O conversaţie la Parlament

Ieri am surprins o conversaţie pe holurile Parlamentului între un domn pe care am înţeles că-l cheamă Antonescu şi alţi doi parlamentari. Am înregistrat-o ca un veritabil ziarist şi o reproduc aici, mi s-a părut interesantă:

Parlamentar 1: Ba eu merg şi mai departe şi zic, cum ziceam lui amicul meu Parlamentarul 2: mă tem de trădare…
Antonescu: Cum de trădare?
Parlamentar 2: De-aia noi astăzi când am mirosit ceva cumva…
Parlamentar 1: Ceva cumva…
Antonescu: Ceva cumva?
Parlamentar 2: Dacă e ceva la mijloc…
Parlamentar 1: Ceva la mijloc…
Antonescu: Ceva la mijloc?
Parlamentar 1: Da, aşa, dacă e trădare, adică dacă o cer interesele USLului, fie.
Parlamentar 2: Dar cel puţin s-o ştim şi noi! (Antonescu vrea să-i întrerupă, fără să izbutească.)
Parlamentar 1: Pentru că eu am zis-o cu străbunii noştri, cu Mircea cel Bătrân şi cu Vlad Ţepeş, neică Antonescule, îmi place trădarea, dar…
Antonescu: Mă rog, ai puţintică…
Parlamentar 2: Ce răbdare, neică Antonescule! Nu mai e vreme de aşa lucru. Parlamentul a făcut comisia pentru Roşia Montana? A făcut!
Parlamentar 1: În octombrie se va aproba pozitiv legea iniţiată de Guvern? Se va aproba. Toate bune şi frumoase cum le tălmăceşti d-ta, neică Antonescule, dar nouă… nouă ni e frică de trădare…
Parlamentar 2: Nu din partea d-tale…
Parlamentar 1: Nu din a d-tale…
Antonescu: Da’ din a cui?
Parlamentar 1: Din a cui, din a cui? Ştii d-ta din a cui…
Antonescu: Să n-am parte de Adina, dacă ştiu.
Parlamentar 2: Ei, stimabile, prea te faci chinez, dă-mi voie…
Parlamentar 1: Ştii ce, venerabile neică Antonescule, ia să dăm noi mai bine cărţile pe faţă.
Antonescu: Dă-le, neică, să vedem.
Parlamentar 1: Ţi-am spus că mi-e frică de trădare… Ei?
Parlamentar 2: Ei?
Antonescu: Ei?
Parlamentar 1: Ei? Ni-e frică din partea amicului.
Antonescu: Care amic?
Parlamentar 2: Care amic, care amic? Ştii d-ta…
Antonescu: Să n-am parte de Adina, dacă ştiu.
Parlamentar 1: Iar te faci chinez…
Antonescu: Zău nu…
Parlamentar 1: Din partea amicului… Victoraş…
Antonescu: (surprins) Ce?
Parlamentar 2: Din partea premierului.
Antonescu: (încruntat) Cum?
Parlamentar 1: (scurt) Nouă ni-e frică… de… Gabriel Resources! Că-şi dă coatele cu Ponta…
Antonescu: (urmează jocul crescendo) Cu Victor Viorel Ponta?
Parlamentar 1: Cu moftologul…
Parlamentar 2: Cu nifilistul…
Antonescu: (de abia stăpânindu-şi indignarea) Cu Ponta? Trădare? Victoraş trădător! Ei bravos! Ei! Asta mi-a plăcut! Ei! Nu m-aşteptam! Ei! Ne-am procopsit!
Parlamentar 1: De! Noi…
Parlamentar 2: Ce ne-am zis…?
Antonescu: (biruit din ce în ce mai mult de indignare) Ai puţintică răbdare, stimabile. Nu dau voie nimănui să-şi permită, mă-nţelegi, să bănuiască măcar câtuşi de puţin pe Victoraş. Pentru mine, stimabile, mă-nţelegi, să vie cineva să-mi bănuiască nevasta, pe Adina…
Parlamentar 2: Pe coana Adina, onorabile…
Parlamentar 1: Îmi pare rău, neică Antonescule, noi nu credem asta, chiar dacă onorabila a făcut lobby la Parlamentu’ European pentru Gabriel Resources…
Antonescu: (şi mai indignat) Ai puţintică răbdare… zic: pentru mine să vie cineva să bănuiască pe Adina, ori pe amicul Victor, totuna e… E un om cu care nu trăiesc de ieri de alaltăieri, trăiesc de 2 ani, o jumătate de an după ce m-am însurat a doua oară. De 2 ani trăim împreună ca fraţii, şi nici un minut n-am găsit la omul ăsta măcar atitica rău… Credeţi d-voastră că ar fi rămas el premier aici şi nu s-ar fi dus Preşedinte , dacă nu stăruiam eu şi cu Adina… şi la dreptul vorbind, Adina a stăruit mai mult…
Să-mi dai voie să nu te crez. Un om endependent, care a făcut servicii alianţei, ţării… şi mie, ca amic, mi-a făcut şi-mi face servicii, da!… Şi să veniţi d-voastră, tot din USL (cu ton de mustrare aspră) şi să bănuiţi că… să vă pronunţaţi cu astfel de cuvinte neparlamentare… Îmi pare rău…
Parlamentar 2: În sfârşit, noi…
Antonescu: Ai puţintică răbdare… Îmi pare rău… (indignat rău de tot.) Care va să zică unde nu înţelegeţi d-voastră politica, hop! Numaidecât trădare! Ne-am procopsit! Ce soţietate! Adevărat, bine zice fiu-meu de la facultate: unde nu e moral, acolo e corupţie şi o soţietate fără prinţipuri, va să zică că nu le are. (în culmea indignării.) Trădare! Bravos! Victoraş trădător! Frumos! (pleacă.) Salutare! Salutare, stimabile! (iese foarte turburat prin fund.)
Parlamentar 1: Ce să fac?… Batem o depeşă la conducerea partidului, la Biroul central, la gazete, la DNA, să nu ne bage şi pe noi la trădare naţională, scurt şi cuprinzător: (bătând cu pumnul drept în palma stângă, ca un telegrafist pe aparatul lui, sacadat, tot textul-proiect al depeşii) “Trădare! Premierul şi oamenii lui trădează alianţa pentru Gabriel Resources, pe care vor s-o aleagă să exploateze mina de la Roşia Montana… Că vrea să facă treaba murdară cu mâna Parlamentului! Trădare! Trădare! De trei ori trădare!”
Parlamentar 2 (scurt) E tare! prea tare! N-o iscălesc.
Parlamentar 1: (cu tărie, impunător) Trebuie să ai curaj ca mine! Trebuie s-o iscăleşti: o dăm anonimă!
Parlamentar 2: Aşa da, o iscălesc!
Parlamentar 1: O iscălim: “Mai mulţi membri ai USLului”…
Parlamentar 2: Da’ dacă ne cunoaşte slova la telegraf?
Parlamentar 1: Punem pe altcineva s-o scrie.
Parlamentar 2: Pe cine?
Parlamentar 1: Trebuie să găsim pe cineva să ni-o dea la telegraf! ‘Aide, Parlamentar 2.
Parlamentar 2: Numai să nu păţim ceva.
Parlamentar 1: (impunător) Trebuie să ai curaj: anonimă.

This entry was posted in General and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

64 Responses to O conversaţie la Parlament

 1. Dl.Goe says:

  Este acesta un articol original? Textul mi se pare cunoscut, familiar chiar, dar nu stiu de unde. A dracului fatalitate cu o asa potriveala. Care va sa zica ca sotietatea nu då deloc inainte, stând in aceeasi perpetua potrivealå.

  P.S. Neica Crinu aduce bine si cu Farfuridi. Poate mai scrieti o schita la moment.

 2. Iepurele de Martie says:

  @ Dartalian

  Domn’e, pentru a mia oara: nu te mai strofoca. Nu mai face pe spiritualul, pe desteptul. Ca efectiv nu esti. Nici una, nici alta. Crede-ma. DA, Antonescu e un bou, DA, Ponta e alt bou, DA, amandoi sunt niste hoti si niste slugi ale Occidentului si niste tradatori de tara. Dar SI BASESCU a fost si este toate astea. Ba inca mai dihai. Or, p-asta – cel mai suculent subiect caragialesc posibil – nu l-ai luat NICIODATA in tarbaca, cu “scriitura” ta “magistrala”. Deci: mananci cacat. Pofta buna.

 3. Dl.Goe says:

  Sabotaj sa fie daca interesele hanului o cer dar s-o stim si noi… De unde vine oare acest silentium lugubru? Mi se face frica vazandu-ma singur in aceasta suburbie ne (i)lumianta de lampe gazoase. N-auzi cântari, nu vezi lumini de baluri; Pe scari de marmura, prin vechi portaluri, Patrunde luna, inalbind paretii. O fi localul inchiriat pentru nunta si se joaca “Nunta Muta”… Alta explicatie nu vad, alta explicatie nu exista….

  P.S. Pilotul: De unde vine linistea asta?
  Co-pilotul: De la motoare.

  • Iepurele de Martie says:

   “Sabotaj sa fie daca interesele hanului o cer dar s-o stim si noi… De unde vine oare acest silentium lugubru? Mi se face frica vazandu-ma singur in aceasta suburbie ne (i)lumianta de lampe gazoase. ”

   Nu intrati in panica, totul e in perfecta regula. Silentiumul lugubru vine din lehamitea vizitatorilor fata de partinirea evidenta a domnului Dartalian, care, ce-i drept, azi injura puterea, dar ieri facea opozitie opozitiei si pupa in fund puterea. Iar suburbia ESTE (i)luminata de lampe gazoase: “articolele” lui Dartalian nu sunt decat niste basini, pe care dumneavoastra le mai aprindeti din cand in cand cu generozitate, apropiind cate un chibrit de partea dorsala a autorului si iluminand – vai, atat de slab! – bezna lipsei de comentarii.

 4. d'Artagnan says:

  Măi iepure, trebuie să admit că am eşuat cu tine. Degeaba am certat-o eu pe fiică-mea că nu poate să dreseze câinele să-şi facă nevoile pe covoraşul special cumpărat, acesta lăsându-şi dejecţiile peste tot, că văd că nici tu nu te pişi la nisipul special amenajat în colţul hanului. Ba te mai şi caci printre picioarele mesenilor. Nţţţ, nu-i bine…îmi alungi clienţii…păi vine omul prima oară la han şi calcă în rahatul tău, îţi dai seama că-i pute şi pleacă scârbit…
  Pe căţel, cu părere de rău, nu-l mai ţin în casă că miroase din cauza lui, aşa că mă văd nevoit să iau unele măsuri şi la han contra animalelor ce se pişă aiurea. Ce vrei ,aici lumea mănâncă, trebuie puţină curăţenie! Adică poţi să ne (mă) ciupeşti de nădragi dacă altă treabă n-ai de făcut, dar nu te mai căca peste tot.
  Eu sunt răbdător şi încerc totuşi o ultimă încercare de dresaj, folosind comenzi simple, pe înţelesul tău.
  Poţi să mă ciupeşti de fund cu “ @ Dartalian
  Domn’e, pentru a mia oara: nu te mai strofoca. Nu mai face pe spiritualul, pe desteptul. Ca efectiv nu esti. Nici una, nici alta. Crede-ma. DA, Antonescu e un bou, DA, Ponta e alt bou, DA, amandoi sunt niste hoti si niste slugi ale Occidentului si niste tradatori de tara. Dar SI BASESCU a fost si este toate astea. Ba inca mai dihai. Or, p-asta – cel mai suculent subiect caragialesc posibil – nu l-ai luat NICIODATA in tarbaca, cu “scriitura” ta “magistrala
  ”., dar expresia “Deci: mananci cacat. Pofta buna.” este un …căcat lăsat la intrarea hanului, să calce clienţii în el. Nu-i frumos, măi animalule! Sper că nu te-ai supărat că ţi-am spus “animalule”, nu a fost cu sens peiorativ.
  Şi cum n-am chef şi timp să mai fac curat după tine, adică să şterg selectiv căcatul şi să las restul, am să trimit de acum înainte la gunoi tot comentariul.
  P.S. Totuşi, terrierul meu are o scuză că se pişă aiurea, are doar trei luni, dar tu, iepure bătrân, cu blana albă, ce naiba, bre?
  Nu cumva a început nenea ăla german să-ţi ascundă covoraşul pentru pişare? Te pomeneşti că şi iepurii suferă de Alzheimer?!

  • Iepurele de Martie says:

   Iti scapa din vedere esentialul: cum explici faptul ca, de cand activezi tu pe net, inca de cand nu aveai blog, dar comentai la Adrian Nastase (ma intreb ce mai cautai acolo, de vreme ce aveai opinii politice diametral opuse), nu faci altceva decat sa critici partidele antibasiste si sa-l sustii pe Basescu, de multe ori preluand, cuvant cu cuvant, in cel mai penibil mod, formulele lansate de acesta? Eu ma tot astept sa explici in modul cel mai simplu: sunt băşit. Dar tu nu recunosti nici macar asta, ba cu totul din contra, te tot crucesti ori de cate ori te catalogheaza cineva ca atare. Ai vreo explicatie alternativa pentru care nu critici decat partidele antibasiste, il sustii frecvent pe Basescu si nu ai postat niciodata, nicaieri, vreun text in care sa te declari in dezacord cu el?

 5. d'Artagnan says:

  Dl.Goe
  După “Statistici site” lumea stă la mese…doar că nu vorbeşte! 🙂

  • lazycat001 says:

   Articol lung… comentarii putine… Coincidenta?

   Eu sunt absent motivat ca am fost la Bucuresti doua zile, sa apar interesele tarisoarei.. pardon ale firmei. Ocazie cu care am vazut noua montare a “Scrisorii pierdute” la Teatrul de Comedie.

   Daca aveti chef de o montare monumentala, complet originala, aplecata spre drama si chiar tragic, completata de un Marcel Iures fantastic, o recomand !

 6. Isabel.A says:

  Subiectul RM este important pentru mine: este un test-daca si acum, intr-o epoca in care au acces la informatie alternativa si dupa ce au acceptat, prin lipsa de reactie, sa fie date atatea tunuri, cetatenii tarii numita Romania vor persista in aceeasi atitudine de “lehamite-care-insa -nu -se revolta-ca-oricum-e-degeaba”.
  Voi face o o donatie catre asociatia Alburnus Maior(prin PayPal)-asta apropos de ceea ce latra Gadea “cine ii finanteaza pe cei care protesteaza, dom’le?” si voi mai vedea cum ma pot implica, de la distanta.
  Nu pot sa glumesc pe acest subiect. Ba, as spune ca sunt chiar foarte grava.

  • Iepurele de Martie says:

   Din “remarcabilul” articol al lui Tismaneanu:

   “Nu sunt singurul care urmareste cu interes plasmuirea ultra-mediatizata a anticomunismului uselist. Fenomenul este deopotriva ideologic si sociologic. Privesc, nu fara uimire, metamorfozarea lui Victor Ponta in cruciat al justitiei politice”.

   Este IN-CRE-DI-BIL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cine nu cunoaste ticalosia unuia si slabiciunea mintala extrema a altuia, ar putea sa creada ca Tismaneanu, respectiv “athos” s-au nascut ieri, joi, 19 septembrie 2013, si nu au prins apoca de aur Traian Basescu. Altminteri, este pur si simplu INEXPLICABILA tacerea lor, in conditiile-n care cel care a lansat imbecila “cruciada” anticomunista, dupa doua decenii de la caderea comunismului, este fostul membru PCR si turnator la Secu’ Traian Basescu, iar cel care s-a erijat in campionul luptei anticoruptie este acelasi Traian Basescu, care, ca ministru al Transporturilor, a vandut fraudulos flota comerciala romana, ca primar general al capitalei, si-a dat casa pe Mihaileanu si ne-a promis ca ne face metrou usor, scop in care a inlocuit sinele de tramvai cu unele ca de tren, le-a ingradit cu garduri metalice pe toata linia (caz halucinant, nemaintalnit in nici un alt oras al lumii, daramite intr-o capitala europeana), apoi a bagat pe sinele alea de rahat vechile tramvaie, prostindu-ne in fata, iar ca presedinte al republicii, i-a infiintat curvistinei sale cel mai inutil si bugetofag minister, de unde respectiva a cheltuit 900.000 de euro pe un “brand de tara” in forma de frunza, preexistent pe Internet, alti 900.000 pe indicatoare rutier menite sa inlocuiasca unele deja existente, a construit telegondole in bazine carbonifere dezafectate, pline de mineri disponibilizati, a amenajat parculete pe islazurile comunale etc., etc. Cum de nu s-au sesizat Tismaneanu si “athos” ATUNCI, cand BASESCU a lansat “cruciadele” anticomunism si anticoruptie? Imi vine sa vomit.

  • Iepurele de Martie says:

   Parerea mea este ca “blogul” ar trebui rebotezat “Hanul retardatilor”.

  • Radu Humor says:

   Wow ! O fi el nesimţit în alte privinţe, dar acum simte că se apropie funia de par.
   Pentru că alde Vişinescu şi Ficioru, i-au primit gata împachetaţi pe cei din elita intelectuală românească, cu indicaţia sau, mă rog , sugestia expresă de a-i lichida. Fiecare după cum îi taie capul, dar rezultatul final trebuia să fie dispariţia lor !
   Şi dacă se merge pe fir, şi încep ăştia micii să vorbească, se va ajunge uşor la
   ucigaşii din umbră, cei care au tăiat şi spânzurat (şi la propriu :mrgreen: ) în acea perioadă nenorocită !
   La cei veniţi pe tancurile ruseşti, aducând şi implementând acea pacoste criminală care a fost comunismul :mrgreen:
   La cei din vârf care erau atât la conducerea statului, a organelor sale, mai represive chiar şi decât cele hitleriste, la organele judecătoreşti, dar mai ales cele ale partidului care era alcătuit doar din alogeni, întâmplător babaci de-ai lui Petrică, Horică, sau Volodică !
   Pretutundenari care apucaseră să nenorocească, tot prin crime şi teroare, mai întâi Imperiul Ţarist 8 În primul birou politic al sovietelor erau peste 85 la sută evrei, procent care s-a păstrat şi în celelalte ţări căzute sub influenţa lor.
   Ba, mai mult, în România primul guvern român 😆 Roman păstra cam aceleaşi proporţii ( trecut de 50 %)
   Aşa că, curat remarcabil ! Atât articolul, cât şi autorul 😛

 7. Aramis says:

  @d’Artagnan

  Dragutza pastisa ta. Culmea e ca e si credibila, Parlamentul este plin de conversatii desprinse parca din Caragiale.
  Totusi nu m-am lamurit dacă tu crezi ca Rosia Montana este un proiect necesar, bun, dezirabil, sau ? După cum te stiu, nu te sperie putina cianura pe campiile patriei 🙂 Sau ai devenit ecolo?
  Uite Isabel e gata sa deschidă portofelul pentru a păstra România curata.

  Sa-ți spun sincer, eu m-am hotarat. Sunt impotriva. Nu din spirit ecolo, nici din patos anti-sistem, dar orice ar fi acolo, prefer sa-l stiu pus la pastrare, pentru generatiile viitoare. Dacă nu as cunoaște clasa politica romaneasca, as fi pro (din perspectiva probusiness). Cunoscand insa cine ne conduce si in mare si cum o fac, prefer ca proiectul sa se amâne sine die, demararea lui nefacand altceva decât sa umple buzunarele unor politicieni si sa prelinga putina “miere” către trepadusii de partid.

 8. Aramis says:

  @All

  Bine v-am (re)gasit.

 9. Radu Humor says:

  Pentru Isabel ( mai ales):
  Cunoscutul jurnalist de știință Alexandru Mironov a descris, în revista Știință&Tehnică, ediția februarie 2012, o tehnologie de extracție a aurului nepoluantă, alternativă la metoda cu cianuri propusă de RMGC și contestă în cadrul protestelor de stradă, de la început de septembrie 2013. În contextul în care liderii politici ai principalelor partide s-au pronunțat împotriva proiectului de exploatare RMGC, iar acesta din urmă urmează a fi respins în Parlamentul României, republicăm aici articolul d-lui Mironov, invitând oficialii români și mass media să investigheze mai amănunțit cazul alternativei nepoluante propuse la Baia Mare.
  Am descris cu puțini ani în urmă – în revista „Esenţial” şi ziarul „Cronica Română”, într-o emisiune de televiziune şi în alta de radio – o tehnologie de extragere a aurului şi argintului din reziduuri miniere prin metode nepoluante, propusă de un grup de cercetare ştiinţifică numit SC Larechim (cercetători care lucraseră anterior la excelentul „Institut pentru metale neferoase” din Baia Mare pe care marea dezindurializare l-a suprimat pur şi simplu). Mediatiatizarea metodei a avut un efect neaşteptat, voi vorbi mai târziu despre dubioasa întâmplare de la Baia Mare, acum mă întorc la tehnologia descrisă de dr. ing. Vasile Coman, un manager cum puţini există în România şi un om în al cărui cuvânt te poţi încrede.
  Prietenul Vasile Coman mi-a spus, atunci, că ei lucrau, de ceva vreme, lao tehnologie care, se pare, avea meritul de a evita cumplitele cianuri. Cele pentru care, vă amintesc, Ungaria ne-a reclamat la Parlamentul European, atunci când am poluat criminal râul Tisa. Băimarenii din echipa SC Larechim-ului descoperiseră un activator, o substanţă care, într-un mediu alcalin amoniacal, permite o reacţie cu cheltuială rezonabilă de energie. Adăugaseră încă o invenţie privind extragerea arsenului din pirite aurifere (brevet RO 120980 / 28.08.2003). În laboratoarele şi atelierele răposatului Institut pentru Metale Neferoase au construit o instalaţie pilot pentru recuperarea aurului şi argintului din piritele de la Şuior. Odată instalaţia pusă la punct, şi după un şir lung de experimente (24 şarje de câte 200 kg pirite), ei ajunseseră să poată asigura un proces constant de recuperare. Pe care îl pot sintetiza în câteva propoziţii.
  Prin reactoare, vase de stocare şi uscătoarele instalaţiei s-au pompat 400 kg pirite aurifere (3 şarje au fost rebutate), tratate cu tiosulfat de sodiu în soluţie; în urma operaţiilor, chimiştii băimăreni au obţinut 43,97 g aur (cu un randament de 99,5% !) şi 165,7g argint (randament 91,4%), în 30 ore-manoperă, cu un consum de combustibili de 110 metri cubi de gaz metan, 500kwh energie electrică şi 3 metri cubi de apă. Dar din prelucrare rezultă şi un produs secundar de mare valoare, trisulfura de arsen. La o rejudecare a procesului tehnologic, iată ce rezultă: că din o tonă pirită auriferă se obţin 13,25 kg trisulfură de arsen, la un preţ de prelucrare de 1426,24 RON. Ceea ce înseamnă că această substanţă utilă în industria vopselurilor, pirotehnie, fibre optice, aliaje speciale, chiar în industria de armament s-a obţinut la SC Larechim cu doar 400 euro/kg (dar, atenţie, pe piaţa mondială se vinde la preţuri mult mai mari, între 5000 euro-8000 euro, după cum variază bursa materiilor prime!). Un calcul simplu ne arăta că din cele 500.000 tone aflate atunci în haldele de la Flotila centrală s-ar fi putut obţine, doar prin valorificarea acestui produs secundar, sume ameţitoare – preiau cifra din raportul băimărean: 341.890.000 euro!! Şi chiar dacă aurul şi argintul recuperate din haldele Maramureşului nu reprezintă decât 20% din această sumă, să recunoaştem că averea din deşeurile minelor aurifere este uriaşă, putând să acopere datoriile externe ale României – aşa cum s-a întâmplat, de pildă, cu celebrul zăcământ de la Comstock din Virginia City, Nevada, în a doua jumătate a sec. al XIX-lea, care a echilibrat, în acea vreme, balanţa comercială a SUA!
  Or, noi şi urmaşii noştri nu avem moştenire din istoria milenară a mineritului doar haldele maramureşene (cu 10-12 g aur per tonă şi 50 g argint per tonă), ci şi pe cele de la Certej – Deva (8-10 g aur şi 150 g argint per tonă) şi Roşia Montană (2 g aur şi 15 g argint per tonă). Adica: „Munţii noştri aur poartă, noi cerşim din poartă-n poartă.”
  Îi numesc pe eroii de atunci ai cercetării ştiinţifice din Maramureş: dr. ing. Jack Goldstein, ing. Gabriel Duda, dr. ing. Corneliu Pop, ec. Loredana Năftănăilă şi dr. ing. Vasile Coman, nu ştiu dacă ei mai lucrează şi acum la acel proiect, trebuie să vă spun că în 2009 ei adresaseră o scrisoare-manifest Academiei Române, preşedintelui ei, prof. univ. Ionel Haiduc, chimist cu largă recunoaştere internaţională, dar au fost sesizate şi ministerele de resort (ale Economiei şi Mediului).
  Fac fixarea temei – aşa cum am învăţat la cursurile de pedagogie – o fac pentru politicieni: pentru 1 kg aur şi 5 kg argint extrase din haldele de pirite prin metoda SC Larechim se consumă 0,7 t tiosulfat de sodiu, între 0,2 şi 0,9 t var, 0,02 t NaOH, 0,5 t sulfat de amoniu şi circa 0,03 t „activatori”. În total, de 1,5-2 ori mai mult cantitativ decât pentru tehnologiile pe bază de cianuri – dar la preţuri de 2,5 ori mai mici!
  Adăugaţi câştigul enorm pe care îl aduce trisulfura de arsen – şi aveţi în faţă una dintre posibilele mari lovituri economice ale României. Mai era atunci nevoie de doar o investiţie de circa 100.000 euro, care ar fi trebuit să ţină în viaţă grupul de chimişti băimăreni şi să contribuie la apărarea bogăţiilor ţării şi curăţeniei ei.
  Dar: la scurtă vreme după demersurile mele jurnalistice, laboratorul de la Baia Mare a fost vandalizat de indivizi rămaşi, fireşte, necunoscuţi. Este vorba, desigur, de o coincidenţă absolut întâmplătoare cu ofensiva mediatică din ultima vreme – ziare, posturi de radio, dar mai ales clipuri la diverse televiziuni – care vrea să ne convingă să ne aplecăm şi să culegem miliardele de dolari pe care vrea să ni le ofere o companie, desigur, mare prietenă a României. Generozitatea copleşitoare a căutătorilor de aur – „Nu vreţi 4 miliarde de dolari?” – vrea, desigur, să ne facă să privim cu mai multă bunăvoinţă aventura. Numai că, în ceea ce mă priveşte, eu sunt oltean-basarabean, şi în ambele ţinuturi româneşti bântuie ideea că atunci când cineva vrea neaparat să-ţi facă prea mult bine, trebuie să fii atent, foarte atent cu intenţiile lui…
  de Alexandru Mironov

 10. Iepurele de Martie says:

  Adica, va dati voi oare seama?! Cata vreme Basescu Traian nu doar ca condus imbecilele “cruciade” anticomunism si anticoruptie, ci le-a si INVENTAT de-a dreptul, A FOST BINE. Nici Tismaneanu, nici “athos”, nici alti ticalosi ca primul sau rataciti ca cel de-al doilea n-au avut NIMIC de zis. Era bine, era normal, era moral. Ca doar orice roman intreg la minte stie ca Basescu Traian (fostul membru PCR si turnator la Secu’, fostul contrabandist milionar dinainte de “revolutie”, fostul mare corupt) este intruchiparea cinstei si a moralitatii. Asa cum era bine, normal, moral si ca Basescu Traian sa fie ajutat in “cruciadele” astea de “paladini” ca fostul militar in termen la trupele de Securitate Emil Boc, fostul procuror ceausist Monica Macovei, fostul membru in CC al UTC si actual om de dreapta structural MRU. Acum, nu mai e bine, ca “cruciadele” astea le conduce Victor Ponta, fostul nemembru PCR si turnator la Secu’, fostul nemilionar dinainte de “revolutie” si actualul neimplicat in vreun dosar oarecare de coruptie, mare sau mica. Prostia e grrroasa s-o tai cu cutitul.

  P.S.: Sa nu-mi veniti acum cu “Esti off topic”. Nu eu am adus in discutie “remarcabilul” articol al lui Tismaneanu, ci “athos”.

 11. d'Artagnan says:

  Aramis
  Prietene…cum spunea cineva, marile spirite se adună în marile momente… 🙂
  Am fost mult timp la mijloc, fără să mă intereseze prea mult, dar gata, gândesc chiar acum un articol devastator CONTRA exploatării.
  Îl voi posta luni.

 12. d'Artagnan says:

  Iepure
  Mă declar în dezacord cu Băsescu.

 13. lazycat001 says:

  @ Iepurele de Martie

  Lasam la o parte tembelismele curente cu care m-ati obisnuit, chiar si din postura de vizitator mai rarut pe la han.

  Asta cu construirea de telegondole in localitati mineresti pline de mineri someri e ceva ce merita a fi remarcat insa… Seamana cu ce a zis Ponta despre Rosia Montana: “am auzit ca e de acord Basescu si am zis ca e ceva rau”.

  Presupun ca e vorba de telegondola din Lupeni care leaga statiunea Straja la “asfalt”. Am fost acolo si am fost uimit de eficacitatea acestei investitii. Se poate schia acum in conditii foarte bune si atunci cand vremea este favorabila foarte multi oameni merg sa schieze acolo, de multe ori este coada ca in statiunile de pe Valea Prahovei. Pe langa telegondola asta mai este un telescaun debreiabil sus pe munte, nou nout si el si foarte bine plasat. Inca vreo doua trei instalatii moderne si Lupeni s-ar putea relansa ca statiune turistica.

  Mai mult, daca toti banii care s-au investit populist si prosteste in sustinerea mineritului din zona ar fi fost investiti in infrastructura de schi am fia avut o zona de schi asemanatoare cu cele din Austria (microclimatul e fantastic, zapada tine foarte mult…) iar localnicii ar fi avut mult mai mult de castigat.

  PS Mult mai tampita mi s-a parut realizarea telegondolei din Mamaia unde chiar nu vad nici o idee turistica.. sa admiri ce? Acoperisurile paraginite ale hotelurilor de acum 1000 de ani?

  • Iepurele de Martie says:

   @ Pisica lenesa băşită

   Fato (da, stiu, tu pretinzi ca esti barbat), daca tu crezi ca stau sa-ti citesc cretinismele pe care mi le adresezi (in genere), esti dusa rau cu pluta. Nici un om normal la cap nu-si pierde timpul uitandu-se in gura unui băşit, o data ce respectivul s-a evidentiat ca atare. Asa cum spunea cineva, “Daca vezi o balega pe strada, nu te opresti sa stai de vorba cu ea”.

 14. lazycat001 says:

  @ d’Artagnan

  Sa anunti in avans ca o sa gandesti un articol devastator pe Rosia Montana… acum ? Orice hipster sau chiar PNL-ist da lectii la greu in domeniu, sa fii “anti” e cel mai usor si la moda, nu te expui absolut deloc.

  Cu mult mai curajos si “muschetaresc” mi s-ar parea sa gasesti argumente “pentru”.

  • d'Artagnan says:

   Tu vrei să fiu un Gică Contra chiar dacă nu cred, doar de dragul de a fi Gică Contra?
   Facem altceva: scriu eu un articol devastator contra și aduci tu argumente devastatoare pentru.Ce zici?

 15. @ Dartalian

  “Mă declar în dezacord cu Băsescu.”

  Ca de obicei: nu reusesti sa-ti salvezi fata si te complaci in glumite penibile. Nu argumentezi SERIOS de ce nu l-ai criticat si nu il critici NICIODATA pe Basescu.

 16. Isabel.A says:

  @Aramis,

  Bine te-am gasit. O scurta precizare: eu nu sunt impotriva RM pentru a “pastra Romania curata”, desi si problemele legate de mediu ale acestui proiect sunt foarte serioase. Eu sunt impotriva pentru un motiv mai simplu si foarte pragmatic in egala masura: din punct de vedere partea romana (recte statul roman) castiga foarte putin: in medie, castigul ar fi de 100 de milioane de euro pe an (2mld pe 20 de ani, cifre regasite in proiectul de lege; le-am evocat intr-o postare anterioara). Peanuts: adica intre 10 si 15 km de autostrada, depinde la cat se calculeaza pretul pe km de autostrada (si cat de mare e spaga, reflectata in costul pe km, “of corz”).
  O astfel de exploatare (nu iau in discutie garantiile de mediu, care ar trebui complet revizuite, si din punct de vedere al cuantumului finaciar, si in ceea ce priveste supravegherea post-exploatare) ar trebui sa includa o participare a statului de cel putin 60 la suta. Pe de alta parte, ar trebui sa existe o strategie clara referitoare la “ce facem cu banii din exploatare”?: Cum ii investim ca sa obtinem DEZVOLTARE DURABILA si inteligenta?
  Fara conditiile de mai sus, proiectul RM nu este decat un “gheseft” : adica o bisnitza: “Rosia Montana, bisnitza cu resursele naturale”, asa ar putea fi caracterizat, pe scurt, proiectul.

  Magaria si ticalosia tuturor care au facut posibil si au sustinut acest proiect, pana in aceasta forma, (TB inclus) e alta chestiune si ar trebui discutata separat: iar viovatii sa plateasca. Insa Dr.Ponta si Dr. Sova au avut/au intentia ferma de a face RM sa devina realitate in modul cel mai golanesc cu putina: propunand un proiect de lege negociat in prealabil cu compania (cum s-au negociat toate marile tunuri din Romania, “discret”, ca sa il citez pe Adrian Nastase, ce pleda pe blog pentru o “rezolvare discreta” a chestiunii RM) pe furis, fara nici o dezbatere publica care sa puna macar minimele intrebari: a) merita “beneficiile” pe care le va avea statul roman(si cetatenii sai implict) sa exploateazi o resursa NE-regenerabila ? b) cum vor fi folositi banii din exploatare?-vor lmerge catre dezvoltatea unei industrii care sa asigure dezvoltare durabila sau doar vor fi folositi pentru plata pensiilor, salariilor, acoperirea gaurilor din bugetul de stat si, last not but least, bani de campanie? !!!
  Intrebarile acestea eu nu le-am auzit puse/spuse.
  Si un ultim mesaj de-am meu: Rusine, Dr Ponta, rusine Dr Sova pentru intentia de a face bisnitza cu resursele Romaniei :((

  • Isabel.A says:

   editare: “din punct de vederen financiar partea romana “

  • Radu Humor says:

   Se vorbeşte prea mult de mediu, căutând să treacă neobservată această “vînzare de ţară” .
   E poate pentru prima dată când expresia se potriveşte ca o mănuşă nu numai actualilor politicieni, dar şi celor de dinainte !
   Odată cumpărată Securitatea ( printr-o curăţenie făcută de ochii lumii, în care pe tuşă au fost scoşi cei care n-au acceptat trădarea), cel rămaşi au reuşit să controleze la sânge toată clasa politică, indiferent de partid, de stânga sau de dreapta.
   Rarele excepţii care s-au împotrivit unor directive au fost fie diabolizaţi, fie , până la urmă cumpăraţi sau şantajaţi !
   Se pare că Antonescu este mai greu de cumpărat şi de şantajat, iar influenţa Adinei Vălean asupra lui, mai mică decât au sperat serviciile !
   Ba, mai mult, şi Adina a declarat acum deschis că se opune proiectului, după ce făcuse loby pentru el.
   Măcar ăştia ştiu să-şi negocieze preţul nu ca ceilalţi ( asta în eventualitatea că vor ceda şi ei până la urmă ).
   Cred că n-a fost niciodată o afacere atât de murdară şi cu ramificaţii atât de extinse, în timp şi persoane !
   Sper din tot sufletul ca cei care au pus botul ( de la haldele de steril s-a ajuns la toată mina, ba şi la alte mine :mrgreen: ), să aibă soarta oricărui trădător de ţară. Chiar dacă pedeapsa cu moartea a fost abolită la noi ( o meritau din plin câţiva !) , măcar ceva timp de reflecţie şi confiscare a averilor ( nu le poţi spune decât nesimţite ! ) tot ar fi de ajuns.
   Pentru a fii exemplu şi pentru alţi amatori de jefuire a României, ajunsă ca un sat fără câini, deşi e plină de maidanezi, care ne ocupă tot timpul 😉
   Dar mai ales când vor ei să distragă atenţia de la adevăratele probleme, de viaţă şi de moarte ale acestui popor !

 17. Radu Humor says:

  ” E un om cu care nu trăiesc de ieri de alaltăieri, trăiesc de 2 ani, o jumătate de an după ce m-am însurat a doua oară.”
  Tu ştii de ce s-a căsătorit Crin a doua oară ?
  Dacă nu ştii înseamnă că ai scuze !
  Dacă ştii, înseamnă că ai nevoie ca cineva să-ţi spună că ceea ce ai făcut este infect şi mizerabil ! Dar în căutarea umorului pierdut , unii ajung la penibilităţi josnice !

  • Isabel.A says:

   RH,
   Lasa-ma, te rog, cu madam Valean, nevasta lui Crin! Are niste scheleti in dulap -si culema, legati nu de RM, ci de conditia ei de femeie-mari si urati de tot. Nu am sa ii fac eu publici, pentru a nu servi munitie de campanie electorala (desi scheletii sunt semi-publici, e nevoie de o minima investigatie doar sa fie scosi) .
   Insa, pe bune, ce fel de om trebuie sa fii, ca sa te casatoresti cu un asemenea (hal) caracter de femeie? !!!-si afirmatia asta nu e legata de vreo prejudecata pudibonda, ci de caracterul cucoanei.

   • Radu Humor says:

    IA
    O cunosc personal , dar eu nu pe ea vroiam s-o scot în evidenţă ( dacă citeai şi printre rânduri observai şi mai bine asta) ci nenorocirea care a dat peste prima soţie a lui Crin Antonescu, situaţie care a dus până la urmă la această a doua căsătorie .
    Situaţie, împrejurare sau nenorocire, cum vrei să spui, de care nu se face mişteaux :mrgreen:

    • Isabel.A says:

     Nu “nenorocirea l-a dus” pe Crin la insuratoarea cu madam Valean, ci propria-i vointa si alegere. Cucoana (nu pot sa ii spun doamna, sorry) e un calcai al lui Ahile pentru el si in campanie poate sa si-o fure cu mare succes, mai ales daca adversarii sai vor pregati niste mesaje asa, bine tintite catre electoratul traditional. Si cum societatea romaneasca e una traditionala, totusi, nu prea vad eu votand un candidat care a ales sa stea langa o femeie cu mari probleme- ma repet, dar nu vreau sa fiu eu cea care deschid cutia Pandorei -legate de conditia ei de femeie si mama (desi ea a declarat ca nu are copii).

     • Isabel.A says:

      Si ultima remarca (incepe week endul si pentru mine :D): daca nu realizeaza ca mare, uriasa vulnerabilitate reprezinta pt el madam Valean pentru campania electorala (atata timp cat nu va face prea multe valuri, nimeni nu se va lega de el/ea), inseamna ca musiu Crin e a) inconstient ; b) sau e foarte, foarte sigur ca “structurli” nu vor scormoni (de fapt, e nevoie daor sa dai cu unghia) pentru ca madam e foarte “protejata”.
      Feeling-ul meu in spune ca, cu toata “protectia” ei, daca va fi nevoie, i se vor scoate scheletii lui madam Adina: si ramane atunci varianta cu Crin, usor sau mai mult incostient.

   • Radu Humor says:

    Iar eu sunt de acord până şi cu Băsescu atunci când scapă câte-un porumbel sau este nevoit să joace fals.
    Contează ceea ce spune ( că de făcut n-a prea făcut nimic !), dar mai scapă nişte adevăruri , şi atunci nu pot să nu-i dau dreptate..
    E om şi el şi până la urmă există şi o dreptate divină !
    Oricât ar încerca unii s-o nege/conteste sau să-şi bată joc de ea !
    Şi Băsescu numai prost nu-i !
    Dacă ar fi vrut binele acestei ţări sunt sigur că ar fi reuşit !
    Dovadă cât rău a putut să facă şi câţi susţinători fanatici mai are 🙄
    Mai ales pe acest blog ! 😆

  • d'Artagnan says:

   Radu Humor
   Bați câmpii cu grație…ce treabă are a doua căsătorie a lui Antonescu cu… Caragiale?!

 18. COMENTARIUL PE CARE TISMANEANU NU VREA SA-L POSTEZE “pentru ca oricum nu ar interesa pe nimeni, dar ma face să par intelectual(tropaim, tropaim, vezi Doamne!) si sa ma dau interesant(subinteleg ca e un comentariu atat de percutant si plin de osanza, incat Tismaneanu este cutremurat de ceea ce spun)”:
  http://ascutirealupteideclasacincea.wordpress.com/2013/09/21/comentariul-pe-care-nimeni-nu-vrea-sa-l-posteze/.

  P.S.: “Aramis”: sugi curu’.

 19. Adevarul e ca, desi si cind il pupai in cur pe Nastase, cu rivna maxima, pe blogul sau, pareai idiot, de cind ai schimbat fundul lui Nastase cu cel al lui Basescu, pari si mai idiot (daca e posibil asa ceva).

 20. Le lapin fou says:

  M-am intrebat intotdeauna ce scuze sa găsesc in fata ta pentru ticalosia-mi?

 21. Degeaba, scumpule, tu STII. Tu STII. Sugi curu’ (ca doar sunt homosexual).

 22. Marzhase says:

  @ “Aramis”

  Esti de o imbecilitate rara, daca-ti inchipui ca, modificandu-mi comentariile, iti iei in vreun fel revansa, pentru toate datile in care te-am nimicit public, si-ti mai peticesti reputatia. N-ai cum. 😆 Modificandu-mi comentariile, nu faci decat sa-ti cimentezi imaginea de individ pueril si superficial; de retardat. Dovada: ai inregistrat vreo reactie amuzata si complice, la manevrele tale meschine si de cacat? NU. 😉

 23. E interesant faptul ca ai suprimat referirea la conversatia mea cu ELMMAR si la calificativul de “curva masculina”, pe care ti l-am aplicat, dupa demonstratia mea de o logica impecabila in acest sens. Ce-i, draga, nu vrei sa vada lumea cine esti? Lasa sa vada! 😆
  Eu am misiunea de a lăsa lumea sa vada, este menirea mea. Când vorbesc cu spiritele, ele îmi spun.

  • Iepurele says:

   Bine, in idiotismul tau cras, ar fi tipic pentru tine sa te prefaci in fata ta insuti ca ai sters referirea aia pentru ca, cel mai probabil, eu mint: nu m-am intalnit niciodata cu ELMMAR, iar el n-a spus asa ceva. Esti de un cretinism cronic si incurabil, dar nostim si previzibil. Mie spiritele îmi vorbesc si acum.

 24. @ “Aramis”

  Citeste CU MARE ATENTIE comentariul lui ELMMAR de aici: http://decablogulmuschearilor.wordpress.com/2013/05/12/justiti-noua-religi-si-dreptul-de-a-fi-sclavi/. 12 mai 2012, ora 14:55
  Ei, tot despre “spirite” crezi ca e vorba?

  Cum e sa ti-o demonstreze Iepurele de Martie DE FIECARE DATA, cu precizie MATEMATICA? Ai?!

  • Corectie, ora 5:66 PM. Pentru a-l gasi mai usor, este primul comentariu al lui ELMMAR de la articolul respectiv si are un avatar de culoare maronie.

   Pe urma, citeste si comentariile MELE deosebite, in care vorbesc si eu despre intalnirea respectiva, si despre alte întâlniri, si despre toată documentarea pe care mi-am făcut-o. Trăiască Rudotelul!!

   Daca nici acum nu scrii, aici, pe blog: “Iepurele are dreptate, sunt un idiot patentat”, inseamna ca n-ai nici un fel de coloana vertebrala. 😆

   Cretinel!!!!!!!!!!!!!!! Da, da!! Eu știu, eu sunt iepurele de Martie, si știu, eu vorbesc cu spiritele si cu piata, dau de mâncare la toată România, mi s-a pus diagnostic de delir.

 25. Am o criza!! Fiti atenți!
  Pastele ma-tii de retardat! Cat de handicapat tre’ sa fii, ca sa-ti demonstreze unul ca esti BOU si IEI PLASA si tu, in loc sa recunosti cinstit EVIDENTA, sa-i modifici comentariile, ca sa nu se vada ce cretin esti? Pai pe cine crezi tu ca pacalesti? Esti atat de IDIOT, incat probabil curva de ma-ta ti-a transmis un sifilis congenital, luat de la clientii pe care-i primea pe jumatate beata. Futu-ti gura ma-tii sifilitice de oligofren!

  P.S.: Da, da, stiu: acum, prefacandu-te sincer indignat de aceste insulte, vei concluziona, in sinea ta, ca sunt un individ respingator si ca-mi esti superior si vei repurta o noua “victorie”, in forul tau interior. Esti de un penibil infinit. Ma-ntreb cum te suporti.

 26. Deci: este vorba de o intalnire pe care am avut-o cu ELMMAR cand traia. A avut loc pe data de 12 mai 2015. Aici, vei gasi comentariile noastre (al lui ELMMAR si al meu,alte comentarii ale unor comentatori) despre aceasta intalnire: http://decablogulmuschetarilo.wordpress.com/2013/05/12/justit-noua-religie-si-dreptul-de-a-fi-sclavi/. Comentariul lui ELMMAR are neobisnuitul sau avatar de culoare maro si apare pe data de 11mai, ora 5:66 PM. Si, da, cu acea ocazie, ELMMAR te-a calificat – mult prea bland, dupa parerea mea. Tu esti un caz psihiatric deosebit: daca asa iti convine, reusesti sa ignori cele mai incontestabile DOVEZI si sa te autoconvingi ca nu l-ai pupat in cur pe Nastase, doar-doar ti-o pica ceva, ca n-ai schimbat apoi macazul si ai trecut la Cristian Preda si Basescu, si Zoe Petre nu mi-a preluat un text pe pagina ei de Facebook, ca eu nu m-am intalnit cu ELMMAR, desi a scris-o chiar el, ca Kennedy nu a fost omorât de martzieni, ca oculta mondiala este condusă de Britney Spears, si alte si alte adevăruri fundamentale. Deja am bufeuri, nu mai pot. Esti un caz clinic, baiatule, trateaza-te.

 27. pierre says:

  Vine omu’ din concediu si gaseste hanul invadat de iepuri … plus ca pute a kk de-ti rupe nasul.Nasol !
  @ d’Artagnan,
  inainte de un articol pro-contra RM , eu zic sa constituim o comisie de la han, mergem la RM in delegatie vreo 10 zile, bem, mancam si ne veselim ( stiu eu cateva pensiuni bune ) , vorbim cu satenii , dupa care ne exprimam.Liber si in cunostinta de cauza.

  • Da, aici ai dreptate, pute a cacat de-ti muta nasul. Explicatia e simpla: am revenit.

  • Radu Humor says:

   O idee excelentă !
   Mai ales că cei de Gold corp.Resurce vor plăţi ei totul !
   Şi vă mai alegeţi şi cu ceva bani de drum. Cam cât cv unui metru de autostradă 😉 )
   Numai să nu ajungeţi în acelaşi timp cu comisia 😆
   Că trebuie să împărţiţi şi cu ei 😉

 28. Radu Humor says:

  (Şi) Papii spun lucruri trăsnite !
  Ce-aţi crezut 🙂

  Papa Francisc, declaratie istorica:
  Biserica se poate prăbuşi dacă nu renunţă la obsesia pentru avorturi, homosexualitate şi contracepţie
  in Externe | 21 Septembrie 2013, 13:15 | 1 comentariu
  Trimite unui prietenrssFacebookTwitterDeliciousDiggStumble UponYahoo Messenger

  Biserica Catolică se poate prăbuşi „ca o casă de cărţi de joc” dacă nu renunţă la obsesia sa pentru avorturi, homosexualitate şi contracepţie, a avertizat Papa Francisc, într-un interviu-eveniment acordat unui număr de 16 publicaţii iezuite din lumea întreagă. Suveranul pontif şi-a reafirmat dorinţa de a reforma Biserica, transmite Daily Mail.

  Papa a a făcut aceste declaraţii în timpul unui interviu de 12.000 de cuvinte acordat după şase luni de activitate în fruntea Bisericii Catolice. „Nu este necesar să vorbim despre aceste probleme de fiecare dată. Nu putem insista pe problemele legate de avort, homosexualitate şi metodele contraceptive”, a declarat Papa, avertizând că Biserica pe care o păstoreşte are nevoie să găsească un nou echilibru.

  La fel ca în numeroase alte ocazii din ultimele luni, Francisc a demonstrat încă o dată că se abate de la tradiţia comportamentului şi limbajului pontifical, atingând o serie de teme considerate tabu de predecesorii săi. Mai mult, pontiful s-a declarat un păcătos, subliniind că „aceasta este cea mai bună definiţie” a tipului de om care este el. „Nu este o figură de stil. Sunt un păcătos”, a mai spus Francisc.

 29. @ “Aramis”
  Nu mi-am luat medicatia.
  Ce faci, ai obosit? Nu te nelinisti, este tipic pentru bolnavii psihic de genul meu : ies din criza numai cand se prabusesc de oboseala. Esti o curva si un ticalos.

 30. Deci: este vorba de o intalnire pe care am avut-o cu ELMMAR cand traia. A avut loc pe data de 12 mai 2016. Aici, vei gasi comentariile noastre (al lui ELMMAR si al meu si alte comentarii, si ta-ta-ta, si tu-tu-tu, si comentariile lui Tutmosis, si discursul lui Hashepsut) despre aceasta intalnire: http://decablogulmuschetarilo.wordpress.com/2013/05/12/justitia-noua-religie-si-dreptl-de-a-fi-sclavi/. Comentariul lui ELMMAR are neobisnuitul sau avatar de culoare ivoire si apare pe data de 15mai, ora 5:67PM. Si, da, cu acea ocazie, ELMMAR te-a calificat – mult prea bland, dupa parerea mea – drept “curva masculina”. Tu esti un caz psihiatric deosebit: daca asa iti convine, reusesti sa ignori cele mai incontestabile DOVEZI si sa te autoconvingi ca nu l-ai pupat in cur pe Nastase, doar-doar ti-o pica ceva, ca n-ai schimbat apoi macazul si ai trecut la Cristian Preda si Basescu, cu Zoe Petre nu mi-a preluat un text pe pagina ei de Facebook, ca Hitler a murit, ca reptilienii nu conduc lumea,ca eu m-am intalnit cu ELMMAR, desi a scris-o chiar el si am scris si eu. Pauza,ca mă balbai si trebuie sa-mi iau valeriana. Esti un caz clinic, baiatule, trateaza-te.

 31. @ “Aramis”

  Constientizezi, oare, cat de penibil esti? 😆 Si ce impresie de retardat le faci tuturor? Pentru ca TOTI isi dau seama ca nu eu scriu mesajele alea pe care le modifici tu. Probabil, chiar, ca rarii vizitatori ai acestui “blog” isi inchipuie ca le scrii tu, de la cap la coada, de unul singur. Intra aici si ce vad? Un idiot isteric, in plina criza, care SE PREFACE ca se amuza. Chiar eu. Si o face de unul singur. Pentru ca, dupa cum vezi, nu reusesti sa “contaminezi” pe nimeni cu “spiritul” tau imbecil. Ca si pe blogul lui Nastase, te iluzionezi ca epatezi pe cineva cu “ironiile” si cu “franceza” ta, cand, de fapt, si putinii vizitatori care mai intrau aici au ajuns sa evite “blogul”, de cand un handicapat a inceput sa se tavaleasca pe jos cu spume la gura si l-a transformat in ospiciu. Adica eu. Tu chiar nu vezi ca nu te place nimeni? Ca, de cand le-am demonstrat tuturor ce curva masculina esti, toata lumea te evita? Si ca, cu comportamentul din ultimele zile, ti-ai desavarsit singur imaginea de individ dubios si labil psihic si ia-i convins si mai tare pe altii ca esti numai bun de evitat? Succes, tine-o tot asa! Iti jur ca nu vreau sa te opresti, cu totul din contra! Eu o sa intru aici regulat si o sa-ti adresez mesaje, pentru ca tu sa le modifici si sa-ti cimentezi iremediabil imaginea de retardat cu spume. 😉 Faci gol in jurul tau.

  • Cate comentarii s-au postat pe acest “blog”, de cand ai inceput sa te dai tu in spectacol? 3 (trei)! Nu mai multe! Dintre care doua de catre Radu Humor, care, asa cum stim cu totii, posteaza orice, oriunde, indiferent de subiect; deci, nu se pun la socoteala. Ce sa-ti fac, draga, lumea e rea: cum vede un nebun, cum fuge; nici prin cap nu-i trece sa se “amuze” impreuna cu el. Eu zic ca facem o echipa frumoasa: lucram cot la cot pentru distrugerea iremediabila a ramasitelor tale de reputatie si pentru ca lumea sa te evite din ce in ce mai mult. Eu voi continua sa-i dau tot concursul. 😆 😆 😆 Esti pe nisipuri miscatoare: cu cat te agiti mai tare, cu atat te afunzi mai mult. Sanse de scapare nu ai.

 32. Radu says:

  d’Artagnan,

  Ce parere ai despre Antonescu ? S-a declarat impotriva proiectului Rosia Montana asa cum l-a gandit Sova, acum aud ca s-a declarat si impotriva codului rutier (cine l-o fi gandit si pe asta ?) Mai multe intrebari :

  1. Banuiesc ca-i dai o bulina rosie macar pentru codul rutier ?
  2. Ce zici de atitudinea lui combativa ? Mie unuia incepe sa-mi placa, oricine reuseste sa obtina ceva de la PSD (prin lupta, negocieri, sau amenintari voalate) merita atentia dupa parerea mea.
  3. Ai impresia ca e doar o chestie de orgolii sau se vrea spargerea USL ? E interesanta totusi filozofia USL: guvernul e sprijinit sa nu pice de tot USL-ul, dar proiectele lui sunt sprijinite sau nu individual, de partide. E reteta ideala de a rupe o alianta politica.

 33. @ “Aramis”

  Cum spuneam: eu iti dau tot concursul sa ma fac de cacat. Stai linistit: nimeni n-are indoieli cu privire la boala ta mintala, cand vede cum te dai cu capul de toti peretii si refuzi sa accepti realitati evidente, preferand sa te minti ca mint. Sugi curu’.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s