Oful meu cu rusii…

Poate nu simtiti la fel , dar opinia mea este ca razboiul ne sufla in ceafa.

Desigur, in acest moment , pare rezonabil sa-ti imaginezi ca toate tulburarile din ultima vreme ce au aparut parca de nicaieri, pot cunoaste cu relativa usurinta o solutie negociata. Pana la urma, nici unul dintre actorii majori, fie ei americanii, rusii, nemtii, chinezii, etc, nu isi doreste un conflict armat extins. Putina reasezare, o concesie aici, una dincolo, si iata noul echilbru.
Dar asta insemna sa uiti ceva: puterea propagandei.

De la caderea Uniunii Sovietice, Rusia a incercat un parcurs democratic, dar a esuat relativ rapid. Din cenusa URRS, cele mai echipate pentru supravietuire si adaptare s-a demonstrat a fi ramasitele fostului KGB. Fie pe calea briganda, fie pe cea oficiala, KGB a disputat si in cele din urma a recuperat integral fraiele puterii in Federatia Rusa. Iar KGB nu este tocmai un soi de campus universitar, unde se promoveaza si dezbat teorii. KGB inseamna obiective imediate si, intre altele, metode subversive si eficiente de influentare a maselor: controlul asupra canalelor de informare, propaganda, indoctrinare, recrutare sau anihilare. Iar masele raspund, se pare:

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17293656-cum-ajuns-rusii-urasca-din-nou-occidentul.htm

Propaganda este in general un substitut pentru gandire si judecata. Raspunsuri de-a gata, oferite spre a opune chinului chestionarii si autochestionarii suficienta unor certitudini fabricate. Pana la urma, cati dintre noi nu suntem avizi dupa certitudini? Dupa garantii? Cati dintre noi nu ne dorim, in adancul sufletului, sa nu mai fim confruntati cu enervantul, insuportabilul chin al permanentei dezbateri? Si mai ales, cati dintre noi nu avem constiinta unei apartenente la un destin colectiv superior, de la care insa un anume inamic se incapataneaza sa ne devieze?
Nu este deloc greu sa intelegi de ce propaganda functioneaza. Dar este teribil de greu sa intrevezi care sunt resorturile pe care le declanseaza si sa calculezi urmarile.

Propagandistii sunt un soi de piromani, ei se satisfac cu atat mai tare cu cat incendiul este mai mistuitor. Dar cei care cauta sa se foloseasca de piromani chiar daca nu sunt ei insisi niste distructivi neconditionali, nu trebuie sa se amageasca in vreun fel: incendiile nu au butoane de “off”.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

39 Responses to Oful meu cu rusii…

 1. d'Artagnan says:

  Probabil că şi în celelalte tabere există propagandă:
  http://adevarul.ro/international/rusia/rusofobia-imperiu-natiune-1_5373b6f20d133766a8a7d3c1/index.html

  P.S.
  Pe lângă propagandă mai există manipularea, care mi se pare mult mai subtilă şi mai eficientă.

  • athos says:

   Propaganda este dincolo e manipulare, as spune, desi o include aproape intotdeauna.

   Manipularea inseamna sa tii bietei gaini lumina aprinsa ca sa oua iarna ca si vara, in vreme ce propaganda inseamna sa o convingi ca ratele, (de exemplu), sunt cele care stau in calea destinului ei de vultur de curte. Cu alte cuvinte, a manipula presupune sa folosesti ceva ce era deja acolo, pe cand propaganda inseamna mai curand sa sadesti o convingere noua, sa creezi si sustii o realitate artificiala.

 2. d'Artagnan says:

  Manipularea înseamnă să aduci găina în starea disponibilă dorită de manipulator, să ajungă la concluziile respective cu convingerea că a făcut-o prin gândire proprie .Adică găina iși zice , bă, ce deșteaptă sunt, fac ouă în prostie pentru că vreau eu, fie vară, fie iarnă! Dar nu știu totuși ce-i cu lumina aia enervantă…
  De aceea manipularea nici nu este declarată, așa cum este propaganda. Asta ar fi prima diferență, iar a doua ar fi că manipulrea poate fi gândită pentru un număr mic de persoane, pe când propaganda este pentru mase.

 3. Radu Humor says:

  Vorba ta :
  Tot un ” offf! ” ( ştii bancul cu tot un pisic ? 😆 )

  Profesorul Constantin Barbu: “Toţi cei nouă agenţi străini care au produs rapoarte împotriva lui Eminescu sunt evrei unguri şi evrei austrieci”. INTERVIU Cuvântul Libertăţii

  http://www.badpolitics.ro/profesorul-constantin-barbu-toti-cei-noua-agenti-straini-care-au-produs-rapoarte-impotriva-lui-eminescu-sunt-evrei-unguri-si-evrei-austrieci-interviu-cuvantul-libertatii/
  ………………
  “Eminescu este viu, extrem de viu fiindcă geniul său este unul historial, el ghicind „enigma vieţii”. N-am vrut să spun până acum, dar toţi cei nouă agenţi străini care au produs rapoarte împotriva lui Eminescu sunt evrei unguri şi evrei austrieci. Toată povestea stupidă cu antisemitismul lui Eminescu aici trebuie căutată. Este un lucru gingaş pe care va trebui să-l lămuresc. De ce nimeni nu spune că Eminescu a studiat caldeana cu marele profesor Petermann? De ce uită detractorii lui Eminescu faptul că geniul nostru a avut la Viena şi Berlin mari profesori evrei? Eu am publicat în Biblioteca Eminescuaproape toate cursurile pe care Eminescu le-a urmat la Viena şi Berlin cu o seamă de celebri profesori de origine evreiască. Detractorii lui Eminescu uită lucrurile esenţiale fiindcă de fapt nu le ştiu. Adevărata cândire a lui Eminescu este în ontologia poetică din poemele şi prozele sale.

  De ce nu arată detractorii săi (nişte analfabeţi, în fond) paginile geniale din Luceafărul (Caballa Lucis), Sărmanul Dionis (maestrul Ruben este evreu), Memento mori (strălucitele versuri despre Israel)? În articolele politice Eminescu a scris despre câţiva escroci financiari, nu despre Iisus Hristos şi consubstanţiala evreitate. Voi publica o lucrare complicată şi voi sta de vorbă cu adevărata elită evreiască, pentru a stinge această falsă problemă care este neproductivă din toate punctele şi nepunctele de vedere.

  Înnebunirea şi uciderea nihilistului Mihai Eminescu este un lucru complicat şi nu degeaba am avut nevoie de peste 20 de volume de Codul invers, care se va sfârşi pe la volumul 33.

  Doctorul Tălăşescu este acela care a avut în mână creierul lui Eminescu (şi nu Gheorghe Marinescu) şi el este cel care scrie în 1912 că vede aici o ţeastă zdrobită de o mână criminală. Dacă nu ar fi fost astfel, Maiorescu ar fi reacţionat fiindcă trăia.

  „Trăim într-un canibalism cultural de cea mai proastă calitate”

  Reporter: Ai putea să faci o schiţă privitoare la starea actuală a culturii române?

  C.B.: Îmi ceri un lucru foarte greu, şi de aceea nu voi schiţa decât patru mici răspunsuri improvizate.
  Prima problemă priveşte falsificarea cinstitei ierarhii („corifeii” falsificării până la escrocherie literară sunt Manolescu, Liiceanu şi Patapievici cu fostul său ICR).
  Când umbli cu fals, cultura ajunge în faliment aşa cum a demonstrat Manolescu la Uniunea Scriitorilor.

  A doua problemă priveşte obrăznicia de a introduce o „dictatură” literară care nu permite nici opinia liberă, nici adevărul, nici ierarhia reală. Cazul „Tribuna” este o adevărată apocalipsă. Numai că nimeni nu poate învinge aletheia (dez-văluirea, adevărul, realitatea – aşadar). Aşa i se întâmplă lui Manolescu canonizatorul dacă nu citeşte prefaţa lui Nietzsche la Aurora, unde o virgină o întreabă pe mă-sa dacă este adevărat că Dumnezeu se află peste tot. Auzind răspunsul că Dumnezeu se află peste tot, duduia zice: „Vai, mamă, dar nu este indecent?”. Aşa mi se pare şi mie inconturnabilul Manolescu: indecent (observi că am trecut chiar şi peste faptul că nu e Dumnezeu). Despre faptul că a plagiat din Jauss nici nu vreau să-i mai amintesc…”

 4. Aramis says:

  @ Athos

  Ma bucur ca ai ( re) venit ( si) cu articole 🙂

  Spui ca ” razboiul ne sufla in ceafa” . Pai avem déjà un razboi civil in Ucraina, decat ca nimeni nu-l numeste astfel. Dar el exista. E un asa zis razboi ” prin terti” , adica Rusia si Occidentul se prefac ca nu ar fi in razboi, dar sprijina cele doua factiuni care se razboiesc in Ucraina. Ca armele si tehnica militara joaca un rol secundar in acest razboi, propaganda, razboiul informational si de informatii, manipularile de tot felul fiind cheia si ( deocamdata) principalul arsenal in acest razboi , e alta poveste. Slabiciunea Vestului este falimentul total al proiectului de tara numit Ucraina, si lipsa unei alternative la sustinerea unui stat care oricum nu are incredere in el insusi si nu are sustinerea unei majoritati a propriilor cetateni, iar slabiciunea Rusiei este aceea ca aduce in vremuri in care cucerirea teritoriala nu ( mai ) poate fi sustinuta moral procedee de tip sec XIX, dar mai ales vulnerabilitatea economica. Rusia insa stie foarte bine sa speculeze slabiciunile adversarului, si sa se foloseasca de limitarile democratiilor occidentale ( date de imposibilitatea hotararilor arbitrare si de dezbaterea nesfarsita pe care o presupune o democratie) .

  Pe de alta parte nu sunt deloc de acord cu tine cand spui ca Rusia ” a incercat un parcurs democratic” . Ce vrei sa spui cu asta, cum argumentezi afirmatia? Cand a incercat Rusia un astfel de parcurs?

  • athos says:

   Pe vremea lui Ieltin. Incercarea a fost reala.

   • Aramis says:

    Adica cum reala? In ce a constat? Care au fost elementele de promovare a principiilor democratice pe vremea lui Yeltsin? A fost un proiect de democratizare ( cum? Care? Cu ce rezultate? Cine au fost promotorii democratiei atunci?) , sau o incercare izolata si personala a lui Yeltsin? Yeltsin a fost un democrat?

    • athos says:

     Dupa cate imi aduc aminte, el a fost primul care a organizat ceea ce se cheama alegeri libere in fosta URSS; erau germenii unui proces democratic, ca si pluripartitismul sau liberalizarea vietii economico-sociale in Rusia. Din punctul meu de vedere, aceste elemente au fost incercari de parcurs democratic…

     • d'Artagnan says:

      Şi aşa de tare l-au obosit încât s-a apucat de băutură… 🙂

      • lazycat001 says:

       Corect, parcursul real al Rusiei catre democratie ar fi fost u proces foarte complex pe care din pacate Yeltin nu l-a putut gestiona nici pe jumatate in opinia mea… Plus ca daca nu controlezi in profunzime fiara KGB sansele sunt zero…

 5. Radu Humor says:

  Din ciclul: Eu am ras cu lacrimi….mai radeti si voi………..

  Ritual initiere in Miscarea Populara……..:

  • neamtu tiganu says:

   si io m-am tavalit de ris citind intelepciunile lui Athos care il urmeaza indeaproape pe dartagnian in scorniceli. Unde mai pui ca-i sufla razboiu-n ceafa, saracu de el, poa sa-i amorteasca gitu de la curent.

   Pilde:
   1. nemtii din fostu DDR au vrut sa se uneasca cu BDR. In RFG se traia mult mai bine.
   2. fosta Iugoslavia s-a farimitat deoarece fiecare natiune spera ca independenta ar trai mai bine.
   3. nord coreeeni s-ar uni cu draga inima cu sud coreenii, de ce? Il las pe Athos sa ghiceasca!
   4. s-ar mai putea da inca fro 20 de exemple.

   Sunt sigur ca athos si dartagnian nu pricep ce vreau sa spun, de aceea le dau un ajutor suplimentar, rusii traiesc mult mai bine decit ucrainienii, chiar daca traiesc prost, e firesc ca rusii din ucraina sa doreasca la mama rusia.

   Ma uimeste aparitia multor idioti care-si permit sa ignore dorinta poporului, atunci cind nu e in concordanta cu “ideile” lor cretine, si-ncearca sa puna vina pe, chipurile, manipulare, propaganda.
   Ie oare intimplator ca acestia au crescut sub cizmar, nu spunea ala ca “agenturile straine”?

   P.s Astept cu nerabdare sa aflu cine se razboieste cu cine, in ce zi si la ce ora! Find stare de razboi desigur trebe instituita stare de urgenta, sistate alegrile si numirea lu basescu presdinte pe viata, sau cel putin atita timp cit sufla razboiu-n ceafa!

   • d'Artagnan says:

    Îţi trebuie nişte calităţi excepţionale să înţelegi greşit aproape toate articolele postate, să fii pe lângă subiect majoritatea timpului, să fii invers. Să fii viţeversa.
    Athos vorbeşte de ruşii din Rusia, nu de ruşii din Ucraina, aşa că ce spui tu că “e firesc ca rusii din ucraina sa doreasca la mama rusia.” şi tot restul polologhiei sunt pe lângă subiect. Propaganda de care vorbeşte se referă în primul rând la propaganda administrată maselor din Rusia, alegătorilor din Rusia.
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17293656-cum-ajuns-rusii-urasca-din-nou-occidentul.htm

    • neamtu tiganu says:

     tu inelegi ca cucu-n gura.
     repet, NU propaganda sau manipularea i-a facut pa rusi sa fie asa cum sunt acum. Asa sunt ei, asa gindesc ei, asa e mentalitatea lor din tata-n fiu, nu de azi de ieri, si asta, ca ne convine sau nu, trebe respectata. Cunosc rusi nascuti si traiti in vest care gindesc la fel ca majoritatea rusilor din rusia.

     Dobitocii vestici il copiaza pe cizmar, vor sa formeze omu nou dupa chipu si asemanarea lor, vor sa exporte modu lor de viata, “valorile” lor, rezultatele sunt exact pe dos, cind nu le iese incep sa acuze cu manipularea, propaganda, de parca ei nu ar incerca acelasi lucru, se oftica doar ca nu le iese.

     Dupa mintea mea fiecare popor trebuie lasat sa traiasca dupa cum ii place lui, dupa traditiile si obiceiurile lui; lasa mujicii sa bea vodca daca le place, nu le baga wiski pa git.

     P.S Nu poti desparti discutia despre rusii din Rusia de situatia din Ucraina, dacan-ar fi fost zapaceala maidaneza discutam despre fotBAL:

     • d'Artagnan says:

      “Dupa mintea mea fiecare popor trebuie lasat sa traiasca dupa cum ii place lui, dupa traditiile si obiceiurile lui; lasa mujicii sa bea vodca daca le place, nu le baga wiski pa git. ”
      Dacă ţin bine minte, noi eram băutori de palincă şi vin iar ruşii ne-au băgat pe gât vodkă. Şi nouă şi la jumătate din Europă. Şi nu cred că i-a venit mujicului pe chelie să facă asta din senin, ci tot în urma unei …propagande.
      Sufletul rusesc, Maica Rusia reprezintă un lucru, iar bancul cu “cine se învecinează Rusia? Cu cine vrea ea!” este altceva.
      Dacă ar fi fost sinonime n-ar fi murit atâţia ruşi în Gulag.
      Apropo, ştiai că cinemaul de propagandă a apărut în Rusia, după ce comuniştii au luat Puterea? Lenin stabilise şi proporţia exactă la filme: 60% propagandă, 40% divertisment.

      • neamtu tiganu says:

       baaa, tu ai habar de istorie? Cum au ajuns rusii in Romania, cind si de ce?

       Da, de fapt, niste oameni inteligenti, din care tu precis nu faci parte, ar trebui sa treaca peste aceste resentimente. Uita-te la nemti si francezi, in istoria lor s-au omorit de nenumarate ori, ba unu a venit peste altu, ba invers, si azi sunt prieteni, incearca chiar sa construiasca o Europa a pacii.

       Pina cind o mai tineti voi cu rusii davai ceas, davai muiere? Nu credeti ca e cazu sa-ncercati sa sariti peste Umbra voastra? Ce sanse aveti sa realizati ceva cu dusmania asta ancestrala? chiar va imaginati ca veti reusi sa-i invingeti pe rusi? ce urmariti?

 6. athos says:

  Neamtu Tiganu

  In ciuda vehemenetei si modului coltzuros in care intelegi sa-ti prezinti opiniile, ele ofera doar niste resturi, niste franturi de rationament. Probabil ca realizarea partii injurioase din interventii iti mananca toata zestrea de coerenta si consistenta.

  Am sa incerc o explicatie pe un alt caz, sunt oarecum convins ca aici pricepi mai usor: imagineaza-ti ca exista un nucleu teritorial in Romania, care isi doreste cu adevarat sa apartina Budapestei si nu Bucurestiului. Crezi ca este un motiv suficient de bun pentru ca Ungaria sa anexeze aceste teritorii si sa organizeze referendumuri? Dupa logica ta, se pare ca da.

  Putin isi convinge astazi conationalii ca ceea ce face in Ucraina, si probabil ce va face si in alte teritorii care au apartinut URSS, este legitim, si ca cei rai sunt Occidentalii, care fac oferte politice in zona lor de influenta. Isi prezinta propria agresiune drept un act de protectie in fata asa zisei ascensiuni fasciste in Ucraina, mizand pe sensibilitatea rusa la acest cuvant, intrucat in afara Rusiei si rusilor nimeni nu prea ia in serios aceasta perspectiva, daca nu te punem si pe tine la socoteala. In mod sistematic, rusilor li se repeta ca au un destin euroasiatic, din perspectiva caruia tratatele internationale prin care granitele nu se retraseaza prin acte arbitrare devin irelevante. In mod sistematic, Occidentul este demonizat si aratat cu degetul ca fiind cel care se opune acestui destin euroasiatic si incearca sa slabeasca Rusia si pe rusi. Dupa toate standardele pe care eu le cunosc, aceasta este propaganda. Ce este insa dupa standardele tale, da-mi voie sa spun ca nu ma prea preocupa.

  • Radu says:

   Gresesti athos, si la fel d’Artagnan. Neamtu Tiganu se cunoaste bine si va spune direct, voi nu vreti sa intelegeti: neamul prost l-a mostenit si nu se schimba doar pentru ca vreti voi.
   Individul care semneaza neamtu tiganu cunoaste o singura valoare: tiganeala. Nu va place ca e mereu pus pe harta, ca nu are pregatita decat o injuratura, ca nu stie decat sa inveleasca mitocanii intr-un ambalaj tipator ? Dati-l afara ! Nu, voi vreti sa-l schimbati! Betivul e in cautare de un loc unde sa-si scuipe semintele: atata stie, atata face ! Voi maturati bine dupa el, luand fiecare coaja si examinand-o cu grija sa vedeti, nu puteti cumva sa gasiti una care a aterizat mai aproape de cosul de gunoi ? Ar fi un progres.
   Nu mai cereti porcului sa vorbeasca romaneste ! Ori il dati afara, ori ii acceptati grohaiturile !

  • neamtu tiganu says:

   “imagineaza-ti ca exista un nucleu teritorial in Romania, care isi doreste cu adevarat sa apartina Budapestei si nu Bucurestiului. Crezi ca este un motiv suficient de bun pentru ca Ungaria sa anexeze aceste teritorii si sa organizeze referenumuri? Dupa logica ta, se pare ca da. ”

   Prima intrebare, de ce si-ar dori acel nucleu sa apartina Budapesteti? Nu cumva ca ar trai mai bine apartinind acelora? Si da, daca acest “nucleu” reprezinta o majoritate, faca-se voia lor.
   Cunosti istoria Cehoslovaciei? De ce s-au despartit? Si ce a fost rau in asta? da Lituania, Estonia de ce s-au despartit de URSS? Dupa logica ta ar fi trebuit sa ramina vesnic parte din asta, nu? da Jugoslavia, am mai dat acest ex., de ce s-a farimitat?
   De ce Alaska a devenit prin cumparare americana, si de ce california e americana si nu mexicana. Nu asa ca-i condamnam pe chinezi ca tine poporu lui Dalai Lama legat? Nu-i asa ca le dorim libertate? De ce dorinta de libertate a unora e mai valoroasa decit a altora? Ca nu-i putem noi suferi pe rusi? Nici io nu-i pot suferi, da asta nu-i un motiv suficient de puternic sa devin intolerant, partinic.

   Dupa ce logica, dupa ce lege naturala sau internationala ar trebui un popor sa fie obligat sa traiasca in granitele unei tari cu care nu se identifica?

   Vaz ca voi astia, democratii, aveti o mare jena de “referendumuri”, ati patit-o cu basescu si ati devenit tare sensibili….

 7. lazycat001 says:

  Interesante declaratiile dlui Biden la Cotroceni… O palma grea pentru cei 7.4 milioane de bizoni care s-au lasat dusi de nas la referendum.

  Dar nu e problema ca astia oricum nu inteleg nimic din ce nu li se explica la antene si o sa se prezinte en masse sa voteze PSD-ul.

  • neamtu tiganu says:

   asta ai inteles tu? inca un dobitoc, unu care considera 7,4 milioane drept bizoni, ii considera idioti dusi de nas!
   Baaa, voi sunteti mai comunisti decit cei mai mari comunisti, voi credeti despre voi ca detineti adevaru suprem si toti ceilalti sunt boi. Baaa, asta-i democratia, exista pareri diferite, idei diferite, interese diferite, asa e si-n USA si-n Germania si-n Romania, ca va convine sau nu…nu conteaza, jean boxeaza!

   • Observator says:

    :-), io zic sa iei partea buna din mesajul pisicii lenese. Si anume recunoasterea ca au fost 7,4 milioane de romani ce au votat la referendum. Deci milionul ala de voturi furate ce se tot arunca prin PE a fost minciuna.

 8. neamtu tiganu says:

  am citit si io declaratia lu Biden, imi imaginez ca daca ar fi spus asa ceva in Germania, cred ca ar fi fost fluierat, injurat, dat afara. Da romanilor le place sa fie umiliti, lor le place sa vina tatucu american si sa le dea lectii, acolo ati facut bine, acolo trebe sa faceti asa si pa dincolo. Miine vine unu de EU, poi-miine francezu, printu ala urit englez, cu urechile ca usile de la taxi.
  Chiar isi imagineaza cineva ca americanilor le-ar pasa de Romani? Poa sa fie cineva atit de timpit sa creada ca Biden a venit de peste mari si tari sa vada cum merge treaba-n Ro? Nu cumva are niste interese? ia ginditi-va care or fi acele interese? Si care or fi interesele romanilor vis-a-vis de americani? ce pot oferi americanii afara de morala de doi bani? Stati ca m-am prins, vor sa exporte democratia, aha.. sunt sigur ca Biden se amuza copios, asa prosti nu a mai intilnit.

  • Radu Humor says:

   Păi, Biden a venit cu corupţia-n gură şi a plecat cu aprobarea pentru exploatarea gatelor de şist. Ba, ne mai şi ajută cică să ne dobândim independenţa energetică, ajutându-ne cică, să facem nişte conducte prin care Chevron să exporte gazul din România 🙄
   Are dreptate Herr :
   În Germania l-ar fi huiduit până-şi lua paraşuta Jill şi pleca cu coada între picioare !
   Şi nu numai în Germania, dar ca la noi, la nimeni !
   Vin toţi neica- nimenii să ne certe, ca până la urmă să-şi impună ei pdv !
   Nişte împuţiţi de lobyştii , n-ar veni unul cu bune intenţii :mrgreen:

 9. Observator says:

  Dragul meu, Athos, de câțiva ani trăim într-un mediu viciat de manipulare, de propaganda. De ce la ruși ar fi altfel? Dar ce mi-e neclar mie e de ce anume ne e teama noua? Ca ne vor invada rușii, ca ne taie gazele, ca….?

  • neamtu tiganu says:

   draga Observator, cind un barbat bine, grizonat, ca mine de ex. iti face complimente nu asa ca poti sa crezi ca acestea sunt manipulare si respectivu, old man, cum zice Isabel ma bel, te vrea la asternut?

   Oare noi, in viata de zi cu zi, nu-ncercam sa ne facem Propaganda, sa ne aratam partea de ciocolata, sa ne manipulam sefii, subalternii, nefestele, amantele, prietenii ca sa nu mai spun de monumentele de minciuni pe care le folosim pt. a ne educa copii!?
   Culmea e ca noi care o facem minut de minut, ne miram nespus cind aflam, intimplator, ca o mai fac si altii, ca mai incearca si altii? Mai ales daca-i vorba de rusi, ca sa nu mai vorbim de unguri… sau chiar de tigani, si sa nu uitam evreii..

   • Observator says:

    Stiu eu daca la lucrurile astea marunte se refera Athos? Vezi, dumneata, poti sa crezi ce vrei cand iti face un barbat un compliment, important e sa crezi lucrul care-ti face cel mai bine la psihic in momentul ala:-).

    Intr-adevar circula niste zvonuri cum ca rusii stau foarte bine la armele psihotronice, ca ar fi experti in manipulare colectiva, in zvonistica de tip propagandist. Ca o opinie personala poate ca rusii au inventat propaganda, insa a fost atat de rapid preluata incat asta a devenit arma tuturor, ceea ce ne-a cam imunizat pe noi, “plaiesii”.

 10. neamtu tiganu says:

  inca una si ma duc..
  amuzant e ca-l codamnam cu ura proletara pa Putin ca-ncearca sa-i atraga pa rusii din Ucraina, da-l laudam peste masura pa basescu ca face acelasi lucru cu romanii din Moldova.

  Chiar, cum ar fi cu Moldova/Basarabia? Nu-i asa ca-i pamint romanesc stramosesc?

  • athos says:

   Pai asta este diferenta pe care tu nu o sesizezi, sau te faci ca nu o sesizezi: Una este sa spui ca rusii din Crimeea doresc sa o uniune cu Federatia Rusa, (ceea ce poate fi legitim), si alta este ca Rusia sa rupa o parte din Ucraina, folosind asta drept pretext.

   • neamtu tiganu says:

    slab, tare slab, stiam eu de ce nu trebe sa am pretentii de la tine..
    ce dovezi ai ca Rusia vrea sa rupa o halca din carnea sfinta a Ucrainei? Ti-a spus tie Obama? Ce interes ar avea Rusia sa se-mpovareze cu o bucata dintr-o tara care nu are nimic, care nu functioneaza de nici un fel.

    Si esti convins ca nu exista si-n Ro oameni de bine care doresc sa rupa o parte, sau sa-nghita cu totu, din Moldova? Macar din motive electorale..

 11. athos says:

  Neamtu Tiganu

  Nu este vorba despre ce isi doreste acel nucleu. Dorinta lui de autonomie sau de alipire este o chestiune care poate fi cat se poate de legitima. Ceea ce nu se poate spune despre utilizarea unor astfel de deziderate ca si pretext de incalcare a unor tratate internationale, ori a angajamentelor care deriva din ele.

  • neamtu tiganu says:

   tratatele internationale nu au tinut niciodata cont de dorinta popoarelor, au fost impuse de invingatori. Aceste tratate functioneaza atita timp cit se mentine echilibrul fortelor, la orice schimbare nu mai au obiect.

   daca ar fi fost dupa tratae internationale germania ar fi fost si azi impartita, ar fi existat USSR si.. si. si.. cum se spune principiile sunt bune ca sa ai ce sa-ncalci!

   • neamtu tiganu says:

    si-nca ceva, te-ai intrebat de ce e pace in Europa de peste 60 de ani? Iti spun tot eu, granitele au devenit formale, populatia poa sa circule, sa muncesca si sa se distreze unde vrea.
    Asta ar fi, dupa mine, lumea ideala, o lume fara granite.

 12. Radu Humor says:

  Numai nişte tâmpiţi, sau plătiţi să o ţină maţu gaia cu Putin vrea să ocupr Ucraina, când e clar că elefantul este târât de şoricel (Israel) într-o nouă confruntare, vce s-ar putea de data asta să-i fie fatală.
  Îi doare-n cotul de la rubaşcă pe ruşi de sancţiunile jidoveşti pe care le tot agită ăştia 😆
  Au încheiat un parteneriat cu China pentru livrare de gaze, armament şi ce-o mai fi, pe vreo 30 de ani, iar ovreiaşii europeni şi de peste baltă cred că-i vor lăsa cu gazele-n stoc şi conturile goale !
  Crede cineva că trupele americane trimise în urmă cuvreo 7o de ani ( care n-au trecut niciodată de Elba) şi nu s-au luptat niciodată cu Armata Roşie, au pus, sau vor pune la pământ Imperiul sovietic, destrămând URSS 😉
  A fost dorinţa popoarelor de a fi libere să-şi decidă destinul, să-şi (re)creeze naţiunile, pe baza propriilor Istorii, religii, a limbilor , culturii şi identităţilor naţionale. Deci naţionalismul, nu NATO, cum bine remarca Patrick J. Buchanan a distrus Imperiul Rusesc :
  ” Naţionalismul şi nu un NATO plin de profitori ( ce-a vrut Biden de la noi :mrgreen: ?! s.m.) a eliberat naţiuni captive distrugând URSS, împărţind Cehoslovacia în două şi Yugoslavia în 7 “.
  Poate că Puti doreşte, pofteşte la Ucraina şi Belarus ( atracţia e reciprocă !), dar nici într-un caz la românia, Bulgaria, Polonia, Cehia, Slovacia sau Ungaria !
  Şi atunci de cine ne tot scoate ochii Biden că ne apără ?!
  Dar mai ales în schimbul a ce ?! 😉
  Vrabia din mână pe cioara din par :
  O ipotetică apărare, deşi nu suntem de nimeni ameninţaţi, în schimbul unor rezerve naturale. Singurele ce ne-au mai rămas :mrgreen:
  Sunt curios cu cât se va mări contul lui Biden în urma acestui loby ordinar ?!

  • neamtu tiganu says:

   niste sefi mari de la Aorbus au iesit pa sticla si au inceput sa se vaite ca daca se-ncurca treaba cu rusii nu se vor mai putea produce avioane deoarece Rusia detine aproape monopol in productia de titan, material absolut vital pt. avioane.

 13. neamtu tiganu says:

  joe biden, pretenu Romaniei, om politic de mare clasa:
  “Vice President Joe Biden is on a trip to Bosnia, Serbia, and Kosovo. The White House is calling it ‘Operation Keep Biden Away From the Microphones.'” –Jay Leno
  “Stand up, Chuck, let ’em see ya.” –-Joe Biden, to Missouri state Sen. Chuck Graham, who is in a wheelchair, Columbia, Missouri, Sept. 12, 2008
  “Folks, I can tell you I’ve known eight presidents, three of them intimately.” –Joe Biden, Aug. 22, 2012
  “My mother believed and my father believed that if I wanted to be president of the United States, I could be, I could be Vice President!” –Joe Biden, campaigning in Youngstown, Ohio, May 16, 2012
  If we do everything right, if we do it with absolute certainty, there’s still a 30% chance we’re going to get it wrong.” –Joe Biden, speaking to members of the House Democratic caucus who were gathered in Williamsburg, Va., for their annual retreat, Feb. 6, 2009

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s