O soluție pentru Europa

Ce să faci în România?!
Nu-i nimic de făcut în România.”

Cuvintele astea nu le-am spus eu, cetățean român nemulțumit de guvern, ci un arab refugiat din cauza războiului, care se presupune că dorește un loc uscat și cald, o mâncare decentă și, mai ales, un loc unde nu-ți șuieră bombele pe la cap. El povestește că singurul argument valabil al autorităților ungare atunci când au încercat să-i campeze în contra voinței lor într-o tabără de refugiați a fost amenințarea cu trimiterea în România. Dacă n-ar fi de râs, ar fi de plâns. Sau invers.
Prin urmare, rănit în orgoliul propriu, îmi vine să mă întreb ce fel de refugiați sunt aceștia: politici, de război, economici?! Că-i văd hotărâți să se ducă numai în țările bogate. Sunt curios cum o să se petreacă trimiterea cu forța în țări precum România; prevăd niște filmări lacrimogene cu scene ce-o să semene cu deportările staliniste.
Din punctul meu de vedere (atâta am și eu: un punct. Nu o dreaptă, nu un cerc, doar un punct…), comparația între migrațiile românilor sau ale altor neamuri prin lume și ceea ce se întâmplă acum nu se poate face. Niciodată nu a fost o masa atât de mare de oameni dintr-o cultură care nu numai că nu este asimilabilă sau tolerantă cu celelalte ci, dimpotrivă, dovedește o remarcabilă agresivitate expansionistă. Greșesc cei care arată cu degetul doar la SI; le aduc aminte că, de exemplu, Arabia Saudită nu este vreun stat jihadist, dar interzice orice simbol creștin, ca să nu mai spun de serviciu religios pe teritoriul său. Iar trecerea unui musulman la altă religie se pedepsește cu moartea.
Această intoleranță religioasă pe fondul moliciunii și timidității Occidentului, cu expresia la modă ”Political correctness”, mi se pare un fel de cocktail Molotov.
Nu prea știu cum trebuie abordată această invazie dar, ca orice amator profesionist, am niște idei de mare valoare teoretică și practică:
a. Nu-i mai bine să se rezolve situația la ei în țară? Înțeleg că au fugit milioane, dintre care o mulțime de bărbați. De ce, întreb și eu ca mușchetar, cu ajutor material occidental, nu încearcă băieții ăștia să-și ia țara înapoi?! Știu, au vorbit mușchii dă pă mine, nu creerul… Sau se așteaptă să lupte alții pentru ei?
b. Multă vreme m-am întrebat cum de cea mai mare rată a natalității din Europa o au Franța și Germania. Pe urmă m-am prins: probabil din cauza maghrebienilor, respectiv turcilor.
Nu-i înțeleg pe europenii ăștia… au suportat două războaie mondiale, crize, epidemii, și acum, când existența pe termen mediu și lung le este în pericol, nu fac cel mai mic și mai eficient efort de apărare a identității milenare ( și cel mai plăcut!!): SEX NEPROTEJAT!
Priviți la ce hal de indolență și de anihilare a instinctelor de supraviețuire a dus traiul bun!
Dacă rata natalității caucazienilor creștini nu egalează rata natalității musulmanilor prezenți în Europa s-a dus dracului continentul așa cum îl știm noi azi!
Un mesaj inspirat pentru Europa, afișat la Parlamentul European și pe steagul UE, chiar sub steluțe, ar fi: ”Europeni din toate țările: uniți-vă!”

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

18 Responses to O soluție pentru Europa

 1. Radu says:

  Mottoul Europei astazi este: orice este bun, e o chestie de gust. Rea este doar autoritatea si legea care se vrea respectata. Istoria nu ne invata nici o lectie, orice este posibil si deci probabil, adica acceptabil: inclusiv sa visezi cu ochii deschisi ca, in ciuda tuturor exemplelor de ghettouri musulmane din Europa noii veniti se vor integra. De fapt tot “politically correctness”-ul asta nu o sa faca decat sa aduca guverne de extrema dreapta la guvernare in aceleasi tari care astazi aplauda venirea imigrantilor din Siria de parca ar fi soldati intorsi din prizonierat din Rusia.

 2. pierre says:

  Oare ce sens are toata tevatura cu si despre imigrantii din Siria ? Ce treaba avem noi, romanii ? Daca oamenii aceia vor in Germania, sau daca nu Germania, macar Suedia, Anglia, Finlanda, Olanda, Danemarca, Belgia, de ce sa le stricam noi placerea ? Duceti-va unde va e mai bine, dragilor, daca sunt atat de imbecili incat sa va primeasca cu sutele de mii, bravo voua !
  Aseara am vazut un documentar european cu niste reporteri francezi, daca nu gresesc, care au insotit un sirian (educat) in periplul lui european, incepand cu insula Samos, Bulgaria, Giurgiu-Romania si terminand cu un azil de refugiati in Suedia, la Malmo, unde primise cheile de la o garsoniera in care statea singur, 3 mese pe zi, haine si alte alea.Ma mir ca nu i-au dat si cheile unui Volvo cu care sa-si faca treaba cat sta pe acolo.Cel mai rau a patit-o in Bulgaria, unde politaii bulgari l-au jefuit gangstereste, a inghetat de frig si a dormit in cort. A trecut granita in Romania cu trenul, folosind un pasaport fals, dar nici bulgarul si nici romanul nu l-au dibuit.In Gara de Nord a urcat in primul tren catre Ungaria, fara bilet, desigur.Ajuns in cele din urma in Suedia, sirianul nostru parca aterizase pe o coasta de Rai. Pai ce naiba sa vina asta in Romania ? Stai acolo, baiete !
  Intre timp, paca am inceput sa-i privesc altfel pe jigodiile astea de politicieni romani. Nu, nu c-ar fi mai buni decat stiam…nimic de genul asta. Ma conving insa tot mai mult ca peste tot,chiar si Europa civilizata, nivelul politicienilor este jalnic. Europa a devenit o caricatura, o umbra, o alcatuire oarecare fara noima si fara consistenta, impotenta. Sa ne amintim doar de criza ucrainiana, ultima criza la care Europa s-a acoperit de ridicol. Ideea asta cu cotele de imigranti este o stupizenie mare cat curul lui frau Merkel. Chestia trista este ca , in cele din urma, Romania va inghiti niste linguri de rahat sub forma unor mii ( 2-3-4 ) de imigranti.
  In alta ordine de idei, sau poate in aceeasi, planuiam cu niste prieteni o mica escapada la bai in Bavaria, la Bad Fussing. Ramane pe altadata, deocamdata sa-i cazeze acolo pe sirieni, mie mi-a pierit orice chef de Germania.

 3. d'Artagnan says:

  Încerc să fiu obiectiv, prin urmare trebuie să postez un link ce încearcă niște explicații pertinente (și care dă pe undeva la gioale excelentului meu articol):
  http://adevarul.ro/cultura/teatru/refugiatii-rutabalcanica-Intrebari-raspunsuri-1_55f3d3a9f5eaafab2c859ce2/index.html

  • pierre says:

   Nu da la gioale excelentului tau articol, il completeaza.
   Deci nu mai vor (sau nu mai pot) in Turcia, de exemplu, unde reglementarile legate de viza si munca sunt foarte stricte.Bine-bine, dar in Europa nu sunt ? De cand a devenit Turcia mai stricta decat Germania sau Austria ? Pana la urma, deranjant in toata povestea asta nu sunt ratiunile care ii pune pe drumuri pe acesti oameni, oricare ar fi ele, umane, politice, economice, culturale, reintregirea familiei etc. Oamenii cauta o viata mai buna si nu pot fi condamnati pentru asta. Enervanta mi se pare mie balbaiala asta bezmetica a europenilor si, mai ales, usurinta cu care au abdicat de la orice set de reguli si reglementari comunitare legale.

 4. athos says:

  Nu e nici un dubiu: asaltarea masiva a batranei Europe de catre acest noul val de imigranti, reprezinta o mare provocare.

  Totdeauna m-am temut de realitatea din spatele unei butade pe care am formulat-o intr-o discutie cu niste amici occidentali: “una este sa dezbati chestiunea drepturilor omului, si alta este sa iei un tigan la autostop”.

 5. athos says:

  Pierre

  ” Enervanta mi se pare mie balbaiala asta bezmetica a europenilor si, mai ales, usurinta cu care au abdicat de la orice set de reguli si reglementari comunitare legale.”

  Asta este esenta chestiunii, desi nu neaparat cu privire la reguli si reglementari existente, ci in legatura cu evaluarea corecta a situatiei si a unei strategii.

  Mai intai n-au facut nimic. Apoi, s-au reunit. Apoi, au invocat Regulamentul de la Dublin. Asa, ca sa mai treaca timpul si vreo 100.000 de refugiati. Apoi brusc, d-na Merkel a anuntat cifre care au aruncat probabil in aer piata barcilor cu si fara motor de la Bosfor pana in Gibraltar: 800.000 de refugiati pe an vor fi bine primiti in Germania. Dupa ce a trecut insa efectul a ce luase, a vorbit cu Gara din Munchen, a urmat un scurt ragaz de reflexie si mahmureala, a mai luat ceva si a suspendat Shengen. Orban a castigat initial faza regionala la 175 km garduri, dar apoi a realizat ca nimeni nu vrea sa stea in Ungaria, asa ca a zis si el ca problema este de fapt a Germaniei. Pe rand, toate celelalte tari ale UE au avut cate o opinie, s–a vorbit de cote, in final si-a terminat si Johannis calculele si i-au iesit fix 1785 de refugiati pentru Romania. Amin!

  Europa a ignorat acest fenomen atata vreme cat debuseul parea sa fie Turcia. Nu si-a inteles vulnerabilitatea. Nici atunci cand a devenit evident, nu a facut nimic. Si totusi, era relativ simplu: trebuia discutat cu Turcia si dezamorsata chestiunea acolo. Create cateva centre de primire UE ex-teritoriale, (adica pe teritoriul Turciei), pentru cei care ar fi urmat sa ceara azil in Uniune. Declarata ilegala orice alta cerere de azil care nu este inregistrata in acele centre. Pentru cei care apucasera sa treaca, tarile de granita ale UE trebuiau sprijinite sa poata procesa in termen cat mai scurt cererile de azil, respectand conventia de la Geneva, dar aratand rutina administrativa necesara descurajarii ideii ca nu exista o reala piedica in calea migratiei spre Europa. Nu poti lasa oamenii sa se inece, sau sa-i arunci inapoi in mare, cum sugera Radu, dar poti sa actionezi uman si eficient, in acelasi timp.

  In acest moment, este la fel de stupid sa contesti cotele. Este o tragere inutila de timp. Aceasta cota se refera la cat revine fiecaruia in a procesa cererile de azil, nu se refera la cati trebuie sa iei la tine acasa, cum pare sa sugereze Johannis. Cere bani de la Bruxelles pentru efortul administrativ si treci la treaba, iar peste un an vei avea “O” refugiati in Romania, cel mai probabil. Trage de timp si poate devii ruta ocolitoare pentru cei care, in tot acest blocaj de actiuni comune, vor incepe sa caute puncte mai usoare de trecere decat prin Ungaria. Si atunci sa vezi cum ne depasim cota!

  • pierre says:

   @athos,

   chiar crezi ca dintre cei patrunsi deja in Europa sau pe cala sa o faca ( azi vedeam la tv imagini cu un nou val de imigranti urcand in trenuri catre Germania ), in urma procesarii cererilor de azil, va exista un numar semnificativ de returnati in tarile de origine ?
   Eu ma indoiesc. Probabil ca in marea lor majoritate, cei intrati vor ramane aici. Asa ca eu unul nu m-as iluziona prea mult ca , sa zicem, din cota de 6000 , Romania va expedia acasa din ei, pe motiv ca nu satisfac criteriile azilului politic. Si, cel mai probabil, mare parte dintre cei ” relocati” in Romania, o vor taia pe sest catre Germania inca inainte de a aplica pentru azil.
   Dealtfel, intr-o declaratie din 9 septembrie a Comisiei, cuprinzand un nou plan de relocare a 120.000 imigranti ( adaugati celor existenti deja-respectiv 40.000 , adica un total de 160.000), ideea returnarii in tarile de origine apare doar la punctul 4, ” Making return policy more effective” , in timp ce la punctul 1 , ” An emergency relocation proposal for 120,000 refugees from Greece, Hungary and Italy ” , nu apare nimic despre ” returnare “.

   http://europa.eu/rapid/press-release_IP-15-5596_en.htm

 6. athos says:

  S-a trezit mai an, badica Johann, (ca nu mai e Traian):

  “Klaus Iohannis: Este posibil ca UE sa ne oblige sa primim mai multi refugiati decat ne-am oferit noi. Posibila solutie – putem sa luam fonduri UE pentru a extinde facilitatile de primire a refugiatilor”

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20432199-live-tex-klaus-iohannis-sustine-conferinta-presa.htm

 7. Radu Humor says:

  Manipularea opiniei publice in privinta crizei imigrantilor. Cinci lucruri pe care televiziunile din vest nu le prezinta.
  Traducerea articolului Info Wars: 5 THINGS THE MEDIA HIDES ABOUT THE REFUGEE CRISIS

  Mass-media din vest incearca sa manipuleze opinia publica prin modul in care prezinta intreaga criza a refugiatilor. Iata cateva lucruri despre care mass-media tace:

  1. Majoritatea imigrantilor nu reprezinta familii siriene care fug de razboi si de catre persecutia ISIS.
  Aproximativ jumatate din cei care pretind ca ar fi sirieni (in unele zone chiar 90%) nu au documentele necesare pentru a dovedi acest lucru. Cifrele publicate de catre ONU arata ca 72% dintre imigranti sunt barbati, 13% femei si doar 15% copii. Majoritatea dintre ei nu au nicio legatura cu criza din Siria. Cand tarile in care ajung refuza sa arunce cu bani inspre ei, isi continua drumul catre tari despre care au auzit ca ar fi un „rai” din punct de vedere al ajutoarelor sociale: Germania si Suedia. De ce mass media incearca sa manipuleze opinia publica prezentand faptele cu intentia vadita de a starni sentimentalisme? Realitatea este ca majoritatea imigrantilor nu fug de razboi, ci doar catre un standard de viata mai ridicat – pentru care vor plati europenii.

  5 Things the Media Hides About the Refugee Crisis

  2. Televiziunile cele mai populare transmit doar secventele care pun imigrantii intr-o lumina cat mai pozitiva.
  – Copii care rad si zambesc, mame fericite si tati mandri.
  – Tragedia copilului sirian ce s-a inecat a rulat neincetat zile la rand, desi adevarul din spatele acestei tragedii era altul.
  – Ceea ce nu arata insa: imigranti care arunca cu pietre in cetatenii unguri, fura de la europenii ce incearca sa-i ajute, ataca femei, distrug orase si striga neincetat „Allahu Akbar”.
  – Nu prezinta imagini cu rebelii jihadisti ce au luptat pentru ISIS si pentru grupari ale Al Qaeda si care acum au ajuns in Germania.
  – De ce mass media prezinta lucrurile intr-un mod atat de partinitor, daca nu cumva sunt complici si ei la ce se intampla?

  3. In numele tolerantei ni se cere sa deschidem „portile” pentru valuri de imigranti care sunt cu totul intoleranti la valorile europene si la principiile liberale.
  Incepand cu momentul in care Suedia si-a deschis granitele pentru a permite imigratia in masa, cazurile de viol au crescut de 14 ori, iar o majoritate covarsitoare a atacatorilor sunt imigranti.
  Problema ghetourilor musulmane in care politia, ambulantele sau pompierii nu au acces este in crestere in toata Europa.
  Luna trecuta patru organizatii non-profit din Germania au atras atentia asupra cazurilor foarte dese in care imigrantii musulmani violeaza femeile si copii dintr-o tabara din Hessen.
  Ati vazut ceva de genul asta pe CNN, BBC sau Sky News? Nu, pentru ca erau prea ocupati cu obsesia lor pentru reporterita din Ungaria care a pus piedica unui imigrant.
  Ati vazut reportajul in care intr-o scoala din Germania s-a luat hotararea de a interzice fetitelor sa poarte fustite sau pantaloni scurti pentru a nu provoca imigrantii musulmani sa le violeze?
  De ce oricine vrea sa discute despre toate aceste probeleme este imediat prezentat de catre mass media ca un rasist sau ca un xenofob?

  4. UE se foloseste de aceasta criza pentru a introduce in Europa un numar urias de oameni care vor vota pro-socialism, pro-UE!
  Afirmatia ca Europa are nevoie de mana de lucru ieftina este o fabricatie ordinara. Sa luam Suedia ca exemplu – 58% din ajutoarele sociale merg catre imigranti, in timp ce Republica Ceha ce nu a acceptat politica de granite deschise, are cea mai rapida crestere a economiei din Europa.
  De ce nu se promoveaza cresterea natalitatii in Europa daca e nevoie de mana de lucru?

  5. Aceasta criza a imigrantilor nu ar exista daca puterile NATO nu ar fi finantat si antrenat jihadistii din Orientul Mijlociu si din nordul Africii pentru a destabiliza guvernele anumitor tari.
  In loc sa cheltuim banii pe arme si bombe si pentru a finanta razboaie civile, mai bine am investi in infrastructura tarilor respective pentru a-i ajuta sa-si creasca nivelul de trai.
  Dar in loc sa se discute despre aceste lucruri, mass media se foloseste de aceasta criza pentru a promova inca mai multe cheltuieli in industria militara.

 8. mac gregor says:

  o opinie contrara: problema cu muslimii apare mai ales cand se combina cu taranii. Astia din Siria, partea care tine de clasa de mijloc, poate-poate se vor integra

 9. mac gregor says:

  Deci melodia asta mi-a adus aminte de fostul blog al muschetarilor, nu’s de ce.

 10. Dl.Goe says:

  Ceea ce mi se pare cu adevarat surprinzator (de neinteles) este ca topicul curent precum si temele adiacente mustind de provocari, nu reusesc s-o (mai) miste pe d-na Isabel A., altadata atat de sensibila si repede varsatoare de expertize. Oare care sa fie explicatia? Si-o fi restrains expertiza la “Ucraina” si asteapta in tacere refocusarea atentiei lumii pe Kiev? O fi stack in proiecte (mai) serioase decat dezbaterea in ringul hanului? Sau o fi constatat retroactiv (si se rusineaza) ca analizele sale revarsate in trecut, cu generozitate, in pick-nick-name-le hanului nu bat deloc cu cruda realitate ulterioara, actuala? (Acesta din urma n-ar trebui sa fie un motoiv serios intrucat oricum nimeni nu tine minte nimic din ce-a spus altcineva alaltaieri la han. Micii de azi sterg gustul micilor de ieri fara urma. 🙂

  Ca expert amator (in absenta d-nei Isabel A.) as zice (cum am mai zis) ca criza refugiatilor se va dovedi un Dogville la scara continentala, cu un deznodamant de o intensitate la fel de inalta precum cel propus (miseleste) de catre maestrul Lars von Trier. Asta daca nu cumva saptamana viitoare va veni mult asteptatul sfarsit al lumii, coroborat cu trecerea umanitatii de la nivelul 4 la nivelul 5 (dupa cum anunta alte game de experti), facand acceste mici migratii sa treaca pe planul doi, trei si paispe. 🙂

  • d'Artagnan says:

   ”…oricum nimeni nu tine minte nimic din ce-a spus altcineva alaltaieri la han”
   Văd totuși că țineți minte analizele Isabelei..or fi micii ei mai gustoși! 🙂

   La Dogville-ul europeano-musulman deznodământul poate fi de două feluri, dar la fel de intens: ori cu musulmanii radicalizați, ori cu creștinii xenofobizați și intoleranți. De fapt un singur deznodământ care să le cuprindă pe amândouă.
   Occidentalii prea vorbesc ca din cărți. Practica îi omoară. Au dat lecții despre cum trebuie să ne comportăm cu țiganii, dar ei sunt neputincioși să gestioneze 200 dacă ajung la ei în țară la cerșit.

 11. d'Artagnan says:

  Niciun refugiat POLITIC nu vrea să vină în România. Deja este o problemă de mândrie națională.
  Să ajungă ăștia să plângă atunci când constată că s-au rătăcit și-au ajuns din greșeală la noi…
  Dacă aș fi premier sau Președinte aș vorbi cu serviciile secrete să mituiiască vreo sută-două de musulmani ca să țipe la televizor că vor în România. Pancarde cu Ponta, tot tacămul… Să lase naibii reclamele alea turistice cu frunza verde și să se concentreze pe refugiați.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s