O zi din viaţa lui Dan Voiculescu

 

Pensionarul Dan Voiculescu se trezi cu o poftă de muncă teribilă. Sări vioi din pat şi începu gimnastica de dimineaţă: 5 genoflexiuni, 1 flotare, 3 abdomene. Mult, cam mult pentru vârsta şi greutatea lui , dar se simţea bine. Un mic dejun frugal, tradiţional hawaiian (e marţi, iar dacă-i marţi, e Hawaii), fructe multe, proaspete şi exotice. Astăzi însă va face o  excepţie: o să-i ceară lui tanti Maricica şi o omletă cu şuncă afumată, aşa, ca pe vremuri. În vreme ce savurează colesterolul, mintea-i merge. Analitic şi sintetic.”Asta-i marea mea calitate, domle, sunt un bun organizator, împing lucrurile!”, gândeşte el fără urmă de trufie.

La ora 8 intră în biroul său de la sediul Grivco. De pe un perete îi zâmbeşte un Dan Voiculescu mai tânăr cu 20 de ani, bronzat, cu păr în cap şi privire energică, dintr-o copie fidelă a tabloului de acasă.

Între 8 şi 10 definitivează lista cu ultimele proprietăţi ce urmează să fie donate fiicei sale. Am să rămân sărac lipit!, zâmbi pe sub mustaţă…

Între 10 şi 11 definitivează lista cu ultimele cumpărături ce urmează a fi efectuate: două clădiri în centru („să nu uit să vorbesc cu ministru…”), nişte acţiuni la firma …, un teren nu prea mare… Brusc îl trecu un gând: „Ce-ar fi să-mi iau şi o insuliţă, una grecească?! Mică, aşa, de-o aroganţă! Îs pensionar, am muncit o viaţă, stau şi eu cu burta la soare!”

Între 11.00 şi 11.25 începe o teleconferinţă cu stafful Antenei 3 şi cu invitaţii săi permanenţi. Asta-i partea din zi care-i place cel mai mult. Ce poate fi mai frumos decât să struneşti cu mână de fier nişte dulăi fioroşi ce bagă-n sperieţi pe toţi?! Oamenii de rând tremură de frica judecătorilor, a poliţiştilor, ăştia tremură de frica DNA, DNA tremură de frica politicienilor, iar ăştia de frica Antenei 3. În sfârşit, Gâdea, Badea, Ciuvică, Stănculescu şi toţi ceilalţi angajaţi tremură de frica lui, a Varanului, plescăie el satisfăcut…Începu involuntar să murmure un cântec de demult, de când era el tânăr şi fără forţă:

Intr-o nu stiu care seara
Intr-o nu stiu care vara
Intr-un nu stiu care sat
Sub un nu stiu care pat
Mititel cat un cercel
Sta pitit un soricel
Tremurand bietul de el
Fiindca aflase dintr’o carte

Exact ca-n cântec, gândi el, la şoricel îi este frică de pisică, la pisică de câine , la câine de lup, la lup de vânător, la vânător de nevastă, la nevastă de şoricel… Nu,nu, finalul este inoportun, se strâmbă el, vânătorului îi este frică de Varan! Şi atât!

Între orele 11.25 şi 11.55 îşi savură la o cafea poziţia privilegiată din societate.

Între 11.55 şi 12.55 refuză pe rând, aproape sadic, apelurile disperate primite de la judecătorii care-i cereau diferite favoruri.

Între 14.00 şi 14.40 luă o vită Kobe în sânge în compania şefului DNA şi a Procurorului General. Atmosferă destinsă, de colaborare.

Între 14.40 şi 16.00 savură un desert franţuzesc în compania Primului Ministru. Ajung amândoi la concluzia că treaba merge bine în ţara asta, iar Opoziţia e jalnică.

Pe la orele 17..00 îi spuse în linii mari omului ce-are grijă de blogul lui cam despre ce să scrie ( „un moft, blogul ăsta, dar mă rog, să nu zică lumea că-s cu nasul pe sus!”) .

Pe la 18.00 se jucă puţin cu nepoţeii, apoi obosi. Cam mult efort într-o zi pentru un simplu pensionar, gândi el!

Pe la 21.00 se pregăti de culcare. Încerca aceeaşi senzaţie de bine ca dimineaţă.

Adormi pe deplin mulţumit. Astăzi a avut o zi bună. O zi senină, aproape fericită.

 

Doar pătura asta de pe el îl incomodează teribil. Un material imposibil: aspru, urât mirositor, făcut parcă special să-i strice omului somnul, visele. Se trezi îmbufnat în miezul nopţii. Ceilalţi trei colegi de celulă, doi foşti preşedinţi de consilii judeţene şi-un fost director de bancă sforăiau liniştiţi, trâindu-şi visele cu pasiune, second lifeul personal.

     Astfel de vise va avea Dan Voiculescu în detenţie, în o mie opt sute douăzeci şi cinci de nopţi. Iar dacă socotim şi anii bisecţi, trebuie să mai adăugăm două nopţi…

UPDATE 1       Astfel de vise va avea Dan Voiculescu în detenţie, în o trei mii șase sute cincizeci de nopţi. Iar dacă socotim şi anii bisecţi, trebuie să mai adăugăm 3 nopţi…

UPDATE 2     Probabil i se va micșora pedeapsa pe motive de vârstă și pentru că va scrie cărți foarte interesante sau va înființa un post de televiziune la Rahova cu Gâdea și Badea.

 

This entry was posted in General and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

127 Responses to O zi din viaţa lui Dan Voiculescu

  • Ghita Bizonu' says:

   Un articol imbecil si frustat.
   Daca aia crdde ca numa pe motiv de Voiculerscu si A3 tataucul ei nu prea mai este iubit e mai proasta decat Lenuta lui Brieag zisa Codoi (de la formula bizoxidului de carbon)

   Insa o lectrua – chair si diagonala si pe sarite – a reactiilor “democratice” ptruspune “provest” se arata f interesanta. Pur si simplu par inspirpate de “intelctualitatea” progesista din anii 50!!

 1. Radu Humor says:

  Pare absurd ?!
  Doar pare…

  “Naționalizarea !

  Atît, dar nimic mai puțin de atît.

  Toate sursele de avuție românești aflate în mîna străinilor, create în România prin munca românilor, posibile datorită existenței statului, sistemului de legi și comunității românești, cele aflate în proprietatea strictă a României pentru poporul român (în cazul bogățiilor naturale), trebuie să se reîntoarcă la români și România.

  Toate sursele de profit românești ale corporațiilor străine vor trebui și vor fi naționalizate. Cu despăgubire, în unele cazuri, după banul dat sau investit și după evaluarea corectă a anilor de profit sustras proprietarului de drept român.

  Recuperarea statului se va face prin recuperarea surselor de venit. Ocupația străinilor va fi înlăturată printr-o luptă purtată în multiple planuri, alternativa nu există sau se numește moarte.

  Naționalizarea: acesta este răspunsul corect pentru cel ce se întreabă cum putem elimina ocupația străină, cu tot cu vechilii aserviți și în ciuda “domniei judecătorilor”, ciuma profețită de sforarii ce trag omenirea în hău.”

 2. pierre says:

  @Radu,

  stii ca nici eu nu am pregatire juridica, dar hai sa incercam sa o luam inginereste pe firul logicii :
  In cazul condamnarii lui Felix, 2 legi au relevanta totala, respectiv Legea 78/2000 pentru prevenirea,descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie si Legea 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor.
  In sentinta pronuntata vineri de CAB , in cazul lui Felix, instanta a schimbat incadrarea juridica de la art 29, alin 1 lit c din Legea 656/2002 in sensul raportarii si la “lit b” din art 29, adica instanta a extins vinovatia inculpatului Felix.De aici provine probabil si sporul de pedeapsa despre care se mira mai sus un comentator de pe acest blog.
  Uite si celebrul art 29 din legea 656/2002:

  “Art. 29
  (1) Constituie infractiunea de spalare a banilor si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 12 ani:
  a) schimbarea sau transferul de bunuri, cunoscand ca provin din savarsirea de infractiuni, in scopul ascunderi sau al disimulari originii ilicite a acestor bunuri sau in scopul de a ajuta persoana care a savarsit infractiunea din care provin bunurile sa se sustraga de la urmarire, judecata sau executarea pedepsei;
  b) ascunderea sau disimularea adevaratei naturi a provenientei, a situarii, a dispozitiei, a circulatiei sau a proprietatii bunurilor ori a drepturilor asupra acestora, cunoscand ca bunurile provin din savarsirea de infractiuni;
  c) dobandirea, detinerea sau folosirea de bunuri, cunoscand ca acestea provin din savarsirea de infractiuni .”

  Mai departe :in aplicarea legii 656/2002 se face trimitere la art 17, lit e si art 10, lit a din legea 78/2000, care prevede ca:

  “Art 10 Sunt pedepsite cu închisoare de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi următoarele fapte, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite:
  a) stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate, faţă de valoarea comercială reală, a bunurilor aparţinând operatorilor economici la care statul sau o autoritate a administraţiei publice locale este acţionar, comisă în cadrul acţiunii de privatizare ori de executare silită, de reorganizare sau lichidare judiciară ori cu ocazia unei operaţiuni comerciale, ori a bunurilor aparţinând autorităţii publice sau instituţiilor publice, în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestora sau de executare silită, săvârşită de cei care au atribuţii de conducere, de administrare, de gestionare, de executare silită, de reorganizare ori lichidare judiciară;”

  Tot din dispozitivul sentintei, retinem ca Felix a fost absolvit, pe motiv de prescriere legala, de acuzatia prevazuta de art 13 din legea 78/2000 :

  “Art. 13
  Fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.”

  In concluzie, dragul de Felix a fost parlit pentru operatiunea de “albire” a unei tranzactii frauduloase executate de conducerea fostei ICA prin “stabilirea cu intentie a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala ” a activelor ICA. Pentru aceasta “lucratura” in sine, au fost pedepsiti Menci &co.

  Dispozitivul sentintei aici :

  http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anchete_rechizitorii-17849564-sentinta-prin-care-dosarul-ica-dan-voiculescu-fost-finalizat-definitiv-vezi-integral-minuta-sedinta.htm

 3. Isabel.A says:

  Dragilor,

  Ce tara trista a ajuns Romania …. m-am uitat putin la Amvonul “1+2 egal 3”, la “plimbarea” lor pentru “libertate”…. Din cei intervievati, vreo 70 la suta sunt pensionari, incoerenti, cu argumente dezlante, cu atitudine isterica, cu argumente gen “vor sa va confiste, nu o sa lasam sa va confiste”, “n-am dormit toata noatea ca va inchide, ma doare capul de trei zile”, “sa iasa lumea in strada, sa iesim toti in srada”, etc. Iar manipularile din studiou sunt vomitive-Androneasca, babatia asta plagiatoare care a distrus invatamantul romanesc, plangand in direct… “lumea nu mai suporta”… esti doar o mugitoare (sa nu spun cuvantul) ipocrita, Androneasco, si tu stii de ce foarte bine….

  Eu, daca as fi in locul lui Basescu, m-as duce azi la servici si i-as ivita pe Pastorul Gadea& ses amis inauntru, as INREGISTRA discutiile si le-as explica ca, in cazul in care nu stiu, Antena 3 nu va fi inschisa, ci doar va trebuie sa plateasca chirie noului proprietar, adica statul. Apoi as difuza inregistrarea discutiilor si in acest fel manipulatorii astia care isi spun jurnalisti si-ar pierde obiectul muncii. Daca ar refuza discutia, tot ei ar cadea prost, pentru ca as da comunicat oficial: i-am invitat, au refuzat dialogul.

  Noroc ca in curand plec pentru o perioada mai lunga in vacanta si voi fi off fata de toate manipularile astea ieftine.

  • d'Artagnan says:

   Păi văz că inima ți-a rămas în România, de vreme ce te mai atacă încă mizeriile astea… 🙂

   http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-17861726-libertatile-pentru-care-plimba-mircea-badea.htm

   • Isabel.A says:

    Inima mea nu e in Romania. Am o nostalgie pentru o parte din anii petrecuti acolo(o alta parte ii consider ani pierduri in ceea ce priveste nivelul de trai-eu nu fac parte din categoria “aristocratiei rosii”, asa cum au facut/fac parte atatea personaje ilustre ale politicii romanesti-; calitatea vietii si evolutia).
    Inima mea e in alte locuri : undeva la marea Rosie si pe o plaja din Asia de Sud Est . Cand nu voi mi dori sa fac nimic in afara de diving, inotat si stat la soare, poate voi alege sa ma retrag acolo

  • pierre says:

   Eu i-as invita sa dea ture palatului Cotroceni pana cad din picioare de oboseala…

   • Isabel.A says:

    Nu e buna tactica. Le dai apa la moara astfel, in conditiile in care privitorii lor au IQ-ul sub limita de toleranta si pot fi manipulati extrem de usor. Trebuie batuti cu armele lor: “va plangeti ca Antena 3 va fi inchsia? Pai hai sa va demonstrez ca nu va fi, eu va Garantez ca nu va fi, dar tot ce trebuie sa faceti este sa va platiti CHIRIA” :))

    • Isabel.A says:

     Asta as face daca as f in pantofii lui TB: i-as privi in ochi pe Pastorul Gadea & friends si le-as spune ca le garantez dreptul la libera exprimare, inclusiv dreptul de a ma INJURA. Tot ce trebuie sa faca este sa isi plateasca chiria. Atat.
     In acel moment, astia raman in fundul gol-la nivel de validitate a argumentatiei.

 4. d'Artagnan says:

  Omule care fluturi un steag
  de Florin Negruțiu

  Mai poţi?

  Nu te-ai săturat să fii dus de nas?

  N-ai obosit să fii scos la defilare, la marşuri, la revoluţie, la plimbare?

  Mai suporţi să fii carnea de tun a unor securişti bătrâni? Te-a chemat Iliescu, te-a chemat Băsescu, acum te cheamă Voiculescu. Întotdeauna ţi-au spus că undeva este un pericol. Întotdeauna a fost nevoie de tine şi de alţi oameni responsabili ca să apăraţi ţara. Ai apărat-o de terorişti, de golani, de unguri, de români ca tine. Oare când o să te aperi şi pe tine? Când o să te opreşti şi o să zici: „Gata, v-am apărat destul, acum o să mă ocup de mine”. Sau oare nu ştii că prosperitatea şi liniştea oamenilor îi sperie cel mai tare?

  Ei au nevoie de oameni săraci şi disperaţi, de mase de manevră pe care să le plimbe ca pe vitele cu microbuzul la alegeri, de creduli pe umerii cărora să-şi întemeieze dinastiile.

  Cât timp o să-i mai crezi orbeşte? O duci mai bine după 25 de ani în care ţi-ai oferit încrederea ta acestor negustori de iluzii? Pe credulitatea ta au ajuns la putere, pe sufletul tău iertător şi-au făcut averi cum nici nu-ţi închipui. Crezi că ei dau vreun ban pe tine? Nu vezi că te tratează ca pe un cerşetor căruia îi aruncă măruntul din buzunare la alegeri? Chiar îţi place să aştepţi ca cineva să-ţi dea ceva, să te miluiască? Îţi place să aduni fărâmele de la masa bogaţilor?

  Nu vezi maşinile lor mari cât garsoniera ta? Consumă pe un drum la mare cât pensia sau salariul tău. Nu vezi că te-au furat pe faţă? Nu vezi că, într-un sfert de veac, ei au creat averi pe care alţii le fac în generaţii întregi? Nu vezi că ai ajuns să îi ierţi pe hoţi, pentru că ţi-au spus, nu-i aşa, că toţi fură? Tu ai furat cu ei? Sau crezi că ei, dacă au furat de la stat, sunt vreun soi de eroi, de haiduci? Gândeşte-te că banii aceia nu ar fi ajuns în vilele lor, în maşinile lor, în ceasurile şi costumele lor, ci în spitale mai bune pentru tine şi în şcoli pentru nepoţii tăi. În autostrăzi pe care copiii tăi, plecaţi în străinătate, ar fi ajuns mai repede acasă la tine. I-ai întrebat vreodată pe copii de ce au plecat, de ce le e scârbă, de ce nu vor să se întoarcă? Sau poate ţi-e teamă ca nu cumva să ai şi tu o parte de vină pentru ţara aceasta chinuită şi furată? Ce-o să le răspunzi când te vor întreba de ce ai ieşit azi să aperi în stradă un securist şi un hoţ, condamnat definitiv la închisoare? O să le spui că ai luptat iar pentru democraţie?!

  Îţi place în ce te-ai transformat? Omul care flutură un steag, apărând fantomele pe care alţii i le-au băgat în cap. Cu faţa schimonosită, cu maxilarele încleştate de ură, cu vena de la gât gata să se rupă, fluturi un steag, fără să-ţi dea seama că din steag a mai rămas doar cotorul. Învârţi măciuca deasupra capului gata să crăpi ţeasta duşmanilor tăi imaginari.

 5. neamtu tiganu says:

  Isabel.A says:
  August 10, 2014 at 5:48 pm
  Inima mea nu e in Romania. ………… undeva la marea Rosie si pe o plaja din Asia de Sud Est . Cand nu voi mi dori sa fac nimic in afara de diving, inotat si stat la soare, poate voi alege sa ma retrag acolo
  **************************
  of. of isabel_mabel,
  he, he de cite ori nu mi-am spus si io acelasi lucru, si uite ca mai am doar un pas si as putea sa fac exact cum zici tu, as avea si banii necesari si-n curind si timp cacalau maria ta, sa ma retrag la un loc cu verdeata… ,da nu mai merge, nu merge pur si simplu, pe de o parte nici nu mai vreau, mi se pare chiar plictisitor toata ziua sa faci diving, inot si sa stai la soare, si pe de alta parte visele vechi au fost inlocuite cu vise noi, am vise de adolescent, aventura etc.
  Tare trist e sa-ti imbatrineasca corpul in timp ce spiritu intinereste ca sa nu zic ca da in mintea copiilor.

  P.S De curind mi-am comandat o bicicleta de curse din fibra de carbon, o idee absolut bolnava pt. cineva care mai are putin si iese la pensie, nu numa ca-i f. scumpa da e si extrem de incomoda, vai de salele lui tataie! Planuiam sa-mi cumpar si motocicleta, da nu ma lasa nefasta!

  • Isabel.A says:

   Cand ma uit pe geam si vad cum e afara acum (oribil-15 grade, vant si ploaie, vreme de noiembrie) pe cuvant ca imi vine doar sa fac doar scuba si sa las naibii toate preocuparile mele “intelectuale”. Serios, astea inca ma tin pe aici: deocamdata, sunt foarte pasionata de ceea ce fac.
   Dar mai am un pic de tot si scap de ploaie: long live scuba !:)

   • neamtu tiganu says:

    pai vezi, de “slujba” o sa-mi para si mie rau, cit despre vreme, am mai povestit, am un preten in California, locu unde-i poate cea mai misto clima, zice ca s-a plictisit, ar vrea o clima adevarata, cu patru anotimpuri, cu zapada.

    Fiecaruia ii place ce n-are si cind are nu-i mai place!

  • neamtu tiganu says:

   e mult prea tare, daca s-a luat mita inseamna ca s-a si dat, ori nu crede nimeni, nu asa, ca doua firme vestice, visul romanului din totdeauna, europene si americane, ar fi in stare de asa ceva, ca daca-i pedepsesti pe cei care au luat mita trebe sa-i pedepsesti si pe cei care au dat, ooops. Daca ar fi fost rusesti as mai crede, da asa!?

   P.S Mi se pare absolut prosteste ca Laura sa-ndrazneasca sa dea publicitatii asa ceva, de regula aceste info ajung la pulime doar atunci cind sunt dovezi bomba si deja acuzatii sunt clari.

  • Isabel.A says:

   Asta-i tare de tot. Multe capete vor cadea. Inseamna ca unchiu’ e dispus si la niste “pierderi colaterale”, numai sa faca ceva curatenie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s