Cum e statu’, aşa-i contractu’!

Alo, c-am uitat să vă rog ceva, uitaţi-vă fiecare sub masa şi scaunul lui de la han, prin buzunarele şi genţile personale, poate găsim Contractul ăla original cu Bechtel, ăla de zice ministrul Şova că nu-l mai găseşte pe la minister! În fond ne interesează pe noi toţi, muşterii ai acestui han şi cetăţeni ai acestei ţări, să recuperăm contractul de construcţie al unei autostrăzi de importanţă naţională, nu putem lăsa răspunderea găsirii acestuia numai pe seama Ministerului.
Cine ştie pe unde s-o fi rătăcit, se mai întâmplă chestii din astea, chiar şi eu am constatat zilele trecute c-am pierdut Contractul încheiat între locatarii de pe scara mea şi femeia de serviciu care face curat pe scara blocului. De aceea zic, uite că mai apar şi neglijenţe de astea. Suntem cu toţi oameni, fie că lucrăm la minister, fie că suntem locatari de bloc, iar contractele astea sunt la fel de importante, fie că-s cu Bechtelul, fie că-s cu tanti Bectea, femeia de serviciu.

Dacă-l găsiţi cumva pe-al meu înaintea celui cu Bechtel vă rog să mă anunţaţi…e pe o coală format A4, scris frumos de mână, unde se specifică clar ce lucrări se executa (adică măturat şi spălat pe jos), frecvenţa intervenţiilor, deadline-urile şi penalizările aferente, banii pe care-i primeşte de la fiecare locatar: 10 RON/lună. Nu-s chiar aşa de mulţi bani ca cei alocaţi autostrăzii Transilvania, dar e o sumă frumuşică.
În plus, beneficiind şi de experienţa cu Petrom în ceea ce priveşte redevenţele ce-i revin statului român din exploatarea zăcămintelor subsolului de către OMV, am specificat clar în ”Contractul de igienizare (măturat şi spălat pe jos) pentru sc-1, bl.D3 “ ca orice lucru pe care-l găseşte femeia de serviciu când face curăţenie să fie valorificat, iar profitul să fie împărţit jumi-juma, partea noastră de 50% constituind redevenţele proprietarilor de apartamente asupra “zăcămintelor de la suprafaţă”, aşa le-am denumit noi. Nu mai ştiu cât erau redevenţele statului român trecute în Contractul de privatizare al Petromului, dar nu cred să fie mai mari, noi am negociat la sânge cu doamna ce se ocupă de managementul lucrării de curăţenie
După cum se vede, am fost foarte atenţi la detalii, să nu păţim cu femeia de serviciu, om uns cu toate alifiile, să ne întoarcă cum vrea ea, aşa cum a păţit statul român cu Bechtelul.
Sau cum au păţit amatorii de la scara vecină care-au greşit Contractul cu tanti Bectea şi acum trag ponoasele: plătesc de le ies ochii din cap, inclusiv penalizări, şi scara lor arată ca o ghenă pentru că nimeni nu mai mătură la ei, pe motiv de exclusivitate. Până-n ianuarie 2014 aşa rămâne situaţia.
Păi ce să le faci dacă n-au ştiut să-şi aleagă un consultant beton atunci când au încheiat “Contractul de igienizare (măturat şi spălat pe jos) pentru sc.2, bl D3”?! E vorba totuşi de o lucrare importantă, curăţenia la o ditamai scară de bloc, nu te joci cu chestiile astea!

This entry was posted in General and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

46 Responses to Cum e statu’, aşa-i contractu’!

 1. Radu Humor says:

  Nu vreau eu să-i punaripi de îngeraş lui Năstase, dar nici să-i pasezi tu coarnele lui Băsescu, parcă nu-i frumos 😉
  Oricum cei 10 ani de înţelegere ai contractului păgubos cu Bechtelul expiră anul acesta, să vedem când expiră cel, la fel de păgubos, dacă nu şi mai şi,cu Băsescu al vostru.
  Tare mi-e teamă că având susţinători versaţi ca tine şi o masă amorfă de simpatizanţi legaţi la ochi ( ca să nu mai amintesc de pactul de coabitare), s-ar putea să rămânem încă ceva timp cu el ( cei care nu pleacă, bineînţeles ! ) .
  Salutări femeii de serviciu de la blocul vostru (scara ta ) !
  Îi datorez mai mul respect decât multora dintre politicienii angajaţi de voi să facă treabă în România 🙄
  Şi care au înţeles să facă curat, ne mai lăsând nimic în urma lor (urmaşilor) :mrgreen:

  • d'Artagnan says:

   “Băsescu al vostru…”
   Hai să te chinui cu un A. Pleşu şi cu nişte consideraţii de-ale sale despre “băsism”:

   Reacţii la Alexandru Vişinescu

   “Cînd vine vorba despre securitate, românii sunt departe de a avea păreri coerente şi unanime. Unii – mai ales cei din generaţiile mai noi – pornesc de la o solidă bază de ignoranţă. Nu le vine să creadă că dracul a fost chiar atît de negru sau nu pricep de ce n-am protestat în masă.
   Nu cred că nu exista internet şi că dreptul de a avea o maşină de scris trebuia recîştigat în fiecare an, la poliţie. Alţii ştiu, dar preferă amnezia. ”Măcar aveam locuri de muncă asigurate, bilet sindical la Călimăneşti şi locuinţă ieftină la bloc.” Alţii sunt patrioţi: ”Securiştii au apărat ţara!” (de unguri, de ruşi, de capitalişti), ”Îşi făceau şi ei meseria!”, ”Toate ţările au servicii secrete”. Nu lipsesc nici firile pravoslavnice: ”Nu toţi erau răi!”, ”Aveau şi ei o familie de întreţinut”. În sfîrşit, există şi ”împăciuitorismul constructiv”: ” Ce-a fost a fost, să privim spre viitor!” Fapt este că ne-am resemnat cu toţii, pînă la urmă, să trăim umăr la umăr cu foşti ofiţeri şi turnători, ba chiar să-i descoperim bine situaţi în politică sau în afaceri.

   Apariţia dezlănţuită a fostului torţionar Vişinescu pe scena publică a radicalizat, întrucîtva, judecata oamenilor. Bietul bătrînel a fost pozat şi filmat în timp ce distribuia pumni şi înjurături ca în vremurile lui cele mai bune. Ei bine, chiar şi pentru naturile mai îngăduitoare, lucrurile au căpătat o întorsătură care putem pentru ca să zicem că nu se mai poate! Aflăm – ca şi cum n-am fi ştiut – că mai sunt şi alţii, nu puţini, asemenea lui Vişinescu: liberi, fără regrete, dacă nu chiar mulţumiţi de ”cariera” lor, recompensaţi de statul nostru sărac, dar democratic, cu pensii grase, incomparabil mai generoase decît acelea de care beneficiază eventualii supravieţuitori ai ”profesionalismului” lor. Şi-au păstrat intacte privilegiile şi sub Iliescu, şi sub Constantinescu şi sub Băsescu. Toţi au avut alte priorităţi decît ”revanşa”. Sau ”au fost învinşi de sistem”, sau au condamnat comunismul din vorbe, fără nici o consecinţă instituţională sau legislativă.

   Perplexitatea mea vine însă din altă parte. Vişinescu a devenit, prompt, o sculă electorală. Bestialitatea lui nu e interesantă în sine, iar problema pedepsei se reduce, în fond, la o belicoasă coreografie politică. ”Cazul” Vişinescu” e folosit ca ingredient picant într-un ghiveci polemic. Cineva se trezeşte scriind un articol intitulat ”Vişinescu şi Băsescu”. Adică înţelegeţi cum stau lucrurile: avem un film în care Băsescu pare că dă un dos de palmă unui copil? Păi exact asta făcea Vişinescu: bătea oameni nevinovaţi! Nu slujea Vişinescu o justiţie criminală? Păi exact asta face Băsescu, ba chiar mai rău: căci el ordonă justiţiei să inventeze vinovăţii şi să aresteze îngeri. Dacă spun că asemenea analogii dovedesc o pierdere isterică a măsurii, o sincopă grosolană a inteligenţei, o să mi se spună – a cîta oară?! – că sunt ”băsist”. Dacă spun că asemenea sofisme partizane îl favorizează pe infractorul Vişinescu, punînd accentul pe interese (sau umori) de partid, de natură să relativizeze criminalitatea faptelor lui, mi se va răspunde că îl apăr pe preşedinte. Dar zic şi eu, parafrazînd un vechi slogan: ”mai bine băsist decît maniac”, mai bine ”băsist” decît doborît de idei fixe, într-un război încăpăţînat şi ridicol cu bunul simţ. Mai bine ”băsist” decît să amestec într-atît borcanele, încît să-l pun pe Adrian Năstase lîngă Maniu şi pe madam Kövesi lîngă Alexandru Drăghici.Dau o înaltă apreciere vehemenţei principiale cu care un anumit post de televiziune a îmbrăţişat cauza marilor victime ale comunismului, respectiv obligaţia instituţiilor statului de a face, fie şi în ceasul al doisprezecelea, dreptate. Dar recad în perplexitate cînd mă gîndesc la patronul postului cu pricina. N-a decis, irevocabil, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 10 martie 2011, că dumnealui a făcut poliţie politică? N-a fost el, deci, de aceeaşi parte a baricadei cu Vişinescu? Desigur: între a tortura oameni şi a-i turna (chiar cînd îţi sunt rude) există o diferenţă de grad. Dar nu neapărat una de natură. Oricum, în locul celor din studiourile ”indignate”, mi-aş fi apărat şeful cu ceva mai multă subtilitate: de pildă, aş fi lăsat-o mai moale cu ”dreptatea” şi cu securiştii. Prea sare în ochi! Deşi, poate mă înşel. Poate că în loc să fiu perplex, ar trebui să mă înduioşez în faţa modului paradoxal în care se face, în patria noastră, dreptate: cu securitatea pe securitate călcînd!”

 2. Iepurele de Martie says:

  @ Dartalian

  “Deci şi eu sunt Universul, şi eu sunt Dumnezeu…eu, o fărâmă de neant din infinit!!
  Dumnezeule, Doamne!!

  […]

  Cum ar fi de exemplu, atunci când mi-e greu şi am nevoie de ajutor divin , să mă apuc să mă rog:” dArtagnan,Dumnezeul meu, ajută-mă te rog şi promit să mă duc în fiecare duminică la biserică!” Ar fi aiurea. Pe undeva.
  Ca să nu mai spun că în alte vremuri aş fi sfârşit pe rug pentru blasfemia asta.
  Pe de altă parte, faptul că sunt Universul n-ar fi chiar o noutate pentru mine, ştiu de mult că-s făcut din pulbere de stele.”

  Modul in care te izmenesti non-stop, te dai in stamba, te rasfeti este de un ridicol fara margini. Esti exact genul de idiot care e convins ca este inteligent si SIMPATIC. Daca ai constientiza, macar o clipa, ce impresie le faci indivizilor cu un coeficient de inteligenta normal, te-ai ingrozi. Pentru ca ti-ai da brusc seama ca nu ai NICI CEA MAI MICA sansa de a trece drept destept sau simpatic in ochii lor. Pai, bai prostalaule, un ins suficient de oligofren incat sa-i suga pula non-stop lui Traian Basescu, cu cea mai sincera convingere, cu cea mai curata idolatrie, cu cele mai bune intentii, un ins suficient de retardat incat sa creada TOT ce-i spune “Presedintele” si sa preia de-a gata, mot-a-mot, fara nici cea mai mica teama ca ar putea parea un simplu automat decervelat, conectat la unitatea centrala de la Cotroceni, TOATE formulele cretine lansate de acesta – politistii care si-au aruncat chipiele in curtea palatului prezidential au batjocorit, astfel, stema nationala (Dumnezeule, cat infantilism!!!), guvernul Ponta opereaza o “restauratie” (o revenire la epoca de intuneric dinaintea “reformelor” basite), suspendarea idiotului national a fost o “lovitura de stat”, rezultate finale si oficiale ale recensamantului sunt irelevante, caci “recensamantul a fost boicotat la indemnul USL” etc., etc., etc. – , un ins suficient de handicapat mintal incat sa-si faca un “blog” exclusiv de pupat in cur Basescul, fara nici cea mai mica jena, un ins suficient de cretin incat sa se uite la Plesu ca la a opta minune a lumii, sa-i preia textele pe “blogul” lui cu religiozitate, ca si cum ar spune… de fapt, nu, nu ca si cum ar spune, chiar spunand: “Iata dovada ca am dreptate, sugandu-i pula lui Basescu: o face si chiar insusi marele Andrei Plesu. Deci, nu gresesc. Nu ma pot insela”, un asemenea ins, asadar, NU ARE CUM sa treaca drept inteligent, simpatic, normal in ochii oamenilor normali.

  Daca adaugam la asta si faptul ca, asemenea muuultor retardati basiti, negi cu vehementa c-ai fi basit sau ca ai avea un “blog” basit, desi o lume-ntreaga te poate vedea zi si noapte cu botul in curul Providentialului, mancandu-i fara nici un fel de complexe cacatul proaspat, inca cald, chiar inainte sa apuce sa atinga pamantul, si desi, pe de alta parte, n-ai scris NICAIERI, NICIODATA, IN NICI O PRIVINTA, ca “Presedintele” a gresit sau ca USL-ul a avut dreptate, scarba publicului este garantata. Basitii care se marturisesc ca atare fac scarba. Basitii care n-au nici macar curajul sa se recunoasca ca atare, in ciuda tuturor evidentelor, provoaca si mai multa scarba.

  In aceste conditii, cum iti poti tu inchipui, chiar si o fractiune de secunda, ca poti insela cu pretentiile tale de ins inteligent si simpatic pe oricine altcineva, in afara coreligionarilor de cult basit? Cum poti tu sa crezi, fie si o clipa, ca tu, care ti-ai gasit un erou, un Dumnezeu pe scena politica damboviteana, poti parea normal in ochii celor suficient de normali incat existenta unui Dumnezeu in fauna politica autohtona sa nu fie pentru ei decat o halucinanta, caraghioasa si evidenta contradictie in termeni si care, ca atare, au atata minte incat sa nu idolatrizeze nici un politician?

  Straduintele tale de a le parea inteligent si simpatic inteligentilor sunt ca eforturile unui lepros care-si paraseste leprozeria si intra in oras, strigand: “Priviti-ma! Sunt sanatos! Sunt ca voi!”. Crezi ca vei obtine altceva decat dezgust, teama si gol in jurul tau (vezi ultima fuga de pe “blogul” tau, cea a domnului Nimeni, care si-a declarat explicit saturatia de basoi, insotita de rugamintea de a-l scoate din blogroll si de strigatele tale stas, mincinoase si disperate: “Pe acest blog nu sunt basoi”)?

  Tu esti prototipul idiotului fericit in idiotismul lui si inca si mai fericit ca traieste sub conducerea “Presedintelui” fara pata pe care i l-a furnizat Providenta. Si ti-ai gasit aici, pe “arca”, un alt idiot, cu care te firitisesti gangurind fericit. Doi idioti, fericiti ca, dupa multe esecuri, huiduieli si banari de pe diverse bloguri, au gasit in sfarsit pe cineva care sa-i stimeze, “dialogheaza” si se firitisesc reciproc. Peninilul e infinit.

  Ti-am mai scris eu, pe “blogul” tau: pe Traian Basescu m-as multumi sa-l bag in puscarie. Pe basitii ca tine i-as omori. Fara nici cea mai mica remuscare. Sunteti forme de viata inferioare si irationale, care nu au de ce trai, dar fac mult rau. Buruienile trebuie smulse.

  • d'Artagnan says:

   Iepure de Martie,domnule Radu Pârjan,
   Ce viaţă de căcat trebuie să ai! Să ţii în tine atâta frustrare şi neputinţă…vai, mama ta, ce demoni te bântuie, măi, omule, ce oxiuri te mănâncă-n cur, măi, iepure!?
   Prima oară am râs cu poftă când ţi-am citit revărsarea de furie, am vrut chiar să-ţi dau un răspuns ironic, simpatic şi inteligent, aşa cum numai eu pot da şi tu nu, cu toată filologia ta…pe urmă mi-am dat seama că, în fond, situaţia e dramatică, că de fapt eşti un trist complexat.
   Şi aşa m-a cuprins şi pe mine o tristeţe incomensurabilă, măi, amărâtule…n-am cum să te-ajut, trebuie să-ţi porţi crucea singur, dar să ştii că nici abstinenţa de la alcool, cafea, ţigări şi nici cruciadele absurde pe care le porţi în virtual nu te vor elibera.

   • Kain says:

    Si tu d’Artagnan esti persoana responsabila de “curatenia” hanului. Intra cate unul de arunca cu tot felul de vorbe murdare, amenintari cu moartea, etc
    Inteleg ca se tot discuta politica pe aici, dar nimic nu se schimba fiindca nu se poate face ceva concret, nu la acest nivel, dar in han ai “putere executorie” si poti face ceva.

  • Kain says:

   Iepure, pe scurt, printre fecale aruncate in stanga si in dreapta, tu zici: Cine nu e de acord cu mine trebuie omorat!
   Suna cunoscut? Ai reflectat macar un pic la ce ai scris?

   • Ludovic al XIV-lea says:

    @ Kain
    “Cine nu e cu noi e impotriva noastra” … suna ca-n anii ’50. Colectivizare cu forta, stramutare in Baragan, canal Dunare-Marea Neagra versiunea Dej, inchisori: Sighet, Rm Sarat… Plus tortionari ca Visinescu…
    Ce repede uita lumea. Lume pentru care acele vremuri sunt undeva in Antichitate, nu acum 60 de ani.
    Vorba aia: “N-ai memorie,uiti unde e toaleta si faci pe tine !” Dupa cum vezi, mai sunt unii pentru care lipsa de memorie e o virtute. Or fi copiii sau nepotii celor care au beneficiat de acele vremuri, ai “tortionarilor” de orice fel.

    • Kain says:

     Majestate, ma tem de generatia noua, oameni crescuti la bloc, care nu au habar de ce s-a intamplat cu o generatie in urma si nici nu vor sa afle, ei stiu mai bine si au dreptate indiferent ce.

 3. Radu Humor says:

  Din ce în ce mai ramolit Pleşu ….
  A călcat ( ca şi tine 😉 ) în…. el şi acum nu ştie de unde vine mirosul 🙄
  Care îl face să-i pută totul 😆
  P.S.
  Nu înţeleg deloc care sunt criteriile după care îţi alegi idolii .
  Sau te aleg ei pe tine ? 😉

 4. pierre says:

  La noi e altfel, negocierea a fost top secret, purtata departe de ochii si gura lumii.Vecina de la 2,sefa de bloc, habar n-am cum o cheama si nu ma intereseaza catusi de putin.Sustine ca ar exista un anume contract, dar e secretizat ,inchis cu cheia in comoda din dormitorul mic.Lumea de pe scara a inceput sa maraie, ca unde-i contractul.Mai ales ca umbla zvonuri despre niste ciudatenii in contractul asta.Cica daca se reziliaza contractul unilateral,femeia de serviciu primeste despagubiri grase, in euro.(s-au smecherit si spalatoresele astea, vor euro !).Gurile rele vorbesc si despre un memorandum anexa, strict secret, prin care femeia de serviciu se obliga sa presteze gratis saptamanal lucrari de curatenie-intretinere in apartamentul vecinei de la 2.Asa, ca un fel de spaga.Cand a intrat pe fir si vecinul de la mansarda de la 3,coleric individul, care a amenintat ca incendiaza tot blocul daca nu vede contractul,vecina de la 2 s-a cam speriat si a recunoscut ca nu poate desecretiza contractul pentru ca nu mai gaseste cheia de la comoda.Situatia este tensionata in continuare, se cauta cu infrigurare cheia de la comoda.Oricum,personal nu sunt foarte interesat de contractul asta, poate nici nu exista.Si chiar de-ar exista si chiar de-ar fi murdar, nu conteaza,sefa noastra de bloc va ramane sigur cu calificativul de “cea mai competenta sefa de bloc pe care a avut-o Romania dupa 1989.”

 5. Radu Humor says:

  Blocurile astea ale voastre sunt militare, sau SRIste 😉

 6. Radu says:

  Baieti,

  As avea nevoie de o sugestie-doua ca ma plictisesc de moarte in Piatra-Neamt: concret si personal, ce merita vizitat in Ro intr-o saptamana cat mai stau eu si in Bucuresti intr-o zi (cat voi poposi la plecare) ? Daca ma ajutati promit sa scriu si eu doua cuvinte despre Canada turistica in general si Quebecul in particular, in masura in care cine stie, poate ii va folosi cuiva.

  • Kain says:

   In Bucuresti nu prea ai ce sa vezi.
   Noi ne madrim cu resursele naturale, incerca sa mergi cateva zile la munte. Am fost acum cateva saptamani la Lacul Sf Ana, a fost dragut pe acolo, te plimbi cu barca, poti sa faci baie e apa calda, e singurul lac vulcanic din tara.

  • Cardinal Richelieu says:

   In Bucuresti:
   – Magazinul de cafea al lui Florescu de la Piata Rosetti. Pot sa bei o cafea buna acolo si, daca ai noroc, si este si Dl Florescu, ai cu cine sta la taclale despre Bucuresti. (Duminica inchis);
   – plimba-te in Parcul Tineretului;
   – ia-o la pas prin Centrul Vechi al Bucurestiului, de la Magazinul Unirea pana la Cercul Militar (fosta Casa Armatei de pe Calea Victoriei);
   – ceva muzee, daca te pasioneaza;
   – daca vrei adrenalina, o plimbare cu bicicleta pe Magheru.
   In tara:
   – Transalpina sau Transfagarasanul;
   – Sibiu si imprejurimi;
   – un vin bun prin Dealul Mare, Pietroasele;
   – o palinca buna in Maramures;
   – un pescuit in Delta etc.

 7. d'Artagnan says:

  Kain
  Iepurele este un studiu de caz. I-am dat drumul comentariului său din acest motiv. În plus, mă înjură pe mine şi nu pe altcineva. Dacă porcăie alte persoane nu-i dau drumul.

  Uite un mesaj al Redacţiei Arca lui Goe către mine, un punct de vedere cu care sunt total de acord:
  “@D’Artagnan – Mi se pare evident ca Iepurele de Martie este un caz extrem de interesant prin claritatea cu care etaleaza fiecare atribut, fiecare detaliu, al efectelor anilor de infestare mediatica promovata de catre un sistem disperat, care a propus in mod deliberat ultima varianta pe care o mai avea la indemana: ura, promovarea urii, recuperarea si amplificarea urii din maimute. Mecanismul a produs rezultate. Rezultate masive. Iepurele de Martie nu-i nici pe departe singurul de acest gen. Geme tara. Iepurele este insa un exemplar special, o manifestare exacerbata a efectelor presiunii media asupra unui creier mic, in contextul in care acea presiune media a gasit in profilul psihologic al insului un teren arid, lipsit de orice alte valori si preocupari umane, normale. Iepurele de Martie este o buba, o creatura in mare suferinta, demna de mila si compasiune, un caine turbat in agonie. Este greu de imaginat cum anume ar mai putea ajunge din aceasta stare la vreun echilibru cat de cat normal cu ideea de om. Poate ca va ajunge. I-o doresc sincer. Felul in care se manifesta il face sa fie un candidat serios pentru a aparea, peste vreme, ca au arhetip al genului sau din aceste timpuri, genul insului marunt, limitat intelectual, tarat sufleteste, asupra caruia propaganda urii si-a facut efectele din plin. “

  • Iepurele de Martie says:

   De cand i-a reperat “dl.” Goe virtutea, domnul d’Arti si-a revenit surprinzator. Pana atunci, amutise.

   • d'Artagnan says:

    Adevărul e că m-ai făcut terci, turtică, cum spune nepotul meu de 5 ani….în viața mea n-am suferit o înfrângere mai umilitoare…
    P.S. Cu toate astea, nu sunt supărat pe tine, nu poți fi supărat pe un om bolnav. Să-ți dea Dumnezeu sănătate și liniște interioară!

    • Iepurele de Martie says:

     “Cu toate astea, nu sunt supărat pe tine, nu poți fi supărat pe un om bolnav. Să-ți dea Dumnezeu sănătate și liniște interioară!”

     Ma rog, ma asteptam la ceva mai mult decat replicile stas: “Esti frustrat”, “Esti un om bolnav” (toate astea doar pentru ca te vad asa cum esti in realitate: un imbecil nociv). Dar daca atata poti…

     • Iepurele de Martie says:

      “…toate astea doar pentru ca te vad asa cum esti in realitate: un imbecil nociv”.

      Senin, dar nociv.

 8. d'Artagnan says:

  Să nu uit, mai sunt două mesaje de-ale Iepurelui trimise la gunoi, nu-s decât o repetare la scară mai mică a mesajului său de mai sus. Bineînţeles, ipochimenul îmi urează o moarte cât mai grabnică.

 9. Observator says:

  Contractul asta era clasificat, nu? Pai, dragilor, pierderea lui, in orice perioada înseamnă încălcarea gravă a legii. Care era clarificarea? “Secret de serviciu” sau “secret de stat”? Nu e doar neglijenta ce s-a întâmplat acolo. Instituția aceea nu are un responsabil cu securitatea informațiilor? Numai la el e “cheia”.

  Cât despre contractul de la bloc, pai mai întâi de toate sa va prezinte doamna de-l ținea ascuns motivele de l-a clasificat si apoi sa va arate ca garsoniera ei are toate condițiile îndeplinite pentru a fi camera de depozitare a documentelor secrete. Altfel, zic eu, sa luați contractul sa-l tineti incuiat la avizier, sa-l aveți mereu sub ochi.

 10. Iepurele de Martie says:

  “Adevărul e că m-ai făcut terci, turtică, cum spune nepotul meu de 5 ani….”

  Vaaai, ce om bun! Printre cucurigurile inepte, menite sa cante cu precizia unui ceasornic fiecare triumf al “justitiei” basite, fara a scapa nici macar unul – “Ochelari intr-o lentila, ghici monoclu ce-i?” (hă, hă, hă, hă, cat spirit, domnule! Ah, d’Artagnan ăsta…), “Nastase, prietenii domniei sale si eu” (zi-o pe sleau, domn’e: cele 760.000 de euro, imprumutati, chipurile, de la doi prieteni, sunt bani de furat, stransi la ciorap de avarul prim-ministru pe vremea cand era pe cai mari si jefuia ca in codru, ceva gen bijuteriile matusii Tamara) – printre cucurigurile inepte, menite sa cante cu precizia unui ceasornic fiecare triumf al “justitiei” basite, asadar, bonomul nostru d’Artagnan se mai ocupa de nepotei si mai scapa din cand in cand pe blog cate un articolas neutru, “inteligento-filozofico-literaro-spiritual”, despre nimic, crezand ca asta e suficient pentru a da pe spate asistenta si pentru a parea el insusi neutru. Prototipul micului burghez trecut de 50 de ani, satisfacut de chivernisita si marunta lui viata personala, induiosat de nepotei, convins de superioritatea lui intelectuala si fericit sa traiasca sub conducatorul pe care i l-a dat Providenta, care construieste o tara mai curata pentru el si descendenta sa. O ingustime de spirit des intalnita si aparent inofensiva, sub care se ascunde, in realitate, un psihic maladiv, framantat de tendinte paranoide, manipulat de diversiunile prezidentiale, bolnav de ura, de spirit revansard, contra “hotilor” si a “dusmanilor poporului”, desemnati de “Presedinte”. Genul activistilor stalinisti din anii 1930, insarcinati cu arestarile in masa ale “dusmanilor poporului”, care cereau din proprie initiativa marirea cotei de la mii la zeci de mii de arestati. O Monica Macovei masculina si anonima, una dintre multele victime indobitocite de propaganda basita, care aplauda frenetic, cu cel mai sincer entuziasm, aservirea justitiei, arestarile arbitrare, distrugerile de tot felul. Gretos.

  • Iepurele de Martie says:

   “Printre cucurigurile inepte, menite sa cante cu precizia unui ceasornic fiecare triumf al “justitiei” basite, fara a scapa nici macar unul – “Ochelari intr-o lentila, ghici monoclu ce-i?” (hă, hă, hă, hă, cat spirit, domnule! Ah, d’Artagnan ăsta…), “Nastase, prietenii domniei sale si eu” (zi-o pe sleau, domn’e: cele 760.000 de euro, imprumutati, chipurile, de la doi prieteni, sunt bani de furat, stransi la ciorap de avarul prim-ministru pe vremea cand era pe cai mari si jefuia ca in codru, ceva gen bijuteriile matusii Tamara) – printre cucurigurile inepte, menite sa cante cu precizia unui ceasornic fiecare triumf al “justitiei” basite, asadar, …”

   Si printre denunturile NEMILOASE ale coruptiei guvernului actual (vezi “articolul” de mai sus).

   Desigur, pe vremea guvernelor Basescu, nici nu i se auzea gurita lui d’Artagnan. Pentru ca – nu-i asa? – nu era nici o coruptie de criticat. Pe atunci, dansul urma exemplul nefiresc al “Presedintelui” sau si facea opozitie opozitiei, de la putere (ca, spiritual vorbind, si el a ajuns la putere, o data cu cei pe care i-a votat).

   Monica Iacob Ridzi? Ma fac ca nu aud.

   Elena Udrea, titulara celui mai bugetofag si mai inutil minister, infiintat anume pentru ea, in plina criza economica, in pline taieri de pensii si salarii, care, din birourile acelui minister, a aruncat 900.000 de euro pe un “brand de tara” in forma de frunza, deja existent pe Internet, alte 900.000 pe indicatoare rutiere, pentru a inlocui unele preexistente, a amenajat parculete pe islazurile comunale, a construit telegondole in regiuni miniere dezafectate, pline de mineri disponibilizati? Ma fac ca nu vad.

   Roberta Anastase, cu faimoasa ei numaratoare a voturilor, din timpul adoptarii Legii Pensiilor? Minciuni, domnule, calomnii, manipulari, Antenele, Voiculescu, isteria…

   Mihai Razvan Ungureanu, cu sumele astronomice cheltuite in perioada meteoricului sau guvern, pe baturi alcoolice, vita Kobe, truse de manichiura, chiloti de dama, tigai pentru clatite, picaturi de ochi, creme de fata etc., etc., etc.? “Da, domn’e, acum mi-am dat eu seama cine a falimentat economia nationala!” (exact asta a fost reactia, chipurile ironica, a spiritualului nostru d’Artagnan).

   Traian Basescu, cu a sa vila Dante, construita din bani publici, iarasi in plina criza, in pline taieri de pensii si salarii, “pentru a servi ca resedinta personala unui fost sef de stat”, conform RAPPS? Prostii, nimicuri, fleacuri…

   Ei, acum, pe d’Artagnan il framanta contractul cu Bechtel, pitit de maleficul ministru Dan Sova, care, de altfel, a jucat un rol crucial si in lovitura de stat de anul trecut.

   Acum, spuneti si voi, dar sincer: sa nu-i dai cu toroipanu-n cap?!

   • Iepurele de Martie says:

    De disparitia misterioasa a flotei comerciale romane, exact pe vreama cand Basescu era ministrul transporturilor, nici nu mai vorbesc. Astea-s povesti de adormit copii. Este la mintea cocosului ca flota aia s-a vandut fraudulos fara stiinta ministrului de resort, chiar sub nasul sau, noaptea, cand seful dormea somnul dreptilor, de niste subordonati rrrai si scapati de sub orice control.

    Asa cum nici nu mai vorbesc nici de casa din Mihaileanu, pe care si-a dat-o “Presedintele” pe vremea cand era primarul capitalei. Hai, domn’e, ca nu era o casa, era un etaj dintr-o casa… Ce mare lucru? Chiar conteaza? Altii fac lucruri mult mai rele…

    Dar Trofeul Calitatii, contractul cu Bechtel, ttt, astea nu ma lasa pe mine sa dorm, iata coruptia adevarata.

    Reiau: sa-i dai sau sa nu-i dai cu toroipanu-n cap?

  • d'Artagnan says:

   Dar de unde ai dedus tu, măi minte creaţă, că-s trecut de 50 de ani? Şi că am grijă de nepoţei? Detectivu’ lu’ peşte…

   • Iepurele de Martie says:

    Hopaaa, cred ca am atins o coarda sensibila. Sper ca nu te-am jignit. 😆 Oricum, faptul ca doar asta ti-a retinut atentia, din tot ce am scris, si doar la asta ai tinut sa replici, spune multe. 😉

    P.S.: Te SOMEZ public sa renunti la activitatea in blogosfera! NU ai capacitatea intelectuala necesara pentru a vota si a “face politica”, nici macar pe net. Faci mult rau acestei tari. Asa ca din doua, una: ori renunti la propaganda basita, ori vei fi executat in termen de o saptamana de un grup revolutionar de patrioti. Te pup.

    • Iepurele de Martie says:

     Glumesc, bre, stai linistit, ca, la mintea ta, ai putea s-o iei ca pe o amenintare cu moartea si poate crapa dracu’ ceva in tine. Stai linistit.

   • pierre says:

    Hai ca-i perseverent rozatorul, nici nu stiu ce naiba mi-a venit sa ma infurii pe el de vreo 2-3 ori in trecut.Are dreptate dl Goe, ipochimenul trebuie lasat sa manance cacat la liber pana i se apleaca.O face cu un stil si un nesat inegalabile Apoi, uite-l ce adorabil este cand se autociteaza incontinent din nevoia de a imbogati imbeciltatile debitate anterior.Si cum se chinuie el saracu’ sa-i convinga pe unii sau pe altii ca sunt “idioti” si cat amar de vreme si-o iroseste cu acesti “idioti” si cat converseaza el cu acesti :idioti” si cat de asiduu frecventeaza el acesti “idioti”, de-ai zice ca-i inca si mai idiot decat cel mai idiot dintre “idiotii” care ii framanta existenta chinuita.Dinspre partea mea, lasati-l sa ne plictiseasca cu figura lui, indiferent de iesirile in decor si petardele pe care le mai are indesate prin buzunare, ipochimenul este epuizat si setat sa repete aceleasi imbecilitati rasuflate.Si atunci o sa se cera singur afara.

    • Iepurele de Martie says:

     Ce-i, dragule, te-ai enervat? Te-ai simtit vizat? Ma bucur, asta era si scopul: sa intru aici, in acest cuib dedicat felationarii “Presedintelui”, si sa dau iama-n idioti. Cred ca este evident pentru toata lumea: dincolo de injuriile binemeritate, eu ARGUMENTEZ. Tu doar injuri, lipsit de replica, dar debordand de fiere. Sâc, retardatule! Sâc!

    • Iepurele de Martie says:

     “Hai ca-i perseverent rozatorul, nici nu stiu ce naiba mi-a venit sa ma infurii pe el de vreo 2-3 ori in trecut.”

     Mai bine, ia mai explica-ne tu cum ajunge la presedintele tarii, spre promulgare, fara sa mai fie retrimisa-n parlament si reexaminata de acesta, apoi trimisa din nou presedintelui, o lege reclamata la CCR, CU TOT CU OBSERVATIILE CURTII (in conditiile-n care, conform Constitutiei – aia pe care “Presedintele” tau o foloseste non-stop pe post de hartie igienica – , singurele institutii care fac legi in Rromanica sunt parlamentul si, in cazuri exceptionale, prin ordonante de urgenta, guvernul, NIMENI altcineva, nici presedintele republicii, nici CCR neavand dreptul sa adauge la lege). Ăăă? Ca, din cate tin minte, asta a fost prima oara, din cele 2-3, cand “te-ai infuriat pe mine”, exasperat ca nu inghit pe nemestecate imbecilitatile debitate de tine si scriind, printre altele, ca mi-ai explicat ca la scolarii retardati. Desteptu’ lu’ tata!

     Apoi, ia explica-ne cum NU incalca idiotul de la Cotroceni Constitutia, cand participa la congresul PDL si da indicăţii sa fie aleasa presedinte Udrea, apoi, cand e ales Blaga, se cearta in vazul lumii cu PDL-ul si RECUNOASTE ca, de acum incolo, este “SINGUR” (deci, implicit, ca, pana atunci, era membru, ba chiar sef – de facto – de partid). Ca, din cate stiu, asta a fost o alta ocazie in care “te-ai infuriat pe mine”, pe motiv ca in Constitutie scrie ca presedintele republicii nu poate fi membrul nici unui partid politic, dar nu scrie ca n-are voie sa se comporte ca atare. Iar eu ti-am demonstrat ca “Presedintele” incalca legea fundamentala a statului cel putin in spirit, daca nu si in litera, si te-am umilit din nou.

     Iti crapa capul, bisnismen de provincie ce esti! A tunat si v-a adunat! 😆

    • Iepurele de Martie says:

     Bai Dartaliane, pai daca pana si basitul pierre e de parere sa fiu lasat sa postez liber, de ca ma mai tii in moderare?

     • d'Artagnan says:

      Băi, panaramă cu urechi, nu pot trece peste Aramis! Dar ce te deranjează?! În afară de înjurături, totul se aprobă.
      Apropo, nu ți-a trecut niciodată prin capul ăla mic de rozător de ce naiba ”bășiți” de genul dlGoe și dArtagnan sunt toleranți cu maniaci politici ca tine, acceptă cele mai isterice poziții partizane, iar deontologii useliști rup cu banarea? Bineînțeles că nu ți-a trecut, cum să-ți treacă, amănunte…
      Somnul rațiunii naște iepuri.

     • pierre says:

      Iepurica,

      te inseli sau te alinti, micutule.M-am infuriat pe tine doar cand nu-ti mai suportam dejectiile.Intre timp am inteles irevocabil ca dejectiile tale verbale sunt totusi de animal cu 4 labe, nu de om, ce naiba mi-o fi trebuit atat de mult timp sa inteleg ?
      Si asta n-are nicio legatura cu temele pe care le aduci in discutie si despre care, de la sine presupus, n-ai niciun habar, asa cum n-ai in genere cand faci pe baiatul pregatit.Ha, ha, ha, cum mi-ar sta mie acum sa ma apuc sa-ti explic cum devine treaba cu legea referendumului si cu hotararea CC in aceasta speta ? Nici n-ai cum intelege vreodata. Nu e o insulta, este vorba despre o minima buna credinta intr-o discutie despre ceva anume.

 11. d'Artagnan says:

  Am primit-o pe mail:

  Scrisoarea deschisă a liceenilor de la “Bolintineanu” către premierul Victor Ponta

  Scandalul “Şpagă la bac” a continuat ieri cu un nou episod: luarea cu arcanul a junilor liceeni şi transportarea lor la audieri de către procurorii băsişti, udrişti şi funierişti.A fost nevoie de amestecul hotărât în treburile justiţiei al lui Victor Ponta, această Ană Ipătescu cu ochelari şi cojones, pentru a-i elibera pe tinerii revoluţionari din braţele poterei nemiloase. Entuziasmaţi de gestul haiducesc al premierului, liceenii au ţinut să-şi manifeste mulţumirea, adresându-i acestuia o scrisoare deschisă, pe care o publicăm în exclusivitate.

  Domnu priministru Victor Ponta
  În primu’ rând, ne e greu să ne esprimăm cu “domnu’” unui meseriaş atât de apropiat de sufletul nostru, fincă simţim că ca tine suntem şi noi, aşa că dăne voe săţ-i spunem, ca la cel mai bun pretenar al nostru: “Băi, coane, eşti tare, să moară mama!” Cea-i făcut tu pentru noi n-o să uităm niciodată, frăţică!
  Când a tăbărât garda peste noi, să nam parte, nu mai ştiam unde să mai ascundem mangoţii, iam băgat pe unde am putut, da’ băieţii n-a fost norocoşi ca fetele, aşa că n-a putut săi bage dăcât în chiloţi, unde ia găsit procurori şi nea dat de belea că nea pus să dăm declaraţii şi mulţi dintre noi ştia dăcât să se semneze.
  Dar, chiar când credeam că am berbelit-o, că nu mai ie nimic de făcut ş-o să ajungem cu toţii colegi de scăpat săpunul cu idolul nostru, Gigi Becali, pă Jilava, ai apărut tu, Viorele, ca un cavaler din ăla de-am văzut noi în Stăpânul inelelor şi leai făcut varză pă orcile de procurori. Sa văzut, să şti, că ai experienţă cu procurori: aruncă-i peste balustradă pe toţi, dă-i dreacu’!
  Mulţi zice că n-aveai dreptul să dai ordine justiţiei. Mă, cum vine asta? Păi la cât am dat noi dreptu’, să na-i tu dreptul săţ-i arăţi muşchii la procurori şi la gabori? Adică noi am dat mia de euro la profi ca să rămânem cu buza umflată, şi futuţi şi cu banii luaţi, şi fără diploma de bac? De ce eşti priministru, nu să dai ordine, ca să meargă treaba bine, pă combinaţie?
  Şi, să-mi bag banii pă card şi cardu-n buzunar de nar fi mers treaba brici, dacă nu se amesteca ăştia! Parcă nu mai avea ce să facă, în loc s-o găsească, în pana mea, pe Elodia sau conturile lu’ Ceaşcă, ei face iureş cu noi, ne-a văzut mai cu ciungă-n păr, mai cu pene pe spate? Ai dreacu’ de procurori, băgale-am pământ pă faţă! Crede-ne, Viorele, de nu nea venit să-i înjurăm ieri de toţii morţii lor şi dăcât din respect faţă de domnu Liviu Dragnea, n-am făcuto!
  Încă o dată, îţi mulţumim pentru tot ceai făcut pentru noi şi sper să ne ţii partea şi mai încolo, la facultate, la masteraturi sau la doctoraturi. Findcă nu ţiam zis, coane, da visul nostru e să avem toţi doctoratu, ca tine, păi, ce, mamele noastre să nu fie mândre de noi, numa mă-ta? Şi, cu tot respectul, îţi zicem să-ţi păzeşti scaunul, că venim tare din urmă.
  Sântem sute de mii care vrem să dovedim că putem să copiem mai bine ca tine, că putem să îmbârligăm pă fraieri mai bine de cum ia-i îmbârligat tu, că suntem mai şmecheri şi mai tari în gură ca tine! Că cum zicea şi profu nostru de filosofie, Socrate: “Vai de dipscipolu care nuşi depăşeşte maestrul!” Maestre Ponta, ţinete bine, noi venim!
  Semnează:
  Un grup de liiceni de la Lic. Dimitrie Bolimtineanu

 12. Iepurele de Martie says:

  “Mihai Razvan Ungureanu, cu sumele astronomice cheltuite in perioada meteoricului sau guvern, pe bauturi alcoolice, vita Kobe, truse de manichiura, chiloti de dama, tigai pentru clatite, picaturi de ochi, creme de fata etc., etc., etc.? “Da, domn’e, acum mi-am dat eu seama cine a falimentat economia nationala!” (exact asta a fost reactia, chipurile ironica, a spiritualului nostru d’Artagnan).
  […]
  Asa cum nici nu mai vorbesc nici de casa din Mihaileanu, pe care si-a dat-o “Presedintele” pe vremea cand era primarul capitalei. Hai, domn’e, ca nu era o casa, era un etaj dintr-o casa… Ce mare lucru? Chiar conteaza? Altii fac lucruri mult mai rele…”

  Cand “s-a dovedit” ca “premierul Copy/Paste” si-a “plagiat” teza de doctorat (alta fumigena imbecila, alta “prioritate” a tarii, preluata cu promptitudine si savoare de basitii RETARDATI), evident, acest individ “nu mai putea fi prim-ministru”, caci “cine fura azi un ou, maine va fura un bou” (cum ne-a explicat, printre muuulti altii, chiar insusi pitecantropul basit Tapalaga). In cazul cheltuielilor ABERANTE ale lui MRU si al casei pe care si-a dat-o idiotul national pe Mihaileanu, proverbul nu se mai aplica. ““Da, domn’e, acum mi-am dat eu seama cine a falimentat economia nationala!” “Hai, domn’e, ca nu era o casa, era un etaj dintr-o casa… Ce mare lucru? Chiar conteaza? Altii fac lucruri mult mai rele… Si-apoi, “Presedintele” a recunoscut ca a gresit.” BASITII NU MERITA SA TRAIASCA.

  • pierre says:

   Crapa fierea-n voi, rozatoarelor.Adevarul este ca-i smecher, v-a facut pe unde v-a prins.Varza v-a facut, muci, omleta, chisalita, pane, burduf,pulbere, tocanita, etc.Cand vi s-a parut ca-l aveti in laba, v-a facut din nou.Nasol, baieti, sunteti niste luzari de mare, foarte mare rahat.Chestia nashpa este ca va va face din nou, fiti pe faza ca sa intelegeti ce vi se intampla.Pana atunci, va ramane sa chitcaiti prin canale. E normal sa va bantuie noptile si zilele, mai baieti, sa mananci atatea basculante de rahat in ziare, pe antene, pe bloguri, iar asta sa va hahaiasca in nas cu nonsalanta…Frustrare, antibasist e numele tau.
   Asta-i politichia, iepuras, nu suntem la pensionul pentru artisti de opera retrasi.( apropo, ati vazut “Quartet”, prima regie a lui Dustin Hoffman ? ).Cu dealde Basescu vom avea de-a face mult timp de acum incolo, chiar dupa ce batranul Ahab va trece la cele vesnice.Nu va mai trantiti atata cu curu’de pamant, ce va veni dupa Basescu va fi cam aceeasi scofala. Poate chiar mai rau.

 13. d'Artagnan says:

  Iepure, esențial, faci parte din același fenotip, chiar dacă, Doamne ajută, îți pare că nu.

  Vecinul meu Vișinesu,
  de Florin Negruțiu, Gândul

  Alexandru Vişinescu nu va face închisoare. Nu va putea să compare închisorile capitaliste, în care te duci să-ţi ispăşeşti pedeapsa dată de o instanţă de judecată, cu închisorile comuniste, în care te duceai să mori sau să fii reeducat. Este prea bătrân.

  Cel mult, Alexandru Vişinescu va ajunge într-o sală de judecată, unde va fi confruntat cu propriul trecut. Va nega tot, explicând, la fel cum au făcut-o criminalii de război nazişti, că el doar a respectat nişte ordine şi că aşa erau timpurile.

  Aducerea lui Vişinescu în faţa Justiţiei nu-l va ajuta să ajungă cu conştiinţa împăcată pe lumea cealaltă. Nu există niciun strop de conştiinţă, de regret pe faţa acestui om, în interviurile pe care i le-au luat colegii mei. Nu există nicio umbră de căinţă, nicio întoarcere înfricoşată spre sine însuşi. Un individ căruia i-a fost extirpată conştiinţa, spre a deveni vecin cu bestialitatea, spre a ucide oameni prin înfometare, mizerie şi bătăi zilnice, este călăul perfect. Ca Vişinescu au fost mulţi, îngrozitor de mulţi. Oameni simpli, mulţi semianalfabeţi, hrăniţi cu ură, cărora regimul comunist le-a dat puterea unor mici Dumnezei în lagărele anilor ’50, au executat cu zel şi cu asupra de măsură politica de exterminare a regimului comunist. Cum crima şi teroarea erau politică de stat, niciunul dintre aceşti terorişti nu se simte vinovat de vreo faptă a trecutului.

  Aducerea lui Alexandru Vişinescu în faţa Justiţiei nu-i poate face, prin urmare, niciun rău torţionarului, dar poate face un bine societăţii. Ar fi mai întâi un prim gest de mângâiere pentru generaţii întregi de români mutilate de comunism. Ar fi o reparaţie morală pe care această ţară ar face-o pentru zeci de familii de români care şi-au pierdut bunicii şi părinţii în mormântul temniţelor comuniste. „În celulă trăiam ca-ntr-un mormânt”, spune Ion Diaconescu, într-o înregistrare de arhivă, publicată recent de Gândul. Înfricoşătoare confesiune: imaginaţi-vă că ani de zile sunteţi ţinuţi într-un mormânt de beton, cu apă rece pe jos, dezbrăcaţi, fără mâncare, făcându-vă nevoile pe podea, ca nişte animale. Sunteţi scoşi afară doar pentru bătaia cotidiană. Aceasta era reeducarea.

  Dacă cititorii care încearcă acum un firesc sentiment de milă faţă de un bătrân „hăituit” pe stradă de ziarişti şi-ar putea închipui măcar o secundă cum este să trăieşti într-un mormânt, poate că setea de adevăr ar fi mai puternică în societatea aceasta decât milostenia ipocrită.

  Dacă cei care spun că acum este prea târziu pentru judecarea torţionarilor comunişti, că aceste lucruri trebuiau făcute acum 20 de ani, că nu mai „serveşte nimănui” redeschiderea dosarelor trecutului, dacă toţi aceştia s-ar gândi o secundă cum este să trăieşti într-un mormânt, poate că riscul ca trecutul să se întoarcă într-o zi ar fi mult diminuat.

  Dacă oamenii inteligenţi din ţara asta care spun că Vişinescu este o perdea de fum şi că altele sunt „problemele reale” ale societăţii ar putea să-şi imagineze o secundă cum este să trăieşti într-un mormânt, poate că am avea la televizor reflectări oneste şi netabloidizate ale acestui subiect atât de dureros din existenţa noastră recentă.

  Suntem un popor în care care milostenia şi bestialitatea trăiesc pe acelaşi palier. În care ne facem cruce înjurând de Cristoşii mamei. Ne îngropăm trecutul, ne complacem în minciuni cotidiene. Mă gândesc cu groază ce s-ar întâmpla dacă poporul anului 2013 ar fi strămutat în anul negru 1957, an în care Ion Diaconescu intra pe porţile de la Râmnicu Sărat. Câţi dintre vecinii dvs. s-ar înscrie pentru jobul lui Vişinescu?

 14. Radu Humor says:

  Un articol foarte bun, dar care continuă să treacă sub tăcere adevăraţii vinovaţi, cei care au ordonat toate aceste monstruozităţi, care şi-au ales din pegra socială acele brute care să poată executa fără crîcnire, şi încă cu zel în plus, toate aceste acte demenţiale de distrugere a unui popor. :mrgreen:
  Că dacă peştele de la cap se împute, o ţară se distruge decimându-i cea mai de preţ avuţie : intelectualitatea !
  E bun îndemnul de a ne imagina pentru câteva secunde că trăim într-un mormânt , dar eu aş continua cu îndemnul să ne închipuim cum ar fi să trăim fiecare şi împreună, fără profesori, medici, specialişti, savanţi, oameni de ştiinţă, scriitori, , într-un cuvânt, elite intelectuale, adică ceea ce cu bună ştiinţă şi criminală intenţie au distrus alogenii veniţi pe tancurile sovietice, pentru a-şi netezi calea spre acapararea puterii şi bogăţiei naţionale, a distrugerii unui popor :mrgreen:
  Ba, mai mult să ne închipuim să trăim într-o ţară condusă prin teroare şi opresiune, în care miliţia, securitatea şi partidul, ai cărei reprezentanţi de jos erau indivizi racolaţi din pegra lui Tismăneanu, iar la vârf din crema iudaică, cei care concepeau, şi alde Vişinescu executau, fără crâcnire, criminalele dispoziţii.
  Mai faceţi un efort şi închipuiţi-vă cum şi-ar fi putut indeplini aceştia odioasele planuri dacă ar fi dat peste tot, de oameni pregătiţi, de caracter şi cu dragoste de neam şi ţară !
  Eu unul nu cred că că ar fi putut înjosi în halul ăsta un popor, şi ei ştiind asta au distrus cu bună ştiinţă tot ce le sta în cale, numind peste tot în funcţii de decizie cozi de topor cu 4 clase şi asmuţindu-i cum ştiau ei mai bine împotriva propriilor conaţionali vinovaţi doar că le aerau superiori din toate pdv , dar şi bogaţi, nu coate goale ca ei :mrgreen: .
  Că doar aveau de acum experienţă cu ce făcuseră în Rusia, unde la fel, peste 90 % dintre decidenţi erau de origine evreiască 🙄
  Aşa că nu e de mirare că în primul guvern român 😆 Roman , erau doar vreo câţiva românaşi, rătăciţi pe acolo spre a nu fi confundat guvernul României cu cel al Israelului. ;
  De altfel ştiţi care-i deosebirea între massmedia de aici şi cea din Israel ?
  Acolo, cică mai sunt şi vreo doi români . …
  Nu-i de rîs, şi-i bun doar ca banc, un fel de haz de necaz !
  Bătaia de joc începe atunci când odrasle de ale lor, după o revoluţie, aşa cum a fost ea, pentru unii mumă , pentru alţii ciumă, ajung din nou la conducerea Rromâniei, ba mai ajung şi să condamne (râsul coorului) ceea ce au implantat cu atâta osârdie babacii lor , adică acel criminal regim comunist :mrgreen: .
  Deci:
  Criminalii noştri, pe care oricum, nu mai avem decât să-i iertăm, după atâţia ani în care au fost protejaţi de sistem ( care îşi dovedeşte astfel grija faţă de cei pe care i-au pus să fure, să distrugă şi să ucidă :mrgreen: ) îşi papă liniştiţi pensiile de 3-4 ori mai mari decât ale intelectualilor de azi ( de ale celor, extrem de puţini, care au scăpat de braţul lor lung şi criminal, nici nu poţi aminti, decât în bătaie de joc), în timp ce ai lor sunt bine merci, care plecaţi din ţară, care ocupaţi până peste cap cu funcţii de conducere a României, înapoi pe drumul pierzaniei 🙄 !
  De deştepţi ce suntem, l-am prins pe Vişinescu, dar i-am scăpat pe ceilalţi, care nici usturoi n-au mâncat ( deşi la ei este nelipsit din meniul zilnic), nici gura nu le pute !
  În schimb , se aude, de dimineaţa până seara, peste tot, de aici şi până la Bruxelles, ba chiar mai departe !

  • lazycat001 says:

   Aha deci problema nu e noastra, a dlui Visinescu in particular, ci e derivata din faptul ca evreii (alogenii.. imi face rau termenu asta care suna aparent atat de nevinovat) ne-au facut rau noua si tarisoarei… In timp ce romanii verzi se bateau cu comunistii prin paduri (cati au fost, sa fim sinceri cu noi insine, 50-100 de oameni adevarati??) alogenii ne distrugeau metodic intelectualii?

   Nu cred ca e adevarat, tot noi romanii ne-am distrus elita dupa o reteta simpla, importata ce e drept de la Rasarit: pune oameni needucati, plini de ura si speriati in posturi cheie si o sa aiba ei grija ulterior sa darame tot in fata si in lateral.

 15. Kain says:

  @Radu Humor, si cine credeti ca sunt adevaratii vinovati? Evreii?
  Eu vad lucrurile asa, sa ma corectati daca gresesc: conducerea statului era in mainile PCR. Partidul era condus la randul lui de o ceata de oameni influenti care taiau si spanzurau in functie de interesele lor, un fel de dictatura parlamentara mascata. Ceausescu nu lua decizii asa de capul lui, avea consilierii din partid. Daca revolutia din 89 ar fi fost revolutie adevarata, atunci in mod sigur vedeam ii vedeam si pe ei langa Ceausescu, dar nu a fost asa, dictatorul a picat de prost.
  Acum va intreb, cum ii scoti pe astia la lumina!? cum ii duci in fata justitiei?
  Cine sunt, nu e greu de aflat, se pot face liste cu numele tuturor persoanelor influente din acea perioada. Anchete se pot face pentru fiecare in parte. Pana acum de ce nu s-a facut?
  Sa va intreb altfel, dumneata ai aproba sa fi anchetat daca te sti vinovat?

 16. d'Artagnan says:

  Cum spuneam mai sus, cum e statul, aşa-i şi contractul …cu FMIul!

  Ce ascunde de fapt înţelegerea cu FMI
  de Alina Mungiu Ppipiddi

  Un document pe care scrie mare ”confidenţial” circulă pe toate canalele: ce a trimis guvernul nostru ca draft al scrisorii de intenţie către FMI. Cum de la taxa pe nevastă la privatizarea CFR Marfă ne-am umplut zilele astea de zvonuri colportate de la cel mai înalt nivel şi entuziast preluate de presa de propagandă, care a ajuns să fie mai toată presa o să ofer pentru dvs azi o citire la rece a acestui document, a ce spune şi mai ales a ce nu spune. Ce spune de fapt acordul cu FMI important, pe faţă sau mai puţin pe faţă ?

  1. Că vom continua consolidarea fiscală şi o vom adînci conform acordurilor europene, astfel încît în teorie să putem la rigoare adera la euro, cum în mod impresionant tocmai a făcut Letonia, care a avut o criză economică mai severă ca a noastră. Aceasta e o ştire bună şi un anagajament pozitiv, dar cu consecinţe nefaste dacă performanţa guvernului nu creşte în zona de colectare de venituri, penru că deja zone întinse sînt subfinanţate, şi o reducere şi mai mare a deficitului nu poate acomoda nici cheltuielile actuale, darămite salariile restante ale profesorilor sau alte cheltuieli. Am ajuns să ne bucurăm că nu am absorbit fonduri europene şi ne-au rămas la buget banii de cofinanţare, ceea ce spune multe despre capacitatea noastră de a genera noi resurse, în ciuda optimismului uşor hilar cu care debutează documentul ”Creşterea economică a căpătat avânt la începutul anului 2013, înregistrându-se o creştere a PIB-ului real de 0,6%”. După părerea mea, nu e nici un avînt, economia stagnează încă, noroc cu exportatorii, care sînt mai ales multinaţionale, intern nu mişcă nimic, de cînd am venit în ţară aud doar ştiri proaste.
  2. Că nu avem mari idei noi cum să creştem veniturile; tăiem stimulentele ANAF, deşi acelea aveau un sens (să plăteşti un comision din încasare), şi punem accize pe produse de lux, ţin pumnii guvernului dar sincer nu pricep cum pot funcţiona accizele pe produse de lux într-o piaţă comună şi de ce nu îşi poate unul lua Lamborghini din orice ţară membră cu accize mai mici aşa cum îmi iau eu cărţi de la Amazonul englez sau francez în funcţie de preţ, astfel că nici o modificare a vreunei taxe la cartea din România nu mă afectează. Documentul spune că pînă în noiembrie vom avea o bază de date pe ţară cu proprietăţile şi că acolo vor creşte taxele, asta era de aşteptat şi e un mare pas înainte dacă baza de date chiar va reflecta realitatea. Între timp, din cauza ei nu nu ne mai putem plăti impozitele deloc, încerc fără succes de multe luni.
  3. Că transparenţa fiscală promisă de guvern e o vrajă, sau nu s-ar promite în document că se va solicita FMI să ne facă o evaluare a transparenţei fiscale (de acum înainte). Ei, nu spuneţi ! Vedeţi că există pe gratis, fără studiu suplimentar Open Budget Index unde Românica este între Kazakstan şi Mozambic, cu un scor deteriorat serios din 2010 în 2012 (sub guvernul Boc, just, că reflectă anii anteriori, dar nu am auzit de vreo îmbunătăţire nici după). Se fac multe promisiuni în document că vom publica datoriile administraţiei locale sau ale spitalelor, desigur confidenţial, cum s-a făcut deja la spitale (trebuie să fii manager să te poţi loga) şi ne va face Curtea de Conturi rapoarte despre facturi. Prostii, prostii ! Ne trebuie toate facturile online, şi calităţile lor (că sînt contestate sau ce procedură de achiziţie s-a urmat) trebuie trecute ca trăsături separate în aceeaşi bază de date din soft, nu mai face fiecare instituţie la ea acasă, o concepem centralizat din start. Sistemul există între timp, după Slovenia, şi în Estonia, Latvia, Slovacia- creşte văzînd cu ochii. Vă mai informez tot eu, tot pe gratis, că la ora asta (august) nici 30 la sută dintre primarii reşedinţelor de judeţ nu au fost în stare să îşi publice rapoartele de activitate pe anul trecut, în top cu marii reformatori Boc şi Mazăre, rapoartele unde trebuie ei să spună cum au cheltuit banii. Prefecţii, cei care i-ar putea trage de mînecă, au lucruri mai bune de făcut şi dacă aţi vrea să reformaţi ţara şi să aflaţi şi voi ce se întîmplă prin ea aţi da urgent o hotărîre de guvern că toate asemenea rapoarte se publică nu mai tîrziu de 1 ianuarie anul următor şi ce sancţiuni administrative există în caz de nerealizare.
  Tot relevant la copitolul transparenţă fiscală, sîntem pe locul 3 din coadă în UE la capitolul servicii publice oferite online şi pe ultimul la asemenea servicii folosite de populaţie. Nu e doar vina populaţiei că nu are Internet, ci şi a faptului că şi serviciile oferite sînt de nefolosit, eu încerc să îmi plătesc impozitele online de mult şi nu reuşesc, iar din moment ce nu se vorbeşte de asemenea reforme în scrisoarea de intenţie înseamnă că nici nu se vor face.
  4. Că privatizările rămîn ideologice, exact genul criticat de Joseph Stiglitz, de dragul privatizării. E proastă ideologie liberală să transformi companii cvasimonopolistice din domenii strategice ca energia din monopoluri de stat în monopoluri private. Avem aceste monumente ale perioadei de tranziţie de genul Gaz de Suez sau Electrica, devenite monopoluri private sau parţial private, şi care contribuie din greu la proasta calitate a serviciilor publice, dar unde statul nu se mai poate amesteca. În plus, au păstrat tot personalul comunist de pe vremuri, aşa că au ce e mai rău din ambele lumi. Le facem alţi pui?
  5. Din nou promitem că vom organiza concursuri pe merit, (noiembrie 2013), la ANAF şi Ministerul de Finanţe, Direcţia de Evaluare şi Monitorizare a Investiţiilor Publice, cum ambele sînt vitale dar istoric o jale în materie de personal ofer voluntar sprijinul societăţii civile pentru crearea unei proceduri de selecţie şi membri externi în comisie (m-am plictisit să fiu membru extern doar la universităţi străine la comisii de doctorat sau angajări, vreau să fiu la Fiscul român, iaca, ştiu eu că altfel pe ăia de la Banca Mondială îi duceţi voi uşor cu vorba). Nu îmi fac iluzii, că fiscul, care va prelua atribuţiile Gărzii Financiare care se închide din toamnă va lua de acolo şi 1.100 de angajaţi, toţi cu case la ţară şi Jeep şi multe merite.
  6. Că sîntem conduşi de oameni nu rău intenţionaţi, dar slabi, care au nevoie să se ascundă în spatele Băncii Mondiale la orice, aceasta e invocată ca alibi în multe locuri la multe reforme (a mai fost, şi tot nu s-a făcut nimic) că altfel probabil primul ministru nu ar rezista presiunii din partide. De exemplu o să ne facă Banca un manual cu ce parteneriate pubic-privat sînt bune sau proaste, deşi asemenea manuale există déjà, ce nu există e autoritatea onestă de validare care să spună unde se opreşte parteneriatul şi unde începe renta către un privat din bani publici, că aşa sînt mai toate cele proiectate.
  7. Că iarăşi proiectăm un nou sistem de finanţare al Sănătăţii fără un studiu bun la bază. Limbajul în sine e o capodoperă de confuzii intelectuale, ca şi reforma tocmai lansată de minister (degeaba intenţiile bune unde nu e competenţă şi un sistem de verificare a competenţei). Până la mijlocul lunii octombrie, vom pregăti un pachet de reformă ”care să vizeze finanţarea sistemului public de sănătate pe baza unei combinaţii de taxă obligatorie, în concordanţă cu pachetul de bază, şi o contribuţie voluntară ce va fi plătită de cei de doresc să beneficieze de o asigurare medicală suplimentară ”. OK, am înţeles, numai că amîndouă sînt de fapt contribuţii (ca şi cea, nemenţionată, a soţiilor casnice, evident că şi ele trebuie asigurate, şi evident că de către soţul activ într-un sistem bazat pe contribuţii, trebuie să fii rău intenţionat sau idiot să numeşti asta taxă pe nevastă). O taxă există, şi e menţionată după, pe chirii. Ne îndreptăm astfel spre un sistem mixt, contribuţie obligatorie plus voluntară plus taxe. Reamintesc că recomandarea europeană către ţări ca a noastră (studiu LSE) era pentru un sistem pe bază doar de taxe, cu largă redistribuire, tocmai pentru că baza de impunere a contribuţiilor e mică (sub cinci milioane de angajaţi, din care diverse companii de stat sau private nici nu pea plătesc). Dacă însă aveam o cotă unică mai mare finanţam de acolo, ce să mai vorbesc de alte impozite. Dar e prea tîrziu să dăm totul peste cap, reforma anunţată nu ştiu ce va rezolva, ce ne facem cu săracii care nu vor avea bani de contribuţie suplimentară, sau nu contribuie deloc, că nu văd de unde redistribuirea, din chirii ? Avem aşa multe chirii ? că problema nu era să finanţăm mai bine pe cei cu bani, aceia se descurcă oricum.
  8. Finalmente, cum spuneam de săptămîna trecută, e remarcabil încă un acord care vorbeşte de cum raţionalizăm cheltuielile din sănătate, dar nu pe cele din telegondole. Reamintesc că România stă cel mai prost din toată Uniunea Europeană la doi indicatori: cheltuieli cu potenţial discreţionar (government investment in gross capital formation % PIB- sursa Eurostat, corelează din greu cu corupţia pe ţări) şi diversiunea fondurilor publice ca urmare a corupţiei (sursa Forumul Economic Global, dovada că potenţialul discreţionar e chiar real). Datorii cronice (arierate), care sînt obiectul principal al unor asemenea scrisori de intenţie au şi guvernul central, şi cel local, şi companiile de stat, şi spitalele, ele sînt doar un simptom al iraţionalităţii generale a fiscalităţii la noi, sau mai bine spus a unei raţionalităţi ascunse, nemoderne, a clientelismului şi corupţiei. Scrisoarea către FMI se laudă că am închis nu ştiu cîte căi ferate care făceau datorii la CFR călători din cauza subvenţionării preţului. Între timp, vagoanele CFR închiriate pe nimic către firme căpuşă ciculă voios la preţuri sub cele de stat, făcînd datorii private către CFR infrastructură şi aducînd pierderi directe către CFR călători, care nu prea are oricum din ce-şi plăti contribuţiile la asigurări de sănătate. Nimic despre mecanismul real din spatele arieratelor în acordul cu FMI, decît parfumul discret de dreapta că e mai plăcut să te dai cu un vagon privat decît cu unul al statului, deşi gaura nu se mută şi ea din buzunarul contribuabilului…
  În sfîrşit, să nu mai sufere electoratul de dreapta, la putere e dreapta, de aia nu merită să ne ostenim că o aducem. Nu ideologia de dreapta e ce lipseşte guvernului Ponta, ci curajul de a lua taurul de coarne…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s