Prinţi şi cerşetori

Prinţi…

imagesCASAY3ZD

şi cerşetori…

imagesCANYD8KZ

Nu ştiu cum se face că dintre toţi politicienii taman social-democraţii sunt cei mai stângaci atunci când îşi arată “efuziunea” şi “empatia” pentru popor. Probabil tocmai pentru că-s de stânga. Parcă sunt nişte elefanţi într-un magazin de porţelan, se vede că nu-s în largul lor. Singurul care rezona cu „prostimea” era Iliescu, în rest, catastrofă!
Sau mai bine zis: în rest, stânga caviar! Care cerşeste voturi de la amărâţi.
Năstase şi Geoană în cizme de cauciuc sunt imagini care provoacă amuzament. Dacă mai încearcă şi să se tragă niţel de bretele cu nea Gică din Plopenii de jos situaţia devine de-a dreptul hilară şi penibilă.
“Viţa nobilă” s-a perpetuat, “prinţul” Victoraş Viorel Ponta, demnul continuator al stângii democrate aristocratice, se dă în bărci, dar nu cu poporul. Filmuleţul cu el inspectând Teleormanul inundat este o capodoperă.
Personaje: “prinţul” himself, un baron în dreapta “prinţului”, o “fă, Doina!”, ministresă supusă, lângă el, un grangure local intrat la apă, pregătit să ia notiţe, în spate, pompieri vâslind regulamentar şi jandarmi pregătiţi să împingă la nevoie barca marelui om de stat dacă aceasta s-ar fi blocat în noroi, în apa înaltă până la fluierul piciorului. Atenţie, pompierii purtau vestă de salvare! Cred că dacă ar fi căzut pe burtă-n apă era de-ajuns grosimea vestei ca să-i ţină cu capul la suprafaţă! În schimb, liderii noştri au nesocotit orice pericol şi, îndrăzneţi, au mers la risc, considerând că pot să “facă pluta” preţ de 3 secunde până când bravii pompieri ar fi sărit să-i ajute. Vorba aia, în perioadele de mare cumpănă şi primejdie se vede caracterul omului!
Dacă prinţii de la Palatul Buckingham s-au limitat la a mânui sacii de nisip (deh! dacă nu le-a plăcut cartea! fiecare după posibilităţi…), dr. „prinţul” de Palatul Victoria a făcut risipă cu indicaţiile preţioase (vom face, vom ridica), ameninţările sarcastice (vom trimite pe directorul răspunzător în concediu permanent),comentariile inteligent-spumoase (tu ce faci, fă, Doina, aici? aveai chef de nişte inundaţii?) şi constatările subtile (a plouat aseară, aşa-i? măi, măi!). Lider înnăscut, a demonstrat iniţiativă (hai să plecăm, gata aici, am văzut destul!… împingeţi, împingeţi barca!…lasă că mă dau aici jos şi singur din barcă că nu-s aşa fragil!).
Prin comparaţie, e clar că monarhia britanică-i în declin, de vreme ce doar pentru munca de execuţie, cea necalificată, are competenţe!

Cât despre importanţa mediatică a evenimentului, nici nu merită să vorbim!

61503026

Nici Lady Diana, mama ălora de mută sacii cu nisip, n-a avut atâţia cameramani după ea în zilele ei bune, aşa cum are marele bărbat de stat când îşi pune fundul preţios în barcă.

This entry was posted in General and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

37 Responses to Prinţi şi cerşetori

  1. Isabel.A says:

    Vezi, de aia e buna Republica ca forma de guvernamant pentru Romania (nu discut cazul altor tari, desi si in Franta stanga caviar e plina de obositi cu ifose cat palatul Versailles si care se cred toti regi “sori” pe pamant): nene, politicianul roman se crede, se comporta si mai ales pretinde tratament diferit de “oamenii de rand”: ce cetateni cu drepturi egale, ce respect pentru fiecare persoana cu o contributie onesta la societate, ei sunt “altfel”, intelegi?: case de la stat, masini de serviciu (in Suedia, ministrii au avut dreptul la masini de serviciu de abia dupa ce Anna Lindh a fost asasinata, pana atunci se deplasau ca toti cetatenii), privilegii, considerarea bugetului de stat drept proprietatea lor privata, dar mai ales slugi multe imprejur. Cat mai multe slugi.

  2. Anjin says:

    Intradevar filmuletul asta este o capodopera, va fi greu de creat un scenariu de scurt metraj mai bogat in “metafore autohtone” si care sa creioneze mai bine starea de imbecilitate in care zac ai nostrii conducatori, de asemenea si realitatea sociala care, din pacate, inca ne caracterizeaza.

    Vorba poetului: “Stangaci au fost, stangaci sunt inca….”

    Foarte bine scris, inca zambesc desi situatia descrisa este cel putin penibila, ca sa nu zic jalnica.

    Numai de bine, inspiratia sa fie cu voi :).

  3. lazycat001 says:

    Corect, intotdeauna m-a uimit idiotenia votantului PSD, omul care crede in stanga si-n stafia lui Ceasca si care voteaza pe cei mai bogati si mai spagari oameni din Romania (Nastase, DIP, Voiculescu, etc) in ideea ….. ca ce??

  4. Candid says:

    D’ Artagnan,
    Vazui ca scrisei mai mult despre printi si “printi”. Dar in conformitate cu titlul articolului, unde e partea cu cersetorii? E vorba cumva de cersetorii din Italia care isi construiesc palate cu turnulete in Romania, din ce castiga la colt de strada prin Roma, Milano sau Florenta? Sau de cersetorii de prin Germania, care mananca lebede, iar in timpiul lor liber mai scriu si pe aici pe blog? Cred ca trebuia sa scrii, in special, despre cersetorii din Romania, in special despre cersetorii de voturi la alegeri le locale, parlamentare si prezidentiale, despre cersetorii de aplauze, la vizitele prin tara sau la manastiri, cand e ziua vreunui sfant, de cersetorii de functii care platesc gras pentru o functie de prefect, ministru sau macar secretar de stat. Avem si noi cersetorii nostri de lux: Ponta e number one la acest capitol 😀 😀 😀
    In plus, tembelii astia de politicieni care se hlizesc zilnic pe la tv-urile vasale, gen haznaua 3, ghitamafiotul sau tanase tv, prea ne iau de prosti si ne mint tot din 3 in 3 minute, cum ca suntem surzi si n-am priceput ce-au spus(cica, “fa” este o forma de alint, sau este verb la modul imperativ. “Fa Doina” este cumva un indemn la un concert popular?) Doar se stie ca rivolutionarii gen che gargara sunt ahtiati dupa Doine si alte genuri feminine, mai ales daca le racoleaza un un doctor specialist gen banicioiu. 😀 😀 😀

    • d'Artagnan says:

      Păi văd că ţi-ai dat singur răspunsul la întrebrea “unde-i partea cu cerşetorii”… 🙂

      • Candid says:

        Probabil, sa ai dreptate. Dar eu nu am facut altceva decat sa arat ca te-ai ocupat doar de printi si ai uitat de cersetori. :))
        Daca vreun profesor de literatura ar fi citit articolul ar fi ramas nedumerit. “Dar unde sunt cersetorii?”, ar intreba el.
        Eu am incercat doar sa sugerez cam pe unde trebuiau cautati adevaratii cersetori din Romania si cu ce se ocupa, ce-i motiveaza sa iasa pe strazi sau sa ne amageasca din studiourile tv.
        Consider efectiv necesara continuarea articolului cu o “partea II”, in care sa se abordeze tema cerstorilor de lux, aka politicienii nostri de “cinci la leu”, cum se striga prin piata cand vrei sa cumperi ridichi. 😀 😀 😀

  5. d'Artagnan says:

    Aud de la Băsescu de problema cu rezerviştii plecaţi la muncă afară…păi noi avem o întreagă armată acolo!
    Întrebarea ar fi dacă s-ar mobiliza vreunul în caz de mobilizare a rezerviştilor…eu cred că s-ar imobiliza aproape toţi la locurile lor de muncă. Care-ar fi motivaţia să facă altfel?!

  6. Radu says:

    Pe cine reprezinta Radu Humor ? Care este portretul-robot al asa-zisului nationalist-ortodox-putinist care nu scapa nici un moment sa ne mai toarne o hazna de indoctrinare kgbista ?
    Priviti aici:
    http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/investigatii/revolutionarii-din-ianuarie-2012-il-felicita-pe-putin-pentru-anexarea-crimeei-333254
    Un mic Daniel Iancu “convins că Rusia va aduce României “pâine și bomboane””. Fost muncitor necalificat, in prezent calificat in slujba ori a FSB, ori daca nu a Partidului Comunistilor din Basarabia. Pupincurist ceausist, devenit pupincurist iliecist pana cand ultimul a schimbat macazul. Astazi cazut in freza de admiratie pentru Rusia si China si dusman neinduplecat al UE si al independentei energetice a Romaniei.

  7. d'Artagnan says:

    “Reacţiile oamenilor din sportul românesc la anunţul făcut de Traian Băsescu

    În contextul actual, ProSport a discutat cu unii dintre sportivii din România care sunt rezervişti, pentru a afla părerea acestora în legătură cu anunţul făcut de preşedintele ţării: “Eu sunt pensionar de invaliditate. Din fericire”, a fost reacţia fostului portar al Stelei, Helmuth Duckadam la aflarea posibilităţii de a fi nevoit de a apăra ţara împotriva Rusiei. De cealaltă parte, Gabi Balint, comandor în armată, a comentat pe larg anunţul făcut de preşedintele ţării: “Noi nu am fost chemaţi la Revoluţia din 1989, când se spunea că suntem atacaţi. Poate nu ne cheamă nici acum. Nu de alta, dar nu am aduce nimic bun unei eventuale armate compuse din foşti sportivi ca noi. Poate am veni doar cu planul tactic de război, la asta cred că ne-am pricepe. Sunt depăşit total de ce se întâmplă în Ucraina. Cu ei am fi aliaţi? Nu ştiu. Mergem să ne împuşcăm unii pe ceilalţi dacă e să fim chemaţi”, a declarat actualul antrenor al lui CS U Craiova. La fel de confuz la aflarea veştii a fost şi Ştefan Iovan: “Eu n-am făcut armata, nu ştiu să umblu cu arma, nu mă pricep la lucrurile astea. Declaraţia preşedintelui se referă la treaba asta cu ruşii, cu Kievul, nu? Eu nu urmăresc politica, n-am făcut niciodată politică. Sincer, nici nu ştiu exact ce grad am, maior sau colonel în rezervă… Parcă ne-a mai înaintat în grad domnul Oprea, acum câţiva ani, dar nu ştiu dacă ni le-au luat înapoi sau nu”, a spus antrenorul naţionalei U19.

    300 de sportivi, de la Steaua şi de la Dinamo, cluburile de tradiţie din România, sunt rezervişti

    De cealaltă parte, Ilie Dumitrescu a refuzat categoric să vorbească despre acest subiect: “Să fiu chemat? Eu? Ştiu că sunt rezervist, dar habar nu am ce înseamnă asta. Vorbesc doar despre teme sportive, sunt specialist în fotbal, nu în armată”, a declarat fostul internaţional. Apoi a închis telefonul. Leonard Doroftei, fostul campion de box al României, a fost categoric în privinţa unei eventuale prezenţe pe front: “Dacă ţara te cheamă, ce mai poţi să faci? Te duci! Deşi eu nu ştiu cum arată o puşcă, darămite să trag cu una. Cu pumnii nu poţi să baţi ucrainieni. Sau ruşi. Nu ştiu sigur situaţia. Dacă vor să facă armată cu din ăştia ca noi, ne bat toţi. Praf de fac. Nu avem şanse să ne apărăm nici mâncarea”, s-a amuzat acesta.

    Ilie Năstase se numără printre puţinii sportivi care nu mai sunt consideraţi rezervişti, dată fiind vârsta acestuia, 67 de ani. Întrebat ipotetic de ProSport dacă s-ar fi prezentat pe front în cazul în care ar fi fost mai tânăr, fostul tenismen a fost categoric: “Da, normal. Aş fi venit cu racheta. Cu 10 rachete! Aş fi vrut să dorm cu domnul preşedinte Băsescu în cameră”, a declarat acesta.”

    Bai, tata, cum sa ma duc eu cu astia in prima linie?!

    • lazycat001 says:

      Ilie Dumitrescu, cu mutra aia de lautar inept, ti se pare ca reprezinta sportivii ? Plus ca vorba unui prieten, in sport exista sportivi si fotbalisti…

  8. d'Artagnan says:

    Fraţilor, de vineri s-a dat liber la pomană? A început campania pentru europarlamentare?
    Deci, rog frumos candidaţii să trimită şi la han următoarele: douăşcinci de sticle de ulei, douăjtrei de kile făină, la fel de zahăr, nişte pui grill (gata preparaţi), merge şi-un vin de casă, să fie bun, cinci cozonaci. Nu primim găleţi, postere, pixuri şi calendare, că dăm în hepatită.
    Hai că vă votăm, ce dreacu, vreau să vă văd argumentele!
    Na, că uitai: mălai, să nu uitaţi de mălai pentru mămăligă! Cu mujdei merge de minune…

  9. Marginalia non turpia says:

    Ei, o dublă ”conversie” de perspectivă și de roluri narative. Prințul devine cerșetor și viceversa.
    Mark Twain a anticipat posibilitatea asta. Viitorul poate transforma bogații ”baroni” de azi în sărmanii condamnați de mâine. Viața e o narațiune în veșnică re-generare.

  10. Radu says:

    De ce sunt importante europarlamentarele de anul asta ? Indraznesc sa spun ca pe termen scurt actorul din prim-planul actiunii va fi PNL. Toate reflectoarele vor sta fixate pe el. Sigur europarlamentarele sunt importante ca sa-l cunoastem pe urmasul lui Barosso, dar cat anume poate asta sa fie influentat de Ro, si cat anume noul Barosso va putea ajuta sau incurca Ro e incert.
    In schimb Crin Laurentiu a spus raspicat de vreo doua ori ca daca PNL nu ia 20% el isi da demisia. Si sunt convins ca se va tine de cuvant. Hai sa presupunem ca PNL nu va lua 20%, varianta care pare cea mai probabila azi daca ar fi sa ne luam dupa sondajele de opinie si dupa performanta “istorica” a PNL. E clar ca nu e timp de un nou congres cu acte in regula, foarte probabil Crin Laurentiu va lasa locul “a la Putin” lui Johannis. Ce nu mi-e clar inca e daca la alegeri se va prezenta cuplul Antonescu/Johannis sau Johannis/Antonescu. De obicei presedintele partidului isi asuma candidatura la prezidentiale. Asta ar insemna Johannis/Antonescu. Dar Antonescu nu e bun de PM, e lenes nevoie mare si va avea dificultati in a convinge UDMR si minoritatile sa iasa de la guvernare. Candidatura Antonescu/Johannis ramane mai probabila pentru ca neamtul are mai multe sanse sa convinga atat ungurii cat si celelalte minoritati sa schimbe barca guvernarii. In plus lui Antonescu i s-ar potrivi perfect responsabilitatea mai mult decorativa a Cotroceniului, in schimb ce Johannis va reusi cred sa tin ritmul la palatul Victoria.
    Ce sanse reale ar putea insa sa aiba proiectul Antonescu/Johannis contra proiectului Ponta/Geoana (sau Geoana/Ponta) de exemplu ? In primul rand niciuna fara incuviintarea atat a PDL cat si a PMP. Inclin sa cred ca OK-ul PDL va fi mai usor de obtinut, contra unor portofolii importante in viitorul guvern Johannis. Cred ca o promisiune concreta care are sanse sa fie cantarita cu atentie ar fi cea de ministru al justitiei pentru Predoiu, care va avea inclusiv OK-ul lui Basescu. In ceea ce priveste PMP, Basescu si Forta Civica va fi putin mai dificil. S-ar putea sa vi se para ciudat, dar cred ca unul din ministerele la care Basescu tine este cel al afacerilor externe. Bineinteles, nu pentru el, MRU cred ca ar fi cel mai recomandat acolo. Basescu ar putea cred sa-si doreasca sprijinul dreptei la alegerile pentru colegiul lui Voiculescu spre exemplu, in ideea de a deveni al doilea om in stat. Restul PMP ? Daca ma intrebati pe mine Funeriu la Ministerul Invatamantului ar fi cel mai potrivit, dar PMP e mai degraba Udrea si nu stiu ce ambitii ascunse are.
    Una peste alta, este oare posibil ca dreapta sa castige alegerile in decembrie chiar daca am presupune ca toate partiduletele s-ar pune de acord si toti sefii si sefuletii ar fi serviti cu o promisiune pe care sa nu o poata refuza ? Dupa parerea mea va fi nevoie si de un glont pe care PSD sa si-l traga in picior. La urma-urmei lumea s-a plictisit, dupa zece ani de lupta impotriva coruptiei, arestari cu mascati zilnice si marlania lui Basescu, putina liniste iliesciana si maniere macar cat a lui Geoana vor fi apreciate. Un masaj in spa-ul lui Vantu nu o sa mai coste in 2014 ca in 2009; o vizita la Moscova ar avea cam acelasi impact, dar nu cred sa repete PSD-ul greseala, mai ales ca Geoana pare sa se fi transformat intr-un adversar neimpacat al lui Putin. Singura posibilitate pe care o vad este ca Ponta sa faca o idiotenie imensa, sa propuna un candidat la presedentie sau la functia de PM care sa fie o piatra de moara legata de gatul PSD-ului. Un Dragnea al carui proces sa fi inceput, sau un Mazare/Oprisan/etc, vreo noua mazilire a lui Geoana care sa plece cu o parte din electoratul PSD, oricum o deziluzie imensa, nu doar un “fa Doina” sau o taxa suplimentara la benzina sau in alta parte.

    • Isabel.A says:

      1. Chiar daca PNL va lua 20 la suta, este foarte greu sa organizeze un Congres pentru aegerea presedintelui: convocarea si organizarea, din punct de vedere tehnic si cu respectand statutul ar dura vreo 2 luni. Deci in august, PNL ar fi in congres, situatie complet neproductiva (luna de concedii, deci putin interes pt politica; handicap mare in inceperea campaniei prezidentiale cu o conduceer noua, etc). O conducere interimara iarasi nu ar fi o solutie, ar da totul peste cap din perspectiva campaniei prezidentiale. Deci, si daca PNL ia peste 20 la suta si daca ia sub 20 la suta, Antonescu ramane: singura ipoteza in care nu ar ramane ar fi daca PNL ar lua un scor dramatic de mic, 10-12 la suta. Daca ia peste 15 la suta, eu cred ca ramane.
      2. Ponta este impins din spate sa candideze, caci unii vor sa ii ia locul (nimic nou sub soare pana aici). Problema lui majora este accederea la functia prezidentiala, in conditiile mentinerii actualei Constitutii (care da presedintelui un rol inca important) ar putea pune o problema pentru anumiti aliati ai Ro, care doresc in primul si primul rand predictibilitate: ori dr. Ponta are nu numai niste tinichele legate de coada (nu faptul ca ar fi ofiter acoperit, asa cum sustin unii, desi si aici exista ofiterii “nostri” si ofiterii “lor”), dar are un profil psihologic care pune mult pe ganduri: minte prea mult, ingrozitor de mult (nu indraznesc sa spun ca minte aproape patologic), ceea ce il (poate) face imprevizibil din punct de vedere al asumarii unor obligatii si responsabilitati si ducerii lor la capat. In plus, e greu de spus daca ‘virgula) crede in ceva cu adevarat ca valoare, ca idee, ca ideal etc: in bani, masini si Ghita, da , crede cu siguanta… restu-greu de spus. In plus, toate declaratiile lui dr. Ponta de sustinere a baronilor anchetati, atacurile la adresa DNA, martea neagra, etc, atarna mult in defavoarea sa.
      Domnu’ Geoana se vrea candidat, dar problema este ca unii baroni, cei care conteaza, il vor pe Ponta; nu stiu cat s-ar misca acei baroni sa ii adune voturi lui Geoana-in 2009 a pierdut la greu in unele judete din Ardeal, inclusiv in fieful lu’tata-socru (acolo chiar a obtinut un ridicol de mic). In schimb, Geoana este extrem de bine vazut/apreciat de unii aliati.
      3. Eu cred ca vor fi surprize in ceea ce priveste alegerile prezidentiale: e deocamdata mai mult o educated guess 😀

  11. athos says:

    “Să râdem cu Vocea Rusiei

    Postul de radio Vocea Rusiei e şi el un vârf de lance al propagandei antiromâneşti şi antioccidentale a Moscovei, dar maniera în care o face e de-a dreptul hazlie. Vocea Rusiei scrie pe site-ul său că România tensionează situaţia din Transnistria pentru a masca „situaţia socio-economică din România care s-a înrăutăţit în ultimul timp“. „Înăsprirea poziţiei în problema nistreană poate reprezenta pentru politicienii români acea carte naţională pe care se străduiesc s-o joace pentru a atrage voturi şi a muşamaliza scandalurile interne“, susţine Vocea Rusiei, care încearcă şi să tensioneze relaţiile dintre Bucureşti şi Kiev, susţinând că România ar avea pretenţii teritoriale faţă de Ucraina. Iată ce evenimente halucinante relatează oficiosul de la Moscova: „Recent, în regiunea Cernăuţi, un grup de naţionalişti din grupul Sectorul de Dreapta a incendiat câteva case din satul Costiceni de la frontiera cu România. Răniţii au fost internaţi la spital cu arsuri. Imediat după acest incident, în România au avut loc mitinguri spontane care au cerut autorităţilor să «apere interesele propriilor cetăţeni de dezmăţul fasciştilor de la Kiev». Răspunsul Bucureştiului a urmat imediat. Peste câteva zile, forţele armate ale României au decis să desfăşoare aplicaţii inopinate pe teritoriul Bucovinei de Sud. Statul Major al ţării a elaborat un plan de protecţie a minorităţii naţionale române din Bucovina şi regiunea Odessa. Iar Senatul român a coordonat cu preşedintele ţării introducerea trupelor în Ucraina. Pretextul pentru o invazie poate fi cererea adresată de românii etnici adresată Bucureştiului de a-i proteja. Se anunţă că acest plan poate fi pus în aplicare de forţele batalionului special Vulturii. Soldaţii acestui batalion sunt instruiţi în SUA“, continuă Vocea Rusiei. Postul nu menţionează de unde a preluat toate aceste informaţii, care nu sunt de găsit în absolut nici un alt mijloc de informare. Aceste intoxicări sunt combinate cu articole despre cât de păguboasă este aderarea României la UE şi NATO şi cât de slabă este protecţia oferită de scutul antirachetă de la Deveselu şi de prezenţa navelor, avioanelor şi soldaţilor aliaţi pentru statele membre.”

    Citeste mai mult: adev.ro/n4pbrj

    • d'Artagnan says:

      Eu aştept şi punctul de vedere oficial al Rusiei prin Vocea Radu Humor.

    • lazycat001 says:

      Exceptional ! Uitasem cat de dobitoci sunt rusii pana la evenimentrele recente… Si cat de periculosi sunt.. Mare bafta cu 9/11 ca am devenit si noi interesanti pentru SUA..

    • Radu says:

      Desi asa ar parea la prima vedere, vocea Rusiei in limba romana nu se adreseaza Romaniei. Ca o asculta Radu Humor mai ceva decat ascultam noi Vocea Americii si Europa Libera inainte de ’89 e altceva. Dar vocea Rusiei se adreseaza Basarabiei si nordului Bucovinei (si s-ar putea RH sa fie urmasul vreunui rusnac venit din fundul Siberiei taman in Basarabia, sau in nordul Bucovinei). Se adreseaza atat vorbitorilor de limba romana spalati pe creier si care sustin sus si tare ca ei vorbesc limba moldoveneasca, care e o ramura a slavei vechi, cat si rusilor si ucrainenilor mai tineri care au invatat romaneste la scoala in ultimii 20 ani.
      Ultima intoxicare e raspunsul direct la ridicarea vizelor pentru basarabeni. Bineinteles ca asta va reduce numarul celor care merg la munca in Rusia si se intorc indoctrinati. Asa ca au activat emisiunea “Din lumea capitalului”, doar-doar gasesc doi-trei prosti pe care sa-i intoarca din drum, ca vezi Doamne romanii sufera de nu mai pot de cand au intrat in UE si pot munci in Vest. Este exact propaganda Partidului Comunistilor din RM, ramas comunist doar in sensul ca lucreaza in continuare in slujba Rusiei.
      Da, vin romanii si-i cuceresc, mai bine sa ceara protectia mamei Rusia si sa uite complet de UE !

      • Radu Humor says:

        Băi tizule,
        Russian Todaiy este CNN în oglindă.
        Fii sigur că nu minte sau dezinformează mai mult una decât cealaltă !
        Totul e să ştii să citeşti printre rânduri 🙄
        Iar amorul ăsta ghebos ce s-a înfiripat întrre americani şi câţiva pretutindenari ca tine ( fii sigur că cel înşelat de fiecare dată eşti tu :mrgreen: ) n-are cum ascunde la nesfârşit adevărul.
        Singura ta scuză, care mă face să nu te trimit direct la otrigini este că eşti obligat să susţii toate minciunile şi să manipulezi ordinar, că viaţa voastră altfel e una maro de tot 😳
        P.S.
        Acum când ştiu ce rol aveau unii ca Hurezeanu şi ceilalţi, nu numai fugiţi, ci şi tăiaţi primprejur la Europa Liberă, înţeleg mai bine marea păcăleală de atunci. Şi asta mă face să nu mai pun botul chiar atât de uşor la cele de acum 🙄

  12. Radu Humor says:

    Şi nişte comentarii interesante :
    Ţara trebuie inarmata! Dar ce cresc armele in cires?
    Tare ar mai vrea occidentul sa ne dea noua arme si daca e, sa murim noi aici de gat cu rusii.
    Nu nenisorule, a trecut vremea prostelii. Vor sa se apere de rusi, s-o faca ei cu populatia lor.
    Noi romanii n-avem ce sa aparam.

    Ce sa aparam?
    Sondele Chevronului, vilele politicienilor, proprietatile multinationalelor, beizadelele, vaccinurile, tortionarii cu pensii, bancile, pamanturile cumparate de straini?

    Spune-le alora care te pun sa scrii ca prefer sa raspund in Fata Lui Dumnezeu ca n-am ridicat arma cand un ortodox rus a ridicat arma la un ortodox roman.
    PREFER ASA DECAT SA APAR EU CU ARMA IN MANA NISTE NATII SPURCATE CARE CASATORESC HOMOSEXUALI SI ISI BAT JOC DE NOI CU ORICE PRILEJ.
    A RIDICA ARMA IMPOTRIVA UNUI ALT ORTODOX PENTRU A APARA NISTE SATANISTI ESTE UN SACRILEGIU.

    IAR DACA UN ORTODOX RUS VA OMORA UNUL ROMAN, ATUNCI ACESTA VA RASPUNDE IN FATA LUI DUMNEZEU.

    • Radu Humor says:

      Numai că armele trebuie să le cumpărăm noi, din banii noştri !
      S-a găsit şi locul de unde să le luăm, luînd de la gura copiiilor noştri :
      Israel !
      Isteţi nevoie mare !
      Şi unii şi alţii 🙄
      Cozile noastre politice de topor şi şmecheraşii pretutindenari care dacă nu înşeală, omoară :mrgreen: Şi tot aşa…..

  13. Radu Humor says:

    “E chiar o prostie ca in conditiile date sa mai vrei sa aperi tara asta

    de ce? pai simplu:

    1. nu mai exista nici o tara, romanii sunt sub ocupatie jidoveasca si occidentala, tara a fost furata distrusa , si vanduta pe bucati practic tot ce mai putea apara neamul asta a fost desfintat

    2 romanii sunt folositi ca si sclavi moderni ( angajati) recompensati cu atit cat trebuie ca sa supravietuieasca de azi pe maine ..caci e mai ieftin sa dai sclavului o suma mica de bani pentru a traii decat sa-l pazesti in lagare

    3 daca tot am fost adusi la conditia de sclavi si jefuiti de tot…atunci macar daca incepe masacrul noi sa nu ne batem ca sa -i casapeasca rusii pe stapani…sa le ia ei gatul daca noi nu am fost in stare , ba mai mult , i-am tot votat ( marea majoritate) pe aceasi derbedei indiferent unde migrau..si indiferent cum se vota ei tot ieseau invingatori

    4 scalvii nu trebuie sa poarte arme si nu au nimica de aparat caci li s-a luat totul, deci nu cumva sa mergeti la centrele de recrutare in caz de “carnaval”ca atunci chiare o culme a prostiei…mergeti sa va dea stapanii prin masina de tocat dupa ce v-au luat totul si v-au batjocorit?

    PS :

    am scris cu ironie anumite chestii…dar e dureros ca am ajuns sa spun asta chiar si cu ironie..caci e cumplitul adevar

    Liked by you

    plictisit de propaganda said, on aprilie 26, 2014 at 9:47 pm
    @ acc70 said, on aprilie 26, 2014 at 6:32 pm

    DA!
    A-ti apara tara inseamna cu totul altceva decat jocul murdar al occidentului.
    Daca vin rusii, ok sa vina. Eu nu am bani si traiesc ca un amarat. Le arat drumul spre occident si acolo sa se duca. In niciun caz nu voi apara occidentul asupritor cu arma in mana.

    Romania este o tara ortodoxa. ORTODOXIA DA, TREBUIE APARATA.
    Dar rusii nu vin ca sa ne decrestineze pe noi.

    Erau discotecile pline de Paste. Baieti cu muschi si masini scumpe. Fete de politicieni.
    Moise Guran sa se prezinte la recrutare. Mircea Badea care are o conditie fizica excelenta.
    Barbatul Elenei Basescu, SYDA. SYDA face sport, are conditie fizica, este excelent pe frontul estic.
    BUG Mafia, ca vorba aia stiu cum e cu viata de cartier.

    Apropo, mai e Robert Turcescu care vorba aia ajunsese si colonel.
    E full tara de colonei si generali. Avem mai multi generali decat China.

    Politicienii sunt extraordinari. Oamenii de afaceri la fel.
    Fiind oameni cu bani, isi permit sa faca sport, sa aiba conditie fizica excelenta.
    Si toti acestia au ce sa apere, ca au averi si proprietati.

    Like this

    HRISTOS A INVIAT!
    Eu nu inteleg un lucru. De acum 20 de ani Rusia s-a retras din Germania si din toata Europa de Est, a desfiintat Tratatul militar de la Varsovia, s-a retras chiar si din republicile componente ale URSS de s-au trezit unele dintre ele care niciodata nu au existat ca state de sine statatoare( de ex. Ucraina) ca nu stiau ce sa faca cu libertatea neasteptata, a adoptat “economia de piata” si liberalismul in politica, si-a desfiintat o mare parte din armata…ca doar ramasese in urma retragerii Rusiei o zona libera de arme intre ea si NATO de mii de kilometri, a adoptat o constitutie si o linie economica dictate de consilierii americani pe vremea lui Eltin.
    In acest timp NATO a profitat de fenomenul asta ca de o slabiciune a Rusiei si a avansat spre Est si inca avanseaza fara sa tina cont de nicio observatie a rusilor.
    Acum nu ca ar fi rusii ingerasi, dar oricine ar fi in situatia lor, nu s-ar simti inoportunati de acest avans militar continuu in spatiul lor istoric si n-ar lua atitudine? Daca s-ar fi implicat alta tara puternica in ceva destabilizari, de exemplu in Mexic la granitele SUA, oare americanii ar sta linistiti si nu ar lua masuri militare?
    Eu consider ca situatia asta conflictuala este alimentata in mod deliberat pentru declansarea unui mare razboi in care sa se urasca si sa se mai omoare niste milioane de europeni intre ei ca in primele doua razboaie mondiale iar cei de peste ocean sa traga foloase si sa ramana ei singura putere dominanta ca pana acum.
    Pur si simplu inchinatorii demonizati ai lui moloh vor sa aduca mega-jertfe de sange pentru pastrarea privilegiilor in lumea aceasta si pentru asta massmedia globala subordonata ne serveste pe ecrane imaginile baietilor “buni” si ale baietilor “rai” ca sa ne omoram intre noi conform poftelor stapanilor lor.
    Credeti ca noi, crestinii ortodocsi, chiar daca suntem in NATO si UE, suntem baietii “buni” pentru stapanii lumii??? I

  14. Radu says:

    Tu nu esti roman bai Radu Humor. Esti un ivan ortodox si atat. Romanismul nu se masoara in primul rand prin ortodoxie ci prin latinism. Bunicii tai nu vorbeau romaneste, gavareau in slava pe la Cernauti, asa-i ? Iar bunicii lor nu erau nici macar din Cernauti ci mult mai la est. Asadar, ia-ti matale ortodoxia moscovita, si o data cu ea si Biserica Ortodoxa dependenta de Patriarhia de la Moscova care otraveste Basarabia, si cara-te cu ele la Moscova. Si spunele prietenilor tai rusi ca Romania e latina, ca se simte atasata de ortodoxia greaca si se lipseste de cea rusa ca de mere padurete, ca prietenii nostri au fost intotdeauna francezii, italienii, spaniolii si portughezii si ca acolo au imigrat deja doua milioane de romani, si vor mai veni si vreo trei sute de mii de basarabeni. Cat de Rusia, nici un roman nu pleaca de bunavoie intr-acolo, poate doar venetici ca tine.
    Repet ca sa pricepi chit ca o sa crape fierea-n tine de ciuda: vom fi iar alaturi, atat de romanii din Cernauti cat si de cei din Chisinau. Intr-o singura tara, intr-o Europa unita. Bineinteles Ucraina si Moldova vor veni de bunavoie si nesilite de nimeni. Iar Rusiei daca nu-i convine, tant pis, e libera sa faca uniune cu Belarusul si Kazahstanul cum zice ca vrea daca Europa ii pute.

    • Radu Humor says:

      Napoleon îi spunea cuiva că-i penultimul dintre oameni.
      – Ca să nu descurajez pe nimeni, explica el şi mă văd obligat a o face şi eu 😉
      Dacă eu nu sunt român, cum crezi tu, cu origini chiar ardelene pe ambele filiaţii, înseamnă că acutele tale sunt mai mult decât absurde. Ba, mai mult, un unchi de-al meu a fost prizioner în URSS , mai bine de 10 ani şi culmea, nu s-a întors pe tancuri ruseşti ,ca babacii unora pe care tu-i pupi de zor în coor 😉
      N-am nici un motiv în afară de raţiune, să spun că poate niciodată ca acum, Rusia nu poartă un război de cucerire, ci de apărare, atrasă cu bună ştiinţă în el , de nişte bezmetici ce vor să distragă atenţia de la dezastrul social economic în care au fost aduşi de către o mână de ovreiaşi, cocoţaţi în scaunele lor. Un sondaj din 2010, cu privire la felul în care sunt priviţi americanii de către europeni era îngrijorător ( cei mai antiamericani se dovedeau … nemţii !), dar e drept că debusolaţi sau plătiţi interesaţi ca tine erau totuşi cu câteva procente mai mulţi.
      Dacă s-ar face acum un sondaj asemănător, cu siguranţă că rezultatul ar fi devastator.
      Şi cei din umbră ştiu asta. Nu degeaba apelează până şi la la ageamii ca tine să manipuleze ce se mai poate manipula ( cu P 😳 )
      P.S.
      Cât despre “cărat”, să ştii că nu schimb decât o literă (r cu c), ca să fii cât mai bine exemplificat .

      • Radu says:

        Nu mai pacalesti pe nimeni cu originea ta ardeleana, dupa ce i-ai pupat in coor cu atata verva pe rusi desi interesul national al romanilor si cel al Rusiei sunt diametral opuse nu te mai crede nimeni ! Ai zis ca esti bucovinean, ai uitat sa adaugi ca radacinile iti sunt din Bucovina de Nord. Sau din Basarabia, in tot cazul esti neam de rus. Antisemitismul tot acolo l-ai invatat, banuiesc ca neamurile tale se ocupau cu pogroamele pe vremea tarilor.
        N-am nimic cu tine, decat ca daca vrei sa stai in tara neamurilor MELE, nu ale tale ivane, ciocul mic si nu te urca pe divan. Rusia e ultimul imperiu care si-a pierdut coloniile dupa 1992 si plange acuma de nu mai poate. Nu-i nimic, si Franta a avut, si Anglia la fel, si s-au invatat si fara. O sa-i doara, dar le trece. Moldova nu e a rusilor, e a moldovenilor. Rusii sunt acolo venetici, ar trebui sa n-aiba nici drept de vot, nici cetatenie, ca in Lituania. Idem cu Ucraina care a incercat si ea sa-si obtina independenta dupa 1918, dar a sarit ivan sa o imbratiseze. Pricepi tu ? Rusia e una, fostul Imperiu tarist si URSS sunt alte mincari de peste. Nimeni nu are nimic cu Rusia, chiar a fost intrebata daca o intereseaza UE si a inceput sa-si arunce cu nisip in cap ca buhaiul. Vrea in Asia ? Treaba ei. Romanii vor in Europa. Punct ! Basarabenii la fel. Si vad ca si ucrainenii.

        • Radu Humor says:

          Băi Bârlădene ( că parcă pe acolo îţi duci traiul, dar te dai de peste baltă 😉 ) ce rost ar avea să te conving eu de originile mele, pur româneşti, dacă tu eşti făcut noaptea. Nici nu mai contează unde 😆
          Un celebru pictor care avea doi copii foarte urâţi a fost intr-o zi interpelat de o doamnă, curioasă să afle cum de el, care pictează atât de frumos a putut să facă nişte copii atât de urâţi ( cam ca tine 😛 ) .
          -Păi, zice pictorul, tablourile le fac ziua, iar copiii noaptea !
          Probabil de aia eşti şi tu aşa, ba şi prost… ca noaptea !

        • Kain says:

          @Radu, sincer iti pierzi timpul si iti tocesti nervii. Unii dintre noi nu sunt “romani” pur si simplu, uite ultimul exemplu A. Nastase ar fi vrut sa renunte la cetatenia romana. Daca el nu ne vrea, noi il vrem, sta bine acolo unde e.
          Gandeste-te ca sunt oameni care vad si aud numai ce vor ei, “fa” suna “ma” pentru ei, fiindca in mintea lor nu e posibil ca un demnitar sa pronunte un acest fel de cuvant. Oameni care pun convingerile lor inaintea realitatii, precum nebunii.

  15. Radu says:

    Ca tot veni vorba de Basarabia, iata si un articol despre care nu pot decat sa spun: ce rau imi pare ca nu l-am scris eu !
    http://adevarul.ro/international/europa/moldova-colt-europa-1_535e3c750d133766a82a4912/index.html

  16. Radu says:

    Si un alt articol excelent despre romani si increderea lor in Occident si in rusi:
    http://adevarul.ro/news/politica/zece-motive-nu-prinde-propaganda-rusiei-romania-1_535ebe340d133766a82d9af8/index.html

    “1. În cazul ruşilor, în 1812, nu le-am declarat niciun fel de război, dar ne-au luat Basarabia. Războiul era între ruşi şi turci, dar ruşii au considerat că li se potriveşte de minune să ia o jumătate de Moldovă de la români. Ar fi luat şi mai mult, dar nu s-a putut.
    2. În 1917, cu ruşii eram aliaţi împotriva nemţilor. Le-am trimis tezaurul să aibă grijă de el şi nu l-au mai dat înapoi nici până în ziua de azi. În acelaşi Război, aliaţii ruşi ne-au lăsat baltă, ocupaţi să înlocuiască imperiul ţarist cu cel bolşevic. Americanii au impus, la încheierea păcii, principiul wilsonian al naţiunilor în baza căruia, Bucovina, Basarabia şi Transilvania s-au unit cu patria-mamă.
    3. URSS n-a recunoscut niciodată Unirea. În 1940, nu le-am declarat război, dar ne-au luat din nou Basarabia. Pe atunci, prietenul lor cel mai bun era un anume Hitler, căruia pe lângă materiile prime necesare declanşării Războiului, i-au furnizat şi Pactul Ribbentrop-Molotov pecetluind soarta a milioane de oameni, între care şi foarte mulţi ruşi.
    4. Cu aceeaşi ocazie, ruşii au considerat că merită şi un bonus, respectiv Bucovina de Nord, regiune ruptă din Moldova în 1774, dar care nu avusese nimic de a face cu Rusia, fiind ocupată de Imperiul Habsburgic. Revenită la România în 1918, regiunea a fost înghiţită de ruşi dintr-o îmbucătură stârnind furia amicului lor Hitler care vedea cum o fostă provincie „germană” trecea val-vârtej în imperiul muncitorilor şi ţăranilor.
    5. După Război, în privinţa României, frontiera a rămas cum au stabilit domnii Ribbentrop şi Molotov, chiar dacă dintre cei doi, unul a fost spânzurat pentru crime împotriva umanităţii, şi anume domnul Ribbentrop.
    6. Ocupaţia rusească ne-a adus comunismul, rămânându-ne numai speranţa, că până la urmă vor veni americanii. Ceea ce, în final, s-a întâmplat, americanii au câştigat Războiul Rece şi acum sunt aici.
    7. Românii nu se numără printre bogaţii Uniunii Europene, dar nu şi-au făcut niciodată iluzii că prosperitatea ar veni de la Moscova. Pe relaţia Bucureşti-Moscova, ruşii au luat, românii au dat: pământul, aurul, grâul, petrolul, viaţa.
    8. În Uniunea Europeană s-au stabilit între două şi trei milioane de români. Au luat-o de la început departe de casă. În marea lor majoritate, românii muncesc din greu, dar reuşesc să se menţină, să-şi educe copiii, să-şi plătească taxele şi impozitele şi să trimită sume importante de bani acasă. Niciunuia nu i-ar trece prin cap să-şi lase jobul din Germania sau din Italia ca să caute loc de muncă în prospera Rusie.
    9. Românii nu sunt dezamăgiţi nici de UE, nici de NATO. Din contră, suntem printre cei mai proeuropeni şi mai americanofili din Europa. Prezenţa militară americană în România a fost binevenită şi întărirea ei devine acum o necesitate împărtăşită de toate statele din flancul estic, din motive evidente. Criza din Ucraina şi anexarea Crimeii arată clar câtă dreptate avem.
    10. Românii nu sunt revizionişti şi nici anti-ruşi, dar ştiu prea bine, din istorie, ce înseamnă îmbrăţişarea marelui Urs de la Răsărit. Ne-a strâns în braţe de câteva ori de-a lungul vremurilor, că era să ne sufoce de-a binelea din atâta dragoste. Nu ne mai trebuie.

    Citeste mai mult: adev.ro/n4rf11

  17. pierre says:

    Vesti proaspete din Grecia.Motorina la pompa costa 1,31-1,35 euro.Kilu’ de rosii, din alea zemoase si pline de savoare, costa 0,5 euro.E vremea capsunilor, mari, rumene, gustoase,la vreo 1-1,2 euro/kil. Portocale ? Pline campurile, drumurile, parcarile. Se vand la plase, 5 kg pentru 2 euro.Lamai ? Tot la plasa, 5kg pentru 3,5 euro…Ciresele ? Stau sa se coaca, deocamdata au marimea unui banut de 10 bani. In max 2 saptamani, dau in parg, vor fi munti de cirese anul asta, cat sa inunde si pietele din Romania.La taranii greci, undeva jos de tot pe harta, in peninsula Mani, oriunde intrebi, cineva iti va vinde masline si ulei de masline, la pet, la cutie de tabla, la sticla, si-n causul palmelor daca vrei. Masline Kalamata adevarate, mici si ale dracului (de bune ).Uleiul de masline, din ala verde, de la mama lui, de te ustura pe gat cand o ia la vale spre stomac. Preturi ? Ei, asta-i buna…Borcanele alea mari de 10 litri, pline pana-n buza cu Kalamate in zeama lor, sa tot fie vreo 5 euro.Iar kila de ulei, sa tot fie vreo 3,5 euro…si asta daca nu negociezi, chiar daca se spune ca maniotii sunt aprigi din fire si mandri nevoie mare.Si, mai ales, e sezonul florilor de anghinare.Toata lumea vinde si cumpara anghinare, cu plasa, cu roaba, cu camionul.Am luat si noi 12 buc pentru 2,5 euro.Cand mi-a spus nevasta-mea cat costa bucata la noi, in Carrefours, mai ca-mi venea sa-mi umplu portbagajul cu flori de anghinare si sa pun de-un mare comert…
    Ajuns acasa, dau peste poza cu “cersetorii”… 2 papagali asezati unul langa altul intr-o barca trasa de pompieri. In fine…mi s-a promis oficial in seara asta o portie de anghinare la cuptor. Sper sa uit de aia doi intr-o barca.

Leave a comment