Raspunsul fara intrebare

“Should the proposed agreement be accepted, which was submitted by the European Commission, the European Central Bank, and the International Monetary Fund in the Eurogroup of 25.06.2015 and consists of two parts, which constitute their unified proposal?
“The first document is entitled ‘Reforms for the Completion of the Current Program and Beyond’ and the second ‘Preliminary Debt Sustainability Analysis’.”

Iata intrebarea, (tradusa aici in engleza), la care trebuie sa raspunda peste 10 milioane de greci in aceste ore.

Spuneti-mi mie, ce politician responsabil transmite poporului sau sarcina acestui raspuns.

Iar eu am sa va spun despre ce cred eu ca este acest referendum :

1. Despre lasitate. Campioni ai duplicitatii, (precum al nostru Prim Ministru, de altfel), cu un discurs inafara si cu altul acasa, somati sa incheie intr-un fel negocierile si sa raspunda propunerilor, cei doi negociatori se retrag vitejeste pe linia de fund a satului, plasand unei comunitati confuze si disperate, sarcina deciziei pentru care au fost alesi de fapt.
2. Despre prostie , neprofesionalism si ticalosie. Nimeni nu se duce la bunica cu un text tehnic si ii cere sa-l recenzeze, decat daca vrea sa-si bata joc de el, de ea, sau de ceilalti, sau de toti laolalta. Va mai amintiti comparatia mea, cu gospodina care primeste o arma ultramoderna spre utilizare,  insotita de instructiuni sumare ?
3. In ciuda efortului si a marilor emotii, pana la urma referendumul este despre… nimic. Criza nu va inceta, indiferent de rezultatul lui. In plus, fiind vorba de o negociere intre creditori si debitor, cum ar fi ca cei doi mari negociatori – Tsiparis si Varoufakis – sau altii ce i-ar inlocui, sa convoace un referendum ori de cate ori vor primi o noua propunere de la creditori ?

In ultima instanta, fiecare grec va vota avand in cap, in cele mai multe cazuri, o cu totul alta intrebare decat cea de mai sus. Rezultatul il vom afla curand, dar nu vom sti niciodata, cu adevarat, la ce a raspuns fiecare grec…

This entry was posted in General and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

64 Responses to Raspunsul fara intrebare

 1. athos says:

  Iata care ar fi raspunsul:

  “Ora 21:03: Rezultate oficiale partiale dupa numararea a 30,61% din voturi: 60,75% dintre greci au votat NU, 39,25% au votat DA. ”

  http://www.hotnews.ro/stiri-international-20277426-livetext-inceput-referendumul-decisiv-pentru-soarte-greciei-cetatenii-raspund-unei-intrebari-complicate-miza-ramenrea-zona-euro.htm

  • Isabel.A says:

   Draga Athos sunt pe drumuri asa ça nu pot sa ‘elaborez’. Insa: nimeni nu a luat in calcul urmatorul aspect: orice accord la Greciei ci UE déci si cel prcedent-esuat trebuie ratificat de parlamentul elen.Ori fostul acord-acord in termenii propusi de troika – NU ar fi trecut ever prin parlamentul dominat de Syriza. De aceea au si convocat referendumul care a avut dubu scop: unul intarirea a bargain position vizavi de creditori celalalt in bargain position vizavi de propriul parlement. Nu discut moralitatea acestui demers ci doar parte din ‘rationales’. Nu e un demers atat de irational pe cat pare.

  • Isabel.A says:

   Si o sa explic si de ce cred eu ça un DA ar fi provocat un balamuc si mai mare decat cel actual.

 2. pierre says:

  OK, azi grecii au votat ” Nu ” la referendum.
  Mai departe ?

  • athos says:

   Sirtaki…

  • Aramis says:

   Si DA , si NU sunt rezultate care nu vor rezolva problema. Daca un DA ar fi insemnat oricum criza politica ( Tsipras demisiona) , NU inseamna ca Tsipras are un nou mandat. Forte.
   Sunt 3 posibilitati:
   1. Grecii sa fie fortati afara din Euro , dar asta ar insemna un semnal de inceput al sfarsitului pentru Euro , o subminare a increderii, si o miscare centripeta de eurodezintegrare. Plus multa apa la moara euroscepticilor si antieuropenilor.
   2. Sa cedeze Bruxelles-ul &co, dar ar insemna iarasi un exemplu prost pentru portughezi, irlandezi, spanioli si italieni.
   3. Incertitudinea sa dureze saptamani, chiar luni, iar Grecia sa se scufunde in haos. Ar duce eventual la un deznodamant:unilateral, sa forteze o iesire din Euro

   • Isabel.A says:

    Ha ha ha daca Grecia se scufunda in haos se muta si Africa si ISIS-ul la frontiera UE- chiar pune picioru’ un pic 🙂 Exagerez dar intelegi tu ce vrei sa spun. Scenariul 3 scoate-l. 1 si 2 trebuie re-shaped sunt incomplete:)

    • Isabel.A says:

     Pun picioru’ ça sunt doua; subiect multiplu aka. PS: Ce ti-e si cu mainstreamul asta: ce ‘nuantate’; ‘multi-opiniated’ au devenit brusc stirile despre Grecia… fascinating

 3. athos says:

  Isabel,

  “rationales”? Suna oarecum deplasat, in context.

  Acesti Che Guevara fara cauza, ar trebui sa stie ca nu provoci un razboi cand pierzi la carti… oricat de mare ar fi suma.

  • Isabel.A says:

   Tu esti absolut subiectiv crede-ma. Astia doi sunt departe de a fi irationali si-bazat pe ceea ce STIU-recte modul uneori pana la absurd inflexibil in care negociaza uneori ‘unele’ (de fapt una:) ) tari in UE- au facut printre putinele lucruri capabile sa le dea room of maneuver. Un eventual default si euro Grexit de abia acum poate fi negociat cum trebuie si asta pentru ça si UE nu mai e in pozitie de forta absoluta.

  • Isabel.A says:

   Nu provoaca nici un razboi si nu pierde nimeni la carti. Au vrut o negociere mai adaptata la realitatea ceea ce Germania mai ales a refuzat total mai ales ca stiau ca degeaba s-ar fi pliat unilateral pe conditionalitatile lor cand acasa riscau sa fie blocati de parlament; nu au obtinut-o au incercat sa isi intareasca pozitia cum au putut. PS: aparent cifrele bugetare pe O1 par si ele un argument ça astia doi nu sunt atat de nebuni pe cat o parte media internationala-‘mainstreamul’ in special:) s-a obstinat/chinuit whatever sa ii prezinte.

 4. Radu Humor says:

  Uite că mai aveţi un susţinător, probabil nu ultimul ca susţinător, dar cu siguranţă, “ultimul om” !
  Cel puţin care ar avea dreptul să comenteze şi încă în asemenea hal, despre un om care-şi apără Ţara. Mai bine zis, ce-a mai rămas din ea, de pe urma “binefacerilor” datorate “înţeleptei” dirijări ueiste !
  Care, dacă pe noi a reuşit să ne distrugă aproape complet, mai ales în perioada nefastă când la butoane a fost trădătorul naţional năsescu cu gaşca lui de alogeni, pe greci n-au reuşit să-i îngenuncheze ! !
  – „Tzipras- o lichea politică, un ticălos !”
  Şi asta o spune un gunoi uman, o dejecţie naţională cu nume predestinat-
  Băsescu !
  Mai nou această javră, acest deşeu uman agită, tot la comandă, unirea Moldovei cu România ! Exact acum când toată zona stă pe un butoi de pulbere !
  Doar-doar va pune Putin botul şi va începe un nou maidan !
  Netrebnicul ăsta trebuie să stea în puşcărie, nu în Casa lui Ceauşescu, dar îl ţin păpuşarii pentru a-l mai folosi odată ca mână dreaptă, aia cu care se scot cărbunii, sau se şterg urmările puturoase a ce urmează după semnalul sonor conţinut de numele acestei căcăreze politice !
  P.S.
  Mai nou, nu văd de ce dormiţi separat ( mărefer la voi şi la Porthos) din moment ce aveţi aceleaşi porniri perverse 😳 . Mai ales când vine vorba de băsescu… 🙄

 5. Isabel.A says:

  Last one: Barclay a scos imediat analiza cu expunerea statelor in cazul unui Grexit. Suma totala e de 100 miliarde; Franta ar avea de pierdut 21 de miliarde iar Germania 29 de miliarde- cele mai afectate. Concluzia: si in cazul unui Grexit si in cazul unei restructurari a datoriei vor fi pierderi mari financiare. Acum trebuie calculate celelalte pierderi in cazul fiecarei situatii: macroconomice( f imp.); politice; strategice ; sociale.

  • Aramis says:

   Intrebat de un reporter de la Sky News de ce l-ar crede populatia ca bancile se vor deschide marti si vor functiona normal ( ca asa a declarat) , Varoufakis I-a raspuns ca intrerupe o sarbatorire a democratiei cu intrebarile lui impertinente.
   De acord cu elementul de democratie ( un exercitiu de democratie labartata si de proasta factura , asta a fost referendumul ) , dar ce nu spune Varoufakis este ca petrecerea care a inceput in Grecia este una fara mancare si bautura, fara muzica, si fara veselie. Petrecerea va fi insa una isterica, in care ” invingatorii” vor confunda sindromul nevrotic cu pofta de viata si isteria cu rasete cristaline. Ma tem ca in mai putin de o luna isi vor scoate ochii unii altora cum ii stiu eu pe greci.

   Isabel,
   Pierderi vor fi in orice situatie, dar nu cred ca cineva se gandeste serios ca poate negocia cu Tsipras si Varoufakis si mai ales ca ar putea ajunge la o intelegere in urma negocierilor. Orice slabiciune a Eurozonei fata de Grecia ii va da lui Tsipras mai multa suprafata politica , lui Varoufakis ii va creste obraznicia la cote nemaiintalnite, iar sahul lui Tsipras va continua sa fie un mecanism repetitiv.

   • Isabel.A says:

    De ce e Varoufakis obraznic? Dar cei care presau pentru ‘inlocuirea’ guvernului( Schulz) sau mainstream media cu muuulta manipulare cum erau prin comparatie?

 6. athos says:

  Isabel

  Singurul lucru pe care acest referendum l-a determinat, este daca echipa lui Tsiparis ramane sau se duce. Rezultatul este un gir acordat acestei echipe, ei i s-a intarit pozitia, insa in nici un caz a Greciei…

  Sa presupunem insa valida teoria ta, cum ca acest gir va crea spatiu pentru o noua negociere. Care este propunerea ce se va inainta spre negociere? Timp de luni de zile, echipa de care vorbim nu a structurat nici o propunere reala…

  Aseara am putut vedea cum grecii ies pe strazi, danseaza si canta, intr-un gest colectiv oarecum sfidator. Ca si cum ar fi obtinut o victorie. Nu le este deloc evident ca nu de un vot depinde instalarea sau nu a unei austeritati severe, in acest zile. Austeritatea este inevitabila, intrucat, pe o cale sau alta, violent sau controlat, de voie sau de nevoie, Grecia trebuie sa-si echilibreze rapid finantele bugetare, intrucat « teroristii » care i-au finantat deficitul, sperand mereu ca acesta va fi redus si ca grecii vor deveni constienti de inevitabilitatea unor masuri majore de reducere a cheltuielilor bugetare si de echilibrare a finantelor publice, menite sa pastreze tara sub umbrela monedei EURO, nu o mai fac.

  • Isabel.A says:

   Pana la urma da se negociaza. Si se va negocia in continuare ça bate uraganul chinez la usa Europei.

   • Isabel.A says:

    Si am mai spus: parlamentul dominat de Syriza nu ar fi votat ever precedentul deal. Un élément care va SCAPA tuturor

 7. mac gregor says:

  Moise Guran:

  Tot timpul am avut senzația că Alexis Tsipras e un idiot. Apoi referendumul… altă chestie idioată… Deci vin creditorii îți fac un plan ca să-ți plătești totuși datoriile iar tu întrebi lumea dacă accepți sau nu planul… fără să le spui oamenilor și ce urmează dacă nu-l accepți. Dar câți greci or fi citit documentul ăla?

  Azi nu mai cred că Tsipras e idiot. L-am văzut pe CNN, vrea din nou la masa negocierilor… Care masă a negocierilor? Să negocieze ce anume? Cum să nu-și mai plătească el datoriile? De fapt ce a făcut acest Tsipras cu referendumul a fost să obțină pentru el și partidul său un vot popular de susținere, în condițiile în care era clar că o eventuală negociere nu se mai putea face cu acest guvern. Că e neserios. Nu poți pune bază pe ce spune. Şi orice politician responsabil s-ar fi dat la o parte, că de aia e mişto democraţia, există tot timpul o rezervă politică, o salvare pentru naţie când liderul o dă de gard.

  Dar nu, populiştii ăştia nu au simţul responsabilităţii. Prin referendumul de azi Tsipras şi-a legat poporul de gât cu piatra lui de moară, după ce încercase acelaşi lucru cu europenii. Cu grecii i-a mers, dar cu ce cost…

  Haideți să-l reducem pe Tsipras ăsta la absurd (la mai absurd decât pare a fi) să zicem că acum în ceasul al cinșpelea se găsește o soluție… nu știu… îi trimite Putin enjdemiliarde… Ştiţi ceva… tot e târziu! Numai din vacanțele anulate, numai din retragerile de capitaluri de până acum și falimentele bancare în Grecia sunt inevitabile, astea fac inevitabile apoi falimente în economie, mai departe șomaj, foamete… atenție! doar ca rezultat al modului în care guvernul grec a condus negocierile. Tsipras deja a sinucis Grecia prin tot ce a făcut de când a câştigat alegerile.

  Numai din asta şi n-ar mai fi avut cu ce plăti pensiile şi salariile, presupunând că n-ar fi avut deficit.

  De facto, Grecia a ieșit din zona euro pe 28 iunie, când Banca Centrală Europeană a decis plafonarea liniilor de finanțare, ceea ce a și dus imediat la închiderea băncilor și la limitarea retragerilor de cash.

  Nu e nevoie de o decizie prin care europenii să vină și să spună pleacă băi Tsipras, tu și poporul pe care l-ai prostit să te voteze, ieşiţi din Euro! Nu! E suficient ca BCE să nu mai facă nimic. Grecia e sufocată. Fericită, văd la televizor la această oră, dar sufocată deja de o săptămână. Dacă nimeni nu mai dă bani Greciei, și chiar nu văd cine i-ar putea da, următorul pas al guvernului grec va fi să naționalizeze băncile, să confiște eventual depozitele și tot nu va fi suficient ca să plătească salariile și pensiile. Devine așadar o chestiune de timp (câteva săptămâni? câteva luni?) fie neplata salariilor și pensiilor, fie plata cu altceva decât euro… Cu o hârtie nouă, oricum i-o zice, dar care având un fundament nesustenabil se va devaloriza rapid, taind astfel prin inflație salariile și pensiile.

  Dar vă daţi seama că în câteva zile se omoară oamenii pe străzi? Vă daţi seama că vor da foc unor bănci goale, vor începe să jefuiască dacă nu vor mai avea cu ce plăti… O fi înțeles grecul care a votat la referendum chestia asta? Probabil că nu. El a votat cum i-a spus Tsipras și cu Tsipras va rămâne.

  Acum mingea este totuși în terenul europenilor. Dar tocmai pentru că de acum Grecia nu mai contează și pentru că este inevitabil colapsul acestei țări (și nu mă refer doar la colapsul economic) liderii europeni trebuie să se concentreze asupra celorlalte țări membre. Grecia a trimis un puternic semnal anti-european prin Tsipras și Syriza.

  Acum Merkel, Hollande și ceilalți trebuie să facă câteva lucruri, nu multe, dar trebuie să le facă în mod ferm.

  În primul rând BCE, dar și ECOFIN trebuie să acționeze pentru protejarea monedei euro dar și a celorlalte economii europene, indiferent că au sau nu euro de monedă. Eu nu cred într-o apocalipsă financiară, dar știu că de exemplu BNR este pregătită să suspende dreptul de vot al acționarului majoritar în băncile grecești de la noi, în cazul în care acestea sunt naționalizate. E un fel de administrare specială și, probabil, la fel se va întâmpla cu capitalurile deținute de statul grec peste tot în Europa. Și asta pentru că sunt banii românilor în băncile românești cu capital grecesc, sunt joburile europenilor în firmele cu capital grecesc de prin Europa, iar aceste entități – bănci, firme, ce-or fi ele, trebuie izolate de colapsul inevitabil al statului grec.

  Apoi liderii europeni trebuie să dea un mesaj ferm cui o mai avea chef să voteze partide antieuropene, indiferent că sunt marxiste, leniniste, rasiste, iar mesajul nu poate fi decât unul singur – cine o mai face ca grecii, ca grecii o să ajungă! Dacă o singură ezitare împiedică acest mesaj, abia atunci Tsipras va învinge.

  Nu, nu… Grecia tot un stat terminat rămâne, dar exemplul ei va fi luat și de alte nații cu partide antieuropene puternice. Se duce dracu Uniunea Europeană… asta încerc să vă spun! Spaniolii, portughezii, ba chiar și francezii, toți vor dori să le plătească alții pensiile, nimeni nu va mai respecta regulile. Podemos, Le Pen, Jobik, Ukip… ăsta va fi viitorul Europei, un viitor care probabil ar semăna prea mult cu trecutul, plin de războaie, de ură, de granițe… De aia vă spun acum, la ceas de noapte… Adio Grecia!

  PS Precizez faptul că îmi place la nebunie Grecia. Regret sincer aceste evenimente, le regret şi mai mult pe cele ce vor veni şi pe care poporul grec, prieten, se pare că nu le anticipează. Dar parcă ţin mai mult la Uniunea Europeană. Noi românii am făcut multe eforturi pentru a fi parte a ei. Într-un articol viitor mă voi ocupa de evoluția politică a Greciei din ultimele decenii. Ar trebui să fie o lecție și pentru noi…

  Socialismul grecilor a construit un stat birocratic și asistențial numai bun pentru cumpărat voturi. Dincolo de politicienii corupți sunt masele cele care se lasă corupte. Uite unde duce asta, în final.
  – See more at: http://www.biziday.ro/2015/07/06/adio-grecia/#sthash.pwUBamuz.dpuf

 8. athos says:

  De fapt, votul la referendum este unul consecvent cu votul la ultimele alegeri. Sa ne amintim, Syriza a castigat cu un discurs irational si patriotard. In opinia mea, poporul grec confirma starea de confuzie in care se gaseste.

 9. athos says:

  http://yanisvaroufakis.eu/2015/07/06/minister-no-more/

  Acum e mai clar sensul organizarii referendumului si pentru Isabel? Iata cat de mult ii place lui Varoufakis “victoria” obtinuta de poporul grec…

  • Isabel.A says:

   Rezonez cu anumite idei de acolo. Daca iti dai putin jos ochelarii unidirectionali vei vedea ça UE ori se reinventeaza ori e doomed pe termen lung

   • Isabel.A says:

    Si nu; nu sunt de stanga. Dar ortodoxia neoliberala din ultimii ani a produs doar deflatie( vezi cifrele Eurostat de azi- nasoale); cresteri anemice si perspective reduse de dezvoltare economica. Si o mana de super bogati care scapa/ au scapat oricum de taxe in timp ce de la upper middle class in jos statul taxeaza la sange. PS: nu vreau nici stat social asa cum e pe aici ça m-am saturat de asistanat social in masa .

  • Isabel.A says:

   Poti sa vezi un pic lucrurile si ‘dincolo’ de declaratiile/ actiunile oficiale? ( eu daca nu as face asta ar trebui sa ma apuc de altceva). Au facut o miscare tactica f buna cu inlocuirea lui Yanis care ramane parte importanta a deciziilor strategice. Tsakalotos e tot unul care se ‘baladeaza cu rucsacul’ ça sa il citez pe Aramis( si chiar o face la propriu); f bine pregatit; mai putin flamboaiant ca Varoufakis si mult mai calm dar in schimb….mai eurosceptic decat Yanis.

 10. mac gregor says:

  Problema mea cu Grecia este daca daca UE isi permite sa dea ‘jde miliarde pe an pe un popor ferm decis sa nu produca nimic.

  Pentru ca mai este Republica Moldova, care se apropie de default dupa ce clasa politica a fost complice la disparitia unei sume imense din banci. Mai este italia, Portugalia, Ungaria etc etc etc Cred ca trei sferturi din tarile UE sunt pe minus.

  Romania se imprumuta cu un miliard jumatate pe an! Pe vremea lui Boc se imprumuta doar cu un miliard pe an. Ca sa vedem calmul asta aparent, care e de fapt stagnare, am si taiat autostrazile de pe lista, si ne imprumutam si mai mult decat inainte. Mai mult, republica Moldova se apropie de default. E o chestiune de saptamani, in care se va ajunge la concluzia ca singura solutie pentru ca tara sa nu se faca praf este sa se uneasca cu Romania. Ceea ce costa bani, fonduri de coeziune. Pe care le vrem de la UE.

  Cred ca e cazul ca grecilor sa li se spuna ca nu mai pot fi sustinuti decat la fel de mult ca orice alta tara, din cauza dificultatilor suma temporar se dubleaza si atat. Sa se descurce cu ei, asa cum alte tari se pot descurca. Vad ca ei nu vor sa accepte indicatii despre cum sa regleze TVA-ul etc. Sa li se puna suma aia la prag (care va fi mult mai mica decat cea cu care s-au obisnuit) si sa isi regleze ei TVA-ul, sa isi stabilizeze bancile cu ei etc. Sa dovedeasca ca sunt capabili.

 11. mac gregor says:

  oricum din zona euro sunt ca si iesiti, cred io. UE nu-si permite o hemoragie.

 12. mac gregor says:

  “În momentul de față, Banca Centrală Europeană a acordat Greciei așa-numitul credit de urgență în valoare de 90 miliarde euro, suma care ar putea fi cheltuită în 24 de ore. “

 13. mac gregor says:

  Bleen:

  Austeritatea nu e obligatorie pentru Grecia. Dar nici contribuabilii europeni și americani nu sînt obligați să susțină financiar statul grec.

  • athos says:

   Ba este nu numai obligatorie, ci si inconturnabila. Pe o cale sau pe alta. Asta (se fac ca) nu inteleg grecii

 14. pierre says:

  @mac gregor,

  grecii nu sunt prosti . Daca stam bine si ne gandim, este fantastic ca la cat de pervers a fost formulata intrebarea la referendum, s-au gasit 2/5 dintre greci care sa voteze ” Da “. Nu-i inteleg pe cei care vorbesc despre infrangerea zdrobitoare a politicilor de austeritate.
  Spre comparatie, hai sa ne imaginam un referendum in Romania, cu intrebarea ” sunteti de acord cu masurile de austeritate cuprinse in acordul cu FMI ? “. Ce parere ai, care ar fi fost rezultatul ?
  Grecii au dat, dupa parerea mea, nu o lectie de democratie dupa cum mananca cacat Tsipras , ci una de maturitate si civilizatie politica si economica. Ma intreb care ar fi fost rezultatul consultarii populare daca intrebarea era pusa onest : sunteti de acord cu iesirea din zona euro ? Pentru ca, cel putin in acest moment, iesirea din eurozona pare cea judicioasa ipoteza de lucru.

  • mac gregor says:

   Daca Germania ar organiza maine un referendum, gen “vreti sa le dam grecilor 20 de miliarde”, ce zici, ar primi grecii imprumutul?

   De ce sa fie democratie numai intr-o parte? sa fie in ambele parti.

   • Radu Humor says:

    Ha, ha, ha !
    Păi, dacă se face acum un sondaj în GE dacă vreau să rămână la euro, sau să revină la marcă, cam ce scor credeţi că iese ?!
    UE este o făcătură artificială fără nici un fel de susţinere logică !
    Care mai devreme, sau mai târziu va sfârşi prost :
    O dată pentru popoarele păcălite şi distruse econimic şi financiar, şi odată pentru hienele din capul adunăturii care vor răspunde pentru toate aceste rele aduse Europei. Poate că jigodiile din umbră nu vor putea trase la răspundere, pentru că vor fi dat deja colţul !

 15. athos says:

  Uite, istoria este simpla:

  Dupa aderarea la UE si la moneda unica, legatura intre salarii si productivitate s-a rupt in Grecia. Au fost umflate salariile si beneficiile bugetare, au urmat cele private, (una o urmeaza pe alta, intotdeauna). A venit apoi reforma irationala a sistemului de pensii. Orice comparatie cu tari ca Germania, sau Olanda, arata imediat cat de viciate sunt raporturile intre diversi indicatori ai Greciei, cat de nesustenabile si artificiale sunt constructiile bugetare in Grecia, (o istorie asemanatoare exista insa si in Spania, Italia, Franta, Portugalia, dar acolo exista motoare economice mai puternice si o mai mare capacitate administrativa de a recunoaste si tempera excesele). O lunga perioada de timp, Grecia si-a ascuns deficitele reale, apoi a urmat un bailout, apoi al doilea, etc, cu incercari de restructurare, unele cu oarecare efecte pozitive pana a venit Syriza.

  Nu exista cale de iesire pentru Grecia. BCE nu poate tipari bani pentru a o sustine inflationist, ar torpila moneda EURO, credite relevante nu vor mai primi ca sa sustina pana si o luna platile bugetare, (nu mai vorbesc de restituiri de credite), moneda EURO va deveni prea rara pentru a mai putea indeplini rolul de mediu de schimb… Asa ca doua lucruri se vor intampla, obligatoriu:

  – ceva va trebui sa suplineasca EURO
  – cheltuielile bugetare vor fi sustinute prin inflationarea acelui ceva, ceea ce va duce in scurt timp la echilibrarea bugetara prin diminuarea in termeni reali a salariilor bugetare si pensiilor, adica la … austeritate.

  Problema platii creditelor contractate pana in prezent este deja o alta discutie…

  Scenariul de mai sus este aproape inconturnabil. A face altfel inseamna pentru moneda EURO un pericol mult mai mare decat a lasa Grecia in pace. Problemele UE sunt de natura procedurala, in acest moment, exista o anume ireversibilitate asumata, de aceea Grecia nu poate fi scoasa – si nici nu trebuie scoasa – din uniunea monetara. Grecia poate utiliza in continuare EURO, insa pur si simplu cantitatile la dispozitie vor fi insuficiente pentru a asigura schimburile, platile. Mai trebuie inca ceva.

  • Radu Humor says:

   Tu nu vezi că toată tărăşenia a pornit chiar de la această monedă unică – euro ?!
   Ce valori au stat la baza acestei false valori, tipărită după bunul plac de nişte cămătari ce au reuşit să păcălească prostimea, creind o birocraţie imensă, plătită nebuneşte din banii proştilor ?!
   Cât credeţi că mai poate supravieţui această nouă uniune sovietică, clocită şi creată de aceleaşi minţi bolnave ce dacă m-au o ţară a lor, s-au gândit să-şi tragă una de vreo jumătate de miliard de cetăţeni, pe care-i conduc prin nişte marionete jalnice, trădători de neam şi Ţară, indivizi pentru care trebuie de urgenţă reinstituită pedeapsa cu MOARTEA !
   De ce credeţi că au scos-o repede, ei, a căror principală raţiune este Crima !
   Pe care o execută atât direct, dar mai ales indirect, prin distrugere materială şi înfometare planificată, dar şi prin încăierări fratricide !
   Acum li s-a pus pata pe ortodocşi. Vor urma catolicii, dacă nu se trezesc şi ăştia la timp să iasă de sub fustele fuhreriţei, care probabil de asta poartă doar budigăi ( să nu le dea idei unora 😉 )

   • athos says:

    A spune ca problema grecilor a pornit de la EURO, este ca si cum ai spune ca problema unui betiv a aparut de la o noua marca de whisky…

    • Radu Humor says:

     Poate aşa o să înţelegi mai bine !
     (nu mă refeream doar la greci)
     —————–
     12. Autoguvernare
     Ca si URSS, UE este guvernata de un grup de oameni care se numesc in functie unii pe altii, nu rapsund in fata publicului si nu dau explicatii, beneficiaza de salarii generoase, pensii immense, sint deasupra legii si nu pot fi legal atacati. UE, ca si comitetul central din socialism, opereaza fara a tine cont de parerea cetatenilor. Uniunea are prioritate. Singurii beneficiari sint cei de la conducere, cu rudele lor puse tot de ei acolo. Muncitorii nu beneficiaza de nimic. Profitul facut de ei se duce catre cei ce nu fac efectiv nimic. Planificatorii centrali (care erau la Moscova si acum sint la Bruxelles) iau toate deciziile pe care le considera ei ca ar fi in regula, dar aceste nu corespund cu piata in mod practic. Apar lipsuri sau surplus pe piata si se dezvolta piata nearga.

     13. Unipartid
     In UE,ca si in socialism, s-a ajungs la un sistem politic format dintr-un singur mare partid, birocratie masiva, politie secreta si media controlata de guvern. Birocratia UE este condusa de unii aroganti care cred ca stiu ei ce-i mai bine pentru toti. In URSS era un singur partid. Nu difera cu nimic UE. Micro-partidele ce nu sporta UE nu primesc nici un fel de suport financiar si sunt incet dar sigur eliminate de pe piata sau trase pe linie moarta. Toate fotele politice mari din toate tarile UE au aceasi orientare principala. Restul, e doar propaganda si iluzia alegerii. A vota acum un partid dintr-o tara UE nu are sens pentru ca toate sunt controlate de aceleasi forte. In plus, se aplica ce a spus Stalin: ‘Este suficient ca oamenii sa stie ca a avut loc o alegere. Oamenii care au votat nu decid nimic. Cei ce numara voturile decid tot.’
     https://xaeus.wordpress.com/2015/05/28/uniunea-europeana-este-noua-uniune-sovietica/

     • Radu Humor says:

      Mă gândesc cum ar arăta o bază de calcul a remuneraţei colosale primită, atenţie !!!, fără a li se aplica nici un fel de taxe şi impozite, de către aceste căpuşi ueiste ?!
      Probabil că am avea sporuri pentru :
      – minciuni
      – dezinformare
      – manipulare
      – dispreţ şi obrăznicie
      – corupţie transfrontalieră
      – foloase necuvenite
      – ţepe şi tunuri economico-financiare
      – fugă de răspundere 😉
      – afiliere la grupuri infracţionale…. 😆
      Că altfel, cum să ajungă la asemenea salarii şi pensii, cu adevărat nesimţite !

    • mac gregor says:

     🙂 🙂 🙂 🙂

 16. Radu Humor says:

  Circulă un zvon , se pare confirmat si de afirmatiile Papei cum ca ne va parasi curand :
  Reptiloizii Planetei,pleaca!
  A murit,a murit reptila ce’a mare!Ma rog sa fie asa si sa mai ramana cati am botezat eu.Dumnezeu le va da dupa tot ceea ce au facut umanitatii.Talpa iadului va fi a lor se vor intalni cu eternitatea si cu „tatucul „lor pe care l-au slujit.Această ştire aşteptaţi-vă să nu fie confirmată prea devreme. S-a născut în 12 iunie 1915 la New York. Acesta era unul din capii Illuminati, cu funcţii centrale de conducere şi decizie în numeroasele instituţii ale cabalei precum grupul Bilderberg, Comisia Trilaterală, Consiliul Relaţiilor Externe şi de asemenea în numeroase corporaţii din domeniul petrolier – Chevron – chimico-farmaceutic, agro-alimentar, bancar, etc.
  Amintesc aici faptul că sediul actual al ONU a fost construit pe terenul donat de către David Rockefeller.
  Acesta recent făcuse al şaselea transplant de inimă. Avea o avere estimată la 3 miliarde dolari.

  De asemenea Jacob Rothschild probabil îl va urma curând. Din 25 iunie este în comă. Acesta s-a născut în 29 aprilie 1936 în Marea Britanie. Despre acesta cred că este de prisos să amintesc puterea ce o deţinea, făcând parte din toate instituţiile cabalei şi deţinând imperiul bancar occidental. Era si consilier economic al Actualului premier britanic David Cameron. Familia Rothschild deţine toate Bancile Centrale ale ţărilor occidentale (europene şi ale SUA) şi multe din orient (Australia, Japonia, Coreea de Sud, etc.).
  Se zvoneşte că din timp în timp acestora li se schimba total sângele de la copii crescuţi special pentru asta. Cei cârcotaşi pot să zâmbească, dar până în prezent toate zvonurile s-au adeverit şi chiar mai mult, informaţiile despre ritualurile satanice cu sacrificii umane ce se fac de către toate familiile regale europene în castele europene sau catedrale din Canada sunt confirmate şi incriminate (a se citi articolele despre dezvaluirile lui Kevin Annett).Sperăm să-i vedem cât de curând părăsind planeta şi pe Bushi, ceilalţi din familiile Rockefeller şi Rothschild, Henry Kisinger, George Soros şi mulţi alţii ce-şi doresc controlul planetar iar pe noi sclavi.
  http://nesaranews.blogspot.ro/
  Informaţii recente scot la iveală faptul că David Rockefeller a murit în data de 24 iunie.

  P.S.
  Tzipras :
  – “Să vă pară rău de popoarele care se iârăsc cu capul plecat, nu de Grecia “!
  Respect, Grecia !

  • mac gregor says:

   rog moderarea lui Radu Humor pentru ca iar a inceput sa delireze.

   • athos says:

    Mac, nu moderam opinii, ci limbaj licentios sau exprimari jignitoare. Ceea ce inseamna ca intr-adevar, publicam si aberatii. Ne imaginam ca cei care citesc au discernamant.

   • Radu Humor says:

    Cică într-un lift era un anunţ :
    Dacă se blochează liftul, pentrulimba română apăsaţi 1, pentru limba maghiară apăsaţi 2 !
    Cum liftul se blocase, Kelemen apasă normal – 2 !
    De la celălat capăt se aude o voce veselă :
    – Ce-i bozgore, te-ai blocat, ai … ?!
    Pentru unul ca tine, macacule, ar fi nevoie de al treilea buton, care odată apăsat de un neajutorat ca tine să întrebe :
    – Ce-i …. , te-ai scăpat pe tine *! :mrgreen:
    P.S.
    N-ai răbdare până ajung eu la tine ? 😉
    Sau ai uitat de pariu…

    • mac gregor says:

     ca sa-ti explic cu pariul. Daca vrei sa iti trimit sticla da-mi adresa astazi. Daca nu, eu consider povestea incheiata, drum bun si imaginatii placute.

     • Radu Humor says:

      Auzi, măi obraznicule ?!
      Deocamdată, eu am câştigat pariul şi eu pun condiţii ! 😉
      Ţi-am zis să-mi dai adresa ta şi vin eu să iau sticla . Sper să nu mi-o dai de cap 😉
      Eventual, dacă eşti prea departe pot trimite pe altcineva să ridice pariul . Ce-i aşa greu de priceput ?!
      P.S.
      Dacă vrei să te eschivezi, n-ai decât s-o faci, dar spune-o direct, nu mă lua pe mine cu vrăjeli de neam prost !
      P.S.
      Mai există o variantă pe care o ţin drept rezervă, dar nu ştiu dacă la han primesc marfă fără factură şi certificat de provenienţă …

      • mac gregor says:

       tu esti un tip care crede ca David Rockefeller omora copii ca sa le bea sangele, si ca eu sunt ceva agent al lui. Nu o sa te chem la mine acasa.

       plus nu o am in casa. Varianta mea este: imi dai o adresa, eu o cumpar online si o expediez la adresa respectiva.

       • Radu Humor says:

        Foarte bine !
        Trimite-o la Han şi trec eu pe acolo !
        P.S.
        Daţi-i careva adresa exactă şi să mă anunţaţi ce-a trimis.
        Să văd ce-i de capul lui… 😉

 17. Radu Humor says:

  Paine otravita in Romania – informatie urgenta! Suntem cobaii Europei si ai lumii!…
  Propriii nostri guvernanti ne otravesc in mod deliberat!!!
  Iata si dovada!
  Description: cid:1.2866564040@web160505.mail.bf1.yahoo.com

  Atentia la faina de Titan, MALAI SUPERIOR FAMIGLIA (Lujerului SA), biscuitii Rostar, mezelurile Aldis, margarina Delma,Taiteii de casa Baneasa si tot ce contine specificatia CODEX ALIMENTARIUS!

  TOATA “APRECIEREA” PENTRU AUTORITATILE CARE AU AUTORIZAT PENTRU BINELE POPULATIEI INTRODUCEREA IN ROMANIA A FUNGICIDULUI INITIUM / ENERVINT PRODUS DE BASF GERMANIA .

  Pe pachetele de pâine Titan scrie deja cã pâinea este fabricatã conform Codex Alimentarius.

  România va experimenta pe populatie produsul CANCERIGEN INITIUM.

  Experimentul “Codex Alimentarius” începe cu România. De la 31 decembrie 2009, Guvernul Boc a fost obligat de… UE sã înceapã implementarea “Codexului”, alãturi de alte 165 de state semnatare (95% din populatia planetei).
  “Codex Alimentarius” este un pachet de norme dupã care se vor alimenta populatiile tãrilor semnatare. Acesta porneste de la principiul cã Terra nu mai poate hrãni pe toatã lumea natural, ca atare se va trece la hrana artificialã, din produse chimice, cea modificatã genetic etc.

  Nu a trecut o lunã si iatã cã apare stirea cã România este prima tarã din lume care va folosi în agriculturã un compus chimic pe bazã de initium, un ingredient activ din noua clasã a substantelor chimice impuse de”Codex Alimentarius”. Produsele vor furnizate de compania germanã BASF si vor fi folosite pentru culturile de struguri, cartofi, rosii, castraveti si ceapa. Pentru publicul larg se spune cã “beneficiile pe care le-ar aduce aceastã substantã sunt legate în primul rând de combaterea dãunãtorilor, dar, totodatã ea micsoreazã si durata în care se obtine recolta.” Dupã ce acest produs va fi experimentat în România, urmeazã sã fie omologatã utilizarea lui si în Olanda, Germania , Franta, SUA, Canada si Marea Britanie. Neoficial, conform cercetãtorilor care combat “Codex Alimentarius”, folosirea produselor cu initium sporeste cu pânã la 65% rata riscului de cancerde colon, substantã care intrã rapid în combinatii chimice, devenind rezidualã în organism. De pilda 1 mg de initium intrat în organism o singurã datã se eliminã în aproape un an. Or, dacã acest produs este folosit zilnic, practic el nu mai este eliminat din organism. Apoi, asa cum INITIUM ajutã la cresterea rapidã a celulelor leguminoase, la fel de repede va conduce la mãrirea tumorilor maligne.

  http://www.pressreleasepoint.com/first-approval-worldwide-fungicides-initium%C2%AE-wine-and-vegetables

  Pe acest site, BASF-ul se lãuda pe 11 ianuarie !!!!!! cã pentru prima datã în lume a fost autorizat într-un timp record fungicidul Initium care în România va fi vândut sub numele EnervinT pentru chipurile protectia viilor, SOLARIS pentru rosii, ZAMBRO pentru cartofi.

  Ar fi bine sã rãspânditi cât mai mult informatia pt. cã asa cum s-a întâmplat cu vaccinurile contra cancerului de col uterin si împotriva gripei porcine se pare cã nu este în zadar.

 18. Radu says:

  Am sa scriu si eu doua lucruri care-mi trec prin minte …

  Daca as fi un grec obisnuit cum am putea sa justific ca drumul actual pe care se indreapta Grecia, cel al iesirii din zona euro, este cel mai putin rau ? Cred ca nu ar fi dificil, chiar empatizez cu ei …

  Sa presupunem ca familia mea nu ar mai reusi sa-si plateasca imprumuturile. Vreo boala, un accident sau pur si simplu economia care o ia razna, dobanzile cresc, salariile scad, etc. Nu e imposibil, totul e posibil. La inceput nu ne vine sa credem, mergem la banca si ei ne propun o reesalonare a datoriei pentru urmatorii cinci ani, o reesalonare care include si faptul ca banca imi face bugetul: vacantele stau acasa, nu mai pun piciorul in vreun restaurant, copiii merg la scoala publica, mancam numai acasa, etc. In schimb banca ne da impurmut pentru inca cinci ani, tot cu dobanda mica.

  In astia cinci ani insa constat cu surprindere ca toate economiile mele de-abia daca acopera banii pe care ii pierd in continuare sau pentru ca sunt in continuare bolnav, sau pentru ca mi-am pierdut slujba si noile slujbe sunt platite tot mai prost.

  In final cei cinci ani trecuti, iarasi ma prezint la banca. Banca imi spune ca treaba fiind nasoala am optiunea in a continua impurumutul cu aceeasi dobanda cu conditia sa fac aceleasi sacrificii ca pana acum, sau sa dau faliment personal. Daca declar falimentul pierd casa (care oricum nu era a mea ca valoreaza mai putin azi decat am acumulat eu datorie), scap de datoriile de la cartile si liniile de credit, dar nici nu mai pup vreun imprumut sau vreo carte de credit timp de sapte ani.

  Cred ca as alege falimentul. O sa ma descurc cumva si numai cu contul curent. Am sa lucrez cu cash cat am sa pot si ce nu pot nu cumpar. O las incolo de casa ma mut cu chirie intr-un apartamentel, unde m-o primi chiar si cu istoria mea de credit ( o sa trebuiasca sa platesc probabil costul pe cateva luni inainte …). Nici masina nu-mi mai iau ca n-am posibilitatea sa imprumut si bani stransi … zero, ma descurc cum pot cu autobuzul si metroul. Salarul meu asa cum este ramane insa al meu, nu mai platesc o treime pe dobanda. Si din banii astia poate imi trimit din nou copiii la o scoala buna, e o investitie la care tin mult. Peste sapte ani daca bancile ma iarta sau daca situatia mea financiara se imbunatateste mai vorbim, daca nu raman la chirie si cu abonament de metrou, dar cu speranta ca copiii mei au o sansa sa primeasca o educatie decenta.

  Nu e greu sa-i inteleg pe greci. Chiar daca Tsipras nu le spune adevarul despre ce inseamna un “nu” la referndum, cred ca au inteles: inseamna iesirea din euro, sau altfel spus, confiscarea cartilor de credit. Bun venit Greciei in randul tarilor sarace din Europa, alaturi de Romania si Bulgaria. Iesirea din euro doar oficializeaza o stare de fapt prezenta de macar cinci ani. Nu e nimic rusinos in a fi sarac, poti la fel de bine sa fii fericit cu sau fara bani multi. Sa speram ca copiii grecilor de azi vor pleca in UE, vor invata sa construiasca o economie prospera si durabila, vor reveni in Grecia si vor avea mai mult succes peste 25 ani cand vor incerca o noua integrare in uniunea monetara europeana.

  • mac gregor says:

   Pot sa simpatizez cu punctul tau de vedere.

   Cu al grecilor nu. Pana acum nu au facut absolut nimic, ca guvern grex, ca sa iasa din proprie initiativa din rahat. Nic. In afara de – probabil, in buna traditie greceasca – sa masluiasca datele statistice din ultimul semestru, nu au facut nici macar ce a facut Ponta cu ANAFul si loteria fiscala. Care, recunosc, au fost bune.

   Nici macar initiativa de a se descurca singuri n-au, Tsipras anuntand ca se agata cu disperare de eurozone “in nici un caz nu vom renunta la euro”. Ideea greceasca este ca sa beneficieze de ajutoarele e miliarde din zona euro, fara sa faca vreun efort ei.

   Asculta-ma ce zic, Syriza vor sa produca maxim de daune UE, nu sa se descurce sau sa se refaca ca tara.

   • Radu says:

    Si eu sunt de acord cu tine cand spui ca guvernul grecesc actual nu a facut nimic bun. Cred ca unica lor preocupare e sa se mentina in fruntea sondajelor de opinie. Daca UE le retrage cartea de credit va trebui sa iasa din euro, altfel nu vor putea ramane la guvernare, ce mai, nu vor putea trai pur si simplu. Cred ca inteleg asta destul de bine, atata doar ca nu vor sa o spuna explicit de frica ca 60% de azi s-ar transforma in 40% maine.

    Syriza nu poate sa produca daune mai mari UE decat cele deja provocate decat daca Merkel ii lasa sa o faca. Si cred ca nu o sa-i lase pur si simplu pentru ca electoratul german ar sanctiona-o.

    In alta ordine de idei, guvernul grec si guvernul german o sa actioneze normal adica bazat pe rationamente politicianiste, dar grecul si germanul de rand cred ca au inteles ca in viitorul foarte apropiat vecinul grec va ramane fara carte de credit. Cu toate consecintele neplacute care decurg. Iar vecinul german a inteles si el ca fondul lui de pensii o sa-i dea un randament mai mic anul asta pentru ca banca unde isi tine el banii s-a bagat intr-un imprumut riscant cu guvernul grec, imprumut din care nu o sa mai recupereze nimic incepand de azi. Eu sper ca vor ramane in continuare prieteni chiar daca nu o sa-si mai faca cumparaturile din acelasi magazin.

 19. Radu Humor says:

  ” În ţara noastră mică şi mozavirită..”
  Admir impertinenţa leilească de a insulta cu nonşalanţă un popor prea mozaicat pe anumite nivele. Mai ales sus, unde iată, vânzătorul de plăceri pidosnice lui Bodo Hombach, reuşeşte să-şi mut(lgă)e vaca, din nou la SIE, după ce a purtat-o, pe banii noştri şi pe la Palatul Victoria ( lor, cum zicea cineva 😉 ) !
  http://www.gandul.info/puterea-gandului/geamia-ageamiului-14543700
  P.S.
  Tam-tam obraznic şi nemeritat, făcut mai ales de cei care au împânzit România cu sute de sinagogi, au chiar un teatru al lor, cum nu prea ştiu să aibă prin alte ţări europene ( iar dacă-l au, nu cred să fie întreţinut cu bani de la buget 😉 ). De fapt odată prins un deget se întind după toată mâna :
  Consideră firesc ca şi cimitirile lor, să fie întreţinute tot de statul român !
  Alogenii ăştia care învârt bani cu nemiluita, îndrăznesc să ne ia de proşti, cu un tupeu dus la extrem !
  Dar până la urmă, nu-i prost cine cere ( cel mult nesimţit, aş adăuga eu !), e idiot ce-l ce dă !
  Mai ales dacă ne gândim la sumele aflate în buzunarul „părţilor” . 🙄

 20. Radu Humor says:

  Dacă vor fi date publicităţii toate detaliile relaţiei lui Băse cu Nuţi, spaima celor din poliţii, la care trebuie să se prezinte cea sub control gine.. , pardon, judiciar, s-ar putea ca scandalul cu Nechita de la Iaşi, să pară o glumă proastă !
  Aflată pe litoral, în concediu, ce-aţi crezut, că la produs probe, care să incrimineze conducerea constănţeană ?!
  Da, de unde ? Ca o veritabilă vegetariană, ce nu pune gura pe carne şi botul la zvonuri, ministresa(ta) scoate pe gură, doar cuvinte de laudă despre tovarăşul de declaraţii, pe care le dau şi le susţin 😉 !
  – Se cunoaşte lipsa lui Mazăre, zice ea !
  Bine că nu şi a lui Traian, care o lasă în paza lui Ovidiu, la malul mării cea neagră . Probabil vopsită şi ea, că-n realitate-i albastră !
  Ca situaţia celor doi ! 😉
  Mi-e ca de atâta singurătate, să nu se apuce şi a noastră de selfy, şi să fie din nou arestată ( doar pentru asta 😉 ) :
  „Artista elveţiană Milo Moiré, cunoscută pentru controversata sa activitate, a fost arestată după ce, în numele artei, a făcut selfie-uri nud cu turiştii, lângă Turnul Eiffel din Paris, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Franţa, potrivit dailymail.co.uk.

  Milo Moiré, care este cunoscută pentru faptul că îşi susţine dezbrăcată reprezentaţiile şi pentru că îşi foloseşte trupul în scopuri artistice, a făcut în luna iunie selfie-uri (poze de tip autoportret) nud şi în oraşul Basel, din Elveţia, fără a avea vreo problemă cu poliţia.

  În anul 2014, în oraşul german Koln, Milo Moiré a susţinut o reprezentaţie artistică insolită. În faţa clădirii care găzduia Art Cologne, unul dintre cele mai vechi şi mari târguri de artă modernă şi contemporană din lume, Milo Moiré a apărut dezbrăcată şi, în timp ce se afla pe un postament, dădea drumul să cadă din propriul vagin unor ouă acoperite cu vopsea.”

 21. Radu Humor says:

  Mesajul EXCEPŢIONAL al Ministrului grec de Finanţe i-a înfuriat pe liderii europeni. A fost postat cu o zi înainte de DEMISIONA
  Facebook Twitter g+ Email EXTERNE / Publicat: Luni, 06 iulie 2015, 08:30 / Actualizat: Luni, 06 iulie 2015, 09:17 / 0 comentarii

  FOTO: Yanis Varoufakis
  ARTICOLE RELAȚIONATE

  Guvernul Greciei NU intenţionează să emită o monedă paralelă, după referendum Guvernul Greciei NU intenţionează să emită o monedă paralelă, după referendum
  Cum aș vota dacă aș fi grec? Voi cum ați vota? Cum aș vota dacă aș fi grec? Voi cum ați vota?
  Grecofobia neoliberală Grecofobia neoliberală
  Ministrul grec de finanţe, Yanis Varoufakis, a scris că votul de “NU” de duminică înseamnă, de fapt, un “maiestuos şi mare DA pentru o Europă democratică şi raţională”.

  Victoria taberei anti-austeritate l-a făcut pe Varoufakis să posteze un mesaj foarte puternic pe blogul său, în care liderii zonei euro sunt acuzaţi că au dorit să transfere datorii private pe umerii poporului grec. Luni dimineaţă şi-a anunţat demisia.

  “‘Pe 25 ianuarie, demnitatea a fost redată poporului grec. În cele cinci luni trecute de-atunci, am devenit primul guvern care a îndrăznit să ridice vocea, să vorbească în beneficiul poporului său, spunând “NU” iraţionalităţii distrugătoare a programului extins şi fals de Bailout.

  Am făcut cunoscut faptul că programele de Bailout ale Greciei au fost exerciţii care au intenţionat să transfere pierderi private pe umerii celor mai slabi greci, înainte de a fi transferate pe umerii altor plătitori de taxe din Europa.

  Am articulat, pentru prima oară, în Euro-group, un răspuns economic pentru care n-a existat un răspuns credibil.

  Am expus proiecte moderate, tehnic fezabile, care ar face să nu mai fie nevoie de alte “bailout”-uri.

  Am ținut troika în bârlogul ei din Bruxelles.

  Am internaționalizat problema umanitară a Greciei şi rădăcinile ei în politici intenționat recesioniste.

  Am împrăștiat speranța în afara granițelor Greciei că democrația poate respira în spațiul unei uniuni monetare ce până acum era dominată de frică.

  Terminarea unei interminabile, auto-distrugătoare austerități şi restructurarea datoriei publice a Greciei au fost țintele noastre. Dar acestea au fost şi obiectivele creditorilor noștri. Din momentul în care alegerea noastră părea iminentă, în decembrie, puterile au început o vânătoare de bănci şi plănuiau, într-un final, să închidă băncile Greciei. Scopul lor?

  Să umilească Guvernul forțându-l să capituleze în fața austerității ;
  Să ne forțeze să acceptăm o înțelegere care nu oferea niciun angajament că se va restructura datoria Greciei.

  Ultimatumul din 25 iunie a fost mijlocul prin care aceste ținte urmau să fie atins. Astăzi, poporul grec a trimis ultimatumul înapoi către expeditori, în ciuda fricii pe care media controlată de oligarhi a transmis-o zi şi noapte în casele noastre.[…]

  Acest “NU” al nostru este un mare şi maiestuos DA pentru o Europă democratică. Este un NU pentru o viziune distopică a Europei, care funcționează ca o cușcă pentru popoarele sale. Este un zgomotos DA pentru o zonă Euro care oferă perspectiva unei justiţii sociale, cu bunăstare pentru toţi europenii”, a scris Varoufakis pe blogul său.

 22. Radu Humor says:

  Puhoaie de africani în România – ești pregătit pentru invazie cetățene?

  Mai deunăzi l-am auzit la radio pe guvernatorul neamț al României, anunțând poporul în stilul său nedefinit și evaziv, cum că s-a angajat să primească pe pământul nostru, cotă parte din puhoaiele de africani care sosesc zilnic în Italia, pe șalupe ticsite, dintre care câte una se mai răstoarnă, fiind urmată însă inevitabil de altele și altele, ce ajung la destinație.
  Cică UE ne obligă…

  Altfel spus, sasul nu s-a obosit măcar să întrebe poporul dacă i-ar place să fie cotropit de neamuri străine și incompatibile cu noi, ci pur și simplu ne pune în fața faptului împlinit: îi primim la noi, pentru că așa mi s-a spus!
  Deci întrebarea vine în mod firesc: pe cine slujești tu neamțule, pe cei care în neștiință de cauză te-au votat stănd la cozi interminabile, sau pe cei care în știință de cauză fiind, te-au desemnat guvernator al țării mele ?
  E clar că noua uniune sovietică (UE ), nu ne dorește binele, ci din contră, ne vede ca pe o colonie bună numai de defrișat (stare de lucruri apărată de sasul-șef), exploatat și de batjocorit în media europeană, una căreia i se aruncă produsele de mâna a II-a la profituri enorme (ați comparat calitatea produselor dintr-un Lidl de la noi, față de unul din Germania?).
  Acum vor să ne bage pe gât niște străini incompatibili ca rasă, cultură și credință, sub masca protejării drepturilor omului. N-ar fi mai simplu să nu mai stărnească unii și alții războaie pe continente străine și îndepărtate, astfel încât sărmanii oameni să nu mai fie nevoiți să plece?
  Dar evident planurile așa-zisei elite sunt de dislocare a neamurilor și de omogenizare a lor într-o turmă proastă, lipsită de identitate de credința și neam, pe care să o stăpânească în voie. Experimentul american a reușit cu brio, de ceva vreme este repetat in Europa.
  Până acum ne-a apărat sărăcia de milioanele de turci, arabi, pakistanezi, chinezi etc. care împodobesc atât de pestriț vestul Europei. încât nativii se uită veșnic peste umăr și caută să se mute în locuri cât mai îndepărtate de orașele devenite adevărate oaze de criminalitate. Acum e rândul nostru să fim îmbulziți de către niște gloate pe care orice om cu mintea întreagă, dorește să le vadă cel mult la televizor.

  Ce spune oare Sfântul Ștefan Cel Mare, despre o asemenea josnicie cum este ocuparea fără urmă de opoziție a pământurilor noastre milenare? Milioane de strămoși ai noștri și-au vărsat sângele pentru ca noi să avem o țară, iar acum un sas ajuns în fruntea ei, aduce din pix în mijlocul nostru 3.75% din numărul total al invadatorilor Europei ? Să mori tu..

  De observat faptul că Ungaria, Slovacia, Bulgaria, Grecia, Cipru, au negociat procentaje de două, trei și chiar de patru ori mai mici – se pare că „reprezentantul” nostru, nici măcar nu a încercat să negocieze, ci pur și simplu a acceptat cifra dată, apoi s-a îmbălmăjit în explicații în fața unui popor care oricum nu reacționează.
  Romania ar urma sa ia, in baza acestui plan, 3,29% din cei 20.000 de refugiati din centrele din afara UE si 3,75% din totalul imigrantilor care ajung in UE si se califica pentru azil.
  Prin urmare, in curand va sosi in Romania un prim lot de 657 de emigranti africani.
  Nu vă faceți iluzii dragi cititori, întâiul lot va fi urmat de un al doilea, apoi de un al treilea și tot așa până ne vom trezi la realitatea faptului că avem o problemă insurmontabilă în casa noastră.
  Dacă cartierele arzânde ale Parisului și Londrei, între multe alte orașe europene nu vă spun nimic, renunțați a citi mai departe, căci e degeaba.
  Dacă însă vă dați seama de pericolul enorm care ne paște, informați-i și pe alții, apoi puneți mâna pe telefon și lăsați Președinția Romăniei și Parlamentul, să afle ce credeți despre abominația asta (contactele lor mai jos în pagină).
  Altfel, coșmarul altora devine viitorul nostru apropiat:

  • Radu Humor says:

   Eu propun, ca la schimb, să le mai dăm şi noi din bruneţii noştri !
   Eventual avioanele trimise spre Bucureşti cu astfel de repatriaţi, să aterizeze direct prin Africa !
   Să nu se spună că suntem nesimţiţi şi nu dăm nimic la schimb ! 😉

 23. Radu Humor says:

  Zece motive pentru care nu sunt de acord cu existența Uniunii Europene
  Publicat pe Jul 8, 2015

  Mai întâi pentru că nu sunt de acord cu ideea ca țara mea să își cedeze suveranitatea unui corp birocratic,ce nu are nicio legitimitate democratică și care funcționează în capătul celălalt al continentului. Fără să fiu naționalist, sunt suficient de patriot ca să țin la suveranitatea dobândită de strămoșii mei nu cu puține sacrificii.

  În al doilea rând pentru că nu am încredere într-o organizație internațională ce și-a făcut deja un soi de ambiție în a eluda consultarea prin vot a cetățenilor săi în toate chestiunile- mai ales cele importante, precum tratatul constituțional sau tratatul de stabilitate fiscală.

  În al treilea rând pentru că Uniunea Europeană este foarte unitară…ideologic. Îmi pare rău, dar orice proiect unitar ideologic nu poate decât să dăuneze libertății. Departe de a încuraja diversitatea de opinii, Uniunea Europeană încurajează doar unitatea ideologică într-o diversitate de limbi.

  În al patrulea rând pentru că Uniunea Europeană are un program constant liberticid, iar reglementările impuse de Uniunea Europeană, care merg până la diverse amănunte ale vieții- de exemplu, croiala unui hanorac pentru copii, sunt conforme cu orice definiție a totalitarismului.

  În al cincilea rând pentru că nu cred în unitatea Europei. Europa nu este și nu a fost niciodată un continent unit- nici de limbă, nici de apartenența etnică, nici de cea confesională și nici măcar- dacă ținem cont de statele musulmane, de vreo unitate religioasă. Europa a fost și este un continent al națiunilor și istoria Europei este constant istoria concurenței între națiunile europene.

  În al șaselea rând nu sunt de acord cu asumarea de către Uniunea Europeană a secularismului. A cere europenilor să nu fie creștini sau musulmani decât la ei acasă, este o încălcare flagrantă a libertății de conștiință pe care nu numai UE ci și alte state pretins democratice din UE, precum Franța, o practică.

  În al șaptelea rând pentru că, privită la rece, Uniunea Europeană s-a dovedit a fi un eșec economic, care a încetinit creșterea economică a țărilor membre, a înglodat în datorii statele membre, a fost un factor prohibitiv pentru inițiativă economică. Desigur, țări precum România au avut mai mult de câștigat decât de pierdut până în acest moment.
  Mai mult decât atât- moneda euro și-a demonstrat plenar falimentul economic având în vedere crizele bine temperate politic din Portugalia, Spania sau Italia, sau scăpate de sub control precum criza greacă. S-a dovedit a fi o monedă fără acoperire economică ci doar politică, însă cu rol de capcană pentru statele membre din zona euro.

  În al optulea rând, pentru că multiculturalismul profesat de autoritățile europene a dus la un veritabil dezastru, valurile de imigranți ilegali care au pătruns în Uniune distrugând armonia etnică și pacea socială în majoritatea marilor țări europene.

  În al nouălea rând, pentru că Uniunea Europeană a facilitat interesele economice ale unor mari puteri în defavoarea țărilor mai mici. Normele europene- gândite de cele mai multe ori cu dedicație pentru interesele greilor din UE, s-au dovedit un adevărat blestem pentru țări mai mici, pentru inițiativa liberă și buna dezvoltare a acestora.

  În al zecelea rând, pentru că Uniunea Europeană a avut și are o contribuție majoră la distrugerea învățământului european de calitate, în ideologizarea politicilor culturale și distrugerea standardelor de calitate academică și culturală la nivelul întregii Europe.

  Autor: Bogdan Duca

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s