Un sondaj inteligent, care te bagă la idei

De curând a apărut pe piață un sondaj inteligent, aproape intelectual. Subiecții sondajului au vârsta de peste 18 ani și, conform celor spuse de IRES,  sunt reprezentativi pentru populaţia adultă din mediul urban din România.

Să privim puțin rezultatele. Sunt, să le zic așa, interesante și m-au obligat la niște mici considerațiuni.

 • – Raportată la inteligența altor popoare, inteligența românilor e văzută bine: două treimi dintre respondenți susțin că poporul român e mai inteligent decât alte popoare, într-o mare și foarte mare măsură;

Eu susțin însă că poporul român nu este mai inteligent decât alte popoare, ci că este mai inteligent decât pare la prima vedere. Adică, de exemplu, decât pare în urma acestui sondaj.

 • 4 din 10 respondenți din mediul urban cred că femeile sunt mai inteligente decât bărbații, 2 din 10 cred că bărbații sunt mai inteligenți decât femeile, în timp ce 3 din 10 cred că bărbații și femeile sunt inteligenți în aceeași măsură;

Să nu ne furăm căciula singuri: rezultă  că în timpul sondajului 4 bărbați erau însoțiți de neveste, 2 au fost traduși în dragoste, iar 3 bărbați sunt pur și simplu oameni normali de inteligenți. Bine, ar putea tot atât de bine ca primii 4 respondenți să fie femei, următorii 2, bărbați, iar ultimii 3…bănuiți voi… eu nu pot s-o spun pentru că poporul român este mai puțin tolerant cu minoritățile sexuale decât alte popoare. Care este, desigur, o dovadă de inteligență.

 • Trei sferturi dintre respondenți se consideră a fi persoane cu multe idei.

Cu foarte multe idei, așa de multe că nu se pot concentra doar pe una singură, să o ducă până la capăt. Vezi ideea cu autostrăzile: au început o sută, nu termină niciuna. Apoi, de exemplu, vezi cum fiecare ministru al Educației vine cu idei noi de reformă a Sistemului și așa a ieșit un balamuc. Asta-i dovada că a avea prea multe idei este în sine o idee proastă. Și uite așa ajungem la următoarea întrebare unde găsim și cheia problemei, pentru că nu este de ajuns să ai idei dacă nu și…

 • În general, când vă gândiți la câte idei ați avut până acum, câte dintre ele ați pus în paractică?

Cei care au răspuns: ”Nu este cazul/Nu am idei” sunt doar 1%. Asta este una din problemele noastre. Dacă am avea tipi fără idei măcar în jurul a 10% acum zburam din punct de vedere economic. Vă puteți închipui, de exemplu, un om politic într-o funcție mare să zică spășit: ”N-am idee cum am ajuns eu pe postul ăsta, n-am idee ce mă recomandă în afară de faptul să sunt membru de partid! N-am deci nici cea mai mică idee cu ce se mănâncă funcția asta și nici n-am idei de ăstea de subtilizat  bani de-aici…ba parcă aș avea o idee, una singură, pe care chiar am s-o și pun în practică:  las pe ăia de se pricep să conducă ministerul (societatea, unitatea…) și eu mă retrag la partid”? Păi ăștia 10% iar cam băga la idei pe ceilalți cu prea multe idei…

La noi, de fapt, face ravagii următoarea combinație fatală formată din cele ”Trei sferturi dintre respondenți ce se consideră a fi persoane cu multe idei” care ”pun foarte multe în practică” deoarece  ”Două treimi dintre românii din mediul urban se auto-evaluează ca fiind într-o mare și foarte mare măsură inteligenți”.

Și uite așa, viața mea, viața românului mediocru, cel fără idei, nici măcar preconcepute, și care, vorba țăranului Creangă Ion, n-a fost nici frumos până la douăzeci de ani, nici cuminte până la treizeci, nici bogat până la patruzeci, și sigur nici mai inteligent decât alte popoare până la pensie, este dată peste cap de partea genială a poporului român.

Să trecem însă la esența sondajului, la ”creme de la creme”,  cum zice intelectualul rasat….

 • Astfel, din totalul celor care au declarat că admiră un intelectual,  6% l-au indicat pe  Victor Ponta, 4% pe CV Tudor, 4% pe Klaus Iohannis, 4% pe Andrei Pleșu, 3% pe Traian Băsescu, 3% pe Mihai Eminescu.

Aici mă șochează scorul mare al lui Eminescu și al lui Pleșu. Dacă Pleșu mai are o scuză, fiind destul de înjurat, deci cunoscut, ca ”intelectualul lui Băsescu”, ce caută Eminescu în propoziție?! Pe ăsta nu-l înjură nimeni pe la televizor, iar după notele de la BAC notorietatea lui pare destul de scăzută. De unde-l știe lumea pe ăsta și, mai mult, de unde-l știe de intelectual?! Al cui intelectual este el?!

În rest, nu sunt surprize, mi se pare normal ca poporul român, de altfel mai inteligent ca celelalte popoare, să-i admire pe intelectualii de marcă Ponta, CV Tudor, Iohannis, Băsescu. Vorba aia, fiecare popor pe intelectualii lui piere. Sau cam așa ceva, nu mai știu precis, căci de, io nu sunt intelectual.

P.S. A nu se uita că subiecții sondajului sunt  reprezentativi pentru populaţia adultă din mediul urban din România. Dacă erau din mediul rural probabil că cel mai admirat intelectual ar fi fost primarul sau polițistul din sat. Păi ce, ăla nu scrie amenzi? Ca orice intelectual care se respectă, scrie cu pixul și lucrează cu idei.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

92 Responses to Un sondaj inteligent, care te bagă la idei

 1. Netistu Mario says:

  Analiza pe care o faceti d-voastra recentului sondaj de opinie (publica; despre cum se reflecta inteligenta natiei intre oglinzi paralele), este cam prea rotunda ca sa mai lase loc de comentarii. Faceti si d-voastra haz de necaz. Sper sa ramaneti cu hazul, nu cu necazul, in trista constatatre ca ceea ce era de la sine sub/inteles dar inca neexprimat in cuvinte, a reusit, iata, sa capete forma si exprimare in fraze. Asadar este adevarat: Ponta este intaiul intelectual al tarii. Lumea lui Gaita paleste. In virtutea celor afirmate de Stefan cel Mare de la Vrancea cat si de alti presedinti de tara, tara nu-i un bun mostenit de la stramosi si ceva impruputat de la urmasi. Halal viitorime pe meleag. La trecutul mare, mare viitor.

  N-ar strica sa incercati sa refaceti sondajul de opinie cu pricina aci la han. Sa vedem ce intelectuali (dintre persoanele publice cu notorietate) ar fi favoritii musteriilor.

  • d'Artagnan says:

   Păi unul (cel puțin) ar zice de Adrian Năstase…

   • Netistu Mario says:

    Asta ar insemna intoarcere in trecut… pe linia intelectualistilor Ceausescu-Iliescu-Nastase-Ponta… (doi presedinti si doi prim-ministri). Ce mai urmeaza? Dragnea? In aceasta linie dinastica acceptata cu voiosie de popor, da, Nastase este o culme, probabil inegalabila.

 2. pierre says:

  Eu n-as zice ca dracul ( romanesc) e atat de negru.Sau mai bine zis, e cam tot atat de negru ca si versiunile sale din tari considerate aparent mult mai civilizate si instruite.Ce-ar fi daca, de exemplu, la o intrebare asemanatoare, publicul urban reprezentativ din SUA ar desemna ca primii intelectuali ai tarii pe Kim Kardashian sau pe Donald Trump ? Ar fi asa neverosimil pentru o natie care detine totusi varfuri mondiale ale inteligentei si intelectualitatii ? Nu mi se pare.
  Intrebarea este deschisa , adica este pusa cu shusta , adica amesteca (grav) atributul de baza -intelectualitate cu notorietatea.Una-i una, alta-i alta. Si daca ne gandim de cate sute de mii de ori numele “Ponta” a fost asociat in spatiul public romanesc recent cu termeni precum doctor/doctorat, master, universitate, profesor, lucrare stiintifica, bibliografie, autor , diploma etc, desemnarea lui in context drept laureat al concursului de intelectuali, nu mi se mai pare chiar aberanta. Ar mai fi si alta varianta, pe care nimeni nu pare sa o ia in considerare: daca atunci cand il indica pe Ponta-primul inteletual al tarisoarei, respondentii nostri dau dovada de un rafinat simt al umorului ? Eeei , la asta nu v-ati gandit ! 🙂

  • d'Artagnan says:

   Mda, Ponta a fost asociat și cu copy/paste, care este o activitate intelectuală, doar nu-i prelucrare prin așchiere.

  • Netistu Mario says:

   Asadar, in context, nimic mai firesc, ca primar si prim edil al Bucurestiului sa fie Gabriela Vrânceanu-Firea (chiar daca s-ar potrivi (mult) mai bine la Focsani, ca vice-primar voluntar de rezerva). Totusi, in raport cu rafinatul simt al umorului “care este”, in capitala patriei noastre, Bucurestiul chiar nu merita alt primar decat creatura Gabriela Vrânceanu-Firea. Cea mai importanta dimensiune a democratiei este reprezentativitatea. Cum e turcu si pistolul. Prin urmare, ce rost ar avea alegerea unui primar in raspar cu vointa si cu felul de a fi al cetatenilor statistici? Ca n-ar avea. Eu unul votez Gabi Firea. Acesta-i priamrul care se cunvine bucurestenilor, pe care-l merita (majoritar, democratic) si care astfel se potriveste si Bucurestiului. Armonic. Se pupa. E stare de optim. Este ceea ce meritam. Sa fim onesti. Sa fim drepti. Sa acceptam realitatea (pe care n-o putem schimba). Ca tantilica asta e mai proasta si mai cu coada pe sus decat Olguta olteneasca, ca e nula in asa hal incat pe langa ea Vanghelie pare o valoare autentica, chiar n-are a face. Democratie, economie de piata, cerere si oferta. Jos dictatura (elitelor) tovarasi. Sa-i promovam exclusiv pe cei asemenea noua. Ei stiu (mult) mai bine ce ne trebuie, fara sa ne forteze, prin prestanta si felul lor de a fi, sa ne simtim inferiori si sa ne preseze astfel sa progresam ca insi, sa ne adaptam la altceva, tulburandu-ne dulcea auto-suficienta. Meritam si noi liniste sufleteasca. Pace interioara, inclusiv dinspre primarie. Fie. Gabriela Vrânceanu-Firea, primar al municipiului Bucuresti. o metropola (aproape) europeana. Pe cine altcineva? Cui nu-i convine (dar nici nu candideaza) i-as propune (auto)exilul la Sulina. Sau la Curtici si chiar mai departe. Duca-se. Noi poporul multimilenar ramanem. Apa trece.

   • d'Artagnan says:

    G.: Fie, nene, să vă trăiască! ați știut ce-ați ales… și o iubești?

    • Netistu Mario says:

     Vorba cantecului; as iubi-o da’ nu stiu cum. Dar d-voastra pe cine ati vota daca ati locui la Bucuresti? De curiozitate.

     • d'Artagnan says:

      Dar de unde știți că nu stau în București?!

      Cu Nicu, evident, sau cu cineva din M nu știu cât…

      • NetistuMario says:

       Dar din dar se face iadul. Caci:

       Dar din mesajul meu nu rezulta ca as sti ori ca nu as sti ca locuiti sau nu locuiti in Bucuresti. Intrebarea d-voastra ar avea (o oarecare) logica daca si numai daca d-voastra insiva ati sti (din alta parte) ca stiu (ca nu locuiti in Bucuresti). Stiti? Parerea mea este ca nu aveti cum.

       Ati vota cu Nicu asa la misto, ca sa-i faceti in ciuda bucuresteanului mediu, si/sau ca sa va distingeti de turma, ca alte motive nu (se) vad, alte motive nu (se) exista.

       • d'Artagnan says:

        Cunoașteti, de dragul discuției, pe cineva cât de cât mediatizat care să vă merite cât de puțin votul, la care să vedeți ”alte motive”?
        P.S. Eu m-am obișnuit să votez răul cel mai mic. Mă gândesc, de exemplu, cum ar fi arătat țara asta acum dacă tălanul, plăvanul de Iohannis, OMUL CARE URMĂREȘTE CU ATENȚIE TOT în timp ce doarme-n papuci, n-ar fi fost ales și l-am fi avut președinte pe marele intelectual.
        Nu PREA bine.

    • Netistu Mario says:

     Si apropo, cand vorbeste fara prompter, Gabita e mai sexy-n-gura decat Olguta, Elena si Mazare la un loc. Aproape de aceeasi talie cu Ana Birchall. Asa ii e firea. Nu vad de ce n-ar vota-o cineva. Oricine. Tenta de ironie cu care o tratati ma face sa cred ca (probabil) va aflati intr-o faza incipienta de misoginism. Ia spuneti, dintre Donald si Hillary pe cine preferati? Da’ sincer. Tot de curiozitate. 🙂

 3. Stely says:

  Si totusi n-am ramas chiar nepacalit pe ziua de azi, iar 1 Aprilie isi regaseste macar un pic din gloria de odinioara. Pacaleala imi vine de la Hanul Muschetarilor care si-a avut azi – 1 Aprilie – inaugurarea, fixandu-si astfel ziua de nastere. Prin urmare, incepand de anul acesta, dl.Goe (nascut, dupa cum se stie, fix pe 1 Aprilie 1900) nu mai are monopolul aniversarilor buclucase si al farselor autorizate. Ce pot sa zic? Le spun la multi ani si mult succes in HUVACA.

  Iata , dar, ca azi este ziua Hanului Muschetarilor. Pai, daca este asa va transmit pe aceasta cale” la multi ani” si felicitari pentru reinvierea atmosferei vesele de odinioara . Felicitari si noului „musafir ” al hanului (Netistu Mario) care pare ca si-a gasit locul (mai) potrivit pentru petrecerea placuta a timpului … 🙂

 4. lazycat001 says:

  Foarte tare sondajul si subliniaza minunat buna opinie despre sine a romanilor care la o discutie lejera, scuipand coji de seminte pe trotuar, ii considera pe americani o natie de inculti si de fraieri…

  Asta apropo si de cat de tare este Donald 🙂

  • pierre says:

   N-as zice ca romanii in general , mancatori de seminte sau nu,aruncate pe trotuar sau nu, ii considera pe americani o natie de inculti si fraieri , fara ca asta sa stirbeasca in vreun fel “buna opinie despre sine ” care ii caracterizeaza . Din motive mai mult sau ( de cele mai multe ori) mai putin intemeiate. As zice insa ca e la moda ca destui intelectuali romani sa poarte caciula in brate cand se uita/refera la alti intelectuali occidentali/americani. Din motive mai mult sau (de cele mai multe ori) mai putin intemeiate.

  • pierre says:

   Pariu pe un carton de Leffe bruna ca in maximum 2 luni se revine exact in punctul de unde am plecat : fumat peste tot , inauntru si afara !

 5. Observator says:

  Ați revenit carevasăzică! Sa fie intr-un ceas bun!

  Stii ce nu au întrebat astia de au facut sondajul? Ce e aceea inteligenta? Eu cu asta începeam si apoi segmentat rezultatele.

  Si ca tot vorbiți de intelectuali, ați citit si de legea cea noua care permite partidelor acestora sa nu-si plătească taxele către stat?

 6. d'Artagnan says:

  O idee românească inteligentă…
  Acuma, fac și eu ca Mario, parlamentul este reprezentativ pentru România, nu?

 7. Porthos says:

  @ d’Artagnan

  Iar ați lăsat Hanul de izbeliște. Măcar roagă-l și tu pe Planchet să pună orarul la intrare să nu creadă lumea că v-a prins ANAF-ul cu bacșișurile nedeclarate.

  PS: la voi se mai fumează? Sau trebuie să ies afară ca să-mi aprind Cohiba?

 8. Nando says:

  Ce ti-ar raspunde G.V.F.P, daca ar citi articolul:

  De ce mi-ai prevestit un viitor cu soare?
  Sunt goala, toata, iar mintea m-a tradat,
  Si chipul tău pierit-a demult in depărtare
  Sub norii grei şi-a acestui sondaj trucat…
  O, nu-i destul s-arunci zâmbind un pronostic
  Pe numele, ce cu mandrie il port in lume
  Duioasele osanale, mersul imi uşurează
  Mâhnirea apare cand ma vorbesti de rau
  Ruşinea nu-i de mine, eu sunt cea mai bună
  La bestelit dusmanul si nu cunosc nici căinţa,
  Dar nici regretul si cu atat mai mult, dojana
  Sunt singura femeie pe care ţi-ai alege-o, la o adica
  Daca ai vrea ca cineva sa minta si sa-njure pentru tine
  Doar Ponta ma mai alinta, dar el, acum, n-aduce
  Deplină vindecare pentru rana ce o port in suflet
  Cred ca e rana ce-o poartă umilitul ca pe-o cruce.
  Nici lacrimile mele, nepretuite si inefabile nestemate
  Varsate din dragoste,nu-mi pot răscumpăra păcate…

  P.S. Sper ca Shakespeare nu ma va acuza de plagiat…. fiindca doar m-am inspirat dintr-un sonet
  adresat cuiva

  • d'Artagnan says:

   Sunt cam amețit puțin, hâc!, da cine-i G.V.F.P. că nu mă prind?

   • Nando says:

    Se poate maestre? dar azi sunt in buna dispozitie si iti satisfac curiozitatea:

    G, vine de la gabi prompterita. Atentie : a nu se confunda cu Gabi Lunca, interpreta care e cam singura ce se recunoaste vinovata(da mama cu biciu-n mine :)))) )
    V, vine de la ciobanasul ala din Miorita:
    Trei turme de miei,
    Cu trei ciobãnei.
    Unu-i moldovan,
    Unu-i ungurean
    si ultimu-i vrâncean.
    F de unde crezi ca vine? de la injuratura aceea neaosa: Firea-i tu al naibii Gabriela ca
    prea te crezi fitoasa!
    P, e o enigma cum de a aparut in coada numelui, dar sa stii ca vine in mod Voluntari de la un primar corupt ce face afaceri cu interlopi

    P.S1. Sper ca, vorba profesorului de fizica cuantica(teoria lui Schrodinger), ai inteles pana la urma fiindca, in sfarsit, eu am inteles si eu ce vrea sa spuna acest GVFP
    P.S.2 marele teoretican al fotbalului de pe la noi, Cornel Dinu, ar spune ca daca ai fi citit cartea lui scrisa impreuna cu Mircea D. Ionescu ai fi inteles ca ineamna: Geniu-Viteza- Fiabilitate-Perpendicularizarea jocului……

 9. Nando says:

  Erata: conform regulilor gramaticale se scrie: “fir-ai tu….”,nu “firea-i tu….”, dar fiind vorba de o licenta pseudo-poetica, sper sa se aprobe.

 10. Radu Humor says:

  Radu Humor
  Comentariul tău e în așteptare.
  „Acestea au avertizat că dacă BCE merge şi mai departe cu politica dobânzilor negative, profitabilitatea lor şi rolul lor de motoare de stimulare economică vor avea de suferit.În urma deciziei băncii centrale, euro a luat-o abrupt în jos.
  „Rolul băncilor de motoare pentru economie a dispărut de mult !
  Ceea ce vedem şi simţim acum este cămătărie dusă la extrem !
  Degeaba se străduieşte Ghiţă să aducă într-o actualitate mai mult decât evidentă textele eminesciene !
  Bâr(b)logul acesta al lui Porthos este vădit interesat ( chiar cu „coi” în faţă😉 ) să ia apărarea unora care i-au aruncat ceva „mălai”, făcându-şi-l părtaşi la marea abureală !
  P.S.
  „Înduioşătoare”, de-a dreptul greţoasă, încercarea de a-l plasa printre îngeri pe unul ca Isărescu, urmaşul perfid al uzuratorilor de altă dată, (de) neclintit în fruntea bucatelor României ! !

  • d'Artagnan says:

   Băi, nu ai văzut în titlul articolului cuvântul ”inteligent”?!?
   Prin urmare, la ce mama dracu te bagi în seama pe-aici?!
   Caută etichete gen ”stupid” și comentează acolo.

 11. pierre says:

  ” Dumnezeu prefera lemnul.Lemnul si spatiile mici ” -este amuzant sa vezi ce furtuni media a starnit acest enunt aparent benign , inofensiv, vag ironic ,vag insolent ( cine stie cu adevarat pana la urma ce prefera Dumnezeu ? ). Eu unul m-am amuzat copios pana la un punct, urmarind prestatia (tragi) comica a bigotilor indignati , popilor , romanilor verzi si credinciosi , nationalistilor , oamenilor de bine etc. De la un punct incolo. nu a mai fost amuzant , mai precis de cand multi dintre cei care au rostit celebrul vers in clipul trupei ” Taxi” au inceput sa retracteze, nuanteze, explice. Imi doresc sa vad macar unul dintre ei ramanand ferm si asumand mesajul pana la capat. Poate Moisescu ? poate Oana Pellea ? Poate solistul de la Vunk ? Nu stiu, macar unul !

 12. d'Artagnan says:

  Pe nenicu ăsta de Marian Munteanu, candidat la Primăria București, l-am văzt aseară la Antena 3.
  Corect. Acolo găsește electoratul PNL.

  • Nando says:

   A fost, cumva, o liturghie tinuta de raspopitul gade in scopul castigarii primariei de catre mm? cica, spiritele astea se cam intersecteaza…..
   Ca eu am auzit ca MM pledeaza pentru construirea unei moschei la mansarda cladirii unde oficiaza gade,
   usl in varianta 2.0/2016 nu se mai ascunde de ochii lumii. Cica, gorghiu isi va boteza progenitura fix la biserica unde-i pastor gade

 13. pierre says:

  Mai urmareste cineva minunata aventura sportiva a micutei Leicester in campionatul Angliei , locul I in Premiership cu 4 etape inainte de final , la 8 puncte in fata urmatoarei clasate , Tottenham ?
  Astazi doar un egal ( 2-2 ) acasa cu West Ham , aparent un pas gresit, dar un meci facut harcea-parcea de un bou de arbitru, Jonathan Moss ,care daca ar fi prestat asa ceva in Romania, ar fi urlat alde MM Stoica ca din gura de sarpe cel putin doua saptamani. Sper ca fenomenala echipa din micutul orasel Leicester sa reziste presiunii , sa castige Premiership si sa mai demonstreze inca o data ca marea performanta in fotbal, in sport in general, nu este doar despre multi, multi bani.

  • Nando says:

   N-am vaazut meciul lui Leicester, dar cred ca au sanse sa-si pastreze locul I pana la final. Azi, Tottenham joaca la Stoke(sa speram ca va fi o seara ploioasa, cu vant si tunete- sper ca ghicesti de ce zic asta) si daca va castiga se va apropia la 5 puncte. Urmeaza, pentru fiecare cate doua meciuri acasa si 2 in deplasare.Leicester ar avea nvoie de inca 8 puncte din cele 4 meciuri, desi in deplasare va juca cu M.United si cu Chelsea, iar acasa cu Swansea si Everton. In ideea ca va aduce cel putin 2 puncte de afara si va castiga acasa ambele meciuri, micuta Leicester chiar va da marea lovitura granzilor(ma refer la patronii multimiliardari care au pompat bani nu gluma)

   P.S. Tragand, oarecum, din(si de) tastatura, am raspuns sondajului tau despre sansa lui Vardy, Mahrez si co. Sper ca D’Artagnan sa nu ma fluiere c-as fi in ofside, fiindca topicul era despre alt sondaj, dar, cum il consider eu, adica un cavaler, n-o va face, mai ales ca fluierasii de pe la noi nu au o buna reputatie, fiind mai toti prieteni cu jiji, Iar el nu vrea sa se compromita in asa companie pestrita

 14. pierre says:

  “Domnul Klaus Iohannis a luat act de rectificarea Cărții Funciare nr. 9331 Sibiu, în sensul radierii unor drepturi cu privire la imobilul care a făcut obiectul deciziei civile a Curții de Apel Brașov. În contextul juridic creat, domnul Klaus Iohannis respectă pe deplin hotărârea justiției și, fără nicio îndoială, va returna de îndată sumele care i-au fost virate în baza contractului de închiriere, începând cu data comunicării deciziei civile a Curții de Apel Brașov”

  Intreb si eu :
  – cui va returna sumele ?
  -de ce numai ” incepand cu data comunicarii deciziei civile a Curtii de Apel Brasov ” ? Restul pana la 300k euro ?
  -pampalaul asta se crede mai smecher decat este sau ne crede pe noi mai fraieri decat suntem ?

 15. lazycat001 says:

  Smart Parchetul General sa declanseze acum redeschiderea unui dosar vechi al lui Base… Oare era ceva teama ca s-ar putea inscrie (cu sanse reale) la cursa pentru Primaria Bucuresti?

  • d'Artagnan says:

   Păi văz că te-ai gânditără și tu exact cum gândesc fanii antenelor numa că la alte personagii….

   P.S. „Văd că se dă o luptă pe viață și pe moarte să îmi fie impiedicată candidatura. Ei bine, nu au decât două opțiuni, să mă omoare sau sa mă lase în pace să mă supun judecății Dvs, la vot, pe 5 iunie…”
   CRISTIAN POPESCU PIEDONE

   • lazycat001 says:

    Am zis si eu.. mai cu rusine…

    Dar nu m-am putut opri sa ma gandes: dosar vechi, inchis deja, redeschis.. la fix cand trebuie.. Procuratura Generala unde este dl Nutu .. care a luat postul la troc cu presiune de la PSD ca trebuia si Base sa lase ceva de la el din dubleta Kovesi / Morar..

    Cam multe coincidente, nu?

 16. Nando says:

  Hangiul sef a plecat in lume si a lasat vraiste hanul. Poate nu mai are bani sa intretina locatia, poate a fugit cu iubita in lumea larga si ne-a parasit taman cand aveam mai amre nevoie de el.
  Sper sa fie fericit, oriunde s-ar afla!

 17. d'Artagnan says:

  Nando, să nu uit, de ce este acum ”mai mare nevoie de el”?!
  S-a întâmplat ceva ieșit din comun în afară de Madrid și Budapesta?

  • Nando says:

   A inceput campania ilicitorala(sic!). Se bat chiorii cu orbii. Prompterita lui varanu, o sa ajunga succesoarea lui Oprescu la PMB. Plagiatoru va ajunge seful CD, chiar daca il vor izgoni cu greu pe (i)Zgonea. Sa te tii atunci la mistouri rostite de la pupitrul camerei.
   de catre el Che gargara. Si asta e doar o mica parte din mizeria in care ne cufundam pas cu pas

   1)Nu ne intereseaza ce a fost la Madrid, Ce, ala a fost turneu prime mandatory? Nici de nivel international nu s-a dovedit dupa ce jucatoare au ramas in sferturi(cu exceptia extraordinarei si nemaipomenitei noastre campioane 😀 😀 :D). Poti sa-mi spui ce virus le-a doborat pe cele 15 favorite, din primele16, de a ramas doar simpatia mustaciosului drept aspiranta sa ridice trofeul ala pipernicit?
   2) CSM Bucuresti e doar cu numele, in rest o selectionata mondiala, noroc ca Bradeanu a fost cea care a inscris golul victoriei. Daca pleaca Rasmussen si nu aduc alt antrenor strain, ne intoarcem la performantele de anii trecuti, adica mai nimic

   • lazycat001 says:

    Ne cufundam in mizerie daca alegem sa facem asta. Noi nu si nu…. 🙂

    Hai sa o luam pe cele doua numere:

    1) Daca o sa urmaresti tenisul cu atentie o sa vezi ca la fete de multe ori se intampla sa fie surprize masive, multe dintre favorite nu ajung in fazele superioare. Asa sunt fetele, mai emotive…

    2) Asa e in mai toate sporturile, se aduc straini/straine… Cu Bradeanu te inseli, nu e titulara, Manea este singura prezenta romaneasca in prima echipa (titulara).

    Recunoaste ca te superi ca nu s-a adus vorba de Steaua hehehe

    • Nando says:

     De Manea, GRASUTA MEA DRAGA, n-am adus vorba din greseala, am vrut sa o “premiez” pe Bradeanu fiindca am, auzit ca se va retrage

     M-as supara daca s-ar aduce vorba de mizeria fcsb,
     clar?

     • lazycat001 says:

      Ca geamu’ mat tataie 🙂

      • Nando says:

       Stii cum isi convinge o mama pe fetita ei, rasfatata, sa se duca seara la culcare?
       O intreaba:
       – fetita mea dulce, vrei un fratior?
       si scumpetea de ea raspunde:
       – sigur ca vreau!!!!!
       – Atunci, fii te rog, cuminte, culca-te si dormi! 😀 😀 😀

       Tot mat e geamul tau si acum, fiule? :)))

 18. d'Artagnan says:

  Nando, pari băiat în regulă, de ce mă jignești?!
  Eu sunt muschetar sef, nu hangiu sef!
  Hangiu sef poa să fie Planchet, în niciun caz io!

  • Nando says:

   WOW! ti-am zis hangiu sef fiindca tu esti sarea si piperul la han(sa ma scuze musafirii hanului, dar una e sa tii hanul la inaltime si cu totul altceva e sa vii din cand in cand pe aici, asa ca mine) sa mai bei un vin bun si sa mai schimbi o vorba
   Daca nici explicatia asta nu e acceptata, retrag vorbele si ma intorc la hobby-ul tau, duelurile multiple cu preopinentii.

 19. d'Artagnan says:

  După cum se știe, Barcelona și Real Madrid sunt echipe cu jucători spanioli, Man United, Liverpool sunt echipe englezești veritabile, munchenezii sunt germani pur sânge, și tot așa…
  Iar în ce privește competițiile, inclusiv în tenis, important e cine vine la start, și la Madrid ,în afară de Serena toate au fost acolo. Dacă au luat bătaie, înseamnă că altcineva a fost mai bun în acel turneu.
  Ehe, tot timpul ne pute nouă ceva…

  • Nando says:

   Da, dar cand se inregistreaza recorduri unicate, 1 la un mileniu, nu are cum sa nu-ti sara in ochi anomalia. Aici ar trebui sa-si spuna parerea si cea care se proclama modest, Observator. Vorba lui nea a lu Parizianul (din Delirul): “pe ce te bazezi?”
   Eu am lucrat multi ani in cercetare si am o adevarata “slabiciune” pentru rezultatele ce ies din sfera normalului. As spune chiar ca in fiecare experiment urmaream atent parametrii procesului pentru ca apoi sa-mi pot forma o parere autorizata despre cauza care a condus la niste rezultate nescontate.
   Iar in ce priveste anomalia de la WTA Madrid 2016 nu pot gasi alta explicatie decat ca bossul mustacios le-a oferit, celor 15 favorite care au iesit prematur din turneu, cate un bilet de odihna in statiunea Ibiza sau ceva asemanator, lasand-o pe flebetea lui sa se lupte cu neica nimeni pentru trofeu.

 20. Stely says:

  @Nandu , văd ca le-ati potrivit bine pe toate, dar asta cu “mustciosu ” e cam trasa de par.
  Banuiesc insa ca ati vrut sa-l tachinati pe D’ Artagnan, stind ca este un fan al Simonei Halep . Dar nu stiti un lucru : anume ca “mustaciosu”, alias Ion Tiriac este un mare zgarcit . De fapt el nu pune nici un pret pe tenisul feminin. Apreciaza “femeia” din tenis(ca un geambas) doar pentru frumusete si picioarele ei “mai lungi “. Dar ce folos , daca nu-i iese “banul ” si il baga in faliment ? Iata ce spune miliardarul roman :

  Daca maresc si premiile femeilor, voi fi falit si nu mai stiu cum sa organizez un turneu de tenis. Iar eu am facut tenis inca din anii ’60. Cum sa spui ca sunt egali? Nu sunt egali. Da, prefer o femeie pe teren, arata mai bine, e mai frumoasa. Chiar si in fata lui Federer prefer o femeie. Dar ele nu-mi pun pe masa aceeasi bani”, s-a plans Tiriac.

  “Daca un barbat imi aduce 40 de dolari din televizari, iar o femeie doar 7 dolari, nu e la fel. Sfarsit! Poate ca le poti plati pe ultimele patru, pentru semifinale si finala, la fel ca barbatii. Dar poate ca restul nu sunt interesante ca sa le platesti la fel. Platesc premii de 11 milioane de dolari si asa nu se mai poate! Nu pot sa merg asa la nesfarsit! Toata lumea ar intelege asta, e foarte simplu”, a completat Tiriac.

  De asemenea, Tiriac a facut si o declaratie aparent sexista despre jucatoarele de tenis.

  “Imi plac foarte mult femeile, mai mult decat barbatii. Toata viata mea a fost asa. Cu cat au picioarele mai lungi, cu atat cred ca sunt mai frumoase. Chiar si in tenis, sunt gratioase si asa mai departe”, a afirmat Tiriac.

  La finalul saptamanii trecute, Ion Tiriac a anuntat ca ia in calcul vanzarea turneului de la Madrid, nemultumit de faptul ca la unele meciuri nu au fost mai mult de 3.000 de spectatori.

  Motivul principal ar fi lipsa de interes din circuitul feminin, in conditiile in care la Madrid s-au inregistrat foarte multe surprize.

  P.S Acum , sigur , nu m-as mira sa-i dati dreptate . Cred insa ca gresiti, si riscati sa va situati in aceeasi barca cu Ion Tiriac. Mie mi-ar parea rau. 🙂
  Apropo, poate veti reveni la sentimente mai bune, daca veti citi ce spun si altii despre “sexistul” Ion Tirac . Bunaoara, iata :

  http://www.ziare.com/ion-tiriac/stiri-ion-tiriac/o-publicatie-din-america-lanseaza-un-atac-fara-precedent-la-adresa-lui-ion-tiriac-1421333

 21. Stely says:

  Ah, am uitat sa spun . Am presimtirea ca Nole o va lua pe “coaja ” de la Andy. Era cat p’aci s-o ia de la Nishikori , dar si de la Nadal. Cat o sa-l mai tina puterile si pe el ?
  P.S. Aici insa trebuie sa-i dau dreptate lui Ion Tiriac . Parida de aseara( cu Nishikori) a facut toti banii. Sa vedem ce va fi acum . Hai Andy ! 🙂

 22. Stely says:

  Aoleu , presimtirea mea s-a adeverit !! Daca cumva exista aici ( la han) vreun fan Djokovic vreau sa stie ca nu am avut intentia sa-i produc vreo suparare. Mi-e teama ca este cineva, si chiar cred ca si “catranit”. Dar , ffiind printre putinele esecuri ale lui Djokovoc, s-ar putea sa -i treaca repede. Da, ca” asa -i in tenis” …in general (feminin ca si masculin).
  P.S. Cred ca ati sesizat aluzia “finuta” a lui Djokovic , privind spectacolul si numarul record al spectatorilor. Dar ce-i drept a fost un spectacol senzational . Trebuie, deci, sa le multumim… tututuror , totusi. Pai ce, vreti sa spuneti ca nu v-a placut cum a jucat Irina Begu ? A fost, atat spectacol,, cat si rezultate pe masura. M-am bucurat pentru ea.

  • Nando says:

   N-am urmarit finala de ieri, din motive obiective, asa ca nu stiu daca Djoko a declarat cumva, la final, cum ca meciul pierdut a fost de fapt un cadou oferit de el cu drag, de ziua lui Andy. Si daca e asa, trebuie apreciat atat ca gest cat si ca valoare. Cadoul lui in bani este mai consistent decat i-a oferit oricare alta persoana lui Andy, nu doar acum ci oricand.

   P.S. Se poate compara acest cadou cu cel reclamat de Simona vis a vis de Irina? Diferenta de clasa, nu-i asa? Si de stil, nu doar de bun simt….

   • Stely says:

    @Nando,
    Nu , Andy Murray si-a oferit singur cadoul .Daca am merge pe ideea aceasta , Djokovic ar fi avut ocazia la Australian Open, atunci cand astepta din moment in moment sa-i nasca sotia. L-a batut insa, fara mila, in trei seturi , facandu-l sa izbucneasca in lacrimi in timpul festivitatii de premiere.
    Apoi, Djokovic avea destule motive sa castige trofeul . Printre altele ar fi fost a treia oara (consecutiv) si al 30-lea turneu din categoria Masters.
    Djokokovic a facut tot ce este posibil sa-l invinga pe Andy Murray. Daca spuneti ca nu ati vazut meciul , poate nu sunteti convins . Eu cred insa ca pe Djokovic era cat pe-aci sa-l bata( si ) Nadal in sferturi, precum si Niishikori in semifinala . Nu mult i-a lipsit si lui Bellucci in optimi, care i-a luat primul set cu 6-0. Da, mai cred ca Djpkovc a fost invins (pe bune) pentru ca era destul de obosit dupa turneul de la Madrid . Nu trebuia sa mai mearga la Roma, taman acum, inainte de Roland Garros. Stim bine ce reprezinta pentru el acest turneu, fiind din ce imi amintesc, singurul turneu de Grand Slam pe care nu l-a castigat. Eu ii doresc sa-l castige. Numai asa voi putea sa accept , cu o unda de indoiala, totusi, ceea ce spuneti despre cadoul oferit ” cu drag” de Djokovic lui Andy de ziua lui.
    P.S. Am sentimentul ca in unele privinte imi dati dreptate ; ca ati introdus in discutie povestea cadoului ca o aluzie tot la Simona Halep. Nu stiu daca a fost o sageata indreptata catre ea sau catre presupusii ei fani. Nu stiu nici ce va spune D’Artagnan . Eu, ce inca nu sunt un fan inflacarat spun fara rezerve ca Simona Halep a facut o declaratie (gluma , spune ea) neinspirata sau poate chiar rautacioasa. De altfel am facut un comentariu in acest sens pe facebook . Simona, cred ar fi trebuit sa-si ceara scuze. Irina o va bate pe Simona, la fel de bine cum le-a batut pe Muguruza, pe Azarenka . In consecinta , isi va lua si ea (singura )cadoul de la Simona, precum Andy de la Djokovic. 🙂

    • Nando says:

     Eu am vorbit de “cadou” mai mult in gluma stiind ca de ziua lui, Andy isi dorea desigur o victorie. Ce sarbatoare ar fi fost dupa o alta infrangere? Se spune ca sunt prieteni buni, iar Andy a fost singurul dintre tenismenii de top care au fost invitati la nunta lui Djoko.
     In rest, nu s-ar face gaura in cer daca Nole nu ar castiga nici anul asta RG. Sampras a fost un tenisman foarte foarte bun si totusi n-a reusit sa castige RG, Federer e cine stim cu totii si a reusit sa castige o singura data RG, exact in anul in care regele zgurii s-a impiedicat de Soderling. Deci, poti fi un tenismen de valoare mondiala si fara sa ai toate cele 4 GS-uri. Nici Borg nu le are pe toate cele 4, dar asta nu-i stirbeste din prestanta.

     Ce sa mai zicem de nasty al nostru, care nu are decat 2 GS-uri, dar pe care noi il cocotam in varful constelatiei…..

     Da, mi s-a parut efectiv deplasata declaratia Simonei si asa ceva nu se face, cu atat mai mult cu cat Irina este colega de echipa Fed Cup. Simona poate fi si badarana cand e nervoasa. Sa ne aducem aminte si de despartirea prin SMS de Fissette……

     Cred ca admiratia ta pentru Simona nu se va simti afectata de declaratia mea….

     • Stely says:

      🙂 Nici vorba !! Admiratia mea fata de Simona a ramas in parametri normali. Un fel de medie… ponderata . De fapt cred ca si admiratia” ta ” fata de Djokovic a ramas intacta. Dar nu ma pacaliti cu “declaratia ” ca nu s-ar face “gaura in cer ” daca nu ar castiga Roland Garros-ul . Parca nu as fi vazut cu ochii mei ochii lui plini de lacrimi cand a pierdut trofeul (anul trecut),invins fiind de Wavrinka . A fost foarte afectat , si el dar si admiratorii lui. Pe unii dintre ei i-am “vazut” tot cu ochii mei . 😉 Nu stiu de ce, dar am sentimentul ca nici d-voastra nu v-ati simtit prea bine . Se pare ca anul acesta sunt sanse mari sa-l castige . Am presimtirea aceasta . Cred v-ati dat seama ca am darul previziunii. Ideea ca va pierde meciul cu Andy Murray mi-a venit instantaneu cand am vazut ca si-a pierdut serviciul destul repede . Pana atunci crezusem ca s-a jucat cu focul , cedandu-le intentionat (de dragul spectacolului ) celor trei cate un set. Prea repede isi revenea in setul decisiv.
      Va castiga pentru ca la ora actuala este cel mai bun . Ma si mir cum nu apare in topul celor 10 mari jucatori ai lumii . Il vad pe Federer pe primul loc , pe doi (da) Pete Sampras , iar pe trei Bjorn Borg… Nici Nastase nu prea mai apare. Fata de Djokovic este un pitic . Si , desigur , are timp Berechet sa-l intreaca pe Federer la nr de Grand Slam-uri .
      Revenind la “admiratia” mea fata de Simona , daca va fi afectata vreodata numai din cauza “declaratiilor ” ei va fi. Totusi sper ca va face o figura buna la Rolland Garros . Asta numai daca nu va aparea din senin alta “pizdoaica” de pe locul 130 care sa-i taie avantul din primul tur . Doamne fereste !

      P.S .Vad ca este cotata a doua favorită la câștigarea turneului la casele de pariuri. Cotă 6.50, la fel ca Viktoria Azarenka,iar Serena cotă 2.88 . D-voastru (tu ) ce ziceti ? 🙂

      • Nando says:

       Eu cand pariez ceva, sigur pierd. Trebuie sa joc tripa 1×2 ca sa fiu sigur.Dar la tenis nu exista posibiltatea X-ului, deci….daca vrei sa spun ca Simona va castiga sa stii ca am sa o spun……doar de dragul tau :D..
       Cota nu-mi spune nimic atata vreme cat nu e exclusa surpriza. Cine ar fi pronosticat anul trecut inainte de US Open ca finala va fi intre doua veterane din cizma?Mai stii care erau cotele lui Pennetta si Vinci???
       Am presimtirea ca Angelique Kerber va face mai multe puncte la RG decat Simona(feeling-ul asta il am dupa ce am vazut-o la Stuttgrat-ul, Madrid si Roma. Chiar m-as intinde la un pariu pe tema asta)

       • Stely says:

        Ai cumva cont la Unibet ? Vezi ca s-au “bagat ” niste beneficii la pachet. Transmisiuni live, cote de top si un Pariu Gratis de 150 RON!
        P.S. Este un pont pe care ti l-am oferit tot “de dragul tau”. Eu nu raman datoare . 🙂

        • Stely says:

         Ah , trebuia in loc de .. 🙂 asa 😀 Asta ca sa fie …simetrie . 😀

        • Nando says:

         mercy beaucoup. Dar astept sa inceapa RG si atunci vad eu pe ce voi paria. Nu-mi fac conturi, joc fara bonusul lor. Din orgoliu 😀 😀 😀

  • lazycat001 says:

   M-as fi mirat ca Nole sa mai poata sa joace un joc tare dupa meciul foarte dur cu Nishikori… Japonezul cand prinde o zi buna este un oponent formidabil si asta o spune un fan Djokovik…

 23. Stely says:

  @ Nando ,
   Avec plaisir mon cher. 🙂 Trebuie( musai ) sa va multumesc si eu pentru disponibiltatea de a-mi raspunde . Nu ma asteptam sa ma bage cineva in seama (aici) la hanul muschetarilor . Si , mai mult, sa accepte sa stea la un pahar de vorba cu mine. Nu stiu ce se intampla cu D’Artagnan… ?! Ma tem ca este suparat pe mine . Am banuiala ca mi se trage de la o aluzie nevinovata, pe care am facut-o candva la adresa unui alt( nou si simpatic )” musteriu”. Acesta ( Netistu Mario) pe langa faptul ca nu m-a bagat in seama din momentul acela a disparut fara nici o vorba , ca si cand as fi facut ceva cu rea intentie. Nici vorba . Eu am dorit doar sa le urez ceva muscchetarilor de ziua lor. Nu stiti d-voastra, ca nu prea v-am(mai ) vazut pe la han, dar despre tenis mai discutam candva cu altcineva, pe alte “coordonate”. Ne mai acompania din cand in cand si D’Artagnan. El tinea cu Federer si cu Simona Halep , iar d-lui la fel (culmea) ca si d-voastra, cu Djokovic . Pe Simona nici dumnealui nu punea prea mult pret. In schimb ,eu ma potriveam cu D’Artagnan in privinta Simomei Halep. Uite, d’aia vin si spun din nou ca lipsa lui D’Artagnan ar putea sa fie din cauza ca este suparat pe mine . Beleaua ar fi sa dispareti si d-voastra . Atunci , da, ar fi o adavarata conspiratie . 😦

  • Nando says:

   Eu cred ca daca mai continuam comentariile (off topic) pe teme sportive, ne va da afara D’Artagnan de la han, pe motiv ca ne-am imbatat si am inceput sa vorbim aiurea. 😀
   Sondajul lui inteligent nu era despre sansele lui Djoko sau Simona la trofeul RG, nu-i asa?
   In rest, mi-a facut placere sa conversam online si poate ne-am simti si mai bine daca am sta face to face, undeva, la umbra cu un pahar de bere rece. Ce zici?

   • lazycat001 says:

    Tot off-topic (ce sa facem !!) am vazut ca de cand nu a fost RF pe tabloul principal la Rolland Garros populatia Pamantului a crescut cu 1.7 miliarde. Tare !

    • Nando says:

     Am si aici o mica corectie de propus: cresterea asta este suma algebrica dintre cei nascuti si cei decedati, Dar cati dintre oamenii de pe Terra l-au urmarit pe RF in acest interval de timp? Cati dintre cei 1,7 miliarde stiu cine este RF?

 24. d'Artagnan says:

  Vorbiti doamenlor și domnilor, vorbiți, că de aia e han…

  1. Îmi pare rău pentru gagici, dar spectatori sunt mai mulți la băieți decât la fete. E o evidență.Iar asta înseamnă bani mai mulți. Just business, nimic personal…
  2. Stely, totul este OK, nu înțeleg ce, unde, de ce, cum….

  • Stely says:

   d’Artagnan ,
   Nu despre tenis vreau sa ” vorbesc “, intrucat inca nu s-a incheiat turneul de la Paris , ci despre o mare legenda sportiva . Numele pe care si l-a ales el insusi este …

   Cassius Clay is a slave name. Nu eu l-am ales și nu l-am dorit. Eu sunt Muhammad Ali. Este un nume liber și insist ca lumea să îl folosească când vorbeste cu mine sau despre mine.

   http://www.activenews.ro/sport-alte-sporturi/Muhammad-Ali-moartea-unei-legende.-10-citate-memorabile-ale-marelui-campion-Zboara-ca-un-fluture-si-inteapa-ca-o-albina-133831
   P.S.@ Nando,
   In rest, mi-a facut placere sa conversam online si poate ne-am simti si mai bine daca am sta face to face, undeva, la umbra cu un pahar de bere rece. Ce zici?
   Raspuns : Nu va este teama ca as putea accepta ? 🙂

   • Stely says:

    “Doi prieteni vorbesc:
    – Ce-ai facut aseara, te-ai intalnit cu tipul ala?
    – Nu, n-a mai venit…
    -Cred ca ai fost distrusa, cum te simti?
    -La inceput am fost distrusa, ma gandeam ca am spus ceva aiurea, ca am gresit undeva, ca sunt urata…
    Apoi mi-am spus :”Mai bine sa am o atitudine pozitiva! Poate a murit!”

    P.S. Aoleu , Doamne fereste !

    • d'Artagnan says:

     🙂
     Știam și eu bancul…dar cu heterosexuali.
     Însă sună bine și cu homosexuali. 🙂

     • Stely says:

      @d’Artagnan ,
      “Hai cu berile-alea ca ne prinde …mondialu’ (europeanu”)!!

      P.S Pai da, sunt chiar heterosexuali : un el si o ea (doi prieteni ). De exemplu : eu (o prietena de blog ) va intreb pe d-voastra ( prieten , asijderea) ce stiti “Nando “? Incepe CE de fotbal si, daca este iubitor de tenis, mai mult ca sigur iubeste si fotbalul .
      Acum , Romania-Franta .
      Hai Romania !!

 25. Stely says:

  Nu am nimic de spus . Am venit doar sa va recomand un film :

  P.S. Este si un fel de dedicatie. 🙂

 26. Radu Humor says:

  Vorbeşte lumea… 😉
  ….numai salvatori, numai „binevoitori” in ultimii doua sute de ani…. dupa steaguri false, faradelegi, haos, tulburare, razboi, provocari „bine” facute, apar salvatorii…dupa „revolutia” franceza, apare Comitetul Salvarii Publice….dupa „revolutia” din 1917, a aparut omul nou comunist, ateu, care salveaza lumea din ghearele hotiei capitaliste….dupa al doilea razboi mondial a aparut „European Recovery Program”, cunoscut ca Planul Marshall, pentru redresarea si salvarea Europei, pentru a arata „bunavointa” si „parfumul” capitalismului….dupa caderea comunismului, pentru a fi salvati din „nepriceperea” omului nou comunist, a aparut Frontul Salvarii Nationale, a aparut „integrari” in ue, „parteneriate” strategice, privatizari, liberalizari si investitori…pentru a arata faptul ca numai satisfacerea tuturor poftelor, lacomia, profitul cu orice pret, salveaza lumea…..acum, dupa 26 de ani, dupa atita „integrare” occidentala, dupa atitea „parteneriate” strategice, dupa atita „profit”…. se vede treaba ca mai trebuie sa fim „salvati” odata, prin noi „uniuni” care sa salveze Bucurestiul….România….astfel ca, oile ametite, zapacite de atita „profit” si lacomie, dorm….iar lupii le „salveaza”…

  Se pare că, alegând repetitiv „salvarea”, bucureştenii/românii se recunosc ca fiind bolnavi, lucru întărit de cererea recentă „Vrem spitale!”
  Ce salvare e asta? Nu ne-a ajuns Frontul „Salvării” Naţionale, care ne-a băgat în groapă, ci ne trebuie o nouă „salvare”, care să ne „pună cruce” pe mormânt?
  Celor care chiar cred că de la Soroş poate să vină ceva bun, le reamintesc cuvintele lui Ţuţea: „Am stat 13 ani în temniţă pentru un popor de idioţi”.

  • lazycat001 says:

   Lasati ca o sa salveze Firea Bucurestiul de o sa vada bucurestenii stele verzi…

   Oricum pentru bazinul electoral PSD-UNPR nu conteaza prea mult ce se va intampla in realitate in Bucuresti.. votantii Firea isi iau in orice caz de la Antene toate informatiile asa ca vor fi convinsi ca e bine si ca, chiar daca nu e bine, Base a furat mai mult ! 🙂

 27. Nando says:

  Intr-un bar pentru homosexuali in New York , Gary vrea sa mearga la toaleta. In toaleta erau trei cabine, toate cu usile inchise. Bate la prima.
  – Ocupat!
  Bate la a doua.
  – Ocupat!
  Bate la a treia.
  – Intra!

 28. Nando says:

  @Stely
  Imi place nu doar fotbalul si tenisul ci si atletismul, pacat ca nu mai avem sportivi de talie internationala, ca pe vremuri
  Din pacate, desi sunt optimist din fire, sunt foarte sceptic ca vom juca si dupa 20 iunie la Euro: in primul rand n-avem antrenor, apoi, nici jucatori potriviti. Poate, peste 4 ani cand vor mai capata experienta Ianis, Patrick si alti juniori vom avea si noi o echipa. 😀 😀 😀

  P.S.Sa stii ca n-am ramas blocat cand am citit ce-ai scris despre eventuala intalnire la un pahar de vorba

 29. Stely says:

  @ Nando,
  Sa stiti ca si eu sunt (din pacate) destul de sceptica in privinta accederii in grupe a nationalei noastre de fotbal. Am avut acest sentiment chiar de la meciul cu Franta , in pofida laudelor multora, precum ca Romania a avut un joc bun. Imi este teama ca , daca va juca cu Albania asa cum a jucat cu Elvetia , iar aceasta(Albania) va juca la fel de curajos si hotarat, precum in partida cu Franta , vom incasa cu totii cea mai mare umilinta. Sper , totusi , ca nu se va intampla .
  P.S. In privinta invitatiei la un “pahar de vorba” trebuie sa va spun ca nu am luat-o in serios. Am crezut ca a fost un mod ( mai ) prietenos de a incheia discutia aceea ,”off topic” . Dar, daca spuneti ca nu ati ramas blocat , interpretand ca invitatia ramane valabila (deschisa ?), ma simt datoare cu un raspuns. Imi plac mai mult” intalnirile” din virtualitate. Au farmecul lor aparte .Am facut greseala de a ma intalni cu doi prieteni, pe care i-am cunoscut in spatiul virtual. Acum, dupa ce a trecut ceva timp de la intalnirea din real , relatiile noastre nu mai sunt aceleasi . Una s-a sfarsit , iar cealalta atarna de un fir de ata . 😦 Desigur , nu as putea sa spun ca ar fi vreun fel de asemanare . Asta , intrucat, pe d-voastra nu va cunosc de mult timp, deci , nu suntem inca prieteni virtuali . Aici , la hanul muschetarilor, care este aproape pustiu , ne-am “intalnit” intamplator datorita unor preocupari (pasiuni) comune pentru tenis si fotbal. Daca stau bine sa ma gandesc, imi place orice competitie sportiva , mai ales daca sunt angajati si sportivii nostri . Astept cu mare nerabdare Olimpiada de la Rio. Veniti la Olimpiada ? Va astept . 🙂 . A, si la Wimblendon … Mai ales ca imi sunteti dator . Am prevazut ca “Nolo” (al d-voastra ) va lua “Cupa muschetarilor” si nu ati venit aici (taman la han) sa va impartasiti bucuria. A, si eu m-am bucurat , chiar daca preferatul meu a fost de data asta invins.

 30. Nando says:

  Eu chiar am vorbit(scris, de fapt) serios. Probabil, altele sunt motivele pentru care o intorci ca la Ploiesti. In perioada respectiva am planificata o deplasare in SUA. Dar in Brazilia n-as merge anul asta de frica Zikai. Poate ne intalnim la Carul cu bere…..pare mai ieftin si mai accesibil

  P.S. Eram tentat la un moment dat sa-i astept la aeroport pe pifanii generalului de carton: Mi-am si facut stoc serios de rosii si de rebuturi de oua de la incubator, special pentru statul major format din Burlescu, Pupaciosul icoanelor, and co. 😀 😀 😀

 31. Stely says:

  @Nando ,
  Te faci ca nu pricepi . Eu te-am intrebat daca vii la Olimpiada de la Rio sau la turneul de la Wimblendon nu acolo (in realitate) ci aici, la han (in virtualitate ). Parca asa spusesem : Imi plac mai mult intalnirile din virtualitate. Au farmecul lor aparte.
  Sigur, ai tot dreptul sa te eschivezi . Dar , te rog ,sa nu spui despre mine ca am intors-o ca la Ploiesti ! Dupa cum vezi , explicatia mea a fost cat se poate de sincera, clara, fara inflorituri sau zambareti , care ar putea sa aiba rolul nu sa clarifice ci, dimpotriva , sa abureasca . 😉
  In alta ordine de idei, ai fost la aeroport pentru primirea cuvenita “bravilor” tricolori, sau i-ai lasat sa -si linga singuri ranile ?
  Cred ca stii faptul ca nici eu nu am avut asteptari prea mari de la echipa nationala. S-a intamplat ceea ce prevazusem. Imi pare rau ca nu am pariat pe Albania. Om ma faceam :daca pariam un milion de lei , castigam patru. Na, acum este tarziu ,nu am ce sa mai fac . Astept insa Wimblendonul, cand s-ar putea sa-mi incerc norocul. Asadar, tu , ce (mai) faci ???
  P.S. Referitor la “Pupaciosul icoanelor ” am capturat de pe facebook cateva glume haioase despre prestatia tricolorilor la Euro 2016. Iata :

  *Stire de ultima ora :
  Clothilde Armand va reclama la BEC victoria Albaniei. Se pare ca USB nu a avut reprezentanti pe teren
  *La pauza este un moment de reculegere cu matanii si icoane. Poate chiar face cinste Puiu cu o dusca de aghiazma :)))
  *Io zic ca Puiu a pupat moaste de caine, si cine stie ce popa caterisit o fi sfintit icoanele alea, de iese pe dos!

  *Acesta este Sadiku adevar .Romania eliminata de la Euro 2016

  Bomboana pe coliva ne-o ofera I ordanescu este : “astept sa plec in concediu.” 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s