Elena Băsescu – mai bine mamă-n ţară, decât europarlamentară!

Ştiu, slăbuţ, dar n-am găsit altă rimă!

Scrisoare deschisă către EBA.
O trimit deschisă deja pentru a nu-i pune domnişoarei probleme intelectuale insurmontabile la dezlipirea plicului…

Acesta a fost titlul şi începutul articolului scris după ce-am citit bazaconiile autolaudative ale Elenei Băsescu. Eram cam nervos, recunosc…Am aşteptat apoi ziua de luni pentru a-l posta. Între timp …
Cristian Preda a scris un articol pe blogul dumnealui în care o cheamă să candideze pe Elena Băsescu din partea PMPului la alegerile europarlamentare. Aşa că mi-am luat propriul meu articol, i-am dat jos ghimpii, l-am făcut digerabil pentru un coleg de-al Elenei Băsescu şi l-am postat ca şi comentariu la domnul Preda. Inițial a apărut, apoi a dispărut în neant. Am întrebat dacă sunt banat, dar din „aşteptare pentru moderare” s-a dus şi întrebarea mea în infinitul virtual… Cam așa înţelege libertatea de exprimare un europarlamentar român … Dar domnul Preda uită că sunt şi alte căi de a-ţi face cunoscute opiniile. Am să postez aici (şi în alte câteva locuri) varianta soft.

Domnule Preda, dumneavoastră o chemaţi pe EBA pe listele Mişcării Populare, eu o chem pe EBA înapoi acasă. Ce-i destul e destul!!
Şi-i mai chem pe cei care doresc să fie reprezentaţi cum se cuvine în Europa să facem o chetă şi să-i plătim lunar Elenei Băsescu un salariu de europarlamentar ca să… stea acasă, să-şi îngrijească copilul. Intrarea în concediul de creştere a copilului ar fi un gest patriotic. Nu spun că nu sunt alţii mai nereprezentativi pe acolo, pe la Parlamentul European, dar n-am de gând să fac comparaţii între furnici politice.
Mă uit la ea şi nu-mi vine să cred ce spune. A atacat-o pe Monica Macovei într-o postare pe blogul personal şi a afirmat că Macovei a fost sprijinită de președintele Băsescu pentru a deveni ministru, europarlamentar… În schimb ea se laudă că:
“Spre deosebire de Monica Macovei, eu am primit în 2009 încrederea a peste 200.000 de români, nu m-am ascuns pe o listă. Singura mea candidatură electorală a fost un succes, în timp ce doamna europarlamentar, deşi dintr-o generaţie cu peste 20 de ani mai în vârstă ca mine, nu a avut acest curaj”, a scris Elena Băsescu pe Facebook.
Am senzaţia că ne ia de fraieri.
Ca să fiu scurt: cele 200000 de voturi cu care se laudă sunt voturile Preşedintelui. Toată lumea ştie că oportuniştii din PDL s-au mobilizat, unii dintre ei ducând slugărnicia atât de departe încât acum vor face puşcărie. Mă refer la Ridzi…
Fiecare organizaţie a trebuit să aducă un anumit număr de voturi. Să vii acum să faci pe independenta mi se pare culmea tupeului…sau a naivităţii.
Spune de Monica Macovei că a făcut-o Preşedintele ministru, europarlamentar…Păi să nu uităm că şi Preşedintele a rămas Preşedinte pentru că Macovei a împins Justiţia înainte, pe drumul cel bun, şi i-a dat astfel posibilitatea lui taică-său să stea cu Justiţia în gură toată ziua, să se laude cu reforma ei peste tot, de la Bruxelles şi până la Poplaca din Vale! Invocând Justiţia a câştigat Băsescu alegerile şi astfel a apărut oportunitatea ca organizaţiile de partid s-o voteze! Cu alte cuvinte ar trebui să se ducă să-i pupe mâna doamnei Monica Macovei, care a făcut-o indirect europarlamentar!
Dar ce mă supără cel mai mult este că nici măcar nu realizează cât rău a făcut ideii de justiţie din ţara asta! Cu cât Macovei încerca să scoată Justiţia din nămol, cu atât diafana sa prezenţă la televizor şi în Parlamentul European o îngropa. Probabil s-ar întreba sincer ce legătură este între ea şi Justiţie! Păi are, că aşa-i în politică! Atunci când cineva (Băsescu) se laudă cu două chestii (una la vedere şi alta mai pe ascuns), atunci faci o echivalenţă în valoare. În cazul de faţă, între ea, care ne-a întors la epoca prinţişorului Nicu Ceauşescu, şi Justiţie care încearcă din greu să iasă din epoca aia. Adică ce clădea ziua Macovei, asta pe care-o trage ea de urechi, dărâma ea noaptea.
Domnule Preda, nu aşa reformăm clasa politică! Tare mi-e teamă că nu puteţi să fiţi obiectiv! Nu putem vitupera împotriva clientelismului din politică atâta timp cât îl acceptăm la noi în organizaţie.
În final aş avea o rugăminte pentru cei de pe acest blog: făceţi-mă vă rog pesedist, uselist, usedist, penelist, că m-am săturat de eticheta de “băsist” primită în virtual!”

Văzând domnul Preda că articolul său nu a fost bine primit nici măcar de simpatizanţii PMP, ale căror comentarii a binevoit totuşi să le lase, a postat repede alte articole, cu alte subiecte, unul dintre ele numindu-se ”1oo de idei europene”, în care dumnealui ne îmbia cu tot felul de proiecte parlamentare.
Domnule Preda, vă anunţ şi pe această cale, „100 de idei europene” reprezintă doar o gargară, o fentă, o pistă falsă. Eu şi mulţi alţii avem o singură idee deocamdată, fixă şi foarte europeană: EBA să vină acasă să se ocupe de copil! Pe urmă putem vorbi şi de altele.

P.S.” O batrana intra in cabinetul doctorului.
– Doctore, zice baba, nu stiu ce sa ma fac, de la o vreme am gaze la stomac, trag ‘vanturi’ tot timpul. Noroc ca le trag fara zgomot, si chiar fara miros. Ori si cat, uneori e deranjant. Uite, de cand am intrat in biroul dumitale, am tras cel putin 10 bucati.
– Bine, zice doctorul, ii da niste pastile si ii zice:
– Luati pilulele astea de 3 ori pe zi si veniti luni la control.
Vine baba dupa o saptamana si zice:
– Nu stiu ce mi-ati dat, dar acum ‘vanturile’ mele put ingrozitor,insa au ramas la fel de silentioase.
– OK, zice doctorul, acum ca v-am degajat sinusul, hai sa vedem ce putem face cu timpanul. ”

Baba-i EBA, dar cine-ar trebui să fie doctorul?

Update.
Mi s-a cerut de către o persoană importantă din virtual, nu spui ţine, bun amic, să nominalizez eu nişte candidaţi la europarlamentare din partea PMPului, dacă tot îmi dau cu părerea despre competenţa Elenei Băsescu.
Grea misie, nici nu-i ştiu pe membrii de partid ai PMPului! Dar aş încerca cu un Daniel Funeriu, un Adrian Papahagi …sau aş încerca să-i conving pe Patapievici, Bogdan Aurescu, oameni care au demonstrat că au anvergură europeană …oricum voturile sunt în mare parte ale lui Băsescu, aşa că nu trebuie altă locomotivă electorală!

This entry was posted in General and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

39 Responses to Elena Băsescu – mai bine mamă-n ţară, decât europarlamentară!

 1. d'Artagnan says:

  Putem continua aici discuţia cu Ucraina…
  De exemplu, făcând pe avocatul diavolului, aş putea aduce aminte că atunci când a căzut Zidul Berlinului, Statele Unite au dat asigurări URSSului (neoficial) că în schimbul acceptării Germaniei unite cu prezenţă NATO, alianţa nu se va extinde spre est. Ce s-a întâmplat pe urmă, se ştie.
  Se poate invoca faptul că nu a fost un angajament juridic explicit sau că URSS nu este Rusia, totuşi…

  • Radu Humor says:

   Rusia a primit documentaţia tehnica pentru fabricaţia navelor franţuzesti din clasa Mistral.
   Rezulta ca SUA-UE colaboreaza militar foarte intens cu Rusia prin vanzare si transfer serios de tehnologie.
   Cei care au declansat din umbra cele 2 razboaie mondiale, au in plan si declansarea celui de-al treilea. Ocultii astia lucreaza la 2 capete. Inarmeaza UE dar si Rusia si apoi le pun sa se bata.
   Romaniei, cand a vrut sa cumpere pe bani grei o licenta pentru un motor cu reactie supersonic, nu i-a vandut nimeni. Dar Rusiei i se dau de toate şi nave de razboi si documentatie tehnica pentru construirea acestora.

   “Transferul in Rusia a documentatiei de fabricatie pentru clasa Mistral.”
   http://www.resboiu.ro/fabius-despre-anularea-vanzarii-de-nave-mistral-catre-rusia/

 2. Kain says:

  EBA nu scoate un singur vot fara organizatiile din teritoriu. Cei din PMP au curtat-o sperand ca pot sa fure procente de la PDL, vad ca au reusit. Eu ma gandesc ca valoarea ei consta in faptul ca aduce un vot in plus pentru PMP, si ar fi foarte usor de controlat. Fiecare vot in plus conteaza pentru PMP. Chiar daca primesc un minus la imagine cred ca ies in final pe plus.

  • d'Artagnan says:

   Cu EBA sau fără EBA cred că au aceleaşi voturi. Ale lui Băsescu tatăl. Mă hazardez chiar să spun că or să aibă chiar mai puţine dacă o să candideze domnişoara, pe motiv că un susţinător moderat al preşedintelui ar da votul formaţiunii sale, dar pur şi simplu candidatura Elenei Băsescu îi stă în gât….http://cristianpreda.ro/2014/03/20/o-chem-pe-eba-pe-lista-miscarii-populare/

   • Kain says:

    Nu stiu sa spun daca vor avea mai putine voturi, dar daca nu au facut o analiza solida inainte sa faca invitatia, merita sa piarda.
    La cat de colorate sunt listele pentru europarlamentare… popcorn ne mai trebuie ca de circ sigur vom avea parte. EBA se incadreaza perfect in poza.
    Toata traeba asta te face sa te intrebi cum naiba functioneaza democratia asta?

 3. d'Artagnan says:

  Ia uite ce ne explică domnul Cristian Preda:

  “PSD a avut acum cinci ani 11 deputați europeni.
  Dintre aceștia, doar 6 se mai află pe lista depusă ieri de dottore la BEC: soția premierului și doi apropiați ai acesteia (C. Crețu și C. Ivan), protejata lui Dragnea (de nimeni știuta Viorica Dăncilă), ca și doi vechi feseniști – Pașcu și Boștinaru.
  Ceilalți au dispărut: A. Severin, care a condus lista PSD în 2009, e sub ancheta DNA; Rovana Plumb a preferat un minister la București; Țicău a fost obligată să plece din PE, deși a fost foarte harnică, fiind înlocuită de concitadinul ei, baronul de Galați Dan Nica; S. Cutaș – membru PC – a fost înlocuit cu inegalabila Grapini; Enciu, amicul lui Vanghelie, i-a lăsat locul Ecaterinei Andronescu, garantată tot de primarul din sectorul 5.
  Pe listă au mai apărut un cântăreț, membru UNPR, care va apăra cauza romilor, deși e repudiat de ONG-urile din acest foarte sensibil domeniu (Drăghici), dar și Sorin Moisă, care a fost director adjunct de cabinet al unui comisar PPE, dar a descoperit chemarea socialismului.
  Întrucât e o listă mai proastă decât în 2009, le doresc socialiștilor să aibă mai puțini aleși decât atunci!”

  Perfect, domnule Preda, sunteţi în trend, Elena Băsescu se potriveşte perfect cu Grapini!
  Râde hârb de oală spartă!

 4. Radu says:

  d’Artagnan,

  Daca tot ai inceput, continua te rog in directia asta ca e foarte utila: spune-ne te rog care sunt eligibilii fiecarui partid la europene. Sper ca nu-s asa de multi, dar numai eligibilii.
  Intrebarea finala e: care e partidul cu numarul cel mai mare de eligibili care sa merite votati ?
  Sunt de acord ca EBA nu e. Sa vedem cine altcineva mai candideaza.

 5. Radu says:

  Elena Basescu sigur citeste ce scrie d’Artagnan la han, ca iata, a declarat ca nu candideaza la europarlamentare. Nici din partea PMP nici ca independent, asa ca problema s-a rezolvat !

 6. BadDragon says:

  Urmarind eu indeaproape activitatea de europarlamentar a lui Cristian Preda si citind printre rinduri am ramas cu urmatoarea senzatie: (Dom’ Presedinte) Taticule, uite, eu te fac europarlamentar, da’ tu risti sa faci prostii. Uite, e un baiat tinar, destept si cu ochelari la mine in partid, o sa fie si el europarlamentar. Te tii dupa el, ii dai sa-ti corecteze discursurile ca sa nu mai zici “succesuri” sau “esece”, votezi cum voteaza el, ii sustii luarile de pozitii. (EBA) Da, taticule, asa fac. (Dom’ Basescu) Cristi, uite, am si eu fata asta, ai si tu grija de ea ca mi-e draga ca lumina ochilor. Te rog eu, pentru mine. Iti ramin dator, ce naiba.

  Poate ca ma insel, poate ca lucrurile stau altfel. Poate EBA chiar e inteligenta si politician abil, doar putin necoapta inca. Cine stie? Nu pot totusi sa nu observ ca in afara de oglindirea firava a activitatii lui Cristian Preda si de faptul ca e fiica presedintelui in exercitiu nu se mai itesc prea multe calitati din directia ei.

  Iar in ceea ce-l priveste pe CP… cred ca e comod si satisfacator sa ai pe cineva care-ti sta in permanenta in umbra, care te aproba neconditionat si-ti sustine orice initiativa. Intimplarea face ca activitatea lui sa fie una faina. Da’ tot cred ca e nesanatos.

 7. stely says:

  @D’Aetagnan,
  Cred ca ati citit la timpul lor comentariile de aici :
  Dl.Goe spus:
  martie 21, 2014 la 8:31 pm
  “Cred ca (sfatuita discret de catre TB), T-EBA ar trebui sa candideze din nou ca independenta, de data asta pe bune. 🙂 Sa includa in materialul de campanie electorala si Raportul de activitate din mandatul anterior… etc…”
  Iar …
  Stely
  Răspunde
  martie 21, 2014 la 8:58 pm
  “Da, ar fi solutia cea mai frumoasa, justa , demna si curata. Ar avea toata lumea de cistigat . In primul rind ea, in al doilea rind Traian Basescu si in al treilea rind sustinatorii celor doua partide(pmp si pdl) Eu m-as simti mult mai bine .As fi mandra de ea, dar si de TB. Si-ar incheia mandatul en fanfare asa cum imi doresc si cum de fapt se preconizeaza .”

  Si iata cum articolul dumneavoastra de azi a devenit caduc, intrucit Elena Basescu sfatuita / nesfatuita a luat decizia cea mai potrivita : sa nu candideze la europarlamentate .
  Dupa parerea mea , EBa a facut cea mai frumoasa miscare.Nu se facea ca PMPsa plece la drum cu zurgalai de coada. Acum le-a inchis gura tuturor celor care nu aveau altceva de facut, decit sa-i urmareasca toate vorbele si miscarile , apoi sa le toace zi de zi pe bloguri certocrate sau de muschetari 😉 Antene , “feisbucuri “etc. . Eu ma declar multumita si totodata…” Hai PMP! 🙂

 8. stely says:

  Scuze ,o mica eroare de scriere :”D’Artagnan” in loc de …

 9. Omule, desi iti dau in foarte mare masura dreptate in privinta numitei EBA, sint cutremurat de ceea ce citesc (ca sustii tu) despre femeia Europei! Oare tu chiar crezi ce spui?
  “Macovei a împins Justiţia înainte, pe drumul cel bun. Cu cât Macovei încerca să scoată Justiţia din nămol, cu atât diafana sa prezenţă … o îngropa.. Adică ce clădea ziua Macovei, …, dărâma ea noaptea”
  Sint siderat: chiar a impins Macovei justitia inainte? (Poate spre basescu…) A incercat s-o scoata din namol (Poate ca s-o bage in hazna!) A cladit Macovei ceva? Ca de darimat …
  Ori vorbesti de o ALTA Macovei, ori inseamna ca eu am gresit adresa!
  Cit despre alti europarlamentari, iarasi m-ai uimit: Funeriu, ala care calcula – in calitatea lui de chimist (!) viteza pumnului??? Patapievici??? Vecine, un europarlamentar roman trebuie sa iubeasca aceasta tara! Pentru ala cu papion, Romania e un gunoi, ca sa ma exprim eufemistic, cum poate reprezenta el Romania la Bruxelles?
  Postarea ta reprezinta o mare deceptie pentru mine. Sigur, nicio problema, blogosfera e mare …

  • Dl.Goe says:

   D-le D’Artagnan, dl. D’Augustino v-a dat cea mai potrivita replica cu putinta fata cu pamfletul pe care l-ati propus. Ce-as mai putea sa adaug? Ca si dl.Nimeni, Nimic. 🙂

   P.S. D-le D’Augustin, bravo domnule, combateti bine, n-am ce ziceti. Ati fi bun chiar si de dipotat. De o asa limpezime intelectuala, o asa clarviziune si-o patrunzatoare viziune ar fi nevoie la politucienii care sa reprezinte reprezentativ (nu altminteri) poporul din care facem parte (noi doi) ca fiind de-ai nostri din popor. V-ati gandit vreodata sa candidati? Ganditi-va.

  • d'Artagnan says:

   Augustin, noi ne cunoaștem de la Năstase, nu?! 🙂
   Știu că ai simpatii puternice pesediste, ceea ce nu constituie o problemă pentru mine.
   Cred că ceea ce spui despre domnii și doamna de mai sus sunt chestiuni de imagine fabricate în laboratoarele massmediei partizane. Dar nu voi intra în contre cu tine, ar fi nevoie de timp și spațiu pentru o chestie care s-ar putea dovedi inutilă pentru noi doi.
   Spune-ne doar de ce primii bărbați propuși de PSD ar fi mai buni decât cei propuși de mine.http://www.gandul.info/politica/lista-castigatorilor-la-alegerile-europarlamentare-2014-simulare-32-de-locuri-se-impart-intre-5-echipe-12281071
   (prin amabilitatea doamnei Observator 🙂 )
   Și atenție, eu am vorbit de candidații PMP, nu am zis ce candidați ar trebui să propună România la general. N-am vorbit de candidații PSD, PNL, PDL..

   • Da, am frecventat o vreme blogul AN-ului, dar n-am nicio slabiciune pentru PSD sau vreun alt partid (n-am fost niciodata membru de partid) decit in masura in care ne poate scapa de basescu, macar cu o zi mai devreme! Sint doar un cetatean cu o usoara aplecare spre centru stinga si atit. De altfel, o tendinta de alunecare spre centru stinga si chiar stinga e logica si legica intr-o tara saraca, de care trag toate hienele ca de o caprioara moarta!
    Cu privire la femeia Ieuropii, este personajul care a facut cel mai mult rau Romaniei, in ultimii 10 ani, dupa basescu. Dixit! Nu voi incerca sa te conving ca am dreptate; cum spuneam, blogosfera e mare: nici tu n-o sa-mi duci dorul, nici eu n-o sa te mai deranjez vreodata! Salve!

    • Dl.Goe says:

     @D’Artagnan – Baiatul asta (Augustin Radutza) are haz nebun (cam ca humor). Ar fi pacat sa-l pierdeti de musteriu al hanului. N-ar fi rau sa fie cumva pastrat. Ar trebui sa i se ofere un loc la fereasta pe un scaun moale.

    • Aramis says:

     Nene augusticios,

     Erai un obișnuit al blogului AN , unde te’ntreceai in firoscosenii traco-dacice si incantatii zamolxiene cu badea Cartzan-leo si cu madama sibilinica. Mai salivai si pe la poala Ayei care-ți mai tragea din cand in cand câte-o scatoalca după cap sa te mai trezesti. Asta cand nu scriai panseuri de stanga dinspre centru catre nicăieri.
     Mai urechezi elevii nene?

 10. Radu Humor says:

  Nu ştiu dacă l-ai imitat pe Preda de ai postat aşa rapid altceva, schimbând subiectul 😉
  Că până la urmă ce-i această structură birocratică în care mai mult de jumătate de miliard de oameni ( nemţi, spanioli, polonezi, portughezi, maghiari, ş.a.m.d., din păcate şi români) sunt conduşi de o mână de ovreiaşi ( că doar nu-ţi închipui că luări de poziţii curajoase precum cea de mai jos, ar putea aparţine unor Preda, MRU, TRU, Macovei, Văleanu, Weber , ca să nu mai zic de această minune a hoinărelii marinăreşti şi a fraudei electorale, numită Eba 🙄
  Care nu din cauza surplusului de lapte matern aruncat la canal renunţă ( nu cred că definitiv!) la candidatură. Ci din cauza locului obţinut care este clar neeligibil !
  Până la urmă, plasarea ei pe locul I pe listă reducea la 1/2 numărul membrilor PMP ( partidul marei păcăleli) şi doar cu vreo 100 de membrii cu familiile, rudele şi prietenii lor (plus vreo câţiva debusolaţi total) nu mai aveau şanse să spere nici la acel singur loc promis de TB.

  • Radu Humor says:

   Am impresia că am mai citit totuşi undeva postarea ta ( şi nu la Preda, la care nu mai dau de vreo doi ani, şi nici doi bani 😉 !
   Chiar mi-a plăcut cum judeci când îţi faci curaj 😉
   Şi atunci parcă nici muzele nu te prea ocolesc .
   Văd că şi-a făcut, destul de timid apariţia pe aici una de-a lui goe, de altfel singura care i-a mai rămas .
   Şi nu borţoasă 😳 ( nu-i goe organul care s-o penetreze 😆 )
   Aşa-i ea, mătăhăloasă , săraca. Şi cu duhul !
   Nu-i vorbă că şi goe nu se dă la femei .
   Se dă la om, cu O cum e domnul Augustin Rădescu.
   La care goe nu ajunge să-i facă un scurt, dar îi face o scurtă , mică ( mde, ca organu-i 😳 ) şi răutăcioasă observaţie.
   Că pentru el, procuroarea comunistă a ajuns un fel de Maica Tereza. A Justiţiei 😉
   Poţi să-l înjuri de mamă, poţi s-o trimiţi pe maidaneza în călduri la Vier,,, Footen 😛 ,
   vorba cântecului primului ginere a idolului lui, dar să nu-i iei, dragostea . De Macovei!

 11. d'Artagnan says:

  Domnilor, am senzația că a venit doctorul și i-a degajat sinusurile doamnei!

 12. Radu says:

  Vajnicul luptator anti-european Radu Humor ne explica din nou cu lux de amanunte ce rea e UE. Fara dar si poate, Romania ar fi fost mai bine in afara UE. Sa facem un exercitiu de imaginatie si sa vedem cam cum ar fi fost Romania ? Pai sa ne uitam in jurul nostru, sunt si tari care au ramas in afara UE si care se aseamana cat de cat cu Romania ? Cred ca cele mai bune comparatii sunt Serbia si Moldova. Care, culmea culmilor, vor de bunavoie si nesilite de nimeni direct in gura lupului !
  Radu Humor nu-si gaseste locul in UE. Ce il deranjeaza cel mai tare e capra vecinului. Cat timp vecinii socialisti aveau tot capre sterpe ca si noi treaba era buna. Nu-l deranja ca de 23 August canta osanale lui Ceausescu pentru ca inima i se umplea de bucurie la gandul ca nici vecinul n-o duce mai bine.
  Acuma are o problema. Odata cu intrarea Romaniei in UE s-a trezit dintr-o data cu vecini multi si bogati. Asta il irita peste masura. Inainte se uita la emisiunea “Din lumea capitalului” si le plangea de mila celor din vest cum traiesc ei pe sub poduri. Azi vede cu ochii lui ca lucrurile nu stau asa, ca Romania a fost dintotdeauna saraca si ca fara eforturi de care numai tari precum Japonia sau Coreea de Sud au fost in stare sa faca, va ramane la coada Europei ca nivel de trai si in viitorul previzibil.
  Si atunci ce sa faca daca nu vrea sa fie ultimul din clasa ? Pai nu mai vrea in cartierul asta elitist unde nu poate trisa si e ciuca batailor cand jocurile sunt cinstite. Vrea in mahala. E drept ca acolo sunt mafioti, dar nu il deranjeaza. Libertatea e oricum un moft, si daca nu e un Putin e un Ceausescu, iar daca nu e nici Putin nici Ceausescu atunci trebuie ca sunt altii, invizibili si mult mai perfizi. Acei altii, acei indivizi fara forma, poarta si un nume: evreii ! Da, mai bine cu Putin, mai bine chiar si cu Ceausescu, astia macar au fata, maini, urechi si picioare, ceilalti sunt intruchiparea raului absolut, omniprezenti, pana si in vis ! Mai ales in vis !

  • Radu Humor says:

   Ce să-ţi fac tizule ?!
   În seara zilei 24 martie 1999 a început bombardarea Serbiei de către blocul euro-atlantic. Operaţiunea a durat 78 de zile, aproximativ 2500 de oameni au căzut victime.
   În 24 martie 1999 orice urma de umanitate a fost strivită sub pantoful secretarului de stat Madeleine Albright. Masca a căzut şi “democraţia” euro-atlantică şi-a arătat chipul hidos mânjit de sânge.
   Dumnezeu să odihnească în pace sufletele fiinţelor asasinate de hoardele NATO.
   http://mihailandrei.wordpress.com/2014/03/24/15-ani-de-la-bombardarea-serbiei/

  • Aramis says:

   Radu,

   Îți răspund aici pentru postul anterior. Ți-am spus ca ai o dispoziție cam razboinica 🙂 in sensul indignarii tale evidente in legatura cu Vestul care ar trebui sa fie mai tough in chestiunea Ucrainei. Eu zic așa: Vestul si-a luat, prin izolarea diplomatica si economică la care Rusia e pe cale a fi supusa ( excluderea din G nu e de colea’) si prin tratatul de asociere nou semnat o responsabilitate maxima fata de Ucraina. Va însemna, printre altele, alocarea masiva de fonduri catre Ucraina, asistenta, know-how si sprijin diplomatic, adică o groaza de cheltuieli din banii europeni. E rândul Ucrainei sa demonstreze ca știe sa-si țină cuvântul,calea,telurile, si ca e hotarata pe drumul asta. Daca alegerile vor însemna iarasi dualitate,nehotarare si haos, extremisti la putere si incalcari de drepturi, proiectul Ucraina este sortit disparitiei.

 13. Isabel.A says:

  @D’Arti,
  Postul tau vad ca a declansat activism politic, se striga (virtual, bineinteles) lozinci in favoarea unor partide (vezi mai sus) : e de bine, zic io 😀

  • stely says:

   Se poate glumi?
   de Ion Luca Caragiale
   Da şi nu.
   Se poate – când ai de-a face cu oameni sănătoşi.
   Nu se poate – cu oameni bolnavi.
   Se poate – cu oameni veseli şi bine dispuşi.
   Nu se poate – cu oameni posaci şi mâhniţi.
   Se poate – cu oameni de spirit.
   Nu se poate – cu oameni proşti.
   Se poate – cu literaţi şi artişti.
   Nu se poate – cu gloabe literare şi artistice.

   P.S . Am convingerea ca doamna Isabel A.face parte din categoria oamenilor care stiu de gluma . Adica , este o persoana sanatoasa, vesela, de spirit si de valoare .
   In schimb sunt unii pe- aici care fac parte din cealalta categorie – cea a gloabelor si a oamenilor bolnavi .

   • Radu Humor says:

    Dacă culmea avocaturii ar fii să aperi un căcat de muşte, a blogăritului ar fii să postezi un comentariu de mărimea care ar satisface-o pe una ca cea de-apururi căzătoare ca musca-n lapte 😉
    Şi parcă văd că până la urmă şi goe se va revanşa sărind în apărarea ei, aşa cum o face şi ea, tot timpul !
    Doar corb la corb…, şi cine se-aseamănă se-adună.
    În acelaşi vas de WC :mrgreen:

  • Aramis says:

   Isabel

   Îți răspund aici. Nu cunosc Polonia așa cum cunosc alte tari, dar nu mă indoiesc ca au think-tank-uri serioase. Cred insa ca mult mai serios este lobby-ul extern al Poloniei prin emigratia poloneza din diverse tari. Sikorski de ex, este unexponent, educat british si (re) parasutat in Polonia dupa’90 . Emigratia activa,legată de tara, mobila si versatila este ceea ce lipseste romanilor. Subiectul merita un articol, si-l voi scrie odată. In România am avut/avem GDS-ul si colegiul Noua Europa, sunt singurele ce pot fi luate in seama. Ar mai fi institutul social-democrat ( sa stii ca Anne Juganaru merita toată consideratia) , dar e prea legat de PSD si de politica acestuia.

   Draguta poza de pe twiitter 🙂
   N-am citit încă prea multe despre municipalele din Franța, dar am avut un week-end princiar 🙂 si m-am delectat cu point de vue si Paris match , am văzut ca Sarkozy si Bruni țin prima pagina.

   Am văzut si replica ta catre RH. Nu stiu in ce măsura clasa politica nou instalata la Kiev isi iubeste tara, dar e un fel de ultima sansa pentru Ucraina. E evident ca ” in umbra mamei Rusia” -firul roșu din ultimii 20 de ani n-a mers, daca nu merge nici cu Europa….

   • Isabel.A says:

    Aramis,

    1. Think-tank-urile poloneze nu fac lobbying, fac analize: D analize super profesioniste
    2. Radoslaw (Radek) Sikorski a parasit Polonia dupa ce Jaruzelski a decretat legea martiala (dupa celebrele greve ale Solidarnosc), i s-a acordta azil in Polonia, a facut studii stralucite si a lucrat ca jurnalist. Nu stiu daca a fost “parasutat” in Polonia, dar Polonia este (spre deosebire de Romania :D) o meritocratie, deci parcursul sau este unul firesc. A fost si ajutat un pic( e casatorit cu o evreica americanca, neocons si jurnalista-asta asa, ca sa-i dam un “treat” si lui Raducu H 😀 )-dar above all, a ajuns unde a ajuns datorita faptului ca , in linii mari, Polonia e o meritocratie.
    3. Eliat orientata pro-Vest a Ukrainei isi iubeste tara, daca dorinta de a o vedea dezvoltandu-se si prosperand poate fi numita asa. Si tot pt Raducu: despre Timoshenko, cei care chiar stiu despre ce este vorba, spun ca a fost (si este) omul rusilor: ca masele o vad altfel, tine de manipulare si perceptia manipularii. Insasi condamnarea sa a avut la baza, in underground, o rivalitate economica cu unul din prietenii lui Yanukovitch, “mogulul” Dmitri Firtash.
    4. Marine a castigat aproape 7 la suta si probabil ca saptamana viitoare scorul va mai urca: insa a prezentat doar 600 de liste din 3000. E un vot de sanctiune contra lui Fransoa-am mai spus, in isoria Frantei din ultimii 2-300 de ani nu a fost asa o colectie de mediocritati adunata laolalta. Cel mai interesant-si un evident semn de progres al mentalitatilor- primaria Parisului este disputata de doua femei: NKM (Nathalie Kosciusko Morizet) si Anne Hidalgo.

 14. Radu Humor says:

  D*Arti
  Dar despre proas(pă)ta idila dintre Elena Udrea şi Dorin Cioabă, nimic, nimic ?!
  Ori tu, ca orice cavaler nu te bagi în ţigănie 😉 ?

  • Radu Humor says:

   Am înţeles acum : eşti prea ocupat să-i cânţi în strună infantilului goe şi te-ai alăturat celei căzute-n p(c)ăcat ca să-i revigor(salv)ezi barca ce ia din ce mai multă apă.
   Dar nu numai 😉
   Ci şi articole de un tembelism infantil precum cel al Marelui Alb de la România Liberă de orice contract cu Poporul Român.
   Se trezeşte un handicapat ca Turturică, să-l atace fără frică, pe Mircea Diaconu :mrgreen:
   În ce ţară cu pretenţii democratice din lume, mai există asemenea făcătură politică, cu nume de alint ANI , ce permite scoaterea din joc a unor adversari, printr-o acuzaţie de o imoralitate şi nedreptate strigătoare la cer ?!
   Ce-a făcut până la urmă Actorul de s-au repezit Sălbaticii în haită asupra lui ?!
   Dar mai ales pentru ce să-i iei unui Om dreptul fundamental de a alege şi a fi ales.?!
   Câţi primari, parlamentari , politicieni în general. condamnaţi pentru fapte grave cu adevărat, ocupă funcţii publice ( e drept că din care, servesc la greu sistemul), în timp ce ” incompatibilul” Mircea Diaconu este pus la zid ?!
   Pentru că dacă e incompatibil cu ceva, e cu sistemul ăsta politic ticăloşit !

 15. Aramis says:

  @d’Artagnan

  Sigur ca EBA nu reprezintă nimic politic. Ca mișcare politica insa, Cristian Preda era indreptatit sa o cheme pe EBA sub steagul sau, iar miscarea de ieri ( cea cu ” tati,ma’ntorc la cratita, ca bine le mai zici” ) este una foarte buna si care aduce un plus de imagine PMP-ului. Mai ales in comparatie cu ” nevestele disperate” ( buna gaselnita, cu siguranta i-a soptit-o cineva) care se catara pe listele europarlamentare deși le plâng copiii acasă.

 16. Aramis says:

  @ Athos

  Pui niște intrebari ( mai mult te intrebi) la postul anterior. Sigur ca din punctul de vedere al Rusiei, toată miscarea cu Crimeea este doar începutul, si face parte dintr-un plan mai amplu. Testamentul lui Petru cel Mare este in vigoare, liniuta de legatura între toate regimurile ce s-au perindat prin Rusia ( tarist, sovietic, post sovietic, neotzarist de acum) si poate nu mai vorbeste despre panslavism pentruca deocamdată este ocupat cu panrusismul si adunarea puilor rataciti. După care, se poate trece din nou la panslavism si panortodoxie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s