Dogville de România – Văleni de Vaslui

”Dacă un oraş de pe planeta aceasta ar trebui să dispară, cu siguranţă acesta e Dogville”, spune Grace.
(Lars von Trier – Dogville)
Ca să vă vorbesc despre acest film ar fi inutil, cred că cei mai mulți dintre voi l-ați vizionat, iar cei care n-au făcut-o ar trebui s-o facă: este un film obligatoriu de văzut. Un comentariu îl găsiți aici: http://www.gandul.info/puterea-gandului/ochiul-si-obrazul-2584493

L-am atins acum câțiva ani și mi-a rămas semn.

Am auzit de multe ori expresia ”viața bate filmul”. Nu, în cazul elevei din Vaslui violate de 7 tineri, ore în șir, până la leșin, stropită între două stări de inconștiență cu alcool ca să se trezească, nu cred să bată ACEST film, dar se poate face un ALT film, însă la fel, tot despre oameni, despre pojghița subțire care desparte animalitatea de ceea ce înțelegem noi la termenul de ”umanitate”, despre comunități închise și rămase într-un ev mediu întunecat.
Despre bestii rătăcite ici colo prin lume tot auzim, sunt prezente în toate culturile, dar ele sunt niște coșuri, furuncule pe obrazul comunităților, relative ușor tratabile de aceasta. Dar ce te faci când pielea în sine este un mare furuncul?!

Statistic, suntem țara din Europa cu cele mai multe WCuri în fundul curții, cu numărul cel mai mic de periuțe de dinți folosite pe cap de locuitor și, la fel, cu cele mai puține săpunuri cumpărate. Oare mizeria fizică atrage și mizeria morală?
Altfel cum se explică că majoritatea locuitorilor din Văleni consideră că victima este cea vinovată, că violul n-ar fi chiar o infracțiune, că fata ar fi putut da ”la pace” cu violatorii?! Că, nici mai mult nici mai puțin, victima „a distrus şapte familii“ şi că a instigat să fie violată (?!). În plus, comunitatea locală crede, în majoritate, că situaţia financiară bună a violatorilor le oferă privilegii şi circumstanţe atenuante.
La un moment a apărut pe internet și o campanie de denigrare a victimei, începută de mama unuia dintre violatori.
Dorina Burada, mama celui care a acostat eleva pe stradă, a creat un grup pe Facebook, intitulat „Apel către toţi cei care o cunosc de M.R.M. (n.r. -numele victimei minore este scris în clar pe reţeaua socială)“. „Vă rugăm dacă o cunoasteţi şi ne puteţi ajuta să lăsaţi comentarii în acest grup“, transmite mama violatorului Silviu Burada.

În opinia tinerilor din localitatea Văleni, unde s-a petrecut drama fetei, violul nu există, ci doar noţiunea de „sex surpriză“. „Hai să susţinem un pic baieţii din Văleni ! ! ! Susţinem Reforma: «Nu meritam 5 ani pentru 5 minute ! ! !». «Vrem pedeapsa egala cu durata plăcerii ! ! !». Nu se cheamă VIOL ,este doar SEX SURPRIZA!“, scrie pe Facebook un utilizator cu numele “Răzvan Rău”, susţinător al violatorilor.

Trei dintre tineri au mărturisit faptele, totuși toți 7 sunt liberi, împotriva lor fiind luată măsura controlului judiciar.
Ce șochează aici sunt cultura, normele, trăsăturile spirituale, valorile acestei comunități, una dintre multele din România, Deprimant. Sper ca veșnicia, spiritualitatea să nu se fi născut la sat, sau măcar ca acest Văleni ( și altele ca el) să fie declarat oraș.
Mă gândesc cum ar arăta țara asta dacă s-ar decupa toate aceste comunități de pe hartă?! Ca un șvaițăr.
Mândri că suntem români…naționaliști tâmpiți!
N-am să spun cum se termină ” Dogville” (din respect pentru cei ce nu au văzut filmul), dar știu ce le-aș dori violatorilor și susținătorilor lor…Ceva ce-am văzut, ca să rămânem în registru cinematografic, într-un film de Tarantino, Pulp Fiction, o scenă ce ține de o pivniță sordidă, de un lanț, de un homosexual dement, de anus, de durere. Și de multă, multă răbdare…
Dar ce vorbesc eu de durere, e vorba doar de plăcere! Cum zicea un șobolan din sat: Nu se cheamă VIOL ,este doar SEX SURPRIZA!“!!

This entry was posted in General and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

42 Responses to Dogville de România – Văleni de Vaslui

 1. Pingback: Goeville – Ceilalți și nemântuirea « (b)Arca lui goE

 2. Lucifer says:

  Trebuie castrați chimic.

 3. d'Artagnan says:

  “”Fata e de vină. A distrus şapte familii, oameni credincioşi care nu au avut niciodată probleme cu legea”, este de părere un sătean din comuna Văleni.”

  • Aramis says:

   Din toata povestea asta se desprinde o singura concluzie: promiscuitate. La toate nivelurile, moral, fizic, psihologic, comportamental si educational. Iar reactia publicului din Valeni nu face decat sa intareasca senzatia de promiscuu si primitivism.
   Tot ca sateanul din Valeni cred si locuitorii din India. Ca daca fata si-a scos minijoupe-ul la plimbare pe ulita a starnit poftele satului , baietii fiind doar victimele nurilor dezlantuiti si nereprimati la timp ai fetei. Plus ca e fata.
   Dar nimic nu e nou. Cazuri similare au avut loc si acum 10,20 sau mai multi ani. Cazuistica e perena.
   Desi nu are legatura directa, ceea ce spui ( de unde scoti stirile astea?!) imi aminteste de un anunt prins in fereastra unei incercari de restaurant in anii’90 in Bucuresti: ” angajam fete la bar, si femei la bucatarie” . Anuntul spune tot, nu e nevoie de clarificari.

   • d'Artagnan says:

    ”Tot ca sateanul din Valeni cred si locuitorii din India.”
    Păi da, dar noi ne pretindem europeni, civilizați. Noi pretindem respect. Noi suntem români verzi, mulți și culți, care, mă-nțelegi, nu primim lecții de la nimeni.

 4. athos says:

  Astfel de evenimente au darul de a lamuri, cel putin la nivel intuitiv si cel putin dintr-o anumita perspectiva, de ce comunitatea noastra romaneasca este atat de nefunctionala.

  Faptele: niste deviati violeaza o fata. O crima, in orice grup al carui reflex fundamental este sa-si asigure protectia membrilor ei pentru a putea asigura unitatea prin incredere si cooperare.

  Nu si in comunitatea in cauza, care nu isi izoleaza deviatii, ci cauta sa-i protejeze si disculpe atunci cand nu ii ignora, le permite pastrarea statutului initial si alege sa culpabilizeze victima. Nu vorbesc aici de aspectele juridice ale demonstrarii vinovatiei sau nevinovatiei, ci de cele socio-morale, de “instantele” comunitare materializate in curente de opinie si atitudini predominante

  Un asemenea comportament de grup reprezinta dovada ca deviatia nu este izolata la indivizi, ci a contaminat comunitatea.
  Daca largim campul vizual, este un scenariu care se repeta la nivelul intregii societati romanesti: politicieni acuzati de grave incalcari ale legii se bucura de oarba si larga sustinere partizana…

 5. Radu Humor says:

  Dacă tot te ţii de violuri, n-ai putea să scrii ceva şi despre cel al urnelor, de fapt chiar a listelor de vot cărora li s-a introdus, tot cam fără voia lor ( condiţia de bază a violului 😉 ), a listelor, dar cu voia unor violatori politici, milioane de cetăţeni în 2012, doar pentru ca un violator dovedit, dar încă nejudecat să rămână în post la Cotroceni, unde ce-i drept totul a fost cu voia lor, în special a lui Nuţi 😳 !
  E vorba de idolul vostru – Băsescu, care s-a ales atunci şi cu hidoasa cicatrice ( mă rog, la aşa mutră, aşa cicatrice :mrgreen: ). Ce să mai zicem de urnele din străinătate, violate sălbatic de alde Baconschi şi alţi străinezi, voil în urma căruia l-au scos la mustaţă în 2009 pe acelaşi scârbos individ … 😉
  Mai nou, în 2014 în Moldova oare prin ce metode neortodoxe or fi cedat moşdovencele, dar şi moldovenii ( că doar e la modă, nu ?! ) de a obţinut Săsescu de trei ori mai multe voturi decât Băsescu, pe care-l freacă permanent grija-mpreunării, de data asta şi pe cale legală, cu mireasa de peste Prut. Doar-doar ne-om trezi din nou cu tancurile sovietice trimise de Putin prin bătătură, ca să-şi ia iubita înapoi !
  P.S. Cât despre cazul de la Văleni, seamănă prea mult cu ăla de la Cotroceni !
  Tu crezi că în afară de Nuţi (poate..), toate au acceptat de bună voie să se prostituieze pe acolo ?!
  Dar n-au avut ce face !
  Au fost şi alea stropite, nu cu alcool, ci cu ceva posturi pentru soţ, sau mă rog, sinucidere pentru altul şi treaba a mers bine mersi, înainte. Şi nu doar pentru câteva luni, ca la Văleni, ci pentru vreo 10 ani, şi văd că încă mai merg, la Cotroceni 😉

  • Radu Humor says:

   Uite că şi Athos îmi dă dreptate ( am postat înaintea lui).
   “Un asemenea comportament de grup reprezinta dovada ca deviatia nu este izolata la indivizi, ci a contaminat comunitatea.
   Daca largim campul vizual, este un scenariu care se repeta la nivelul intregii societati romanesti: politicieni acuzati de grave incalcari ale legii se bucura de oarba si larga sustinere partizana…”
   Păi, ce Cotroceniul, nu-i chiar vîrful societăţii româneşti ?!
   Sau, măcar, ar trebui să fie !

 6. pierre says:

  Interesanta asocierea cu ” Dogville “- ul lui Von Trier , dar , dupa parerea mea, realitatea vasluiana este prozaica de-a binelea. Nici vorba de finaluri surprizatore si usor iconoclaste a la Grace, probabil ca la Vaslui cei 7 magnifici derbedei vor fi judecati si vor infunda puscariile pentru ani buni. Se va intampla si la Vaslui, desigur, ce se intampla in America sau aiurea, si nu neaparat in locuri subdezvoltate, cu WC -uri in curte, oameni saraci si nespalati, abrutizati de bautura , foame si saracie, ba chiar in locuri prospere si ( aparent ) civilizate : se vor gasi voci care ii vor apara pe violatori si voci care vor acuza victima cu o reputatie indoielnica sau pentru vina de a fi fost provocatoare. Se intampla mereu si se intampla peste tot, indiferent de PIB-ul pe cap de locuitor. Se va infaptui insa justitia si nu cred ca, dincolo de oroarea starnita de asemenea derbedei, ar fi cazul sa ne cutremuram prea mult. In fond, asta ne spune “Dogville “, ca oamenii sunt peste tot si mereu la fel, pacatuiesc si se revolta/razbuna. La Vaslui nu va fi nevoie de razbunari personale , in cele din urma dreptatea de va administra, iar Vaslui nu este, totusi, Dogville.

  • Dl.Goe says:

   @pierre – Marii scriitori obisnuiesc sa-si incheie capodoperele cu concluzii puternice gen “Daca dragoste nu e nimic nu e.” Asa si d-voastra cu “…iar Vaslui nu este, totusi, Dogville.”.

   Comuna Våleni din Vaslui nu este Dogville nu pentu ca n-ar fi, cå este, ci pentru ca n-are Grace. Incolo nimic nu-i lipseste. Si in genere ceea ce n-avem si n-avem este gratia (mai mult sau mai putin divina) care sa aduca exorcizarea raului prin el insusi. Victima de la Valeni nu este Grace, spre ghinionul comunei si spre norocul mizerabililor ei locuitori. Ziceti ca se va face dreptate. Sau, ma rog, ca dreptatea se va administra. Este posibil, acuma ca cazul a ajuns de interes national, dar este inca este posibil sa nu se administreze nicio dreptate si ca pana la urma victima sa-si retraga plangerea si chiar sa se marite cu vreunul dintre violatori. Multe dintre multele cazuri de acest fel s-au rezolvat si se rezolva astfel pe cuprinsul patriei noastre. Ceea ce deosebeste cazul Valeni de multe alte cazuri similar (obscure) facandu-l un canditat perfect la titlul de Dogville este felul in care agresiunea asupra victimei continua nestigherit avandu-i ca autori pe inculpati, pe judecatori, pe sateni, pe internauti. Majoritatea acestora vor ramne in afara administrarii pedepsei desi vina si crima lor este inca si mai abominabila in circumstantele date. Ca si Dogville care si-a deposit frontierele devend Umanitatea in ansamblul ei si Valeni a iesit din sine prin gestul mamei (mama, ce cuvant sfant) de a crea un fan-club al violatorilor in Lumea larga. Dincolo de aceste mici imprecizii cred ca atitudinea d-voastra pe acest blog (un alt mini-Dogville) este salutara si de salutat. Ar fi fost dramatic sa nu existe nimeni care sa zica. cu calm, “Sa se aplice legea”, in relplica la “Sa fie castrati”, “Sa fie sodomizati”, “Sa fie ucisi”, etc. propuse cu candoare si revolta de catre cetatenii din Dogville, gata sa profite de ocazia de a-si manifesta pornirile sadice avand formal (vai) justificarea morala trebuitoare. Cati dintre ei ar fi dispusi sa o faca cu mana lor daca li s-ar da ocazia sa fie calai benevoli nu se stie.

   P.S. Probabil ca legea ar trebui revizuita, cu acordul colectivitatii. N-ar fi nimic excesiv ca pedofilia si violurile in grup sa fie pedepsite cu moartea. Curativ. Specia trebuie sa se protejeze cumva impotriva riscului ca genele unor astfel de indivizi sa se transmita mai departe.

   • pierre says:

    Se prea poate sa fi parut imprecis ceea ce am spus, dar daca va uitati mai atent , si eu consider ca Vaslui ar mai avea nevoie de o Grace pentru a fi un Dogville cumsecade. Spunem ca ” nici vorba de finaluri surprinzatoare si usor iconoclaste a la Grace ” …
    Si daca este totusi sa ne concentram cu si pe precizie , reticenta mea , timida, dealtfel, fata de asocierea Vaslui- Dogville s-ar baza, pe de o parte, pe tentatia (facila ) de a lega neaparat reactia post-viol inumana a unor cetateni din Valeni, incluzand mame si prieteni de violatori, de saracie/subdezvoltare/romanism verde, ba chiar cu anumite conotatii politice, iar pe de alta parte pe senzatia pe care mi-o amintesc inca de la prima vizionare a filmului lui Trier, aceea de mic experiment de laborator de uz didactic .
    PS Nu, nu cred ca as putea fi un Tom care sa va satisfaca curiozitatea sau placerea (facila ) a asocierilor de/intre personaje de film sau de blog.

 7. mac gregor says:

  Concluzia mea: la Vaslui, daca ai bani faci regulile. Daca ai incerca asta intr-o societate de oameni care au o baza materiala, ti s-ar opune rezistenta. Intr-un sat de saraci rupti in fund, nu stiu cum sa fie mai repede de acord cu tine. Saracie = slugarnicie.

  “Peştera Muierii este scrisă greşit. Iniţial se numea Peştera Muirii şi acolo ducea baronul ţăranii în scopuri pe care probabil le intuiţi;” – un site de stiri.

 8. Observator says:

  D’Artagnan, Simona Tache are un text pe același subiect. Rezonez cu el:

  http://www.simonatache.ro/2015/07/16/violata-vinovata-din-vaslui-pasarica-de-la-bucuresti-si-zdreanta-universala/

  Asa cum zice ea:

  “Femeia e vinovată și atunci când e violată, și atunci când e implicată într-un adulter. Ea e cea care provoacă, cea care ispitește, de lungimea fustei ei depind libertatea sau starea civilă a celui care a fost ispitit. Bărbatul e doar un penis ambulant, care nu știe carte, el umblă bezmetic prin lume și pică nevinovat în tot felul de vagine-capcană. Iar această opinie e împărtășită vehement chiar și de foarte multe femei din mediul urban.”

  Si, ca sa ramân in ton cu fragmentul preluat de la Simona Tache, eu ii consider vinovați nu numai pe derbedei, ci si pe mamele acestor monștri care, după ce ca au crescut in bătătura niste monștri, tin sa le facă si grup de susținere pe Facebook. Era, pe vremuri, un banc cu un țăran ce își ducea mârțoaga in târg sa o facă de rusine. Mamele acestor măgari nici măcar nu conștientizează ca au in bătătura niste dezaxati.

  • d'Artagnan says:

   Dar de ce rezonezi cu textul ei și nu și cu al meu?!
   În fond văd că avem aceeași părere. Să fie din cauza sexului autorului? 🙂
   Să avem de-a face cu o mică discriminare?

  • Dl.Goe says:

   @Observator – Nu va dez-mintiti cu nicio ocazie. Cu Dogvill-ul pe Dogville calcand. O multime de dezaxati au gasit prilejul potrivit sa-si dea in petic fata cu reactiunea, incercand sa traga spuza pe turta lor sub pretextul ca-si exprima revolta in contra bestiilor de la Valeni (ocazie unica-care nu trebuia ratata). Feminazismul nu putea rata o asemenea ocazie, ceea ce-l face sa fie si mai ridicol decat e in mod normal, daca tinem seama ca unul dintre cele mai odioase personaje din tragedia antica de la Valeni este femeie, mama. Parafrazand o alta doama a istoriei romane modern si contemporane, va spun, ca simplu cetatean (sic), din Dogville, ca voluptatea cu care o citati pe Simona Tache (o caraghioasa) aminteste de profilul acelor femele care n-au avut niciodata parte de sex realmente liber con-simtit, acumuland in timp frustrari provenite din con-strangeri si com-promis, care, le-au dus la o balanta contabila pe minus. Stiti , d-voastra, categoria acelora ai caror barbatii sunt in egala masura de com-patimit. Bine acuma nu cred ca este cazul d-voastra, intrucat nu-mi imaginez ca ati fi scris citatul din Tache sub imperiul unei presiuni emotionale irepresibile, ci asa… din calcul, din ratiuni intelectuale. Sa stiti totusi ca feminazismul este la fel de dizgratios si de detestabil ca si misoginismul, mai ales ca insii (femei sau barbati) sunt apti de porcarii si/sau de lucruri nobile in egala masura (idiferent de sex). Chestie de specie. Trestia ganditoare.

   • Observator says:

    In cazul de față, dumneavoastră mă certați pe mine sau pe Simona Tache?

    • Dl.Goe says:

     Vai doamna… ce-ntre-bare! Eu pe d-voastra va iubesc. Dar de ce intrebati? Ca sa di-vagati?

     • Observator says:

      Sunteți amuzant uneori. Interesante sunt si analogiile, încercările de poziționare intr-un anumit context, culegând reacții. Extraordinar exercitiu, il folosiți pentru scris?

      In alta ordine de idei, Doamna Bovary nu s-a numărat printre cărțile mele preferate. Prea romantica, prea burgheza, personaje prea filistine pentru gustul meu. Iar madama prea puțin atenta la fond si prea rupta de propria-i realitate. Iar acum, am ajuns la o vârsta in care feminismul exagerat chiar nu ma încânta. E prea stangist, prea neadaptat societății, prea masculin.

      După cum ați văzut, referitor la postarea lui d’Artagnan, prima vina eu o văd la mamele acelor băieți, tocmai pentru ca nu accept ideea “supramatiei” masculine doar din motive de slujbaș.

      • Dl.Goe says:

       @OB-serva-tor – D-na, sper ca in masura in care di-vagati pe o parte, di-gerati pe cealalta.

       Ati putea sa spuneti ce Dumnezeu este aceea “ideea “supramatiei” masculine din motive de slujbaș.

       a) nu,
       b) bravo.
       c) asa si asa.

 9. d'Artagnan says:

  @Pierre
  @All
  ” Se va infaptui insa Justitia…câțiva ani de pușcărie…dreptatea se va administra…”

  Această ”dreptate” are niște limite terbile. Ori sunt eu mai din evul mediu și nu nu pricep modernitatea, ori am înclinații violente, naturale pe undeva la un mușchetar, dar asta cu cinci ani de pușcărie din care va face vreo doi pe motiv de bună purtare și vreo carte scrisă nu are mai nimic de-a face cu Dreptatea.
  Dintre toate infracțiunile violul mi se pare cel mai teribil. Este de fapt un furt de trup, un furt comis cu dispreț, cu aroganță, umilitor pentru victimă. Și o parte din sufletul ei rămâne prizonieră violatorului pentru totdeauna.
  Așa că despre ce dreptate vorbim aici?!
  Nu, tată, eu merg pe : pivniță sordidă, vreo doi hăndrălăi dezaxați, furt de trup, umilință, mult SEX SURPRIZĂ, leșinat, trezit, leșinat, trezit, filmat, făcut video public. Așa vor experimenta pe pielea lor cum e să fii victimă. Vor gusta și ei umilința.
  Chiar mă gândesc să propun parlamentarului meu un proiect de lege de acest fel.
  Dar ce facem cu ”bunii samariteni”, cei ce deplâng cruda soartă a acestor tineri nevinovați, copii de oameni gospodari, atrași fără voia lor în capcană?!
  Păi eu aș propune același tratament.

  P.S. Sau aș milita pentru o lege în care victima violului să dea pedeapsa. Exact ca în Dogville.

  • pierre says:

   … sper ca nimic din ce am spus nu lasa impresia ca as putea avea vreo urma de mila fata de brutele astea sau ca nu consider violul o crima abominabila. Mi-ar parea insa rau sa vad un muschetar, chiar si cu sange navalnic de gascon fiind el, cedand unor impulsuri justitiariste discutabile 🙂
   Despre ” bunii samariteni ” din Valeni, Vaslui, nu prea stiu ce sa spun…poate pentru ca nu cred in astfel de categorisiri, asta este doar o licenta artistica ( de film ). In realitate, categoria bunilor samariteni nu exista , exista doar oameni cu interese, valori, educatie diverse.
   PS nu vreau sa te irit pe acest subiect sensibil mai mult decat esti deja, ia-o mai mult ca o poanta, dar in cazul in care victima unui viol ar putea stabili singura pedeapsa, nu ar fi o ofensa adusa ideii de justitie si moralei ca sa ceara violatorului sa o ia de … nevasta ? 🙂
   S-am mai vazut asta de multe ori, atat in realitate, cat si in literatura.

   • d'Artagnan says:

    Păi și dacă muierea se dovedește a fi o cotoroanță rea de muscă, n-ar fi o pedeapsă mult mai dură, pe viață, decât câțiva ani de pușcărie confortabili?

   • Dl.Goe says:

    @Pierre – Ziceti ca intre Valeni si Dogville n-ar incapea comparatie. Dar ce-ati zice de o paralela intre Dogville si Hanul Muschetarilor? Reactiile cetatenilor sunt izbitor de asemanatoare daca stai sa te gandesti. Uite d-voastra ati putea fi Tom. D-na Observatory de Bovary ar putea fi o Vera admirabilå (multe vere). Domnii Athos si Aramis ar putea fi (pe rand) naratorul. Dl.D’Aartagnan ar putea fi Dl.Nimeni, iar Grace nimeni altul decat Radu Humor. Si asa mai departe. Inclusiv o multime de figuranti. Nu credeti?

  • Radu Humor says:

   Dacă tot umbli tu aşa abitir după Dreptate, ţinându-te pe urmele ei după dârele lăsate ( “Dreptatea umblă cu capul spart… “), de ce nu te gândeşti la astfel de pedepse şi pentru proxeneţi, ca să nu mai vorbesc de pedofili, a căror legalizare cred că o vei vota cu ambele mâini ( cea a homosexualilor ai votat-o doar cu una, şmechere, cu cealaltă apărându-ţi spatele, nu ?), dar poate şi la cei trecuţi bine, şi la 8o de cotolani, care-şi iau ţiitoare de 18-20 de ani ( unii chiar cu acte !).
   Ăia n-ar trebui pedepsiţi exemplar, aşa după cum exemplar şi corect ceri tu pentru brutele vasluiene !
   Ajunşi aici, să aduc aminte unora ca tine, că Ortodoxia, credinţa noastră strămoşească este poate singura din lume care refuză să legalizeze în faţa lui Dumnezeu asemenea fapte !
   De ce credeţi voi că e aşa de hăituită Ortodoxia de către toţi nemernicii şi nespălaţii lumii ?! La care vă adăgaţi şi voi imediat ce aveţi ocazia, sau vi se cere expres s-o faceţi !

 10. d'Artagnan says:

  Pare că sunt cam singurul bărbat din virtual preocupat de acest subiect destul de mult ca să iasă de-un articol. Restul de articole sunt scrise de femei.
  Pare că violul sordid, banal, fără mesaj, undeva la mama naibii, n-ar fi preocuparea masculilor intelectuali. Adică da, de acord,nasoală fază, dar sunt destule altele mai grave. Avem crize economice, crime, Statul Islamic, încălzirea globală…
  Dar ia stai să vezi avalanșe de puncte de vedere, articole frumos scrise, când violul are mesaj, mai ales unul cristic; violul ca metaforă prinde la masculi.Ce poate fi mai incitant decât să te joci cu simbolurile?!
  Grace e o lume, gestul final este o biblle; în contrast, amărâta aia dintr-un colț de Românie și satul uitat de lume sunt doar încă o știre de la ora 5.

  • Aramis says:

   Exista tot felul de dezaxati pe lume. Uita-te la ce s-a intamplat in Carolina de Sud acum cateva saptamani cand un bolnav cu capul a impuscat intr-o biserica cativa enoriasi pentru ca victimele erau de culoare si el era indoctrinat cu ” white supremacy” . Sau acum 2 ani pe o strada londoneza, aproape de City si de centrul orasului de unde a pornit Magna Charta un nigerian a decapitat un soldat englez pentru ca se credea in intunericul mintii lui cat o nuca “soldatul lui Allah” .
   Ce vreau sa spun este ca nu de bolnavi la cap , de nebuni , de amorali si primitivi Duce lipsa lumea.
   Nu cred ca acest caz , ce te-a enflammeat pe tine atat de mult este definitoriu pentru popor, pentru caracterul natiei, nici macar pentru Waslui sau chiar Valleni . Cazul in sine este lipsit de semnificatie pentru ” the big picture” , si nu incerc sa duc in derizoriu suferinta acelei fete. Ramane doar durerea si umilinta ei ( peste care va trece daca poate si e ajutata) , si intamplarea ca partidele create ad hoc pro sau contra victimei arata murdaria omeneasca, un fel de rascolire a rahatului in speranta ca mirosul se va evapora.

   • d'Artagnan says:

    Aramis, prietene, dupa greselile de tastatura pari ca esti putin iritat.
    Si nu inteleg de ce.
    Nigerianul, Carolina de Sud, nu au nicio legatura cu cazul.

  • Dl.Goe says:

   @D’Artagnan – Sunteti singurul barbat care face ce fac femeile, din cavalerism si din dragoste. Dragoste de trafic la blog.

 11. Radu Humor says:

  Se adevereste Profetia despre capitala României, facuta de sfantul indian Sundar Singh acum 100 de ani?
  July 10, 2015
  In Romania, mai precis in Bucuresti, se construieste cea mai mare catedrala ortodoxa de rit grecesc din lume, Catedrala Mantuirii Neamului. Zilele trecute, Guvernul a decis sa ofere Muftiatului Cultului Musulmanilor un teren de 11.000 de metri patrati in Bucuresti, pentru construirea celei mai mari moschei din Europa.

  Astfel, orasul va deveni un puternic centru ecumenic, o materializarea stranie a prezicerilor facute de sfantul indian Sundar Singh, in 1920, despre Capitală României.

  “Bucureştiul se va transformă într- un centru esenţial. Va fi o capitală spirituală a planetei şi va fi considerat de toate popoarele drept un veritabil «Nou Ierusalim » pământesc”.

  Citeste mai jos profetia despre Romania a lui Sundar Singh, in 1920:

  “… România are o misiune Dumnezeiască de redresare spirituală, ce o va face să se înfăţişeze ca un ve­ritabil model de urmat întregii umanităţi… spusele mele nu trebuie să vă determine a mă considera un fanatic, simpatizant al românilor, ce îşi imaginează hi­me­rice plăsmuiri, căci cea care mi-a inspirat aceste profeţii, fără putinţă de tăgadă, este Prea Sfânta Năs­că­toare a lui Iisus şi reamintesc că, din câte simt, lo­cul de cinste în ocrotirea României îl ocupă Maica Dom­nului şi apoi marile puteri cereşti, la toate acestea mai adăugându-se şi majoritatea sfinţilor din cer…

  media_143645176081949300_97029600

  Ingeniozitatea omenească, pusă în slujba răului, va aduce lumii cele mai groaznice crime şi Pământul va cunoaşte cele mai cumplite boli, ce vor apărea pentru a fi nimicită existenţa oamenilor răi şi perverşi. În acele timpuri de mari schimbări, în alte locuri de pe Pământ va dispărea fulgerător un sfert din omenire, iar după această a doua încercare, din cei rămaşi în viaţă şi îngroziţi vor fi suprimaţi aproape încă un sfert, restul se vor orienta trup şi suflet către Dumnezeu…

  Mulţi oameni care alcătuiesc popoarele Asiei se vor orienta către religia creştină, aproape fulgerător, ea generalizându-se la toate popoarele, indiferent de limbă, de la Polul Nord şi până la Polul Sud… Treptat, puterile statale vor dispărea, ca în locul acestora să apară o nouă putere denumită Federaţia Statelor Pământene, cu un singur preşedinte, o singură monedă, un singur consiliu de conducere şi o singură armată… În această perioadă, Rusia va deveni una dintre cele mai creştine ţări de pe faţa Pământului, Bosforul şi Dardanelele se vor scufunda… O mulţime de insule vor dispărea, fiind nimicite de cutremure, scoarţa Pământului fiind zdruncinată de o mulţime de urgii, ce se vor abate asupra oamenilor.

  Bisericile purtătoare de har divin se vor uni într-una singură… care va pregăti aproape întreaga lume pentru transformările spirituale ce vor avea loc la nivelul întregii planete… Vor face excepţie de la pedeapsa focului nimicitor şi al măcelului… România şi locurile, supra­numite sfinte, din Palestina. De asemenea, netrecută prin sabie va rămâne Cetatea Vaticanului, dar pu­terea sa de influenţă, atât de pregnant urmărită, se va reduce la zero. România va trece prin mai multe faze de transformări fundamentale, devenind… un veritabil focar spiritual…, iar Bucureştiul se va transforma într-un centru esenţial al acestui foc.

  Această capitală a polului spiritual al planetei va fi aproape în întregime reconstruită, rămânând, în cele din urmă, o aranjare de construcţii în formă inelară, având 7 kilometri diamentru şi va fi considerată, de toate popoarele, drept un veritabil Nou Ierusalim pământesc… România va trece în viitor prin mari frământări lăuntrice şi prin anumite schimbări externe, ce o vor impune exemplar, cu prestigiu, în conjunctura internaţională şi, prin mila providenţei, va ieşi aproape neafectată din si­tuaţiile conflictelor războinice mondiale, declarându-se, datorită spiritualităţii extraordinare, ţară neutră…

  În cele din urmă, toţi duşmanii României vor îngenunchea la hotarele acestei ţări şi… vor recunoaşte mi­siunea ei spirituală… În urma bulversantelor schimbări planetare şi al unui război cumplit…, vor rămâne trei categorii: morţii, cei răniţi… şi supravieţuitorii neatinşi. Crime, lepră, holeră şi multe alte boli înspăimân­tătoare, printre care câteva complet noi, necunoscute înainte, vor bântui scoarţa Pământului…, fiare sălbatice se vor năpusti asupra oraşelor şi satelor, atacând oamenii… Cu toţii se vor convinge atunci că nu există religia Adevărului, realizând că doar cu­noaşterea Adevărului îi eliberează, făcându-i să se integreze în Absolutul Divin. Pentru a deveni Una cu Dumnezeirea…, tot atunci va veni vremea apariţiei acelor oameni puri, înzestraţi cu extraordinare haruri divine, despre care s-a vorbit în urmă cu aproape 2.000 de ani…

  Ca indian, eu intuiesc că bunul Dumnezeu a vrut să aleagă, dintre toate popoarele, poporul cel mai umilit, cel mai crunt încercat de vitregia celor puternici. Adesea exploatat, ameninţat, invadat, tero­rizat, vândut şi cumpărat, care, aproape la fiecare război, a fost piaţă de tocmeală între cei care se războiau…, acesta este un popor primitor, înfăţişând o nuanţă elevată, plăcută, pentru a fi pildă de contopire universală cu calităţile divine…

 12. neamtu tiganu says:

  TEST

 13. Dl.Goe says:

  @Ob-serva-tor – Sper ca in timp ce di-vagati pe o parte, di-gerati pe cealalta.

  P.S. Ce Dumnezeu este aceea “ideea “supramatiei” masculine din motive de slujbaș.“?

 14. athos says:

  Nu ma consider misogin, dar cand o vad pe femeia asta, automat imi vine in minte cuvantul “țață”:

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-20307632-gabriela-firea-psd-sucelile-politicianiste-ale-pnl-codul-fiscal-pun-pericol-competitivitatea-economica-romaniei.htm

  Intelegem ca actualul cod fiscal a pus in permanenta in pericol competitivitatea economica a Romaniei. Pai, gura pacatosului adevar graieste:

  Taxa pe constructiile speciale, (“taxa pe stalp”), si supraacciza au influentat in mare masura multe decizii de business. TVA mare, nu, de fapt te impinge sa reduci preturile de productie, influenteaza eventual pozitiv competitivitatea. TVA mare influenteaza consumul si desfacerea interna. Influenteaza negativ rentabilitatea, nu competivitatea, este altceva.

  Discursurile astea de rahat demonstreaza clar lipsa de fundamentare strategica in elaborarea noului cod fiscal. Eu sunt incantat de reducerea TVA, dar sunt ingrozit ca masuri paralele de crestere a cheltuielilor bugetare, (indemnizatii si pensii in special, cu bataie pe termen lung), coroborate cu gradul relativ ridicat de indatorare al Statului in acest moment, pot constitui un amestec exploziv, care sa arunce in aer si sa faca reversibile masurile de reducere a unor taxe.

 15. athos says:

  “Deputatul violator Vasluiul rămâne şi singurul judeţ din ţară care a trimis în Parlamentul României un deputat condamnat pentru un viol în grup. Dan Bordeianu (PSD) se află la al doilea mandat de parlamentar, în ciuda faptului că în 1985 a fost condamnat definitiv pentru viol.”

  Citeste mai mult: adev.ro/nrqrh3

  https://hanulmuschetarilor.wordpress.com/2015/07/16/dogville-de-romania-valeni-de-vaslui/comment-page-1/#comment-12403

 16. Observator says:

  S-o iau cu inceputul: stimabilul domn a fost membru PNL cand s-a facut deputat, de unde eu as putea concluziona ca electoratul iubitor de violatori e al de dreapta:-). Ca apoi a fost adoptat de PSD e alta poveste.

  Vasluiul e cel mai sarac judet din Romania, din cate stiu. Asa ca nu e de mirare ca numarul infractiunilor, fie ele sexuale sau nu, e mare. Din pacate nu am auzit niciu politician ce a cules de-a lungul vremii voturile acelor oameni sa se implice in identifica oportunitati pentru acea zona. Nici macar stimabilul domn’ presedinte Basescu ce a urcat in politica propulsat fiind de minunatii vasluienii. Nici nu-I de mirare, nu? 🙂

  Insa, cazul prezentat de d’Artagnan nu are nimic de-a face cu saracia, dar nici cu linsajul mediatic inceput de Adevarul. Justitia nu se face in presa, ci in sala de judecata. Iar procesul inca se judeca. Si nu cred ca cei 7 dezaxati vor ramane mult timp liberi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s