O Roşie Montană mălăiaţă în gura lui Nătăfleaţă

Dacă tot s-au încins spiritele cu privire la oportunitatea exploatării de la Roşia Montana, culminând în virtual cu înjurături şi în lumea reală cu demonstraţii de stradă (subiect de primă pagină la Realitatea, neinteresant pentru Antena 3 şi România TV), m-aş încumeta să-mi spun şi eu părerea de nespecialist.
Din punctul meu de vedere aici nu este vorba de cine exploatează resursele, stat sau companie privată, de eterna poziţionare între stânga şi dreapta, de cât de mari sunt redevenţele, de câte locuri de muncă apar, de banii aduşi la stat, de dezastru ecologic. Problemele astea nici n-ar trebui să ajungem să le discutăm.
Eu văd lucrurile mult mai simplu: aici este vorba de “pică pară mălăiaţă în gura lui Nătăfleaţă”.
Stăm în grădină şi aşteptăm ca din pomii apăruţi printr-o întâmplare fericită să culegem şi noi fructele necesare supravieţuirii. Noi, românii, evolutiv pare că suntem mai înapoiaţi decât primii oameni apăruţi pe pământ. Ăia au fost nişte culegători nomazi, adică făceau măcar efortul să-şi consume caloriile mergând de colo colo, de la o grădină la alta, pentru a se hrăni, noi nici măcar asta nu facem, vegetăm doar în grădina noastră, sub vreun pom, aşteptând să ne cadă fructul în gură. Suntem nişte culegători sedentari, ca să nu spun nătăfleţi. Să plantăm copaci sau să creştem legume nu suntem în stare, noi stăm cu gura căscată ca nişte nevolnici poate pică ceva gratis sau care să necesite un efort minim din partea noastră…gen să întinzi doar mâna şi să culegi o roşie mălăiaţă. Care, fiind prea coaptă, s-ar putea să se storcească în palma ta şi să-ţi ajungă doar de-un suc.
Dacă ne-ntreabă vreunul din afara perimetrului, bă, da tu nu pui osul la muncă, nu începi să produci ceva cu capul şi mâinile tale?, ne scuzăm că avem nevoie de caloriile din perele (roşiile) mălăieţe ca să ne-apucăm de marile proiecte în forţă. Acum suntem prea slăbiţi să trecem la acţiune. Să vezi însă cum va merge treaba după ce ne-ndopăm gratis: vom avea idei, vom scoate soiuri de pomi cum n-a mai văzut lumea, vom plivi, vom tăia şi săpa, vom aduce pământ proaspăt, ce mai, caloriile primite moca vor produce la rândul lor calorii în avalanşă, un adevărat miracol nu altceva.
Mai crede cineva în asemenea justificări?
Mă gândesc câteodată dacă bogăţiile astea nu-s un blestem. Aşa cum un copil de bani gata sau, mă rog, unul care primeşte uşor cele de trebuinţă are mari şanse să ajungă un nevolnic, aşa se poate întâmpla şi cu un popor care are de la natură sau de la Dumnezeu prea multe bogăţii.
În secolul XXI, cu un învăţământ destul de performant, cu atâtea domenii economice care cer educaţie şi inteligenţă creativă, noi am ajuns să fim o ţară ce contează doar pentru forţa de muncă ieftină şi pentru materiile prime. Este ruşinos. Şi mai ruşinos este că suntem nevoiţi să exploatăm nişte zăcăminte doar pentru a ne fi puţin mai bine câţiva ani.
E ca şi cum nişte oameni în toată firea , zdraveni, apţi de muncă, în loc să-şi ia un job, se-apucă să vândă obiectele din casă, moştenite de la înaintaşii săi, pentru a supravieţui de pe azi pe mâine.
Ne vom pune şi noi mintea la contribuţie doar atunci când casa va fi goală? Copiilor noştri le vom lăsa praful de pe tobă şi un viguros îndemn părintesc să se-apuce, tată, de muncă…că, deh, ce ne-au lăsat bunicii am păpat noi.
Cred că cel mai bun lucru pe care putem să-l facem este să uităm de moşteniri şi să ne construim prin forţele noastre viitorul, să nu mai fim un soi de asistaţi social, dependenţi de ajutoarele date de Dumnezeu. Că EL dă, dar nu-ţi bagă şi-n traistă.

This entry was posted in General and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

49 Responses to O Roşie Montană mălăiaţă în gura lui Nătăfleaţă

 1. lazycat001 says:

  Nu stiu daca aurul de la Rosia trebuie sau nu exploatat, opinia mea este ca va fi exploatat oricum.

  De un lucru sunt insa absolut sigur : prefer sa il exploateze o multinationala straina cu un contract beton prin care sa ii obligam sa ecologizeze zona, sa ne dea x% din profit si y% din valoarea aurului extras, prin comparatie cu o companie autohtona care va face binecunoscutul jaf ca in codru urmat de lasarea unui munte de deseuri pe care va trona un munte de sticle goale de bere…

 2. athos says:

  Stiti cum e cu actuala hotarare de Guvern? Ca intr-un banc dragut pe care il reproduc aici:

  Seful unui mare concerm vine intr-o dimineata de iarna la birou si ramane inmarmurit cand gaseste scris cu pipi in zapada: “Directorul este un bou”.
  Mare ancheta, mare scandal, nu se face economie de mijloace, asa ca adevarul iese repede la iveala. Seful comisiei de ancheta cere insa o intalnire confidentiala inainte de a face public rezultatul, iar la aceasta intalnire ii spune Directorului: “Domnule Director, analiza ADN a stabilit fara urma de dubiu ca este vorba despre Directorul Adjunt…”
  “Aha, am banuit eu ca ma sapa! Il dau afara!! striga Directorul furios, apoi priveste intrebator inspre seful comisiei de ancheta, care parea sa mai aiba ceva de spus.
  ” Problema este ca analiza grafologica a demonstrat fara urma de dubiu ca este scrisul sotiei dumneavoastra…”

 3. neamtu tiganu says:

  “sau să creştem legume nu suntem în stare”
  Protestez cu furie, rosiile mele din acest an au dovedit..

  In general in activitatea industriala se prelucreaza materiale, fier carbon, aluminium, cupru si multe altele, uneori chiar aur. Nimic nu se poate face fara materiale, nici chiar IT unde se consuma o cantitate semnificativa de aur. Nu mai spun ca iubitele noastre merita si ele niste, vorba cintecului, aseara ti-am luat cercei, sau un colier, sau.. Tot in general aceste materiale se gasesc in fundu pamintului, tare bine pitite si se ajunge tare greu la ele. A compara aceasta activitate cu asteptatu perei malaiete corespunde nivelului ntelectual al acestui blog.

  P.S Pasaju asta m-a impresionat profund “Copiilor noştri le vom lăsa praful de pe tobă şi un viguros îndemn părintesc să se-apuce”, cite sensibilitate, cita simtire!?

  • d'Artagnan says:

   Te rog, te rog…nu-i cine știe ce mare chestie poetică…ești tu ușor impresionabil!
   Și scuză-mă că o să-ți scadă prețul acțiunilor la bursă după articolul meu, chiar nu mi-a stat în intenție!

 4. Iepurele de Martie says:

  “Cred că cel mai bun lucru pe care putem să-l facem este să uităm de moşteniri şi să ne construim prin forţele noastre viitorul, să nu mai fim un soi de asistaţi sociali, dependenţi de ajutoarele date de Dumnezeu.”

  Mare idiot mai esti! Insiri vorbe goale, preluate de la basitul suprem, si te crezi destept. “Sa ne construim prin fortele noastre viitorul, sa nu mai fim un soi de ASISTATI SOCIAL [fara “i”, agramatule, e ca si cum ai scrie “handicapati fizici”]”… Pai, bai prostule, ce viitor poate sa aiba un stat fara economie? Si pe ce se bazeaza o economie nationala, daca nu pe resursele naturale? Uite-te la Haiti: de ce crezi ca sunt astia cea mai saraca tara din emisfera vestica? Iti spun eu: pentru ca nu au NIMIC pe treimea aia de insula pustie si stearpa. Problema nu e ca romanii nu muncesc, ci ca toate bogatiile si resursele noastre energetice (hidrocentrale, centrale nucleare) au fost vandute de politicieni. Asta a facut basitul si lacheul pe care-l slavesti tu (de-aia l-a sustinut SUA anul trecut, impotriva poporului, a Constitutiei si a celor mai elementare principii democratice) si asta continua acum slugile gretoase de Ponta si Antonescu, care, de frica vestului, nu indraznesc sa miste-n front si asculta supusi TOATE poruncile Occidentului: prabusesc prabusirea lui Basescu, o numesc pe zdreanta basita Kovesi la DNA, privatizeaza CFR Marfa si Rosia Montana, se pregatesc sa recunoasca independenta Kosovo…

 5. Iepurele de Martie says:

  ” Problema nu e ca romanii nu muncesc, ci ca toate bogatiile si resursele noastre au fost vandute de politicieni”.

  In loc sa le procesam singuri, apoi sa vindem inzecit produsele rezultate. Ia de-aici: http://www.realitatea.net/dosar-de-politician-mark-gitenstein-cel-mai-puternic-politician-al-romaniei_1191557.html.

 6. Iepurele de Martie says:

  N-ai nici un pic de viziune. Prostule!

 7. Iepurele de Martie says:

  “Problema nu e ca romanii nu muncesc, ci ca toate bogatiile si resursele noastre au fost vandute de politicieni. In loc sa le procesam singuri, apoi sa vindem inzecit produsele rezultate.”

  “Pai cu ce sa le procesam?”, o sa-ntrebi tu. Am avut cu ce, dar industria romaneasca (“mormanul de fiare vechi” denuntat de Petre Roman) a fost distrusa programatic, de politicienii criminali autohtoni, in complicitate cu strainii, ca prima etapa in programul de nimicire a economiei romanesti, pentru ca apoi Occidentul sa poata cumpara de-aici materii prime ieftine si sa-si faca noi piete de desfacere, pentru produsele LUI.

  Nu, nu e vorba de teoria conspiratiei; din 1945 incoace, SUA face asta peste tot in lume. Uita-te doar la America Latina, la asasinarea deputatului columbian Jorge Eliecer Gaitan, in 1948, la lovitura de stat din Guatemala, din 1954, prin care a fost rasturnat Jacobo Arbenz, la lovitura de stat din Chile, din 1973, prin care a fost rasturnat si asasinat Salvador Allende, fiind inlocuit cu dictatorul Augusto Pinochet Ugarte, care a dat imediat bogatiile tarii si industria de exploatare pe mana marilor corporatii americane, ceea ce a dus la prabusirea economiei chiliene (e drept ca, dupa vreo 15 ani, lucrurile au inceput sa se mai indrepte de la sine – ORICE se mai indreapta de la sine, dupa 15 ani – , fara sa se redreseze de tot, iar un idiot de economist american s-a trezit sa vorbeasca de “miracolul chilian”, formula cretina preluata apoi de multi alti idioti). Toate astea sun FAPTE, REALITATI, ISTORIE. Nu pot fi negate.

  La noi, in Rromanica, idolul tau de cacat, Traian Basescu, pe care-l proslavesti tu, ca un idiot manipulabil, pentru instaurarea “justitiei independente”, crezandu-l inamicul numarul 1 al coruptiei, pentru simplul motiv ca asa a spus el, a contribuit din plin la distrugerea economiei nationale, prin vanzarea frauduloasa a flotei comerciale romane. Cine crede ca flota asta, disparuta pe vremea cand basitul suprem era ministru al Transporturilor, a fost vanduta fara stirea ministrului de resort, noaptea, cand seful dormea somnul dreptilor, de niste subordonati rai si scapati de sub orice control, dupa care Basescu, constatand a doua zi disparitia ei, nu a dat alarma si nu a gasit vinovati din pura bunatate sufleteasca, poate sa se-mpuste; face umbra pamantului degeaba.

  Uite, in cateva cuvinte, ti-am explicat CUM MERGE LUMEA. In aceste conditii, formulele tampite gen “sa ne construim singuri viitorul”, “sa nu mai fim niste asistati social”, “sa punem osul la munca” devin de o simplitate si de un infantilism dezarmante si de-a dreptul penibile. IDEEA e urmatoarea: din decembrie 1989 incoace, nu suntem decat o alta colonie economica si politica americana (asta nu inseamna ca, inainte, era mai bine; nu, era mai rau). Ideea ca suntem stapani pe destinul si pe viitorul nostru, ca votul nostru conteaza si poate schimba ceva este o iluzie. Habar n-ai pe ce lume traiesti.

 8. Radu says:

  Azi incep scolile si facultatea pe continentul american. In Canada, ca de obicei, lucrurile incep cu o zi de repaos, ziua Muncii sau nu stiu ce bazaconie, sarbatorita prin stat degeaba. E OK, incep cu stangul, dar termina cu dreptul, pana la Craciun se termina primul semestru, se dau si examenele, si studentii merg in vacanta stiindu-si si notele.

  Ce mi-a stricat mie buna dispozitie intr-o astfel de zi frumoasa ? O stire din ziarele romanesti cum ca un copil de 4 ani ar fi plecat impreuna cu fratele lui de 6 de langa bunica lor din parc (in Bucuresti) si ar fi fost gasit mort, sfasiat de caini pe o prorpietate privata alaturata parcului. De unde intrebarea : Ce pizda ma-tii de bou ai pazit Basescule cand aveai si presedentia si Parlamentul de n-ai putut sa starpesti cainii vagabonzi o data pentru totdeauna din Romania ? Ponta, asculta bine: poti sa dai GFR-ul si Rosia Montana si ce vrei tu, cui vrei tu ! Te votez si nu te mai injur vreodata, iti promit solemn, daca treci prin Parlament o lege, si pe urma o impui, in asa fel incat data viitoare cand ajung eu prin Romania sa nu mai vad picior nezdrobit de caine vagabond. Asta-i legea 1. A doua e ca fiecare proprietar e responsabil (civil si penal) de ce se intampla pe mamaliga lui: A cui o fi fost curtea in care s-au aciuat vagabonzii care l-au sfasiat pe micutul de patru ani sa dovedeasca clar ca a avut gard, ca micutul a sarit cu prajina peste, si cainii la fel, altfel sa plateasca daune civile pana ramane in curul gol, si pe urma puscarie.
  Nu cer nimic altceva decat ce s-ar intampla in orice stat despre care Romania considera ca e civilizat !

 9. Iepurele de Martie says:

  Hai, ma, ce pazesti, cand imi postezi comentariile?!

 10. d'Artagnan says:

  …Cum le spui dumneata, să tot stai să asculţi
  de Andrei Pleşu

  Uneori, ascultîndu-l pe Crin Antonescu, te trezeşti rostind, cu un mic frison de admiraţie, replica tandră a coanei Efimiţa: ”Ca dumneata bobocule, mai rar cineva!” Cînd, de curînd, se căuta un candidat pentru funcţia de ministru al Transporturilor, şeful liberalilor şi viitorul nostru preşedinte a explicat jurnaliştilor cît de grea e alegerea pe care va trebui să o facă.
  Iată textul: ”Avem următoarea problemă: transporturile sunt diverse – în apă, în aer, pe uscat, sub pămînt; iei un ceferist, nu ştie cum e cu vapoarele, iei un aviator, nu ştie cum e cu metroul, iei un marinar, ştim ce se întîmplă…” Trecem peste ironia finală, în care se dă încă o fină lovitură lui Băsescu (marele şi singurul proiect politic al vorbitorului). Restul însă e abisal. Să ne gîndim puţin. Ce faci cînd ai de ales un ministru al sănătăţii? Iei un cardiolog, nu ştie cum e cu ficatul, iei un dentist, nu ştie cum e cu urechile… N-ai de ales: trebuie să iei un expert contabil, absolvent ASE (la fără frecvenţă), fost ”lucrător comercial” la ”complexul de restaurante şi hoteluri Athénée Palace”. Ecce homo! Îl ai pe Eugen Nicolăescu! Dar să luăm Ministerul Tineretului şi Sportului. Complicaţiile sporesc! Să fie foarte tînăr? Cît de tînăr? Să fi cîştigat ceva medalii sportive? Ce fel de medalii? Iei un boxeur, nu se pricepe la polo, iei un fotbalist, nu ştie cum e cu şahul, iei un aruncător de suliţă, nu ştie cum e cu handbalul. Ce faci? Te poţi salva, eventual, cu stomatologul Bănicioiu. Sau, ca în anii 1997-2000, cu un profesor de istorie de la Soleşti şi Niculiţel (”singurul ministru pe care l-a dat judeţul Tulcea după revoluţie”! – cum scrie la Wikipedia). E vorba de însuşi Crin Antonescu. Oricum, ideea e că, decît să dai peste cineva care ştie o bucăţică, dar ignoră altele, mai bine iei pe cineva care nu ştie nimic.

  Dar să nu fim răutăcioşi! Ceea ce vrea, de fapt, să spună, dl. Crin Antonescu este că una e competenţa ”tehnică”, alta e cea ministerială. Cea ministerială ”înseamnă competenţa pe politici pe domeniul respectiv”. Bun. Şi cum arată o asemenea ”competenţă”? Aici, liderul liberal şi viitorul şef de stat răspunde mai curînd indirect: prin nominalizarea dnei Ramona Mănescu. Dna Mănescu are multă experienţă în foarte multe domenii, cu excepţia transporturilor. Şi atunci de ce a fost aleasă? Dl.Antonescu nu întîrzie să explice: a ales-o ”avînd în vedere complexitatea, dificultatea şi multiplele faţete de abordare ale tematicii şi politicilor dintr-un asemenea minister”. Deci: nu apă, nu aer, nu pămînt sau sub pămînt! Ci complexitate, dificultate, faţete multiple…Pentru detalii, mai avem încă de aşteptat. Să avem puţintică răbdare.

  Cu ministerele, să zicem, totuşi, că ne mai descurcăm. Dar, provocat de metafizica dlui Antonescu, m-am trezit speculînd asupra exigenţelor pe care le implică ”meseria” de preşedinte al ţării. ”Se sparie gîndul!” Un preşedinte trebuie să fie al tuturor! Alegi un ”intelectual fin”, nu place la popor. Alegi un tont, face şi zice nefăcute. Se pricepe la trebile interne, dar ar putea sta prost cu externele. E bun la ”reprezentare”, dar s-ar putea să nu aibă idei. Are idei, dar n-are simţ practic. E cumsecade, dar vorbeşte prost. E rău, dar vorbeşte bine. Ştie limbi străine, dar n-are talent diplomatic. Nu ştie limbi străine, dar le vorbeşte… Pînă la urmă, nu putem avea alte criterii decît cele de genul ”complexitate, dificultate, faţete multiple…” Privind retrospectiv, toţi foştii noştri preşedinţi ar fi fost buni la Transporturi. Dl.Iliescu era cu apele, dl. Constantinescu cu pămîntul şi sub-pămîntul, iar dl. Băsescu plimba pămîntul şi sub-pămîntul petrolier pe ape. N-am încercat încă un preşedinte ”aerian”. Adică unul ”cu competenţă pe politici pe domeniul respectiv”. Va acoperi, oare, dl. Crin Antonescu această lacună istorică?

  • athos says:

   Delicios… 🙂

   • Iepurele de Martie says:

    Razi ca proasta-n targ. “Mama, ce l-a desfiintat marele om de cultura pe Cacarau!” In schimb, golanul portuar, corupt si incompetent de Basescu, fostul membru PCR si turnator la Secu’, ultimul sef de stat fost membru de partid din Europa de est, ti-e bun. E pe gustul tau. Te unge pe suflet. Vai de capul tau!

   • Iepurele de Martie says:

    Toate fufele si tarancile basitului suprem – Udrea la Dezvoltare Regionala si Turism, Boagiu la Transporturi, Sulfina Barbu la Mediu, Macovei la Justitie – erau numai bune de ministrese. “Pedelizde cu competente”, cum a scris un blogger. Atunci nu se mai sesiza Quasimodo-ul (sau bulibasa) culturii rromanesti. Nu se mai intreba ce competente au, nu mai analiza, “vitriolant” (pun ghilimele pentru ca numai in capul lui si in cele ale unor basiti penibili, gen athos sau Dartalian, asta scrie ironic si delicios), explicatiile motivelor pentru care au fost numite in guvern. De fapt, nici nu avea ce analiza, pentru ca nu cerea nimeni explicatii. Vrerea basitului suprem era lege, nu se discuta. In timp ce oamenii normali la cap se intrebau de unde scoate basitul toate fufele si tarancile, specimene ca Plesu, athos, Dartalian aplaudau. Sau macar nu comentau, ca erau MINISTRI IN GUVERNUL ROMANIEI si LE DATORAU RESPECT. Acum, hai sa ne radem ca de ce a ales-o Cacarau pe Ramona Manescu. Ha, ha, ha, ha! Prostia e groasa s-o tai cu cutitul.

    • d'Artagnan says:

     În sfârşit, mai văd şi eu ceva cât de cât solid în toată voma pe care-o verşi pe blogul ăsta.
     O să încerc să-ţi pun o întrebare deşi, oricum, orice discuţie cu tine e inutilă, ce om cu scaun la cap vorbeşte cu un iepure, asta doar la desene animate vezi!
     Totuşi, spune-mi, care-s marii miniştri ai Dezvoltării, Economiei, Justiţiei, Transportului pe care i-au dat PSDul, PNLul, separat şi împreună (USLul)? De ce nulităţile alea ar fi mai bune decât “fufele si tarancile basitului suprem”?
     Dar încearcă să nu-mi vomiţi iar.

 11. Iepurele de Martie says:

  “Cred că cel mai bun lucru pe care putem să-l facem este să uităm de moşteniri şi să ne construim prin forţele noastre viitorul, să nu mai fim un soi de asistaţi sociali, dependenţi de ajutoarele date de Dumnezeu.”

  Deci, concret, CE ai construi tu sau ce ai vrea sa incepem sa construim? LA CE ai vrea tu sa punem osul la munca? CUM sa ne “construim singuri viitorul”? PE BAZA A CE? Si CU CE BANI? Hai, spune-ne si noua, sa radem si noi! Lumineaza-ne! Nu stii ce sa-mi raspunzi? Bravo, tocmai ai dovedit ca insiri vorbe goale, ca n-ai nimic CONCRET in minte. Ca nici n-ai avea ce sa ai. O economie nationala (care antreneaza dupa ea nivelul de trai) nu se poate baza pe prestari servicii.

  Nu-i nimic, bine ca ni-l tot bagi pe gat pe Plesu. Cu asta te-ai scos, ti-ai ranforsat imaginea de intelectual inteligent.

 12. Radu Humor says:

  În sfârşit un pamflet politic deosebit de reuşit al lui Pleşu !
  S-a scremut el ce s-a scremut, dar i-a ieşit !
  De pute până la Cotroceni, dacă ajunge cumva acolo Crin Antonescu, singurul politician care-l învinge la puncte pe hârşitul intelectual ce a supt la poala tuturor regimurilor, dar a rămas paralizat de frica celui care l-a dat afară, ca pe o cârpă murdară, după ce a văzut că totuşi, nu-i Preşu, ci-i Pleşu 🙄
  Adică umplutura lacto-brânzoasă dintr-un burduf de câine !
  Cred că văzând ce bine i-a ieşit lui Pleşu, aşa în vârstă cum e el, s-a gândit şi dArtagnian s-o scoată la lumina zilei/blogului, pe-a lui 🙄
  Numai că, din aceleaşi motive, de care s-a folosit Pleşu, lui ăsta nu i-a ieşit decât o chestiuţă insultătoare, nu numai la adresa celui mai temut dintre duşmanii băsiştilor, Crin Antonescu, ci şi a poporului pe care-l consideră a nu mai avea acel “r” în constituţie, foarte asemănător celui portretizat de un alt alogen ( popor cu un cur în loc de inimă, în al cărui cap s-au căcat toţi de-alungul Istoriei, acum venindu-le ( din nou !) rândul lor :mrgreen: ).
  E cazul să mai spun că am găsit foarte pertinente comentariile celui din martie 😉 ?!

 13. d'Artagnan says:

  Basescu face declaratii de presa:

  “Despre câinii fără stăpân

  Un subiect care nu este pentru un președinte. Am fost primarul Capitalei. Aduceți-vă aminte că, atunci când a blocat procesul de eutanasiere, Parlamentul a făcut-o politicianist.
  Rata de incidente a mușcăturilor a crescut până la 16.000 de bucureșteni mușcați. Zilele acestea am înregistrat un copil ucis.
  Fac apel la Guvern: să emită o ordonanță de urgență, pentru că administrațiile sunt legate de mâini. Sa emită o ordonanță de urgență prin care să stabileasca un termen scurt sau rezonabil în care iubitorii de câini să ia câinii maidanezi acasă, să-i țină în țarcul lor, după care cei care nu fost adoptați să fie imediat eutanasiați.
  Povestea cu castrarea câinilor este…are două valențe. Prelungește timpul în care câinii dispar dintre blocuri. Nu este o soluție rapidă. Castarea este soluție pe termen lung. Din 2004, de când avem noua legislație s-a dovedit că nu dă rezultate. Oamenii trebuie să se țină în siguranță.
  Nu trebuie să mai așteptăm să mai moară un copil, ca să înțelegem că trebuie luată măsura. Cei neadoptați, trebuie eutanasiați. Nu putem pune câinii mai presus de un copil nevinovat, care se duce sa se joace cu câinele pentru că așa a văzut el în desene animate, că e prietenul omului. Dar un câine flămând, sălbăticit, nu poate fi prietenul omului.
  Am cinci câini, trei adoptați. Pentru demagogii care spun că iubesc câinii. Mâine o să avem alt caz.
  Cazul de mâine nu ne mai lasă să intrăm în mâna demagogilor. Castrarea nu-i scoate dinții unui câine. Un câine castrat devine mai agresiv în sălbăticie.”

  Adevarul este ca-i un animal politic rasat…dar de ce n-a emis Boc o ordonanta de urgenta?
  Tin minte ca au incercat niste pedelisti sa rezolve atunci problema nitel mai dur, a iesit insa o panarama teribila in massmedia aservita, cu manifestatii isterice de strada, iar initiativa a murit.

  • neamtu tiganu says:

   In sfirsit un subiect la care se pricepe, mi se pare teribil de competent, primul hingher al tarii. Propun sa fie ales presedintele de onoare al hingherilor.

  • Radu says:

   Asta-i ! Daca dadea Boc o ordonanta (sau si mai bine, daca aparea Base la TV si arata lumii cum o sa dea Boc ordonanta, ca la asta s-a priceput) mai ziceam ! N-a murit initiativa de raul massmediei aservite, atata rau cat ii pasa lui Base de cainii care latra de pe margine ! N-a fost o prioritate, acuma a devenit ca nu mai avea cu ce sa-l ghionteasca pe Ponta.

   Care Ponta n-are nici o scuza daca se face ca ploua. Poate chiar sa gandea sa faca vreo lege sau vreo OUG, acuma insa da prost, e ca si cand ar fi actionat la comanda lui Basescu, de-a dracului n-o s-o faca ! Da’ ia sa fi spus Basescu pe dos sa vezi cum iesea ordonanta intr-o saptamana !

   • d'Artagnan says:

    Nu cred că mai ţii minte atmosfera de atunci, ajunsese la fel de încinsă ca cea de acum…numai că în sens invers. Dacă acum apar la televizor numai fiare însetate de sânge şi părinţi indignaţi, atunci apăreau căţeluşi simpatici şi onegişti indignaţi.
    Şi cum “prioritatea” oricărei Puteri este să nu piardă puncte electorale…
    Dacă presiunea pe guvernanţi va dura destul s-ar putea schimba legea.

    • lazycat001 says:

     Sunt cam multe mingi in teren acum.. Rosia Montana, problema cainilor care este foarte reala si trebuie rezolvata rapid, Silaghi in Parlamentul European in huiduielile multimii… Sincer nu as vrea sa fiu in pielea lui Ponta.

     Eu deocamdata ma uit la US Open ceea ce va doresc si voua 🙂

  • lazycat001 says:

   Cred ca Base cand era primar a incercat o rezolvare dura a problemei si s-a lovit de o mare rezistenta din partea multor ONG-uri, babe care aparau cainii si ii luau in casa sau pe holul blocului pana plecau hingherii cei rai etc.

   ia da drumul pe piata unei oferte ca pentru fiecare javra adusa la adapost se primesc 100 de lei sa vezi curatare rapida..

   • neamtu tiganu says:

    lazy, greseti, cu citiva ani in urma in Honk Kong s-a facut o chestie din asta pt. stirpirea sobolanilor, cine aducea sobolani morti primea recompensa. Nr. sobolanilor colectionati crestea exponential, aparusera crescatorii de sobolani pt. a obtine recompensa.

    • Kain says:

     Ai putea introduce obligativitatea inregistrarii cainelui de casa. Cel mai indicat ar fi un cip pus sub piele sau in zgarda. Amenzi usturatoare pentru cine nu are cainele inregistrat, ca sa descurajezi cresterea necontrolata si sa poti identifica persoanele care le abandoneaza. O recompensa mica pentru un caine matur nemarcat, adus pentru eutanasiere cred ca e in regula, e totusi un caine nu e un sobolan, cere mancare, nu gunoaie.

 14. Radu says:

  d’Artagnan,
  Basescu a aparut la TV si a anuntat scaderea salariilor si a pensiilor. Mai nepopulara masura nu cred ca se putea imagina. A facut-o si l-a durut la basca de atmosfera incendiara, de consecintele pe termen lung, chiar si de PDL-istii care s-au simtit obligati sa voteze contra. Si vrei sa spui ca daca vroia sa treaca o lege a eutanasierii cainilor vagabonzi nu ar fi trecut ? Sau si mai bine o OUG. Cainii vagabonzi ii eutanasiezi azi si peste o luna nu mai stie nimeni nimic de ei, costul electoral pe termen mediu si lung e zero. Doar nu faci o lege sa-i omori in chinuri, cu suplicii de 6 luni, azi le strivesti un deget, maine o ureche, etc. Chestia cu salariile reduse s-a intins pe doi ani, care au avut de pierdut s-au perpelit la foc marunt si au tipat non-stop. Si Base a mers mai departe, si nici macar nu a cazut guvernul din cauza asta !

  Nici faza cu cainii adapostiti in blocuri de hingheri nu o cred. La urma urmei se gasesc oameni care i-ar fi adapostit in bloc. Se gasesc insa si oameni care nu ar fi fost de acord, care i-ar fi gonit sau macar ar fi deschis usa hingherului. Eu as fi facut-o ! Locul cainilor nu e nici in bloc nici pe strada. Daca guralivii care le iau apararea nu-i vor la ei acasa, atunci trebuie eutanasiati ! Si n-o zic de azi de ieri de cand s-a mediatizat ultimul accident, o zic de 20 ani !

  • d'Artagnan says:

   Sunt diferenţe mari, cred eu, dacă nu se scădeau pensiile şi salariile ţara se ducea de râpă, nu erau bani, fapt dovedit şi de actuala guvernare care nu a reuşit încă să le reîntregească. Era cu spatele la zid. Probabil a riscat electoral în ideea de a evita ceva mai rău.
   Câinii şi pisicile vagaboande nu duc economia de râpă şi în afară de asta nu sunt problema Preşedintelui. Din punct de vedere politic ATUNCI el ar fi pierdut puncte electorale, dacă ar fi forţat lucrurile pe făgaşul ăsta, presiunea mediatică a onegiştilor era mare. O pierdere inutilă, pragmatic vorbind.
   Bine, pun pariu că, dacă evenimentul cu copilul ucis s-ar fi întâmplat atunci şi ar fi ieşit asemenea revoltă, Băsescu l-ar fi împins pe Boc să dea o ordonanţă deoarece, fiind un oportunist, şi-ar fi dat seama că are ceva de câştigat şi-ar fi mers pe valul popular.
   Eu cred că USLul o să mişte acum lucrurile din exact aceleaşi motive, numai să nu se întâmple alte nenorociri care să o eclipseze pe asta, să mute atenţia.

 15. Radu says:

  In alta ordine de idei, al doilea subiect de discutie ca importanta astazi este Rosia Montana. In mod cert al doilea pentru ca viata umana e cea mai importanta, iar pierderea de vieti umane datorate neglijentei, mai ales cand e vorba de copii si de un guvern si Parlament nepasatori e inacceptabila.
  Rosia Montana insa trebuie discutat la rece si trebuie luata o decizie dupa ce se va lua o masura definitiva care sa dea siguranta ca nu mai exista si nu vor mai exista javre vagabonde in Bucuresti sau aiurea. Nu stiu ce cred muschetarii de aici, parerile sunt probabil impartite, subiectul Rosia Montana merita o dezbatere, un articol de fond. Personal inclin sa cred ca bogatiile subsolului, hidrocentralele, caile ferate si poate si altele ca ele nu ar trebui vandute. Nu e vorba de nu stiu ce tehnologie de ultima generatie, chimia si ingineria extragerii aurului sunt cunoscute foarte bine si de specialisti romani si lucrurile astea sunt profitabile. Daca au canadienii nu stiu ce tehnologie unica pot sa se asocieze proiectului ca parteneri secundari, statul roman trebuie insa sa ramana actionarul si beneficiarul a cel putin 2/3 din Rosia Montana. Asta-i parerea mea si recunosc ca nu a fost intotdeauna cea de azi, poate macar de acum sa ramana stabila.

  • d'Artagnan says:

   Păi eu mi-am spus părerea, parcă şi Athos…şi articolul este despre Roşia Montana aşa că eşti on topic. 🙂
   Uite încă o părere, un articol de Dan Andronic…cu care poţi sau nu fi de acord:

   Roșia Montană și eterna frică a oamenilor politici de a lua o decizie
   Au trecut aproape 15 ani de când s-a scris pentru prima dată despre Roșia Montană. Un proiect lansat de unul dintre cei mai controversați români, un personaj despre care nu știi să spui dacă-i un om de afaceri genial sau este un escroc de talie internațională, dar face cât Ion Țiriac, Ioan Nicolae și toți ceilalți din Top 300 la un loc: Frank Timiș. De atunci s-au scris tone de materiale despre acest proiect, majoritatea pornind de la faptul că acesta are o mare problemă: vizează exploatarea aurului din zonă folosind o substanță pe care orice copil o știe ca fiind mortală: cianura. Ghinion! Dacă se numea oricum altcumva (palytoxină sau proteină bacteriană botulinium) proiectul Roșia Montană era funcțional la această oră. Pe această realitate chimică s-a construit în ultimii 15 ani un întreg eșafodaj de frică care avea drept scop blocarea proiectului. N-au contat asigurările specialiștilor, faptul că proiectul este peste orice normă europeană în materie de exploatare a aurului. Trebuia blocat cu orice preț!

   Inițial s-a implicat George Soros, care prin marea de ONG-uri subvenționate, a creat o rețea de oponenți extrem de activi, bursieri sau angajați ai Fundației Soros al căror scop în viață a devenit blocarea proiectului. Am auzit nenumărate variante legate de interesele financiare ale lui George Soros în faza inițială a proiectului Roșia Montană, am aflat că în ultima vreme nu a mai fost atât de activ în sabotarea proiectului, dar impulsul inițial nu putea fi oprit. Pentru cei care mai cred că acțiunea lui George Soros a pornit la începutul anilor 2000 dintr-un sentiment de patriotism le pot răspunde că au și n-au dreptate. Era o lecție de patriotism combinată cu interese financiare puternice.

   N-am înțeles decât foarte târziu că insistența UDMR de a primi în orice guvernare ministerul Culturii și ministerul Mediului era strâns legată de blocarea proiectului Roșia Montană. Nefiind un romantic întârziat nu prea dau doi bani pe scenariile care vizează interesele politico-istorice austro-ungare în România și faptul că Proiectul Roșia Montană face parte din patrimoniul imaginar al Ungariei Mari, dar am întâlnit de fiecare dată această atitudine la politicienii udemeriști. Iar declarația de ieri a guvernului de la Budapesta m-a scos din sărite: potrivit MTI, ministerele ungare de Externe si al Dezvoltarii Rurale afirmă intr-un acest comunicat ca “bunurile de mediu si culturale sunt parte integranta a patrimoniului Europei Centrale”, referindu-se la Proiectul Roșia Montană. Parcă până acum noi, românii, făceam parte din Europa de Est? Sau numai zona Roșia Montană intră în zona Europei Centrale? O luăm de la capăt cu scenariile?

   A trecut guvernul Năstase, a trecut și guvernul Tăriceanu, iar de mișcat nu s-a mișcat nimic semnificativ în această zonă. Năstase n-a apucat să facă ceva cu acest proiect, iar pe vremea lui Tăriceanu erau prea mulți bani pe piață pentru ca politicienii să se intereseze de cele câteva zeci de miliarde de euro din zona Munților Apuseni. O dată cu venirea crizei și cu începutul guvernărilor Boc, au început să fie reevaluate exploatările de resurse naturale care pot aduce bani la buget, iar Proiectul Roșia Montană era unul din ele. Traian Băsescu a fost primul om politic care a avut curajul să se aplece asupra detaliilor proiectului, încercând să înțeleagă care sunt avantajele și dezavantajele acestuia. Pentru prima dată au început discuții serioase la nivel de ministere, de la Mediu până la Economie, pentru a vedea dacă acest proiect poate fi avizat sau nu. S-au cerut garanții care depășeau standardele europene în materie de mediu, s-a cerut majorarea cotei Statului Român cu încă 6 procente fără a pune un ban, s-a obținut creșterea redevenței de la 4 la 6 la sută, plus peste o sută de milioane de euro pentru conservarea patrimoniului cultural. Și s-au obținut.

   Ce nu s-a obținut a fost acordul final al premierului Boc. Un om politic înspăimântat de puterea care stătea în vârful stiloului, care a pus în balanță interesele economice generate de Proiectul Roșia Montană cu întoarcerea în Clujul natal ca primar și a câștigat viitorul său de edil local. O să-mi spuneți că a gândit la nivel mic, dar o să vă răspund că în majoritatea cazurilor deciziilor oamenilor politici sunt luate pe baza unor criterii mărunte, iar văzând-o pe soția lui Emil Boc în fruntea manifestanților anti-Roșia Montană, am înțeles că fostul prim-ministru Emil Boc n-a avut nici un moment intenția să dea drumul proiectului. Lăsându-l pe Traian Băsescu tot timpul să creadă contrariul! De fapt, diferența între un om politic și un politician constă tocmai în capacitatea de a lua decizii controversate, dure, fără a se gândi la viitorul său imediat.

   Guvernul Ponta, condus de unul din adversarii proiectului, a luat decizia de a trimite un proiect de lege în Parlament. Un gest calificat de președintele Băsescu ca fiind de lașitate, întrucât era suficientă o hotărâre de guvern. Ceea ce poate fi până la un punct adevărat, iar eu am aplaudat întotdeauna capacitatea lui Traian Băsescu de a spune lucrurile exact așa cum le gândește. Trebuie însă apreciat curajul politic de care a dat dovadă Victor Ponta, asumându-și (chiar dacă vorbim de o jumătate de măsură) un proiect pe care l-a atacat în trecut. Nu a avut tăria lui Traian Băsescu de a susține Proiectul Roșia Montană în mod public, dar nici n-a procedat ca Emil Boc, făcându-se că muncește, dar de fapt căutând doar să cumpere mai mult timp.Victor Ponta a mutat decizia în altă parte, spre Parlament, așa cum s-a procedat de nenumărate ori. Ce se va întâmpla? Nimeni nu știe să spună exact și cât va mai dura, dar Guvernul și-a asumat Proiectul Roșia Montană. Și nu este puțin lucru…

   Două lucruri ar mai fi de comentat: ipoteza unui referendum la nivel național și acuzele la adresa RMGC că au cumpărat toată presa. În privința referendumului la nivel național: mi se pare o idee ușor depășită de evenimente, cu atât mai mult cu cât o dezbatere în Parlament (reală, nu simulată) poate fi mai productivă decât un vot bazat doar pe argumente emoționale. Oamenii vor fi puși să aleagă între ce și ce? Între mediu și locuri de muncă? Plus că nu înțeleg de ce trebuie să facem referendum doar pentru Proiectul Roșia Montană? De ce nu adaugăm o întrebare legată de exploatarea gazelor de șist? Avem îndoieli în privința capacității legislativului de a discuta despre acest proiect? Cred că Proiectul Roșia Montană va reprezenta prima dezbatere reală în Parlament, în care procentele din alegeri nu vor mai conta. De aceea cred că merită discutat în Parlament!

   De marota unora în privința cumpărării presei nu pot decât să mă amuz! Niciodată în presa română acest lucru n-a funcționat. Dovadă stau transmisiunile în direct din Piața Universității ale Realității TV, ale B1 TV, ale România TV, ș.a. care sunt convins că au difuzat spoturi ale RMGC în trecut. Pe de altă parte cum poți contracara o campanie bazată pe un fals – La Roșia Montană se vor otrăvi câmpurile și fântânile – decât printr-o campanie de informare ?! Cei care vor locuri de muncă nu vor ocupa Piața Universității, nici nu se vor mobiliza pe Facebook, pentru că ei reprezintă majoritatea tăcută! Dar ce se va întâmpla când o vor face? Vom sta închiși în case si vom fi oare mai fericiți că încă un proiect s-a dus de râpă?

   • Radu Humor says:

    Parşiv, ca-ntotdeauna, şobolanul ăsta de …d*Andronic !
    Umblă ca şopârla de la o idee la alta, doar-doar l-o lua cineva în serios !
    Atacă şi linguşeşte peste tot, păstrând binenţeles distanţa cuvenită faţă de Băsescu 🙄
    Încă nu i-a sunat ceasul 😉

 16. neamtu tiganu says:

  din intelepciunile unui basist fanatic, citez:

  “d’Artagnan says:
  September 4, 2013 at 3:31 pm
  Sunt diferenţe mari, cred eu, dacă nu se scădeau pensiile şi salariile ţara se ducea de râpă”
  ————————
  pe ce te bazezi? Care a fost si este economia la buget cu aceste scaderi? Cit inseamna asta din PIB, cit au crescut datoriile Romaniei in aceasta perioada? Cit s-a redus din bugetari in domnia lui Boc? Are fro legatura scaderea salariilor medicilor, de ex., cu plecarea acestora in masa? ce implicatii are, dupa atita, timp marirea TVAului?

 17. Radu says:

  d’Artagnan,

  Spui ca ti si athos v-ati spus parerea. N-ati prea facut-o de fapt. La urma urmei Rosia Montana are multe aspecte care n-au fost discutate, dar aspectul principal, cred eu, deasemeni nementionat in ce a scris Dan Andronic este: de ce trebuie guvernul roman sa se gandeasca cui sa vanda exploatarea ? De unde ideea asta ca o companie cu capital majoritar de stat nu poate sau nu trebuie sa o faca ? De ce pot exista in alte tari (iepurele dadea exemplu Hydro-Quebec din Canada) companii cu capital majoritar de stat super-profitabile, care sa respecte si sa exceada normele de mediu, si in Romania nu ar putea ? De ce nu ar exista si o specie de functionari romani profesionisti care sa faca treaba la fel de bine ca altii ? E putin la fel ca si cu Petromidia, privatizata ca sa ajunga sub controlul guvernului din Kazahstan parca. Adica guvernul de acolo poatesi stie sa fie proprietar al unei afaceri profitabile, cel din Romania nu ?!?! Daca problema e coruptia solutia e DNA, nu vanzarea.

 18. Radu Humor says:

  Vă scapă, tocmai vouă, şi tocmai esenţialul 😉
  Pe care şi Băsescu l-a sesizat :

  ” Proiectul vizeaza achizitia de terenuri de catre straini, dat fiind faptul ca suntem pe primul loc in topul tarilor cu teren arabil detinut de straini, la nivelul UE (circa 700.000 hectare sau 10% din totalul suprafetei arabile a blocului comunitar, potrivit unor studii realizate de organizatia mondiala Grain). Strainii au cumparat pana acum teren agricol in Romania pe firma, dar acum o vor putea face si pe persoana fizica.

  Presedintele Traian Basescu a afirmat in luna iunie pe aceeasi tema ca nu este impotriva vanzarii pamantului agricol catre straini, dar “ar trebui sa vindem tot atat pamant strainilor cat ne-au vandut si altii noua”, in conditiile in care terenul agricol, turismul si frumusetile tarii sunt singurele avutii care nu pot fi delocalizate. “As semnala problema pamantului. Foare curand, prin tratatul de aderare la UE, strainii vor putea cumpara pamant. Eu nu spun sa nu cumpere, dar spun ca ar trebui sa vindem tot atat pamant cat ne-au vandut altii noua si, pe de alta parte, avem obligatia, presedintie, guvern, parlament, sa gasim solutia de a-i credita pe agricultorii romani in conditii avantajoase pentru a putea fi ei cei care cumpara pamantul”, a spus seful statului, la Insitutul Agricol Fundulea.

  Intr-un interviu acordat HotNews.ro, ambasadorul Italiei la Bucuresti, Mario Cospito, se opunea ferm unei amanari a acestui proiect. “O sa fiu foarte clar asupra acestui lucru: nu vom accepta niciodata acest tip de discriminare, daca vreti, privind impartirea terenurilor pe baza criteriului nationalitatii cetatenilor. Dat fiind ca facem parte din aceasta casa comuna europeana, pot sa va spun ca de altfel nici Bruxelles-ul nu ar putea sa aprobe asa ceva. Putem sa vorbim despre anumite constrangeri cu autoritatile romane care sa fie impuse anumitor persoane, ma refer la cele care cumpara si care folosesc terenurile respective. De pilda, daca cel care cumpara un anumit teren pentru specula, atunci putem sa discutam despre o taxa mult mai ridicata, mult mai mare impusa pentru acest teren”, spunea Cospito.”

  În primul rând că suprafeţele deja cumpărate de străini sunt de 2 X mai mari, apropiindu-se vertiginos de 25 % din suprafaţa ţării, ce cuprinde şi terenuri la limita arabilului, unele degradate, iar ce s-a cumpărat reprezintă pământ de cea mai bună calitate, cum nu prea întâlneşti în lume !
  Dar birocraţii de la noi şi de la ei au tot interesul să micşoreze cifrele spre a-şi putea realiza poftele de subjugare a unei ţări ajunsă colonie !
  Ba, mai mult, Kcospito ăla italian ( după nume, că după împrejururi şi botez, naiba ştie, mai ales că aproape toţi ambasadorii şi trimişii în România sunt evrei, SUA deţinând recordul absolut – 100 % ) 🙄 ) sare şi el cu durul din baie şi cere imperios aplicarea acestei legi favorabile doar lor :
  “O sa fiu foarte clar asupra acestui lucru: nu vom accepta niciodata acest tip de discriminare, daca vreti, privind impartirea terenurilor pe baza criteriului nationalitatii cetatenilor. Dat fiind ca facem parte din aceasta casa comuna europeană, bla, bla ….”
  Serios băi broscarule, ca să nu-ţi spun pe nume 🙄 voi, ăştia de la UE nu acceptaţi nici un fel de discriminare în UE ?!
  Dar asta cu salariile de mizerie din România şi preţuruile egale sau mai mari ca la voi , ce-i băi homles ?!
  Asta nu vă sare în ochi, sări-v-ar ?!
  Faptul că un hectar de pământ arabil este cumpărat aici la preţ de un plin de motorină la gipanele voastre de colonialişti fără cască, în timp ce la voi pământul a ajuns la preţuri astronomice, nu numai pentru punga românului, dar şi pentru conturile voastre, asta nu înseamnă nimic pentru voi, nu-i tot o discriminare dusă până la cel mai înalt grad de nesimţire ?
  Curată exploatare :mrgreen:

  P.S. De antibăsişti ce sunt, unii nici măcar când ăstuia îi scapă şi ceva demn de remarcat, scapă neremarcat !

  • neamtu tiganu says:

   Radule, italianu are dreptate, la nivel de EU nu poti introduce asa o chestie. Basescu se face din nou de rahat, dovedeste ca habar nu are de legislatia EU chiar daca pe undeva are dreptate.
   Asa a fost si cu austriecii, f. mult timp strainii nu aveau voie sa cumpere pamint. Mutli straini, printre care si Beckenbauer, aveau case dar pamintu nu le apartinea.

   • Radu Humor says:

    @NT
    Dacă ne-am băgat în horă, măcar să o jucăm bine !
    Ce împiedică statul român să instituie un prag minim al preţului la ha sau mp, sub care să nu se poată efectua nici o tranzacţie ?!
    Aşa cum este acum cu terenurile din intravilan, unde, în funcţie de zonă ( I II III IV) sunt stabilite anumite preţuri pe mp sub care degeaba vrei tu să vinzi ( să spunem unui rude) că plăteşti taxele doar la preţul din catalog.
    Bine, şi aici, s-ar mai putea face ceva şmecherii, dar măcar statul prin cota de la notari, tot ar avea ceva mai mult de câştigat, ba chiar şi vânzătorul care ar fi pus în temă cu un preţ care să nu sfideze ridicolul !
    Pe când aşa, ne vindem singuri ţara de sub picioare :mrgreen:
    Şi încă pe nimic !
    Sunt curios câţi români au cumpărat kibutzuri în Israel… Şi mai ales la ce preţ !
    I-am dat exemplu pe ei, pe evrei, deoarece sunt cei mai straşnici cumpărători de pământ în România.
    Cunosc pe cineva care e plătit doar să afle unde sunt terenuri de vânzare ( mai ales de la 2- 10 ha ) indiferent de judeţ şi imediat intră pe fir samsarii ajungând să le cumpere, mai bine zis să le ia, la preţuri de nimic ( mai ales în judeţele mai sărace).
    Ba, mai mult, să vezi după ce vor cumpăra terenuri unde urmează a avea loc exploatări de gaze sau alte minerale, cum îşi vor înzeci, sau însuti profiturile, deoarece pe un străin, mai ales dacă vorbeşte idiş, nu-l mai poţi obliga ca pe bietul român să cedeze terenul pentru construcţii de interes public 🙂
    Se pare că nu toţi românii ştiu adevarata cauză a izbucnirii răscoalei din 1907 !
    Pornită tot de la pământ :mrgreen:
    Nu cea vehiculată de politrucii şi ideologii comunişti , ci aceea adevărată când un evreu pe nume Ficher, acaparând în acea zonă de la Flămânzi mii de hectare de teren i-a transformat în slugi pe bieţii români, tratându-i cu un dispreţ specific ciocoilor de atunci şi capitaliştilor (întreprinzătorilor) de azi, până când bieţii oameni, adşi în situaţia vitelor puse la jug, n-au mai putut răbda !
    Din păcate cei care strigă acum în România ” Noi vrem pământ !!”( şi încă la preţuri de nimic :mrgreen: ) sunt străinii, pe care văd că nu-i mânâncă nici măcar câinii, ca pe bietul Ionuţ, Dumnezeu să-l ierte !

 19. Iepurele de Martie says:

  ” Totuşi, spune-mi, care-s marii miniştri ai Dezvoltării, Economiei, Justiţiei, Transportului pe care i-au dat PSDul, PNLul, separat şi împreună (USLul)? De ce nulităţile alea ar fi mai bune decât “fufele si tarancile basitului suprem”?”

  Din partea ta, nu ma surprinde ca n-ai inteles NIMIC din comentariile LA OBIECT, dar te declari partial de acord cu comentariile la “articolul” bulibasei Plesu.

  E drept ca nici din astea n-ai inteles mare lucru, daca-mi pui intrebarea citata mai sus. Pai, bai fraiere, eu NU spun ca nulitatile USL-iste sunt mai bune decat alea basite. Ceea ca ma indigneaza e ca toti basitii – tu, bulibasa, athos etc. – nu-i vad ca pe niste nulitati decat pe ministrii USL-isti, in schimb, au tacut CHITIC cand basitul suprem ne sfida non-stop, cu ministrii LUI. Ai inteles? Lipsa de obiectivitate ma enerveaza. Cat a fost basitul seful guvernului, tu n-ai zis nici pas; FACEAI OPOZITIE OPOZITIEI si pupai in cur puterea. Spre deosebire de voi, eu am scris deja: si Ponta, si Antonescu sunt tot niste slugi si niste nulitati gretoase. Si nu numai pentru ca nu l-au dat jos pe basit, pentru ca au numit-o pe Kovesi la DNA etc., ci si pentru modul in care administreaza tara, pentru ca privatizeaza CFR Marfa si Rosia Montana (urmeaza Posta Romana), pentru ca vor sa recunoasca independenta Kosovo, pentru ca au facut un proiect de Constitutie de tot cacatul, in care au preluat si imbecilitatile basite, gen regionalizarea. Cand veti da si voi dovada de tot atata obiectivitate si veti injura TOT spectrul politic, mai vorbim. Pana atunci, nu sunteti decat niste basiti mascati, care sunt suficient de retardati incat sa se inchine unui idol.

  • Iepurele de Martie says:

   In ce-l priveste pe ministrul USL-ist al economiei – ca m-ai intrebat si de asta – cred ca e unul din cei mai dezastruosi din toata perioada postdecembrista.

 20. d'Artagnan says:

  Ce să vorbesc eu cu tine economie, băi, țigane?! Tu oricum ești bâtă la chestiile astea. Eu zic să mă iei consilier când îți mai bagi banii la bursă. Uite, și la Roșia Montana, cum am scris eu un articol cum s-a dus prețul acțiunii la vale.
  În plus, uite ce prostii scrii:
  ”lazy, greseti, cu citiva ani in urma in Honk Kong s-a facut o chestie din asta pt. stirpirea sobolanilor, cine aducea sobolani morti primea recompensa. Nr. sobolanilor colectionati crestea exponential, aparusera crescatorii de sobolani pt. a obtine recompensa.”

  Păi dacă nu gândești…
  Păi la șobolani figura merge pentru că:

  Femela şobolan naşte de 2 -7 ori pe an câte 6 -10 pui, care sunt la naştere orbi şi fără blană. Femelele pot făta pe an chiar şi 1000 de pui. La creşterea puilor iau parte deseori mai multe femele. Puii sunt alăptaţi aproximativ trei săptămâni. Când ajung la vârsta de 6 -7 săptămâni ei sunt deja independenţi, iar la 3 luni ajung la maturitatea sexuală. Animalele tinere şi puii au un comportament foarte jucăuş. Şobolanii cenuşii sunt omnivori. Spectrul alimentelor consumate cuprinde seminţe, muguri, fructe, ouă de păsări, carne. stricată şi stârvuri de animale, mamifere mici etc.
  Sunt capabili să vieţuiască fără apă şi alimente timp de 6 zile.

  În schimb, o cățea intră o dată sau maxim două ori pe an.
  Maturitatea sexuală la căini este pe la 6 luni.
  Apoi este o diferență enormă de cantitatea de mancare necesară unui căine și unui șobolan.

  Păi vezi , băi, țigane, care-i diferența? Ia fă puțină matematică și vezi care-i treaba cu creșterea exponențială și care-i raportul între banii băgați și banii câștigați.
  Ăsta-i cusurul tău, bă, nu gândești global!! Te-arunci să epatezi și rămâi mofluz.
  P.S. Io zic să-ți scoți banii de la Roșia și să-i bagi într-o fermă de șobolani. Ce să faci cu ei? Nu știu, măi, țigane, pune-ți capul la contribuție, fă geci de piele dacă vrei, dar chiar mură-n gură vrei totul…

  • neamtu tiganu says:

   cineva pe vremuri se apucase sa creasca nemti si evrei care, dupa cum e stiut, se inmultesc mult mai incet decit sobolanii, si a cistigat f. bine.
   Nu de mult, unii, in vestu salbatic, vindeau scalpuri de indieni, si nici astia nu se-nmultesc prea repede.

   P.S cunostintele tale despre cresterea sobolanilor ma impresioneaza, a cita oara reusesti sa ma impresionezi. Cum ar fi daca ai incerca sa cresti basisti, astia nu maninca, nu beau, se hranesc doar cu rinjeala si pupat in cur. Gindeste-te ai putea avea un succes enorm la alegeri.

 21. Radu Humor says:

  Indobitocirea oficială
  Secretele puterii politice după A.N. Chomsky

  Avram Noam Chomsky (n. 1924) este un reputat lingvist american, profesor emerit la Massachusetts Institute of Technology (MIT).
  În afara mediilor academice, Chomsky este mult mai cunoscut în lumea întreagă pentru activitatea sa politică, îndeosebi în ceea ce priveşte critica vitriolantă la adresa politicii externe a Statelor Unite, dar şi a guvernelor altor mari puteri. Drept care este considerat şi o personalitate marcantă a stângii politice din Statele Unite.
  Noam Chomsky a identificat şi a explicat, într-o formulare pe înţelesul tuturor, regulile de bază ale manipulării pe care se bazează puterea politică în criza de legimitate şi pe care el le numeşte strategii ale diversiunii. Ele au fost sintetizate în ceea ce poate fi numit “Decalogul Chomsky”.

  Decalogul Chomsky

  1. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate
  Pentru aceasta: Să distragi permanent atenţia de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte minore, dar cu mare impact emoţional.

  2. Poporul trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai naţiunii
  Pentru aceasta: Inventează false ameninţări, ori creează probleme grave, care îngrijorează real şi angajează opinia publică, iar apoi oferă soluţiile.
  Un exemplu: Favorizează insecuritatea cetăţenilor, apoi guvernarea providenţială salvează naţiunea în temeiul legilor represive cerute de popor, cu preţul limitării propriilor libertăţi democratice.

  3. Poporul trebuie permanent pregătit pentru mai rău
  Pentru aceasta: Mecanismele propagandei “albe” (oficială, integral asumată de guvern), “gri” (parţial asumată) şi “negre” (niciodată asumată) trebuie să promoveze imaginea unui guvern în permamenţă preocupat pentru ameliorarea condiţiilor tot mai sumbre ale viitorului. Politicile antipopulare dure se vor aplica gradual, pentru a se preveni ori atenua protestele sociale. În acest fel, cel mai mare rău devine suportabil dacă e administrat în porţii anuale, conform unui program anunţat.

  4. Poporul trebuie să creadă că şi ceea ce guvernele îi pregătesc spre a trai mai rău este tot pentru binele său
  Pentru aceasta: Să obţii acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obişnuieşte cu ideea şi înghite tot, dacă e prevenit şi amânat.

  5. Poporul trebuie să aibă o gândire care să nu-i permită sesizarea legăturii dintre cauze şi efecte
  Pentru aceasta: Să te adresezi oamenilor ca şi cum ar avea cu toţii o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepţi mulţimile spre un tip de gândire superficială, naivă şi cu predispoziţie la intoxicări informaţionale.

  6. Poporul trebuie dezobişnuit să problematizeze realitatea şi să acţioneze sub impulsul emoţiilor
  Pentru aceasta: Să faci tot timpul apel la sentimente şi la reacţii glandulare, nu la raţiune. Să încurajezi reacţiile emoţionale, pentru că sunt cel mai uşor de manipulat.

  7. Poporul trebuie obişnuit cu satisfacţii ieftine, care să-i ocupe timpul şi să-l demotiveze în atingerea unor idealuri superioare
  Pentru aceasta: Un sistem de învăţământ corupt şi nefuncţional este instrumentul ideal de a tine cetăţenii în ignoranţă şi a manipula opiniile colective după bunul-plac.

  8. Poporul nu trebuie să aiba acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă şi obiectivă
  Pentru aceasta: Să încurajezi financiar acele mijloace de comunicare în masă care îndobitocesc publicul şi îl ţin legat de emisiuni şi seriale vulgare, ce trag inteligenţa în jos.

  9. Poporului trebuie să-i fie indus spiritul turmei
  Pentru aceasta: Să stimulezi sentimentul individual de culpă, de fatalitate, de neputinţă. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin o turmă şi sunt uşor de controlat.

  10. Poporul nu trebuie să creadă în existenţa strategiilor şi mijloacelor oficiale de manipulare
  Pentru aceasta: Să apelezi la toate cuceririle ştiinţelor pentru a cunoaşte punctele slabe din psihologia individului şi a mulţimilor. În acelaşi timp, să discreditezi aceste cunoştinţe prin mass-media, astfel ca poporul să nu creadă în mijloacele şi strategiile statale de manipulare.

 22. athos says:

  http://adevarul.ro/locale/tulcea/bresalegala-uciderea-maidanezilor-1_52276fa2c7b855ff56474339/index.html#

  Este cam tot ce trebuie, si legal. In realitate, ca in atatea alte cazuri, cauza trebuie cautata la comunitatea romaneasca, indolenta, confuza si ineficienta. Regula lui “asa se face” este mai puternica decat oricare alta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s