Neamțu Țiganu

Consul general al României la Bonn, Germania. Frate, ne-am ajuns! Adică el s-a ajuns: Mădălin Voicu!
Ce-l recomandă? Vocea și talentul său. De trăncănitor TV. La câte prostii a aruncat pe piață, chiar și-o merită.
Țiganu ăsta ce-i pe cale să ajungă consul general îmi aduce aminte de vorba aia cu maimuța: cu cât se urcă mai sus în copac, cu atât îi vezi mai bine fundul. Acuma, fie vorba între noi, i se vedea fundul foarte bine și când stătea cu dosul pe scaunele din studiourile TV.
Poate credeți că sunt politically incorrect, că am ce am cu țiganii. Nici pe departe, atâta doar că pun semnul egal între un incompetent român, maghiar, sas, țigan.

Omul este convins că-și merită postul. Am citit și eu părerea lui despre meritocrație și democrație, atunci cand s-au inflamat spiritele cu cazul Arșinel:

”…democraţia este un exerciţiu pe care ni l-am asumat. Dacă în acest exerciţiu trebuie să ţinem cont şi de o anumită ierarhie a anumitor personalităţi, cum este şi Alexandru Arşinel, atunci nu putem trăi în egalitarism, ci mai curând în meritocraţie. Eu nu spun că nu erau şi alţi bolnavi în stare gravă, dar Alexandru Arşinel a fost luat şi operat în 3 zile, eu l-aş fi operat în 3 ore, asta nu înseamnă că împiedică pe ceilalţi bolnavi să primească tratament. Aici este vorba de o prioritate pe care eu o înţeleg ca pe una firească pentru că o persoană obişnuită nu se poate discrimina, dar când este vorba despre personalităţi, care sunt patrimoniu naţional şi care reprezintă elitele artei şi culturii acestei ţări, nu poate interveni cineva pe un comportament mutant să explice că vrea să dea în judecată spitalul pentru că Alexandru Arşinel a primit mai repede un rinichi de care avea nevoie…. Alexandru Arşinel este o personalitate.”

Are cineva vreo umbra de îndoială că țiganu nu s-ar crede la rândul lui patrimoniu național? Crede că ne face chiar o favoare acceptând postul.
Căldură mare, mon cher…te tâmpește, nu altceva…de fapt nici nu mai știu cine-i mai tâmpit: guvernul care a făcut numirea sau eu care scriu de ea, un nonsubiect la urma urmei.
Doar țiganu e dăștept, mânca-ț-aș! Dăștept și profesionist în toate celea.

Apdeite. (am zis să sune mai în germană…)

”Eu fiind filogerman şi având o cultură, educaţie pe care o pot folosi oricând în favoarea ţării, nu doar în favoarea mea pentru orice funcţie de această anvergură, am considerat ca pot accepta această numire şi cred că ne onorează în egală măsura atât pe mine, cât şi pe cei care s-au gândit la mine”, a explicat Mădălin Voicu.”

Ați văzut ce generos ie? Adică, omul putea să-și țină cultura doar pentru el, dar el, nu, dă și la țară!
Fără număr.

This entry was posted in General and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Neamțu Țiganu

 1. panda1949 says:

  Daca era atat de pregatit ramanea in domeniul muzical si NU intra in politica ! Nici la degetul mic nu are talentul tatalui sau. Cu asa ambasador vom ajunge de rasul lumii ! Trezeste-te romane !

 2. Radu Humor says:

  Ce bine-ar fi dacă-am avea mai mulţi români de talia lui Mădălin Voicu…
  Chiar şi de-a lui Neamţu Ţiganu, pe care l-ai muşcat tu finuţ de cur 😉
  Dar din păcate e plină lumea românească de alde voi !
  Dai în unul şi fug doi. Cu pâra. La servicii. Contra servicii 😉

 3. Radu says:

  In Canada consulul Romaniei la Montreal e Victor Socaciu. Suna familiar ? Si Victor Hrusca tot in Canada traieste, la Toronto, dar el nu e decat un simplu cetatean canadian, nu ia bani de la statul roman, da concerte de Craciun in toata America de Nord, poate vine si prin Europa, nu stiu, si din asta traieste.

  Daca Iohannis are vreo treaba cu numirea consulilor atunci sa-i crape obrazul de rusine. Ambasadorii nu stiu cine sunt, ce bine ar fi sa fie profesionisti ! Pe timpul verii la Montreal e o singura persoana care lucreaza in consulat. Nu-l cunosc, dar duce tot greul in spate: am fost zilele trecute sa scoatem o hartie care sa-i permita fetei noastre sa revina din Romania din vacanta fiind insotita de o alta familie si am vazut ca munceste non-stop: procuri, testamente, traduceri, acte peste acte, erau permanent vreo 10 oameni la coada. D-l Socaciu a venit, i-a dat buna-ziua asa cam pe la ora 11 si a plecat dupa 15 minute. La masa, ca obosise. Slava Domnului ca nu s-a bagat sa faca vreun document, cine stie ce minune mai iesea si ar fi aparut probleme la Politia de Frontiera.

  Cand o sa inteleaga tara asta ca omul potrivit la locul potrivit e cea mai buna alegere ? Si daca era Einstein sau Eminescu tot nu avea ce sa caute consul la Bonn, s-au terminat diplomatii de cariera ? Nici lui nu-i foloseste la absolut nimic, o sa moara de plictiseala si daca spui ca era abonat cu emisiuni la TV, gata, s-a terminat si cu sursa asta de bani usori.

 4. lazycat001 says:

  Madalin Voicu este de un rar oportunism si din pacate nu a facut absolut nimic pentru cei de etnia sa…

  Pana si Banel Nicolita (asa gaina cum il cred multi) a facut MULT mai multe pentru tigani decat a facut Madalin Voicu 🙂

  Noroc ca PSD (si suspectez aici pe Ilici in primul rand) a gasit o solutie sa nu ramana dl Voicu fara coledzi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s