Cine sabotează Guvernul Ponta!

De mai mult de un an şi jumătate imensa coaliţie numită USL se află la guvernare. Cu o majoritate zdrobitoare de peste 70% (punând la socoteală şi dezertorii din PP-DD şi PDL) te-ai aştepta la o avalanşă de legi votate în Parlament şi la o relansare economică spectaculoasă.
După cum vede toată lumea, nimic din ce s-a promis nu s-a realizat. Economia a băltit pe vremea PDLului, bălteşte şi acum. Guvernul Boc scuză slaba performanţă prin criza economică ce-a zdruncinat toată economia mondială, prin urmare şi pe a noastră. Cine vrea să creadă, va crede, cine nu, nu!
Care este însă scuza Guvernului Ponta pentru stagnarea economică prelungită, pentru lipsa rezultatelor după atâta timp?
Din punctul de vedere al Puterii actuale de vină nu este USLul, ci Băsescu cu a sa justiţie aservită. Asta clamează zi de zi posturile Antena 3 şi România TV, ziarele de partid, politicienii USL, suporterii şi electoratul acestora. A devenit o axiomă, nu mai trebuie demonstrată. Dacă ai măcar o umbră de îndoială asupra valorii de adevăr a acestei axiome eşti taxat (după cum ţi-e norocul) drept băsist cu creierul neted, propagandist plătit de Cotroceni, om din servicii, trădător de neam şi ţară. În cel mai bun caz eşti considerat doar un naiv care nu ştie pe ce lume se află.
Cum băsist (în sensul de fan) nu sunt, câteva circumvoluţiuni cred că am ( de vreme ce scriu propoziţii cu subiect şi predicat, după cum puteţi vedea), propagandist şi securist de modă nouă iar nu sunt ( vă arăt cartea de muncă) şi, zic eu, îmi iubesc ţara, probabil că sunt un naiv între două vârste ce trăieşte cu capul în nori. Doar aşa se explică de ce am încercat să demonstrez ceea ce nu trebuie demonstrat, axioma că Băsescu împreună cu Justiţia aservită nu lasă Puterea să guverneze în folosul poporului.
Pentru asta am făcut o scurtă recapitulare a evenimentelor care au destabilizat Guvernul de la investire şi până în prezent…şi să ştiţi că USLul are într-adevăr dreptate! Pentru că nu poţi să faci performanţă în economie, să te concentrezi asupra actului guvernării atâta timp cât:
1. Parlamentarii nu au superimunitate;
2.Adrian Năstase, fost prim ministru acum „jdemii” de ani, a fost condamnat de două ori la închisoare;
3. Curtea Constituţională (cu doi membri proaspeţi puşi de USL) respinge în unanimitate proiectul descentralizării propus de Dragnea ca fiind neconstituţional;
4. Nu se dă legea amnistiei cu dedicaţie pentru ca anume persoane, foarte capabile de altfel, să iasă din puşcărie şi să pună umărul la ridicarea nivelului de trai;
5. Fenechiu, Sereş, Dragnea, Voiculescu, Constantinescu, economişti de mare anvergură sunt cercetaţi de DNA;
6. Becali, Costică Voicu, oameni de afaceri reprezentativi sunt în puşcărie;
7. ANI constată existenţa stării de incompatibilitate la câţiva aleşi locali;
8. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Consiliul Superior al Magistraturii nu recunosc autoritatea lui Victor Ponta şi creează o stare de nelinişte şi dezordine în societate comentând iresponsabil că, citez: „Nu-i este permis premierului României să facă aprecieri privind actul de justiţie. Să lase judecătorii ¬să-şi facă treaba. Declaraţiile sale duc la decredibilizarea justiţiei. Declaraţiile premierului afectează independenţa justiţiei, inducând populaţiei un sentiment de neîncredere”.
O asemenea sfidare este de neacceptat, niciodată în cei 23 de ani de democraţie lucrurile nu au fost atât de grave.
9. America şi UE ne trag de urechi, pe noi, care „de la patuzsopt… luptă, luptă si dă-i, si dă-i si luptă, nenicule…”, mă-nţelegi, nu se face…e amestec brutal în treburile noastre interne;
10. Fiica lui Băsescu a luat credit pentru pământ şi Parlamentul este totalmente blocat în încercarea de a descoperi dedesubturile afacerii;
Şi-ar mai fi astfel de teribile ingerinţe duşmănoase, cu rezultate directe şi catastrofale asupra activităţii guvernului şi Parlamentului,las colegii de blog să le găsească.

Trebuie menţionat că, pe lângă aceste grave imixtiuni în problemele administraţiei centrale, USLul nu a reuşit să-i schimbe pe pedeliştii din teritoriu cu oamenii lor decât în proporţie de 99,4% , restul de 0,6% din funcţionarii publici rămaşi gripând din reavoinţă rotiţele sistemului, probabil coordonaţi de Băsescu.
Acum cred că toată lumea s-a convins că acest guvern Ponta este legat de mâini şi de picioare, cele 11 argumente fiind nişte dovezi indubitabile că pur şi simplu nu poţi conduce nişte ministere în condiţiile astea de stres.

This entry was posted in General and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

20 Responses to Cine sabotează Guvernul Ponta!

 1. Radu Humor says:

  “Cum băsist (în sensul de fan) nu sunt, câteva circumvoluţiuni cred că am ( de vreme ce scriu propoziţii cu subiect şi predicat, după cum puteţi vedea), propagandist şi securist de modă nouă iar nu sunt ( vă arăt cartea de muncă) şi, zic eu, îmi iubesc ţara, probabil că sunt un naiv între două vârste ce trăieşte cu capul în nori. ”
  Mda ! Cam ai dreptate !
  Nu eşti fan băsist,convins, prin propriile convingeri,,ci constrâns. De locul şi modul în care-ţi câştigi pâinea . Lucrând în IT ştii prea bine că tot ce mişcă aici ţine de servicii, nu doar tehnice, ci şi speciale, aflate toate încă sub directă vasalitate cotrocenistă. Aşa că-ţi înţeleg şi teama şi pupincurismul ce altfel cu siguranţă nu-ţi e caracteristic.
  Pentru a fi obiectiv, mărturisesc că sunt de aceaşi părere cu tine în ce priveşte încercarea cu scoaterea aleşilor din cadrul funcţionarilor publici, sau cu imunitatea aceea cretină pe care şi-o doreau , dar mai ales cu amnistia şi graţierea care sunt instrumente politice, ce în afară de descongestionarea spaţiului de detenţie, urmăreşte în special elinerarea unor deţinuţi speciali. Ajunşi aici, îţi mărturisesc că cineva a profitat de obligaţia lui Ponta de a-l salva pe Năstase, dar a făcut în aşa fel ca proiectul să devină revoltător şi ridicol, pentru a fi respins în totalitate.
  Eu unul , deşi nu eram de acord, preferam ca Ponta să-şi achite altfel datoriile pe care le are pentru Năstase, chiar în urma unui troc cum mi s-a părut a fi cel cu coabitarea .

  • neamtu tiganu says:

   si pa mine m-a lovit acelasi paragraf. Dartagniane, uita-te-n oglinda, esti cel mai hidos fanatic basist, nu te amagi, singura ta justificare e ca esti idiot, asa ca ti se iarta.

   • d'Artagnan says:

    Să ştii că m-am uitat în oglindă: văd un tip între două vârste, simpatic, cu o sclipire de inteligenţă în priviri. Cred că pur şi simplu n-am nicio justificare pentru ce fac, aşa că nu mă ierta.

 2. Radu Humor says:

  În rest, eşti băiat isteţ şi nu trebuie să-ţi spun eu că deciziile justiţiei nu trebuie comentate de oameni politici, mai ales cu presupusă putere de influenţă, atâta timp cât dosarul este în lucru, dar după pronunţarea finală, fără posibilitate sau cale de atac, până şi Obama şi-a permis să critice anumite decizii ale instanţei supreme, cerându-le politicienilor să îndrepte prin lege cea ce justiţia a greşit !
  Că ne trag de urechi nişte neisprăviţi de pe aiurea, ţine de calitatea aleşilor noştri .
  Nişte marionete fără pic de demnitate şi coloană verticală, slugi vândute pe un pumn de arginţi, care pun la picioarele străinilor toate bogăţiile şi realizările unei ţări devastate sistematic, la bună înţelegere între hienele ce se erijează deja în stăpâni ai lumii.
  Ţi-am mai zis că aşteptările mele nu vin de la clasa politică, sau mai rău, de la societatea civilă, o cloacă internaţionalistă ce nu dă doi bani pe tot ce-i românesc, ci pe trezirea, destul de târzie a celor care au tăcut şi au îndurat până la limita răbdării !
  Şi când spun asta nu mă gândesc doar la români, ci şi la nemţi, spanioli, polonezi, cehi, bulgari sau maghiari 🙄

  • d'Artagnan says:

   Am înţeles, sunt un idiot dar în rest sunt un băiat isteţ. Merci, mon cher!
   De ce zici că-s ITist?! De ce n-aş fi lăcătuş mecanic sau prelucrător prin aşchiere?

 3. Candid says:

  D’Artagnan,
  Cred ca Basescu a recurs iar la flacara violeta si ministrii plus parlamentarii usl gresesc pe rupte si nu mai reusesc sa-si aminteasca cu ce promisiuni demagogice au prostit lumea ca sa-i voteze in decembrie 2012. Din ce au promis (marea cu sarea, sau covrigi la dispozitia maidanezilor) nimic nu s-a realizat. Si toate aceste neimpliniri nu-i coboara inca in sondajele facute de consilierii lui Ponta. Deci boborul pesedist este foarte multumit ca-i poate admira seara de seara la ghita tv si H3 pe ponta, antonescu si ciompania, cum bat apa in piua. Bat apa in piua fiindca nu a venit gerul ala napraznic care a fost anuntat de dragnea, ca sa aiba motiv sa dea niste milioane fiecarui primar uselist, ca doar vin alegerile si trebuie facut rost de mici, bere si alte stimulente pentru votaci. Cum flacara violeta ii arde la cerebel lucrurile in usl se complica.
  Este cat se poate de clar ca guvernul lui ponta este sabotat. Cum e posibil ca Basescu sa-si permita sa gaseasca fisuri in logica proiectelor de legi si, prin urmare, sa le returneze in parlament?
  Cum e posibil ca parlamentarii puterii sa trebuiasca sa se intruneasca pe ascuns, cu frica in san, ca sa modifice proiectul Codului Penal, in loc sa isi desfasoare dezbaterile ziua la lumina naturala, in deplina transparenta?
  Cum e posibil ca ditamai alesii sa fie pusi pe aceeasi treapta cu niste bieti functionari publici, doar pentru a-i putea inhata DNA ANI atunci cand ciordesc banii contribuabililor?
  Si, nu vreau sa ma tot repet, este normal ca hotii, violatorii, ucigasii si alte categorii de “locatari” de pe la Jilava, Rahova sau aiurea sa fie tinuti in detentie, cand ei ar putea activa in libertate, chiar daca scopul proiectului de lege era cu totul altul?
  Cum e posibil ca lupul sa fie paznic la stana, adica musiu dragnea, cel care a fost gasit in neregula de controlul OLAF, in afacerile de deturnare a fondurilor europene, cu teldrumul lui, sa fie inzestrat cu painea si cutitul si sa puna el de o lege a descentralizarii prin care baronimea psd sa fie indestulata cu tot ce le pohteste lor inima?
  Si colac peste pupaza, adormitul crin insaileaza o constitutie pentru linistea somnului sau de frumuste, gratie caruia ne pvom putea republica bananiera

  • Candid says:

   Erata: in ultimul rand al mesajului postat anterior se va citi: somnului de frumusete, gratie caruia ne vom putea numi republica bananiera Rromania
   in loc de textul .”…..ne pvom putea republica bananiera”

  • d'Artagnan says:

   Deci nu sunt singurul care crede că Guvernul Ponta este sabotat…Tu te-ai uitat în oglindă? Şi ce vezi?

 4. Candid says:

  Da, ma uit si eu in oglinda ori de cate ori trebuie sa plec undeva si vreau sa vad cum imi sta freza, daca nu am vreo firimitura de paine in barba sau daca imi sta bine cravata. Deci, ma vad pe mine. Cand ma analizez, ma dispretuiesc, cand ma compar cu simpatizantii usl, ma admir!
  In rest, sa fim noi sanatosi: eu nu uit ce a spus marele William: un nebun va spune despre un om normal ca este idiot, nebun, etc, tocmai fiindca gandeste altfel.

 5. Radu Humor says:

  Protestez !

  NU ESTE NECESAR CA TOTI SA FITI DE ACORD CU CELE DE MAI JOS.

  Nu înţeleg de ce ţipă Ponta si Băsescu la mine. De ce mă ameninţă că intră România în colaps. În ceea ce mă priveşte, ţara mi se pare în colaps dintodeauna. De când m-am născut. Comuniştii, nu ştiu cum se făcea, dar nu se ajungeau fără să ne ia la contract porcul din coteţ. Erau stăpâni pe livada noastră, pe cazanul cu ţuică, pe orătăniile din bătătură.
  Pe capitalişti i-am primit cu bucurie generoasă, aproape nefirească.Trezirea din reverie m-a dus în primul colaps. În dificultate a fost ţara şi la mica privatizare, şi la marea privatizare, şi după ce am scăpat de primul FMI, şi când duduia economia, şi când căutam luminiţa de la capătul tunelului, pe care văd că n-am mai găsit-o.
  Va fi, probabil, lumânarea de la căpătâiul părinţilor şi bunilor noştri.
  Şi-acum aud că România se duce fix în faliment. Iar guvernantii mă solicită să fiu solidară nu ştiu cu cine, să dau 25% din leafa mea, 15% din pensia mea.
  Mă uit la Băsescu, la Ponta si la cei ce se perinda zilnic la televizor şi nu seamănă a om aflat în criză. Nici Guvernul sau Parlamentul nu sunt în criză. Nici miile de hectare de vile nu-s crizate. Dar, defectul meu, am avut ochi de văzut şi urechi de auzit.
  – Da. Aparatul de Stat este uriaş. Dar nu populaţia l-a făcut uriaş.
  Voi, clasa politică, l-aţi transformat în monstru.
  – Dacă există un monstru care căpuşează mediul privat, acela nu este profesorul, doctorul, inginerul, funcţionarul public; monstrul care a încălecat ţara asta sunteţi voi, clasa politică. Şi pentru că sunteţi la putere peste tot, voi, PDL, PSD PNL si gascutele mai mici, PC, UDMR, Partida romilor, partidele minuscule cu tenta de reprezentant minoritati, sunteţi grasul care l-a încălecat pe slab !
  Aţi devastat România cum nici popoarele migratoare n-ar fi reuşit. Şi-apoi aţi călărit ţara, aţi luat-o sub asuprire. Nici nu mai poate respira, de câtă clientelă i-aţi vârât pe gât.
  – Aţi spart instituţiile Statului nu pentru că aşa era necesar, ci pentru că vă trebuiau posturi de conducere pentru clientela de partid.
  – Aţi creat instituţii noi nu pentru că nu funcţiona statul fără ele, ci pentru că aţi avut un mofturos căruia, fiindcă i s-a năzărit să fie mare director, mare preşedinte, i-aţi fabricat o instituţie.
  Şi nu v-a ajuns: an de an, legislatură de legislatură, aţi mai creat alte structuri; aţi adus directori noi, ceilalţi au rămas în sistem. Capuse lacome, corupte si fara control, ce fac ca legea si bunul simt sa nu se intalneasca nicicand.
  – Nu populaţia ocroteşte fărădelegea în ţara asta, ci voi, cu cercurile voastre de interese cu tot.
  – Nu populaţia a votat pensii de 370.000.000 lei vechi. Şi venituri de 100.000 de euro pe an, de la stat. Voi, clasa politică, aţi făcut-o: în guvernele formate din partidele voastre, în parlamentul format din partidele voastre, iar legile le-a promulgat…
  instituţia preşedintelui României.
  – Nu mama-mare din pământ a distrus industria, a vândut petrolul şi rafinăriile, a tăiat pădurile şi a mânărit pământurile. Ministere conduse de voi, clasa politică, au făcut-o. Prefecturile voastre, Consiliile judeţene ale voastre, Primăriile voastre.
  – Nu populaţia a prăpădit banii statului – sute şi mii de miliarde de lei, munţi de bani, pe licitaţii trucate, pe lucrări proaste, inutile, pe şosele cu gropi, pe autostrăzi care înghit bani cu ghiotura, ci primarii voştri, ai clasei politice; consilierii voştri, ai clasei politice; miniştrii voştri, ai clasei politice.
  – Nu populaţia a organizat doi ani întregi de dănţuieli, de parcă venea
  sfârşitul lumii. Voi, clasa politică, aţi făcut-o. Pe banii cui ?! Pe ăştia pe care-i tăiaţi de la pensionari !
  – V-aţi construit un aparat uriaş de represiune: ministere, agenţii, deconcentrate conduse de voi şi clientela voastră politică. Prin ei, controlaţi tot, terorizaţi instituţiile mai ceva decât poliţia politică a lui Ceauşescu.
  – Nu populaţia se află în A.G.A. şi C.A. din Companiile şi Băncile de Stat, plătite, am văzut, regeşte, ci voi, clasa politică.
  – Nu populaţia a stricat ţara asta la fiecare patru ani, ci voi, clasa politică.
  Cum aţi venit, aţi distrus tot ceea ce a făcut guvernul de dinainte şi aţi luat-o iar de la zero. Şi-apoi, aţi rostogolit vinovăţii între voi, partidele politice, de parcă aţi fi jucat ping-pong cu România.
  Daţi-vă afară întâi pe voi şi clanurile voastre şi-apoi să v-atingeţi de părinţii noştri !
  Şi veniţi, acum, să mă trageţi de urechi pe mine. Să ne trageţi de urechi pe noi, că se duce România de râpă.
  Vreţi s-o scoateţi din criză pe spinarea şomerilor, a pensionarilor şi a
  bugetarilor de execuţie, cei care vă ţin în spate aleşii şi numiţii, în funcţiile de conducere.
  Cu ce curaj ? Cu ce moralitate ? Cata nesimtire ! …
  Până să vă atingeţi de pensionarul ăla slăbănog, de profesorul care v-a pus creionul în mână, de medical care se zbate sa salveze viata romanului, dar si a voastra, restructuraţi-vă întâi pe voi !
  Daţi-vă afară şi în şomaj pe voi, pe oamenii voştri, ai clasei politice, şi după aceea scuipaţi pe noi. După aceea umblaţi la salariile şi pensiile necăjite.
  După aceea să-l certaţi pe bătrân că mai are îndrăzneala să trăiască, să ducă România-n faliment, cu venitul lui gras, de 500, sau de 600 de lei.
  1.Dacă nu sunteţi capabili să comasaţi sau să desfiinţaţi instituţiile de pomană create de voi, clasa politică, măcar reduceţi numărul de directori. Aveţi o droaie de şefi. Aţi umplut ţara de şefi. Pe ei daţi-i afară întâi şi după aceea ajungeţi la pensionar. Sau la doctor.
  2. Trei sferturi dintre directorii voştri pe care i-aţi instalat, moţ, în instituţiile bugetare, au afaceri acasă. Fac afaceri cu banul public.
  Daţi-i pe aceştia afară! Nu ei să mănânce cu două guri, şi de la Firma lor grasă, şi de la buget, iar altul să crape de foame !
  3. Luaţi-vă clientela politică din toate A.G.A şi C.A. ale Companiilor de Stat, de pe lângă primării, consilii judeţene şi ministere. Aveţi deja directori acolo, există specialişti.
  4. Daţi-vă afară consilierii de la birourile demnitarului. De ce aţi crede că ei sunt mai puţin paraziţi pe buget decât profesorul ?
  5. Daţi-vă afară consilierii de pe lângă miniştri, secretari de stat, subsecretari de stat, primari, prefecţi, preşedinţi de consilii judeţene, căţel, purcel, directori generali, din
  Companiile de Stat, din parcurile industriale !
  6. Încetaţi să mai căpuşaţi ministerele / primăriile / consiliile judeţene cu clientela pe care o serviţi cu miliarde de euro.
  7. Voi, clasa politică, aţi creat şi întreţineţi evaziunea fiscală şi munca la negru, mita, spaguiala si incorectitudinea. Oamenii voştri, ai partidelor, protejează, feresc si indruma intretinerea situatiei confuze. Îi apără (cu implicarea organelor Statului), să nu-i descopere pe cei ce incalca legea. Spaguiala nu are frontiere partinice. Se ia si se imparte frateste. Aceasta reprezinta liantul incalcarilor legilor. Pe toti acestia ii
  apără de lege, prin incalcarea legilor, in detrimentul omului sincer, neprotejat si aflat in afara acestui cerc de protejati.
  8.După ce veţi face toate astea, abia atunci să aveţi îndrăzneala să vă legaţi de bătrânii acestei ţări, de oamenii cinstiti si (pana acum) rabdatori. Asta este România, domnule Băsescu !Asta este Romania, domnule Ponta !
  O ştiţi, o cunoaşteţi, dar nu îndrăzniţi să vă apropiaţi de clanuri. Dar vă este la îndemână să-i jupuiţi de vii pe bătrâni. Sunt inofensivi, ascultători, mult prea blajini, tăcuţi. Loviţi-i cu nădejde !Ei nu ţipă.

  Daţi mai departe la toţi prietenii şi cunoscuţii, poate aşa o să ne trezim şi o să le dăm ce merită acestei adunaturi mafiote de golani.

  • Candid says:

   Eu as avea doar o singura observatie: vad ca nu te-ai putut abtine sa nu vii cu vechea placa a reducerii salariilor si pensiilor, dovada ca esti in solda usl.
   Nene,
   Daca ai uitat sau te faci ca nu stii, decizia reducerii salariilor bugetarilor a fost luata dupa ce au fost consultati sefii sindicatelor, Intre a trimite in somaj, 20-25% dintre bugetari sau a lua o masura de solidaritate, in sensul ca povara sa fie suportata de toti, be baza acordului cu sindicatele s-a decis ceea ce stim. Nu te gandesti ca acei care ar fi fost trimisi in somaj ar fi fost grav afectati? Acesta a fost un gest de solidaritate, care a fost acceptat, dovada ca nu au existat proteste masive.
   Doar Hazneaua 3 a pus paie pe foc si a instigat populatia. Nemernicii de la H3 au trancanit non stop impotriva acestei masuri, iar azi cand se intampla lucruri mult mai grave isi baga capul in nisip si se fac ca nu s-a intamplat nimic.
   In rest, numai bine, vrei sa pari echidistant, punandu-i alaturi pe Basescu si pe Ponta, dar cu asta nu faci decat sa-ti arati adevarata fata. Nu am nimic cu tine personal, dar vad ca pe undeva il copiezi pe “maestrul” de la Gagesti care procedeaza la fel: alterneaza in mod constant afilierea la una dintre “tabere” crezand ca pacaleste pe cineva
   In alta ordine de idei,

   • Candid says:

    Completare:

    In alta ordine de idei, daca nici unul dintre ministrii “celui mai cinstit guvern” nu au vreo responsabilitate macar morala, pentru accidentul aviatic din Apuseni, de ce ponta il aciuza pe seful STS? Cumva seful STS a stabilit, el personal, coordonatele locului unde s-a produs accidentul?

 6. pierre says:

  Acum, gata, ne-am linistit.Stroe merge mai departe, vreo 2-3 gugustiuci au fost sacrificati ritualic,inca vreo 2-3 mai slabi de inger si-au dat demisia.Plagiatorul national ne va rade iar in nas,maine-poate chiar in seara asta-se va alinta iar ca un motan satisfacut in cine stie ce studio tv, la nu stiu ce tocsou politic.Tot raul spre bine, isi va fi spus el,odata cu harmalaia asta cu Iovan si studenta aia nenorocita,uite ca a trecut aproape neobservat si Raportul MCV, poate cu putin noroc trece cu bine si vizita FMI in Romania si de luni incolo revenim la ale noastre porcarioare zilnice.Nemernicul asta de Stroe,jegul asta uman, va ranji in continuare strepezit prin proteza lui scumpa si fiecare cuvant guitat pe care il va mai scoate porcul asta batran in calitate de ministru, va fi o flegma putreda pe poza de ingropaciune a fatucii aleia nevinovate care a avut ghinionul ca a trait in mandatul lui Stroe.Chiar asa, Aura,in mandatul astuia ti-ai gasit si tu sa mori ,degerata ?
  Linistea si vreo 2 lespezi grele de mormant se vor asterne peste nenorocirea asta care a traumatizat un popor intreg.Stroe merge mai departe.

 7. d'Artagnan says:

  Comandament de urgenţă pentru salvarea ministrului Stroe
  de Rodica Ciobanu

  „Nu cred că voi fi schimbat din funcţie, nu demisionez!”, spunea, calm şi sigur pe sine, ministrul de Interne Radu Stroe, înainte de a intra, astăzi, la şedinţa de guvern. Şi, într-adevăr, premierul nu i-a menţionat numele pe scurta listă a responsabililor pentru încetineala cu care s-a intervenit la salvarea supravieţuitorilor accidentului aviatic din Apuseni. La urma urmei, de ce să fie dl Stroe schimbat?

  Fiindcă MAI este principalul responsabil cu gestionarea situaţiilor de urgenţă, dar nu a putut face faţă sarcinilor din lipsa unei coordonări adecvate, ministrul însuşi, prin comentariile pe lângă subiect, manifestându-se ca un spectator şi nu ca o persoană implicată? Nu, de vină e Romatsa, se arată în parodia de raport dată publicităţii de guvern, care „NU a manifestat un rol activ în conformitate cu competenţele prevăzute de lege, NU a luat măsurile necesare în vederea stabilirii zonei de căutare a aeronavei dispărute şi NU a declanşat operaţiunile de căutare”. Drept urmare, directorul Aleodor Frâncu a fost demis. Despre bâlbâielile cronofage din MAI – niciun cuvinţel, astfel încât înlocuirea secretarului de stat Cătălin Chiper şi demisia şefului IGSU, Ion Burlui, par decise din exces de zel.

  Fiindcă dl Stroe este autorul celei mai cinice şi nesimţite declaraţii (“Îmi pare rău că s-a întâmplat în timpul mandatului meu tragedia”), pe care am auzit-o rostită de un politician? Nu, l-a luat gura pe dinainte şi, oricât de prost ar da, pentru atâta lucru nu poate fi sancţionat. De altfel, tuturor li se rupe de tragedii ori drame colective, teama cea mare fiind ca acestea să nu se întâmple în mandatul lor şi să le pună competenţele la grea încercare. Ministrul de Interne doar a dat glas unei mentalităţi de echipă, decenţa de a-şi cere scuze victimelor şi familiilor îndoliate neîncăpând aici.

  În concluzie, ministrului Radu Stroe nu i se poate imputa decât o exprimare nefericită. Dl Crin Antonescu, liderul cu naturelul simţior al PNL, ştie cum stă treaba cu emoţiile: „Omeneşte vorbind, cred ca în asemenea momente este greu să fii ministru, să fii demnitar, pentru că trebuie să înţelegi şi să simţi că orice declaraţie, orice cuvânt în asemenea momente sunt importante”. Mai că vine să-l compătimeşti pe şmecherul îmbăţoşat, durul Guvernului, naşul jandarmilor, spaima protestelor spontane, căruia unii pesedişti şi o parte a opiniei publice îi vor capul, pentru vina de a nu se pricepe să-şi gestioneze trăirile! Dar domnii Ponta şi Antonescu l-au salvat, instituind de ieri până azi, sub autoritatea lui Gabriel Oprea, un comandament de urgenţă, care a curăţat Internele de orice responsabilitate în legătură cu recuperarea răniţilor în urma accidentului aviatic din Apuseni. Faptul că aceştia din urmă au fost salvaţi se datorează însă faptului că, din fericire, majoritatea oamenilor nu simt cât dl Stroe.”

 8. Radu Humor says:

  marturia unui salvamont, facuta public pe grupul yahoo aviatia.ro

  Salutare
  > tuturor,
  >
  > Nici
  > nu stiu ce ce sa incep, probabil cel mai usor ar fi sa ma
  > prezint. Ma numesc Sorin Popa, sunt membru Salvamont Alba
  > si de vreo 3 ani m-am apucat si de zbor
  > cu parapanta. Sunt un pasionat de IT si electronica si tot
  > ce inseamna Tech, fericit detinator de titulatura de inginer
  > diplomat!
  >
  > Ieri noapte am luat si eu parte la toata
  > operatiunea de cautare si salvare. O sa va povestesc, ce am
  > trait, simtit si vazut eu!
  > Am un Gps
  > Garmin Etrex Venturer CX, cu harti updatate, tweak-uite etc.
  > Am investit mult timp (in 9 ani, de cand il am) cititnd mii
  > de km de forumuri ca si asta, despre acest GPS, ca sa scot
  > tot ce poate el sa dea mai bun. Deci este foarte preaparat,
  > si nu ma duc nici la WC fara el. Am avut destul de multe
  > actiuni de cautare, unde l-am folosit si a salvat vieti! De
  > cand m-am apucat de zbor, are locul lui sfant in cockpit.
  >
  >
  > Am fost anuntat la ora 16:16 minute, sunt
  > domiciliat in mun Aiud judetul Alba, la 141 de Km de sat
  > Horea, asa ca drumul pana acolo necesita circa 2-2ore si
  > jumatate. La ora 16:50 paraseam orasul, si am gonit tot
  > drumul pe ceata, precum Colin McRae, pe o ceata
  > oribila. Am ajuns la aproximativ ora 19, sau foarte putin
  > peste aceasta ora!
  >
  > Primul lucru pe
  > care am incercat sa il fac, ii sa aflu coordonate. Eram mai
  > mult ca sigur ca intr-un astfel de incidend aviatic, trebuie
  > sa se stie cel putin coordonate. Cu toate ca pe drum le
  > spuneam colegilor mei “ca sigur pana ajungem noi de la
  > asa distanta, din Aiud, toata lumea este salvata etc”.
  >
  >
  > Odata ajunsi in
  > zona unde s-a facut asa-zisa “Celula de Criza”,
  > ne-am lovit de urmatoarele probleme:
  >
  >
  >
  > 1. PRESA NU A FACUT ALTCEVA DECAT SA NE INCURCE. S-A
  > INTARZIA CEL PUTIN O ORA DIN CAUZA LOR (NE CEREAU SA LE
  > CARAM OPERATORII CU MASINILE, etc)
  >
  >
  > 2. POLITIA A FOST DEPASITA DE SITUATIE. TREBUIA IMPREUNA
  > CU JANDARMII SA NU PERMITA ACCESUL FACTORILOR
  > PERTURBATORI
  >
  >
  > 3. IGSU DEPASITI DE SITUATIE, NU AM VAZUT PE UN
  > CONDUCATOR CARE SA GESTIONEZE LOGIC SI COERENT SITUATIA
  >
  >
  > 4. CEA MAI MARE SI CEA MAI GRAVA!!!!!!! LIPSA TOTALA DE
  > COMUNICARE INTRE INTITUTIILE STATULUI TRIMISE SA
  > ACTIONEZE
  >
  >
  > Noi cei de la SALVAMONT,
  > am fost dati la o parte, cu toate ca aveam dotarea tehnica,
  > cunostintele necesare! O targa speciala de transport costa 2
  > mii de euro, cele pe care le vedeti in filmarile de la
  > televiziuni, si eu au preferat sa care accidentatii cu
  > patura si doi pari de brazi, de catre padurari si jandarmi.
  > Multi dintre salvatorii montani sunt pregatiti in centrele
  > SMURD ca sa devina si Paramedici, ca degeaba ajungi la
  > accidentat si nu sti ca ii faci nimic. Noua ni s-a spus
  > sa ne retragem cand eram la 10 minute de ei!
  >
  >
  >
  > Am sa continui povestea (m-am cam abatut de la subiect),
  > cineva avea coordonatele exacte, am vazut si eu acum la
  > televizor, dar noua ni s-a spus ca nu le au, si ca de la STS
  > au stabilit un perimetru de cautare format din 3 coordonate,
  > transformate de catre nu stiu ce specialist GIS!
  >
  >
  > Dupa ce m-am luptat 15 minute rugand in dreapta si in
  > stanga, am reusit sa fac rost de 2 dintre ele.! Le-am
  > introdus in GPS, si am verificat daca au vreo logica.
  > Intr-adevar imi indica un punct aflat la 13.8 Km de unde
  > eram noi. Am luat 2 padurari care stiau zona cu ochii
  > inchisi si am plecat! dupa doua ore de umblat s-a ajuns la
  > concluzia ca acele coordonate furnizate de STS erau gresite,
  > si n-am intors la locul unde am lasat masinile. Intre timp
  > am comunicate pe radio si pe telefoane cu colegii de la
  > Salvamont Cluj, Bihor si Margau.
  >
  >
  > Toti am abordat cautarea din directii diferite, in asa fel
  > incat sa cuprindem o zona cat mai mare de cautare, avand in
  > vedere ca nu ne puteam baza pe coordonatele furnizate de
  > STS.In acest timp mai multe persoane aveau informatii de
  > care noi aveam nevoie dar au hotarat sa NU ni le
  > furnizeze, si ma refer aici la politie, care au trimis
  > padurari in directia buna dar noua nu ni s-a comunicat.
  > inclusiv clubul de off-road au primit mai multe informatii
  > decat noi.
  >
  >
  > La un moment dat tot convoiul de masini a plecat la vale, si
  > padurarii care erau cu noi au luat legatura telefonic cu
  > colegii lor care erau foarte aproape de avionul prabusit. De
  > indata li s-au luminat fetele si au zis : “stim unde
  > is, si va putem duce pe un drum numa de noi stiut, ii
  > periculos ca ii gheata, si ii drum forestier abrupt, dar
  > daca reusim sa trecem de 4 puncte critice, atunci ajungem pe
  > culmea dealului exact deasupra loc, si de acolo pe jos
  > ajungem in 5 minute”
  >
  >
  > Zis si facut, ne-am suit in masina (o Lada Niva Pick-up 4×4
  > du reductor si diferential blocabil) si ne-am despartit de
  > convoi, am urcat pe cel mai extrem drum pe care am urcat in
  > viata mea, si la un moment dat din spate ne-au ajuns doua
  > masini de la Transilvania Off-road, ne-au urmat o buna
  > bucata de drum, si eram bucurosi ca au masini puternice si
  > ne pot ajuta la transportul accidentatiilor, dar la un
  > moment dat, s-au intors din drum, si nu i-am mai vazut!
  >
  >
  > La scurt timp ni s-a cerut sa ne retragem, cand eram la 10
  > minute de mers pe jos de locul accidentului!
  > Cam asta ii pe scurt ce am trait eu si colegii
  > mei!
  >
  >
  > Informatiile astea is brute, imi pare rau
  > ca nu am fost lasat sa imi fac ce am fost invatat sa fac!
  > Iubesc ceea ce fac, puteti sa dati cu orice in mine sau
  > Salvamont, dar am crescut in munte, am avut probleme, si
  > mi-as fi dorit sa fi avut pe cineva ca si colegii mei, la
  > care sa apelez in momentele alea critice, dar nu erau pe
  > vremea aia. Facem tot ce facem din cauza ca, chiar vrem sa
  > credem ca mai exista un pic de umanitate in tara asta si ca
  > valorile umane le eclipseaza pe cele materiale. Nu
  > remuneratia ne tine in job-ul asta, si nu ne punem la bataie
  > sanatatea si viata pt. un pumn de marunti, ci pentru ca ne
  > place le vedem fetele fericite ale oamenilor pe care ii
  > salvam. Si ii ajutam cu placere intotdeauna!
  >
  >
  > Nu vreau sa starnesc
  > polemici, nu am energie necesara de risipit, au cei din
  > presa, si aia care stau in studioul
  >
  > televiziunilor si nu au
  > habar ce inseamna sa umbli noaptea prin zapada ud la
  > picioare, cu rucsac de 20 de Kg in spate
  > incercand cu orice pret sa
  > iti ajuti un seaman! Ca asa vrei si poti!
  >
  >
  > Asa ca draga
  > domnule Daniel MATEI, eu is un
  > salvamontist simplu care mi-am dedicat mai bine de 10 ani
  > acestei activitati
  >
  > am facut
  > scoli peste scoli de tehnici de salvare, stiu cum sa
  > folosesc un gps….dar am fost pus intr-un beci langa
  > papucii vechi nefolositori
  > si eclipsat de intunericul
  > prostiei!
  >
  >
  > Iti multumesc domnule
  > Daniel MATEI, ca
  > mi-a dat ocazia sa imi exprim gandurile astea pornite din
  > frustrari, si sa stiti ca ma adresez cu “domnule”
  > nu din cauza ca vreau sa fiu ironic, ci din respect pt mama
  > mea care m-a educat sa fiu respectuos!
  >
  >
  > Doamne-ajuta!

  Care este motivul adevarat pentru care s-a ajuns aici? Cine dorea moartea celor din avion?

 9. d'Artagnan says:

  Radu Stroe:
  “Am decis să îmi depun demisia în semn de onoare şi pentru apărarea demnităţii pompierilor din cadrul IGSU, care au primit nedrepte acuzaţii.”.

  Deci, cu un picior înfipt în grumaz, cu mâinile întoarse la spate, cu un clește amenințător gata să-i smulgă unghiile, Stroe, de bună voie și nesilit de nimeni, își DĂ demisia de ONOARE!!
  Și asta doar pentru că torționarul gata să-l termine este partidul, mai precis Antonescu. Și-a dat de fapt demisia de frică, nu din Onoare.
  Mă rog, mă mulțumesc și cu asta, măcar nu-i mai văd des mutra.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s