N-aveţi nişte lămâie?

Că aşa m-a apucat o greaţă când mă uit la hienele astea…
N-aş putea spune care dintre ele îmi crează cea mai acută indigestie, probabil că toate la un loc.

Am senzaţia că accidente teribile precum cel din Muntenegru sunt nişte oportunităţi perfecte pentru:

1. Televiziunile de ştiri.
Televiziunile de ştiri nu mai aveau…ştiri! Cât poate şi Alexandra Stan, cu vânătăile ei, să ţină ratingul?! Şi apoi bătaia încasată de ea nici nu prea e o ştire. Altceva ar fi fost ca ea să-l fi călcat în picioare pe mocofan! Aia da ştire!
Lipsa breaking newsurilor omoară ratingul, iar dacă n-ai rating, n-ai venituri din publicitate.
Şi ca să dai cu folos în ţintele politice stabilite de patron, ca televiziune imparţială şi obiectivă care eşti, îţi trebuie nişte evenimente clare, cu priză la public, în care să apară şi actorii politici. Modificarea Constituţiei s-a dovedit că nu se încadrează în categoria asta.
Un accident teribil de maşină, un tsunami sau măcar o mică inundaţie (aici aş observa că Dunărea a stat liniştită, stricând unora ratingul!), nişte ostatici luaţi de musulmani ar putea fi subiecte prolifice…şi uite că pe seceta asta apare tragedia!
La fix! Aşa dramă nu se face s-o vinzi ieftin. Cu o muzică de fundal cutremurătoare, cu fraze şi cuvinte patetice, cu imagini percutante, pare că stilul sobru şi eficient de a face ziaristică a fost îngropat de mult; acum este necesar să storci lacrimi, să faci din reportaj şi informare un soi de film indian, o melodramă uşor vandabilă. Aş pune pariu că au fost întrebate rudele victimelor, cu o intonaţie aproape indiferentă: „Cum vă simţiţi după acest tragic accident”! Sau: „Îi veţi da în judecată pe…?” „Dar de guvern sunteţi mulţumit ? N-ar fi trebuit să facă mai mult?” Aici variază, după caz: „Aţi văzut Opoziţia cum critică acest Guvern minunat, care încearcă să vă ajute? Ce spuneţi despre astfel de atitudini, d-stră, care suferiţi teribil după acest accident? O nesimţire, nu?””
Pentru televiziunile de ştiri acum e bine, acest monstru numit rating se îngraşă, lumea stă cu sufletul la gură în faţa televizoarelor…se va face planul de încasări, iar patronul e mulţumit că i-a luat din nou eficient la ţintă pe cei din Guvern (Opoziţie).

2. Opoziţia
Trezită brusc din picoteală, nelămurită prea bine care-i problema, atacă buimacă Puterea. Cere demisii de onoare, ridică tonul, este adânc îndurerată, reclamă incapacitatea guvernului, asigură că dacă ar fi fost ea la butoane ar fi luat măsuri înainte chiar să se întâmple tragedia…ce să mai vorbim, guvernul e vinovat şi dacă are şi dacă n-are bască!
De la Blaga n-aveam nicio pretenţie, dar îl văd şi pe MRU cum o ia pe calea uşoară a populismului ieftin: „Nu poţi să ieşi să joci baschet (V.Ponta) când se întâmplă asemenea tragedie.” Manipulare tipică Antenei 3, nu-i nici o diferenţă, doar persoana demolată e alta.
Cred că după ce-au combătut aşa „deştept” au căzut laţi de oboseală.

3.Puterea
Oho, ea rupe cu „munca”! Are, n-are treabă, fiecare ministru se învârte ca o curcă beată, încurcând locul. Neavând de fapt ce acţiuni să întreprindă în lumina reflectoarelor (pentru că de fapt profesioniştii din umbră, eroii adevăraţi şi degrabă uitaţi, mişcă cu adevărat lucrurile), încearcă să facă totul: lumea trebuie să-i vadă în acţiune! Şi atunci se apucă un ministru, de exemplu, să cumpere aspirine pentru răniţi, gest de mare calificare profesională. Cât despre anchete, orice Tilică cu trei clase poate să dispună asta, mai greu e cu efectuatul.
În general, şi asta-i valabil de 20 de ani încoace, cu cât drama-i mai mare, cu atât politicienii Puterii se învârt mai mult în zona audiovizualului, promiţând, ameninţând, judecând, plângând, pozând. În spirit manelist, Guvernul anunţă că va da mulţi bani la rudele victimelor, pentru că guvernul e mare barosan, are bani de dat, să moară de ciudă duşmanii lui, adică Opoziţia!! De unde sunt banii? Sunt din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Primului Ministru…V-aţi prins? Aflat la „dispoziţia”…adică vedeţi ce dispus să fie generos este Guvernul cu banii „lui”?
Până şi Parlamentul dă de la „el”, într-o încercare disperată de a sălta de pe ultimul loc la popularitate.
Guvernanţii ar băga toţi banii de autostrăzi în această uriaşă acţiune de PR, la noi pare că e mai eficient electoral.
Dar de ce oare este mai generos acesta cu rudele victimelor teribilului accident decât cu nişte canceroşi, de exemplu? Pentru că ăia, săracii, mor într-un pat de spital fără să facă breaking news. Nu fac audienţă, moartea lor nu aduce rating şi nici voturi. Chiar dacă sunt mai mult de 18 care mor într-o zi.

Dar poate că sunt eu teribil de pesimist şi văd nejustificat numai cinism în jurul meu. Cert este că atunci când apar astfel de drame nu suport să-i mai văd şi să-i mai aud nici pe politicieni, nici pe reporteri, nici pe prezentatori. Pare că pentru ei moartea nu e decât o armă electorală sau un breaking news.

This entry was posted in General and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

59 Responses to N-aveţi nişte lămâie?

 1. BadDragon says:

  Duminica trecuta eram in curte la Palatul Sutu (Muzeul de Istorie al Bucurestiului), la fel cum erau inca vreo suta, o suta cinzeci de alte persoane. Dintr-o data, din intersectia de la Universitate s-a auzit un scirtiit de frina, apoi o bufnitura, inca un scirtiit de frina, inca o bufnitura. Trei bernebeci agitati se ciocnisera in lant pentru ca nu pastrasera distante si viteze adecvate. Cam trei sferturi din poporul din curtea Palatului s-a repezit la gard sa vada, impreuna cu restul poporului de pe trotuare, din masini, autobuze si trolee, care a fost rezultatul grozaviei. Dupa care, pret de inca vreo jumatate de ora, chestiunea arzatoare pe buzele tuturor a fost “ai vazut accidentul?”.

  La obiect, avem o natiune voyeurista, singele pe pereti, accidentul, buca scapata de sub acoperirea fustei, vedeta fotografiata pe buda, toate astea ne intereseaza, ne dau prilej de trezire la viata (mai ales pe inabuseala asta). Sint usor de inteles, poate vorbi oricine despre ele, tarabagiul se poate intilni cu universitarul pe astfel de teme, sint cu adevarat democratice. Iar presa si politicienii livreaza, ce sa faca? Doara n-or fi fraieri.

  • Isabel.A says:

   “Tzatzo, trece moarta”! 😀
   As mai adauga “o natiune cu propensiune catre voyeurism morbid”: in copilaria mea, am cunoscut multe persoane (familia largita si cunostinte) care citeau cu religiozitate rubrica “Decese” din Romania Libera; si acum ii stiu pe unii (de o anumita varsta, e adevarat) care isi concentreaza multa energie in frecventarea inmormantarilor si pomenilor.

   Un film minunat( actorii sunt geniali), l-am revazut recent si mi se pare extraordinar de actual despre cutumele societatii romanesti

 2. Observator says:

  emetiral am

 3. Radu Humor says:

  Poţi pune pariu că reacţia unui preot, care fără măcar să-şi ascundă satisfacţia spunea că .
  – S-a murit frumos iarna asta :mrgreen:
  Tot aşa şi cei ce ne conduc simt , dacă nu o satisfacţie asemănătoare, măcar un prilej de a ieşi la rampă pe un subiect ce nu li se poate imputa lor ( de data asta !), distrăgând măcar pentru câteva zile atenţia celor vii de la adevăratele probleme .
  Pentru care, într-o ţară normală ar fi cu siguiranţă traşi la răspundere !
  Nişte mizerabili !
  Adică subscriu la impresia lăsată de ei autorului .
  Pe de altă parte, o masss media profesionistă şi conştientă de forţa şi impactul ei, n-ar trebui să arate tot timpul ceea ce place abonaţilor săi, ci mai ales ceea ce e cu adevărat important, pentru segmente mai mari de abonaţi, nu doar pentru cei avizi de senzaţional, cărora e suficient să le arăţi ca la tauri ceva roşu, spre a se năpusti să înghită găluşca, mărind traficul unor trusturi, dar reducând la minimum încercarea de “educare şi culturalizare a maselor” .
  A cărei îndobitocire prin acest continuu bombardament mediatic se pare că a început să dea roade .
  Cui foloseşte ?”
  Nu cumva celor care nu vor să aibă de a face cu un popor, ci cu o populaţie ?! 😉

 4. BadDragon says:

  Tocmai mi-a fost revelata o noua fateta a fenomenului. Plecat la cumparaturi, m-am intilnit cu unul dintre vecini, in virsta, iesit la plimbare cu potaia in lesa. Dupa inevitabilele salutari de cu seara, omul deschide conversatia. Nici o surpriza, subiectul este autocarul. Spre finalul conversatiei (mai degraba monolog, eu rezumindu-ma la “da”, “eh”, “asa e”) a venit revelatia: “in autocar puteam fi eu sau, poate, chiar dumneata”.

  Carevasazica exista un fel de dimensiune catartica a curiozitatii morbide, o usurare in fata faptului ca iar s-a intimplat ceva rau undeva in lumea accesibila si nu mi s-a intimplat mie. Chiar puteam sa fiu acolo, da’ n-am fost. Poate chiar, intr-o varianta distorsionata a argumentului protestant, faptul ca nu am fost acolo si nu mi s-a intimplat mie inseamna ca sint mai bun decit aia.

  Cred ca ma duc mai des la cumparaturi! 😀

  • d'Artagnan says:

   Aha, domnul în vârstă a scăpat ȘI de data asta, moartea l-a căutat în autocar (brrr!), dar el era acasă, cuminte!
   Am spus ”ȘI de data asta” deoarece în lume au mai fost cutremure, vezi Japonia, un tsunami uriaș a măturat Thailanda, unde a avut un noroc incredibil considerând că au murit sute de mii de oameni, un vapor s-a scufundat prin Mediterana…
   Nici în Turnurile Gemene n-a fost…mare noroc mai are domnul în cauză, de-a reușit el să NU FIE niciodată acolo unde are loc vreun dezastru!

 5. Isabel.A says:

  @D’Artagnan,

  Apropos de Alexandra Stan :” I like the candy” ; si, as adauga eu, “sa cant imbrcata in chiloti fiind” (costumatia ei privilegiata) 😀

  Si ce inseamna muzica pe la altii (cei doi, Labrinth si Emelie sunt foarte tineri: si se imbraca foarte decent, as adauga: neat, clean appearance)

  • d'Artagnan says:

   Isabel
   Cum era replica aia din ”BD la mare și la munte”:
   – Domnișoară, cine vă recomandă?
   – Cine să mă recomande…vocea și talentul meu!

   În cazul Alexandrei Stan cred că o recomandă cizmele și chiloții ei!
   Zic și eu, că n-am ureche muzicală…

  • Radu Humor says:

   Sincer să fiu,îmi părea rău de asta când am văzut că urâtul ăla de impresar al ei o luase (şi) la bătaie.
   Acum, după ce am văzut ce-i pot chiloţii, încep să înţeleg că merita.
   Dacă aş fi fost în public şi aş fi fost jignit în halul ăsta ( cât tembelism scenic ?!) cred că i-aş fi luat-o înainte urâtului 😉

   • d'Artagnan says:

    Chestia-i că tâmpitu ăla o bătea pe motiv de lovele, nu de talent!

    • Isabel.A says:

     Ala o batea pe motive de lov(e) si lovele: cat au fost impreuna, lovelele mergeau mai bine. Dupa ce dom’Marcel si-a gasit alta muza asupra careia sa isi exercite talentele de Pygmalion (o ucrainianca), a devenit agresiv fata de domnisoara in chiloti.
     In concluzie, lipsa a lov(e) + lovele egal bataie.

 6. neamtu tiganu says:

  bagasem o prostare misto cu nasu meu, care m-a vizitat de curind, si TV, da vad ca n-a intrat, banuiesc ca dobitocu de dartagnian m-a bulit.
  Apropos dobitoc, nu cred ca exista popor mai dependent si mai drogat de mass media ca poporu roman. De aici si frustarea dartagnianului, baiatu maninca TV cu piine, viata lui se reduce la TV, familia, cultura, munca, distractiile, tot ce exista se da la TV. Baiatu asteapta ca TVu sa-i umple viata, sa-i dea orgasme.
  P.S Pt. cei mai grei de cap, io ma uit la TV f. rar, la stiri si la documentare, imi e suficient.

  • d'Artagnan says:

   Bă, ţigane,
   nu te-a bulit “dobitocu de dartagnan”, habar n-are despre ce vorbeşti!
   Vezi că în originalitatea ta previzibilă începi să devii plictisitor.Ţi-aş explica care-i relaţia mea cu tv-ul, dar mi-aş pierde timpul de pomană.
   P.S.Iar ai băut la meciul ăla de fotbal! Vezi, bă, ţigane, care-i diferenţa dintre noi? Tu spargi seminţe şi consumi alcool uitându-te la televizor, la sport, iar eu fac sport. Io nici nu m-am uitat la meciul ăla. Care dintre noi e posedatu?

   • neamtu tiganu says:

    daca nu te uiti la TV si, chipurile, faci sport la miezu noptii, cam asta a fost ora la care s-a transmis meciu, de ce draq te plingi ca mass media iti face scirba?

    Pa bune, daca TVu n-ar fi existat romanii l-ar fi inventat. Absolut la toti romanii pe care-i cunosc TVu merge zi si noapte, absolut incontinuu.
    Cum spuneam in prostarea pe care mi-a bulit-o dobitocu, l-am avut in vizita pa nasu, doua saptamini. Io nu am TV romanesc, da nasu a insistat sa intre pa computer si sa vada stirile, zicea el, dimineata plecam la munca, ii deschideam computeru, dupa amiaza cind veneam il gaseam tot acolo, culmea e ca incerca sa comenteze cu mine evenimentele, de ce au zis niste politicieni de care nu auzisem in viata mea, a fost tare dezamagit…
    P.S ca esti idiot se vede de la o posta, dupa ce ca nu prea mai comenteaza nimeni pe aici, pa mine ma moderezi, banezi

    • d'Artagnan says:

     Ţopârlane, eu mă uit la ştiri dimineaţa, între orele 6.00 şi 6.30, la micul dejun. Ştiu, bă, că-i nesănătos să mănânci la televizor, da’ asta e!
     Încerc să-mi fac şi eu o idee de ce se mai întâmplă în ţara asta, minim minimorum, adică mă uit la ce spun ăia, tai 3/4 pe motiv că sunt imbecilităţi, mai tai din ce rămâne încă 3/4 pe motiv de manipulare cretină şi rămân de obicei cu esenţialul, adicătelea cu prognoza meteo pe ziua-n curs şi cu bănuiala că peste jumate din români sunt ghiolbani ca tine.
     Pe urmă, pa, TV!
     Seara, după orele 22.00 trecute fix, dacă nu am chef de citit (este că-s tare?), caut un film sau un documentar. Şi cum tot zapez de la un program la altul, mai poposesc uneori câteva secunde, maxim 5 minute, şi pe la televiziunile de ştiri (cu ocazia asta fac rost şi eu de material pentru un articol pe blog, cum e ăsta de faţă), unde trei-patru deştepţi (de obicei aceeaşi) discută despre orice, aroganţi, dispreţuitori, atotcunoscători, chestiune care-mi certifică bănuiala de dimineaţă cum că ţara asta e plină de mocofani. Ca tine. Deci lipsa sau prezenţa ta în ţară este nesemnificativă, media neamprostiei în România este tot acolo. Probabil că-n Germania a urcat abrupt.

     Asta cu numărul de comentarii şi cu banarea ta e mişto…dar cred că este un umor involuntar. 🙂
     În primul rând că nu te banează nimeni. În al doilea rând, mă vezi pe mine trăgându-mă de brăcinari cu oricine pentru audienţă? Păi uită-te în blogroll, câte persoane sunt acolo? Uită-te la Roxana Iordache, câte sunt? Observi diferenţa? Ţi se pare că vreau s-ajungem “nambăr oan”?
     Eu, ţigane, ca şi cei care scriu pe blogul ăsta, trăim în lumea reală, avem prieteni în lumea reală, schimbatul de vorbe într-un han virtual o luăm strict ca ceea ce este, o discuţie amicală, plăcută, nimeni nu-şi trăieşte viaţa aici, nimeni nu-şi pune ambâţul la înaintare. Chiar mă gândeam la un motto de blog: “Lăsaţi voi ce intraţi aici orice ambâţ!”
     Numai tu pari că te dai în stambă, ca un cocoş bătrân şi jumulit refuzat de ultima găină. Scuze, n-am găsit altă rimă.
     P.S. Iote cât am scris din cauza mocofanului!!! 🙂

 7. neamtu tiganu says:

  apropos, scirba, lamiie, am vazut adineauri fotbal, Brazilia_Uruguai, mi s-a facut scirba, baietii nu mai au nimic cu fotbalu, simulanti, smecheri.
  P.S Stiri la Tv german, despre protestele din Brazilia, unu din conducatori se numeste Daniel Iliescu!?

 8. Kain says:

  d’Artagnan , banuiesc ca trebuie sa te obisnuiesti cu senzatia de scarba, lucrurile nu par ca se vor schimba curand in bine. Atata timp cat exista suficient de multi consumatori avizi pentru genul asta de media in cel mai bun caz lucrurile vor ramane asa cum sunt. Daca mai luam in calcul ca jumatate dintre liceeni nu iau bacul, rata mare a somajului, nivelul de trai scazut, si nivelul relativ ridicat al sperantei de viata am putea deduce ca pe viitor vor fi si mai multi consumatori de “stiri senzationale”.
  Poate e si o parte buna a lucrurilor, in felul acesta ne dam seama ca democratia chiar functioneaza, grosul populatiei decide. Grosul pare sa fie format din cei picati la bac, inadaptati care nu pot gasi un loc de munca, si pensionarii care inca mai privesc cu nostalgie era comunista.

  • d'Artagnan says:

   Mda, înseamnă că trebuie să trec la sucuri de lămâi…
   Zapând ieri seară, am văzut la Antena 3 că domnu Gâdea începuse să dea diplome de merit la cei care au participat la operaţiunea de aducere în ţară a turiştilor români. Bineînţeles, în studio erau şi câţiva miniştri…că dacă nu erau ei la aeroport, nu decola avion.
   Domle, au stors tragedia asta ca pe-o lămâie!

   • Kain says:

    Din curiozitate am cautat pe google “why democracy is not working”. Pe a doua pozitie in rezultatele cautarii am gasit asta: http://facultyfiles.frostburg.edu/phil/forum/PlatoRep.htm
    Au trecut peste 2400 de ani de atunci, omul asta a reusit sa prinda esenta lucrurilor foarte precis, asa de precis ca descrie perfect realitatea pe care o simti(greata aceea provocata de media).
    Cred ca vor mai trece alte cateva mii de ani pana se va schimba ceva cu adevarat, din pacate avem si o sansa reala de a ne sinucide, asa ca e posibil sa murim prosti.

  • Kain says:

   Am vazut si eu pe net avalansa de stiri, din fericire eu nu am TV, si daca as avea probabil ar fi pe post de bibelou. Ma gandeam totusi ca ar fi bine sa imi iau unul smart, cu diagonala mare, sa pot viziona direct de pe computer/internet, ce vreau cand vreau, fara abonament, ca sunt bani aruncati pe fereastra. Astept cu nerabdare momentul cand vom putea beneficia si noi de servicii de tipul “pay per view”.

 9. Observator says:

  On-topic: http://adevarul.ro/news/eveniment/doliu-national-harmalaie-1_51cb44a5c7b855ff56cd5827/index.html

  Cat despre fatuca si nebun se pare ca u strans bani frumosi maimutarindu-se. Ideea e ca eu in locul ei m-as gandi de doua ori inainte de a merge cu plangerea penala. Mai bine ar negocia la sange niste banuiti frumosi (se pare ca ea nu avea decat 20% din drepturile de autor si nici pe aia nu I-a luat) pentru ca altii nu cred ca or sa mai faca.

  Acum poate ca ea o sa fie mai impacata stiindu-l cu cazier. Eu insa m-as simti mai bine cu banutii in buzunar, iar pe el l-as lasa lefter la ucrainianca. Sa produca cu cea noua.

 10. Seriously says:

  Eu as alege-o pe ucrainianca 🙂

  • d'Artagnan says:

   Nu ştiu ce să zic…pare cam prea îmbrăcată pentru publicul nostru meloman! Dacă nu merge pe o ţinută mai lejeră s-ar putea să aibă surprize financiare.

 11. neamtu tiganu says:

  dupa ce ardelenii au tot inventat la motoare cu apa iata ca vine si rindu moldovenilor http://www.realitatea.net/generatorul-de-energie-care-reduce-consumul-de-combustibil-la-jumatate-inventat-la-iasi_1213419.html
  ce iei sunt mai prosti, sunt doar un pic mai modesti,au imbunatatit randamentu de la 25 la 50%.
  E rindu oltenilor! Dartagnian pregateste-te!

  • d'Artagnan says:

   Din păcate pentru olteni, nu-s de-al lor.
   P.S. Asta nu înseamnă, desigur, că nu-i apreciez. Dar pur şi simplu n-a fost să fie.”Gasconia”-i în altă parte.

   • neamtu tiganu says:

    ahaaa, fiecare tara are oltenii ei, de ex. nemtii ii are pe ostfriesen si, dupa cite stiu, francezii pa gasconi. Caracteristica comuna a astora e ca sunt foc de laudarosi, uita-te la fostu tau preten Porthos, ca sa n-o uitam pa Mitzaa, fara sa sclipeasca de inteligenta.

    Probabil ca d-aia v-ati despartit, era nepotrivire de caracter, tu zici ca iesti dastapt.

 12. d'Artagnan says:

  Mare-i grădina internetului în general şi a gugălului în special…
  Ştiţi cu ce termen al motorului de căutare a ajuns unul la “Hanul muschetarilor”? A căutat tastând pe gugăl “un negru ii f… sotia la un politician in cur” şi a ajuns direct, ca primă opţiune, la articolul meu “Cine are nevoie de o justiţie coruptibilă?”. Am tastat şi eu şi aşa se întâmplă!!
  Unde dai şi unde crapă! O fi oare vreo legătură între sexul anal, politică şi justiţia coruptibilă?

  • dlnimeni says:

   Stiti de ce s-a impus Google in fata altor motoare de cautare, AltaVista, Lycos,…?

    • dlnimeni says:

     Pentru ca, citez din memorie, in timp ce “vechile” motoare de cautare conduceau la aparitia multor rezultate inutile, Google oferea de la bun inceput informatia utila. Realizati ca este o argumentatie de tip eba. Si iata ca Google, desi a duplicat sumedenie de site-uri (cautarea se face nu pe site-urile originale, este prea lent, ci pe copii ale site-urilor aflate pe serverele Google) incepe sa ofere informatie parazita. Sigur ca este o mindrie ca Google sa te selecteze pe prima pagina pentru o varietate de cuvinte cheie, dar sunt convins ca nu hanul muschetarilor cauta aceia care doresc bancuri cu negri (afro-americani) si cu sotii de politicieni (afro-americane?).

     • d'Artagnan says:

      Ce vreţi să spuneţi, că articolul meu despre justiţia coruptibilă nu este o informaţie utilă?! Păi chiar este, tipul ăla căuta chestiuni pornografice, neserioase, uşurele, INUTILE, iar gugălul a sesizat problema şi l-a trimis la o informaţie de care are cu adevărat nevoie, UTILĂ, mă refer la articolul meu. Mi se pare excepţional gugălul ăsta ca element de civilizare al utilizatorului.

      • dlnimeni says:

       ca gluma, este exceptional, ideal ar fi ca google sa trimita la hanul muschetarilor pentru orice cuvinte cheie; tehnic nu, deoarece acela care cerceteaza poate avea senzatia ca o informatie mai buna ar putea fi “ascunsa” – in sensul ca nu se afla in primele 10 pagini de rezultate, statistica zice ca pe aici ar fi rabdarea maxima a utilizatorilor.

 13. dlnimeni says:

  “Ideile care circula sunt cele cistigatoare” zice un citat, nu scriu pe cine citez, oricum sunt suficient de sincer si nu doresc titlul de doctor: batuta pe loc cu Alexandra Stan s-a intimplat la simultaneitate cu achitarea dlui Falca, finutul. Cum ideia cu dra Stan a cistigat fiindca a circulat, aceea cu cum a fost facut scapat dl Falca a pierdut.
  Accidentul din Macedonia a condus la exagerari. Pe un fond bun, as zice, fiindca – si aici fac abstractie de preferintele politice – este primul caz, ori unul dintre primele cazuri, in care statul roman isi trateaza cu deferenta cetatenii, mai ales intr-un moment intotdeauna de mare nevoie, acela de necaz major pe meleaguri straine. Ideile legate de circoteca au circula mai mult decit aceea fundamentala, asa ca ele au cistigat.
  Aproape inchei cu un alt citat, pe care vreau sa il mai folosesc, despre lumea blogurilor: “in timp ce un jurnalist scrie despre ce postez eu pe blogul meu, eu postez despre ce scrie jurnalistul in articolul lui. Aici este diferenta”. Ati postat, deci, despre ceea ce au scris (si cu camerele de luat vederi) jurnalistii in articolele lor, iar ei au scris despre ce ati scris dvs. pe blog. Ati facut, deci, diferenta.
  Credeti ca ar fi bine ca moartea dumneavoastra sa fie subiect de breaking news? V-ati dori asta? In ceea ce priveste moartea dumneavoastra ca arma electorala, va sugerez sa nu dati idei. pentru ca ideile pot circula. Cum am citat mai sus, ideile care circula sunt cistigatoare, iar noi stim nu doar un caz in care formatiuni politice au ajuns la putere agitind, electoral, cite un cadavru. Week end placut!

 14. dlnimeni says:

  ideea, nu ideia.

 15. Cardinal Richelieu says:

  Voi ati tinut pe 26 iunie doliu national?
  De ce?

 16. Isabel.A says:

  Off/but on -topic:
  Seful campaniei prezidentiale a lui Crin Antonescu va fi Niels Schnecker, anunt facut astazi.
  Eu am o singura remarca de facut, ca tot am avut ceva timp liber azi si am dat niste search-uri pe goagal: tipul asta MINTE de ingheata apele cu privire la studiile din CV-ul sau. Minte cu nerusinare.
  -Spre exemplu, in CV (Information about your personal background, education and experience, vezi aici: http://romanicablues.wordpress.com/2011/08/09/niels-schnecker-analistul-cu-urechi/)
  apar nu mai putin de TREI mastere in drept, facute in 4 ani! Pe langa faptul ca numele universitatii este incorect scris (deci omul nu stie nici la ce universitate a terminat), respectivele mastere nu apar pe siteul universitatii : http://www.univ-paris1.fr/
  Apar alte mastere, dar nu cele enuntate de domnul acesta si ar fi si greu sa apara, caci un master de tipul “Master of International Finance” nu va aparea niciodata in curicula masterurilor de drept franceze, eventual un master in drept fiscal, dar nu “of International Finance”.
  -Unde sunt studiile de licenta in drept (4 ani pe vremea aceea), fara de care nu putea avea acces la nici un asa-zis master in drept?
  -Apoi, asa zisul sau doctorat “Philosophy in Economics”, la aceeasi universitate al carei nume nu stie sa il scrie. Sa mai adaug ca nu exista genul acesta de doctorat in curricula universitatii? (si ar fi imposibil sa existe, din varii motive, iarasi, cei care cunosc sistemul francez stiu de ce ).
  Sa mai adaug ca NU exista Faculté de la Romande in cadrul universitatii , asa cum scrie in CV-ul acestui domn? Universitatea are doar departamente.
  Imi aduc aminte cum Gadea, la inceput, inainte sa devia Schnecker “moderator” pe tarlaua lui Felix, tot ii dadea cu “dvs, care aveti un doctorat in economie”. Bai Gadea, daca baiatul acesta avea doctorat in economie, la o facultate din afara, era ORIUNDE altundeva decat in Romania, fraiere. Stii de ce? -pentru ca i-ar fi deschis nenumerate porti, ar fi putut sa faca un milion de alte lucruri decat sa esueze pe tarlaua lui Felix.

  Si last but not least, uitati-va peste “experienta profesionala” din CV-ul sau: te iei cu mauinile de cap: niste minciuni gogonate. In plus, spune ca a lucrat in 10 (zece!!! ) campanii in State (campanii electorale): o gluma buna doar pentru prosti si creduli, eventual: o fi lucrat, dar la lipit afise. Caci o persoana cu responsabilitati in campanii electorale, in numar de 10 , nu ar fi esuat never-ever pe tarlaua lui Fleix, again. Ar fi gasit altceva mai bun d efacut.

  Unii spun ca tipul ar fi reprezentantul nu stiu carui serviciu si ca face prin Romania tot felul de intelligence gathering, influencing, etc: poate o f asa, dar daca este adevarat, nu am decat un comentariu d efacut: vaii de capul serviciului aluia care angajeaza/se bazeaza pe asemenea specimene 😀 Zau asa, dai cu unghiutza si vezi ca tipul minte de stinge si isi falsifica biografia in mod grosolan (ceea ce e contrar reguli, caci genul asta de “legendati” ar trebui sa aibe, macar teoretic, biografii impecabile).

  Deci fie si pentru motivele de mai sus, miscarea cu baiatul asta sef de campanie mi se pare una proasta pentru Crin, care din start pleaca cu a) mitoma,, b) impostor la drum.

  To be continued 😀

 17. Isabel.A says:

  @d’Artagnan,

  Am scris un comentariu interesant si asteapta moderarea sa fie publicat. Ia masuri, te rog 😀

 18. Isabel.A says:

  Ah, nu vrei sa imi publici comentariul? Mai ales ca m-am nimerit sa scriu fix despre acelasi subiect cu un basist feroce (IT Morar) -si nu numai basist, are si alte “calitati”. Eu doream sa semnalez de mult (faza cu doctoratul, caci nu exista Faculté de la Romande) , dar cum nu era vorba ca personajul sa fie investit cu functia cu care a fost investit, am lasat-o balta din motive de timp. Astazi insa i-am citit cu atentie CV-ul.
  Hai, da-i drumul la mesaj ca apoi am treaba si nu mai am timp de net (nici in week end) 😀

  • neamtu tiganu says:

   isabel_mabel, simt ca ma-ndragostesc din nou de tine, tema ITM mi se pare palpitanta, stiu si io cite ceva. Sper ca dobitocu sa dea drumu la postare

   • d'Artagnan says:

    Unul cu nervii slabi ți-ar trage un cap în gură. Da’ eu sunt perfect echilibrat. Ce mi se pare mie interesant la tine (ți-am zis că sunt un psiholog redutabil), adică ce aș vrea să pricep, este impulsul, motivația care te face să joci rolul ăsta de nesuferit. Interesant, foarte interesant. Ești un caz, o figură, în orice caz. Iar părerea mea sinceră e că cei care te vor moderat greșesc.

 19. Cardinal Richelieu says:

  Eu v-am intrebat daca ati tinut doliu pentru ca victimele accidentului aviatic de la Balotesti (31 martie 1995) nu au avut parte de asa ceva. Eu am vazut ce au mai putut strange dupa acel accident… Le-au intins pe sol sa “reconstituie” avionul. Au rezultat vreo 300 mp de metal+scaune+alte componente de avion+”resturi de haine cu ceva inauntru”. 60 de morti.
  Lugubru. Intrece orice film de al lui Tarantino.
  Dupa ce vezi asa ceva, te imunizezi la orice alta “catastrofa”.
  Felicitari celor ce au intervenit – muntenegreni si romani – si i-au salvat pe cei in viata. Ca poate aveau aceeasi soarta daca mai ramaneau mult timp in rapa. Restul e “o alta poveste”, vorba lui Kipling.

  • d'Artagnan says:

   Am să fiu sincer: n-am ținut niciun doliu. În mod normal ar trebui să fiu în haine cernite permanent.
   P.S. De la câte victime se poate ține doliu? Care-i cifra? 10? 18? 22?

 20. Isabel.A says:

  Hai ca m-am “inervat” ca imi tii mesajul in moderare si atunci scot un link ca sa nu mai ramana in moderare (linkul il voi pune in mesajul urmator)

  Off/but on -topic:
  Seful campaniei prezidentiale a lui Crin Antonescu va fi Niels Schnecker, anunt facut astazi.
  Eu am o singura remarca de facut, ca tot am avut ceva timp liber azi si am dat niste search-uri pe goagal: tipul asta MINTE de ingheata apele cu privire la studiile din CV-ul sau. Minte cu nerusinare.
  -Spre exemplu, in CV (Information about your personal background, education and experience, vezi aici: http://romanicablues.wordpress.com/2011/08/09/niels-schnecker-analistul-cu-urechi/)
  apar nu mai putin de TREI mastere in drept, facute in 4 ani! Pe langa faptul ca numele universitatii este incorect scris (deci omul nu stie nici la ce universitate a terminat), respectivele mastere nu apar pe siteul universitatii.
  Apar alte mastere, dar nu cele enuntate de domnul acesta si ar fi si greu sa apara, caci un master de tipul “Master of International Finance” nu va aparea niciodata in curicula masterurilor de drept franceze, eventual un master in drept fiscal, dar nu “of International Finance”.
  -Unde sunt studiile de licenta in drept (4 ani pe vremea aceea), fara de care nu putea avea acces la nici un asa-zis master in drept?
  -Apoi, asa zisul sau doctorat “Philosophy in Economics”, la aceeasi universitate al carei nume nu stie sa il scrie. Sa mai adaug ca nu exista genul acesta de doctorat in curricula universitatii? (si ar fi imposibil sa existe, din varii motive, iarasi, cei care cunosc sistemul francez stiu de ce ).
  Sa mai adaug ca NU exista Faculté de la Romande in cadrul universitatii , asa cum scrie in CV-ul acestui domn? Universitatea are doar departamente.
  Imi aduc aminte cum Gadea, la inceput, inainte sa devia Schnecker “moderator” pe tarlaua lui Felix, tot ii dadea cu “dvs, care aveti un doctorat in economie”. Bai Gadea, daca baiatul acesta avea doctorat in economie, la o facultate din afara, era ORIUNDE altundeva decat in Romania. Stii de ce? -pentru ca i-ar fi deschis nenumerate porti, ar fi putut sa faca un milion de alte lucruri decat sa esueze pe tarlaua lui Felix.

  Si last but not least, uitati-va peste “experienta profesionala” din CV-ul sau: te iei cu mauinile de cap: niste minciuni gogonate. In plus, spune ca a lucrat in 10 (zece!!! ) campanii in State (campanii electorale): o gluma buna doar pentru prosti si creduli, eventual: o fi lucrat, dar la lipit afise. Caci o persoana cu responsabilitati in campanii electorale, in numar de 10 , nu ar fi esuat never-ever pe tarlaua lui Fleix, again. Ar fi gasit altceva mai bun d efacut.

  Unii spun ca tipul ar fi reprezentantul nu stiu carui serviciu si ca face prin Romania tot felul de intelligence gathering, influencing, etc: poate o f asa, dar daca este adevarat, nu am decat un comentariu d efacut: vaii de capul serviciului aluia care angajeaza/se bazeaza pe asemenea specimene Zau asa, dai cu unghiutza si vezi ca tipul minte de stinge si isi falsifica biografia in mod grosolan (ceea ce e contrar reguli, caci genul asta de “legendati” ar trebui sa aibe, macar teoretic, biografii impecabile).

  Deci fie si pentru motivele de mai sus, miscarea cu baiatul asta sef de campanie mi se pare una proasta pentru Crin, care din start pleaca cu un mare a) mitoman b) impostor la drum.

  To be continued

  PS: Vazui ca domnul Nils, consultantul, este si in executare silita la ANAF. Eu, daca as fi ziarist in Romania, as scrie universitatii Paris despre master-urile (!) lui in drept, precum si despre doc-to-ra-tul in economie (!!!!!!) sau “philosophy in economics” !

  • d'Artagnan says:

   Isabel, cum naiba să-ți țin eu mesajul în moderare?!! Acum am ajuns și am văzut, ce vrei, am fost la un meci de tenis, iar apoi la o bere rece! 🙂
   Apropo, când ai de gând să scrii un articol pentru blogul ăsta?

   • Isabel.A says:

    O bere rece e buna , desi eu beau doar bere fara alcool.
    De scris, putine sanse in viitoarele doua saptamani, care sunt aglomerate rau.
    Dar as scrie despre individul asta http://niels.schnecker.ro/#!/?page_id=12
    Sincer, mi se pare inadmisbil ca un impostor ca asta sa fie lasata sa se manifeste in spatiul public romanesc, care si asa e plin de impostori.
    Zau, nu se poate: i-am “studiat” vreo 10 minute CV-ul din linkul de mai sus si au fost suficiente 2-3 search-uri ca sa descopar ca omul minte si in ceea ce priveste alte lucruri. Minte rau de tot.

    Problema de fond nu este ca Schnecker, care se da si fost pilot de avion (!) , fost colonel in armata americana (!) e fie a) bolnav, cu manifestari mitomane b) impostor c) a+b impreuna, ci faptul ca isi va legitima impostura si mitomania prin functia de sef al campaniei prezidentiale al candidatului cu cele mai mari sanse in momentul de fata.
    Daca nu a fost “introdus” special (si ma intreb cum naiba nimanui nu i-a trecut prin cap sa faca pana acum o minima VERIFICARE, inclusiv talambilor alora de la PNL) ca sa il compromita pe Crin (ca scandalul sa izbucneasca mai tarziu) , atunci candidatul Crin va avea o mare problema. Cum ar veni, el aspira la functia de “sef al statului”, asa cum va fi ea trecuta in viitoarea Consititutie, va avea o gramada de atributii de reprezentare externa, dar nu este in stare sa faca o minima verificare in ceea ce priveste colaboratorii apropiati, carora le gireaza si legitimeaza IM-POS-TU-RA. Despre aste este vorba: si daca subiectul ar incapea pe mana unui ziarist istet din afara, crede-ma, ar face articol de prima pagina : very, very juicy 😀

    PS: Cum naiba cineva cu 3 Mastere in drept + doctorat (!!!!) in economie, toate, chipurile, luate afara, la o universitate prestigioasa, esueaza, cf linkului de mai sus , “Consilier al Secretarului de Presa al Guvernului Romaniei ” (!!!). E n u numai penibil, e hilar de-a dreptul.
    O “sa ne radem” mult cu acest subiect, you’ll see.

 21. Isabel.A says:

  Si aici siteul Universitatii Paris-Panthéon-Sorbonne, nu “University of Paris at Sorbonne”, cum e scris in CV-ul “sefului de campanie prezidentiala”, unde poate fi consultata oferta curriculara a acestei insitutii. Bineinteles, NU exista Faculté de la Romande (alea sunt pri Elvetia francofona, sunt tot felul de “écoles romandes”, ca asa se numeste partea francofona a Elvetiei: la Suisse romande)
  http://www.univ-paris1.fr/

 22. Seriously says:

  Iepurila,
  De ce ai postat cu numele tau adevarat? Vrei sa ti-l asociezi cu al lui Pavelescu?
  Nu merita sa te obosesti, trust me … Eu n-as fi scris despre el.
  Mai interesant mi se pare subiectul lui Isabel.A cu Niels Schnecker.

 23. lazycat001 says:

  Mai bine mai tarzii comentariile decat niciodata 🙂

  Nu stiu cine te pune sa urmaresti televiziunile de stiri sau declaratiile opozitiei sau ale puterii… Sunt si de 2 lei si extrem de previzibile deci nu ai nici o scuza pentru a gusta aceeasi supa la a 3598-a reincalzire…

  Mai bine joaca mai mult tenis, tot spuneai ca ai fost pe-acolo, poate inveti pana la urma 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s