Ponta cel voinic şi minele de aur

Despre poveşti…
Asemănarea cu titlul unui basm nu este întâmplătoare deoarece şi-n acest articol avem de-a face, metaforic vorbind, cu un împărat (adică poporul român), care are o grădină (adică România), în care creşte un măr de aur (adică o mină de aur), din care împăratul (adică poporul), n-a reuşit să guste niciodata datorita faptului ca in fiecare an merele din pom au fost … furate?! Ei, aici se opreşte asemănarea, până acum ele nu au fost furate, şi nu ştim dacă ele vor fi furate în viitor de zmeii de la Gabriel Resources, ştim doar că împăratul n-a ajuns să guste merele deoarece ele au fost “apărate” până acum printr-o gargară electorală de excepţie de către mezinul Ponta cel voinic şi fraţii lui de la USL.
Asta se întâmpla pe vremea când eroul nostru era în Opoziţie.
În urma aprobării de către guvern a exploatării de la Roşia Montana se dovedeşte, dacă mai era nevoie, că politicienii români, USLul în cazul de faţă, sunt prolifici autori de …poveşti pentru electoratul român, un electorat aflat încă la stadiul copilăriei politice, ce ascultă credul toate basmele servite. Ştim cu toţii că poveştile se spun la copii (electorat) înainte de culcare (alegeri), pentru ca aceştia să adoarmă repede şi liniştiţi.
Dar câte basme n-au fost, o culegere impresionantă: taxe mai mici, interzicerea exploatării gazelor de şist, măriri de pensii şi salarii, cel mai cinstit guvern şi multe, multe alte basme frumoase, numai bune de adormit …electoratul!
Ca să revenim la Ponta cel voinic şi minele de aur, ar mai fi de adăugat că eroul nostru este şi viteaz pe deasupra, acesta trebuind să-şi înfrunte soţia, care-a declarat sus şi tare pe vremea când era în Opoziţie că, pentru a opri exploatarea pusă la cale de zmeii Băsescu şi Gabriel Resources, se va lega cu lanţuri la intrarea în mină. Vai, ce dramă familială, ce roman psihologic s-ar putea scrie despre datoria faţă de ţară, despre dragoste, despre apărarea intereselor poporului…
De fapt avem de-a face cu o gargară electorală de doi lei. Cu un basm pentru naivi.
Dacă mă gândesc mai bine, aş zice că poate l-am distribuit greşit pe Ponta în rolul lui Prâslea cel voinic, probabil i-ar sta mai bine ca personaj principal în povestea “Pinocchio”!.
Dar parcă nu mai am răbdare să citesc toată cartea, să ajung la final, acolo unde Ponta…pardon, Pinocchio, ajunge şi el, în sfârşit, un băieţel adevărat.
P.S. Articolul nu este despre oportunitatea exploatării zăcământului de la Roşia Montana, ci despre duplicitatea, demagogia şi minciunile politicienilor români.

This entry was posted in General and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

39 Responses to Ponta cel voinic şi minele de aur

 1. Îmi vine să mă cred Constance Bonacieux (minus moartea prin otrăvire), așa bine le-ai brodit, Domnia-Ta! Pupici cu sclipici! Sper să nu fie prea dese comentariile mele și să nu fiu prohibită!

 2. Kain says:

  Ponta:
  “În toamnă modificăm legea şi formăm regiuni înainte de revizuirea Constituţiei”.
  “S-a dovedit că orice centralizare excesivă la Bucureşti îngreuneză lucrurile şi cu cât lăsăm mai mult la regiune, judeţ, oraş – atribuţii şi resurse – cu atât lucrurile merg mai bine”
  Ce ii grabeste, ca pana acum nu puteau sa pice la un acord cu impartirea. Si cand s-a dovedit ca cenentralizarea e un lucru rau? Le-a luat 23 de ani sa isi dea seama? sau 23 de ani a mers bine si acum nu mai merge?
  Daca omul de rand face o greseala, orice ar fi, plateste cu varf si indesat. Daca politicienii fac greseli… sunt premiati. Frumos functii cu putere executorie si 0 raspundere, e in regula, platesc oamenii de rand greselile lor.

 3. neamtu tiganu says:

  ascutit spirit de observatie, mai ceva decit lama Gilette.. mai ales de cind e in opozitie. Iti amintesti “Sa traiti bine!”.
  Gabriel resources
  http://la-neamtu-tiganu.blogspot.de/2013/07/sa-cistigam-din-nou-un-ban-cinstit.html

  • d'Artagnan says:

   …ascuţită minte mai ai, brici, nu altceva, ştii care, ăla tocitu de la frizeria din colţ…

  • Kain says:

   Si Basescu e politician, si el are discurs duplicitar. Politicianul roman se eschiveaza, se contrazice, numai sa dea bine.
   d’Artagnan a scris clar: “P.S. Articolul nu este despre oportunitatea exploatării zăcământului de la Roşia Montana, ci despre duplicitatea, demagogia şi minciunile politicienilor români.” (aici intra si Basescu si PDL, in caz ca te faci ca nu intelegi).

   • d'Artagnan says:

    Omul are o fixaţie, trebuie să ne purtăm blând cu el…

    • neamtu tiganu says:

     Basescu discurs duplicitar? Nu, nu pot crede asa ceva, Kain nu spune asa ceva, vrei sa se-mbolnaveasca dartagnian, si de altfel daca asta ar fi singuru lui defect (a lui basescu, da si a lui dartagnian) ar mai merge.

     P.S In linku din linku pe care vi l-am dat din blogu meu se arata si evolutia actiunilor gabriel din timpu alegerilor prezidentiale, sa vezi coincidente peste coincidente… desigur intimplatoare.

 4. neamtu tiganu says:

  in cazu in care dartagnian ar fi in stare sa gindeasca ar citi si ar comenta asta:
  Am studiat datele din situ firmei, se afirma “Proiectul minier va crea peste 2.300 de locuri de muncă directe pe perioada etapei de construcţie a minei, 800 de locuri de muncă directe în timpul exploatării şi 3.600 de locuri de muncă în total pe perioada operării.” Nu se mentioneaza ce-nseamna 3600 de locuri de munca pe perioada operarii, odata ce sunt 800 directe, eu personal nu-nteleg!? Asta ar insemna ca fiecare din cei 800 va intretine inca 3.5 persoane, deci fiecare va avea 50% frizer, 100% curva, 50% circiumar, 50% bucatar, 50% medic, 50% fickness trainer privat. Ma lamureste cineva?
  se mai spune ca, citez:
  Cât câştigă statul român din extragerea aurului de la Roşia Montană?
  Statul român are o participaţie în cadrul proiectului de 19,31% având în plus dreptul la taxe şi redevenţe, iar ca urmare a activităţilor conexe România va rămâne cu 50% din beneficiile proiectului.
  Noul Proiect de la Roşia Montană va aduce peste 4 miliarde de dolari în economia României:

  •1,8 miliarde USD – beneficii directe ale statului român, în dividende pentru Guvernul României, impozite pe salarii, redevenţe şi alte taxe;
  •2,4 miliarde USD – bani cheltuiţi în România pentru: resurse umane, energie electrică, transport, construcţii, reactivi pentru procesare, piese de schimb.
  Din pacate nu se spune in ce interval de timp sunt aceste cistiguri enorme? Or fi 25 de ani? Pai atunci ar insemna ca. 168 milioane $ pe an. Si atentie, e vorba de o parte din bani cheltuiti in Ro, nu sunt beneficii directe. E mult, e putin?

  Se mai spune ca: “Incepind cu anul 25 urmeaza, pe o perioada estimata intre 30 si 50 de ani, o monitorizare post-inchidere.” Vedeti ca nu e asa de rau, peste 50 de ani se vor putea intoarce ciobanii cu mioarele, trebuie numa rabdare

  • pierre says:

   Tigane,

   tu chiar nu intelegi ? Nu-i vorba despre 3600 sau 800 de locuri de munca la Rosia Montana, nici daca redeventa este de 6 sau 8 sau pi %, nici daca ciobanii cu mioarele lor revin la transhumanta in 25 sau 50 de ani, nici macar daca mizeria pe care vor s-o lase in urma va parjoli sau nu locul.Este despre cum se mananca cacat in opozitie, iar dupa aceea te stergi frumos cu maneca la gura si te prefaci ca-ti miroase gura a roua.Drept este insa ca mancator de cacat mai prodigios decat actualul PM, mai rar se vede si gaseste.

   • neamtu tiganu says:

    petrre, naivitatea ta intrece Dunarea la Cazane.
    Pretutindeni, absolut pretutindeni, politicienii folosesc aceeasi schmeckerie. ia, de curiozitate, de ex., promisiunile lui Obama de la prima, sau a doua alegere si uite ce s-a ales de ele. A te indigna, sau a te mira, sau a denunta cu ura proletara acest fapt denota o mare idiotenie.
    Un exemplu relativ recent, draga noastra Merkel a spus, cu citva timp in urma, ca vrea sa prelungeasca functionarea centralelor atomice, intre timp s-a-ntimplat nasoala de la Fukusima si, peste noapte, a decis sa se-nchida chiar mai inainte decit a fost planuit!?

    io cred ca cei mai mari mincatori de cacat sunteti voi, petrre, dartagnian, kain si tot neamu vostru de talibani care vedeti numa o parte.

    P.S orice activitate umana influenteaza mediu, chiar cind respiram consumam oxigen si producem codoi, nu mai vorbim de basinile lu dartagnian care distrug ozonu, singura evaluare corecta ar fi raportu avantaje-riscuri. In acest context, desigur ar fi util sa analizam ce ar aduce Rosia Montana si cu ce riscuri avem de a face. Asta trebuie facut la rece, facind abstractie de politicie.

    • Dl.Goe says:

     Mai Rromica pai in cazul asta, tu, care esti specialistul in treburi facute la rece, esti experul care ne trebuie. Fa-o ma tu si pe asta, facand abstarctie de politichie si gata, o sa se lamureasca tot omu ce, cum si de ce trebuie procedat la Rosia Montana in context local, national, european si planetar, poate chiar mai sus. Nu-i frumos sa-i ispitesti pe nespecialisti sa discute despre lucruri care le depasesc competentele doar ca sa escamotezi tu acuzatia indreptatita de altfel cå ca de obicei esti off topic.

     Ceilalti experti in cianuri, aur, zacaminte si exploatari, care intamplator se afla pe blog (alaturi de expertul universal Rromica) sunt rugati sa-si faca analizele la rece, inclusiv pe cele de sange, ca sa vedem (nu-i asa?) cu ce riscuri avem de a face. Fierbe sangele-n vine. Spumege pocalu’

  • pierre says:

   Tigane,

   io cred ca nu .Adica nu suntem noi cei mai mari mancatori de cacat.Dealtfel, vad ca-i imbulzeala mare la cazan.Pai mai, Romica,ce exemplu ne aduci tu din Gerrmania ?
   Da. mai Romica, Angela s-a sucit, dar nu a facut-o asa, hlizindu-se tamp toata ziua la tv ,femeia a explicat ca intre timp ceva naspa s-a intamplat la soare-rasare si ca mai bine le inchide decat sa pateaca vreo fukushima prin Baden-Wurttemberg. Acum ia spune-tu, in cazul lui Ponta, cam care ar fi explicatia sucelii ? Si nu mai mancati cacat nemtesc, din ala super tehnologizat, cum ca toti politicienii, peste tot, sunt la fel. Ca nu sunt. Da-ne tu un exemplu din Germania despre un politician care in februarie spune ca face X, iar in mai face Y, fara nicio explicatie ? Hai, mai tigane, ce naiba, unul ca Ponta in Germania poate eventual sa-i dechida portiera de la Audi vreunui politician de land, desi eu unul suspectez ca nu s-ar pricepe nici la asta.

 5. pierre says:

  Asta cu Rosia Montana e una, cea mai stridenta si cea mai mediatizata gogoasa. Dar ce parere aveti despre fixarea datei pentru referendumul de modificare a Constitutiei odata cu primul tur la prezidentialele din 2014 ? Mai tine minte cineva cum urlau ca nebunii cand Basescu a pus referendum cu unicameralul odata cu primul tur la prezidentiale ? Ce cacat mancau uselistii pe bloguri si cum se mai dadeau ei cu capul de pereti de grija democratiei in Romania ? Si cum mai invocau ei (melo)dramatic recomandarile Comisiei de la Venetia ? Si acum ? Malc.

 6. Dl.Goe says:

  Inca un articol excelent, reconfortant, plin de verva si umor. O frumoasa si inspirata paralela formala cu povestea lui P.Ispirescu cu D’Artagnan in rolul povestitorului. O lectura incantatore ce binedispune si indeamna la optimism cu fiecare rand si “printre rând”. D’Artagnan despre care am zis ca “este, in general, un tip simpatic si plin de umor…”, reuseste de fiecare data sa fie asa si-n particular. Desi nu-l cunosc personal (fiind, dupa cum bine precizeaza si dumnealui, din “romane”, “schite” si “momente” diferite, cu autori diferiti), citindu-i textele imi apare foarte apropiat, un prieten pe care-l cunosc de cand lumea. Cu siguranta ca dintre “muschetari” (si-n general, si-n particular) D’Artagnan este cel mai dl.Goe dintre toti. Am mai avut parte de co-productii si combinari intre autori, eu personal 🙂 fiind personaj in drame absurde scrise de Kafcargiale… asa ca nu vad de ce n-ar fi posibil ca in viitor sa aparem impreuna (D’artagnan si dl.Goe) in vreo comedie scrisa de ILEA Caradumas. Pana atunci insa felicitari inca o data pentru admirabilul basm oferit astazi. Cu siguranta ca “opozitia constructiva” a amicilor ii va sublinia stralucirea. Cu drag al dv. dl.Goe

  • neamtu tiganu says:

   Zeul Anu ştia că forţei nu îi poţi pune stavilă, decît aşezîndu-i în faţă altă forţă asemănătoare. Două focuri cînd se-ntîlnesc, se contopesc unul cu altul şi, la sfîrşit, se potolesc.
   Ce se-ntimpla cind se contopesc doi cacati?

   • Dl.Goe says:

    Ce se intampla? Pai ce sa se intample? Se formeaza o familie Calomfirescu. Dar de ce intrebi mai Rromica senilica?

 7. Radu says:

  d’Artagnan,

  E adevarat ce spui tu, problemanu este insa demagogia, minciuna si duplicitatea politicienilor romani. Nici macar faptul ca politicienii in general sunt demagogi, mincinosi si duplicitari. Este aproape normal in toata lumea sa promiti marea cu sarea cand esti in opozitie si sa te faci ca uiti cand ajungi la guvernare. Un politician bun nu e ala care nu promite decat daca poate si sa se tina de cuvant, un politician bun e acela care face din tantar armasar si reuseste sa-i puna pe cei de la guvernare intr-o lumina proasta. Politica este intr-o anumita masura o competitie de imagine, nu imagine reala ci cea de Photoshop. Stiind ca asta e regula jocului, hai sa ne punem si intrebarea urmatoare: care sunt politicieni mai buni, opozitia din urma cu doi ani sau cea prezenta ? Si cine reuseste sa incaseze mai bine, fara sa se inroseasca (iar o calitate la politicieni), guvernantii de azi sau cei de acum doi ani ?
  Din pacate PSD castiga la toate capitolele. Singura lor problema e Basescu, inca nu i-au gasit un antidot si se pare ca nici nu vor reusi. Ceilalti insa, fara exceptie, din PDL sau altundeva prin opozitia de azi, joaca in liga a doua, martea pe la ora pranzului, pe terenul juniorilor si in principiu doar cand ploua.

  • d'Artagnan says:

   Înţeleg jocul politic, peste tot sunt promisiuni mai mult sau mai puţin fără acoperire, deranjant este nivelul de demagogia din România. Cum spunea şi Pierre, diferenţa de populism deşănţat între Germania sau Canada şi România este enormă.
   Ăştia când erau în Opoziţe nici măcar nu s-au chinuit să facă vreun calcul economic cu Roşia Montana sau cu alte promisiuni economice, numai din “burtă” au vorbit, au spus ce-a vrut poporul să audă. Nu-i vorbă că şi PDLul tot aşa a făcut şi face, dar parcă cele mai gogonate minciuni electorale de departe sunt ale USLului.
   Niciodată n-au spus că ar fi bine să facem exploatarea DOAR DACĂ se îndeplinesc următoarele criterii…au spus un NU hotărât marşând pe sensibilităţi naţionale, ecologice etc.
   Guvern din umbră pe dracu…dacă populaţia ar ajunge la concluzia, în urma propagandei Antena 3, de exemplu, că este necesar să renunţăm la oxigen şi să respirăm metan, Opoziţia ar fi de acord.

 8. Dl.Goe says:

  Ce-i drept e drept: PSD-ul castiga la toate capitolele. 😯 Dar numai in cadrul USL. Incolo nu. 🙄

  P.S. Vad ca abuna prin zona cu experti in demagogie care brusc si deoadata devin intelegatori in legatura cu minciunile unora anume, ca mare-i puterea exemplului tziganesc.

  P.P.S. Mi-a placut insa ideea principala si anume aceea ca “PSD-ul reuseste sa incaseze mai bine, fara sa se inroseasca”. De… osanza groasa, antrenament la sorici din frageda pruncie, asa ca nuielusele opozitiei n-au cum sa aiba efect. Norocul este ca mai exista si alte fragmente in puzzle in afara cvasi-opozitiei politice. Unii sunt experti in montarea sârmei in rât, iar altii in emascularea porcilor prin scopire. La ignat vor aparea si expertii in asomare care-si vor asuma responsabilitatea injunghierii si prepararii porcilor. Care este. E plina natia. Atat de plina ca då si la export. In Germania de ex. 😉

 9. neamtu tiganu says:

  Motto “toate muierile sunt la fel!?”
  Diferentele dintre ponta, basescu, antonescu si cine mai vreti voi sunt minore, poate doar la frizura.
  Diferentle dintre politicienii Romani si cei nemti sunt ca dintre Carmen si Violeta, ne amintim, Traviata, Carmen, nu, un pic de cultura ce draq, ambele sunt curve da una e mai rafinata decit alta.
  E ca-n dragoste, “patimasule, minte-ma frumos”.
  Unu mai dastapt, nu, nu e niciunu pe aici, ar spune pai daca la noi e bine si la iei e rau, de ce e la iei bine si la noi rau? Adica daca sunt la fel de ce acolo functioneaza si la noi nu?
  Paranteza, s-au facut niste teste cu parlamentari nemti care tocma intrau in sesiune de dezbatere a unor legi noi. Niciunu dintre ei nu a reusit sa raspunda corect la intrebari elementare legate de subiectu pe care urmau sa-l voteze, si totusi functioneaza, cum draqu?
  Secretu lu Polichinele ce se afla-n spatele politicienilor, armatele de consultanti, Institute, analisti.

  Am mai scris pe blogurile romanesti, in saraca Germanie, unde nu exista genii ca basescu, exista, prin lege, asa numitii “cinci intelepti”, acestia sunt adevaratii analisti/consultanti ai guvernului.

  Tema Rosia Montana nu poate fi analizata serios pe acest blog, e mult prea plin de talibani.

  • pierre says:

   Nici nu si-a propus nimeni s-o faca, nu asta era subiectul.

  • lazycat001 says:

   @neamtu tiganu

   Asta cu “toti politicienii sunt la fel” e o sintagma foarte draga USL-lui si in particular dlui Felix ce isi face acum incalzirea pentru a merge la racoare (sper..). Adica fura si-ai nostri dar fura si asta deci e cam ok si face furatul sau coruptia sau alte metehne oarecum inevitabile si (la limita) de inteles, ca un fenomen natural catastrofic, de neocolit.

   Nu… evident ca nu sunt toti la fel, sunt multe diferente de nuanta si noi suntem cei care suntem chemati sa le sanctionam prin vot si nu numai.

   De exemplu putem sa ii luam la injuraturi pe bloguri 🙂

   Daca suntem prea gaini pentru a analiza tema Rosia Montana (cam insultatoare pentru noi exprimarea din textul dumneavoastra, dar ce o sa facem acum.. am remarcat ca fiecare se pricepe bine la cate ceva in viata, daca aici v-ati gasit competenta..) de ce nu mergi mataluta sa o analizezi pe alte bloguri mai lipsite de talibani si desigur mai pline de competenta ?

   Desigur ca in toate taril esalonul doi de specialisti stiu sa prezinte multe aspecte ale problemelor in dezbatere dar de multe ori, decizia este politica.

   @all

   Eu am fost la Rosia Montana si pot sa va spun ca merita o vizita, situatia actuala nu este deloc roza (poluare masiva, minerit prin decopertari de pe vremea lui Ceasca ramas asa, lipsa de locuri de munca in zona etc) si ceva ar trebui facut cu siguranta. Nu stiu ce sau cum, nu stiu cu ce bani si nu stiu daca stie cineva. Cred ca deocamdata singurii bani de pe masa sunt ai lui Gold.

   Interesant este ca chiar in casa gazdei noastre parerile erau impartite intre aprobarea si dezaprobarea proiectului Gold in zona. Mai exact barbatul era impotriva exploatarii dar cand s-a retras demn la depou dupa cateva paharele de tuica buna sotia sa ne-a adus rapid cateva pliante de la Gold “asa ca sa stiti si povestea privita din partea cealalta”..

 10. Radu says:

  Si Romania are inteleptii ei, unii dusi .. prin lume, altii ramasi cu pluta, da’ asta-i chestia de baza, nu sunt intelepti prin lege, si nici cinci, asa ce de-aia … Ca si cum economia Germaniei n-ar fi mers cam de cand lumea si pamantul, sau poate ca cei cinci sfetnici or fi fost prezenti si pe vremea lui Hitler sau a lui Bismark si nu stim noi ?
  In alta ordine de idei singurii care asomeaza sunt baietii de la DNA si din justitie. Opozitia politica e in concediu de odihna dupa luni de lupte cu evantaiul si umbreluta. Se pregatesc pentru spectacolul “Cine da stingerea ?” cu premiera in iarna lui 2014.

 11. d'Artagnan says:

  Dl.Goe

  🙂 … că altceva ce-ar mai fi de spus?! Poate doar că cel mai Dl.Goe dintre muşchetari salută cu prietenie pe cel mai muşchetar dintre toţi Dl.Goe pe care i-a întâlnit!
  Mă bucur că mam’mare, mămiţica şi tanti Miţa n-au reuşit să-l înroleze, disciplineze, uniformizeze pe DlGoe …
  Domnule, aveţi un condei formidabil. Aşa cum stă scris şi pe pamblica de la pălăria d-stră de paie:le Formidable.

  • Radu Humor says:

   Penibil, dar adevărat 😉
   Numai împreună, vă puteaţi face de kkt !

   • Dl.Goe says:

    Radu Humor este consumator (de arta) atat la Han cat si pe Arca. Un client fidel, vine, consuma, inghite cantitati enorme (engrossist) dar mereu se då nemultumit. Pe criterii politice. Din pacate asemenea clienti nu dau niciodata bine in peisaj stricand reputatia casei si prejudiciind blazonul. Noi am gasit solutia optima pentru acest gen de consumatori de ca-cat la cap. Am deschis un separeu in care se concubineaza la mare meserie cu o mare doaman Huvaca, Carmen-Maria Mecu (alias Margi Cememitza, animatoare beton pentru acest gen de consumatori). Acolo ei vomita ei consuma, pastranu-si impresia ca sunt perspicaci, ironici si plini de intelesuri.

    • Radu Humor says:

     😆 😛
     Hai, măi Goe că de serios ce eşti, nu observă nimeni că eşti prost plasat 😉
     Nu s-a inventat încă detergentul care să-ţi cureţe bătătura !
     Şi asta numai din cauza ta….
     Nu-i jet aşa de puternic, să te poată trimte la canal. Acolo unde ţi-e locul :mrgreen:

 12. pierre says:

  L-am auzit pe Ponta declarand ieri ca votul sau din Parlament in calitate de deputat PSD va fi impotriva proiectului Rosia Montana. Nttt, ce personaj tragic…ce sfasiere, ce zbucium interior, probabil nopti de nesomn, discutii casnice cu Daciana… N-as vrea sa fiu in pielea dsale acum.De fapt n-as vrea niciodata, da’asta-i alta discutie.Va dati seama, lupta celor doua personalitati duale ale dlui Victor Viorel, pe de o parte natura pragmatica de manager care vede profit si locuri de munca din aurul patriei, pe de alta parte natura ecologista, umana, blanda a dlui Victor Viorel, de tatic al doi copii si sot de Daciana.Adica dimensiunea dsale parlamentara, civica, de om al cetatii.Mai mult decat atat, inca si mai tragic (comic), dsa este un fel de mester Manole, care la Guvern cladeste proiecte marete, sortite demolarii in Parlament, pe principiul “eu te-am facut, eu te omor “. Ma intreb ce vor face oile parlamentare, vor cantari mai mult orele, zilele si noptile de munca incrancenata la Guvern pentru obtinerea avizelor de mediu, ori constiinta impacata a parlamentarului Victor Viorel ?
  Ei, asi ! Aia vor vota ca oile pentru exploatarea aurului, exact cum au facut-o cu Petrom-ul lui Nastase, iar Victor Viorel va (de)plange aurul pierdut al tarisoarei.Obligatoriu la TV, la ore de maxima audienta. Spre orgasmele intense ale unor anumiti tuteri de ocazie, care vor cinsti guvernele de “stanga” (ghilimele sunt obligatorii) si vor glorifica pe bloguri aparitia primului guvern care porneste exploatara la Roia Montana.

  • Dl.Goe says:

   Un asemene conflict de interese (interior si sfâsietor) nu s-a mai pomenit in guvernul Romaniei de pe vremea lui Decebal. Traian. Remes. Ar fi frumos sa aflam ca Victor Viorel are o anumita amanta numita Romana sau Roberta… sau cumva… De unde si bipolarismul proverbial.

   • pierre says:

    Mie mi se pare ca ceva vag conflictual exista si intre Victor si Viorel, de parca Victor tinde spre inaltimi, iar banalul Viorel il trage in jos.Celest si teluric. Interesanta figura al nostru premier.Cred ca Viorel da mai bine in peisajul de ansamblu.

 13. Iepurele de Martie says:

  @ Dartalian

  Insinuand ca Victor Ponta ar fi complice la “furtul” aurului romanesc, faci o grava eroare. Fiecare e liber sa aiba ce opinii politice doreste, dar, scriind asa ceva despre primul-ministru al Romaniei, tu iti insulti tara. Victor Ponta este premierul Romaniei, el ne reprezinta tara in lume, o incarneaza si, din aceasta cauza, indiferent de opiniile noastre politice, trebuie sa-l respectam cu totii. In caz contrar, suntem lipsiti de respect fata de tara. Numai la noi, in Romania, e posibil asa ceva! In Occident, toata lumea isi respecta conducatorii, indiferent de parerile personale. L-am votat, nu l-am votat, este seful guvernului tarii mele si ii datorez respect!

  P.S.: Pentru ca nu te cred capabil de luciditate si simt al ridicolului nici macar o fractiune de secunda, vin si cu explicatia cuvenita: in mesajul de mai sus, am preluat “rationamentul” muuultor băşiţi, inclusiv al tau. Am mai scris ca, desi niciodata nu a fost patria inteligentei, nicicand n-a explodat prostia-n Rromanica cu mai multa violenta ca in epoca băşită. Una din mostrele acestei prostii este “rationamentul” de mai sus. Tu, pe blogul lui Nastase, indignat de postarea linkului catre articolul meu, “Sobolanul de canal si soarecele de biblioteca” (Basescu si MRU): “Domnule Nastase, acest text nu are ce cauta pe blogul asta, de o inalta tinuta intelectuala. Nu e vorba de opiniile politice, ci de limbaj [perfect civilizat, de fapt – nota mea]”. Tu, pe blogul lui Nastase, preluand mot-a-mot formula lui Basescu: “Politistii au tot dreptul sa protesteze contra reducerii salariilor, dar, aruncandu-si caschetele in curtea Cotrocenilor, au dovedit lipsa de respect fata de insemnele nationale”. Pierre, pe acest “blog”, catre mine: “Nu parerile tale antibasiste ma deranjeaza, n-ai decat sa-l critici pe Basescu cat vrei, ci dejectiile tale”. Comentator băşit, pe blogul Elenei Udrea, catre un comentator antibăşit: “Cine esti tu, ba, idiotule, ca sa-i vorbesti astfel unui MINISTRU IN GUVERNUL ROMANIEI?!”. Comentatoare băşită, pe blogul meu: “Scriind astfel despre Presedinte, tu iti insulti tara”.

  P.P.S.: Superbe jubilarea “domnului” Goe, vis-a-vis de textuletul de trei randuri pe care te-ai grabit sa-l autocalifici “articol”, si cascada de complimente pe care ti le-a adresat. Parafrazand o epograma a lui Pastorel Teodoreanu, as spune ca:

  Debarcand grabit la han,
  Printre farfurii si cupe,
  Curul lui Dartalian
  Goe incepu sa-l pupe.

  P.P.P.S.: De contradictiile băşitului suprem ce crezi? “Gabriel Oprea este seful mafiei personale a lui Adrian Nastase”, “L-am reevaluat pe Gabriel Oprea”, “Dupa 5 minute de la suspendare, voi demisiona si ma voi intoarce la popor”, “Nu-mi mai dau demisia”, “Sa traiti… biiineee!!!”, “Pensiile si salariile se vor reduce cu 25%”, “Nu vreau sa castig la masa verde”, “Boicotati lovitura de stat!”, “Ponta nu va vedea un al doilea mandat de premier cat voi fi eu presedinte”, “Il numesc pe Victor Ponta prim-ministru al Romaniei”… Etc., etc., etc….

  • Iepurele de Martie says:

   “Vai, ce dramă familială, ce roman psihologic s-ar putea scrie despre datoria faţă de ţară, despre dragoste, despre apărarea intereselor poporului…”

   Pai, daca, pe baza contradictiilor din menajul Ponta, s-ar putea scrie un roman psihologic, pe baza contradictiilor băşitului suprem cu sine insusi s-ar putea scrie o drama shakespeariana de toata frumusetea, ba mai bine, un “Straniul caz al dr. Jekyll si al d-lui Hyde” modern.

   • lazycat001 says:

    @Iepure

    Baietas nu mai bea frectie Galenica ca vad ca nu-ti face bine, delirezi constant si ai mania grandorii in sensul ca iti inchipui prosteste ca cineva iti citeste elucubratiile sau ca enreveaza pe cineva…

    Mai bine comanda-ti ceva de calitate de la Han, de exemplu o sticla de vin de Odobesti invelit intr-o “Dilema Veche”…

  • Kain says:

   Pai bine mah, vrei respect pentru copy/paste: “Victor Ponta este premierul Romaniei, el ne reprezinta tara in lume, o incarneaza si, din aceasta cauza, indiferent de opiniile noastre politice, trebuie sa-l respectam cu totii.”
   Dar presedintele tarii e WC-ul tau personal. Cine te mai asculta domnule. Ai logica unui nebun…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s