Fantoma din vitrina

Cand s-a format, USL-ul a reprezentat ceva nou in peisajul politic romanesc. Ideea era seducatoare, iar in primele momente de functionare a fost prezentata profesionist. Programme comune, dulcegarii de salon intre liderii celor doua partide, festivitati si congrese comune, retorica antiausteritate si opozitie la orice actiune a guvernelor la putere. Desigur, au existat si voci care au semnalat exact ce insemna USL: opozitia comuna la Traian Basescu si orice guvern vazut ca fiind din tabara acestuia.
Alianta s-a dovedit destul de politicianista si a reusit hold-up-ul parlamentar din aprilie 2012 , iar caderea guvernului MRU a fost si primul pas catre putere. Instalati, si siguri de sine, USL-istii si-au spus ca acum e vremea lor, au dat orice grija pentru norme sau institutii la o parte si au trecut la asaltul asupra redutei cotroceniste. Nu le-a iesit. Programele au fost uitate,coruptia portocalie infierata, populismele si promisiunile electorale au intrat in cotidian, alegerile castigandu-se pe baza impopularitatii lui Basescu, a votului negativ si a retoricii opozitioniste la proiecte gen Rosia Montana sau gaze de sist. Cu o majoritate obeza, ce se apropie de 70% , te-ai fi asteptat ca USL-ul sa ia masuri fara precedent, sa rezolve problemele Romaniei altfel, in antiteza cu guvernarile portocalii si ungurene, sa adopte legi care sa clarifice ” mostenirea grea” , sa creasca la loc salariile si pensiile, sa faca economia sa duduie, sa alunge capitalistii verosi ce salivau dupa aur si gaze.
Nimic din toate acestea nu s-a intamplat. Din contra. Descalecatul fortat al USL la putere de anul trecut, urmat de un referendum penibil, cu iz penal, a anulat bruma de respectabilitate a establishment-ului politic. Preluarea programelor si planurilor vechilor guvernari ( inclusiv atat de hulitele proiecte de explorare miniera pe vremea cand era in opozitie) si pastrarea multor masuri luate anterior, delegitimeaza USL-ul si arata ca lupta politica cu Basescu si ai lui a fost doar praf in ochii alegatorilor. Iar balbaiala guvernamentala, numeroasele scandaluri de coruptie si incercarile penibile de subordonare a justitiei au imbatranit timpuriu o guvernare ce promitea opusul a ceea ce vedem.
Coabitarea, alegerile prezidentiale pana la care mai este doar un an, si plecarea lui Traian Basescu de la Cotroceni anuleaza scopul major comun al PSD si PNL. Mobilul USL nu mai exista. Este doar o chestiune de timp divortul penelisto-pesedist. Semnalele sunt multiple. Daca Ponta ne spune ca in USL nu sunt probleme, a doua zi Antonescu il contrazice. Locotenenti ca Dragnea sau Ilie Sarbu il inteapa pe Antonescu pentru ca a doua zi, acesta sa apara de mana cu Ponta la televizor sa schimbe glumite si amabilitati. Singurul lucru care-I mai tine impreuna este puterea, si lipsa de definitivare a strategiei celor doua partide dupa ruperea USL. Probabil alegerile europarlamentare vor fi momentul scoaterii gunoiului de sub pres si a rufelor divortului in strada. PSD are deja majoritate in Senat fara PNL, iar la Camera le mai trebuie un vot. In context, PSD are multe avantaje, si mai ales poate sa guverneze singur ( si are mult mai multa flexibilitate politicianista comparativ cu PNL) . Este posibil chiar ca Antonescu sa rateze prezidentialele. Atitudinea de comandant de unitate la scoala gimnaziala din Zimnicea a lui Victor Ponta, si numeroasele gafe si declaratii iresponsabile il fac ( impreuna cu erodarea naturala a popularitatii oricarui prim-ministru) pe acesta nepotrivit ca prezidentiabil, dar e posibil ca PSD sa nu gaseasca alta solutie. Poate de aceea si infrigurarea cu care Ponta face deplasari externe prezentate drept mari succese, si obstinatia de a ajunge cat mai des la Bruxelles, eventual cu un cap inaintea lui Basescu. Oricum, intr-o tara mai educata politic, Ponta ar fi trebuit sa demisioneze demult.

PSD si PNL au castigat alegerile, si se presupune ca ar trebui sa guverneze. Dar nu e asa. USL, de facto, nu mai exista. In spatele vitrinei fiecare partid guverneaza pe limba sa, si dupa obiceiurile sale cate o bucatica de Romanie. Restul, e guvernata vag de USL, fantoma din vitrina.

This entry was posted in General and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

106 Responses to Fantoma din vitrina

  1. neamtu tiganu says:

    Si totusi, basescu e de vina :). Enormele succesuri ale lui basescu s-au bazat pe populism combinat cu mirlanie. Si ca ironia soartei sa fie deplina, tot asta l-a pierdut. Nasoala e ca reteta aplicata a parut atragatoare si a fost preluata si de alti politiciemi, in acest sens se poate considera ca ponta si crin sunt de fapt crescuti de basescu. Generalizarea populismului si a mirlaniei a devenit astfel o caracteristica a intregii politici romanesti.
    Deci, in acest context la ce ne putem astepta de la cei doi, sau, mai ales de la ponta care se pare ca a concentrat o mare putere in modesta lui putinta ? Singuru lucru pe care-l apreciez e ca nu se reped sa dea, sa schimbe legi, sa-si asume raspunderi. Bilbiielile cu Rosia, cu privatizarea CFR mi se par, paradoxal constructive, chiar daca se spune, ca decit lipsa de decizie mai bine o decizie proasta.
    Desigur tactica asta un va putea merge la infinit, cindva vor trebui sa faca ceva, cred ca se va-ntimpla de abia dupa disparitia totala a lu basescu dupa firmament. Poate ca atunci vor avea noroc, ar fi suficienta o ameliorare a situatiei economice mondiale, asa cum a avut noroc tariceanu si s-au scos.

    • d'Artagnan says:

      A trebuit să dau pe google ca să-mi amintesc care-i pluralul la “succes”…aşa de mult se foloseşte “succesuri” încât aş propune lingviştilor să oficializeze şi pluralul ăsta. Mai ales că în latină avem “successus”, e drept, la singular, dar care seamănă mai bine cu “succesuri” şi nu cu “succese”…

      Apreciezi că cei doi “nu se reped sa dea, sa schimbe legi, sa-si asume raspunderi”…păi sunt prudenţi, e riscant politic să mişti ceva cu o majoritate de DOAR peste 70%…

      • neamtu tiganu says:

        nu o fac pt. ca nu pot ci pt. ca nu stiu, in timp ce regimu raposat nu stia nici el nimic da dadea ordonante si asumari intr-o veselie.
        Imi aminteste de regimu Schröder, citiva ani nu au facut absolut nimic decit pe plan extern unde s-au incontrat cu americanii, de abia la sfirsit au inceput sa faca agenda 2010, fapt ce de fapt le-a grabit sfirsitu.
        Cred ca timpitii harnici ajunsi in pozitii de conducere sunt cel mai periculosi, de fapt astia de dreapta care-si doresc un stat minimal ar trebui sa se bucure, uite ca statu nu se baga-n nimic, uite ca exista stabilitate, nu se schimba legile in fiecare zi.

    • pierre says:

      @neamtu,

      vezi ce inseamna sa vorbesti fara sa ai habar ? In primele 7 luni ale lui 2013, Ponta a emis 80 (optzeci ) ordonante de urgenta ale guvernului si cumulat cu primul mandat din 2012 , 161 (unasutasasezecisiuna) buc ordonante de urgenta.In medie, asta inseamna cam una buc OUG la 2,8 zile, cu mult peste media guvernelor Boc si MRU. Ti se pare ca “nu se reped sa dea, sa schimbe legi, sa-si asume raspunderi ” ? N-as zice.Din contra, au o foame de a schimba, de mama-mama…numai ca aleg metoda “pe sestache”.
      Asa s-a ajuns la aberatii de genul Codul Insolventei adoptat prin OUG.Daca ai undeva dreptate, ai la asumarile de raspundere, dar si aici e cu dus-intors,Observa ca de fiecare data cand au pus problema asumarii, regionalizarea de exemplu, au constatat ca nu sunt de acord intre ei si au lasat-o balta ca sa nu se faca de kk in Parlament.

      • neamtu tiganu says:

        petrre pune-te de acord cu Aramis, si chiar cu dartagnian, ambii spun ca regimu face prea putin, tu spui ca fac prea mult!?

        • pierre says:

          Pai suntem de acord, nu face nimic.Asta cu nr de OUG este pentru cei care admira moderatia actualului guvern si faptul “ca nu se reped sa dea… ” 🙂

  2. Dl.Goe says:

    Ma asteptam ca prietena mea Isabela.A sa-si calce astazi pe inima si sa se prezinte aici, la han, macar pentru a nu-i lasa prietenului ei (dl. Neamtzu Tziganu) satisfactia de a fi singurul expert in orice dar mai ales pentru ca, respectand principiul simetriei halogenice (cu “as” mut) sa vina cu un anunt de genul:

    In fine, off-topic, in eventualitatea ca azi nu mai apuc sa intru aici: La Multi Ani, d-le Presedinte! Sa ne traiti ani multi, caci acest popor cu valori rasturnate ( inca ) are nevoie de repere.

    … pentru a-si dovedi astfel curajul si impartialitatea pe aceste blog de “monarhisti”. 🙂

    Deh, probabil ca nu-i inca suficient de refacuta si de remontata pentru a indrazni sa infrunte iarasi fagocitoza in biotopul liber de iepuri. 😯

    • Aramis says:

      Prietena d-voastra Isabel A se uita, asista, dar nu ( mai) danseaza 🙂

      • Dl.Goe says:

        @Aramis – Daca-mi amintesc eu bine, pretextul pe care l-a utilizat d-na Isabel.A pentru a-si justifica retragerea de pe ringul de dans, era format din doua parti: prima parte si a doua parte. Prima parte se referea la faptul ca nu se poate abtine sa citeasca productiile d-lui Goe, iar a doua parte ca nu poate suporte coexistenta cu elucrubatiile continute in aceste texte, coexistenta la care este fortata pe cale de consecinta, ca efect al primei parti. Pana la urma motivele sale se dovedesc (chiar si via pretext-dl.Goe) a fi interioare, rezultatul unor limitari (neputinte) interioare, incapacitatea (iepureasca) de a se mai accepta in context. Acuma daca n-ar exista dimensiunea ireversibilitatii universale. ne-am putea astepta ca (macar din dorinta de a fi consistenta cu sine insasi) d-na Isabela.A ar reincepe sa comenteze spontan la han daca dl.Goe ar disparea pe o perioada suficient de lunga din peisaj astfel incat (a) sa se poate aproxima ca disparitia este (cât de cât) definitiva si ca (b) “miasmele” produse anterior se vor fi atenuat suficient, asa incat sa poata considera ca nici n-au existat. Teama imi e ca lungimea perioadei de timp necesare pentru indeplinirea conditilor (a) si (b) (constatnta de timp Isabel) este atat de mare incat pe durata acesteia d-na Isabel.A va avea suficient timp la dispozitie pentru a se schimba radical si ireversibil (in mod natural, inevitabil) catre o varianta a sa diferita, noua, si care, cu o mare probabilitate, ar fi incompatibila cu statutul de comentator-animator la han. Motiv pentru care o consider definitiv pierduta si decalar nula.

        • Dl.Goe says:

          Aaaaa… Cred ca exista motive serioase sa-mi cer scuze vis-a-vis de mesajul de mai sus… pentru faptul ca apare scris intr-o limba romana extrem de aproximativa. Am recitit si m-am crucit ce-a putut sa iasa in graba traducerii. Nu, nu ma refer la traducerea d-nei Isabel ci la traducerea textului. L-am tradus spontan din limba franceza, mot-a-mot, iar rezultatul literar este dezastruos.

  3. Dl.Goe says:

    Despre ordinea de zi la han as mai medita inainde de a zice ceva in pseudo-topic, gandindu-ma la aspectele cuantice ale observatorului care creaza realitate. Paremi-se ca Aramis se afla creand realitate (Real Politics) in mod (destul de) cuantic in momentul-deodata in care “expertul universal” (aka Rromica) a-inceput-brusc-sa-continue ce se afla facand de multa vreme: practicarea electromagnetismului clasic fiind el curentul cel indus care totdeauna s-a opus cauzei ce l-a produs. In fizica clasica observatorul nu creaza realitate ci o distruge… sau mcar o perturba. Astept cu nerabdare reactia chimica a d-ne Obse.. R. Vator si a altor reactivi. Numai astfel voi putea fi on topic in cunostiinta de cauza. Cauza scuza efectele.

    • d'Artagnan says:

      DlGoe
      Off topic…am terminat ”Marele Plan”…Stephen Hawking…mă rog, am terminat ce-am priceput și eu din ea…ce n-am priceput, n-am terminat…logic!
      Nu știu ce să zic de final!
      Puteți să spuneți dumneavoastră ceva? 🙂

      • pierre says:

        Oooo…ce glisare ireala dinspre marele concret absurd catre “The great design “…Tocmai in ziua in care “fantoma din vitrina ” a batut in cuie Marele Acord ( cu FMI ). 🙂
        Daca pot si eu sa spun ceva inaintea dlui Goe (caci dupa s-ar putea sa tac definitiv 🙂 ),as zice ca mi-a facut cu ochiul urmatoarea idee :daca exista un “great design” , si el chiar exista in sensul unei teorii unificatoare si integratoare si, desigur, gravitationale, ce poate modela conceptul creatiei spontane, atunci in mod sigur el nu are neaparat nevoie de Dumnezeu pentru a se pune in miscare.Ceea ce nu exclude nici o optiune clasic creationista. 🙂

        • d'Artagnan says:

          …”Ceea ce nu exclude nici o optiune clasic creationista.”
          Poţi să detaliezi? 🙂

          • pierre says:

            Pot…da’ cu alta ocazie. 🙂 Deocamdata as zice doar ca degetul lui Dumnezeu , o alta gaselnita simpatica a dlui Hawking, poate lipsi din “the big picture”, iar lucrurile sa se desfasoare exact dupa “the great design”, conform unei teorii rationale practic observabile.Dar poate foarte bine sa si fie, ba chiar sa dea impulsul initial necesar .Altfel spus, “the great design” poate exista in afara Creatiunii , fara a o exclude.Ma rog, cam asa inteleg eu lucrurile ,ca un cititor care ar adasta mai mult prin categoria 3 de cititori dintre cele creionate de Dl Goe, cu vagi ochiade catre categoria 2. 🙂

      • Dl.Goe says:

        Eu de zis as zice dar incerc sa ma las. 🙂 In afara de asta o discutie pe marginea “Marelui Plan” hawking-mlodinow-ian, despre care presupuneti by default ca voi fi citit-o, ar putea necesita foarte repede un spatiu de manevra imens pe ringul de dans al marelui han, daca ne-am lasa atrasi in asemenea discutii. As prefera sa astept un moment potrivit pentru o asemenea discutie pe Arca de nisip a d-lui Goe (chiar daca asta nu va fi prea curand), din motive de adecvare armonica aestetica cu lumina naturala a apusului, afara, in spatii deschise (outdoor, asa cum este puntea goeletei), mai nimerite decat interioarele (indoors) care, desi pot avea o acustica mai buna, nu ofera o lumina naturala asupra materiei, plus riscurile reverberatiilor si microfoniei. Prin urmare m-as limta acum la doar cateva consideratii generale. (a) Dorinta d-lui Hawking de a face “filosofie” are mai degraba conotatii negative, nu atat pentru ca cedarea in fata acestei ispite irezistibile pune sub lumia reflectoarelor slabele sale putinte in calitate de filozof, dar mai ales pentru ca denota (aproape categoric) incheierea carierei stiintifice a savantului omonim, resemnarea sa in legatura cu posibilitatea de a mai produce si/sau imagia ceva nou in materie de “stiinta” sau de cercetare stiintifica. Cand ne-am atins limitele incepem sa filozofam, sperand ca rearanjand lucrurile pe care le avem/stim deja am mai putea obtine ceva nou si spectaculos, precum “piatra filozofala”. Povestile de popularizarea stiintei recente (fizica) ale d-lui Hawking sunt prea putin originale, fiind in majoritate compilatii ale unor texte pre-existente. Si subliniind asta (fara sa insist) ajung la a doua consideratie pe care as vrea s-o fac in prelungirea invitatiei d-voastra de a zice ceva despre faptul ca ati terminat de citit “Marele plan”. Exista trei categori mari de cititor: (1) cititori (asa ca d-voastra) care citesc pentru a se informa, a intelege si/sau a se emotiona, pentru a afla (eventual) adevarul; (2) cititori care citesc pentru a (se) (re)crea (pe sine) si care au ca scop nu initierea ci initializarea, pretextul de a reformula (fie si doar mental) lucrurile citite, dandu-le o forma noua dupa chipul si asemanarea lor. Sunt oameni care au nevoie de materie prima pentru a o prelucra si interpreta pentru a produce ceva aparent nou si original, o viziune, cu care se identifica. In aceasta categorie intrand de ex. (dupa spusele unui discipol faimos) Constantin Noica. Acesta studia Socrate, Hehel etc., ca sa poata da lumii o viziune noiciana asupra problemelor abordate (si) de catre Socrate, Hegel etc., in aceasta categorie de cititori plasandu-se desigur si admiratoarea filozofului Lucian Blaga, aka tanti Mitzaa Biciclista, precum si d-na Isabel.A. (3) A treia categorie de cititori o constituie cei care au ca principal scop din practicarea lecturii, sa afle ceva despre autorul textului, sa afle ce voia acesta sa spuna, sa-i inteleaga pozitia, atitudine, felul in care a ajuns la concluziile scrise, sa reconstituie parcursul logic sau emotional al autorului, sa-i inteleaga (pana la urma) limitele (locul si valoarea). Un astfel de cititor se zice (…) c-ar fi fost Alexandru Dragomir (despre care poate nu multi dintre obisnuitii hanului or fi auzit). Desigur ca aceste 3 categorii pure, ideale, de cititori nu exista aevea, in realitate avand de-a face cu cititori formati prin combinarea, in anumite dozaje, ale celor trei tipuri primare de cititori. Asta face ca fiecare cititor sa aiba predispozitii pentru a se manifesta in acord cu tipul sau dominant de “a fi cititor”. Acestlucru insa poate fi, in mod concret, punctual, nuantat chiar de natura cartii citite sau de “stilul” autorului abordat. Ceva ma face sa cred ca “scriitorul” Hawking favorizeaza in fiecare cititor “tipul 3” de a face lectura.

        P.S. Acuma daca, dupa ce am zis ca n-o sa zic nimica, a iesit aceasta poliloghie pe care probabil ca nici macar d-na Isabela.A. n-o va citi cap-coada, va dati seama ce-ar fi iesit daca as fi raspuns pozitiv invitatiei d-voastra? Nu cred ca vreti sa stiti. 🙂

        • d'Artagnan says:

          DlGoe
          Ba vreau să ştiu.
          N-am să fac totuşi presiuni, am să vă rog doar ca acel “(chiar daca asta nu va fi prea curand)” să nu fie prea târziu şi am să vă spun şi de ce.
          Dl Goe, timpul nu mă aşteaptă pe mine să mă hotărăsc. Sunt la mijlocul vieţii, mai am DOAR câteva decenii să mă prind cum stă treaba cu veşnicia, mai am încă timp să ajung un om credincios, cu frica lui Dumnezeu.
          Eu acum sunt niţel dezorientat şi n-aş vrea să fiu fraierul care pierde trenul pentru Rai în timp ce călătorii din vagoanele bisericii râd de mine.
          Şi cu cât citesc mai mult, cu cât caut Adevărul mai mult, cu atât pare că mă afund mai tare în ceaţă.
          Rog deci şi pe această cale ca toţi cei care mă pot îndruma, să o facă!
          P.S. DlGoe, de fapt aici e vorba mai ales de plăcerea discuţiei!! Mă hotărăsc eu singur apoi cum o să tratez veşnicia! 🙂

          • Dl.Goe says:

            @D’Artagnan – Pai tocmai asta-i una din temerile mele, ca n-as putea ajuta la i/luminarea d-voastra ci dimpotriva, as contribui la adancirea confuziei si la afundare si mai dihai in ceata, caci si eu, precum idolul d-nei Mitza (mâncai-ar dl.Neamtu gura) sporesc (fara sa vreau) a lumii taina. Stand de taina, de dragul tainei cum bine ziceti. Probabil ca daca veti scrie un topic pe tema asta, ca o recenzie d’arteziana asupra “Marelui plan”, nu voi putea sa ma abtin si ceva tot voi tainui de dragul tainei la han. Ca n-o fi foc.

    • Observator says:

      Eu zic ca ma iubiti. Sa știți ca sentimentul e reciproc.

  4. vsile says:

    Ce spuneam in reverberatii:Ce urasc…. mai si mai mult, ticalosii, si adejectivul acestora!

    Sincer nu ma deranjeaza orice critica pe care x si y o fac impotriva USLeului a premierului, impotriva senatului parlamentului , felului in care se guverneaza aceasta tara.
    Cea se ma oripileaza este mesajul critic venit din partea ticalosilor!

    Ce s-a dorit a fi USLeul; altceva decit o dorinta de a ascede la putere,a unor partide cu sustinere majoritarea a poporului roman,ce este acum ?
    Pentru Ponta dorinta a ajuns o realitate pentru Antonescu a ramas o nazuinta. Fara sa elaboram, in USL nu este nici o criza nici nu putea fi una intro alianta teoretica a doua doctrine diferite starea de fapt este o stare de normalitate!

    Ponta linge tot pentru a se mentine acolo unde este , Antonescu linge si el in speranta unui viitor!

    Cu succesuri sau succese in aplauzele in surdina a unor fosti crainici ” externi” de tipul Harabula sau Aramis, viitorul si sanatatea acestei natii raman incertitudini umflate de fiecare data de promisiunile politicienilor.

    Dar domnilor fosti cantareti a lui Traian este exact asa cum spune .Neamtu Tiganul , cel care este de vina pentru toate neinplinirile romanilor ramane Traian cu toate rudele lui indepartate sau provenite prin natura serviciului sau prin aliante ,de la paspa incoace!

    • d'Artagnan says:

      Vasile, tu eşti, măi Vasile, tu în persoană?!? Ăla cu maşini bengoase, din Constanţa, cu care mă contram eu acum o sută de ani pe blog la Năstase?!
      Nu cred…
      Zici bine despre “Neamtu Tiganul , cel care este de vina pentru toate neinplinirile romanilor”.

    • pierre says:

      Da de unde domnu’ Vasile “de la paspa incoace ” ? De pe la 101-102 e.n. incoace…

    • Aramis says:

      Bine ai poposit Vasile! N-ai putut sa te abtii 🙂

      Da’de ce ” fosti crainici externi” ? Actuali ce?

      “Acuma” eu sunt de acord ca Basescu e de vina pentru multe, dar ce spui de stramosul Decebalus, sau de inaintasul Mircea Voda? Nu mai vorbim si de fanarioti, ca nu ne ajung zece bloage sa-I infieram. Plus ca la fanarioti avem amandoi din cate stiu o sensibilitate.
      I den eine alitheia kai alaxes entelos?

  5. neamtu tiganu says:

    dartagniane, ma indurereaza zvircolirile tale existentiale, da tu esti sigur scapat pt. ca, “Fericiti cei saraci cu duhul, ca a lor este imparatia cerurilor” (Matei 5, 3).

  6. Radu Humor says:

    Fără Iepure sunteţi jalnici !
    Ca să nu mai zic de lipsa I A, fără de care o luaţi la labă, care pe unde apucă !
    Penibil(i) !

    • Aramis says:

      Iepurele este sub masa, se odihneste. Dar cu ochiul vigilent sta la panda si stie tot ce se intampla la Han. Doar ca acum isi rumega ciuda de la ultima chelfaneala, ne pedepseste si nu comenteaza.
      Ai fost umoral, ca sa nu zic umoristic azi, Raducu. La tratament! Drenajul limfatic poate face minuni! Daca nu, valium si baile Govora.

  7. Radu says:

    Cica partea “reusita” a acordului cu FMI ar fi fost “amanata”:
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/antonescu-despre-posibilitatea-reducerii-cas-de-la-1-iulie-2014-o-reusita-amanata-1065961.html
    De unde rezulta ca pana una-alta am ramas doar cu partea “nereusita”. Deci sa ne bucuram ca s-a reusit amanarea, ca cica Boc nici macar o amanare n-ar fi fost in stare sa obtina in trei ani …

    • pierre says:

      Putem conchide ca s-a reusit nereusirea reusitei, ceea ce, trebuie sa recunosc, nu-i treaba simpla. Lasand gluma deoparte, era evident inca de ieri , tot ce crestea , crestea de la 1 ian , tot ce scadea , scadea de la 1 iunie. Baieti, crestem acum pe loc, scadem cand…mai vedem noi.

      • Aramis says:

        @Pierre,Radu

        Se spune ca ” au negociat” cu FMI, dar nu stiu ce intelege Ponta si minunatul sau guvern prin ” negocieri” . Cred ca a lipsit la detalierea, explicatia termenului, si cu siguranta a picat la arta negocierii. Vor bate toba pe cresterea de salarii si pensii, derizorie oricum, fara a spune si ca inflatia va face cresterea asta negativa in mai Putin de un an. Datorita noii accize la carburanti toate preturile vor creste, exista noi taxe, iar CAS-ul e doar pielea ursului din padure. Am gasit un site care explica pe intelesul tuturor, iar Glavan e un bun economist:
        http://logec.ro/va-cresc-salariile-are-de-unde-sa-manance-inflatia/

  8. Aramis says:

    @neamtu tiganu

    Daca zici tu 🙂 Basescu e de vina, taica!

    In alta ordine de idei, marlania si mai ales populismul nu sunt introduse de Basescu in viata politica, si nu sunt ( doar) apanajul sau. In privinta marlaniei are si Basescu partea lui,ai dreptate, dar la populism are cel putin jumatate din clasa politica in fata lui.

    Problema nu este ca fac ceva, sau nu fac. Problema este ca nu fac ce trebuie. Uita-te la asa zisele negocieri cu FMI-ul. Care negocieri? Ponta s-a pishat pe el si a acceptat pe nemestecate tot ce I-au zis aia, fara macar sa obtine o scadere a CAS, lucru care ar fi fost de asteptat, si de obtinut.

  9. neamtu tiganu says:

    trebe sa marturisesc ca si io regret ca isabel_mabel si iepurila s-au retras de buna voie. Mai ales Isabel ma uimeste, atunci cind s-a dezbatut subtu Pulii a participat cu entuziasm, poate ca ar trebui bagat un topic de acest gen.

  10. Radu Humor says:

    De data asta :
    Neamţ – 25 %, ţigan – 75 % !

    • neamtu tiganu says:

      ce-ai ma radule, nu ti-e bine? Ma nebunaticule tu o iubesti pa isabel-mabel, iubirea e un lucru f. mare, ca fara iubire nimic nu ie. Hai ma ca te stiu de mult, ti-o las tie!

      • Dl.Goe says:

        Bai ce parsivi sunt unii. De ex. dl.Neamtzu. Ai zice ca fac sacrificii dar de fapt nu ofera nimic. Acuma bunaoara, el stie ca in realitate R.Humo o iubeste mai degraba pe cealalta amica a sa, på tanti Mitza (care i se si potriveste mai bine, ca compatibilitate intelectuala), dar de cedat i-o “cedeaza” pe cea pierduta deja, aia pe care o zarim da’ nu e.

  11. pierre says:

    Dan Tapalaga, Hotnews :

    “Presedintele Traian Basescu a probat in cateva momente cheie dupa preluarea guvernarii de catre USL ca gandeste mai aplicat treburile executivului decat premierul Victor Ponta si ministrii sai, doar ca nu mai poate influenta decizii ca in perioada guvernarii Boc. Chiar lipsit de forta unui aparat executiv, presedintele Basescu a pus deseori in dificultate guvernarea reusind sa-i intoarca deciziile (privatizarea CFR Marfa, acordul Rompetrol, Codul Insolventei). Va intrebati, poate, pe buna dreptate: de ce se mai tem liderii USL de un presedinte tot mai izolat? Peste un an isi va incheia mandatul, unii ii tin deja AMR-ul. De ce nu-l pot ignora, oricat s-ar stradui? De ce nu-l pot reduce la tacere, orice ar face mogulii sa-i taie microfonul?

    In primul rand, premierul Victor Ponta nu a obtinut linistea totala semnand acordul de coabitare. Cateva institutii cheie reusesc sa mai tempereze din abuzurile unei puteri cu 70% in Parlament. In al doilea rand, de cate ori Traian Basescu deschide gura dupa ce vorbesc liderii USL, publicul constata prapastia uriasa dintre un om de stat si politruci, dintre curajul asumarii deciziei si fuga lasa de raspundere, dintre experienta si amatorism in exercitiul puterii.

    A expune incompetenta guvernarii Ponta pare misiune imposibila, cand toate televiziunile fac eforturi disperate sa o acopere. E adevarat ca prostia, minciuna si urechismul se manifesta uneori atat de violent cand Ponta si Antonescu se joaca de-a guvernarea, incat Ghita sau Voiculescu nu mai pot face nimic, oricata bunavointa ar avea. Cele mai dureroase momente pentru liderii USL raman, totusi, cele in care marele lor adversar continua sa-i umileasca public aratandu-le cat sunt de slabi, de nepregatiti si de nepotriviti sa conduca o tara aflata in momente dificile.

    Traian Basescu a reusit sa-i arunce iarasi in ridicol pe Victor Ponta si Crin Antonescu. Iesirea de azi, cand seful statului le-a vorbit oamenilor de afaceri la Ateneu, este in antiteza totala cu prestatia liderilor USL din ultimele doua zile. Basescu a dovedit iarasi ca are capacitatea de a gandi si intelege, ca un premier veritabil, politici economice complexe. A expus simplu si clar o solutie pentru mediul de afaceri cocosat de atatea taxe, controale, sufocat de competitia neloiala a firmelor de partid si de coruptia in crestere.

    Mesajul sau nerostit a fost destul de usor de inteles si pentru un neeconomist: ar fi suficient ca guvernul sa-si propuna macar sa caute solutii si, cu putin efort si imaginatie, se pot gasi. Dar nu se intampla asta.

    In schimb, Ponta si Antonescu au actionat ca niste politruci incompetenti si lasi. Au fugit de raspunderea propriilor decizii, aratand cu degetul spre FMI sau aruncand unii pe altii sarcina anuntarii noilor taxe. Au mintit penibil, au aratat incapacitate in a identifica solutii si au dovedit o grava neintelegere a unor mecanisme economice simple, de pilda daca CAS creste sau scade si de cand se poate intampla asta. Stalpul va fi, dupa ce guvernul Ponta a decis sa-l taxeze, locul in care alegatorii USL pot da cu capul contra cost.

    Adica s-a vazut iarasi diferenta intre doi gargaragii si un om de stat. Traian Basescu

    Traian Basescu poseda know-how-ul pentru a infiinta o scoala de administratie pentru tineri politicieni dupa ce va pleca de la Cotroceni. Dupa doi ani de guvernare, Victor Ponta si Crin Antonescu sunt deja premianti la scoala minciunii in politica. Aici nu mai trebuie sa plagieze pe nimeni pentru a fi proclamati sefi de promotie, doctori, maestri ai aburelii si fofilarii prin politica.

    Traian Basescu traieste, asadar, satisfactia de a fi printre putinii politicieni capabili sa expuna in forta goliciunea guvernului Ponta, dar si drama de a nu-i folosi la absolut nimic. Realitatea dura a sondajelor indica un Traian Basescu stationar de luni de zile, fixat in jurul unui procent rezonabil dupa noua ani de exercitare a puterii in vremuri teribile de criza economica. Insa seful statului constata ca nu poate face mai nimic cu capitalul sau de incredere, nu-l poate transfera. Miscarea Populara se zbate sub trei la suta, fuziunea cu Forta Civica a esuat, iar PDL ii transmite clar ca merge pe mana lui Vasile Blaga.
    Publicul pare sa aiba incredere in omul de stat Basescu, dar nu mai crede in politician.

    Politicianul a ajuns la capat, si-a consumat rezervele de credibilitate si pariaza cu o stranie incapatanare numai pe cai morti. Traian Basescu este, cum l-ar numi politologii, “mortul viu” al politicii romanesti. Incapabil sa mai stranga voturi pentru altii, sa tracteze pe post de locomotiva electorala noi vehicule, presedintele Basescu detine inca forta letala de a-si scufunda adversarii.

    Depinde cine se va ridica pe pustiul lasat in urma, daca se va ridica. “

  12. neamtu tiganu says:

    Через месяц дочь В.Понта Е.Бэсеску проинформировала еврокомиссара Г.Эттингера о том, что строительство МГП, которому официально дали старт 27 августа 2013 г, фактически до сей поры не начато, и неизвестно, когда дело сдвинется с мертвой точки.
    **********************
    Iata ca-n sfirsit se clarifica lucrurile, asta e adevaru cu pactu!

    • d'Artagnan says:

      Fă, nene, un rezumat, e prea lungă polologhia asta!

      • neamtu tiganu says:

        baaa, e groasa rau!

      • neamtu tiganu says:

        uite ba iti traduc “Cerez mesiat doci V. Ponta E. Basescu proinformirovala evrokomissara G. Attingera o tom, stostroitelstvo MGP, kotoromou ofitialno dali start abgusta 2013g, facticeschi cei pori he haceato, i neuzvestno, cogda delo sdbinetsia s mertvoitocischi.”

        • d'Artagnan says:

          Pe dracu, eu îți zic că Băsescu topic za statistiku, pretpostavljam da će 98% postova ovde napisati CileMile, aka ZilleMühle, na računajući u taj procenat naše postove tipa bravo, wow, Cile ti si king i slično. Nisam baš siguran, ali mislim da nemam prava da omogućim CM da edituje topic, zato predlažem da ostane otvoren , Ponta da imamo pregled gradova rezultata i statistike koju ZM stvarno izuzetno vodi.
          Izvolite.

  13. Radu says:

    pierre, all,

    Va propun urmatoarea notatie: Radu pentru mine si Radu H. pentru Radu Humor, ca sa facem diferenta intre doua nume asemanatoare.

    Alina Mungiu nu e cea care vroia sa reprezinte PDL la europene ? Dar s-a razgandit cand a vazut ca e pusa in aceeasi oala cu EBA ? O suspectez ca are ceva personal impotriva lui Basescu si asta influenteaza toate “analizele” ei politice.

    • neamtu tiganu says:

      cica Basescu era beat si s-a dat la ia, si i-a zis pasarica, d-atunci!

      Io suspectez ca toata lumea, mai putin citiva idioti din care faci, cu cinste, si tu parte, au ceva personal impotriva lu basescu. Oare de ce?

      • Radu says:

        Ca sa se mire prostii !

        • pierre says:

          @Radu,

          de acord cu notarea.
          Mme Mungiu este azi un munte (si la propriu si la figurat ) de frustrari acumulate in cativa ani de prestatie academic -oengist -publicicist-comunitara in urma carora duduia respectiva n-a primit nici pe sfert recunoasterea si onorul pe care le-ar fi asteptat. Nu este o tipa proasta , desi a veni azi , dupa aproape 2 ani de Ponta , sa spui in continuare ce rai erau Boc si Basescu si ca ce rau ne e azi tot din cauza lor poate fi numit usor imbecilitate.Sau poate este doar tafna si revansa si ficat stricat.Te astepti la astfel de atitudini de la bizonii nostri (bine le spune Dl Goe ) nationali ,nemti,etc , dar nu de la un om inteligent indeobste.

        • Observator says:

          @pierre, rad de 5 minute. Mai ieri era unul de se plângea pe aici ca totul merge rau din cauza de tata Ilici, uitând ca regimul Iliescu s-a încheiat acum vreo 10 ani si suntem in plină epoca Basescu. Si 2<10

          @ Radu, vorbesti de Basescu ăla de s-a lepădat de PDL si care si-a tras mișcare, dar in continuare se da membru al Partidului Popular European?

          • pierre says:

            Razi cat vrei , ai grija ca ingrasa.

            • Observator says:

              Las’ ca ma duc la sala. Si nici prea slaba nu e bine. Si cine mă Iubește, mă Iubește oricum 🙂

              • Dl.Goe says:

                D-na Obse… aici ati adus-o bine. Eu, de ex., ca sa dau numai un exemplu, chiar asa va si iubesc: oricum. Daca tantii Mitzii ii place Hegel (si Blaga 😯 ) sunt sigur ca pe d-voastra va inebuneste Platon (dintre filosofii iubiri).

              • pierre says:

                Apropo : declar, mentin si semnez : Iliescu este “artizanul ” Romaniei de azi postdecembriste. Nu ma refer la socoteli tampite cu nr de ani de guvernare , mandate ,etc, ci la fagas.

          • Dl.Goe says:

            D-na Obse… nu se dez-minte. Face obse-rvatii copiilor insolenti. Sau indolenti care nu stiu sa rezolve inecuatii echitabile. In Venezuela cica vine Craciunul mai devreme. La noi se pleaca cu capra mai din timp. Tza-tza-tza… caprita mea, c-a vecinului nu vrea.

            @P.S. D-na Obse… re-activitatea d-voastra cam-umflata in calm si voie buna este de bun augur. Faptul ca activista cam-umflata din d-voastra a sarit ca arsa (vadind o bine mimata moderatie) pentru a fixa cum se cuvine, printr-un compromis rezonabil (nu?) responsabilitatea raului undeva la mijloc, adica intre Iliescu si Ponta, unde, in stricta conformitate cu artitmetica, geometria si si cronologia, se afla, in chiar centrul de greutate, a dracului fatalitate, a-micul Basescu. Aveti o logica si o retorica aproape impecabile. Cu toata sinceritatea va pot spune ca fara interventia d-voastra (ah 2 < 10, 'tu-i simplitatea matematicii mamii ei, prin ilustrari cantitative) n-as fi inteles nici eu ce-am vrut sa zic in poezia cu bizonul. Uite acuma totul e mult mai clar. Va multumesc. Vivat ilustrarile observatorilor care creaza realitate. Mulându-se pe ea. Tza-tza-tza… Taci tzatzo, lasa ca spun eu…

            • Observator says:

              Domn’ Goe, așteptam provincia. Nu de Dvs vorbeam ca va dadeati de ceasul morții din motive de tatuc.

              Dar ma bucur ca încă ma iubiti si asa umflata.

              • Dl.Goe says:

                Umflata??? 😯 Vreti sa spuneti ca sunteti insarcinata? Aåâå… Banuiam eu ca nu veniti d-voastra degeaba pe aici… in cautare de tatuc. Va recomand sa vedeti “Gravity” 3D. O sa va placa la nebunie.

  14. Dl.Goe says:

    Reactia bizonului român fata cu plitica dâmboviteana ramâne mereu un fenomen fascinant. Logica, inteligenta, educatia nu au in acest fenomen nicio noima, nicun rol. Totul se bazeaza pe sentiment, pe afect, umoare, resentiment, pe capra vecinului, pe promovarea intereselor emotionale proprii in contra oricaror altor ratiuni sau alternative. Fiecaruia i se pare firesc sa se considere pe sine insusi reperul potrivit, moral, intelectual, politic, social, economic, un model a ceea ce ar trebui sa fie societatea, ceilati, restul lumii (daca nu in plan concret al fiintei sale din evidenta populatiei, atunci macar in planul aspiratiilor pure din mintea sa). Indiferent cat de confuz ar fi “omul” acesta si nu altul este punctul de plecare in a face evaluari, raportari, apropieri, in a-si alege anturajul si amicitiile. Din aceasta perspectiva distopica nimic nu este mai firesc decat ca un rozator ignar sa declare ritos ca Andrei Plesu este un idiot care i-o suge lui Basescu (de ex). Doar ca aceasta perspectiva este descentrata in raport cu realitatea, chiar si in raport cu realitatea relativa, care merge (târâs-gråpis) inainte, târându-i dupa ea si pe bietii spectatori-chibitzi ai politicii (forta conducatoare in societate, aåâå ?!) fortzandu-l pe bizonul roman sa-i tot schimbe perspectiva, desi el se agata cu toate copitele sale de vechea perspectiva, cea din care tot emite judecati de valoare. Asa se face ca dinmica progresului (social, politc etc) cat si simpla dinamica a racordarii corecte la realitate sunt marcate de o mare inertie. Oameni refuza sa vada, amana sa vada ceea ce este, continuand in mod magic sa vada ceea ce cred ei ca ar trebui vazut, vizavi de orice “obiect” privit si rasprivit, chiar cand acesta le este vârât insistent sub ochi. Este de mare pret felul in care “poporul” refuza sa vada oceanul porcariilor facute de baietii astia de tip “ponta” intr-un an de zile. Sunt de “admirat” oportunismul, tupeul, nervul si lipsa de scrupule ale baietilor de tip “ponta” de a face porcarii fara numar, la vedere, mizand pe inertia de receptare implantata in ochiul de bou al bizonului roman. Cat va mai dura oare pana cand cei care se uita, zgâindu-se, la politichia dâmboviteana, vor incepe sa vada ce fac si cu ce se ocupa baietii astia de tip “ponta”. Cred ca o carte de popularizarea darinismului stiintic (sic) ar putea folosi sirul Ceausescu-Iliescu-Nastase-Ponta ca superba ilustrare, pentru a evidentia sensul vectorului progres. Asta da evolutie! Vivat.

    • d'Artagnan says:

      O problemă de ”matematică”:
      Dându-se șirul Ceausescu-Iliescu-Nastase-Ponta să se găsească următorul termen al acestuia.

      • Dl.Goe says:

        Asta presupunand ca ar fi cu necesitate vorba despre un sir convergent (monoton si marginit) sau… nu? Cine o mai fi presedinte pe la TSD? Sau poate ca o urma Coriolan Craciunescu?

    • pierre says:

      Eu zic ca au inceput sa vada .Ma rog, mai intai au inceput sa simta pe pielea si nervii lor.S-ar zice asa dupa inmultirea mesajelor date de cozile de topor de tipul “daca ne e asa rau acum, tot ala e de vina “.Imbecil, dar eficient inca o vreme.Au nevoie de ceva nou imediat, mai ales ca vine gerul.

      • Dl.Goe says:

        Gerul ofileste Crinul si imbujoreaza Victorasul. Pe altarul gerului va fi sacrificat ritualic George Laurentiu Crin Antonescu. Va fi ars pe rug si astfel poorul se va incalzi. Insa foarte putin.

  15. neamtu tiganu says:

    una proaspata http://www.evz.ro/detalii/stiri/traian-basescu-despre-fumigenele-lui-rosca-stanescu-e-un-mincinos-prost-sa-aiba-decenta-1066366.html
    ***************
    ha, ha, ha, piratu e specialist si-n banci, auzi una, cica bancile care au cont in lei nu pot primi dolari, sau invers… probabil ca vorbeste de banca din cismigiu, daca va avea noroc sa ajunga acolo si nu cumva ajunge la… ghici.. ? Oare de ce nu-l da in judecata pa SRS pt. calomnie?

    P.S Cumpar destul de des carti romanesti din Ro, da nu va mirati, chiar citesc, nu am nici o problema sa platesc in lei desi am cont in euro, si invers, nu e nici o problema sa primesc bani in orice moneda din lumea asta, nasoala e ca nu prea se-nghesuie prea multi sa ma plateasca. Si asta nu de azi de ieri…

    Va recomand o carte Damele din palarie, scrisa de InimaRea.

    • Dl.Goe says:

      @Rromica – In ultima vreme esti mereu (doar) cu Basescu-n gura. Este un progres simbolic… emblematic. Te-ai lasat de fu-mat, de sah, de obscenitati, si ti-ai dedicat preocuparile orale lui Basescu si iar lui Basescu. Se vede treaba ca vrei sa-i iei locul iepurelui in pozitia mascotei pe blog. Ai toate sansele acum, in contextul in care alti candidati seriosi s-au retras fara lupta. Sper sa nu ramai cu un gust amar in gura dupa o victorie facila la masa verde. Poate R.Humo sa-ti mai puna vreo piedica si sa ridice vreo pretentie. Daca o fi sa votam, sa stii ca eu cu tine votez. Ai fata. Plus ca ar da bine si pentru han cu mascota germana, mult mai sugestiv decat cu o loaza din Gura (stirba) a Humorului autohton.

      • neamtu tiganu says:

        Iti recomand SA citesti confesiunile unui asasin economic si te Mai Poti documenta si despre kohl

      • Radu Humor says:

        Băi, dacă aţi ajuns să apelaţi la SOV pentru a-l spăla pe băsescu, e clar că sunteţi în kkt până-n gât !
        Oare şi sutele de ha cumpărate prin ioana tot diversiune sunt ? De-a lui Antonescu, nu ? 😆

        P.S. Penibilitatea idolului vostru cu conturile separate pentru RON, Euro, Dolari, şi lingi ( la tine mă refer, tizule, că Goe înfulecă 😉 ), acceptată de voi fără cârtire, echivalează cu gestul celui ce-şi aduce şeful în patul consoartei şi-o obligă să întreţină raporturi sexuale, în timp ce el şi plozii se delectează de zor, ca după plecarea bossului/băsului s-o ia la bătaie că-i curvă !
        Cam asta e relaţia între voi şi el, dar mai ales între voi şi cei care nu suntem de acord cu ce faceţi voi, mai ales el :mrgreen:
        Mizerabil(i) !

        • pierre says:

          @RaduH,

          ba nu, mai Radule, voi sunteti in kkt din moment ce apelati la SRS si la plastografiile lui pentru a scapa de Basescu, nevolnicilor ! Mai lasati-l dracului pe Basescu si hectarele lui , daca a furat, sa infunde puscaria , nu-l spala nimeni de nimic, voi chiar nu intelegeti ?
          Mai bine uitati-va cum va faceti de kkt intr-un guvern idiot care nu stie decat sa impoziteze, sa creasca, sa ia 7 piei de pe romani ! Ce fel de liberali sunt astia, mai RaduH, de tot puneti biruri si jupuiti lumea ? V-ati bagat in cacatul socialist, cu astia care nu stiu decat sa stranga mai mult ca sa poata fura mai mult , si acum nu va ma distinge nimeni , sunteti maro de maro.Liberalii lui peste-prajit !De cand mai RaduH dreapta liberala moderna inventeaza impozite stupide ca sa adune bani cu japca la buget ?
          Voi sunteti penibili si cu cat oracaiti mai mult catre Basescu, cu atat mai handicapati pareti.Nu Basescu pune impozite pe stalpi , liberali de ziua a 7-a ce sunteti, ci mamelucul ala de Chitoiu.Ati pus un partid la picioarele unui veleitar , a unui aventurier politic doar pentru a-l face presedinte , numai ca intre timp va duceti dracului cu tot cu partidul vostru.Nenorocirea este ca odata cu el , se duc dracului si toate ideile si aspiratiile de dreapta sanatoase din tara asta.

    • d'Artagnan says:

      Ţigane, păi şi unde-i cartea lui InimăRea?

      • neamtu tiganu says:

        cartea lu InimaRea e pa tableta mea, ca-i e-book. O poti cumpara pe elefant.ro, e f. ieftina, atentie iti trebe cont in lei, sau in euroi, sau chiar in ioni!
        Sau o poti cumpara de la pretenu meu Antonesei pe adenium.ro

  16. d'Artagnan says:

    Dacă Sorin Roşca Stănescu susţine că pământul este rotund eu devin circumspect. Individul are şcoala Securităţii, un manipulator de anvergură mică, dar care prosteşte de minune bizonii.
    Câte şopârle de presă a scos timp de 20 de ani individul ăsta…
    P.S. Pentru toţi bizonii: bani negri în campaniile electorale au fost la toate partidele şi alianţele, nu-i niciun secret, iar sursa lor e mult mai …prozaică.şi locală.

    • neamtu tiganu says:

      “bani negri în campaniile electorale au fost la toate partidele şi alianţele, nu-i niciun secret,”
      aha, deci e adevarat ce zice stanescu!?

      • d'Artagnan says:

        Stănescu zice la 10 vorbe 12 minciuni, de ce naiba l-aş crede?!
        Ţigane, sper că faci doar pe prostul…una este să afirmi că, în general, plouă în timpul anului în România, fapt acceptat de toţi, şi alta să spui că ai date sigure că ieri la Caracal a fost uragan de grad 5. Ce dracu, bre…

        • neamtu tiganu says:

          cind am spus io ca l-as crede pa stanescu, desi nu ma-ndoiesc ca ar fi ticalos, da nu-mi imaginez sa fie si sinucigas, ca asta ar insemna? Pa mine ma bucura insa, enorm ca se musca unu pa altu, nu uita baietii au fost preteni. Bineinteles ca adevaru nu se afla niciodata, si nici nu conteaza, depinde in ce masura baietii cu ochii albastrii isi iau mina dupa basescu, il considera expirat si-l arunca la cos, asa cum l-a aruncat pa cizmar.

          Daca insa ma gindesc ca pina si marele nostru Kohl a primit bani cash cu galeata pt. partid mi se pare extrem de probabil ca si idolu vostru sa fie bagat in din astea.

          extrem de amuzant si picant e felu in care chioru incearca sa se apere, poanta cu cont in lei e de risu curcii, numa petrre, rradu si darrtagnian pot fi convinsi.

  17. athos says:

    Desi probabil ca subiectul este pe cale sa se raceasca: nu a existat nici un moment in care USL sa se dovedeasca altceva decat o uniune anti-Basescu si un efort concertat al preluarii controlului asupra acelor institutii ce puteau dezvolta o existenta autonoma si sa devina un pericol la adresa puterii politice exercitate dupa bunul plac, respectiv a afacerilor de si pentru partid. Ma refer la Curtea Constitutionala si Justitie in general, desi nu in mod exclusiv. Singurul interes comun in USL este cel al restaurarii puterii acelora care incepusera a se clatina sub loviturile venite din zona Justitiei, sau pierdusera accesul la banii publici, dintr-un motiv sau altul, si nu credeau ca exista solutii pentru ei cu un Basescu puternic. Nu cred ca exista vreo umbra de indoiala in aceasta privinta, fie si printre sustinatorii de buna credinta ai USL. Cred doar ca acestia din urma sunt atat de orbiti de atitudinea anti-Basescu, indiferent de extractia ei, incat considera scuzabile cele mai reprobabile actiuni ale USL. Intre care s-au pierdut ca importanta marsaviile prin care s-a preluat majoritatea in Parlament, daca ne uitam la ce s-a intamplat ulterior: ignoranta completa in materie de administrare afaceri publice, ratari rusinoase in privatizare, minciuna institutionalizata la cel mai inalt nivel in chestiuni ca Rosia Montana si gazele de sist, ordonante halucinante, fertilizarea terenului pentru inflatie, subrezirea completa a economiei reale prin transferul presiunii bugetare in singurele zone care mai produc, etc.

    • d'Artagnan says:

      Subiectele Băsescu, USL nu se răcesc niciodată…de fapt, orice-ai scrie, tot acolo ajungi!

    • neamtu tiganu says:

      bati apa-n pio, USL va pica de abia dupa ce va dispare basescu, pina atunci vor avea capital electoral tocma din desfintarea lu basescu. Nici nu conteaza daca e rational, emotional, daca bizonii sunt asa sau altfel, asta e cruda realitate, trebe sa va obisnuiti cu ia.

  18. Radu says:

    Neamtu Tiganu e in forma de cateva zile. Ne declara cu pathos cum s-a simtit jignit de expresiile marlanesti ale lui Basescu, el care toata ziua isi admira propriile injuraturi. Dupa care, pentru putina diversiune ne explica, ca de, noi prosti fiind n-om sti, ca bancile fac tranzactii si in lei si in valuta, etc. Si ca Basescu ar fi atat de imbecil incat sa sutina contrariul.
    Iata ce a declarat Basescu: “Nu poti sa transferi dolari in conturi in lei”.

    Nu ca nu poti avea conturi in dolari, si in lei la aceeasi banca. Basescu spunea pur si simplu ca contul D.A. avea un nume lung care se termina in ROL, ceea ce inseamna ca e in lei, deci daca cineva voia sa transfere USD trebuia sa faca 2 operatii: conversie USD in lei si pe urma depunere in lei. Rosca Stanescu a copiat pe ordinul lui de plata inventat contul D.A. cu terminatia ROL, dar a scris ca s-au transferat 10^6 dolari. Nu-i nimic, data viitoare o sa caste ochii mai bine si o sa vina cu alta si mai gogonata.

    • Kain says:

      De ce va mai pierdeti timpul cu cineva care deformeaza stirile dupa bunul plac. Omul scrie ce vrea cum vrea, de cate ori trebuie sa fi pacalit de cineva ca sa intelegi ca trebuie sa il ocolesti?
      Pana acum cativa ani romanul a votat “raul mai mic”, dar de ceva timp si-a zis “mai rau de atat nu se poate”, oricine e mai bun ca Basescu, si a ales USL. Poanta a picat tot pe roman, uite ca se poate. Numai idiotii isi zic ca “mai rau decat atat nu se poate”, intotdeauna poate fi si mai rau.

  19. Radu says:

    O mica completare: faza cu Inalt PreaSinucisul Nastase arata ca sub hainele prezidentiale se gaseste in continuare marinarul.

  20. d'Artagnan says:

    Din “Gândul”:
    “Parchetul General susţine că acuzaţiile senatorului PNL, Sorin Roşca Stănescu că Traian Băsescu a beneficiat de bani negri în campania electorală din 2004 şi că a spălat bani cu ajutorul lui Theodor Stolojan sunt infirmate de analiza ”Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor ”. Parchetul General mai arată că acuzaţiile vehiculate de Sorin Roşca Stănescu au fost deja verificate de procurorii fiind obiectul unuei plângeri depuse de Asociaţia Facias.

    ”Declaraţiile publice ale domnului senator Sorin Roşca Stănescu relevă aceleaşi aspecte cu cele cuprinse în denunţul penal formulat de Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) în legătură cu un eventual transfer de bani din străinătate către Alianţa Dreptate şi Adevăr, ce a fost efectuat în anul 2004”, a transmis Parchetul General
    Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB) s-a autosesizat în privinţa finanţării campaniei Alianţei DA din 2004, după ce senatorul PNL, Sorin Roşca Stănescu, a susţinut public că ”suma de 7 milioane USD a fost utilizată, sub formă de bani negri, în campania electorală prezidenţială a domnului Traian Băsescu”. În ultimele zile senatorul PNL l-a acuzat pe preşedintele Băsescu că beneficiat de diverse finanţări de la companii străine. Toate acuzaţiile lui Roşca Stănescu au fost dezminţite de Administraţia Prezidenţială.

    ONPCSB a transmis astăzi către Parchetul General rezultatele analizelor făcute de specialişti. Potrivit oficiului nu au fost identificate elemente privind spălarea vreunei sume de bani în plus instituţio a transmis aprchetului că documentele prezentate de SRS nu ar fi reale. ”Cele cuprinse în denunţ constituie obiectul dosarului nr. 1785/P/2013 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. La data de 08.11.2013, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a comunicat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că în urma verificărilor efectuate, <>”, se arată în comunicatul Parchetului General”

    1. Eram sigur că-i altă fumigenă SRS.
    2. Bineînţeles, cine-i antibăsist nu dă două parale pe ce spune Parchetul General care, nu-i aşa, e supus lui Băsescu.
    Nimic nou sub soare.

  21. pierre says:

    Iar si-au luat alde Cacarau si toata sleahta de securisti si turnatori pe care a adunat-o temeinic in jurul lui niste bate-n cap de toata frumusetea si la o ora de mare audienta…Bai RaduH, bai papagalule , cum ziceai ma, ca apelam noi la Vantu ca sa-l spalam pe Basescu ? Ce baiguiai, ma, ca lei, ca valuta, ca la un loc, ca asa si pe dincolo ? Pai a facut-o chiar Procuratura azi, ma, e data in falsh , curat plastografie…Ba, fi-v-ar rusine sa mai mancati cacat pe bloguri , dar nu o sa se intample , la cat tupeu prost aveti. Plus ca va place , ma.

  22. d'Artagnan says:

    Te doare mintea…

    După ce senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu a făcut public un set de documente pentru a-l acuza pe Traian Băsescu de conturi ascunse în Seychelles, Crin Antonescu l-a ameninţat cu excluderea din partid dacă se va dovedi că documentele sunt false aşa cum a susţinut şeful statului şi a confirmat Parchetul General.

    ”Este un fapt inacceptabil că un senator a scos pe piaţă documente false. Nu putem accepta aşa ceva, fie şi împotriva lui Traian Băsescu, cu atât mai mult că e vorba de un liberal. Sorin Roşca Stănescu va părăsi PNL dacă se va dovedi că acele documente sunt false”, a declarat Antonescu, la România TV . Nu poţi face publice asemenea documente pe piaţă până nu eşti convins de veridicitatea lor”, a anunţat Antonescu, invitat la România TV.

    • Dl.Goe says:

      Desigur ca asa se va si intampla. La dl.Crin vorba-i vorba. Ce… vorba aia. N-a zis el ca daca 9 milioane de romani nu vin in lumina sa-l demita pe Basescu el se retrage din viata politica? A zis. Si asa a si facut: s-a retras din viata politica. A devenit comentator politic sportiv. E cam de talia lui lui Ilie Dobre. In plus are antecedente. Pana acum i-a dat afara din partid de nu s-au vazut pe Stolojan, pe Valeriu Stoica, pe Mona Musca… pe George Becali, pe Relu Fenechiu, pe Dan Voiculescu 😉 … Asa ca usuirea lui SRS e pentru Crin floare la ureche.

  23. d'Artagnan says:

    Isabel
    Qu’est-ce que tu fais? 🙂
    Avem nevoie de expertiza ta! Hai la han!!

    • Radu Humor says:

      Mda ! Mai ales că e hai mare pe aici 😉
      Te ia cu groaza, de ce picură din unele tărtăcuţe

    • Isabel.A says:

      Merci pt intrebare si invitatie, draga. J’y vais bien, mais je suis très, très occupée. In plus, m-am saturat de politica romaneasca, de usele, de ponte, antonesti , basesti, etc. Mi-e lehamite. Atacurile lui Mr Goya la adresa mea au fost doar declansatorul acestei lehamite. De fapt, pe drumul pe care sunt acum, eu trebuie sa imi consolidez expertiza privind doua tari, altele decat Romania: doua tari mari, complexe, ne-membre ale UE, cu problemele lor, dar cu establishmenturi politice care, spre deosebire de cel mioritic, au o viziune clara si ariculata; limba uneia dintre aceste doua tari m-am apucat sa o invat (nu am pretentia sa fiu fluenta pentru inceput, ci doar sa ma descurc): e prima limba straina ne-europeana pe care o invat, nu e nici macar indo-europeana si, contrar a ceea ce ma asteptam, invat repede si imi place (folosesc o gramatica pentru studentii de la o universitate americana).
      In fine, c-am atat cu vestile despre mine: ba mai am una: mi-am pierdut 15 mnute din viata si am analizat Balada Oii dpdv lexical si al informatiilor continute (asta este, am o minte analitica prin structura si formare) si am ajuns la concluzia ca, cel mai probabil, e o “versificatie” a lui Alecsandri, cel care a “descoperit-o” (nu Alecu Russo, cum credeam initial), nicidecum o balada” populara”: si Eminescu, in Scrisoarea a III-a, introduce versuri la fel “populare” ca cele din balada citata mai sus “De din vale de Rovine/Graim Doamna catre tine/Nu din gura ci din carte/cCa ne esti asa departe”.
      Eu insa ma bucur tare mult ca elevii vor continua sa studieze si sa apreceze Balada Oii drept o creatie literar-artistica a poporului roman”, e foarte bine.

      Si pt final, o intrebare care mi-a vebit in minte zilele acestea: Cine va numi viitorul Comisar European? : PSD sau PNL ? 😀 Any names? In 2009, Romania a obtinut postul pe agricultura ca rezultat al unei negocieri directe inre Sarkozy si TB: Romania sprjinea Franta pentru piata interna (un post care revenise prin traditie in special anglo-saxonilor, britanici si irlandezi), iar Franta a sprijinit Romania pentru a obtine comisariatul pe agricultura (nu e anecdota, chiar asa s-a intamplat, eu aflasem despre acest lucru destul de mult inainte de anuntul oficial). Anul viitor va fi foarte, foarte interesant ce va obtine Romania, pentru ca sunt multe variabile la mijloc. Si, bonus, “dragosteaa lu’ Mihaela” va fi cap de lista la europarlamentare pt PSD (tare, nu? :D; asa am citit pe siteul morsei competente si morsa e prietena buna cu dragostea lu’ Mihaela) ; de aceea e atat de activ in ultimul timp, latra, da sa muste, mai ramane sa “jump, Mircea, jump”!

      O sa mai revin’printre pauze) ,sper dar nu promit 😀

  24. athos says:

    Domnilor, una din marile mize ale USL este identica cu marea miza a lui Voiculescu: dosarul Dunarea. Cu siguranta exista inca persoane care stiu adevarul despre modul in care Voiculescu si-a insusit Crescent si mai ales, despre cum a deturnat o gramada de bani din ceea ce trebuiau sa fie incasati de intreprinderile romanesti ce isi desfasurau exporturile pe filiera Dunarea-Crescent. Cu siguranta o Justitie puternica, cu teluri proprii, ar avea pana la urma acces la ele si la documente relevante. Oricum, o explozie in zona asta ar arunca in aer sau ar afecta iremediabil aceasta constructie a raului profund, in jurul careia a fost posibila aglutinarea nefireasca ce se cheama USL…

  25. Radu Humor says:

    Intrebare: Am doar cont in lei dar o ruda din Germania vrea sa imi transfere o suma de bani, in euro. A zis ca prefera sa imi faca transfer prin banca, nu alta modalitate, dar nu vrea sa imi mai deschid si cont in euro. Ce pot face? F. Aurel, Botosani

    Credit direct pe internet, raspuns imediat la cererea online, cu dobanda si rate fixe de la Cetelem
    Raspuns: In functie de conditiile generale de afaceri ale fiecarei banci in parte exista posibilitatea de a primi suma si in contul de lei, realizandu-se schimbul valutar automat, la cursul bancii.

    Mai exact, banca primeste instructiunea de creditare a contului si suma in euro, opereaza schimbul valutar la cursul de schimb propriu si depune suma rezultata in contul de lei al clientului.

    In unele cazuri, clientul trebuie sa anunte banca dinainte asupra posibilitatii primirii unor sume in alta valuta decat cea a contului, si sa isi dea acordul pentru ca banca sa realizeze schimbul valutar. In caz contrar, ordinul de plata ar putea sa nu fie executat iar suma sa se intoarca la platitor.

    In alte situatii, conditiile generale de afaceri indica faptul ca banca poate sa deschide clientului un nou cont in valuta aferenta sumei primite.

    In consecinta, pentru a va asigura ca veti primi suma trimisa din strainatate trebuie sa luati legatura cu banca dvs pentru a vedea care este procedura bancii dvs si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmati.

    • pierre says:

      Duceti-va nene si va cautati la cap …voi tot cu contul in lei a lui Basescu o tineti langa ?
      Vedeti ca intre timp Ponta candideaza la prezidentiale iar Cacarau a ramas cu buzele umflate.

    • Kain says:

      Radu Humor, Parchetul General sustine ca acele documente sunt false. Noi nu dispunem de mijloacele necesare verificarii acelor documente. Da, stim ca se pot face tranzactii de intermediere, de schimb valutar, atunci cand doresti sa faci transferuri in conturi cu alta moneda.
      Daca sustii ca documentele sunt reale, atunci crezi ca implicit Parchetul General e o institutie corupta supusa intereselor lui Basescu.
      De ce nu afirmi pur si simplu, cum spune d’Artagnan : “2. Bineînţeles, cine-i antibăsist nu dă două parale pe ce spune Parchetul General care, nu-i aşa, e supus lui Băsescu.” ?

  26. Radu Humor says:

    Vedeţi măi băsiştilor, că între timp au mai apărut o groază de subiecte ce-l ard la lingurică pe idolul vostru !
    Dar voi, continuaţi să vă impuneţi jalnicul vostru pdv care , uite că poate fi şi comun .
    Atunci când slujeşti aceaşi cauză şi acelaşi stăpân 🙄

  27. Pingback: PSD a ocupat Crimeea PNL-ului | Hanul muschetarilor

Leave a comment