După 100 de ani…

627x0
După 100 de ani de la Marea Unire, privind rezultatele turului I ale alegerilor prezidențiale, îți vine să te întrebi câte Românii sunt de fapt!
Cea transilvană și cea regățeană… Priviți harta de mai sus!
Cea a orașelor medii și mari (inclusiv cele din Regat) și restul localităților… Priviți statistica!
( Exemplu: Primul tur al alegerilor prezidentiale in judetul Valcea a fost castigat de candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, cu 44,32% din voturi, fiind urmat de Klaus Iohannis cu 34,42% .
În municipiul Ramnicu Valcea, cel mai bine clasat dintre candidati este Klaus Iohannis, cu 38,2% din voturi, in timp ce Victor Ponta a obtinut 34,2%.)
Cea a celor cu studii superioare și cea a celor cu 10 clase. Cea a celor din câmpul muncii și cea a pensionarilor. Priviți profilul votantului  fiecărui candidat!
Cea a celor din țară și cea a …diasporei! Priviți cozile de la secțiile de votare și repartiția votului!

După 100 de ani de la Marea Unire, argumentul de bază pentru a nu-l vota pe Johannis este: ” Dar de ce să dăm țara pe mâinile nemților?!” Asta aud în jurul meu ca justificare. Deci nu-i votat nu pentru că-i prea încet, prea inexpresiv, că-i prea încruntat, că are 6 case, că poate-i duplicitar, mă rog , că ar avea un ”ceva” ce nu place alegătorului, el nu este votat din ”principiu”, pentru că nu vrem ca străinii ”să ne fure țara!”. Culmea, cei speriați sunt cei din Regat, nu cei din Transilvania!
Dacă ar fi fost să participle la vot, Carol I n-ar fi avut nicio șansă. Nu numai că era neamț, dar n-a mâncat nici măcar salam cu soia, ca Johannis. Și ca noi.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

91 Responses to După 100 de ani…

  1. lazycat001 says:

    In Transilvania poti auzi oamenii discutand de cateva zile despre posibilitatea de a minimiza taxele care sunt virate la Bucuresti pentru ca acolo nimeni nu ii (mai) reprezinta.

    Te pune pe ganduri… nu tocmai placute.

    • pierre says:

      Ii inteleg, ba chiar ii si sustin.
      De ce sa plateasca, ca sa intretina PSD ul saracia si nemunca aducatoare de voturi din Vaslui ?

    • Kain says:

      Ii poti auzi pe unii vorbind de o separare, care nu e un subiect nou. Transilvania a votat constant cu dreapta de la revolutie incoace. Din prostie, Ponta poate da apa la moara, e posibil sa plece Transilvania cu tot cu ungurii ei.

  2. Baronul Munchhausen says:

    Exista aceasta opinie la nivelul judetelor. Pe de alta parte statul roman, definit drept national unitar, cica, isi propune sa niveleze oarecum PIB/locuitor intre cele 8 regiuni de dezvoltare desi regiunea 8 care include capitala a luat-o rau razna in sus si a trecut de media UE-27(luata ca referinta, UE 27= 100). In acelasi timp, PIB-ul in regiunea Nord -Est si Sud Vest sau Sud Muntenia sunt la mai mai putin de 35% din media UE.
    Deci, desi guvernul toaca banii stransi de la regiunile Vest, Nord-Vest si Centru, plus Bucuresti, nu reuseste sa mentina ecartul PIB-ului intre regiuni, diferenta asta a crescut mereu din 1998 incoace.
    E adevarat ca si in Franta(alt stat unitar, desi descentralizat) se practica aceeasi politica de echilibrare intre cele 26 de regiuni, idem in Germania, unde cele 5 landuri estice(fostul DDR)a primit ani la rand subventii uriase pentru a se apropia de celelalte.
    Chestia cea mai vehiculata printre regiunile bogate este ca zonele slab dezvoltate se compla in acesta situatie asteptand totul de la centru si nemaibatandu-si capul cu proiecte de dezvoltare si atragere a investitiilor straine.
    Si atata vreme cat infrastructura rutiera si de cai ferate din Romania este intr- stare de plans, nu vor veni investitori, deci regiunea Nord est, cea mai inapoiata va ramane mereu cu mana intinsa catre guvern.
    Si am ajuns unde vroiam: psd-ul in special este interesat sa aiba cat mai multi milogi care sa depinda de el, pentru a-i putea controla in anii electorali. De aceea, cu cat sunt mai napastuiti, acesti romani saraci, needucati, batrani, vor sta mereu cu mana intinsa si il vor considera drept Mesia pe liderul de partid care ii amageste cu un litru de ulei sau 2 mici si o bere cum facea pe vremuri alde Sechelariu, de ziua lui de nastere.
    Lor le convine sa primeasca direct pestele(pescuit, desolzat si eventual si prajit), in loc sa isi ia undita si sa-l prinda singuri.(A se intelege ca nu-i intereseaza sa-si ia soarta in propriile maini, pe de o parte, fiindca nu au o calificare profesionala care sa aiba cautare, pe de alta parte, fiindca sunt batrani si nu mai pot sa munceasca).
    psd-ul este mos craciun pentrui ei, de aceea este harta atat de rosie in vechiul regat.

  3. Observator says:

    D’Artagnan,

    Am promis ca dupa o sa revin sa spun de ce nu Ponta, de ce nu Iohannis.

    Referitor la primul tur, m-au convins doi prieteni (unul ce a stat la coada 3 ore la Viena si unul ce a stat tot cam atat la Paris) si am votat. M-am si documentat inainte, le-am cautat programele astora de-au candidat. Nu a fost Ponta, nu a fost Iohannis. N-a fost nici Monica. Cu siguranta nu ma reprezinta (nu sunt atat de tanara ca tine 🙂 ).

    Sa incep cu Ponta. Nu reiau tema plagiatului. O stiti deja, dar si aceasta trage la de ce nu. Insa ceea ce ma deranjeaza cel mai mult la Ponta e ca e copia fidela a lui Basescu in materie de mistocareala si golanie. Permanent e pontos si nu pentru ca-I Ponta, asa vrea el sa fie, chiar si atunci cand vorbeste de lucruri serioase. A copiat de la Basescu dorinta de a face glume ieftine la care rade de unul singur. Nu imi place nici ca ii place sa fie in centrul atentiei mereu, e plin de importanta lui si, colac peste pupaza, e prieten cu Ghita.

    Si s-ajung si la Iohannis. In primul rand despre Iohannis nu stiu nimic inafara de niste informatii initiate de niste ziaristi sibieni poate mai mult sau mai putin adevarate, insa subtirel combatute. Nu le reiau, le stiti si voi. Dar principalul motiv pentru care nu-l voi vota e pentru ca eu nu cred in omul providential, fie el si neamt, omul care sa ne rezolve problemele fara implicarea noastra. Nu cred intr-o schimbare venita de la un om. Nu vad cum ar putea un om ok sa faca echipa cu Blaga, Videanu, Berceanu, Orban si compania.

    • Aramis says:

      🙂
      Cum ai putut sa votezi cu Tariceanu!?

      • Kain says:

        Trebuie sa recunosti, ca are farmecul lui… e un fel de Udrea in varianta masculina.

      • Observator says:

        Ei, poftim! Ai aflat-o si pe asta! Ai vorbit cu prietenii mei, asa-i?

        Si eu care credeam ca esti mai încrezător in ceea ce scrii si sa bănuiești ca luând in considerare cele scrise de tine m-as fi îndreptat către un candidat mai exotic. Apropo, mi-am făcut si-un Quiz de pe Adevarul. Kelemen Hunor mi s-a arătat:-). Si pe cuvânt de-am zis ca-s de acord cu autonomia Ținutului Secuiesc.

        • Aramis says:

          Daca stiam ca-ti pot seduce votul, scriam mai din timp, sa ai vreme sa citesti pe indelete. Asa, uite ca te-am scapat, te-ai lasat ametita si sedusa de programele fermecatoare ale lui Kuky 🙂

    • d'Artagnan says:

      Sunt de acord cu tine.
      Dar cu cine ar fi trebuit să facă echipă…ca să ajungă la un 30% în primul tur?

      • Observator says:

        Eu zic ca mai sunt si oameni cinstiti in tara asta, nu?

        • d'Artagnan says:

          Or fi, da’ ăia n-au partide să-i transfere voturile, să lipească afișele, să plătească bannerele, deplasările…
          Ce zici, eu de exemplu, care sunt român ortodox, simpatic de mor, pontos, dar și serios, muncitor, patriot nevoie mare (Hai România!), care am dat bani și la biserici, cu replica la el cum îi place românului, cu o singură casă cumpărată cu bani din salariu, nu dau meditații, cam câte procente aș avea ca independent și cam câte susținut de un partid?

          • Observator says:

            Dar 100 mii de coco pentru partid ai? Altfel, nicio șansa sa ai partid sa te susțină. Nu ai citit ce spuse Baconski dupa europarlamentare?

        • Aramis says:

          Cine sunt ” oamenii cinstiti din tara asta”? Indica-I. Sa inteleg ca toata clasa politica romaneasca este “necinstita” ? Sa inteleg ca Kuky Tariceanu este singurul cinstit?
          Ce inseamna ” cinstit”? Ca nu a trecut niciodata pe rosu, ca nu a condus niciodata dupa ce a a baut un cognac, ca a dat restul corect, sau ca nu a furat mai mult de un milion de euro, care este unitatea de masura?

          • Observator says:

            Eu. 🙂

            Nu cred nici pe departe ca Tariceanu ar fi cinstit. La Tariceanu am gasit un program. Si, poate, are dreptate si Kain, are farmecul lui. L-am votat mai mult cu gândul sa nu fie Nutica pe 3.
            Cat despre Iohannis, măcar pentru imagine m-as fi folosit mai mult de Predoiu, Țurcanu, Alina Gorghiu si mai putin de penalii Blaga sau Orbán.

            • Aramis says:

              Care program? Programul lui Kuky e simplu si poate fi rezumat:

              Sa luam cateva voturi de la penelistii care sunt nemultumiti de dissolution USL si au pierdut functiile si de la psd-istii care nu-l inghit pe Ponta personal, iar in turul doi sa varsam aceste voturi ( cate or fi din ele) la Ponta cu sloganul ” USL a inviat” . Asta-I programul. Tu stii de altul? Ca eu nu.

              Draga mea Observator,

              Eu am prea mult respect si consideratie pentru tine ca sa merg mai departe cu aceasta replica.

    • Kain says:

      Gandirea dvs imi aduce aminte de o intamplare povestita de un amic. La o vorba cu o studenta frumoasa(putea alege pe oricine), a intrebat-o de ce nu ar dori o relatie stabila, ea i-a raspuns ca peste cativa ani ea se vede a fi impreuna cu unul mai in varsta cu peste 10 ani, chel si burtos. Adica te afli intr-o pozitie in care poti sa alegi, macar incerci, am renuntat sa ne mai intrebam ce e in mintea femeilor, fiindca ne-am dat seama ca suntem depasiti, nu dispunem de acel tip de rationament(daca ii poti spune asa).
      Revenind la situatia actuala, sa plecam de la premisa ca nu exista omul providential, si ca avem oameni normali care candideaza, cum cantaresti oamenii? Cum faci sa ii separi in buni si rai? in hoti si cinstiti? In cuminti si nesimmtiti? Care se apropie de materialul ideal de presedinte? Care se inconjoara si sprijina cele mai multe personaje dubioase?
      Daca ati avea un copilas mic, cum il invatati sa judece oamenii?

    • Isabel.A says:

      Ce argumente subtzirele. Ma asteptam la mai multa consistenta din partea unei persoane care frecventeaza nu numai bloguri de propaganda dar si ‘intelectuale’. Blaga nu e bun dar e bun Oprea? Orban nu e bun dar e bun Ilie Sarbu? Sau poate nulitatea plagiatoare Caty Andronescu? Sau Oprisan? Mazare? A propos pomenile électorale care vor face ça la anul taxele sa CREASCA si campania negativa HIDOASA nu ai vazut-o? Am définit exact profilul votantului prezervativului uzat Tariceanu: oameni ‘asezati’ cautatori de ‘eleganta’ si ‘diplomatie. Sper sincer sa aiba parte din plin de ele in urmatorii 10 ani caci atat voir ramane acesti domni la guvernare mai ales ça voir guverna ci si pentru ‘structuri’: Ghita; Major; Rus; Oprea ; Sarbu etc si last but not least Vionocchio.

      • Isabel.A says:

        Vor guverna cu si pentru structuri

      • Observator says:

        Sa nu-mi spui ca ai aflat si tu ca sunt de stanga, insa ma zbat noapte sa-I impac pe Heidegger cu Adorno? 🙂

        Am zis, nici Ponta nu-I bun. Doar ca ala e acolo (aka PSD) de cand se stie, cu penalii lui cu tot.

        Iohannis putea sa aleaga. Si, vorba lui Bogdan Stoica http://psnews.ro/sa-muriti-voi-ca-l-ati-fi-votat-pe-asta-daca-nu-era-neamt/?

        • Isabel.A says:

          Am inteles rationamentul tau: prefer penalii pe care ii cunosc ça sunt de stanga chiar daca ei sunt mult mai odiosi decat cei pe care ii cunosc mai putin. Nu imi trimite linkuri cu ‘comentarii’ scrise de tôt felul de necunoscuti ça sa iti validezi argumentele te rog. Nu citesc prostioare ça nu am timp. Faptul ça e neamt conteaza doar in conjunctie cu faptul ca omul are un comportement DECENT-chiar prea décent fata de laturile care i s-au aruncat pana acum. Si mai conteaza in conjunctie ( in conjonction with) cu capacitatea de a l’UA un proiect-Sibiul-si de a il dezvolta temeinic fara iesiri bombastice. La faza cu Heidegger si Adorno mai incearca-e si mai subtzire decat précédentele; sorry.

        • Isabel.A says:

          Am citit acuma textul trimis de tine. E o mizerie la nivel de argumente si ingrozitor de propagandistic. Asta e nivelul tau real de il aduci un sprijinul argumentelor tale?

        • Kain says:

          Vai ce articol…
          Sti, eu nu l-am votat pe Iohannis, dar situatia nu e nici pe departe asa cum e descrisa de dl. Bogdan Stoica. Nu l-am votat, din cu totul alte motive, mai simplu spus am gasit un candidat care ma reprezenta mai bine decat Iohannis.
          “Stiu, Sibiul e un oras misto. Dar si Piatra-Neamt este,”, … mda misto scrie. E un mare mistocar dl. Stoica. V-am spus ca am fost in Piatra-Neamt acum 2-3 saptamani? E totul misto acolo, in special telegondola aceea de te poarta peste baraci ruginite, inconjurate de blocuri mohorate. In tot orasul ala gri, se ridica falnic in mijloc un stadion mare rosu. Am auzit ca e al lui Pinalti, atractie turistica, extraordinar aa.. misto adica. La intoarcere, primesti un bon gratis pt un hamburger de 5 lei la Mc’D in celalalt capat al orasului. Daca vreti sa ma credeti, Sibiul nu se compara.
          Ideea pe care o desprinzi din articol e ca TOTI sunt murdari, practic toti candidatii sunt aruncati in aceeasi mocirla, dupa care ti-se spune ca nu e nici unul curat. E nociv, demotivant, mincinos, mizeaza pe faptul ca omul nu stie cum e Sibiul si cum e Piatra-Neamt, si iti face el o caricatura de tablou, insa poza lui e stramba, malitioasa.
          Cum va explicati doamna ca pe Iohannis il voteaza tot Sibiul, e atat de apreciat ca primar, ba mai mult, toata Transilvania il prefera, dar se gasete cate un mistocar sa isi bage pixul…

          • Observator says:

            Kain,

            Eu l-am considerat pe Iohannis singurul candidat antisistem, singurul candidat care merita. M-am si certat cu dlGoe pentru el, cred. Am zis ca-i primar bun (mi-a placut mult Sibiul), am zis ca nu-i legat de vreun partid nociv, ca-i om serios, ce mai!

            Punand ochii pe el m-am apucat sa caut, sa intreb. Frumos, frumos, dar o fi de casa? Cum o sta cu spritu’? (eu intrebari de astea-mi pun mereu ca omu’ la betie devine alt om si cine stie unde-ajungem apoi?). Drept e ca nu am gasit decat niste acuzactii care subtirel combatute fiind mi-au lasat asa, un gust amar. Insa, obisnuita fiind sa fie multa manipulare am trecut peste ele. Dar nu pot, dom’le, trece peste Blaga. E nasol?

            Reiau pentru Isabel, la Victoras nu pot trece peste Ghita. Nu pot si pace.

            • Isabel.A says:

              Si atunci daca acuzatiile sunt subtzirele, de ce , la valoarea si nivelul tau-mult peste ale mele, care ma “imbujorez asa”-folosesti in sprijinul argumentatiei tale un articol care e o mizerie, din specia cea mai joasa de propaganda, ca cea pe care o face RTV-ul lui Ghita.
              In general, argumentele tale, modul cum le exprimi sunt diferite (nu vreau sa spun sub, ca sa nu jignesc) de ceea ce vrei tu sa pari: o persoana respectabila, cu anumite pretentii de a fi citit cate ceva. Dar acuma, sa vii cu astfel de mizerii, sa le folosesti in argumentatia ta, pe care cineva cu un IQ normal nici nu le poate baga in seama, inseamna ca esti un public-tinta al acelui articol. Voilà.

  4. Radu says:

    Majoritatea de pe aici v-ati incapatanat sa spuneti ca nu are importanta cu cine votezi in primul tur daca la al doilea votezi cu Iohannis. Greseala ! Uitati-va la harta deprimanta pusa de d’Artagnan: e rosie pe 2/3, dar nu pentru ca Ponta a castigat peste 50% in 2/3 din judete. In mod corect harta ar trebui refacuta adaugand procentele lui Macovei si ale lui Udrea la cele ale lui Iohannis, si atunci ar fi cam 50-50. Si tocmai imaginele astea deprimante vor face ca armatele lui Iohannis sa nu mai aiba chef de lupta, cand scorul e atat de strans factorul psihologic e determinant si INTOTDEAUNA 2-3% voteaza cu invingatorul sau cu cine simt ei ca e masculul alpha al momentului. Harta asta nu lasa nici o indoiala: VV Ponta are 2-3% cadou de la udristo-macovisti. Nu ca m-as astepta sa fie inteles rationamentul meu …

  5. Isabel.A says:

    @Radu : Antonescu e cel mai mare looser care a evoluat pe scena politica in ultimii ani. A avut tôt si a pierdut tôt. Doar pe mana lui.

    • Isabel.A says:

      Iar acum cand ar fi nevoie de Antonescu in campanie el discuta cu PSD si ‘et fais la sourde oreille’ (face urechea surda) la apelurile ACLului.

  6. athos says:

    In primul rand, asculltati-l pe caraghiosul asta batran, care spune acele tampenii pe care si altii le gandesc, dar se feresc sa le afirme in gura mare:

    +Corneliu Vadim Tudor a declarat marti, dupa ce a anuntat ca se aliaza cu UNPR pentru a-l sustine pe Victor Ponta in turul doi al prezidentialelor, ca trebuie sa se termine cu “arestarile astea abuzive” si ca sustine adoptarea unei legi a amnistiei.+

    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18460636-tudor-dupa-anuntat-sprijina-ponta-termine-arestarile-astea-abuzive-arestarea-lui-hrebenciuc-rusine.htm

    Apoi, dintotdeauna, inca de acum aproape 100 de ani cand s-a savarsit unificarea teritorului transilvan cu Romania, efectul asupra administratiei transilvanene si a afacerilor transilvanene in general, a fost catastrofal, amandoua suferind un puternic recul in urmatorii ani dupa unificare. Saracu’ Maniu, el si-ar fi dorit autonomia Transilvaniei, dar s-a trezit prins la mijloc, intre “dictatul” lui Bratianu si presiunile interne. Trebuie spus ca administratia austriaca, existenta si in teritoriul transilvan, era un model de eficienta la nivel european, dar la 1925, legea administrativa aducea si Transilvania la standard dambovitean. Numai faptul ca structura sociala a ramas relativ neschimbata, cel putin pana la 1940, a determinat ca Transilvania sa pastreze un avans fata de restul Romaniei, din punct de vedere al functionalitatii comunitare. Apoi, incetul cu incetul, lucurile se schimba, mai ales dupa anii ’70-’80, cand sasii parasesc in masa Transilvania, iar satele lor mandre se ocupa cu rapiditate de catre tigani, la care se adauga evolutiile demografice negative specifice intregii tari, respectiv emigrarea intelectualilor din anii ’90. Cu toate astea, transilvaneanul este si azi mai informat si mai cuplat la realitatile tarii decat locuitorii altor zone din fostul Regat, si cu un simt comunitar mai dezvoltat, ramasita a obiceiurilor preluate de la sasii si ungurii cu care au convietuit. Este adevarat ca nici un alt scrutin nu a trasat cu atata precizie granita de acum 100 de ani… Bravo Ponta, Presedintele care uneste!

  7. Radu Humor says:

    Şi-au propus unii să-i facă pe români să vadă roşu în faţă şi le-a reuşit de minune !
    Ce relevanţă pot avea procente de 31, 32, 34 sau 41, 42 la sută, ca să poţi emite pe baza lor sentinţe nu doar electorale, ci şi moral-sociale ?!
    Nici măcar cele câteva treceri peste pragul de 50 % nu sunt semnificative astâta vreme ce cam o jumătate, uneori chir mai mult dintre alegători au stat acasă !?
    Ba, mai mult, listele electorale continuă să ducă cu ele un surplus demonstrat ce depăşeşte două milioane de votanţi !
    Avem 18,3 milioane de votanţi înscrişi pe liste, la care dacă adăugam cifra celor fără drept de vot ( 0 -18 ani) de 3,3 milioane ajungem să depăşim populaţia României lui Ceauşescu ! :mrgreen:
    În vreme ce peste 3 mil. de români au ales din nou drumul pribegiei , din care votează vreo sută de mii în total, pe bune şi încă vreo câteva mii, la negru, că tot se poartă 😉
    Dar asta nu interesează pe nimeni, important pentru voi este să aflaţi câţi cu 10 clase l-au votat pe Ponta şi câţi cu studii superioare pe Monica ( lipseşte câte prostituate au votat o anumită candidată, deoarece câţi puşcăriaşi au votat cum au vrut muşchii…şefilor, se ştie cu exactitate 😉 !
    Dacă s-ar face un studiu cu I.Q celor care prestează pe bloguri nu cred că rezultatul ar putea să surprindă pe cineva 😉 !

    • Baronul Munchhausen says:

      E bine sa-ti mai faci si autocritica, nu-i asa? Crezi ca ai un IQ macar cat arata numarul format din ultimele doua cifre al anului tau de nastere? 😀
      Daca da, esti un pesdist tipic. 😀
      La cate picioare-n fund ai primit pe aceste bloguri, ma mir ca mai poti sta pe scaun in fata calculatorului si sa aberezi in stilul tau inconfundabil. 😀 😀
      Oricum, ponta si-a atins maximumul. Ce va mai aduna in turul 2 va fi cumparat pe posturi guvernamentale de la manechinul cpt sau de la agariciul fost patron otv.
      Cu toate sforile pe care le va trage ponta impreuna cu consilierul sau Frunda, maghiarii nu vor vota cu tonta in turul 2: n-au nici un motiv sa -l respecte sau sa-l voteze. Nu le plac marionetele nici mincinosii

      • Radu Humor says:

        Te pomeneşti că eşti născut prin 90 ?! 😆
        Şi atunci nu-mi explic cum n-ai înţeles, cu un asemenea IQ, că nu numai acum, dar niciodată, n-am votat cu PSD sau celelalte variante !
        Dar pentru că văd că eşti bătut în cap o să-ţi traduc ce-am ţinut să afirm:
        nu are nici Vadim, nici Diaconescu, nici Tăriceanu, nici măcar Băsescu voturile în mapă ca să le pună la picioarele cuiva !
        Cam cît crezi că ar fi avut Nuţi dacă Băsescu ar fi avut-o mai lungă ? Mâna, cu care împarte voturi, nu te gândi şi tu la prostii 😳
        Doar un zăbăuc ca tine poate crede că toate procentele cuiva trec în turul II, prin vot cinstit, în marea găleată !
        În schimb pot trece uşor prin diferite manevre oculte !
        Şi aceste calcule tocmai asta pregătesc : Ca hapul să fie mai uşor înghiţit de guguştiuci ca tine, sau de săraci cu duhul… Să zicem tot ca tine, ca să nu jignesc pe nimeni de pe aici, şi mai mult, în ceea ce te priveşte, sunt sigur că nu greşesc 😉
        P.S.
        Eu sunt sigur că pe bune, Ponta n-are cum câştiga al doilea tur !
        În primul rând pentru că românii vor ezita să pună toate ouăle în aceaşi traistă !
        Mai pe înţelesul tău, că ştiu că eşti greu de cap :
        Nu vor risca să acorde toată puterea unui singur partid, practic unui singur om, cum şi-a însuşit-o Băsescu pe căi absolut ilegale !
        S-ar putea ca de data asta, pericolul să nu fie atât de mare, dar beleaua de care abia am scăpat, să le fi fost suficientă pentru a sufla şi-n iaurtul politic ce li se oferă pe tava turului II .
        Până la urmă, e unul din rarele momente istorice în care putem, doar mişcându-ne la urne fundurile din fotolii, scaune sau alte şezători ( tu nu pari chiar atât de handicapat încât să ai nevoie de unul cu rotile; sincer mi-ar părea rău, că una-i bibilica, asta e 😉 şi alta sănătatea corporală :mrgreen: ) am putea să demonstrăm că atunci când vrem, sau când ne ajunge cuţitul la os, putem ! 🙄
        P.S.
        Ponta , prin numirea a trei premieri ( câte unul pentru fiecare situaţie de urgenţă !) nu face decât să deschidă un alt subiect :
        Dacă n-ar fi bine ca şi pentru preşedinte să fie valabilă o formulă asemănătoare . De ce să aşteptăm cinci ani ca unui ales ( inclusiv parlamentar) să-i vină mintea la cap şi să nu avem posibilitatea legală să-l schimbăm imediat ce ne-am dat seama că numai gura-i de el 😉 . Dar nu a acum, ci prin legi bine făcute 🙄

  8. Isabel.A says:

    Comisia Europeana reduce previziunile de crestere pentru zona euro la 0.8 procente pentru 2014, 1/1 procente pentru 2015 si 1/7 pentru 2016. Sub un procent pentru zona euro inseamna practic stagnare. Ca acest lucru va afecta si Romania, cred ca nu trebuie sa explic de ce. Sa vedeti la anul cum pomenile electorale de acum vor fi platite prin taxe si impozite. Plus “MTO-ul”.
    http://www.reuters.com/article/2014/11/04/eurozone-economy-forecasts-idUSL6N0SU29F20141104

  9. Isabel.A says:

    @Aramis
    Used condom-aka Tariceanu-incepe sa realizeze ca pesedistii ii vor trage clapa: go, go, go, Bikemen :), you are sa elegant, so stylish, with such a diplomat conduct: the character is missing, but that’s only a minor lack
    http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/tariceanu-premierul-lui-ponta-adversarul-nu-este-doar-iohannis-ci-si-presedintele-in-functie-1331382

  10. athos says:

    Atat Ponta, cat si Tariceanu, dar si multi altii isi joaca viitorul politic in aceste zile. Mobilizarea se datoreaza faptului ca daca nu le iese jocul, au cam incurcat-o. Nu este vorba de o retragere temporara, intrucat fara inalta protectie politica, cazurile Microsoft, EADS si altele si altele, vor incepe sa produca efecte ireversibile asupra baronilor, suprezind structura de aservire din teritoriu, ceea ce inseamna pierderea controlului care azi permite PSD “calarirea” unei bune portiuni din tara.
    Vadim a spus ceea ce ar spune orice psd-ist adevarat: este o rusine sa-l arestezi pe Hrebenciuc. Dar peste un an, vor fi multi Hrebenciuci in aceasta situatie, de nu castiga Ponta.
    De fapt nu, gresesc. Nu sunt multi Hrebenciuci, omul asta a dovedit ca are si coloana vertrebrala.

    Daca va castiga Johannis, nu stiu cine va fi premier. Dar daca va castiga Ponta, aproape sigur va fi Maior premier.

    • Radu says:

      Ponta singur si nesilit de nimeni declara ca prima optiune e Tariceanu:
      http://www.evz.ro/ponta-7.html

      Ceea ce si mie mi se pare cel mai plauzibil, mai ales ca fantoma asta a USL-ului inviat din morti e buna si dupa alegeri, mai atrage niste primari, etc. Poate ca declaratiile lui trebuie citite cu subinteles, dar lamureste-ne si pe noi care e subintelesul, de ce il mentioneaza pe Maior ca ultima posibilitate cand de fapt il vrea premier ? Si de ec crezi ca Maior ar vrea sa se murdareasca cu toti Hrebenciucii ?

    • Isabel.A says:

      Exact la acest lucru m-am gandit si eu acum, semn ca marile spirite se intalnesc undeva (e doar o gluma).

      Problema este insa alta: este normal, este democratic si este benefic pentru democratie (mai ales pentru o democratie atat de fragial ca cea romaneasca) ca un sef de serviciu secret, INTERN (nici macar extern), sa fie nominalizat pentru functia de premier ? (avand acordul acestuia, cum Viorel a precizat deja). Ce garantii exista ca acel serviciu secret nu s-a implicat deja in alegeri si mai ales nu se va implica in continuare, astfel incat cel care va desemna premierul -sef-de-serviciu sa fie ales? De fapt, Basescu cand se reeferea la implicarea serviciilor si ne-controlul acestora, se referea la SRI, nu la SIE (cred ca tot SRI a fost acela care a filat-o si pe Lenutza la Paris). Ca timp de 10 ani lui Basescu i-a convenit de minune situatia si a exploatat-o in folosul sau, nu mai spune.
      Dar faceti un efort de imaginatie: premier-fost sef de serviciu secret; presedinte-fost ofiter acoperit; consilier prezidential- fost sef de serviciu secret (Viorel a anuntat ca Melescanu va fi consilierul sau pe securitate nationala); sef la partid-ofier acoperit, care castiga contracte cu statul intr-o veselie. Plus in comisiile parlamentare de control al serviciilor toti acoperitii gen Ilie Sarbu, Georgian Pop, Savu, etc.

      Read my lips: vor urma niste ani crunti nu numai pentru democratie, ci si pentru libertatile individuale. Eu personal nu voi fi afectata, caci interesele mele si viata sunt deja in alta parte, si voi avea si capacitatea, la acel moment, sa “uit” de Romania, caci o voi considera o cauza pierduta. Cei din tara insa vor fi, caci “structrli” vor conduce Romania si nimic nu va misca fara acordul lor.

      • Isabel.A says:

        De fapt, viitorul presedinte al Romaniei va fi Maior; Viorel va fi doar o paiatza buna de pus in avion ca sa se duca la Consiliul European, sa primeasca oaspetii straini, sa faca poze cu acestia si sa le puna pe facebook si cam atat. Toate deciziile importante, de la cele economice la cele de politica extera si la cele strategice, vor fi luate de Maior.
        Cei care vor aduce in discutie faza cu pro-americansimul acestuia din urma…. e mult mai complicat si that’s another chapter. Asta este, macar stim cine sunt competitorii: Iohannis versus Maior, de fapt (nu mai spun faza cu “structurli”, caci sunt si admiratori ai lui Maior pe aici)

      • Kain says:

        Ce poate opri “servicile” sa nu castige cursa prezidentiala, in special acum cand Ponta e in avantaj? Eu unul nu vad nici un obstacol semnificativ. Care e mecanismul de control al serviciilor si de ce nu functioneaza?

        • Isabel.A says:

          Sincer? Aproape nimic: doar un cataclism gen EADS sau o chemare la ordine pentru Maior din partea SUA (ambele foarte, foarte putin probabile). Sau o prezenta masiva la vot, si aceasta putin probabila: asta nu inseamna ca meciul nu trebuie jucat pana in ultima secunda.

  11. Radu says:

    Cine spune ca Ponta nu are substanta, sau ca nu are mesaj se inseala. Are un mesaj cat se poate de substantial si de real, si unificator asa cum insusi spune. Multi romani, majoritatea cred, il gasesc acceptabil ca sa nu spun perfect pentru un politician roman.

    Mesajul lui e urmatorul: Spagari din toate colturile Romaniei uniti-va ! Sub conducerea mea.

    Ce spun eu aici nu trebuie luat ca o gluma, ci ca un fapt cat se poate de real. Si cam doua treimi din locuitorii Romaniei nici nu ar sti cum sa se descurce in viata fara spaga: e atat de incetatenita, la toate nivelele, de la parlamentari pana la simpli muncitori, printre functionarii de stat sau in mediul privat incat lumea fara spaga nu poate fi conceputa. “Toti fura” e o axioma, nu se demonstreaza si nici nu se neaga, se accepta. Cine spune ca vrea o tara fara hoti, de fapt vrea sa spuna ca va fura, dar nu va mai arunca nici o ciosvarta amaratilor. Singura garantie ca traditia pomenilor va continua e PSD-ul, lui Ponta. Cu ceilalti nu veti avea nimic, ati vazut, v-au taiat salariile, le-au pus in buzarele lor si daca nu veneam noi va luau si pensiile si pielea si tot.

  12. athos says:

    Radu

    nu te poti lua dupa Ponta. De aceea si Tariceanu este retinut, desi cordial.

    Cred ca jocul este mai complex. Tari ca Romania nu sunt CINEVA, ci CU CINEVA. Cred ca UE si USA sunt foarte hotarate sa nu mai permita derapaje de tip Orban in UE, respectiv cai troieni pentru Rusia sau China. Desigur, este o presupunere, dar altfel Maior nu se potriveste in peisaj.

    Isabel

    Inclin sa cred ca SIE a fost cu filajul.

    • Radu says:

      Deci Maior PM contra neamestec in treburili interne, asta ar fi dealul ? Noi va dam Maior care garanteaza ca ramanem trup si suflet in UE si NATO, si voi ne mai lasati in pace cu lupta asta impotriva coruptiei ?

      • athos says:

        Nu e vorba de neamestec, SUA si UE nu interfereaza cu alegerile decat ca observatori si comentatori. Dar au anticipat cu siguranta si situatia in care Ponta castiga, iar in legatura cu asta presupun ca nu au stat cu mainile in san, in situatia actuala. Este insa pura speculatie, inca odata.

    • Isabel.A says:

      Eu nu cred asa, cred taman invers. Si mai cred ca SUA mai ales (UE conteaza mai putin, desi ei il sustin pe Iohannis prin PPE, care a cerut astazi tuturor partidelor membre in PPE, deci inclusiv Lenutza si UDMR, sa-l sustina Iohannis) nu e foarte incantata de aceasta varianta. Cu tot pro-americanismul lui Maior sau nu. E o situatie de stanby deocamdata, foarte complicata.

      • athos says:

        Am spus, DACA Ponta iese Presedinte.

        • Isabel.A says:

          Aliati ai SUA si sustinuti de SUA au fost, de-a lungul timpului, Hosni Mubarak, generalul Pinochet, toate regimurile militarilor din America de Sud (Uruguay, Brazilia, Argentina), care au distrus opozitia politica, inclusiv fizic, regimul din Arabia Saudita (singura tara din lume care nu permite femeilor sa conduca, spre exemplu), etc. Deci sustinerea SUA nu este garantia pentru democratie, SUA vor aliati strategici in primul rand. Valorile UE sunt cele ale democratiie, caic UE are si mecanismele(insuficiente) de a presa in directia respectarii valorilor democratice.

          • athos says:

            Aprob pozitiv. Am vrut sa o spun si eu. Cel putin in parte. In sensul in care pragmatismul politic american nu tine cont de efectele negative locale pe termen lung.

            • Isabel.A says:

              Exact: SUA au doar aliati strategici, si atat. Daca interesele strategice cer “dimocrasi”, atunci le servesc dimocrasi; daca nu, nu e nici o problema.

  13. athos says:

    ” Suntem generatia fara granite. Suntem uniti indiferent ca traim in Marea Britanie, Franta, Noua Zeelanda sau Statele Unite. Suntem uniti cu cei ca noi de acasa din Romania. Alaturi de ei, suntem generatia care nu mai crede in posturile de televiziune cumparate si deservite sau in beneficiul de scurta durata al unei galeti cu ulei, zahar si faina. Credem in fapte si in modele dovedite, nu in vorbe.

    Suntem buni la matematica. Putem face calcule simple cum ar fi numarul de sectii de vot, personal si stampile necesar in diaspora sau in campusurile de studenti. Suntem buni si la romana si stim sa recunoastem metaforele si alte figuri de stil menite sa portretizeze in tara o falsa realitate.”

    http://www.rfi.ro/stiri-politica-53560-tinerii-diaspora-propun-solutii-haosul-vot

  14. athos says:

    Un articol superinteresant, in opinia mea. Citatul pe care il extrag nu este semnificativ pentru articol, ci pentru ce ar urma, DACA ROMANII AR IESI LA VOT !!!

    Spune Iliescu:

    “Aţi creat un monstru. Să nu uitaţi ce vă spun, dacă pierdeţi alegerile, partidul se va pulveriza. Nimeni nu vă va mai ierta!”

    http://www.contributors.ro/administratie/shock-awe-a-la-roumaine-romania-balanseaza-pe-o-muchie-de-cu%C8%9Bit-sub%C8%9Bire-cat-un-fir-de-a%C8%9Ba/

  15. d'Artagnan says:

    Observator
    Ai fost atentă?
    Bogdan Stoica > PS NEWS> Partener PS NEWS este siteul Lumea Justiției (scrie mare pe pagina lor) > unde editorialist este unul, Răzvan Savaliuc.
    Știi cine-i Savaliuc ăsta? Omul lui Voiculescu, este permanent prezent la Gâdea unde dă-i și luptă…
    Te-ai prins acum cum stă treaba cu această publicație independentă unde ne-ai trimis pentru articolul cu Johannis??

  16. Isabel.A says:

    Implicarea in campanie-singurul mod prin care Antonescu isi mai poate spala din pacate, cel mai mare fiind cel de a-l face pe VP ceea ce este
    http://www.comisarul.ro/politic/exclusiv/ponta-l-a-sunat-pe-antonescu-duminica-sea_264488.html

  17. pierre says:

    Lui Ponta ii este frica, o frica rece care creste continuu. Urmariti doar agitatia care l-a stapanit azi, febrilitatea cu care a facut aliante si combinatii politice, a promis posturi, a amenintat, s-a ratoit iar la diaspora si mai ales marea tampenie de a veni cu o lista de posibili 3 premieri, suficient cat sa-i debusoleze si pe pesedistii de rand si pe uselistii nostalgici ai lui Tariceanu, starnind doar confuzie si nesiguranta. Ponta semana azi cu un patron de echipa de fotbal promovata in Liga 1 care pune la bataie toti banii din lume pentru a-si intari lotul cu mari jucatori, dar care se alege in fapt cu niste martoage obosite.Oare ce o fi in capul lor cand fac aliante electorale cu Vadim sau cu Melescanu ? Unul e un loser decrepit, iar electoratul dur al lui Vadim, justitiarii, nu vor vota neam PSD-ul, asta au experimentat-o si Nastase si Geoana, cand peremistii au votat Basescu in ciuda ragetelor lui Vadim.Acum urmeaza sa-i coopteze si pe curvele udemeriste, dar iarasi vor lua teapa, pentru ca ungurii nu voteaza dupa indicatiile kelemenilor, ci dupa capul lor.Pun un pariu mare ca joi curvele udemeriste vor hotari sustinerea lui Ponta, iar in 16 noiembrie electoratul maghiar va vota masiv cu Iohannis.Dupa prima zi de mercato, Ponta nu a transferat nimic de calitate.Eu am vazut doar panica si haos.Sa-l tina asa !

    • pierre says:

      am uitat ceva : daca ar judeca ceva mai mult si ceva mai repede decat 2 fraze /minut, dl Iohannis nu ar mai debita prostii ca cea de azi, cand a spus ca el nu negociaza cu nimeni voturile romanilor.O imbecilitate crasa.Dupa parerea mea, sustinerea Monicai Macovei si a celor 400 de mii de votanti ai ei, ar insemna in economia de imagine pentru turul 2 cu mult mai mult decat 1 milion de loaze adunate cu arcanul de Ponta.

      • Isabel.A says:

        Ca sa evite situatii in care Vionocchio si Bikeman sa behaie ca “Iohannis e sustinut de Basescu si noi vrem sa terminam cu regimul Basescu”, asa cum o fac ACUM pe orice canal apuca (acum sunt in tandem la Latrina 3, ii vad in fereastra de la calculator si dau la fiecare 15 minute cate un minut ca sa vad ce mesaje mai transmit). Daca ar negocia cu Monica, ar fi iures general din partea penalilor astia doi, si a penalilor PSD in general. Deja dna Observator a spus ca Iohannis+Blaga nu e egal LOVE din motive de Basescu-daca ar urma si anuntul lui Mony, nu-ti dai seama? 🙂

        • pierre says:

          Iohannis poate sa capteze atentia electoratului lui Macovei si fara sa negocieze formal.
          Nu ar suna mai frumos daca ar spune ca mizeaza pe voturile Monicai Macovei pentru ca impartaseste aceleasi valori cu ea ? Ar suna mult mai bine decat Ponta care negociaza functii si sinecuri post-alegeri. Ce il opreste sa discute sustinerea pe idei si principii ?

          • Isabel.A says:

            Si eu cred ca in culise se poarta negocieri iar daca nu, cel putin in apropierea turului doi Iohannis va da un mesaj sau ai multe pro stat de drept, etc.
            @Athos,
            Adalbert Klein este un tip remarcabil, cu studii si cariera profesionala la fel de remarcabile. Un exponent al faptului ca sistemele occidentale sunt totusi intr-o larga masura meritocratice si asta este unul dintre motivele progresului lor.

          • Kain says:

            Uiti care e electoratul lui Macovei, aici nu e vorba de analfabeti senili pe care trebuie sa ii duci de manuta la cabina de vot.

            • pierre says:

              Nu la ei ma refer, bineinteles ca toti votantii lui Macovei il vor sanctiona pe plagiator in turul 2. Ma refer la mesajele catre nehotarati si la cei care nu au votat in turul 1.

              • Kain says:

                Pai nu in acest mod atragi nehotaratii, poate ii scarbesti mai tare daca formezi aliante, in special cand in campanie candidatii s-au cam impuns un pic pe ici pe colo. Pe nehotaratii de dreapta ii impinge mai mult frica, si ii atrage consecventa, asa cred eu.

      • Kain says:

        Ba chiar din contra, eu cred ca a procedat foarte bine. Electoratul lui Macovei si Udrea oricum vine la vot sa voteze impotriva lui Ponta, nu trebuie sa faca nici un troc, pur si simplu sa fie un candidat decent de dreapta. Cartea cu “vreau votul romanilor, candidatii nu au voturile in buzunar” e fina, inteligenta, prezinta riscul minim. Discutii sigur se poarta discret: “Eu doresc votul românilor, nu doresc negocieri care duc niciunde.”
        Hai sa privim situatia lui Ponta. Bate palma cu Vadim, in minutele urmatoare l-a parasit aproape tot electoralul pe Vadim, deci care e realizarea lui Ponta? In final e un haos total, trei prim-ministrii promisi in functie de cum ii convine lui, care de care mai colorat. Acest lucru merge de minune la electoratul cu mai putin de 10 clase si usor senil, dar nu tine la oamenii care au macar o bruma de educatie si o minte limpede.

  18. Radu says:

    Desteptului de Kain:

    Uite aici cum iti raspund:

    http://botosaninews.ro/72171/politic/gheorghe-marcu-cere-premierului-sa-se-grabeasca-cu-bugetul-pe-2012/

    sau

    http://www.gazetadecluj.ro/stiri-cluj/bugetul-pe-2010-in-aer/

    ca sa-ti faci o idee daca in Romania lui Boc bugetele erau trimise la timp.

    Pe de alta parte,

    http://codfiscal.net/38808/legea-2702013-modificarea-si-completarea-legii-5002002-privind-finantele-publice

    arata clar ca ziaristii pe care ii citezi tu pe nerasuflate habar n-au ce vorbesc: legea aia din 2002 s-a schimbat in 2013 si articolul 51/4 spune 15 noiembrie clar.

    Gata ca m-ai enervat, esti de o rea credinta care intrece masura !

    • d'Artagnan says:

      Cât de bine te cunosc Pierre și Kain … 🙂

    • Kain says:

      Bun, multumesc pentru raspunsul destept. I tip my hat to you.
      Am facut o greseala ca nu am verificat ce a scris doamna Alexandra Pele, imi cer scuze, sunt vinovat. Data viitoare, voi ocoli articolele scrise de dansa.
      Sa nu fie cu banat, nu am vrut sa par a fi de rea credinta, am facut o greseala cinstita, nu sunt cu ochii pe legi si monitorul oficial.
      Raman dator cu un rand.

  19. Radu says:

    d’Artagnan,

    Scoate-mi te rog raspunsul catre Kain din moderare.

  20. Dl.Goe says:

    Cu putina atentie si buna… vointa se poate constatata (cu mâhnire), in conformitatea cu observatia unor conformisti de bine si cu bun… simtz…ca in cursa prezidentiala pe primele trei locuri s-au clasat trei candidati de la aceeasi formatione politica: USL. Iluzia democratiei nu fu niciodata mai frumoasa… Tot sfanta Treime (care este si Unime) da consistenta intregului, Protonul social este com-pus din din trei quark-uri inseparabile… Totusi daca USL-ul ar fi propus (cum era normal) un singur candidat (ca o floare) n-ar fi putut cu niciun chip sa iasa pe (primele) trei locuri deodata, precum s-a intamplat in acest hocus-pocus, cu aparenta de pluralism… Sa ne mai mire oare voiosia greu disimulata (vecina cu extazul) a unor Observatori atenti… care mai “observa” pe de laturi si faptul ca turmentatii cei mai lucizi sunt cei mai confuzi, atat de confuzi incat accepta cu seninatate noua paradigmma a “pluralismului” din interiorului unei unimi, facandu-se de buna voie parte a farsei. O cacelama mai desavarsita decat aceasta nici c-ar fi putut sa fie pusa la cale… in laboratoare… Curat constitutional, muzica. Traiasca Secretarul de Partid (unic) de la Sibiu, tovarasul niku-Klaus. Traiasca si tovarasul niku-Victor, dar si tovarasul niku-Calin. Alegeti candidatii FDUS. Hai la vot, la vot…

    P.S. Cei care o ironizeaza pe emblematica d-na Observator (care doamna si-a ales – nu intamplator – ca avatar, imaginea Elenei Udrea, pe care o si invidiaza enorm), ar putea observa cat de invulnerabila (imuna) este aceasta doamna la ironiile boante in context. E ca si cand la un meci de fotbal nationala Romaniei ar fi condusa de nationala Albaniei cu 3 la 0, iar galeria ar striga din tribune “Nu va suparati pe noi ca suntem mai buni ca voi”…

    Oare nu gaseste nimeni ciudat ca marea majoritatea a marii adunari virtuale de la han a ajuns sa voteze in turul al doilea, cu elan, exact asa cum voteaza… doamnelor si domnilor… Radu Humooooor?

    • athos says:

      Dl Goe, de ce crezi ca ar fi ciudat sa votezi in turul 2?

      • Dl.Goe says:

        @Athos – Cum as putea crede asa ceva? E cumva aceasta o intrebare capcana?

        P.S. In comentariul meu accentul circumflex, adicå ciudat cadea (1) pe “elan” si (2) pe convergenta humoriana la care a fost adus pas cu pas electoratul carpatin. Incolo nu… Nimic ciudat. Nimic singular. Nimic bizar. Nimic straniu. Nimic enigmatic. Nimic misterios. Nimic… Nimic… Nimic…

        • Kain says:

          Cum sa nu fie elan. In ficare zi cand il vad pe Ponta, prind un asa elan… astept cu infrigurare ziua votului. Ne agatam de speranta ca Iohannis e solutia optima in situatia actuala, raul mai mic nu?
          Pe dumneavoastra nu va inspaimanta viitorul aceste cu Ponta presedinte in tandem cu un guvern PSD-ist?
          Redboul ne da aripi.

          • Dl.Goe says:

            Ciudat (sau nu) dar inca n-am reusit sa ma decid daca så ma înspaimânt sau nu, si nici, in caz ca da, care varianta ar fi cu adevarat mai inspaimantatoare: cea cu PSD-ul la putere la vedere, la tupeu, la plesneala (Ponta) sau cu PSD-ul la putere la secret, la discret/ie, la cacealma (Klaus)… Un PSD nevalidat de majoritatea populatiei, sau un PSD validat cu elan de catre populatie. Nu stiu de ce dar toata povestea asta electorala (in care trebuie sa ha-ha-ha, ah, decidem) imi aduce aminte de situatia individului care, fiind la dentist, in fata unei inevitabile extractii de masea, a fost pus sa-si aleaga felul in care sa i se faca anestezia. A refuzat injectia (care-l inspaimanta), a refuzat masca cu gaz anesteziant (pentru ca se sufoca), iar atunci dentistul i-a propus sa-i dea o pilula. Omului acea varianta i s-a parut cea mai putin inspaimantatoare si a votat pentru ea. Dentistul i-a adus o pastila de viagra. Omul a belit ochii (pardon de expresie) si a intrebat: Pai si pilula asta o sa ma faca sa nu simt durerea la masea?
            Nu, a zis dentistul, dar macar o sa ai de ce sa te tii in timp ce-ti extrag maseaua.

            P.P.S. Cred ca (na acuma) trebuie sa-l votam pe salamul sasesc de Sibiu, dar s-o facem cu elan si voiosie este prea de tot, chiar rusinos.

    • Radu says:

      Ce, ce, Radu Humor voteaza ? O fi descoperit ca Ponta e evreu ? Sau Iohannis ? Nu ? Atunci merge pe religie: pune degetul pe cel mai ortodox.
      Radu Humor e bolnav, rog toti comesenii sa respecte locul de parcare si masa handicapatului, si sa nu-l ironizeze nici in gluma.

Leave a comment