O scurtă pauză

Ştiu, este nezugrăvit, hangiul se mişcă greu, lume puţină. Miroase a nou şi mai sunt multe de făcut la han. Confund camerele şi cheile, mă rătăcesc pe coridoare. Dar e bine. Important e să ai un acoperiş deasupra capului, nu trebuie lux la un muschetar.
Am o senzaţie de linişte, probabil pentru că e cald afară şi soare, miroase a primăvară. Probabil pentru că s-au lămurit lucrurile.
M-am moleşit cu totul dacă bag texte din ăstea lacrimogene…
Adevărul e că am fost jignit teribil zilele astea, naturelul meu simţitor este niţel zdruncinat. Nu ţin minte să fi fost insultat în asemea hal. S-a mers atât de departe încât mi s-a spus de la obraz că aş fi un “băiat bun”. Eu, muşchetarul dur şi percutant, să fiu “băiat bun”?! Mai mult, mi s-a spus c-aş fi chiar un “tip cumsecade”!! CUMSECADE?! Eu?!
Inacceptabil! Se pare că imaginea mea publică e făcută praf.
Tipilor, eu sunt un tip rău, periculos chiar, vă dau cu capul de pereţi cât ai zice Richelieu, vă calc în picioare, vă sparg nasul, vă umplu de sânge, vă…
Hangiu, o carafă mare sare la mine! Roşu să fie!
Cum ziceam, n-am mamă, n-am tată, militanţi fanatici ai USL, PDL, Băsescu, Ponta, Antonescu sau Năstase, anteniştilor, păzea, vă calc în picioare, vă…
Dar nu azi, azi mi-e lene. Probabil pentru că e cald afară şi soare, miroase a primăvară.

de d’Artagnan

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

188 Responses to O scurtă pauză

 1. Aramis says:

  @ d’Artagnan

  Primul comentariu pe acest blog. Adevarul este ca si eu as avea chef de o pauza, macar cateva zile, iar vremea de afara incurajeaza la asta.Dar cine are timp?
  Succes. LePrince transmite si el bafta in noua casa 🙂

 2. Aşa începe orice treabă serioasă, cu un scurt răgaz.
  Parcă tabloul ăla-i un piculeţ câş, ia să-l îndreptăm. Aşa… Argaţii s-au tras şi ei la umbră şi sorb din ulcioare. Poate n-ar fi rău să le cereţi să îngroape nişte stâlpi în faţa hanului şi să facă două – trei stanoage. Unde-or să-şi lege muşteriii grăbiţi bidiviii? Da’ asta mai după crug…

  • Aramis says:

   La aceeasi ora. Sa fie un semn? O vizita placut surprinzatoare. Vom tine seama, si multumim de povete.

   • Adevărul este că sufăr de-un rău existenţial… Mal d’être, cum s-ar spune prin partea hanului.
    Năstase hărţuit cu muscheta, sugerându-i-se c-ar fi fost mai bine să nu ţină cont de voinţa divină, Victor ocupat cu coabitatul, de parcă ar fi un blestem (co-pilot, co-preşedinte, co-habiter), Crin contracandidând (pe când va fi să fie) şi vocalizând, altfel, convingător iară noi, noi epigonii, într-o anomalie a istoriei, încremeniţi în proiectul orgoliului “Bă! Voi, ăia de la UE, ştiţi cine suntem noi?” iar la ţistuitul dispreţuitor al acelora ne înmuiem repede: “A! Nimeni! Nimic!”.
    Cam aşa stă fotografia în sepia, mişcată, a acestui 1 aprilie când voi (cei patru Muschetari) ne-aţi păcălit că v-aţi splitat.
    Aşa că azi a mers perfect Concertul No.2 de Rahmaninov.

    • Aramis says:

     Romania are reflexul de a-si exagera problemele. Pe Crin il vad ca pe un vesnic “contracandidat”, iar Victor nu pare a fi dispus sa se mai certe cu Basescu. Hartuirea d-lui Nastase face parte din “partitura exemplului”, nu cred sa dureze. Pacat ca si-au ales un astfel de exemplu. Ar fi existat si tinte mult mai adevarate. Europa ne-a luat asa cum suntem (un pic “de suflet”, si nu cu tot sufletul). Acum ar trebui probabil sa gasim calea intre “in genunchi ma’ntorc la tine” si atitudinea buricata din vara anului trecut. Astazi s-ar potrivi mai degraba asta:

     • Da, cam aşa văd şi eu lucrurile, cu ochiul cel raţional. Deşi face o echilibristică de-ţi stă inima-n loc, Victor a reuşit până acum să pice în picioare. Cum e deja antrenat, s-ar putea să-i iasă în continuare. Eterna şi fascinanta Românie.
      Şi, totuşi, nu-i păcat de-o valoare ca Năstase, clădită în ani? … “Ce blestem pe naţia asta?…”

      • Aramis says:

       Este o greseala (mai mult decat un pacat), dar din nefericire principalii vinovati se gasesc in cercuri care au fost\sunt apropiate lui. Ponta cade in picioare, e adevarat, dar ma tem ca salvarea propriului ego’politikon are costuri pentru Romania. Prin comparatie, AN a sacrificat (cate ceva) din propria persoana (politic vorbind). Plateste (si) pentru asta, dar viitorimea (sau istoria) va consemna.

  • d'Artagnan says:

   Aoleu…mi-e ruşine să întreb, ce-i aia crug?!

 3. Iepurele de Martie says:

  Scumpule, dar eu n-am scris ca esti un “tip cumsecade”, am scris ca esti un “tip CUMSECADE”.

  P.S.: Ti-am luat caimacul cu textul ala dupa “Deca(b)log”, n-asa? 😆

 4. Iepurele de Martie says:

  @ Aramis

  La aceeasi ora. Sa fie un semn?

 5. Iepurele de Martie says:

  1:51 PM.

 6. Lady in Red says:

  Incepeti c-un ragaz. Bun s-așa! Succes!

 7. Iepurele de Martie says:

  @ d’Artagnan, Aramis

  Adica, eu vin pe blogul vostru, animat de cele mai bune intentii, si voi cum ma primiti? Ce rai sunteti! Gata, plec! Nu mai stau!

  P.S.: N-ar fi mai bine sa schimbati numele blogului din “Hanul muschetarilor” in “Golden blitz”? Prietenii stiu de ce. 😉

  • Aramis says:

   Adio!

   • Dl.Goe says:

    @D’Artagnan – Vizavi de comentariul d-voastra de la [April 2, 2013 at 7:39 am], mi-ar placea sa fac niste precizari lamuritoare. Cred ca avem in vedere acelasi scop: pastrarea unui cadru potrivit pentru discutii in care toata lumea sa se simta confortabil. Confortabil desigur in limite civilizate, acceptabile, rezonabile, pentru ca altminteri am ajunge la utopii. Confortul unora va fi inevitabil disconfort pentru altii. Deosebirile constau in mijloacele necesare acestui scop, fiecare dintre noi considerand altele ca fiind mai propice atingerii scopului. Cred ca vom mai avea ocazia sa abordam acest subiect (vast) cu multe alte ocazii. Pentru moment, divagand un pic, as aminti un proverb care spune ca: Solomon era intelept, Samson era puternic, Matusalem a trait mult, dar toti trei la un loc n-ar putea descalta un descult. Nu cred ca veti putea stârpi stârpitura.

 8. pierre says:

  Hai noroc si la mai mare !

 9. Observator says:

  Si eu care vazusem doar partea buna a ta. Acum imi zici de sânge?

  Imi voi folosi spiritul critic la maxim, sa stii! Iar cand totul e full si nu aveți locuri ma bazezi pe voi sa aduceti un scaun si pentru mine, de pe undeva, din cele păstrate. Sa nu imi spuneti ca nu puneti nimic deoparte pentru cunoscuți?

  • d'Artagnan says:

   Hangiuleee, nu vezi că a venit o doamnă?! Ia copanele ăstea grețoase de pe masă și adu ceva fin, o brânzică, o delicatețe ceva! 🙂
   Ei da, vreau să fiu criticat, combătut, contrazis,,nu mi-e teamă! Mi-e sufletul curat! (Doamne, ce frumos le mai zic! 🙂 )

 10. panda1949 says:

  Salut aparitia acestui nou blog si doresc, sincer, ca acesta sa fie unul in care predomina CARACTERUL. La cei 64 ani ai mei mi-ar face o deosebita placere ca aici sa se comenteze in mod decent, indiferent daca sunt unele pareri contrare si in special politice. De la politica pleaca tot raul din unii romani si este pacat ca dezbinarea dintre acestia continua, fara a se tine cont si de RATIUNE ! Exista unii domni, care cred ca sunt platiti pentru a-i invrajbi pe romani si nu realizeaza ca in acest fel pierde INTREGUL popor roman. Va doresc succes si tot binele din lume. Cu stima si consideratie, Tony Popescu

 11. Cardinal Richelieu says:

  E gata friptura? Mi-e foame !
  Scoateţi vinul rece ca deja e cam cald afară.

 12. Aramis says:

  @Observator

  Bienvenue! Oricand un scaun fara spatar, captusit desigur (nu de alta, dar pentru a nu-ti sifona crinolina). Si covorul rosu, bien sur.
  Menuet?

  • Observator says:

   Cu crinolina, cu crinolina o sa fiu. Multumesc de menuet. Mi-o amintesc intr-o forma “cantata”, foarte, foarte plăcută.

 13. Dl.Goe says:

  Bine ati re/venit. Ca intoarcerea muschetarilor se produce chiar de 1 Aprilie este in mod categoric de bun augur, spunand multe despre spiritul locului: detasare, umor, vitalitate, regenerare. Pacaleala trasa anul acesta acelora lasati in urma se va transforma inevitabil in renume. Hanul Muschetarilor isi va serba mereu ziua de nastere pe 1 Aprilie, dand cu tifla pustiului prostiei, arogantei gaunoase, obtuziei, intolerantei si obscenitatii. Drumetii vor stii ca aici vor putea gasi intotdeauna un vin bun (cåci in vino veritas), bunavoie, bun-simt, luciditate, haz si onoare. Este 1 Aprilie, asadar ziua de nastere a Hanului Muschetarilor. Mult succes si la multi ani! Cu drag, al dv. dl.Goe.

  • Iepurele de Martie says:

   Cuvantul “obtuzie” nu exista. Se spune “obtuzitate”. Iar “aprilie” se scrie cu majuscula doar la inceput de propozitie. Niciodata nu le-ai prea avut cu exprimarea corecta. Din nou surprinzator, din partea unui distins intelectual basist si mare admirator al titanicului Andrei Presu (sic!).

   • Dl.Goe says:

    Niciun cuvant din cele pe care nu le stii tu nu exista! De altfel nimic din ceea ce nu stii tu nu exista. Universul se genereaza pas cu pas pe masura ce mai afli si tu cate ceva. Progresul insa este ingrozitor de lent pentru ca, dupa cum se stie, iepurele doarme cu ochii deschisi. Nu ca sa vada ci ca sa se creda ca vede. Da-mi de stire atunci cand o sa inceapa sa existe pentru tine cuvantul “obtuzie”. Pana atunci da, desigur, te poti multumi si cu cel pe care-l stii deja. Merge.

   • Iepurele de Martie says:

    Daca vei cauta in DEX, vei vedea ca nu exista.

    A propos, l-am auzit pe Liiceanu zicind “obsesivitate”. 😆

   • Dl.Goe says:

    Probabil ca obtuzia de care suferi te-a impiedicat sa-l gasesti.

    OBTUZÍE s. f. bradipsihie caracterizată prin scăderea proceselor de gândire, parafazii și lentoare în înțelegerea întrebărilor și formularea răspunsurilor; obtuzitate. (< fr. obtusion)

    Presupun ca n-ai citit nimic de Gabriel Liiceanu. Ca dealtfel nici de Octavian Paler. Ceea ce desigur nu te poate impiedica sa stii totul despre ei.

   • d'Artagnan says:

    Aoleu, ce-ai încasat-o Iepurilă!!

   • Iepurele de Martie says:

    Cum sa nu! Astept si un citat din Plesu, Liiceanu sau Paler in care “aprilie” apare scris cu majuscula si trimful zoist va fi perfect.

    P.S.: In DEX-ul meu din 1984, “obtuzie” nu figureaza. Astea sunt greseli de vorbire intrate in limba din cauza numarului enorm al celor care le comit. Veti vedea ca, in curand, va figura in DEX si “interlop” ca substantiv, nu doar ca adjectiv, din cauza “jurnalistilor” imbecili, care habar n-au sa vorbeasca.

   • arcaluigoe says:

    Iepuras mie imi pareai mai degraba un personaj din “Ferma Animalelor” dar acum pari intr-adevar decupat din paginile lui “1984”. Nu-i nicio coincidenta. Zilele de sarbatoae se scriu cu majuscula iepuras: 8 Martie, 1 Mai, 8 Mai, 9 Mai, 10 Mai, 23 August. Ce? Ai uitat? 1 Aprilie este zi de sarbatoare. Aceasta era sugestia. Te rog din suflet intelege ca nu este suficint sa citesti textele cu ochii deschisi. Trebuie sa ai deschisa si mintea. Te rog sa verifici daca in dex-ul tau din “1984” exista acest cuvant: “minte”. Daca nici asta nu exista inseamna ca nu te minte. Te cunoaste.

   • Iepurele de Martie says:

    Si vezi ca “animalelor”, din “Ferma animalelor”, se scrie cu “a” mic, nu cu “a” mare. In limba romana, titlurile cartilor, filmelor, pieselor de teatru, pieselor muzicale etc. se scriu cu majuscula numai la inceput, nu se scrie fiecare cuvint din titlu cu majuscula, ca in limba engleza.

    Draga, daca vrei ca Plesu sa te considere un intelectual veritabil (de dreapta, bineinteles, ca orice intelectual roman demn de acest nume), trebuie neaparat sa te pui la punct cu limba romana. 😉

   • lazycat001 says:

    @ Dl Goe

    Domnule.. felicitari pentru verbul rapid si la tinta.. Cu asemenea comentatori hanul nu va sta niciodata gol 🙂

    Apropo… Unde o fi vinul meu de altadata ?

   • Dl.Goe says:

    Iepuras adorabila insistenta si scufundarea ta. Te rog sa verifici cum se scria in 1984 Cooperativa Agricola de Productie.

    P.S.1 – C.A.P ai. Ce-ti mai trebuie? Si te rugasem parca, fara flasnetårisme.

    P.P.S. Insistenta cu care tii sa-l incluzi pe Andrei Plesu in discutie denota. Dar nu-ti dai seama.

   • Cardinal Richelieu says:

    @ Iepurele de martie
    Obtuzie:
    Tulburare a constiintei, apartinind modificarilor predominant cantitative ale acesteia. O. traduce alterarea claritatii cimpului constiintei, a starii de vigilitate, cu scaderea “permeabilitatii” mintale in grade variate. Ea se caracterizeaza in special prin modificari ce decurg din ridicarea pragurilor senzoriale, ou contact mai dificil ou realitatea, receptie lenta si lipsita de precizie, intelegere greoaie, ideatie incetinita, raspunsuri intirziate, inexacte. Bolnavul este somnolent, molesit, vorbeste mai greu, monoton. Obtuzia. se poate accentua eluind spre ,:, obnubilare, torpoare sau chiar spre coma (toxica, traumatica); ea poate reprezenta primul stadiu in dezltarea unei confuzii , mintale sau sa apara in elutia unui sindrom de hipertensiune intracraniana, in cadrul fluctuatiilor de constiinta (A. Porot).

   • Dl.Goe says:

    @lazycat001 – Multumesc pentru mesaj.

    Da, da, da, toti pastram nostalgia vinurilor de odinioara baute recent. Nu stiu care era vinul d-voastra, dar intrebarea ma duce cu gandul (nu-mi dau seama de ce) la un Montepulciano d’Abruzzo din 2004.

  • Iepurele de Martie says:

   Asa este, zilele de sarbatoare se scriu cu majuscula. “Se scriu” in sensul ca asa sint scrise de majoritatea oamenilor. Care… gresesc. 😉 Dar, chiar daca admitem ca nu gresesc, 1 aprilie nu se scrie in nici un caz cu majuscula, pentru ca la aceasta data nu se sarbatoreste nimic. Ce se sarbatoreste? Pacaleala?

   In alta ordine de idei, cred ca gresesti, pierzind timpul cu discutii derizorii. N-ar fi mai bine sa te concentrezi pe lupta cu comunistii si mogulii? Tara are nevoie de tine. N-o dezamagi. Hasta la victoria, siempre!

   Este?

   • Dl.Goe says:

    Am impresia ca vrei sa te “incrustezi” aici. Mai bine te încuscresti cu Elmmar si consoarta si asa vei accede la un schimb convenabil de bauturi alcoolice intre clase (sociale). Ai putea promova de la tescovina la Courvoisier (imi dai voie sa scriu “Courvoisier” cu “C” mare?) cu ocazia aniversarilor in familie.

    Daca nu-ti cer prea mult, te-as ruga sa renunti la clisee, lozinci si alte flasnetarisme, altminteri ma voi plictisi prea repede de tine. Daca de mine nu-ti pasa fa-o macar pentru audienta acestui blog aflat la debut si pe care se pare ca esti hotarat sa-l promovezi chiar in contra naturii tale si in ciuda lui Porthos. Succes, te rog.

 14. d'Artagnan says:

  Dl.Goe, mulțumim de cuvinte!

 15. Iepurele de Martie says:

  Baieti, dar, la urma urmelor, de ce primul vostru post se cheama “O scurta pauza”? Pauza de la ce? Ca n-ati scris inca nimic. Ati luat pauza inainte sa incepeti. E de foarte bun augur! 😆 😆 😆

 16. Pingback: 1 Aprilie se intoarce. In tarile calme. « (b)Arca lui goE

 17. lazycat001 says:

  Felicitari pentru noul blog, o sa dau pe aici cat de des pot, daca ramane treaba aia cu vinul valabila… Sa nu credeti ca ma atrageti cu lapte 😉

 18. Iepurele de Martie says:

  @ lazycat

  “@ Dl Goe

  Domnule.. felicitari pentru verbul rapid si la tinta.. Cu asemenea comentatori hanul nu va sta niciodata gol”

  Cum sa nu! Ia intra putin in “hanul” personal al “d-lui” Zoe, sa vezi cum bate vantul! 😆

  • Dl.Goe says:

   Aoleu, iepuras, care va sa zica tu esti unul dintre sutele de vizitatori care vin zilnic pe Arca lui Goe dar nu indraznesc sa zica nimica. Iepurele este o creatura timida. Stiu mai iepuras, stiu ca citesti tot, ca faci note, conspecte, pe care le adnotezi pe mai multe nivele, apoi faci copy-paste in fel de fel de locuri. Nu scapi nimic. N-am decat doi-trei, poate patru, cititori mai asidui decat tine. Drept multumire este posibil sa te fac erou intr-unul dintre episoadele viitoare dedicate celebrarii zilei de 1 Aprilie. Bine, acuma este posibil sa nu afle nimeni despre eroismul tau, intrucat, dupa cum spuneai, nu e nimeni pe Arca lui Goe. Asa o fi. Daca zici tu. Contez incontinuare pe iepuri.

   • Iepurele de Martie says:

    “Stiu mai iepuras, stiu ca citesti […] apoi faci copy-paste in fel de fel de locuri.”

    Stii, cum sa nu stii, ca doar ai citit “Traian Basescu sau Atlasul modern”. :mrgreen:
    P.S.: Pentru a nu stiu cata oara, scrii “incontinuare” intr-un singur cuvant. E o greseala grosolana, demna de un muncitor necalificat. Deci, corect: “incontinuu”, intr-un cuvant, “in continuare”, in doua. Esti NUL la gramatica. Ai macar facultate?

   • Iepurele de Martie says:

    “E o greseala grosolana, demna de un muncitor necalificat.”

    Mi-l imaginez pe pensionarul Zoe reparand una-alta pe la vecini, un boiler, o chiuveta, cu basca pe cap si maieu de plasa… Pe unul din brate – un tatuaj albastru, cu sirena, dedesubt – o inscriptie: “Constanta 1968”. De la subsuori si din nas – tufe de par rebel. Din cavitatea bucala si din porii pielii – un damf insuportabil de alcool. Ieftin.

   • Dl.Goe says:

    Din frenezia cu care te dedici ortografiei, ortoepiei si punctuatiei, din comentariile zburatoare “dactilografiate” pe bloguri se poate deduce un singur lucru: Esti de acord cu tot ce spun. Accepti continutul direct precum si informatiile subliminale (meta-comunicate tie) si, enervandu-te, cauti cu disperare ceva cu care sa nu fii de acord. Asta cu ortoepia e tot ce ti-a mai ramas, intrucat pe blogul pe care incerci sa te “incrustezi” nu-ti permiti obscenitati. Probabil ca suferi teribil din cauza acesti nedrepte constrangeri care-ti limiteaza drastic libertatea de exprimare. Dar de ce nu zici nimic despre faptul ca nu folosesc diacritice?

    P.S. Ma astept sa dovedesti va ai devenit deja expert in utilizarea cuvantului “obtuzie”. Ce zici?

 19. athos says:

  Daca vreti si oaspeti, grabiti-va cu aprovizionarea… Mirosul bucatelor si al vinului trebuie sa se simta de la o posta, iar lumina din ferestre sa-i orienteze pe ratacitii de pe o raza de multe leghe! Si grija mare la cum alegeti vinul, e si numele meu la mijloc…

  • d'Artagnan says:

   Când ai intrat în han, nu l-ai văzut pe hangiu că a început să se schimbe la față de frică? Știe că ești extrem de pretențios!
   Asta vrem, prietene, să luminăm călătorii rătăciți! Măcar să încercăm, după puterile noastre. Cu ocazia asta ne luminăm și noi.

 20. Iepurele de Martie says:

  “Te rog sa verifici cum se scria in 1984 Cooperativa Agricola de Productie.”
  Hă, hă, hă, hă! Ne aflam intr-o situatie rarisima: dl.Zoe STIE c-a luat plasa si baga un “argument” la plseneala: C.A.P.-urile! 😯 Sincer, credeam ca poate mai mult. Pai eu (si, o data cu mine, normele exprimarii corecte) am spus foarte clar: “In limba romana, titlurile cartilor, filmelor, pieselor de teatru, pieselor muzicale”. NU m-am referit la institutii. Zoe opereaza aici, cu buna stiinta, o extrapolare constient falsa.

  • Iepurele de Martie says:

   N-ai si tu o carte-n limba romana-n biblioteca, sa vezi cum se scrie corect un titlu? Da’ macar ai carti? Da’ biblioteca? C.A.P.-urile, auzi la el!!! 😆 😆 😆 😆 😆

   • Dl.Goe says:

    Dar Ferma Animalelor este o institutie, ca si CAP-ul, nu?

   • Iepurele de Martie says:

    Ţt.

   • Dl.Goe says:

    Se zice “Nţţ”… nu cum ai zis tu. Dar tu poţi ţiui cat poftesti… Ca un ceainic cu fluier in care fierbe apa.

   • Iepurele de Martie says:

    Hai nu vorbi! Fa un exercitiu: incearca sa pronunti mai intai literele pe care le-am scris eu, apoi pe cele pe care le-ai scris tu si vezi care din sunetele rezultate se apropie mai mult de realitate.

   • Dl.Goe says:

    Ţţţţţţ… e pare ca stai prost cu interjectiile. Cum stai cu onomatopeile? Dar cu surjectiile? Esti cam bi-ject-iv de felul tau, ai tendinta de a aluneca iarasi in genul literar care te-a consacrat (ad hominem) iepureste. Din pacate pentru tine (iarasi) nu stii ce risti.

  • Dl.Goe says:

   Unora nu le pasa ca stau departe pentru ca sunt foarte, foarte iuti de picior. In compensatie sufera de optuzie la alte organe.

   Cred ca aplicatia nu e legala si se va lasa cu bataie pe la benzinarii. Dar mai cred insa si ca ar trebui generalizata pentru toate genurile de cumparaturi. Sa plateasca fiecare cat vrea. Ce s-ar putea intampla?

 21. Isabel.A says:

  Bonsoir
  Dna Isabel .A, (fosta allende: s-a decis ca nickul scriitoarei e un pic prea “stramt”) , a sosit la han, dupa o lunga si dificila calatorie; cai obositi, parteneri de drum care si-au furat pungile cu aur, garzi ranite, etc. Acum doreste doar sa se odihneasca, sa manance bine (caci e gourmande si gourmet laolalta), si sa treaca cu urechea la conversatiile interesante ale celor aflati pe la mese.

  Dears, in alta ordine de idei, eu am citi asta acum si m-am oripilat intelectual :
  http://www.rtv.net/de-ce-usl-n-are-de-ce-sa-se-teama-de-o-solutie-de-compromis-la-numirea-procurorilor-sefi_73214.html
  Pe langa argumentatia slabutza-slabutza de tot in favoarea numirii lui Kovesi sau a unei pupile ale sale (astept cu interes reactiile celor care criticau politizarea justitiei de catre TB), vad un domn care scrie “repercursiuni” in loc de “repercusiuni”.
  Domnul acesta este un strateg/consilier de imagine a premierului copy, nu de ieri de azi, ci de mai mult timp: eu zic ca e de bine: cei doi se potrivesc intelectual :))

  • d'Artagnan says:

   Hangiuleee, apă și fân la cai, patru iepuri fripți bine pentru gărzi, un medic!
   Separeu ai? Doamna este incognito.
   Unde-i Aramis, unde-i Athos, acum când am nevoie de-un sfat…îmi trebuie un vin bun, să nu mă fac de râs…un d’Anjou,un Fils Chablis, un Bordeaux, sau poate un Cotnari….o Galbenă de Odobești…..Oh, locul meu e pe baricade, aici e treabă de finețe…

   • athos says:

    Pai, depinde ce serveste doamna… tinand cont ca la aperitiv l-a propus pe domnu’ consilier, stiu si eu ce-ar merge? Poate un Porto, care sa-i imblanzeasca dispozitia? Sau un Picon au vin blanc, care sa-i starneasca papilele si sa-i ascuta spiritul? Pe urma, vezi si tu cum evolueaza meniul…

  • Iepurele de Martie says:

   Mânca-ţi-aş!!!!! Să fiu al naibii dacă nu e chiar însăşi doamna Isabel, în persoană!!! 😯 Care, ca de obicei, dă dovadă de un umor involuntar. 😆 Nuuu, staţi liniştiţi, nu vorbesc de obişnuitele aserţiuni anti USL şi de banala sintagmă “premierul Copy-Paste”, care tinde s-o surclaseze în stupiditate plicticoasă pe aia cu “Ion Iliescu Ilici”, ci de lecţiile de exprimare corectă pe care le dă o doamnă care scrie “a unei pupile ALE SALE” (caz clasic de hipercorectitudine) şi care îl trage de păr pe consilierul ăla că, cică, corect e “repercusiuni”. Hilar. E simpatica foc doamna Isabel. Problema e că dânsa nu vrea. 😆 😆 😆

   • d'Artagnan says:

    🙂
    Nici n-ai idee cât îmi doresc să te pun la păstrare…nu-ți forța norocul!
    Oricum, mai devreme sau mai târziu se va întâmpla, ești prea coleric! 🙂

  • Dl.Goe says:

   @Isabel.A – Bine (c-)ati venit. Ma bucur sa va remarc printre meseni. Acuma daca tot ati venit, dupa cum s-a anticipat, probail ca intr-adevar s-ar cuveni mese rotunde.

   As vrea sa stiu daca aveti vreo premonitie in legatura cu celalalt post vacant, cel de procuror general,vizavi de posibile nominalizari.

   P.S. Daca simtiti ca va musca ceva de glezna sa nu va imaginati ca ar putea fi vorba de purici, mitze sau plosnite. Nu, nici vorba. E doar un iepure pitic care exerseaza atacul la persoana. Aveti grija sa nu calcati pe el.

 22. Isabel.A says:

  @Iepure,
  Eu nu sunt consilier de imagine, eu nu scriu discursurile lui Copy. Si nu am pretentia ca scriu corect limba romana, pentru ca, o spun a mia oara, o folosesc foarte rar in viata de zi cu zi (cel mai mult o folosesc la scrisul pe blog, acesta fiind unul dintre motivele pentru care ma fortez sa ciomentez). Cand vei scrie tu la fel de bine ca mine in alte trei limbi (in afar de romana), mai vorbim.
  Si stii ceva? : go and fuck yourself. Du-te si spala-te pe cap cu useleul tau:si trage-l de maneca pe copy pentru numirile de la Parchet, nu iti mai pierde vremea cu “evaluarea” asertiunilor facute de unii si altii

  • Iepurele de Martie says:

   “Du-te si spala-te pe cap cu useleul tau”

   Cind iti spun eu ca esti basista, nu vrei sa ma crezi. 😆

   “trage-l de maneca pe copy pentru numirile de la Parchet”

   Pai, io credeam ca-i de bine s-o puna pe Kovesi, ca doar e basista. Ce nu-ti convine?

 23. Isabel.A says:

  wow: “ma fortez sa comentez”

 24. Isabel.A says:

  @ Iepure,
  Ignora-ma. Ai fost agresiv si nu ma intereseaza parerile tale despre mine, le stiu.
  Ramane valabil: go and fuck yourself.

  • d'Artagnan says:

   Iepure,
   Doamna a zis s-o ignori. ”Glumețul” tău mesaj e la gunoi. E un avertisment.Dacă vrei să obosești pe cineva, vino la mine.
   Nu mă lua cu democrația pe blogul ăsta, am văzut ce înseamnă asta pe blogul celălalt. Vrei să stai la han, joci după regulile lui, nu, ești liber să pleci. Decablogul este al tău.

   • Iepurele de Martie says:

    Mi se pare o porcarie ce-ai facut. Lasi injuratura lui Isabel si stergi mesajul meu, care era perfect civilizat. Ia mai du-te tu in aia a ma-tii, basist spalat pe creier ce esti.

    P.S.: Si tu, ca si Isabel, nu vrei sa crezi ca esti basist, cind iti spun. Dar asta nu schimba cu nimic realitatea. Esti. In loc sa stergi comentarii civilizate si sa le lasi p-alea cu injuraturi, mai bine du-te si ia-i-o in gura lui Basescu. N-o sa fie nici prima, nici ultima oara. Imi faci scirba. Boule.

    P.P.S.: Cind incerci si tu sa te sinucizi, ca Nastase? Sper ca tu sa reusesti. O sa-mi fie la fel de mila de tine, cum ti-a fost tie de el. O sa jubilez asa cum ai jubilat tu, basist nenorocit ce esti.

   • Isabel.A says:

    Wow, the show has started :))
    In acest caz, declansatorul a fost mesajul meu (sincer, nu mai suport mesaje de gen basisti-ant-basisti, etc, fac alergie); Dar putea fi oricare alt mesaj si sunt sigura ca vor mai fi si alte mesaje care vor declansa astfel de reactii (pe care eu una nu le mai suport, sincer).

   • Isabel.A says:

    @d’Artagnan,
    Spune-i te rog animalutzului ca pe mine -si sunt sigura ca si pe tine-nu ne intereseaza sa ne spuna cineva ce suntem/ce nu suntem. Pur si simplu.

    Si mai spune-i ca “fuck yourself” nu este injuratura, caci la asta la dus mintea prima data: este echivalentul englez al lui “va te faire foutre”, care este o expresie mai dura, dar nu e injuratura. Iarasi pur si simplu.

 25. Isabel.A says:

  @Athos, d’Artagnan,
  Dna nu bea alcool decat foarte rar, asa ca nu va mai obositi. O carafa cu apa rece si multa conversatie de calitate sunt de ajuns.

 26. Aramis says:

  @Gabriela Savitsky

  Nici eu nu cred ca este surprinzator. Ponta isi va apara cu ferocitate cariera politica. E ambitios, si nu cred ca asta ar fi rau. Ruperea USL-ului nu-mi pare a fi o comedie. Cum poate raspunde Ponta electoratului PSD asupra colaborarii\coabitarii cu Basescu in conditiile in care vara trecuta a angrenat partidul (prin platforma USL) intr-o supsendare ce a avut atat de multe costuri? Sa fie “antiBasescu” ca doctrina deja perimata? Sau Ponta lasa steagul jos si-l lasa pe Crin in offsaid?

  • Isabel.A says:

   Io zic ca TB are asuri in maneca cu privire la copy: prietenii stiu care ; de fapt, cred ca VP mai are scheelti prin dulap in afar de plagiat.

  • pierre says:

   @Aramis,

   ma bag si eu in vorba:s-ar putea ca electoratul PSD sa-si fi domolit considerabil furia antibasista.Nu cred ca Ponta ar avea cele mai mari pagube in cazul unui deal cu Basescu,cel ce se afla cu spatele la zid in acest moment este Antonescu.Talibanii liberali nu-i vor ierta niciodata vreo slabiciune in fata lui Basescu.Pe de alta parte,ca,deh,cand lupti cu spatele la zid asa ti se intampla,Antonescu nu poate rupe acum USL.O sa maraie,o sa spumege fals,o sa se mute seara in studiourile A3,dar cam atat…As paria chiar ca,cu fandoselile de rigoare,Antonescu i-ar inghiti si pe Kovesi si pe mama lui Kovesi fara sa rupa USL.Care ar fi alternativa lui ? Sa iasa din USL,implicit de la guvernare,sa-si confectioneze un steag de lupta cu chipul lui Basescu si sa se puna in fruntea milioanelor,zecilor de milioane de romani care nu-l mai vor pe Basescu ? N-as crede,lumea a inceput sa oboseasca de atata antibasism turbat.Nu ca l-ar iubi din nou,dar oare e asa de greu de acceptat ca Basescu e la final de meci ? Mai degraba as spune ca daca USL se rupe si PNL se ridica de la masa cu bucate,zilele ramase lui Antonescu in fruntea PNL sunt putine.Despre Cotroceni,ce sa mai spunem…

 27. Aramis says:

  @Dl.Goe

  Bine ati venit! Mamitzica, mam’mare si mai ales bufonul nostru share-uit (iepurele de martie) vor fi incantati de prezenta d-voastra. Am incercat sa-i dam liber bufonului de curte, dar s-a lipit iar.

  Multumim de urari, si de fixarea “sarbatorii noastre”, sunt de bun augur. 🙂

  • Dl.Goe says:

   Ramanem intelesi: la anul pe vremea asta ma astept ca vizitatorii sa fie intampinati cu tort si sampanie. Daca unele felii de tort or sa fie cu mustar, iar vreuna dintre cupele cu sampanie o sa contina sare amara, iarasi va fi de inteles. Va depinde de norocul fiecaruia. Pe care fiecare si-l face cu mana lui. Inclusiv de 1 Aprilie.

 28. Aramis says:

  @Athos

  Pai tu nu esti musafir. Te asteptam, sa inspectam pivnita impreuna. Ca sa putem fi gazde bune.

 29. Aramis says:

  @Isabel.A

  Bienvenue. Ai sa ne scuzi ca in graba pregatirilor l-am scapat pe bufonul nostru de curte in intampinarea ta, dar il cunosti cat e de impiedicat. Uneori giumbushlucareste anapoda.

  • Isabel.A says:

   @Aramis,
   Merci. Insa nu cred ca este persoana in cauza este bufon: acestia, in primul rand, aveau grija sa fie dragutzi, simpatici, si nu colerici si agresivi, caci altfel cadeau in dizgratie. Nu stiu ce este, o sa ma gandesc la ce rol ar putea avea.

 30. Aramis says:

  @Isabel A

  Ponta sarmanul va trece printr-o perioada grea. Va trebui sa faca slalom pana la ruperea USL-ului (iti amintesti ca discutam despre USL in perspectiva unui an, un an jumatate cel mult) , iar in vara va fi in mare nevoie de bani (Frunzaverde nu se scapa la declaratii, el zice). Basescu (i-)a pus-o la cuptor, dar nu e coapta (inca).

  • Isabel.A says:

   Cea mai tare faza din acest moment este ceea ce se intampla la Oltchim: pe langa restructurarile anuntate, sindicatele se plang ca nimeni, aboslut nimeni nu a venit/vine sa le spuna ce se va intampal cu ei-o clarificare a situatiei.
   Au fost anuntate -dar de catre Piperea-1500 de restructurari; adauga la ele membrii familiilor, plus firmele de pe orizontala si deja ne da o mini-bomba sociala, despre care se vorbeste foarte putin. Se vorbeste despre Kovesi in schimb.
   Ceea ce e mai grav, este ca oamenii aceia nu au nici o persepctiva, decat poate aceea de a-si lua limea in cap-iarasi, se evita subiectul la greu, caci un partid de stanga nu face disponibilizari si are grija de oameni, nu-i asa?

 31. Iepurele de Martie says:

  @ D’Arti, Aramis

  Mari porci mai sunteti! Imi stergeti mesaje perfect civilizate si chiar glumete, fara ghilimelele puse de d’Arti! Unde s-a mai pomenit asa ceva?

  • Aramis says:

   Isabel iti da o indicatie (un sfat bun as zice). E o indicatie care ti se potriveste bine. De multe ori m-am gandit ca nevroza si istericalele pe care le exhibi atat de obstinat sunt rezultatul unor lipsuri, unor frustrari, este evident ca esti “unfucked”. Sa stii ca e indicat s-o faci (preferabil cat mai des). Comportamentul tau “cere”: go fuck yourself.

   • Iepurele de Martie says:

    Dar bineinteles ca sunt “unfucked”! Tu esti “fucked”? Si, daca da, cine te fute?

    P.S.: Ce istericale, draga? Daca tu crezi ca pot fi calm cand ma cenzurati aiurea, esti sisi la cap.

    • Aramis says:

     Cuvintele acestea pot fi utilizate in a twisted way. Daca nu si-a dorit nimeni sa te elibereze de povara “unfucked-ului”, si daca nici o iepuroaica nu s-a gandit la tine ca fiind “fuckable”, e nashpa.

   • Iepurele de Martie says:

    Plus ca e chiar culmea sa-mi vorbesti mie de istericale, dupa ce o isterica imi scrie din prima (fara un schimb de mesaje mai lung) “go fuck yourself”, pentru simplul motiv ca remarc ca a facut o (noua) greseala de scriere exact in mesajul in care dadea lectii… de scriere. 😆 Pai faza asta SE CEREA remarcata! Iar doamna Isabel trebuia fie sa se faca mica, fie sa reactioneze mai relaxat. Da’ ea, nu: “go fuck yourself”. Si IO sunt istericu’! 😆

    • Aramis says:

     D-na in cauza a explicat de multe ori ca nu e atenta la editarea textelor. Ne-am obisnuit, si dovedeste ca stie sa scrie, accepatm de multa vreme ca nu editeaza, si nu ne deranjeaza. De ce scoti aceleasi muraturi rasuflate? Plus ca ti-a dat un sfat foarte bun, prietenesc. Pe bune.

   • Iepurele de Martie says:

    Bine, bine, da’ nu mi-ai raspuns: cine te fute?

   • Iepurele de Martie says:

    In ecuatia asta, vreau sa spun: “Diverse, e placut”.

  • Iepurele de Martie says:

   Dragule, esti caraghios! A prins din zbor “sfatul” dat de “doamna in cauza” si o tii langa, crezandu-te mare si tare. Sa nu crezi ca ma deranjeaza. Daca d’Arti nu mi-ar fi sters in mod abuziv mesajul ala catre Isabel, s-ar fi vazut ca nu am luat-o-n serios. Dar ma tem ca tu nu obtii efectul scontat. Nu faci decat sa plictisesti si, mai ales, sa dovedesti lipsa de imaginatie. Vino cu ceva de la tine, daca poti. Plus ca, repet: eu am glumit cu “doamna”, dansa s-a isterizat instantaneu. Las la aprecierea altora cine este mai unfucked dintre noi doi. Cred ca voi trei: tu, d’Arti si doamna Isabel, n-ati inteles rostul blogului: nu suntem aici ca sa ne amuzam? Fiti mai relaxati, ce dracu’, nu mai stergeti mesaje, nu mai injurati, ca nu va mananc! S-ar zice ca un biet iepure va baga in sperieti.

   • Iepurele de Martie says:

    Si tu ce esti, activ sau pasiv?

   • Aramis says:

    Ok. Vrei un bilet dus spre Mexic? Te asteapta fantoma lui Maximilian, spectrul Carlottei si urmasii lui Iturbide. Adio!

   • Iepurele de Martie says:

    In ecuatia asta, vreau sa spun: “Diverse, e placut”.

   • Dl.Goe says:

    Impresia generala este ca te descurci admirabil de unul singur (singur printre poeti), incat nici vorba de “unfucked”. Sunt ca ai o viata plina de satisfactii. De unde si preocuparea excesiva pentru detalii, pentru ortografie, ortoepie si punctuatie si alte diversiuni marunte prin care exersezi ducerea in derizoriu a discutiei. Ceea ce n-ai inteles ar fi intai faptul ca deocamdata nu e vorba despre nimic anume. Blogul este in rodaj. Apoi ar fi faptul ca stradania ta este totalmente inutila. Pentru a duce lucrurile in derizoriu nu trebuie sa tot incerci (repetitiv) vechile tale diversiuni si trucuri, fumate deja. Este suficient sa comentezi calm si detasat, chiar cu bunavointa si intelegere, orice comentariu care te enerveaza si pe care vrei sa-l desfiintezi. Simpla ta prezenta in vecinatate si interesul aratat vor avea efectele scontate. Esti chiar deriziunea, ea insasi in persoana. Fa-ti si tu o evaluarea sincera. Aici, pe Decablog, sau oriunde vei fi ajuns. Ce te costa?

   • Iepurele de Martie says:

    @ Zoe

    Hai sa mori tu!

   • Iepurele de Martie says:

    “Impresia generala este ca te descurci admirabil de unul singur (singur printre poeti), incat nici vorba de “unfucked”.”

    Asta-i un plagiat. Din mine catre tine. De n ori. Da-l macar cu ghilimele, nu te lua dupa Ponta.

 32. Aramis says:

  @ The Mad March Hare

  Ai fost acceptat doar pentru ca d’Artagnan a insistat sa nu te tinem in drum (nu de alta, dar bicisnic cum esti , te calca o trasura). Bufonadele sunt acceptate in mare masura, dar nu te lua in serios. Nu (mai) e loc, si n-are cine (sa te foloseasca).

  • Iepurele de Martie says:

   Va parasesc indignat. Huo.

  • Iepurele de Martie says:

   Da’ ia stai, draga, in definitiv, de ce “nu mai e loc”? V-ati ingrasat sau ce?

  • Isabel.A says:

   Pe bune ca la faza cu Maximilian m-a bufnit rasul…. rad si acum :))

   • Iepurele de Martie says:

    Hă, hă, hă. hă! Pai faza cu Maximilian am facut-o io pe “Deca(b)log”.

   • Iepurele de Martie says:

    Ca de obicei, Aramis nu face decat sa preia. N-are pic de imaginatie.

   • Isabel.A says:

    Bine, uite eu admit: esti foarte inteligent, mai inteligent decat noi toti la un loc si toti comentatorii de pe Decablog si de aici, esti foarte spiritual (la fel, mai … decat….), scrii sublim, esti un fel de Marques in combinatie cu Camus la cub, esti un geniu, opiniile tale sunt cele mai valoroase, numai ca… lasa-ne si pe noi in pace un pic: eu una nu mai am chef sa citesc despre cum imparti tu lumea in basisti si anti-basisti (ia adreseaza-i tu o intrebare mai bine lui copy si intreaba-l dece sta la guvernare cu UNPR si Gabitza Oprea, ca astia au contribuit la sustinerea lui TB in mod esential). Pur si simplu nu mai vreau, uite na!

   • Iepurele de Martie says:

    Drrraga, acum chiar serrrios, nu fi isterrrica, eu n-am facut decat sa ma amuz de faptul ca ai facut o greseala de limba intr-un mesaj in care… dadeai lectii de limba (rromana). N-am vrut nici sa te “inervez”, nici sa trec drept genial. Ce te-ai basicat asa? Eu credeam ca suntem prrrieteni! Doar stii ca te simpatizez mult.

   • Isabel.A says:

    Daca nu ai invatat sa intelegi un text, ai tot timpul in fata: eu nu dadeam lectii, remarcam ca o persoana care e consilier de imagine al lui copy scrie intr-un fel. Atat.
    Tu, pentru ca asta faci, dai lectii, te-ai gandit imediat ca si altii fac acelasi lucru.
    Si inainte de a ma face pe mine isterica, ia mai citeste o data mesajul tau, sa vezi cat de agresiv este. Reactia mea a fost una de saturatie fata de agresivitate in general si de a ta in special: “basista inepta”, etc (au uitat?) -eu nu ti-am vorbit niciodata urat, am fost politicoasa cu tine, dar enough is enough.

   • Iepurele de Martie says:

    Nu e agresiv deloc (mesajul ala), e de o ironie cordiala. Da’ ma rog, n-are rost s-o lungesc, ca n-ajungem nicaieri.

 33. Iepurele de Martie says:

  @ Aramis
  Hai, draga, acum, ca te-a luat gura pe dinainte, spune, ca m-ai facut curios: esti activ sau pasiv?

  • Iepurele de Martie says:

   Aoleu, ce prost sunt! Mi-e si rusine de intrebarea mea!!! 😳 Pai, daca (potrivit propriilor tale declaratii) esti “fucked”, nu poti fi decat pasiv. Trebuia sa-mi dau seama din start. Scuze tuturor, e tarziu, nu mai gandesc clar! 😆

 34. Iepurele de Martie says:

  Nu se mai poate amuza omul cu voi, nu stiti de gluma, una se enerveaza si injura, altul sterge mesaje glumete, un al treilea… nu face nimic, ca nu-l prea duce mintea, da’ se baga si el in seama. Pa.

 35. Aramis says:

  @Isabel
  @Pierre

  Situatia de la Oltchim dovedeste precaritatea propagandei USL (asa cum precara este propaganda politica romaneasca in general). Sa ne amintim ca astfel de cazuri “aprindeau” ecranele la Antene, cresteau tensiunea si umflau jugularele lui Ponta, Crin si altii de pe la ei doar in urma cu un an. Sigur ca pentru PSD in mod deosebit situatia este extrem de neplacuta. Doar daca ar exista si opozitie care sa o foloseasca in mod inteligent.
  Pierre, corect ceea ce spui. Dar cred ca e putin mai complicat. Probabil din toamna vor incepe sa-si faca opozitie singuri, unii altora, in cadrul organizat al USL. In perspectiva prezidentialelor, sfarsitul lui 2014 nu poate sa-l (mai) prinda pe Crin vaslas la barca USL, cot la cot cu “stangistul” Ponta.

  • Isabel.A says:

   Mie Miscarea “Popolara” mi se pare o chestie born-dead. O sa bage “baietii” ceva resurse in ei, dar nu se va dezvolta, decat…. ei, aici am o idee, dar o tin pentru mai tarziu.

   • Aramis says:

    Se va dezvolta prin … astept sa vedem daca ideea e aceeasi. 🙂 Nu stiu daca ar trebui sa consideram ca e nascuta sa faca ceva, sau sa vietuiasca, cred ca planul e altul. Mai vedem.
    Dar omul mi se pare promitator.

 36. Radu says:

  Repede si bine ! Bravo !

  Ce lipseste acum din peisaj este un avocat USL ca sa fie discutia interesanta si parerile diverse. A durat ceva timp pana ce Bibliotecaru’ s-a decis sa participe in mod constant la fostul blog. Cu putin noroc poate apare cineva.

  Ma bag si eu in discutia lui Pierre: Nu cred sustinatorii PSD sa fi devenit mai prietenosi cu Basescu. Eu unul n-am devenit niciodata mai prietenos cu Iliescu, nici dupa ce s-a pensionat. Remarc insa ca Ponta se descurca bine. Scopul lui este sa guverneze patru ani, nu sa ii plateasca vreun serviciu lui Voiculescu. Si nu doar sa guverneze, ci sa multumeasca electoratul PSD.

  Daca Antonescu dezgroapa securea razboiului, cu atat mai rau pentru el. Va pati ce a patit si Basescu cand a reusit performanta sa dinamiteze alianta DA. Va pierde ! Nu cred ca Ponta isi doreste ruperea USL astazi, nu e in interesul PSD atata timp cat nu s-a negociat o noua Constitutie. Dar daca se va intampla insa vor fi si beneficii: cel mai evident este ca va putea sa adopte o politica de stanga, care sa multumeasca electoratul sau si sa mareasca sansele PSD de a castiga alegerile de la anul.

  Cred ca e o mutare foarte inspirata de a face o remiza cu Basescu la Procuratura: In cel mai rau caz daca Codruta devine un spin in calcai o schimba la anul dupa prezidentiale. Sau modifica Constitutia sau legea in asa fel incat DNA sa ramana fara dinti. In cel mai bun caz insa Codruta o sa-si faca treaba fara sa tina seama de dorintele (sperantele) lui Basescu. E un risc calculat, dar merita !

  • Aramis says:

   Lui Ponta ii convine Codruta, din varii motive (vorbesc de Ponta, nu de PSD). Isi va tine (si) partidul in frau astfel.

   Bine ai venit! Feel free and have fun.

  • lazycat001 says:

   @ Radu

   Nu pot sa nu remarc prestatia echilibrata a lui Ponta de pana acum. Aaa ca a mai vorbit una-alta, nu se pune. Faptele insa .. beton!

   La polul opus il gasim pe Antonescu mereu turbat si fara directie (in afara de anti-Basescu desigur). Pe langa Ponta pare mult mai imatur si mult mai departe de ideea de om de stat.

   Si dependenta profunda de Antene/Voiculescu nu ajuta deloc 🙂

 37. Dl.Goe says:

  N-as vrea sa va imaginati ca mi-as permite dau sfaturi despre cum ar trebui organizat blogul, cum ar trebui sa functioneze ori cum ar trebui procedat in privinta lui X sau Y. As vrea doar sa exprim o opinie. Dupa parerea mea nu cred ca Iepurele de Martie ar trebui banat, interzis, cenzurat, moderat, adica supus unor metode coercitive de natura administrativa. Ar trebui dimpotriva lasat liber. Cei care sunt deranjati efectiv de comportamentul lui au mai multe variante de lucru: ori sa-l infrunte (pe cont propriu), ori sa-l ignore total. Lipsit de sprjinul direct al unui administartor partinitor nu poate persista prea mult. Importanta este consecventa fiecaruia. Desigur aceasta este o simpla opinie care poate fi gresita.

  • Radu says:

   E opinia ta si o respect. Parerea mea am mai spus-o si nu e in legatura cu Iepurele de martie ci cu oricine care este agresiv si arata lipsa de respect fata de opiniile altora. O data, de doua sau de trei ori pot sa incerc sa infrunt sau sa ignor o asemenea persoana; dupa asta insa carantina e necesara. Pe o perioada determinata, nu stiu, o zi, doua, o saptamana, trebuie sa se poata ajunge la un compromis.

   • Aramis says:

    Vom face astfel ca sa fie bine pentru toata lumea. Iepurele de martie este parte a peisajului deja, e scama de pe rever, e o eczema pe care o iei fara sa vrei. Este atat de obsedat de noi incat ma intreb ce ar fi viata lui fara noi. Intr-un fel ma simt responsabil. “L-am capatat” pe blog la AN, si de atunci a devenit un fel de pet ciudat si batran de care se impiedica toata lumea.Am incercat sa-l alung in multiple randuri, dar se furiseaza inapoi, si de multe ori mi-e mila sa-l bruschez. Unora, cand intra, li se pare un animal impaiat, cand constata ca e viu multi se sperie, altii se enerveaza. Depinde.

    Oricum, vom tine cont.

  • Aramis says:

   Ii cunoasteti bine cheitele si resorturile iepurelui. Il prelucrati la protap. 🙂
   Vom tine cont, si nu ne supara povetele.

 38. Iepurele de Martie says:

  “Lipsit de sprjinul direct al unui administartor partinitor nu poate persista prea mult.”

  Doamnelor si domnilor, dl.Zoe imi da dreptate: exista pe acest blog administratori care au fost partinitori cu mine (in sensul rau al cuvantului, nu ca mi-ar fi luat partea). Deci, acum e clar, nu? Si cand ma gandesc ce frumos petrecusem ziua cu totii, ce bine ne-am simtit, am ras, am glumit, v-am facut trafic… Pana cand d’Arti, cu partinirea lui, a stricat totul, iar Aramis i-a tinut isonul. E atat de trist ca ati stricat atmosfera cordiala! 😦

 39. Aramis says:

  @Isabel

  Nu pot sa nu-ti dedic o melodie. Incearca s-o asculti “tare”. Stiu ca nu-ti place limba, dar Mihailov are o voce deosebita, si canta cu sufletul. Plus ca lirica este perfect ruseasca: primitiva, dar sensibila, plina de emotie ce ascunde salbaticie. Ce mi se pare simpatic este ca francezii sunt deosebit de sensibili la “rusisme” de acest gen. 🙂 Ii infioara.

 40. Observator says:

  Interesante opinii referitoare la DNA. Eu privesc insa dintr-o alta perspectiva, încerc sa v-o impartasesc si vouă:

  Se dau: alegeri pentru Parlamentul european si alegeri la președintie in 2014. Avem un electorat masiv anti Basescu si camarila, câțiva PSD-isti cu ideologie stangista, o mana de liberali autentici impartiti intre PNL, PDL (vezi Paleologu) si poate Forța Civica, o manuta de Oportunisti democrați si Reformistii populari.

  Pentru credibilitate la nivel european (nu cred ca exista presiuni numai de la Basescu; ganditi-va ca si viitorii europarlamentari fie ei socialisti sau liberali isi doresc o imagine buna- vedeți si propunerea Renattei Weber cu privire la politicienii condamnati penal) e nevoie de numiri rapide la DNA si pentru funcția de Procuror General. Așa ca se creaza o diversiune pentru ca Antonescu sa păstreze electoratul antibasist si care sa pună bazele listelor separate PNL si PSD pentru europarlamentare. Diversiune care e intretinuta de Antena 3 (fiind postul pro-Crin), dar care i-au prins si pe alții. Si principalul lucru pe care ma bazez cand spun asta este demisia Monei Pivniceru. Dacă Antonescu chiar nu o dorea pe Kovesi la DNA, o păstra pe Pivniceru ministru. Dar Antonescu știe ca așa trebuie, accepta, insa si-a dorit si imaginea de ingenua si l-a lasat pe Ponta sa facă numirea.

  • athos says:

   Cine sunt liberalii autentici de la PNL?

   • panda1949 says:

    Domnule Athos,
    Nici macar onorabilul Radu Campeanu NU mai este liberal ! Acest partid a ajuns o remorca la PSD. Am fost votant PNL ,dar odata cu venirea lui Crin Antonescu am “lasciatti ogni speranza. Pacat, daca Bratienii ar putea vedea pe mana cui a ajuns acest partid ar muri din nou, dar de necaz. Cu stima. Tony Popescu

   • Observator says:

    Tariceanu, Chiliman, Moisescu si or mai fi cu siguranta.

   • lazycat001 says:

    @ Observator

    Tariceanu este opozitie in PNL, cam cum a fost Udrea in PDL. Acelasi lucru ca actuala conducere, cu un machiaj mai bun.

    Chiliman da, insa s-a vazut cu cata putere inabusa conducerea centrala a PNL orice idee de discutie de principii in partid.

  • Observator says:

   Se pare ca m-am inselat. Crin ia inapoi Ministerul Justitiei inainte de nominalizari. Cea mai castigata a iesit Mona.

 41. d'Artagnan says:

  DlGoe, Radu
  Vă respect punctele de vedere privitoare la moderaţie. Problema este că poate nu toţi au nervii necesari să suporte agresiunile inutile ale unora, poate nu au chef să-i înfrunte sau nu au calmul să nu-i bage în seamă. Poate sunt printre drumeţi indivizi care vor să stea liniştiţi la un pahar de vorbă. Poate sunt dintre ăia care nu doresc să fie agresaţi la masă de tot felul de cerşetori de atenţie sau să se trezească udaţi pe picior. De ce-ar trebui să sufere cei lipsiţi de spirit combativ?
  Dacă stau la un han şi nişte scandalagii îmi strică cheful, sunt mai multe variante: să plec, să-i iau eu la bătaie sau să vină cineva investit cu autoritate să salte scandalagiii.
  Îi ştiţi pe ţiganii ăia din Timişoara cum cumpără pe bani puţini casele din mijlocul oraşului? Îi pun pe puradei să mânjească zi de zi clanţele uşilor locatarilor cu fecale, poate aceştia se satură şi pleacă, vânzând astfel ieftin apartamentul. Ce ar trebui să facă aceştia, să-i ignore, să-i suporte, să se ia la bătaie cu ţiganii?
  După cum a spus şi Aramis, Iepurele a fost iniţial direct în carantină, eu am insistat să fie lăsat liber. Dar nu-l putem lăsa să-şi facă de cap, alungă muşterii serioşi.
  Staţi liniştiţi, nu vom abuza de poziţia de administrator, vom încerca o cale de mijloc acceptabilă pentru toată lumea. Mai ales că noi n-avem plăcerea să fim IMGB şi nici iluzoria senzaţie de putere pe care ar putea să ţi-o dea administrarea unui blog nu ne afectează.
  Vom încerca să fim nici prea prea, nici foarte foarte.

 42. panda1949 says:

  Domnule Athos,
  Am stat in copilarie la nici 100 m de Corneliu Coposu si de Calin Tariceanu. Pe cand batranul senior, dupa mascarada din Decembrie 1989, ma tinea minte, stimabilul Tariceanu, cu care am copilarit, nici nu raspunde la mesaje, cu toate ca i-am scris de mai multe ori pe Facebook-ul domniei sale. Asta da caracter ! Sa imbogatit si acesta, dar a uitat cand mergea in vestitii tenisi ! Ce inseamna sa uiti de unde ai plecat. Cine uita acest lucru NU poate sa fie aibe si CARACTER !

 43. @Aramis

  Nu pot să fiu “avocatul USL”, îmi lipseşte cu desăvârşire talentul şi – ce-i mai rău – îmi lipsesc multe informaţii. Dar, în fine, văzând ce anume îi enervează (pe uselişti) ne putem da seama cam încotro adie (sau adio) stânga românească. Deşi pare că luptele se dau la Bucureşti, azimutul, strategiile şi “stângăciile” se clocesc la Bruxelles.
  Crin Antonescu l-a primit cu braţele, sepalele, petalele şi corola (de pistil şi stamine nu ştiu nimic) deschise pe Sorin Frunzăverde – şi, la momentul acela, Victor n-a avut pregătită pe desk nicio ironie mică – micuţea – pentru ce? Pentru că Sorin Frunzăverde are relaţii. Nu neprincipiale cum s-ar grăbi unii să fie ironici, nu de agapă cum ar titra Băsescu ofticat până-n rărunchi – ci relaţii internaţionale. Lăsând la o parte ce nu vedem noi bine, Sorin este un erudit, un bun sau foarte bun vorbitor a 4 limbi de circulaţiune (germană, engleză, franceză, şi mai una, nu-mi amintesc acum care), un om de spirit şi, mai presus de orice, un fin diplomat. Relaţiile sale în PPE l-au tranformat într-o “achiziţie” de succes a liberalilor. Şi aşa va şi rămâne. Şi care-i planul? Păi urmează alegeri europarlamentare, iar aceste alegeri vor modifica harta internă a Parlamentului European. Liberalii joacă pe margine, într-o liga care nici nu contează – grupul ALDE. Şi, pentru că sunt de dreapta, e dreptul lor să joace în prima ligă. Sau măcar în cea secundă, în măsura în care socialiştii reuşesc să-i surclaseze ca număr de mandate. Ei, prin Sorin Frunzăverde, acest deziderat va deveni realitate. Pentru că el are conexiunile. Ce mai trebuie făcut? Păi trebuie “fezandat” Victoraş. Trebuie inventate nepotriviri sau speculate inabilităţi (inclusiv de comunicare), trebuie întreţinută această tensiune între stânga şi dreapta, trebuie lărgită fisura până când ea va deveni scandaloasă. Şi atunci, noi, bizonul, vom sări. “Bă! Aşa ceva e inacceptabil! Rupeţi-vă dracu ‘ sau …!” Sau ce? Scopul a fost atins. Dar asta numai înainte de europarlamentare.
  Succes!
  Să venim la stânga … După “prăjirea” imagistică şi imagologică a lui Adrian Năstase metamorfozat într-un gras şi îndestulătoriu ţap ispăşitor al corupţiei din România şi după guvernarea halucinantă a PD-L-ului, ba cu Mircea ( “nici nu mai ştim câţi suntem”), ba cu Victor, partidul, ca o căruţă antediluviană şi-a continuat zdroncăniturile pe cărăruia desfundată a social-democraţiei spre un viitor luminos. De ce zic că-i o biată harabaie gata să se dezmembreze? Nu ca să dau satisfacţie “dreptacilor”, deşi ar putea fi şi asta o explicaţie. Pentru că ideologia de stânga este un melanj nefericit între mirosul de salopetă (doar mirosul), limuzină şi dulceaţă de tradafiri stafidită. De ce? Pentru că socialismul, european, euroatlantic, galactic, n-are nicio doctrină, nu s-a mai updatat de la Marx încoace. Nu numai că nu s-a updatat, dar a şi râncezit şi-i pute al naibii paragraful cu “naţionalizarea mijloacelor de producţie”. Într-o lume globalizată, ce dracu’ să naţionalizezi? Şi de ce să faci aşa ceva – imposibil dealtfel -, ca să fii taxat drept comunist? Oribile dictu! Cum politica şi doctrinele au devenit un talcioc liber-schimbist unde fiecare târguieşte ce-l aranjează mai bine, există doar o diferenţă teoretică între Stânga şi Dreapta. Nicio diferenţă.
  Estimp, ne făcurăm 8 miliarde pe bietul Gogoloi (care ne rabdă pe toţi). Viermuială, consum de resurse, ordine, siguranţă, limitarea resurselor, viruşi, sărăcie, lux, foamete, sclavie modernă, divertisment, nevoi primare, super-tehnologie, promiscuitat, manipulare şi niciun gând de viitor. Trăim. Iresponsabil, precum lăcustele, trăim, ronţăim, apucăm, nu ne pasă, fiecare în cochilia lui, roade, acumulează. Într-una dintre “Scrisorile persane”, Montesquieu povesteşte istoria unei cetăţi în care egoismul a devenit cuvântul de ordine. Evident, cetatea a dispărut din pricina egoismului şi indiferenţei. Va face civilizaţia umană implozie? Şi va dispare? E departe acest moment? Mi-e şi frică să mă gândesc …
  Cu un hei-rupism ridicol, punând căruţa înaintea boilor, diriguitorii Europei au hotărât să ne stăvilească din pornirea compulsivă a consumului de dragul consumului. După ce, tot ei, prin politica multinaţionalelor ne-au îndemnat, ne-au sedus să consumăm ca termitele. Cum au decis ei să pună în operă această încetinire a sarabandei ronţăitului a orice? Cu halebarda! Zdrag! Harşt! Tăiem veniturile bizonului şi-atunci o să fie obligat să renunţe la redundanţele vieţii sale mici şi inutile. Sau utile, atâta vreme cât e “resursă umană”. Oare nu era mai înţelept şi mai uman şi mai prizabil să fi explicat mai întâi, ca la proştii cei mai proşti că resursele sunt la limită şi trebuie să ne educăm şi să ne obişnuim să trăim auster? Ar fi avut eficienţă? Ar fi avut. Dar de ce, dacă putem şi gloatele nevolnice se zvârcolesc dar nu au “cap”, să le explicăm logic când putem (cu bold) să-i constrângem şi să-i dispreţuim şi putem să le reducem veniturile (asta în timp ce noi, noi cei care decidem, stăm tot călare pe-o măsoane încărcată vraf cu de toate, toate, toate)? De-aia. Pentru că nu le pasă.
  Omul poate trăi cu foarte puţin. Asta nu ştiu mangafalele cu fustă sau nădragi care ne scuipa-n cap din vârful aşa-zisei democraţii unde noi i-am propulsat! Omul are nevoi modeste pentru a subzista. Dar nu poate să accepte să fie tratat drept ce nu este. Asta nu poate să accepte. Şi, de aici, o Europă în flăcări. Din pricina inculturii, lipsei de sensibilitate, înţelepciunii şi empatiei reflexive de care suferă toată clica de aşa-zişi conducători ai Europei. Din pricina dispreţului, ca să comprimăm. O idee generoasă (chiar dacă iniţial a fost un fix al unor capete), aceea a unei Europe Unite, a ajuns o mizerie şi o ticăloşie şi un loc al absurdului din cauza inabilităţii unor indivizi care, probabil, n-au citit mare lucru la viaţa lor. Nu spun că cititul te face fundamental mai bun. Dar îţi poate devolta imaginaţia, te învaţă să te pui în locul celuilalt, să înţelegi ce simte şi ce trăieşte atunci când tu îi pui bilgherii pe grumaz.
  Stânga, dacă avea şi ea vreo minte şi nu numai burdihane, mădulare şi pohte (sau, în fine, are, dar o ignoră – şi mă refer aici la Lester Brown), ar fi glisat spre acest teritoriu (quasi-virgin) al ecologiei şi l-ar fi folosit în favoarea ei, propunând o lume responsabilă, conştientă şi raţională. Mă interesează aici sursele de energie “neconvenţionale”, protejarea mediului într-o mult mai mare măsură, aproape de religiozitate, educarea copiilor (ei vor fi “termitele” de mâine, sau nu) astfel încât să iubească şi să protejeze natura, căutarea unor soluţii de transport nepoluante – pe liniile de câm magnetice ale Terrei -, renunţarea la carburanţii fosili, folosirea energiei solare la maximum. Da, sunt de acord, pentru asta trebuie să sufere tot acel lanţ de producţie bazat pe respectivele resurse. Şi, mai ales, ar suferi nababii multinaţionalelor, nu-i aşa? Şi-atunci? Îi dăm înainte cu trăitul pe veresie şi strângem şurubul doar pentru netoţi. Să vedem unde-om ajunge. Noi nu, că nu cred că vom fi dintre cei injectaţi cu serul nemuririi, dar cei care vor veni.
  Îmi pare imens de rău că am avut nevoie de chiar atât de multe cuvinte.

  • lazycat001 says:

   @ Gabriela

   Nu il vad pe Frunzaverde chiar asa de titrat, il vad mai degraba ca pe un baron foarte bine intepenit in sistem si care stie sa il exploateze pe acesta (sistemul) la maximum in folos personal.

   Pe de alta parte complet de acord cu aspiratia PNL la PPE, dar aici o sa mai fie de lucrat, deocamdata prin prisma masurilor luate, a oratoriei anti-UE si antiamericane eu vad PNL ca pe un partid mai de stanga decat PSD…

 44. Iepurele de Martie says:

  @ Aramis

  “Iepurele de martie este parte a peisajului deja, e scama de pe rever, e o eczema pe care o iei fara sa vrei. […] “L-am capatat” pe blog la AN […].”

  Scumpule, ai uitat sa spui cine era specialistul in panaramă ACOLO. 😉 Cine se lua de TOATA lumea, cine facea analize pe textele lui blogideologic, cine sa spargea in figurile cele mai inimaginabile, cine facea pe ironicul si cultu-n cap si glumetul si simpaticul, ZI DE ZI, doar-doar o atrage atentia lui Adrian Nastase (abandonat, apoi, pe “Deca(b)log”, din lipsa de feedback, in favoarea “dreptei” :mrgreen:). TU, dragule, TU erai panaramistul de serviciu pe blogul lui AN (asa cum Goe era pe “Deca(b)log” 😉 , drept pentru care si-a atras si el, din partea Isabelei, suava apostrofa “Go and fuck yourself!” :lol:). ASA m-ai capatat: tinandu-te ca raia de mine la AN, asa cum Goe s-a tinut pe “Deca(b)log”. Asta asa, pentru istorie, fiindca tu nu vei avea never ever taria sa recunosti adevarul.

  • Aramis says:

   Daca ar fi cum spui, ai inceta sa ma cauti si sa te agati de mine peste tot. Nu te-am chemat, nu te-am invitat,am fost (mai mult decat) explicit in a-ti spune ca nu-mi doresc sa fii prezent acolo unde sunt si as fi bucuros sa scap de tine. Dar nu te dai dus 🙂 De ce?
   Mai fac o incercare: Adio!

   • Iepurele de Martie says:

    Totusi, ce s-a intamplat cu frumoasa noastra prietenie? Mergea atat de bine!

   • Iepurele de Martie says:

    “Daca ar fi cum spui, ai inceta sa ma cauti si sa te agati de mine peste tot. Nu te-am chemat, nu te-am invitat […].”

    Da’ ce, draga, pe blogul lui AN te-a chemat sau te-a invitat sa te iei de el vreunul din aia te care te luai tot timpul, doar ca sa iesi in evidenta? NU! Io fac ca tine. Am invatat metoda “LePrince” si o aplic.

 45. Aramis says:

  @Gabriela Savitsky

  Frumos ai scris. Si as zice, (si) bine. Voi reveni mai dezvoltat, merita.

 46. dlnimeni says:

  Va doresc succes, domnilor muschetari! Nu ma indoiesc ca veti reusi sa il pastrati ca han adevarat, de patru stele – si ca nu va deveni “circiuma cu capace/unde toti jmecherii zace”!

 47. dan capitan de plai says:

  Iepure aberant, minti si minciunesti. Pe blogul lui AN era o placere sa citesti duelurile scrise intre LePrince si blogideologic (in care LePrince il lasa fara replici pe blog) sau altii, si textele d-nei Aya. Se vede ca sunt oameni cu multacarte si cu verbul in buzunar. Tu nu faceai decat sa te scalambai caraghios pe blogul ala, si te luai de ei fara motiv. Cum faci acum si cu dl Goe aruncand cu “basist” la fiecare pas, de parca ai descoperit america. Esti un iepure obraznicutz de care rade toata lumea.Bine ti-a zis cine ti-a zis: bufonul blogului, un circar de mana a treia.

  • Iepurele de Martie says:

   ” Pe blogul lui AN era o placere sa citesti duelurile scrise intre LePrince si blogideologic”

   LePrince nu se “duela” numai cu blogideologic, se “duela” cu toata lumea. Indiferent cine-ce scria, hop si LePrince, sa-i arate unde-a “gresit” si sa-l “corecteze” (pentru ca, ma-ntelegi, toti ceilalti greaseau tot timpul, numai el, geniul blogului lui AN, avea dreptate tot timpul). De ce facea toata panarama asta jenanta chiar si pentru un copil de 12 ani? Ca sa atraga atentia fostului prim-ministru al Romaniei, desigur. Mi-era mie jena pentru el. Dar el nu-si dadea seama in ce situatie se pune, supralicita pina la ridicol.

   Dragule, daca nu ai nici experienta de viata, nici cultura necesare ca sa-ti dai seama pe ce lume traiesti si te lasi sedus de toti impostorii, mai bine nu-ti mai da cu presupusul. Ti-o spun cu simpatie.

  • Iepurele de Martie says:

   Uite, mai bine citeste un text de calitate: http://decablogulmuschetarilor.wordpress.com/2013/03/31/traian-basescu-sau-atlasul-modern/. Sigur, te depaseste, dar ceva-ceva tot o sa-ntelegi. Pe urma, compara-l cu subproductiile pe care le lauzi. :mrgreen:

   • Ludovic al XIV-lea says:

    @iepurele de martie

    “Lauda-ma gura ! / Ca d-aia-ti dau friptura !”

   • Iepurele de Martie says:

    Si care-i problema? Asa se face-n blogosfera. Intreaba-l pe d’Arti cate linkuri catre “han” a trimis ieri, pe enspe mii de bloguri. :mrgreen:

   • dan capitan de plai says:

    Aia-i o mizerie de text, nu calitate. Ca tot ce scrii tu. Plagiatorule!N-ai pic de imaginatie, si o obsesie: Aramis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s