Între ”American sniper” și ”California dreaming”

Aud că există în aceste momente în virtual o discuție aprinsă despre o ipotetică chemare la oaste, despre o ipotetică apărare a patriei cu arma în mână, apărută probabil pe fondul conflictului ucrainean.
Spiritele s-au încins, taberele se acuză una pe cealaltă ba de delăsare, lașitate, ignoranță, superficialitate criminală, ba de ( în sens invers) sprijinire naivă sau interesată a masonilor, evreilor, americanilor, bancherilor mondiali. Bineînțeles, apar și etichetări de ”vândut rușilor”, ”bătut în cap”, ”adept al teoriei conspirației”….și miștouri gen ”primul lucru pe care-l face azi un recrut în armată este să întrebe la popotă ce fel de pizza au”.
Să nu uit, cea mai frecventă întrebare, nelămurire, este de ce nu stau americanii acasă. Este însă, după părerea mea, o nelămurire incompletă, cabotină, care mai puțin ipocrit ar suna gen: ”De ce să nu vină doar atunci când avem nevoie de ei? În rest să stea acasă.”
Acum, ce să zic, am prieteni buni, în plină maturitate, care mi-au zis franc în față că nici nu se gândesc să pună mâna pe armă pentru România. E curios că sunt totuși destul de agresivi verbal, fiind de acord că Rusia trebuie pusă la punct dur și brutal, nu merge altfel cu ea. Un punct de vedere îndrăzneț, în contradicție cu abordarea unui alt prieten, fan nonacțiune și el, care susține că ține poarta, ușa la casă deschisă tot timpul, pregătit să-i spună potențialului hoț : ” domle, ia ce vrei, nu mă băga în seamă, n-are rost să ajungem la violențe, să fie , Doamne ferește, rănit careva!”
Eu, pe de altă parte, sufăr. Sufăr pentru că nu știu care cap pătrat din armată a decis de la sine putere să neglijeze pur și simplu calitățile mele morale și fizice de ofițer de linia I, de front, lider adevărat ce-ar fi inspirat soldații în luptă, și să mă pună mare băgător de seamă (în caz de război) la o chestie administrativă ce privește dotarea soldaților cu uniforme etc. Sau cam așa ceva, cred. Cică în termen de 20 de minute de la alarmă să ajung la nu știu care magazie dintr-un nu știu care cartier!! Eu!! Eu, care… Oricum, e o crimă ce s-a întâmplat cu mine, o risipă de resurse prețioase. Și, pe lângă faptul că nu sunt folosit la adevărata mea valoare de apt supermadărfacăr de combatant, mă sperie gândul că n-am pe cine să dotez cu echipament. Doar să vină generația mea, că tinereii de azi nici n-au făcut armata, și nici nu cred să dea doi bani pe chestii de astea, cazone. Să fim cinstiți, au și ei dreptatea lor, ce-ar putea alege între o pușcă și un smartphone, între un FB și o socializare în tranșee?! Și nici nu-i poți condamna prea tare pentru nepăsare, nu de alta, dar nici mie, războinicul de meserie, nu mi-e prea clar pentru ce este agitația asta cu pregătirea de război.
Vin rușii peste noi? Trebuie să mă bat pentru Ucraina sau pentru Crimeea? Hmm, mărturisesc că nu sunt convins nici de una, nici de alta. Rușii nu cred să vină peste noi cu trupele, ci cu ”oamenii de afaceri”, vin economic. De fapt ei sunt, au fost, deja aici. Cândiți-vă la câte combinate metalurgice cu potențial au cumpărat și le-au făcut cu premeditare praf și pulbere, pe principiul simplu și eficient al economiei de piață (mai ales) rusești: fără competitori!! N-au stat prea mult trupele rusești nici în comunism, n-au niciun interes să stea cu ele aici nici acum, ei vor doar zonă de influență și să facă bani. Ceea ce vor și Occidentalii, desigur. Diferența este cu ce ne alegem noi, iar aici răspunsul este simplu, asta dacă nu ești plătit de ruși, nu ai simpatii filoruse, nu ai revelații cu iudeo-masoni sau nu ești bătut de-a dreptul în cap. Schimbul cel mai convenabil în acest moment (și probabil mult timp de acum încolo) este cel cu Vestul, cu Europa și SUA. Îngeri n-or fi, dar nici ruși nu sunt. Dușmanii noștri acum sunt corupția și starea economică precară, nu infanteriștii lui Putin, iar aici te pot ajuta occidentalii.
Cât despre să mă bat eu, un maestru al armelor, cum ziceam, pentru Ucraina sau Crimeea, nu cred. Pur și simplu nu mă văd în filmul ăsta! Oricât m-ar înjura unii, dar războiul ruso-ucrainean îmi pare un război fraticid în care noi ar trebui să ne limităm la chestiuni civile, de ajutor politic, poate economic. Și asta doar pentru că sunt un om mare și bun care uită mizeriile și nasul pe sus al ucrainienilor față de noi.
Despre Statul Islamic, ce să spun, aici nu-i vorba de lupte dintre armate naționale, ca pe vremea războaielor mondiale, ci mai degrabă despre structuri profesioniste formate ca o coaliție a mai multor state.
Prin urmare, cred că ne grăbim să agităm spiritele degeaba, să condamnăm în avans lipsa de interes al tinerilor, pacifismul lor. Mai ales că, din păcate, percepția la mulți acum ar fi că s-ar duce la război pentru Ponta, Videanu, Becali, Dragnea și alții. Bleah!!, normal să-i ia cu lehamite!
Aș mai aduce aminte un fapt interesant. După primul război mondial, englezii au descoperit mișcarea pacifistă. Cu cât se înverșunau mai tare germanii dorind răzbunare, cu atât britanicii se retrăgeau împăciuitori pe insula lor! Un profesor de la Cambridge susține că la un moment dat ajunseseră să semneze în favoarea unei atitudini non beligerante aproximativ 11 milioane de cetățeni. S-ar putea spune că peste noapte britanicii au ajuns niște căcăcioși. Și totuși, când a izbucnit războiul, se spune că cel care ințiase lunga listă de semnături, îmi scapă numele, a fost și primul care s-a înrolat.
Să ne mai aducem aminte și despre ” Niciodată atât de mulţi nu au datorat atât de mult celor puţini”, cuvintele lui Winston Churchill atunci când s-a referit la piloţii militari din cadrul Royal Air Force care au reuşit să oprească puternica flotă aeriană a Luftawaffe-ului german. Cine erau aceștia în civil? Niște tinerei neserioși și petrecăreți, demni reprezentanți ai perioadei denumite “La Belle Epoque”.

Ajuns la final și recitind articolul nu-mi dau seama dacă sunt chiar convins de percepțiile mele sau doar încerc să mă încurajez.

This entry was posted in General and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

25 Responses to Între ”American sniper” și ”California dreaming”

 1. Radu Humor says:

  Cei care nu pot învăţa din istorie sunt condamnaţi să o repete!

  NAZI-BOOT-MASONIC-JEWSÎntr-un discurs al lui Hitler ţinut în 1940 în faţa Parlamentului german, se vede ura lui Hitler împotriva bancherilor evrei, francmasonilor şi împotriva celor care îşi doresc cu orice preţ războiul. Ascultati discursul de mai jos al dictatorului german: deşi deja declanşat războiul, Hitler mai face încă o dată o propunere de pace Marii Britanii. Desigur că această ţară, condusă de prim-ministrul Churchill, şi aflată sub controlul francmasonilor şi a bancherilor evrei din familia Rothschild, refuză această ofertă. Că oferta lui Hitler nu este doar o simplă vorbă aruncată în vânt, ci intenţia reală, acest lucru se poate observa şi din atitudinea Fuhrer-ului în bătălia de la Dunkirk. În mai 1940, britanicii se aflau pe punctul de a fi învinşi total. Armata engleză fu prinsă la Dunkirk; în loc să-i facă pe toţi prizonieri sau să-i măcelărească, Hitler îşi opri generalii pentru trei zile, permiţând 330.000 de militari britanici să scape.

  (…mult căcat nepublicabil- nota lui dArtagnan)
  Sursa: Lovendal.ro

  • d'Artagnan says:

   Nu pot să las tâmpeniile alea pe blogul mușchetarilor. Aaa, nu că, Doamne ferește, ar crede cineva că suntem antisemiți, ci că ne-ar crede idioți, doar ei mai pot îngurgita vomă din asta antisemită.
   La Dunkirk englezii au scăpat că a vrut Goering să facă pe deșteptul, încercând să-i omoare cu bombardierele.
   Cât despre industriașii care vroiau să profite de pe urma unui război, caută-i prin zona germană pură, la arieni, ăia de-au folosit la greu munca forțată.
   Dar nu înțeleg de ce-mi pierd vremea cu tine, mintea ți-e dusă rău: ti, ti, ti, tu, tu…

  • mac gregor says:

   Am si eu o intrebare: cine pisici e Lovendal asta si de ce ar trebui sa ma intereseze?

 2. mac gregor says:

  American Sniper all the way, ca mod de gandire.

  Nu in sensul in care navalim in Ucraina, ci in sensul in care ne pregatim armata.

  • Radu says:

   Da, dar asta cere o forta iesita din comun, o capacitate sa apreciezi realist situatia si sa iei masura necesara oricat de mult ar durea.
   Ucraina nu este acolo insa. Ucraina are nevoie de razboi ca sa se intareasca. Situatia din estul Ucrainei in care diatamai armata unei tari nu poate face fata unei maini de soldati motivati si bine antrenati imi aminteste de aceeasi Ucraina in al doilea razboi mondial. In momentul de fata armata Ucrainei este condusa de incompetenti, nu e antrenata, nu e motivata si ii este frica. In mod cert o sa piarda estul dar are tot interesul sa-l piarda cu arma in mana pentru ca este singura ei sansa de a-si forma o armata capabila sa apere sudul. Altfel pierde si sudul si Niprul devine granita.

   • mac gregor says:

    Cred ca Ucraina e motivata. La luptele pentru aeroport li s-a ordonat sa se retraga si au refuzat ordinul.

    Ii bat rusii cu dronele, altfel scorul ar fi egal.

  • mac gregor says:

   Ucraina a pierdut pentru ca populatia de acolo s-a coagulat anti-Ucraina.

   In orasele alea industriale au fost foarte multi rusofoni. Dupa conflict (civili omorati accidental, neplata pensiilor, ura restului Ucrainei fata de cei proveniti din zona), s-au decis spre Rusia in proportie de 100%, ceea ce e catastrofal. N-ai cum sa castigi in situatia asta, daca respectivii au sprijin extern.

   La fel cum nici rusii n-au nici o sansa sa patrunda in restul Ucrainei, unde se sterg la cur cu hartie imprimata cu fata lui Putin. Mai bine ar renunta la zona de est cu un referendum, si ar trage o granita intre cele 2 blocuri.

 3. pierre says:

  Dezbateri in Senatul Romaniei despre interzicerea totala a fumatului in institutiile publice :
  Cristiana Anghel :
  “Fumatorii platesc o taxa pe viciu. Si asa sunt discriminati, ca sunt goniti tot timpul. Si asa au buzunarele goale, ca dau bani si pe tigari si pe taxa respectiva. (…) Nimeni nu va putea sa-mi demonstreze ca toti cei care fumeaza se imbolnavesc si cei care nu fumeaza nu se imbolnavesc. Cati mor de cancer si nu au fumat in viata lor?”
  Daca m-ar lasa sa-mi sting chistoacele de tigara pe obrazul gros al acestei vaci nesimtite pe nume Cristiana Anghel, mai ca mi-as cumpara (si fuma) un pachet de tigari…

  • d'Artagnan says:

   Muierea este înțeleaptă…zice: ”Tot timpul auzim că se întâmplă crime pe fondul consumului de alcool, n-am auzit să se întâmple pe fondul consumului de țigări!”.
   Păi poți să spui că n-are dreptate?!
   Update:
   ”Grupul PSD a venit cu iniţiativa de interzicere a fumatului în spaţiile publice. Dezabaterea a fost însă încinsă de fumătorii din Senat. Aceştia au susţinut că fumatul în public nu poate fi interzis în totalitate şi ar trebui ajuns la o soluţie de compromis. Cea mai vocală a fost Cristiana Anghel, şeful senatorilor PC. Aceasta a adus în dezbatere şi cel mai controversat argument: “Şitiţi cine a fost primul care a interzis fumatul? Hitler domnilor, Hitler. Voia tineri germani sănătoşi pentru front”.

   • Observator says:

    Mie nu mi-a placut niciodata madam Anghel. Mi s-a părut mereu un pic țață, insa acum m-a enervat rău. Pe lângă ca-i țață e si necivilizata. Mie putin imi pasa de sănătatea ei, problema ei ca nu-i pasa nici ei, dar imi pasa de sănătatea mea. Iar daca ea vrea sa se intoxice cu buna știința, nu ma pot împotrivi, insa de ce trebuie sa ma intoxice si pe mine care sunt nefumătoare. Si fumatul pasiv e dăunător. Si chiar nu inteleg de ce am ajuns sa fim noi, Nefumătorii tolerați?

  • Ghita Bizonu' says:

   Misto! Sa stingi tigarile pe obrazul unei femei!! Nuam bun de gardina de Gulag (ca pudibonzii din SS Totenkopf nu ar fi tolerat!!)

   Insa observ ca societatea are nevoie de un anumit numar de interdictii. Azi eset voie la casatorii popoanre .. Asa ca brusc deveinim f intoleranti cu fumatorii . Fumaorii de tiuun nu de marijuana!! Ca marijuana este cool, te arat desschis la cap samd .(caz prin Franta – au facut scandl ca unu a fumat in camera sa de hotel, Cand si-au dat seama ca fuam marijuana in loc sa cheme politia si-au cerut scuze..)
   Hm .. asta imi aduce aminte cum o tampitzica se lega de mine ca am aprins tigara pe hol (ma indreptam spre locu de fumat) . Si facea saracutza spume. Insa vreo 2 ani de zile gagicutza – nefumatoare! – se polua volintir pe locu de fumat tinand companie unei amice fumatoare …Da acu citise niste articole prin presa …
   Mde cum zic sociatea functioneaza pe baza de inerdictii. Deci e liber la o cestie care pana acum era inerzisa.. apia musai sa interzicem o cestie ce era pana acum .. permisa !!!

   • d'Artagnan says:

    Până nu demult, lumea își făcea nevoile într-o găleată, oală, sau ce avea prin casă și arunca de la fereastră conținutul în stradă. Dacă te nimereai pe acolo, norocul tău! Cu timpul, autoritățile au interzis asta. C-o fi bine, c-o fi rău, nu mă bag, părerile sunt împărțite. E drept, nu după mult timp, a apărut o altă interdicție, așa cum ai zis (suma interdicțiilor este constantă), să nu treci strada când semaforul este roșu. Nu mă pronunț nici aici, părerile sunt împărțite.
    Acum a venit vremea țigărilor în încăperi închise, publice, adică se interzice sinuciderea la comun, ești îndemnat s-o faci numai individual. Nu văd care-i problema. Eu mai pufăi câte un trabuc, dar n-o fac în locuri închise, chiar dacă se fumează acolo, pentru că pare furnal pe lângă țigarete. Nu mă deranjează, înțeleg și accept că plăcerea mea nu poate fi deranjul, de fapt boala altuia.
    Și cum suma interdicțiilor este constantă, pe mine nu mă deranjează să interzică tot felul de chestii, dar să nu interzică băutura, frate! Că fără un vin bun, viața e pustie…

    • mac gregor says:

     Apropo de vicii, nu stiu daca ati observat, a inceput usor o campanie anti facebook si anti stat cu nasul in telefon.

    • lazycat001 says:

     Asta cu interdictiile nu se opreste niciodata… Pai in State a iesit cam scandal cu vecinii cand au vazut ceva amici de-ai mei ca faceau gratar si se bea bere de fata cu copiii…

     Eu am o problema cand diverse persoane incep sa aiba idei despre ce ar trebui sa fac altii (sau eu)… Atata vreme cat se poate fuma in spatii separate pt fumatori si nefumatorii au locul lor unde se pot desfasura in boi, no problem.

     Dar am o premonitie clara ca asta cu fumatul (permis in spatiile publice la gramada, fara separatie fumatori nefumatori) ramane asa la noi pentru ca accizele pe tutun sunt bani care sunt foarte doriti la buget.. din pacate.. Si orice scadere de consum ar fi o mare problema..

     Ce ma uimeste este insa scaderea previzionata a accizei pe alcool incepand din 2016. S-a realizat marea idee de la ’48 transpusa in nemuritoarele cuvinte ale cantecului revolutionar “Ieftineste Doamne bautura” ?

 4. Lucifer says:

  Nobilule cavaler d’Artagnan,apreciez atitudinea ta belicoasă,numai că azi nu se mai poartă războaiele cu floreta sau muscheta,ci cu niște arme mai sofisticate.Problema care rămâne în discuție este că poporul român ar vrea să lupte cu dușmanii dar nu în numele statului român(care nu ar merita să se sacrifice pentru el).Ceea ce este o inepție care arată mari goluri în educație cetățenească.Fiindcă,nu-i așa cavalere,până la urmă niciun popor nu este atât de ticălos încât să nu merite să te sacrifici pentru el.Asta așa,între noi,ca luptători de soi ce suntem…

  • lazycat001 says:

   Sincer sa fiu.. eu nu mi-as trimite copiii sa lupte pentru nici un popor… Dar foarte rar parintii sunt lasati sa voteze la asa ceva…

  • lazycat001 says:

   Excelenta ideea ! De unde se desprinde clar ca intotdeauna ca nivelul de educatie este cheia… Adica musulmanii lor sunt clar mult mai deschisi la minte decat restul .. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s