Despre cerşit. Cum putem scăpa de cerşetorii din intersecţii.

Cu privire amorfă sau vioaie, cu o prefăcută umilinţă sau tupeişti de-a dreptul, smintiţi pe bune sau prefăcuţi, pe cont propriu sau înregimentaţi în vreun grup organizat, forţaţi de sărăcie, de mafioţi sau de lene, cerşetorii din intersecţiile României terorizează deopotrivă populaţia indigenă şi pe puţinii străini care se hazardează să străbată această ţară deloc surprinzătoare.
La categoria cerşit, şi încă extrem de agresiv, încadrez şi spălatul parbrizului cu forţa. Vrei, nu vrei, maniacul curăţeniei îţi stropeşte geamul cu o soluţie incertă şi începe tacticos să-şi întingă zoiala aia pe tot parbrizul. nepăsător la gesturile şi strigătele tale disperate. Ţi-ar plăcea să-l pocneşti pe individ, dar nu prea poţi: ori din lene sau silă, ori este prea muşchiulos şi ai lua-o tu pe cocoaşă, ori este prea slab şi ai fi penibil să-l fugăreşti prin intersecţie (ca să nu mai zic de maşina pe care o laşi singurică, la mâna amicilor săi…), cert este că nu prea îţi rămâne de făcut decât să suporţi “serviciul”, indiferent de-l plăteşti sau nu.
De ce nu putem scăpa de cerşitul de la intersecţii sau de cerşit, la modul general? Primul răspuns este că din cauza sărăciei endemice din România. Al doilea este că din cauza românului care-i milos şi bun creştin. Şi dă. Că dacă noi n-am da, nici cerşetorul n-ar mai cerşi. Dacă afacerea n-ar fi productivă, n-ar mai face-o nimeni.
Românul când “dă de pomană” se simte bine, împăcat cu el, stima de sine creşte. Dar românul îşi dă de fapt de pomană, în marea majoritate a cazurilor, lui însuşi. Chiar dacă cerşetorul nu spune bogdaproste, cel ce dă îşi spune în gând: “Să fie de sufletul meu!” Cu fiecare pomană el îşi pregăteşte locul cu verdeaţă de DUPĂ, convins că această “faptă bună” îi va mai aranja puţin relaţia cu Sf. Petru.
Pomana asta selectivă şi subiectivă ( îi dau lui ăsta că pare mai curăţel, sau mai bătrân, sau mai copil, sau mai puţin brunet…) te face şi important: eşti, la scară redusă, desigur, un mic imperator, cu “drept de viaţă şi de moarte” asupra “supuşilor”. Mică vanitate omenească…
Pomana este o acţiune de ajutorare incompletă şi neresponsabilă. Atenţie, că n-am spus “iresponsabilă”! Ca să fac o paralelă cu iubitorii de animale…a fi mare iubitor de maidanezi nu înseamnă să-i arunci acestuia nişte resturi de la masa ta, ci înseamnă să-ţi asumi responsabilitatea deplin, să-l duci la medicul veterinar, să-i faci carnet de sănătate în care să bifezi zecile de vaccinuri şi deparazitări, toate contra cost, să-i dai mâncare de calitate, să-ţi asumi juridic eventualele incidente. Este un alt nivel de preocupare, cel normal de fapt, la care puţini ajung.
Aşa şi cu cerşetorii…la un supermarket, de exemplu, au pus stăpânire pe parcări vreo trei indivizi, beţivi cronici după mers, comportament şi stare fizică generală, luaţi cred în evidenţă de o organizaţie de caritate, că mă uit la îmbrăcămintea lor, destul de curată şi cu câteva numere mai mari; se vede că cineva îi îngrijeşte cât de cât. Indivizii ăştia merg după tine până la maşină să-ţi preia căruciorul pentru moneda din interior….tot o formă de cerşetorie. Cu banii câştigaţi îşi procură zilnic băutura necesară. Ar putea exista o discuţie filozofică despre dreptul lor de a se sinucide sau despre dreptul lor de a se refugia prin băutură într-o lume virtuală, dar ar putea exista o discuţie şi despre “utilitatea “ pomenii date. Dacă donatorul ar vizualiza moneda aia ca fiind o picătură de otravă pe care o oferă bolnavului poate nu ar mai da pomană.
Ca o paranteză, indivizii nu par la prima vedere violenţi. Asta până a încercat agentul de pază să-i alunge de acolo. Mi-a atras atenţia bolboroseala agresivă a unuia dintre ei, din ce-am înţeles îi reproşa paznicului că-i doar un amărât de angajat pe când el, cerşetorul alcoolic, este un om liber! Interesant mod de a privi lucrurile…ce ţi-e şi cu respectul de sine al omului!
La alt supermarket au pus “stăpânire” pe cărucioare o ceată de copii. Dacă la început păreau cât de cât politicoşi, acum sunt o mică hoardă de sălbatici, agresivi şi enervanţi. Ceea ce părea la început a fi o “muncă” ce părea OK să fie răsplătită, acum pare că s-a transformat în cerşetorie agresivă. Te simţi ca în India. Părerea mea e că moneda aia din cărucior nu poate substitui familia, statul, instituţiile caritabile, biserica şi face mai mult rău decât bine.
Am vrut şi eu odată să dau de pomană organizat, aşa că am mers cu un preot prin parohia lui la nişte cazuri sociale pe care le cunoştea bine, inclusiv la o fundaţie de ajutor social pe care o susţinea. Ce m-a frapat a fost faptul că cei mai mulţi renunţau la condiţiile austere, dar decente, de la fundaţie şi-şi încercau norocul la cerşit, întorcându-se doar pentru scurte perioade de timp, în caz de ghinion în… afacere. Pe unul dintre ei, fără picioare, profesionist în meserie, ce lucrase pentru marile nume din branşa cerşitului, prin toată ţara şi peste hotare, l-am găsit la el acasă, o coşmelie dărăpănată. Avea un frigider cu lacăt şi …un zâmbet pişicher când preotul îi cerea să nu mai cerşească, să se întoarcă la fundaţie. Se simţea că promite în dorul lelii, strada îl chema irezistibil.
Cerşitul pe scară industrială nu va dispărea prea curând în România. Economia nu merge, suntem prea săraci, prea miloşi, prea creduli, prea credincioşi(!), prea egoişti(!), prea puţin dispuşi la efort de durată sau la acţiuni comune, cu finalitate clară, palpabilă.
Totuşi, pentru ca cerşitul de la intersecţii să dispară cred că am găsit o soluţie onorabilă, neaoş românească, pe care mă grăbesc să o împărtăşesc edililor. Gratis.
Domnilor primari, transformaţi, dom’le, intersecţiile în sensuri giratorii! În felul ăsta nu se mai opresc maşinile, iar cerşetorii de acolo or să dispară. Simplu, nu?
Nu ştiu dacă metoda poate fi extinsă şi la parcările din supermarketuri, şi la trotuarele oraşelor din întreaga ţară, dacă ar fi bine să mergem toţi numai în sensuri giratorii, să mergem permanent în cerc, să nu ne mai oprim niciodată, să nu ne mai întâlnim niciodată…
Sigur, cerşetorii vor dispărea, dar şi noi odată cu ei.

This entry was posted in General and tagged , , , . Bookmark the permalink.

224 Responses to Despre cerşit. Cum putem scăpa de cerşetorii din intersecţii.

 1. pierre says:

  Nu vreau sa agresez urechile nimanui, dar ,antropologic, eu zic ca exista o gena a cersetoriei.Care gena, tot antropologic, este mai frecventa la anumite populatii ( 🙂 ) Si de care gena, nu vom scapa niciodata, indiferent de PIB-ul pe cap de locuitor.

  • Radu says:

   Cersetoria este practicata profesionist in Romania si mai mult amatoriceste aiurea. Amatori de genul celor care sterg geamul la masini gasesti insa peste tot, inclusiv in tari cu PIB mare, indiferent de culoarea parului si a ochilor.

   Ce zici de armeanul din Parlament care s-a dus cu mana intinsa la Parlament si pana la urma a si obtinut ce a vrut, ca de, romanul e milos ?

 2. Iepurele de Martie says:

  @ Dl. Gâgă

  Imi aduc aminte de una din editiile emisiunii de trista amitire “Nasul” (un nume cretin, dat de un realizator cretin unei emisiuni cretine). Invitatii erau George Pruteanu si Adrian Cioroianu. Pruteanu era la al treilea partid – PRM – , dupa ce trecuse, pe rand, prin PNT si PSD. La un moment dat, pe un ton civilizat, catusi de putin agresiv, Cioroianu a calificat ziarul “Romania mare” drept “o revista de scandal”. Membru PRM, Pruteanu s-a simtit dator sa-l contrazica. “Atunci, cum ati califica dumneavoastra revista respectiva?” – intreaba Cioroianu. A urmat un monolog interminabil, de un penibil infinit, in care Pruteanu a incercat cu disperare sa EVITE raspunsul: “Este o revista cu un pronuntat caracter polemic, pamfletar, are si o latura de cultura…”. “De cultura?!” – l-a intrerupt, perplex, Cioroianu. “…exista si reviste filatelice, si reviste axate pe teme cinegetice etc.”, a continuat, imperturbabil, cu un debit verbal care-i reflecta panica si disperarea, George Pruteanu… Si asa mai departe… Penibilul era cumplit. Mi-era mie jena, rusine pentru el.

  EXACT in aceeasi situatie va aflati dvs. acum, iubite domnule Gâgă. Incercand sa evitati un raspuns la intrebarea mea, va balaciti intr-un penibil INFINIT. Si, cu cat veti posta mai multe mesaje, cu atat va veti cufunda mai adanc in penibil. Imbecilitatea dvs. este perfecta, desavarsita, fara fisura. Nu intelegeti NIMIC, NICIODATA, nici din cele mai simple enunturi, altminteri accesibile si unui elev de scoala generala. Deci, sa reluam cu calm. Si o vom face iar si iar, pana cand fie voi primi un raspuns, fie imi veti scrie: “Aveti dreptate, nu se poate raspunde, nu exista vreo tara democrata in care sa se petreaca lucruri atat de halucinante; asa este, traim in plina dictatura!”. Asadar:

  1. Iepurele de Martie pune o intrebare simpla, clara, logica, rationala pertinenta: “in ce tara DEMOCRATICA din lume, seful statului denunta public si isteric (si inca de ani de zile) anumiti “dusmani ai binelui public”, iar instantele judiciare ii condamna sau ii ancheteaza sau ii trimit in judecata TAMAN PE AIA?”;

  2. Disperat, fie constient ca Iepurele de Martie are perfecta dreptate – nu, nu exista vreo tara democratica incare sa se petreaca asa ceva – si incercand sa creeze o diversiune, fie pur si simplu neintelegand intrebarea, dl. Gâgă “raspunde”: “Numeste-i TU, supremul, pe cei pe care ii consideri infractori si pe care justitia (oarba) nu-i vede, in ciuda probelor si dovezilor pe care le livrezi cu generozitate”. “Raspuns” GRESIT, domnule Gâgă: intrebarea mea NU voia sa scoata-n evidenta nici faptul ca cei condamnati ar fi nevinovati (desi, intr-adevar, sunt, sau, in orice caz, nu sunt vinovati de ceea ce au fost acuzati; “cu rol de exemplu”, “pentru considerente telepatice”, pentru activitatea sa din timpul “referendumului” – ala perfect constitutional, in timpul caruia si dupa care TRAIAN BASESCU a dat mai multe lovituri de stat – astea nu sunt DOVEZI), nici ideea ca altii, adevaratii infractori sunt in libertate (desi sunt). Nu, intrebarea mea era foarte simpla: in ce tara democratica seful statului denunta, de ani de zile, public, anumiti “dusmani ai poporului”, iar “justitia” ii haituieste, ii ancheteaza, ii condamna EXACT pe aia, supunandu-se, in cel mai evident mod, comenzilor sefului statului? Raspundeti!;

  3. Iepurele de Martie nu marseaza la diversiunea (voluntara sau involuntara) a domnului Gâgă, prin care acesta incearca sa devieze discutia catre “cine ar trebui de fapt condamnat, dupa parerea ta”. Si mai disperat, dl. Gâgă se eschiveaza iar: “Dovada ca infractorii pe care i-ati numit n-ar fi vinovati de infractiunile pentu care au fost condamnati in justitie, in logica zgomotului de fond, ar fi faptul ca n-au cum sa fie fie vinovati, tocmai pentru ca (si) Basescu cel rau ar fi (unul) dintre cei care i-a identificat ca elemente ale sistemului ticalosit. Asa dar [corect “asadar”, intr-un cuvant, dar agramatismul il cacterizeaza pe dl. Gâgă, ceea ce, de altfel, nu-l opreste sa dea lectii de gramatica, cu suficienta si inconstienta cu care ne-a obisnuit] nu-s vinovati doar prin simplul fapt ca ar considera Basescu ca sunt”. Din nou: raspuns GRESIT, domnule Gâgă. Noi NU discutam aici daca cei condamnati de “justitie” sunt sau nu vinovati. Eu NU incerc sa acreditez ideea ca ar fi nevinovati (desi, da, sunt, dar nu asta discut eu aici). Eu spun doar atat: imixtiunea lui Traian Basescu in functionarea “justitiei” este EVIDENTA. Iar si iar, sunt hartuiti, anchetati, condamnati cei pe care – COINCIDENTA! – cacatul de la Cotroceni ii tot denunta, public si isteric, ca “dusmani ai binelui public”. Aservirea “justitiei” fata de gunoiul portuar este CLARA: cacatul de la Cotroceni denunta pe televizor, DNA-ul se executa. Iar eu vin si spun: IN CE TARA DEMOCRATICA SE INTAMPLA ASA CEVA?!. ASTA este TEMA;

  4. Desigur, din partea unui oligofren ca dl. Gâgă, neputinta de a intelege aceasta intrebare simplisima si eschivele de un penibil infinit nu sunt deloc surprinzatoare. Individul gandeste ca un copil de gradinita, ca un soim al patriei: avem o tara. Tara are un conducator. Conducatorul e bun, competent, cinstit, pentru ca, altminteri, n-ar fi ajuns in fruntea tarii. El lupta impotriva oamenilor rai si imparte dreptatea; asa a spus el, iar si iar, deci asa este; dovezile sunt inutile. Eu am albumul meu, cu oameni rai, doborati de razboinicul luminii, si, la fiecare condamnare, ma bucur din toata inimioara mea inocenta ca binele a triumfat din nou si lipesc in album poze cu oamenii cei rai, impartiti in cele mai deconcertant de infantile si simpliste categorii: “Politicianul corupt, care ia mita”, “Patronul de presa, care, prin trustul sau, minte si manipuleaza” etc. Exult si lacrimez. Fat-Frumos invinge. Traiasca dreptatea, traiasca adevarul! Cum spuneam: GÂ-GĂ. CAT CUPRINDE.

  Deci, reiau:

  “”in ce tara DEMOCRATICA din lume, seful statului denunta public si isteric (si inca de ani de zile) anumiti “dusmani ai binelui public”, iar instantele judiciare ii condamna sau ii ancheteaza sau ii trimit in judecata TAMAN PE AIA?”.

  Astept un raspuns: “In tara AIA”. Sau: “In NICI UNA. Intr-o tara DEMOCRATA, asa ceva e IMPOSIBIL”.

  • Dl.Goe says:

   Stimate domn, credeam ca ati dezlegat deja enigma fabuloasei intrebari capcana, raspunzand singur saradei care trecea prin Rusia, pentru a esua apoi in Neverland. Ati precizat chiar d-voastra pe alt fir ca enormitatea pe care o tot sugerati nu se intampla absolut nicaieri, in nicio tara. Sunteti iepure sai flasneta? Disperati si inundati degeaba domnule. Luati-va medicamentele si veti reveni plutind in Wonderland, fara durere. De ce trebuie sa va autoflagelati in acest hal fara de hal si inca cu martori, intr-un han public?

 3. Iepurele de Martie says:

  “Eu am albumul meu, cu oameni rai, doborati de razboinicul luminii, si, la fiecare condamnare, ma bucur din toata inimioara mea inocenta ca binele a triumfat din nou si lipesc in album poze cu oamenii cei rai, impartiti in cele mai deconcertant de infantile si simpliste categorii: “Politicianul corupt, care ia mita”, “Patronul de presa, care, prin trustul sau, minte si manipuleaza” etc. Exult si lacrimez. Fat-Frumos invinge. Traiasca dreptatea, traiasca adevarul! Cum spuneam: GÂ-GĂ. CAT CUPRINDE.”

  http://arcaluigoe.wordpress.com/2013/09/27/romania-simbolica-stirile-de-la-ora-500/

  Infantil, pueril, retardat. GÂGĂ.

  • Dl.Goe says:

   Stimate domn, disperarea d-voastra capata accente tragice. Dar totusi comedia nu va parasete. Ati putea fi imortalizat intr-un basm: Iepurele cel fioros. Un basm care iata (aproape) se scrie singur…

 4. Iepurele de Martie says:

  “Si iata ca ati raspuns d-voastra, stimate d-le Pârjan: In nicio tara. Prin urmare fantezia care va bantuie nu se intampla in nicio tara. Ne aflam in plin imaginar, iar domnia voastra dezbateti pe larg ceva ce nu se intampa nicaieri.”

  Atingem, în sfârşit, punctul culminant al eschivelor penibile. Ridicolul d-lui Gâgă atinge apogeul. Disperat că nu poate răspunde (pentru că asta ar însemna, imediat şi automat, să recunoască, în primul rând faţă de sine, că idolul lui de căcat e un dictator, care a distrus statul de drept) disperat că nu poate răspunde, aşadar, d-l Gâgă continuă circul său lamentabil, de clovn bătrân, care nu mai amuză pe nimeni, prefăcându-se, in enunţuri pe care – săracul! 😯 – le-ar dori extrem de nostime, de ironice, doar-doar n-o observa asistenţa cum o ia în barbă, de maniera cea mai cruntă, că am răspuns eu. JAL-NIC!!!!! JE-NANT!!!!!

  Deci, reluăm până primim un răspuns:

  In ce tara DEMOCRATICA din lume, seful statului denunta public si isteric (si inca de ani de zile) anumiti “dusmani ai binelui public”, iar instantele judiciare ii condamna sau ii ancheteaza sau ii trimit in judecata TAMAN PE AIA? In ce tara DEMOCRATICA din lume, seful statului se erijeaza in acuzator public, denunta “dusmani ai poporului” pe televizor, iar instantele judiciare SE EXECUTA?

  • pierre says:

   Ba Iepure , esti plictisitor din cale afara.Mai bune pune iar niste poze cu suvita lui Base , unele sunt chiar amuzante.

   • Dl.Goe says:

    @Pierre – Cred ca in numele umanismului n-ar trebui sa i se refuze Iepurelui dreptul la auto-terapie prin defulare libera. Este adevarat ca din motive necunoscute (noua) se abate de la obisnuita sa repetabilitate ciclica (in care recicleaza cele 4-5 obsesii din dotare) insistand acum, meta-obsedant si obositor, asupra uneia singure, dar putem trage nadejde ca, ajutat un pic (in numele umanismului), va reusi sa o ia din loc si sa reintre pe orbita sa circulara, inainte de a se prabusi in gol.

  • Dl.Goe says:

   Stimate d-le Pârjan nervozitatea si incordarea d-voastra, desi in mod evident denota durere, disperare si chin, raman comice. Am impresia ca acceptati acest chin in sparanta ca sacrificiul d-voastra se va concretiza intr-un titlu de erou. Post-mortem. D-le Pârjan v-ati putea concentra un pic intr-un mic efort justificativ pentru a explica daca urmariti ceva anume sau doar ati ramas agatat in asa zisa intrebare careia nu i se poate raspunde? Sa fie la mijloc cunoscuta labilitate iepureasca?

   P.S. Ca sa nu ma acuzati de lipsa de fair-play si de reavointa as remarca, in cateva cele mai recente interventii ale domniei voastre, ca ati facut usore progrese acceptand ca infractorii respectivi sunt vinovati si ca meritau sa fie pedepsiti de care justitie in acord cu legea. Pasul urmator ar fi sa realizati ca acei infractori sunt piese de baza ale sistemului ticalosit ceea ce constituie circumstante agravante in context.

   P.P.S. Anticipand un pic etapa urmatoare v-as intreba ce parere aveti (asa ca fapt divers) despre complicii dictatorului Basescu? Ma refer la partidele politice aflate la putere care nu fac nimic pentru a restaura democratia, acceptand cu seninatate ceea ce pana si iepurii sesizeaza: Basescu-Dictator. Va multumesc anticipat pentru cooperare. In subsidiar va rog sa nu uitati de medicamente si sa nu va neglijati sedintele de psihoterapie. Da?

 5. Radu says:

  Iepure,

  Nu pui intrebarea corect. Ar trebui sa spui: “In ce tara democratica presedintele isi permite sa se erijeze in acuzator public si denunta “dusmani ai poporului” ” ? Atat. Faza cu instantele judiciare care se executa nu face decat sa diminueze din impactul intrebarii pentru ca presupune ca ai demonstrat deja ca Basescu controleaza judecatoriile, ca acolo se gasesc numai indivizi controlati politic, etc. Ceea ce nu ai facut de fapt.
  Daca intrebarea ta e cea simpla, care se refera strict la ce a facut Basescu in mod demonstrabil, atunci raspunsul e: s-a vazut si mai rau ! Rar, dar s-a vazut ! Nu vreau sa ma lansez in a face paralele cu anumite intamplari din SUA spre exemplu, sau din Italia, e mai usor sa revin pe plaiurile dambovitene, chit ca Romania poate fi numita si altceva decat o democratie. Vreau sa spun doar atat: cel care a dat tonul linsajului mediatic al adversarilor politici a fost venerabilul Ion Iliescu, sub forme mai mult sau mai putin subtile (salamul cu soia, noi nu ne vindem tara, vin mosierii si va leaga de glie, etc.) la forme de-a dreptul grosolane (drogurile gasite in cladirea vandalizata a PNT-ului cand cu prima mineriada). De atunci si pana azi scena politica romaneasca s-a mentinut la acelasi nivel de mahala unde numai prostii nu dau lovituri sub centura. Idem jurnalistica. In ziua de azi presedintele, primul-ministru si presedintele Senatului se intrec in murdarii care ar fi complet inacceptabile si ar termina instantaneu cariera unui politician din … sa zicem Canada.

 6. pierre says:

  Tot din ciclul de captivante povestiri ” In ce tara DEMOCRATICA din lume ?”, ciclu inaugurat de un distins domn coleg de blog :
  SMS -uri date sau primite de Dragnea in ziua referendumului :

  “Orele 15:24:27 – de la nr. 748961808: “Da” – 434 (voturi exprimate in favoarea demiterii) si “Nu” – 89 (voturi exprimate in defavoarea demiterii) ;”

  ” Orele 15:32:23 – de la nr. 7749395012: “Da” – 305 (voturi exprimate in favoarea demiterii) si “Nu” – 0 (voturi exprimate in defavoarea demiterii) ;”

  -“Orele 15:35:18 – de la nr. 740010238: “Da” – 96 (voturi exprimate in favoarea demiterii) si “Nu” – 0 (voturi exprimate in defavoarea demiterii) ;”

  “Orele 16:19:10 – de la numarul dedicat 1855 catre nr. 755623972 apare mesajul: “Nu ati raportat voturile Da!” ”

  Asadar, stimati telespectatori, in ce tara democratica din lume se cunoaste rezultatul votul in timpul zilei de vot ?
  http://www.pna.ro/faces/comunicat.xhtml?id=4342

 7. Isabel.A says:

  @ Tataia-Neamtu’ ,
  Off-topic now
  Nu am vrut sa iti raspund, dar am zis ca you must get some education, though.
  Deci:
  1. Turismul pe Valea Ariesului nu e o poveste, e realitate. La fel cum realitate este si faptul ca, prin inceperea proiectului Rosia Montana; s-ar distruge cateva mii de locuri de munca din zona: nu degeaba oamenii aia din Campeni (nu “minerii” de suprafata ai lui Gold Corporation) protesteaza, de saptamani bune, impotriva proeictului.
  Citeste si matale aici: http://www.romaniacurata.ro/articol-4181.htm
  2. Nu toata lumea se extaziaza, sau cel putin apreciaza, castelele din Franta. Eu fac parte din categoria care nu apreciaza nici castelele, nici stilul decorativ francez (prea pompos, incarcat inutil), nici macar “le savoiar vivre” francez, adica arta de a trai: ii gasesc pe francezi, in general (sunt si multe exceptii) inutil de pomposi, pretiosi, desueti in mentalitate si modul de a se raporta la lume si viata.
  Prefer oricand un palazzo sau o villa italiana de pe coasta amalfitana sau de pe malul Lacului Como unui castel francez pentru ca primele au stul clasic, volume echilibrate, lumina multa si o simplitate foarte, foarte rafinata.
  La fel cum prefer, in ceea ce priveste designul interior, stilul scandinav al anilor ’60 si ’70 (care imi place fff mult), bazat pe materiale naturale, linii minimaliste si multa creativitate in design:cum ar putea s aimi placa stilu; acela greoi, “luxuos” (pentru unii , pentru mine doar desuet), chiar apasator?
  3. Last but not least, I’m an outdoor girl: asa ca oricand vizitarii unui palazzo sau villa italiene (de castel francez nici nu mai discut) prefer o partida de inot intr-o mare de culoarea smarald, dar unde soarele are reflexe rosietice (nu spui care e marea: de fatpt, sunt mai multe si nu numai in Europa) , o scuba-diving sau alte cativitati in aer liber, de preferinta intr*un cadru natural cat mai inspirant.
  PS: ca sa iti raspund la o alta intrebare, daca mi-as duce sa imi “ptrec concediul la Rosia Montana”: nu nu m-as duce pentru un concediu intreg, dar m-as duce cateva zile sa re-explorez Valea Ariesului, asa cum faceam cand eram copil (desi veenam de la haat, multe sute de km) : sunt peisaje minunate si e multa, multa istorie pe acolo.

 8. Isabel.A says:

  Off-topic:
  @Pierre,
  lasa-l pe Iepure cu mono-obsesia sa impotriva lui Basescu si ia vezi asta 😀
  http://www.imdb.com/title/tt2404461/
  L-ai vazut? Stiu ca ti-a placut “A Separation” de Asghar Farhadi, “Le passé e si mai bun, in opinia mea, iar iranianul joaca senzational. Un film complex, centrat doar pe personaje, foarte subtil, dovada ca poti sa faci filme remarcabile si fara efecte speciale sau nu stiu ce bugete.

  • Radu says:

   Nu e mono-obsesie. Are mai multe obsesii, a doua fiind in mod cert Aramis.

   • Iepurele de Martie says:

    Nu, scumpule, “Aramis” e obsesia ta. Tu sari la gatul oricui il contrazice, ca o fata mare in calduri. Eu nu fac decat sa contrazic, argumentat, aberatiile altui blogger fara minte. Nu sunt obligat sa-i dau dreptate.

   • Dl.Goe says:

    Iepurele este o fiinta timida, fricoasa, frustrata si, cu toate ca, in fapt este si resemnat, blazat, continua in mod reflex, in virtutea inertiei, partitura agresivitatii. Este felul lui de a se justifica. Existential.

  • pierre says:

   Il astept, inca nu l-am vazut.

 9. Iepurele de Martie says:

  @ Dl Gâgă

  Va zbateti ca peste pe uscat si, dupa cum v-a scris deja, va cufundati tot mai tare in penibil. Scapare NU aveti. Ca de obicei, mesajele dvs. se inscriu pe patru mari coordonate:

  1. Straduinta titanica, dar sortita din start esecului si cumplit de infantila, de a acredita ideea ca va amuzati (desi TOTI, inclusiv dvs., stiu ca v-am bagat in corzi si sunteti disperat). Nu convingeti pe nimeni, nici macar pe basistii de serviciu de pe acest “blog”;

  2. Ideea, la fel de infantila, ca eu as avea nevoie de psihoterapie. Stati linistit, nu e musai sa-i sugi pula Presedintelui, ca dvs., ca sa fii sanatos la cap. Nu convingeti pe nimeni, nici macar pe basistii de serviciu de pe acest “blog”;

  3. Imbecilitatea cea mai crasa, din cauza careia fie nu intelegeti foarte clar ceea ce vi se comunica, fie intelegeti exact contrariul. Astfel, eu scriu: “intrebarea mea NU voia sa scoata-n evidenta nici faptul ca cei condamnati ar fi nevinovati (desi, intr-adevar, sunt, sau, in orice caz, nu sunt vinovati de ceea ce au fost acuzati […])” si “Eu NU incerc sa acreditez ideea ca ar fi nevinovati (desi, da, sunt, dar nu asta discut eu aici)”, iar dvs. conchideti: “Ca sa nu ma acuzati de lipsa de fair-play si de reavointa as remarca, in cateva cele mai recente interventii ale domniei voastre, ca ati facut usore progrese acceptand ca infractorii respectivi sunt vinovati si ca meritau sa fie pedepsiti de care justitie in acord cu legea. Pasul urmator ar fi sa realizati ca acei infractori sunt piese de baza ale sistemului ticalosit ceea ce constituie circumstante agravante in context”;

  4. Abaterile grave de la normele exprimarii corecte, exprimarea incoerenta, care, dincolo de agramatismul dvs. obisnuit, va tradeaza limpede emotia, nervozitatea, fragilitatea psihica. Iata, de pilda, numai citatul de mai sus: “as remarca, in cateva cele (?!) mai recente interventii ale domniei voastre”, “acceptand ca infractorii respectivi […] meritau sa fie pedepsiti de care (?!) justitie in acord cu legea”.

  Sunteti mort, terminat, epuizat. Sunteti in corzi, nu puteti da un raspuns la acea intrebare FIREASCA si va complaceti in penibil la infinit, in cel mai dureros mod. Ne-am dat seama cu totii, indiferent de orientarile noastre politice: sunteti la pamant. Din punct de vedere intelectual si, cel mai probabil, data fiind varsta dvs., si fizic. Sunteti pe nisipuri miscatoare si fiecare miscare va poate fi fatala.

  • Iepurele de Martie says:

   Sunteti dovada vie a faptului ca felationarea Presedintelui tampeste, domnule Gâgă! Vai de mamica dvs.!

  • Dl.Goe says:

   Stimate d-le Pârjan, dupa cum era de anticipat, v-ati refugiat iarasi in ultima halta: limbajul obscen. Iepurele cel fioros si la limba gros. Stimate domn, pana si prin acest act reflex nu faceti decat sa reluati mimetic manevrele utilizate de profesionistii unei anumit segment media. Nimic original. Nu va pot acuza de vreo premeditare inteligenta in acest sens. D-voastra oricum incercati sa imiatati si sa repetati (ca un ecou defect) tot ceea ce prindeti… Nu e de mirare ca faceti abuz de copy-paste.

   • Iepurele de Martie says:

    Agonizati.

    • Dl.Goe says:

     Cum sa nu. Agonizam si ne distram. Si iata cum sub puterea actelor reflexe apelati iarasi la cai batatorite, epuizarea spinala facandu-va sa apelati din nou (ca intotdeauna) la replici scurte care sa dea impresia ca ati avea reactie, ne mai contand faptul ca-compromiteti pseudo-demnstratia. Ati trecut deja la economie de zbucium si regim de avarie.

     P.S. Sunt incoltit. Si eu ca si ceilati vizitatori. Am fost incercuiti de iepurele care da ture in mare viteza.

 10. Iepurele de Martie says:

  @ Radu

  “Nu pui intrebarea corect. Ar trebui sa spui: “In ce tara democratica presedintele isi permite sa se erijeze in acuzator public si denunta “dusmani ai poporului” ” ? Atat. Faza cu instantele judiciare care se executa nu face decat sa diminueze din impactul intrebarii pentru ca presupune ca ai demonstrat deja ca Basescu controleaza judecatoriile […].”

  Pai nu este nevoie de nici o demonstratie. Se vede si cu ochiul liber. E o evidenta. Ca o coincidenta nesfarsita nu poate fi; asta ar sfida legile probabilitatii. Basescu: “Ponta… Dottore…”. Cateva zile mai tarziu: “Victor Ponta si-a plagiat teza de doctorat. Hai sa-i luam titlul”. Macovei: “Adrian Nastase trebuia internat direct in spitalui penitenciarului. Politistii care l-au arestat si medicii care l-au tratat trebuie anchetati”. A doua zi: politistii care l-au arestat pe Nastase si l-au dus la spital sunt chemati la DNA si anchetati, ca si doctorii care l-au tratat. Basescu, speriat, cu plansu-n gat: “Pai nu e bine, domnu’ chestor!”. A doua zi: domnu’ chestor e chemat la DNA si anchetat. Laszlo Borbely: “Nu sunt de acord cu legea…” Drace, am uitat; cu o lege propusa de Basescu si draga sufletului lui. A doua zi: Borbely e chemat la DNA si anchetat. Basescu, ani la rand, public, isteric, penibil, tragi-comic, numai bun de bagat in camasa de forta: “Nus, Felix, Nastase!!! :evil:”. Nus si Nastase: condamnati si inchisi. Felix (printr-o alta simpla coincidenta, patron de televiziune care-l critica acerb pe seful statului): condamnat la 5 ani cu executare pentru “considerente telepatice” (sic!). 😯 Basescu, inca pierit, dupa sperietura celei de a doua suspendari si a demiterii sale de catre 7 milioane de cetateni, dar putin mai linistit, dupa ce s-a vazut repus cu de-a sila in functie de interventionismul strain: “Dragnea… Bla, bla, bla… TOTI cei care au participat la LOVITURA DE STAT trebuie sa plateasca!”. DNA: ii deschide lui Dragnea dosarul “Referendumul”. Mai vrei? Coincidente? N-am demonstrat? TU GLUMESTI!!!!

  • Iepurele de Martie says:

   Asadar, revenim:

   In ce tara DEMOCRATICA din lume, seful statului denunta public si isteric (si inca de ani de zile) anumiti “dusmani ai binelui public”, iar instantele judiciare ii condamna sau ii ancheteaza sau ii trimit in judecata TAMAN PE AIA? In ce tara DEMOCRATICA din lume, seful statului se erijeaza in acuzator public, denunta “dusmani ai poporului” pe televizor, iar instantele judiciare SE EXECUTA? Ca SE EXECUTA. Se vede si fara binoclu.

   • Iepurele de Martie says:

    In aceste conditii, putem vorbi despre democratie, despre libertatea de opinie, despre independenta justitiei, despre separarea puterilor in stat, despre statul de drept?

    • Dl.Goe says:

     Dupa cate vedeti putem vorbi. Inclusiv despre statul de drept si despre iepuri. Ceea ce denota libertate de exprimare si democratie. 🙂 Sustineti altceva?

     • Iepurele de Martie says:

      Asa, asa! Continuati sa va prefaceti ca glumiti si aveti grija sa aveti mereu la indemana iconita preferata.

   • Dl.Goe says:

    Stimate d-le Radu Pârjan, intr-o tara care de 25 de ani se straduieste cam ineficient sa iasa din dictatura si in care infractori periculosi precum Voiculescu, Vantu, Voicu, Nastase, Becali, Dragnea etc au ajuns sa detina puterea si numeroase parghii de control al societatii, despre ce anume s-ar cuveni sa vorbeasca presedintele? Despre ce i-ati ingadui d-voastra (poporul de iepuri) sa vorbeasca? Ce ar trebui sa contina discursul sau public? Asa, dupa opinia d-voastra. Puteti emite o opinie sincera? Serios acuma. Incercati? Cu cuvintele d-voastra…

    • Iepurele de Martie says:

     1. Nu aveti si nu ne-a dat inca nimeni dovezi ca Nastase, Voiculescu, Dragnea ar fi infractori. Cu atat mai putin periculosi. Daca – daca! – Nastase e vinovat pentru chestia aia in care a fost condamnat, asta e departe de a-l face un infractor PERICULOS. Nici economia, nici nivelul de trai n-au fost afectate de afacerea aia;

     2. Basescu este cel mai periculos infractor dintre toti. Flota, casa din Mihaileanu, “metroul usor”, infiintarea celui mai inutil si bugetofag minister, anume pentru curvistina lui, in cea mai neagra criza economica, in pline concedieri, taieri de pensii si salarii, distrugerea statului de drept, prin desfiintarea separarii puterilor in stat, prin incalcarea grava si repetata a Constitutiei (vezi numai cazul Johannis si mentinerea lui Boc interimar peste o luna, pana dupa alegeri, apoi renumirea premierului demis de Parlament, caz nemaintalnit intr-o tara DEMOCRATICA) – toate acestea il fac cel mai nepotrivit individ care sa conduca lupta anticoruptie;

     3. Intr-o DEMOCRATIE, cu o justitie INDEPENDENTA, NU seful statului imparte dreptatea. NU el este acuzatorul public.

     • Dl.Goe says:

      Aoleu! Stimate domn, ce se intampla cu d-voastra? Am impresia ca sunteti mult mai nevinovat decat doriti sa pareti. Cred ca de fapt aveti chef de conversatie. Ca sa mai uitati de dureri, probabil. Alaturi de suferinta d-voastra veche si total nedureroasa 🙂 v-ati pricopsit si cu niste afectiuni dureroase care va provoaca suferinte psihice atroce. Sper ca intretinerea acestei conversatii imi va fi contabilizata la fapte bune.

      P.S. Va multumesc pentru raspuns. Apreciez efortul d-voastra de a deveni lucid pentru un moment.

      • Iepurele de Martie says:

       Repet: agonizati.

       • Dl.Goe says:

        Cum sa nu. Cert este ca este o agonie la mijloc.

        • Iepurele de Martie says:

         Dvs. STITI ca, in genere, mestecati aer si va prefaceti c-ati vorbit. Ei bine, in ultima noastra disputa, din ultimele zile, ati mestecat vid mai mult ca niciodata. Si ce e cel mai dureros este ca – si pe asta o STITI – n-ati pacalit pe NIMENI. V-am zdrobit cu argumentele cele mai rationale si mai incontestabile, la care n-ati reusit sa opuneti decat glumite jalnice si eschive de toata jena.

        • Dl.Goe says:

         Aoleu! Iar “am mestecat vid”? Ttt. Ati dat iarasi iama la arhiva cu perle iepuresti… Si cat de plastic suna. Rasuna.

 11. Radu says:

  Iepure,

  Valoarea unei demonstratii e data de cea mai slaba piesa prezenta. Este o idee gresita ca ar putea cantitatea sa substituie calitatea. Am sa ma multumesc sa-ti desfac “demonstratia” luand doua lucruri, evident nelalocul lor:

  Primul: Ce legatura are istoria “Dottore”, cu afirmatia ta ca justitia ar fi la cheremul lui Basescu ? Niciuna. Demonstreaza cel mult ca Basescu e bine informat, pentru ca Ponta chiar plagiase.

  Secundo: Comentariile Monicai Macovei sunt ale ei. Nu ale lui Basescu. A facut mii de comentarii care nu au fost urmate de reactii DNA. Pana la demonstratia contrariului (dar demonstratie nu potriveala) e o coincidenta, si nici macar una stranie: Multe ziare isi pusesera intrebarea, inca inainte de declaratia lui Macovei, daca politistii care l-au ridicat pe Nastase au procedat corect. In tot cazul nu demonstreaza NIMIC referitor la Basescu si justitia aservita.

  Nu ma chinui mai mult. Ca sa demonstrezi ca o afirmatie e gresita e suficient sa demonstrezi ca o parte a ei nu sta in picioare.

  • Iepurele de Martie says:

   De remarcat ca, incapabil sa contrazica majoritatea covarsitoare a exemplelor care dovedesc in mod incontestabil aservirea “justitiei”, Radu prefera sa le ignore, preferand sa “demonteze”, timid, asa cum il duce pe el mintea, numai doua dintre ele. E penibil! Cata dreptate are neamtu tiganu, cand afirma ca a incerca sa-i demonstrezi unui idiot o realitate e o pierdere de vreme, fiind de preferat sa-i dai ceva de supt!!! Omul asta e un intelept, un mare filozof!

   • Iepurele de Martie says:

    Poti s-o contrazici p-aia cu “Nu e bine, domnu’ chestor”? P-aia cu Borbely? P-aia cu Dragnea si cu “Toti cei vinovati de lovitura de stat trebuie sa plateasca”? P-aia cu Nus, Felix, Nastase? NU. Si-atunci, de ce ma contrazice boul asta?

   • Dl.Goe says:

    D-le Iepure dar d-voastra sunteti parca predispus sa va pierdeti vremea explicand, justificand, demonstrand, in mod invariabil unor idioti. Cel mai probabil ca nu va pierdeti vremea decat in mod aparent. In realitate “sugeti” maduva (esenta) din fiecare conversatie in care demonstrati, demonstrati, demonstrati. Sa va fie de bine. Desi…

    • Iepurele de Martie says:

     Exact: eu demonstrez, demonstrez, demonstrez. Dvs. aberati, aberati, aberat. Din lipsa de contraargumente pertinente. Prefacandu-va – ultima si uzata resursa – ca glumiti mereu. Nu, nu glumiti: o luati in barba. Cu argumente, desigur.

     • Dl.Goe says:

      D-le Parjan hoatarti-va! Demonstrati sau trageti in barba? Bine acuma d-voastra, la mintea d-voastra de iepuras fioros o sa ziceti ca si una si alta, nerealizand ca cele doua nu sunt compatibile. Dupa cum decurge in mod logic, in fapt, nu faceti nici una, nici alta. Cert este ca eu intr-adevar nu demonstrez nimic. Nici nu incerc! (…) N-as avea ce. N-as avea de ce. N-as avea cui. Imaginandu-va ca d-voastra ati demonstra ceva o cam luati in barba. Si chiar un pic mai sus. Mereu.

      Presupun ca acuma o mai asteptati nitel ca sa ramneti singur pe blog, in noapte, sa puteti in fine sa aveti ultimul cuvant si zicand ceva despre “pensionarii” care se culca devreme. Cel mai inteligent lucru pe care, teoretic, ati putea sa-l faceti ar fi sa nu mai ziceti nimic.

 12. pierre says:

  Ce festin culinar : iepure parjolit la foc mic.

  • Dl.Goe says:

   Eu am incercat sa gatesc iepure la gratar dar, prin contributiile combinate ale altor “bucatari”, pana la urma a iesit tocanita. O tocanita care pana la urma nu-i chiar asat de off topic cum s-ar crede. Era vorba despre cum ii tratam pe cersetori. Un exemplu clar de asa nu. Mai ales ca hangiul a si recomndat in articol sa ne abtinem de la a mai da de pomana milogilor.

   • d'Artagnan says:

    În sfârşit un comentariu on topic… 🙂
    Oricum, aşa succes cu un articol n-am mai avut demult…47 de comentarii ca o salvă de mitralieră!! Aramis, ai văzut ce bun sunt?

 13. d'Artagnan says:

  Oare este posibil ca Iepurele să fie cel mai deştept dintre noi, cel mai lucid, şi noi, ceilalţi, să credem în minciuni? Că uite ce zice Băsescu:

  “Preşedintele Traian Băsescu nu exclude ca privatizarea CFR Marfă să facă obiectul unei anchete DNA, mai devreme sau mai târziu, şi i-a avertizat pe cei implicaţi în acest proces să nu spună la un moment dat că acest lucru a fost lăsat prin “testament prezidenţial”.

  “Presimt – orice om priveşte cum se desfăşoară privatizarea CFR Marfă – că aceasta ar putea face mai devreme sau mai târziu obiectul activităţii DNA. Spun preventiv: “Nu mai continuaţi modificarea condiţiilor în care să se facă privatizarea la CFR”. (…) N-aş vrea să mi se spună peste doi-trei ani că am lăsat prin testament prezidenţial: “Luaţi-i” . Băi, băieţi, dacă o să vă ia, o să vă ia exact pe ce aţi făcut până acum în privaţizarea CFR Marfă”, a spus Băsescu.”

 14. d'Artagnan says:

  În altă ordine de idei, am senzaţia că Ponta citeşte cu atenţie blogul nostru, de vreme ce vrea să ridice limita de la care ţi se ia carnetul la 0,2 la mie…şi a zis ceva de nunţi…exact ca-n articolul meu. Îmi place de băiatul ăsta că ascultă de ăia mai înţelepţi ca el.Pentru asta fac armistiţiu cu el 49 de ore.

 15. neamtu tiganu says:

  Motto pt. Isabel_mabel

  Din TATA tu devii BABAC
  Şi vorba sună trist şi gol
  BABACULE, mai dă-mi un pol!
  Dar viaţa e un foc de paie
  Şi vrei nu vrei, ajungi TATAIE
  Iar vorba ta, în râs e luată
  TATAIE, ia mai las-o baltă!
  *************************************
  @ Tataia-Neamtu’ ,
  Off-topic now
  Nu am vrut sa iti raspund, dar am zis ca you must get some education, though.
  *********************************************
  turismu inseamna si satisfacerea curiozitatii cunoasterii, nu-nseamna numa inot, soare, haleala si sex. Io, desi sunt tatatie sunt extrem de curios, se spune, la maimute, ca asta ar fi un semn de inteligenta, Chiar daca nu ma identific cu anumite filozofii de viata, imi place sa vad, sa aflu cum traiesc altii, sau cum au trait. Inteleg ca tu ai niste nostalgii pt. valea Ariesului, io nu le am, desi am colindat Romania in tinerete, in lung si-n lat, cu rucsacu-n spate, as avea alte locuri pe care le-as revizita, da mi-e frica sa nu ma dezamageasca, e ca atunci cind intilnesti, dupa multi ani, fosta iubita,

  • neamtu tiganu says:

   Cersetoarea,
   on topic

   Nu-i puteam uita privirea, ma urmarea peste tot si nici nu fuse o privire intrega, fu numa o furatura de privire, una asa, ca o boare. Da rugamintea din privirea ei ma obseda, nu, nu era doar o rugaminte, ma implora, zicea, ia-ma, vreau sa fiu a ta! Simteam ca ma arde ceva in ceafa, era privirea ei care ma tintea in timp ce ma indepartam. Nici un o vazusem bine, o fi fost frumoasa, buna, dasteapta? Nu stiu si nici nu conteaza, nu ar conta, desi,… ma vedeam stringind-o-n brate.
   Hai ca sunt cam sensibilos, io-te bha ce sufar pt. o prostie, in definitiv e o cersetoare, ie drept ca ochii aia verzi… mai bine ma-ntoc, oare mai e acolo? Da ce ar zice nefasta-mea? Om batrin, m-am prostit la batrinete, da ce sa fac cu ia, ce draq sa fac cu o pisica?

 16. neamtu tiganu says:

  Nu-i puteam uita privirea, ma urmarea peste tot si nici nu fuse o privire intrega, fu numa o furatura de privire, una asa, ca o boare. Da rugamintea din privirea ei ma obseda, nu, nu era doar o rugaminte, ma implora, zicea, ia-ma, vreau sa fiu a ta! Simteam ca ma arde ceva in ceafa, era privirea ei care ma tintea in timp ce ma indepartam. Nici un o vazusem bine, o fi fost frumoasa, buna, dasteapta? Nu stiu si nici nu conteaza, nu ar conta, desi, ma vedeam stringind-o-n brate.
  Hai ca sunt cam sensibilos, io-te bha ce sufar pt. o prostie, in definitiv e o cersetoare, ie drept ca ochii aia verzi… mai bine ma-ntoc, oare mai e acolo? Da ce ar zice nefasta-mea? Om batrin, m-am prostit la batrinete, da ce sa fac cu ia, ce draq sa fac cu o pisica?

 17. lazycat001 says:

  @ d’Artagnan

  Mi-a adus aminte de cum a reusit Giuliani, faimosul primar al New York-ului sa scada masiv (cu 56% in opt ani) infractionalitatea: arestand pe cei ce savarseau delicte minore cum ar fi cersitul, spalatul parbrizelor in intersectii. Si asta pentru ca delictele majore si in special mafia isi afla cumva radacinile in infractiunile marunte.

  Aaa… si in plus politistii au primit dreptul de a opri si perchezitiona pe strada orice persoana care li se parea dubioasa ! Asta imi aduce aminte de fostul sectorist de la noi 😉

 18. Iepurele de Martie says:

  “Cum sa nu. Agonizam si ne distram. ”

  Infantilismul domnului Gaga e infinit. E incoltit, nu poate sa raspunda serios, posteaza raspunsuri in doi peri, se preface ca glumeste, ca se distreaza si, peste toate, tine MUSAI sa aiba ultimul cuvant. Sa adaugam la asta si mai sus pomenita judecata simplista, de soim al patriei, care-l face sa se bucure sincer ori de cate ori Presedintele sau imparte dreptatea si sa lipeasca poze cu infractori doborati in caietel -“Politicianul corupt, care ia mita”, “Patronul de presa, bla, bla, bla…” – si vom avea o imagine COMPLETA asupra individului: gandeste efectiv ca un copil de gradinita; nici mai mult, nici mai putin.

  Deci, o concluzie: domnul Gaga NU poate raspunde la aceste intrebari:

  “In ce tara DEMOCRATICA din lume, seful statului denunta public si isteric (si inca de ani de zile) anumiti “dusmani ai binelui public”, iar instantele judiciare ii condamna sau ii ancheteaza sau ii trimit in judecata TAMAN PE AIA? In ce tara DEMOCRATICA din lume, seful statului se erijeaza in acuzator public, denunta “dusmani ai poporului” pe televizor, iar instantele judiciare SE EXECUTA? Ca SE EXECUTA. Se vede si fara binoclu. In aceste conditii, putem vorbi despre democratie, despre libertatea de opinie, despre independenta justitiei, despre separarea puterilor in stat, despre statul de drept?”.

  Orice mesaj al domnului Gaga nu face decat sa-i prelungeasca agonia dureroasa si deja interminabila. Dar asta nu mai are nici o tangenta cu blogosfera, tine deja de patologic. Basescopatul clinic, in toata splendoarea lui.

 19. Iepurele de Martie says:

  Oare este posibil ca Iepurele să fie cel mai deştept dintre noi, cel mai lucid, şi noi, ceilalţi, să credem în minciuni? Că uite ce zice Băsescu:

  “Preşedintele Traian Băsescu nu exclude ca privatizarea CFR Marfă să facă obiectul unei anchete DNA, mai devreme sau mai târziu, şi i-a avertizat pe cei implicaţi în acest proces să nu spună la un moment dat că acest lucru a fost lăsat prin “testament prezidenţial”.

  “Presimt – orice om priveşte cum se desfăşoară privatizarea CFR Marfă – că aceasta ar putea face mai devreme sau mai târziu obiectul activităţii DNA. Spun preventiv: “Nu mai continuaţi modificarea condiţiilor în care să se facă privatizarea la CFR”. (…) N-aş vrea să mi se spună peste doi-trei ani că am lăsat prin testament prezidenţial: “Luaţi-i” . Băi, băieţi, dacă o să vă ia, o să vă ia exact pe ce aţi făcut până acum în privaţizarea CFR Marfă”, a spus Băsescu.”

  Of, of, of! Dar BINEINTELES ca sunt cel mai destept, cel mai lucid! Dar BINEINTELES ca voi, ceilalti, sunteti manipulati! Mie mi se pare uluitor, halucinant, incredibil ca, pana acum, pentru tine, o Kovesi si un Zegrean au incarnat justitia INDEPENDENTA, iar acuzele publice aduse pe televizor de Presedinte si urmarile lor imediate au fost simple coincidente. Dar, ma rog, mai bine mai tarziu, decat niciodata… Desi nu cred ca pasa asta de luciditate o sa te tine prea mult…

  • neamtu tiganu says:

   iepurila, uite ce zice unu, io cred ca minte, tu ce zici?

   KAKA MIZE spune:
   8 octombrie 2013 la 09:18
   Si dupa ce Nastase s-a dus pa p**, cine incasat in continuare cotizatiile, boule? Aaa, am uitat, erau “contracte beton”, n-aveai ce face decit sa incasezi in continuare ca daca stirpeai hotia se speriau “investitorii” si plecau! Ai un acord preventiv, nu te atingi de bani dar ai de platit miliarde de euro datorie. In opt ani de batut Romania cu p***-n cap, nen-tu bese a sarit de la 21mld euro la 101 mldeuro datorie, 80 de meliarde total, cite 10 mld. euro/an, cu o mare viteza de absorbtie http://www.dcnews.ro/2013/05/datoria-externa-a-romaniei-sub-traian-basescu-de-la-21-la-101-mld-de-euro/. Preventiv, n-a cheltuit decit pe pensii, salarii, orfani si vaduve, minca-mi-ai p**! Aaaa, iar am uitat, erau cele enshpe guverne boc care faceau ce voia pu** lor iar Bese era la minastire si se ruga in timpul asta! Presedintele nu fura, preacinstitul face niste vinzari anterioare care se seamana perfect cu spalarea de bani din codul penal. El, sireacu’, nu prea vrea sa fure ca are cam tot ce-i trebuie inca de pe vremea cind cara blugi si carpete, da’ mai are de crescut niste fete cam proaste cu capu’ si tre’ sa le capatuiasca si pe ele, ca altfel nu-i mai da ciorba calda tanti Maria. E greu sa fii parinte si sa ai urmasi idioti, intreaba-i p-ai tai ca sa te lamuresti.

   • Iepurele de Martie says:

    @ neamtu tiganu

    Nu sunt decat doua raspunsuri posibile: ori minte, cum spui tu, ca e ticalos si are interes sa minta, ori e pur si simplu idiot si nu-si da seama cat bine ne-a facut razboinicul luminii.

  • Radu says:

   Ceea ce da forta argumentului nostru cand spunem ca Justitia e independenta si merge bine nu e simpla noastra parere. Este parerea oficiala a multor ambasadori din tari democratice, sunt reprezentantii UE, astazi este ambasadorul UK:
   http://www.evz.ro/detalii/stiri/ambasadorul-marii-britanii-dna-are-o-performanta-foarte-buna-in-romania-1061059.html
   Da, in privatizarea CFR Marfa se schimba conditiile in timpul jocului. Da, este vorba de privatizarea unui bun colectiv si DNA ar trebui sa ancheteze daca are cele mai mici suspiciuni. Nu ma astept sa stranga probe in trei luni, dar intr-un an poate ca-l vedem si pe Gruia Stoica chemat sa dea raspunsuri. E cat se poate de normal, liniste a fost doar pe vremea cand Iliescu era Presedinte, cand s-a tocat industria Romaniei local, pe motiv de “nu ne vindem tara”. Basescu face exact ce a promis ca va face in amandoua campaniile, adica lasa si incurajeaza procuratura sa ancheteze si justitia sa se pronunte. Parlamentul o obstructioneaza si nu spun eu, spun toate rapoartele europene.

   • Kain says:

    Oameni politici, care sutin alti oameni politici. Fiecare cu interesele lui. De ce trebuie sa luam noi de bun cuvantul unui politician britanic? Ne-au primit in Schengen cu bratele deschise sau ce?
    Politicienii miros la fel, indiferent de natie, numai vorbe, 0 realizari.

    • d'Artagnan says:

     Păi de fapt care este totuşi baza de referinţă!? Totul este interpretabil, manipulabil, iar experţii acestui joc o fac cu pricepere.
     E ca-n fizică, dacă n-ai o bază de referinţă, habar n-ai dacă eşti sau nu în mişcare.
     Deci, noi pe cine luăm ca bază de referinţă?
     Cât despre politicieni europeni, bineînţeles că-şi fac jocul lor, dar nu cred că sunt atât de idioţi încât să lase o ţară membră UE s-o ia la vale cu corupţia şi democraţia, asta ar însemna să-şi bage singuri mortul în casă.

     • Kain says:

      Aveti dreptate, nu ne putem da seama usor. De obicei ne dam seama prea tarziu.
      Sunt convins ca fiecare tara isi are politicieni ca Vadim, Basescu, Antonescu… mai rar ca Ponta.
      Ce spuneti nu poate fi luat ca o baza, plecati de la presupunerea ca “nu isi baga singuri mortul in casa”, sunteti convins 100% de treaba asta?

 20. Isabel.A says:

  Pentru ca m-am saturat sa tot citesc aceelasi argumente rostogolite ale Iepurelui, pun si eu o intrebare: “In ce tara un om politic important (prim-ministru) spune ca nu crede “in arestarile de vineri seara”, inculpatul este eliberat imediat, fuge in SUA, procurorul care il ancheteaza este acuzat de coruptie, un alt procuror se si-nu-ci-de si apoi nici un politician marcant (doar niste peanuts, gen Pavalache) nu mai este anchetat?” In ce tara?

  Intrebarea de mai sus nu se refera la persoane (premierul respectiv aa vut mari calitati inteelctuale dar si mai mari slabiciuni de caracter; TB are bube in cap de nu si le poate numara), ci la modul cum functioneaza un sistem, niste institutii si, mai ales, la modul cum au fost ele croite de la bun inceput.
  Am mai spus, am o memorie de elefant: nu e ubn lucru bun, caci tii minte tot: partea buna este ca te ajuta sa iti reaminesti repede trecutul.

  • Isabel.A says:

   fac o modificare: inculpatul este eliberat si omul politic face delaratia ca nu crede in arestarile de vineri seara a doua zi dupa; partea cu fugitul inculpatului in SUA, anchetarea procurorului care a arestat inculpatul si sinuciderea celuilalt procuror (care il ancheta pe primul procuror, cel care se ocupase de inculpat), raman aceleasi.

  • neamtu tiganu says:

   “Am mai spus, am o memorie de elefant:”
   Ciudat ca cu asa o memorie ti-a fost atit de greu sa iei o diploma!?

   • Isabel.A says:

    Old man (echivalentul lui “babalacule”): nu am spus ca “mi-a fost greu”, am spus ca “am muncit mult”; stii de ce am muncit mult? : pentru ca standardele erau foarte ridicate, eu sunt perfectionista si, in general, I overdo (adica fac mai mult decat trebuie, mai ales cand este ceva care imi place).
    Stiu ca la betivani (cum le spune bunica-mea alcoolicilor) memoria este afectata, dar citeaza naibii corect si straduieste-te sa intelegi la nivel bazic. Inca ceva: esti cam deplorabil.

    • neamtu tiganu says:

     pe undeva ai putea fi o muiere simpatica daca nu te-ai mai da atit de cea mai tare din parcare
     .
     PS Mincati-as diploma, da ce diploma ai, nu cumva jurnalista facuta in Ro? Si erau standardele ridicate, nu?

     • Isabel.A says:

      Old man, nu am facut niciodata jurnalism in Ro. Nu am nici o diploma in jurnalism: de altfel, ca sa fii bun jurnalist, nu trebuie sa ai diploma in jurnalism, ci intr-un domeniu specializat (afara, 70 la suta din jurnalistii seriosi au diplome de la universitati foarte serioase, altele decat jurnalism). Am alte diplome, dintre care doua afara. Plus ca acum lucrez la un proiect juma’academic(foarte) -juma de business: dar nu vreau sa vorbesc despre asta din mai multe motrive.
      Si nu ma dau tare in parcare, numai ca, atunci cand am de a face cu indiviiz ca tine, ne-politicosi, ne-civilizati si care se cred foarte “dastepti”, simt nevoia instant sa le dau o smetie (o smetie de ordin cognitiv, nu fizic, vreau sa spun).

 21. Iepurele de Martie says:

  “Ceea ce da forta argumentului nostru cand spunem ca Justitia e independenta si merge bine nu e simpla noastra parere. Este parerea oficiala a multor ambasadori din tari democratice, sunt reprezentantii UE, astazi este ambasadorul UK.”

  Dumnezeule, cat de OLIGOFRENI pot fi basitii!!!!!!!!!!!!!!!!! 😯 😯 😯 😯 😯 😯

  Altul care gandeste ca un copil de gradinita!

  Intai, isi califica simpla spus drept un “argument” (?!).

  Pe urma, isi sustine opinia (NEargumentata) cu “parerea oficiala a multor ambasadori din tari democratice”.

  Radule, tu chiar esti retardat, taica?! 😯 Pai, de cand e lumea lume, strainii:

  1. HABAR N-AU de realitatile din alte state, ba, de multe ori, isi fac pareri DIAMETRAL OPUSE realitatii (motiv pentru care SUA, de pilda, si-a si dat cu stangu-n dreptul mai peste tot in lume, in incercarea de a-si apara intersele :wink:);

  2. AU INTERESE MARI DE TOT sa adopte o pozitie sau alta fata de o alta tara. Tu chiar crezi, SINCER, ca ceea ce spun strainii corespunde ADEVARULUI?!

  CUM DRACU’ NU TI-E RUSINE SA SCRII ASEMENEA INEPTII DE GRADINITA??????!!!!!! 😯

  • Iepurele de Martie says:

   Erata: isi califica simpla spusA

  • Iepurele de Martie says:

   “2. AU INTERESE MARI DE TOT sa adopte o pozitie sau alta fata de o alta tara. Tu chiar crezi, SINCER, ca ceea ce spun strainii corespunde ADEVARULUI?!”

   V-am mai dat articolul asta o data. Vi-l mai dau, dar CITITI-L: http://www.realitatea.net/dosar-de-politician-mark-gitenstein-cel-mai-puternic-politician-al-romaniei_1191557.html.

   Radule, stii cum esti tu? Cacatul de la Cotroceni si strainii te violeaza, iar tu le spui “Saru’ mana!” pentru ca s-au urcat pe tine ca sa te protejeze. Asta nu inseamna ca esti homosexual sau pervers; nu, esti doar atat de idiot, incat nu-ti dai seama cand esti violat.

   • Iepurele de Martie says:

    “Radule, stii cum esti tu? Cacatul de la Cotroceni si strainii te violeaza, iar tu le spui “Saru’ mana!” pentru ca s-au urcat pe tine ca sa te protejeze.”

    Au facut pavaza din corpul lor, pentru a te APARA. De cine? Domn’e, nu stiu, dar ne pasc pericole mari de tot, enorme, uriase: mogulii, comunistii, China, Rusia… Offf, daca n-ar fi fost Basitul si stapanii lui externi!

 22. marginalia non turpia says:

  Am incercat sa postez acest mesaj pe Barca lui Goe, unde cineva a pus un link la un interviu al meu. Nu am reusit, asa ca il postez aici:

  ”@Cine vrea sa citeasca

  Eu mi-am terminat munca pe acest blog, ca și pe cele adiacente.

  Cine sunt?
  Un ”om cu realizari” în real? Un ”om cum nu trebuie ” in virtual?

  N-aveți decât să mă vedeți exact așa cum puteți și cum vă place.
  În ce mă privește, îmi descos ușurel etichetele, toate etichetele, și spun: ”Eu sunt”.

  Credeți-mă, e singurul lucru important. Experimentați!”

  Multumesc de gazduire

  • Dl.Goe says:

   Stategia profesorilor din China pentru a impiedica idilele intre eleviIntr-o incercare de a ucide idilele din fasa, conducerea mai multor scoli generale din China a decis sa puna in practica o masura ce interzice elevilor sa se apropie mai mult de o jumatate de metru unul de altul,… daca sunt de sex opus.

   Cred ca in articol s-a strcurat o… o… omisiune, masura respectiva fiind o incercare de a ucide din fasa exclusiv idilele dintre elevii… de sexe opuse. Ceea ce poate fi o solutie pentru viitorul glorios al acelei supra-populate planete… Am adus, oarecum off topic, vorba asupra acestui subiect pentru a atrage atentia asupra cersetoarei (care se crede cercetatoare) Carmen-Maria Mecu, a carei foarte importanta proclamatie a aparut de doua ori pe Arca, si inca de doua ori pe “bloguri adiacente”. Poate nu va dati seama dar respectiva creatura se afla la o distanta extrem de mica (care frizeaza atingerea) de prolificul iepure. Desi compatibile 100% cele doua creaturi fiind sterpe (ambele) nu pot produce suprapopulare in zona, dar o epidemie de proclamatii si declamatii se poate naste in cazul in care s-ar reaprinde idila dintre ei. Cred ca regula chinezeasca a distantei minime ar trebui avuta in vedere in aceasta periculoasa situatie creata din senin la han.

   P.S. Potentiometrul este aparatul de masura a potentei la distanta de un metru.

 23. Radu says:

  Iepure, e dreptul tau sa te simti violat, sau sa te pretinzi violat, ma rog, e treaba ta. Lucrurile sunt simple: Romania a ales sa-si uneasca destinul cu Vestul Europei. Majoritatea covarsitoare a romanilor au fost de acord. Daca se simteau violati de prezenta vestului nu ar fi facut-o. Milioane au plecat din Romania, unii temporar, altii permanent. In Vest. Daca prezenta Vestului ar fi fost resimtita ca un viol, asa cum era prezenta Moscovei in anii ’50-’60, nu ar mai fi plecat. Tu esti printre putinii care pretinde ca ar fi violat. Radu Humor se califica si el, Romica nu se califica pentru ca el s-a dus sa fie calarit inca din tinerete. Cazuri dintr-astea patologice se gasesc si la francezi spre exemplu, au si acolo nationalistii ceva priza, sunt si acolo care vad in strainii lor cei mai mari dusmani. Majoritatea insa e sanatoasa, ca si in Romania. Poate ca asta e si problema ta fundamentala cu Basescu: integrarea Romaniei cu trup si suflet in UE. Daca te astepti ca alti lieri politici importanti sa faca altceva vei avea o mare dezamagire: Si Ponta si Antonescu il urasc pe Basescu din diverse motive, dar ar da si jumatate din popularitatea pe care o au in tara ca sa aiba trecere cat Base in strainatate. Pentru ca TOTI, poate doar cu exceptia maimutoiului de Vadim Tudor, se uita la Vest ca la un exemplu pozitiv, si au incredere in liderii lor politici !

  • Dl.Goe says:

   Am auzit ca iepurele ar fi salariat. O fi adevarat? Si daca da, o fi bugetar? Viteazul iepure a evitat sa clarifice aceasta spinoasa problema pe care a creat-o el insusi atunci cand a afirmat ca-l deranjeaza arestarea lui Adrian Nastase pentru ca masura respectiva n-ar fi dus imediat la cresterea “salariului” sau cu 10%. Cred ca s-a exprimat metaforic vorbind ca un neavenit despre venituri. Exsta semne consistente care indica faptul ca veniturile sale provin nu din salariu ci dintr-o pensie de boala. Spre deosebire de o multime de bolnavi inchipuiti care fenteaza sistemul de protectie sociala cred ca iepurele isi merita fiecare leu din acea eventuala pensie ceea ce face si mai de inteles enervarea care-l domina vazand ca din condamnarea lui Voiculescu nu se alege cu ninimi si nu i se indexeaza venitul. Cu fiecare judecare si condamnare se vadeste ca afectiunea sa psihica este mai grava, mai adanca. Asadar n-ar fi normal sa i se indexeze si lui pensia? Ca ar fi.

   • Radu says:

    Parca zicea Ponta ceva de o indexare a pensiilor la Anu’. Ma rog, celelalte le-a rezolvat, mai ramasesera pensiile.

 24. Radu says:

  Astazi ambasadorul UK, zilele trecute cel al SUA, Germania si purtatorul de cuvant al Comisiei Europene laudau performanta DNA in general si a lui Papici in particular. Astazi CSM, prin vot majoritar, ia apararea lui Papici si da in esenta un vot de blam PM pentru incercarea de a-i murdari reputatia procurorului Papici. Mai ramane sa se pronunte CC si sa spuna ca actiunea lui Ponta a fost anti-constitutionala. E clar pentru orice om de buna credinta. Iepurele o tine ca gaia-matu ca Basescu taie si spanzura, iar strainii il violeaza.

  • neamtu tiganu says:

   din surse sigure ambasada USA isi exprima multumiri pt. eforturile mult stimatului pres basescu pt.iesirea USA din criza. Agentiile de presa mentioneaza ca pres basescu va injecta o suma considerabila de multe mii de miliarde, suma adunata din vinzari anterioare.
   E clar pt. orice om de buna credinta, Romania, romanii traiesc extrem de bine, sunt fericiti, sunt grasi, asa cum le-a urat mult prea sfintitu presedinte.

   • Dl.Goe says:

    Ce e mai tovarase (tovarasul iepurelui) ai simtit nevoia sa-ti exprim acordul cu anti-vorbitorii? Rramoly tu nu stii ca nu e civilizat sa vorbesti cu gura plina. Ce-ai in gura?

 25. neamtu tiganu says:

  ce prostii mai zice radu mamii, Radule!?
  ” Si Ponta si Antonescu il urasc pe Basescu din diverse motive, dar ar da si jumatate din popularitatea pe care o au in tara ca sa aiba trecere cat Base in strainatate”

  Trecerea basescului in strainatate e ca atunci cind trece, trece regimentu zece. Trec peste trecerea lu Ceausescu care a fost plimbat cu trasura de Regina Angliei, caruia i s-au pus covoare rosii in peste 150 de tari si chiar si in strainatate… Sa ai trecere la comunistu de barossanu, sau la socialista de vivianne, e mare lucru… ca trecerea trece prin burta, ca tare-i bun un idiot la casa euromului care semneaza toate aberatiile de la brusel, care-i pupa-n cur pa FMI ca ne iau banii.

  • Radu says:

   Ceausescu se credea un fel de faraon, de aia ii si placea fastul, covoarele pe jos, plimbari cu trasura, etc. Pe de alta parte oricine prindea Vocea Americii sau Europa Libera afla opinia guvernelor din Vest despre el. Cum se face ca ambasadorii Germaniei, UK, SUA, Franta, etc., toti lauda activitatea DNA ? Nu ca ar fi meritul lui Basescu, dar e singurul politician important care sustine DNA. Nu e asta echivalent cu o bulina rosie pentru Basescu si una neagra pentru ceilalti ? Nu spun ca Basescu ar fi privit cu interes la Bruxelles cand e in compania PM Finlandei

   • Radu says:

    Completare: … Finlandei, dar cand e in compania altora care dau in gropi mai rau ca el, ca de exemplu Antonescu care manca rahat azi hodoronc-tronc referitor la Curtea Constitutionala, atunci apare prin contrast ca un fel de intelept al estului salbatic.

   • neamtu tiganu says:

    exemplu de logica basesciana, Doamne Dumnezeule, toti basistiisunt la fel, nu sunt in stare sa gindeasca, nu stiu daca timpenia i-a facut bassisti sau invers basismu i-a timpit!?

    Sa analizam ce zice basitu radu “Ceausescu se credea un fel de faraon, de aia ii si placea fastul, covoarele pe jos, plimbari cu trasura, etc”, baiatu nu-i in stare sa priceapa de ce ditamai Regina elisabeta i-a satiscafut mofturile unui cizmar!? basistu nu vede o paralela intre saticafutu cizmarului si “trecerea” basescului in strainatate.

    • d'Artagnan says:

     Ba cred c-a priceput foarte bine ce-ai vrut să spui…Ceaușescu le-a cumpărat avioane, Năstase le-a vândut pe nimic Petromul și Electrica, Iliescu ne-a băgat în sărăcie că n-a vândut nimic.
     Băi țigane, dacă eram o țară tare și mare nu plecai tu în Germănica, veneau ăia la noi. Tu (ca țară) vrei să stai în clubul select mocca? Nu merge…dacă eram buni ne descurcam singuri, dar cum suntem nevolnici, ne strecurăm cum putem.

    • Radu says:

     De ce-o fi mers Regina Angliei cu Ceausestii in caruta nu stiu. Te las pe tine sa deslusesti misterul si sa ne tii la curent cu ce ti-o fata mintea. Da’ vezi sa fii mai informat decat data trecuta cu Furtwangler, cand o tineai ca gaia-matu ca a fost gasit vinovat de nazism si a fost exact pe dos.

 26. Iepurele de Martie says:

  Opinia domnului Gaga, conform careia cine nu-i urmeaza exemplul si nu-i suge pula Presedintelui nu e sanatos la cap, e teribila. Spune totul despre el si despre modul sau de a gandi. Coeficientul sau de inteligenta este cel al unui copil de gradinita. Neamtu Tiganu are dreptate: dl. Gaga, Radu nu merita efortul de a le explica cum sta treaba. Cel mai simplu e sa le dai ceva de supt (evident, in momentele in care le da liber Presedintele). Sigur, faptul ca-i expediezi de maniera asta nu inseamna ca au reusit sa raspunda la aceste intrebari:

  ““In ce tara DEMOCRATICA din lume, seful statului denunta public si isteric (si inca de ani de zile) anumiti “dusmani ai binelui public”, iar instantele judiciare ii condamna sau ii ancheteaza sau ii trimit in judecata TAMAN PE AIA? In ce tara DEMOCRATICA din lume, seful statului se erijeaza in acuzator public, denunta “dusmani ai poporului” pe televizor, iar instantele judiciare SE EXECUTA? Ca SE EXECUTA. Se vede si fara binoclu. In aceste conditii, putem vorbi despre democratie, despre libertatea de opinie, despre independenta justitiei, despre separarea puterilor in stat, despre statul de drept?”.

  • d'Artagnan says:

   Da’ eu dacă-l denunț public pe Sile Cămătaru și-l umflă gaborii în cinci luni, mă bănui că aș călări justiția?
   O întrebare pur teoretică.

  • Radu says:

   Iepure,

   Ai intrat pe pilot automat ? Cand nu mai ai nimic de spus, by default scoti citatul cu doua randuri de ghilimele ? Unul nu era de ajuns ?

   • Iepurele de Martie says:

    Da! Bun “raspuns” la intrebarile alea, nimic de zis. Plus ca numai la inceput sunt doua randuri de ghilimele.

  • Dl.Goe says:

   @Iepu Roi-u – Nu mai incercati sa va ascundeti in grupuri mari de oameni ai muncii si in spatele vinovatiilor colective. Noi avem multi admiratori care nutresc sentimente intense in contra noastra din cauza contradictiilor antagonice care ne separa dar intre toti acestia (masa verde) doar trei sunt vadit marcati de afectiuni psihice: Iepu Roiu, Mecu Roiu si AVE Rex – Rege Hyperspatiului, restul nu. Incercarea d-voastra de generalizare este un esec pentru ca nici macar R. Humo nu e psihopat (fiind doar tâmpit sadea). Nici macar alcoolicul in retragere Herr Rromica nu trece granita in zona patologicului pshic. Despre d-na Obse, dada Mitza, manelistul Porthos, si cine mai o vrea muschiul urechii tale dintre impricinati, pot spune ca n-ar merita pensie pe caz de boala psihica decat mituind doctorul. Tu, dintre cei trei pacienti neenglezi esti cazul cel mai grav, iar faptul ca esti dus cu pluta mai rau chiar si decat geniul de la Corabia ar trebui sa te puna serios pe ganduri.

 27. d'Artagnan says:

  Măi țigane, mare ghinionist ești: comentariul tău a fost cel de-al 2999-lea. Cât pe ce să ai cea mai mare realizare din viața ta. Dar te-a luat Radu la mustață. El e fericitul învingător care va rămâne în posteritate cu cel de-al 3000-lea comentariu.

 28. Iepurele de Martie says:

  “Astazi ambasadorul UK, zilele trecute cel al SUA, Germania si purtatorul de cuvant al Comisiei Europene laudau performanta DNA in general si a lui Papici in particular. Astazi CSM, prin vot majoritar, ia apararea lui Papici si da in esenta un vot de blam PM pentru incercarea de a-i murdari reputatia procurorului Papici. Mai ramane sa se pronunte CC si sa spuna ca actiunea lui Ponta a fost anti-constitutionala. E clar pentru orice om de buna credinta.”

  Ati vazut ce simplu este? Papici e bun, pentru ca l-au laudat UK, Germania si Comisia Europeana, pentru ca CSM i-a luat apararea si pentru ca acelasi punct de vedere este asteptat si din partea CCR. Poti sa-i spui astuia oricat ca Occidentul habar n-are de realitatile din Romania si ca, oricum, pozitiile lui sunt dictate de interese PROPRII, ca CSM si CCR sunt instrumente aservite cacatului de la Cotroceni; el atata stie, atata spune. Fericiti cei saraci cu duhul, caci a lor va fi imparatia cerurilor! (Evident, Radu va fi obligat sa imparta imparatia asta cu domnul Gaga.)

 29. Iepurele de Martie says:

  “E clar pt. orice om de buna credinta, Romania, romanii traiesc extrem de bine, sunt fericiti, sunt grasi, asa cum le-a urat mult prea sfintitu presedinte.”

  Alta intrebare pe intelesul tuturor (dupa aia la care Gaga si Radu nu vor sa raspunda): cand s-a trait mai bine, pe vremea infractorului dovedit Adrian Nastase sau pe vremea razboinicului luminii, Basescu Traian?

  P.S.: Cacatul de la Cotroceni a fost cel mai dezastruos presedinte al Romaniei: n-a distrus numai statul de drept, ci si ceea ce mai ramasese din economia nationala, pe care, de bine, de rau, Nastase o readusese pe linia de plutire.

 30. Iepurele de Martie says:

  “Da’ eu dacă-l denunț public pe Sile Cămătaru și-l umflă gaborii în cinci luni, mă bănui că aș călări justiția?
  O întrebare pur teoretică.”

  Daca-l denunti tu public pe Sile Camataru, nu-l umfla gaborii nici in 5 ani. Un raspuns practic. Dar, ma rog, daca tie-ti place sa faci pe prostul si sa crezi in coincidente care sfideaza toate probabilitatile matematice, doar pentru ca nu te-nduri sa-ti dobori idolul de pe piedestalul pe care l-ai urcat, te priveste, e reputatia ta. Fata de tine, vreau sa spun. Complace-te mai departe in ingenuul care nu vede, nu aude, crede in institutiile statului, daca asta nu te deranjeaza si nu-ti pierzi respectul de sine.

  • Dl.Goe says:

   @Iepu Roiu – Va rog sa dezvoltati tema respectului de sine. Va rog sa incercati o abordare prin prisma calculului diferential, vizavi de oferta electorala in Romania, tara, plaiul, contextul si era in care Traian Basescu era si este (din ne/fericire) cel mai adecvat presedinte dintre toti cei care au fost pana acum. Ceea ce denota progres.

   P.S. Va rog sa ma iertati daca insist dar tin sa va reamintesc sa nu neglijati tratamentul medicamentos si sedintele psiho-terapeutice. Defularea dezinhibata pe bloguri si pe la hanuri poate functiona cel mult ca adjuvant.

   • Iepurele de Martie says:

    Da, v-am scris deja, aveti dreptate. Asta era metoda stas si pe vremea lui Ceasca: daca nu-l iubeai pe tovarasu’, erai bagat la nebuni. Ce vreti, ne emancipaseram, nu mai intra lumea-n puscarie ca pe vremuri.

    Acum, serios vorbind: va agitati degeaba. Nu convingeti pe nimeni de presupusa mea insanitate mintala. Faptul ca o repetati la infinit nu o face mai credibila. Prestatia dvs. e LAMENTABILA.

    • Dl.Goe says:

     Iepu Roiu – Pentru unul ca domnia voastra care crede cå “ca” e sinonim cu “decât”, o comparatie poate tine loc de proba. Unii (multi) dintre cei care “nu-l iubeau” cu voce tare pe tovarasul Nicolae Ceausescu erau intr-adevar bagati la nebuni. Unii dintre ei (multi) chiar erau. Ca nebunia lor fusese daca nu determinata macar accelerata de insasi regimul lui Ceausescu este alta poveste. Nebunia e nebunie, nu te joci cu ea (cum facem noi aici in clandestinitate). Unii dintre contestatatrii lui Ceausescu bagati la nebuni nu erau nebuni, impotriva lor producandu-se abuzuri (va simtiti abuzat?). Acuma din existenta acelor abuzuri impotriva celor care nu-l iubeau pe Ceausescu coroborata cu existenta d-voastra care-l iubiti pe Ceausescu (sa nu-mi spuneti ca nu-l iubiti) si care nu-l iubiti pe Basescu (dar cine-l iubeste? Aaa, da, basistii care este) si care sunteti in mod vadit psihopat (e parerea mea sincera) nu rezulta in niciun fel ca ar exista vreo similitudine intre cele doua situatii. Este doar o alta tentativa a d-voastra de a nega boala, incercand o comparatie fortata, nebuneasca as zice, intre d-voastra si dizidentii anti-ceausisti. Nu faceti decat sa vizibilizati si mai tare simptomele si diagnosticul. Nu eu va bag la nebuni, va bagati singur, delirand despre dictatura, tiranie, Stalin, Basescu etc.

     P.S. Desigur ca nu conving pe nimeni. Am recunoscut. Este (aproape) de neinteles de ce repetati aceasta afiramtie, ca as fi neconvingator. N-am ce, de ce si pe cine sa conving. Majoritatea sunt convinsi deja. Cei care vi se adreseaza o fac din mila crestineasca, din amuzament, sau in incercarea de a pastra animatia la han in limitele unei relative normalitati.

   • Iepurele de Martie says:

    Si inca ceva: stiti de ce insist atat sa-l injur – ARGUMENTAT – pe razboinicul luminii? Nu pentru ca-l urasc pe el (desi, da, il urasca, dar nu asta e motivul determinant aici), ci pentru ca nu suport PROSTIA. Adica, pe basiti. Adica, pe dvs. si pe Radu. Dar trebuie sa recunosc ca dvs. ii depasiti pe toti: aveti caietelul dvs. de soim al patriei, in care lipiti poze cu oamenii rai, doborati de marele om, si-i catalogati dupa cele mai infantile clasificari: “Politicianul corupt, care ia mita”. Sunteti ceva de speriat. De cate ori ca contemplu imbecilitatea, mai ca-mi vine sa spun, ca ardeleanul: “Asa ceva nu poate sa existe!”. Or, un asemenea fenomen de prostie nu poate fi trecut cu vedera. Merita o atentie speciala. Pe care v-o acord cu consecventa. Va rog sa ma credeti: ador sa va studiez, sa va provoc, sa va urmaresc reactiile, sa va manipulez (si suntet atat de usor de manipulat, atat de previzibil!). E placerea mea. Pentru un prostolog, sunteti mana cereasca.

    • Iepurele de Martie says:

     Erata: de cate ori VA contemplu prostia.

    • Iepurele de Martie says:

     “Va rog sa ma credeti: ador sa va studiez, sa va provoc, sa va urmaresc reactiile, sa va manipulez (si suntet atat de usor de manipulat, atat de previzibil!). E placerea mea.”

     Si, MAI ALES, ador sa va zdrobesc cu argumente, cu cele mai logice si incontestabile demonstratii, apoi sa va vad tavalindu-va pe jos cu spume la gura, incapabil sa-mi tineti piept, nereusind sa-mi opuneti decat obisnuitele si din start rasuflatele glumite, “ironii” si trimiteri la tratamentul psihiatric.

     • Dl.Goe says:

      Daca si d-voastra va distrati e (si) mai in regula. Dati-i-nainte. Mi-ar fi parut rau sa vina vreun speculant si sa ma acuze de sadism cu premeditare. Iata ce bine ne distram impreuna separat.

  • Aramis says:

   Iepure scump,

   Bine, toata lumea are ochelari de cal si nu vede de jur imprejur ca tine. Totusi, tu cum explici ca incepand din’90 si pana in urma cu cativa ani era inimaginabil ca un politician( si aici nu vorbesc de sefii politici, ministri, sefi si sefutzi de partide-care erau vazuti ca semizei intangibili- ci chiar si de mici trepadusi de partid, sefi obscuri locali, sau membri protejati) sa fie macar cercetat sau investigat, nu mai discutam de o eventuala condamnare. Pana acum cativa ani, orice “afacerist” cu bube in cap dar cu ceva bani, se facea membru de partid, eventual chiar parlamentar, si scapa de orice ancheta, de orice bubitza (ca dupa o visita la dermatolog). Acum, si de ceva vreme, aceste lucruri nu mai ofera adapost, nu mai exista imunitati absolute, si nici shelter-uri de partid. Este prima data in demos kratos-ul original romanesc cand protectia politica este disputata si pare sa nu mai ofere avantaje in fata legii. Eu nu neg, nu resping, in noianul argumentatiei tale mononucleate si centrifuge, ca exista in acest proces (in sensul de transformare, de evolutie) si nedreptati, poate chiar abuzuri, unele exagerari si poate, pe ici pe colo cate o mica razbunare. Dar daca trecem peste amanunte, procesul in sine mi se pare a fi unul pozitiv. Clasa politica (si din aceasta nu-l exclud pe actualul presedinte) trebuie sa treaca prin acest proces pentru a avea speranta unei Romanii ceva mai normale, mai aproape de clubul european pe care l-am dorit ca natie atat de mult. Logica ta, precum si intrebarea scolareasca cu raspunsuri subintelese pe care o repeti la nesfarsit, mi se par a fi simpliste si foarte partizane.

   • Iepurele de Martie says:

    “Totusi, tu cum explici ca incepand din’90 si pana in urma cu cativa ani era inimaginabil ca un politician( si aici nu vorbesc de sefii politici, ministri, sefi si sefutzi de partide-care erau vazuti ca semizei intangibili- ci chiar si de mici trepadusi de partid, sefi obscuri locali, sau membri protejati) sa fie macar cercetat sau investigat, nu mai discutam de o eventuala condamnare. ”

    Cum explic? Foarte simplu: pana in urma cu cativa ani, cum spui tu, n-am avut un sef de stat atat de dictator, care sa acapareze toate puterile statului, sa desfiinteze separarea puterilor in stat, sa controleze si guvernul, si parlamentul, si puterea judecatoreasca si sa le foloseasca ca instrumente personale de razbunare politica. Deci, e foarte simplu: pana acum cativa ani, n-am avut in fruntea statului un dictator si un nebun, unul adevarat, clinic, iresponsabil si bolnav de ura, care, pentru a-si nimici adversarii si a pastra puterea cu orice pret, face scandal dupa scandal si transforma o tara intr-o casa de nebuni.

    In alta ordine de idei: cine crezi tu ca a vandut flota? Ca si-a dat casa in Mihaileanu? Cine a facut-o pe fi-sa europarlamentar? Cine s-a inconjurat de o camarila scarboasa, de neamuri la fel de proaste ca si el, in care curvistina Udrea detinea suprematia, drept pentru care i-a infiintat cel mai inutil si bugetofag minister, in plina criza economica, in timp ce concedia bugetari, le taia pensiille, salariile etc.? Cine a distrus statul de drept si a incalcat Constitutia cum a vrut el, a dat legi pentru sine (uite cvorumul, nu e cvorumul), a refuzat sa-l numeasca pe Johannis prim-ministru etc.?

    Tie ti se pare normal ca ASTA sa pozeze in campionul luptei anticoruptie?

    • Aramis says:

     Am inteles. Pana a avea aceasta dictatura abominabila, aceasta hydra cu nshpe capete pe post de regim, acest Dictator cu chelie si tichie de margaritar, nemilos si avid de putere, in Romania era un fel de gradinitza plina de flori cu politicieni rozalbi heruvimi semiintzarcatzi care culegeau nectarul crinilor aromitori si-l varsau pana la ultima picatura in capul poporului recunoscator si fericit, atat de multumit incat canta doar ode si mormaia de satul ce era. In Romania nu se auzise de furaciuni, de privatizari frauduloase, de nepotism, coruptie si sistem putred pana cand, Dictatorul, cu cizma de fier a pus calcaiul pe grumazul poporului probabil amortzit de atata lapte, miere si muzica de atmosfera interpretata la harpa de heruvimii de mai sus. I see…

     Ultima parte a mesajului tau este parerea ta. S-ar putea sa ai si dreptate. Daca ai, sunt sigur ca pana la urma , daca procesul de transformare a societatii romanesti sa continue, se va face lumina si acolo.

     • Iepurele de Martie says:

      @ Aramis

      Am inteles si eu: daca era rau si inainte de Basescu, inseamna ca nu poate fi si mai rau – pe toate planurile: economic, juridic, democratic – cu Basescu. Deci, trebuie tolerat, nu e nici un incompetent care a distrus economia, nici un dictator care a distrus statul de drept si a instaurat TEROAREA JUDICIARA. Basescu nu e rau, pentru ca, inaintea lui au fost altii, (mai putin) rai. Intr-adevar, logica rationamentului e imbatabila.

      • Aramis says:

       Eu nu am spus “nu poate fi”, am explicat de ce eu cred ca nu este. Probabil tu crezi contrariul, chiar daca nu poti explica. Dar nu mi-ai spus ce crezi despre faptul ca pana acum cativa ani politicienii erauintangibili. Crezi ca erau perfect cinstiti? Si brusc s-au obraznicit si a inceput sa-i obrezeasca si sa-i urecheze tanti’Justitia ? Sau tot Dictatorul?

      • Dl.Goe says:

       @Iepu Roiu – Esti in plin delir recicland cu turatie maxima cliseele mediatice. Preseditele Romaniei nu detine puterea si mecanismle pe care le sugerezi tu. Pur si simplu nu poate realmente nici distruge nici interveni dramatic in economie (asa cum putea Ceausescu prin decrete). Esti victima manipularii care acrediteaza ideea nemasuratei sale puteri puse in slujba unor scopuri malefice. Bun sau rau, ca presedinte de tara, privit la modul absolut, in context ideal/idealizat, devine nerelevant. Relativ la context, Traian Basescu a fost cel mai adecvat presedinte cu putinta dintre toate variantele disponibile. Decat Nastase, Geoana, Antonescu in orice caz.

       • Iepurele de Martie says:

        @ Aramis

        Deci, domnule, ma mir ca un tip “subtil”, ca dumneata, poate pune botul la diversiunea cu lupta anticoruptie. Nu e clar ca asta era o fumigena menita sa acopere saracia de idei si incompetenta lui Basescu, cand avea guvern, parlament si toate cele, si tot se ducea nivelul de trai in jos, din cauza ca aceasta NULITATE care nu se pricepe la nimic, nu reusea sa rezolve ADEVARATELE probleme ale tarii? Uite ca, sub “coruptul” Nastase, s-a trait mult mai bine ca pe vremea lui Basescu. Ce dracu’, domn’e, despre ce vorbim? Ne facem ca nu vedem realitatea? Vorbim discutii…

        • Dl.Goe says:

         Unii zice (si e multi) ca s-a trait mai bine på vremea lu’ Ceausescu… Democratic ar fi sa le dam dreptate da’ io cre’ ca d-voastra stii mai bine cand s-a trait mai bine si cand s-a rezolvat ADEVARATELE probleme. Cre’ ca stii si care e alea. Ce nu?

        • Iepurele de Martie says:

         O sa va spun o scurta poveste. Sunt pasionat de masini clasice. M-am imprietenit, pe un forum de profil, cu cineva care are trei masini clasice: Fiat 124 din 1968, Fiat 125 Special din 1969, Fiat 1800 din 1967. Ne-am cunoscut si in viata reala. E un tip extrem de distins, fiul unui cunoscut istoric roman. Intr-una din plimbarile mele, am dat peste un Fiat 124 din 1967, la un Remat. L-am sunat pe prietenul meu si i-am spus: “Poate iei ceva piese de pe el.”. Am mers impreuna la Remat si i-am aratat Fiat-ul. L-a cumparat si, timp de sase zile, am lucrat impreuna la dezmembrarea sa. Am luat TOT: motorul, farurile, stopurile, aripile, usile, rotile, bordul, volanul, puntea spate, puntea fata… TOT. In acest timp, vorbind despre una-alta mi-a zis: “Mi-am cumparat Fiat-ul 124 prin 2000, ca masina de cumparaturi. Era perioada acelui boom economic, cand te duceai la supermarket si plecai cu doua cosuri pline, si aveam nevoie de o masina, ca sa car cumparaturile.”. Unul din cei trei frati care sunt proprietarii Remat-ului, care ne-a ajutat cu dezmembrarea, ne-a zis: “Mi-aduc aminte ca, in perioada respectiva, cheltuiam dintr-un foc 7 milioane, cind ma duceam la cumparaturi. Acum, ma intreb cum puteam fi atat de prost.”. Ei, in cei zece ani de Basescu, adio boom economic si cumparaturi la discretie. O stie oricine traieste in tara asta. De-aia eu stiu ce vorbesc, iar dvs. nu.

        • Aramis says:

         Mie nu mi-e clar ceea ce tie ti se pare a fi cristal. Chestia asta cu “nivelul de trai” pe care o tot rostogolesti mi se pare a fi o fumigena care in fond nu scoate fum, dar zornaie. Basescu nu are printre atributii sa se ocupe de “nivelul de trai”( ce o mai fi si ala ). Eu vad ca incepand sa inmugureasca in guvernul Mugur Isarescu in 2000, “nivelul de trai” a crescut si pe vremea lui Nastase, si a lui Tariceanu, cu un oarecare peak ( varf de sarcina ca sa zic asa) in 2008, pana pe la jumatatea lui 2009 cand Romania a inceput sa tuseasca dupa ce multe alte tari stranutau rau. Sigur, Ro fiind o economie mica, n-avea cum sa cada de prea sus, ca altele, si nici sa se prabuseasca spectaculos. In acelasi timp, Ro nu e singurica pe lume si de capul ei, astfel ca nu putea, fiind conectata si ea saraca la circuitul international, sa se ingrase in timp ce alte tari slabeau vazand cu ochii. Am mai vazut ca totusi (fara a-i gasi un merit neaparat lui Basescu) ca Ro nu a incasat to ate loviturile dure incasate de alte tari. Nimeni nu neaga ca Nastase a fost un prim ministru efficient si competent, poate cel mai bun de pana acum, si nu-i anuleaza meritele. Am spus-o si am explicat de multe ori, nu repet. Dar nu cred ca se poate spune, la modul absolut, ca poporul o ducea mai bine atunci, e dificil de judecat in acesti termeni, timpii istorici sunt altii,si masurile la dispozitie sunt diferite.

        • Dl.Goe says:

         @Iepu Roiu – Ce poveste frumoasa, captivanta si plina de tâlcuri. Apreciez sincer rabdarea si efortul de a o scrie intr-o nota fireasca de normalitate. Un acces rar de normalitate. Tâlcul de baza rezida in abilitatea d-voastra de a extrage generalizari indubitabile din parerea a doi cetateni si cu d-voastra trei. Daca aveati norocul sa dati peste unii de varsta d-lui Rromica v-ar fi povestit sincer despre bunastarea reala a anilor 70 in Romania (primii 5)… Ati fi putut trage alte concluzii… De contextul geo-politic mondial aveti ceva de zis? O fi avut vreun rol in acea bunastare aparenta invocata cu nostalgie de amicii d-voastra? Dar in deteriorare ulterioara? Desigur ca d-voastra aveti dreptate, iar eu nu. Dar nici nu tin sa am dreptate. Ca d-voastra. Mie imi sunt suficiente castigurile colaterale pe care li impart cu d-voastra. In plus vå ramane si dreptatea. Dar adevarul? Mofturi…

        • Iepurele de Martie says:

         “Basescu nu are printre atributii sa se ocupe de “nivelul de trai”( ce o mai fi si ala ).”

         Basescu nu are printre atributii nici sa se ocupe de justitie. Iar daca nu stii ce e nivelul de trai, cred ca discutia e inutila. Noi avem nevoie de competenta si programe economice, nu de vanatoarea de vrajitoare.

         In rest, ce sa-ti spun? Spre deosebire de tine, eu chiar vorbesc cu oamenii (de toate categoriile), iar raspunsul lor e fara echivoc: perioada 2000 – 2004 a fost cea mai buna. Tu ar trebui sa-ti pui intrebarea: de ce, sub Tariceanu, inca o duceam bine, iar cind a venit Bases… aaa… vreau sa spun Boc, in fruntea guvernului, totul a inceput sa mearga rau? Poate pentru ca vaporeanul s-a tinut doar de vendetta politica, in loc de programe economice (de altfel, nici nu l-ar fi dus mintea)? Ai dreptate: criza economica mondiala a afectat Romania. Dar ea putea fi gestionata mai bine sau mai prost. Basescu a gestionat-o mai prost. De fapt, n-a gestionat-o deloc. Ca era prea ocupat sa faca opozitie opozitiei, fiind la putere, si sa-si arate muschii. Pueril. “Viziune” de copil de 12 ani.

        • Aramis says:

         Tot ceea ce spui este subiectiv si usor illogic. Eu am cunoscut oameni care spuneau ca in 1936 lumea o ducea bine.
         Sa separi perioadele (fara a te gandi sintetic, cu legatura intre acestea, si la conditiile inconjuratoare) in 2000-2004, 2004-2008, samd, este profund ilogic. Faptul ca cineva putea sa gestioneze criza mai bine (decat guvernantii care au fost, nu neaparat Basescu) este wishful thinking sau exercitiu de imaginatie. Si oricum nu vad legatura cu institutiile care trebuiau consolidate si cu justitia care trebuia incurajata si cat de cat depolitizata.
         Eu nu stiu cu ce oameni vorbesti tu, dar cei cu care vorbesc eu nu ti-ar da dreptate. Si crede-ma ca nu toti sunt chiar high society.

        • Dl.Goe says:

         Iepu Roiu – Citat : “Noi avem nevoie de competenta si programe economice, nu de vanatoarea de vrajitoare.” – Gargara. Noi? Care voi? Anchetarea, judecarea si condamnarea in justitie a infractorilor nu este vanatoare de vrajitoare. Este nevoie si de programe economice si de o justitie functionala. Cele doua se interconditioneaza mai mult decat ati putea deduce d-voastra discutand cu oamenii muncii de la orase si sate (serios? faceti si sondaje? De opinie.).

         P.S. Vreti sa spuneti ca Geoana ar fi fost o solutie mai potrivita pentru gestionarea crizei? Alaturi de Vanghelie si Catalin Voicu… Tttt… Domnule Pârjan, aveti un talent fenomenal in a ma face sa-mi pierd timpul cu d-voastra. Aproape aiurea. Dar vorba d-voastra, dincolo de divertisment iata luam pulsul poporului, vedem cum stam si ce leafa luam, si ce mai bântuie prin mintile cetatenilor statistici alintati ca pulime.

        • Iepurele de Martie says:

         @ Aramis

         Domnule, ce sa mai vorbim? Nu e clar ca Basescu e un dobitoc? Ca era mai bine cu Nastase, in 2004, sau cu Geoana/Iohannis in 2009? E clar. Restul e gargara. “Analize”, ca sa ne dam “dastepti”.

        • Aramis says:

         Desigur. O concluzie argumentata, solida, fara cusur.
         Noapte buna (la propriu si la figurat).

        • Iepurele de Martie says:

         @ Aramis

         Pai, pana acum, am tot argumentat, dar tu esti impermeabil la argumente. Daca in momentul in care un dobitoc soios, corupt si hahaitor ca Basescu, cu parul dat peste chelie, care n-a citit o carte in viata lui, care nu se pricepe la nimic, ia puterea peste parlament si guvern, in mod abuziv, ilegal si neconstitutional, si, CHIAR IN ACEL MOMENT, nivelul de trai scade dramatic (cu sau fara criza), nu constituie pentru tine o dovada ca Basescu e un dobitoc, nu stiu ce sa mai zic. Sunt si persoane care pot argumenta ca nici sub Ceausescu nu s-a trait atat de rau, desi am simtit-o toti, pe pielea noastra.

         Daca tu consideri ca Basescu a fost mai bun si mai competent decat ar fi fost niste insi inteligenti, distinsi, competenti, cultivati si, indiferent cine-ce zice, CINSTITI (da, cinstiti) ca Nastase, Geoana sau Iohannis, nu stiu ce sa mai zic. Daca Nastase si “camarila” lui au furat atat de mult, cum de s-a trait atat de bine in perioada 2000 – 2004? Da, stiu, contextul geo-politic. Cu asta am explicat tot. Nici in zece ani nu se va atinge varful 2000 – 2004. Dar tot cu Basescu e mai bine, ca el, o nulitate dezastruoasa, l-a bagat la puscarie si aproape l-a omorat pe cel mai bun prim-ministru din istoria postrevolutionara a Romaniei. Romanii sunt masochisti. Nu s-au saturat de experimente imbecile. Dupa comunism, trebuie neaparat sa-i incercam si pe TROGLODITUL Bashescu Traian si gasca lui de “justitiari”. Ca sa putem spune ca am incercat totul.

         Cu cativa ani in urma, am cumparat niste “Bilete de papagal” din anii ’20, de la un anticariat. Intr-unul din ele, Arghezi (care, de fapt, scria intreaga revista minuscula), spunea, adresandu-se papagalului sau imaginar: “Crezi tu, draga Coco, ca un idiot nu poate tampi un popor intreg?”. Ei bine, poate. A si fost facut.

       • Dl.Goe says:

        Ecce Iepu Roiu – Profetul retroactiv… Restul e gargara…

        P.S. D-le Pârjan, presupun ca realizati ca aveti maxime motive de satisfactie, de mandrie si de self-esteem pentru asta seara.

   • neamtu tiganu says:

    Aramis, explicatia e simpla, nu prea mai e de furat. Marile “privatizari”, marile tunuri s-au terminat si.. a crescut enorm concurenta, au venit rechini din intreaga lume, de…, globalizarea, au inceput sa se toarne unu pa altu, e ca lupta intre gasti Mafiote.
    Uita-te la “marile” cazuri de coruptie, mai toti s-au turnat intre ei, s-a ajuns la fundu sacului.

    O fi bine, o fi rau, asistam la un proces de monopolizare, de astfel e caracteristic economiei de piata tendinta spre monopolizare. Cei care scapa vor fi si mai puternici, vor domina cu adevarat.
    E complet idiot sa crezi ca aceasta evolutie, acesta lupta mafiota de selectie, pe undeva naturala, ar fi meritu justitiei, lu basescu, sau lu barossanu!

    Nasola ie ca aceste “succesuri juridice” distrage atentia mujicului de la problemele cu adevarat importante, ii dau o anumita satisfactie ca i-a murit capra frunui politician.
    In acest context teme economice, educatie, sanatate nu mai sunt analizate.

    Mai mult, vinatoarea de vrajitoare a dus deja la o blocare totala a luarii unor decizii, nici un politician, ministru, consilier, primar, nu mai indrazneste sa-si asume raspunderea, fiecare hotarire e privita cu suspiciune, legile se bat cap in cap, pt. orice esti pasibil de inchisoare.

    • Dl.Goe says:

     @Rromilla – Asta cu “distrage atentia mujicului de la problemele cu adevarat importante” este extrasa di(n)rect din flasneta infractorului care prins cu matza-n sac acuza persecutia politica. Lasa distragerea si alte efecte colaterale si focuseaza-te pe problema. Aramis ti-a explicat pe inteles ca in mod evident justitia a facut progrese remarcabile reusind sa actioneze dincolo de baricada politica care-i proteja pe infractori (pe unii infractori) pana mai alaltaieri, si care-i facea sa fie intangibili. Ca mai exista si alte probleme cu adevarat importante n-ar justifica in niciun fel relaxarea justitiei in raport cu infractorii cu atingere in politica. Lasa diversiunile iepuresti si nu mai vorbi cu gura plina doar ca sa ai activitate… på blog.

    • Aramis says:

     Te cam contrazic, totdeauna se mai gaseste cate ceva de furat. Ba chiar as spune ca lucrurile s-au rafinat, mizele sunt mai mari, si adevaratii beneficiari trec pe strada neobservati. Nimeni nu afirma ca aceasta evolutie este meritul exclusiv al cuiva, cumva transformarea se datoreaza in buna masura constrangerii externe si noii situatii a Romaniei(membru NATO,UE,etc).

     Cu ultima parte a mesajului tau nu sunt de acord. Nu mi se pare a fi o vanatoare de vrajitoare, iar cei care intra in politica , administratie, etc trebuie sa-si asume faptele, sa inteleaga ca sunt doar niste servitori ai comunitatii, cu responsabilitati, si nu clowni cu titlu de primari ca Mazare, sau speculanti imbogatiti peste noapte ca Dragnea sau Apostol. Pana in urma cu cativa ani, multi intrau in posturi pentru “mangleala”, asa se exprimau. Crede-ma, am asistat personal la negocieri, la discutii si sedinte, am vazut politicieni exprimandu-se liber, etc…

 31. Radu says:

  “Alta intrebare pe intelesul tuturor (dupa aia la care Gaga si Radu nu vor sa raspunda): cand s-a trait mai bine, pe vremea infractorului dovedit Adrian Nastase sau pe vremea razboinicului luminii, Basescu Traian?”

  Cand s-a trait ? De ce diateza reflexiva, mai bine cand ati trait ? Eu unul pe vremea lui Basescu Traian, dar e irelevant aici. Ca si toti cei care au reusit sa plece din Romania, si cei mai multi au facut-o in anii Basescu, nu Nastase. Sa spuna cei din tara cum e comparatia. Nu neg ca performanta economica a guvernelor Boc / Basescu este mediocra. As fi vrut ca Romania sa se descurce la fel de bine ca Polonia intre 2009-2012, n-a fost sa fie. Asta nu diminueaza cu nimic succesul reformei justitiei.

  • Isabel.A says:

   Apropos de Polonia, ia uite ce concerte organizeaza polonezii, mai exact Orchestra Simfonica. Si concertul cu Dolores O’Riordan (una din cele mai bune artiste ale momentului, in opinia mea) nu e singurul de gen. au fost si Sting si Chris Botti, si altii.
   Diferenta dintre Polonia si Romania se vede si la nivelul acesta: la Bucuresti publicul il “iubeste, da,” pe fostul sotz al Zanei, Stefan Banica, la Varsovia, se pun in scena spectacole in care colaboreaza Orchestra Simfonica si artisti valorosi internationali.

   • Isabel.A says:

    Si am uitat ceva: Dolores e absolut minunata dar si dirijorul ala polonez e cool 😀

    • Radu says:

     Vezi daca ai lipsit la apel de la mesajele domnului Nastase ? Te-ar fi tinut la curent cu viata culturala din Romania, recent cu Festivalul George Enescu care a tinut vreo doua sapatamani, plin de nume mari, ce mai, nu stiu cine a sarit in schema cu banii, dar din cate am inteles nu cred sa fi fost mai prejos decat alte Festivale de Muzica.

   • Aramis says:

    Isabel,

    Sa stii ca annul acesta festivalul Enescu a fost probabil cel mai bun ever de cand a inceput. Nume mari, spectacole impresionante, case inchise, bilete destul de greu de procurat in ultimul moment. Asa ca nu stiu ce fac aia in Polonia, dar Bucurestii nu sunt mai prejos. Cat despre sotul zanutzei, ce sa zic? To ate tarile au Zane, zani, tabloide, femei lascive cu un sfarc pe afara, nu e Romania fruntea, si nici exceptia.

    • Isabel.A says:

     Concertul este in onoarea presedentiei UE, avuta de Polonia timp de 6 luni (fiecae tara are presedentia prin rotatie, timp de 6 luni: Romaniei ii va veni randul in 2019).
     Daca asa a fost in ceea ce priveste Festivalul Enescu, foarte frumos si laudabil: ar trebui insa promovat ceva mai mult ca brand (la festival ma refer).

     • Aramis says:

      Sa stii ca a fost promovat, am vazut reclame pentru festival pe cateva posturi tv straine, la Paris, la Atena pe afisele de la Megaro Mousikis, si probabil l-au mai promovat si prin alte parti. Cred ca a atras si ceva turism de nisa. Cu siguranta se va putea mai bine, si pentru urmatorii ani va fi un key issue sa-l popularizeze mai mult la mase, vor iesi mai castigati financiar si ca imagine.

 32. neamtu tiganu says:

  d’Artagnan says:
  October 8, 2013 at 8:59 pm
  Băi țigane, dacă eram o țară tare și mare nu plecai tu în Germănica, veneau ăia la noi.
  **************************
  bha, io daca ramineam in Ro as fi fost o povara pt. bravu si harnicu popor Roman. As fi fost de risu-plinsu patronilor gen mitza biciclista, porthos si aia de dreapta. De ce? Pt. ca nu am talente de afacerist, sunt, in schimb, in domeniu meu, f. bun, sau mai bine spus, am fost, ca am mai imbatrinit si mai scirtie pe ici pe colo. Talentele mele, multe/putine, nu pot fi folosite-n Ro.
  Sigur ca, pt. mine, ar fi fost mai usor sa traiesc acolo unde m-am nascut, unde am prieteni, familie, cunosc datina si vinu, ca nu-i usor printre straini.

  • neamtu tiganu says:

   unu din cistigatoru premiului Nobel pt. medicina de anu asta e un neamt, scolit in Germania, da plecat si facut cariera in USA, tara care fura creiere, de ce nu l-o fura si pa basescu?
   Am intrat pa forumuri nemtesti si am citit cu interes comentariile. va imaginati cum suna?

 33. marginalia non turpia says:

  Nu reusesc să postez nici acest mesaj. Administratorul e absent.

  Iata-l:
  ”On topic, despre marea plictiseală. Valabil la orice postare goenică.

  Ei, Goitza, lumea nu-i alcătuită bine.
  Doamne-Doamne nu te-a luat consultant și a greșit profund.

  Noi ne pierdem vremea pe pagina Mecu. Chiar și la o privire fugară, se vede că ai scris ceva mai mult ca mine.
  Ai mai mult timp de irosit. Și venin de istovit. Roșu și negru.

  Eu sunt Nimic pentru domnia ta. Domnia ta ești nimeni pentru mine.

  MARE PLICTISEALĂ.

  PS. La prima mea venire pe barcă, totul părea mai interesant. M-ai cam dezamăgit”.

  Vreu să văd la ce interval de timp după publicarea aici apare și pe barca. Studiez latența minții administratorului.

  • Aramis says:

   Postati, postati, e la liber. Mi-a placut mult mai mult comentariul d-voastra anterior in care va scoteati etichetutzele si constatati plina de surprindere simpla, dar sincera, citez: “sunt”. Probabil in sensul de existati cred eu, o constatare altfel plina de miez filozofal, fara adaos de roca filozofala. Dar totusi filozofica in essenta ei.
   Nu pot sa sa ma abtin a va spune ca imagine descusutului etichetutzelor m- a dus cu gandul la un soi de striptease intelectual deosebit de fin si de discret, atat de discret incat aproape nu se vede. Ma insel?

  • Dl.Goe says:

   @Mecu Roiu – Citat “Noi ne pierdem vremea pe pagina Mecu. Chiar și la o privire fugară, se vede că ai scris ceva mai mult ca mine.” – D-na intelectuala, care cochetati exegetic cu meta-lingvismul, fiind si autoare de carti, recenzii si articole, om cu realizari, cum ar veni, sa va fie rusine. Inainte de a studia “latentza” ar fi mai bine sa studiati gramatica predata in clasele primare. Nu, nu am scris mai mult decat d-voastra, cå ca d-voastra nu mai e nimeni.

   P.S. Dar parca va incheiasera-ti MUNCA pe Arca lui Goe si pe blogurile adiacente. Ce se intampla? Ati decis sa va petreceti vacanta la locul de munca? Stati linistita doamna, de indata ce ajung pe Arca lui Goe il contactez pe Administrator si va va aparea perla, la vedere, si acolo, in pagina lu’ Mecu, centralizatorul prestatiei d-voastra in postura de troll dement. Aveti putintica rabdare, ce naiba, ca va vine stenahorie.

 34. Radu says:

  Isabelle,

  In alta ordine de idei, mersi fain pentru clipul cu Dolores. Auzisem muzica, imi placea, habar n-aveam cine canta. Acuma ca sa schimbam subiectul, ritmul muzicii imi aminteste de o formatie (irlandeza cred), un fel de Frank Sinatra pe muzica simfonica; cu femei cantand la vioara, iti spune ceva ?

  • Isabel.A says:

   Sigur ca da, The Corrs: pe fratele lor l-am si cunoscut , la un spritz 😀 (desi eu nu beau decat bere, foarte rar)

   • Radu says:

    Merci. Cred insa ca le-am ametit in capul meu, m-am uitat pe youtube la Corrs, mie imi ramasese in minte ceva mult mai dinamic, tot la vioara, poate nu doar femei, poate mai multi membri, si mi-a ramas in minte faptul ca dansau de parca era Frank Sinatra.

    • Isabel.A says:

     Atunci sunt “Lord of the Dance” , dar ei nu canta, doar danseaza.
     Si sa stii ca “Frankie” (Sinatra) nu dansa nici el, poate confunzi cu Fred Astaire: mai mult ca sigur, caci el batea step si stepul se pare ca e derivat dintr-un dans irlandez traditional. Deci, prin conexiune, este vorba despre Lord of the Dance 😀

  • neamtu tiganu says:

   saraca isabel ma bel, iar a dat cu mucii-n fasole. Tocma acum, cum ziceau niste baieti, festivalu Enescu, de anu asta, a fost absolut EXCEPTIONAL, si a fost, in mare parte, transmis la TV, nu sunt prea multe festivaluri in lume de acest nivel.
   Si, saraca Isabel vine si ia cu o manea poloneza, ca de… ie si ia culta!

   • Isabel.A says:

    Vrei sa te bagi in seama cu mine ?
    Stai deoparte, adica ignora-ma, te rog, caci altfel ma faci sa fiu foarte nepoliticoasa, si zau nu vreau, caci nu imi sta nici in caracter, nici in comportament.

    Mai old guy, eu nu am TV romanesc pe satelit (le-am scos de multi ani), iar stiri din Ro, in afara celor politice, nu citesc. Mai urmaresc cate o emisiune in inregistrare, numai politica, pe care mi-a recomanda familia, atat.

    • Radu says:

     Isabelle,

     Aici la “Vrei sa te bagi in seama cu mine” ? s-ar potrivi: “You want a piece of me ?”

     Ghiciti singuri personajele.

    • neamtu tiganu says:

     isabl_ma_bel, iubita mea cu ochii ca cafeaua, festivalu Enescu e de notoritate mondiala, ciudat ca stii despre nu stiu ce Zina, da de Festival nu ai auzit!? e poate unu din lucrurile minunate care se petrec in Romania de azi. Cind am spus ca s-a transmis in mare parte la TV, am spus-o crezind ca te vei mira, e neobisnuit ca festivaluri de asemenea anvergura sa se transmita in direct.

     • Isabel.A says:

      Mai batraiorule, evident ca stiu despre Festivalul Enescu, despre existenta sa: numai ca anii trecuti inceperea sa era semnalata pe CNN, in reclame (platite, evident) si il urmaream (eu nu ma uit decat la canale de stiri). Anul acesta, cu mintea foarte ocupata si cu multe chestii de rzilvat, nu am stta sa urameresc cand incepe.
      Numai ca tu, ca orice betivan, ai o doza de agresivitate pe care trebuie sa o reevrsi in jur, si atunci te apuci sa jignesti: “ie culta, manea poloneza”, etc. In plus, tot la betivani, activittaea cognitiva e mult diminuata, asa ca ai probleme mari, mari, de intelegere si reasoning: daca ar fi sa dai un test PISA spre exemplu, care testeaza fix capacitatile enumerate de mine, l-ai pica cu brio.

 35. Isabel.A says:

  Imi raspunde si mie cineva la intrebarea:
  “In ce tara din lume, fiul unui important membru de partid-si tata-si fiu-importanti sponsori de partid si bagati in afaceri de contrabanda serioase-este arestat , tribunalul decide imediat eliberarea sa, iar a doua zi premierul acelei tari spune ca “nu crede in arestarile de vineri seara”; apoi inculpatul fuge in SUA, procurorul care il arestase si ii lucrase dosarul este acuzat de coruptie, iar alt procuror, care il ancheteaza pe primul si decide sa il scoata de sub urmarire, se sinucide? ”
  Deci, in ce tara?

  @Iepure,
  Read my lips: un domn, pe numele sau Serban Mihailescu -sau Miki Spaga pentru cei care nu stiu-si care a fost Secretarul General al Guvernului in timpul lui Adrian Nastase (si un om care “pazea usa”, pentru cei care stiu ce inseamna acest lucru), si-a pus semnatura pe mai multe acte decat basecsu,; in ceea ce priveste “vanzarea flotei”. Pe vremea cand era secretar de stat la transporturi.
  EBA, saraca, e intr-un loc pentru care nici pregatirea sa, nici educatia nu o recomanda: insa ce le-a recomandat pe doamnele: Daciana Sarbu, Adina Valean si Ramona Manescu? Stim, “vocea si talentul”lor; o tara bizantina: nevestele + fiica politicienilor la varf au sinecuri in PE, nicaieri nu vezi in UE atatea neveste si progenituri care “fac politica”: acolo oamenii au alte preocupari, au profesii, etc.

  • Iepurele de Martie says:

   TE PLAC MULT, dar nu obisnuiesc sa intelectualicesc cu toapele cu staif. Adica, fiecare tip feminin cu menirea lui: cu unele intelectualicesti, cu altele…

   • Iepurele de Martie says:

    “…cu altele…”

    😎

   • Isabel.A says:

    vaaai ce raspun inteligent, m-ai spart! : denota inteligenta in stare pura, perfecta si misoginism la fel de pur si de perfect.

    • Iepurele de Martie says:

     Nu, draga, nu denota misoginism. Doar am scris ca sunt si femei cu care poti intelectualici. Treaba e ca tu nu faci parte din aceasta categorie. Mai bine pentru tine, zic eu. Ti-ar fi placut sa fii o Andreea Pora?

     • Isabel.A says:

      Esti penibil, saracul de tine…
      Bine, rostogoleste-ti litania ezumflacioasa poate-poate convingi pe cineva. Si, evident, continua sa evii sa discuti pe argumente, mai ales pe contra-argumente.
      Intrebare: dar ce cauti tu aici, printre basisti? De ce nu te duci pe “Decablog”, sunt oameni cu care poti discuta, care te apreciaza, mai scrii si un guest post …

 36. marginalia non turpia says:

  Goitzannu, nu te da mare!

  Lingviștii mă confirmă. La carte cu matale!

  Deschide mintea bine înainte de a corecta pe alții. Nu doar la gramatică. La toate cele.

  M-ai plictisit și pe aici.

  Să-ți dea Domnul mintea cea de pe urmă, inainte de miezul nopții.

  • neamtu tiganu says:

   Doamna Mecu,
   spuneti-i sa suga Pula, sa vedeti cum se linisteste!

   • Iepurele de Martie says:

    😆 😆 😆 :lol; 😆

    • Dl.Goe says:

     Iepu Roiu – Esti fantastic. Ai auzit cuvantul magic si ai si pus botul. Si ce mai dai din buze. Tttt.

     • Iepurele de Martie says:

      Nu pun botul, rad. Dvs. puneti botul, cand ingenuncheati in fata Marelui Om. 😆

      • Dl.Goe says:

       Râdeti ca muta 😉

       • Iepurele de Martie says:

        Vai, dar ce spiritual sunteti! 😆

        • Dl.Goe says:

         Dar la ce râdeati d-le Pârjan (cu gurita pâna la urechi)? Pai vedeti, ca de fapt ati gustat gluma d-lui Rromica? Si v-a cam placut. Restul sunt eschive si riposte puerile. Iepuresti.

        • Iepurele de Martie says:

         Radeam de faptul ca, in dialog cu neamtu, pareti – din nou – un Gaga. 😆

        • Dl.Goe says:

         Daca nu va puteti abtine de la a da explicatii si de la a va justifica puteti sa o faceti. Nu va pot opri. Cert este ca ati pus botul la “Poanta” lui Rromica din “dialogul” pe care-l avea cu tanti Mecu Roiu, nu cu dl.Goe. Asa ca… ramane cum s-a stabilit. Impresiile d-voastra prestabilite nu conteaza. De altfel si tovarasul Rramoly intra pe contrasens, dandu-se de gol si procedand reflex, linistindu-se brusc el insusi dupa fiecare blocaj din care incearca sa iasa aratand ce are in gura. Oricat de insistent ar fi proclamate realitati paralele asta nu le ajuta sa se consolideze, chiar daca va fac sa dati din buze cu mare bucurie in iconite multiple.

       • Iepurele de Martie says:

        Da, draga, e amuzant, care-i problema? Dvs. sunteti amuzant. Chiar si cand se discuta despre dvs. Chiar nu va dati seama ca ati devenit prilej de gluma (ca sa nu spun de batjocura)? Daca nici asta nu-i amuzant…

        De fapt, chiar asta sunteti: o gluma. Tragi-comica.

        • Dl.Goe says:

         @Iepu Roiu – Aveti tot dreptul sa vå râdeti la fiecare gluma pe care o detectati. “Aprecieri” din acestea venite de la “iepuri”, si stradania aferenta sunt, in fond, magulitoare, intr-un fel destul de subtil. Ma bucura (cu masura) faptul ca d-voastra (in particular) tineti sa etalati activ astfel de pareri pareri despre dl.Goe.

  • Dl.Goe says:

   @Mecu Roiu – D-na intelectuala (apud NT) si iata ca v-ati gasit asociatii potriviti. Unul si unu. Armonie deplina in acest menage a trois. Si cand te gandesti ca herr Rromica va bagase cu voiosie la aceeasi categorie de muieri cu tanti Mitza. Sugestia pe care v-o face acum, face toti banii si denota… multe. Acuma d-voastra, d-na Mecu Roiu, ca lingvista si psihoterapeuta, ati putea explica psihanalitic de ce scrie Rramoly cuvantul “pula” cu “P” mare?

   • Iepurele de Martie says:

    Probabil din acelasi motiv pentru care basistii scriu “presedintele” cu “P” mare. 😆

    • Dl.Goe says:

     Un raspuns foarte bun. Demn. Asta explica atat respectul aratat de catre dl,Rromica cat si bucuria probata de catre dl Buza D. Iepu Roi.

 37. Radu says:

  Isabelle,

  Da, Lord of the Dance. Delicioase. Esti sigura ca n-au jucat si pe muzica de vioara, poate
  in combinatie cu alta formatie ? Eu asa mi le amintesc intr-un clip ramas atarnat undeva in memorie …

 38. Iepurele de Martie says:

  Aramis: “Chestia asta cu “nivelul de trai” pe care o tot rostogolesti mi se pare a fi o fumigena care in fond nu scoate fum, dar zornaie. Basescu nu are printre atributii sa se ocupe de “nivelul de trai”.”

  Basescu nu are printre atributii nici sa se ocupe de justitie. Dar se ocupa. Si totusi, in acest caz, nu numai ca nu mai remarci ca acest domeniu – justitia – nu intra in atributiile lui, ba mai mult, il si proslavesti pentru anchetarile, arestarile, condamnarile intamplate sub el, care, inainte, “erau de neconceput”.

  Pe de alta parte, in conceptia ta, daca Basescu este responsabil pentru “triumfurile” din justitie (domeniu care – n-o vom repeta niciodata indeajuns – nu intra in atributiile lui), nu este responsabil si pentru esecul economic (pentru ca, de aceasta data, spre deosebire de cazul justitiei, ai maaare grija sa observi ca “Basescu nu are printre atributii sa se ocupe de nivelul de trai”).

  Sa lasam deoparte dubla masura cu care operezi, de cea mai partinitoare maniera, remarcand “reusitele” basesciene acolo unde iti convine, chit ca alea nu sunt reusite, ci adevarate lovituri de stat, iar domeniul respectiv nu intra in atributiile sale, dar inlaturand esecurile marelui barbat de stat acolo unde-ti stau ca ghimpele in coasta, pe motiv ca sectorul in care s-au inregistrat esecurile in cauza nu intra-n atributiile lui.

  Ce ne facem, insa, ca, desi ai perfecta dreptate cand scrii ca “Basescu nu are printre atributii sa se ocupe de nivelul de trai”, el si-a depasit si in acest domeniu atributiile constitutionale si S-A OCUPAT de nivelul de trai, actionand, de cea mai flagranta maniera, ca sef de facto al guvernului, luand decizii economice, anuntand, el, de la Cotroceni, masurile de austeritate si asa mai departe? Ce mai conteaza ca “Basescu nu are printre atributii sa se ocupe de nivelul de trai”, cand el si-a depasit in modul cel mai manifest atributiile si… s-a ocupat?

  Iar daca s-a ocupat, responsabilitatea esecului ii apartine. Asta este riscul pe care ti-l asumi, cand tii cu tot dinadinsul sa tai si sa spanzuri, sa decizi tu totul, sa fi un adevarat factotum.

  Da, stiu, “criza mondiala”, o sa spui… Da, desigur, criza mondiala. Dar criza asta mondiala a fost gestionata, aici, la noi acasa, in mod DEZASTRUOS: in timp ca regimuri occidentale DE DREAPTA introduceau impozitarea progresiva, Basescu, fostul membru PCR, turnator la Secu’ si actual campion al dreptei, se incapatana sa mentina cota unica, dar concedia bugetari si taia drastic pensii si salarii.

  In timp ce regimuri occidentale DE DREAPTA reduceau numarul de ministere si faceau economie la bugetele acordate acestor ministere, Basescu ii infiinta favoritei un minister desfiintat de ani de zile, ca inutil, cel al Turismului, caruia, colac peste pupaza, ii acorda si cel mai mare buget dintre toate cele acordate departamentelor guvernului, de unde metresa en titre cheltuia 900.000 de euro pe un “brand de tara” in forma de frunza, deja existent pe internet, alte 900.000 de indicatoare rutiere, pentru a inlocui unele preexistente, amenaja parculete pe islazurile comunale, construia telegondole in bazine carbonifere dezafectate, pline de mineri disponibilizati etc., in timp ce amantul concedia bugetari si taia drastic pensii si salarii.

  In timp ce regimuri occidentale DE DREAPTA taiau toate cheltuielile inutile de la bugetul de stat, Basescu Traian, presedintele Republicii Capitaliste Romania, isi construia din bani publici o vila somptuoasa pe malul lacului Snagov, “destinata sa serveasca ca resedinta unui fost sef de stat”, potrivit… nu, nu televiziunilor care minte si manipuleaza, ci RAPPS.

  Criza economica mondiala? De acord, dar numai ea? Bai, ma lasi?

 39. neamtu tiganu says:

  ce treaba are un presedinte, asa cum e cirpita Constitutia Romaniei?
  Se aseamana cumva cu jobu unui antrenor, trebe sa formeze o echipa, echipa trebe sa cistige, sa dea mai multe goluri decit primeste.
  S-a achitat basescu (dupa cum se observa scriu cu litera mica, spre deosebire de Pula, pe care o scriu cu litera mare in semn de respect) de aceasta sarcina?
  1.Nu, in loc sa stea pe parginea terenului si sa dea indicatii si-a dorit sa fie jucator, sa intre-n teren si sa-si faulteze proprii coechipieri
  2. Nu, in loc sa formeze echipa i-a asmutit pa inaintasi contra mijlocasilor, pe aparatori contra portarului, tinichigii contra dorctori, profesori contra betivi cinstiti si harnici.
  3. Nu, in loc de a baga in teren jucatori in forma, talentati si-a adus o gasca de handicapati care si-au dat cu stg.-un dreptu si de care se lovea mingea ca de coltu mesei.
  4. Oriunde in lume atunci cind o echipa merge prost se schimba antrenorul,
  5. Se zice ca somnu natiunii naste monstrii, io cred ca existenta lu basescu naste monstrii, victoria, suprematia electorala a USLului se datotreste, in mare parte, existentei basite. Electoratu e atit de scirbit de hahaitu basescian si de gasca lui de excroci ca ar fi gata sa aleaga pe oricine zice ceva contra lu basescu. Am spus-o cu ocazia referendumului de acum un an, conditia aparitiei unei noi generatii de politicieni e disparitia lu basescu, asta ar duce automat la slabirea USL si ar creea conditiile unei regenerari politice.

  • pierre says:

   Rabdare si tutun si alcool, neamtule, altii asteapta de 20 de ani sa scape de Iliescu.Pana una-alta, singurul de care se mai impiedica azi gasca asta de nulitati, este, vai !, Basescu.

   • pierre says:

    Dovada: dupa ce Basescu a facut scandal pe tema celebrei de acum OUG privind Codul Insolventei,o alta golanie ticluita de plagiator, azi, Avocatul Poporului, singurul in masura s-o faca, a contestat-o la CC. Asta in timp ce PDL-ul si MRU-ul si MP-ul lui peste-prajit taceau ca cizmele la apel.

 40. pierre says:

  Chit ca-l supar pe hangiu, dar parerea mea in chestiunea alcoolului la volan, este identica cu asta :

  http://www.gandul.info/puterea-gandului/sa-bem-pentru-codul-rutier-11482080

  Relaxarea Codului Rutier in materie de alcool, caci relaxare este, indiferent de imbecilitatile debitate senin de plagiator, este absolut iresponsabila.

  • neamtu tiganu says:

   relaxarea se bazeaza pe studiile comisiei prezidentiale, odata ce unu, mai tot timpu beat mort poa sa conduca o tara de ce nu ar putea unu mai putin beat sa conduca o masina?

   P.S In germania sunt trei limte de alcool,
   -pin-la 0.3 esti ca si treaz
   -intre 0.3-0,5 pedepsele sunt mai mari sau mai mici daca ai facut sau nu accident.
   -05-1,1, se-mpute treaba
   -peste 1,1 treaba e teribil de nasoala.

   cel mai problematic e insa treaba cu drogatii la volan!

 41. Iepurele de Martie says:

  Dupa inclestarile titanice din ultimele zile, simt nevoia acuta a unui corolar. Sa nu ne pierdem in amanunte, sa mergem drept la tinta si sa extragem, din bogatul material oferit cu generozitate prostologului, cele mai stralucitoare perle:

  1. Dincolo de obisnuitele sugeri de pula prezidentiala, domul Gaga ne-a incantat, din nou, cu DELICIOASELE “lectii de gramatica”, inlocuind un sinonim cu altul si zicand c-a corectat, apoi comitand, imediat dupa “corectura”, o greseala ADEVARATA, de tot rasul, demna de un muncitor necalificat:

  “Citat “Noi ne pierdem vremea pe pagina Mecu. Chiar și la o privire fugară, se vede că ai scris ceva mai mult ca mine.” – D-na intelectuala, care cochetati exegetic cu meta-lingvismul, fiind si autoare de carti, recenzii si articole, om cu realizari, cum ar veni, sa va fie rusine. Inainte de a studia “latentza” ar fi mai bine sa studiati gramatica predata in clasele primare. Nu, nu am scris mai mult DECAT d-voastra, cå CA d-voastra nu mai e nimeni.

  P.S. Dar parca va INCHEIASERA-TI munca pe Arca lui Goe si pe blogurile adiacente”.

  Nu e pur si simplu DELICIOS baiatul asta (trecut, probabil, de 60 de ani; in orice caz, trecut, asta-i sigur)? Pentru el, “ai scris mai mult CA mine” e o greseala (ca si atunci cand a “corectat”-o pe Observator) si hop cu “corectura”, cu exprimarea “eleganta”: nu “ca”, “decat” (PENIBIL! Domnul Gaga gandeste iar ca un copil de gradinita). Pe urma, in secunda doi: “incheiasera-ti”. Delicios!

  2. Aramis, care, dupa doi ani de tumbe zilnice pe blogul lui Adrian Nastase, unde nu mai stia cum sa-si castige o pozitie in PSD, niciodata acordata, periind gazda, cerandu-i o intalnire, declarandu-se “un social-democrat virtual”, pretinzandu-se creatorul “unei aripioare de partid pe blog”, criticandu-l pe Basescu, Aramis, care, dupa doi ani de tumbe zilnice pe blogul lui AN, asadar, il sustine astazi pe Basescu cu fervoarea convertitilor ( 😉 ), imi adreseaza urmatorul mesaj de incheiere: “Noapte buna (la propriu si la figurat)”.

  Cred ca a inteles toata lumea: cine nu-l iubeste pe Bashescu Traian, razboinicul luminii, traieste in noapte, in intuneric, in bezna. Cine il iubeste, a vazut lumina. 😯 😆 😯 😆 😯 😆 😯 😆 Superb! Sublim! Colosal! Fabulos! Nu-l ajunge din urma pe domnul Gaga si cu atat mai putin il intrece, dar il concureaza serios!

  In aceasta nota luminoasa, optimista, solara, incheiem transmisiunea noastra directa, nu inainte de a-i asigura pe distinstii nostri telespectatori ca “Hanul muschetarilor” face toti banii. Daca vreti sa trageti o portie zdravana de ras, la preturi modice, treceti neaparat pe la han!

  • Dl.Goe says:

   Invingatorule ar fi frumos sa te poti lauda ca esti prost decât noaptea, doar cå tu si ziua esti prost ca noaptea, iar noaptea esti mai prost decat noaptea. Dar numai noaptea. Nu mai spune, doar demonstreaza…

   • Iepurele de Martie says:

    Slabut de tot: injurii si insistente penibile pe aceleasi “corecturi” de Gâgă, in loc de argumente. Modest.

    • Dl.Goe says:

     Lema de iepure: Lucrurile evidente nu se demonstreaza, “decât” se comenteaza.

     • Iepurele de Martie says:

      Ce avem noi aici: http://dexonline.ro/definitie/ca? Un link.

     • Iepurele de Martie says:

      Ce aflam noi din el?

      Ca, folosind “ca”, “SE COMPARA două sau mai multe lucruri, ființe, situații”.

     • Iepurele de Martie says:

      Si ce mai aflam? Pai, sa dam cu copy/paste:

      “ca4 (ca și, decât, în calitate de) prep. (la fel de bun ~ tine / ~ tine de bun, mai bun ~ tine, a aduce ~ martor)”.

     • Iepurele de Martie says:

      Si ce mai aflam? Pai, sa dam iar cu copy/paste (de data asta, ATENTIE: din “Dictionarul de sinonime” din 2002):

      “CA adv., prep., conj. 1. adv. decât. (E mai în vârstă ~ el.) 2. adv., prep. cât. (E înalt ~ bradul.) 3. cât, cum, precum. (Noi ~ și ei…) 4. adv. drept. (Socotește-te ~ absent.) 5. conj. prep. de, drept, pentru, spre. (~ încercare.) 6. prep. drept, (înv. și reg.) spre. (Cere ~ răsplată …)”.

     • Iepurele de Martie says:

      Si ce mai aflam? Pai, sa dam din nou cu copy/paste (atentie, asta este din “Scriban”, 1939, “dupa” vremea cand “decat” se scria “de cat”):

      “ca adv. de mod, calitate și cantitate (lat. quam, ca, de cît, care e o formă de ac. al luĭ qui, care)”.

     • Iepurele de Martie says:

      In concluzie: ca sa nu mai ramaneti repetent (la limba romana) si anul acesta, e de preferat sa va duca Mamita, Mamitica si Mam’ Mare la Bucuresti.

      In alta ordine de idei: decat sa mancati cacat cu polonicul, e de preferat sa-l intrebati inainte pe nenea Iepurele de Martie. Ca va spune el ce si cum si nu va mai faceti de ras.

      • Dl.Goe says:

       Wow! Si iata corolarul de corolar si o demonstratie de forta. S-a demonstrat cat de simplu esti de bagat in priza. “Decât” atat. 😉

       Frenezilå decât ca tine…
       a) mai bine deloc
       b) nu e nimeni

       Care ar fi continuarea corecta?

       P.S. Iepu Roiu – DEX-ul acela din 1984 nu te poate salva decât de plictiseala si de foame:mananci decât-decât cu perje. Forma “esti mai prost ca tine insuti” este gresita din punct de vedere gramatical, fiind pseudo-tolerata din cauza frecventei de utilizare in masele needucate, ca tine si ca Mecu. Esti prost ca Mecu. Esti mai dement decât Mecu. Revezi materia din urma si revino cu cel putin 10 comentarii.

     • Iepurele de Martie says:

      Oricum, sunteti SAVUROS. Merita sa-mi pierd timpul cu dvs. Sunteti domnul Gâgă si nimeni pe lume, nici macar Presedintele atotputernic, nu poate schimba asta. Si chiar daca ar putea: ar fi pacat. Sunteti atat de dragut!

      Mai aveti frati?

     • Iepurele de Martie says:

      Deci, ce scrie doamna CMM, in enuntul ala gresit?

      “…ai scris ceva mai mult ca mine.”

      Si ce aflam din linkul postat de Iepurele de Martie? Pai, niste enunturi SIMILARE (asta dupa ce, in prealabil, ni se spune negru pe alb ca “ca” si “decat” au acelasi sens, sunt sinonime):

      “mai bun ~ tine” (unde “~” tine locul lui “ca”, ca tre’ sa explicam ca pentru retardati)

      “E mai în vârstă ~ el” (unde “~” tine locul lui “ca”, ca tre’ sa explicam ca pentru retardati).

      Sunteti atat de idiot, iubite domnule Gâgă, incat uneori ma intreb daca nu cumva va prefaceti. 😯

      • Dl.Goe says:

       @Iepu Roiu – La boala ta mecu-ti mai trebuie.

       Confuzia ta in general, in gramatica, in logica, in bun simt, in politica si in botanica (stiinta ta favorita) deriva din aceea ca pentru tine:

       “Mai bine golan decât securist” este tot una cu “Mai bine golan ca securist”.

       • Iepurele de Martie says:

        In capsorul dvs. e o varza, domnule Gaga. Nu convingeti. Nu argumentati. Faceti confuzii de gradinita.

        P.S.: Dar de ce aceasta renuntare brusca la pronumele de politete? Doar vedeti ca eu continuu (atentie, domnule Gaga, NU “eu continui”!) sa va vorbesc cu dvs. Ati intrat in panica? V-ati speriat? De ce deveniti agresiv? Credeti ca sunteti atacat? Dar va inselati, draga domnule Gaga, va inselati! V-am mai spus ca aici nu va ataca nimeni, ca toata lumea va iubeste, va simpatizeaza! Doar sunteti o gluma, ce Dumnezeu, sunteti predestinat simpatiei generale!

        • Dl.Goe says:

         @Iepu Roiu – Esti un baiat docil si ductil ca cuprul. Te-am adus la pluralul de politetie, te-am facut sa-l folosesti. Te-am facut sa-l abandonezi apoi. Si asta de cateva ori deja. Astazi repetam singularul. Repetitia este mama iepurelui. Nu mai cadea si tu asa in suferinta “decât” din cauza formei. Bazeaza-te pe fond. Ce? Daca nu-ti mai zic “d-voastra” e un motiv de tristete? Iti sacde “self esteem”-ul de ieri? Singularul poate denota apropiere, prietenie, colegialitate. Nu?

     • Iepurele de Martie says:

      “Forma “esti mai prost ca tine insuti” este gresita din punct de vedere gramatical, fiind pseudo-tolerata din cauza frecventei de utilizare in masele needucate, ca tine si ca Mecu. ”

      Domnule Gaga:

      1. V-am dat link din ultima editie a DEX-ului, nu din ala din 1984 😉 ;

      2. Si in 1939 (vezi “Scriban”) se tolera forma aia gresita, “din cauza frecventei de utilizare in masele needucate”?

      3. Este ca TOATE dictionarele, din TOATE epocile gresesc, si numai domnul Gâgă are dreptate?

      • Dl.Goe says:

       Ah! Iata un iepure receptiv la critica. Asadar ati abandonat DEX-ul din (fix) 1984 si ati achizitionat unul mai recent. Nu face nimic. Inainte de a avea abilitatea de a citi dictionarul ar trebui sa revedeti abecedarul. Ca “decât” cu dictza nu faceti nimic.

     • Iepurele de Martie says:

      Iubite domnule Gâgă, fiti va rog atat de bun si dati-ne si o trimitere la o bibliografie, la un dictionar, la o lucrare normativa a limbii romane, ceva, ca eu am dat. Puteti DEMONSTRA, cu “note de subsol”, ca “Forma “esti mai prost ca tine insuti” este gresita din punct de vedere gramatical, fiind pseudo-tolerata din cauza frecventei de utilizare in masele needucate”, sau asta credeti dvs., personal, asta v-ati inchipuit dvs., singur, in capsorul ala sec?

     • Iepurele de Martie says:

      Domnule Gâgă, cu respect trebuie sa insist: NU argumentati. NU va sprijiniti nostima opinie pe nici o lucrare normativa a limbii romane. NU faceti nici o trimitere la vreo astfel de lucrare. Deci, putem considera subiectul inchis, indiferent de (sche)lălăielile dvs. ulterioare: sunteti idiot, iar idiotenia asta are drept unica sursa gandurile confuze din bietul dvs. capsor sec.

      Acum, in ce priveste ulterioarele si certele dvs. (sche)lălăieli: le puteti face, s-a dat liber la (sche)lălăieli de cand CCR a decis ca legea suprimarii “cateilor” vagabonzi este constitutionala (ce vreti, trebuie sa existe o supapa de siguranta si pentru suprimarile astea, ca altfel ni se urca-n cap cainimea). Dar nu uitati: (sche)lălăielile nu sunt recunoscute ca reguli ale exprimarii corecte de catre Academia Romana.

      M-ati amuzat teribil in ultimele zile, dar, din pacate, n-am la dispozitie tot timpul din lume ca sa rad de dvs. V-am bagat deja in seama mai mult decat meritati. In aceste conditii, va las satisfactia puerila, dar atat de ravnita a ultimului cuvant. La urma urma urmelor, la cum ati luat-o-n barba pe toate planurile – politic, lingvistic, economic – , trebuie sa aveti si dvs. un premiu de consolare. Si cum satisfactia ultimului cuvant vi se potriveste manusa (este tipica persoanelor cu coeficientul dvs. de inteligenta), o puteti avea, cu binecuvantarea mea. (Nu va ascund ca, aici, tin cont si de varsta si de temperamentul dvs.: sunteti atat de incrancenat, in infantilismul dvs., incat infarctul si atacul cerebral va pandesc dupa fiecare colt.)

      Haideti, v-am lasat! Va iubesc si va pup! SA NU CUMVA SA VA SCHIMBATI! Fara dvs., viata ar fi mai trista.

 42. Iepurele de Martie says:

  “In aceasta nota luminoasa, optimista, solara…”

  Chiar christica, mesianica, am putea spune: il iubesti pe Basea? Bingo: ai vazut lumina.

 43. Radu says:

  La 2:06 PM a fost declarat si la 2:16 PM confirmat invingatorul meciului de ieri. Nu e vorba de nici un KO, KD sau altceva, pur si simplu a castigat insomnia prin neprezentarea adversarilor.

  • Iepurele de Martie says:

   Penibila tentativa de a te consola, in fata unui esec infiorator si evident al colegilor de cauza. Imi pare rau: nu tine.

   • Dl.Goe says:

    @Iepu Roiu – Aici sunt suta la suta de acord cu tine. Ai dreptate! Esecul meu (ca si al lui Aramis) a fost infiorator. Ma consolez cu gandul ca in cazul tau vinovatia (ne) este colectiva. Esti un esec al intregii societati. Poate chiar al speciei. Orice tentativa de consolare este de prisos.

    • Iepurele de Martie says:

     “Murrriti”, nu-i asa, domnule Gaga? Mare greseala; va cauzeaza.

     • Dl.Goe says:

      He-he. Unora “murirea” le “cauzeaza”. Altora nu. Dimpotriva. Iepurilor de ex. Dar parca ziceai ca tocmai plecai, ca ma abandonezi pustiei si ma lasi sa am ultimul cuvant. Ah! Nu te-nduri caci partir c’est mourir un peu, iar pe tine te inspaimanta prorogresul, orice progres, de unde si atasamentul continuu pentru ascutirea luptei de clasa. Iepu Roiu!

 44. d'Artagnan says:

  Pierre
  Nu ştiu dacă hangiul se va supăra sau nu, dar să vezi ce te enervez eu pe tine! Citeşte următorul articol! 🙂

 45. Iepurele de Martie says:

  Stimati telespectatori, revenim in direct de la Hanul muschetarilor, cu un comunicat important pentru tara: ne aducem aminte de o vreme in care Adrian Nastase, pornind de la o declaratie in care Basescu Traian isi declara scarba fata de clasa politica (formularea exacta imi scapa acum), lansa pe blogul personal concursul “Ce este Traian Basescu, daca nu politician?”, urmand ca raspunsul cel mai reusit sa fie rasplatit cu permisiunea ca autorul lui sa scrie un guest-post pe blogul fostului prim-ministru. A participat atunci si iubitul nostru Aramis, care a opinat ca “Traian Basescu este produsul a 45 de ani de INTUNERIC” (sic! 😯 ).

  Ei bine, astazi aflam ca cine nu-l iubeste pe razboinicul luminii traieste in NOAPTE (sic!), in intuneric, in bezna, iar cine-si iubeste Presedintele, vede LUMINA.

  Superba deschidere de spirit, sublima largime de idei, care fac pe cineva sa sustina azi EXACT CONTRARIUL a ceea ce sustinea ieri! Cum mai evolueaza omul, domnule! Cum se maturizeaza!

  Cu aceasta ultima interventie, incheiem editia de astazi a emisiunii “Cascadorii rasului la Hanul muschetarilor”. O zi excelenta in continuare!

  • Catavencu says:

   “Am luptat şi am progresat: ieri obscuritate, azi lumină! Ieri bigotismul, azi liber-pansismul! Ieri întristarea, azi veselia!… Iată avantajele progresului! Iată binefacerile unui sistem constituţional!”

   • Dl.Goe says:

    Curat constitutional. Sa mai sara o tzuica. Si sa vina friptura de iepure. Sa curga vinul, sa cânte muzica.

    Aoleu! Ce-am facut? Am omorat iepurele? O fi facut atac de apoplexie. Ce se intampla oare cu el de tace atat de brusc, de abisal, de surprinzator. Eu continui sa sper ca si-a luat doar o mica pauza de documentare si ca va reveni in forta cu citate din Pruteanu si Graur. Ar fi pacat sa ramana hanul fara mascota sa: Lapin Agile. Ah Montmartre, ah rue des Saules…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s