Șuie paparudă

…du-te, mă, și te udă!!

Nu dai Doamne-o ploaie, să curgă șiroaie, și-al Poporului Avocat, să fie luat?

(din folclorul românesc contemporan)
Există o limită a indignării peste care ajunge să-ți fie lehamite să te mai indignezi. Efortul de a tasta cuvintele care să exprime această indignare te termină în primul rând psihic. Nu merită Ponta o așa încordare.
Dar parcă pentru Ciorbea aș mai găsi resurse. Limitate. Prin urmare, fără a-mi mai justifica opinia, am să declar cu satisfacție groasă, că domnul în cauză este un bou cu ochii șui. Știe ‘mnealui de ce…
O să mi se reproșeze că nu-i frumos, moral, politicăli corect să mă leg de defecte fizice. Adică, bou pot să-l fac, cu sensul de nesimțit, dar ”ochii șui”…nu se face! De ce, întreb eu?! Handicapurile fizice când sunt însoțite de handicapuri psihice (adică când ești ”bou”) se condiționează reciproc. Ce a fost prima oară: oul sau găina! Așa și în cazul nostru, ce a fost prima oară: boul sau vițelul? Zic ”vițel” la ochii lui asimetrici, plecând de la expresia te uiți ca vițelul la poartă nouă. Cred că mă pierd în meandrele filologiei…
Să revenim…modul strâmb în care supa asta lungită (ce se crede ciorbă) vede lumea cu mintea  i-a strâmbat și ochii sau vițeversa, ochii strâmbi i-au distorsionat judecata? Aceasta-i întrebarea… dacă ar interesa pe cineva dar, cum nu interesează pe nimeni evoluția în timp a ipochimenului, constat doar că la vârsta pe care o are există o comuniune perfectă între gând și privire.
Acuma, dacă m–am pornit să bat la taste, parcă îmi vine să-i mai trag și un șut acolo unde-l doare pe el cel mai mult de noi, adică drept în cur.
Nu știu de ce mă enervează cu mult mai tare oengiștii non profit, liderii de sindicat, avocații poporului, societatea civilă decât primarii sau minștri, atunci când ne iau de proști. Cu ultimii e un fel de înțelegere tacită, subînțeleasă, o anume cantitate de nesimțire intră în fișa postului, dar primii se presupun a fi niște indivizi onești. Mă gândesc că reacția mea nu diferă de reacția pușcăriașilor față de polițiștii, magistrații ajunși în închisoare, adică: fir-ai al dracului, făceai pe justițiarul cu noi și tu furai ca porcu’!!!?
Ei las’ că te facem noi!
Așa că îl fac și eu pe Ciorbea: nu ești Avocatul Poporului ci Zevzecul Poporului! Și să zici mersi că ai scăpat așa ieftin! Puteam să te fac… ehee!, dar ce nu puteam!
Și cu cât tastez mai mult cu atât mă înfierbânt mai tare…păi bine, mă, panarama Poporului, dintre toate cazurile de injustiție, de abuzuri, numai la Oprescu te-ai gândit să te sesizezi? Ah, țineți-mă că-i sparg ochelarii, c-are dioptrii proaste!

Paparudă șuie care ești tu!

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

10 Responses to Șuie paparudă

 1. Dl.Goe says:

  Deci d-le D’Artagnan, domnia voastra vreti sa (ne) transmiteti (in subsidiary) ideea ca daca pitecantropul Victor (ci orbea) nu s-ar fi implicat in cazul lichelei Oprescu, d-voastra ati fi rezistat cu brio tentatiei de a ataca subiectul arestarii medicului primar (caz cu o simptomatologie de dreptul captivanta in contextul maladiv al coruptiei generalizate)? Privându-i astfel pe amicii hanului de o portie de mici socio-politici de cea mai buna calitate.(?). Incepusem sa cred ca amploarea (teribila ce-i drept) a semnificatiilor cuprinse in valurile barbarilor teleportati din evul mediu direct in Europa post-moderna, este cea care va facea sa-l ignorati cu nonsalanta pe numitul Sorin O. Si cand colo nu. Cine stie ce retineri v-or fi retinut sa comentati retinerea primarului suspendat peste drumurile suspendate deasupra electoratului bucurestean. Presupun ca veti trece in continuare sub tacere de ce anume evitati sa mai faceti mici din carnea unor anumite rase de caini. In alta ordine de idei (sic), ce idee, cred ca ar fi extrem de “misto” daca Sorin Oprescu ar fi cazat la acelasi hotel cu ne/uitatul Dan Voiculescu, si cineva ar filma acolo, pe sest, cateva zile din viata lui “Oblomov”. Am certitudinea ca o discutie libera de taina intre cele doua exemplare reziduale ale comunismului victorios odinioara, la orase si sate (acuma numai la orase si comune) ar fi per se o capodopera literara demna de Marin Preda si Ernesto Sabato simultan.

 2. pierre says:

  Pesemne asta inseamna ” Romania lucrului bine facut “, de cand a ajuns maimutoiul asta sas presedintele Romaniei, toate cele sunt tot mai ” bine facute “…Boul asta monumental pe nume Ciorbea V. declara , daca va aduceti aminte de odioasele OUG date de Ponta cu migratia primarilor si modificarea Legii Educatiei, ca a analizat cererile societatii civile si nu a gasit motive de contestare la CC.
  Dupa nici 2 saptamani , ordonantele au fost declarate in intregime neconstitutionale, iar boul si-a vazut de treaba nestingherit , ingrosand obrazul. Si de ce ar fi demisionat, cand Guvernul Romaniei este condus din primele 2 pozitii executive de 2 plagiatori ordinari, dintre care unul judecat in penal de ICCj ? De ce ar fi fost boul cu capul mare strapuns de vreun fior de decenta , cand un condamnat penal in prima instanta este vedeta politica a toamnei ? De ce sa fi simtit macar o suava jena-n cur cand l-a cuprins preocuparea fata de Oprescu, cand seara de seara, toata suflarea politica a Romaniei, putere sau opozitie, PSD sau PNL deopotriva, se inghesuie sa-i miroasa ciorapii lui Gadea la A3 ? Nu acolo se stabileste politica in tarisoara ?
  In timpul asta, plavanul motaie satisfacut. Mai este o luna, pana in noiembrie a.c. , timp in care mai poate fi modificata legislatia electorala. Probabil se va alege praful si de legea votului prin corespondenta , prima promisiune dupa alegere a plavanului national, iar diaspora va avea toate motivele sa mai proiecteze cu greata inca o flegma in directia Romaniei natale. Am ajuns in nici un an de la alegerile prezidentiale sa ne dam cu stangul in dreptul in Europa, sa adoptam pensii nesimtite unor borfasi din Parlament, sa consacram de facto ca parlamentarii sunt mai presus de lege , sa avem un penal prim ministru, sa nu mai scandalizeze pe nimeni ca un alt penal aspira la inalte functii politice cand in orice alt stat european civilizat ar fi disparut din peisajul public instantaneu. In fine, am ajuns iata in situatia ca un martafoi politic, un dobitoc grotesc, sfertodoct libidinos sa intruchipeze ” interesul national “. Eu zic ca toate acestea sunt indicii suficiente pentru a intelege ce inseamna cu adevarat ” lucrul bine facut “. Pare ca in anul asta am cam pierdut tot ce agonisisem in ani grei de truda si chin in materia civilizatiei politice, a decentei publice si a practicii democratice. Golanii nu se mai sinchisesc de nimic si de nimeni, nu-i mai poate opri nimic, nu se mai jeneaza de nimic, ne rad in fata si ne ignora suficient. Uitati-l pe nesimtitul asta de Ponta, de dimineata tot ce face este sa se hlizeasca tamp, sa faca gumite stupide despre Gorghiu si Blaga si sa posteze de FB filmulete inepte, de parca tara asta toata ar fi un maidan urias pe care un imbecil imberb se poate juca de dimineata pana seara, dupa voia inimii.

  • d'Artagnan says:

   Și touși, cătâ putere efectivă are ”maimuțoiul sas”?
   Că avem ce să-i reproșăm, de acord, dar nu știu dacă tot ce-ai enumerat mai sus îl incriminează pe el.

   • pierre says:

    Nu-l incrimineaza cu nimic , sa fie sanatos sa se plimbe in continuare pe toate meridianele globului. Lasa-l sa contemple linistit, daca tot nu are putere efectiva.
    Fie vorba intre noi, putere ar avea si multa.

    • d'Artagnan says:

     O chestie care mă enervează, de exemplu, este că nu vrea să negocieze cu PSDul pentru un premier nou. Problema Ponta este problema României. Din punctul meu de vedere Președintele face un joc politic de doi bani, sperând ca PSDul să cadă pe mâna premierului Ponta cât mai mult, fără să țină cont că ne facem de rahat în exterior.

     • pierre says:

      Nu cred ca asta este planul, dupa cat se vede, PNL -ul se face de rahat in opozitie cu mult mai vertiginos decat PSD-ul cu Penalul premier.
      Eu cred ca pur si simplu plavanul nu-i in stare de nimic si n-are habar de nimic.E in lumea lui.

 3. d'Artagnan says:

  Ca să nu mai zic că domnu mitică Oprescu este declarat sănătos tun de către colegii lui doctori, numai bun de arest.
  Bineînțeles, boul șui tace mâlc în staul, după ce expertul de el a făcut un tablou apocaliptic.
  Cum spunea colegul lui: suferința probabilă a domnului Oprescu poate să-l omoare acum sau peste 20 de ani. Profund.

 4. Radu Humor says:

  IATA cine sunt “REFUGIATII ”
  30.09.2015 11:54

  IATA ADEVARUL:
  “În primul rând, văd o mare nedreptate în ceea ce se întâmplă în Europa, pentru că adevăratele victime ale războiului se află în prezent în taberele din Kurdistanul irakian, în sudul Turciei și Libanului. Sunt acolo de mai mult de un an. Sunt șiiți, yazizi și creștini. Îi menționez în mod deliberat în această ordine, deoarece în ordinea aceasta sunt persecutați. Șiiții sunt pur și simplu uciși imediat. Femeile yazide sunt violate, copii yazizi sunt vânduți în târgurile de sclavi, iar bărbații sunt uciși. Creștinii fie trec la Islam și apoi sunt la mila sau ne-mila oamenilor Statului Islamic, fie sunt uciși sau împovărați cu o taxă numită Jizya, al cărei cuantum este determinat arbitrar. Acestea sunt grupurile cele mai persecutate de pe teritoriul Siriei și Irakului. Vorbim despre provinciile irakiene Diyala, Anbar, o parte din Ninive precum și Salah ad Din. În Siria, este vorba practic de 2/3 din teritoriu.
  Dar cei care acum năvălesc în Europa sunt mai ales bărbați tineri, veniți nu-se-știe-de-unde. Acești oameni încalcă orice reguli, intră în Europa pe căi infracționale și sunt imediat prezentați drept refugiați. Ni se spune că Europa le datorează asistență umanitară. De ce Europa nu-i ajută pe aceia care sunt victimele reale ale războiului? Acei oameni sunt de un an în tabere de refugiați și fac demersuri, fără succes, încercând să obțină viză pentru țările europene. Europa nu le dă viză. Aici este o profundă nedreptate.

  Acești infractori care invadează Europa iau locul victimelor reale ale războiului.Printre ei sunt foarte puțini creștini, foarte puțini yazizi și foarte puțini kurzi, care suferă într-adevăr din cauza Statului Islamic. Cei mai mulți dintre ei sunt șmecheri care și-au putut permite să pună 10 mii de dolari pentru a fi transportați pe Bătrânul Continent de către mafie. 90 la sută dintre ei sunt aduși aici pe cale infracțională de mafia turcească, albaneză și rusă.
  Dar, dintr-o dată, toată lumea s-a grabit să-i ajute pe infractorii care au năvălit în Europa și încearcă să se stabilească aici prin metoda faptului împlinit. Nu au documente, nu știm cine sunt, nu știm ce intenții au. Cei mai mulți sunt musulmani care nu se vor integra în societate, în locurile în care se vor instala. Este pur și simplu un pericol, pentru că va exista o problemă islamică în fiecare dintre țările în care ajung acești refugiați. Și ce înseamnă problema islamică, vedem în Europa de Vest. Mai ales la Paris, Bruxelles și mai recent în orașele germane.
  De pe urma Statului Islamic și a valului de refugiați câștiga mafiile rusești, turcești și albaneze. Din portul Vlora din Albania pornește un exod mare de bărci gonflabile de mare viteză operate de mafia albaneză. Care este sursa acestui val de refugiați? După părerea mea, au fost apăsate câteva butoane. Unul la Ar-Rakkah, reprezentând capitala Statului Islamic: dăm drumul unui val necontrolat de refugiați în Europa, iar printre ei, infiltrăm agenți AMNI. În cadrul AMNI, vă amintesc, există un departament de asasinate și sinucideri. Un departament separat se ocupă de aceste lucruri și menține comunicarea cu toată rețeaua de lupi singuratici răsfirați prin lume și gata de a fi șahizi, adică atentatori sinucigași. Acest lucru este foarte periculos și dificil, practic imposibil de detectat.
  S-a mai apăsat un buton la Ankara, care a dat drumul unui mare val de refugiați.
  Își curăță terenul de kurzi, dar kurzii nu vor să fugă. În schimb, aproape 2 milioane de refugiați din Siria se află în sudul Turciei. Acestora li se dă drumul în Europa. După părerea mea, a mai fost apăsat un buton și la Moscova, care vrea să se implice în Orientul Mijlociu mai mult decât până acum. Și vrea, prin acest val de refugiați, să țină Europa în șah – chiar și Statele Unite, într-o măsură mai mică.”

  Witold Gadowsky – reporter de razboi, dupa o investigare de un an in Siria, Irak, Iran si Turcia.

 5. d'Artagnan says:

  Cum despre Ciorbică s-a cam terminat ce era de spus, acesta retrăgându-se strategic în găoacea lui, unde-și numără salariu, după bunul lui simț cam mare, coane Fănică, să revenim la unele dintre oile noastre.
  Citez dintr-o revistă:

  Suedia s-a săturat de imigranți

  Cel mai popular partid anti-imigrație, lider in sondaje.
  Tot mai mulți suedezi îl susțin pe Jimmie Akesson, liderul formațiunii politice anti-imigrație Democrații Suedezi (Sverigedemokraterna).
  Democrații Suedezi, care fac apel la o reducere substanțială a numărului de imigranți, au primit 25,2% în sondajul YouGov pentru luna august 2015, aproape dublu față de scorul înregistrat la alegerile parlamentare din septembrie 2014, ceea ce îi poziționează înaintea social-democraților, aflați la guvernare, cu 23,4%, și cea mai importantă formațiune politică de centru-dreapta, cu 21%. Partidul Social Democrat, al primului ministru Ștefan Lofven, rămâne în favoarea acceptării în Suedia a unui număr tot mai mare de imigranți din națiuni aflate în război.
  Această creștere spectaculoasă în sondaje a naționaliștilor reflectă temerile populației suedeze cu privire la politica imigrației și rezultatele dezastruoase ale integrării străinilor în Suedia, care a acceptat mai multe solicitări de azil în ultimii ani decât orice altă țară europeană în raport cu dimensiunea populației. De asemenea, suportul de care se bucură Democrații Suedezi vine după ce o femeie și fiul său au fost înjunghiați mortal într-un magazin IKEA din Suedia, de către un solicitant de azil din Eritreea.
  Rezultatele sondajului din Suedia reprezintă cele mai recente evidențe cu privire la avântul formațiunilor anti-imigrație din țările nordice. De exemplu, Partidul Popular Danez a ieșit al doilea în preferințele electoratului la alegerile din iunie 2014, precum formațiunea Adevărații Finlandezi din Finlanda în aprilie. Atât Adevărații Finlandezi, cât și Partidul Progresului din Norvegia s-au alăturat guvernelor de coaliție din țările respective.
  Cu un stat al bunăstării, o reputație pentru toleranță, o economie sănătoasă și o piață a forței de muncă funcțională, Suedia a devenit o destinație favorită pentru un număr record de imigranți care fug de conflicte, regimuri autoritare și sărăcie. Țara scandinavă și-a deschis porțile în ultimele decenii, în special pentru sirieni, eritreeni, somalezi, afgani și irakieni, pentru a numi doar câteva națiuni de imigranți. Suedia a primit în 2014 peste 80.000 de refugiați, majoritatea musulmani, valoare care reprezintă cel mai mare procent din UE, raportat la populația curentă.
  Suedia, capitala violurilor în lume
  Un număr mare de incidente violente, inclusiv împușcături și atacuri cu grenade, în special în cel mai mare oraș din regiunea de sud a Suediei, Malmo, – au generat întrebări cu privire la segregarea și integrarea unui număr tot mai mare de imigranți aflați deja în Suedia. Asta înseamnă că scandinavii, cei mai toleranți oameni de pe glob, sunt acum rasiști și bigoți? Că cei mai progresivi oameni de pe glob sunt acum neo-naziști? Dimpotrivă! Au decis să-și reevalueze politicile liberale – deși vor îndura critici și acuze de rasism din partea organizațiilor de tip „watchdogs” ai democrației, care supraveghează o Europa adormită „politically correct” – dacă acest lucru va însemna stoparea acestui val de criminalitate care a luat cu asalt țara.
  După atentatul terorist dejucat într-un tren de linie în Franța, Alain Vidalies, ministrul transporturilor din Hexagon, a solicitat să fie efectuate controale la întâmplare în bagajele călătorilor. Întrebat cu privire la riscul ca această decizie să fie interpretată drept una rasistă, într-o țară care a interzis, de exemplu, statisticile cu componență etnică din această pricină, Alain Vidalies a declarat că: „Ori de câte ori vorbim despre controale aleatorii, cineva spune că poate fi discriminatoriu. Ei bine, ascultă, eu prefer riscul discriminării, de fapt, pentru a fi eficient, mai degrabă, decât să rămân un simplu spectator”.
  Un carnagiu a fost evitat într-un tren Thalys care asigura legătura între Amsterdam și Paris, după ce militari americani au imobilizat un bărbat puternic înarmat care a deschis focul într-un atac aparent terorist, la opt luni de la atentatele din capitala Franței.
  Suedia obișnuia să fie un paradis liberal, dar acum reprezintă o destinație a violenței pentru oricine din Somalia, Siria, Iraq sau Afganistan care reușește să se suie într-un avion către Stockholm și apoi să pledeze ca refugiat. Suedia are mai puțin de 10 milioane de cetățeni, 2% din populația Europei. Dar acceptă 14% din totalul refugiaților care ajung în UE.
  La patruzeci de ani după ce Parlamentul suedez a decis în unanimitate să transforme o Suedie anterior omogenă într-o țară multiculturală, rata infracțiunilor a crescut cu 300%, în timp ce violurile cu 1.472%. Suedia se află acum pe poziția a doua pe lista țărilor cu cele mai multe violuri la 100.000 de locuitori, depășită doar de micul stat Lesotho, înconjurat de Africa de Sud.
  Un nou tip de violență a lovit în forță Suedia în ultimele decenii – violurile în grup, practic necunoscute înainte, în istoria criminală suedeză. De altfel, numărul acestor violuri în grup a crescut exponențial între 1995 și 2006. Unul dintre cele mai grave cazuri au avut loc în 2012, atunci când o femeie de 30 ani a fost violată de opt bărbați într-o locuință socială pentru imigranți. O statistică ONU arată că Suedia a devenit capitala violurilor în lume, cu cele mai multe violuri la 100.000 de locuitori, cele mai multe dintre acestea făptuite de imigranti.
  Cum poate fi acest lucru posibil? Nu este Suedia cea mai progresistă țară din lume? Nu sunt suedezii cei mai feminiști? Fenomenul violurilor în grup era odată aproape inexistent în Suedia. Acum devine aproape comun ca femeile suedeze să fie violate de șase sau șapte bărbați deodată în mahalale islamiste. Și mai socanți sunt judecătorii liberali care au simpatizat deseori cu violatorii și au decis că moștenirea culturală a emigranților reprezintă un factor atenuant sau că victimele au fost de acord cu „violul”.
  În 1975, când ABBA cunoștea succesul, iar Suedia reprezenta un model de guvernanță pentru întreaga lume, această țară avea o populație uniformă și o rată a criminalității redusă. Erau doar 421 de violuri în întreg anul la o populație de puțin peste 8 milioane de oameni. Astăzi însă Suedia are cu numai un milion de locuitori în plus, dar 6.620 de violuri (statistică pentru 2014). Așadar, populația a crescut cu 18%, dar violurile cu 1.472%.
  Suedezilor de rând nu le vine să creadă ceea ce se întâmplă. Nu sunt rasiști. Sunt toleranți și deschiși. Dar este un paradox. Aceleași valori liberale, deschise, au permis celor violenți să intre în țară. Astfel, nu ar trebui să ne mire faptul că platforma principală a Democraților Suedezi este aceea de a sista imigrarea.
  Preluare: wall-street.ro / Autor: Marius Stanciu
  Răspunsul birocraților europeni și al stângiștilor
  În 2009, publicaţia «Fokus», care apare la Stockholm, realizează o radiografie a fenomenului violului, cu tot mai largi implicaţii în viaţa societăţii suedeze a zilelor noastre.
  Iată cum relatează jurnalul.ro marea cercetare științifică suedeză, dar și europeană:
  „ÎNTREBĂRI FĂRĂ RĂSPUNS? “De ce numărul violurilor a înregistrat o asemenea creştere în Suedia? Nimeni nu ştie. De ce nimeni nu caută să afle cauzele acestei creşteri? Şi de ce indiferenţa predomină în aceste cazuri?” Acestea sunt câteva dintre întrebările care nu şi-au găsit (încă) răspuns, deşi, nu cu mult timp în urmă, autorităţile de la Bruxelles au finanţat un studiu asupra cauzelor şi implicaţiilor violului în Europa. Pentru Suedia, rezultatele au fost de-a dreptul alarmante: cu 46 de violuri declarate la 100.000 de locuitori, această ţară a ajuns în fruntea clasamentului, devansând Anglia şi Ţara Galilor, cea de-a doua înregistrând (doar) 23 de violuri declarate la 100.000 de locuitori”.
  În aceeași prestație lamentabilă, asemenea studiului european, publicația suedeză «Focus» se străduiește totuși să găsească cauza pentru care numărul de violuri în Suedia pur și simplu a explodat în ultimii ani, negăsind însă creșterea uriașă a numărului imigranților nici măcar ca o concidență. Cu aceeași aplecare pe care o manifestă analiștii români, deci familiară nouă, comentatorii se învârt în jurul cozii ca niște câini turbați reușind, în mod caracteristic, să aducă în lumină orice, dar numai esențialul și ansamblu să le scape. Nu reușesc să găsească cauza acestei creșteri fantastice a ratei violurilor și aproape că ți se face milă de ei.
  Deși ar putea părea că nu sunt prea multe de spus în jurul lui Da și Nu, se face teoria violului, pentru ca, strict democratic, să rămânem rătăciți într-o dezbatere trecută și viitoare. Se vorbește despre „definiţiile lejer diferite” pe care Suedia le dă violului. „Or, legea ar trebui să ia în calcul condiţiile consimţământului, adică faptul că bărbatul ar trebuie să se informeze dacă femeia este sau nu este dispusă să aibă un raport sexual”. Jurnaliștii de la «Fokus», ajung să creadă că ultima propoziţie „aduce o contribuţie interesantă în dezbatere”.
  În articol se ajunge să se constate: „Aşadar, Suedia ocupă primul loc în aceste sinistre statistici”, dar totul rămâne foarte nesigur: „Dar nici legislaţia suedeză, nici înmulţirea plângerilor, nici compoziţia demografică a ţării, nici modelul suedez de distribuire a rolurilor sociale nu pot explica această creştere”.
  Se urmărește în continuare, în ciuda tuturor obstacolelor inexplicabile, o concluzie, așa că se spune: „INUTIL DE DECLARAT. “De fapt, este ca şi fără rost să mai declari un viol, în condiţiile în care doar 10% din cei găsiţi vinovaţi sunt condamnaţi” La rândul lor, nici falsele acuzaţii nu reprezintă o cauză a creşterii procentelor, atâta vreme, cât ele nu depăşesc 2%. Nici violurile brutale, în care un necunoscut agresează o femeie, nu sunt cauzele creşterii. “Or, legea ar trebui să ia în calcul “condiţiile consimţământului, adică faptul că bărbatul ar trebuie să se informeze dacă femeia este sau nu este dispusă să aibă un raport sexual””.
  Poate fi vina bărbaților, dar și a femeilor: „Chiar dacă există şi câteva excepţii, majoritatea estimează că fetele ar trebui să îşi asume consecinţele actelor lor”.
  Concluziile devin tot mai fabuloase: „Situaţia actuală cere reîntoarcerea la curtoazie”, scriu jurnaliștii suedezi, pentru ca cei români să puncteze și ei ”decisiv”: „Rămâne, aşadar, de văzut dacă şi încotro se va orienta această discuţie care, după toate semnalele pe care le-a dat presa, nu mai poate rămâne doar la nivelul constatărilor şi al comentariilor pe baza concluziilor din ce în ce mai alarmante ale anchetelor sociologice”.
  În 2009, așadar, discuția nu mai putea rămâne la nivelul constatărilor și al comentariilor. Dar discuțiile, constatările și comentariile de mai sus evită cu toate un lucru, lucru pe care doar statisticile generale nu îl pot oculta. În rest, „poliția diversității” lucrează asiduu la mascarea realităților neconforme cu planurile obligatorii ale multiculturaliștilor stângiști și liberali, „de dreapta” în limbajul conform politic, adică stânga din partea cealaltă…
  Suediei i se recomandă așadar doct să revină la „curtoazie”.
  La Copenhaga, învățatul și muftiul islamic Shahid Mehdi declară însă liber că femeile care nu poartă batic „cer să fie violate”. Nu pare a fi curtoazie…
  Traducătoarea suedeză Ali Dashti spune că în Suedia, când trei barbați musulmani au violat o femeie de 22 ani, i-au spus acesteia un singur cuvânt: „curvă”. Asemenea evenimente, spune Dashti, se întâlnesc săptămână de săptămână în ziarele suedeze. Corectitudinea politica are „mare grijă să nu se menționeze etnicitatea făptașilor”.
  Ziarul suedez de limba engleza «The Local» relata în iulie 2005 că Bengt Lindstrom, șeful poliției din orașul suedez Malmo, al treilea ca mărime din țară, a fost acuzat de incitare la ură rasială. El a trimis, către două dintre oficialitățile orașului, un e-mail de pe computerul său de acasă. Șefului Direcției de Sănătate i-a scris: „îi tratezi ca pe niște paraziți pe toți suedezii în vârstă care au muncit din greu pentru ca patria noastră să progreseze și dai mai degrabă taxele pe care eu le plătesc unor criminali pe care-i cheamă Mohamed din Rosengärd”.
  În iunie 2005, ziarele norvegiene raportau că Oslo a înregistrat cel mai mare număr de cazuri de viol din precedentele 12 luni. Totuși, cum îndrăznește să explice ziaristul Fjordman, statisticile oficiale nu conțin nicio informație despre faptul că „imigranții erau prezenți copleșitor printre acuzații în cazurile de viol” și că mass-media rămâne suspect de tăcută.
  Unni Wikan, profesoară de antropologie la Oslo, vine și spune însă că femeile norvegiene trebuie să accepte responsabilitatea faptului că bărbații musulmani găsesc provocator modul lor de a se îmbrăca. Și, de vreme ce acești bărbați consideră femeile responsabile pentru viol, ele trebuie să se adapteze societății multiculturale din jurul lor… Până aici se poate ajunge…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s