Nu suntem parte a unui popor, ci doar o grămadă de lucruri!

cuie1

 

Victor Ponta
”Iohannis se adresează lucrurilor, eu mă adresez oamenilor, românilor. Iohannis este un lucru, eu sunt un om, un român, şi vreau să facem o ţară pentru oameni, nu pentru lucruri.”

 
Mărturisesc, eu sunt un lucru. Minunat, desigur, zic eu, totuși doar un lucru. De vreme ce mesajul domnului Ponta nu ajunge la mine, pesemne că nu numai că nu sunt român, dar nu sunt nici măcar om. Sunt un obiect, în cel mai bun caz o unealtă.
Am zis că sunt un lucru minunat…Cred că sunt subiectiv. Obiectiv privind lucrurile, prin prisma judecății imparțiale a domnului Ponta, care e nemulțumit că nu vreau să fiu om între oamenii lui, și a definiției DEX, pot fi încadrat la categoria lucrului prost (Expr. Lucru rău (sau prost), se spune, familiar, unei persoane (sau despre o persoană) de care suntem nemulțumiți sau care nu e bună de nimic.)
Domnul Ponta vrea Marea Unire. Aici n-am prea înțeles la ce se referă: o vrea doar între oameni sau între oameni și lucruri?! În acest ultim caz, cum vede simbioza, coexistența, ceva gen om și șosete, ori om și chiloți?
Totuși, orgoliul meu este pansat atunci când privesc în istorie la evoluția omului, care-i strâns legată de lucruri, de obiecte, utilaje. Agricultura n-au început-o strămoșii noștri cu mâinile goale, le-a trebuit un plug. La o casă ai nevoie de ciocan și cuie, fierăstrău și bidinea. Ați auzit de vreo mașină fără șuruburi și nituri? Nu. Ei, atunci nici o țară n-o poți construi fără lucruri. Prin urmare, noi, lucrurile, suntem indispensabile.
Ce să mai zic…nu mai zic nimic, doar mă uit la cel ce se vrea Președintele României, domnul Victor Viorel Ponta, și mă gîndesc că a fi om e LUCRU mare.

This entry was posted in General and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

37 Responses to Nu suntem parte a unui popor, ci doar o grămadă de lucruri!

 1. athos says:

  De multe ori, ceea ce spune Ponta este, cum sa spun, asa, … un lucru. Nu prea stii ce e, nu prea ai ce face cu el, un soi de inutilitate agasanta. Exista, desigur, si situatia in care spusele lui sunt mult mai usor de identificat. Atunci cand minte.

 2. Dl.Goe says:

  Victor este un blogger ca oricare altul si se comporta ca atare… Asa cum se comporta (in acord cu statistica matematica) orice blogger median la el acasa sau in vizita prin casele virtuale, din hiperspatiu, ale amicilor, inamicilor, cunoscutilor si necunoscutilor. Nu cred ca i se poate imputa prea tare faptul ca circumstantele meschine l-au smuls de acolo de unde-i este locul plasandu-l in aceasta postura (ingrata) de persoana publica, totalmente inadecvata in raport cu natura sa. Vina apartine in cvasi-totalitate celorlalti birlici care vad in acest birlic potriveala cu functia care-i bate gradul. Omul (care nu e lucru, virgula, mare, ci, virgula ceva) este inepuizabil in materie de spontaneitate… Promptitudinea, automatismul si viteza (de reactie, Viorel fiind in mod clar un reactionar) cu care zice (exclusiv) “ba pe-a ma-ti”, intr-un fel care-i furnica a satisfactie orgasmica pe ceilalti birlici (spectatorii adoratori si voyeristi), continua sa fie (pardon de impresie) uluitoare (bascå cå si imbatabila). Cred ca va dati seama ca un asemenea exemplar pogorât la han ar face toti banii intrupand fara efort 50 de salamuri intr-unul singur (mai putin salamul de Sibiu), si suplinind automat, dintr-un foc (sau foc cu foc) abesnta dusilor de pe asta lumea: Iepurele de Martie & dl.Nimeni & Neamtzu Tziganu & Mitzaa Biciclista. Ziceti merci ca soarta l-a facut politician, prim-ministru si presedinte (…de partid si acusi-acusi si de stat) tinându-l astfel ocupat, departe de bietul Han al bravilor Muschetari.

  P.S. Ponta nu e cauza. Ponta este efectul. Cauza sunt ceilalti birlici, cata frunza si iarba. Acestia ar trebui starpiti (nu, nu fizic ci meta-fizic). Ar trebui lasat in pace efectul spre a fi tratata mai serios cauza. Inclusiv cu articole pe bloguri. Nu cred ca e de vreo utilitate ca cititorul sa fie luat pe ocolite si sa i se spuna ca Ponta e prost, lichea, impostor, jigodie, tupeist etc… Mult mai util ar fi sa i se spuna in fata: esti prost, lichea, impostor, jigodie, tupeist etc… El va spune: ba tu esti… Si atunci tu… tu… Ei… la blog ca la blog… Cine nu are talent la ping-pong sa nu traga cu pusca ci, mai bine, cu dusca. Hai noroc!

  Dar sa nu uitam cå-Cuvantul e important. Nu persoana. Ocupati cuvântul. Insist. Nu mai stati ocupati cu vântul…

 3. Baronul Munchhausen says:

  Eu ma intreb daca ponta isi da seama ce-i iese pe gura. Fiindca spune atatea enormitati incat orice om normal s-ar rusina daca s-ar auzi ce vorbeste. Daca vi se pare ca nu sunt coerent, va rog sa va ganditi daca o papusa actionata de sforile din culise isi da seama de hazul ce-l produce, batzaindu-se pe scena.
  Aliindu-se cu vadim, dupa ce acesta i-a dedicat celebra “oda” din 22 septembrie 2014, ponta dovedeste ca nu este stapan peste actiunile proprii. Nu va dau nici un link fiindca banuiesc ca sunteti documentati despre asta. “Tratatele” de colaborare cu fostii rivali din campanie, denota o disperare sora cu nebunia. Iar declaratiile lui sunt complet desincronizate cu ceea ce sustinea cu ceva timp mai devreme. Adica este “programat” de undeva de dincolo de usa masiva, sa interpreteze un rol demn de comedia del arte.

 4. Radu Humor says:

  DE CE NU VOTEZ ?!
  Mulţi m-au întrebat de ce n-am votat. (Rimă involuntară…)
  Mulţi mi-au reproşat că n-am votat.
  Unii s-au supărat pe mine şi chiar m-au acuzat.
  Ideea obişnuită este că dacă nu votezi se poate vota în locul tău falsificându-se voturile “mai bine”.
  Las deoparte ideile hazlii după care dacă votezi, chiar anulându-ţi votul “arăţi că îţi pasă” ş.a.m.d. Este evident că îţi pasă şi dacă refuzi să votezi din indignare sau grevă, oricum mai mult decât dacă votezi din orgoliu orb, sau pentru că aşa zic “cei de sus”, sau pentru că ai primit un cadou electoral. Aceste ultime trei variante sunt cel puţin 50% din voturile exprimate, credeţi-mă!

  Dar, ca să ne întoarcem la problemă, să revedem afirmaţia:
  “dacă nu votezi se poate vota în locul tău de către falsificatorii de voturi”.
  1. Idee greşită: marile falsificări se fac fie prin înlocuirea buletinelor de vot cu altele pregătite anterior, în baza numărului de voturi EXPRIMATE sau ANULATE – nu pot fi mai multe buletine de vot decât numărul votanţilor PREZENŢI LA VOT! – fie prin modificări din soft. În amândouă cazurile, voturile manipulabile sunt în primul rând cele exprimate.
  Dar, de dragul discuţiei, să admitem că se poate întâmpla să fie adevărat şi că
  “dacă nu votezi se poate vota în locul tău de către falsificatorii de voturi”.
  Ei, spun eu,
  2. ŞI CE DACĂ?
  Ce contează?
  Ce contează cum se manipulează voturile când oricum nu am pe cine să votez?
  NICIUNUL NU ESTE BUN!
  Şi atunci, ce contează ce falsuri fac eu?
  Din nou spun: dacă e să se falsifice voturile se falsifică oricum, indiferent dacă venim sau nu la vot.
  De altfel, ca o paranteză, marile viclenii ţin de manipulările din campanie – care începe de obicei cu doi ani înainte de alegeri, cu o strategie bine gândită, dacă e o campanie serioasă.
  Dar dacă mergem pe o corupţie brutală şi primitivă, care foloseşte un mijloc atât de grosolan ca falsificarea voturilor, este imatur să ne închipuim că sunt mai uşor de falsificat voturile neexprimate.
  Şi chiar dacă, prin reducere la absurd, ar fi mai uşor de falsificat, CE AM EU DE PIERDUT?
  Că este ales politicianul X în locul politicianului Y?
  Ha!
  Când şi unul şi altul sunt corupţi, străini de Credinţa lui Hristos, străini de Neamul Românesc, străini de interesul naţional, străini de interesele Ţării şi nevoile poporului, cum şi de ce mi-ar păsa care dintre ei este ales?

  Dragii mei prieteni, copiii mei iubiţi, chiar vă închipuiţi că reprezentanţii acestei clase politice FAC CE VOR EI în politica oficială?
  Aaaa, da, fac ce vor ei în relaţiile cu persoane neînsemnate, în unele din zonele de corupţie etc. Dar când vine vorba despre hotărâri importante TOŢI FAC CE VOR ŞEFII!
  Iar şefii lor nu sunt aleşi prin vot şi nu se schimbă prin vot.
  Decât dacă schimbăm toată clasa politică!
  De aceea nu votez acum!
  La euro-parlamentare am votat.
  Erau doi candidaţi chiar anti-sistem, au avut de unde şi ce alege cei anti-sistem fie că erau ortodocşi sau eterodocşi.
  Dar acum???
  Acum ar trebui să ne întărim pentru ceea ce urmează.
  Încă un regim nociv!
  Nociv pentru natură, nociv pentru stat, nociv pentru Ţară, nociv pentru Neam, nociv pentru Credinţă!
  Şi, eventual, să ne pregătim pentru 2016.
  Să ne pregătim serios.
  Schimbarea clasei politice este singura noastră şansă.
  Sau România, aşa cum o ştim din ultimele două, trei, cinci decenii, va înceta să existe.
  Părerea mea…
  Mihai Andrei Aldea

  Subscriu în totalitate !
  Şi din păcate nici măcar Roxana, cu a cărei păreri am fost aproape totdeauna de acord, nu mă poate face să-mi schimb starea de boicot provocată de silă şi deznădejde, de actualele “bucate” ce ni se servesc la masa festivă !
  Mulţumesc, dar eu unul nu servesc !

 5. Radu Humor says:

  Radio Erevan raspunde ascultatorilor:
  Un ascultător: Acum, in capitalism, mai poate fi actuală
  vechea deviză leninistă: “Invaţaţi ! Invaţaţi !
  Invaţaţi !” ?

  Radio Erevan : Da, dar în forma: “Inhăţaţi ! Inhaţaţi !
  Inhăţaţi !

  Un copil: Când e timpul cel mai potrivit pentru culegerea
  merelor ?
  Radio Erevan : Când doarme paznicul.

  Un ascultător: Cine a fost Cristofor Columb ?
  Radio Erevan : Primul socialist: nu ştia unde merge, habar
  n-avea unde se află şi toate acestea pe banii
  contribuabililor.

  Un ascultător: Ce este statistica ?

  Radio Erevan : Este ceva asemănător costumului de baie:
  arată multe, dar ascunde esenţialul !

  Un ascultător: De ce Adam şi Eva au trăit peste 800 de
  ani, iar astăzi omul
  nu trăieşte mai mult de 100 de ani ?
  Radio Erevan : Deoarece, între timp, medicina a progresat
  foarte mult !

  Un tânăr logodnic: Care poate fi cea mai mare decepţie a
  unui logodnic ?
  Radio Erevan : Să ceară mâna fetei şi să primească
  piciorul tatălui.

  Un ascultător: Ce poţi face când doctorul îţi interzice
  să te apropii de votcă ?

  Radio Erevan : Bei votca de la distanţă, cu paiul.

  Un grup de ascultători: De ce în China femeile merg în
  urma bărbatului, iar în America se intâmplă mai rar
  lucrul acesta ?
  Radio Erevan: In China, când o femeie merge în urma
  soţului înseamnă că-l respectă. In SUA, când o femeie
  face acelaşi lucru, inseamnă că-l urmăreşte.

  Un ascultător amărât din România: De ce trebuie să
  strângem cureaua în
  vremuri de tranziţie ?
  Radio Erevan : De gât.

  O tânără ascultătoare, nevinovată şi pudică: De ce
  multe fete se căsătoresc cu bătrâni care înnoată în
  bani ?
  Radio Erevan : Fiindcă sunt foarte miloase ! Vor să-i
  salveze de la înec !

  Un ascultător: Cum se trece de la capitalism la socialism ?
  Şi, mai ales, cum se poate trece de la socialism la
  capitalism ?
  Radio Erevan : De la capitalism la socialism se poate trece
  prin revoluţie; iar de la socialism la capitalism cel mai
  bine se poate trece prin agenţiile de turism.

  Un ascultător: Prin ce a rămas celebru Războiul de 100 de
  ani ?
  Radio Erevan : Prin faptul că atunci a apărut centura de
  castitate şi meseria de lăcătuş mecanic !

  Un ascultător: Există vreo asemănare între istorie şi
  sutien ?

  Radio Erevan : Desigur ! Una foarte mare ! Amandouă
  deformează realitatea !

  Un ascultător: Cum se
  îmbracă eschimoşii ?
  Radio Erevan : Repede !

  Alt copil: Nene, ce face găina după ce a ouat ?

  Radio Erevan : Publicitate !

  Un ascultător: Există în viaţa unei femei 10 ani cu
  adevărat frumoşi ?
  Radio Erevan : Absolut ! Cei dintre 28 şi 30 de ani.

  Un ascultător: Ce este un an lumină ?
  Radio Erevan : Pe noi nu ne interesează, noi plătim
  consumul lunar.

  Un alt copil: Cât poate trăi o cămilă fără să bea
  apă ?
  Radio Erevan : Până moare.

  Primul copil: Nene, de ce toate magazinele din Bucureşti au
  gratii la ferestre ?
  Radio Erevan : Ca să se obişnuiască patronii cu
  puşcăria…

  Un şofer din România: O Dacie 1300 poate lua o curbă de
  90 de grade cu o viteză de 120 de kilometri pe oră ?
  Radio Erevan : Bineînţeles că poate, dar numai o
  singură dată…

  O bunicuţă: Nepoţelul meu are 11 ani. Pot să încep
  să-i fac educaţie sexuală ?
  Radio Erevan : Puteţi, dacă vreţi să aflaţi noutăţi.

  Un ascultător: Ce poate face o femeie cu soţul ei care se
  uită tot timpul după fuste ?

  Radio Erevan : Vă sugerăm să-l trimiteţi într-o
  vacanţă în …Scoţia.

  Un tânăr ascultător: Azi mă însor. Puteţi să-mi daţi
  un sfat ?
  Radio Erevan : Deja este prea târziu.

  P.S.
  Nu-s chiar toate grozave, dar văd că nici pe aici nu-s numai oameni inteligenţi !

 6. athos says:

  Niste lucruri adevarate reactioneaza:

  “Eu am venit naiv la vot la secţia de la Ambasada României din Paris, am stat la coadă alături de oameni care mi s-au părut perfect normali, şi care au aşteptat ca şi mine ore în şir la coadă. Departe de mine gândul că aceştia se prefăceau a fi oameni obişnuiţi, fiind de fapt agenţi aduşi acolo în scopuri electorale. Insă, în apărarea mea, trebuie să spun că erau foarte bine camuflaţi: un domn cu o fetiţă în cărucior, un altul care spera să voteze până la 20:30 ca să poată să îşi ia băieţelul de la cinema, o fată care citea poezii. În orele de coadă, am ajuns să ne cunoaştem, şi am ajuns chiar să cred că şi ei erau naivi şi proşti ca mine. Sau poate, cum aţi observat dvs., încercau să mă manipuleze. Nu ştiu.

  http://adevarul.ro/news/politica/doctor-fizica-princeton-dialog-victor-ponta-ma-consider-prost-comparatie-dumneavoastra-1_545a235c0d133766a88f55f3/index.html

  http://adevarul.ro/locale/galati/scrisoarea-deschisa-tinere-social-democrata-londra-multumim-amintiti-inca-data-plecat-tara-1_545882820d133766a884c6a3/index.html

 7. d'Artagnan says:

  The economy, stupid! De ce nu avem buget
  de Liviu Avram

  Victor Ponta spune că nu a elaborat proiectul de buget pe anul 2015 din respect pentru viitorul premier. Dacă aş fi viitorul premier, m-aş lipsi de aşa respect. Căci prin puhoiul de pomeni electorale aruncate peste ţară, toate aplicabile după alegeri, Victor Ponta i-a scris deja bugetul. Urmaşul său mai are doar de amenajat detaliile. (…)

  Iohannis ştie unde să lovească, dar nu prea ştie cum. Sunt destule indicii că economia şi finanţele ţării sunt vraişte. Avem o recesiune pe care premierul încă o neagă, deşi chiar Comisia Europeană i-a spus deunăzi că aceasta va continua. Cauza directă e faptul că Guvernul a prăbuşit investiţiile publice, care erau şi ele un motor important de creştere economică. Comisia a estimat toate pomenile electorale la 10 miliarde de lei, a căror acoperire se poate face fie prin înăsprirea fiscalităţii, fie prin tăierea în continuare a investiţiilor publice. Cum Guvernul promite ferm că nu vor creşte taxele, economia va fi văduvită din nou de necesarele fonduri publice, fapt care va afecta creşterea economică. Domnişoara Ioana Petrescu, ministrul de Finanţe cu studii la Harvard, se chinuie de mai bine de o lună să prezinte o cifră simplă, dar pe care se bazează în bună măsură construcţia viitorului buget: modul de calcul al accizelor. Cifra e aşteptată şi de toată suflarea de business, pentru că pe baza ei se fac planurile de afaceri pentru anul viitor. În stilul său, Victor Ponta ar spune că nu e vina domnişoarei Petrescu, ci că Universitatea Harvard are o problemă cu programa şcolară. Mă tem însă că tăcerea de acum a domnişoarei Petrescu e de rău augur şi nu ascunde nici incompetenţa sa, nici problemele Universităţii Harvard, ci e o nouă dovadă că minciuna – fie directă, fie prin omisiune – a ajuns politică de stat. Să nu uităm că anul acesta am plătit accize la un curs aiuritor, de 4,73 lei pentru un euro, deşi euro s-a încăpăţinat să rămână la 4,4 lei. Mai ţineţi minte cum s-a ajuns la acea cifră, nu? Guvernul a indexat moneda euro cu inflaţia leului. Să nu ne trezim, după alegeri, că domnişoara Petrescu va indexa euro cu inflaţia din Botswana şi vom plăti accize la un curs de 5 lei pe euro. Or un euro n-a mai atins valoarea de 5 lei decât în previziunile pline de şiretenie ale regretatului Dinu Patriciu. Singurul steag pe care îl mai flutură premierul e faptul că avem în acest moment excedent bugetar. După ce ai tăiat 70 la sută din investiţiile publice, să ai excedent bugetar nu e nicio ispravă. Înseamnă doar să faci ca ăla care mănâncă o viaţă întreagă iaurt cu pâine ca să-şi poate lua maşină când iese la pensie. Numai că, dacă va ieşi preşedinte, Ponta rămâne cu maşina, iar noi cu iaurtul. În schimb, dacă pierde alegerile, Victor Ponta rămâne premier cu bugetul pe care l-a scris pentru altul. Ce coşmar! Cum să nu te aliezi cu Vadim?

  • athos says:

   Ca orice maestru al aparentelor, Ponta invata foarte repede ca prea putini se intereseaza de continut, intr-o lume care s-a obisnuit sa fluture cativa indicatori economici, pretinzand astfel ca si intelege ce spune. Observand el cu ce s-au confruntat predecesorii sai, a inteles imediat ca daca esti putin smecher de Dambovita, te descurci mai bine decat orice strateg pornit pe treaba:
   1. Ca sa ai liniste de la finantatori, trebuie sa nu ai deficite prea mari, ceea ce inseamna sa tii cheltuiala bugetara sub control, inainte de orice, vezi tu cum e cu veniturile.
   2. Totusi, ca sa ai liniste in tara, nu trebuie sa tai cheltuieli care sa faca oamenii sa protesteze prea tare
   3. Apoi, ca sa fii sigur ca vei fi votat, trebuie sa maresti cheltuiala acolo unde baronii tai si subordonatii lor au nevoie de resurse pentru a domni si a-ti asigura spatele.
   4. De asemeni, ai grija sa iei niste masuri de asa zise reduceri de taxe, fara prea mare semnificatie pentru economie si buget, dar care dau bine la imagine si popor, (TVA la paine, CAS), in vreme ce jumulesti consecvent pe toate celelalte parti.
   5. Cum de undeva trebuie sa echilibrezi, din motivul 1., tai fara nici o remuscare cheltuielile de investitii si mai si impusti doi iepuri dintr-o lovitura cum zice articolul de mai sus, intrucat pe langa echilibrul bugetar aparent din prezent, cartoful asta fierbinte devine vizibil in 1-2 ani, si nu mai e al tau… Il folosesti la campania din 2016.

   • Baronul Munchhausen says:

    Ponta ar fi facut mult mai bine daca ar fi invatat ceva folositor Romaniei: chestii de management economic, ceva chestii ce tin de fiscalitate, relatiile sociale, etc. In schimb, el si-a perfectionat capacitatea de a minti fara sa roseasca, indifertent cat de gogonata e minciuna pe care o scuipa cum deschide gura.
    Ponta ar fi trebuit sa invete ceva din experienta mentorului sau Nastase. Adica nu incerci sa-i atragi de partea ta pe vadim sau voiculescu dupa ce te-au tavalit prin toate mizeriile. Astia nu-ti pot fi aliati decat pe baza operatiilor de vanzare-cumparare.
    Sa te aliezi cu vadim dupa ce ti-a adus “osanale” precum poezia “Mr part si c…. popii” si te-a “glorificat” de o maniera care exclude orice alianta, denota fie o prostie fara margini, o disperare sora cu nebunia, sau faptul ca nu e decat o papusa in mainile altora, care iau hotarari in locul lui, iar el doar recita textul. Ceea ce, banuiam de mult, iar mizeria cu impunerea, cu de la sine putere, a. formatului si locatiilor dezbaterilor in vederea turului 2 intrece orice inchipuire. Nu poti tu sa impui aceasta fara acordul contracandidatului. Nici Nastase, cat era el de arogant, n-a procedat astfel.
    Ponta este un mizerabil din acest punct de vedere, un mizerabil care isi va primi rasplata in turul 2. Sunt destui romani care nu vor cadea in capcana intinsa de pinochio tonta si il vor trimite la plimbare, adica vor vota cu Johannis doar pentru a-l face odata si odata pe acest habarnist notoriu sa inteleaga ca nu poate face el ce vrea cu toti, oricand si oriunde.
    Vadim l-a descris exact in acea oda din 22 septembrie a.c. si drept rasplata a fost cooptat in alianta. Asa arata el ca este “mandru ca e roman”.

    P.S. Cu bunici de etnie albaneza si ceva corcitura de sorginte italiana, cum poate ponta sa se laude ca este un roman get beget? Cel putin , Johannis are demnitatea lui de sas si nu face caz, desi stramosii lui au trait de sute de ani pe aceste meleaguri, nu au venit doar acum un secol, cu traista in bat si cu lopata la pietruirea drumurilor din Banat.

 8. d'Artagnan says:

  Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, joi, că maghiarii sunt liberi să voteze după conştiinţă, el precizând că decizia privind sprijinul UDMR în turul al doilea a fost îngreunată de ”revenirea în ecuaţie” a lui Corneliu Vadim Tudor, fiind ”un gest neaşteptat şi de neînţeles”.

  “Nu putem fi alături de Vadim Tudor nici măcar pentru o oră, nu înţelegem de ce a fost scos de după cordonul sanitar. Nu putem asuma să fim de aceeaşi parte cu Corneliu Vadim Tudor”, a spus Kelemen.

  Potrivit acestuia, Vadim reprezintă toate principiile împotriva cărora comunitatea maghiară a luptat, adică naţionalismul extrem şi ura faţă de maghiari.

  “Ce am adoptat, cu majoritate a voturilor şi o singură abţinere, să recomandăm alegătorilor noştri să voteze conform propriilor convingeri, suntem convinşi că avem un electorat matur, ştie să voteze astfel încât interesele comunităţii maghiare să nu fie lezate”, a afirmat Kelemen Hunor.

  • Baronul Munchhausen says:

   Era de asteptat o asemenea decizie. In caz contrar, ar fi dat apa la moara criticilor cei mai nationalisti conform carora UDMR nu vizeaza decat propriul interes ingust al comunitatii maghiare, in loc sa integreze acest interes in cel national: promovarea principiilor democratiei, combaterea sovinismului indiferent din ce parte ar veni, legarea prosperitatii comunitatii maghiare de cea a intregii tari.
   Sigur, poate ca nu toate acestea sunt constientizate la nivelul cetateanului de etnie maghiara, dar un lucru e clar: segregatiunea pe criterii etnice este nu doar paguboasa ci si contraproductiva.
   Daca electoratul maghiar va dovedi disciplina cu care ne-a obisnuit pana acum in ce priveste participarea la vot, avem sanse mari ca ponta sa se ocupe de elaborarea bugetului dupa 16 noiembrie. Si asta este o problema de maxima importanta pentru tara, iar guvernul ponta este dator sa arate practic cum va echilibra bugetul fara sa recurga la introducerea de noi taxe si la cresterea celor existente, dupa ce i-a coplesit cu pomeni pe votantii lui dragi.
   Daca Ioana Petrescu reuseste sa vanda intreaga productie de usturoi de pe piata cu un pret marit(macar cu 1 ban/catel de usturoi), atunci poate sa socoteasca acciza la nivelul de 4,35 lei/euro. 😀 😀 😀

 9. Radu Humor says:

  Dacă aş ştii sigur că prin cooptarea lui Vadim ( http://www.ziartricolorul.ro/mr-pirt-si-curva-popii/ ) a reuşit să înlăture elegant de la guvernare hienele iudeo-maghiare, ce stau căpuşă în toate guvernele şi parlamentele României, ţară împotriva căreia uneltesc pe faţă :mrgreen: , deşi sunt o organizaţie extremistă, antiromânească ( în orice ţară europeană UDMR ar fi scoasă în afara legii ! ), atunci Ponta merită toată recunoştinţa românilor !
  Şi s-ar putea ca ăsta să fie asul din mâneca lui Victoraş, pe care altfel, teama românilor de a nu încredinţa toată Puterea în mâna unui singur om/partid, l-ar fi adus mai mult ca sigur pe locul doi !

 10. d'Artagnan says:

  Tot aud că să votăm răul cel mai mic.
  Nu prea înțeleg. Dacă Ponta a fost și este premier, fost parlamentar, fost ministru și demnitar înalt în diferite administrații, la nivel central, național, Johannis nu a fost decât primar într-un oraș din provincie. Răul pe care avea posibilitatea să-l facă era să-și lase concetățenii fără apă caldă, fără trotuare, ceva de genul ăsta, sau chiar și fără locuri de muncă. Cum Sibiul arată cum arată, inclusiv economic, înseamnă că nici măcar răul mic, provincial, nu este. Pe plan național, singura lui vină a fost că s-a lăsat plimbat ca pe sfintele moaște de ”bisericuța” USL, că altceva nu a apucat să facă.
  Corect ar fi să spui că trebuie să alegem între un rău mare și un posibil inadecvat la funcția de Președinte, nu între două rele, unul mare și unul mic.

  • Lucifer says:

   Corect este,dacă ai dubii,să alegi ”binele cel mic” decât ”răul cel mai mic”.Este o schimbare totală a modului de gândire,din ”logică negativă” în ”logică pozitivă”.Chestia cu ”gândește pozitiv!” nu este o lozincă.Alegerea ”răului cel (mai) mic” este un fel de orgoliu al inteligenței/logicii.Și,în definitiv,cum de știți voi să ierarhizați și să alegeți ”răul” dar ”binele” nu vreți să-l înțelegeți și să-l alegeți?Este o anomale în sufletul românesc în acest moment de restriște existențială.Și mai ziceți că sunteți credincioși,iute pupăcioși de moaște,evlavioși cât încape,iubitori și morali de semeni,etc.Și totuși alegeți Răul/Diavolul care,vai,poate fi Răul cel mai Mic.Nu vi se pare că sunteți (cel puțin) ipocriți?

 11. Radu says:

  Astazi am citit ca ar fi pus umarul si fostul presedinte Constantinescu la campania lui Ponta. S-a dus alaturi de Ciorbea care nu a vrut sa conteste ordonanta traseistilor si de Mugur Ciuvica (fostul lui purtator de cuvant parca) care si-a vandut sufletul de mult A3. Cum a putut Coposu sa se insele atat de mult asupra caracterului lui Miluta si sa investeasca incredere in el ?

  • Isabel.A says:

   Cei din jurul sau l-au influentat, cel mai probabil: Ciuvica, Zoe Petre (care, asa cum a spus Aramis, are de dat si anul acesta bacaloriatul, adica sa il treaca pe baietzasul sau in guvern), Harnagea (facand parte din viitorul lot EADS); Dorin Marian (fost consilier al lui Motocicleanu; si el probabil in viitoril lot EADS). Plus alti scheelti din dulap ai unor apropiati (chiar foarte) de ai sai.

  • Isabel.A says:

   De fapt, nu e chiar sprijin pe fata; e mai mult o rugaminte, dar presarata si cu un luat-de-scame de pe rever , care poate fi interpretat ca o sustinere de catre unii.
   http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18490189-emil-constantinescu-lauda-intr-lunga-scrisoare-sprijinul-acordat-victor-ponta-pentru-eroii-luptei-anticomuniste.htm

   Dar sunt sigura ca momentul elaborarii scrisorii, cat si continutul ei, au legatura cu cei evocati de mine in comentariul precedent.

  • Baronul Munchhausen says:

   I l-a bagat pe gat d-na Blandiana cu Alianta ei. Pe de alta parte, in 1991-1992, Corneliu Coposu doar din ciuda fata de Ratiu l-a acceptat pe acest ge olog cu mintea inceata. Coposu, povesteste Ratiu in cartile sale i-ar fi cerut ceva sute de mii de dolari , cica pentru partid, pentru a fi desemnat candidat pentru 1992. Dar si banii pe care i-a dat pana atunci nu au fost folositi cum trebuie(spre exemplu, Coposu si-a completat garderoba, Ilie Paunescu scotea ziarul partidului in care cel mai criticat era Ratiu, etc) Desi l-am votat si a ajuns presedinte, Constantinescu nu m-a impresionat cu nimic. Imi provoca o stare de haz nemaipomenit cand il vedeam cum se strduia sa ne explice el noua la tv sau in diverse conferinte de presa, ceea ce i s-a explicat lui de catre consilieri ceva mai inainte.
   Citind cartile lui Ratiu despre Romania post decembrista, am ajuns sa cunosc unele detalii care au concurat la alegerea acestui comunist de la Universitatea Bucuresti, pe rol de candidat al Conventiei….
   Oricum, asa se inchide cercul dezamagirii: Constantinescu-Ciorbea-Ciuvica……

 12. Radu says:

  Isabelle,

  Poate ma poti ajuta cu un sfat destept: Imi plac filmele nemtesti la nebunie. Ma uit ca prostul pe amazon.de, mai bine zis ca boul la poarta noua, vad ca au o gramada de filme ale caror titluri par super-interesante (mai ales despre primul, al doilea, si dintre razboaie, dar nu numai), ma uit cu infrigurare la sprache (bineinteles numai deutsch) si ce-i mai rau e ca la nemti inca nu s-a auzit de subtitrare (cele care le am si imi plac sunt dublate in engleza, niciodata titrate.

  Ai vreo idee ce se poate face ? Belgienii sau francezii ce fac daca vor sa se uite si ei la un film nemtesc ?

  • Kain says:

   Nu stiu cat de bine au lucrat cei care le-au pus pe DVD. In mod normal sunt dublate in cateva limbi de circulaie internationala si trebuie sa vina cu subtitrari neaparat, altfel cum vizioneaza surzii? Esti sigur ca nu sunt si subtitrari in engleza, in special ca au dublare in engleza?

   • Radu says:

    Asa gandesc si eu, de-aia ma si zbat ca trebuie sa fie o solutie simpla … Cred ca e o mica neintelegere totusi: captions au, pentru surzi, dar numai in germana. Adica ori auzi ori citesti germana, dar pe mine nu ma ajuta teribil.
    Bun, du-te pe amazon.de (ca pe amazon.com, .ca, .co.uk sau .fr nu le gasesti) si uita-te la: Bismark (sau practic oricare DVD scos in seria Pidax Historien-Klassiker), sau Krupp, sau zecile de saga familiale care apar cand cauti Krupp, etc. Super-frustrant: ca sa adaugi o amarata de traducere (scrisa) in engleza costa cred 1/1000 din cati bani au fost bagati in film, si dintr-o data ai de doua-trei ori mai multi potentiali cumparatori, si cu toate astea … canci ! Dar poate exista alte versiuni prin Europa, cu subtitrari, si pe care nu le vad eu pe amazon, de asta intreb. Sau poate stie cineva cum se adauga subtitrarile la un DVD cumparat de pe vreun site web fara sa stric filmul.

  • Isabel.A says:

   Belgienii francofoni si francezii se uita doar la filme dublate de aceea vorbesc atat de bine limbi straine : ) – unul dintre motive. Flamanzii le subtitreaza. Nu stiu ce sa spun eu imi iau filmele de m torente si numai cu subtitrari. Totusi -patru filme germane superbe pe care le gasesti sigur cu subtitrari: Barbara; The life of others; Complexul Baader Meinhof; A mots wanted man (ultimul e o co productie cu americanii de anul acesta).

   • Isabel.A says:

    Edit : A most wanted man- ultimul film al lui Philippe Seymour Hoffman

   • pierre says:

    Adaug si eu “Funny games” (varianta germana) si “Die siebente Kontinent” ale lui Haneke.

    • Radu says:

     Pierre,

     E al doilea film cu Naomi Watts pe care il propui. Ce concluzie sa trag ? … Si mie.

    • Radu says:

     Din punctul meu de vedere filmele cu actori ne-germani sunt OK, dar cele facute de germani cu actori germani sunt cateodata fantastice. Ai vazut Das Boot ? Eu nu ma plictisesc sa il revad a cincizecea oara cred … Life of others pe care il numea Isabel e deasemeni super. Ca si The Fall. Imagineaza-ti un film cu realismul si simplitatea lui DasBoot dar despre alte aspecte al celui de-al doilea razboi mondial, sau despre primul, sau despre perioada dintre razboaie, sau despre Bismarck, etc. Fara subtitles !!!

 13. athos says:

  “Problema cu Orban nu e că este ostil Uniunii Europene sau că e populist sau prietenos cu Putin. Ce deranjează aici este percepţia că destructurează sistemul democratic de checks and balances, destabilizează media, justiţia. ”

  Un interviu interesant: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18513180-este-romania-sub-radar-washington-raspunde-editorialistul-washington-post-jackson-diehl.htm

 14. Kain says:

  Ministrul Corlatean a demisionat. Motivele demisiei sunt incredibile, presiuni politice din partea lui Basescu si culmea, a lui Iohannis. Oamenii care au protestat in dispora si in tara, sunt simpli agitatori pentru dansul. Deci dupa declaratiile prin care sustine mare si tare ca MAE a procedat corect, fiind sustinut si de Ponta, vine acum demisia… nu reusesc sa inteleg strategia PSD.
  Nu cunosc legea, incerc sa ma feresc sa mai fac afirmatii care pot fi gresite, nu stiu cat de adevarate sunt vocile care spun ca impiedicarea votarii chiar si prin proasta organizare se pedepseste cu inchisoare, si ca responsabil ar fi ministrul MAE. Chiar credeti ca vom vedea macar pe o parte din cei vinovati ca vor raspunde in fata legii?
  Eu sunt sigur ca in diaspora se va repeta scenariul din 2 Nov, acest lucru va infuria si mai mult populatia, in special in Ardeal si Banat. Care e tactica PSD? vor sa ne scoata in strada, vor sa ne faca si mai rau de ras?

 15. Radu says:

  Antonescu are un caracter mizerabil:
  http://www.evz.ro/crin-antonescu-lamureste-situatia-nici-iohannis-si-nici-nimeni-altcineva-nu-se-poate-baza-pe-sprijinul-meu.html

  Cum spunea un comentator: “S-a urcat maimuta in copacul liberal si acum i se vede tot … caracterul”.

  Si in PSD schimbarile la varf au produs mici cutremure, dar Iliescu s-a impacat cu gandul, Nastase la fel, Geoana a facut un teatru mic dar a revenit, Vacaroiu e tot in PSD, etc. Sa comparam cu: Constantinescu care azi ii face ochi frumosi lui Ponta, Basescu s-a certat ca la usa cortului si cu PNL si cu PDL, iar PNL a reusit performanta sa-si dea afara doi din fostii presedinti si Antonescu vrea neaparat sa fie al treilea. Cum reuseste “dreapta” romaneasca sa scoata la suprafata atata mizerie in public in timp ce “stanga” stie sa-si spele rufele in familie ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s