Corbii

“  In primul rand, sa intelegem ce inseamna normalitatea europeana, de pilda prezentata la BBC. De pilda, crancenele atentate din centrul Londrei din 2005 unde au murit 52 de oameni si au fost 700 de raniti au fost relatate intr-un mod foarte ingrijit, exact, bazat pe cifre, fapte, oameni,  Intelegem dintr-o privire pe ce se concentreaza in amanunt prezentarea BBC-ului– la ce ora s-a petrecut, care era contextul, o harta a locului exact in care s-a petrecut, pana si detaliul cu privire la locul cel mai probabil din care a izbugnit deflagratia, ce se poate face pentru a evita in viitor ceva similar. Poze cu atentatorii  probabili – date, fapte, cifre. Nu s-au prezentat poze cu mortii sau ranitii, fie si blurate, atunci cand s-a vorbit despre ei, nu s-a batut moneda la nesfarsit ca le sfaraia carnea pe ei sau ca membre sfartecate zaceau pe asfalt intr-o baie de sange, ca le curgeau ochii cu sange, ca se zvarcoleau in agonie in ultimele lor clipe..Nu s-a precizat exact procentul de piele care este carbonizata, nu s-a sarit calul la isterie desantata, nu s-a ridicat ratingul cu un suvoi de lacrimi dezorganizat, ca nu e telenovela, e crancena tragedie si ar trebui sa aratati, stimati bivoli mediatizati ce calcati in ciurda totul in picioare, sa aratati un minim respect in fata mortii.”

                                                                                        Samsarii cu moartea                                                                                                                             de Răzvan Orășanu

Probabil cum e turcu’, și pistolul!

Orele 16.55-17.00

PRO TV / Două doamne, doi domni;  pe burtieră aflăm că suntem în semnul Oii, ceea ce, deduc eu de pe fețele lor îngrijorate, nu este deloc bine. O doamnă grăsuță cu o voce tânguitoare zice: ”unde să se ducă atâta negativism la români, pe care-l vezi pe străzi, unde să se ducă, întreb și eu, nu cumva la o drama?”

Înțeleg. Avem o legătură cauză efect. Pentru că noi suntem îngândurați pe străzi a avut loc tragedia de la club.

Antena 3/ ”Uitați de blenderul voluminos și greu de folosit, cumpărați blenderul X! Ușor și eficient, nu vă vor mirosi mâinile a ceapă!!” Și o doamnă gospodină își miroase mâinile strâmbând din nas…

Realitatea/ ”Phonix Gold, aburul este ținut la temperatura ideală, un fier de călcat ideal pentru mătăsuri și denim! Puteți călca chiar și vertical !”

România TV/ Formula Rekartha (!?), remediu naturist de peste 5000 de ani, cu extract de smirna, tămâie și lapte…”

La celelalte televiziuni am admirat încă o data salteaua Dormeo, paste de dinți, ciocolata Milka etc.

Ora 17.00

La toate televiziunile: ”… mâinile erau pline de piele arsă…”, ”… mama lui urla și mă ruga să-l salvez…dar n-am putut…”, imagini filmate la locul dramei, cu civili, medici, pompieri, jandarmi, care fugeau de mama focului cu tărgi în mână, cu morți; masaje cardio-respiratorii, cruci, muzică, filme proaste…

A zis un reporter de la Antenă, ”Nu pot să nu zâmbesc la gândul că am cea mai mișto meserie din lume!”

Zic și eu, nu pot să-i înțeleg, de la cameramanii care filmează morți și răniți până la cele mai mici detalii în loc să dea o mână de ajutor, până la redactorii din studiouri care fac din moarte o marfă de vândut ca oricare alta. Niciun pic de decență față de morți, de familiile lor, de dramele lor. Mană cerească pentru producători: telenovelă lacrimogenă pe gratis! Cine nu stoarce lacrimi de la public, nu stoarce nici bani din rating!

La o televiziune este invitat Marius Marinescu- Bideu, ăla de-a plecat cu tot cu wc de la partid, când l-au dat afară, ca să povestească lumii despre tragedie. La un post de radio un jurnalist îl  remarcă pe Ponta: ”cum bine a zis premierul, în locații cu mulți oameni trebuie să fie mai multe uși.” Extraordinar!

Consilierii Președintelui nostru atâta s-au grăbit să ia fața concurenței încât, în primele momente, pe pagina de pe Facebook trona o fotografie zâmbitoare a acestuia deasupra textului în care dumnealui regreta drama de la club!

Toate televiziunile spun că: ”Nouă ne pasă!”,” Apel pentru…”, ”Doar uniți…”.

Dar vine 17.25, apoi 17.55 și iar blender de vânzare, teleshopping, fier de călcat…

Apoi iar oameni arși, durere, doamnă, v-a murit copilu’ acolo, cine credeți că e vinovat? Merită să facă pușcărie?

The show must go on!

http://www.imdb.com/title/tt2872718/

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

53 Responses to Corbii

 1. d'Artagnan says:

  La o zi după tragedia din clubul Colectiv, mitropolitul Banatului arata cu degetul spre sărăbătoarea de Halloween.

  ”Nu cred că la Sărbătorile noastre de Crăciun, de Paşte de Sfânta Marie se întâmplă asemenea lucruri. Eu cred că trebuie să le arătăm tinerilor ce să aleagă, din ce flori să culeagă polenul acesta al veşniciei. ”

  ”Ne-am oprit lângă preot, vorbea cu noi, vorbea cu mâna de oameni strânşi lângă el. Ne împărtăşea propria viziune despre tragedia din Clubul Colectiv. „Li s-a dat ce au cerut. Dacă ei asta au spus din gură, cu muzica aia rock, asta li s-a dat. Tot ce spui din gură ţi se dă””

  ”Slujitorul bisericii din Severin, venit la Mănăstirea Snagov, probabil ca să se roage, a încins cu preotul de aici discuţia despre morţi, despre răniţii aflaţi în agonie. Aşa, în uşa bisericii. Senini, ba chiar râzând, râzând! Cu detaşare, exact ca atunci când i-ai povesti cuiva că te-a prins ploia pe drum, dar n-ai păţit nimic, doar te-ai ales cu câţiva stropi şi-a fost frumos. Că dacă rock le-a trebuit. Că dacă ei au vrut să ardă. Că, da, dom’le, aşa nu înţeleg oamenii că nu-i de joacă nici cu diavolul, dar nici cu Dumnezeu. „I-a chemat moartea şi s-au dus după ea. Asta au făcut. Era o fată aici, chiar aici la mine, că am deschis situl în curtea mănăstirii. Era arheolog, venea aici cu echipa la săpături. A plecat vineri de la mine, mi-a spus «La revedere, părinte! Ne vedem luni!» A plecat râzând şi s-a dus acolo să ardă. Ei, ce-a căutat ea acolo, la moarte, să cânte şi să cheme moartea?”.”
  ….
  Biserica asta a noastră pare încremenită în proiect. Și se mai miră de ce nu vin tinerii la slujbă!

  Ar trebui cineva să le aducă aminte:

  ”La 18 aprilie 1930, bisericuţa din lemn din Costeşti, judeţul Argeş, a ars din temelii în timpul slujbei de Denie. 116 copii au pierit în flăcări. În Vinerea Mare de dinainte de Paşte, o scânteie a aprins iadul în Costeşti. Aproape toţi copiii satului au ars de vii, înghesuiţi fără scăpare în biserica de doar 24 de metri pătraţi.”

  Și ei au chemat Moartea, sfinți părinți?

  • pierre says:

   De ieri seara, cand am postat de pe Youtube piesa ” The day we die ” , au fost pana acum peste 200.000 de accesari in plus. Numai eu cred ca am ascultat-o de vreo 25 de ori.

 2. Baronul Munchhausen says:

  Tragedia de la clubul “Colectiv” nu trebuia sa ne lase indiferenti, dar ceea ce au facut posturile tv intrecut oricce limita a decentei: e o magarie cu M mare. Acum, dupa producerea tragediei se trezesc si cei de la ISU, primariile, inclusiv ponta ca trebuie sa respectam prevederile legii. Doamne, pazeste, de o tragedie mai mare ca ne procopseste ponta cu o luna sau un an(???) de doliu. Asta e solutia lui, salvatoare, pentru imaginea lui zdrentuita: doiu national pentru tragedia din Muntenegru de acum doi ani, doliu national pentru mortii de la Colectiv.
  Si, apropo, numele asta “Colectiv” rimeaza al dracului de bine cu regimul comunist, unde termenul de colectiv era la mare cinste….

  P.S.Ce noroc pe capul lamentabilului Oprea! Tragedia de la clubul lui Gancea &Co a scos de pe burtierele posturilor tv si de pe prima pagina a ziarelor orice referire la cazul Gigina. Nici nu spera Oprea sa-i surada astfel soarta. Deh, cand esti aparatorul “interesului national” si doamna cu coasa iti vine i ajutor cand esti la ananghie

 3. Oarecare says:

  Jurnalism anglo-saxon, centrat pe fapte. Jurnalism autohton, centrat pe emoții.
  Prilej de acoperire cu emoții a potlogăriilor aflate în curs de relevare, da.
  Apoi, nu toți preoții ortodocși gândesc la fel. Am un prieten care mi-a spus că dacă eu cunosc situații concrete unde ar fi nevoie de el, e gata să ajute.
  A da buzna la locul crimei și a ține o predică poate fi un nou mod de a se înălța pe sine a unui prelat cu funcție. Tocmai o făcu unul, și impresionă vulgul catolic și ortodox, deopotrivă.
  ” The day we die ”, pusă pe youtube, evocă o sincronicitate neagră. De unde marele ei succes.
  Dar evocă și nevoia de protest. Iacă, și protestele se porniră.
  Doamne ajută!

  • pierre says:

   Doamne ajuta !
   Desi am ascultat ceva heavy metal la viata mea, recunosc ca nu auzisem nimic despre baietii de la ” Goodbye to Gravity ” . Muzica lor suna foarte bine, aproape ca nu-ti vine sa crezi ca o trupa heavy autohtona se poate auzi la nivelul asta si cunoaste atata meserie atat la voce, cat si la instrumente.Piesa “The day we die ” , dincolo de contextul emotional, este in sine excelenta. Personal, (re)ascultand aceasta piesa, am fost frapat nu atat de sincronicitate , cat de forta si ironia amara cu care cantau ” we’re so alive, so alive “. Impresionant !

 4. Radu Humor says:

  Da drumul si roaga-te pentru libertate
  Inca un rand sarind in flacari
  Buzele moi sunt liderii schimbarii
  De acum incolo oricine este vinovat

  Ma uit in sus la tovarasii mei
  O artilerie cu sufletul la gura
  Pastrati privirile atintite catre inamici
  Si dati capacul anarhiei jos

  Conduita voastra binevoitoare a mers prost
  Ar fi trebuit sa stiti asta in tot acest timp
  Nu suntem numere, suntem liberi, suntem asa de vii, asa de vii
  Pentru ca ziua in care vom renunta va fi ziua in care murim, ziua in care murim

  Iata o indoiala de credinciosi
  Dibacia mainii este lectia ce o tin
  Sub disparitia constiintei
  Catre toate credintele voastre fixe

  Pastreasa-ti locul pe campul de lupta
  Umplut cu viata, oase si dispret
  Strangeti din pumni, sunt predispus sa lupt
  Apasa pe tragaci si da tonul

  Conduita voastra binevoitoare a mers prost
  Ar fi trebuit sa stiti asta in tot acest timp
  Nu suntem numere, suntem liberi, suntem asa de vii, asa de vii
  Pentru ca ziua in care vom renunta va fi ziua in care murim, ziua in care murim

  Apasa pe acel tragaci

  Sa va dau dracu’ toata coruptia nelegiuita
  Este aici inca de la inceputurile noastre, dar nu am putut vedea
  Toate timpurile in care ne-am simtit asa goi
  Cum dorintele noastre erau spanzurate
  In tot acest timp am fost incuiati
  Si nu a fost nimic de spus pana azi

  Nu suntem numere, suntem liberi
  Nu suntem numere, suntem liberi, suntem asa de vii, asa de vii
  Pentru ca ziua in care vom renunta va fi ziua in care murim, ziua in care murim

  Nu suntem numere, suntem liberi, suntem asa de vii, asa de vii
  Pentru ca ziua in care vom renunta va fi ziua in care murim, ziua in care murim

 5. mac gregor says:

  bai, felicitari.

 6. Oarecare says:

  Pune artificii de-o revoluție în Biserică?

 7. pierre says:

  Vad ca boii si bizonii tarii nu mai inteleg nimic : ma, ce mama naibii mai cauta astia in Piata Universitatii, nu le-au ajuns demisiile de azi ? Stati numai sa vedeti !

  • d'Artagnan says:

   Te referi la niște boi anume?

  • d'Artagnan says:

   Uite că am găsit eu doi boi și două vaci:

   Liberalul MIhăiţă Calimente , secretar al Comisiei parlamentare de Control a SIE, a avut miercuri dimineaţă o afirmaţie total neinspirată referitoare la ceea ce vor cetăţenii români care au ieşit în stradă marţi seară. Întrebat în cadrul unei emisiuni a România TV dacă liberalii vor fi acceptaţi la guvernare, în condiţiile în care oamenii cer plecarea întregii clasei politice, deputatul PNL a răspuns: „Dacă poporul nu ne vrea pe noi, să îi voteze pe bulgari”.

   Senatorul ALDE Cristiana Anghel a sustinut miercuri ca demisia premierului are loc dupa „o regie” si „un scenariu” care se repeta. „Nu mi se pare absolut nimic normal. Este aceeaşi chestie care s-a întamplat anul trecut, în noiembrie, înainte de alegeri. Parca ne ia Dumnezeu minţile. Cineva aranjează, iese. Nu l-au votat pe Ponta 25.000 de oameni. L-au votat cinci milioane. Şi, dupa aceea, au fost şi alţii care l-au susţinut. Pleaca Ponta? Foarte bine, Ponta n-o sa moară de foame“, a spus Cristina Anghel.

   Consilierul premierului Victor Ponta, Mirel Palada, i-a ironizat, marţi seară, într-o postare pe blogul său, pe manifestanţii care au cerut în stradă demisia premierului, întrebându-se „ce are Ponta cu tragedia de la clubul Colectiv?”. Singur a găsit şi răspunsul. „Deci vrem capul lui Motoc! Cine e de vină? Ăla saă plătească! Dar nu numai ăla, că toţi sunt vinovaţi. Huo Piedone. Huo Oprea. Huo Daniel, ca n-ai zis ce trebuia şi n-ai fost unde trebuia. Huo Arafat. Huo Ponta. Huo toţi. Stai aşa. Stai un pic. Ce are Ponta cu tragedia de la clubul Colectiv? Pai are. N-are direct. Dar are. Că nu are bască“, a scris Palada.

   Nu este deajuns sa schimbam guverne este necesar ca fiecare cetatean sa se schimbe ca atitudine si implicare! Nu mai trebuie sa alimentam coruptia nu mai trebuie sa toleram nedreptatea,nu mai trebuie sa stam indiferenti atunci cand cetateanul fura,minte,corupe,distruge bunuri.spiritul civic si responsabilitatea pot face o societate curata.Si dintr-o societate curata tot noi cetatenii Romaniei trebuie sa alegem politicieni curati!“, a scris Grapini pe contul de Facebook.

   • Observator says:

    Si de declarația tâmpită a lui Klaus nu zici nimic?

    • d'Artagnan says:

     Care din ele? Aia că ”au trebuit să moară oameni ca să-și dea demisia Ponta”?
     Dacă el crede că e rost să-i bage pe peneliști la guvernare pe cadavrele copiilor ălora înseamnă că-i tâmpit de-a binelea. Și probabil va fi ultima lui greșeală.

     • pierre says:

      Sigur nu va fi ultima, omul are resurse nebanuite.

     • pierre says:

      Si apoi gandeste-te ce misto ar suna un guvern cu Blaga la Interne, Nicolaescu la Finante, Marin Petrache la Dezvoltare, Atanasiu la Energie , Boagiu la Munca, Orban la Transporturi, Petre Roman la Externe si Calimente la Sport. Ei, ce zici ?

      • Observator says:

       dar ai idei. Vezi ca s-a constituit un grup pe Facebook care propune miniștri. Bine, s-ar putea sa te înjure daca aud de Calimente, dar s-ar putea sa fie printre ei si unii care stiu de gluma:-)

 8. Isabel.A says:

  Mr Tel Drum (aka Liviu D) a spus astazi (literal): “Nimic nu va mai fi ca inainte in politica romaneasca”. Are foarte, foarte multa dreptate: indiferent de cum vor evolua lucrurile, ce se intampa zilele acestea sunt mutatii sistemice in societatea si, prin extensie, politica romaneasca. Si mutatiile sisyemice produc schimbari sistemice. Generatia Fu..ngbook reuseste sa scoata de pe scena istoriei personaje sinistre, care au “imputit” spatiul public romanesc ani si ani. Sa ramana sa scrie carti (plagiate sau nu), sa conduca fundatii, sa plece la beauty salon la pensat (ca Izmana, care mergea cu coloana acolo), sa fie regretati, pentru “ca au facut ceva”, de tot felul de boi si vaci cu grad inalt de toleranta la coruptie si asa mai departe… Dar sa dispara din spatiul public , si ei si pupilele lor. Mi-ar fi placut ca ceea ce se intampla acum sa se fi intamplat in urma cu 10-11 ani, cand ma pregateam (eram si un pic disperata in acea perioada) sa emigrez. Nu s-a intamplat, am un regret mare al unor ani pierduti in Romania, dar acum exista ceva de nepretuit: Speranta.
  Bravo, copii. Nu va lasati manipulati. And just keep on it.

  • Isabel.A says:

   So keep it on: important e sa nu se opreasca aici (si da, nu vreau sa vad nici Blaga; nici Boagiu, nici Gorghita, nici Atanasiu, Busoi, nici, nici….).

 9. Isabel.A says:

  http://www.comisarul.ro/politic/exclusiv/patriarhul-daniel–a-hotar%C3%82t-sa-se-retrag_612023.html
  Ca-n zece negri mititie: si a mai ramas… doar… nu prea au mai ramas, ca si ala din mijloc pleaca, e stire pe site. Run, baby, run

  • neamtu tiganu says:

   tare mi-era dor de tine izabel-mabel, mai ales ca dobitocul de dartagnian m-a banat o perioada. Mi-era teama, ca cum te stiu dama apriga, ca te-oi fi luat la bataie cu IS sau cu teroristii. Vreau doar sa-ti spun ca daca mai tin io minte Belgia a fost, acum citiva ani, mai multe luni fara guvern… si nu le-a mers de loc rau. Cred ca asta ar fi un experiment care ar putea fi incununat de succes, mai ales in Ro, pur si simplu nici un fel de guvern.

   In rest sa stii ca mie-mi merge bine spre exceptional, am umbalt mult prin Franta, Grecia, Germania, Austria.. am pus parchet, planuiesc si o fuga in Ro.

   • Isabel.A says:

    Nu te poti abtine, old habits die hard (“dobitocul”) dar probabil ca la tine e deja un cuvant de alint. Nu m-am batut cu teroristii, m-am batut cu multa info, rapoarte, op-eds, etc. Am fost mult plecata si am fost foarte ocupata/ sunt foarte ocupata, nu mai am timp de gramada de lucruri pe care le faceam inainte, viata mea s-a schimbat si se schimba…
    Inteleg ca ai fost plimbaret, bravo, sa iti priasca. Si eu voi pleca iar in curand, cateva saptamani bune… la caldura 🙂

 10. pierre says:

  In toata nenorocirea asta , care va marca probabil destinul unor generatii intregi de romani, eu unul indraznesc sa vad si sa gasesc si ceva reconfortant , ca o raza de lumina mijind anemic intr-o bezna de nepatruns. Este agitatia bezmetica, panica si frica rece care au cuprins toata fauna de guzgani rozalii sau rosii . Toti profitorii, toti care au muls fara mila tata bunastarii oferita gratis de partidul-stat creat de Iliescu, cu subvariatiuni diverse precum PDL, PNL, PC etc , toti clientii politici care si-au facut plinul prin coruptie, spaga, trafic de influenta , japca si foloase necuvenite si care acum, ei sau urmasii lor, dau lectii despre statul de drept si libertati cetatenesti, priviti-i in splendoarea lor, amusinand groaza ca sandramaua se clatina si s-ar putea prabusi. Priviti-i pe toate jegurile de politicieni cum s-au ascuns in gauri de sobolan de nu le vezi chipurile pe strada nici macar unuia singur sau pe tuterii lor imbuibati care se muncesc pe bloguri sa ridiculizeze, sa minimalizeze , sa compromita cu spurcaciunile lor miscarea acestor tineri frumosi. Priviti-i cum injura FB , alte retele de socializare pentru ca acolo nu functioneaza spalarea creierelor de la antenele lor de cacat , priviti-i cum sar toti bigotii in apararea Bisericii, biserica aia stramoseasca care a fost mereu un stalp de baza al unui sistem corupt si apasator. Probabil nu se va intampla mai departe nimic decisiv, probabil ca guzganii se vor replia si stapani din nou situatia, dar pentru mine mine unul, sa-i vad misunand speriati prin subterane, constituie deja un bonus nesperat dupa alungarea cu suturi in cur a unor figuri odioase precum Piedone, Ponta, Oprea.

  • Radu says:

   Daca Piedone, Ponta, Oprea samd nu ar fi fost alesi de romani sa-i conduca ci s-ar fi pus ei acolo venind pe tancurile sovietice ar fi o sansa de schimbare radicala. Romania insa nu vrea asta. Parlamentul Romaniei de azi, cel care l-a impus pe Ponta PM, a fost ales cu o majoritate zdrobitoare de nimeni altii decat de romani ca sa-i scape sau macar sa-i inchida gura lui Basescu. De Basescu au scapat intr-un final, acum si de Ponta, de Parlament o sa mai dureze un an. Problema insa e ca nu vor de fapt sa scape, romanii se simt reprezentati de Basescu, de Ponta, de Oprea si toti ceilalti. Si Antena 3 ii reprezinta. Tot pe ei o sa-i aleaga. Generatia asta de politicieni va disparea numai prin imbatranire, prin dispariatia fizica (naturala) a alegatorilor de azi care aveau mai mult de zece ani la revolutie. Romania mai are de explorat peninsula Sinai inca 40 ani.

  • Isabel.A says:

   Nu, se va intampla, caci nimic nu va mai fi ca inainte :)- pentru ca, pur si simplu, Romania s-a trezit. Si a capata curaj. Si constiinta civica. Fara acestea, nu exista democratii veritabile, vibrante. Ci doar regimuri de fatada. Cum au fost pana acum. E prima data, dupa multi, multi ani, cand vad la teve politicieni (putinii care s-au perindat) sfiosi: ne-aroganti, ne-gura mare, etc… Nu stiu daca sunt speriati sau nu, dar nici deasupra tuturor nu se mai cred.
   PS: Cel mai mare castig pana acum este ca am scapata de Oprea: nici nu va imaginati cat de periculos era guunoul asta, creatie a serviciilor, care nu a fost departe sa devina si premier sau, intr-un guvern PNL-UNPR (caci atata i duce capul pe Gorghita & Blaga ), un personaj si mai important decat in guv. lui Plagy. A trecut glontul pe langa ureche, Si evident, bine ca am scapat de agentul ratat (al produs “al statului roman”, cum ii place altui gunoi, Gusha, sa ii numeasca pe d-alde astia, papusile “structurilor”: Nastase, Geoana, Ponta, Maior,Oprea, o lista f lunga …..) . Adica Victor Viorel: si-a inceput cariera intr-o gara din Paris, si-o incheie (la figurat vorbind) in fata clubului Colectiv.

 11. pierre says:

  Pana la urma, cel mai smecher si mai hot, tot derbedeul asta de Oprea este :

  http://gov.ro/ro/guvernul/cabinetul-de-ministri

  Asta a ramas ministru si vicepremier in continuare , asta dupa ce spusese ca s-a sfatuit cu Ponta si cu mortii ma-sii si ca singura solutie este demisia… ceea ce inseamna ca Ponta si-a luat teapa de la un borfas mai borfas decat el.

  • Isabel.A says:

   Bine face securistul asta. A facut foarte mult rau bisericii ortodoxe romane (o spune cineva din afara). Daca ar pleca, ar face si mai bine. Sa lase loc cuiva care are HAR si empatie.

 12. d'Artagnan says:

  Altă tâmpenie politicianistă a Președintelui: ”Voi convoca societatea civilă și strada la consultări!” Le-a dat răgaz până la miezul nopții să-i trimită pe email numele reprezentanților!!!
  Ce naiba-i chestia asta pe genunchi?! Mi se pare evident ce vrea strada DEOCAMDATĂ, în prima etapă: guvern de tehnocrați!

 13. athos says:

  Guvernul de tehnocrati ar fi o greseala, cu exceptia cazului in care ar urma sa pregateasca alegeri anticipate.

 14. d'Artagnan says:

  Nu știu cine-s domnii în cauză dar propunerile lor par de bun simț.

  Organizaţiile semnatare ale acestui apel propun un set de măsuri fezabile şi neutre politic, ce pot fi adoptate rapid (până la finalul anului) şi care răspund direct agendei celor care au ieşit în stradă să ceară o mai bună guvernare.

  Pentru preşedintele Iohannis
  Desemnarea unui premier credibil şi cu voinţă pentru a introduce schimbarea de profunzime cerută de români atât în noiembrie 2014 cât şi în noiembrie 2015.
  Demisia lui Victor Ponta şi Gabriel Oprea doar pentru a fi înlocuiţi de consilieri ai lor nu este ceea ce se cere sau ceea ce dv aţi promis celor ce v-au ales. Dacă preţul pentru o schimbare reală vor fi alegerile anticipate, atunci aşa să fie.
  Pentru Parlament şi premierul nou investit
  Revenirea la alegerea primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene în două tururi de scrutin, pentru a înlătura pericolul de oligopol al partidelor mari. Termen: 10 decembrie.
  Anularea mandatelor celor 552 primari şi 4791 consilieri migratori pe OUG 55/2014.
  CCR a declarat măsura neconstituţională, însă Parlamentul refuză de aproape un an de zile să pună situaţia în ordine, plasându-se astfel în afara legii. Termen: 1 decembrie.
  Dizolvarea actualelor Comisii de Control SRI şi SIE din Parlament şi desemnarea unor parlamentari credibili, care să efectueze anchete serioase şi să ofere explicaţii publice pentru activităţile serviciilor secrete, plus un control bugetar eficient. Termen: 1 decembrie.
  Înlocuirea actualului Avocat al Poporului cu o persoană competentă, neutră politic şi aptă să-şi îndeplinească mandatul în interes public. Termen: 1 decembrie.
  Aprobarea înfiinţării Agenţiei Naţionale de Gestionare a Bunurilor Sechestrate. Termen: 10 decembrie.
  Respingerea iniţiativelor existente în Parlament care vizează slăbirea mecanismelor de luptă anticorupţie. Termen: 1 decembrie.
  Întărirea DNA şi a Parchetelor prin oferirea posibilităţii tehnice de a efectua interceptări, pentru a nu ma depinde de tehnica SRI.
  Premierul învestit să procedeze urgent la demiterea şefilor de companii publice cu probleme legale (cazul CE Oltenia).
  De asemenea, şefii numiţi prin încălcarea legii (OUG 109/2011 privind managementul profesionist) la companii precum CFR Marfă, CNADNR, Aeroporturi Bucureşti, CN Hunedoara şi altele trebuie demişi şi noii şefi numiţi prin respectarea deplină a criteriilor de selecţie şi profesionalism cerute de OUG 109. De la aplicarea acestei ordonanţe, modificată recent, nu trebuie să existe niciun fel de excepţii. Termen: 1 decembrie.
  Premierul învestit se angajează să decăpuşeze companiile de stat (care au datorii cât bugetele sănătăţii şi educaţiei la un loc), precum şi la continuarea procesului de profesionalizare şi depolitizare a managementului companiilor de stat. Termen: 10 decembrie.

  Propunem Preşedinţiei stabilirea unei proceduri transparente de desemnare a reprezentanţilor societăţii civile la consultările convocate pentru data de 6 noiembrie sau altele viitoare, prin utilizarea de instrumente online de dezbatere.
  Bucureşti 5 noiembrie 2015

  Organizaţii semnatare:
  ExpertForum (EFOR)
  Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE)
  Grupul pentru Dialog Social (GDS)
  Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN)
  Asociaţia Pro Infrastructură

 15. d'Artagnan says:

  Times New Roman

  Iliescu, despre Iohannis: Un incompetent! Sunt atâția golani în stradă și el încă n-a chemat minerii

  Ion Iliescu spune că asistă înmărmurit la ceea ce se întâmplă la Palatul Cotroceni. Fostul președinte spune că lipsa de reacție a lui Iohannis riscă să arunce țara în haos. ”Nu prin consultări cu partidele sau cu societatea civilă se poate restabili ordinea în țară, ci doar printr-o intervenție energică a minerilor în Piața Universității”, este convins Ion Iliescu.

  El spune că elementele huliganice care se adună în fiecare seară în Piața Universității vor să dărâme fragila democrație românească și să instaureze anarhia în țară. ”Dacă nici în astfel de momente nu apelezi la spiritul civic al minerilor, înseamnă că nu înțelegi nimic din democrație și din atribuțiile pe care le ai ca președinte de țară. Iohannis e pur și simplu depășit de situație!”, a mârâit Ion Iliescu.

  Fostul președinte spune că nu doar minerii trebuie să dea dovadă de putere de sacrificiu pentru a restabili ordinea în țară, ci și el. ”Sunt dispus să preiau din nou puterea” a spus Iliescu. ”Iubesc acest popor și îmi asum acest sacrificiu. Mai rămâne să primesc și aprobarea de la Moscova pentru a putea lua frâiele țării, dar aceasta este o simplă formalitate, credeți-mă.”

 16. Radu says:

  Constitutia Romaniei nu prevede o modalitatea simpla de anticipate. Presedintele trebuie sa propuna doi PM pe care Parlamentul sa-i refuze. Nu se va intampla. Parlamentarii vor vota absolut pe oricine le este propus, daca nu il plac il vor demite mai tarziu sau nu ii vor aproba legile. Sanse de alegeri anticipate = 0.

  Pe cine va propune Iohannis, asta-i intrebarea de 1 milion $. Cred ca pe Gorghiu, e singura alegere care are sens, lidera partidului pana azi de opozitie. Orice alta solutie ar fi arbitrara, o alegere personala, un santaj sau o polita de platit.

  • d'Artagnan says:

   Ba mi se pare că Ghorghiu ar fi cea mai proastă alegere. Și dacă Opoziția ar ajunge în acest fel la Putere ar fi o nesimțire.
   Din punctul meu de vedere ar trebui un guvern tehnocrat, cu un premier independent, care să stea până la alegerile din 2016.
   Alegerile anticipate acum ar fi o prostie: se vor face tot uninominale, pentru că legea nou nu a făcut un an înainte de a intra în vigoare, ”strada” nu-si va putea găsi reprezentanții politici, nu ar rămâne decât tot o morișcă. să alegi tot dintre ei. N-am făcut astfel nimic.
   Nu trebuie grabă.

   • Radu says:

    Ma rog, exista si posibilitatea sa puna pe cineva de la PSD, daca asta ar fi lucrul mai de bun simt …
    Un tehnocrat poata sa para solutia mai buna, dar in realitate un PM nu poate guverna de unul singur. Fara sprijinul Parlamentului si al partidelor un om oarecare indiferent cat ar fi de tehnocrat nu face nici cat o ceapa degerata. Iar daca are sprijinul Parlamentului si al partidelor atunci e politician. Vorbea unul despre tara fara guvern, dar asta nu se aplica Romaniei: in Romania totul e politizat, functionarii din ministere au fost numiti pe criterii politice, daca le spune partidul sa bage bete in roate numai asta vor face. Sa vezi ce de-a balbaieli, documente din diverse ministere aparand pe site-uri inainte sa fie finalizate, calcule gresite si altele vor aparea. Reteta e binecunoscuta si a mai fost incercata cu alte ocazii. O sa stea noul PM 24/24 sa explice in mass-media tot felul de balbaieli in loc sa-si faca treaba.

    • d'Artagnan says:

     Din câte țin minte Isărescu a pus economia pe o direcție cât a fost PM. Știu că fost un independent susținut de Convenția Democratică.
     Lasă că nu moare economia dacă un an avem premier tehnocrat, cu minștri tehnocrați.

 17. d'Artagnan says:

  Nu prea înțeleg cum e cu concertele astea pentru Club Colectiv…adică gen, cântă Ștefan Bănică ”Bubulina gospodina” sau ”Danseaza baba”, oamenii se simte bine și dă cu banul în arși?!

 18. neamtu tiganu says:

  bag zeama a se doreste o resetare, sistemu sa fi pus la zero. Sunt uimit ca alde dratagnian, radu ma-mii radule si ceilalti papagali talibani nu-draznesc sa-si exprime dorintele lor cele mai fierbinti, basescu prim min, basescu primar, basescu avocatu popoului, basescu…

  Dar unei resetari i se impune si o noua mass-media, de unde o ai luati si p-asta? Poate-l puneti pa dartagnian, vai de capu lui de prostovan, sau pa eba!

  P.S intr-o democratie adevarata singura legitimare o aduc alegeri libere. Desigur pot candida indendenti, repetenti, femei cu copii in brate, cu sau far partide, abstinenti, prostovani ca darti, da asa se joaca fata si pe stinga si pe dreapta, iaca iaca-sa.
  PPS pt.iubita mea cu ochii ca cafeaua, isabel-mabel, imi pare rau ca esti ocupata, fatooo, viata trebuie traita, nu muncita. Mai vorbim.

  • Radu says:

   Si eu inteleg ca tu intelegi ca noi talibanii intelegem ca Basescu primar sau prim-ministru ar insemna o resetare. Fiecare intelege cat il duce caciula.

   P.S.: Ma-tii e cu cratima, mamii nu !

 19. pierre says:

  O intrebare si jumatate : daca ar fi fost mutati in strainatate mai repede, cei care au decedat ieri si azi nu ar fi fost poate azi in viata ? Cine raspunde pentru intarziere ?
  O observatie : dupa tragedie, procurorii Parchetului General au mosmondit ceva la dosar timp de 5-6 zile, fara niciun spor, in timp ce in 2 zile de la preluarea cazului, DNA a produs rapid arestari, perchezitii, interceptari. Diferenta mare de eficienta si profesionalism !
  Si o curiozitate ( morbida, ce-i drept ! ) : sa vedem daca printre cei transferati afara vor mai surveni decese.

  • Radu says:

   Am si eu o curiozitate morbida: Cati dintre bolnavii din spitalele romanesti aflati pe patul de moarte au sansa de a fi trimisi in afara tarii pentru un tratament pe banii contribuabilului roman si mai ales cine si cum face selectia celor alesi ? Sunt convins ca exista multi copii nevinovati bolnavi de cancer sau altele asemenea care se sting in fiecare zi in spitalele romanesti si pe care nu-i baga nimeni in seama. Nu am nimic contra celor care au trecut prin infernul de la Colectiv, atata doar ca ma intreb: de ce unii au dreptul sa decida sa acorde unora, nu tuturor, o sansa in plus pe banii intregii populatii ?

   • pierre says:

    Nu numai morbida, ci si putin cinica…curiozitatea ta.
    Este o situatie exceptionala in care disponibilul local de paturi sau personal medical in sectii specializate de arsi nu este suficient.

    • Radu says:

     CÍNIC, -Ă I. adj. 1. care denotă sfidare; sarcastic, sfidător, insolent, nerușinat. 2. școală ~ă = școală filozofică greacă din antichitate care s-a preocupat îndeosebi de problemele eticii, propovăduind autonomia morală a individului, simplitatea, întoarcerea la natură. II. s. m. filozof aparținând acestei școli. III. adj., s. m. f. (cel) care exprimă deschis și fără jenă atitudini și gânduri condamnabile; (om) nerușinat, fără scrupule. (< fr. cynique, lat. cynicus, gr. kynikos, de câine)

     Si ce anume e nerusinat sau fara scrupule dupa parerea ta ? Disponibilul local de personal medical in sectii specializate (sau de medicamente adecvate as adauga eu) nu e suficient la majoritatea bolnavilor de cancer ca sa dau un singur exemplu. Diferenta cea mai mare e mediatizarea. Situatia de azi s-ar putea rezuma la urmatoarea lege nescrisa: ''Cazurile mediatizate pot beneficia de tratament special in afara tarii pe bani publici. Cazurile nemediatizate se rezolva local.''

     • pierre says:

      Radule,

      am vaga impresie ca ai chef de harta, drept care te informez ca nu-ti pot satisface nevoile nicicum.
      Cand renunti la infantilisme de tipul ” fuga-fuga la DEX ” si ai ceva interesant de comunicat, cauta-ma din nou.

 20. athos says:

  Basescu s-a hotarat sa se dezica total de acel Basescu care a facut posibila o evolutie a Justitiei capabila sa confrunte coruptia politica. Ultimele lui declaratii puteau fi ale oricarui alt derbedeu politic, din pacate pentru el.

  Eu am zis mereu ca de la Elena o sa i se traga, ca este marea lui slabiciune. Insa probabil ca este vorba de vulnerabilitati mai mari decat o banala atractie, tinand cont de panica ce pare sa-l fi cuprins.

  • Radu says:

   Cu durere o spun si am spus-o: Basescu a fost, este si va fi un mare derbedeu si atat. Incapabil sa construiasca ceva, capabil doar sa-si anihileze dusmanii personali prin metode mai mult sau mai putin ortodoxe. Incapabil sa diferentieze valorile de non-valori, el insusi fiind o nulitate inconjurata doar de nulitati, singurul criteriu fiind daca-i sunt folositori interesului de moment si atat. Nu a lasat nimic bun in urma decat cel mult din intamplare, nu datorita lui ci in ciuda motivelor meschine pe care le-a avut. Culmea e ca am stiut ca asa se va intampla de cand a pus bete in roate CDR-ului, dar l-am votat de n-spe ori. Spre rusinea mea.
   P.S.: Asta nu inseamna ca Nastase a facut puscarie pe nedrept sau ca Voiculescu e acolo pe degeaba.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s