Republica Moldova şi Sindromul Stockholm

Motto: De atâtea Mondiale, am uitat de chestiuni naţionale!

 Toţi suntem cu ochii pe Mondialul din Brazilia, olà!, şi pe Mondialii locali, mânca-v-aş gura voastră! Tensiune maximă la ambele, emoţie, răsturnări de situaţie, acuze, jucători care vor să fenteze arbitrul, care joacă teatru pe teren.  Avem vedete, Neymar şi Izaura, Messi şi Ambasador, de la care publicul aşteaptă un dribling, un gol spectaculos. La Izaura şi Ambasador golul va fi într-adevăr spectaculos, aproape consistent, după ce statul român le va confisca cei 600000 de EURO folosiţi, zic ei, pentru şpagă.

Dar ar trebui câteva clipe să uităm de Mondiali şi să salutăm momentul, zic eu, istoric şi naţional, al semnării acordului de asociere economică între Republica Moldova şi Uniunea Europeană .

Drumul va fi greu, îl ştim şi noi pe pielea noastră, sper să-i ţină entuziasmul, cu atât mai mult cu cât există un procent foarte mare din populaţie care priveşte cu suspiciune, chiar cu aversiune, îndepărtarea de Rusia. E de înţeles poziţia populaţiei rusofone, dar nu şi a multor moldoveni români, simpatizanţi ai partidul comunist, partid care a avertizat că atunci când va reveni la Putere va anula acordul de asociere cu UE. Că vârfurile PCRM, cum e şi liderul Voronin, au în primul rând interese economice de clan, ce ţin de Rusia, poate fi o explicaţie, dar nu merge şi pentru electoratul pauper pe care se bazează. După părerea mea, avem de-a face aici cu un fel de Sindrom Stockholm. Pentru cine nu ştie, numele acestui sindrom provine dintr-un caz real de jaf la o bancă din Stockholm, unde jefuitorii au ținut captivi angajaţii băncii pentru câteva zile. În acest caz, victimele s-au ataşat emoţional de răpitori şi chiar le-au luat apărarea ulterior eliberării. Psihologii încearcă să explice acest paradox printr-o teorie care spune că oamenii în general nu pot sta nefericiți pentru perioade lungi de timp, iar atunci când sunt răpiţi pentru o perioadă lungă de timp ajung să îi iubească pe răpitori, să se identifice cu ei. Micile semne de bunătate venite din partea răpitorului sunt amplificate psihic de victimă, întrucât într-o situaţie de captivitate lipsa perspectivelor este prin definiție imposibilă. Încercările de evadare sunt şi ele percepute drept o ameninţare, întrucât, într-o tentativă de evadare, există marele risc ca cel răpit să fie afectat şi rănit. Drept consecinţă, victima devine hiper-vigilentă în privinţa nevoilor răpitorului uitând de propriile nevoi. Separarea de răpitor devine tot mai grea pentru victimă, întrucât ar pierde singura relaţie pozitivă formată – cea cu răpitorul.

Probabil că la nivel subconştient există la fiinţa poporului moldovean (luat ostatic la un moment dat de URSS) o reacţie de genul acesta, dacă reuşeşte să uite perioada comunistă, cu apogeul său de teroare stalinist. Probabil că privesc cu frică, conform teoriei Sindromului Stockholm, evadarea din sfera de influenţă rusească, fiindu-le teamă că ar putea fi “răniţi” aruncându-se în “necunoscut”. Micile semne de bunătate ale colosului de la răsărit le dau în schimb un sentiment de siguranţă. 

Dar, la urma urmei, de ce să ne mai mirăm de reflexele lor de autoapărare când vedem  în ultimul timp şi în România nişte poziţii agresiv antiamericane şi antiUE, la pachet cu îndemnuri proruse, de te întrebi dacă ai de-a face cu agitatori plătiţi, cu idealişti aflaţi la limita ruperii de realitate, cu adepţi maniaci ai teoriilor conspiraţioniste, cu cadre nostalgice sau, să-mi fie cu iertare, cu tâmpiţi.

Rusia ameninţă cu introducerea unor „măsuri de protecţie” împotriva celor trei republici foste sovietice (Republica Moldova, Georgia şi Ucraina) care au semnat acordul de asociere economică, dacă se va dovedi că noul lor statut va afecta economia rusă. Adică, mai direct spus, ameninţă cu represalii. Pe de altă parte, UE trebuie să fie foarte atentă cum gestionează relaţia cu cele trei state, părerea mea este că echilibrul politic, social, este foarte fragil.

Oricum, orice drum lung începe cu primul pas aşa că trebuie salutat curajul moldovenilor de a forţa despărţirea de trecut.

 

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

26 Responses to Republica Moldova şi Sindromul Stockholm

 1. pierre says:

  http://www.agerpres.ro/justitie/2014/06/27/exclusiv-bercea-despre-mircea-basescu-vreau-sa-se-impace-copiii-mei-cu-nasu-eu-nu-l-bag-pe-nasu–14-16-31

  Tiganul mondial a inceput sa judece…
  “Si f…t si cu banii luati ” , si-o fi spus el in barba.S-a incantat la vrajeala militianului Abraham si a militianului Gadea, iar acum constata ca banii sunt “Pa !” pe vecie, rubedeniile la bulau, el tot la bulau.Mai nou, l-au luat la regulat si aia de la Fisc, chestie nasoala care se poate solda cu mari pierderi la avere.N-as putea fi atat de ipocrit incat sa nu ma gandesc cat de distractiv va fi momentul in care Mondialii le vor cere socoteala Antenelor.N-ar fi haios ca peste cateva saptamani, dupa ce tiganii vor realiza cat de monumentala este teapa pe care si-au luat-o de la Antene, sa apara pe piata si niscaiva filmari cu “cravata albastra ” executate de IzGaura asta ? In care sa se vaza in clar cum au ticluit ei toata tenovela ?

 2. pierre says:

  Revenind la Moldova : din cate stiu eu, poate stiu gresit , Voronin a spus ca daca va castiga alegerile din toamna, atunci Acordul va trebui “renegociat”. Partea buna este ca nici macar comunistii lui Voronin nu mai exclud apriori varianta integrarii europene a Moldovei. Nu cred ca s-ar mai pune problema “anularii” Acordului.

 3. pierre says:

  Si una buna despre tupeu, nesimtire si lipsa de moralitate.
  Pe contul sau de FB, dl Victor Viorel scrie asa :

  “Din pacate, cea mai influenta publicatie economico-politica din lume publica un articol negativ despre Romania – nu despre cresterea economica sau reformele structurale din energie ci, bineinteles, despre Fratele Mircea! Va recomand sa cititi, chiar daca asta va va provoca furie sau rusine!”
  Dl Victor Viorel face de fapt trimitere aici :
  http://www.economist.com/news/europe/21605953-traian-basescu-ending-his-presidency-amid-corruption-scandal-oh-brother

  Marturisesc ca am citit articolul si contrar asteptarilor dlui Victor Viorel, nu m-a cuprins nici furie, nici rusine.Ba chiar mi s-a parut un articol echilibrat, cu mult mai profesionist scris decat 90% din prostiile scrise in presa autohtona, cu un sens daca nu pozitiv, macar optimist despre starea justitiei din Romania.
  Dl Ponta incurca insa subiectele, sau mai bine zis articolele din The Economist.Cand vorbeste despre “furie si rusine”, cred ca ar fi trebuit sa indice acest articol , cu titlul sugestiv “My name is Paste.Copy Paste ! ” :

  http://www.economist.com/blogs/easternapproaches/2012/07/romanian-politics
  Ei, ce parere aveti, se cheama asta tupeu nebun sau ba ?

 4. Radu Humor says:

  Se pare că Herrul n-a băgat geana pe aici, că altfel m-ar fi scutit pe mine de o povară amicală, aceea de a-ţi spune că iar au început să bubuie pe aici petarde ideologice UE, cu focos şi cu miros de han părăsit. Şi de inspiraţie şi de deontologie, sau simţ al realităţii !
  Păi, orice moldovean, n-are decât a trage o fugă, chiar doar imaginară, în România să observe cum a fost distrusă ea, cel mai abitir în ultimii ani, cam de când am intrat în UE şi de când cu sprijinul lor direct ne-am pricopsit cu Băsescu în capul statului, şi apoi să judece cu mintea lui cam ce-i aşteaptă şi pe ei, moldovenii, mai ales luând în calcul şi pierderile economice şi de altă natură pe care le vor resimţi în urma reacţiilor fireşti ale Rusiei .
  Să vedem cum vor mai putea ueiştii să-i care în spate, chiar după ce-i vor uşura de toate bogăţiile, cum au făcut şi cu noi, când şi ei sunt pe ducă, cu toată hardughia lor iudeo-masonică ( s-ar putea ca Anglia să le trântească uşa în nas chiar acum !) 🙂 :mrgreen:
  Şi apoi, pentru că nu toţi sunt plătiţi sau tâmpiţi cum crede cineva pe aici vor înţelege repede că au luat ţeapă ( şi cu “ajutorul” unora ca voi 😉 ) şi vor părăsi pe rând corabia ce va lua apă din ce în ce mai mult.
  Mie unuia toată treaba asta îmi aduce aminte de o povestioară :
  Un ţăran a refuzat ani la rând să se înscrie în PCR, suportând toate presiunile şi ameninţările, dar aflat pe patul de moarte, a cerut insistent să se înscrie în partid !
  Mirat, secretarul de partid l-a întrebat de ce aşa de târziu şi mai ales de ce ?
  – Ca să plec cu inima împăcată că a murit unul de-al vostru !
  Aşa şi ăştia, intră să aibă de unde ieşi 🙄
  Şi e greu până iese primul şi al doilea, că pe urmă fug toţi ca iepurii 😉
  De ce credeţi că ţine atât criza asta ucraineană, provocată la vedere ?!
  Nu cumva ca să întârzie cât pot momentul adevărului?! 😛

 5. Radu Humor says:

  Nu ştiu 100% dacă Băsescu a intervenit până acum în treburile justiţiei, dar acum sunt sigur că a intervenit să-l ţină în arest pe frate-su !
  Da,da ! Chiar de acolo de la Bruxelles 😉
  Şi dacă vreţi vă spun şi de ce .
  Dar voi nu sunteţi tâmpiţi sau plătiţi (să spuneţi adevărul 😉 )
  aşa că sunt sigur că o să ghiciţi singuri 😆

 6. Radu Humor says:

  Au venit în sfârşit americanii. Dar de ce?

  „În America există o credinţă împământenită, conform căreia Statele Unite s-ar apropia de zorii distrugerii lor. Citiţi scrisorile către editori, analizaţi cu atenţie internetul şi ascultaţi discursurile publice. Războaie dezastruoase, deficite incontrolabile, preţul mare al combustibilului, atacuri armate în universităţi, corupţie la nivel guvernamental şi în mediul de afaceri, nesfârşite litanii ale nenumăratelor neajunsuri – toate reale – creează sentimentul că visul american s-a spulberat şi că America a trecut de perioada sa de glorie. Dacă toate acestea nu vă conving, ascultaţi-i pe europeni. Ei vă vor asigura că America îşi vede sfârşitul cu ochii” – spune George Friedman, politolog american, fondator şi director general al Stratfor, agenţie privată de analiză geopolitică, în cartea sa „Următorii 100 de ani – previziuni pentru secolul XXI”, apărută la Editura Litera, în 2012, la pagina 25.

  Şi continuă: „Cultura americană este o combinaţie nebunească de hybris exaltant şi depresie profundă. … Adevărul este însă că Statele Unite sunt impresionant de puternice. Poate că se îndreaptă către o catastrofă, dar scenariul este greu de imaginat dacă priveşti faptele.” (pagina 26) … „Dar eu plusez şi spun un lucru şi mai neaşteptat: Statele Unite se află de-abia la începutul ascensiunii lor. Secolul XXI va fi secolul Americii. … America de Nord a luat locul Europei, loc deţinut de cea din urmă timp de cinci sute de ani, de la călătoria lui Columb din 1492 şi până la căderea Uniunii Sovietice, în 1991.” (pagina 28 ) … „Aşa şi-a pierdut Europa imperiile – în parte din pricina epuizării, pentru că nu a fost capabilă să suporte costurile menţinerii lor, în parte pentru că Statele Unite pur şi simplu nu au dorit ca Europa să-şi continue dominaţia.” (pagina 34)

  Analiza situaţiei actuale din lume şi previziunile domnului Friedman pentru următorii 100 de ani sunt foarte interesante şi voi mai reveni la ele cu alte ocazii.

  Acum însă vreau să fac conexiunea cu vizitele din această primăvară ale unor oficiali americani în România (doamna Nuland, domnul Hoyt, domnul Joe Biden). Toţi au fost preocupaţi de lupta împotriva corupţiei în Europa de Est, şi prin urmare, în România.

  Ştim cu toţii cauzele corupţiei din România, mai vechi sau mai noi. Mă gândesc aici în special la cei 45 de ani de comunism, în care pilele, cunoştinţele şi relaţiile (pcr) au făcut legea. Dar şi la americanii care, după ce i-au pus în rezervaţii pe băştinaşii lor, ne-au pus şi pe noi, esticii Europei, într-o rezervaţie mai mare, după Cortina de Fier, şi au asistat impasibili la infernul nostru; nu pot uita luptătorii din munţi, care au rezistat ani de zile – şi au murit ucişi – aşteptând să vină americanii – nobili şi invincibili în imaginaţia lor – să ne salveze. Nu ştiau, şi nu ştiam, că fuseserăm abandonaţi, din laşitate şi frică faţă de sovietici.

  Acum vin pe rând oficiali americani, care ne ceartă că la noi este corupţie, că la noi este mizerie. La ei de ce mai există corupţie şi mizerie, că nu au trecut prin ce am trecut noi? Spunea Corneliu Coposu că ne trebuie 50 de ani să ne revenim după comunism. Deci mai avem de tras!

  L-aş întreba pe fiecare musafir american în parte dacă lobby-ul, introdus de americani, nu este cumva o formă mascată de trafic de influenţă şi dacă comisionul, introdus tot de americani, nu este cumva o formă mascată de mită? Şi dacă traficul de influenţă şi mita nu înseamnă corupţie?

  Au început acum să vină, da, americanii, dar după aurul nostru, cred, după gazele noastre de şist. Nu spunea domnul Friedman, în 2013, că americanii vin acolo unde au interese economice? Şi vin ca să protejeze aceste interese, nu că le-ar păsa de noi. Că dacă le păsa, nu stăteam încă şi astăzi la coadă la vize pentru America.

  Un banc din perioada comunistă, din categoria Bulă la şcoală, îmi vine în minte:

  „Bulă către învăţătoare: – Pisica mea a născut 10 pisoi şi toţi iubesc Uniunea Sovietică. – Bravo, Bulă, când vine inspecţia în şcoală să spui aceasta. Peste o săptămână, vine inspecţia în clasa lui Bulă. – Bulă, vrei să ne spui povestea ta ? Bulă: – Pisica mea a născut 10 pisoi şi doar doi iubesc Uniunea Sovietică. – Bulă, se poate, ce s-a întâmplat? Bulă: – Ceilalţi au făcut ochi.”

  Teamă mi-e că bancurile cu Bulă vor reveni, actualizate, şi curând doar doi dintre pisoii lui Bulă vor mai iubi America.

  Şi mi-e tare teamă că americanii vor începe un nou război rece cu Rusia şi că ne vor abandona din nou, din laşitate şi frică de ruşi. Aşa că, în opinia mea, nu m-aş prea baza pe nimeni, doar pe noi înşine! Şi mi-aş aminti că doar popoarele demne sunt eterne.

  DR. AFRODITA IORGULESCU, Publicat Miercuri, 25 iunie 20142226 | 41 | 11

 7. Radu Humor says:

  Datorită instabilității politice cauzată de ultima lovitură dată speranțelor Bulgariei de a ieși din criză devenind poarta de intrare pentru South Stream, de 3 zile s-a instaurat panica printre deponenții de la bănci. Ajutată suplimentar din umbră sau nu, situația de acolo e periculoasă. Doar de acolo ? [Panique bancaire en Bulgarie : la banque centrale avance la thèse du complot]

 8. neamtu tiganu says:

  in sfirsit papagalu face progrese, primu articol din ultimele luni in care nu-ncearca sa-l pupe-n cur pa Basescu. Desigur asta nu e suficient sa spui ca scrie bine, da orsicit e un inceput.
  Sa analizam, e induiosatoare nonsalanta cu care el, marele european, om de dreapta, proamerican, democrat si anticomunist, stie ce-i mai bine pt. poporu frate cu codru, moldovean. Intelepciunea cu care le da lectii, blindetea cu care-i indruma sunt minunate, ce pacat ca poporu moldovean nu-l aude.
  Genitala e remarca “părerea mea este că echilibrul politic, social, este foarte fragil”, woww!

  De ce si-ar dori moldovenii sa fie cu EU? Bingo, pt. a putea sa se care care incotro. Paradoxul e ca chipurile EU incerca sa-ntareasca tarile cu care se aliaza, realitatea e ca acestea sunt extrem de slabite prin colaborarea cu EU. In primul rind toata floarea poporului fuge in alte tari, in al doilea rind, daca-ncearca cit de cit sa faca investitii le fac dupa model EU, si in cele mai multe cazuri modele nu se potrivesc de nici o culoare tarii respective. Sau altfel spus ce a cistigat Ro prin intrarea in EU? A cistigat fro 3 milioane de cetateni in plina putere care au plecat. Care e bilantul absorbirii fondurilor europene vs. cotizatii?

  P.S Fusei de curind in Ro, la-ntoarcere, in Ge. avionul era plin cu barbati voinici in floarea virstei, am intrat in vorba cu unu cu altu, toti erau la munca in Germania, deocamdata provizioriu, mai toti incercau sa gasesca ceva pe lunga durata.

 9. Radu says:

  Cainii latra, caravana trece …

  Gand la gand cu tiganul genital si humoreanul ivan se mai gasesc in Europa inca trei corifei anti-EU: Putin, Cameron si Orban. Cei cinci barbati voinici au o problema cu ideea de federalizare a UE in general, si cu Juncker in particular. Tiganul genital are o frica: federalizarea UE, crede el, va duce la formarea unei singure echipe de fotbal si in felul asta frumusetea campionatelor mondiale se va pierde. Neavand creier humoreanul nu are nici frica, nici idei, doar certitudini: Juncker e evreu. Cameron are un imperiu pe care trebuie sa-l predea intact urmasilor, Putin are un imperiu in constructie, iar Orban unul la care viseaza. Tot degeaba. UE merge inainte. Micul Luxemburg a castigat increderea Europei. Regatul inca Unit si Imperiul neo-tarist au alta agenda, noi le spunem drum bun spre secolul XIX, uneori visele sunt mai puternice decat realitatea.

  • neamtu tiganu says:

   domnu Rradu, esti mult prea idiot sa-ntelegi, nu merita sa-mi pierd timpu cu tine, studiaza, te rog, rezultatele ultimelor alegeri europarlamentare, mai ales in Franta, da nu numai, chiar si-n Germania, vei observa, cretinule, ca daca EU nu se reformeaza exista pericolul REAL sa se desfinteze.
   Daca nu ma-nsel in actualul parlament european sunt ca. 30% euroscheptici…

   • Radu says:

    Eu te las pe tine domnu’ tiganu’ genitalu’ sa scociorasti prin cosul de gunoi al ultimelor alegeri europarlamentare si sa te miri de ce-o sa-ti poata caca mintea. In Romania cati eurosclerotici ai numarat si te-ai inselat ?

 10. Radu Humor says:

  Mă gândesc serios la o schimbare de nume 😉
  Când într-un asemenea individ ce poartă acelaşi nume, se pot aduna la grămadă atâta idioţenie, suficienţă şi înfumurare prostească se pare că orice asemănare este periculoasă ! 😛
  Marş, potaie, că-ţi rup perciunii !

 11. Radu Humor says:

  Acum, că Adina Vălean a fost aleasă vicepreş al PE ( am înţeles că pentru Corina Creţu mai este necesară o nouă votare, deoarece i-au lipsit vreo zece voturi) se pune întrebarea cine a făcut propunerea iniţială:
  Crin Antonescu a promis că PNL va trece la PPE, dacă A.V. va fi aleasă vice, sau popularii i-au promis acest post dacă PNL dezertează din ALDE.
  Deoarece cei mai câştigaţi în acest troc politic la nivel înalt, la fel de ordinar ca unul de mahala, este grupul PPE, cred că propunerea le aparţine !
  Concluziile le poate trage oricine, dar se dovedeşte încăodată că peştele de la cap se-mpute !
  Dar ce lecţii de morală justiţiară ne ţin unii, în principal agitând de mama focului cârpa-steag a MCV-ului !
  Se pare că lumea s-a prins cam de unde încep toate mârşăviile, nu degeaba peste 30 % din europarlamentari sunt şi eurosceptici !
  P.S.
  Dacă tot am ajuns la procente aş vrea să scot în evidenţă procentul foarte mare (peste 80%) al dereglării intelectuale a numitului Radu din Canada, ale cărui concluzii şi raţionamente i-au făcut deja pe cei care-l plătesc să-i facă lichidarea. Ceea ce ne scuteşte pe noi …. 😛

 12. pierre says:

  http://www.evz.ro/fostul-presedinte-francez-nicolas-sarkozy-pus-sub-acuzare-pentru-coruptie.html

  O-la-la ! Daca si in Franta politicienii se cred uneori victime ale justitiei politizate , ce pretentii sa mai avem de la Nastase, Voiculescu & co ?

 13. angela says:

  Romania va deveni, pe termen scurt, o tara de manelisti condusa de impostori (eventual, si plagiatori).
  Legea Educatiei a fost modificata prin OUG si astfel se legifereaza prostia si politizarea educatiei: doctorate prin corespondenta, facultati particulare infiintate de persoane fizice, primari (ce frumos va fi cu Mazare, Vanghelie &co ) in consiiile de administratie ale scolilor, etc.
  Mai jos cateva din principalele modificari

  -Primarul – care finanteaza scoala – va face parte direct din consiliile de administratie ale scolilor, in preuniversitar
  -Directorul adjunct al scolii nu mai este obligatoriu membru al consiliului de administratie
  -Reprezentantii elevilor nu mai participa in sedintele consiliului de administratie decat cand “se dezbat aspecte privind elevii”
  -Presedintele consiliului de administratie va fi directorul unitatii de invatamant (pana acum, membrii consiliului de administratie isi alegeau presedintele din randul cadrelor didactice)
  -Directorul scolii va avea obligatia sa ii convoace pe reprezentantii organizatiilor sindicale la toate sedintele consiliului de administratie
  -Concursul de ocupare a functiilor de director si de director adjunct nu mai este organizat de Consiliul de Administratie al scolii, ci de catre inspectoratul scolar
  -Terenurile si cladirile in care isi desfasoara activitatea palatele si cluburile elevilor, cluburile sportive scolare, ale caror cheltuieli curente si de capital se finanteaza de la bugetul de stat pot fi trecute din domeniul public al statului in domeniul public al unei unitati administrativ-teritoriale, la cererea consiliului judetean, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucuresti sau a consiliului local, dupa caz, prin hotarare a Guvernului.
  -OUG prevede ca institutiile de invatamant superior sunt persoane juridice de drept public sau, dupa caz, persoane juridice de drept privat si de utilitate publica
  -Potrivit OUG, initiativa infiintarii institutiei de invatamant superior de stat apartine Guvernului. –
  si resursele financiare si materiale necesare infiintarii institutiei de invatamant superior particular si confesional apartin unei persoane fizice, unui grup de persoane fizice, unei fundatii, unei asociatii sau unui cult religios ori altui furnizor de educatie, recunoscut ca atare potrivit prevederilor prezentei legi, denumit fondator.
  -Persoanele fizice sau grupul de persoane fizice, precum si persoanele juridice care au avut initiativa infiintarii institutiei de invatamant particular si confesional particular, finalizata prin acreditarea acesteia, isi pastreaza calitatea de fondatori, precizeaza OUG.
  In cazuri temeinic justificate, Ministerul Educatiei Nationale poate aproba universitatilor un numar suplimentar de locuri – in limita a 10% din capacitatea de scolarizare stabilita de ARACIS
  -Legea Educatiei Nationale spunea pana acum ca Programele de studii universitare de doctorat se pot organiza numai la forma de invatamant cu frecventa. OUG prevede: Programele de studii universitare de doctorat se pot organiza si la forma de invatamant cu frecventa redusa.
  -OUG introduce alternativa la masterul didactic: pot deveni profesori si cei care au pregatire in cadrul programelor de formare psihopedagogica de nivel I si II realizata prin departamentele de specialitate din cadrul institutiilor de invatamant superior
  -“In cazuri temeinic justificate, se poate organiza o sesiune de bacalaureat speciala”
  -Pentru absolventii de liceu care nu au sustinut/nu au promovat examenul de bacalaureat national, statul poate asigura, din finantarea de baza sau din alte surse de finantare, organizarea de cursuri de pregatire pentru examenul de bacalaureat
  -Profesorii care isi reduc norma nu isi vor putea suplimenta veniturile la plata cu ora, pentru ca OUG prevede ca profesorii pot “avea dreptul la remunerarea activitatii in regim de plata cu ora sau cumul de norme, doar dupa efectuarea normei complete”, de 18 ore pe saptamana.
  -Dispar echivalarile de competente prevazute de legea educatiei. OUG abroga articolul de lege care prevedea ca educatoarele si invatatoarele isi pot echivala competentele profesionale.
  Sursa aici http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17589193-ordonanta-urgenta-care-modifica-legea-educatiei-fost-publicata-monitorul-oficial-vezi-textul-integral-oug.htm

  Cea mai bun ametoda sa distrugi viitorul unei tari in acest fel , dar pe cine sa reactioneze? -societatea romaneasca are dileme existentiale legate de Bercea si “se uita in gura lui Gadea” ca in cea a unui laureat Nobel. Andronescu, Pricopie, Ponta : Huoooo ( nu va imaginati ca progeniturile lor, ale ultimilor doi mai ales, vor face facultatea, daca nu si lieul, in Romania, nu-i asa? :)) )
  Romania, dormi linistita, vei deveni o tara de prosti (cu diplome).

  PS: Eu cred ca tara asta nu are nici un viitor pe tremen scurt si mediu
  PPS: Am surfat in diagonala acum cateva zile, pe blogul domnului P, vreo 3 sau 4(nu pot sa spun cate, ca nu le-am citit integral pentru ca efectiv nu am putut, doar le-am “zappuit mental”) care arata fie retard cognitiv, fie ea credinta, fie misiune de indeplinit, fie toate laolalta. Pure manipulation- doamna O deja aa achiesat, si a scris ca nu il va regreta pe TB pentru ca nu a putut “gandi liber” in perioada lui. Ei, sa vedeti manipulari si efectul lor de aici in cativa ani.
  Noapte buna, Romania :)) .

  Si PPPS: Doamne, ce ma felicit ca am plecat din tara (tarziu decat ar fi trebuit, ar fi trebuit la 17-18 ani sa plec deja).

  • Isabel.A says:

   De fapt, eu, Isabel a scris comentariul de mai sus: pseudonimul asta a fost inregistrat ca o am pe mama la mine care comenteaza si ea in alta parte 🙂

 14. Radu Humor says:

  Pentru când mai trece Goe pe aici, că acolo slabe speranţe să publice aşa ceva 😉 Până la urmă îl înţeleg că se supără maidaneza şi revine la vechiul coteţ 🙄
  “Băi, găozarilor ( că vi se potriveşte la amândoi!) am suportat toate inepţiile voastre de guru cu gura referitor la două evenimente majore pe care nu le-aţi rata, dar le-aţi spurcat de-abinelea cu comentariile voastre tâmpe şi subiective . Ba, mai mult, luându-se după Mata Haloasă, care revenea cretin la orice părere când o afla pe lui, s-a decredibilitat complet ( Herr-ul ar spune că s-a tâmpit de-adreptul şi n-ar greşi deloc 😉 ), intrând într-un joc penibil şi enervant ! Confirmând faptul că atunci când joci cu o (echipă) proastă, nu te poţi ridica nici tu mai sus de genunchiul broaştei ( în cazul nostru egal cu locul până unde-i atârnă burţiile deformate ;mrgreen: ).
  A striga ca proasta-n târg, că nu ştiu cine, o va bate pe simpatica Bouchard, canadianca_confundată pe semne cu o canadiană de vreme rea 😉 )
  a fost una din cele mai revoltătoare atacuri la inteligenţă !
  Tâmpenia a fost observată de Goe care a sesizat valoarea extraordinarei jucătoare, dar s-a făcut că plouă pentru a nu o face pe balabustă să-şi strângă catrafusele şi să părăsească, vai, nu incinta, ci subiectul 😉
  Ce mai ?!
  Comici vestiţi ai ….blogurilor !
  Iar să te apuci să comentezi jocurile de optimi, fără a scoate în evidenţă, sau a remarca în vreun fel prestaţia excepţională a portarului Howard, cel care de unul singur a evitat o înfrângere la scor a yankeilor, este ca şi cum ai trece în certificatul de naştere, doar numele tatălui ! “

  • Radu Humor says:

   Prea multă labă tâmpeşte !
   Eu unul îl înţeleg:
   Lângă una ca Stely, cu burţile ce-i ascund obiectul plăcerii, Goe n-are nici o şansă să facă altceva, decât ce fac şi amicii lui de labe 1 !

   Ţinând-o într-un permanent schimb de pe fundul terenului ( şi nu numai 😳 ) cu “gingaşa” arătare, s-a prostit şi el( nici nu-i trebuia mult 😉 ), iar înverşunarea cu care-şi apără sărăcia şi nevoile care-o trec pe Mata Hăloasă , denotă disperarea şi groaza de a rămâne doar singur cu ea, pe blogul năpădit de buruienile idioţeniei comune. Oricum, celebrele “rubrici” sportive ale acestor pulifrici, specialişti în toate sporturile, dar în special al minţii ( cine minte mai mult dintre ei când îşi declară iubire veşnică, rămâne de văzut), vor rămâne de tot hazul 😉 !
   Vreu să-i spun înamoratului că nu numai că am jucat fotbal ( chiar şi la Sportul Studenţesc), dar am fost şi arbitru de categoria I, aşa că ciocu mic !
   La fel ca sculele, care pentru una ca MataH cât ar fi de mari, tot nu ajung .
   Unde trebuie !
   Dispreţ şi scîrbă !
   P.S.
   Bouchard o bate lejer pe Kvitova ….

 15. Radu Humor says:

  Un film excepţional !
  Trebuie văzut până când nu vor apuca unii să-l şteargă şi alţii să înebunească 😉 :

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s