Ochelari într-o lentilă, ghici monoclu ce-i!


Răspuns: Nu, nu-i monoclu, este Voiculescu în faţa DNAului!

Limba română este savuroasă, poţi găsi expresii, zicători, proverbe ce au cu totul alt înţeles decât cuvintele care le compun.
De exemplu, dacă spui despre cineva că îi lipseşte o doagă, care doagă, ştim cu toţii, este o scândură dintr-un butoi, şi care butoi, prin urmare, nu va mai fi întreg, spui de fapt că respectivul individ n-ar fi chiar întreg la minte, normal la cap.
A fi într-o dungă are cam acelaşi sens.
Tot aşa, dacă spui despre cineva că e într-o ureche, sugerezi c-ar fi niţel zăpăcit.
Poţi oare însă să spui despre cineva că e într-o lentilă, că-i lipseşte o lentilă?
Pentru că mie aşa mi-a venit să spun despre dl Voiculescu atunci când a coborât din maşină în faţa DNAului, cu o lentilă lipsă la ochelari, făcând următoarea declaraţie:

“Vreau să-i transmit la modul cel mai serios lui Băsescu Traian că adversitatea noastră politică, de mare notorietate şi de ani de zile, nu trebuie să afecteze valori fundamentale ale societăţii româneşti, cum e familia şi, mai ales, cum e libertatea de exprimare, pentru care au murit oameni în decembrie. Asta e partea foarte serioasă şi dureroasă”

Partea foarte serioasă şi dureroasă este tupeul cu care dl Voiculescu, un domn dovedit că a fost în slujba Securităţii, patron al unei formidabile maşinării de propagandă, ne vorbeşte despre libertatea de exprimare, pentru care au murit oameni în decembrie.
Bine, scotocind prin expresiile strămoşeşti ai putea găsi cum să caracterizezi această situaţie, pe undeva hilară.
Poţi spune că “Vede paiul din ochiul altuia, dar nu bârna din ochiul său.”
Sau că „vorbeşte de funie în casa spânzuratului”. Sau că „lupul a ajuns paznic la oi”.
Să spun sincer, nici una dintre ele nu pare destul de completă, aşa că propun ca pe indivizii care scot enormităţi ca cele de mai sus să-i declarăm ca fiind „într-o lentilă” sau că „le lipseşte o lentilă”
P.S. Un lucru foarte interesant, nu v-a frapat faptul că dl Voiculescu privea realitatea din jurul său cu aceeaşi ochi, în condiţiile în care la un ochi avea lentilă şi la celălalt nu? Pur şi simplu omul nu mai poate face diferenţa între lumea reală şi lumea privită printr-o lentilă. A trebuit să-i atragă atenţia o ziaristă, aloo!, domnu Voiculescu!, vă lipseşte o lentilă… Aaa, zice acesta surprins…
Bineînţeles, jurnalista în cauză nu-i de la trustul său de presă, ăia îl asigură mereu că n-are nicio problemă cu lentilele.

This entry was posted in General and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

29 Responses to Ochelari într-o lentilă, ghici monoclu ce-i!

 1. Radu Humor says:

  Văd că intenţionat ai omis încă o zicală ( o pun pe seama fricii tale de a nu (ţi) se potrivi prea mult 😉 ) :
  “Râde hârb de oală spartă !”
  Pentru că pentru orice om de bună credinţă ce se întâmplă acum cu această speţă rămâne de domeniul absurdului nu doar politic, dar şi juridic 🙄
  O avea Voiculescu destule “bube în cap”( uite încă una !), dar cine cunoaşte pentru ce se face tot tam-tam-ul ăsta, dar mai ales pentru ce se ascunde altul, rămâne cu impresia că s-a ajuns mult prea departe, cu o justiţie pe post de căţea în călduri asmuţită împotriva rivalilor politici ai lui Băsescu şi gaşca lui :mrgreen:

  Adică firma respectivă ( partea vătămată !!!) îşi permite a scoate Antenele din grila lor de programe, doar pentru că aşa vor muşchii lor ( acţionaţi de la Cotroceni), iar când cineva de la Antene, după ce nu primeşte nici un răspuns la motivul scoaterii) îi atrage atenţia mai marelui de acolo, că atunci ei or să facă publice nişte acte compromiţătoare între firma respectivă şi “preacinstitul Mitică de la ligă”, mai exact un contract care ar ifi trebuit să-i poarte pe ceilalţi doi prin tribunale şi puşcării, se trezeşte ea acuzată de şantaj 🙄
  Acuma parcă n-ar fi nimic neobişnuit, dacă DNA sau celelalte instituţii ale statului ( de fapt ale lui Băsescu şi coabitant) ar analiza şi penalitatea respectivului contract !
  Numai că asta nu mai interesează pe nimeni, nici măcar pe cei, pe puţin câteva sute de mii de amatori de spectacole sportive, care dacă nu sunt abonaţi ai firmei respective (DiGi parcă) nu pot vedea anumite spectacole spportive pentru că aşa vor nişte pitecantropi ţinuţi în menajeria prezidenţială .
  Numai ăia dacă ar ştii despre ce-i vorba în această mizeră afacere cred că ar lua cu asalt nişte sedii, dar aşa uite ai tu prilejul de a mai aduce în discuţie un alt proverb :
  “Dacă tăceai…..

 2. Radu Humor says:

  …filosof rămâneai” şi dacă nu ne dădeai de înţeles că “unii îşi pun întrebări, nu pentru a le da un răspuns, ci doar pentru a auzi cum “sună” ele ! ”
  Şi aş adăuga eu, pentru a le face unora pe plac, chiar cu riscul de a te compromite personal .
  Şi e mare păcat !

 3. Radu says:

  29 August 2013 este ultimul termen al dosarului ICA la Tribunalul Municipiului Bucuresti. Faptul ca dupa atatea tergiversari si chichite avocatesti justitia romaneasca va avea ocazia sa se pronunte in privinta privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare nu poate decat sa ma bucure. Nu astept o sentinta anume, astept doar ca justitia sa se pronunte. Ca multumita avocatilor i s-a pus mana la gura pana acum in speta de fata. Asta ca sa vorbim de libertatea de exprimare nu doar a unor opinii neinformate sau de-a dreptul dezinformante (cum se practica la Antene) ci de libertatea mult mai importanta a Justitiei de a se pronunta in cunostinta de cauza !

 4. panda1949 says:

  Domnule Radu Humor,
  Cu toata stima pe care v-o port si cu toate ca Nu sunt de acord cu cele pe care uneori le comentati, imi permit sa va intreb un lucru: De ce domnia voastra incercati sa luati apararea unui fost securist care a facut cel mai rau si ordinar lucru posibil, prin turnarea la Securitate a propriilor neamuri ? Eu va inteleg afinitatile politice, dar cred ca va uitati prea mult pe Murdaria 3 si in acest fel sunteti manipulat de mercenarii de aici platiti cu mii euro/luna ca sa invrajbeasca pe romani unii contra altora. Eu NU sunt fan Traian Basescu, dar ma scarbeste antibasismul unora care observa numai greselile acestuia iar in cealalta parte vad numai sfinti ! Pentru un om inteligent, care are capul pe umeri si gandeaste cu el este jenant sa nu vada AVEVARUL, ca TOATA CLASA POLITICA ESTE LA FEL ! Este o lupta intre doua gasti pentru putere si ciolan si folosesc orice mijloace pentru a-si atinge telul de imbogatire cu orice pret si prin orice mijloace. Tragedia este ca mai sunt oameni care nu vad manipularea ordinara de fiecare zi si din toate partile esicherului politic. Unde este fratia din Decembrie 1989 ? O gasca de nemernici a reusit sa-i dezbine pe romani de au ajuns acestia sa-si de-a in cap, la propriu, din cauza pasiunilor politice ! Oare asta doreau cei care au murit atunci si de care am ca vazut ca domnia voastra nu prea pomeniti si ma intreb oare de ce ? Va spune aceste lucruri un tata de 65 ani, care are in ingrijire un copil ranit pe 23 Decembrie 1989 la TVR, ramas handicapat fizic si psihic si care de 24 ani doreste sa afle ADEVARATII VINOVATII de cei peste 1000 de morti si peste 4000 de raniti din Decembrie 1989 si in special CINE I-A ADUS COPILUL IN ACESTA STARE ! Cei pe care-i sprijiniti duimneavoastra ce fac pentru aflarea adevarului ! Va doresc tot binele din lume si mai multa intelepciune. Cu stima si consideratie, Tony Popescu

  • Kain says:

   Domnule Popescu, fara suparare, adevarul despere asa zisa revolutie e cunoscut de multi, in special de cei care s-au interesat. Gloata nu stie nimic, fiindca la televizor nu au cum sa difuzeze asa ceva.
   Din ce stiu eu, si nu sustin ca ar fi adevarat fiindca nu am cum sa verific tot, se aude ca revolutia ar fi fost o lovitura de stat. Regimul trebuia sa pice, asa cum a picat in restul Europei, problema e ca la noi s-a varsat mult sange. Terenul era pregatit de dinainte, am auzit de existenta unor celule incitatoare. Iar atunci in decembrie, au intrat in tara “gelatii” cum le zice cineva, agenti straini cu mai multe masini. Am auzit ca au venit cu cadavre la gheata ca sa ofere un pretext solid pentru revolte, etc. Toti stim cat de stricta era securitatea, nu avea cum sa ii scape ceva mic nu monstrul asta de conspiratie. Totul a fost organizat cu binecuvantarea serviciilor romane. Ba mai mult, oameni din conducere, au inarmat politia si armata, apoi I-au pus sa se impuste intre ei, “uite teroristul!”. Din fericire nu a functionat prea bine, suntem mai mult hoti si prosti noi romanii, nu suntem criminali. In fine, ca totul sa mearga si sa nu fie in zadar, primul lucru pe care l-au facut cei din spatele loviturii de stat au fost sa ocupe oficial canalele de informare. Nu puteti sa spuneti ca toti cei care au aparut la televizor erau sfinti, majoritatea erau acolo fiindca de acolo puteai sa manipulezi o tara intreaga. Oare de ce nu au fost difuzate secvente relevante pana acum? Simplu, s-au pierdut, sau nu au fost aprobate… cineva a avut grija de asta. Oare cine?
   Deci pana la urma, tot prostia si hotia au invins, ce mai conteaza ca vor fi cativa morti si raniti… puterea cere ceva sacrificiu, din partea gloatei bineinteles, hotii s-au sacrificat in pozitii cheie.
   Imi pare rau de cei care au murit si care au fost raniti, si mai rau imi pare ca s-au sacrificat in zadar.

   • panda1949 says:

    Domnule Kain aveti mare dreptate in cele ce spuneti. Lichelismul la unii romani nu a disparut si nu va dispare niciodata ! Aveti un suflet nobil si va doresc tot binele din lume. Cu stima, Tony Popescu

 5. Radu Humor says:

  Domnule Tony Popescu, vreau să vă prezint în primul rând sincerele mele regrete pentru tragedia care s-a abătut asupra familiei dvs şi să prezint scuze fiului dvs pentru că noi ceilalţi nu am continuat ceea ce au început ei, o mână de tineri(e) curajoşi, care nu bănuiau că totul este o farsă sinistră, începutul lor de adevărată revoluţie finnd deturnat de nişte asasini de profesie, mercenari în slujba ocultelor interese care nu puteau scăpa din mână o asemenea pleaşcă de a pune stăpânire pe o ţară liberă şi independentă până atunci !
  Chiar dacă eram şi atunci supravegheaţi, în nici un caz urmăriţi ca acum, până în patul conjugal ( şi asta cu acceptul nostru imbecil , mai bine zis a reprezentanţilor noştri aleşi sau numiţi doar pe criterii politice), eram supravegheaţi de o securitate a nostră, care după anii 70 s-a dovedit a fii chiar în slujba intereselor naţionale, nu ca ăştia de acum :mrgreen:
  învrăjbirea asta metodică a diveritelor categorii sociale, unele împotriva altora, trebuie să recunoaşteţi că s-a accentuat odată cu venirea la putere a clicii lui Băsescu, care a găsit în el unealta perfectă : viclean şi mincinos, lipsit de caracter şi fără pic de ruşine, deloc ataşat de valorile naţionale, ba mai mult, un prăduitor al bogăţiilor ţării, o slugă abjectă a stăpânilor din afară ( noua internaţionaţă !), care în scurt timp a acaparat toată puterea la fel ca în orice stat poliţienesc, realizând de ochii prostimii o falsă alternanţă la putere, dar în realitate fiind aceaşi Marie cu altă pălărie ( nevastă-sa, tot Marie, nu poartă pălărie, ci coliere de aur agăţate, în văzul lumii, de gîtu-i de primă doamnă, de cei mai vestiţi înterlopi ( îmi închipui ce strâng ăştia pe ascuns, dacă până şi casele şi le dau la vedere, în dispreţul oricărei deontologii sociale :mrgreen: ). Aşa că la rândul meu voi fi înţelegător cu furia dvs , aveţi toate motivele din lume să fiţi supărat, numai că scăpaţi din vedere esenţialul : Nu ” Murdăria 3″ este vinovată de tot ce ni se întâmplă şi vi s-a întâmplat !
  Aş zice că dimpotrivă, a rămas aproape singura pe baricade, la fel ca şi grupul din care făcea parte probabil fiul dvs suportând urmările unei lupte inegale şi nedrepte, dar se mai găsesc unii, ca din grabă sau falsă informare să o găsească ţap ispăşitor.
  Pentru că MURDĂRIA se află în cu totul altă parte :
  În parlament, la palatul Victoria, uneori, dar mai ales în deal la Cotroceni 🙄
  Gândiţi-vă o clipă de care parte s-ar fi situat fiul dvs în deplină cunoştinţă de cauză ?
  Cu acelaşi respect şi sinceră compasiune pentru delicata situaţie în care vă aflaţi,
  Un român de o vârstă apropiată dvs, dar cu accente de independenţă şi caracter avute de fiul dvs la timpul respectiv şi care ar putea la rândul lui să plătească din nou pentru toate aceste atitudini, cum am mai plătit odată !
  Pentru că nu am fost nici măcar membru PCR şi am fost urmărit de securitate în cel mai barbar mod , fiind de trei ori exmatriculat din facultate ( ICEFS, Filologie, Filosofie) şi, la urnă din toate facultăţile din ţară, plus odată chiar de la o Şcoala Tehnică financiară N. Kreţulescu , reuşind până la urmă să primesc aviz de a da admitere doar la FF.Remarcaţi vă rog cinismul fără margini de a mă lăsa să intru la facultate să termin un an maximum doi, după care să fiu exmatriculat pentru că nu vroiam să colaborez cu ei !
  Aşa că ştiu ce spun şi ce fac, dar mai ales ce riscuri îmi asum din nou !
  Chiar dacă aş putea la rândul meu să am aceeaşi soartă cu fiul dvs, pentru care se înţelege că am un respect deosebit !
  Dumneavoastră în schimb, mă refer mai mult la cei care prestează pe acest blog, nu riscaţi nimic !”

  • panda1949 says:

   Domnule Radu Humor,
   Va multumesc pentru intelegerea situatiei in care ma aflu eu acum, impreuna cu fiul meu. Nu doresc nimanui aceasta situatie si ma gandesc, cu groaza, ca de fapt ca noi mai sunt cateva mii de familii nefericite in urma “evenimentelor” din Decembrie 1989. Cu respect tin sa va reamintesc ca TOTUL a inceput odata cu confiscare asa-zisei “revolutii” de stimabilul Ion Iliescu, cel “ultimul pe lista, cu voia dumneavoastra”. Domnia sa i-a adus pe TOTI la putere ! Sub pulpana sa, caracatita mafiei neocomuniste a ajuns sa domine tara si se vede acum unde ne-au adus. Traian Basescu nu a facut dacat ce-a ce stia ! Eu nu am fost Pionier, membru UTC si nicidecum membru PCR, asa ca ma bucur ca nici dumneavoastara nu ati intrat in mocirla aplaudacilor de profesie. Daca stau si ma gandesc bine NU a fost comunism inainte de Decembrie 1989, ci un sistem mafiot de pile si relatii, vestitul PCR ( Pile, relatii si coruptie ). Comunismul este o utopie frumoasa, dar nerealizabila din cauza vanitatii umane si lichelismului unor oameni, care NU se mai satura de avere si influenta. Vedeti si acum, cum aduna atatia bani de nu se mai satura de ei, iar prostimea sufera, asteptand ca cineva sa intoarca privirea si catre ei. Tineti cont ca aceasta prostime reprezinta peste 90% din populatia tarii. Asta este oare dreptate ? Imi pare rau ca ati avut probleme cu Securitatea si stiu prea bine ce se intampla la etajul 5 din sediul de pe Calea Victoriei, langa fostul magazin Victoria, din propria experienta. Am numai o singura rugaminte : Nu mai incercati sa luati aparare unui om a carui putere de diversiune intrece multe limite si NU poate fi socotit un “martir”, asa cum dumneavoastra incercari sa acreditati acest lucru. Cheltuie sute de mii de euro/luna cu haita de avocati pe care-i are, iar eu dupa 36 de ani de munca, pensionat medical din 1994, deoarece am o proteza de sold, primesc nobila suma de 540 lei /luna. Ca mine sunt milioane de romani. Unde este oare vestita dreptatea ? Domnul de mai sus are o gasca de mercenari care zi de zi invrajbesc pe romani unii cu alti si cine castiga pana la urma ? Aceiasi tip de mercenari exista si la alte posturi TV, de aceea si-au facut televiziuni, ca sa manipuleze si sa minta in fata prostimea, prea credula si care nu isi mai poate permite sa cumpere o carte, din cauza atator greutati materiale. Ati vazut vreun om politic care sa spuna ca este de vina atunci cand DNA-ul il acuza de potlogarii ? Cum se face ca TOTI, dar absolut TOTI spun ca sunt prigoniti politic ? Fura milioane de euro si nu patesc nimic si as dori ca dumneavoasta sa incercati sa furati o paine si veti vedea cata puscarie primiti, pentru acest lucru ? Domnule Radu Humor, ce s-a castigat dupa Decembrie 1989 este ca poti vorbi oricat, injura pe oricine din clasa politica, ca nu se intampla nimic, smecherii isi vad mai departe de interesele lor meschine. Nu aveti de ce sa va temeti, sunteti si suntem prea mici pentru un razboi atat de mare ! Va doresc multa, multa sanatate, ca daca aveti asta ve-ti trece mai usor prin viata amarata pe care o avem acum, din cauza unei clase politice inumane si iresponsabile si ma refer la TOATA clasa politica. Cu stima, Tony Popescu

   • Radu Humor says:

    Domnule Tony Popescu
    Aflând di cele relatate de dvs că aţi fi avut cândva de a face cu Securitatea mi-am adus aminte că imediat după evenimentele din Decembrie 89 au apărut ceva informaţii cum că în acele zile de foc au fost special urmăriţi şi împuşcaţi, exact în cap, tineri care s-au dovedit a fi copii ai unor cunoscuţi dizidenţi.
    Mi-aduc aminte chiar de o fată a unui cunoscut dizident,( din păcate nu-i mai reţin numele) ucisă atunci !
    Iar noi mai avem speranţe ca cineva să răspundă pentru toate fărădelegile astea atâta timp cât tot oameni de-ai vechiului sistem se rotesc la putere 😉
    Cu părerea dvs despre Antena 3 n-o să pot fi de acord niciodată ( doar dacă îmi veţi arăta dvs alte luări curajoase de atitudine din partea altor mijloace massmedia, de care nu ştiu eu ), indiferent că Gâdea e nu ştiu ce pastor, Badea prea impertinent, Ursu prea mucalit, Radu Tudor prea spion, Dana Grecu prea caţă, Ciuvică prea nebărbierit, Chireac prea cu curul în două luntri, Dumitrescu prea agent străin, Snecher prea jidan, sau Stoiceasca amanta nu ştiu cui !
    Deoarece de la oamenii ăştia , şi din păcate doar de la ei, mai putem afla toate măgăriile, hoţiile, vânzările de neam şi ţară, pe care altfel de la RTV, Realitatea, România, B1, sau TVR nu le-am afla decât atunci când se ceartă politicienii de la partea ce le revine din pradă :
    Trupul tot mai sfârtecat şi ciopârţit al României :mrgreen:
    Cu aceaşi stimă şi înţelegere ,

 6. Kain says:

  Domnule Radu Humor, aveti un pic de rabdare pana la prezidentiale. In curand Antonescu va fi presedinte si totul va fi bine, puteti sa dormiti linistit.
  Coruptia e asa de inradacinata in administratie ca nu conteaza cine e presedinte sau prim ministru.
  Sincer, nu vad cum se poate iesi din situatia curenta, noi romanii am pierdut, atunci la revolutie.
  Un alt presedinte spunea “Daca vrei sa iti faci dusmani, incearca sa schimbi ceva.” De aici poti sa intelegi ca un om cinstit, cu viziune care incearca sa schimbe ceva in sistemul asta corupt, se condamna singur. Daca nu sare sistemul impotriva lui, inseamna ca nu schimba nimic, iar noi avem nevoie de schimbare.

  • Radu Humor says:

   Am înţeles ironia dvs referitor la Crin Antonescu !
   Păcat că la rândul dvs nu înţelegeţi exact ceea ce afirmaţi că e valabil pentru TB :

   “De aici poti sa intelegi ca un om cinstit, cu viziune care incearca sa schimbe ceva in sistemul asta corupt, se condamna singur. Daca nu sare sistemul impotriva lui, inseamna ca nu schimba nimic, iar noi avem nevoie de schimbare.”

   Spusele dvs îşi găsesc explicaţia în modul sălbatic în care este atacat un politician, doar pentru vina că nu face parte din sistem.
   În afară de imbecila “vină” că ar fi cam somnoros ( de parcă Băsescu ar fi treaz mai mult de 3-4, rar 5 ore pe zi , deşi nu doarme 😉 ), altceva nu i se poate imputa, dar găsesc organili pretexte de a-l ataca zilnic !
   Asta nu vi se pare cel puţin suspect ? Când unul ca Băsescu, cu atâtea schelete prin pivniţe ( că dulapurile nu i-ar fi de ajuns!), ajunge să fie ridicat în slăvi, iar celălalt este vârât urgent cu capul la fund, numai şi pentru că cineva s-a gândit că ar fi un bun, de data asta, înlocuitor la Cotroceni 🙄
   Iar asta cu :
   “Coruptia e asa de inradacinata in administratie ca nu conteaza cine e presedinte sau prim ministru.” este adevărată 100 % !
   Numai că uitaţi că Băsescu cu ai lui, când au preluat puterea au fost suficient de vicleni şi cinici ca să schimbe totul de jos până sus, de n-a scăpat portar sau femeie de serviciu fără legitimaţie portocalie de partid !
   Nuimai că ghinion, iată că afirmaţia dvs este mai valabilă ca oricând 😉
   Şi atunci cum “să fim liniştiţi” ( şi “să stăm la locurile noastre”, probabil, nu ? ), cum ne sugeraţi cu atâta pertinenţă dvs 🙄

   • Kain says:

    Nu ma intelegeti gresit, nu iau partea cuiva. Pur si simplu nu vad ca Antonescu ar aduce o schimbare in mai bine. Uite de ex, Antonescu, liberal fiind nu are cum sa fie de acord cu tva-ul diferentiat, de ce tace? Trebuie sa mentina alianta pana isi atinge scopurile. Bun. Inteleg ca e abil politic, dar cum mai reprezinta el ideile liberale cand aproba tacit masurile socialiste? eu nu simt ca ma poate reprezenta.
    Poate credeti ca sunt critic numai cu domnul Antonescu, nu, l-am folosit ca exemplu. Nu cred ca exista politician care sa nu fi facut compromis. Cine il ridica in slavi pe Basescu? eu unul nu am vazut realizat ceva maret, ca sa fie laudat, sau cel putin eu nu vad, nu m-am informat.
    Degeaba discutam noi aici tot felul de lucruri daca nu se pune ceva in practica. Acum doua zile imi spunea un domn mai in varsta ca, lui ii pare rau ca tinerii din ziua de azi nu fac nimic, asteapta sa le rezolve altii problemele, ca nu au initiativa desi i-ar duce capul. Avea dreptate.
    Dumneavoastra daca ati fi tanar(poate sunteti), ce ati face ca sa imbunatatiti lucrurile in tarisoara asta a noastra?

    • neamtu tiganu says:

     dupa mintea mea intr-o societate ideala majoritatea populatiei nu ar trebui sa cunoasca numele presedintelui, al prim min. ca sa nu mai spun de diferiti min., primari.
     Nu cred ca e nevoie de politicieni care sa faca, la nesfirsit, reforme, schimbari, ar fi suficient daca ar fi in stare sa faca, in liniste, fara tobe si fanfara, imbunatatiri, corecturi, adaptari. Ar fi suficient ca institutiile statului, politie, juristi, invatamint, sistem sanitar sa functioneze pur si simplu.
     basescu a blocat functionarea acestor institutii, sub pretextu “reformelor”, a stirpirii coruptiei, a creat un sistem politienesc, de fapt s-a dovedit un urmas demn a-l cismarului, si ala in numele “democratiei”, “poporului” a facut acelasi lucru, si atunci au fost o multime de idioti care l-au lins in cur, asa cum vedem aici pa dartagnian.

     In conluzie, prefer de o mie de ori un presedinte care doarme, macar face mai Putin rau decit unu jucator.

     • athos says:

      Sigur tata, lasa-i sa fure, ce ne bagam noi?

      • neamtu tiganu says:

       1. vorbeam de o societate ideala.

       Achtung, in profilu jobului de presedinte sau prim. min. nu este bagat cautarea hotilor, arestarea si pedepsirea lor. Pt. asta exista justitie, politie. In cazu in care presdintele, prim. min. devin vinatori de corupti exista pericolu, cum se-ntimpla acum in Ro, sa fie vinati numa hotii care deranjeaza.

    • Radu Humor says:

     Tinerilor trebuie să le dai exemplu, nu să le ceri !
     Până la urmă, să le ceri adică, să facă ce nu poţi, sau nu vrei tu :.
     Pentru că, hai să fim serioşi, câţi tineri sunt îngrijoraţi că o mână de trădători, dar cu box în mănuşi, au înstrăinat şi continuă să vândă, şi încă pe nimic bogăţiile din subsolul ţării, astfel ca tinerii de azi, vor fi cu siguranţă săracii, ba mai rău, slugile de mâine ale unor minoritari .
     Dacă nu cumva îşi vor pune palma-n cur, cum se spune şi vor părăsi ruinele fostei Românii :mrgreen:

     • Radu Humor says:

      Era un răspuns la întrebarea lui @ Kain :
      Dumneavoastra daca ati fi tanar(poate sunteti), ce ati face ca sa imbunatatiti lucrurile in tarisoara asta a noastra?
      Reply

     • Kain says:

      Inteleg ca recomandarea dumneavoastra ar fi sa paraseasca tara, pentru o viata mai buna.

 7. d'Artagnan says:

  Oamenii ăștia n-au televiziuni, nu-s moguli, nu dau lecții de democrație. Nu deranjează pe nimeni,își mănâncă liniștiți pensia. În libertate.

  http://www.gandul.info/reportaj/lista-tortionarilor-care-traiesc-acest-batranel-cumsecade-este-alexandru-visinescu-unul-dintre-cei-mai-cumpliti-calai-ai-romaniei-11173039

 8. athos says:

  Evidenta este una singura: majoritatii poporului roman nu-i pasa nicicum de adevar, principii sau de calitatea reala a oamenilor politici pe care ii sustine si promoveaza. Este incredibil cum flecarul Ponta si nulul Antonescu reusesc sa tina spatele in vreme ce gasca e la furat pe caii cei mari. Singurul sprijin a venit de la EU, de aceea, in ciuda opozitiei mele de principiu fata de astfel de birocratii, sunt dispus sa accept de o suta de ori un asemenea neajuns avand in vedere ca este singura protectie valida in fata indiferentei, lipsei de dorinta sau incapacitatii comunitatii autohtone de a intelege ce i se intampla.

  Ultimul exemplu, cel al privatizarii CFR marfa, reprezinta doar un exemplu in plus al modului in care Dottore minte absolut relaxat, stiind ca poate spune absolut orice pe micul ecran, important este sa arunce cateva zeflemele la adresa lui Base pentru ca pilula sa fie inghitita.

  • neamtu tiganu says:

   1. simpla existenta inca, in politica, a lui basescu duce la o situatie bizara, orice politician care-l injura va avea o parte insemnata din electorat de partea lui. Si asta indiferent daca politicianu respectiv face sau nu treaba. Aceasta e un fapt, nu conteaza daca e drept sau nu, daca e justificat sau nu.
   2. Situatia se va normaliza, cit de cit, de abia cind va dispare basescu din viata politica, am sustinut anu trecut cind cu referendumu, daca disparea basescu, nici crin, nici ponta nu ar fi avut sanse sa domine politica romaneasca.
   3. privatizarea CFR e teribil de cotoioasa, sunt sigur ca ponta ar prefera sa nu fie in nici un fel amestecat, se poate lasa cu puscarie. De altfel nu prea cunosc exemple de privatizari de succes, nici macar din fost germanie democrata. Din nefericire insa, cred ca privatizarea trebuie facuta.

   • Radu Humor says:

    Am mai spus-o undeva :
    Cum se face că statul, care are la dispoziţia lui absolut toate pârghiile de a supraveghea bunul mers al unei întreprinderi care-i aparţine nu poate evita falimentul ei, şi un particular, oricât de coios ar fi el, dar totuşi un afacerist oarecare, poate rentabiliza în scurt timp acea întreprindere ?!
    Chiar ne ia cineva de proşti şi noi ne facem că nu observăm ?
    Sau până la urmă chiar aşa suntem, de ne dispar toate de sub nasul nostru !
    Până acum se spunea să aducem nemţi, ca să ne înveţe cum se face ceva ca lumea.
    Acum eu zic că ne-ar ajunge şi nişte albanezi, că au trecut ăia ca vântul pe lângă noi, fără să stea în genunchi în faţa FMI, BCE, sau alţi licurici din ăştia 🙄
    Numai că cei de la conducerea ei, nu uită că mafia albaneză nu acţionează doar peste hotare, ci atunci când este cazul, devin mai patrioţi decât ei 🙄

    • athos says:

     Adica intrebi de ce statul nu este un bun actionar si administrator? Motivele sunt mai multe:
     – Se amesteca decizia politica cu cea economica, intotdeauna.
     – Actionariatul este difuz, iar legatura sa cu pierderile sau profiturile companiei, inexistenta.
     – Uitandu-te la maraiala actuala a USL cu privire la incompatibilitati, intelegi si mai bine cum se supara un politician cand este tinut departe de sinecure banoase si lipsite de orice raspundere – locurile din consiliile de administratie a intreprinderilor de stat.
     – Jefuirea patrimoniului intreprinderilor de stat reprezinta un pericol permanent: asa a fost in bancile de stat, la Petrom, samd. Asta nu inseamna ca privatizarile care s-au facut au fost neaparat corecte sau cele mai bune, dar acele care nu s-au facut la timp au dus la moartea unor intregi industrii, (vezi intrepinderile brasovene).

     In plus, nu exista nici o nevoie reala ca statul sa fie actionar la vreo intreprindere. Asemenea nevoie apare numai sub forma unui serviciu social, adica atunci cand se considera ca trebuie cheltuiti banii din taxe pentru realizarea unor servicii pe care piata nu le ofera pentru ca nu este interesant economic pentru nici un actor privat. Acest “se considera” trebuie privit cu multa precautie; in traducere libera inseamna de obicei sa ceri sa plateasca altii pentru ceva ce tu nu iti permiti.

     • Radu Humor says:

      Păt, dacă până şi tu ai observat care sunt motivele dezastrului economic în care au ajuns întreprinderile de stat ( mai sunt şi altele ! ), cineva din conducerea acestei Românii nu poate lua nişte măsuri de înlăturare a lor !?
      Dar până la urmă, contrazicându-l pe cel care spunea că statul sunt eu, statul suntem noi şi nu culegem decât ce-am semănat la urne :
      O clică de profitori abjecţi şi nesimţiţi care habar nu au să conducă, nu o ţară, nici măcar un CAP de pe timpuri, dar lăsaţi de capul lor, se pricep de minune să fure, să mintă şi să înstrăineze tot ce interesează pe hienele din afară !

 9. Radu Humor says:

  Ei, domnule Tony Popescu !
  Dacă n-ar fi fost Antena 3 cum am fi aflat că torţionarul Vişinescu are 6o de milioane pensie, de care se bucură ca orice individ care a muncit toată viaţa lui la schingiuit şi omorât oameni, iar una dintre victimele lui şi a sistemului lui comunist, care a făcut şapte ani de puşcărie în temniţele comuniste are o pensie de 18 milioane !
  Ca un amănunt poate la fel de interesant, domnul Cristea, duşmanul poporului este absolvent al de politehnică secţia Informatică şi telecomunităţii, în timp ce torţionarul Visinescu este absolvent probabil a 7 clase şi absolvit de orice vină pentru tot ce a făcut, comis în lagărul de la Râmnicu vâlcea al cărui şef a fost !
  Dar poate credeţi , domnule Popescu că aţi fi putut afla aceste lucruri şi de la cei care-l slujesc de vreo 10 ani pe Băsescu 🙄
  Aflaţi că procuroarea lui, Koveşi, mâna lui dreaptă a declarat că nu există posibilităţi de încadrare juridică a unor asemenea crime :mrgreen:
  Ei, dacă aţi sta să mă citiţi aţi afla că nici o astfel de bestie n-a făcut nici o zi de puşcărie, nu a fost citat măcar să dea o declaraţie !
  Motivul : Simplu. Sistemul a rămas acelaşi până la cel mai înalt nivel, şi dacă Vişinescu ar fi fost anchetat s-ar fi aflat că executa nişte ordine!
  Care erau date de cine credeţi ? Chiar de babacii unor Volodea, Petrică, Horică şi alte asemenea odrasle care astăzi au ajuns să condamne comunismul numai aşa de ochii proştilor şi de râsul lumii :mrgreen:
  Ca să nu mai vorbim de cei din spatele lor, adevăraţii păpuşari ce conduc din umbră ( deocamdată) marionetele instalate la butoanele României, de la revoluţia în care era să vă pierdeţi cu totul fiul !
  S-ar putea însă să fiţi scutit de asemenea ştiri dacă duduia Haineală reuşeşte ajutată de şefa judecătoriei Cornetu, unde a deschis acţiune impotriva celor care îndrăznesc să facă asemenea dezvăluiri, judecătoare care a intrat acu vreo câţiva ani cu maşina pe contrasens băgând în spital un adult şi teri fice ale lui ( e drept că tipul era popă, şi încă ortodox 🙄 ). Dar a mai intrat în procuratură (iar ?!) după ce venea din avocatură (6 ani) , ca după un an, să intre în magistratură,( judecător) la doar un an după asta fiind numită preşedintă !
  Ei, aşa-s unii, mai ales unele, intră ca-n brînză peste tot. Din păcate nu doar în funcţii, ci şi-n oameni nenorocindu-i şi schilodindu-i !
  Mă scuzaţi că v-am făcut să aflaţi atâtea ,care cu siguranţă nu le-aţi fi aflat dacă nişte oameni care-şi riscă poate chiar viaţa, n-ar fi avut curajul să le afle şi apoi să ni le arate şi nouă !
  În toată splendoarea lor :mrgreen:

  • Kain says:

   Domnule Radu Humor, nu va suparati pe mine,tin sa vin cu cateva completari:
   1. E vorba de Ramnicu Sarat, nu Ramnicu Valcea, e jumatate de tara intre ele.
   2. Domnul Cristea a absolvit Electronica si Telecomunicatii, atunci nu exista informatica inca, ENIAC a fost anuntat in 1946.
   3. Kovesi are dreptate, nu exista o lege, deocamdata, la care poate fi incadrat. Dupa cum ati spus si dumneavoastra, sistemul e de vina. Oamenii ca Visinescu sunt alesi si crescuti de sistem, sunt indoctrinati, ajung sa fie precum sunt cainii aceaia, loiali pana la moarte. Daca moare “sistemul” cainele ramane pe drumuri. Da, au facut lucruri urate, ce sa te astepti de la un om cu putina carte si care e in contact zilnic cu detinutii, cea mai joasa speta a societatii. Eu nu as putea lucra intr-un mediu asemanator, m-ar schimba prea mult. Eu gasesc ca ar fi cel putin la fel de vinovati, ba chiar mai vinovati, judecatorii care dintr-o pedeapsa de 5 au facut-o 7. Va puteti imagina cate vieti au distrus oamenii aia? majoritatea au profesat si dupa revolutie, au impartiti sentintele dupa bunul plac.
   Pana la urma, toti traiam tot in Romania si atunci, legile si valorile erau asezate diferit. Nu cred ca inchisoarea trebuia sa fie mai blanda, cred ca cei care condamnau aveau putere mai mare, dar si ei erau alesi si condusi de altii.

 10. Radu Humor says:

  Nu mă supăr domnule, mai ales că aveţi dreptate !
  Dimpotrivă ! Chiar vreau să râdem împreună :

  – Intră, nu-ţi fie frică. Câinele e castrat….
  – Zau? Și dacă mă muscă, de ciudă că nu mă poate viola?!

  Într-un tramvai, două babe discutau despre existenţa lui Dumnezeu.
  Un domn, ateu convins, iritat de discuţie, intervine:
  – Vă inșelați! Cum puteţi crede că există dacă nu l-aţi văzut?
  – Dragă domnule, zice una dintre babe, nici scula dumitale n-am văzut-o, dar asta nu înseamnă că nu există…..sau mă înşel?

  Vine un moşuleţ de 80 de ani la doctor.
  – Domnule doctor, mâine o să mă însor!
  – Bine, moşule, câţi ani are mireasa?
  – 21…
  – Doamne, trebuie să vă avertizez, orice activitate sexuală ar putea fi fatală!
  Moşuleţul stă un pic pe gânduri şi răspunde:
  – Ei bine, dacă moare… moare! Ce sî-i fac …..

  O tânără intră într-un magazin de cosmetice şi începe să studieze cu atenţie rafturile cu parfumuri.
  – Aş putea să vă ajut? întreabă serviabilă vânzătoarea.
  – Aş dori ca bărbatul meu să îmi acorde mai multă atenţie…
  Aveţi cumva un parfum care miroase a computer?

  Într-un bar, intră un tip foarte mulţumit:
  – Dau de băut la toată lumea. Fac cinste! Mi s-a născut un fiu!
  – Ce greutate?
  – 4 kg!
  – Lungime?
  – 53 cm!
  – Cum se simte soţia?
  – Se simte bine, ca n-a aflat inca!

  – Ei, ce-ţi mai fac puştanii?
  – Ehe, să fii tu sănătos de cînd nu mai sunt puştani! Unul e deja însurat.
  – Şi celălalt?
  – Celălalt o duce bine.
  ..
  S-a inventat cel mai performant computer românesc: nu rezolvă probleme, dar găseşte scuze.

  Mai bine te gândeşti la Dumnezeu în timp ce discuţi cu o femeie,
  decât să te gândeşti la femei în timp ce discuţi cu Dumnezeu.

  – Medicul mi-a recomandat insistent să încetez chefurile.
  – Care medic?
  – Cel care locuieşte sub noi!

  Uneori ea este plină de pasiune, entuziasm, dorinţă şi fantezie. Alteori este liniştită, tăcută şi nemişcată. Ghiciţi: când îmi cere bani şi când facem amor?

  O mamă îi scrie un e-mail fiului ei:
  Dragă Toni,
  Ce mai faci? Aici tuturor ne este dor de tine. Te rog ieşi de pe calculator şi coboară în bucătărie să mănânci.
  Cu drag, Mama

  Cei care spun că noaptea nu se mănâncă să-mi explice de ce a fost inventat becul din frigider?

  Ce spune o ateistă cînd are orgasm? “Darwin! Oh, Darwin!”

  Patru prietene joacă bridge şi discută:
  – La al meu, i-am umblat în buzunar după bani şi-am găsit nişte chiloţi de damă. Nu erau numărul meu, aşa că i-am pus la loc şi nu i-am zis nimic.
  – Dă-i încolo, şi al meu avea un sutien şi tot aşa l-am lăsat acolo pe şest.
  – Ba eu m-am răzbunat, că avea un prezervativ şi i l-am pus la loc după ce l-am găurit…
  A patra leşină.
  Care sunt cuvintele pe care un bărbat le detestă, cel mai mult, să le audă
  în timp ce face dragoste?
  – Iubituleee!… Am sosit…. M-am întors acasă!.

  Vreau să divorţez, domnule avocat.
  – Şi care e motivul, doamnă?
  – Nu mi-a fost credincios.
  – Adică?
  – Adică mi-am dat seama că nu e tatăl copilului meu.

  – Vai, dragă, ce a slăbit soţul tău!
  – De la pescuit i se trage.
  – Nu ştiam, pescuitul slăbeşte?
  – Păi mănîncă ce prinde.

  Doi tineri stăteau pe o bancă. După o oră de linişte, băiatul se decide să rupă tăcerea:
  – Nu vrei să mergem la mine în apartament?
  – Nu aveam de gând, însă m-ai convins.

  – De cînd ţi-ai cumpărat videorecorder?
  Nu l-am cumpărat. Îl am de la o, să mă exprim aşa, cunoştinţă.
  Ne-am întâlnit la un cocteil. M-a invitat la ea, are un apartament superb.
  M-a servit cu un whisky grozav, am cinat la lumina lumânărilor.
  Am dansat, ne-am sărutat.
  Apoi ea a dispărut câteva momente şi a revenit într-o ţinută mai mult decât foarte sumară.
  Mi-a spus că-mi oferă tot ce are ea mai scump.
  Aşa că am ales aparatul ăsta şi am plecat.

  “Felicitări, băiatul meu!”, spune unchiul.
  “Sunt sigur că peste ani, cînd te vei gândi la ziua de azi, ţi-o vei aminti ca pe cea
  mai fericită zi din viaţa ta.”
  “Dar nu astăzi mă însor, abia mâine!” protestează nepotul.
  “Ştiu”, răspunde unchiul, “tocmai de aceea.”

  – Scumpule, mi-ai promis că de ziua mea mă duci să-mi arăţi nişte blănuri grozave.
  – Da, n-am uitat. Hai, îmbracă-te repede, să prindem deschis la Grădina Zoologică.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s