1 Decembrie -Ubi bene, ibi patria

Azi, ca întotdeauna (adică de vreo trei ani) de 1 Decembrie, împreună cu familia și prietenii, voi bea o țuică dă prună, un vin roșu Fetească Neagră, ca să meargă fasolea scăzută cu ciolan, asezonată cu pepene murat.
Fraza de mai sus mi se pare cea mai dramatică, înălțătoare, optimistă, patriotică și rezumativă zicere care mi-a trecut prin cap cu ocazia Zilei Naționale a României. Se înțelege că:

– suntem un neam puternic, de supraviețuitori, dacă după cât au furat ĂȘTIA mai avem ceva de pus pe masă.
– mai avem gaze în țară, adică căldură, la un preț acceptabil, de vreme ce putem găti fasole scăzută, care scade prin fierbere.
– mai avem chiar și păduri, de vreme ce la cazanul de țuică se folosesc lemne.
– mai avem agricultură, atâta timp cât cresc pepeni mici pentru murături.
– mai avem sare grunjoasă.
– există un comerț înfloritor, de vreme ce avem la supermarket 8 feluri de fasole (neagră, brună, albă, medie, mică, colosal…) din 5 țări diferite. Eu am luat din Polonia, fasole cu boabe mari, prinzând o reducere fantastică de la 7,50 lei, la 3,50 lei!!
– am reînceput să facem vin din struguri, un semn bun, Feteasca Neagră fiind chiar o chestie.
– nu sunt încă singur la masă, adică nevastă mea nu m-a lăsat și copiii n-au emigrat. Probabil pentru că n-au încă vârsta, dar s-o trecem la realizări, cât mai putem; să nu fim cârcotași.
– și nu suntem cârcotași, ne mulțumim cu fasole, nu vrem homari de Ziua Națională
– mai am prieteni în țară,  n-au plecat toți afară.
– mai am prieteni, în general (dar asta nu ține de România).
– mai avem o țară; și nu s-a surpat încă din interior, cu mult înainte să ne-o fure masonii, evreii, guvernul mondial sau cine mama dracu’ este destul de tâmpit să se lege la cap cu noi.
– printr-un miracol, după 26 de ani am mai găsit un ciolan pe care nu l-a luat nimeni.
Prin urmare e bine, atâta timp cât nu ne este foarte rău. Iar dacă e bine, avem o patrie. Vorba ceea: iubi bene, iubi patria!
Hai România!

emag-1-dec-3-550x202

La noi, în România, totu-i redus!

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

35 Responses to 1 Decembrie -Ubi bene, ibi patria

 1. Radu says:

  Soarta mediului ! (de Gala Galacticul) , inspirat din “http://www.romanialibera.ro/actualitate/international/s-a-dat-startul-negocierilor-pentru-lupta-impotriva-incalzirii-globale-la-summitul-de-la-paris–400889”

  Dupa cum se stie Franta a rezolvat toate problemele pe care le avea si a inceput sa se pieptene: a tras o conferinta la care sunt prezenti presedintii “SUA și China, în calitate de cei mai mari poluatori ai planetei”, bineinteles Francois Hollande, care dupa ce a stat cu curul pe lavita cativa ani buni s-a decis ca pana la apus sa “decidem în câteva zile pentru câteva decenii” (in speranta ca va putea dormi in liniste pe urma, bineinteles). Pana si Charles Transilvaneanul s-a gandit sa apara, ca si el cica ar fi “așteptat suficient” si ar fi venit momentul sa actioneze. Ce sa actioneze babuinii astia ? In momentul de fata se poate spune ca democratia a impins in fata numai niste idioti, dar pana si idiotii astia, ca sa se adune atatia laolalta a trebuit sa existe o motivatie puternica. Crede cineva ca nu mai poate vreunul de problemele poluarii, de altfel reale ? Rahat, uitati ce-i caca mintea lui Xi ji ‘nping in calitatea dubioasa de reprezentant al celei de-a doua celei mai mari surse de besini din lume: Desi “Beijingul este sufocat de un smog, a treia zi consecutiv”, Xi crede ca e doar “o situația meteorologică defavorabilă”.

  E clar, nu poate fi vorba de vreo preocupare pentru clima, poluare sau altceva asemanator. Baietii astia pun la punct o strategie de a se imbogati. Pentru urmatorii patruzeci de ani, o zic chiar ei ! Cum o vor face, prin taxe inutile, prin donatii generoase de la guvern prietenilor, sau altele asemenea nu stiu si nici nu-mi bat capul sa aflu. Cert e doar ca vor fi joburi care vor disparea, industrii trimise in faliment, si taxele vor creste. Poluarea va creste, bineinteles, doar nu-si imagineaza cineva ca babuinii astia or sa produca un proiect viabil de fuziune la rece, decat daca prin asta intelegem fuziunea intereselor lor catalizate de prezenta unui scotch cu gheata.

  • Radu Humor says:

   Cea mai mizerabilă şi de neînţeles poluare, i-aş zice chiar otrăvire, este cea care se face prin împrăştierea în atmosferă a tot felul de gaze, a căror componenţă rămâne extrem de dubioasă, şi a căror rezultate climaterice ( perdele antisolare ?! 😆 )se dovedesc inexistente !
   Cine ne obligă să acceptăm asemenea paleative, la o falsă problemă ( cea a încălzirii globale ) , dar mai ales ce se urmăreşte de fapt ?!

   P.S.
   Summitul acesta seamănă întradevăr cu “satul arde şi baba se piaptănă”, sau cu ” hai să ne-adunăm, ca să ne aflăm în treabă !” mrgreen:

 2. Radu Humor says:

  “La noi, în România, totu-i redus!”
  N-aş zice !
  Dar eu mă refer la servicii, nu la serviciuri !
  Şi alea speciale, nu de masă ….
  P.S.
  Felicitări !
  Ţi-a ieşit !
  La mulţi ani !
  Şi ţie şi Udrei, va chiar şi lui Băsescu ! :mrgreen:
  Ţie, pe bune, lor …..

 3. neamtu tiganu says:

  Si din partea mea si a nefestii urez “La multi ani Romania!”

  P.S In privinta tuicii am o mica problema, detin o cantitate destul de mica dar nu sunt incintat de calitate, producatorul respectiv, ca e de la taran, a considerat ca daca-i da o tarie peste 50% nu se mai simte faptul ca respectivul distilat nu e produs din pruna.

 4. intrusul says:

  La multi ani ! Sanatate !

 5. Radu Humor says:

  La întrebarea: “Cîte persoane întrețineți?”, englezul a răspuns:
  – 2,1 milioane de imigranți ilegali
  – 4,4 milioane de șomeri
  – 900 de mii de pușcăriași în 85 de închisori
  – Coroana
  – Guvernul
  – Camera Comunelor și a Lorzilor
  – 650 de parlamentari europeni, buni la nimic.

  Formularul i-a fost respins, ca fiind incorect.
  Englezul, mirat întreabă :
  – De ce? Am uitat pe cineva?

  – Vai dragă, îi zice o actriţă, ceva mai purie, alteia cam de aceeaşi vârstă :
  – Când eram mică, aşa cam de vreo trei-patru anişori, ştii că era să mă calce o maşină ?!
  .- Poate vreo diligenţă cu cai dragă, că pe-atunci nu erau încă maşini … 🙂

 6. Stely says:

  D’Artagnan ,
  A trecut ziua de 1 decembrie. Fiecare dintre noi a sarbatorit in felul lui ziua nationala. Nu , eu nu am pregatit pentru masa festiva fasole cu ciolan. O las pe altadata. 🙂
  Acum insa as vrea, daca nu aveti nimic impotriva, sa aduc in discutie (aici la han) decizia presedintelui Iohannis de a anula receptia de la Cotroceni cu ocazia zilei nationale . Mai bine zis v-as intreba : cine are dreptate ? Fostul presedinte care, iata ce spune …
  Preşedintele Iohannis a ratat!
  Preşedintele Iohannis a ratat un moment în care putea transmite copiilor şi nepoţilor noştri respectul pentru istoria românilor!
  Pe toţi ne-a durut sufletul de drama de la Colectiv. Sau de drama de la Paris. Dar niciodată aceste tragedii nu justifică anularea recepţiei Preşedintelui de Ziua Naţională.
  Preşedintele României are obligaţia să ţină cont de istoria ţării sale şi să cinstească atât Marea Unire, cât şi memoria celor 880.000 de soldaţi şi 250.000 de civili români care au căzut la datorie în Primul Război Mondial. Fără jertfa lor, Marea Unire nu era posibilă!
  Prin ceremonia (întârziată) de la Senat, ne arătăm lumii întregi ca un stat fără reguli şi respect pentru propria istorie!

  …sau presedintele in functie, Klaus Iohannis ? Dupa parerea mea domnul Klaus Iohannis s-a eschivat cu buna stiinta . Nu ma pot pronunta asupra motivelor. Nu merg pana intr-acolo incat sa-l banui de lipsa de respect fata de istoria tarii. Dar nici alt motiv mai plauzibil nu gasesc. D-voastra ce parere aveti ?

 7. Stely says:

  ..si a aparut o javra care latra la luna .

 8. Stely says:

  P.S. “Javra ” fiind, desigur, Radu Humor .

 9. d'Artagnan says:

  Stely,
  Aș putea presupune că domnul Iohannis, din respect pentru poporul nostru, s-a îndopat patriotic cu fasole cu ciolan, simțindu-se apoi rău din cauza balonării ( că dacă n-o fierbi în două-trei ape te apucă niște gaze, mamă,mamă!!).
  Aș putea presupune că a vrut sobrietate, fără șampanii și fursecuri… dar parcă țin minte că s-a băut așa ceva atunci când a investit guvernul.
  Acuma, nu știu care-i adevărul, dar nu cred că recepția aia era marea chestie ce simboliza Marea Unire. Așa cum nu prea e și parada militară, bună ca să atragă copiii.
  Pare că suntem buni români o singură zi din an.
  În ce-l privește pe fostul Președinte Băsescu… a ratat un bun prilej să tacă! Atâta populism grosier mai rar! Adică ce treabă au ”880.000 de soldaţi şi 250.000 de civili români care au căzut la datorie în Primul Război Mondial.” cu șprițul de la Cotroceni?!
  Omul este în cădere liberă de popularitate și singurele cărți rămase în mână sunt patriotismul deșănțat și specularea fricii românului de teroriști. Pedalează greu pe ele că altceva nici nu mai are, de când, pentru Udrea, își calcă în picioare și singura realizare cu adevărat notabilă din mandatele sale: saltul calitativ al actului de Justiție.

  • Stely says:

   D’Artagnan ,
   Daca am inteles bine, parerea d-voastra este ca nici parada militara si nici receptia de la Cotroceni nu ar fi fost necesare. Va intreb insa , daca parada militara nu ar fi buna decat “sa atraga copii”, iar receptia nu ar fi necesara intrucat nu simbolizeaza nici macar Marea Unire, ce altceva ar fi trebuit facut pentru a marca, totusi , Ziua nationala a Romaniei ?
   Doar mersul in vacanta si distractia pur romaneasca ? Cu astea trebuie sa ne mandrim ca suntem romani ? Poate veti crede ca sunt de moda veche , ca imi plac festivismul , defilarile sau cantecele patriotice . Nicidecum, dar cred ca ar fi normal sa gasim altceva in loc. Marturisesc ca am fost dezamagita de comportamentul total neadecvat al lui Iohannis. S-a mai adaugat ceva la alte dezamagiri . Si asta numai intr-un singur an. In felul acesta vom ajunge sa spunem ca nu avem nevoie nici de presedinte , daca tot se flutura ideea ca nici parlamentul nu ar mai fi necesar. Si daca -i asa, unde vom ajunge ?
   P.S. Atitudinea (opiniile) lui Traian Basescu a fost cat se poate de corecta. Este injust sa considerati drept populism “grosier” evocarea unui moment din istoria tarii – ”880.000 de soldaţi şi 250.000 de civili români care au căzut la datorie în Primul Război Mondial.” Ce altceva are fi avut dreptul sa spuna un fost Presedinte, ales democratic (de doua ori )sa-si reprezinte tara in lume ? Consider ca pierderea popularitatii nu are nimic cu dreptul lui la libera exprimare.
   PPS Aici un test :

   • d'Artagnan says:

    Stely,
    Părerea mea despre ce-ar fi necesar sau nu de Ziua Națională ”ca să ne mândrim că suntem români ” nu contează. Pe mine nu mă fac mândru că sunt român nici parada militară (unde am o frică permanentă să nu se prăbușească vreun MIG peste oameni sau să rămână vreun tanc defect pe traseu) și nici eleganta recepție de la Cotroceni.
    Dacă dumneavoastră tresăriți de mândrie la cele două activități pentru mine este în regulă, iar dacă v-a supărat Președintele că nu a dat o recepție iarăși este în regulă pentru mine, aveți tot dreptul să fiți supărată, este o țară liberă.
    Nu știu ce ar trebui făcut ca să marcăm Ziua Națională… ca să ne simtem bine cu toții că suntem români. Poate ar trebui să facem ceva în Zilele Nenaționale, 364 de bucăți.
    Cât despre Băsescu…”Consider ca pierderea popularitatii nu are nimic cu dreptul lui la libera exprimare.” păi și eu consider absolut la fel. El poate să spună ce vrea, inclusiv tâmpenii, (”pentru că a fost ales democratic de două ori”), iar eu pot să spun ce vreau (pentru că l-am ales democratic de două ori). Prin urmare părerea mea de simplu și actual cetățean despre dumnealui, fost Președinte, este că-i de-un populism grețos și că folosește la maxim, ca de fiecare dată, și ca un animal politic performant ce e, spaimele și orgoliile românilor.
    Adică ce să înțeleg eu că făcea actualul Președinte la recepția aia, când ajungeau la momentul să tragă dușca îi anunța brusc pe ambasadori: Ah, să nu uit, bem pentru cei 880.000 de soldaţi şi 250.000 de civili români care au căzut la datorie în Primul Război Mondial!?
    Părerea mea este că domnul fost Președinte i-ar fi onorat mai bine pe cei căzuți dacă nu se apuca, de exemplu, să dea la gioale Justiției.
    Eu, unul, m-am săturat de lucrurile mărețe cu care ne cinstim înaintașii! Toți baronii locali, hoții și mafioții politici din țara asta pot aduce elogii nemaipomenite înaintașilor care s-au jertfit: recepții, statui, evenimente fastuoase, nume de străzi, comemorări, dar cel mai simplu lucru din lume nu-l pot face pentru țara celor care au murit pentru ea: să nu fure! Asta ca să dau cel mai simplu exemplu.

    • Stely says:

     D’Artagnan ,
     Faptul ca sunteti suparat pe Traian Basescu, pentru altceva decat subiectul in discutie, nu ar trebui sa va impiedice sa dati un raspuns concret intrebarii, de altfel pusa cu buna credinta. Dupa cum cred ca ati observat, in primul comentariu (on topic) am evitat sa ma pronunt categoric. Mai clar iata : Acum insa as vrea , daca nu aveti nimic impotriva, sa aduc in discutie (aici la han) decizia presedintelui Iohannis de a anula receptia de la Cotroceni cu ocazia zilei nationale . Mai bine zis v-as intreba : cine are dreptate ? Fostul presedinte care (…)…sau presedintele in functie, Klaus Iohannis ?
     Deasemenea , dupa cum se vede ( eu ) am emis, in ceea ce-l priveste pe Iohannis, doar o ipoteza (o baza de discutie) pentru a-mi argumenta nevoia de a afla un raspuns de la d-voastra sau de la ceilalti “musterii ” ai hanului.
     Din pacate, suparat fiind pe toti , d-voastra ati exclus orice posibilitate de a sarbatori Ziua nationala a Romaniei .
     Din fericire insa, am aflat raspunsul (clar , concis, argumentat )de la domnul Radu :
     Receptia de la Cotroceni nu trebuia anulata. Multumesc “Radu”.
     P.S. Acum , cu scuzele de rigoare pentru perturbarea linistii de la han, imi permit sa va recomand un site care a lansat o “agenda” de lucru privind stabilirea unei strategii pentru “redobândirea şi conştientizarea identităţii noastre naționale”. Veti vedea cat de serioasa este “problema”> 🙂
     http://romaniajuna.lsrs.ro/ro/

     • d'Artagnan says:

      Dar răspunsul meu a fost foarte explicit și nu are legătură cu supărarea mea pe Băsescu. Dumneavoastră ați adus vorba despre el, nu eu!
      Iar răspunsul meu f.f.f.explicit a fost: nu știu!

      P.S. Foarte bine, să se ocupe serios de o problemă atât de serioasă!
      Eu am rămas cu sechele:

      ”Ideea națională la noi, 2015
      de Sever Voinescu

      În tihna rece a serii de 1 decembrie, citesc presa și notez o grămadă de moduri în care se sărbătorește Ziua Națională, care mai de care! Românii sărbătoresc, fiecare în felul lui, iar presa se întrece în ”campanii” și titluri. Simt nevoia să contribui și eu, modest, la fondul de idei al aniversării cu o amintire, o întrebare, un gînd și o dorință.

      Amintirea. Am avut onoarea, nu demult, să pot felicita din inimă un mare scriitor român, care este totodată și o mare conștiință, un autentic reper moral și estetic, un om care a făcut mult nu doar pentru literatura română, ci și pentru România în general. Într-o epocă a javrelor de toate dimensiunile, acest om se detașează din regnul cotidian precum o frumoasă și semeață stîncă de ridică deasupra mării. Emoționat, i-am spus scriitorului că acțiunile sale mi se par de un autentic patriotism și i-am mulțumit, ca român. Am simțit, imediat, că se crispează. ”Asta nu sună prea bine, domnule Voinescu”, mi-a replicat, prietenos și cald.

      Întrebarea. Cum de am ajuns în situația ca o persoană absolut decentă în comportamentul public și de o imensă calitate culturală să se simtă mai degrabă jenată cînd cineva, un admirator ca mine, îi recunoaște patriotismul? Cum de a devenit patriotismul în România de azi o vorbă urîtă?

      Gîndul. În România, cea mai mare victimă a prostiei colective este ideea națională. Din cauza unora ca Vadim Tudor și a supra-simplificărilor analiștilor de ocazie, gîndirea și acțiunea politică din România ultimilor 25 de ani au fost văduvite de naționalism. Cît bine ar fi putut face acestei țări, în general lipsită de idei și credințe politice, o autentică linie națională! Dar, n-a fost să fie. Naționaliștii noștri au fost fie rebuturi jenante ale propagandei ceaușiste, fie derbedei, fie hoți. Oricît iubeai România, nu puteai să te înhăitezi cu ei. Ba mai mult, iubirea autentică de țară te obliga să te plasezi în opoziție cu ei.

      Totul a început în anii cei mai răi ai lui Ceaușescu. Încercînd să-și consolideze dictatura, Ceaușescu a jucat pînă la grotesc cartea națională. Propaganda devenise atît de grețoasă, încît era tot mai dificil să-ți iubești țara. Naționalismul devenise de nepracticat nu doar din motive estetice, ci din motive etice – era o imensă minciună! Regimul Ceaușescu se bătea cu pumnul în piept că e patriot și românesc, în timp ce supunea poporul român unui regim de înfometare, îndobitocire și întunecare cumplit. Ce iubire de România o fi aia în care chinuiești și umilești poporul român? Patriotismul lui Ceaușescu și al prietenilor săi ideologici părea că presupune exterminarea românilor. După 1990, ruperea de comunism a însemnat și căutarea altor trăsături ale identității noastre naționale, în afara celor deja aberant exagerate de propaganda ceaușistă. Printre ele, europenitatea noastră. O bună parte a societății a sprintat către Europa anume pentru a regăsi o Românie autentică, dar neo-comuniștii și neo-ceaușiștii au rămas pe baricadele lor, în aceleași stridențe. Adevărații patrioți erau, în 1990, cei care făceau eforturi să ducă România în Europa și în NATO. Adevărații patrioți erau cei care se străduiau să instaureze în România democrația, statul de drept și capitalismul onest. Adevărații patrioți erau cei care nu se opreau să denunțe comunismul, dimpreună cu toate aberațiile care au dus la extremă nobila idee patriotică (mă refer, mai ales, la legionarism). Ieri, ca și astăzi.

      Dorința. Nu știu dacă se obișnuiește să-ți pui dorințe de Ziua Națională. Dacă se obișnuiește, aș dori țării mele să recupereze ideea națională și să reașeze patriotismul în panoplia adevăratelor valori morale, alături de bun-simț, muncă onestă și iubirea aproapelui, căci patriotismul se leagă direct de acestea. Visez o Românie dumirită din acest punct de vedere. Adică, o Românie care știe că indivizi precum Vadim sau Ceaușescu nu au fost nici patrioți, nici apărători ai ideii naționale. Visez o Românie în care patriotismul redevine o mare, de nu cumva suprema onoare. O Românie în care etalonul de patriotism este, de pildă, George Enescu. De ziua României, visez să ajungem o societate în care adevăraților patrioți să nu le mai fie jenă să se numească patrioți.”

      PPS
      Stely, vă îndoiți cumva că limbricul tricolor nu este un mare patriot?

      • Stely says:

       D’Artagnan ,
       Daca v-a placut articolul lui Sever Voinescu sunt cat se poate de multumita. 🙂
       P.S. Nu iau in discutie patriotismul “limbricului tricolor”. Stiti doar ca limbricul (Ascaris lumbricoides) nu este dorit nici de om si nici macar de porc(Ascaris suum) . Asemenea “mari patrioti” trebuiesc expulzati din locul unde se instaleaza ca niste paraziti adevarati , afisand un “patriotism” gretzos.

    • Stely says:

     Hmm… comentariul meu nu s-a afisat. Nu stiu ce s-a intamplat…

 10. Radu says:

  Receptia de la Cotroceni nu trebuia anulata, putea fi schimbat continutul, anulat doar cheful si transformata intr-o sarbatoare mai sobra. Iohannis nu este doar o persoana, reprezinta in primul rand institutia prezidentiala si institutia prezidentiala si toate ambasadele trebuie sa organizeze ceva de ziua tarii. Are consilieri prosti, ar trebui sa-i schimbe pe unii din ei.

  • d'Artagnan says:

   Radu, exista vreo receptie in lumea asta fara sampanie? Adica cum “mai sobra”?! Ca un fel de parastas?!

   • Radu says:

    Cu siguranta putea sa gaseasca o modalitate de a marca anul unirii fara sampania care ar fi putut sa nu mearga bine cu accidentul de la Colectiv. Faptul ca nu a existat un plan B arata ca administratia prezidentiala nu a angajat profesionisti.

 11. Radu Humor says:

  Senatorul Dan Șova a fost REȚINUT, în dosarul CET Govora

  E reţinut în acest dosar pentru că n-a fost destul de reţinut şi a negat, pe bună dreptate, “holocaustul” din România !
  Pe care nişte trădători de neam şi de ţară l-au recunoscut, cumpărându-şi astfel liniştea de a fura în voie, împreună cu stăpânii lor, nu 100.000 de euro, ci sute de mii de milioane de euro !
  Dacă mai luăm în calcul şi cele vreo 2 miliarde de dolari pe care suntem obligaţi să-i plătim ca despăgubiri, în urma recunoaşterii acestei afaceri, prin care nişte şmecheraşi beneficiază de nişte sume exorbitante, în calitate de urmaşi a unor presupuse victime, ne dăm seama de uriaşa cacealma ce are loc sub ochii noştri !
  Mai mult, crimele lor, a celor care au adus comunismul pe tancurile sovietice şi ale căror crime sunt cunoscute, nu plătesc nici măcar prin interzicerea progeniturilor de a ocupa funcţii de stat în România !
  Halal, justiţie !

 12. Lucifer says:

  Pentru mine,care am cam aceleași gusturi,Feteasca neagră trebuie să fie musai de Târnave iar țuica de prune să fie cu denumirea de palincă.Cu fasolea mai discutăm…
  Da,da Patria ubi bene adică în România.

 13. Aramis says:

  d’Artagnan

  Sigur ca avem o tara( tu spui ca ai o patrie) , problema e ce facem cu ea… 🙂

  PS am baut aseara un Chianti cu niste prieteni romani, si chiar ne gandeam ce sa facem cu Romania, cum s-o asezam, din ce unghi sa ne uitam la ea, chestii din astea. N-am ajuns la o concluzie clara. Cred ca ne trebuia o Feteasca …

 14. Radu Humor says:

  Un banc ce duce cu gândul, ca vântul,spre FMI 😉 :

  O ambulanţă goneşte pe străzi şi la o intersecţie se răstoarnă şi accidentează un pieton. Şoferul coboară imediat, ridică victima, o instalează pe targă şi continuă drumul spre spital. La un moment dat, se întoarce zâmbind spre accidentat şi îi spune:
  – Ce noroc formidabil aţi avut că treceam pe aici!

  Comentariul tău e în așteptare.

  Radu Humor
  decembrie 8, 2015 la 5:06 pm
  http://www.romanialibera.ro/special/investigatii/exclusiv–spitalul-militar-din-bruxelles-confirma-oficial–toti-pacientii-de-la-colectiv-trimisi-in-belgia–infectati-cu-bacterii-401622
  ” De teama unei reputaţii pătate, medicii şi managerii de spital aleg să ascundă adevăratele cifre, dar câteva detalii îi trădează ușor:
  în România sunt raportate mai puține infecții nosocomiale decât în țările cele mai avansate din UE;
  respectiv, în România spitalele consumă de două ori mai puţin dezinfectant decât în ţări care au de două ori mai multe infecţii spitaliceşti.
  În România se raportează o incidență de sub 1% de infecții la pacienții externați, procent mai mic decât media europeană.”
  Ce uşor punem noi botul la toate manipulările ( poate că unii o fac interesaţi pe diferite căi, ca să nu spun direct mituiţi 😉 ) ?!
  În primul rând, binefăcătorii ăştia care au venit să ia pe alese, ca la piaţă, pacienţi din spitalele româneşti, puteau foarte uşor observa că aceştia sunt sau nu infectaţi, deoarece trecuseră vreo 8 zile de la producerea accidentului . Acum, după atâtea zile, şi după tot scandalul tip vendetă iscat în România pentru a-l înfunda pe Arafat, s-au trezit şi ei să facă aceste declaraţii :
  Odată, că aruncă eventuala infectare care s-ar fi putut produce şi acolo, în cârca noastră, iar în al doilea rând, dacă se vindecă pacienţiii costurile vor fi astronomice.
  La cele reale, pe care şi aşa le e jenă să le facă publice, de nesimţite ce sunt ( cel puţin raportate la nivelul salarial din România), se vor adăuga şi astea cu tratarea unor infecţii, probabil inexistente, sau apărute în perimetrul lor ( inclusiv din timpul transportului).
  Iar asta cu ” în România spitalele consumă de două ori mai puţin dezinfectant decât în ţări care au de două ori mai multe infecţii spitaliceşti. În România se raportează o incidență de sub 1% de infecții la pacienții externați, procent mai mic decât media europeană.” este de domeniul ridicolului:
  Înseamnă că se recunoaşte că la ei infecţiile îşi fac de cap, zburdă în voie, dar numai la noi, reprezintă o problemă majoră, mai ales atunci când vrei capul unui moţoc sirian !
  .P.S.
  Scrisoarea de răspuns, din care lipseşte chiar esenţialul (costurile „ajutorului umanitar” ) cred că este întocmită deloc dezinteresat, mai ales că cei de la România Liberă (sanchi :mrgreen: ) le ridică aşa frumos la fileu, implorându-i să-i acuze pe români de toate relele !
  Proşti ar fi fost, să nu profite şi astfel !

 15. neamtu tiganu says:

  wow, a aparut stelly, vai de capu vostru cu blogu vostru..
  uite aici ceva inteligent.. http://la-neamtu-tiganu.blogspot.de/2015/12/solutii-simple-si-geniale-azi-vw.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s