Unele ciudăţenii în cazul Bercea Mondialu…

Până vedem verdictul judecătorilor în cazul presupusului trafic de influenţă al lui Mircea Băsescu ar fi de notat câteva ciudăţenii:

1. E de mirare cum nişte interlopi de asemenea anvergură riscă să rămână cu buza umflată dând banii înainte. Se spune că ţiganii nu dau niciodată banii înainte.

2. Pavel Abraham, de câteva luni invitat permanent la Antena 3, ajunge cam de tot atâta vreme avocatul famigliei Bercea. Brusc, clanul renunţă la serviciile avocaţilor din acea perioadă şi-l angajează pe fostul general de Poliţie. Curat coincidenţă, coane Abraham!

3. Prin februarie, Victor Ponta a mutat Serviciul Secret al MAI în subordinea sa, astfel că şeful fostului Serviciu secret 2 şi un sfert este numit de primul ministru.  Acest Serviciu secret al MAI este cel care controlează operativ clanurile infracţionale și informațiile din închisori.

4. Nu ştiu de ce îmi pare că discuţia filmată dintre „Ambasador” şi Mircea Băsescu e un montaj realizat în studio, în sensul că s-a mixat un material video cu unul audio. Pentru un post de televiziune ca Antena 3 ar fi o joacă de copil. Poate îmi pare pentru că, spre ruşinea mea, am văzut destule filme proaste la viaţa mea.

5. Nici cei care sunt convinşi că justiţia este coruptă, la cheremul lui Băsescu, dar au un pic de logică şi de bun simţ în evaluarea faptelor nu ar putea crede bazaconiile lui Bercea Mondialu în ce priveşte mituirea Şefului DNA şi a Preşedintei ÎCCJ. Şi atunci de ce individul a început brusc să urle din dubă că le-a dat milioane de EURO şpagă, „dezvăluire” ce a fost aruncată pe piaţă cu multă generozitate, aproape obsesiv, de către televiziunea lui Voiculescu? Nu cumva miza principală este decredibilizarea Justiţiei pentru a putea avea apoi „temei” pentru schimbarea oamenilor de forţă de la vârful ei??

6. De ce acest scandal a apărut acum, înainte de alegerile prezidenţiale şi aproape de termenul de prescriere a faptelor lui Voiculescu?

7. Acest scandal a explodat pentru că Bercea Mondialu a rămas în puşcărie, pentru că dacă s-ar fi înţeles protagoniştii, ar fi fost linişte şi pace, exact ca în perioadele de tristă amintire când aveam corupţie , dar nu şi corupţi. Prin urmare, indiferent dacă nătăfleţul, sau nătărăul , sau infractorul ( spuneţi-i cum vreţi până aflăm verdictul judecătorilor) de Mircea Băsescu s-a lăudat sau nu cu influenţa lui, de fapt nu s-a rezolvat nimic, fapt ce demolează teoria atât de mult vehiculată că Justiţia este băsistă.

8. Mai mult, însăşi arestarea fratelui Preşedintelui este „înţeleasă” într-o cheie atât de distorsionată încât ai senzaţia că asişti la un teatru absurd. Adică DNAul nu l-a arestat în urma denunţului clanului, ci ca urmare a faptului că Traian Băsescu a dat acest ordin, încercând să-şi scape urma sacrificându-şi fratele!! Păi nu era mai simplu ori să-l graţieze pe Bercea, ori să dea ordin judecătorilor să fie blânzi, ori DNAului să nu se atingă de fratele său, decât să-l sacrifice pe acesta, cu riscul, apoi, de a se confrunta cu nişte „mărturisiri” publice periculoase de la fratele trădat? Eu, unul, n-am văzut şi n-am auzit în viaţa mea de un dictator mai neajutorat şi nepriceput ca el.

9. Dar cele mai ciudate, ca să nu spun absolut jenante, sunt indignările persoanelor, instituţiilor care-i cer demisia de onoare lui Traian Băsescu, în condiţiile în care nu există nicio probă că ar fi încercat să-l scoată pe Bercea din puşcărie. N-am să mai zic de Ponta, cu al său plagiat şi al său Duicu, nici de Tăriceanu cu al său bileţel compromiţător, nici de PSDul ce-a încercat să bage pe şest Legea amnistiei şi graţierii, ci am să mă refer doar la Parlamentul României, această ruşine naţională, care-şi apără corupţii cu ghearele şi cu dinţii, refuzând orice solicitare a magistraţilor în ce priveşte judecarea parlamentarilor. Câtă ipocrizie şi demagogie să ceară „demisia de onoare”!! „Cuvântul „onoare” în gura majorităţii parlamentarilor români este o mare „eroare”…. ca să nu spun „oroare”!

Sunt de acord ca Băsescu să-şi dea demisia de onoare pentru multe altele, dar nu pentru faptele fratelui său, nu până nu sunt dovezi clare că este implicat şi nu la cererea personajelor şi instituţiilor de mai sus cărora prea puţin le pasă de Onoare.

În final aş concluziona, parafrazând un personaj dintr-un film artistic, mai bun decât cel pe care-l vedem zilele astea la televizor, că acest caz este unul complex şi care prezintă multe aspecte…

 

This entry was posted in General and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

27 Responses to Unele ciudăţenii în cazul Bercea Mondialu…

  1. pierre says:

    Eu n-am inteles de ce ar fi avut nevoie tiganii de un intermediar ca sa mute banii.Din ce am vazut eu,tiganii se trageau de sireturi cu MB,pentru ce ar fi introdus pe altcineva in combinatie ?
    Mai ales ca acel “altcineva” i-a facut scurt de 350.000 care s-au pierdut pe drum intre Slatina si Constanta…

  2. d'Artagnan says:

    Eu aş face un concurs de ciudăţenii, urmând a fi premiată cea mai ciudată ciudăţenie din acest caz! Trebuie să recunosc că ciudăţenia observată de tine are mari şanse pentru locul I !

  3. Kain says:

    Punem la indoiala tot felul de informatii.
    Din cate stiu tiganii sunt talentati lautari, lenesi, lacomi, hoti, dar nu au o minte stralucita. E greu de crezut ca i-a dus capul sa faca macar o inregistrare.
    Daca presupunem ca nu ei au facut inregistrarea, atunci cine ar fi putut sa o faca? Si continuand ideea, cine are de castigat cel mai mult in urma publicarii materialului incriminant? ce anume castiga?
    Un alt indiciu important e unde a fost publicat prima data materialul, din cate stiu eu e Antena 3.
    Cum se face ca Antena 3 e mai bine informat decat STS, SPP sau SRI?

  4. Radu Humor says:

    Băi frate, înclin tot mai mult să readuc aici excelentele păreri ale Herrului de pe postarea anterioară ! 😉
    Păi, tu-mi reproşezi mie că fac copypaste şi aduc aici diferite articole, când tu faci acelaşi lucru, aducând aici, punct cu punct, toată pledoaria fostului procuror Gh.Oancea făcută la jocurile de putere ale lui Rareş Bogdan ?!(de altfel un fin analist al evenimentelor politice româneşti)
    Manipulare crasă a fostului procuror, cu toate că “printre” a abuzat şi de multe date veridice, menite a da un aer de autenticitate supoziţiilor sale !
    Ce s-o mai lungesc, dacă şi acum când scroafa e moartă-n coteţ, se mai găsesc negustori care să-i vândă produsele rezultate în urma prelucrării hoitului, înseamnă că-i vai de noi !
    Când ar trebui să fie, doar de voi !! 😉
    Dacă nici acum, pe unii nu-i duce mintea că se întorc armele şi că se plătesc poliţe de mult expirate ( ceea ce vicleanul fost procuror a remarcat cu bună ştiinţă, dar cu rele intenţii, pentru ca unii să creadă exact cam ce-ai vrut tu să explici mai pe larg 🙄 ) şi continuă a căuta în coşul de gunoi politic ceva aruncat din greşeală, dar care i-ar putea fi de ajutor nedemnului de la Cotroceni !
    Acuma, nu ştiu dacă şi tu eşti plătit să împrăştii peste tot şopârle ( sunt sigur că asemenea încercări, prin care unii renunţă şi la propria demnitae, nu numai credibilitate, doar pentru a le da drumul peste tot :mrgreen: ) , dar cu siguranţă, treaba asta ar trebui să fie foarte bine plătită .
    Pentru că este o treabă mare, de care odată ce te-ai mânjit, din cap până-n picioare, ar trebui să ştii că-i greu să te speli 😉
    Am subliniat “dacă şi tu” pentru că şi Goe este acuzat sărmanul de aceleaşi malpractisuri, de data aceasta cei care l-ar plăti ar fi diriguitorii fotbalului. Nu numai naţional, ci şi universal cum se tot căzneşte Goe să-l descrie pe acest teribil fenomen care a cuprins nu numai pământul, ci chiar Universul (în accepţiunea lui doar pământesc ).
    În fine, vorbeşte şi Goe despre ceva la care pricepe, dar cu ocazia asta se eschivează viclean de subiecte fierbinţi precum acesta pe care tu-l iei cu nonşalanţă în braţe, cu riscul de a te frige definitiv 😉

  5. neamtu tiganu says:

    recunosc cu umilinta ca m-am inselat la greu, am considerat ca personaju dartagnian e, sau ar fi, un baiat care se vrea simpatic, chiar daca nu-l ajuta mijloacele, care, ma rog, se amuza comentind una sau alta. I-am luat aberatiile ca fiind modul firesc de exprimare a unui cretin.

    Doamnelor si domnilor, Isabel ma bel, imi cer scuze, am gresit, nu ca baiatu nu ar fi dobitoc, e, cu siguranta, da nu e chiar dobitoc din ala obisnuit, e din ala perseverent, cred ca-i chiar periculos, e facut din stoffa din care provin talibanii, fundamentalistii. Cu unu din asta nu-i de joaca, apelez la oamenii de bine sa-l tempereze pe idiotu netemperat.

  6. Dl.Goe says:

    Pe acest blog se afla intr-adevar cativa talibani perseverenti, retardati din punct de vedere intelectual, care de ani de zile nu fac altceva decat sa repete ca niste flasnete aceleasi atacuri la persoana, stereotipe, lipsite de orice imaginatie. Nu pot convinge pe nimeni, nu pot enerva pe nimeni, dar mizeaza sarguincios pe faptul ca ar putea crea lehamite. IQ-ul observabil insumat al celor trei nemuschetari este comparabil cu cel al unui sobolan. Priviti cu necesara detasare se vede ca sunt in fapt amuzanti (ca niste desene animate) in felul tacit in care-si intretin moralul unul altuia, asa ca din intamplare. Cu toate ca priviti din majoritatea celorlalte perspective sunt de-a dreptul desgustatori, sper totusi sa fie tolerati asa cum sunt si lasati sa-si faca munca de auto-ilustrare.

  7. pierre says:

    Ma declar infrant, nu pot sa urmaresc nici 10 min un meci de la Mondiale comentat de un individ pe nume Sorin Hobana.Ma enervez instantaneu, dar persistent.Pur si simplu nu pot sa-l suport pe imbecil si nu inteleg cum naiba un asemenea cretin se plimba 1 luna in Brazilia pe bani publici, ba chiar primeste si salariu ca sa debiteze rafale intregi de ineptii.
    Acum, de exemplu, mi-ar fi placut sa-i vad pe columbieni la treaba cu japonezii, dar nu pot.Nevasta-mea , care ma aude injurand si trantind telecomanda, imi sugereaza sa vad meciul cu sonorul mic.Nici asta nu merge.Pe langa boul asta de Hobana, ceilalti comentatori, desi niste catastrofe si ei, imi devin uneori simpatici.As putea suporta orice altceva decat Hobana.Daca am ghinionul ca dobitocul asta sa comenteze semifinale sau ,fereasca Domnul, chiar finala, campionatul asta s-a terminat pentru mine.

    • Dl.Goe says:

      De ce nu va uitati pe bulgari? 🙂

      • pierre says:

        N-am antena. 🙂

        • Radu Humor says:

          Mă întreb ce-ai fi făcut dacă ai fi auzit chiar acum, şi încă pe A1 că în Dolj parcă trăieşte un copil care s-a născut fără creierul mare ?! 😉
          Ba, mai mult se spune că durata cea mai mare de viaţă întâlnită în asemenea cazuri este de doar 4 ani (caz întâlnit în America ).
          Se pare că dacă s-ar continua cercetările s-ar descoperi că în România există astfel de cazuri care trăiesc şi de 10-12 ori mai mult !
          Că nu cred ca Goe să aibă mai mult de atât !
          Dacă ar extinde cercetările şi prin Canada probabil că ar mai descoperi un caz asemănător ( numitul @Radu ).
          Acuma, e drept că s-ar putea ca ăstora să nu le lipsească decât creierul mic 😉

  8. d'Artagnan says:

    Este savuros “cum vorbeşte ţiganii”. Noi episoade din telenovela Sclava Izaura:
    http://www.gandul.info/politica/noi-stenograme-in-cazul-mircea-basescu-bercea-mondial-izaura-nasule-eu-daca-ma-duc-si-dau-la-dna-si-mata-intr-o-saptamana-esti-arestat-12828125

    Pavel Abraham ăsta pare mai degrabă angajatul Antenei 3 decât avocatul clanului Bercea.

    • Radu Humor says:

      Oricum, Izaura a fost felicitată în direct ( e drept că tot la A1 😉 ) pentru faptul că are un vocabular superior nepoatei lui Mircea Băsescu !

  9. Radu says:

    Pierre,

    Iti sunt dator cu doua raspunsuri.
    1. M-ai intrebat cu cateva zile in urma daca mi se pare normal ca Ioana Petrescu sa intre in guvernul Ponta stiind ca Ponta e un plagiator. Cred ca asta e mai degraba problema ministrului Invatamantului, nu al Economiei. La modul general toti functionarii sunt in slujba guvernului, in capul caruia e momentan un plagiator. Asta nu inseamna ca trebuie sa-si dea demisia vreunul. Nu cred ca diplomele Ioanei Petrescu l-ar apara in vreun fel pe Ponta de acuzatia de plagiat, sau ca ar diminua acuzatia. Mai degraba il pune intr-o lumina proasta zic eu, prin contrast. Ioana Petrescu nu a incercat in vreun fel sa apere persoana Victor Ponta de acuzatia de plagiat sau altceva. Personal sunt foarte bucuros ca se gasesc si persoane care merita admirate in preajma lui Ponta.
    2. In legatura cu TB eu am zis ca va trebui sa demisioneze sau ca Parlamentul il va putea demite daca se dovedeste ca l-a favorizat vreodata pe Mircea Basescu sau ca primar, sau ca Ministru al Transportului, sau ca Presedinte. Orice favor dovedit ar insemna ca TB accepta traficul de influenta la solicitarea membrilor familiei, ceea ce face foarte probabila ipoteza ca Mircea Basescu sa se fi dus la el cu o solicitare pentru Bercea Mondial tocmai stiind ca Traian nu-i refuza nimic. Parlamentul s-a grabit iar si l-a acuzat fara ca dovada asta esentiala sa existe. In absenta altor dovezi declaratia de azi a Parlamentului nu va face decat sa-l transforme pe Basescu in victima. Poate nu azi si nici maine, dar cu siguranta intr-un an-doi va avea capital politic mult mai mare decat azi daca nu se va materializa niciuna din acuzatiile de coruptie care i-au fost puse in carca.

  10. pierre says:

    @Radu,

    nu-mi esti dator cu nimic, dar daca tot ai readus subiectele in discutie,mai adaug si eu ceva :
    Nu stiu cata relevanta are portofoliul dnei Petrescu, poate ca are, dar eu ma refeream pe de o parte la soliditatea CV-ului dnei respective, iar pe de alta parte la mediul academic universitar din care provine dsa.Din cate stiu, este cadru didactic superior la o inalta scoala americana si ma indoiesc ca in aceasta calitate, indiferent de ocupatia sa din Guvernul Romaniei, dna Petrescu nu este la curent cu exigentele de integritate profesionala si stiintifica.Ma intreb cum vad colegii sai americani subordonarea/asocierea dnei Petrescu, implicit a institutiei unde dsa preda in SUA,cu un plagiator ordinar.Mai adauga la asta si un alt moment la care americanii sunt deasemeni hipersensibili, respectiv lejeritatea cu care jongleaza unii cu notiuni grave, precum fascism sau nazism.Cand Ponta, cu tupeul si prostia de acum cunoscute, l-a numit pe Mihaies “fascist batran”, dna Petrescu ar fi putut sa-si aminteasca ca sub egida University of Maryland, unde dsa preda cursuri,in colaborare cu ICR condus la vremea respectiva si de Mircea Mihaies, s-a desfasurat in America un program de conferinte despre Romania si Revolutia din 1989, s-au publicat carti despre Romania si, in general,cultura romaneasca s-a bucurat de o promovare pe care doar caloriferul lui Andrei Marga a reusit sa o umbreasca mai tarziu.Spui ca e bine ca dna Petrescu nu il apara pe Ponta.Asta ar fi culmea, dna Petrescu aparand un plagiator…nu, dsa prefera tacerea, una rusinoasa.

  11. Radu Humor says:

    NOUVORBA

    Utilizarea limbii este o puternica arma de control. Despre aceasta arma vorbea George Orwell, in romanul sau “1984”, despre o noua forma de limbaj, numit nouvorba. Nouvorba a fost inventata de marele stat si serviciul sau fratele cel mare, pentru un mai mare control asupra cetatenilor sai. Nouvorba imprima cetateanului gandirea unica, adica un sablon mental din care cetateanul nu mai poate sa iasa. Aceasta gandire unica este impusa in roman de catre stat, cetatenilor sai.

    De asemenea azi avem o gandire unica, pe care STATUL GLOBAL se cazneste sa ne-o impuna. Guvernele statelor legifereaza aceasta gandire unica, pentru ca populatia lumii sa fie dezorientata, de aceasta limba de lemn. Gandirea unica a fost ,,exersata” si de statul comunist, prin folosirea a diferiti termeni care nu spuneau nimic, sau ,,insirand cuvinte goale ce din coada au sa sune”, vorba lui Eminescu (de unde se vede clar că la originile lor, şi comunismul şi capitalismul au la bază aceleaşi minţi bolnave!). Se urmareste in felul acesta, distrugerea pluralitatii de idei. Nouvorba vrea sa inlocuiasca vechea limba (oricare ar fi ea), iar aceia care nu intra intr-un sablon verbal,sa fie acuzati de asa numitele crime ale gandirii. Crimele gandirii sunt folosite impotriva acelora care gandesc cu capul lor si au o gandire libera. Ca o ironie a sortii SISTEMUL a ajuns sa se acuze pe el insusi, deoarece un slogan al celor de la PRO TV este ,,gandeste liber”. Dar in realitate acesta este numai un slogan, in realitate el ne spune ,,gandeste asa cu vrem noi”. S-au incorporat in limba fraze noi, sau cuvinte menite sa ,,indulceasca” sau dimpotriva sa agraveze o anumita stare de fapt. Slugile SISTEMULUI, oameni politici, psihologi, sociologi, ziaristi au dezvoltat un limbaj bazat pe eufemisme.

    EUFEMÍSM, eufemisme, s. n. Cuvânt sau expresie care, în vorbire sau în scris, înlocuiește un cuvânt sau o expresie neplăcută, jignitoare, necuviincioasă sau obscenă, respectând paralelismul de sens. [Pr.: e-u-] – Din fr. euphémisme.

    EXEMPLE

    Acum criza nu mai este criza ci dezaccelerare economica sau crestere economica negativa.

    Trupele ocupante ale unei tari, sunt trupe de pace.

    Mercenarii nu mai sunt mercenari ci rebeli sau forta de eliberare. In acest fel inchid mintea omului iar omul nu se mai gandeste cine finanteaza aceste grupari armate. Cum se ascund anumite idei ce pot da de gol actiunile anumitor grupuri de interese financiare.

    Taierea pensiilor, salariilor si a altor drepturi se numeste reforma statului.

    Cand intr-un razboi se omoara oameni nevinovati de catre bombe anonime acestea se numesc daune colaterale. Bombele sunt intotdeauna inteligente, pentru a se imprima ideea ca acestea nu pot gresi ci se duc intotdeauna la tinta. Daca se intampla altfel aceasta este intotdeuna o exceptie. Bomba cica ar cauta teroristul dar in traiectoria lui s-a interpus un copil care nu avea ce face decat sa se puna in traiectoria unei bombe inteligente. Pai chiar asa cum poti sa te interpui intre o bomba inteligenta si un terorista? Nu aveai treaba acasa? CAT CINISM :mrgreen:

    Daca preturile utilitatilor au luat-o razna, aceasta se numeste reajustare sau liberalizarea pietei.

    Daca oamenii sunt dati afara acest lucru este disponibilizare, acest lucru este bun pentru ca asta inseamna flexibilitatea fortei de munca. Adica nu ramai fara munca, ci esti disponibil. Disponibil pentru ce? Pentru somaj, probabil.

    Daca o banca este in faliment, atunci ea nu e asa, ci are lipsa de lichiditati.

    Pentru a vedea cat de absurde sunt aceste cuvinte sa luam expresia ,,crestere economica negativa”. Criza nu mai e criza, ci dezaccelerare economica.

    O crestere nu poate fi decat pozitiva, niciodata negativa. Asta mi-aminteste de perioada gimnaziala, atunci cand m-am dus sa ma tund. I-am spus frizerului ,,va rog tundeti-ma mai mare”. Frizerul a inceput sa rada si mi-a zis ca acest lucru nu e posibil pentru ca el taie parul si nu il pune. In realitate eu am vrut sa spun sa-mi lase parul un pic mai mare.
    Cat de alienata este aceasta limba ?!.

    Daca ne aflam impreuna cu sotia in masina, niciodata aceasta nu va zice ,,dezaccelereaza”, ci va zice pur si simplu ,,franeaza”.

    Irakul nu a fost invadat niciodata, ci a fost eliberat, evident cu bombe inteligente. 😉

    Daca esti bagat in inchisoare, acest lucru se numeste privare de libertate.

    Copii nu mai sunt copii, ci minori, sau micuti.

    Saracii nu mai sunt saraci, ci grupuri sociale defavorizate sau persoane nevoiase.

    Handicapatii nu mai sunt handicapati, ci persoane cu dizabilitati.

    Tiganii sunt rromi.

    Marile concerne internationale gen NOKIA nu pleaca din tara pentru a exploata pe un salariu de mizerie pe cei din lumea a treia, ci se DELOCALIZEAZA. WAW!!!

    Ca si cum acestea ar veni din alta lume si ele nu ar fi locale, ci entitati extraterestre.

    Ei incearca cu acest lucru sa scoata din creierul nostru axiomele formate pentru a asimila formele raului.

    De fapt aceasta este ideea de final : ,,acceptarea raului cu zambetul pe buze. Ca pe ceva normal”.

  12. Isabel.A says:

    @Radu,
    Nu stiu care este experienta ta de viata +profesionala (si nici nu conteaza), dar apropos de subiectul disputat/discutat, am sa iti redau argumentul unui var de-al sotului meu. Baiatul asta e tanar (21 de ani) dar foarte pragmatic, caci viata l-a obligat sa fie asa: intre 5 si 18 ani a trebuit sa schimbe 4 tari, datorita jobului unuia dintre parinti. Pe langa faptul ca e mai tanar decat mine deci are si mintea mai odihnita 🙂 , studiaza managementul intr-o facultate olandeza, deci gandire orientata catre argumente clare, simple si eficiente. In fine, la o intalnire cu familionul extins de week endul asta, i-am relatat lui M. discutia despre dna Ioana Petrescu, despre doctoratul la Harvard, despre cat CASTIGA in SUA (era in partea de JOS a grilei de venituri din sistemul universitar, chiar si pentru cineva incepator, platita mai mult ca un “instructor” decat ca un “assistant professor”) , etc.
    Nici nu am stat sa dezbat eu prea mult, caci M. mi-a si venit cu un argument mult mai de “common sense” (genul “cum de nu mi-a trecut prin cap?”) si adaptat decat “viziunea si leadership-ul” invocate de mine (nu ca nu ar fi argumente valabile si ele). “Imagineaza-ti urmatoarea situatie, a spus el. Luam persoana X care face un PhD despre cum se aplica principiile ‘t” ale managemntului in multinationala Y (de la Google, Microsoft, BP, Exxon, Ikea, Total, etc, -poate fi oricare). X obtine , pe baza PhD, un post de “assistant professor” in aceelasi conditii ca dna respectiva (salarziare in partea de jos, etc).
    -Crezi ca vreodata vreuna din aceste companii l-ar angaja (o) pe X nu intr-un post de CEO, dar macar de Senior Manager? Ar avea mari probleme sa obtina si un post de Middle Management. mai intai de toate, X are nevoie de expereinta”.
    Pam-Pam! 🙂 Cam la fel in ceea ce priveste si partea politica: nu posti sa parasutezi un academic (si platit sub medie, ceea ce arata ca ii lipsesc anumite skilluri) in postul d eministru direct, fara sa treaca macar-macar printr-o experienta de secretar de stat. In plus, analizand-o, o spusn si sustin ceea ce spun, dna are si o anumita imaturitate de ordin emotional (eu nu eram asa nici la 16 ani, cred 🙂 ), care e un handicap in sine atnci cand ocupi o pozitie de responsabilitate, indiferent ca esti ministru, CEO, fie si middle manager…

    Si cu asta am incheiat subiectul 🙂

    PS: Cam de un an circumstantele imi ofera oportunitatea sa fac analiza previzionala (mai mult politica, dar si geoeconomica): desfasurarerea evenimentelor imi arata foarte des ca am, in acest domeniu, skilluri si “mind framework” foarte dezvoltate 🙂 Dar nu mai continui cu subiectul-spre ex, de ce a acceptat dna Petrescu un astfel de post si ce i-ar aduce el dupa: o spui iar ca nu imi pace fata ei, ca, nu-i asa, am vazut atatia academici (platiti slabutz) parasutati direct ministri de finante intr-o tara UE si/sau Occidentala.

  13. Radu says:

    Pierre,

    Hai sa presupunem ca Ioana Petrescu e de buna credinta. Sa admitem ca principiile social-democratiei inseamna ceva pentru ea, sa admitem ca vrea binele Romaniei si ca simte ca poate ajuta cu ceva. Are de ales: ori trece peste faptul ca liderul PSD si PM-ul tarii e un plagiator si incearca sa-si faca treaba in postul de ministru al economiei, ori nu poate trece peste faptul ca e plagiator si atunci asteapta urmatorul PM din partea PSD in speranta ca nu e vreun plagiator, vreun corupt, sau altfel certat cu legea. Cam acelasi lucru se poate spune si din cealalta directie pentru ca a lucra cu si pentru Basescu sau PDL nu cred sa fie/fi fost ceva cu care sa te poti lauda. Cred ca oricine vrea sa participe la viata politica trebuie sa accepte ca va trebui sa faca compromisuri. Pe o scara de la 1 la 10 a accepta sa lucrezi pentru un plagiator inseamna un compromis minor, de nota 3. Mai nasol e cand seful nu te lasa sa-ti faci treaba ca un profesionist, iar intolerabil devine de-abia atunci cand ti se cere sa incalci legea, sau sa promovezi legi care rasplatesc clientela partidului.

    Isabelle,

    Ioana Petrescu nu are experienta politica, de fapt nu are experienta decat in mediul academic si nici acolo foarte multa. E si normal, e tanara. Sigur ca lipsa de experienta este un mare handicap. Cum o companie ca Exxon nu duce lipsa de aplicanti la posturi de management care sa fie si educati si experimentati sunt de acord ca Ioana nu ar avea o sansa, ar trebui sa inceapa mai de jos. Romania din nefericire duce lipsa de politicieni educati, experimentati, corecti si necertati cu legea. Trebuie sa faca compromisuri si iata, s-a grabit sa-l aleaga pe un fost procuror cu doctorat la seral prin metoda copy-paste in functia de PM. Asta ca sa balanseze alegerea unui fost marinar in functia de presedinte al tarii. Cred ca ce vreau sa spun e ca Ioana Petrescu are un CV binisor peste media politicienilor romani, a fostilor si actualilor ministri. In plus, si asta e foarte important, rezultatele ei academice demonstreaza ca invata repede.
    Cred ca ar fi mai corect sa o comparam cu alti oameni care ar fi fost de acord sa-si asume responsabilitatea ministerului economiei. Care ar fi persoanele astea ca sa vedem prin contrast cat de nepregatita e Ioana Petrescu ?

  14. athos says:

    Cred ca nu este nevoie de mare analiza pentru a sesiza scenariul si regia. Sunt evidente.
    Insa oamenii au devenit apatici in prezenta faptelor si fascinati de telenovela. Eu zic sa lasam acest sistem sa-si consume paroxismul, este absolut inutil sa-i opunem ratiunea. Ne va umple de amaraciune, ne vom simti din ce in ce mai exotici si singuri, dar macar vom fi rezistat tentatiei de a-i acorda prezumtia de onorabilitate.

  15. pierre says:

    Ma uitam azi la primarul Bacaului, saltat de DNA pentru spagi insumate de peste 500k euro…Se spune ca nu-i frumos si corect sa generalizezi, ca nu toti sunt la fel, ca trebuie facute distinctii, ca nu poti judeca la gramada.Uite, sa ma ierte Dumnezeu, eu am s-o fac :in Romania, toti sunt la fel.Nu exista printre primari individ care nu s-a dedulcit la spaga, mita, foloase necuvenite, atentii, excursii in strainatate, bomboane,tigari si alte acareturi.Mai mult sau mai putin,mai decent sau fara nicio jena, mai pe fata sau mai prin dos, mai uman sau mai rapace, mai cu frica de Dumnezeu sau fara niciun Dumnezeu, toti, absolut toti pun botu’ la savarina.Nu stiu daca este o fatalitate romaneasca, dar este o realitate tipic romaneasca. Nu (mai) exista primari cinstiti in Romania, exista doar primari nedovediti inca.Si daca cineva isi inchipuie ca DNA face curatenie in mormanul de gunoi si ca baga spaima-n hoti, dupa parerea mea se inseala.Isi inchipuie cineva ca Stavarache asta de la Bacau nu stia sau nu banuia ca este monitorizat ? Si ce-i cu asta ? Omu’ nu s-a putut abtine, pur si simplu, exact ca un copil care stie ca n-are voie, dar totusi baga degetul in frisca.Poate DNA-ul sa salte 100 primari/zi, asta nu impresioneaza sau sperie pe nimeni.Vor fura in continuare, dar vor fi mai atenti la stergerea urmelor.Si daca nu vor reusi, atunci vor incerca prin presiune politica sa rupa dintii DNA si ai justitiei.De furat, in tara asta se va fura senin in continuare.

    • Radu Humor says:

      Are dreptate cineva când spune că nu s-ar mira nici dacă ar fi arestaţi câte 100 de primari pe zi !
      Eu aş adăuga doar, că pe oricare politician, de sus până jos, dacă-l “iei la întrebări”, vei constata că este un infractor şi este încă în libertate pentru că nimeni nu-i interesat de acest lucru.
      Faptul că după 1989 s-a dat liber la furat, la înşelat (aici mă refer în special la bancheri) şi la omorât (deocamdată doar prin înfometare şi lipsă de locuri de muncă), cu menţiunea că cei din afară, în special SUA şi mai nou UE, au închis ochii cu bună ştiinţă la tot ce se întâmplă, pentru a-şi putea realiza şi ei furtişagurile la scară macro (preluarea pe nimic a tuturor bogăţiilor unei ţări predate la cheie de Ceauşescu) şi transformarea ei într-o colonie.

      Se ştie doar că cel mai uşor de manipulat sunt cei vulnerabili, cu un trecut dubios, autori de fapte penale ce stau tot timpul damoclinian asupra lor şi la cel mai mic semn de nesupunere sau revoltă sunt daţi în gât.
      Crede cineva că Băsescu, ca să luăm cel mai elocvent exemplu, ar fi acceptat să facă atâta rău ţării lui, căreia îi era dator până peste cap prin tot ceea ce i-a oferit şi în comunism, dacă nu era şantajat cu fapte dubioase săvârşite ( mai ales incendierea de nave, viol, trafic de mai toate felurile şi câte altele, inclusiv cu dosarul de fost securist) şi n-ar fi primit garanţii că nu va păţi nimic ar fi făcut toate astea ?!
      Hai să fim serioşi !
      P.S.
      Nu ştiu de ce, atunci când văd nişte încheieri cu :
      Pam – Pam !! sunt tentat să citesc:
      N-am – N-am !
      Acuma, ce-i lipseşte, o priveşte !
      Şi fiecare poate înţelege ce vrea 😳 😛

  16. Radu Humor says:

    Faptul că Adrian Năstase evită asemenea postări explică multe din speranţele pe care le mai are Radu Humor
    iunie 25, 2014 la 12:20 pm
    De când lumea cozile de topor sunt tratate la fel .
    Cu acelaşi dispreţ, scârbă şi lipsă de respect :mrgreen:
    Deoarece, tot de când lumea se ştie, că asemenea specimene pot fi făcute, cu aceeaşi uşurinţă, să treacă în altă barcă !
    Crede cineva, că altceva decât patriotismul şi dragostea de neam pot însemna calităţi demne de luat în seamă ?!
    Numai când te respecţi pe tine şi tot ce înseamnă tot ce te înconjoară poţi respecta în anumite limite şi pe cei din afară. Care la rândul lor o vor face şi ei după aceleaşi criterii !
    Cum să pretindă respect o slugă ?!
    Cel mult poate pretinde bani sau alte favoruri, cum ar fi cel de a rămâne la butoane, în ciudaevidenţelor , sau să te faci că nu observi, în calitate de licurici toate abuzurile şi mişmaşurile făcute, ba chiar să-l mai şi încurajezi a le face !
    Că doar cine seamănă, se-adună şi multe din aceste tare le găseşti şi la stăpân, nu doar la slugă 🙄

    Comentariul tău e în așteptare.

    Radu Humor
    iunie 25, 2014 la 8:44 pm
    Chiar sunt surprins că postarea mea din iunie 25 la 12:20 nu poate să apară .
    Şi nu văd de ce ?!
    Sau poate că nu văd eu bine 😉

    Comentariul tău e în așteptare.

Leave a comment