Dar mi-e milă de voi, domnule Liiceanu!

Răspunsul domnului Ponta către domnul Liiceanu

Am văzut, domnule Liiceanu, că după ”Apel către lichele” și ”Scrisori către fiul meu” ați continuat cu un apel către mine, Victor Viorel Ponta, un fel de scrisoare către fiul LUI, al lui Năstase.
http://www.contributors.ro/editorial/fie-va-mila-de-noi-domnule-ponta/

În primul rând aș vrea să vă spun că nici eu n-am simțit niciodată nevoia să vă vorbesc. Ce putem avea noi doi în comun de discutat?! Ce subiecte?! Dacă o fac acum este pentru că el, articolul, a ajuns la un număr foarte mare de vizualizări pe Internet, ceea ce nu este în regulă, probabil ați plătit publicitatea, așa cum fac eu. Asta, numărul de vizualizări, nu place consilierilor mei din virtual. Oricum, probabil o să-l postez și pe contul meu de Facebook astfel încât likeurile primite să intre totuși la mine. Vreau să ajung la 1 milion de likeuri, îmi place de mor să mă iubească lumea, să fiu popular.
Dar să trecem la subiect. Îmi cereți să mă schimb, îmi cereți îndurare,mila.
Înainte de toate am o întrebare: de ce v-aș asculta, domnule Liiceanu?! Păi nu vă calificați nici să facem un selfie împreună, ce să mai spunem de ascultat?!! Nu jucați la nivel de performanță nici tenis și nici baschet. Nu sunteți o echipă de fotbal. Nu sunteți nici preot, nici cioban celebru. Nu faceți reclamă la Vodafone, țiglă Bramac sau pateu Scandia. De premiul Nobel pentru literatură nici nu mai vorbesc.  Și la urma urmei, câți vă cunosc din țara asta? La sate, de exemplu?
Așa că vă întreb: cine sunteți dumneavoastră, domnule Liiceanu?! Cine vă dă dreptul să mă judecați? Cine sau ce vă recomandă? Păi dumneavoastră sunteți cam băsist, domnule Liiceanu, nu știați?

Da, domnule Liiceanu, m-am uitat în oglindă și ce am văzut acolo m-a încîntat. Din oglindă mi-a zâmbit cel mai tânăr premier din Europa, viitor cel mai tânăr Președinte. Asta înseamnă să fii capabil, nu să fii oportunist. Am văzut o față fără riduri, bine întinsă și destinsă. Am văzut un ortodox, un mare patriot, care în loc să cumpere case, crește copii. Acei copii care vă vor plăti pensia peste 30 de ani, dumneavoastră, maestrului Beligan…Să nu-mi spuneți că o să stați pe gratis în casele lui Johannis, că ăsta nu știe să dea gratis, să dea pomană! Nu e milos, ca mine!
Domnule Liiceanu, ori vreți să induceți în eroare lumea cu bună știință ori sunteți dezinformat. Am să vă răspund pe rând la acele acuzații din scrisoare, cu totul nefondate, că altfel n-am cum să le numesc:
Limbajul. Acesta este limbajul generației mele. Ceea ce numiți dumneavoastră ”miștocăreală” este de fapt fină ironie. Nu mă amuz singur, ci privesc optimist lucrurile. Când văd un pahar spart nu mă hlizesc, ci spun că este pe jumătate plin. Cât despre vulgarități, mă abțin să vă aduc aminte cum vorbește Băsescu, prietenul domniei voastre, tăietorul de pensii și salarii.
Tupeul. Aici nu este vorba de tupeu, ci de curajul de a-ți asuma responsabilități, chiar și atunci cînd te depășesc. În ce privește așa zisul plagiat, sunteți în mare eroare: există o Comisie independentă care a dat verdict că acea lucrare de doctorat nu este un plagiat. Numai presa aservită lui Băsescu, amicul domniei voastre, tăietorul de pensii și salarii, continuă să răspândească această mizerie.
Minciuna. Eu nu mint. Puteți, de exemplu, să spuneți că Băsescu, idolul d-stră, n-a tăiat pensiile și salariile?! Păi le-a tăiat. Atunci vedeți că nu mint?
Incompetența. Cum puteți să spuneți așa ceva?! Am fost cel mai tânăr procuror, cel mai tânăr premier, cel mai tânăr tânăr! Apoi, nu cred că găsiți un copilot mai bun ca mine, iar coșurile mele de 3 puncte sunt frecvente pe terenul de baschet. Ca procuror am băgat la pușcărie numai hoți și tâlhari, nu ca doamna Monica Macovei, acel procuror comunist pe care vreți să-l votați, și care a băgat oameni nevinovați la închisoare. Ca premier am făcut multe, aș aminti aici doar cum am salvat lumea de la inundații cu doamna Doina și cu domnul Liviu.
Moștenirea primită de la bunicul. Bunicul meu a venit din Albania așa că nu am primit o mare moștenire. Doar religia, că era ortodox, așa cum sunt cei mai mulți români votanți și patrioți din țara asta.
Exploatarea febrei pacientului. Trebuie să vă spun că Regimul Dictatorial al lui Băsescu, cel susținut de dumneavoastră, a exploatat timp de 10 ani poporul roman. Cât despre febră în sine, aveți dreptate, am putea să dăm niște aspirine la oameni în campanie, să vă arătăm că noi nu o exploatăm, doar o folosim.
Vin alegerile. Să vină!! În sfârșit, este timpul ca Dictatura să fie înfrântă definiv! Pentru asta este nevoie ca cei 7,4 milioane care au votat pentru noi la referendum să fie lângă alianța noastră și acum, să terminăm ce am început. Poporul nu se va lăsa înșelat de Johannis, pupilul lui Băsescu și idolul unui alt mare băsist, prietenul d-stră Andrei Pleșu.

După cum se vede am avut bunăvoința să-mi justific superioritatea absolută în raport cu ceilalți candidați și motivele pentru care mă văd Președinte. În oglindă. Nu trebuie să le fie frică oamenilor, domnule Liiceanu, totul va fi bine. Eu vreau să unesc românii, să fac Marea Unire. Să nu mai fie rău, să fie bine. Și să nu mai fie arestări ca în vremea lui Stalin. Să ne iubim unii cu alții, să fim toți niște patrioți,  nu ca prietenul d-stră Patapievici care vorbește urât despre țara noastră.
Tocmai pentru că mi-e milă de acest popor candidez. Știți vorba aia, domnule Liiceanu, trebuie s-o știți: ” Milă mi-e de tine, dar de mine mi se rupe inima!”!

Update.

Înțeleg că există suspicioși care cred că acest răspuns al domnului Ponta este o invenție, un fals, un pamflet, o ironie. Nici pe departe. Această scrisoare deschisă există, eu am luat-o doar cu copy/paste și am editat-o. Pot oricând să aduc niște prieteni independenți pentru confirmare, dar nu cred să fie nevoie. Citiți-o cu atenție, nu simțiți amprenta premierului?

This entry was posted in General and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

50 Responses to Dar mi-e milă de voi, domnule Liiceanu!

 1. Baronul Munchhausen says:

  Nu cred ca e scrisoarea de raspuns a lui Pinochio Tonta! De ce nu cred? Pai, “adevaratul” pinochio tonta ar fi apelat la cel putin cate o glumita dinacelea nesarate cu care ne-a obisnuit deja, pentru fiecare capitol(plagiat, incompetenta, minciuna, tupeu, vin alegerile) din scrisoarea d-lui Liiceanu.
  Probabil, ponta jr asistat de bona, a intrat pe site si vrut sa-si exerseze vocatia de pamfletist, folosind binenteles si argumentele taticului, pe care si le-a notat in palma in timp ce urmarea pe gaura cheii dialogul parintilor referitor la isprava autorului Apelului catre lichele…….

  • d'Artagnan says:

   E în campanie baroane, în campanie!

   • Baronul Munchhausen says:

    Da’, un pronostic imi dai? Va merge el pinochio in Singapore ca sa vada finala de tenis feminin la fata locului? Cati votanti din Singapore crezi ca ar putea convinge? De acolo, la intoarcere, in mod sigur cred ca ar vrea sa faca o escala la Beijing ca sa-l convinga pe omologul sau sa-i trimita vreo cinci milioane de chinezi sa-l voteze in 2 noiembrie. Motivul? Doar asa ar putea intruni cele 7,4 milioane pe care le tot revendica fara incetare. Fiindca mortii lui dragnea nu se mai duc la vot: in 2012 era vara si cald, acum deja vom avea, probabil, zapada in ziua votului 😀 😀 😀

    • Lucifer says:

     Nuuu,să nu se ducă în Singapore că Halep pierde precis.Pe unde s-a dus Ponta să susțină România(Eurovision,Roland-Gaross,fotbal,etc),s-a ales praful.Poartă ghinion românilor pe unde se duce….

 2. Dl.Goe says:

  @D’Artagnan – Ironia d-voastra este atat de fina incat pentru o buna parte a votantilor lui Victor Ponta ar ramane totalmente insesizabila. Victor Ponta ar putea chiar s-o foloseasca in campania electorala si s-o distribuie in varinta tiparita pe la sate. Cu siguranta ca i-ar spori popularitatea de baiat vesel si istez. Nu va faceti iluzia c-ati putea sa-l acuzati de plagiat sau de furt intelectual. Rugati-va numai sa nu ajunga sa dea cu ochii de pamfletul d-voastra ca vi-l confisca.

 3. Pingback: Recenzie: Fie-vă milă de noi, domnule Ponta? « (b)Arca lui goE

 4. d'Artagnan says:

  DNA-ul îşi joacă ultima carte. Cum poţi să ucizi un Kamikaze?
  de Moise Guran

  Da, de la început şi până la sfârşit, în această campanie electorală este vorba despre Justiţie.

  Cu un amendament, însă. Campania electorală nu a început acum, din fericire a început în vara lui 2012, chiar înainte de campania pentru alegerile legislative. Atunci a fost momentul negocierii dintre Victor Ponta şi Traian Băsescu pentru alegerea şefilor de parchete, atunci s-a dat startul unei lupte pe viaţă şi pe moarte care, acum, în toamna lui 2014, a ajuns aproape firesc la apogeu. Şi să vedeţi de ce…

  În România, Justiţia era atât de îngenuncheată de deceniile de comunism încât nici în primul deceniu de democraţie nu avea cum să îşi revină. Hăt, târziu, la începutul anilor 2000, atunci când Adrian Năstase făcea PNA, doar pentru a mai creea o formă fără fond, era deja târziu pentru cât de generalizat ajunsese cancerul corupţiei în România. Iar anticorupţia a rămas cel mult o glumă bună până în 2005, atunci când Daniel Morar a fost adus să reformeze PNA-ul lui Amărie în DNA-ul colţos pe care îl ştim astăzi.

  Cei care azi spuneţi că DNA-ul e manevrat politic, căutaţi-l pe Iosif Pop, un bancher ridicat cu mascaţi, în 2002, de către PNA-ul lui Năstase doar pentru a pune o ordine politică în sectorul financiar. Întrebaţi cum îi dirijau, pe atunci, procurorii pe martori împotriva unor ţinte stabilite într-un mod sinistru în sfere obscure ale unei puteri mafiote care conducea, tot pe atunci, România.

  Sau, înainte să vă plângeţi de interceptările pe care le face azi SRI-ul, întrebaţi-l pe Mircea Geoană dacă s-a simţit pe atunci, în epoca Năstase, urmărit de vreun serviciu secret al României doar pentru că putea fi un contracandidat serios în interiorul partidului de guvernământ.

  Revenind în zilele noastre, sigur că despre Justiţie este vorba, de la început şi până la sfârşit, în aceste alegeri.

  A vorbit Victor Ponta cu gura lui despre controlul politic al DNA-ului, s-au exprimat sute de parlamentari în Marţea Neagră, încercând mai întâi să dea o amnistie, iar apoi să îşi dezincrimineze, pentru ei, faptele de corupţie, iar ultimele interceptări între Şova şi Hrebenciuc nu, nu sunt discuţii politice la o cafea, sunt planuri concrete de a comite fapte antisociale ale unei grupări mafiote ce controlează guvernul şi au puterea de a schimba legi în România.

  Un ascultător deştept al emisiunii România în Direct a intrat, prin telefon, şi a spus că DNA-ul se implică în campanie, dar o face pentru a supravieţui.
  Aşa este. Nu că l-ar desfiinţa cineva, n-ar da bine, dar, în mod cert, procurorii aceia, ajunşi eroi naţionali, deşi sunt puţin cunoscuţi, au devenit şi ei conştienţi că de aceste alegeri depinde de fapt castrarea DNA-ului, modificarea legislaţiei astfel încât acesta să redevină PNA-ul lui Amărie, care eventual să mai fugărească cel mult medici sau funcţionăraşi care se mai fac că n-au văzut când le-a strecurat cineva 50 de lei în buzunar.

  Îmi place râvna acestor oameni, au toată încrederea mea şi a multora dintre români, dar cel mai mult îmi place deruta politicienilor care nu ştiu ce să le facă celor de la DNA.

  Conştienţi că îşi joacă ultima carte, procurorii merg până în pânzele albe, fără şanse şi fără speranţe, căci nimeni n-are nicio armă împotriva unui kamikaze.

 5. d'Artagnan says:

  Update.
  Înțeleg că există suspicioși care cred că acest răspuns al domnului Ponta este o invenție, un fals, un pamflet, o ironie. Nici pe departe. Această scrisoare deschisă există, eu am luat-o doar cu copy/paste și am editat-o. Pot oricând să aduc niște prieteni independenți pentru confirmare, dar nu cred să fie nevoie. Citiți-o cu atenție, nu simțiți amprenta premierului?

  • Dl.Goe says:

   Domnule va rog din suflet (ce este sufletul? d-voastra aveti?) sa nu bagati groaza-n noi. Felul insidios in care insinuati cat de fragila si inconsistenta este granita dintre fictiune si realitate il poate arunca pe cititorul sensibil (as myself) in adanca stenahorie, intrucat aceasta insinuare atenteaza, practic, la dreptul nostru fundamental de a avea (macar unele) certitudini. Prin urmare va somez sa spuneti degrab de unde anume ati facut copy-paste? cu ce drept? si in ce scop? De ce n-ati pus “ghilimele-n-ghilimele”, si de ce n-ati citat sursele bibliografice? Altminteri voi solicita comisiei de integritate sa va ceara banii inapoi. Sau inainte. Ca fiind o persona ne/demna de incredere. 🙂

 6. pierre says:

  In sfarsit, o raza de lumina in zilele astea mohorate, spurcate de campania lor electorala :

  http://muzica.metropotam.ro/stiri-evenimente-muzicale/trupa-ac-dc-va-concerta-in-romania-art5911114085/

 7. d'Artagnan says:

  Lista urgenţelor PSD, dacă preşedintele României va fi Ponta
  de Rodica Ciobanu

  În elaborarea lui, am ţinut cont de antecedentele politice şi comportamentale, de dată relativ recentă, ale PSD, de intenţiile declarate în ultimii doi ani, prin cele mai autorizate voci ale sale, de profilul celor mai influenţi lideri ai săi şi de ultimele evoluţii interne. Privit din toate aceste puncte de vedere, PSD apare, încă de la preluarea provizorie a guvernării împreună cu PNL, în vara lui 2012, ca un partid antidemocratic, interesat exclusiv de consolidarea propriei poziţii la putere, chiar dacă aceasta se face prin slăbirea statului de drept şi decredibilizarea României pe plan extern.

  În doi ani, PSD a reuşit – atât în USL, cât şi de unul singur – să desfiinţeze comisii incomode (comisia de la MEC, care îl acuza de plagiat pe Victor Ponta), să pună sub control direct regii autonome (Monitorul Oficial), să-şi subordoneze instituţii esenţiale pentru funcţionarea corectă a societăţii şi vieţii publice (Avocatul Poporului şi CNA), să le „castreze” pe altele (ANI), să lovească cu jandarmii o mână de ţărani, care-şi apărau drepturile (protestele anti fracking de la Pungeşti), să dea verde prostituţiei politice (eliminarea articolul ce interzicea traseismul aleşilor locali), devenind, în prag de alegeri, principalul beneficiar al măsurii ş. a.m.d. Bifând atâtea realizări, ce şi-ar mai dori PSD în continuare? Iată lista scurtă:

  Dispariţia DNA. Mulţi aleşi pesedişti sunt în puşcării, alţii sunt anchetaţi, preşedintele executiv, Liviu Dragnea, e trimis în judecată, Sebastian Ghiţă ar putea ajunge din nou, la parchet, purtătorul de cuvânt al partidului e pus sub acuzare, socrul premierului Ponta e urmărit penal, iar, în antecamera sa din guvern, baronul Duicu făcea trafic de influenţă. Toţi aceştia se vor grăbi să scape de închisoare, dar şi să-şi asigure condiţii optime pentru afaceri murdare. Ei ar putea desfiinţa DNA dintr-o trăsătură de condei, însă măsura prea brutală ar putea produce un cutremur în societatea românească, aşa că vor alege omorul cu mănuşi, reorganizând Departamentul sub un pretext aparent benign, ca să-l scurteze de competenţe. Înfiinţat prin ordonanţă de urgenţă, DNA, iniţial PNA, ar putea primi rapid mai puţină autonomie în cadrul Parchetului General, iar atribuţiile sale ar putea fi reduse, modificând, concomitent, Legea 78/2000, privind sancţionarea faptelor de corupţie. Pesediştii au antecedente: în 2012 au reorganizat prin desfiinţare temporară comisia universitară de la Ministerul Educaţiei, tocmai când aceasta hotărâse că Victor Ponta a plagiat, iar legile sunt mereu modificate în folosul incompatibililor şi penalilor (1200 de primari incompatibili au scăpat de dosarele deschise de ANI, datorită unei legi iniţiate de şase deputaţi PSD şi votate de actuala majoritate parlamentară plus 13 liberali). DNA nu va dispărea, dar ar putea va deveni o instituţie slabă, nemaiavând cu ce să muşte.

  Libertate pentru baronii penali. Partidul a mai încercat o dată să-i scoată din închisoare şi să-i protejeze pe baronii încă liberi, supunând la vot în aşa numita „marţea neagră” legile amnistiei şi graţierii. A eşuat din cauza liberalilor, care s-au răzgândit, dar intenţia a rămas şi este posibil ca, după alegeri, să încerce a doua oară. Chestionat, prin iunie, dacă sunt şanse ca legile să fie curând, adoptate, prezidenţiabilul Ponta declara: „Nu, în următoarele 12 luni, nu. Dacă va exista o majoritate covârşitoare în Parlament pe acest subiect, nu ştiu”. Aşadar, subiectul este de actualitate, iar pentru unii pesedişti, apropiaţi premierului, cele două legi constituie monedă de schimb (Vorel Hrebenciuc îi promitea lui Dan Şova sprijin pentru a obţine şefia partidului, cu condiţia ca acesta să-l ajute cu legile amnistiei şi graţierii). Termenul de 12 luni ar putea fi devansat, fiindcă baronii penali se grăbesc şi le-ar plăcea să petreacă Crăciunul acasă.

  Desfiinţarea ANI. Nedorită încă din faşă, Agenţia de Integritate – creaţie a Moncăi Macovei – a reuşit să-i sâcâie pe aleşi, numărându-le rudele angajate la propriile cabinete, contractele cu statul ale firmelor de familiie, consiliile de administraţe în care mai prestau etc. Cei mai afectaţi de conflictul de interese au fost primarii din toate partidele, edilul pesedist al Constanţei, Radu Mazăre, fiind însă acela care a venit cu ideea amnistierii faptelor care-i făceau pe aleşii locali incompatibili cu funcţiile. În martie 2014, senatoarea Gabriela Firea, soţia primarului din Voluntari, şi colegul ei Darius Vâlcov, fost primar al Slatinei, au amendat Legea aleşilor locali, transferând o serie de atribuţii de la primar, către subordonaţii lui, astfel încât vicerimarul poate să atribuie un contract firmei soţiei şefului său, de exemplu, fără ca acesta din urmă să se mai afle în conflict de interese. Aşadar PSD, cu susţinerea tacită a celorlalte partide parlamentare, a început deja să transforme ANI într-o instituţie de vitrină, precum CNSAS: dă bine, dar nu mai poate produce nimic.

  Legi cu dedicaţie. Pesediştii au o mai lungă şi mai bogată experienţă în domeniu, decât colegii lor din alte partide, şi nu se jenează să-şi afişeze dedicaţia. Gabriela Firea a modificat o lege în folosul soţului primar, deputatul Eduard Martin a muncit la alta (colectarea deşeurilor), ce avantajează marile firme de salubritate, el însuşi fiind acţionar la una, iar 127 de parlamentari PSD, UNPR şi PPDD au lucrat Codul Silvic în favoarea dezvoltatorilor imobiliari, permiţâdu-le să defrişeze cât vor. Deşi pare imposibil după două decenii de jaf, în România a mai rămas mult de furat, de la păduri până la contracte atât de umflate că numai comisionul de intermediere se ridică la 9 milioane de euro (vezi dosarul Microsoft). Un act normativ bine ticluit, precum ordonanţa din 2012, care ridică la 100 de mii de euro plafonul contractelor atribuite fără licitaţie, face ca banii statului să se scurgă în conturile politicienilor şi amicilor lor, simplu şi fără riscuri.

  Cu o opoziţie slabă şi un preşedinte din şi de gaşcă, precum Victor Ponta, nimeni nu va putea opri PSD să-şi pună în practică ideile, iar emisarii europeni şi americani abia dacă vor izbuti să-i tempereze avântul. În timp record, România s-ar putea alătura Ungariei în topul îngrijorării aliaţilor, corupţia deşănţată trimiţând-o, ca pe ţara naţionalistului Victor Orban, la ieşirea din clubul democraţiei. „Este doar un scenariu alarmist, o exagerare”, vor zice unii. Oare? După faptele enumerate mai sus, ce a mai rămas de demonstrat?!

 8. Observator says:

  Dragul meu d’Artagnan,

  Odata ce ai avut bunăvoința sa publici răspunsul lui Victor Ponta pe blogul tau, te rog fii dragut si transmite-i si opiniile mele. O sa fiu scurta, voi puncta doar la pasajele ce a ținut sa le înceapă cu litere aldine:

  1. Limbajul – fac parte din generația domnului Ponta si nu ma recunosc deloc in limbaj. L-am remarcat insa la un personaj mai in varsta ce se lauda ca inca ne e presedinte. Se pare ca Ponta tine sa-l copieze.

  2. Tupeul si Mincuna se înscriu in același registru de mai sus. Copy-paste de la al ce zice ca e președintele meu.

  3. Incompetenta- ei, chiar sunt curioasa cati știm ce trebuie sa faca un prim ministru, un presedinte, in limitele Constituției si legilor romane ca sa putem măsura cat sunt de competenti sau nu?

  4. Moștenirea primită de la bunici- pe asta nu o cred. Zău. Deci ortodox albanez, spune? Creștin?

  5. Exploatarea febrei pacientului- depinde de cate grade vorbim; depinde de varsta pacientului. Astept detalii.

  6. Vin alegerile. – de acord, sa vina! Cui ii pasa?

  • d'Artagnan says:

   Deci nu-ți pasă cui îi dai votul?

   • Observator says:

    Nu-l dau. Nimeni nu merita deranjul. Merg sa o vizitez pe bunica. E mult mai important

    • d'Artagnan says:

     Înseamnă că nu avem nici o bază de negociere?! 🙂

    • Kain says:

     @Observator
     Sa inteleg ca nu doriti sa va implicati “in viata cetatii”, dar va bucurati de libertatea de a face comentarii pe langa acest subiect?
     S-a mai discutat pe aici, si a fost cat se poate de clar ca nu se poate pune semnul egal intre toti candidatii. O abordare de tipul, toti sunt corupti, nu ai pe cine vota o are bunicul meu, care sta toata ziua pe A3. Ce sa ii fac, el are credintele lui pe care nu le mai poti schimba. E om batran de la tara, usor influentabil, la fel ca majoritatea.
     Cred ca ar fi pacat sa nu mergeti sa votati, chiar daca il votati pe Ponta, fiecare cu convingerile sale, suntem liberi sa ne contrazicem nu?
     De ce nu va anulati votul doamna daca nu va simtiti reprezentata de nimeni? De ce credeti ca ar fi mai bine sa nu va prezentati, credeti ca ignoranta e o calea cea mai buna acum?

 9. Radu says:

  Are cineva idee cine voteaza cu Motocicleanu ? Care e profilul alegatorului motociclean ? Si mai ales ce va face in turul doi ?
  Foarte interesante sondajele psd-iste : primul tur Ponta-Johannis=40-30, turul doi, Ponta-Johannis = 55-45. Castigurile intre cele doua tururi s-ar imparti in mod egal, 15 Ponta, 15 Iohannis. Un astfel de rezultat ar putea fi consecinta faptului ca aceiasi oameni ii voteaza pe Ponta si Iohannis in turul I si II, dar asta ar fi surprinzator pentru ca de obicei turul II scoate mai multi votanti ca turul I. O alta posibilitate ar fi ca jumatate dintre udristi, macovisti, motociclenisti, vadimisti, etcisti sa voteze Ponta, iar cealalta Iohannis ca sa-i faca in ciuda primei. A treia posibilitate ar fi ca sondajele psd-iste sunt intoxicari.

  Daca Iohannis are ceva de invatat de la Basescu e ca alegerile prezidentiale in Romania se pierd sau se castiga intre cele doua tururi.

  • Kain says:

   @Radu
   O parte din electorat care a votat cu alt candidat in afara de cei doi finalisti, nu se va mai prezenta la vot, iar restul se vor imparti. Nu am idee cati nu vor mai veni la vot in turul doi.
   Fara sa stai prea mult pe ganduri, poti spune ca din votantii lui Macovei,cred ca nici unul nu va vota cu Ponta. De la Udrea,nucleul dur de sustinatori ai lui Basescu, iar nu vor vota cu Ponta. De la Tariceanu, nostalgicii USL, cei care il urasc pe Basescu, dar nu il simpatizeaza suficient pe Ponta si au usoare aspiratii liberale(cel putin teoretic), vor vota probabil cam 75% cu Ponta. De la Hunor votantii sunt secuii, care vor vota dupa cum alege Hunor(sa nu crezi balivernele lui Hunor ca secuii voteaza altfel). De la Vadim…? mai traieste ? aici mi-e neclar, teoretic fiind de extrema dreapta, ar fi logic sa mearga cu Iohannis, dar cine stie ce mai e logic in ziua de azi pentru asemenea electorat.
   Cum a zis Blaga, daca in primul tur se incheie cu o diferenta de sub 10 puncte intre Ponta si Iohannis undeva pe la 42%-33%, sunt sanse foarte mari sa castige Iohannis, pentru ca bazinul electoral al lui Ponta e destul de compact, dur, monolitic aproape, nu prea mai are de unde sa traga voturi.
   Mai este ceva timp pana in turul doi, ultime 4-5 zile sunt foarte importante, fiindca electoratul are o memorie scurta. De exemplu pe 14 Noiembrie la ora 10 Institutul Naţional de Statistică trebuie să anunţe datele semnal pentru evoluţia economiei din trimestrul trei 2014 şi evoluţia, comparativ cu trimestrul doi şi trimestrul trei 2013. O asemenea stire poate sa traga voturi din nehotarati in principal, banuiesc ca vom fi pe minus, dar sa nu uitam ca INS e controlat de guvern si ultima data au falsificat indicatorii.

   • Radu says:

    La ce a spus Cartianu eu as adauga rezultatul alegerilor din Ucraina: nu-s cum se face dar vad ca pentru a doua oara Ucraina da o palma “orange” peste gura rusofonilor exact cu cateva zile inaintea prezidentialelor noastre. Ce bine ar fi sa-i vina lui Ponta ideea sa se relaxeze in jacuzzi-ul ambasadorului Rusiei sau reprezentantului Lukoil in una din zilele astea !

 10. Radu says:

  Observator,

  De ce sa ne ascundem dupa deget ? Din cate am inteles eu din discutiile avute ai votat cam tot timpul cu PSD. Ce te-ar face sa-ti schimbi planurile si sa stai acasa acum ? Au gresit cu ceva, au facut ceva nou care te-a deranjat ? M-as mira, PSD e cel mai stabil partid, are exact aceleasi apucaturi pe care unii le iubesc, altii le urasc, dar nu schimba nimic din programul de functionare.
  Este ca si cand in urma cu cinci ani eu as fi zis ca ma duc sa o vizitez pe bunica si n-am timp sa-i dau votul lui Basescu pentru ca ma emotionase perspectiva ca Iohannis sa devina prim-ministru. La pachet cu Geoana presedinte. Ha-ha ! Cui nu-i place pachetul lui Iohannis, faptul ca el vine cu Blaga, Predoiu si cine-o mai fi, poate chiar si cu un zambet intelegator pentru Basescu, n-are cum sa nu voteze pe Ponta ! Tot asa cum eu, desi mi-ar placea sa o vad transferata pe Ioana Petrescu in tabara PNL, sau macar sa vad PNL-ul laudandu-se cu o alta Ioana Petrescu, tot nu pot sa-l suport pe Ponta si pe partidul lui de cacat intitulat PSD, plini de hoti, de corupti si de nostalgici ai regimului comunist.

  • pierre says:

   Ei si voi acum, doamna se alinta nitel… 🙂

  • Observator says:

   Sigur despre mine vorbesti?

   Nu am votat niciodata cu Basescu, da. Nici atunci cand toata lumea spunea ca el ar fi raul cel mai mic. Omul Basescu mi-a creat repulsie. Mai tarziu, si presedintele Basescu mi-a lasat acelasi gust amar. Spre ghinionul nostru al tuturor se pare ca ma pricep la oameni.

   Restul e povestea altcuiva, cred.

   Da, ma consider o persoana cu vederi mai spre centru stanga. In sensul ca eu cred in rolul social al statului si cam atat. Adica eu cred ca statul ar trebui sa se implice in invatamant, sanatate si cam atat. Si nici in astea sa nu aiba monopol, de-ar fi posibil. Insa, pana acum nu am identificat partidul sa mi se adreseze.

   • Kain says:

    Un stat minimal, pai cred ca doctrina liberala pare sa fie cea mai apropiata de aspiratiile dumneavaostra, de dreapta. Sunteti dezamagita de calitatea liberalismului romanesc? stati la coada va rog, si noi suntem.

   • Dl.Goe says:

    Spre ghinionul nostru al tuturor se pare ca ma pricep la oameni.” – pam-pam… 😯 🙄

    “Adica eu cred ca statul ar trebui sa se implice in invatamant, sanatate si cam atat.” – Hooop-si-asa!

    Doamna Observator, votantå a lui Nastase si Geoana, sunteti de o monumentalitate tulburatoare. Ati merita sa aveti statui in multe parcuri. Parcurile in care pensionarii patriei joaca sah, table, citesc ziarele si fac politica. Vara, numai vara. Iarn nu. Serios. Statuia observatorului care se pricepe la oameni (stie bine cu cine s-ar marita si cu cine nu) si care viseaza la o lume in care politia si justitia sunt private. Bine ca sunteti. Egoista, parsiva si lasa. Parol acuma. Ce teama va impidica sa recunoasteti sincer ca sunteti PSD-ista? Lasati-le naiba de accese de luciditate relativa si sentimentalisme gregare (care va confera ideea apartenentei la patura intelectualilor) si acceptati-va cu curaj conditia si apartenenta la grupul celor de 25 de ani PSD-isti. Felul in care o scaldati n-are niciun pic de gratie.

    • Observator says:

     Dom’le, dar dumneavoastră vreți sa citiți dincolo de cuvinte.

     Țopa- top nu a fost votat de mine, doamne, iartă-ma! Observ ca ma vedeți tare conștiincioasă in zilele de vot.
     Dar tot nu merg la vot, sa stiti!
     In rest, va las sa va adunați. Vorbim când va reveniti.

     • Dl.Goe says:

      Faptul ca v-ati enervat ar fi putut fi un semn bun pe care insa l-ati stricat dandu-va de gol in petec ciudatele sperante: ceilati trebuie sa-si revina. Rau imi pare dar in privinta d-voastra nu-mi fac nicio speranta ca v-ati putea reveni, nici macar odihnindu-va in ziua de vot. Alta ambitie de psd-istsa care doarme linistinta stiind ca are cine sa voteze cum ii e voia ramanand in acelasi timp curata si uscata. Vai, vreti sa sugerati ca “Observator” n-a votat cu Nastase si Geoana? Si ca acum va sta acasa? Puteti susura cat poftiti. Ce faceti d-voastra e una, ce spune Observator e alta. V-as ruga insa sa nu-mi spuneti ca va asteptaiti ca Spectaorul sa-si inchipuie ca mesajele Observatorului la han rezida in cuvinte… Ar insemna ca va furati singura baticul. Vine iarna…

   • pierre says:

    Ce hal de anti-basism pur si dur mai e ala de nu-l votezi fuga-fuga, turul 1+ turul 2, pe dragul de Ponta ?
    Hai sa fim seriosi, asta-i balet in fata oglinzii.Lipsit de orice gratie, cum bine spunea un domn inaintea mea.
    Nu poti adapa la izvorul cristalin al anti-basismului si apoi sa stai ferecat acasa in duminica votului.Aiurea ! Doar deviationistii, tradatorii, ipocritii ar fi in stare sa tradeze idealurile nobile ale anti-basismului hard-rock votand cu …Tariceanu, de pilda, sau boicotand votul.Peste poate, asta este erezie curata !
    Daca esti anti-basist de calitate neindoielnica, votezi Ponta.Obligatoriu ! Daca eziti, daca te indoiesti, daca iti tremura picioarele, daca te ascunzi sau daca te pune mama naibii sa votezi cu oricine altcineva decat Ponta, aleluia, s-a dus pe apa sambetei antibasismul tau. Vorba tatucului Iliescu, ar insemna sa intinezi idealurile nobile ale antibasismului, asa cum a fost el injectat zilnic in masele largi populare timp de 10 ani.

    • Observator says:

     Ei, pierre, atunci cand o sa înțelegi anti-basismul asta, o sa consider ca mai e speranța si in tara asta!

     • Dl.Goe says:

      Anti-basismul nu exista. Basismul insusi este, la baza, pur si simplu un anti: anti-pesedism. Anti-basist inseamna pur si simplu PSD-isis, nimic altceva. Propagati confuzia in aceasta privinta (cu calm si tenacitate admirabile) ca orice alt trepadus PSD-ist si vi se pare ca o politete subinteleasa a oriacui interlocutor ar trebui sa fie garantia ca aceasta propaganda (pasiva) constanta pe care o practicati cu sârg sa fie trecuta sub tacere, intru sporirea confuziei. Haideti doamna fiti bårbatå si asumati-va onest optiunile. Speranta in tara asta este viceversa decat considerati d-voastra si va incepe sa dea roade cand bidoane goale precum Ponta, Udrea, Iohannis, Tariceanu nu vor mai putea pacali atat de usor atata amar de lume, dar mai ales cand se va incheia odata tranzitia asta nesfarsita prin post-comunismul PSD-ist, la orase si sate, de intreg cuprinsul patriei.

      P.S. Aplauze prelungite! 🙂

      • pierre says:

       Exact despre asta era vorba: basismul este la baza anti-PSD, mai ales anti-A.Nastase , iar anti-basismul este un pesedism mai mult sau mai putin asumat.
       Pana si cel mai liberali dintre liberali, cei de l-ar manca cu fulgi pe Basescu, sunt doar niste pesedisti deghizati.Scurtatura asta s-a numit USL si este mai bine asfaltata decat ne inchipuim acum.Se va circula din nou pe ea, in voie, imediat dupa alegeri.

     • pierre says:

      Ei,doamna, cand speranta in tara asta va depinde de anti-basismul vostru turbat, inseamna ca de fapt nu mai e nicio speranta.In general vorbind,ma simt cu atat mai confortabil in viitorul meu personal cu cat sperantele noastre au cat mai putine in comun.
      Strict politic, vorbind.

 11. athos says:

  Si totusi, eu cred ca poti fi contra ceva, fara a fi automat pro-altceva; altfel am gandi doar dupa tiparul “cine nu este cu noi, este impotriva noastra”. E clar ca cine este impotriva noastra, nu este cu noi, dar asta nu ratifica logic inversul afirmatiei.

  Spun asta cu privire la disputa Observator- restul lumii. Care, apropos, evoca un soi de duel concomitent cu nu mai putin de trei adversari (care s-au simtit) provocati pe pacurs, (la a patra provocare nu a mai raspuns), … hmm, unde am mai vazut oare asta?

  • Dl.Goe says:

   a) Gestul tau cavaleresc draga Athos este de inteles. Sincere felicitari.

   b) Afirmatia “cine nu este cu noi, este impotriva noastra” este desigur gresita din punct de vedere logic (poate si din punct de vedere moral, tinand seama de cine a mai fost folosita), doar ca, din pacate, prin asta unii inteleg automat ca implicatia logica inversa ar avea sens or ca ar fi corecta sub aspect logic, sau ca macar formula denota o afirmatie in general falsa. Ceea ce este fals… intrucat, uneori cine nu e cu noi chiar e impotriva noastra (cazul de fata). In plus logica sentimentala e atat de complicata incat pana nici afirmatia “cine este impotriva noastra, nu este cu noi” poate fi falsa. Cine este impotriva noastra este (cumva) cu noi, alaturi de noi, prin preajma, alminteri nu ne-ar putea fi impotriva. Mai degraba cei carora le suntem indiferenti (ori le a/parem neglijabili, nesemnificativi, distanti) nu sunt cu noi. In plus, departe de a fi “oameni unilaterali”, cine e impotriva noastra pe o parte este adesea de partea noastra pe alta parte. Apropo de asta, d-na Observator este pe o buna parte pro-Ponta, adica… impotriva ta. Desigur ca nu-i un cap de tara.

   c) Anti-basismul este un anti-anti-PSD-ism… pentru ca basismul n-a fost decat anti-pesdism. In acest punct logica pe carre o propui are sens. Mai departe este pervertita de anti cu anti care se anihileaza, intorcandu-se la origine. Polarizarea sociala din tara asta nu i se datoreaza lui Traian Basescu si va continua sa persiste cu si/sau fara Basescu, cata vreme va fi incurajata si exploatata de catre PSD-ism. Faptul ca i s-a pus in seama tocmai lui Traianului e o manevra ordinara (adica ca comuna) a sistemului.

   d) Dar si eu o iubesc pe d-na Observator la fel de mult ca si tine. Poate chiar mai mult. Si am impresia ca sentimentul este reciproc. In sensul ca si dansa tot pe Dl.Goe il iubeste mai tare decat pe cavalerul Athos.

 12. athos says:

  Are si sasul uneori umor:

  “Aflam astazi ca, din Parlament, primul ministru a decretat ca eu voi fi declarat incompatibil. Nu stiu de unde are prim-ministrul aceasta certitudine, poate aflam maine-poimaine ca are un doctorat si in incompatibilitati, dar in niciun caz nu poate premierul Romaniei sa faca astfel de afirmatii”

  Partea amuzanta, in cazul in care nu v-ati prins, este cea cu ” nu poate premierul Romaniei sa faca astfel de afirmatii”. Sa mori de ras, e vorba de premierul Ponta, ce fel de restrictii se pun aici?
  Aia cu doctoratul in incompatibilitati e in schimb rasuflata.
  Sigur, ar mai fi folosirea sintagmei “din Parlament”, dar nu putem sti cui apartine, lui sau reporterului.

  http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-18390787-klaus-iohannis-victor-ponta-are-sapte-case-toate-casele-mele-valoreaza-cat-apartamentul-care-sta-ponta.htm

 13. athos says:

  Dl Goe

  Observator stie ca aici se afla intre gentlemani, asa ca sa nu dam interventiei mele semnificatii care ar putea induce in eroare.

  Cat despe basism si anti-basism, psd- ism si antipesedism: daca acceptam sa jonglam cu etichete, va fi dificil sa ducem discutia unde isi are locul, si anume la nivelul conceptelor si principiiilor care ne pot oferi cu adevarat repere si in raport cu care am putea sa judecam o anume pozitie, afirmatie sau prestatie fara a fi nevoiti sa alegem o tabara care nu ne reprezinta.

  • Dl.Goe says:

   Mi-e tare greu sa cred ca am putea intr-adevar sa a/ducem discutia acolo unde ii este locul, si anume la nivelul conceptelor si principiiilor si s-o si pastram acolo. Cred ca va trebui sa ne descurcam incontinuare cum putem cu ceea ce avem. Indraznesc sa sper ca daca cineva va reusi (miraculos) sa duca discutia acolo o sa ma descurc cat de cat rezonabil, tot pe cont propriu. Deocamdata HUVACA este si ramane locul in care se exerseaza practica descurcarii in medii in care (tocmai ca) majoritatea vorbitorilor face abstarctie (sau parada) de nivelul conceptelor si principiiilor, disimuland acest lucru cu mai mult sau mai putin talent, cu mai mult sau mai putin succes. Din punctul meu de vedere acele principii ar trebui sa circue liber (sa pluteasca) in deplin echilibru indiferent cu baza neaosa a discutiilor, fara a fi nici absolutizate nici eludate. Cam cu asta incerc sa fiu consistent.

   P.S. Presupun ca d-na Observataor si-a pastrat simtul umorului si nu se va lasa indusa in eroare de vreo semnificatie data artificial intervenitiei d-voastra.

 14. athos says:

  Portret de familie

 15. athos says:

  Da, poate atunci nu mai e nevoie:

  http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-politic-18395315-comisia-juridica-din-senat-amanat-votul-cererea-ridicare-imunitatii-senatorilor-ecaterina-andronescu-serban-mihailescu-pana-dupa-turul-doi-alegerilor.htm

  Probabil ca cei doi detin cea mai mare parte din informatia sensibila, prin natura functiilor ce le-au indeplinit in momentele cheie, si daca ajung sa vorbeasca, cine stie ce iese.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s