Consideraţiuni religioase

Anul 2014 a început la fel cum începe fiecare an, adică cu tradiţionala şi sălbatica îmbulzeală pentru obţinerea apei sfinţite, cea care te ţine sănătos şi norocos tot anul, Amin! Apa se ia cu găleata, cu sticla, cu damigeana, cu sticlele de plastic. Apropo de acestea din urmă, ca element de noutate, la Constanţa credincioşii s-au luat la bătaie şi pentru peturi şi pentru dopurile necesare sigilării peturilor, nu numai pentru apă. Când văd atâta energie consumată în numele credinţei mă gândesc dacă ea nu ar putea fi canalizată către ceva mai practic. De exemplu, în romanul „Un yankeu la curtea regelui Arthur”, personajul principal vede lângă o cascadă un fanatic făcând permanent mătănii. Imediat a observat că dacă l-ar lega pe pelerin la un sistem de pârghii ar putea folosi mişcarea asta de balans pe post de motoraş pentru o pompă cu care ar extrage apa pentru locuitorii din zonă. O chestiune folositoare pentru societate. Cam aşa gândesc şi eu, dacă n-ar fi bine ca acei credincioşi să vină după apă sfinţită numai cu peturi culese de pe câmpiile patriei, că oricum apa sfinţită curăţă tot. Nu ştiu sigur câţi kilojouli iroseşti la o îmbrânceală sau chiar la un cap dat în gură şi care-i echivalenţa cu numărul de aplecări necesare culegerii sticlelor de pe jos, dar cred că s-ar face treabă bună.
În general, zilele astea cam toată lumea se roagă: unii pentru Băsescu… să ajungă mai repede la puşcărie, alţii să se despartă USLul, unii vicepreşedinţi social-democraţi se roagă „la Dumnezeu şi speră ca Divinitatea să-l ajute pe Adrian Năstase în dosarul Zambaccian”. Voiculescu vrea şi el să scape de puşcărie, Gâdea se roagă fierbinte, dar nu se ştie sigur ce cere… pentru el parcă ar fi mai bine ca şeful său să stea după gratii…ar deveni şi mai folositor! În sfârşit, mulţi preoţi se roagă pentru eliberarea lui Becali din închisoare.
Trebuie să recunosc că mă mişcă atâta fervoare religioasă. Nu e de mirare că Biserica, alături de Armată, se află în fruntea topului în ce priveşte încrederea şi nu e de mirare că PSDul vrea să le sprijine, cu gândul la viitoarele alegeri prezidenţiale şi europarlamentare.
După cum se vede, speranţele în mai bine sunt mari ŞI anul acesta. Scandalagiii ce-şi doresc apă sfinţită, credincioşii, electoratul, conducătorii, preoţii, toţi îl roagă câte ceva pe Dumnezeu.
Asta mi-a adus aminte de o scenă dintr-un film. Un ucigaş plătit stă cu pistolul la capul unui tip. Rece, calculat, profesionist. Victima începe să se roage disperată la Dumnezeu:” Oh Doamne, nu, oh Doamne, ajută-mă!!!”. Brusc, ucigaşul are un fel de revelaţie, ia pistolul de la fruntea individului şi-i spune curios, serios şi intrigat: „Zici că Dumnezeu te ascultă?!” După câteva clipe de tăcere, continuă:” Uite, eu mă aşez pe taburetul acesta din colţ şi aştept să vedem dacă te ascultă!”. Şi stă…şi victima se roagă disperată…şi ucigaşul, concentrat, aşteaptă şi el ceva, un semn…”Nimic, murmură el atent, nu simt nimic…”…victima bagă-n viteză superioară, se roagă, se roagă disperat…ucigaşul, după destulă vreme, se ridică obosit de pe taburet, dezamăgit, se apropie încet de victimă şi constată cu voce tare şi părere de rău: „Cred că Dumnezeu n-are nicio treabă în povestea asta!”.
După care îi trage două gloanţe drept în inimă.

This entry was posted in General and tagged , , . Bookmark the permalink.

12 Responses to Consideraţiuni religioase

 1. neamtu tiganu says:

  Voi copii, stiti fiecare
  Ca-nainte de culcare
  ca sa-ti fie dulce somnu
  Trebuie sa-l rogi pe Domnu
  Spuse profesoru Gongu
  Si ca sa se convinga
  Ca copiii au ascultat
  Trecu la interogat
  Spune tu bai Bula Stinga
  Ce face al tau parinte inainte de culcare ?
  Pai tata pune radio mai tare
  Stai jos ca esti prost de tat
  Sa ne spuna alt netot
  Spune tu ba Eba Bleanga
  Ce face al tau parinte inainte de culcare
  Pai tata bea o apa tare
  Stai jos ca esti prost si tu
  Sa ne spuna noua acu
  cel mai bun baiet al meu care face ce spun eu
  spune bai tu Giga Linte
  ce face al tau parinte
  inainte de culcare ?
  pai tata se roaga fierbinte
  brava, brava, da mama ?
  Mama casca, da nu vrea!

 2. Radu Humor says:

  De ce-l băgaţi pe Dumnezeu în toate căcaturile voastre ?!
  Un idiot care priveşte doar ce se întâmplă la TV, unde sunt selectate cu grijă diferite secvenţe ( unele chiar regizate, provocate de către specialişti plătiţi din banii noştri !)în care apar şi asemenea îmbulzeli ce-i fac pe unii să juiseze la propriu, nu poate apela decât la asemenea acuze şi la asemenea exemple caraghioase şi infantile petru a trînti şi ei cu băta-n balta plină de aghiasmă, ca să pună în loc balele celor pentru care nu există mai mare satisfacţie, decât aceea de a batjocori un popor 90% creştin, în una din cele mai sfinte sărbători ale sale : Crăciunul !
  Când, respectând nişte ritualuri satanice Ceauşeştii au fost omorâţi cu bestialitate în Sfânta zi de Crăciun ( pe parcurs şi ce a mai rămas din ea :mrgreen:), iar familia Năstase ucisă psihic, moral şi financiar în altă zi de Crăciun ( e drept că sărbătorit pe vechi, ca să nu-şi facă cineva iluzii că ochii din umbră ai fiarei iluminate, ar trece ceva cu vederea. 🙂 ), numai nişte dobitoci pot crede că până la urmă nu se va face cu adevărat dreptate !
  Eventual, doar divină, cea luată acum în derâdere de nişte nimicuri ce n-au în ele nimic sfânt !
  Nişte pretutindenari al căror singur Dumnezeu este Banul !
  Bunicul meu ar fi spuc cu siguranţă :
  Bătu-v-ar Dumnezeu !
  Eu zic că are cine să vă bată, cu mult înainte !
  Obrazul 😆
  Ce-aţi crezut, băi, caraghioşilor 😉 ?!

 3. d'Artagnan says:

  Am auzit o discuţie între doi indivizi:
  – Ai văzut ce iarnă grea a venit în America? Mor ăia de frig…
  – O să vină şi la noi!
  – Aa, nu cred, noi românii suntem băieţi buni, ortodocşi….

 4. lazycat001 says:

  Ce este interesant in abordarea religioasa este ca si hotii au sfantul lor patron: Sfantul Nicolae… probabil ca Nastase i s-a rugat fierbinte dar, ca in parabola din articol, nici acesta nu s-a bagat.

  Probabil vorbise Base cu el in prealabil 😉

 5. lazycat001 says:

  Base e-n tot si toate. Orice antenist care se respecta stie asta…

  • neamtu tiganu says:

   pt voi e adevaratu Zeu, Dumnezeu, paraleu, daca v-ati uita in oglinda ati observa ca sunteti mai rai decit babele de la Constanta..

 6. Radu Humor says:

  Le Finala superbe est

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s