Din nou despre Justiţie

Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial, susține că a avut înregistrări în care Mircea Băsescu spunea că i-ar fi dat 300.000 de euro lui Traian Băsescu, la vila de protocol de la Neptun, dar înregistrările “nu se mai există“. 

Haoleu, mânca-ţ-aş, va să zică nu se mai ezistă!!

Te întrebi cum de se pot face asemenea afirmaţii la plesneală, extrem de grave, cu un zâmbet tâmp pe faţă, fără vreo dovadă! Răspunsul ar putea fi unul din două variante: ori piranda e dusă cu capul (şi întreg clanul Mondial în acelaşi timp: mă gândesc la urletele cu şpaga către Procurorul Şef DNA şi Preşedinta ÎCCJ), ori li s-a promis ceva extrem de valoros: libertatea!

Indivizii nu-mi par nebuni. Mai mult decât atât, aseară, când am zapat pe TV, m-am nimerit la Antena 3 taman când Mihai Gâdea a emis o părere, o concluzie foarte interesantă. Spunea el ceva de genul: „Pentru faptul că acest clan a scos la iveală această murdară afacere prezidenţială (?!), ar trebui, ar merita graţiaţi cu toţii!!”

Pe undeva este ilar: Mircea Băsescu este acuzat şi riscă ani grei de puşcărie pentru că le-a promis libertatea, Traian Băsescu a ajuns şi el suspect cu toate că Bercea Mondialu face puşcărie, dar Antena 3 cere eliberarea clanului!!

Prin urmare, pentru merite deosebite în lupta contra lui Băsescu, mafioţii respectivi ar trebui graţiaţi! Nu ştiu exact ce anume  le-a promis Mircea Băsescu, posibil chiar să se fi lăudat cu influenţa lui, pare şi destul de handicapat şi destul de interlop şi destul de naiv, problema este că nimic nu s-a materializat de vreme ce Bercea Mondialu este la puşcărie. Atunci, probabil, clanul ţigănesc s-a reorientat şi s-a agăţat de nada aruncată de Voiculescu prin avocatul Pavel Abraham: capul lui Traian Băsescu şi decredibilizarea Justiţiei contra libertate.

Mihai Gâdea pare că pregăteşte terenul conform înţelegerii, inoculând publicului ideea de răsplată bine meritată. Dacă va câştiga Ponta alegerile probabil că Bercea Mondialu îşi va primi recompensa …

Văd pe mulţi care înţeleg dezvăluirile procurorului Iacobescu ca pe-un argument zdrobitor în susţinerea ideii de Justiţie coruptă. Nu am, deocamdată, nicio părere despre individul în cauză şi despre motivele ce-l mână pe el în luptă, am în schimb un scurt comentariu despre evoluţia Justiţiei şi manipulare…

 Nu există o soluţie miraculoasă ca societatea noastră, clasa politică autohtonă să se însănătoşească de pe azi pe mâine. Nu există o baghetă fermecată.  Acest lucru este valabil şi pentru justiţia din România. Nici SUA, nici UE şi nici eu, dArtagnan, nu susţinem că nu există în continuare probleme în sistemul nostru juridic. Dar lucrurile au evoluat, aş putea spune dramatic, de la perioada lui Adrian Năstase şi Iliescu, celebra perioadă de corupţie fără corupţi, şi până acum, când persoane considerate odinioară intangibile sunt aduse în faţa justiţiei. În plus, nici în interiorul său sistemul nu a evoluat proporţional, cu aceeaşi rată a creşterii. Cei care au dat tonul schimbării au fost cei de la DNA, apoi ÎCCJ, iar procurorii şi judecătorii din celelalte structuri au luat startul ceva mai târziu.

Pe de altă parte, nu poţi să pui lupa pe anumite cazuri izolate pentru a le da ca exemplu, aruncând la coş o mulţime de alte cazuri care nu servesc cauzei dorite.

Ca să revenim la Antena 3, chestiunea este destul de simplă, după părerea mea. Pe domnul Voiculescu îl paşte închisoarea, iar din această cauză este gata să dea foc la câmpii, să otrăvească fântânile, adică să facă praf credibilitatea justiţiei. După el, potopul!

În acelaşi timp, în paralel cu acest deziderat, mai avem de-a face cu o luptă politică cu o miză la fel de uriaşă pentru el, şi anume prezidenţialele, privite tot ca posibilitatea de a câştiga biletul ce-i asigură  libertatea şi influenţa politică.. Pentru siguranţa alegerii lui Ponta este nevoie şi de o parte din electoratul de dreapta, pentru că cel de stânga (cea mai mare parte) votează sârguincios cum îi spune primarul. De aici şi lupta pentru decredibilizarea PNLului care s-a delimitat de PSD şi pentru impunerea publică a lui Tăriceanu. Există deci două ţinte, cum se procedează?

Marele noroc pentru ei îl reprezintă existenţa personajului „ providenţial”, Băsescu. Dictatorul, mincinosul, grobianul, detestabilul Băsescu. Este noroiul perfect, “rahatul” necesar a fi aruncat în ventilatorul îndreptat spre Justiţie, Antonescu, PNL. Orice negare a acestora privind apropierea, legătura cu Băsescu este tratată de PSD, Antena 3, România TV cu dispreţ superior atotcunoscător. Las’ că ştim noi…şi dacă ştim noi, şi alegătorii trebuie s-o ştie…vom avea noi grijă să afle! Dacă există o mică suspiciune, aceasta va fi transformată în certitudine, iar dacă nu există nici măcar suspiciune, se va inventa, aşa cum a făcut-o pesedistul acela când minţea nonşalant despre o întâlnire sigură şi secretă între Antonescu şi Băsescu. Cam la fel se petrec lucrurile şi cu DNAul şi cu unii judecători, se încearcă o apropiere forţată de Băsescu pentru a fi decredibilizaţi.

Ar mai fi multe de spus, dar închei subliniind faptul că, departe de a fi o Justiţie perfectă, sistemul a făcut paşi uriaşi. Înainte.

This entry was posted in General and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

71 Responses to Din nou despre Justiţie

  1. athos says:

    Am citit acum cateva zile despre niste candidati la Jurnalistica… Pentru cei mai multi dintre ei, modelul venerat era Mircea Badea. Nu poate decat sa-ti fie teama de viitor, in prezenta unui astfel de sistem de valori la cei mai tineri.

    • d'Artagnan says:

      Nu ştiu cum naiba nu sunt eu modelul lor!!
      Oare unde am greşit, oare unde!? Aceasta-i întrebarea!

    • Radu says:

      Eu cred ca e si mai rau, cred ca nu sunt modele. Nu ca nu MAI sunt, nu au fost niciodata. E vreun jurnalist de stiri care sa-si merite numele ? Vreun ziarist, orice ?

    • Kain says:

      Imbatraniti toti… “pe vremea mea… ehe! acum toti tinerii sunt niste puslamale!”
      Daca vreti sa aflati mai multe despre copiii din ziua de azi stati de vorba cu cativa profesori mai in varsta, prin mainile carora au trecut mai multe generatii. Cred ca numai ei pot face o analiza buna a evoutiei acestui fenomen de “alegere a valorilor gresite”.
      Raspunsul pe care l-am primit eu eu a fost: lipsa celor 7 ani de acasa.
      Toti tinerii care termina scoala acum sunt nascuti in anii 90, deci e vorba de educatia primita de la parinti in anii 90. Acolo trebuie analizata problema. Ceva sociologi pe aici? nu cred ca ar strica cateva studii bune pe acea perioada, poate ne-ar oferi cateva explicatii. O posibila cauza: TV-ul. In acea perioada toata lumea avea cablu, copiii stateau foarte mult in fata TV-ului, au ajunsa sa preia foarte multa informatie nefiltrata de acolo. Multe lucruri le-au ramas fixate in subconstient din acea perioada, nu toate bune. De asemenea anii 90 au fost destul de severi, o perioada de tranzitie dificila cu mai multe lipsuri care au condus la o intensificare a conflictelor domestice, lucru care a influentat din nou negativ educatia copiilor.
      “Cei 7 ani de acasa” e un aspect important al problemei, dar nu cred ca e singurul, mai sunt si altele care insumate au agravat situatia.

      • athos says:

        Si eu cred ca problema cea mai mare o reprezinta educatia din familie de la varsta cea mai frageda. Cunosc oameni de succes care isi invata copii “sa se descurce”, in vreme ce le explica ca totul este permis daca obtin rezultatul dorit.

  2. Radu says:

    d’Artagnan,

    Am spus si ieri, ma repet: de unde tragi tu concluzia ca Ponta ar avea nevoie de o parte din electoratul “de dreapta” ? Eu am citit altceva in rezultatele alegerilor europene.

    • d'Artagnan says:

      Din aceste reezultate la alegerile europene
      http://www.rezultate-alegeri2014.eu/ro/country-results-ro-2014.html#table02
      văd că PSD +PC+UNPR au 37,6% .
      Şi sunt alegeri fără miză mare, dar la care electoratul conştiincios de stânga, format în general din bătrâni şi rurali, adică conştiincioşii, au ieşit în număr mare, AŞA CUM FAC DE OBICEI. Cam atât poate stânga, asta-i limita maximă.
      Dar la prezidenţiale vin mult mai mulţi, vin mulţi care au fost nehotărâţi, mulţi pasionali, este o altă miză. Ce ar trebui să facă PSDul, nu cumva să rupă şi ceva din partea dreaptă pentru a ajunge la peste 50%?
      Sincer, de ce crezi că-l cultivă pe Tăriceanu? Chiar crezi că nu se găsea un pesedist să conducă şedinţele Senatului? De ce crezi că-i mai ţin în funcţii pe penelişti în teritoriu, când poporul pesedist este mort de foame şi de funcţii?
      Nu ţi se pare dubios ca după atâtea măriri de taxe brusc să vină (cam pe genunchi, în grabă) cu o scădere de CAS?

      • Radu says:

        PSD, PC si UNPR sa zicem ca-i numim “stanga”. In cazul asta votantii “independentului” Mircea Diaconu, prototipul lor fiind Radu Humor, tot din tabara asta fac parte. PDL, PNL, FC si PMP sa zicem ca-s de dreapta daca reusesc sa se inteleaga. Restul se impart 50%-50%. Ponta castiga lejer !
        Marirea CAS-ului e veche, se discuta cu FMI de cand PNL era la guvernare.

        • d'Artagnan says:

          37 plus 6 fac 43, cu amendamentul că alegătorii lui Diaconu sunt toţi ai lui Ponta.
          Mă rog, dacă spui tu…chestia e că Ponta n-a aflat-o încă, nu ştie că are suficient pentru a câştiga şi se cramponează aiurea de Tăriceanu şi peneliştii din teritoriu.

          • Radu says:

            44.5 dar si 43 e destul. Restul “nehotaratilor”, unguri, dan-diaconisti, prm-isti, utc-isti si etc-isti voteaza democratic, jumi-juma. Ponta castiga fluierand, cu 53%.

            Daca Ponta nu a auzit ii spun eu: Exista un rezervor de imbecilitate crasa in Romania, prototipul indivizilor astora fiind un individ a carui porecla e Radu Humor. Indivizii astia se alintau cu vreo sase luni in urma cu apelativul liberali, dar asta numai pentru ca Antonescu s-a trezit latrand la UE si USA pe motiv de Basescu. Handicapatii mintali de care iti vorbeam vad rosu in fata ochilor cand e vorba de UE si SUA, iar in cazurile avansate de boala sufera si de antisemitism. Majoritatea sunt putinisti, admiratori mai mult sau mai putin secreti ai lui Ceausescu pentru ca momentul lor de glorie a apus prin anii ’85.

            Indivizii astia se inghesuiau la concertele cenaclului flacara, faceau coada la buletin de bucuresti, si cand distractiile astea nu existau se aliniau frumos pe stadioane sa-i filmeze tovarasul si tovarasa. Au crezut ca vad in Antonescu un mic Ceausescu cu fata umana. N-a fost. Atunci au revenit la pozitia initiala si voteaza ca de obicei cu partidul celuilalt Ceausescu cu fata umana si a urmasilor lui. Ponta nu are nici o problema in a mosteni averea lui Iliescu si votantii lui Diaconu la europene fac parte din averea asta.

  3. d'Artagnan says:

    Este incredibil ce tupeu au “jurnaliştii” de la Antena 3, au senzaţia că sunt stăpânii României, interpretează legi, dau indicaţii, cer, ameninţă, jignesc…nu ştiu ce să fac cu Ponta: să-i dau o bilă albă că a rezistat presiunilor sau o bilă neagră că s-a umilit în faţa lor…

    http://www.evz.ro/ponta-luat-la-intrebari-de-antena-3-incercati-sa-ne-prostiti-asa-cum-o-face-traian-basescu.html

    • Radu says:

      Da-i o bila alba. Gadea e Iago, maurul Othello e Ponta si Desdemona e Justitia Romana. Pana una-alta maurul s-a tinut tare. Ce zici, e buna comparatia ?

    • athos says:

      Eu cred ca este rusinos si in acelasi timp simptomatic faptul ca Antena 3 isi permite o astfel de abordare, in vreme ce singurul lucru pe care il poate face Primul Ministru este sa mimeze o oarecare rezistenta la asemenea interpelare batjocoritoare. Nu poti sa nu sesizezi ca Ponta este chemat la raport de un stapan dosnic, sub pretextul si masca unei institutii media independente, si ca acelasi Ponta incearca cu timiditate un recurs la argumente rationale, perfect constient de vulnerabilitatea acestui demers in conditiile compromisului in care se scalda.

      Regretabile nu sunt insa farsa mediatica si disolutia morala si institutionala pe care Antena 3 le prepara si serveste publicului; regretabil este ca acest public exista si se hraneste cu ele, ca nu se revolta in fata unui asemenea tratament, si ca in loc sa condamne Antenele la irelevanta ce s-ar cuveni sa fie asociata unui astfel de discurs, dimpotriva, o consacra drept regina a audientei, si implicit, drept un instrument redutabil in mana manipulatorilor din culise.

    • pierre says:

      E falsa dilema, dupa parerea mea.
      Ponta a livrat opiniei publice nu o proba de rezistenta, ci o proba a subordonarii, obedientei si dependentei totale fata Voiculecu.
      Daca “rezistenta” despre care vorbiti ar fi fost veritabil pornita din vreo convingere proprie reala, atunci nu ar fi iesit in aceeasi seara la alta tv de casa sa spuna “dupa 2015, Traian Basescu va efectua cel mult niste ani de puscarie”.
      Mesajul lui Ponta este calibrat in functie de patronul televiziunii si a raportului de subordonare in care se gaseste.Faptul ca la A3 sta capra (scuzati expresia,n-am gasit la viteza alta rima 🙂 ) in timp ce la Ghita e Tache-zmeul, aresteaza,condamna pe cine vrea el,este doar un indiciu al gradului de indatorare si al marjei de negociere pe care o are in cazul alegerii ca presedinte al Romaniei. A inceput targuiala, asta-i tot.
      Apropo: Radu crede ca Ponta va castiga fluierand. Eu cred altceva :daca Basescu nu vrea, Ponta nu castiga.Daca Basescu vrea, ar putea castiga,dar greu si in prelungiri.

      • Radu says:

        Ce partitura poate sa joace Basescu ? Vrei sa spui ca daca Basescu spune votantilor lui in turul doi sa mearga cu toata increderea catre Johannis Ponta pierde ?
        Mi se pare extraordinar de greu de crezut, in primul rand pentru ca uzura la guvernare si la functia de presedinte isi spune cuvantul. Si Romania nu e ca Franta sau Italia, cu o majoritate solida de centru-dreapta in asa fel incat sa fie vazut un presedinte socialist doar din ani in pasti. Sunt 5,5 milioane de pensionari si dreapta + Basescu a demonstrat ca nu considera pensiile astea sacre, pentru ei e sacru mai degraba o abstractiune precum cota unica de impozitare !!

        • pierre says:

          Nu ma gandesc neaparat la votantii lui, multi-putini cat or mai fi ramas ei, desi se poate ca tocmai ei sa rastoarne balanta la final…Basescu este singurul care ar putea in momentul asta sa provoace o pana de cauciuc carului alegoric al lui Ponta.C-o fi dosarul Duicu, c-o fi dosarul ASF, cine poate sti ? Are acces la informatii clasificate, ii cunoaste toate bubele din cap, stie mai bine ca nimeni cate cepe degerate valoreaza Ponta si este singurul care ar avea curaj si ar sti cum sa poarte lupta…daca ar vrea ! Nu prea mai sunt sigur ca vrea.

          • Isabel.A says:

            http://sociollogica.blogspot.be/2014/07/cele-cinci-sondaje-din-perioada-5-iunie.html

            Eu cred ca totusi campania poate schimba multe lucruri. Sunt multe cartuse netrase si, in plus, trebuie luat in calcul si interesul Unichiuui Sam. Sa nu uitam ca Adrian Nastase, care a “bagat Romania in NATO si UE” (e fallacious, dar citez dn clasisci) si le-a dat americanilor si autostrada Bechetel prin Incredintare Directa (asta uita sa o spuna si el, si admiratorii sai) + alte lucuri (pentru care nu am dovezi, dar am facut ceea ce se numeste “educated guesses”) nu a fost dorit de unchiu’. Pur si simplu : din ce motive, greu de spus (eu am cateva ipoteze). Evident, ca el stie acest lucru si cine citeste unele din textele sale de pe blog cu referire la SUA poate vedea o atitudine cum sa ii spun…. “interesanta.
            Pe Viorel il sustin o parte din (a) serviciilor (se spune in piata ca e ofiter acoperit si pare foarte plauzibil), servicii care, nu-i asa, sunt toate pro americane 🙂 Si alti candidati de pe dreapta sunt foarte pro-americani si dipusi sa colaboreze (daca nu au facut-o deja) cu serviciile.
            Asa ca, pana la urma, va batalie intre “frati”. “Brothers in Arms” :), dupa cum e titlul unei melodii superbe a lui Dire Straits (Raducu, atentie mare, solistul e evreu)

            Asa ca dragilor, nici nu conteaza “stanga”, dreapta”, sa fim serios: conteaza which brother has the bigger(and most lethal) arm 🙂 Si mai conteaza si cine va fi cel mai putin NOCIV pentru amarata asta de tzarisoara, mai ales in contextul geopolitic actual atat de turbulent. Vorba doamnei Observator, “Ponta trebuie sa isi faca mai multa promovare”(well, well!) pe legea CAS-ulu”. O sa isi faca, nici o grija, dar asta s-ar putea sa nu fie suficient……

            Brothers in Arms :

            • Isabel.A says:

              mai scuzati literele mancate, am zile lungi si haotice

              • Radu Humor says:

                Frumoaso . văd că-ţi priesc ” zilele lungi şi haotice” !
                Sau cam aşa ceva . 😉
                Oricum, lungi să fie 🙄
                Când o să înţelegeţi voi că eu n-am nimic cu evreii, ci doar cu jidanii ! 🙄
                V-am mai spus-o : am multe cunoştinţe, chiar prieteni printre ei, mă refer la evrei, unora chiar le sunt recunoscător pentru curajul şi verticalitatea de care au dat dovadă încercând să mă apere în una din confruntările mele cu fosta ( din păcate şi actuala ! ) securitate. Aş putea da şi câteva nume, dar frică mi-e să nu le provoc ceva neplăceri !
                Melodia este excepţională şi provoacă goosebumps every time .
                Deşi este scrisă prin anii 60, odată cu sloganul ” faceţi dragoste, nu război!” , imediat valorificat de Adrian Păunescu prin acel la fel de excepţional ” Iubiţi-vă pe tunuri ! “
                Iar chitaristul şi solistul Mark Knopfler face un recital de excepţie !
                Din păcate îndemnul este valabil şi astăzi, după aproape 50 de ani, deoarece aceiaşi bezmetici ce se vor stăpânii Lumii par să nu suporte nici măcar cuvântul PACE, d*apoi ce cuprinde el, şi ucid în continuare !
                Cu aceaşi plăcere diabolică şi cu aceeaşi cruzime ce vrea să o întreacă pe cea trăită de ei. Numai că din păcate subiecţii au fost şi sunt şi acum alţii !
                Să nu se mire nimeni dacă toate nu se vor întoarce din nou asupra lor, că vorba unui cântec, din păcate necunoscut lor :
                “Roata, chiar de-i şi patrată, tot se mai învârte-odată !”
                Nu ştiu din ce alte motive ai postat melodia ( a mă tachina pe mine, mi se pare prea puţin 😉 ), dar oricum, îţi mulţumesc mult !
                Nu ştiu cum se spune în ebraică, pentru că actualii şi mai ales jidanii nu prea au în vocabular acest cuvânt !
                Şi uite cum vrând să mă oftici, ai reuşit să mă bine dispui 😉
                P.S.
                Îţi doresc doar zile lungi ! 😉
                Restul te priveşte ! 😳

                • Radu Humor says:

                  Pentru că cineva se întreba parşiv ” De ce bloguim Doamne ? ” , la fel de bine putea să se întrebe “de ce ţepuim domni şi doamne ?”, sau de ce renunţăm atât de uşor la principii de dragul unora, dar mai ales a banilor, mă simt şi eu obligat a răspunde unora care se întreabă, şi încă pe bună dreptate de ce mî încăpăţânez să-mi pierd vremea, ne câştigând nimic, ba mai alegându-măalegându-mă şi cu felurite înjurături sau etichetări din partea unora ?
                  Sincer să fiu, mi-am pus şi eu întrebarea, iar răspunsul e unul singur :
                  Ca să NU creadă unii, citind anumite bloguri, dar mai ales unele postări sau comentarii că toţi românii sunt proşti ! Ba, mai mult, şi fricoşi 😉
                  Că, din păcate, cam asta se vrea induce, când se insultă grosolan inteligenta, prin nişte articole cu temă dată şi feedback mult aşteptat !
                  În rest, vorba cuiva :
                  Rămânem prieteni !
                  Atâta timp, cît suntem încă pe pace ! 😉
                  Cele bune !
                  Şi mulţumiri unora de pe aici pentru probitatea de care dau dovadă !
                  Nu dau nume, că ar trebui să mă opresc la primul 😛

                • Isabel.A says:

                  Raducu si doar ti am spus sa iti faci temele 🙂 Melodia este scrisa ça un protest la razboiul insulelor Faukland in 1982. In anii ’60 Mark Knopfler and band erau pe bancile scolii.

                • Isabel.A says:

                  Acum am verificat a fost scrisa in 1985 ça protest la razboiul din Fauklands. Si poti sa spui toda 🙂 si lasa-i si pe ‘jidani’ in pace ça nu ei sunt cel mai mare pericol. Trust me. Pe langa radicalii islamici ‘jidanii’ aia ‘conspiratori’ pe care ii urasti tu sunt mici copii.

                • Radu Humor says:

                  Am impresia că nu această interpretare a lui Mark e prima, dar e foarte reuşită !
                  În fine, n-am timp să caut acuma când a fost compusă, dar curentul acela luase fiinţă cam prin anii 60 !
                  Aşa că, n-am de ce să-mi cer scuze …..
                  P.S.
                  Dar nu mi-ai răspuns de ce ai adus-o aici şi acum 😉 ?

                • Isabel.A says:

                  Inregistrarea respectiva e din ’93. De ce am adus-o in discutie? pai citeste ce am scris: am spus ca lupta pentru presedintie va fi una intre “frati”, fiecare cu serviciul(iile) lui/sau factiuni din acestea, in spate. “Frati de arme”, “frati inrolati”, etc, le putem spune in multe feluri, dar ideea e simpla: pe langa batalia poltica, formala, va mai fi o batalia informala, (poate chiar mai importanta decat cea formala pe alocuri), in care se vor confrunta niste oameni inrolati in niste entitati. Melodia am postat-o asa, in scop ilustrativ, ca o metafora (desi termenul nu e potrivit, ad literam vorbind) pentru siuatia descrisa mai sus.

  4. Radu Humor says:

    Iata ce putem citi la What the Media Won’t Report About Malaysian Airlines Flight MH17:

    Ceea ce mass-media nu va raporta în legătură cu zborul Malaysian Airlines MH17

    La doar câteva zile după tragicul accident al avionului Malaysia Airlines din estul Ucrainei, politicienii occidentali și mass-media s-au unit pentru a obține maximul de propagandă în urma dezastrului. Trebuie să fi fost Rusia; trebuie să fi fost Putin, au spus ei. Președintele Obama a ţinut o conferință de presă pentru a susţine – chiar înaintea unei eventuale anchete – că au fost rebelii pro-ruşi din regiune cei care au fost responsabili. Ambasadorul său la ONU, Samantha Power, a făcut același lucru de la Consiliul de Securitate al ONU – la doar o zi după accident!

    În timp ce mass-media occidentală se grăbeşte să repete propaganda guvernului cu privire la eveniment, există câteva lucruri pe care ei nu le vor recunoaşte.
    Ei nu vor recunoaşte că criza din Ucraina a început la sfârșitul anului trecut, atunci când protestatarii sprijiniţi de SUA și UE au pus la cale răsturnarea președintelui ucrainean ales, Viktor Ianukovici. Fără “schimbarea de regim” sponsorizată de SUA, este puțin probabil ca sute de oameni ar fi fost ucişi în tulburările care au urmat. De asemenea, nu s-ar fi întâmplat accidentul Malaezia Airlines.

    Mass-media a susţinut că avionul trebuie să fi fost doborât de forțele ruse sau de cele de sprijin ale separatiștilor ruși, pentru că racheta care, conform relatărilor, a prăbuşit avionul, era de fabricaţie rusească. Dar ei nu recunosc că guvernul ucrainean folosește, de asemenea, exact aceleași arme de provenienţă rusească.

    Ei nu vor rexcunoaşte că guvernul de după lovitura de stat de la Kiev, conform observatorilor OSCE, a ucis 250 de persoane din regiunea separatistă Lugansk din iunie, inclusiv 20 de oameni morţi după ce forțele guvernamentale au bombardat centrul orașului, la o zi după accidentul de avion! Cei mai mulţi dintre aceştia sunt civili și, împreună, ating numărul de oameni uciși în accidentul de avion. Prin contrast, Rusia n-a ucis pe nimeni în Ucraina, și separatiștii au lovit în mare măsură obiective militare, şi nu civile.

    Ei nu vor recunoaşte că SUA a susținut cu tărie guvernul ucrainean în aceste atacuri asupra civililor, guvern pe care un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat l-a numit “măsurat și moderat.”
    Ei nu vor recunoaşte că nici Rusia, nici separatiștii din estul Ucrainei nu au nimic de câștigat, dar au totul de pierdut prin doborârea unui zbor de linie plin cu civili.

    Ei nu vor recunoaşte că guvernul ucrainean are mult de câștigat prin căderea vinei atacului asupra Rusiei, și că primul-ministru ucrainean și-a exprimat deja satisfacţia că Rusia este acuzată de atac.
    Ei nu vor raporta că racheta care aparent a doborât avionul provine de la un sistem sofisticat de rachete sol-aer care necesită o bună pregătire pe care separatiștii nu au.

    Ei nu vor raporta că separatiștii din estul Ucrainei au provocat pierderi considerabile guvernului ucrainean în săptămâna de înainte ca avionul să fi fost doborât.
    Ei nu vor recunoaste modul în care această acţiune este similară cu acuzatia pe care a făcut-o SUA în vara trecută cum că guvernul Assad din Siria a folosit gaze otrăvitoare împotriva civililor din Ghouta. Assad câştiga, de asemenea, în lupta sa cu rebelii sprijiniţi de SUA și SUA a susținut că atacurile proveneau de la pozițiile guvernamentale siriene. Apoi, pretenţiile SUA ne-au condus la un pas de un alt război în Orientul Mijlociu. În ultimul minut, opoziţia publică l-a forţat pe Obama să dea înapoi – și am învățat de atunci că acuzaţiile SUA cu privire la atacul cu gaz au fost false.

    Desigur, este foarte posibil ca administrația Obama și mass-media din SUA să aibă dreptate de data aceasta, și Rusia sau separatiștii din estul Ucrainei să fi doborât intenţionat sau din greşeală acest avion. Adevărul este că e foarte dificil să obţinem informații corecte, devreme ce toată lumea e angajată în propagandă. În acest moment nu ar fi înțelept să spunem că rușii au făcut-o, sau că guvernul ucrainean a făcut-o, sau că rebelii făcut-o. Este atât de greu să cerem pur și simplu o investigație adevărată?

  5. Radu Humor says:

    “Indivizii astia se inghesuiau la concertele cenaclului flacara, faceau coada la buletin de bucuresti, si cand distractiile astea nu existau se aliniau frumos pe stadioane sa-i filmeze tovarasul si tovarasa”
    Las deoparte celelalte “descoperiri ale kknadianului, dar asta cu Cenaclul “Flacăra” merită luată în discuţie, mai ales că vine de la un pretutindenar ca el 🙄
    Dacă nu venea la aceste adevărate spectacole, cu recitaluri de neuitat ale unor artişti de excepţie, presărate şi cu ceva osanale, făr* de care, nimic nu primea drept de editare, înseamnă că acest neica nimeni era de cealaltă parte . A celor care supravegheau manifestările, sau te pomeneşti că era atât de cretin încât stătea sub plapumă cu prietena lui cea mai bună, aflată acum laB1 😳
    Şi cum asta tâmpeşte, nu miră pe nimeni situaţia jalnică în care se află !
    Ţin minte că la o astfel de manifestaţie, câţiva de prin preajma scenei au spus cu voce cam prea tare, că în paharele de apă ce i se aduceau lui Păunescu, n-ar fi fost chiar apă şi atunci acesta s-a înfuriat în asemenea hal încât a oprit spectacolul, retrăgându-se în microbuzul ce ţinea loc de centru de comandă. Cu toate că au intervenit toţi ştabii din oraş şi de la judeţ, şefii de miliţie şi securitate, câţiva directori de la unităţi alimentare ( cine ştie, cunoaşte 😉 ) , nimeni n-a reuşit să-l înduplece să reînceapă spectacolul ( că la acea vreme, ca şi acum, cu atât mai mult, pot să spun acum că era spectacol, mai ales raportat la ceea ce vedem şi auzim acum 🙄 ) .
    Cum -necum m-am strecurat şi eu în autobuzul ce ţinea loc de dispecerat şi în cinci minute am urcat împreună cu el pe scenă, în aplauzele dezlănţuite ale celor prezenţi pe stadion !
    Totul cu preţul unei minciuni nevinovate precum că în paharul respectiv, închis la culoare, se afla apă minerală şi nu un vin popesc de nota 10 😉 !
    Doar gustasem din el, pardon, din ea 😆
    Şi eu nici măcar nu eram membru de partid, ca să pot fi învinuit şi de carierism ( pe mine m-au rugat să joc la Sportul Studenţesc, nu m-am rugat eu pentru buletin de Bucureşti) şi aveam treabă doar cu stadionul Republicii, unde jucam, nu aplaudam, ci dimpotrivă eram aplaudat 😉
    Şi asta se vede şi acum că nu obişnuiesc să aplaud ca un descreierat azi pe Băsescu, mâine pe Ponta, poimâine pe cine mai primesc ordin s-o fac, pentru câţiva talanţi, riscând să devin un Iuda modern, sau o cârpă lipsită de onoare şi caracter :mrgreen:

    • Isabel.A says:

      Raducu H,
      Lasa amintirile si atacurile la persoana (la Kain si Radu), ca ai treaba.
      In caz ca nu stii (si nu stii, ca vad ca ai fost ocupat sa scrii tot felul de panseuri care reflecta adancimea gandirii), astazi (ieri de fapt) Swoboda si UDAR, doua partide din coalitia gvernamnetala de la Kiev a parasit coalitia si primul ministru Yatsenik a demisionat. Daca se se reusest formarea unei noi coalitii in termen de 30 de zile, urmaza alegeri anticipate, probabil ca undeva prin Octombrie.
      Intre timp, Ucraina are un nou prim ministru. Un tip pe care il cheama Volodymyr Groysman.

      Raducu, fii pe faza si vezi ca ai treaba: Intrebare: Ce origine are actualul premier al Ucrainei ? 🙂
      Nu ne (pe noi, colegii tai de blog 🙂 ) dezamagi si da raspunsul corect, te rog 🙂

  6. neamtu tiganu says:

    ma voua nu va e rusine? Pai cum mha, idio… pardon, cretin… pardon, ma rog stiti voi, de dartagnian isi screama mintea sa scoata si el ceva, ca de obicei, ca dobito.. scuze, papagalu nu are numa idei putine da si fixe, ceva cu basescu si justitia daca am inteles io bine citind in diagonala, si voi ce faceti mha? Ce comentati voi bha? Mi se pare nu numai lipsit de politete dar chiar o porcarie, mirlanie…
    Hai, gata, la subiect!

  7. athos says:

    In SUA s-a declansat o procedura ce ar putea avea ca urmare demiterea Presedintelui acestei tari . Va suna familiar? De fapt, nu prea are de ce. Dupa cum nimanui nu-i trece prin cap sa asocieze Manhattan cu Ferentari. Diferenta de stil este atat de mare, incat devine una de substanta.

    Asta este democratia: ea nu reprezinta o solutie, ci o vocatie. In absenta vocatiei, exista doar impostura si manipulare.

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-17746687-sua-barack-obama-risca-fie-vizat-procedura-privind-demiterea-admite-unul-dintre-consilierii-sai.htm

  8. athos says:

    http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-17749981-unificarea-dreptei-dincolo-festivism.htm

    Si eu cred ca este nevoie ca alternativa la PSD care se coaguleaza astazi, sa lepede cat mai multe din naravurile politice feseniste care au propagat in toate directiile si toate partidele, pana acum. Daca intern probitatea morala este cea care va inclina balanta si va marginaliza pana la eliminare pe corupti, exista sansa unui nou standard in politica romaneasca. Altfel, confuzia si dezamagirea vor perpetua.

  9. Candid says:

    All,

    Eu am alta parere: cei de la troaca 3 i-au ridicat niste mingi la fileu(trebuia sa zic la cos, fiindca Tontilica a jucat baschet, in adolescenta). De aceea, nu consider ca a fost o cearta la Troaca 3 ci un scenariu abil regizat care sa-l scoata pe Pinochio drept un aprig sustinator al statului de drept si respectiv al principiului separatiei puterilor in stat.
    Observati, insa, cum se lovesc cap in cap cei doi pinochio: cel care discuta despre cazurile duicu, nicolescu, mazare, constantinescu si acest pinochio, recent inventat, care, cica, apara independenta justitiei???
    Eu am impresia ca belferii minciunii de la Troaca 3 prea ne cred prosti….
    Tonta/ponta nu poate fi perceput decat ceea ce este: mincinos, las, ahtiat dupa putere, dusman neostoit al adevarului. Tipul chiar nu-si da seama cat de penibil este cand afirma ca a platit deja, in plan politic, pentru chestiunea cu plagiatul, cand de fapt n-a platit nici o letcaie: n-a demisionat din functia de premier si cea de partid dupa ce s-a aflat cum si-a “dobandit” el dipolma respectiva. In plus, mai vrea sa candideze si la cea mai inalta functie in stat: asta chiar arata ca sufera de schizofrenie, paranoia, etc…..

  10. Radu Humor says:

    Văzând aseară, din păcate nu de la început, emisiunea lui Carmen Avram, referitoare la faptul că peste 30 % din terenul arabil al României este deja vândut unor străini, cu forme legale, iar cam încă pe-atâta prin intermediari sau la negru, cum se spune, mă gândeam cum să nu fie atacată în asemenea hal acest post, singurul care mai lucrează şi pentru români !
    Suntem singura ţară din lume probabil, că din Europa sigur, care ne batem joc de ce ne-au lăsat înaintaşii riscând să ne trezim cu curul pe gheaţă cum se spune, dar mai ales riscând să ne blesteme urmaşii că le-am prăduit ţara mumă !
    Şo dacă a fost împuşcat Ceauşescu , mă gândesc ce-ar trebui să păţească toţi trădătorii de neam şi ţară sub conducerea cărora a putut fi posibil un asemenea dezastru naţional !
    Până şi străinii ne privesc cu dispreţ, un austriac zicea :
    – La voi nu numai pământu-i ieftin, ci şi politicienii :mrgreen:
    Pentru că întâi au cumpărat cozile de topor, le-au aburcat în fruntea bietei ţări, mai bine zis în cârca ei şi apoi să te ţii jaf !
    Nu mai vorbeasc de păduri care au fost rase de pe faţa ţării de companii străine care lasă în urmă prăpăd şi dezastre ecologice !
    Urmează gazele de şist şi Roşia Montana.
    P.S.
    Culmea ştiţi care e ?!
    Că cei care cumpără într-o mare veselie ţara asta pe bucăţi, sunt cică de prin Olanda, Norvegia, Austria, Franţa, Germania, adică olandezi, norvegieni, austrieci,, francezi, nemţi, în realitate toţi jidani de genul unui Radu F Alexandru de la noi, care după nume e mai român decât mine 😉
    Încă de acum vreo 10 ani fiica unui mare patron se declara nemulţumită de salariul pe care-l primea de la firma lui taică-su, deşi acesta tocmai il mărise.
    La mirarea mea, fata mi-a dat exemplul unei colege de-a ei angajată la un patron, aţi ghicit, jidan, care o plătea cam de trei ori mai mult. Când am vrut să ştiu ce făcea pentru banii ăia, mi-a zis că urmăreşte tot timpul massmedia şi anunţurile cu vânzări de terenuri şi imobile pe care individul le cumpăra la preţ de nimic . Un hectar de teren ca-n palmă era plătit cu echivalentul unui plin de maşină ( de altfel un specialist spunea că astăzi la noi ha. se cumpără cam cu 1000-1500 de euro în timp ce afară ajunge la 20.000 sau chiar 30.000 E).
    Tot în excepţionala emisiune a A # un austriac, de data asta veritabil, care avea vreo 5000 ha. zicea că pămâmtul nu se vinde, nu este obiect de comercializat, ci se transmite din generaţie în generaţie, principiu cunoscut şi la români ( ” Casa părintească nu se vinde ! ” .
    Şi prin alte ţări sunt legi care ar putea permite vânzarea dar cu nişte clauze care le taie pofta amatorilor de chilipiruri. Un deputat străin chiar spunea că este incorect şi imoral, ca mai ales în UE să se permită sărăcirea ţărilor din est de către ţările bogate !
    Aşa cum se critică acest lucru întâmplat prin Africa sau Asia, aşa ar trebui să ne intereseze şi ce se întâmplă sub ochii noştri (adică ai lor, că ai noştri sunt imediat închişi cu vreo mită sau comision)..
    Atunci când statul, guvernanţii ajung cei mai mari duşmani ai propriului popor ştiu că pedeapsa este groaznică. Adică pe măsura faptelor :mrgreen:

    Până la urmă, îi înţeleg pe ceui din Israel că vor să aibă şi ei ceva sub picuioare, că s-au săturat să umble ca frunza-n vânt, dar de ce li s-a pus pata chiar pe România şi Basarabia .
    P.S.
    Dar voi daţi-i înainte cu Amvonul 3, Troaca 3 şi aşa mai departe :mrgreen:
    Măcar să ştim cu cine avem onoarea ! Vorba vine 😉

  11. neamtu tiganu says:

    p-aici e o vreme formidabila, astfel ca luat de cotidianul graterelor, a curselor cicliste, cataratu prin copaci cu aia mica, nu am prins dovezile pe care le-au prezentat americanii privind doborirea avionului din Ucraina.
    Arramis, frate Abel, RRadu, isabel_mabel, naivu, petrre va rog din suflet dati-mi un link.

    Pa papagalu de dartagnian nu-l intreb, el oricum habar nu are pe ce lume e, el are doua feluri de contributii, plictisitoare, atunci cind vrea sa fie inteligent, si penibile atunci cind vrea sa fie haios.

    P.S Ce zice Plesu d-asta? De ce tace Patapievici?

    • Kain says:

      Am gasit doua stiri pe subiect, prima e cu dovezi:
      SUA acuză: Imaginile care arată cum atacă Rusia Ucraina
      De meserie, rebel. Cine-i conduce pe separatiștii din estul Ucrainei?
      Incearca sa fi un pic civilizat… arata-ne ca in Germania traiesc oameni civilizati.
      De cate ori am trecut pe acolo, am vazut ca sunt civilizati, indiferent de opinii, pe care le impartaseam oricum in proportie mare.

      • neamtu tiganu says:

        Sehr geehrter Herr Kain,

        va multumesc f. mult pt. informatiile transmise.
        Desigur imaginile ar trebui sa vorbeasca de la sine, mie insa, ca nespecialist, nu-mi spun nimic. Desi am citit cu atentie nu am vazut nimic despre darimarea avionului.
        Am impresia ca Dumneavoastra aveti privire mai sprintara asupra acestor lucruri, v-as ramine indatorat daca mi-ati explica mai pe indelete unde se vede avionul si unde se vad rusii si ucrainienii si separatistii. Daca se poate ar fi bine daca i-am vedea si pe evrei, pt. pretenu nostru Radu.
        Privind gradul meu de civilizatie trebuie sa va marturisesc ca am ajuns, desi nu mi-a fost usor, la un grad extrem de ridicat, reusesc sa maninc chiar si pestele cu furculita si cutitul, fac baie regulat si chiar si neregulat, nu fur, nu mint, sunt f. harnic, sau mai bine spus, am fost, ca intre timp am mai imbatrinit.

        Va rog sa transmiteti sarutari de miini doamnei din partea mea si va urez atit Dumnevoastra cit si Domnului Basescu multa sanatate.

        Hochachtungsvoll!

        • neamtu tiganu says:

          Stimate Domnule Kain,

          ca semn al pretuirii pe care v-o port va transmit si eu pe aceasta cale un link, despre terorist, asa cum bine s-a exprimat maretul nostru conducator Domnul Traian Basescu, http://www.bild.de/politik/ausland/wladimir-putin/der-macho-schlaeft-bis-11-uhr-und-trinkt-dann-einen-smoothie-36999072.bild.html

          • Kain says:

            Din cate stiu eu Basescu nu l-a facut pe Putin terorist, a spus raspicat ca sprijina teroristi. Nu e acelasi lucru, practic a preluat ce au spus americanii. Oricum pe Putin nu il atinge mesajul lui Basescu, sunt atatia lideri care au vorbit impotriva lui.
            Nu cred ca au fost transmise stiri in care sa fie documentata implicarea directa a Rusiei in doborarea zborului MH17. Toata presa ininsta pe scenariul: separatistii cu rachete BUK rusesti au doborat avionul, probabil din greseala.
            Chestilea astea nu le inventez eu, presa rusa, sustine ca avionul a decolat cu cadavre din Amsterdam, tineri, femei, copii.
            Aici sunt doua tabere: rusii si restul lumii. Eu gasesc argumentele rusilor ca fiind incredibile. Rusii au negat ca ajuta separatistii, dar in presa internationala au tot aparut articole ca nu e asa. Acum apar si imagini ca rusii bombardeaza de peste granita Ucraina.
            Spune dumneata, ce intelegi din toata rafuiala asta? Rusii au dreptate sau restul lumii?
            E un mic razboi acolo in estul Ucrainei sau nu, rusii spun categoric ca nu.
            Sti bancul cu rusul si capra… Humor il stie.

            • neamtu tiganu says:

              1. Daca stimatu pres basescu doar a preluat mesajele altora pai atunci care-i meritul lui? Nu e cumva un fel de copy and paste?
              2. daca pe Putin oricum il doare-n cur de spusele lui Basescu pai atunci de ce mai vorbeste? Chiar asa, de ce draq vorbeste basescu, cred ca a pierdut o ocazie imensa sa taca.
              3. presa rusa are, ca si toata presa mondiala, un psecrtu f. larg, anumit timpenii care scapa in presa nu pot fi luate drept politica de stat.
              4. Rafuiala Rusia, pe de o parte si vestu pe de alta parte dureaza de cel putin o suta de ani si nu sunt sanse sa se termine curind. Fiecare mic eveniment va fi folosit de o parte sau de alta.
              Important e ca aceste frecusuri sa nu devina conflicte deschise, atunci va fi rau si pt. unii si pt. ceilalti.

              P.S Vad ca vesticii i-au condamnat pe rusi sa plateasca frumoasa suma de 50 de miliarde de euroi, wow, asta zic si eu amenda, cica rusii s-au apucat sa stringa banii!

        • Radu Humor says:

          “…fac baie regulat si chiar si neregulat …”
          Wow , Herr ! 😳
          Noroc c-a plecat DNA Candid ! 😆

        • Radu Humor says:

          “Daca se poate ar fi bine daca i-am vedea si pe evrei, pt. pretenu nostru Radu.”
          Păt, n-avem decât să observăm cine sunt cei care au ajuns la putere după războiul civil în urma căruia preşedintele elgitim a fost alungat, iar Parlamentul timorat astfel încât să pună în frunte unul cu ceva lipsă prin părţile esenţiale 😳
          Şi dacă ar fi fost numai el, acest Poroşenko, dar sunt şi Iaţeniuc, Timoşenko, Hliciko şi câţi or mai fii, pretutindenari din ăştia, că n-am timp să caut acuma !
          La noi, primul guvern român 😛 Roman nu era alcătuit (la comando !) din vreo 70 % tot din ăştia ?!
          Şi rezultatele sau văzut, dacă nu imediat, pe parcurs, astăzi, şi din păcate până nu se vor trezi românii 🙄 . De cap, că în groapă s-au trezit de mult :mrgreen:

          De când lumea, vedem cine sunt profitorii şi ştim cine sunt păpuşarii 🙄
          Sau te pomeneşti că acest război le este de vreun folos ucrainenilor !? 😆

  12. Candid says:

    Va anunt oficial ca de acum inclo nu voi mai posta nimic pe aici din doua motive clare;
    1) Din cauza unora, care confunda polemica cu injuriile, blogul a devenit de-a dreptul insalubru pentru mine(scuze, d-le D’Artagnan, dar aveti si dvs o vina ca nu i-ati cenzurat la timp pe cei care au murdarit blogul cu mizeriile lor)
    De mult am vrut sa iau aceasta decizie si nici nu stiu prea bine de ce tot am amanat.

    2) In alta ordine de idei, am constatat cu stupoare ca axa blogului coincide cu linia frontului “antibasisti” contra “basisti”, indiferent de subiectul propus dezbaterii si, practic, dialogul este alterat, deviat de la linia sa normala. Toata discutia se axeaza pe contrastul alb-negru, maniheist, cum ar spune un analist neutru, ceea ce nu e de natura sa contribuie la lamurirea chestiunilor. Deci, scopul nu este atins, in ciuda eforturilor gazdei si a altor participanti.

    P.S. Nu am pareri de rau, cum nu cred ca aveti nici voi(cel putin unii) pentru ca am luat aceasta decizie…
    Data asta de 28 iulie este insa foarte importanta pentru mine fiindca acum 20 de ani m-am lasat de fumat iar acum 15 ani am renuntat si la cafea. Deci e un reper pentru mine in privinta despartirilor de “tabieturi”.

    • Radu Humor says:

      Să ne anunţi şi când te laşi, renunţi , sau te desparţi de Băsescu ! 😉
      Sau vrei să-l urmezi şi pe la Jilava sau NATO 😛 ?

    • neamtu tiganu says:

      Domnul Candid,
      regret nespus hotarirea Dumneavoastra, este o mare pierdere atit pt. acest blog independent de opinii, cit si pt. mine personal, ca chiar ii spuneam nefestii “a pleca inseamna a muri, un pic”.
      Daca s-ar putea v-as ruga sa-mi impartasiti daca v-ati mai lasat si de bautura, de femei, de munca?
      Cum v-ati simtit cind v-ati lasat? Mai bine sau mai rau?

  13. Radu Humor says:

    Culmea ipocriziei :
    America e, cică, zguduită şi oripilată ( din nou !) de cruzimea ieşită din comun a unei românce !!!! :mrgreen:
    Ce-a făcut tânăra româncă de a reuşit să dea peste cap America, mai ceva ca un crah bancar bine gândit ?! 😉
    S-a filmat în timp ce chinuia în fel şi chip, reuşind în final, nu se ştie, dacă intenţionat sau nu, să-şi ucidă victima :mrgreen:
    O micuţă şi nevinovată….broscuţă ! Ţestoasă !
    O fi crezut în basme şi s-a enervat că broscuţa, de fapt, prinţul ascuns în ea, se încăpăţâna să nu-şi decline mai repede identitatea !
    Ei, acum riscă până la 5 ani de închisoare, mai ales că cu americanii nu-i de glumă !
    Pot să omoare într-o mare veselie sute de mii , chiar milioane de oameni nevinovaţi ( cică pierderi colaterale , vezi Vietnam, Afganistan, Libia, Siria, Liban, Irak, Iran, Yugoslavia, Ucraina, Gaza, etc !!!), dar să nu te atingi de broaşte ţestoase şi de evrei ( ca să-i fac pe plac bellei 😉 )
    Sau de bănci, Doamne fereşte ! 😛
    Ceea ce-i cam tot una 😉

  14. Kain says:

    @neamtu tiganu, nu e pe subiect ce discutam, dar incerc sa iti raspund:

    1. Chestia asta tine de politica externa, e important ca Romania sa se alinieze la aceeasi retorica cu aliatul sau. Asumarea unor pozitii de opinie externa nu cred ca pot fi comparate in termeni “copy-paste”, dar de dragul discutiei sa zicem ca ar fi asa, atunci ar insemna ca Romania respecta si este alaturi de pozitia aliatului, lucru de dorit intr-o alianta solida.
    2. Pe Putin il doare in cot de ce zice toata lumea, are planurile lui, nu il poate opri nimeni usor. Inca o voce in plus la un cor, nu va fi bagata in seama, dar aici in zona noastra are alta importanta. Deci in sferele mici, in Balcani, vocea Romaniei conteaza. Acum Romania tine o stransa legatura cu Polonia, e foarte important acest lucru pentru ca polonezii si romanii sunt la granita UE, si ei sunt primii care o iau pe coaja cand restul UE se face ca ploua. Chiar daca sa zicem ca nu ne place figura lui Basescu, e bine ce a facut, acest lucru fiind deja discutat de mai multi analisti. Pana si Ponta, reprezentantul PSD a inteles ca e de o importanta maxima ca in aceste momente Romania sa fie coerenta si hotarata pe plan extern, asa amarati cum suntem noi. Romania e un pol de stabilitate in zona: Bulgaria nu are prim ministru, la fel si in Ucraina. Premierul Ungariei sadeste discordie si e mai mult aliat al Rusiei.
    3. Scaparile in presa sunt controlate mult mai bine in Rusia decat in UE, pe de alta parte pozitia oficiala a Rusiei ramana intr-adevar de neimplicare in doborarea zborului, oficial Ucraina e de vina ca a fost pe teritoriul ei punct si s-au spalat pe maini. Uite alte scapari de presa: Rusii, in dezacord cu pozitia oficiala: mesajele de condoleante sustin vinovatia Kremlinului in tragedia aviatica
    4.Corect, rafuiala asta e seculara. Pacat, a dat semne sa se potoleasca odata cu Gorbaciov si apoi cu Eltin in care Rusia a cunoscut o deschidere economica mai mare fata de occident, urmarea legaturilor economice, chiar si militare o simtim acum, statele mari din UE(Germania, Franta, Marea Britanie) au fost blande, nu pot rupe brusc aceste relatii.
    Nimeni nu cred ca vrea un razboi deschis, fiindca va fi un razboi fara castigatori, toti pierdem, dar sunt mai multe parti implicate si din pacate cursul conflictului e dictat de partea mai putin inteligenta care in mod natural recurge la forta fizica atunci cand vede ca e perdanta. Toti speram ca nu se va ajunge la un conflict deschis, fiindca asta insemna ca al treilea razboi mondial se afla in desfasurare.
    Putin poate fi oprit numai din interior, si in general Rusia asa a fost “convinsa”, acum se incearca folosind constrangeri economice, ca oligarhii care il sustin pe Putin sa cedeze. Fara sprijin din partea lor, sau a poporului rus, mare Putin ajunge sa fie un criminal, fiind deja stigmatizat.
    In ceea ce priveste amenda, de la Haga pana la Moscova e cale lunga, rusii le-au transmis olandezilor deja ce cred ei despre occident(dupa cum au gestionat accidentul, le-au dat o parte din cadavre, care oricum erau amestecate, obiecte furate, cutiile negre au mers intai la Moscova, etc).

    • neamtu tiganu says:

      pa mine basescu nu m-a convins, daca ar fi plins un pic, desigur, ca sunt si eu sensibil…
      Nu, nu e adevarat, basescu nu s-a aliniat declaratiilor celorlalti, de ex. nu am auzit-o pe Merkel sa fie asa de vehementa, basescu ca orice derbedeu a vrut sa-i dea un cap in gura lu Putin, sa-si arate barbatia fata de Nutzi si de niste altii, hai sa nu zic cretini, dar nici departe nu sunt.
      Sa nu-ti imaginezi ca nu vor exista repercursiuni, sa nu-ti imaginezi ca rusii vor uita usor injuraturile lui basescu, daca impotriva lui Obama sau impotriva altora nu poa sa faca mare lucru, impotriva Romaniei e mult mai simplu si o va face cu prima ocazie.
      Cu alte cuvinte ce a avut Romania de cistigat? Ar fi fost suficienta o declaratie formala, echilibrata, asa cum a facut Merkel, si ar fi fost toata lumea multumita.

      Sper ca ai un palton calduros ca se anunta o iarna grea!

      • Kain says:

        Da, Merkel a fost foarte prietenoasa cu Putin, vrea nu vrea Germania are nevoie de mult gaz rusesc, nu poate pur si simplu sa suporte costul, are nevoie de ceva timp pana isi pune lucrurile in ordine. Basescu a avut unul din cele mai vehemente discursuri, cred ca a fost cel mai apropiat de americani, de fapt majoritatea din clasa politica din Romania pica de acord cand vine vorba de politica pro atlantica, sunt divergente cu restul.
        Romania castiga increde, ia initiativa, iar daca Putin e fortat sa dea inapoi, atunci avem mai multa autoritate, cel putin diplomatica. E o miscare indrazneaza care ne poate aduce plusuri, sau o iarna ceva mai scumpa. Importam relativ putin gaz rusesc comparat cu alte tari europene, suntem pe media europeana de douzeci si ceva la suta. In cel mai rau caz, daca rusii taie definitiv gazul cand incepe iarna, atunci suntem nevoiti sa folosim din rezerva de stat, si resul sa cumparam la un pret mai mare. Oricum grija asta pica pe noul presedinte, care are norocul.
        Daca e prea grea iarna ma mut in Germania.

        • Radu says:

          Nu taie nici un gaz, si asa Ro plateste cam cel mai mare pret pe gaz, si oricum contractul e contract, nu depinde nici de injuraturile nici de eventualile limbi ale lui Basescu, Ponta sau altora.

  15. pierre says:

    Din pacate pentru cei care au crezut si mai cred inca in ea si in competentele sale,dar nu numai pentru ei, dna ministru Ioana Petrescu s-a facut iar de kk azi, in direct de la Palatul Victoria.

    http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-17768850-ministrul-ioana-petrescu-fugit-iar-jurnalisti.htm

    Eu nu inteleg de ce mai vine la conferinte de presa, patachina asta…probabil ca sa aiba de unde fugi. Pana acum credeam ca duduia este doar inadecvata postului actual, intre timp mi-am diversificat parerea. Vazand-o azi cum a mintit cu nerusinare pe tema dezbaterii publice a proiectului de nou Cod Fiscal, as zice ca duduia este si o mare nesimtita.

    • Radu says:

      Dovada, dovada … ca a fugit ! Conferinta de presa s-a terminat, a plecat si Ioana Petrescu. N-am inteles din trimiterea ta ca dezbaterea e cu publicul (ziaristii), doar ca documentele dezbatute (in guvern probabil) trebuie facute publice (si nu spune cand trebuie facute publice). Deci ?

      • pierre says:

        Mai citeste o data stirea, Radu, acolo gasesti toate lamuririle necesare.Daca nu, nu.

        • Radu says:

          Pierre,

          Am citit, n-am gasit. In tot cazul, ca sa ma conving ca a fugit, nu doar a plecat, ar trebui un filmulet, sa apreciez si eu viteza ca doar asta e diferenta intre fuga si mers.
          Mai jos pui o intrebare legata de rectificarea bugetara. A primit Ioana intrebarea asta, sau o formulezi tu acum ? Eu din trimiterea ta am ramas cu impresia ca disputa era legata de faptul ca discutia cu mediul universitar nu poate fi interpretata ca fiind o dezbatere … “cu publicul”. Desi spun iarasi, legea mentionata in trimiterea ta nu cerea dezbateri cu publicul.

  16. Radu says:

    Un articol interesant zic eu despre Ungaria si nu numai:
    http://www.romanialibera.ro/special/documentare/politica-lui-orban-ameninta-europa-de-est-344543

    Fraza cheie este:
    “Viktor Orban a proclamat sâmbătă de la Băile Tușnad sfârșitul „erei democrației liberale“ și a enumerat Rusia, China, Turcia, India și Singapore drept modele politice pentru Ungaria.” Sunt sigur ca Radu Humor e pe aceeasi lungime de unda cu Orban, desi el ar adauga si ceva ingrediente ortodoxe, iar tiganul genital, well el nu e convins cat de mult trebuie sa-si bage nasul in curul lui Putin ca sa vada lumina, da’ e de acord cu Orban cand zice ca “A copia Occidentul este dovadă de provincialism și va ucide” … Romania.

    E interesant terciul pe care il prefera Orban: Rusia, China, Turcia si India sunt niste tari cu suprafata si populatie imense. La prima vedere pare bizar sa la pui alaturi de Singapore. Primele patru sunt tari cu veleitati geopolitice, ceea ce nu e cazul la Singapore. Asadar ce vrea Orban de fapt, care este trasatura comuna celor cinci tari enumerate pe care vrea Orban sa o copieze ? Singura trasatura comuna celor cinci tari este existenta unui partid care domina scena politica. Pe urma lucrurile difera total, competitia in interiorul partidului putand fi corecta (Singapore) sau bazata pe nepotism si coruptie (celelalte tari). Singapore e bogata (per capita), celelalte patru sunt mai degraba sarace. Etc, etc.

    Care e solutia pentru Romania ? Partidul unic a fost incercat si a promovat niste cretini precum Ceausescu si analfabeta lui. Sistemul pluripartit a promovat alti cretini precum Iliescu, Constantinescu si Basescu. Plus o droaie de prim-ministri si ministri, unii mai corupti si mai nepriceputi ca ceilalti. Cu ce trebuie inceput ? Ce lipseste ?

  17. pierre says:

    @Radu,

    ce parere ai, un fericit posesor de diploma Harvard, cu toate masterele,doctoratele si specializarile adiacente, ce ar raspunde unei provocari/probleme simple precum aceasta :
    In conditiile in care colectezi la mijlocul anului la bugetul de stat cu 1 (unu) miliard euro mai putin, adica pe romaneste esti in gaura,in conditiile in care te bati cu pumnul in piept ca nu maresti tinta de deficit bugetar, adica pe romaneste te inchizi pe acelasi sold, cum economic este posibil sa faci “rectificare pozitiva” ?
    Pentru plagiator e simplu, minciuna ii vine natural, prosteste in fata o tara intreaga si pleaca la Craiova la lansarea candidaturii.
    Dar duduia Harvard ? Ce crezi tu ca ar putea raspunde?
    Oricum nu a rapuns la intrebare, caci fuga-i rusinoasa, dar sanatoasa. Totusi…pana la urma tot va trebui sa ingaime ceva. Sa vezi atunci ce o sa ne distram.

Leave a comment