A nu te duce la vot spunand ca europarlamentarele sunt prea putin importante pentru Romania sau ca nu te intereseaza, inseamna sa-I lasi pe altii sa hotarasca pentru tine si sa renunti la dreptul de a mai participa la viata din agora. Pornind de la acest simplu adevar ma voi duce, totusi, sa votez.
In acelasi timp trebuie sa spun ca o voi face fara prea mare tragere de inima, si ca privesc aceste alegeri cu oarece plictiseala, si cu o doza medie de cinism. Nu ma anima entuziasmul si marturisesc ca nu-mi fac sperante, cu atat mai putin nu am iluzii. Pana la urma, votul meu nu va influenta dramatic jocurile de culise de la Bruxelles care vor pastra probabil o majoritate a EPP in Parlamentul European, nici nu va zgudui mecanismele democratice din diverse institutii europene, si nici nu-l va opri pe Nigel Farage sa minta senin, sau pe Zorii Aurii sa ia 8% din voturile grecilor. Faptul ca votez pe 25 Mai nu-l va determina pe Ponta sa devina constient de propria incompetenta si inconstienta si sa-si dea demisia, nici pe Basescu sa debiteze mai putine frivolitati si sa participe la jocurile politice din ” liga mica” . Deplasarea pana la colt, unde votez, nu ma va scuti de mediocritatea prafuita a clasei politice romanesti, de periferia politica si economica a Romaniei, si nici nu va ilumina populatia in legatura cu nevoia de leadership , de iesire din tipare,si de modernizare a republicii romanesti.
Avand insa in vedere ca in timp , locuind mai mult in Europa decat in Romania ( a nu se intelege gresit ) , am devenit un cetatean european, ma duc sa votez. Pana acum cateva saptamani nu ma hotarasem cu cine. Falimentara clasa politica romaneasca a oferit un spectacol jalnic, fara acute sau intamplari extraordinare, nimic remarcabil. Decat senzatia de acuta nevoie de schimbare radicala atat a corpului clasei politice, cat si a paradigmei politicii actuale. PNL si PSD sunt inca angrenati in divortul de mahala , cu Antonescu pe post de sotie ranita care scoate rufele murdare in strada in acute stridente, si Ponta pe post de sot adulterin plecat de acasa ce declara ca el isi iubeste ( inca ) sotia, dar nu uita sa-I administreze ghionturi si scatoalce in intimitate. Cu PDL n-am simpatizat niciodata, cu atat mai putin acum ( in paranteza fie spus insa, Predoiu face o figura onorabila) .Basescu o ghidoneaza pe Udrea care alearga prin tara cu un cos plin cu mere verzi ( si nu vorbesc de merele ei, ci de merele PMP-ului) , si oricum nu ma conving dezinvoltura blugilor si fetele date la intors ale fostilor PDL-isti( o exceptie: Cristian Preda a fost si va fi un eurodeputat potrivit si un bun communicator) . Stiut fiind ca am sensibilitati social-democrate, cu un partid condus de Victor Ponta nu as vota niciodata, cu atat mai mult in conditiile in care ( in concordanta cu profilul mincinos al sefului de partid) PSD face campanie electorala prezidentiala timpurie folosind fantoma mincinoasa a USL-ului. Resuscitatul PRM iese din discutie, iar supa reincalzita a PNTCD-ului cu iz de ectoplasma lui Corneliu Coposu mi se pare o gluma proasta. Mihai Razvan Ungureanu straluceste prin tacere mai mult decat prin prezenta, desi este unul dintre putinii pe care l-as trimite sa ma reprezinte in PE. Trebuie sa spun insa ca regret ca asa zisa ” dreapta romaneasca” nu e unitara. Pana la urma, nici un partid, sau candidat nu a incercat o campanie care sa atinga problematici europene, si nu am vazut nici o analiza a structurii viitorului PE sau vreo ingrijorare pentru prezenta in viitorul for european a multor eurosceptici, antieuropeni sau chiar extremisti. Nu am observat nici o dezbatere serioasa sau cea mai mica urma de euroindoiala ( care ar fi dat o nota de seriozitate, si de autenticitate ) . Chiar tot ce se intampla la Bruxelles e bun ( si in ) Romania? Mai toata lumea vantura ” fondurile europene” ca pe un stindard al vocatiei europene romanesti. Subliminal, fuga aceasta de idei catre bani spune mult despre Ideea de baza a politicienilor romani in ceea ce priveste motivatia prezentei Romaniei in UE. Europenismul romanesc se reduce oare la ” fonduri europene” ? Atat?
In ciuda scepticismului meu , ma voi duce sa votez. Voi vota cu FC, MRU e un reprezentant onorabil al Romaniei, si in PE avem nevoie de asa ceva. E joi. Pana duminica mai are timp cineva sa ma convinga ca exista alternativa pentru Romania la rolul de vagon clasa a III-a undeva la coada trenului numit UE. Sau ca acest rol poate deveni cel de vagon cl. I. Sau ca Rusia poate fi un model. Sau?
d’Artagnan,
Ori titlul nu e potrivit, ori continutul. Titlul care s-ar potrivi mai degraba celor scrise ar fi: “De ce n-ar trebui sa ma duc la vot”.
Daca vrei sa mentii titlul, atunci vorba unei foste profesoare de-a mea de romana, dupa o introducere si o intriga atat de impunatoare trebuia ceva mai mult la “desfasurarea actiunii” decat:
“Voi vota cu FC, MRU e un reprezentant onorabil al Romaniei, si in PE avem nevoie de asa ceva.”
Era o emisiune on-line cu vreo sase candidati printre care si MRU, li se puneau saptamanal intrebari, mai stii ceva de ea ? Poate o folosesti si ne spui cu adevarat DE CE IL VOTEZI PE MRU, nu de ce nu-i votezi pe ceilalti ?
Am facut-o de oaie, vroiam sa spun Aramis, nu d’Artagnan.
@Aramis,
Unde dai si unde crapa…Votezi FC si MRU si presupunand, o presupunere rezonabila dealtfel,ca FC nu trece de 5%, iata cum votul tau merge la…merge la… PSD ! (redistribuire). Iata o modalitate eleganta de a-ti alinta putin si “sensibilitatile social-democrate” 🙂
Pierre,
Tu cu cine votezi si de ce ?
Am sa-ti spun “de ce ? “… 🙂
Ma voi asigura ca votul meu este ferit de ultima farama de risc sa aterizeze, cum-necum, in tolba PSD.
PS Exclus PNL, deocamdata… 🙂
OK, dar chiar si-asa ramane PDL si PMP care nu risca sa ia mai putin de 5%. Preda sau Stolojan ? Muresan sau Macovei ?
Daca Aramis ma convinge ca FC trece de 5%…
Pe de alta parte, parerea mea este ca dupa 25 mai, Cristi Preda si Monica Macovei isi vor uni din nou cararile.
@pierre, FC are sanse reale sa treaca de 5%.
Pai vad ca esti déjà convins, dai FC cat dau si eu 7%
Daca tot ne jucam azi cu procentele si voturile, va propun ,asa, tot in joaca,un exercitiu : cum ati vrea, dupa placul fiecaruia si la modul ideal, sa arate tabela de scor finala dupa alegerile din 25 mai ? Uite, incep eu ;
PSD – 35 %
-desi as vrea eu cu sinceritate sa fie mai jos, cam atat ar trebui obiectiv sa aiba ;asta e Romania (saraca, inapoiata ) azi si vreo cateva decenii de acum incolo.
PNL -17 %
-liberalii raman un jucator important pe scena politica, dar li se taie drastic din greata; Antonescu demisioneaza si astfel se deschide usa negocierilor veritabile pe partea dreapta a centurii politice; dupa un asemenea scor, liberalilor le va fi greu sa mai emita pretentii de primadona a opozitiei.
PDL -16%
-pedelistii se vor considera invingatori dupa un asemenea scor, doar pentru faptul ca au reusit sa supravietuiasca apocalipsei din 2012; vor fi ramas suficient de semnificativi incat sa nu poata fi ignorati de nicio combinatie politica viitoare ; in plus, scorul asta caldut s-ar putea sa insemne sfarsitul sefiei la fel de caldute a lui Blaga
PMP -10%
-desi pemepistii vor considera asta o victorie, de fapt un asemenea scor va echivala cu sfarsitul ambitiilor de (prea) marire ale Elenei ;in acelasi timp, Basescu va intelege definitiv ca timpul i-a cam trecut si asta este maximul pe care romanii i-l mai acorda ;scorul va fi suficient de mare incat lumea sa-i bage in seama in viitor, dar prea mic fata de ambitii ; se va deschide calea pragmatica catre uniunea cu PDL (macar)
FC -7%
-ar fi un scor spectaculos, o rampa de lansare a lui MRU catre Cotroceni ; MRU va capata incredere si anvergura, ceea ce va dinamiza negocierile pentru un candidat unic al dreptei
PNTCD -5%
-dupa traversarea desertului egiptean, taranistii ar iesi din nou la lumina ; ar fi o reparatie a unei nedreptati istorice, disparitia temporara de pe scena politica a unui mare partid ; taranistii ar putea primi sansa unei vieti nou-noute
UDMR -5%
-fara comentarii, ca nu e nevoie de niciunul
… si restul pana la 100% ( Vadim 2 %, Mircea Diaconu 1%, etc)
@ Pierre,
Da’ ce-ai zice de urmatoarea distributie?
PSD -3,5%
PNL -3%
PDL -20%
PMP-20%
FC -15%
PNTCD- 30%
UDMR – 5,5%
altii -3%
Ce crezi ca ar face Ponta in afta acestui rezultat traznet? Ar demisiona instantaneu sau ar declara nule alegerile ?
Oare, Antonescu si-ar tine promisiunea, aceea, de a demisiona din functia de sef PNL?
Erata:
In fraza “Ce crezi ca ar face Ponta in afta acestui rezultat traznet?” s-a strecurat o greseala: afta in loc de fatza….
Scuze
P.S. Celor care nu le cade bine astfel de rezultate, le spun ca asta ar fi cea mai mare razbunare pentru ponta si USL-ul lui care traieste dar nu respira….
Esti optimist.
PSD 38%, PNL 19% , PDL 14% , PMP 9% , FC 7 % , UDMR 5% , PNTCD 3 %
Pana duminica mai sunt 2 zile. Rezultatele vor confirma, sau nu.
Clasa politica nu poate fi sanctionata, doar politicienii. De aceea, din punct de vedere electoral, singura sanctiune ramane votul, nu lipsa lui… Cu exceptia unei greve generale, absenteismul lasa doar complet cale libera mizeriei politice.
Una din cele mai mari tampenii pe care le-a facut Basescu a fost PMP. Cand e vorba de Udrea, devine irational.
Dacă ai vrea ca votul tău să nu ajungă la vreun partid ( vorbesc în general…), ar trebui să votezi cu un candidat independent ( eu voi vota Mircea Diaconu, care sunt sigur că nu mă va dezamăgi. )
Faptul că s-ar putea ca involuntar să fii făcut până acum jocul PSD ( altfel crede cineva că ar fi avut câştig de cauză contestaţia sa ?! 😉 ) sunt sigur că odată ajuns în cloaca birocratică europeană, va fi una din vocile care vor vorbi şi vota în favoarea României !
Celor care au dubii în privinţa exprimării lui în engleză le aduc aminte că doar cei cumpăraţi en-vrac se exprimă în această limbă cu aceeaşi uşurinţă cu care au trădat cauza poporului român ( (MRU, MM, TRU, CP şi alte onomatopee asemănătoare ! ).
Până la urmă contează ce spui şi mai puţin cum spui !
Dar astăzi e vremea lor, a canaliilor
Adică a celor nelipsiţi de pe toate canalele.
Cu excepţia celui ce dă direct în hazna 🙄
P.S. Îl sfătuiesc pe Crin Antonescu să se gândească bine atunci când va dori să-şi anunţe demisia de la conducerea partidului !
La procentele obţinute de PNL ar trebui să le adauge pe cele a lui Mircea Diaconu , precum şi cele pierdute prin măgăria, nepenalizată altfel, de folosirea de către PSD a sloganului
” USL trăieşte ! ” ( e adevărat că (încă!) trăieşte, dar în concubinaj cu mumia de la Cotroceni 😳 )
Iar în acest mod sigur că trece cu uşurinţă de acel prag autoimpus de 20 % ( câţi politicieni mai au cojones de a proceda astfel !? )
Să ne amintim că şi la Referendum nişte neica-nimeni îi cereau demisia nevrând să recunoască faptul că Băsescu este menţinut artificial în viaţa de la Cotroceni ( sper să nu-l ţină încă vreo 5 ani la fel ca pe Ariel Sharon 😉 )
Pierre
cu astfel de scoruri, dreapta conduce, de fapt. Eu vad urmatoarele probleme majore, la dreapta:
PNL nu (mai) este un partid de dreapta foarte convingator, uita-te la recentul USL. In plus, este Inca prea plin de traseisti si labil la nivel doctrinar si al actiunii politice
PDL este de fapt mai puternic fara Udrea, mai limpezit dupa dezertarile masive si a pastrat piese de calibru ca Macovei si Predoiu. Totusi, ii lipseste un conducator carismatic.
PMP o facatura, nimic mai mult, care are doar darul de a deruta sustinatorii traditionali ai PDL. Este si una din putinele mari greseli ale lui Basescu.
Forta Civica nu prea are nimic in afara de MRU.
Ei bine, cum ii unesti pe astia? Chiar daca il dai pe Antonescu si pe Udrea deoparte, raman Johannis, apoi Predoiu si MRU, dar si Blaga, care trebuie sa se inteleaga cine-i seful…
Ei, am spus doar, e un fel de wishful thinking… 🙂
Eu cred ca de fapt lucrurile se vor simplifica si clarifica , Johannis sau MRU.
Sa stii ca totusi FC-ul are cativa oameni buni, si nu se poate spune ca merg pe aceleasi tipare ca ceilalti. E un partid curatel. Iar media de varsta a candidatilor este intre 40 si 50 , e un semn bun.
La noi in oras, seful FC este fost pedelist .Cand corabia a inceput sa ia apa peste tot, a incercat sa sara la USL, dar nu a reusit.Ramas fara coledzi , a candidat din partea PPDD si a ratat Parlamentul la mustata.Acum e sef la FC.
In rest, e un baiat admirabil. 🙂
In alta ordine de idei, acum vreo cateva zile m-am intalnit cu el si l-am intrebat, ce altceva ?, daca scoate 5%.Mi-a spus ca nu are decat cativa oameni in sectiile de votare.La sate nu are nimic si nici de aia de la oras nu-i sigur ca nu-l vand PSD-ului. De aici vine circumspectia mea despre sansele lui MRU.
Voturile FC vor veni din cateva centre urbane mari si din strainatate. Vom trai si ne vom lamuri… Pariul insa ramane, eu am déjà sticla 🙂
aramis, desi nivelu articolelor tale este muuult peste papagalii Athos si dartagnian, de data asta ma dezamagesti un pic. S-o luam sistematic:
1. e vorba de europarlamentari, deci de Europa, deci de ce ne dorim noi sa fie Europa.
2. e vorba de rolu pe care poate/vrea Romania sa-l joace in Ro.
3. chestia nu are legatura cu ponta, basescu, crin, mru, tru, eba, ar fi excelent daca te-ai putea elibera de gindirea de gasca.
Parerea mea… ce doresc io dulcei Europii!
Am participat si particip la multe proiecte ieuropene, sunt entuziasmat de libera circulatie, moneda comuna, pacea care “stapineste” ieuropa de peste 60 de ani, adica de spiritul ieuropean.
Dar, exista un mare darrr…
Ieuropa isi depaseste de multe ori atributiile, cel putin asa cum le vad io, ieuropa, sau cel putin cei 40000 de functionari, atentie, patruzeci de mii, devine supraregulata, devine o suprabirocratie, daca merge mai departe asa se va autobloca, trebuie trasa frina de mina, e absurd ca problemele Tichindealului din deal sa fie reglementate de la Brussels.
De aceea voi alege un partid german care nu are absolut nimic de spus pe plan national, insa m-a convins cu ideile europene. Sunt constient ca nu vor avea sanse sa bage prea multi, da unu-doi acolo totusi poate ar mentine un echilibru.
Sigur ca Europa, de care si eu sunt foarte incantat ( fara a-mi pierde capul) , are nevoie de schimbari si reforme. Este evident ca starea de lucruri actuala se numeste stagnare, si poate periculoasa prin dezamagirea pe care o produce.
Pe de alta parte, nu vad de ce te dezamagesc 🙂 , sau mai bine zis motivatiile tale nu stau in picioare.
Eurodeputatii romani sunt dati ( trimisi) de partidele romanesti nu de regele Juan Carlos, nici de partidul Conservator britanic. Adica au mare legatura cu partidele de aici, inclusiv cu personajele menTionate de tine. Noi nu ne putem ” dori de la Europa” cum spui, pentru ca n-o votam pe Europa direct, ci votam niste reprezentanti ai tarii intr-una din cele trei institutii fundamentale ale UE. PE are un rol important , dar nu este cea mai importanta institutie, iar democratia europeana are mecanisme destul de complicate ( si indirecte in rapport cu asa zisul cetatean European) .
Romania nu poate sa joace rolul X sau Y in Europa decat prin intermediul reprezentantilor sai, printre altii si eurodeputatii. Mai important va fi de ex. comisarul European al Ro.
Ce mi-as dori eu ar fi mai multa Europa, adica o integrare mai profund politic, economic, fiscal,etc…
Un articol on topic:
http://www.gandul.info/international/analiza-gandul-cine-sta-acasa-in-realitate-voteaza-12637135
Păi, nu ştiu ce-ai înţeles tu că e de bine pentru că ” se mărită Mona, e nuntă-n cartier”ul de la Bruxelles 😉
Din moment ce din 1979, când UE avea 9 captivi, prezenţa la vot era de 61,93 %, în 2009 cu 25 de captivi, cei mai mulţi faliţi de data asta, prezenţa la vot a fost de 43 %, iar în 2014 cele mai optimiste pronosticuri nu trec de vreo 25 -28 % , nu-i clar că toată această făcătură este sortită eşecului ?!
Orice întreprinzător serios ar opri imediat această afacere .
Numai nişte şmecheraşi ovreiaşi tot mai speră să-şi tragă o “ţară” de vreo jumătate de miliard de locuitori ( că tot n-au una a lor, sigură !), o nouă Uniune sovietică, de data asta europeană, condusă de vreo 50.000 de birocraţi, majoritatea tăiaţi împrejur sau cumpăraţi la bucată din ţările căzute în mrejele lor, prin acte clare de trădare naţională şi vânzare sau subminare criminală a propriilor economii naţionale !
UE trebuia sa rămână alianţă economică. Nu tu monedă unică, suprareglementare şi alte procării socialiste. Singurele monede unice vor rămâne aurul şi argintul, nu hârtiile tipărite şi tipăribile fără număr şi fără acoperire reală.
Hai să trăiești, mușchetare!
Interesant punct de vedere, d-le Gigel. Credeti ca ar trebui revenit la etalonul aur? De ce?
Si de ce credeti ca “UE ar fi trebuit sa ramana o alianta economica”? Adica cum? Credeti ca ar fost de ajuns, ca ar fi rezistat in timp (doar) ca “alianta economica” ? De ce credeti ca o integrare politica ar fi un neajuns?
Ar fi trebuit să rămână obligatorie acoperirea în aur a valutelor naţionale, fapt care ar fi oprit tiparniţele de bani şi speculaţiile financiare mai mult decât frauduloase, dirijate dintr-un centru unic ( nu neaparat doar european 😉 )!
Dacă e să dăm un vot pentru alegerile EUROPARLAMENTARE, ar trebui să ne uităm la activitatea celor care au fost acolo sau care chiar sunt în stare să se facă remarcați acolo.
În acest caz, singurul europarlamentar român cu activitate remarcată și remarcabilă este Monica Macovei. Restul sunt cam apă de ploaie.
Dar noi de fapt nu votăm practic europarlamentari, noi punem ștampila cu gândul la prezidențiale, alegeri interne, locale…sau pur și simplu din simpatii iraționale, vezi Mircea Diaconu.
Vreau să fii sigur că a vota pentru una ca Monica Macovei este pură lăbăreală !
Din cauza unora ca voi, trag unii concluzia că toţi românii sunt proşti
Nenorocirea e că generalizează, că-n rest rămâne cum am stabilit 😉
asta e nivelu tau, nu esti in stare sa urmaresti o idee, un principiu, te agati ca innecatu de niste persoane, asa cum ai facut cu basescu, acum iti cauti alt idol.
Nu vrei, te rog frumos, să fii tu idolul meu? Hai te rog!! Că eşti mai mârlan ca Băsescu, mai nevorbit ca Antonescu, mai nevrotic ca Vadim, mai lozincard ca Ponta şi mai sexi ca Udrea, ce mai, eşti visul alegătorului român!
Aici nu sunt de acord cu tine, Monica e cam expirata. S-a dus vremea ” luptei la baioneta” gen Ecaterina Teodoroiu in transeele de la Bruxelles.
Eu am cedat indemnului si “m-am verificat” pe http://www.openpolitics.ro/testvot.
Temele par interesante, insa mi-e greu sa cred ca romanii vor decide luându-le in calcul. Politici pentru agricultura, energie, relația cu Rusia, taxe si nu in ultimul rând cat de la Bruxelles e sa fie guvernata Romania.
Nu m-am mirat cand mi-a ieșit prima afinitate Forța Civica, ci atunci cand am identificat pe poziția a doua, nu la distanță mare PSD. Nu m-am mirat nici ca PDL si PMP sunt la coada, politicile PDL-ului in jurul Bruxelles -ului si orientarea subventiilor către marile “companii”, sanctiunile fara cap asupra Rusiei nu mi-au placut niciodata. PMP e clar ca e doar o copie in ideologie, un moft al lui Basescu doar sa-i faca partid si Elenei Udrea.
Asa ca, pe ultima săptămana rămâne sa ma convingă MRU daca trebuie sa-i “schimb cu forța”. Si mi-e neclar pe cine sa schimb? Pe “dreapta” veche cu “dreapta” noua reprezentata de Forța Civica sau pe stanga PSD-ista cu “Forța civică”?. Si asta pentru ca mi-e neclar, mai ales dupa rezultatul de pe openpolitics, care e ideologia partidului in materie de Europa?
observator, incet, incet simt cum ma-ndragostesc de tine.. m-ai facut curios si am facut si io testu, mi-a dat cu virgula, pa primu loc mi-a iesit un anume Costea Peter de care nu am auzit in viata mea, si pa doi PNL, civica pa la mijloc si PDL, PMP la coada.
Nu mi se pare f. concludent deoarece unele intrebari pe care mi le pun nu erau in chestionar. Si ar mai fi ceva, desi ma caznesc totusi vad o parte din chestii cu ochiu unui neamt!
Şi mie mi-a ieşit cam la fel :
Baptistul ăla din coasta americii pe primul loc cu 72 %, PNL cu 64 %, FC cu 62 % 😆
Vax albina !
Mircea Diaconu cu care votez eu nu apare deloc ….
E vorba de o schimbare de sistem ma chere Observator. Nu-ti fie frica sa faci o incercare cu MRU, daca te dezamageste il tragem de maneca, si daca te supara sa-mi spui.
@ Neamtu tiganu
dupa nume ai de votat CDU, SPD, Alternative, Die Linke, etc
Sau esti neamtu si votezi in Germania, sau da-o draQ Tigan ori nu, aici mergi la vot
Sau nu inteleg deloc unde bati!
???
Vrei sa-mi comunici ceva? Ce?
@ Pierre,
Da’ ce-ai zice de urmatoarea distributie?
PSD -3,5%
PNL -3%
PDL -20%
PMP-20%
FC -15%
PNTCD- 30%
UDMR – 5,5%
altii -3%
Ce crezi ca ar face Ponta in fata acestui rezultat traznet? Ar demisiona instantaneu sau ar declara nule alegerile ?
Oare, Antonescu si-ar tine promisiunea, aceea, de a demisiona din functia de sef PNL?
Despre ceilalti lideri ce pot sa zic? Cred ca ar face un chef de trei zile si trei nopti, precum in basmele lui Ispirescu 😀 😀 😀
P.S. Am repostat aici mesahjul ca sa va fie mai la indemana. Altfel exista riscul sa treaca neobservat. Si era pacat, nu-i asa? :)))
hai ma nu fi candid…
este evident ca pt. binele ro, pt. binele europei si chiar al lumii intregi un procent 110% PMP…
E vro deosebire intre candid si idiot?
@Tiganu ratacit
Tu chiar nu intelegi nimic din ceea ce citesti. Ori o iei mot a mot ori ti se pare ca cineva are prea multa imaginatie. Cred ca trebuie sa-ti fac un desen 😀 😀 😀
Lasă-l, bre, că s-a rătăcit de şatră şi de-atunci vorbeşte într-una…singur! La el toate-s monologuri.
N-ar fi rau…
PSD sub 10% ??? Uau…
Eu zic ca asta ar fi cea mai tare replica a populatiei la aroganta lui ponta si guvernului sau, la mistocarelile lui fata de ziaristi si adversari. Poate ca o asemenea lovitura de maciuca l-ar trezi din reveriile in care pluteste, cand citeste ce bine sta el in sondaje.
Ar fi o lectie si pentru Catalin ivan, CCMP, abramburica and co. fiindca asupra lor s-ar resimti impactul acestei lovituri de traznet.
In rest,
off topic: din putul gandirii pesediste
Iata ce mai scriu ziarele despre “ingenioasele initiative” ale guvernului Tonta pentru a spori veniturile bugetare:
“Pietonii români care circulă în afara cartierului de domiciliu vor plăti o rovignetă
(http://www.timesnewroman.ro/life-death/12480-pietonii-romani-care-circula in afara cartierului de domiciliu.html)
Guvernul a găsit noi surse de finanțare pentru refacerea, extinderea și chiar construirea de trotuare noi. O nouă taxă, o rovignetă, va fi impusă pietonilor care, în decursul călătoriilor, părăsesc cartierul în care domiciliază. Banii câștigați astfel vor fi folosiți pentru mult prea necesara schimbare a bordurilor din orașe.
”Nu putem să nu obsevăm că românii cam au obiceiul să se plimbe, să iasă din casă. Dar trotuarele trebuie întreținute, bordurile trebuie înlocuite mai des decât cauciucurile și, cu ce bani? De aceea ne-am gândit la românii plimbăreți. Dacă-și permit să iasă din cartier, înseamnă că au bani, deci au de unde plăti rovigneta”, spune Decebal Popescu, director în cadrul Companiei Naționale de Trotuare și Autostrăzi.
Orășenii își vor putea cumpăra rovignete de la stațiile de benzină de la ei din cartier sau de la administrația blocului în care locuiesc dar numai după ce și-au plătit întreținerea, pentru a nu exista probleme în privința cazierului fiscal. Pietonii prinși fără rovignetă riscă amendă, expulzarea imediată în cartierul din care au venit sau chiar interdicție de a mai călca vreodată în alt cartier”
P.S1. Pe cand sa ne asteptam si la alte taxe izvoarate din mintea necoapta a lui sova, banicioiu, ponta, dragnea ?
P.S.2 Pe cand taxe pentru partzurile scapate cand esti pe strada?
sau : taxe pentru folosirea trotuarelor din fata blocurilor unde locuim?
Mare e gradina ta, Doamne!!!!!!!
Aramis
L-aş vota şi eu pe MRU să mă reprezinte în Parlamentul European, dar problema nu se pune în aceşti termeni. Nu cred că va ajunge acolo în nicio situaţie: dacă nu ia 5% stă acasă, dacă ia peste 5% tot acasă stă, încercând să se poziţioneze pentru prezidenţiale. De fapt scorul său la acest scrutin va reprezinta o confirmare (sau nu) a capacităţii sale de a strânge voturi “pe bune” şi nu numai în sondaje.
Votul de acum este pentru a-l propulsa în politica internă, nu de a-l trimite în Europa.
P.S. Încă mă mai gândesc cui îi dau votul 🙂 …my precious vote…dar sigur PSDul şi PMPul n-o să-l primească…
Fa o incercare cu MRU, pun pariu si cu tine ca nu ia sub 5% , pe ce vrei pariul?
Alegerile acestea pentru PE ar avea, in mod normal, o semnificatie minora. Data fiind proximitatea alegerilor prezidentiale si faptul ca de rezultatul acestora depinde viitoarea re-grupare a dreptei, dar si strategia viitoare a PSD-ului (care trebuie sa vada in ce bazin electoral isi va mai cauta voturi) , incarcatura lor politica este mare.
Nu am inca un motiv puternic sa ma duc la vot -am avut o saptamana grea, cu drumuri lungi: sa votez lista de PSD-ului, cu cucoana aia care-si taia venele pt Powell (in loc sa fie invers, data fiind diferenta de varsta) si ofiterii acoperiti (multi) de pe ea, no thanks. Sa votez lista PNL-ului……prea multe rubedenii: 2 neveste, o logodnica si un frate-no, thanks. PMP se exclude din motivul ca este partidul in care activeaza Nutza -fosta Cocos. Mai raman FC si PDL: MRU inca mi se pare un politician creat in laboratare , iar de la PDL as vota o singura persoana de pe lista lor, atat.
Dar daca tot vorbim de vot, legat si de topicul precedent, poate rezulta si asa ceva in urma votului, precum ministra culturii din Republica Populara Luhansk, Ucraina (scroll down pe articol):
http://www.newrepublic.com/article/117848/peoples-republic-luhansk-appoints-minister-culture
Un excelent interviu, cu un excelent analist :
http://www.ziare.com/joe-biden/romania/dungaciu-biden-a-redefinit-conceptul-de-pro-american-in-romania-interviu-1300570
@ All
Mihai Razvan Ungureanu este la Realitatea TV. Mi se pare interesanta parerea lui ( vorbeste si despre Ucraina…) si m-a convins definitiv.
@ Pierre
MRU, implicit FC vor lua in jur de 6-7 % , pun pariu cu tine pe o sticla de Metaxa Special Reserve. In nici un caz nu va lua sub 5 . Astfel ca votul meu nu se va pierde :-). Tii pariul?
@ d’Artagnan
E posibil sa ai dreptate, si MRU sa se intoarca pentru prezidentiale. Dar nu vad care ar fi problema. De reprezentat vom fi la fel de reprezentati 🙂
http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-17336762-video-votezi.htm
M-am enervat: saptamana asta nu am urmarit presa din Ro si am vazut abia astazi mizeria de la Amvonul 3 cu gimnastele si dr Viorel. Nu o sa plec nicaieri duminica si ma duc sigur sa votez, pt ca pericolul unui PSD mamut mi se pare cel mai mare. O sa am grija sa nu se piarda votul meu.
“Aparam Romania”, “Mandri ca suntem romani”, ce slogane prafuite, de prin anii 90, imi aduc aminte de mari corifei ai campaniilor electorale gen Hrebenciuc, Cozmanca… Sunt curioasa sa stiu de cine apara astia Romania (de SUA ? de Monica Macovei? de Vivian Reding?) si cum au de gand sa faca acest lucru.
In alta ordine de idei, la fel de importanta mi se pare si discutia despre :
-CINE va fi nominalizat pentru postul de Comisar european din partea Romaniei; guvernul face nominalizarea
-CARE va fi portofoliul care va reveni, in urma negocierilor, Romaniei
Eu am o analiza facuta, dar va astept pe voi 😀
Personal nu cred ca vom avea surprize si va ramane cum a fost 🙂
Desi sigur PSD -ul va incerca un mishmash ceva, conform obiceiurilor, dar nu le va iesi.
@Aramis,
ce zici, daca reusim sa-l convingem si pe d’Artagnan, trecem sigur de 5% ?
d’Artagnan e cam incapatanat 🙂 in general nu ma asculta 🙂
Plus ca el e mai classic, nu vrea sa iasa din tipare 🙂
Dar ce zici de pariu?
Merg la pariu.Pregatesc de pe acum coniacul.
“Sunt curioasa sa stiu de cine apara astia Romania (de SUA ? de Monica Macovei? de Vivian Reding?) si cum au de gand sa faca acest lucru.”
Dar Biden de cine ne apără 😉
Mai era pe aici (prin hiperspatz) unul care se ascundea de zor, deşi nu-l căuta nimeni !
P.S. Îndoieşător cât le poate trezi unora interesul, vorbitorul MRU ?!
Se vede că serviciu la servicii trage !
Vă gâdilă urechile în mod atât de plăcut, sau vă este glasul, sau ordinul, cunoscut ! 😉
Ce face vita din om ?!
Şi invers 🙄
@ Radu
Il votez pe MRU pentru motive atat de complexe incat imi este greu sa le dezvolt. Dar tu ai citit destul de multe articole de-ale mele, asa ca nu iti va veni greu sa-ti dai seama.
Romania are nevoie de o reprezentare remarcabila la Bruxelles pentru a compensa saracia de idei care vine dinspre Bucuresti si calitatea indoielnica la care se asteapta interlocutorii de acolo din partea celor veniti de aici.
@ Radu humoristic ( dar fara haz)
Te voi lua o data in serios, pentru ca ma irita elucubratiile tale politice.
Mircea Diaconu nu are nici o sansa sa fie luat in serios la Bruxelles, si daca ai cunostinte minimale despre functionarea institutiilor europene afirmatia mea ti s-ar parea logica si nu ar mai trebui sa-ti desenez.
Trec peste calitatea umana a actorului Diaconu ( care-mi place) , calitate proasta ( asa cum ne-a aratat in ultimii ani) , dar figura de profesoras netuns de provincie care nu cunoaste nici o limba straina va fi trecuta la “exotici” ( un grup informal si neafiliat al PE) . Nu numai ca nu-l va asculta nimeni, dar te asigur ca unica activitate a potentialului eurodeputat Diaconu va fi sa piarda vremea la ” televiziunile de stiri” din Ro,unde se va plange ca o baba de lucruri marunte si va povesti snoave si anecdote despre ce-a auzit si el pe acolo ( daca va avea cineva bunavointa sa-I traduca) .
Pentru a putea sa influentezi ceva in PE iti trebuie anvergura personala, recunoasterea celorlalti, si un grup puternic. Diaconu este departe de oricare dintre cele 3 conditii.
El este doar o coada mica de topor pentru PSD, un pion marunt care se vinde pe cativa arginti si pe o sinecura grasa pe urmatorii 5 ani.
Nu voi continua, pentru ca odata ce spui ca ” va vota in favoarea Romaniei” este clar ca nu intelegi nimic, dar te trezesti vorbind. Dar tu ai obiceiul sa te imbeti cu apa rece.
Stai jos, nota 3 .
@ Aramis
Cineva zicea că oameni ca Mircea Diaconu sunt dintre puţinii împotriva cărora ticăloşii încep prin a-i ignora, apoi a-i lua în zeflemea, după care declanşează o luptă acerbă împotriva lor, pentru ca în final să se recunoască invinşi !
Ticăloşii…..
Printre care, mi-ar părea rău să te numeri 😉
P.S. Un popor avizat şi inteligent ar trebui să voteze în proporţie de 80 % oameni ca Mircea Diaconu, Capsali, Costea şi alţi independenţi, tăind partidelor craca de sub picioare, mai ales acum când s-a dovedit că politica este singura afacere profitabilă în România.
Din păcate una lipsită de orice scrupule, fără un dram de grijă pentru interesul naţional, o afacere ilicită ce a produs o categorie socială din ce în ce mai greu de controlat.
Cu atât mai mult cu cât ea este atent selectată şi pregătită de cercuri oculte străine neamului românesc !
Ca oameni, mi-e milă de voi 🙄
Mai bine zis de ce-a mai rămas din voi 😉
“Stai jos, nota 3 .” 😆
Tu eşti doctor mamoş, de te apuci să dai note pe aici ?!
Sau te trezeşti (vorba vine 😉 ) la morgă ?!
Singurul loc de muncă unde te-aş vedea profesând, având în vedere nu numai pregătirea ta, ci şi stilul mortal în care combaţi pe aici 😆
Mai ales când observi că nu toţi sunt guguştiuci, dispuşi pentru ceva “mălai” propagandistic, să pună votul pentru nişte nulităţi.
Nu numai politice … 🙄
pe nişte nulităţi ( nu numai politice ), ci şi
@Aramis,
La noi in oras, seful FC este fost pedelist .Cand corabia a inceput sa ia apa peste tot, a incercat sa sara la USL, dar nu a reusit.Ramas fara coledzi , a candidat din partea PPDD si a ratat Parlamentul la mustata.Acum e sef la FC.
In rest, e un baiat admirabil. 🙂
In alta ordine de idei, acum vreo cateva zile m-am intalnit cu el si l-am intrebat, ce altceva ?, daca scoate 5%.Mi-a spus ca nu are decat cativa oameni in sectiile de votare.La sate nu are nimic si nici de aia de la oras nu-i sigur ca nu-l vand PSD-ului. De aici vine circumspectia mea despre sansele lui MRU.
Aramis
Personal il consider pe MRU un tip remarcabil, dar nu stiu nimic despre Forta Civica.
E la fel de “remarcabil” ca Iliescu, Băsescu, Măgureanu sau Ponta
Special “creaţi” pentru minţi şi suflete ca ale voastre….
Probabil că “nu sunt penali” care să nu sară cu banul 🙄
Că vorba aia :
Obrazul subţire, cu Kobe se ţine 😆
Şi asta-i scumpă, nu ca cinstea şi onoarea care nu fac doi bani în politica românească .
Vorba vine, că-i din ce în ce mai mult ovreiască, mai ales dacă vezi pe mâna cui a intrat massmedia (era să zic românească 😆 ) cea care crează asemenea false valori la care pun botul (şi)ALDE voi 😆
Adevărul despre cea mai profitabilă afacere europeană :
“Parlamentarii UE si milionul de euro pe mandat
de Dani Rockhoff HotNews.ro
Sâmbătă, 24 mai 2014, 19:10 Alegeri 2014 | Europarlamentare
Parlamentarii UE castiga gras si aceasta e o miza reala a tuturor candidatilor la alegerile europarlamentare din 25 mai, dincolo de promisiuni, intentii si alte abstractii cu care e chemat alegatorul la urne. Parlamentarii UE sunt platiti din bani publici, venitul lor reprezintand 878% fata de cat castiga unui cetatean european obisnuit, conform unui studiu efectuat de portalul german Preisvergleich.de. La sfarsitul unui mandat, fiecare dintre cei 766 de alesi in PE ar fi incasat pe cont peste un milion de euro, mai mult decat alesii parlamentelor nationale din tarile Europei, sau chiar dublu fata de congressmenii americani.
Politicienii de la Washington castiga anual 133.221 de euro. “Cu salarii anuale, inclusiv adaosuri, de 213.924 euro, parlamentarii UE sunt dintre cei mai bine platiti politicieni din lume, depasindu-i chiar si pe colegii lor, senatorii din Congresul american”, considera publicatia germana Netztrends.de, pe baza datelor rezultate din studiu.
Studiul mentionat mai aduce in discutie niste cifre, prin care se releva anumite disproportionalitati: de exemplu, Germania contribuie cu 20% la bugetul UE, populatia sa reprezinta 16,4% din cea a Uniunii, insa are doar 13% din voturile in Parlamentul UE. Nici contributia pe cap de locuitor al Uniunii nu e egala: campioni la plati ar fi Luxemburgul cu 499 euro/locuitor, urmati de Danemarca ((375 euro), Belgia (305 euro), Suedia(302 euro), Franta (290 euro) si Germania (253 euro).
Contributia medie anuala a unui cetatean UE la bugetul Uniunii Europene ar fi de 195 de euro, la o populatie de 498 de milioane de cetateni, estimeaza Preisvergleich.de. Suma rezultata e considerabila, se ridica la 96.525.000.000, adica aproape 100 de miliarde de euro anual.
In studiu se mai remarca faptul ca, intre veniturile alesilor si cele ale simplilor cetateni ai UE diferentele sunt “drastice” si ca, din anul 2009, “parlamentarii europeni si-au uniformizat retributiile, indiferent de potentialul economic si nivelul mediu salarial in tara de provenienta”. Cresterea retributiilor parlamentarilor din 2009 s-ar fi raportat la nivelul celor mai bine platiti parlamentari UE, si anume cei din Germania si Italia.
“Egalizarea castigurilor politicienilor din UE, indiferent de tara de provenienta a acestor politicieni, a dus la situatia grotesca in care, intre timp, salariile parlamentarilor europeni reprezinta 2.051% fata de nivelul salariului brut mediu al populatiei bulgare (9.948 de euro). La fel si in Romania: un parlamentar ales duminica va primi o retributie de 1.861 de ori mai mare decat cea medie, a concetatenilor sai (10.908 euro/an)”, scrie publicatia germana Netzwelt.de, pe baza datelor din studiu.
Alte comparatii intre castigul mediu anual al parlamentarilor si cel al cetatenilor obisnuiti ai UE se refera la Letonia (1.519% – 12.896 euro/an), Polonia (1.459% -13.721 euro/an ) sau Grecia (890% – 21.606 euro/an). In Portugalia ar exista un procent de 1.084%, in Spania de 806%, iar in Italia de 975%. Chiar si in tarile bogate ale Uniunii, diferentele sunt considerabile: Marea Britanie – 695% si Germania – 674%.
Preisvergleich.de face analize si comparatii de preturi si costuri pentru a transparentiza informatia care ajunge la consumator, respectiv contribuabil. O estimare rezultata din studiul specialistilor facut public saptamana trecuta indica faptul ca “un cetatean obisnuit al UE trebuie sa lucreze 55 de ani, un bulgar chiar 108 ani, pentru a ajunge la castigul unui reprezentant al poporului o data ales in Parlamentul European, pentru o perioada legislativa de cinci ani.” In spiritul acestor calcule, deducem ca un roman de rand are un secol de munca in fata, pentru a plati cincinalul la Strasbourg al unui europarlamentar al sau.
O alta publicatie germana, Focus.de, merge cu analiza si mai departe, punand in discutie uriasul salariu al presedintelui PE, Martin Schulz. In articolul de miercuri “Asa aduna Martin Schulz plusuri pentru salariul sau monstru”, este luat sub lupa modul in care acesta ar mai aduna in fiecare luna, pe langa “salariul de baza”, cca 18.000 de euro sporuri neimpozabile.
In anul 2009, Martin Schulz (58 de ani) presedinte PE si actual candidat de varf al social-democratilor europeni la presedintia Comisiei europene, a putut opta pentru “salariul de baza” standard UE (8.021 euro), sau cel in vigoare conform legislatiei germane referitoare la “dietele”, cum numesc germanii salariile parlamentare. In aceasta situatie au mai fost si alti europarlamentari germani. “Schulz a optat pentru varianta din urma, de aceea primeste 8.252 euro pe luna”, explica expertul in administratie Hans Herbert von Arnim, care a pus cap la cap toate veniturile lui Schulz.
Acestui venit de baza i se adauga, dupa dreptul european, cateva pausale (sporuri fixe). E vorba de un “spor de costuri” lunar, in valoare de 4.299 de euro, prin care, de exemplu, “isi poate plati costurile de birou sau de deplasare cu masina, in Germania”, precizeaza von Arnim. E greu de evaluat cat din aceasta pausala este folosita de parlamentarii UE in realitate, caci o serie de costurile de deplasare sunt platite “din alte surse de la bugetul european”. In plus, ca presedinte al PE, Schulz are la dispozitie doua masini de serviciu, cu doi soferi.
Focus mai explica si la ce se refera cea dea doua pausala, de 304 euro pe care fiecare europarlamentar o primeste pentru participarea la plenul de la Strasbourg. “Ca presedinte al Parlamentului, Schulz primeste acesti bani nu doar in zilele de sedinta, ci 365 de zile pe an
In plus, pentru a-si plati “angajatii”, staff-ul administrativ, presedintele PE – ca si fiecare europarlamentar – dispune de un buget separat. Profesorul von Arnim este de parere ca o parte din pausala, din suma fixa lunara care nu e folosita strict pentru costuri legate de activitatea parlamentara, ar putea constitui “un venit suplimentar mascat, si inca neimpozabil”.
Acuma, că noi suntem cum suntem, nu-i de mirare ( postările de mai sus n-au nevoie de alte explicaţii 😉 ) !
Dar cât credeţi că vor mai suporta ceilalţi ( nemţi, italieni, spanioli, greci, ş.a.) această adevărată bătaie de joc ( să nu uităm şi de ceilalţi aproape 50.000 de birocraţi plătiţi cu sume la fel de neruşinate, pentru ce…. ?!
P.S.
Şi atunci cum să se furajeze unul ca MRU doar din ce ar merita pe aici ?
Când ei au posibilitatrea să se tragă unul pe altul, de fapt unul câte unul în făcătura asta pur iudeomasonică 🙄
Humoare,
Tu ai obiceiul sa mesteci aceeasi ciulama de ciuperci otravitoare la nesfarsit, ca o vrajitoare batrana ,urata si cam intr-o ureche. Tu chiar nu vezi ca n-o inghite nimeni?
Radu Humor says:
Your comment is awaiting moderation.
May 24, 2014 at 8:01 pm
Acuma, că noi suntem cum suntem, nu-i de mirare ( postările de mai sus n-au nevoie de alte explicaţii 😉 ) !
Dar cât credeţi că vor mai suporta ceilalţi ( nemţi, italieni, spanioli, greci, ş.a.) această adevărată bătaie de joc ( să nu uităm şi de ceilalţi aproape 50.000 de birocraţi plătiţi cu sume la fel de neruşinate, pentru ce…. ?!
P.S.
Şi atunci cum să se furajeze unul ca MRU doar din ce ar merita pe aici ?
Când ei au posibilitatrea să se tragă unul pe altul, de fapt unul câte unul în făcătura asta pur iudeomasonică 🙄
Reply
Votul meu merge catre FC, din diverse motive. Unul din ele e acela ca vreau sa il vad cu o cota cat mai mare inainte de unificarea partidelor de dreapta, sa aibe o sansa reala la o pozitie importanta. A doua alegere ar fi fost Cristian Preda, ca persoana, dar nu imi place PMP-ul. Oricum ar fi votul domnul Preda tot europarlamentar ajunge.
Gand la gand 🙂
Radu Humor, cred ca m-ai convins. Ma duc sa-l votez pe MRU.
Aramis, faci cinste!
Bănuiesc că şi când te-ai însurat, ai procedat la fel 😉
🙂
F course…
@ Pierre
Am pierdut pariul se pare, nu-mi pare rau pentru miza, imi pare rau 😦 ca FC-ul n-a trimis macar un deputat. Oricum, 3,5% e onorabil.
@ d’Artagnan
Fac cinste oricum, chiar daca MRU n-a luat.
@ Kain
3,5 % va fi o baza solida.
@ All
Daca adunam, stanga si dreapta sunt aproape la paritate. Dar la alegerile prezidentiale prezenta la vot e alta.
Oricum, exit-poll-urile pot fi inselatoare, sa vedem si rezultatele.
@Aramis,
si eu zic sa asteptam pana dimineata.Si mie mi-ar parea rau sa pierzi pariul. 🙂
In Franta, Marine LePen si FN 25,1% , in UK surpriza, UKIP nu e pe locul 1 ( s-a desumflat) , iar in Grecia , Hrisi Avgi 9% ( adica mult) .
Domnilor, din pacate s-a demonstrat inca o data ca Romania este captiva, prinsa intr-un spatiu al inconstientei colective si al dependentei voluntare fata de mila autoritatii publice. Ce-i ala proiect politic? “Mandri ca suntem romani”, votam sa ne-o traga, in continuare. Vezi Ovidiu Silaghi, la Satu Mare.
Amin !
RED. RED.RED. The new colour. Precum titlul unui film, Romania, Good Night and Good Luck.
Mmdaaa…
un gentlemen, asa cum vrei tu sa te dai, ar fi spus “Doamnelor si Domnilor”… da ..
1. rezultatele arata ca cei mai multi care colcaie pe aici, habar nu au de realitatile romanesti, nu au pic de minte-n cap sa priceapa ce se-ntimpla.
2. unu ca Athos, in gindirea lui limitata, va arunca in permanenta niste clisee citite pe o punga de invelit brinza. Daca Athos ar fi citit doar putin din ideile partidelor de ex. PMP va vedea ca acesta e mai de stinga decit PSD, chiar daca se autodeclara de dr.
3. daca s-ar analiza un pic s-ar observa fara mare greutate ca basescu a reusit sa minjeasca tot ce a apucat, a reusit sa compromita idei ca anticomunism, anticoruptie, dreapta. Dupa cum se vede chiar in conditiile unui guvern neperformant, ca sa ma exprim elegant, fortele infectate de basescu nu pot razbate.
Ca-ntotdeauna e nevoie de un suflu nou, liberalii ar putea fi o solutie, din pacate au un leader, crin, total incapabil.
Aramis
si totusi, UKIP a castigat…
Da, asa-i, citisem un exit-poll in care labouristii erau dati cu un loc in PE mai mult decat UKIP. Dar totusi castigul nu este la nivelul asteptarilor. Oricum au spus ca nu se vor alia cu FN-ul lepenist , pe care-I catalogheaza drept extremist 🙂
FC a obtinut 2.6%, in schimb Mircea Diaconu a obtinut 6,9, mai mult decat UDMR.
Asteptam demisia lui Antonescu, dar se pare ca Iohannis i-a luat-o inainte.
Hai, că MRU s-a scos :
El se pregăteşte pentru prezidenţiale !!!!!
Câtă nesimţire
Şi încredere în forţele oculte care i se pare lui că mai pariază pe o asemenea mârţoagă 😆
P.S.
Dar poate că se gândeşte la preşedinţia Israelului ?! 🙄
Scorul extraordinar al lui Mircea Diaconu, arata clar ca Antena 3 este o forta mediatica in Romania, cu un public constant si ascultator. Voiculescu se poate felicita, traieste in tara potrivita.
Sincer sa fiu, desi am tratat cu mare neincredere PMP, nu am realizat complet cat de gresita, de fapt cat de nociva pentru intreaga dreapta romaneasca este aceasta inventie a lui Basescu. Ca si pentru el are acelasi efect, nu ar avea mare importanta, oricum e “fumat”. Dar reprezinta probabil cea mai mare piedica in calea unei reale si necesare colaborari a fortelor de dreapta.
Cand o parte din PDL s-a refugiat la PSD, fenomenul a fost unul de insanatosire a PDL. Nu la fel se poate spune si de cei care s-au dus la PMP: partea aceea care cauta un proiect politic nou, nesatisfacuta de ce se intampla in cadrul PDL, nu face azi, din pacate, decat sa gireze cu prestigiul greu castigat, (Funeriu, Preda), ambitiile si tupeul lui Udrea. Ar trebui sa realizeze asta, si sa transeze chestiunea, lasand-o pe doamna sa-si admire singura reclama la sampon ce i-a servit drept afis electoral.
La PNL exista sansa unui fenomen de insanatosire, daca oferta PSD va determina purjarea de cazaturi si cameleoni politici, in absenta reinnoirii unei colaborari la guvernare. Daca insa Tariceanu va redeveni influent, este posibil ca acest proces sa intarzie semnificativ.
Nici n-am terminat bine de zis. Tariceanu nu se dezminte:
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-17359573-chitoiu-david-gerea-biroul-lui-tariceanu-ponta-sedinta-din-biroul-lui-tariceanu-usl.htm
Incerc sa fac o paralela imaginara intre alura comentariilor si comentatorilor de pe acest blog si alura rezultatelor la alegerile euro-parlamentare si a alegatorilor impricinati. In mod bizar paralela nu iese deloc. Ceva nu se potriveste cu niciun chip. Clientela hanului nu are chipul si asemmnarea neamului, acest blog dovedindu-se nereprezentativ pentru natie si inselator pentru participanti. Ceea ce insa nu-l face mai putin interesant ca fenomen social (la scara blogului)…
De multe ori m-am gandit la ceea ce spuneti. Si asta dupa ce un strain, acum mai bine de 15 ani imi spusese intr-o discutie in care ii laudasem Romania, si pe romani ( acel tip de lauda care nu vrea sa impuna, nici sa minta flagrant sau sa insele) urmatorul lucru: ” Yes, but you’re not quite the average Romanian ” . Nu doar exprimarea, dar si zambetul usor amuzat ( probabil pentru relativa naivitate cu care faceam afirmatii) si tonul, m-au determinat sa analizez spusele lui, si am ajuns la concluzia ca de fapt, politicos, dorise sa ma puna la punct.
Si totusi, fiecare de pe aici ( cred ca si dvoastra pentru cine stie sa citeasca mai departe de text) este reprezentativ pentru mici grupuri sociale ( probabil replicate, cu nuantele de rigoare in diverse regiuni) . Reprezentativitate nu prin excelenta ( sau, mai stii?) ci prin apartenenta ca individ la group.
Dar eu sunt un optimist, si cred ca Romania are noroc, un noroc care a ferit-o de multe ori de propriile greseli. Sa nu ne facem iluzii. Electorat incult, extremist , nationalist si patologic exista oriunde, in Europa si aiurea. Problema electoratului roman este aceea ca dovedeste ingaduinta nepermisa , si absolva politicieni si reprezentanti corupti, partide corupatoare si mincinoase si organizatii care vand perdele de fum ambalate in retorica. Asta spune mult despre caracterul in mic al alegatorului ( femeia de servici care fura detergentul ce ar trebui sa curete scarile, nu-l va pedepsi pe politicianul care a furat un milion, e doar chestie de acces la resurse, de oportunitati) , si explica partial starea natiunii.