Alegerile păguboase ale Preşedintelui

Antonescu.
Preşedintele PNL are mari şanse să ajungă şi Preşedintele României. Aşa că, vrem nu vrem, el cu Ponta vor fi ză mazărea end ză fazărul ţărişoarei noastre greu încercate. Vor avea o putere imensă, singura Opoziţie va fi cea făcută de massmedia independentă, inclusiv de acest blog.
De fazăr ne-am cam lămurit: cabotin, cu dublu discurs, omul e dator vândut la cămătarii de partid pesedişti, plătind scump şi cu dobândă mare postul de prim ministru. Pe el n-ai cum să-l mai faci bine. Mai degrabă învaţă Vanghelie gramatică decât să înfrunte Ponta sistemul care l-a pus în scaun.

Aşa că eforturile noastre trebuie să se concentreze pe Antonescu, ză mazărea ţărişoarei noastre greu încărcate. Marele lui avantaj este că are o oarecare independenţă politică în partid, dată de statutul de locomotivă electorală pe care l-a avut la un moment dat.
Cum nici eu şi nici Andrei Pleşu n-o să candidăm la prezidenţialele de anul ăsta, îmi permit să fiu binevoitor cu domnul Antonescu şi-am să trec cu vederea şi atacurile la adresa justiţiei (cele din trecutul apropiat, în ultimul timp văd că a învăţat să tacă atunci când mai muşcă vreun politician ţărâna, o calitate extraordinară pentru un bun orator ca el: te fereşte să spui aberaţii), şi somnul de frumuseţe prelungit, şi engleza mai mult decât precară, şi-am să încerc să-i arăt punctul său cu adevărat slab, câlcâiul lui Ahile, periculos şi pentru el, şi pentru ţărişoara asta greu încercată.
Cel mai mare defect al său îl reprezintă incredibila incapacitate de a se înconjura, de a promova oameni de valoare, de a face alianţe credibile. Cu alte cuvinte a fost blagoslovit cu “darul” de a alege cea mai proastă opţiune dintre cele posibile. Dacă ar fi fost fotbalist ar fi tras în bara porţii de la un metru, ca marinar ar fi lovit singura insulă de doi metri pe doi din mijlocul oceanului, singura curbă dintr-un drum drept de 100 de km el ar fi ratat-o, iar dacă ar fi fost paraşutist sigur ateriza cu fundul în unicul tufiş de scaieţi de pe câmp.
Atenţie, un lucru foarte important de menţionat ar fi că are la dispoziţie o mulţime de informaţii în urma cărora să ia o decizie, el îşi dă însă cu stângu-n dreptu’ nu din ghinion sau necunoaştere, ci datorită aroganţei şi autosuficienţei sale. Cade în aceeaşi greşeală ca şi celelalte foste stele ale politicii noastre : “lasă că am de unde să scad electoral, îmi asum riscul!”.
Să ne reamintim unele dintre marile, monumentalele ratări cu poarta goală ale domnului Antonescu, luate absolut la întâmplare .
Gigi Becali, simbolul parvenitului, ajunge deputat PNL la insistenţa şefului de partid şi apoi, culmea ascensiunii politice, acest analfabet este înfipt taman în Comisia Juridică de la Camera Deputaţilor. De acolo face un salt mortal (penal) drept în puşcărie.
Alianţa cu un securist notoriu, Voiculescu, reprezentant al sistemului care a zdrobit istoricul partid PNL. O alianţă mai păguboasă, mai ales de imagine, nici că se putea, în condiţiile în care PDL şi Băsescu erau în cădere liberă, Antonescu şi PNL în ascensiune, iar minusculul partid-televiziune s-a comportat ca o căpuşă nesătulă. Care căpuşă a trecut la alt corp, înţeleg că la actualele alegeri parlamentare europene merge cu PSDul.
Sorin Roşca Stănescu, un celebru ziarist dubios, manipulator de meserie, şcolarizat în vechile structuri securistice. A trebuit o minciună cât Casa Poporului de mare ca Antonescu să se dezică de el.
Fenechiu, politician din aceeaşi familie de răpitori ca şi marile legende pesediste, pus de Antonescu ministru în ciuda evidenţelor. Nu cred să existe vreun penelist din Moldova care să nu-i ştie “anvergura”. “Afacerea” cu transformatoarele o ştiau şi pieţarii, şi poştaşii, şi femeile de serviciu, e de mirare doar că a durat atât procesul. Când te gândeşti acum cine negocia vânzarea CFR Marfă: Fenechiu (în puşcărie) cu Gruia ( în drum spre aceeaşi destinaţie)…
Tudor Chiuariu, condamnat, şeful Comisiei juridice de la Senat…
Să nu-i uităm nici pe minştrii “gură spartă” Stroe, Barbu…să nu-l uităm mai ales pe actualul ministru de Cultură, agramatul domn Gigel, Gigel Ştirbu, cu al său nume care l-a pus părinţii…
Urmează la rând Chiţoiu cu a sa nevastă…
Toţi oamenii preşedintelui!
De unde-i ia, frate, cum îi găseşte, este cumva înzestrat cu un radar special de-i localizează?
După tot acest pomelnic făcut la repezeală nu pot să spun decât că nu mă simt în siguranţă în faţa discernământului său. Nu mă simt reprezentat deloc de indivizii pe care-i alege, îi promovează.
Prin urmare, dacă domnul Antonescu iubeşte poporul ăsta român, greu încercat de politruci, îl sfătuiesc, îl rog stăruitor să lase naibii orgoliul, să renunţe la ideea greşită că se pricepe la oameni, şi să aleagă viitorii demnitari ori ghicind în cafea, ori în cărţi de joc, ori dând cu zarul. La o adică sunt dispus să cotizez la mama Omida, să le ghicească viitorul.
Aşa sunt mai multe şanse ca domnul Antonescu să nimerească persoanele potrivite.

P.S. Referitor la aceste alegeri dezastruoase, domnului Antonescu, arogant fiind, i se poate întâmpla ceea ce avertiza Nietzsche că se poate întâmpla:
„Da, am făcut asta, spune memoria mea. Nu se poate să fi făcut asta, spune mândria mea. Până la urmă, memoria cedează“.
În acest caz mi-am răcit gura de pomană dându-i aceste preţioase sfaturi, înseamnă că n-a învăţat nimic din greşeli.

This entry was posted in General and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

24 Responses to Alegerile păguboase ale Preşedintelui

 1. neamtu tiganu says:

  in principiu nu cred ca ar putea exista un presedinte care sa faca mai mult rau tarii decit a facut basescu, poate doar daca ajunge dartagnian..
  Un presedinte somnoros ar fi cel mai bun, locu presedintelui nu e pe terenu de joc, nici in aparare nici in atac, nici macar in poarta.

  Poate uneori ar putea sa mearga la dus cu echipa, dar atit. Desigur e contrar mentalitatii unor idioti, cum e pretenu nostru dartagnian, care-si doresc un tatic, unu care sa le spuna ce-i bine si ce-i rau! Ei saracii nu sunt in stare sa discearna, se ascund in spatele lui zeus sau in alte cazuri il iau pa Plesu drept idol, sau aia mai virili, pe vesnica blonda.

  • d'Artagnan says:

   Păi, tembelici, schimbă Constituţia dacă vrei un preşedinte cu adevărat decorativ.

  • Radu says:

   Ca de obicei nu pricepi nimic. Imi fac mila de tine si-ti mai explic o data: Sunt tari care n-au presedinti, sunt tari care au marionete, si la cealalta extrema e SUA. Cat de mult ar trebui sa doarma un presedinte e scris in Constitutia fiecarei tari si Basescu si-a asumat responsabilitatile. Sigur ca au existat si regi puturosi in anii absolutismului regal, tot asa cum Romania a avut si o regenta, si mai recent pe adormitul de Constantinescu. Insa a spune ca asta e bine in conditiile in care Constitutia pune enorm de multa responsabilitate in mainile presedintelui e criminal.

   Ce ar insemna un presedinte care doarme in conditiile Constitutiei si Romaniei de azi ? Ar insemna un individ caruia nu-i pasa nici cine e prim-ministru, nici care sunt ministrii, nici cine e in CC, ICCJ, servicii, judecatorii, ambasade, nici care sunt legile trecute de Parlament, OUG, nimic !

   Astept sa vad daca romanii vor dori schimbarea Constitutiei. Daca nu o vor dori si daca il vor alege pe Antonescu, sunt sigur ca-si va asuma toate responsabilitatile. Si sa nu uitam d’Artagnan, alaturi de Chitoiu, Chiuariu, Fenechiu et co. se afla si Johannis. Iar Johannis nu e rau. Si cred ca e una din putinele idei proprii puse in aplicare, pentru ca Chiuariu spre exemplu a fost o datorie pe care o avea fata de Fenechiu. Acuma sper ca o sa-i multumeasca in privat lui Basescu ca nu a pus botnita cainilor justitiei si iata, ieri l-au muscat de cur pe Fenechiu si ai lui, urmeaza Chitoiu, Voiculescu e pe ultima suta de metri, si uite-asa ii asigura independenta si lui Antonescu.

   • pierre says:

    @Radu,

    stii ce e amuzant din cale-afara la tipii astia care vor presedinti-somnorosi ? Tot ei sunt aia care il acuza pe Basescu ca nu a facut, ca nu a dres, ca nu a reformat,ca a scazut pibul,ca a crescut somajul,etc…

    • neamtu tiganu says:

     bhaa cretinilor, voi ati citit Constitutia Romaniei? Si-a depasit basescu atributiile, da sau nu!? S-a autodeclarat ca-i pres jucator? Da, sau nu? Pai daca s-a autodeclarat si si-a autodepasit atributiile de abia atunci e firesc sa-l intrebi, ba chiorule, daca tot te-ai bagat ce-ai reusit ma?
     +++++++++++++++++++++++
     P.S Rolul Preşedintelui
     Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei nationale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării. Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate. (Articolul 80 – Constituţia României)
     ************
     Pa limba dobitocilor basisti, presu “vegheaza”, “mediaza”, e “garant”. Unde scrie ca joaca, unde scrie ca e in competenta lui sa taie salarii, sa injure tiganca imputita?

     • neamtu tiganu says:

      spre comparatie, rolu presedintelui neamt:
      Der Bundespräsident hat in seiner Funktion als Staatsoberhaupt folgende Aufgaben:
      Er vertritt den Bund völkerrechtlich,
      er beglaubigt diplomatische Vertreter,
      er hat auf Bundesebene das Begnadigungsrecht, welches er allerdings teilweise an andere Bundeseinrichtungen delegiert hat; er kann aber keine Amnestie aussprechen,
      Ausfertigung und Verkündung der Bundesgesetze durch Bekanntmachung im Bundesgesetzblatt,
      Vorschlagen eines Kandidaten zum Bundeskanzler zur Wahl durch den Deutschen Bundestag sowie dessen Ernennung und Entlassung,
      Ernennung und Entlassung von Bundesministern auf Vorschlag des Bundeskanzlers,
      Ernennung und Entlassung von Bundesrichtern, Bundesbeamten, Offizieren und Unteroffizieren, sofern nichts anderes durch Anordnungen und Verfügungen bestimmt ist,
      Möglichkeit zur Auflösung des Deutschen Bundestages nach dreimalig gescheiterter Kanzlerwahl oder einer gescheiterten Vertrauensfrage,
      Verkündung der Feststellung des Verteidigungsfalls und Abgabe völkerrechtlicher Erklärungen nach Beginn eines Angriffes sowie
      Einberufung des Bundestages (abweichend von den Parlamentsbeschlüssen) und
      Einberufung der Parteienfinanzierungskommission nach dem Parteiengesetz,
      Veranlassung von Staatsakten,
      Anordnung der Staatssymbole.
      *************************
      Dupa cum se observa e extrem de asemanator cu rolu presdintelui Roman, conf. Constitutiei, da cum spuneam, cretinii de basisti isi doresc un tatic, ei care se dau adeptii legilor ai a Constitutiei o interpreteaza asa cum isi imagineaz aei.

      • d'Artagnan says:

       Păi da, dar cred că ar trebui să facă şi asta:
       *************************
       Untero ösuKa nzlerart eienfinanzund Abgabe vonbern Sta atsak tenennun des uensfradesmiichendmisBund völkerrechtlich,Parteiengesetzer beglaubigt diplomatische Vertreter,er hat auf Bun desebene daussprechen.
       *************************

     • pierre says:

      Usor, tigane, sa nu crape ceva-n tine…Doamne fereste ! Ce naiba tre’sa te enervezi asa, ca tot niste tampenii spui, macar zi-le frumos,ca-ti sade mai bine cand faci pe simpaticu’…
      Ia zi, ma tigane,tigan constitutionalist (daca a mai pomenit cineva asa ceva ! ),de ce in Romania fiecare candidat la alegerile prezidentiale are un program economic si politic ?
      Daca raspunzi frumos si corect, continuam discutia.Daca nu, nu.

      • neamtu tiganu says:

       domnu petrre, te-nseli daca crezi ca visu vietii mele ar fi sa discut cu niste timpiti ca voi. Cind intru pe aici intru doar sa ma amuz, nu astept in nici un caz sa aud de la voi niste idei, sentimente, glume, epitete si comparatii care sa fie cit de cit ceva interesante.
       Mi se pare amuzant sa vad pina unde ajunge cretinitatea.
       Asta fu introducerea, sa trecem la cuprins, mi se pare o idiotenie ca un candidat la presedintie sa-si prezinte un program economic, e absurd sa prezinti ceva pe care nu-l poti realiza si care nu intra in atributiile postului. Tu, domnu petrre, in dobitocenia ta ai impresia ca toti ar fi la fel ca tine, adica ar sustine fanatic un anume candidat. Nu domu, nici pe departe nu l-as sustine pe Antonescu, nu cred ca e potrivit pt. postu de presedinte. Nu ma-ntreba pe cine as sustine, habar nu am, astept sa se prezinte candidatii si din astia voi vedea.

 2. Radu says:

  Rromica,

  Presedintele Romaniei reprezinta statul roman. Opreste-te si sa mai cieste o data: reprezinta statul roman ! Unde il reprezinta ? La toate intalnirile cu FMI-ul de exemplu. La Consiliul European de exemplu, si asta a fost consfintit si de CC. La intalnirile cu FMI ce se discuta: printre altele si despre micsorarea salariilor.

  Chestia cu tiganca imputita e alegerea lui. Acuma tu te-ai suparat ca nu i-a spus borata, ca asa e expresia in Moldova spre exemplu ? Ce te-a deranjat, ca a folosit cuvantul tigan in expresia lui ? 90% din romani folosesc expresia asta la nervi, el a folosit-o in privat, cu nevasta-sa in masina, fara sa stie ca telefonul a ramas deschis. Mare branza !

  • neamtu tiganu says:

   mha Rradule, cunosc nivelu tau intelectual, de aceea nu te voi lua prea repede, hai sa vedem ce spune dex:
   REPREZENTÁ, reprezínt, vb. I. Tranz. 3. A acționa în numele unei persoane, al unei colectivități, al unui stat în temeiul împuternicirii primite de la acestea sau de la lege; a avea un împuternicit sau un mandatar.
   ****************************
   te-ai prins? In temeiu “imputernicirii primite”, asta inseamna ca nu face ce vrea muschii lui. Ca trebe sa existe o distinctie intre ce face presu si ce face guvernu, ca daca presu le face pe toate de ce mai e nevoie de guvern?

   Constitutia tarilor democrate e facuta in asa fel incit sa-mpiedice concentrarea de putere, concentrare care ar putea duce la dictatura, drept urmare miscorarea salariilor nu intra in competenta presedintelui.
   Discutia presului cu nefasta in masina arata nivelu lui de cacat, cum spunem noi gentlemenii, nu ne pisam niciodata in timp ce facem dus!

  • pierre says:

   @Radu,

   adaug la cele spuse de tine :presedintele, oricare ar fi el,este ales deocamdata in Romania prin vot direct universal,ceea ce ii confera pana una-alta cel mai inalt grad de reprezentativitate populara.Ideea ca un presedinte ales pe Constitutia noastra actuala nu ar trebui sa aiba un proiect economic validat la alegeri pentru ca nu are parghii sa-l infaptuiasca, nu poate fi decat emanatia unui gibon semidoct care nu intelege nimic din substratul prevederilor constitutionale.Componenta economica a unui program prezidential nu presupune neaparat interventie sau amestec in treburile guvernului,ci ea deriva exact din ansamblul de prerogative constitutionale.Pe langa reprezentativitate,presedintele poate prezida sedinte de guvern,poate adresa mesaje Parlamentului sau natiunii,are unele atributii in numirea ministrilor,ratifica acorduri internationale,etc, sau poate influenta, prin mediere,decizii politice si economice ale partidelor implicate in actul guvernarii.Nu este mult,dar e ceva.

 3. Radu says:

  Rromica,

  Si daca-i asa cati oameni cunosti tu care nu se pisa cand fac dus ? Daca ai sta sa asculti discutiile private referitoare la tigani sau purtate de tigani ai ajunge la concluzia ca pipi in dus e bine, mai curata de microbi. Daca ai putea sa asculti si ce gandesc oamenii si nu zic nici nevestelor ai constata ca Basescu merita sa devina lord !

  • neamtu tiganu says:

   domnu rradu, ca toaras nu-ti pot spune, io vorbeam de gentlemeni, desigur exista si unii care beau pisat, exista unii care manica cacat, de ex. voi si basescu, da astia nu sunt gentlemeni. Sper sa nu-mi cer sa-ti explic ce-i aia gentlemen!?

 4. d'Artagnan says:

  Țigane, inima mea plânge…carevasăzică nu ne iubești, intri aici doar ca să te râzi de noi…și atunci de ce ne-ai lăsat să credem că ne împărtășești sentimentele?! De ce?
  Noi te iubim, țigane, poate vreodată, după ce pleacă Băsescu la pensie și nu-ți mai bântuie nopțile, mințile și inima, poate o să reevaluezi amiciția noastră. Nu-l lăsa pe Băsescu să strice ce-i frumos între noi, nu merită. Știi zicala:: apa trece (adică marinarul n-o să mai fie președinte), bolovanul rămâne (adică tu o să scrii mai departe pe acest blog, cu amicii tăi).
  Am să beau în cinstea ta un țoi de palincă.

 5. Radu Humor says:

  Apreciez încercarea lui Herr NŢ de a-ilămuri pe vreo 2-3 de pe aici, cu eficienţa specifică celui care vrea să lămurească un catâr să execute o comandă care nu-i e pe plac.
  Căci orice critică, sau chiar aluzie referitoare la Băsescu are şi asupra lor acelaşi efect 😉
  Aşa că mai bine să zâmbim :

  Un poliţist opreşte o blondă pentru viteză:
  – Permisul de conducere, vă rog!
  – Cine să vă mai înţeleagă? Ieri mi-l luaţi şi azi vreţi să vi-l arăt!
  …………………………………..
  In Gara
  Ajunge un ardelean in gara si intreaba la informatii:
  – O plecat trenu’ de Cluj?
  – Da.
  – De cand?
  – De 3 minute.
  – Eh. N-am intarziat mult!

  …………………………………..
  Ion si Vasilie vor sa se lase de baut si nu stiu cum sa faca. Ion zice:
  – Stiu cum sa ne lasam de baut. Fii atent, mai avem o sticla de vin de Jidvei… Tu o ascunzi la spate si eu trebuie sa ghicesc în ce mâna este. Daca ghicesc, o bem si p-asta, daca nu…, ne lasam, ce sa mai! Zis si facut.
  Vasilie ascunde sticla.
  – Gata. Esti pregatit? Zi-mi!
  – Pai… e în stânga.
  – Mai, Ioane, mai… nu te pripi…!
  …………………………………..
  Bărbaţilor, ţineţi minte! Dacă vreţi să nu fiţi înşelaţi, femeia trebuie să aibă şifonierul plin de haine, astfel încât amanţii să nu aibă loc acolo!
  …………………………………..
  Bula merge la medic…
  – Care e problema ta, tinere?
  – Vedeti, visez de doua saptamani gaini care joaca fotbal… Vreau sa scap de aceste vise.
  – Da… ia acum aceste pastile, ca sa nu mai visezi gaini care joaca fotbal!
  – Pot sa le iau maine?
  – De ce?
  – Pai… vedeti… azi e finala si nu vreau sa o pierd!

  …………………………………..
  Banii nu cumpara fericirea, dar e mai bine sa fii deprimat pe o insula exotica, decat intr-o garsoniera confort 3.
  …………………………………..
  Un doctor se adreseaza unui betiv:
  – Daca mai bei, iti scurtezi singur viata!
  Betivanul se lumineaza la fata:
  – Doctore, sa stii ca ai mare dreptate! Eu intr-o zi n-am baut deloc si asa lunga mi-a parut ziua…!
  …………………………………..
  – Acuzat, recunoaste ca ai gresit!
  – Imposibil, domnule judecator, pledoaria avocatului m-a convis ca nu am furat!
  …………………………………..
  Intr-o buna zi, la poarta Raiului, un tip foarte ofticat …. Sf. Petru il ia de-o parte:
  – Ce-i, fiule? Care-i problema?
  – Pai nu se poate dom’le, uita-te la mine! Am 35 de ani, sanatos, puternic, nu fumez, nu beau, nu sunt casatorit…, seara ma culc linistit, dimineata ma trezesc mort, in ceruri? Trebuie sa fie o greseala!
  – Mmmm! Nu s-a mai intamplat pana acum, dar in fine, sa vedem… cum zici ca te cheama, fiule?
  – Manivela, Grigore Manivela…
  – Si ce meserie zici ca ai avut?
  – Mecanic auto…
  – Aha, gata, uite, am gasit fisa ta… pai s-a lamurit, fiule, uite, aici scrie ca ai murit de batranete!
  – De batranete?!!? Cum de batranete?
  – Pai, da, ca am adunat orele de manopera din facturile tale, si a iesit ca ai 123 de ani!

 6. alexc says:

  Pai Crin trebuie sa jongleze cu mafiotii din partid. Il pune pe unul , il mazileste pe altul, cam cum facea si Basescu. Nu e Berlusconi, cu al sau imperiu financiar.

 7. Radu Humor says:

  N-ar merita, dar hai să vă fac pe plac !
  Dacă şi ăsta-i jurnalist, eu sunt homosexual !
  Şi mi-l iau pattener 😉
  Pasiv, binenţeles, cum l-a luat şi Băsescu. Şi nu numai el 😆 :

  “Jurnalistul Ion Cristoiu susține că încăpățânarea premierului Victor Ponta cu privire la Serviciu de Telecomunicații Speciale (STS) dovedește de fapt că premierul a vrut “să pună mîna și STS, ca să poată frauda alegerile și Referendumul de anul acesta”.

  Iată justificarea lui:

  “Îmi permit să observ:
  1. Victor Ponta a cerut această ședință pentru ca șeful STS să fie demis și, mai mult, STS să treacă la Ministerul de Interne. Cum ministerul de Interne se va ocupa de fraudarea alegerilor și a Referendumului de anul acesta, șeful găștii de golănași din PSD voia să aibă la dispoziție și mijloacele STS de fraudare.
  2. Victor Ponta a fost, în acest caz, nu numai iresponsabil vesel, dar și neghiob trist. Putea să se oprească la cererea de demitere a șefului STS. El însă s-a demascat: Voia STS-ul pentru Famiglia lui.
  3. Traian Băsescu a susținut ceea ce scriu eu pe această pagină de vreo săptămînă și pe la televiziuni, cînd acestea binevoiesc să-și amintească de faptul că exist: tragedia își are cauza în absența unei coordonări a instituțiilor de către Victor Ponta. Care Victor Ponta avea alte lucruri de făcut în ziua respectivă: să-i ardă un chef, să se dea în scrînciobul televizării în direct.
  4. Sunt convins că STS-ul n-are nici o vină în tragedia aviatică din Apuseni. Asta trebuia să ne-o demonstreze însă Marcel Opriș într-o conferință de presă transmisă în direct de televiziuni și nu președintele României. Din motive care-mi scapă, Traian Băsescu a apărut românilor drept avocatul șefului STS. Ceea ce nu e cazul cînd vine vorba de șeful statului. Era mult mai normal dacă Traian Băsescu se limita la a prezenta decizia CSAT în legătură cu cererea lui Ponta.”, susține Cristoiu pe contul de Facebook.”

 8. Radu Humor says:

  Guvernul a luat decizia de a permite celor cu venituri sub 1.600 să plătească la bănci ratele înjumătăţite, timp de 2 ani .
  De ce nu şi cheltuielile de întreţinere care-i cocoşează de-abinelea pe români ?!
  Această măsură mi-a adus aminte de o veche întâmplare pe care mi-o povestea bunicul, care avea obiceiul să spună atunci când ceva i se părea curios sau aparent încâlcit, că aia-i “treabă jidovească” !
  Şi dădea următorul exemplu:
  Gheorghe avea cam multe datorii la dugheana lui Iţic ( i se dădea “pe caiet”, cun se spune şi se şi întâmplă şi astăzi ) şi de la un timp trecea pe partea cealaltă şi cumpăra de la dugheana unui turc cu “banii jos”.
  Într-o zi Iţic îi iese înainte lui Gheorghe cu caietul, foaia pe care erau trecute sumele pe care i le datora Gheorghe, rupe foaia, anulând întreaga datorie, conştient că aşa, clientul se va întoarce la el, şi va avea mult mai mult de câştigat, decât aşteptând să primească banii mai târziu sau chiar la Sfântu-Aşteaptă !
  Se pare că măsura este inspirată din această povestioară, însă “băcanii” de astăzi sunt mult mai neinspiraţi !
  CA SĂ NU LE SPUN MAI HRĂPĂREŢI ŞI MAI PUŢIN ISTEŢI !

 9. Radu Humor says:

  Felicitari, draga, am auzit ca te-ai maritat. Cum e ?
  – Foarte frumos! In fiecare seara ne plimbam prin parc, luam o barca
  si mergem pina in mijlocul lacului…
  – Vai, ce romantic! Si ?
  – Din mijlocul lacului el se intoarce cu barca, iar eu inot.
  – Atita distanta! Dar nu ti-e greu?
  – M-am obisnuit! E mai greu numai pina ies din sac…
  _______________

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s