Mă bate gândul să devin handicapat!

    Bine, unii prieteni dușmănoși mă asigură că aș fi deja.
Oi fi, dar n-am niciun folos din asta dacă nu fac cunoscut întregii lumi statutul meu medical. Cu acte, fără acte, ești un nimeni, un handicapat pierdut în mulțimea normalilor. Important e panoul cu semnul de handicapat care-ți dă drept de viață și de moarte asupra locului de parcare ( în traducere liberă: e rezervat permanent ca să moară dușmanii, vecinii și participanții la trafic de oftică).
    Este de mirare câtă lume bună se înghesuie să devină handicapată. La mine la bloc am un medic care a devenit peste noapte handicapat. Cum văd că se deplasează normal probabil că handicapul nu este unul fizic. Înseamnă că are rezervare permanentă ca să nu uite drumul de la mașină la bloc și invers, că dacă între orele 7 – 16 parchează în alt loc se rătăcește.
Mai știu și un inginer cu handicap fizic, face suta de metri  în aproape 20 secunde. O dramă. Realist, curajos, conștient  de condiția fizică extrem de precară, s-a declarat handicapat și și-a pus semn de avertizare pe locul de parcare.
    Acuma, nu știu dacă o fi de la mirosurile din aer ce apar constant în orașul nostru, dar numărul de handicapați crește permanent, mereu văd noi și noi semne de avertizare prin parcări.
În curând o să fim o localitate de handicapați. O țară de handicapați. Avem de-a face cu un virus. De fapt observ că la noi permanent  avem de-a face cu epidemii: în pușcării a apărut febra scrisului, de ajung deținuții să scrie și câte o carte pe săptămână, pur și simplu nu se pot stăpâni din creație, iar  în afara pușcăriilor handicapul se propagă rapid în fiecare zi, noi și noi dovezi apărând mereu prin parcări. Recunosc că seara când mă întorc acasă am emoții, mă gândesc mereu câți dintre vecinii mei mai sunt normali.
Este de mirare că n-au apărut încă semnele unei explozii demografice, un spor imens de natalitate, punctat prin parcări cu semne de avertizare ”Mama cu copilul”, rezervare permanentă. Cred că e o problemă de timp, mâine, poimâine  vom vedea niște matahale bărboase coborând din mașini cu un pittbull în lesă: mama și copilul.
   De neînțeles este cum de șoferii respectă aceste rezervări permanente din oraș datorate handicapului, dar nu dau doi bani pe aceleași semne aflate în parcările din supermarketuri. Ar fi, cred eu, o explicație: handicapații din oraș sunt niște tipi cool, descurcăreți, cu care nu e bine să te iei în bețe, pe când ăia de la hipermarketuri sunt genul de handicapați enervanți, indivizi care-ți îngrădesc abuziv ție, cetățean normal, dreptul la viață și aprovizionare cu haleală și hârtie igienică : ” Fir-ați ai naibii de handicapați, că nu vă mai ajung locurile de parcare! Și le aveți și pe cele mai bune! Lasă că un pic de mișcare n-a făcut rău nimănui!”
Apropo, aud că în Suedia șoferii care ajung mai repede la serviciu parchează mai departe de birou pentru ca cei care întârzie să găsească locuri libere mai aproape, să câștige timp! Din punctul nostru de vedere par puțin handicapați, parol!
Buuun, să revenim la problema mea! Cum pot să devin handicapat? De ăla cu tăbliță avertizoare pentru rezervare permanentă, să ne-nțelegem! Îmi trebuie vreun act de la medic? De la primărie? De la nevastă? De la dușmani! Trebuie examinare? Te controlează cineva?
Sau pur și simplu îmi înfig victorios în parcare panoul de handicapat, așa cum își pun steagul alpiniștii pe Everest, ca să-și marcheze victoria?
Am impresia că se merge ca la înființarea de firme: se face o declarație pe proprie răspundere!
OK! Atunci declar pe propria-mi răspundere că sunt handicapat! Hai pa! Am plecat să-mi iau semnul de rezervare permanentă… și să dea naiba să parcheze vreun normal pe locul meu că ajunge cu handicap pe bune!
P.S. Se gândesc oare nesimțiții care-și pun abuziv semnul de handicapat că duc în derizoriu semnificația panoului, că există oameni care au dreptul și nevoia de a folosi aceste locuri de parcare cu regim pemanent?!
Nu cred. Probabil au dreptate, chiar au un handicap. Sufletesc.

alb-605x369

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

15 Responses to Mă bate gândul să devin handicapat!

  • Nando says:

   Tigane, das ist was? Uite ce crede Aurelian Radulescu despre lumea in care vrei tu sa emigrezi 😀

   Cred că prostia-i sfântă
   că duduie-n biserici,
   ‘n mulţimi ce nu cuvântă
   se prosternând la clerici…

   … dar e şi-n şcoli, duium,
   ce-au devenit ghetouri
   cu plata în uium,
   la scos multe… zerouri…

   … a devenit criteriu;
   că prostul te numeşte
   nu să-i distrugi imperiu…
   că el te sfătuieşte!

   … şi de-ar fi doar privată,
   vreo şansă poate-ar fi;
   să stea handicapată
   şi stearpă de copii…

   … dar culmea, e la putere
   şi pute rău, fetid,
   se-mprăştiind pe sfere
   cu nume… de partid!

   Şi-o vorbă veche spune
   că-i rău că nu e-n frunte
   s-o vezi; o goliciune,
   ‘n tupeu să te înfrunte?!?

   Soluţia există;
   să punem proşti la treabă,
   lăsându-i cap de listă…
   că-s primii de te-ntreabă!…

   … iar restul, presupuşi,
   pretinşii topul genei,
   să-i învăţăm conduşi
   de noi… exemplul lenei!?!…

   … căci viaţa de pe margini;
   gând, doar filozofie
   cu necitite pagini,
   abstract… E tot prostie!!!

 1. lazycat001 says:

  Nu intotdeauna (dar relativ des) cand vad pe unul (mai rar pe una) care parcheaza pe locul de handicapat il intreb la iesirea din masina ce handicap are… Sa vedeti fete interesante atunci !

 2. Observator says:

  Pai, la multi ani!

  Promit sa revin si pe subiect, dar stai, sa am un dram de timp, ca cere mult!

 3. Radu Humor says:

  Mda ! Nu-i o idee rea !
  Dar poate că ar trebui să-l întrebi pe unul ca “mcgregor”, dacă rentează …. 😉
  P.S.
  Nu mă gândesc la niscaiva beneficii, ci la felul în care te percep ceilalţi !
  Merită, oare ? 😉

 4. Porthos says:

  @ d’Artagnan

  Bine ai revenit! Mă speriasem că te-ai pensionat și tu.

  Ai citit aventurile doamnei Observator la ANAF? Cred că și fiscul ar trebui să-și pună semnul la intrare ca să știe lumea la ce să se aștepte. Pe urmă sunt băncile grecești. Obligatoriu ar trebui să pună semnul la etajul cu șefii.

  Mai am vreo câțiva, dar îi las pentru data viitoare.

 5. Porthos says:

  Un handicapat – John McCain: “Silicon Valley Should Join the War on Terrorism”

  Ce credeți că vrea micul nemernic? Companiile de tehnologie din Sillicon Valley să faciliteze accesul NSA & Co la datele presupus criptate ale utilizatorilor. Dacă, doamne ferește, se ascund teroriștii acolo? Pe cuvânt că pe ăsta ar trebui să-l terorizeze cineva cu teste de inteligență.

  • lazycat001 says:

   Eu cred ca la momentul actual BSA & Co au acces complet la datele inclusiv criptate schimbate intre utilizatori… Aveti dubii ca nu ar fi asa ? 😉

 6. Porthos says:

  @ lazycat001

  Vrei să zici NSA? Eu am dubii. Altfel de ce s-ar agita McCain? Ok, moșul nu e chiar cea mai inteligentă persoană, dar să se saboteze singuri?

 7. Porthos says:

  @ d’Artagnan, athos, Aramis

  Sunteți de toată jena puturoșilor! Am ajuns să am singur grijă de ambele bloguri…

  PS: Poate treceți prin București. Vă invit la un coniac și… Și atât, că țigările de foi dăunează grav capilarelor. Știți voi care capilare. Pensionarilor!

 8. Radu Humor says:

  Legea lui Dragnea :
  Toleranţă pentru LGBT, dar intoleranţă pentru noi ceilalţi!

  Când vor înţelege şi apologeţii români ai Corectitudinii Politice, autoerijaţi în „custozi” şi administratori ai noii Revoluţii Culturale politic corecte, că atunci când impun liberalizarea avortului, drepturile „minorităţilor sexuale” sau „Luna Nymphomaniac” la Muzeul Ţăranului Român [12], nu fac decât să aplice vechi teze Neo-Marxiste. Poate vor înţelege şi partidele care s-au perindat la guvernare că distrugând Muzeul Ţăranului Român, „demantelând sistematic forţa sa simbolică” [13] prin otrăvire cu acţiuni de CP, dovedesc că doar au schimbat generaţia de lideri, nu şi ideologia marxistă. Că degeaba nu mai sunt comuniste în plan economic dacă susţin Marxismul Cultural.

  Şi poate va înţelege şi o clasă politică antinaţională şi anticreştină că a venit timpul schimbării. Domnilor politicieni, nu mai vrem marxism, nici măcar cultural. Nici „tehnocraţi ai jafului” şi ai urii de neam. Ţuţea şi Eliade aveau dreptate [14]. Vrem să alegem conducători care dovedesc că-L iubesc pe Hristos, iubesc Biserica şi această ţară. Nu vrem s-o preschimbăm în Sodoma. Mai bine vă schimbăm pe voi.
  Ce nu știe Dragnea Liviu este că asta nu e ieșirea sa din situațiile încurcate in care se află, ci intrarea in unele și mai mari. Nu este acesta un inceput de favorit al stăpânilor, ci un inceput al sfârșitului său din toate punctele de vedere. Ce nu știe Dragnea Liviu este că stăpânii își aruncă la gunoi sculele prin care lucrează. Cel puțin din două motive: să-și șteargă urmele și din dispreț pentru oamenii slabi pentru trădători de neam, pentru lingușitori.

  Cineva avertiza asupra acestui fapt: oculta își aruncă slugile. Astfel, dacă faci un compromis pe placul stăpânirii, sperând că vei căpăta protecția lor, te înșeli amarnic. Ei îți vor cere încă un compromis, apoi unul și mai mare, la nesfârșit, până refuzi și abia atunci te aruncă la coș.

  Asta nu știe domnul Dragnea.

 9. Radu Humor says:

  http://opiniile-tale-conteaza.ro/jaf-pe-banii-statului-la-transgaz-sporuri-in-exces-premii-si-vinuri-de-colectie/

  Păi, cum să se ia măsuri la TransGaz când fratele Codruţei, Laţcu este director adjunct acolo, dar de fapt el taie şi spânzură !

 10. Radu Humor says:

  Managerii nu pot fi dați afară pentru că și fac singuri contractele

  În raportul prezentat oficialilor guvernamentali, agenții de recrutare denunță haosul implementării programului manageri la stat. Ordonanța aprobată în mandatul fostului guvern condus de Emil Boc permite managerilor să-și facă contractele de management fără a exista o bază legală prin care aceștia să fie trași la răspundere dacă nici măcar nu îndeplinesc una din măsurile importante, sau compania să înregistreze profit după patru ani de management privat. „Niciodată Guvernul sau ministerele nu au cerut să existe anumite prevederi prin care să poată verifica managerii privați. După ce sunt numiți în funcții, din lipsa unor măsuri minime de monitorizare și control pentru apărarea intereselor statului, managerii își fac contracte în favoarea acestora cu clauze de reziliere de sute de mii de euro. De anul trecut, managerii privați numiți conform 109/2011, care au fost obligați să demisioneze au început să câștige procese și să încaseze zeci de mii de euro“, ne-a declarat unul dintre head-hunteri.

  Pentru managerii privați care au rămas, oficialii guvernamentali nu pot decât să aștepte să li se încheie mandatul. Head-hunterii sfătuiesc Gu­vernul să evite angajarea „vedetelor“ în consiliile de administrație, dar recomandă să fie luați în calcul pentru funcțiile executive. „După intrarea în vigoare a Legii 109 a existat convingerea că toate aceste sisteme de monitorizare și control să intre în atribuția CA-urilor „private“, de la crearea până la operaționalizarea lor. E nerealist, aproape imposibil! Niciunul dintre CA-urile „private“ de până acum nu a făcut asta, și nici nu o vor face! Nemaivorbind despre faptul că mulți nici nu știu cum s-ar face așa ceva“, se arată în document. În prezent, din 180 de companii de stat care intră sub incidenţa regulilor guvernanţei corporative, abia pentru 35 s-au găsit specialiști.

 11. Radu Humor says:

  Protestez vehement, mă alătur oricărei acţiuni de sprijinire, inclusiv violentă , a celor de la Antene !
  Sper să fie una dintre acţiunile sinucigaşe ale celor care-şi bat joc în ultimul hal de tot ce-i românesc !
  Ajunge, mizerabililor !
  P.S.
  Pentru Mihai Gâdea cred că e clar că este şi un semnal de la Dumnezeu ( nu-i spun pedeapsă, pentru că nu va fi dusă la bun sfârşit !) pentru faptul că, în dorinţa de a se pune bine cu cei de la putere, în speranţa iertării, au acceptat în ultimul timp să facă jocul ocultei, îndemnând făţiş la ură împotriva ruşilor, creştini ortodocşi ca şi noi ( când ne-au făcut rău, au făcut-o la îndemnul demenţial al celor care conduceau atunci, ca şi acum, Uniunile: sovietică atunci, europeană acum !) !
  Sunt convins că „Antenele” sunt semnalul de trezire al românilor !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s