, nu poate fi decat dusmanul tiganilor si coruptilor.
   Noroc cu parlamentul care mai reuseste sa scape din ghearele DNA-ului cate un “nefericit” si “amarat” de politician parlamentar ce a calcat pe bec.
   Dar pe badea Gheorghe din varful muntilor, de exemplu, cine il scapa de judecata, daca fura un brat de lemne sau omoara o caprioara, fiindca nu e parlamentar, nici macar primar sau sef de consiliu judetean?
   Pai, dreptate este asta? Drept pentru care propun ca toti hotii sa fie declarati membri supleanti ai parlamentului si sa beneficieze de acelasi sprijin precum isaila,Vlad cosma, and Co.

   • neamtu tiganu says:

    sa-mi iasa ochii daca facui macar o crima, nu de alta da sunt fricos, daca ma prinde!. Nici macar pa cretinii de basisti nu i-as lovi, rani, au si ei rolul lor in societate asa cum au viermii, gindacii, sunt un exemplu in ce hal se poate ajunge cind esti fanatic, cind nu poti sau nu vrei sa gindesti cu capu tau.
    Dumneata esti, ca toti basistii, nu numa idiot, ci si rasist, consideri ca aceia care nu-l simpatizeaza pa basescu sunt asa si pe dincolo… Voi, basistii, ca considerati de dreapta, va ziceti democrati, antiamericani, anticomunisti dar cum se-mpaca asta cu rasismul? Il injurati pe Radu H. ca ii critica pe evrei da voi cum procedati?

    P.S Legea imunitatii parlamentare exista in toate tarile civilizate..

    • Candid says:

     Haoleou,
     Ce facui ca am starnit musuroiul de furnici :))))
     Bre tigane, am avut pana acum ceva vreme impresia ca esti bine echipat cu simtul umorului. Constat acuma ca nu esti decat un violonist care canta fals si nu ai simtul ridicolului. Poti tu sa spui ce vrei despre Basescu si asa zisii basisti, dar nu considera sub nici o forma ca ai pus monopol pe adevar, dreptate, echilibru si intelepcioune.
     Capisci?

     • neamtu tiganu says:

      oops, nu vazui in prostarea ta urma frunui humor, din contra.
      Sa-ti mai spun un secret, io nu-l urasc pa basescu, il consider un politician la fel ca oricare, cu bune si cu rele, uneori e chiar simpatic, chiar as bea o tuica cu el.
      Pa mine ma enerveaza astia ca tine care l-au facut zeu, mi se pare chiar periculos talibanismul vostru, sunteti, in esenta, comparabili cu extremistii musulmani, extremistii evrei, radicalii de dreapta sau de stinga, vegetarienii, abstinentii si ungurii.

 16. Radu Humor says:

  Cu ciocu’ mic şi cu capul plecat
  2 Iul 2014 | Sorin Avram | Tableta săptămînii
  Pentru ca România să fie vîndută pe nimic Occidentului ni s-a băgat în cap că noi, românii, sîntem nişte hoţi, care ştim doar să ne furăm căciula unul altuia. Pentru ca România să fie ţinută la respect de către Occident, ni s-a băgat în cap că noi, românii, sîntem nişte corupţi cum nu s-au mai pomenit pe faţa pămîntului de la Epoca de Piatră încoace. Pentru ca România să înghită toate modelele mai mult sau mai puţin reuşite exportate de Occident, ni s-a băgat în cap nouă, românilor, că sîntem nişte proşti. Pentru ca România să-şi deschidă porţile depozitelor pentru maşinile second-hand, hainele purtate şi tuburile de pastă de dinţi din Occident ni s-a băgat în cap nouă, românilor, că sîntem nişte puturoşi. Hoţi, hoţi, dar românii care lucrează prin cele străinătăţuri devin oameni de încredere pentru patronii sau instituţiile care le dau de lucru. Corupţi, corupţi, dar românii nu se dedau la acte de corupţie prin ţările care le oferă casă, masă şi bani de buzunar. Proşti, proşti, dar românii sînt foarte căutaţi de spitale, companiile de IT, centrele de cercetare şi universităţile occidentale. Puturoşi, puturoşi, dar românii sînt foarte vînaţi de firmele de construcţii din Olanda sau Germania şi de cultivatorii de căpşuni, piersici şi caise din Spania sau Italia. Puturoşi, puturoşi, dar, totuşi, românii sînt cei mai harnici din Europa. Conform unui studiu comandat de Oficiul European de Statistică Eurostat, durata de muncă în Franţa este cea mai scăzută, de 1.661 de ore, cu 120 de ore mai puţin decît în Italia, cu 186 de ore mai puţin decît în Germania, cu 239 de ore mai puţin decît în Marea Britanie şi cu 438 de ore mai puţin decât în România, ţară care se clasează pe primul loc în clasamentul hărniciei. Însă, nu statisticile contează, ci imaginea. Cu largul concurs al conducătorilor acestei ţări şi cu cel al forţelor externe interesate, România va rămîne tărîmul populat de oameni hoţi, corupţi, proşti şi leneşi, care trebuie să facă ciocu’ mic, să stea cu capul plecat şi să înghită tot ce i se îndeasă pe gît.

  Fiţi sociabili!

  • Radu Humor says:

   “Două personaje încearcă să se strecoare în istorie, pe uşa din dos. Unul a fost ofiţer de securitate, celălalt informator şi amândoi sunt, acum, vedetele unor afaceri penale extrem de mediatizate. Din sala de tribunal, unde primul se prezintă ca apărător şi al doilea, ca inculpat, fiecare visează să lumineze şi să inspire generaţiile viitoare de ucenici ai Dreptului.”
   Fparte adevărat !
   Numai că eu nu pot face abstracţie de al treilea personaj, de aceeaşi t(ţ)eapă cu cei doi, ba mai mult, îi întrece pe amândoi, plus încă vreo doi :mrgreen:
   În rele şi hoţii, şi care a intrat cu bocancii nu numai în istorie, ci şi peste vieţile românilor !
   Până nu clarificăm “meritele” lui Traian, cu ale lui vreo 10 -15 dosare cu care, dacă se vroia puteai băga în puşcărie cel puţin vreo zece oameni, sau tot de atâtea ori doar pe băsescu !
   Articole de acest fel, făcute la comandă, pot “ţine” doar în mediul pe care-l cunoaşte cel mai bine ciobăniţa , sau pe unde se mai găsesc unii plecaţi mai de mult de acolo 😉

  • Isabel.A says:

   Or fi romanii harnici, dar stau extrem de prost la capitolul productivitate. Ca-n bancul cu “prostul harnic”. Sorin Avram cred ca face parte din aceasta categorie, caci ar fi trebuit sa puna problema in termeni de productivitate, nu de nr de ore muncite.

   • neamtu tiganu says:

    vezi Isabel-mabel, d-aia te iubesc io pa tine ca esti candida, mai candida decit candidu. Radu are dreptate, HARNICIA inseamna multe ore de munca. Productivitatea e pe alt palier, romanul poate fi productiv, uita-te la tine sau chiar la mine atunci cind ajunge intr-un sistem copt, da pt. productivitate trebuie capital, mult capital. Studiile ne-nvata ca pt. un loc de munca, cit de cit productiv, sunt necesare investitii, functie si de branse, incepind de la 250k€ ajungind chiar pina la un milion. Nu mai vorbesc de infrastructura, incepind cu autostrazi si continuind cu apa, canalizare, irigatii, comunicatii.
    Europenii sunt fericiti sa-i aiba pe romani pt. a munci in domenii care ori nu se preteaza automatizarii, cum e culegerea capsunilor, sau nu e economica o automatizare prea sofisticata, cum e cazul ind. textile unde exista concurenta chinezeasca.

 17. Isabel.A says:

  Si inca ceva pentru Raducu H, cel care tine rabojul cu evrei. Rockefeller(ii)-caci e vorba de o dinastie- mai Raducu-cel- foarte -invatat, NU erau evrei, erau protestanti cu descendenta irlandeza, engleza, scotiana si germana.
  Dar, daca mai alina niste frustrari, daca mai serveste motivarii unor prejudecati, poti sa continui sa ii consideri evrei. Nu mai ca nu erau, parol 🙂

 18. d'Artagnan says:

  Nu știu ce să zic…am scris despre subiectul ăsta acum câteva săptămână…ori maestrul trage cu ochiul pe aici, ori…

  Prețul ratingului
  de Andrei Pleșu

  ”Despre presă se pot spune multe, şi bune şi rele. Una peste alta, bine că există şi că, orice s-ar zice, e liberă. Dar, parafrazînd vorba istorică a revoluţionarilor noştri: fiecare publicaţie „îşi ia singură raţia de libertate”. Singură, adică după priceperea, gustul, calculele şi strategiile proprii.

  Una ia mai mult, alta mai puţin, una nu înţelege prea bine cum e cu libertatea (care sunt capcanele şi răspunderile ei), alta îşi limitează singură libertatea sau şi-o schimonoseşte, prin afilieri lucrative, justificări economice, lipsă sau exces de imaginaţie.

  E de la sine înţeles că tehnica „ambalajului” atrăgător, preocuparea pentru titluri-magnet, organizarea „publicistică” a informaţiei sunt componente de neevitat ale meseriei de jurnalist. E normal să faci efortul de a-l seduce pe cititor, de a-i reţine atenţia printr-o abilă punere în pagină a mesajului. Întrebarea este pînă unde ai dreptul să-i manipulezi buna credinţă. Cîtă minciună, cîtă exagerare, cît „scandal” ai voie să mobilizezi, pentru a-ţi atinge scopul. Dacă, de pildă, publici un text despre irigaţii, dar, ca să stîrneşti curiozitatea cititorilor, scoţi în vedetă, cu litere mari, un pasaj marginal din textul cu pricina, folosit de autor într-o paranteză sau într-un context ironic (Să zicem: „apa chioară aduce oare fericirea?”) – nu faci un serviciu nici articolului publicat, nici ideii lui, nici celui care vrea să înţeleagă, din titlu sau din citatul „semnificativ” (ales pentru a rezuma totul), despre ce este vorba.

  Spre ilustrare, am ales cîteva cazuri (minore poate) de trişerie jurnalistică: de dragul rating-ului, „regizorul” paginii nu ezită să păcălească lumea, să inducă asocieri false, adică, în definitiv, să-şi bată joc de cumpărătorul gazetei, oferindu-i cu totul altceva decît i-a promis, sau folosindu-se de vreun fragment „convenabil”, pentru a-şi realiza agenda personală (respectiv a patronului). Procedura nu e doar lipsită de respect, dar, cred, şi de profesionalism real: se optează pentru soluţia facilă, grosolană, în locul unui efort de ingeniozitate mai subtilă, la fel de eficientă, fără să fie trivial manipulatoare.

  Iată un titlu „tare”: „Preşedintele ţării nu a mai suportat întrebările jurnaliştilor şi a cedat nervos. Replică imposibil de reprodus a numărului unu în stat”. Ce poţi crede citind, în România de azi, un astfel de titlu? E clar: Traian Băsescu şi-a dat (iar) în petic. L-au lăsat nervii şi s-a răstit la ziarişti. Te duci repede la text, să vezi cît de gravă e situaţiunea. Or, ceea ce afli este că Jose Mujica, preşedintele Uruguay-ului a făcut o declaraţie dură, după ce FIFA l-a suspendat pe Luis Suarez. Unde dai şi unde crapă? E drept, gazetarii şi-au atins scopul: m-au făcut să cresc numărul de accesări ale articolului lor, iar cititorul grăbit, care nu mai simte nevoia sa citească ştirea, rămîne cu impresia că preşedintele României a mai făcut o nefăcută. Punct ochit, punct lovit.

  Săptămîni întregi, o altă publicaţie a titrat catastrofic, alături de poza înlăcrimată a Anamariei Prodan: „Lovitură cruntă pentru Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Doliu în Arabia Saudită.”. Despre ce era vorba? Despre moartea soţiei celui care a fondat clubul Al Hilal, unde urmează să fie angajat dl. Reghecampf. De ce tristul eveniment a adus-o pe dna Prodan în pragul prăbuşirii sufleteşti nu se înţelege. Altă ştire zguduitoare: „Anunţ bombă pentru elevii care au dat examenele naţionale şi Bacalaureatul făcut de Ponta” (trecem peste topica neroadă a formulării). Ei bine, anunţul pe cale să provoace elevilor autohtoni puseuri de agonie şi extaz era că ar fi posibil ca ministrul învăţămîntului să fie ”remaniat”. Ideea e că şcolărimea noastră nu mai mănîncă, nu mai doarme şi nu mai învaţă, din cauza perspectivei de a scăpa de dl. Pricopie.

  Presa tabloidă a ajuns, în materie de fentă gazetărească, la performanţe greu egalabile. Un titlu sună, de pildă, astfel: „S. Prigoană, dezvăluiri despre relaţia cu Teo Trandafir”. Nu e ce credeţi. Nu se consemnează decît că domnul cu pricina nu are cu doamna cu pricina nici o relaţie. Doar o oarecare prietenie (într-o ”gaşcă” mai amplă). Alteori, realitatea e tradusă în termeni de mahala. Citim: „Găinuşă: Şerban nu era capabil”. Urît lucru, îţi spui, să vorbeşti aşa despre un colaborator şi prieten. Dar, de fapt, altceva spusese dl. Găinuşă şi anume că, la un moment dat, şi-a asumat responsabilitatea emisiunii cînd Şerban Huidu nu era capabil s-o facă (din motivele pe care toată lumea le ştie).

  Injuria (fie şi „aranjată”), sau drama sîngeroasă vînd foarte bine. Cînd vezi titlul: „Mihai Mitoşeru în stare de şoc: Copilul nostru…” , însoţit de chipul răvăşit al personajului, nu poţi să nu te gîndeşti, îngrozit, că ai de a face cu un destin mereu sumbru. „Copilul nostru a plecat pe lumea cealaltă” e prima propoziţie a textului. Din fericire, te linişteşti imediat: „copilul” e căţeluşul Tommy, decedat la venerabila vîrstă de 17 ani. Prilej de tristeţe, desigur, dar fără legătură cu tragicii greci…

  Parcă văd unele reacţii la textul de mai sus: de ce mă ocup eu de Găinuşă, Prigoană şi Mitoşeru, cînd ţara se sufocă de grave şi insolubile crize. „Ţara piere şi baba se piaptănă”. Dar eu cred că ţara piere şi pentru că un anumit mod de a face presă ne spală creierele şi ne piaptănă ca pe morţi, înainte de îngropăciune…”

  • pierre says:

   Spicuite numai azi din presa :
   Realitatea: “Radu Mazare a fost injunghiat ! Mii de oameni au vazut scena de groaza ! ”
   Gandul : “ULTIMA ORA ! o veste socanta a lovit ACUM lumea ! Medicii nu au mai putut face nimic ”
   Evenimentul Zilei : “ANUNT DESPRE SIMONA HALEP : I-au luat banii ! ”
   Partea buna este ca am inceput sa miros capcanele, nu mai deschid niciodata astfel de pagini si totusi stiu care e subiectul stirii.Daca am reusi cat mai multi asta si nu le-am mai accesa titlurile cretine, probabil ar fi nevoiti sa renunte la escrocheriile astea.

 19. Radu Humor says:

  Îi înţeleg uşurarea, poate chiar fizică, a maestrului (mai mult de ceremonii, şi alea mai mult funerare ) la aflarea faptului că nu-i vorba de Traian Băsescu, idolul său , dar îl asigur că mulţi români , departe de a rămâne surprinşi, sunt siguri că omul chiar “poate”, aşa că e vorba doar de timp, ca “ele” să se afle 😉 .
  Finalul e însă apoteotic 😉
  De fapt ca orice final de carieră a unui scriitor ce se vrea, nu de vagoane :
  “Dar eu cred că ţara piere şi pentru că un anumit mod de a face presă ne spală creierele şi ne piaptănă ca pe morţi, înainte de îngropăciune…” 😆 😛
  Hai, maestre că eşti tare. Disperat !

 20. Isabel.A says:

  Eu nu citesc presa din Romania decat ocazional, dar in aceasta perioada mama imi face revista presei romanesti. Si mi-a semnalat ultimul editorial al lui Jack Cristoiu, spunandu-mi ca-i bun. Da, e bun. Doua fragmente :

  “Dînd curs unui comandament istoric – cel de a opri prăbuşirea educaţiei naţionale pînă la nivelul analfabetismului grobian – Legea
  Educaţiei Naţionale a introdus în învăţămînt exigenţa, condiţie vitală pentru ca pe porţile şcolii să nu iasă generații de semidocți.
  Mult mai important, Legea Educaţiei Naţionale a încercat să corecteze dezastrul produs de una dintre realităţile postdecembriste care au atentat la fiinţa naţională:
  Fabricile de diplome.
  Cînd se va scrie istoria acestei perioade şi se va ajunge la concluzia că generaţii întregi de tineri au fost ucise de băutura contrafăcută a semidoctismului cu diplomă, Universităţile particulare vor fi consemnate printre principalele responsabile de acest dezastru.
  Această Lege n-a convenit Grupului de interese PSD-iste din învățămînt întruchipat de Ecaterina Andronescu.
  Această Elena Ceauşescu a regimului PSD-ist a fost adevărata şefă a învăţămîntului ori de cîte ori FSN, PDSR, PSD au fost la Putere”

  Si despre doctoratul lui Viorel (chiar ma reprezinta randurile lui, mai cu seama ca anul acesta in paralel cu rapoartele si briefingurile scrise pt altii, am si muncit extraordinar de mult sa le predau unor studenti de la Master, sa fiu publicata academic,etc. Ca sa produci valoare adaugata intelectuala e nevoie de mult efort si seriozitate).

  “Pentru mine, plagierea lucrării de doctorat mi se pare mai gravă decît o tîlhărie cu moartea victimei.
  Scriu din primul an de facultate.
  Nu-mi imaginez o clipă că altcineva s-ar putea documenta pentru mine, d-apoi să mai şi scrie în locul meu.
  De ce a acceptat Victor Ponta să devină doctor în drept cu o lucrare făcută de altcineva?
  Pentru că Victor Ponta nu dă doi bani pe cercetare, pe bibliotecă, pe şcoală.
  Un doctorat e pentru el mai puţin important decît un şurub de la maşinuţele cu care se joacă.
  Cum să-i pese lui Victor Ponta de obţinerea de către elevi a unei diplome de Bacalaureat doar dacă învaţă, cînd el a obţinut diploma de doctor în drept printr-un furt echivalent copiatului la examenul de Bacalaureat?!”
  http://www.evz.ro/un-pucist-consecvent-la-doi-ani-de-la-lovitura-de-stat-victor-ponta.html

  Dar ce (mai) conteaza? : unii, aparatori ai pietei libere (si dincolo de ea chiar) spuneau “e, ce mare chestie, nu a pus niste citate”; altii, printre care si conducatorul de doctorat al lui Viorel, prof. Adrian Nastase, au spus ca asta nu decat o manevra a securistului Basescu pentru a decredibiliza aceasta lumina a politicii romanesti. Deci, ce mai conteaza?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s