De râsu’-plânsu’. Pe banii noştri.

Guvernul intenţionează să aplice acciza de 7 eurocenţi doar la benzină şi să amâne introducerea acestei taxe la motorină pentru o perioadă de trei luni,
Şeful guvernului a comentat totodată că, în ceea ce-l priveşte, nu şi-ar dori deloc introducerea accizei suplimentare la carburanţi
. ”Să vă spun cinstit: dacă pot să nu o introduc, n-aş introduce-o deloc”, a spus Ponta.
Iar se dă o luptă teribilă între Dr. Ponta Jekyll şi Mr Victor Hyde. Domle, omul n-ar vrea, dar conspiraţia mondială îl forţează! Nu execută decât ordinele: „Să vă spun cinstit: dacă aş putea să nu vă pun alte pietre-n spate, nu vi le-aş pune deloc! Oricum, în Parlament am să votez contra acestei măsuri, bazaţi-vă pe mine! Ce-o ieşi însă, bănuiţi d-stră, cu o majoritate de doar 70% nu te poţi pune cu Băsescu. Ei, dacă aveam şi Serviciile, şi Justiţia…”
În acelaşi timp mă frapează „rigurozitatea” cu care a fost întocmit bugetul. Amânarea de trei luni la motorină brusc nu mai contează. Păi în condiţiile astea puteai să pui acciza de 6,432 cenţi şi la benzină şi la motorină, fără amânare, şi s-ar fi strâns aceeaşi bani.
Despre minciuna că banii se duc numai la autostrăzi nici nu mai vorbesc, au devoalat-o singuri în numai câteva zile.

Ministrul Daniel Barbu:” Bugetul, programul naţional pentru prevenirea şi tratarea HIV/SIDA este jumătate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Am fost cutremurat când mi-am dat seama câte Festivaluri Shakespeare sau cât de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, dacă nu am avea acel program sau dacă acel program ar fi la jumătate”.
Heil Sictir, Herr Ministru!
Deci sensibilosul ăsta cult, cel căruia i-au spart “neonaziştii” (după cum i-a gratulat distinsul domn pe indivizi…o fi ştiind ‘mnealui ceva despre nazişti…) luneta de la maşină, a fost “cutremurat”!
Suflet poetic, degrabă patetic atunci când Boc a închis nişte spitale, cunoscător în toate cele de pe poziţia lui de comentator permanent la Antena 3, salvator al balenelor şi furnicilor, al buhailor de baltă, cărturar iubitor de frumos… ecce homo…
Pe marele nostru om de cultură îl “cutremură” melodicitatea versului, magia cuvintelor, veşnicia artei şi universalitatea lui Shakespeare, spiritualitatea, iară nu carnea putrezită, efemeritatea materiei, duhoarea bolii. Tragediile şecspiriene autohtone, banale, îl cutremură doar din punct de vedere financiar, atunci când vede atâta risipă pe chestiuni care nu ţin de actul cultural.
El vrea festivaluri multe, să aibă până şi Amăriţei al lui Grebelea al lui Zbârcea un Shakespeare la el, acolo, la Căzăneştii de sus, deoarece este nevoie să culturalizăm masele…că dacă cultură nu e, ce mama dracu mai e?!
Că doar pe cine ar trebui să sprijine statul? Oare cine ar trebui să caute sponsori pentru a uşura povara fiscală: festivalurile sau bolnavii cu HIV? Ministrul răspunde indirect: bolnavii! Că şi aşa stau toată ziua-n pat, nu fac nimic, nu mai mişcă un deget.
Băi ministrule, băi cultule, ai reuşit să mă enervezi…totuşi eu sunt un om calm, bun la suflet, aşa că n-am să-ţi doresc să dea SIDA peste tine ci o diaree luuuungă, cât toată opera englezului, care să te ţină pe budă zile–ntregi, să citeşti acolo “Regele Lear” până-l ştii pe de rost şi dai în constipaţie. Şi-ţi mai doresc să cheltuieşti pe medicamentele antidiareice toată leafa dumitale de ministru.

De Moş Nicolae, TVR 3 s-a rebranduit, schimbându-şi culorile graficii din violet în verde. Startul rebranduirii l-a dat Cristian Niţulescu, realizatorul tv apărând în direct cu o oaie de pluş, botezată Pufulica, pe care spune că o mângâie când este nervos.
”Bună ziua. Faceți cunoştință cu Pufulica. Ea este oaia noastră a redacției și de fiecare dată când avem probleme, sau ne enervăm, o mângâiem pe cap ca să ne calmăm. Acum sunteți martori la o transformare. TVR 3 se transformă. TVR 3, canal al Televiziunii Publice devine verde, un vede pe care l-aş asocia cu celebre versuri: verde crud, verde crud, mugur alb și roz și pur. Asta ne dorim, să vă oferim dumneavoastră celor care ne urmăriți. Un canal proaspăt. El se transformă la nivel de culoare și vă propune câteva linii tematice, destinate Românei tihnite, comunităților mici și mijlocii. Șiii aaaa da, am uitat, La Mulți ani Nicolete și Nicolai, inclusiv celor pe care nu am apucat să le dau telefon astăzi, cunoștințe prieteni și așa mai departe. Și La Mulți Ani TVR 3 de Moş Nicolae, cu Pufulția, ea e Pufulița, o iubim cu toții, și reprezintă simbolul României tihnite”, aşa și-a început Cristian Niţulescu, emisiunea ce găzduia relansarea TVR 3.Dar cuvintele nu pot reproduce penibilul prezentării: mimica, gesturile, intonaţia. Individul este de un comic nebun, involuntar. Problema este că emisiunea nu s-a vrut a fi un stand up comedy.
TVRul are milioane de EURO datorii, dar merge înainte. Pe banii noştri. De aceea mă gândesc c-ar sta bine în studioul acela, pe lângă oaia cu pricina, simbolul Românie tihnite, cum zice filozoful de ocazie, şi nişte berbeci, simbolul României fraierite.
Update
http://www.gandul.info/stiri/dupa-pufulica-tvr-3-mai-produce-o-stire-postul-a-fost-reclamat-la-cncd-pentru-difuzarea-unui-colind-antisemit-11754832

This entry was posted in General and tagged , , , . Bookmark the permalink.

126 Responses to De râsu’-plânsu’. Pe banii noştri.

 1. athos says:

  Cum de va scapa atentiei noul desant USL? O intensa pregatire si planificare a condus la aruncarea spre sfarsit de an in Parlament a unui pachet de legi menit sa puna in sfarsit lucrurile in ordine: anihilarea putinelor mecanisme de control asupra politicienilor, prin scoaterea lor din randul ce pot fi acuzati penal, (modificari ale Codului Penal), o Lege a Amnistiere cu dedicatii atat de transparente incat ar putea contine nume proprii, noua Lege a Minelor menita sa rezolve pe usa din dos problema Rosia Montana, si o Lege a Lobby ului care l-ar transforma pe Severin intr-un onest lucrator cu ore suplimentare.
  Toate astea au fost sincronizate cu anuntul maririi pensiilor si a salariului minim, iar banuiala mea este ca tulburarile din Ucraina care abat atentia UE au marit probabil presiunea in randul “eminentelor cenusii” ale USL de a lansa atacul acum, si nu mai tarziu… Faptul ca rezultatele nu sunt chiar cele scontate, demonstreaza atat pripa, cat si cadrul foarte restrans in care se coc aceste planuri…
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16177100-dna-reactioneaza-fata-modificarea-codului-penal-catre-usl-legislatia-romana-intra-contradictie-flagranta-dispozitiile-conventiilor-internationale-anticoruptie-primarii-vor-putea-acorde-contracte-finan.htm
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-16176449-din-culisele-planului-psd-reusit-partial-cateva-explicatii-ale-votului-din-parlament-cele-patru-legi.htm

 2. athos says:

  Acum am observat ca au mai fost doua interventii la articolul precedent…

  • pierre says:

   Ce interventii , athos ? Au fost mai mult niste interjectii de uimire…Ce naiba poti sa mai spui cand vezi asemenea grozavii ? Pe vremea cand USL nu castigase inca tara intreaga in posesie, cand unii dintre noi mai indrazneau sa spuna ca se va intampla exact ce vedem acum ca se intampla, se gaseau tot felul de imbecili nemti, de la Humor, de la Targu Jiu sau de aiurea care sa strige “sariti, basisti ! ” Acum, ironic, se schimba treaba, nu trebuie sa fii neaparat stampilat “basist” ca sa observi mizeriile pe care le produce acest regim bolnav, acum oricine poate vedea cu ochiul liber.Bineinteles ca imbecilul se naste .traieste, respira si moare ca un imbecil, ala va spune ca tot Basescu e de vina.

 3. athos says:

  Am uitat, bineinteles, Legea Baronilor, sau Legea descentralizarii, cum atat de emotionant-progresist este denumita. Dar aia e deja veche, nu-i asa?

 4. Ludovic al XIV-lea says:

  @D’Artagnan
  Lamureste-ma, este “Pufulica” sau “Pufulița”?
  Sau “Pu(fu)lica” sau “Pu(fuli)ța”?

  • d'Artagnan says:

   Păi asta m-a supărat şi pe mine…omul era incoerent, a început cu Pufulica şi a terminat cu Pufuliţa.
   Dar faci cumva apropouri cu “Pu(fuli)ţa şi cu mângâierea pe cap în scop terapeutic, de liniştire?! La cum se comportă individul…

 5. neamtu tiganu says:

  ca basisti ca petrre sunt idioti nu e o noutate, da ca, desi le spui de zeci de ori cum e treaba si ei nu pot procesa e deja cretinisum cronic.
  sa preupunem ca basescu ar fi cazut la referendum, de fapt a cazut da l-a tras barosanu de par. In cazu in care nu ar exista, pe de o parte nici USL nu ar exista, nu ar avea nici un sens ca doua partide sa faca gasca, in loc de parteneri ar fi fost concurenti. Concurenta astora ar fi dus la o cu totu alta situatie in parlament. Unde mai pui ca si popularitatea USl se bazeaza tocma pe ura pe care poporu i-o poarta, pe drept, chiorului, pt. ca electoratu uslist e mai degraba antibasist decit pro uslist. Pe de alta parte disparitia lui basescu ar fi facut posibila aparitia altor formatiuni politice, sa le zice la misto de dreapta, asta ar fi accentuat concurenta si ar fi slabit puterea unui Ponta.

  In concluzie, da si de data asta basescu e de vina!

  • pierre says:

   Ba tampitule, tu vezi ce cretinisme debitezi ? Acum ca le debitezi, asta-i treaba, n-avem ce-ti face, orice imbecil poate spune orice, este un internet liber. Da’sa mai ai si pretentia c-ai descoperit vreo piatra filozofala cand tu de fapt eliberezi niste partzuri incontinente, asta-i cam prea mult, tataie ! Ti se pare ca PSD si PNL (mai) sunt parteneri ? Ti se pare, tataie, da’ matale nu mai vezi si nici nu mai auzi bine.Plus ca esti imbecil.Afla, ma papagalule, ca m-am saturat de excrementele tale etalate in public, ca orice tigan sadea,ca PSD-ul conduce, impreuna cu Voiculescu si restul securistilor.PNL nu a votat nici amnistia, nici legea minelor , iar tampenia cu superimunitatea ar fi votat-o oricum, indiferent daca exista sau nu USL.Stii de ce, ma dasteptule de 2 bani ? Din cauza de Fenechiu, Remes, Diaconu si alte cateva zeci de primari si consilieri cu bube-n cap.Ar fi votat ei si amnistia si gratierea, dar daca ai fi avut un pic de creier, ai fi observat ca Antonescu a spus clar ca s-a ofuscat ca nu a stiut de manaria pusa la cale de PSD si PC, care au vrut sa-l albeasca pe sestache pe Nastase , in principal. Asa ca nu sunt parteneri, fraiere, fiecare isi urmareste interesele si-si protejeaza penalii si face calcule si numaratori.Pe Antonescu il deranjeaza mai tare ANI, pentru ca aia ii pot rade dintr-un foc vreo 25% dintre primari si consilieri si PNL nu prea are de unde.Pe PSD il doare mai tare DNA, ca are multi burtosi inchisi sau in curs de.Parteneriatul politic numit USL este pentru urangutani ca tine, ba neamtule, care pun botul la vrajeala proasta, de fapt este un parteneriat al penalilor.N-are nicio legatura, ba papagalule, nici cu Basescu, nici cu PDL, nici cu ura poporului fata de Basescu,nici cu Stefan cel Mare, nici macar cu mama lui Stefan cel Mare.Poate cu DNA si ANI sa fie vreo legatura…Si apoi, cat de tampit trebuie sa fii sa sustii ca-i vina lui Basescu ca exista ? Pai nu-i vina lui, fraiere, e vina parintilor lui.Si stii ceva ? Cand l-au aruncat in lumea asta, nici macar nu l-au intrebat daca vrea sau nu.Daca o faceau, cine stie, poate refuza si atunci, ehehe, unde era Romania acum ? Ce zici,ma tampitel ? Da’stii ceva ? Mai bine nu zici nimic, ca oricum te partzai, eu zic sa bei un Krombacher rece de izvor, sau sa faci o tura calare pe un IAR-Soimul,poate ne scutesti pe noi de alte dezagremente.

   • neamtu tiganu says:

    “Ti se pare ca PSD si PNL (mai) sunt parteneri ?”
    ahaaa, uite o mare noutate, deci USL nu mai exista? Aha, deci nu mai sunt parteneri? Aha…
    ******************************
    Stiu ca e pt. voi astia e f. greu sa pricepeti lucrurile simple, repet: nu discut despre legile pe care vrea sa le bage USl, adica guvernu, nu ma indoiesc ca sunt niste excroci care vor sa-si apere niste privilegii. Nu asta e tema. tema e cum de s-a ajuns la asa ceva, cum de o gasca de excroci a reusit sa ia locul altei gasti de excroci, ma refer la “fostii”, basisti, si la un procent atit de mare incit sa-si permita sa-si faca de cap fara sa-i impiedice nimeni? Cum de s-a ajuns la electoratu sa-i voteze?
    Aici e spilu, aici e toata tragedia, daca vrei, toata comedia!

    Tu, voi basistii, nu aveti nici o explicatie pt. asta, sau daca incercati ceva va apucati sa condamnati poporu roman!

    • Radu says:

     Vorbesti prostii,

     Cum de s-a ajuns sa-i voteze ? Pai ce a fost vreodata altfel ? Cand au votat romanii mai rezonabil, cand guverna Vacaroiu ? Sau Nastase ? Cand nu au fost excroci la guvernare ? Explicatia starii asteia de lucruri e clara pentru orice om destept, dar tu nu poti fi suspectat de asa ceva. Sistemul gastilor de excroci, al baronilor locali, al unei Constitutii tampite care nu e nici pe-a presedintelui nici pe-a primului ministru vine de la anul de glorie 1990. Pomanageala, voturile pe mici, injurarea adversarilor politici, mineriadele de tot felul vin tot de-atunci. Cine are ochi sa vada s-a lamurit de mult.

     • neamtu tiganu says:

      “Cum de s-a ajuns sa-i voteze ? Pai ce a fost vreodata altfel ? Cand au votat romanii mai rezonabil, cand guverna Vacaroiu ? Sau Nastase ? Cand nu au fost excroci la guvernare ? ”

      Inteleg ca INTOTDEAUNA au fost excrocii la guvernare!! Include asta si pe basescu, care-i practic la guvernare de 20 de ani, si pe boc? Ai grija ce zici ca se poate interpreta!

      Daca inteleg bine esti de parere ca electoratu e de vina!? Sau?

      P.S De fapt, pe undeva avem aceeasi parere, da, intodeauna au fost excrocii la guvernare. De ce? Sunt mai multe cauze, nu voi incerca sa le analizez, nu sunteti in stare sa pricepeti, una dintre multele e si cea pe care am mentionat-o mai sus.

      • pierre says:

       @tigane,

       las-o dracului, ti-am zis, fa mai bine o plimbare imaginara (sau nu ) cu Soimul , tot te-ai dat tu lebada (neagra) in chiuveta c-ai proiectat, c-ai dres, asa si pe dincolo.
       Stii ceva ? De vina e Nastase.Din cauza lui a castigat Basescu. Ia zi, nu-i misto deductia ? Sau inductia.Nu Basescu e de vina, ba,din cauza lui Nastase a venit Basescu care a facut posibila venirea USL la putere.Multumit ? Sa repetam :vinovat pentru majoritatea abuziva pe care o are azi USL este…Nastase.Adrian.Si zi merci ca ma opresc la Nastase…O tempora ! Ciorbea, Vacaroiu , Iliescu…

 6. neamtu tiganu says:

  marirea taxelor, in special la benzina, alcool si tigari e o masura extrem de iubita de toate guvernele impotente. Chiar si nemtii folosesc asta. La ultima scumpirea s-a zis ca banii din marirea taxelor se vor duce la ajutoru de ingrijire al bolnavilor. Sesizati diferenta? nemtii maresc taxele pretinzind ca o fac pt. persone neajutorate, nimeni nu-ndrazneste sa zica NU, in schimb guvenru Ponta e atit de timpit si se bilbiie, ca ai fi pt. draci sau pt. laci, Ia sa spuna ca banii ar fi necesari pt. ingrijirea bolnavilor de cancer, sa vedeti ca nimeni nu ar cricni.

 7. Dl.Goe says:

  Gigi Becali (nemuritorul) zicea ca el este amfitrion la toate petrecerile la care se duce (o fi si acuma?). In schimb Rromica Calomi (nenascutul) este bufon peste tot pe unde se arata. Luati mascarici pe gratis… Are talentul fantastic de a mima gandirea mai ceva decat pantomimul Puric.

 8. Radu says:

  Cea mai mare greseala a baronilor PSD a fost intrarea in UE. Daca cei 70% nu vor avea tupeul sa se ceara afara (din UE), n-o sa le mearga nici cu schimbarea Codului Penal, cu legea amnistiei si alte porcarii care echivaleaza fiecare cu cate o mineriada.
  Basescu, Macovei, Preda si toti ceilalti care au luat o pozitie categorica in timpul loviturii de stat din 2012 trebuie sa o faca din nou. Daca PSD foloseste Parlamentul drept maciuca politica si albitor de penali, adevarata opozitie trebuie sa foloseasca de UE pe post de curte de arbitraj.

 9. Radu says:

  Reactia UE trebuie sa fie foarte ferma: Nu dam nici un euro pe mana unor persoane (din guvern sau administratiile locale) care nu au responsabilitate penala. Nu sunt responsabili penal pentru actiunile lor (inclusiv de coruptie) minorii si debilii. Daca Parlamentarii, presedintele si primarii se adauga minorilor di debililor atunci nu se califica nici pentru a administra fonduri europene. Romania sa contribuie fain la bugetul UE dar sa nu primeasca nimic !!!

  • pierre says:

   @Radu,

   sa nu ne impacientam, am vazut ca occidentalii au inceput deja sa le care bate-n capetele lor patrate…Stii care e partea buna ? Avem un mare noroc :papagalii astia de la USL, Ponta, Antonescu, Zgonea si toata ceata lor, sunt de fapt niste muieri-n pantaloni cu dunga.La prima stropsire a americanilor sau a germanilor fac pe ei de frica si fug in toata directiile, ca o ceata de tigani prinsi la furat.Pun pariu o lada de Krombacher ca uita de toate imunitatile cand or sa citeasca comunicatul ambasadei SUA.
   Uite-l aici :

   http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16183032-reactie-dura-ambasadei-sua-fata-modificarea-codului-penal-pas-napoi-pentru-romnia-ndepartare-principiile-transparentei-ale-statului-drept-este-semnal-descurajator-pentru-investitori-care-afecta-negati.htm

   O sa ne distram cand o sa-i vedem pe mascaricii astia de Ponta si Antonescu cum se pitesc prin boscheti.

  • Radu Humor says:

   Păi, până acuma, n-a fost tot aşa, isfleţule ?! 😉
   În cei şapte ani România a atras 4 miliarde şi a cotizat cu 9 miliarde ! :mrgreen:
   Şi-n toţi aceşti ani, cel care tăia ( salarii şi pensii) şi spânzura ( sau înneca prin sinucidere adversari politici) a fost exact idolul vostru, măi prăpădiţilor !
   Că iar mă enervez aducându-mi aminte că banii pentru cultură se duc spre voi, ăştia bolnavii 😉
   Nu numai de SIDA, ci şi de putere :mrgreen:

   • Radu Humor says:

    Era pentru convalescentul tiz al meu, căruia nu-i pot dori însănătoşire grabnică, că prostia din născare, n-are nici o alinare 😉
    Ca şi băsismul 😆

   • d'Artagnan says:

    Pentru ca suntem boi, de aia am atras 4 miliarde si am cotizat 9!!

    • Radu Humor says:

     Până şi boii, mânaţi ca lumea, ajung la rezultate cel puţin folositoare !
     Numai că cei care ne mână pe noi, datorită unor boi ca voi, sunt nişte escroci internaţionalişti dovediţi.
     Pe unde apucă să treacă ăştia rămâne prăpăd !
     Ca după GolgdCorp sau Chevron :mrgreen:
     Şi probabil ca şi după voi, dacă n-ar fi unii să vă arate cât de gros vă e obrazul 🙄
     Că proşti, nu sunteţi 😉
     Din păcate…..

 10. Radu Humor says:

  Dacă dintre cei care au votat USL unii mai ajung să critice unele dintre măsurile luate, şi pe bună dreptate, spălaţilor pe creier cu şampon portocaliu, nu-i chip să le aduci aminte ceva de idolul lor, că intră în sevraj 🙄
  Ajungând , în idolatria şi nesimţirea lor să folosească expresii ce nu-l avantajează deloc ( “pârţuri “aduse în discuţie când vrei să-l aperi pe Băsescu , echivalează cu funia în casa spânzuratului, 😉 )dar ce nu face băsonul care sare din baie, ca bivolul din mocirlă, spre a-(ş)i apăra “onoarea” de pupincurist hârşit şi (încă!) bine plătit ?!
  Până la urmă înclin să-i dau dreptate pistruiatului de la Cultură, care afirmă că se cheltuie prea mulţi bani pentru cei bolnavi de SIDA, în detrimentul unor activităţi ce ţin de cultura acestei ţări.
  Până la urmă nu regimul Băasescu, prin aceptare şi încurajare a decadenţei si homosexualităţii a contribuit din plin la creşterea numărului de îmbolnăviri prin transmitere sexuală ( mai ceva ca după Festivalul mondial al Studenţilor de la Bucureşti care a fost urmat de cele mai multe naşteri de alb-negri şi boli sexuale) ce au făcut şi atunci ravagii ?! 😆

 11. pierre says:

  @Radu Humor,

  ba limbricule, biet caine de circ,cand te vad cum cersesti cate un strop de atentie , mi se-nmoaie inima…

 12. Gnomul Doe says:

  S-ar potrivi un citat din Andrei Alexandru: “Fără turbulentele produse mai mereu de ”răul mai mic”, am fi gravitat în jurul simpaticului grup iubitor de oameni, strâns unit prin aspirațiile comune, al cărui port drapel a fost și este nemuritorul Ilici: Bombo, Ponta, Voiculescu, Hrebe, Voicu, Vântu, Fenechiu, Barbu (cel cu festivalurile englezo-oltenești), și alții de aceiași înălțătoare moralitate.

  Dacă tot e să vorbim, hai să trecem și pe poteca asta, sărind din șanț în drumeag. Cu voia Dumneavoastră, desigur!” – laplopulcuportocale

  S-ar potrivi in sensul de stimulent al ganglionului nervos al unor anelizi cu humori dân piatra (neamtz).

 13. pierre says:

  Intrebare retorica : oare cum ar fi aratat Romania azi, miercuri 11 dec, dupa evenimentele de ieri marti 10 dec, daca presedintele Romaniei ar fi fost Crin Antonescu ?
  Si o parere personala : ma bucur ca azi, miercuri 11 dec, presedintele Romaniei s-a nimerit sa fie un tip hotarat si tare pe pozitia lui europeana.Am admirat fermitatea si curajul cu care a aparat statul de drept,independenta justitiei,lupta anticoruptie si calea europeana a Romaniei.Nu a existat in atitudinea sa niciun echivoc si nicio ezitare si pentru asta il felicit virtual. Blaga tace in papusoi, Monica Macovei asisderi, MRU doarme, Predoiu fonfaie,Udrea se rujeaza,Boc se balbaie.Singura voce care se aude si se aude clar, este cea a presedintelui.Sper sa reziste, ii tin pumnii.

  PS Dupa ziua de azi, s-ar putea sa nu-l mai contrazic pe tigan cand imi spune “basist”.Pe chestiunea asta cu modificarea Codurilor Penale, aminstie, gratiere si restul potlogariilor puse in opera ieri, “martea neagra “,de catre penalii USL, ma declar “basist”.

 14. athos says:

  Dl Goe

  Cu intarziere: mi-a placut aia cu Puric. 🙂

  • Radu Humor says:

   Păi,numai in cretin poate găsi nişte atuuri în favoarea moţoacei, atunci când vorbim de domeniul dreptului, mai ales internaţional.
   Şi dacă nu ne gândim la ceea ce oferă asta în plus pentru nişte labagii ca voi 😉 !

 15. d'Artagnan says:

  Isabel
  Dar tu nu ai nicio parere?

  • Isabel.A says:

   Ba da, parerea mea este si parerea amicului tau, dl G. E ok asa?
   PS: O intrebare cam penibila, avand in vedere circumstantele in care am decis sa nu mai comentez aici. Daca am scris aceste comentariu, este doar ca sa iti sun ca intrebarea asta este penibila, ca si alte doua pe care le-ai mai pus, tot asa, ca “approaching”. Ar fi bine sa nu mai pui genul acesta de intrebari.
   Atat.

   • Isabel.A says:

    sa iti spun

    • Dl.Goe says:

     @IsabelaA – Pai circumstantele erau legate de preocuparile d-voastra din cadrul unor Universitati cunoscute (cunoscute d-voastra) si de faptul ca anumite imprejurari v-au facut sa constientizati ca va irositi timpul pe aici neglijandu-va totodata facultatile. Daca-i asa asta nu poate avea legatura cu “prietenia” d-lui D’Artagnan cu dl.Goe. Sau are? Ati mintit? Cumva? Cu nerusinare? Pe alte bloguri pe care va irositi timpul si va neglijati facultatile ati mentionat altceva cum ca disparitia eruditei enciclopedice IsabelA s-ar datora lasitatii administratorilor care nu l-au banat la timp pe dl.Goe (?!), sau si mai rau faptului ca acestia ar considera (auzi enormitate) ca dl.Goe e suficient de inteligent incat sa se exprime liber in paralel cu geniala IsabelA. Ca sunteti si cam duplicitara. Sunteti moale d-na Ubu. Moale de tot. Timida si tiranica… Si ridicola prin aceasta intermnabila scrisoare de adio prin care tot cersiti ceva, (atentie?) confirmand in fapt ca-continuati sa va irositi timpul pe aici (si pe dinclo) ca Observator semi-invizibil. Apropo, ati observat felul in care s-a retras d-na Observator?

     P.S. Facultatile ca facultatile (treaca-mearga) dar dati dovada si de o crasa proasta crestere. Probabil ca pubertatea precoce v-a redus substantial din copilarie si si din cei sapte ani de acasa. Va urez recuperare grabnica.

     • Swift says:

      Remember it:

      “Human brutes, like other beasts, find snares and poison (let us read LADIES!) in the provision of life, and are allured by their appetites to their destruction”.

      • Dl.Goe says:

       sau… ” Mi te-ai lipit de suflet ca marca de scrisoare / Si nu pot orice as face sa te mai dezlipesc”
       …sau invers.:)

 16. pierre says:

  Poate cineva sa indice un link unde apare fundamentata chestia asta cu “Romania a atras de la UE 4 miliarde si a cotizat 9 ” ? Mie mi se pare neverosimila, dar poate ma insel.Intre timp caut si eu.

 17. d'Artagnan says:

  De râsu-plânsu…
  Toată massmedia vuiește, lumea este nedumerită, partenerii noștri euro-atlantici sunt consternați, subiectele sunt fierbinți, dar pe blogul domnului Năstase avem următoarele articole:

  Post-Vilnius
  Publicat decembrie 11, 2013 General 12 Comments
  Acesta este titlul editorialului meu de astazi din Jurnalul National.
  Reuniunea de la Vilnius, de la sfarsitul lui noiembrie, s-a incheiat cu o dezamagire – faptul ca Ucraina nu a semnat acordul de asociere cu Uniunea Europeana – dar si cu doua decizii incurajatoare, materializate in parafarea acordurilor de asociere cu Republica Moldova si Georgia.
  Reuniunea, a treia intalnire la varf in cadrul Parteneriatului estic, a dovedit ca Uniunea Europeana nu este pe deplin hotarata in ceea ce priveste continuarea extinderii sale spre est, unele capitale fiind preocupate, mai curand, de relatia lor directa cu Rusia sau de dezvoltarea unui parteneriat in zona Marii Mediterane. Pe de alta parte, parafarea acordurilor cu Moldova si Georgia nu inseamna decat consemnarea incheierii procesului de negociere pe text. Urmeaza semnarea documentelor – ca expresie a vointei…

  Summit-ul de la Vilnius, 9 12.2013
  Publicat decembrie 11, 2013 General Leave a Comment
  Fundația Europeană Titulescu a organizat luni, 9 decembrie 2013, orele 11:00, conferința cu tema Summitul de la Vilnius – Implicații și consecințe strategice pentru România, conferinta pe care am moderat-o. Au luat cuvântul: dl. Radu Podgorean, Secretar de stat la MAE; dl. Adrian Marius Dobre, Secretar general al FET; dl. Dan Cărbunaru,…

  Ministrul de externe al Georgiei, la Fundatia Titulescu, 9.12.2013
  Publicat decembrie 11, 2013 General 1 Comment
  Tot luni, 9 decembrie, dar la orele 17:00, Fundația Europeană Titulescu a primit vizita doamnei Maia Panjikidze, Ministrul Afacerilor Externe al Georgiei, care a ținut un discurs privind prioritățile politicii externe a Georgiei. Discursul a fost urmat de o sesiune de întrebări și răspunsuri. La eveniment au participat, pe lângă dl. Radu…

  Lansarea volumului “Titulescu dupa 50 de ani acasa”, 10.12.2013
  Publicat decembrie 11, 2013 General Leave a Comment

  Marţi, 10 decembrie 2013, orele 11,00, la Casa Titulescu, Şos. Kiseleff nr. 47, a avut loc lansarea lucrării Titulescu. După 50 de ani din nou Acasă, de George G. Potra, editat de Fundaţia Europeană Titulescu, Sebeş, 2013, 573 p. + 98 ilustraţii.

  În cadrul evenimentului au luat cuvântul : Adrian Năstase, președintele FET; Gheorghe Tinca, ambasador; Marian Ștefan, istoric; …

  • pierre says:

   Nu e nevoie sa verific, sunt sigur ca la fiecare articol dl Nastase a primit felicitari si aprecieri calduroase si urari de succes de la Dl Nimeni…

   • dlnimeni says:

    Sa nu puneti pariu pe asta, veti pierde. Mi-ati oferit o splendida oportunitate de a va arata ca exemplu de judecata sablonarda, adica exact tipul de judecata din pricina careia am parasit, injurind, acest blog. Si nu imi pare rau ca am facut aceasta, am aflat care sunt, in fapt, opiniile dvs. reale despre mine, dincolo de vorbele frumoase de antart.

    • pierre says:

     @dlnimeni,

     Sa nu puneti pariu pe asta, veti pierde.Dincolo de vorbele frumoase, parerile mele despre dvs nu au fost acestea intotdeauna, ele s-au schimbat dramatic exact in momentul la care faceti referire, acela cand “ati parasit, injurand, acest blog”.O actiune insultatoare pentru care, cred si acum treaba asta, sunteti dator niste scuze, macar unor anumite persoane.
     Acum, strict la obiectul discutiei, pentru a elimina din discutie o presupusa inconsecventa de-a mea in ceea ce va priveste, v-as aminti ca inca de pe vremea “vorbelor frumoase”, chiar si pe blogul dlui Nastase, v-am “intepat” de vreo 2 ori in legatura cu felicitarile si urarile de succes la emisiuni tv, de regula la Antena3, cu care indeobste il cocolositi pe dl Nastase.Nu intru in amanunte, dar este asa cum va spun eu.

     • dlnimeni says:

      Nu, este asa cum spun eu.

      • pierre says:

       Probabil nu m-ati inteles, este asa cum spun eu in sensul ca nu este prima data cand remarc disponibilitatea dvs admirabila de a-l insoti pe dl Nastase cu urarile dvs de succes in peregrinarile dsale prin platouri TV. Am gasit intotdeauna ceva picant in intamplarile astea si de cateva ori m-am exprimat in sensul asta.Oricum n-are nicio importanta, este vorba despre optiunea si gustul dvs integrale.Sper ca nu este necesar sa rascolesc prin camara blogurilor pentru a ramane cum spun eu ?

       • dlnimeni says:

        Am incheiat acest subiect. Iar cu scuzele, ca sa nu intram certati in 2014, va propun urmatoarele: de indata ce madama care m-a atacat degeaba va oferi scuze, voi oferi si eu scuze si, dupa aceea, va oferi scuze si domnul care m-a insultat in mod repetat si groaznic. Oricum in 2014 voi inceta sa mai vin pe la hanul dvs. si va invit sa nu mai veniti nici dvs. pe blogul dlui nimeni.

        • pierre says:

         @dlnimeni,

         Imi pare rau ca nu veti mai veni pe la hanul nostru si va asigur ca voi tine cont de amabila dvs invitatie.Cu stima, sper ca 2015 sa ne prinda sanatosi si mai intelepti !

 18. athos says:

  Pierre, undeva pe Decablog, am publicat eu o situatie statistica exacta. Nu prea am chef sa caut, dar Romania a fost beneficiara neta la fonduri UE, in ciuda absorbtiei scazute.

  • d'Artagnan says:

   Humoristul a băgat minciunica….

   • Radu Humor says:

    N-am băgat bre nimica, deocamdată 🙄
    Totul este real şi bine documentat!
    Dar mie greu să caut special pentru voi articolul.
    Îmi vine la fel de greu ca lui Băsescu să-şi dea pantalonii jos pentru a vă putea voi manifesta sentimentele 😳
    Dar mai ales pentru că ştiu că ştiţi şi voi 😉

  • lazycat001 says:

   Corect, am vazut si eu cifrele pe undeva (adica intr-un loc in care am incredere) , Romania a fost intr-adevar beneficiara neta la fonduri UE.

 19. d'Artagnan says:

  Acum un an, în data fatidică de 12.12.2012, a avut loc sfârşitul lumii. Să păstrăm un moment de reculegere.
  Are cineva idee când pică următorul?

  • Gnomul Doe says:

   Daca-mi aduc eu bine aminte anul trecut pe vremea asta sfarsitul lumi a cazut pe 21 Decembrie (de solstitiu), nu pe 12 asa ca sa nu cadem prematur in nostalgii mistice. Putin respect pentru calendarul mayas ce naiba 🙂 Cica s-au unit baba Vanga, Nostradamus (si interpretii) si preotii vikingi si au stabilit sfarsitul lumii (sau ma rog o “cumpana” nasoala pentru omenire) pentru la anul in 2014. Cred ca ramasesesra pe stoc o multime de adaposturi indviduale si alte chestii din astea pentru potop pe stoc. Daca ar fi mutat sfarsitul lumii in 2013 nu i-ar fi crezut nimeni ca ea prea curand, prea din scurt, asa insa bizonul uita si 2014 este numai un pentru o noua campanie electorala de final de lume. Acuma golul lasat prin epuizarea materialelor postate (milioane de pagini) in ani si ani de zile despre Apocalipsa din 2012 trebuie umplut cu ceva ca altminteri raman toti razii si toti tziganii sa se focuseze exclusiv pe conspiratia mondiala dimpotriva Roamniei Eterne. Jos SUE tovarasi.

 20. lazycat001 says:

  Simplu : 13.13.2013 !

 21. lazycat001 says:

  @ athos

  Nu poti sa spui ca daca

  a) 7 milioane de romani au votat pro demisie
  atunci
  b) Base trebuia sa isi dea demisia…

  Nu se tin referendumuri periodice prin care se reconfirma sau nu presedintele sau o alta functie aleasa.. Ca exemplu actualmente Hollande cred ca are o rata de aprobare in jur de 20% si totusi nimeni nu se grabeste sa ii ceara demisia. Sa nu uitam ca magariile din 2012 au fost orchestrate de USL (cu un tupeu comunist in opinia mea) si aspru condamnate de UE si USA (la care eu cred ca ar trebui sa ne uitam cu mare atentie ca inca suntem grupa mica la democratie)..

  Ca sa revenim: eu cred ca e corect sa ceri demisia Parlamentului. Nu i-a votat nimeni ca sa mearga acolo si sa isi voteze legi care sa ii scoata din cadrul penal. Aaaa de ce legi speciale care ii aduc cu prioritate in ochii organelor de cercetare ? Pentru ca ei sunt o adunatura de hoti si noi toti stim asta si dorim sa le fie macar putin teama 😉

 22. athos says:

  “Purtatorul de cuvant al Guvernului, Mirel Palada, este de parere ca reactia aspra a ambasadelor occidentale in legatura cu modificarea Codului penal denota o neintelegere si o informare defectuoasa. Este “un subiect inflamat in Romania pana peste poate”, a explicat Mirel Palada in emisiunea Jurnal de seara de la Digi24. Oficialul guvernamental spune ca, de fapt, modificarea vizeaza o armonizare cu legile europene, iar Romania are oricum o legislatie anticoruptie invidiata si de democratii consacrate, precum Franta.”
  http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-subiectele_zilei-16190128-purtatorul-cuvant-guvernului-mirel-palada-considera-ambasadele-occidentale-sunt-prost-informate.htm

  Ce ne-am mai pripit, iara… Si ambasadele astea, niste dezinformate. Total incapabile sa priceapa adevarul, se intelege.
  La asa Guvern si asa interventie, ar trebui sa se cheme “Purtator de cuvinte incrucisate”.

 23. pierre says:

  @athos,

  da, stiu ca ai scris ceva, candva, despre subiectul balantei de plati UE-Romania .Si eu am mai purtat candva discutia asta, cred ca cu Bibliotecarul, fie-i tarana usoara, dar si mie mi-a fost ieri lene sa caut mai mult.Oricum, realitatea e evidenta si parerea mea este sa fim cu totii mai vigilenti cand unul sau altul incep sa manance …. la han.Facem cu randul , de planton ! 🙂

  • Kain says:

   Offtopic: Ciudat… eu imi imaginam pe Bibliotecarul ca fiind mult mai tanar, undeva pe la 35 de ani, o asociere bazata pe imaginea de pe blog. Imi pare rau ca nu mai este, imi placea ca avea rabdare si bun simt. Sper ca trasaturille acesteau au ramas si in urmasii lui.

   • pierre says:

    @Kain,

    stii, de fapt nu intamplator l-am pomenit aseara, chiar i-am simtit lipsa intr-un fel anume.In toata nebunia asta cu modificarea Codului Penal, de fapt nimeni nu stie exact acum care este situatia, ce s-a modificat exact, cat s-a modificat si, mai ales,in ce masura este adevarata “apararea” celor care spun ca parlamentarii pot fi judecati in continuare fara probleme pentru fapte de coruptie, abuz in serviciu, dare-luare de foloase necuvenite, etc.Datorita stilului gangsteresc in care au lucrat, confuzia este totala.Ei bine, Bibliotecarul era tipul de om care ar fi avut rabdare (si timpul ) sa scormoneasca prin stenogramele Parlamentului, inregistrari audio-video, monitoare oficiale si ar fi venit cu putina lumina in toata nebuloasa asta.Poate nu am fi fost de acord cu interpretarile lui, poate ne-am fi certat, dar in lipsa lui, cine mai face munca asta fundamentala pentru dezbaterile de pe bloguri ?
    PS In ultima vreme avea tot mai putina rabdare, cred ca resimtea imputinarea timpului ramas.

    • d'Artagnan says:

     Pierre
     Șmecheria cu ”judecarea în continuare” am auzit-o de la Moise Guran, nu mă pune să o caut. Judecata lor se va face de fapt după statutul lor parlamentar, adică vor fi ”pedepsiți” de către colegii lor, conform normelor lor.

 24. Radu says:

  pierre,

  Sunt trei tipuri de oameni: desteptii, care invata din greselile altora, cei obisnuiti, care invata din propriile greseli, di prostii care nu invata nici din propriile greseli oricat de multe suturi ar primi.
  PSD-ul se incadreaza la capitolul prosti de-ngheata apele. Antonescu e pur si simplu prea lenes: daca nu-i explica cineva toate detaliile, singur nu prinde nimic: il joaca PSD in ce directie vrea, ii fura din traistie si tot nu se oboseste sa citeasca macar ziarele, darmite vreo lege.

 25. Radu Humor says:

  “..sa nu ne impacientam, nu suntem singuri.Cu ajutorul lor, a europenilor, poate mai avem o sansa sa iesim la un liman.Este concluzia dulce dupa o zi amara.”

  Mda ! Uite pe ce mâini bune am intrat 😉 :

  http://gandeste.org/general/godfrey-bloom-inghea%C8%9Ba-europarlamentulva-vor-asalta-%C8%99i-va-vor-spanzura-%C8%99i-au-tot-dreptul-sa-o-faca/35905
  O intervenţie distrugătoare a eurodeputatului Godfrey Bloom la Parlamentul European, un om care merită să fie ascultat atunci când vorbeşte: “Statul este instituția Hoției! Când popoarele îşi vor da seama de ceea ce sunteţi, nu vor avea nevoie de mult timp să ia cu asalt Parlamentul şi să vă spânzure. Şi vor avea dreptate.”
  Iată integral discursul susținut de Godfrey Bloom:

  “Ei bine, domnule Președinte, îmi vine în minte un citat al marelui filosof american Murray Rothbard care spunea: “Statul este o instituție talhara”. Impozitarea este un sistem prin care politicienii și birocrații fură banii de la cetățenii lor pentru a-i risipi într-o manieră rușinoasă. Acest loc nu este o excepție. Este fascinant, și mă întreb cum reușiți să vă păstrați seriozitatea atunci când vorbiți de evaziunea fiscală. Întreagă Comisie și birocrații din Comisie nu plătesc impozite. Voi nu plătiți taxe și impozite ca și restul cetățenilor! Voi aveți tot felul de avantaje….. Voi sunteți cei mai mari evazioniști fiscali din Europa, și totuși voi stați aici și dați lecții! Oamenii din Uniunea Europeană încep să înțeleagă mesajul. O să vă dați seama că euroscepticii vor deveni din ce în ce mai numeroși. Și să vă mai spun ceva, când popoarele își vor da seama de ceea ce sunteți, nu vor avea nevoie de mult timp sムia cu asalt Parlamentul și să va spânzure. Și vor avea dreptate!”

 26. neamtu tiganu says:

  chiar ca-i de risu-plinsu, mai ales cind ii vezi pa talibanii basisti cum se-nchina “europenilor”, stiind cu mina-ntinsa ca doar, doar or primi si ei ceva. In timpenia lor nu s-au prins ca nimeni nu-ti da nimic, din contra iti ia, e suficient sa te uiti citi oameni de valoare s-au carat de a ramas doar datagnian cu petrre. Nu s-au prins citi bani dau pa ei “europenii”, nu s-au prins ca “europenii” nu vor scapa nici un prilej de a zice “schengen, nein”.
  E teribil de amuzant sa vezi cum isi bate guvernu joc de ei, ba le baga una, ba alta, ei, vai de mama lor, se mobilizeaza, se indigneaza, se string si mai tare in juru fiului iubit, sunt chiar mindrii de cita luciditate politica sunt in stare.
  Unii spun chiar ca legile date ar fi ilegale(!?)…
  Mie-mi place cel mai mult de presu de la Klitschko, a zis ca admira nespus mentalitatea, valorile europene daca primeste 159, la inceput, a lasat la 22 miliarde mai tirziu.

  Romanii fac parte din cei si fututi si cu banii luati, si asta-i face fericiti, vezi Doamne, fac si ei parte din marea familie Europeana.

  • d'Artagnan says:

   Tu stai prost cu capu sau cu vederea?!
   Acum ți s-a spus:
   http://economie.hotnews.ro/stiri-eurofonduri-11249569-romania-5-ani-beneficiar-net-din-bugetul-uniunii-diferenta-5-7-miliarde-euro.htm

   Oricum, aici nu este vorba de bani….numai de bani…

   • neamtu tiganu says:

    brava, bai, brava, da voi il credeti p-asta, tocma p-asta, e si asta cu basescu.
    P.S da citi din banii astia au ramas in Ro, citi nu s-au intors de acolo de unde au venit?

    Nu-i asa ca tu crezi ca exista Mos Craciun?

    • pierre says:

     esti penibil, tataie.Dincolo de orice mistocareala, esti de-a dreptul penibil.
     Si ce daca s-au intors banii acolo de unde au venit cata vreme aici, in Romania au ramas masini, instalatii, echipamente, tehnologii la care noi nici nu visam vreodata ? Eu cu ce dracu’ mi-as fi cumparat la firma mea niste echipamente din Germania -niste minuni ale tehnicii , daca nu cu fonduri europene ? Ce ma intereseaza ca banii s-au intors in Germania cata vreme sculele au ramas la mine-n curte ?
     Ba tampitule, da, stam cu mana intinsa, toti pe aici prin Romania.Si nu numai prin Romania, ci peste tot.Stii ca si spaniolii, de exemplu, stau mai dihai cu mana intinsa la UE ? Stii ca si regiuni bogate din Olanda, portul Eindhoven, de exemplu, stau cu mana intinsa la fonduri europene ? Tu chiar nu intelegi nimic sau faci pe prostul ca sa enervezi lumea ?

   • Gnomul Doe says:

    Ca oricarui filozof german, tiganului ii place sa abstractizeze si generalizeze. In fapt el vorbeste cu convingere strict pe baza experientei personale vizavi de modul in care l-a tratat Europa pe el insusi dupa auto-integrare. Fiind cu un pas inainte (in “senghen”) este mai destept, mai perspicace, mai precoce si mai clarvazator vizavi de pericolele integrarii. Plus nostalgia natala, plus alte plusuri care il fac sa predea lectii de economie politica exclusiv in limba aproximativ romana. Are cineva impresia ca euromeanul almand Calomfirescu scoate vreo vorba germana pe vreun blog occidental? Ei as. Omul este de talia si de teapa lui Radu Humor, doar ca spre deosebire de acesta din urma, are din cand in cand momente de luciditate in care realizeaza ce si cum sta treaba cu el, plecat cu capul din patrie. Tot ce poatea face pentru cosmetizare este acest gen de generalizare, abstractizare si firoscosenie de doi bani (pe care si-o ia singur drept “common sense”) in jurulul unor idei fixe: Basescu este cauza raului din Romania, iar cei care nu realizeza si nu subscriu sunt idioti, pam-pam. In rest ar fi un batranel simpatic si de perspectiva. Cred ca acum s-ar impaca la catarama cu fostul lui ex-in-amic Viorel Padina de la Corabia de Katherine Anne Porter.

 27. Radu says:

  Pana la urma se pare ca Antonescu a iesit tare sifonat din afacerea asta cu modificarea codului penal:
  http://adevarul.ro/news/politica/zgonea-atac-laantonescu-codul-penal-a-semnat-presedinte-senatului-cele-doua-legi-1_52a9ce70c7b855ff56a7dd4c/index.html
  Se pare ca omul lucreaza in trei etape, necomutative, si aranjate in timp dupa cum urmeaza:
  1. Semneaza
  2. Da fuga la TV si spune ca nu e de acord
  3. Se intreaba: ce ma-sa am semnat ?

  • Gnomul Doe says:

   Dupa cum spunea dl.Plesu (un fost partener de dans-adhoc al d-nei Isabel.A) in acest gen de manifestari se afla dovezile ca Dumnezeu exista. Nu insist.

  • pierre says:

   Macar s-a repliat primul si l-a lasat pe Ponta singur pe scena, in lumina reflectoarelor.
   Acum toata lumea se uita la Ponta si se intreaba ce-o sa faca si orice ar face, tot prost va iesi.

  • Kain says:

   Eu cred ca procedat natural. Daca esti prins cu pantalonii in vine ca i-o tragi secretarei, ii ridici imediat si negi tot. Prostii te cred, ca sunt prosti, cei care nu au vazut te cred pe cuvant de onoare, cei care au vazut si sunt nedumeriti ajung sa te creada intr-un final, mai raman cei care te-au vazut si sunt siguri pe ei, nu foarte multi.
   Se mai poate proceda si altfel, se invoca nebunie temporara, ceva cu dubla personalitate.
   Oare cati romani inteleg despre ce e vorba,la cati le pasa, cati incearca sa faca ceva si cati reusesc sa ajunga sa se opuna efectiv actiunii initiale?

 28. neamtu tiganu says:

  I-auzi briu..
  pierre says:
  December 12, 2013 at 8:22 pm
  esti penibil, tataie.Dincolo de orice mistocareala, esti de-a dreptul penibil.
  Si ce daca s-au intors banii acolo de unde au venit cata vreme aici, in Romania au ramas masini, instalatii, echipamente, tehnologii la care noi nici nu visam vreodata ?
  *******************************************
  Ce draq faci cu echipamentele alea teribile, le stergi macar de praf, stii macar sa le dai drumu?
  ******************
  Vin fondurile europene din cer? de unde vin ele si mai ales de ce?
  Intrebare ajutatoare, oare cit ar fi costat, de ex. cucerirea militara a Greciei? sau a Romaniei?
  Este oare intimplator ca tarile PIGS sunt cele care au profitat cel mai mult de fonduri europene?
  Cum se-mpaca talibanii basisti care se bat cu pumnu-n piept ca sunt de dreapta si, chipurile, impotriva subventiilor, cu mindria de a accesa fonduri europene si a-si cumpara echipamente, sub forma de Ipod, mercedesuri si bmwuri la care nici nu a visat?

  • pierre says:

   Bati campii, tataie. Matale iti umbla BMW-urile prin cap si cateodata mai si claxoneaza.Se inseala d’Artagnan, nu este adevarat ca doar faci pe prostul.

 29. neamtu tiganu says:

  poate sa-mi dea cineva un ex. de un proiect facut cu fonduri europene, din cele jde miliarde, care a creeat locuri de munca permanente, care e sustenabil, care are, dupa mai multi ani profit?
  ***************************
  Un mare european cind a ajuns presedinte s-a exprimat f. elegant, ceva de genu i-o suge unui mare licurici. Mai apoi a zis ca niste contracte cu niste europeni de frunte, ar fi dubioase, de ex. EADS, trebuiesc verificate. Mai apoi a vorbit de o axa Buc. Londra Vasington, axa care nu prea pare f. europeana. S-ar putea trage concluzia ca EU nu ar fi prea misto.
  N-a trecut mult si colegu, membru al partidului comunist portughez, unu barossanu, s-a prins ca marele european ajuns presedinte e gata sa suga la orice licurici, nu numa la aia mari si s-au impretenit.
  Desigur vestu are o mare traditie democratica, a ajutat des popoarele nevoiase, sa nu uitam cit de des a fost decorat presedintele Ceausescu, plimbat chiar cu trasura pe axa, sa nu uitam cum fostu ambasador al USA, chiar dupa ce a iesit din functie, ajuta in continuare Ro.
  Zvonurile rautacioase cum ca grecii au intrat in rahat pt. ca ar fi cumparat in prostie armament din vest nu trebuiesc luate in considerare. Nici ca sirienii, irachienii ar detine sau au detinut arme chimice cumparate din vest nu trebe crezut.
  Nu, vestu e absolut curat, se sacrifica pt. binele altor popoare, mai ales daca prinde niste fraieri, ii invata democratie, da pe bani multi.

 30. neamtu tiganu says:

  unu sau altu dintre idiotii care colcaie pe aici ar zice ca as fi antieuropean, anti vestic, ma rog, inca un pic si ar zice ca sunt filorus.
  Din contra, sunt fericit ca traiesc in Eu, ca traiesc in germania, ma simt extraordinar de bine. Dar e o lume a celor inteligenti, numai ei, adica noi, razbim in acesta lume, si ca-ntotdeauna aia dastapti ii pacalesc pa fraieri. Desigur metodele sunt parsive, astia te pacalesc atit de elegant ca le spui chiar Danke,
  Cind am venti in Ge am fost pur si simplu asaltat de unii care vroiau sa ma ajute, agenti de vinzari, asigurari, oferte de case, de masini. mi-am zis, io-te ba ce draguti emtii astia! Fiind mai timid le-am multumit si m-am descurcat cum am putut cu posiblitatile mele si bine am facut, vad si azi pa unii care sunt fraieriti si orice le-ai povesti nu pricep.

 31. d'Artagnan says:

  Isabel
  Am încercat să fiu doar prietenos, nu-ţi înţeleg indignarea! Şi apoi, nu ţin minte ca tu să fi părăsit acest loc din cauza blogului în sine, luat ca o singură entitate…ai zis că nu te înţelegi cu o SINGURĂ persoană şi că ai de muncă la nişte proiecte.
  OK, dacă nu ne suporţi este altceva, n-am să-ţi mai adresez niciun cuvânt, văd că te deranjează…

  • Isabel.A says:

   Draga d’Arti,
   Pe scurt (desi ar fi trebuit doar sa iti cer sa mai citesti o data anumite posturi precedente), caci mi se pare penibila nu numai intrebarea ta, ci si o eventuala prelungire, din partea mea, a subiectului:
   1. nu sunt indignata
   2. am plecat nu datorita faptului “ca nu m-am inteles cu o singura persoana”, ci pentru ca persoana respectiva a depasit niste limite de civilitate pe de o parte, iar pe de alta pentru ca, sub pretextul nu stiu, al unor roluri jucate (vezi unul din raspunsurile tale) , i-ai(ti) permis persoanei sa depaseasca acele limite si sa continue cu atacurile ( e drept, nu vulgare in limbaj ca cele ale unui con-frate de pe aici, dar perfide, insidioase, “ugly” in mesaj).
   3. da, am mult de lucru (din ce in ce mai mult) si pana la urma persoana in cauza mi-a oferit “a blessing in disguise”, caci mai economisesc din timpul care oricum nu imi ajunge.
   4. Succes

   • Dl.Goe says:

    @Isabel.A – Asadar tot raul spre bine. Totusi as vrea sa spun ca daca am dezavuat din ras-puteri ideea c-as fi comis vreun rau in inter-actiuena cu d-voastra, nu vad de ce ar trebui sa accept acum merite care nu mi se cuvin. Meritele respective va revin integral, in masura in care intr-o lume determinista (ca a noastra, bazata pe cauza si d/efect) trebuie sa fie meritul sau vina cuiva pentru orice tranzitie cuantica de faza.

    P.S. Nu m-au deranjat catusi de putin asperitatile d-voastra de limba si limbaj dar ideea si mai ales persistenta in aceasta idee cum ca s-ar fi cuvenit (by default) restrangerea libertatii de exprimare a cuiva pentru a vi se proteja d-voastra confortul ramane semn al unei mentalitati bolnave, inacceptabile. Sper in continuare sa fie vorba doar despre simptomele pasagere ale unor afectiuni superficiale, iar nu starea d-voastra de fapt si ca veti gasi resurse sa treceti peste acest gen de “limitari”. Cu consideratie si simpatie, al dv. dl.Goe.

 32. Candid says:

  @ All
  sa vezi si sa nu crezi: 😀 😀 😀

  El e stab” – Parodie dupa “El Zorab” de George Cosbuc
  Colecţia: TEXTE UMORISTICE
  La Ponta vine un chinez,
  C-un singur gând, c-un singur crez:
  – Sunt, Ponta, neam cu Jiang Zemin
  Şi tocmai din Beijing eu vin
  Aci, să te salvez.

  Românii tăi de foame mor,
  E vai de neamu’ mamii lor;
  Şi de furat îndelungat,
  Bugetului voi i-aţi secat
  Al banilor izvor!

  – Ai mei pierduţi sunt, Li, cam toţi:
  O ducem bine câţiva hoţi,
  În rest poporul e sărac,
  Dă-mi bani, dacă-l găseşti pe plac,
  Dă-mi numai cât socoţi!

  – Un miliard, pe loc, primeşti?
  – O, Li, aşa de darnic eşti?
  – Mai mult de-atât e visul meu!
  – Ah, să-ţi întoarcă Dumnezeu,
  Atât cât investeşti!

  – Românii, Ponta, sunt puţini,
  Şi sunt cam leneşi, cam blajini –
  De-acum, de-acum vor fi scăpaţi,
  De-acum vor fi şi ei bogaţi,
  Cu bani de la străini!

  Vor huzuri în ţuici şi fum,
  Vor sta la bârfe lângă drum,
  Cămara lor se va-ntrema,
  Şi vor avea şi ei ce da
  Copiilor de-acum!

  Se-nclină Ponta până jos,
  Gândind la marele colos;
  Se face-n grabă un contract
  Şi Li semnează pe-acel act
  Şi Ponta, bucuros.

  El ia contractul cu mult foc,
  Şi pleacă, beat de-atât noroc,
  Şi-aleargă dus de-un singur gând,
  Să-şi ia nevasta, tremurând,
  S-o strângă de mijloc.

  O, Daci, soţioara mea,
  De-acuma nu te-or înjura
  Calici la fiecare pas
  Şi nici lozinci de bun rămas
  El nu vor mai striga!

  Pe Victoraş al tău cel bun
  Îl vei vedea din nou, nebun,
  Trecând ca şoimul cel uşor
  La vreun raliu, mergând în zbor
  Şi-i vei pofti: Drum bun!

  Plecă şi Li şi-n câţiva ani
  Veniră şi chinezi şi bani,
  Făcură drumuri de transport
  Şi piste de aeroport
  Şi case la ţărani.

  Veni chinez după chinez,
  Făceau plantaţii de orez,
  Şi sate mari, în stilul lor,
  Şi chiar oraşe-ntregi, să mor,
  Chiar nu exagerez!

  Şi-ncet, încet ne-am colorat
  În galben pal, în galben plat,
  Şi peste tot vedeai copii,
  Cu perii ţepeni şi negrii
  Şi ochiul înclinat!

  La noi acuma Lina-i Lei
  Şi Luminiţa e Limei,
  Ion e Huan, Mihai e Ming
  Vasile-i Wan şi Linu-i Ling
  Şi Mihnea e Mingmei.

  Şi nu mai vine Moş Crăciun,
  Bătrânu-acela blând şi bun
  Şi nu auzi colindători,
  Copile mândre şi feciori
  În seara de Ajun!

  Şi n-auzi doine din caval,
  Strigări n-auzi din deal în deal,
  Nu vezi pe scene căluşari
  Cu tricolor şi cu iţari,
  Nici nai şi nici ţambal!

  Se bea de-acuma maotai
  În loc de ţuică. Să mă tai
  De mă ating de vinul lor!
  De Murfatlar îmi este dor
  Şi nu vreau niciun ceai!

  Văzu şi Ponta ce-a făcut
  Şi sta adesea abătut;
  De-acum era bărbat matur
  Şi când vedea ce e în jur
  Simţea un junghi acut.

  – Ah, Doamne, cât mă ruşinez,
  Cât plâng, cât sufăr şi oftez:
  De-acum, poporul meu român
  Pe ţară nu mai e stăpân,
  Stăpân e cel chinez!

  Strămoşii mă vor blestema:
  Tu ce-ai făcut cu ţara ta?
  Umpută-i toată de chinezi,
  Pe unde mergi doar galbeni vezi
  Şi nu vor mai pleca!

 33. d'Artagnan says:

  dlnimeni
  Acum, nu suntem copii să dăm vina unul pe altul cine a început-o…că altfel mi-aş aminti că m-aţi catalogat, pe nedrept, ucigaş de câini…dar să nu ne uităm înapoi cu supărare!
  Opiniile mele reale despre dumneavoastră sunt şi cele afişate, nu umblu cu două măsuri şi nu sunt un om cu două feţe.
  Părerea mea este că aţi plecat de aici deoarece s-au strâns prea mulţi băsişti!! 🙂

  • pierre says:

   Si cine anume este cu doua fete si umbla cu doua masuri ?

   • d'Artagnan says:

    Eşti pus pe scandal?! Nu ştiu cine, ce-am spus nu implică şi o terţă persoană, mă refeream strict la mine…dar dacă vrei să ne duelăm, hai în spatele hanului…la ora 12!

   • Gnomul Doe says:

    Pai dl.Goe, cine (alticineva) sa umble. Daca ar fi sa fie vorba despre Cineva. Desi din comentariul lui D’Artagnan nu rezulta c-ar fi cineva la mijloc. Ba dimpotriva: Nimeni.

    P.S. S-ar parea ca dl.Nimeni a avut o copilarie chinuita din care a iesit complet (si asta nu e bine deloc) tocmai pentru ca nu-i convenea satrea respectiva: celalti copii il scuipai si-i puneau piedica pe la spate. De iesit a iesit din copilarie dar a ramas cu sechele.grele: timid, introvertit, melancolic. apatic, visator, abulic, autist, razbunator, ranchiunos, grandoman. Nimeni se crede Dumnezeu. Orice spune-i sade bine si cand vorbeste face gropitze in obraji. Tot ce spune este “suprem” si “dumnezeiesc”, asa ca daca despre o “spuså” a sa zici de bine, iar despre alta “spuså” a sa zici de rau, asta inseamna fara tågadå ca este fatarnic, inconsecvent, eretic.Demn… de dispretuit. Problema mare a d-lui (pardon de expresie) Nimeni este ca nu rezista mult in vizuina lui. I se face foame de vorbe si iese din auto-claustrare la vanatoare de provizii. Strange o sama de cuvinte si dupa aceea se retrage iarasi in vizuina sa la dulce hibernare unde rumega (ca mosu) alunele adunate. Se intampla cu o regularitate masurabila. Dl.Nimeni are un ciclu anual. Ca veverita.

    • dlnimeni says:

     Va multumesc pentru calitatile pe care mi le-ati descoperit, aceleasi cu ale lui Basescu. Aveti un epsilon (unde vreti dvs.) de la mine. Chestiunea este ca mai vizitez hanul, uneori, din fericire din ce in ce mai rar – si mai vad cirlige aruncate pentru mine pe aici. Insa uitati, fac acum o promisiune: nu mai trec pe aici niciodata, chiar de acum. Va asigur ca imi voi tine promisiunea.

     • Dl.Goe says:

      D-le Nimeni sunteti o creatura bizara si induiosatoare careia ii place enorm sa faca declaratii. (ziceti/ziceati: “Oricum in 2014 voi inceta sa mai vin pe la hanul dvs. si va invit sa nu mai veniti nici dvs. pe blogul dlui nimeni.“). Adica ca d-voastra veniti (nechemat) ca sa declarati ca nu (mai) veniti si sa invitati (oricum) neveniti sa nu (mai) vina pe blogul nimanian pentru c-ar fi neaveniti (fiind si båsoi imputziti”). In mod evident la domnia voastra faptul de a da “declaratii” este mai important decat continutul declaratiilor. Dar, d-le Nimeni, cine sunt a/cei importanti carora trebuie sa le dati/faceti declaratii (umilindu-va)? Sau cine sunt cei pe care vreti sa-i pedepsiti prin aceasta re/oficializare a re/retragerii d-voastra definitive (iarasi) de la hanul infestat cu båsoi? Nu puteati sa puneti in practica amenintarea respectva, asa in tacere, demn? N-o sti nimeni ca m-am dus / Numa m-or vedea ca nu-s, ca nu-s”…. Haideti d-le Nimeni incercati sa fiti Serios si sa nu va mai luati asa de in serios ca sunteti caraghios.

      P.S. Se vede treaba prima mea interventie pe acest subiect (facuta la obiect) v-a facut sa va precipitati accelerat si sa puneti in practica decizia de abandon cu 19 zile mai devreme decat preconizaserati in declaratia declarativa pe 2014. Probabil ca aceasta a doua interventie va va face sa va retrageti e la han in mod retroactiv inca de anul trecut. La anul si la multi ani. Dar de ce nene Nimeni? De ce?

    • Swift says:

     I never wonder to see men wicked, but I often wonder to see them not ashamed.

 34. d'Artagnan says:

  Swift
  Citind versurile domnului dlGoe mi-am adus aminte de o poezie super mişto. Cu cai.

  Iubito, mă gândesc la tine
  Ca un borfaş la ceasul unui lord
  Şi se ciocnesc în carnea mea drezine
  Şi caii fac atac de cord.

  Acuma, c-o fi “iubito”, c-o fi “iubitule”, nu mai contează…

 35. Swift says:

  I think “anything goes”. You are a poor man.

  • Kain says:

   Pozitia 14 in lista – “Anything Goes”

   • Dl.Goe says:

    Ambigua d-na “stift” n-a precizat “who’s the poor man”… A lasat totul la latitudinea (si longitudnea) cititorilor in stele. Parea ca i se adreseaza lui D’Artagnan vizandu-l pe dl.Goe cand in ecuatie s-a strecurat Kain. Cred ca in acest triunghi d-na stift” se simnte ca-n bermude.

    • Swift says:

     “Anything Goes” is valuable to poor humans, but it is not valuable to wise horses.

     Poor Goe, poor Goe, you are not very important. Sorry, I think it is your huge problem:

     to be or not to be a horse.

     • Dl.Goe says:

      “you think”??? It’s a good one!

      Daca sarmaul d.Goe nu este foarte important asta nu-i decat problema d-voastra d-na. O mare problema dupa cate se vede, care va creaza disconfort intelectual si suferinte meta-fizice atroce pe care le tratati cu citate din scriitori. Mie insa-mi place de d-voastra chiar si asa inglodata in probleme, tenace, feroce (adica din fer si roce) si plina de un umoruri bilingve de speriat, in poliglotismul d-voastra iminent… Stati pe aci ca se fil(m)eaza.

 36. Swift says:

  Poor Goe, your grandmother is speaking: Go to bed, go to bed, go to bed….
  Listen to she, please!

  There is a time for all things, and now I think you should observe the rules.

  Good night, poor baby!

  • Radu Humor says:

   Cred că doamna nu l-a văzut niciodată, pe Goe cum arată 😉
   Că altfel nu s-ar încumeta să stea nici ziua, d-apoi noaptea, cu aşa un exemplar 🙄
   Hidos, complexat şi găunos :mrgreen:
   Bun la speriat copii şi la scăparea de sarcini nedorite.
   Ceea ce nu i-a reuşit mă-sii 😆

  • Dl.Goe says:

   Pai d-na “stift” se vede ca d-voastra aveti o durere cam mare (si cam indecenta) pe care o luati drept o mare dorinta pe care vreti sa v-o satisfaceti prin indemnuri si sugestii. Ce sa zic? Atata sentiment ma induioseaza. Mai ca-mi dau lacrimile in fata incantatiilor pe care le prestati plina de speranta.

   P.S. Si iata ca v-a venit in ajutor partenerul potrivit, sufletul pereche pe care-l macina aceeasi mare durere. Va urez concubinaj cu noroc. Ca de potrivit va potriviti admirabil, la intelect, la caracter la toate celea…

 37. Radu Humor says:

  “Cred ca in acest triunghi d-na stift” se simnte ca-n bermude.”
  Păi, kkţi ca tine, băi Goe, numai prin bermude şi izmene trăiesc :mrgreen:

  • neamtu tiganu says:

   acesti domni au placeri extrem de ciudate, mnealor le place sa suga Pula, s-au inspirat de la ala care o suge licuricilor, vorba vine, ca si ala o suge si-n stinga, si-n dreapta, ca asa se joaca fata, iaca, iaca-sa.

   Acest blog ma fascineaza, o colectie atit de perfecta de idioti, talibani basisti, vorba cintecului o fata mai gasesti, da un preten ba, astia ar trebui bagati in insectar.

   Pacat ca isabel_ma_bel, domnu nimeni, observator,iepurasi si alti baieti si fete cu spirit de umor si ceva minte-n cap arunca prosoapele.

   • Dl.Goe says:

    @Rromica – Superba grupare: Radu Humor, IsabelA, dl.Nimeni, Iepurele de Martie si, cu voia d-voastra ultimul pe lista Neamtzu Tziganu. Tttt. Grupul inteligent. Spontan. Super-colectie. De colectie. Ramaneti grupati. Nu va imprastiati. Da mosule asta ti-e gasca si teapa dar nu ma asteptam sa accepti cu atata seninatate.

    P.S.N-o luati si pe d-na “stift”? Ca e cam stinghera. V-ar fi buna ca ideolog sau ca casier.

 38. Swift says:

  Poor Goe is a charming Lady, a blonde.
  Pe romaneshte: Amaratul de Goe e o incantatoare doamna, o blonda.

  It is a great news!
  Aceasta este o bomba de presa! (traducere libera)

  • Swift says:

   And… Who am I?
   I am a looking glass for poor Goe!

   She saw again and again her face, a horrible face. Gorgona Medusa.
   Oh, poor Goe! Oh, poor Lady! Oh, poor people!

   • Dl.Goe says:

    Dar d-na “stift” cine v-a intrebat cine ati fi (daca ati fi) sau ce ati fi (daca ati fi)? Nimeni. Dl.Nimeni? Sau ati inceput sa-l imitati? Reflex? Iarasi? E bun de model. D-voastra centrati, d-voastra dati cu cåpsorul. In minge. Sunteti o creaturicå mica si nostima (pana la Dumnezeu) care se uita in propria oglinda si se crede oglinda. Ba oglinda, ba Dumnezeu. Sa nu uitati medicatia. Sedintele psihologice pe care vi le auto-serviti virtual intru defulare nu sunt decat ajuvante.

    P.S. Se pare ca v-ati facut obiceiul de a ma controla periodic la sex. De fiecare data cand iesind din cada treceti pe langa oglinda aveti revelatii din astea cu sexul slab. Sunteti moale d-na Ubu, sunteti moale. Cred insa ca aveti oglinzi tari, de nichel, caci unele de sticla s-ar fi facut de mult tzandari la ce oglindire aveau de suportat. Nu e de mirare ca va uitati doar dupa oglinzi tari, rezistente, cu anduranta, care sa reziste la oboseala “privindu-va”.

   • Med USA says:

    “Poor humans!”
    Gunoaie din care – uneori – rasar nuferi. Invizibili.

 39. Radu Humor says:

  DECALOGUL CHOMSKY

  Noam Chomsky (n. 1924) este un reputat lingvist american, profesor emerit la Massachusetts Institute of Technology (MIT).
  În afara mediilor academice, Chomsky este mult mai cunoscut în lumea întreagă pentru activitatea sa politică, îndeosebi în ceea ce priveşte critica vitriolantă la adresa politicii externe a Statelor Unite, dar şi a guvernelor altor mari puteri. Drept care este considerat şi o personalitate marcantă a stângii politice din Statele Unite.
  Noam Chomsky a identificat şi a explicat, într-o formulare pe înţelesul tuturor, regulile de bază ale manipulării pe care se bazează puterea politică în criza de legimitate şi pe care el le numeşte strategii ale diversiunii. Ele au fost sintetizate în ceea ce poate fi numit “Decalogul Chomsky”.

  Decalogul Chomsky
  1. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate
  Pentru aceasta: Să distragi permanent atenţia de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte minore, dar cu mare impact emoţional.
  2. Poporul trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai naţiunii
  Pentru aceasta: Inventează false ameninţări, ori creează probleme grave, care îngrijorează real şi angajează opinia publică, iar apoi oferă soluţiile.
  Un exemplu: Favorizează insecuritatea cetăţenilor, apoi guvernarea providenţială salvează naţiunea în temeiul legilor represive cerute de popor, cu preţul limitării propriilor libertăţi democratice.
  3. Poporul trebuie permanent pregătit pentru mai rău
  Pentru aceasta: Mecanismele propagandei “albe” (oficială, integral asumată de guvern), “gri” (parţial asumată) şi “negre” (niciodată asumată) trebuie să promoveze imaginea unui guvern în permamenţă preocupat pentru ameliorarea condiţiilor tot mai sumbre ale viitorului. Politicile antipopulare dure se vor aplica gradual, pentru a se preveni ori atenua protestele sociale. În acest fel, cel mai mare rău devine suportabil dacă e administrat în porţii anuale, conform unui program anunţat.
  4. Poporul trebuie să creadă că şi ceea ce guvernele îi pregătesc spre a trai mai rău este tot pentru binele său
  Pentru aceasta: Să obţii acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obişnuieşte cu ideea şi înghite tot, dacă e prevenit şi amânat.
  5. Poporul trebuie să aibă o gândire care să nu-i permită sesizarea legăturii dintre cauze şi efecte
  Pentru aceasta: Să te adresezi oamenilor ca şi cum ar avea cu toţii o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepţi mulţimile spre un tip de gândire superficială, naivă şi cu predispoziţie la intoxicări informaţionale.
  6. Poporul trebuie dezobişnuit să problematizeze realitatea şi să acţioneze sub impulsul emoţiilor
  Pentru aceasta: Să faci tot timpul apel la sentimente şi la reacţii glandulare, nu la raţiune. Să încurajezi reacţiile emoţionale, pentru că sunt cel mai uşor de manipulat.
  7. Poporul trebuie obişnuit cu satisfacţii ieftine, care să-i ocupe timpul şi să-l demotiveze în atingerea unor idealuri superioare
  Pentru aceasta: Un sistem de învăţământ corupt şi nefuncţional este instrumentul ideal de a tine cetăţenii în ignoranţă şi a manipula opiniile colective după bunul-plac.
  8. Poporul nu trebuie să aiba acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă şi obiectivă
  Pentru aceasta: Să încurajezi financiar acele mijloace de comunicare în masă care îndobitocesc publicul şi îl ţin legat de emisiuni şi seriale vulgare, ce trag inteligenţa în jos.
  9. Poporului trebuie să-i fie indus spiritul turmei
  Pentru aceasta: Să stimulezi sentimentul individual de culpă, de fatalitate, de neputinţă. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin o turmă şi sunt uşor de controlat.
  10. Poporul nu trebuie să creadă în existenţa strategiilor şi mijloacelor oficiale de manipulare
  Pentru aceasta: Să apelezi la toate cuceririle ştiinţelor pentru a cunoaşte punctele slabe din psihologia individului şi a mulţimilor. În acelaşi timp, să discreditezi aceste cunoştinţe prin mass-media, astfel ca poporul să nu creadă în mijloacele şi strategiile statale de manipulare.

  • Dl.Goe says:

   🙂 Ar fi frumos sa scapam asa ieftin. In plus ideea exprimata in acel articol este ea insasi o platitudine de toata frumusetea.

 40. lazycat001 says:

  @ athos

  Preluata dintr-un tabloid binecunoscut pentru abordarea stiintifica de inalta tinuta …

  Poate mai eleganta intrebarea daca sunt un om care viseaza ca e fluture sau un fluture care viseaza ca e om…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s